EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η κυβέρνηση παγώνει την έρευνα για τις ΜΚΟ (και ξεπαγώνει τα κονδύλια)

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν εδώ και λίγο καιρό σχετικά με τις έρευνες για τον έλεγχο των ΜΚΟ, οι οποίες έχουν γίνει σαν το γεφύρι της Άρτας, που μόλις πήγαινε να χτιστεί, γκρεμιζόταν. Έτσι και με τον έλεγχο των χρηματοδοτήσεων των ΜΚΟ, που συνεχώς δίνονται εντολές διερεύνησης, αλλά η έρευνα δεν ολοκληρώνεται ποτέ.
Της Βασιλικής Σιούτη

Το τελευταίο διάστημα έχουν συμβεί δύο ιδιαίτερα αξιοσημείωτα πράγματα. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του TPP εδώ και λίγους μήνες η οικονομική αστυνομία είχε ξεκινήσει την έρευνα για τη ΜΚΟ «Ευρωπαϊκή Προοπτική», προκειμένου να διαπιστώσει εάν τα κονδύλια που έλαβε αξιοποιήθηκαν πράγματι για τους σκοπούς που δόθηκαν. Η «Ευρωπαϊκή Προοπτική» ήταν μία από τις πιο ευνοημένες ΜΚΟ, που είχε λάβει τεράστια ποσά, σύμφωνα πάντα με τις λίστες του ΥΠΕΞ (βλέπε εδώ παλιότερο ρεπορτάζ).

Η «Ευρωπαϊκή Προοπτική δεν ήταν μία τυχαία ΜΚΟ, καθώς τα στελέχη της σχετίζονταν με τη Νέα Δημοκρατία και είχαν αξιοποιηθεί σε κυβερνητικές και κομματικές θέσεις, με στενές σχέσεις με υπουργούς και αξιωματούχους του κόμματος. Κάποιοι από αυτούς, όπως ο Άγγελος Λάσκαρης, είναι και σήμερα στενός συνεργάτης του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Δεν πέρασε απαρατήρητο, σε όσους παρακολουθούν το διαρκές και διακομματικό σκάνδαλο των ΜΚΟ, ότι με το που ανακοινώθηκε η έναρξη της έρευνας για τη χρηματοδότησή τους από την οικονομική αστυνομία, κάποιοι άρχισαν να σβήνουν στοιχεία ακόμα και από τις ιστοσελίδες τους στο διαδίκτυο. Πρώτη στη σειρά για έλεγχο ήταν η «Ευρωπαϊκή Προοπτική» και θα συνέχιζαν μετά με τις άλλες, καθώς τα άτομα που είχαν χρεωθεί να κάνουν την πολύ δύσκολη αυτή δουλειά της συλλογής των παραστατικών και της εξακρίβωσης τους, μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού –για την ακρίβεια πρόκειται για ένα- δυο άτομα που είχαν χρεωθεί και άλλες υποθέσεις διερεύνησης οικονομικών εγκλημάτων.

Η έρευνα για την «Ευρωπαϊκή Προοπτική» ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο και λίγες μέρες μετά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Αυγής» κάποιοι έσπευδαν να «σβήσουν τα ίχνη τους».

Πληροφορίες του TPP από κυβερνητικές πηγές, αναφέρουν ότι εδώ και λίγες μέρες η συγκεκριμένη έρευνα έχει σταματήσει να προχωρά και ότι από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης απέσυραν μάλιστα και την ομάδα που τη διενεργούσε.

Το άλλο αξιοσημείωτο γεγονός είναι η μυστήρια «διάρρηξη» που έγινε πριν από λίγες μέρες στο γραφείο του Υπουργείου Εξωτερικών, που φυλάσσονται όλα τα αρχεία για τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ. Το υπουργείο δεν έδειξε καμία ιδιαίτερη σπουδή για εξονυχιστικό έλεγχο ή ΕΔΕ και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν κλήθηκε καν η αστυνομία για δακτυλικά αποτυπώματα.

Εύλογα λοιπόν τα ερωτήματα; Έλεγξε το υπουργείο εάν ανάμεσα στα έγγραφα που εξαφανίστηκαν είναι και κάποια από τις ΜΚΟ που ελέγχονται; Και τι θα γίνει εάν τις επόμενες μέρες κάποιος χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία για τη μη περαίωση της έρευνας την «έλλειψη παραστατικών» που θα χρεωθεί στη διάρρηξη;

Ερωτήματα που οφείλει να απαντήσει η ηγεσία του ΥΠΕΞ άμεσα εάν δε θέλει να πέσουν κι άλλες σκιές στο γκρίζο τοπίο των ΜΚΟ που χρηματοδότησε.

Μέσα σε όλα αυτά, πάντως, εντύπωση έκανε και η κίνηση του υπουργείου να εγκρίνει 400.000 ευρώ για προγράμματα που είχαν παγώσει και λόγω κρίσης αλλά και λόγω των ελέγχων.

Παρασκήνιο από το ΕΘΝΟΣ της περασμένης κυριακής

Εγκρίσεις κονδυλίων...
Πλησιάζουν εκλογές και διά παν ενδεχόμενον όλοι τρέχουν να κλείσουν τρύπες, να εισπράξουν ό,τι μπορούν από το Δημόσιο... Ετσι, σε μια περίοδο που κάθε άλλο παρά έχει καταλαγιάσει ο θόρυβος για τις σκανδαλώδεις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ, προκαλεί εντύπωση η σπουδή του υπουργείου Εξωτερικών να εγκρίνει σχεδόν 400.000 ευρώ για την εξόφληση δέκα προγραμμάτων που ήταν σε εκκρεμότητα.

...και τα ερωτήματα
Το ερώτημα είναι με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή για να εξοφληθούν τα συγκεκριμένα προγράμματα, όταν υπάρχουν συνολικά σχεδόν 198 προγράμματα ανοικτά. Ομως, επίσης υπάρχουν εύλογα ερωτήματα για το γεγονός ότι τα προγράμματα αυτά κλείνουν και καταβάλλονται τα σχετικά ποσά από το ΥΠΕΞ όταν οι ίδιες ΜΚΟ έχουν ανοικτά άλλα προγράμματα βάσει των οποίων οφείλουν να επιστρέψουν χρήματα στο Δημόσιο.

 πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νόμιμη η επιστράτευση των εκπαιδευτικών και του μετρό

Λόγοι δημόσιας υγείας των μαθητών που θα συμμετείχαν στις εκλογές καθιστούν συνταγματική και νόμιμη την πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών που αποφάσισε η κυβέρνηση, έκρινε το ΣτΕ. Παρομοίως για το μετρό
 
Οι δικαστές έκριναν ότι η αναβολή των πανελλαδικών εξετάσεων, λόγω της απεργίας των εκπαιδευτικών, «μπορεί να είχε πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των μαθητών που συμμετέχουν στις εξετάσεις, σε έκταση και ένταση τέτοιες, ώστε να δημιουργείται κίνδυνος για την δημόσια υγεία, για την αντιμετώπιση του οποίου (σ.σ.: κινδύνου) δικαιολογείται κατά το Σύνταγμα και τον νόμο η επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών των εκπαιδευτικών».
 
Το δικαστήριο έκρινε αναλόγως για τις αποφάσεις επίταξης του προσωπικού του Μετρό, καθώς και επίταξης της χρήσης των ακινήτων και κινητών της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» και της «ΣΤΑΣΥ Α.Ε.» που είναι απαραίτητα για «την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου». Η επιστράτευση έγινε λόγω της κήρυξης 24ώρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν ότι την επιστράτευση υπαγορεύθηκε από λόγους αναγόμενους στην προστασία της υγείας των κατοίκων του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με την αιτιολογία, κατά την διάρκεια των απεργιών στα μέσα σταθερής τροχιάς δεν υπήρχε προσωπικό ασφαλείας για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών μεταφοράς του κοινωνικού συνόλου.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτή είναι η νέα Εφορία: Οι 10 βασικές αλλαγές που μπαίνουν στη ζωή των φορολογούμενων

Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο μέσω του οποίου θα «οικοδομηθεί» η νέα μορφή των Εφοριών και των εισπρακτικών φορέων παρουσίασε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Με γνώμονα το πως θα λειτουργήσουν οι αρμόδιοι φορείς για τη διετία 2014- 2015, η γραμματεία του υπουργείου Οικονομικών, αναμένεται να οριοθετήσει τη μελλοντική μορφή των εφοριών, ενώ, ήδη από τα νέα χαρακτηριστικά έχουν ξεχωρίσει δέκα συγκεκριμένες αλλαγές που έχουν συζητηθεί αρκετά τους τελευταίους μήνες.

Στο νέο τρόπο λειτουργίας προβλέπονται κατασχέσεις εξπρές για χρέη στο δημόσιο, μηνιαίες ενημερώσεις για τις οφειλές στην εφορία, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων, ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, αλλά και σχολή για την εκπαίδευση των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.

Αναλυτικά τα δέκα βασικά χαρακτηριστικά της νέας εφορίας, όπως τα συγκεντρώνει το capital.gr:

Ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο: Το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας κάθε φορολογούμενου πρόκειται να καταγραφεί ηλεκτρονικά. Στη μερίδα του περιουσιολογίου κάθε φορολογούμενου εκτός από ακίνητα και αυτοκίνητα θα καταγραφούν καταθέσεις, μετοχές, αμοιβαία κεφάλεια μέχρι και συλλογές έργων τέχνης.

On line ενημέρωση: Ο φορολογικός μηχανισμός θα αντλεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα οικονομικά δεδομένα για τους φορολογούμενους από συμβολαιογράφους, τράπεζες, εταιρείες αμοιβαίων κεφαλαίων κλπ

Ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια: Κάθε μήνα κάθε οφειλέτης του δημοσίου θα ενημερώνεται με ηλεκτρονικό τρόπο για το ληξιπρόθεσμο χρέος που έχει στο δημόσιο ταμείο.

Ηλεκτρονικές κατασχέσεις: Η εφορία θα προχωρά μέσω ηλεκτρονικών κατασχετηρίων στην κατάσχεση κάθε είδους κινητού περιουσιακού στοιχείου των φορολογούμενων και όχι μόνο σε τραπεζικά υπόλοιπα (π.χ. αμοιβαία κεφάλαια). Η κατάσχεση θα γίνεται με ταχεία διαδικασία. Θα μπορούν να γίνονται άμεσες αναλήψεις (direct debiting) από τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέος ακόμη και κάτω των 1.000 ευρώ (π.χ. ανεξόφλητα τέλη κυκλοφορίας)

Μητρώο τραπεζικών καταθέσεων: Ο φορολογικός μηχανισμός θα είναι ουσιαστικά on line με τις τράπεζες αφού με την ολοκλήρωση του τραπεζικού μητρώου θα είναι πολύ εύκολη η πληροφόρηση των φορολογικών αρχών για τα τραπεζικά υπόλοιπα των φορολογούμενων, τις μεταβολές και τις συναλλαγές.

Βαθμολόγηση κάθε φορολογούμενου για τον κίνδυνο φοροδιαφυγής: Με βάση ένα σύστημα βαθμών, κάθε φορολογούμενος θα βαθμολογείται για την επικινδυτότητα φοροδιαφυγής. Η βαθμολογία θα εξαρτάται από το είδος και τον όγκο των συναλλαγών του φορολογούμενου, την πηγή του εισοδήματός του κλπ. Με βάση τη βαθμολογία θα επιλέγεται ποιος θα ελέγχεται φορολογικά και ποιος όχι.

Διασταυρώσεις για ΚΤΕΟ: Θα διενεργούνται διασταυρώσεις μεταξύ του αρχείου του υπουργείου Μεταφορών και του αρχείου οχημάτων του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να εντοπίζονται τα οχήματα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ. Τα ΚΤΕΟ ενημερώνουν τακτικά το υπουργείο Οικονομικών με ηλεκτρονικό τρόπο για το ποια οχήματα ελέγχονται.

Δημιουργία συστήματος ηλεκτρονικής πληροφόρησης για τους πλειστηριασμούς ακινήτων οφειλετών του δημοσίου που επισπεύδονται από το υπουργείο Οικονομικών: Αυτό, όπως έχει γράψει το capital.gr θα γίνεται μέσω ειδικού ιστότοπου. Προωθείται και η διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων.

Δημιουργείται «ακαδημία» υπαλλήλων του φορολογικού μηχανισμού σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα.
 
Πλήρης ηλεκτρονικοποίηση των φορολογικών διαδικασιών: Ολες οι φορολογικές δηλώσεις, θα υποβάλλονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο. Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει δημιουργηθεί η ηλεκτρονική υποδομή για την ηλεκτρονική υποβολή και των δηλώσεων φορολογίας Κεφαλαίου που σήμερα εξακολουθούν να υποβάλλονται χειρόγραφα.
iefimerida Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκλογική μείωση τιμών από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Έκπτωση 30% στις τιμές των εισιτηρίων χορηγεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όσους επιβάτες ταξιδέψουν σιδηροδρομικά για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και στις ευρωεκλογές.

Η έκπτωση ισχύει στις τιμές εισιτηρίων για ταξίδι απλής μετάβασης ή με επιστροφή και αφορά στην αγορά εισιτηρίου από τις θυρίδες πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς και για ηλεκτρονική αγορά μέσω της ιστοσελίδας της εταιρίας, για τις μετακινήσεις από 12 έως και 30 Μαΐου 2014.

Επίσης όπως διευκρινίζει η εταιρεία η έκπτωση δεν ισχύει για  επιβάτες που έχουν επωφεληθεί από άλλες εκπτώσεις και προσφορές, όπως και για τα εισιτήρια προσφοράς που εκδίδονται μέσω internet.

Οι εκπτώσεις θα ισχύουν αναλογικά και κατά προσέγγιση και για τους επιβάτες των προαστιακών γραμμών που θα μετακινηθούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Για τη χορήγηση των εκπτωτικών εισιτηρίων απαιτείται η επίδειξη Αστυνομικής ταυτότητας, διαβατηρίου ή άλλου σχετικού νομιμοποιητικού εγγράφου.

Περισσότερες πληροφορίες για το επιβατικό κοινό, στον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΕΚΤ ετοιμάζεται για «κανονιά» μέσα στον Ιούνιο

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει σε ένα ευρύ πακέτο νομισματικών αλλαγών κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. τον Ιούνιο, στο οποίο εμπεριέχονται αλλαγές σε όλα τα επιτόκια της (το βασικό επιτόκιο του ευρώ παραμένει στο 0,25%, ποσοστό που αποτελεί ιστορικό χαμηλό) με στοχευμένα μέτρα για την ενίσχυση του δανεισμού στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), όπως σημειώνεται σε άρθρο του Reuters

Πέντε πηγές με γνώση των μέτρων που ετοιμάζονται, αναφέρουν ότι τα σχέδια περιλαμβάνουν μία δυνητική μείωση των επιτοκίων – περιλαμβανομένου του επιτοκίου αποδοχής καταθέσεων από την ΕΚΤ, το οποίο θα γίνει αρνητικό για πρώτη φορά – μαζί με στοχευμένα μέτρα για τις ΜμΕ.

Το πακέτο των μέτρων θα προσφέρει κάποια στήριξη στην οικονομία της Ευρωζώνης, αλλά δεν θα έχει τα μεγάλης κλίμακας αποτελέσματα που θα μπορούσε να επιφέρει η ΕΚΤ με ένα μείζον πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE), δηλαδή εκτύπωσης χρήματος για την αγορά περιουσιακών στοιχείων. Ένα τέτοιο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης φαίνεται ότι είναι ακόμη κάπως μακριά, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο είναι λίγο ως πολύ βέβαιη, δήλωσε η μία από τις πέντε πηγές που μίλησε στο πρακτορείο, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Μία δεύτερη πηγή επιβεβαίωσε το κλίμα αυτό, προσθέτοντας: «Θα είναι η πρώτη μεγάλη κεντρική τράπεζα που θα προχωρήσει σε αρνητικό επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων. Αυτό θα μεταβάλλει το επίπεδο της συναλλαγματικής ισοτιμίας (του ευρώ)».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απίστευτο! Eβγαλαν ασθενή από χειρουργείο επειδή δεν είχε να πληρώσει!

Σε μια σοβαρή καταγγελία για την αντιμετώπιση στα δημόσια νοσοκομεία των ανασφάλιστων ασθενών προχωρά, για ακόμα μία φορά, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

Οπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του ιατρείου, πρόσφατα πετάχτηκε έξω απο χειρουργείο καρδιοπαθής ασθενής επειδή δεν είχε να πληρώσει ενώ δε διέθετε και βιβλιάριο απόρου.

“Γίναμε αποδέκτες μια απίστευτης – ακόμα και για τα δικά μας δεδομένα – επώνυμης καταγγελίας από ασθενή, η οποία επιβεβαιώνεται και από κοινωνική λειτουργό. Πιο συγκεκριμένα την προηγούμενη εβδομάδα 54χρονος άνεργος και ανασφάλιστος πολίτης με βαριάς μορφής καρδιοπάθεια, που απαιτεί άμεση τοποθέτηση απιδινωτή, γιατί κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή η ζωή του, εισήχθη μετά από μεγάλη προσπάθεια στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός»” περιγραφουν οι υπευθυνοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού και συνεχίζουν:

“Το νοσοκομείο αρχικά αρνούνταν να δεχτεί υπεύθυνη δήλωση ότι θα τους προσκομίσει ο ασθενής βιβλιάριο της πρόνοιας, όταν αυτό εκδοθεί, προκειμένου να προχωρήσουν στην επέμβαση τοποθέτησης. Στην συνέχεια μετά την επιμονή των θεράποντων γιατρών του ασθενή, το νοσοκομείο δέχτηκε να προχωρήσουν στην επέμβαση διότι κινδύνευε η ζωή του.”

Ομως η περιπέτειά του δεν τελειώνει εδώ.

“Ενώ ο ασθενής έχει εισαχθεί στο χειρουργείο μπαίνει μέσα ο υπεύθυνος λογιστηρίου του νοσοκομείου και υποχρεώνει τους γιατρούς να διακόψουν την διαδικασία, που δεν είχε ξεκινήσει ακόμα, γιατί έπρεπε ο ασθενής να προσκομίσει πρώτα βιβλιάριο της πρόνοιας. Ο ασθενής ήταν ήδη με τον ορό στο χέρι και τον είχαν ξυρίσει!

Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου που έχει απευθυνθεί ο συγκεκριμένος ασθενής έχει κάνει ότι είναι δυνατόν για να μπορέσει να βγάλει άμεσα ο ασθενής βιβλιάριο της πρόνοιας, μέχρι τότε όμως ο ασθενής τι θα κάνει;” καταγγέλλουν οι υπεύθυνοι του κοινωνικού ιατρείου.

makeleio.gr




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παραδίδουν την υγεία μας στους Ισραηλινούς…

«Πάρτι στην υγεία», «όλοι μαζί τα φάγαμε», «η κρίση είναι ευκαιρία», είναι κάποιες από τις καραμέλες που χρησιμοποιήθηκαν από τις ελληνικές κυβερνήσεις και τους διεθνείς οργανισμούς, όπως το ΔΝΤ και η Ε.Ε, για να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι η μόνη λύση για να «γλιτώσει» η Ελλάδα από την καταστροφή, είναι τα μνημόνια και η σκληρή λιτότητα.

Σήμερα, όλο και εντονότερα καταγγέλλεται ότι υπήρχε σχέδιο υφαρπαγής ενός από τους πιο κρίσιμους τομείς για τον ελληνικό λαό, της υγείας του, από ξένα συμφέροντα. Και επειδή η «κρίση είναι ευκαιρία» μόνο για λίγους και δη ισχυρούς πολυεθνικούς ομίλους, στην περίπτωση της υγείας η μοιρασιά μεταξύ των διεθνών οικονομικών δυνάμεων υπαγόρευε να παραδοθεί -στη μερίδα του λέοντος- σε ισραηλινά συμφέροντα.

Το σχέδιο παράδοσης της υγείας των Ελλήνων στους Ισραηλινούς υλοποιήθηκε βήμα-βήμα. Αρχικά, χρησιμοποιήθηκαν αλλοιωμένα –όπως καταγγέλλεται από πολλούς- στοιχεία, ώστε να υπαχθεί η χώρα στον έλεγχο του ΔΝΤ και της τρόικας. Ένας από τους τομείς που υποδείχθηκαν ως υπεύθυνοι για τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας ήταν η δημόσια υγεία. Επιβλήθηκαν πρωτοφανή μέτρα, που δεν έχουν εφαρμοστεί με τον τρόπο που έγινε εδώ σε καμία άλλη χώρα του κόσμου. Τέσσερα χρόνια μετά την περίφημη ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου στο Καστελλόριζο, τα πλέον επίσημα χείλη, όπως η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, παραδέχονται ότι η «συνταγή» ήταν λανθασμένη. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δε, πρόσφατα παραδέχτηκε ότι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έγιναν στην Ελλάδα ήταν οι αιματηρές περικοπές στις δαπάνες για την υγεία. Παρόλα αυτά, η ίδια πολιτική συνεχίζεται, χωρίς να διαφαίνεται καμία διάθεση εγκατάλειψής της και διόρθωσης των αδικιών, που δημιούργησαν συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα.

Αφού λοιπόν υποδείχτηκε ως ένας από τους «ενόχους» για την κρίση η υγεία, ο Γιώργος Παπανδρέου από τη θέση του πρωθυπουργού ξεκίνησε από το 2011, να υπογράφει ειδικές συμφωνίες με τη χώρα που επιλέχτηκε για να γίνει ο «σωτήρας» της υγείας των Ελλήνων: το Ισραήλ. Μέσα από ιδιωτικές διαβουλεύσεις που είχαν ξεκινήσει ήδη από το 2009, υπογράφηκε συμφωνία με συγκεκριμένη εταιρεία, ισραηλινής προέλευσης, η οποία διεθνώς ειδικεύεται στις αλυσίδες φαρμακείων. Τον Μάρτιο του 2012 ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, κ. Κ. Λουράντος, αποκάλυπτε συγκεκριμένο έγγραφο στο πλαίσιο της παραπάνω συμφωνίας, που περιέγραφε την εμπορική δραστηριότητα ισραηλινών εταιρειών στην Ελλάδα με σκοπό τη δημιουργία πολυφαρμακείων στην Αθήνα.

Τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο κ. Λοβέρδος νομοθέτησε τη συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, διαφημίζοντας ακόμα και από το βήμα της βουλής την «ποιότητα» των φθηνών εισαγόμενων γενοσήμων. Προωθούνταν επίσης η υποκατάσταση των γνωστών και αξιόπιστων φαρμάκων, που εμπιστεύονταν επί χρόνια οι Έλληνες πολίτες, προς όφελος άλλων πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών. Εκείνη την εποχή, είχε βουίξει ο τόπος για τα 50 εκατομμύρια ευρώ που φέρεται να πήρε ως αμοιβή δικηγορικό γραφείο στο Κολωνάκι, για να συντάξει τις «ανθρωποκτόνες» όπως έχουν χαρακτηριστεί διατάξεις, οι οποίες στη συνέχεια έγιναν νόμοι του κράτους.

Η ίδια πολιτική συνεχίστηκε με την ανοχή των επόμενων κυβερνήσεων, έως ότου στο υπουργείο Υγείας ήρθε ο «ευπατρίδης» Άδωνις Γεωργιάδης, για να ολοκληρώσει το σχέδιο καταστροφής της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των Ελλήνων. Έριξε σε μη βιώσιμα επίπεδα για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία τις τιμές των φαρμάκων, καταβαράθρωσε τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη, επέβαλε εξοντωτικά «χαράτσια» στις ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις, άνοιξε το επάγγελμα του φαρμακοποιού και τώρα ετοιμάζεται να ιδιωτικοποιήσει τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Με το σχέδιο να σιγοντάρεται και από τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, ετοιμάζονται αλυσίδες φαρμακείων και προωθείται η διάθεση φαρμάκων και από σούπερ-μάρκετ, οδηγώντας σε αφανισμό περισσότερα από τα μισά φαρμακεία της χώρας. Ο ίδιος δε, φέρεται να περιφρονεί την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, η οποία κατέχει την πρώτη θέση σε συμμετοχή στο ΑΕΠ της χώρας σύμφωνα με στοιχεία του ΙΟΒΕ, και ασχολείται σε καθημερινή βάση για το πώς θα προωθήσει το ισραηλινό «Yozma fund of funds», που εξειδικεύεται και σε θέματα φαρμάκου.

Την ίδια ώρα, η ισραηλινών συμφερόντων φαρμακοβιομηχανία παραγωγής φθηνών γενοσήμων TEVA, έχει ξοδέψει τα τελευταία δύο χρόνια σε διαφήμιση, περισσότερα χρήματα από τον κύκλο εργασιών της στην Ελλάδα. Ίσως κάποιοι της έχουν δώσει τα εχέγγυα ότι ο «κόπος» της θα πιάσει τόπο, παραγκωνίζοντας το ελληνικό φάρμακο από την αγορά και κατακλύζοντας τα ράφια των φαρμακείων (αλυσίδων πια) με τα φθηνά γενόσημά της, που πολλές φορές έχει αμφισβητηθεί η ποιότητα και αποτελεσματικότητά τους διεθνώς.

Αν μάλιστα, ο έλεγχος του ΕΟΦ περάσει επίσης σε ισραηλινά χέρια, πράγμα για το οποίο εγείρονται βάσιμες υποψίες, τότε θα είναι ηλίου φαεινότερο πως η σημερινή κυβέρνηση -και οι προηγούμενες- έδωσε βήμα-βήμα την υγεία των Ελλήνων σε ισραηλινά συμφέροντα.

Όποιος δεν βλέπει κάποιο συχετισμό στα παραπάνω, ή υπολείπεται νοημοσύνης ή παίζει ύποπτα και «στημένα» παιχνίδια σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και της δημόσιας υγείας.
Σε βάρος των Ελλήνων πολιτών…

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Αθανασίου αθωώνει τους καταχραστές του Δημοσίου

Έντονη οσμή σκανδάλου αναδύει η αντικατάσταση άρθρου του Ποινικού Κώδικα, το οποίο προέβλεπε ότι στελέχη και υπάλληλοι δημόσιων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων που επιχορηγούνται από το Δημόσιο, όπως τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, η ΔΕΗ, αλλά και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και άλλοι οργανισμοί, σε περίπτωση σοβαρών αδικημάτων, όπως η δωροληψία ή η διασπάθιση δημοσίου χρήματος, τιμωρούνται όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους διαπράττουν απιστία, υπεξαίρεση, ψευδή βεβαίωση, κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και δωροδοκία.

Η ευθύνη για την κατάργηση του συγκεκριμένου άρθρου βαρύνει τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος αφού πρόλαβε να αμνηστεύσει στελέχη μεγάλων εταιριών ή οργανισμών τα οποία έχουν καταδικαστεί ή κατηγορούνται για σοβαρά κακουργήματα, έσπευσε να δηλώσει ότι το άρθρο καταργήθηκε εκ παραδρομής και να το επαναφέρει με εκπρόθεσμη τροπολογία στο μεσοπρόθεσμο το οποίο ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα.

Καθαρίζοντας τους καταχραστές του Δημοσίου


Ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω κράτησε στα συρτάρια του, δικογραφία σχετική με δωροδοκία του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, από τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη, υπέγραψε στις 7 του περασμένου Απριλίου το νόμο 4254/2014, ο οποίος, μεταξύ πολλών άλλων διατάξεων που δεν αφορούσαν αποκλειστικά το υπουργείο Δικαιοσύνης, προέβλεπε την κατάργηση της περίπτωσης «δ» του άρθρου 263Α του Ποινικού Κώδικα, στην οποία σημειωνόταν ότι με τις διατάξεις άρθρων που προβλέπουν ποινές για τα παραπάνω αδικήματα τιμωρούνται και υπάλληλοι «σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου στα οποία κατά τις κείμενες διατάξεις μπορούν να διατεθούν από το δημόσιο, από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου ή από τράπεζες, επιχορηγήσεις ή χρηματοδοτήσεις».

Το άρθρο του Ποινικού Κώδικα, το οποίο κατάργησε προσωρινά ο Χαράλαμπος Αθανασίου, προέβλεπε με απλά λόγια, ότι οι ποινές που ισχύουν για τους δημοσίους υπαλλήλους, αφορούν και σημαίνοντα πρόσωπα εταιριών οι οποίες κατά καιρούς έχουν χρηματοδοτηθεί από το Δημόσιο, όπως είναι τα Ελληνικά Ναυπηγεία, η ΔΕΗ, η ΔΕΠΑΝΟΜ, η κατασκευαστική ΘΕΜΙΣ, ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων αλλά και πάμπολλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αθλητικά σωματεία, συνεταιρισμοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, υπάλληλοι και στελέχη των οποίων έχουν καταδικαστεί ή κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα, με βάση, πολλές φορές, τις διατάξεις του νόμου «περί καταχραστών του Δημοσίου».

Έτσι απαλλάσσονται

Η πρωτοφανής αυτή απόφαση του Χαράλαμπου Αθανασίου, ήταν μάνα εξ ουρανού για τους απανταχού διεφθαρμένους και διαπλεκόμενους, πολλοί εκ των οποίων -τουλάχιστον όσοι έχουν διαπράξει αδικήματα πριν τις 7 Απριλίου 2014, όταν ο σχετικός νόμος δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης- θα αποφυλακιστούν, εφόσον είναι προφυλακισμένοι και άλλοι δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη, λόγω εξάλειψης του αξιόποινου της όποιας πράξης τους, αφού η κατάργηση ενός αδικήματος, με βάση το Ποινικό Δίκαιο, συνιστά αυτομάτως, την αρχειοθέτηση όλων των σχετιζόμενων με αυτό, ποινικών υποθέσεων.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρη Εμμανουήλ, ο οποίος εμπλέκεται σε διακίνηση παράνομων χρημάτων, που φέρεται να φθάνουν τα 17 εκατομμύρια ευρώ και κατηγορείται για δωροδοκία και παράνομη δραστηριότητα, αναφορικά με την υπόθεση των εξοπλιστικών. Το μείζον ερώτημα στην προκειμένη περίπτωση είναι αν ο κ. Εμμανουήλ, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Ιανουάριο, θα δικαστεί για τα παραπάνω αδικήματα ή θα απαλλαγεί, αφού βάσει του Διεθνούς Δικαίου, οι κατηγορούμενοι δικάζονται με βάση τον ευνοϊκότερο γι’ αυτούς νόμο, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση καταργήθηκε, έστω και προσωρινά.

Όψιμη αλλαγή στάσης


Η κατάργηση της παραγράφου «δ» του συγκεκριμένου άρθρου του Ποινικού Κώδικα, προκάλεσε αντιδράσεις, κυρίως από την πλευρά νομικών, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να την επαναφέρει με μια εκπρόθεσμη τροπολογία, στο μεσοπρόθεσμο. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση αυτής η επίμαχη περίπτωση του άρθρου 263Α παραλείφθηκε από παραδρομή κατά τη μεταφορά του άρθρου αυτού, στο σχέδιο νόμου, το οποίο ψηφίστηκε ως νόμος του κράτους.

Η δικαιολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, είναι επιεικώς αστεία και προφανώς δεν αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις, αλλά κυρίως τις ουσιαστικές συνέπειες, της προσωρινής κατάργησής της παραγράφου, η οποία όπως ήδη διαβάσατε «αθωώνει» τους καταδικασμένους ή φερόμενους ως καταχραστές δημοσίου χρήματος. Κι αυτό, γιατί παρά την όψιμη αλλαγή στάσης, με την επαναφορά της περίπτωσης «δ», οι προβλέψεις της θα αφορούν πια, μόνον όσους από εδώ και στο εξής, θα κατηγορηθούν για τέτοια αδικήματα και όχι εκείνους οι οποίοι ήδη κατηγορούνται για αυτά.

Δείτε τον νόμο με την κατάργηση της παρ. «δ»









ΠΗΓΗ



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τουρκία : 201 οι νεκροί από την έκρηξη σε ορυχείο στην επαρχία Μανίσα

- Φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία να αυξηθεί κι άλλο τις επόμενες ώρες
- Δε μπορούν να δώσουν καμία βοήθεια στους εκατοντάδες εργάτες που έχουν παγιδευτεί στις υπόγειες στοές
- 781 ανθρακωρύχοι βρίσκονταν στο ορυχείο της επαρχίας Μανίσα τη στιγμή της έκρηξης
- 80 άνθρωποι έχουν σωθεί, 4 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση
- Ανέβαλε το ταξίδι του στην Αλβανία ο Ερντογάν εξαιτίας του δυστυχήματος
Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε η Τουρκία μετά την έκρηξη σε ορυχείο της δυτικής επαρχίας Μανίσα.
Μέχρι στιγμής ο επίσημος απολογισμός είναι 201 νεκροί ανθρακωρύχοι και άλλο αφού εκατοντάδες εργάτες παραμένουν παγιδευμένοι στα έγκατα της Γης μετά την έκρηξη που προκάλεσε το δυστύχημα.


1

 2

Για την ώρα, τα σωστικά συνεργεία δε μπορούν να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους και αυτό ενισχύει τους φόβους πως μπορεί να μη βγουν ζωνταντοί από τις υπόγειες στοές όπου έχουν παγιδευτεί.
787 ανθρακωρύχοι βρίσκονταν στο ορυχείο κατά τη στιγμή της έκρηξης (που σημειώθηκε τη στιγμή της αλλαγής βάρδιας), σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ. Η στοά, όπου βρίσκονταν, κατέρρευσε μετά από έκρηξη που προκλήθηκε από βλάβη σε ηλεκτρικό μετασχηματιστή περίπου στις 15:30 ώρα Ελλάδας.

3

 4

Ο πυκνός καπνός εμποδίζει τους πυροσβέστες να προχωρήσουν για να πλησιάσουν στο σημείο όπου έχουν παγιδευτεί οι εργάτες.

Οι διασώστες προσπαθούν να διοχετεύσουν οξυγόνο στις στοές όπου έχουν παγιδευτεί οι ανθρακωρύχοι, σε βάθος περίπου 2 χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια της Γης και σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την είσοδο του ορυχείου που βρίσκεται στην πόλη Σόμα, περίπου 120 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σμύρνης.


5

 6

Οι ανθρακωρύχοι διαθέτουν μικρές φιάλες με μάσκες οξυγόνου, όμως δεν είναι γνωστό για πόσο μπορούν να επιβιώσουν με αυτές.

Η κινητοποίηση για τον απεγκλωβισμό των ανθρακωρύχων είναι τεράστια. Εκατοντάδες άνδρες σωστικών συνεργείων βρίσκονται επί τόπου, στην περιοχή έχει σταλεί ελικόπτερο, ενώ ο στρατός έχει αποστείλει ομάδες 20 ατόμων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

7

 8

 9

Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς των εργατών. Άλλοι γιατί έμαθαν πως οι αγαπημένοι τους δεν τα κατάφεραν κι άλλοι γιατί ανησυχούν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων. Πολλοί γονείς ανθρακωρύχων, ανήσυχοι και με δάκρυα στα μάτια έχουν μεταβεί κοντά στο ορυχείο.
Ο ειδικός σε θέματα ορυχείων Βεντάτ Ντινταρί δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο βασικός κίνδυνος που διατρέχουν οι ανθρακωρύχοι είναι η έλλειψη οξυγόνου.
Οι εκρήξεις στα ορυχεία είναι συχνό φαινόμενο στην Τουρκία, κυρίως στα ιδιωτικά στα οποία συχνά δεν γίνονται σεβαστοί οι κανόνες ασφαλείας.
Το πιο σοβαρό δυστύχημα σε ορυχείο είχε σημειωθεί το 1992, όταν 263 ανθρακωρύχοι είχαν χάσει τη ζωή τους από μια έκρηξη στο ορυχείο Ζονγκουλντάκ.

10

Στο μεταξύ ο τοπικός Τύπος αναφέρει ότι το AKP απέρριψε τον προηγούμενο μήνα μια έκκληση της αντιπολίτευσης να ελεγχθεί η κατάσταση ασφαλείας στο ορυχείο της Σόμα. Εξαιτίας της τραγωδίας, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέβαλε το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Αλβανία.

www.newsit.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχεται ο «Μεγάλος αδελφός» κατά της φοροδιαφυγής

Σφίγγει ο κλοιός της εφορίας για όσους αποκρύπτουν εισοδήματα, όπως προκύπτει από το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Παράλληλα, πιο αυστηρές και ταχύτερες γίνονται οι διαδικασίες κατασχέσεων λογαριασμών για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο.

Η εφορία, με βάση το νέο επιχειρησιακό σχέδιο δράσης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα έχει εικόνα για το σύνολο των βασικών κατηγοριών δαπανών των φορολογούμενων, ώστε, μέσω των ηλεκτρονικών διασταυρώσεών τους, να εντοπίζει το ύψος του φορολογητέου εισοδήματος.
Για τον σκοπό αυτό στο σχέδιο προβλέπονται τα ακόλουθα:
  • Δημιουργία συστήματος παρακολούθησης αποτελεσμάτων ηλεκτρονικής δημοσιοποίησης προγραμμάτων πλειστηριασμού.
  •  Εφαρμογή αυτοματοποιημένων διαδικασιών ενημέρωσης νέων οφειλετών σε μηνιαία βάση και επέκταση της διαδικασίας πλήρους αυτοματοποίησης των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων για οφειλές ως 10.000 ευρώ, με βάση το έτος και το είδος της οφειλής.
  •  Συνολική αξιολόγηση του προφίλ επικινδυνότητας των φορολογούμενων με τη χρήση συστήματος αξιολόγησης της συναλλακτικής συμπεριφοράς σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας.
  •  Επέκταση των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων σε χρηματοοικονομικά προϊόντα.
  • Προγραμματισμός και υλοποίηση διασταυρώσεων των δηλώσεων εισοδήματος φυσικών προσώπων με τις δηλώσεις ακινήτων κ.α.
  • Υλοποίηση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου.
  • Διασταύρωση με το υπουργείο Μεταφορών για τα ανασφάλιστα οχήματα.
  •  Ηλεκτρονική υποβολή στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στοιχείων που αφορούν δικηγορικούς συλλόγους, λιμεναρχεία, γραμματεία δικαστηρίων, συμβολαιογράφους και λοιπά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.
  •  Υποβολή ηλεκτρονικής ενιαία δήλωσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και ασφαλιστικών εισφορών ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
  • Δημιουργία μηχανογραφικών εφαρμογών για την ηλεκτρονική παραλαβή των δηλώσεων φορολογίας κληρονομιών, γονικών παροχών, δωρεών και μεταβίβασης ακινήτων προκειμένου να είναι εφικτή η μετέπειτα επεξεργασία τους.
  • Δημιουργία εφαρμογής για την υποβολή των στοιχείων ιδιωτικών συμφωνητικών.
  • Δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου καταγγελιών και λοιπών αναφορών των φορολογούμενων.
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Από κόσκινο οι συμβάσεις για 32.000 δημοσίους υπαλλήλους

Στον επανέλεγχο της μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έργου σε αορίστου χρόνου θα προχωρήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέσω ενός «αντικειμενικού συστήματος» υπό τη συνολική εποπτεία του ΑΣΕΠ, όπως προβλέπει απόφαση του αρμόδιου υπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως σημειώνεται, με την υπουργική απόφαση εφαρμόζεται η νομοθετική πρόβλεψη του άρθρου 42 του νόμου 4250/2014 («Επανέλεγχος μετατροπής συμβάσεων αορίστου χρόνου από το ΑΣΕΠ»).
Με αυτή την απόφαση καθορίζονται τα εφαρμοζόμενα κριτήρια και η διαδικασία επανελέγχου των συμβάσεων, όπως οι προτεραιότητες των φορέων ή των ειδικοτήτων που θα ελεγχθούν, η σύνθεση των κλιμακίων ελέγχου, ο καθορισμός χρονοδιαγράμματος για την περαίωση του έργου και η υποβολή περιοδικών εκθέσεων προόδου του έργου.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο επανέλεγχος αφορά, κατά κύριο λόγο, τον «νόμο Παυλόπουλου» και περισσότερες από 32.000 συμβάσεις που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου.

                                                            Παράταση αξιολόγησης

Εντω μεταξύ νέα παράταση δόθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αξιολόγηση των ουσιαστικών προσόντων του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, καθώς και των υπαλλήλων των ΟΤΑ α” και β” βαθμού. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου, οι σχετικές προθεσμίες για τη σύνταξη εκθέσεων αξιολόγησης έτους 2013 για όλους τους παραπάνω φορείς διαμορφώνονται ως εξής:
  • Η σχετική απόφαση επιμερισμού των ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης θα πρέπει να έχει εκδοθεί έως τις 30 Ιουνίου 2014.
  • Η αυτοαξιολόγηση των υπαλλήλων θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί έως τις 15 Ιουλίου 2014.
  • Η εισήγηση για την αξιολόγηση των υπαλλήλων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί από τους εισηγητές έως τις 31 Ιουλίου 2014.
  • Οι εκθέσεις αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων θα πρέπει να έχουν συνταχθεί από τους αξιολογητές έως την 29η Αυγούστου 2014.
Σημειώνεται ότι με το πέρας της παραπάνω καταληκτικής προθεσμίας σύνταξης των εκθέσεων αξιολόγησης και το αργότερο μέχρι 30/9/2014 τα υπουργεία θα πρέπει να συγκεντρώσουν για το σύνολο των φορέων που υπάγονται ή εποπτεύονται από αυτά, στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις ενέργειες, στις οποίες προέβησαν για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων για την αξιολόγηση του προσωπικού.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπεγράφη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον ΟΣΕ

Στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) κατέληξαν μετά από διαπραγμάτευση ο ΟΣΕ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Την νέα ΣΣΕ υπέγραψαν ο ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος και εκ μέρους της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών(ΠΟΣ) ο κ. Π. Παρασκευόπουλος, Πρόεδρος και ο κ. Π. Πουρλιάγκας, Γενικός Γραμματέας.

Από την πλευρά του ΟΣΕ σημειώνεται ότι η Σ.Σ.Ε. είναι το επιστέγασμα της διαδικασίας της συλλογικής διαπραγμάτευσης που έλαβε χώρα το τελευταίο διάστημα μεταξύ της Διοίκησης του ΟΣΕ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Η Σ.Σ.Ε. περιλαμβάνει σειρά από θεσμικά και επιχειρησιακά θέματα, καθώς και θέματα με κοινωνική διάσταση.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλο, η ολοκλήρωση της διαδικασίας συλλογικής διαπραγμάτευσης αποτελεί σημαντικό γεγονός. «Η διαπραγμάτευση ήταν ειλικρινής και διεξήχθη με την σοβαρότητα και με επίπεδο επιχειρημάτων που αρμόζει στον θεσμό αυτό. Η Σ.Σ.Ε. περιλαμβάνει σημαντικά θέματα επί των οποίων υπήρξε συμφωνία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Κατανοώ απολύτως και τις ενστάσεις που εκφράστηκαν από ορισμένες πλευρές στην διάρκεια της συλλογικής διαπραγμάτευσης. Όμως θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό για τον ΟΣΕ και τους εργαζόμενους, ότι σε μια δύσκολη συγκυρία ο κορυφαίος θεσμός, αυτός της Σ.Σ.Ε., διατηρήθηκε. Κάθε Σ.Σ.Ε. είναι ένα σημαντικό κεκτημένο και για τα δυο μέρη που την υπογράφουν και αποτελεί βάση αναφοράς για τα επόμενα βήματα που πρέπει να διανυθούν».

ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΕΣΣΤΥ

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αναμένεται ότι θα υπογράψουν επίσης και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία για το σκοπό αυτόν συνεδριάζει σήμερα, αλλά και η ΕΕΣΣΤΥ. Το σωματείο των εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει ήδη συμφωνήσει στην υπογραφή της προτεινόμενης ΣΣΕ η οποία στην ουσία ρυθμίζει θεσμικά ζητήματα χωρίς, όμως, να υπεισέρχεται σε οικονομικά ζητήματα καθώς η διοίκηση της εταιρείας σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να θιγούν οι προβλέψεις του ενιαίου μισθολογίου.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!