EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αποκαθίστανται 547 υπάλληλοι σε καθεστώς διαθεσιμότητας

Αιτήσεις εντός 15 ημερών για την κάλυψη 547 θέσεων σε νοσοκομεία, δικαστήρια και ΚΕΠ της χώρας καλούνται να υποβάλουν οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που δημοσιεύεται σήμερα στο ΦΕΚ.

Η πρόσκληση αφορά «διαθέσιμους» που προέρχονται από υπουργεία και φορείς τους, πανεπιστήμια, τον ΟΑΕΔ και ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται εντός αποκλειστικής προθεσμίας 15 ημερών από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως να υποβάλουν στις Διευθύνσεις Διοικητικού / Προσωπικού των φορέων προέλευσης στους οποίους κατείχαν οργανική ή προσωποπαγή θέση αίτηση – υπεύθυνη δήλωση για τη μετάταξή τους.
Θα προσδιορίζουν τη σειρά προτίμησης των φορέων που επιθυμούν να μεταταχθούν, ενώ θα υποβάλουν και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία τυχόν δεν περιλαμβάνονται στα προσωπικά τους μητρώα.

Παράλληλα, καλούνται οι Διευθύνσεις εντός προθεσμίας 5 ημερών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων – υπεύθυνων δηλώσεων να προβούν σε αποτύπωση (καταγραφή) των προσόντων των υπαλλήλων και να συντάξουν πίνακες συνδρομής κριτηρίων τους οποίους αποστέλλουν στο ΑΣΕΠ με τη χρήση ειδικής πληροφοριακής εφαρμογής που εκπονεί για το σκοπό αυτόν το ΑΣΕΠ και να ακολουθήσει η συνηθισμένη διαδικασία (μοριοδότηση, κατάρτιση προσωρινού πίνακα, ενστάσεις, τελικός πίνακας κλπ).
Σύμφωνα με το ΦΕΚ αναμένεται να καλυφθούν:
  • 300 θέσεις για υπαλλήλους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) του κλάδου δικαστικών επιμελητών και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού.
  • 164 θέσεις υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου γραμματέων και διεκπεραίωσης υποθέσεων
  • 73 θέσεις κυρίως διοικητικού προσωπικού Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σε δικαστήρια της χώρας και σε ΚΕΠ
  • 10 θέσεις για γραμματείς Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης σε δικαστήρια της Αθήνας (Διοικητικό Εφετείο, Πρωτοδικείο, Εισαγγελία Πρωτοδικών, Πταισματοδικείο).


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο μηδενισμός…

Ο μηδενισμός συνίσταται σε τούτο: Να απορρίπτεις (μηδενίζεις) τους πάντες δίχως να προτείνεις ΤΙΠΟΤΑ: Θέση ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ…
 

Όταν, επίσης, ο μηδενισμός συνδυάζεται με την αποδοχή ότι τα πάντα είναι νεοταξικά τελειωμένα, συντελεσμένα και ελεγχόμενα, τότε φτάνουμε στη μοιρολατρική φρενοβλάβεια…
 

Είναι εύκολο να το παίζεις αντικαθεστωτικός και ασυμφιλίωτος «εχθρός» της Νέας Τάκης με το μηδενισμό. Και ακόμα πιο εύκολο να φλυαρείς περί ΑΠΟΧΗΣ, δίχως να δείχνεις ένα κάποιο δρόμο και προβληματισμό διεξόδου από το σημερινό εφιάλτη.

Είναι εύκολο να φωνάζεις «Κάτω η Νέα Τάξη», αλλά δύσκολο να ανακαλύπτεις, ή να προτείνεις κάποιο πρακτικό μονοπάτι διεξόδου, τον τρόπο και τις διαδικασίες για να την γκρεμίσεις…

Κάποιοι φίλοι με την απολυτότητα του Πάπα (του κατόχου της απόλυτης αλήθειας), μας μέμφονται διότι προτείνουμε ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στις εκλογές με ένα και μοναδικό στόχο: Τη δημιουργία συνθηκών και δυνατοτήτων για την ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ και το ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ των κατοχικών ισορροπιών…


Έχουμε αναλύσει διεξοδικά αυτήν την προβληματική, η οποία περνάει μέσα από την εκλογική συντριβή του δωσίλογου κυβερνητικού οικοδομήματος, συντριβή που θα καταγραφεί τελεσίδικα και ηχηρά με μια θεαματική πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τη μηδενιστική καταφρόνηση των ΠΑΝΤΩΝ (επειδή ΟΛΟΙ είναι γρανάζια του συστήματος) και τη μικροαστική, ατομικιστική αυτοϊκανοποίηση (απολυτότητα του «εγώ»), δεν είμαστε σε θέση να διακρίνουμε ΚΑΝΕΝΑ παράθυρο να ανοίγει (με δοσμένη την κατάσταση του λαϊκού ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ), σε ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ και ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ αποσταθεροποίησης του κατοχικού κυβερνητικού οικοδομήματος.

Εάν οι φίλοι που μας μέμφονται για τους προβληματισμούς μας, ή όλοι αυτοί που αφορίζουν μηδενιστικά τους πάντες και τα πάντα έχουν κάποια πρόταση που να δημιουργεί τους όρους αποσταθεροποίησης του καθεστώτος, ευχαρίστως να την ακούσουμε και να την ασπαστούμε: Δεν διεκδικούμε το αλάθητο…

Δυστυχώς γι αυτούς δεν έχουν ΤΙΠΟΤΑ να προτείνουν εκτός από το μηδενισμό και την ηττοπάθεια: Τα πάντα έχουν τελειώσει…

Διότι το να παρλάρουν γύρω από την ΑΠΟΧΗ, με ηθικολογικές φλυαρίες και άκαμπτα ρητορικά σχήματα, δεν είναι ΠΡΟΤΑΣΗ. Πρέπει να μας δείξουν συγκεκριμένα ΠΩΣ με την ΑΠΟΧΗ θα προωθήσουμε κάποιες δυνατότητες (δεν μιλάω για λύσεις) που να οδηγούν σε άλλο πολιτικό κλίμα, θα αποσταθεροποιούν το καθεστώς και θα δημιουργούν κάποιες ρωγμές στον κατοχικό γρανίτη…

Με την ΑΠΟΧΗ, σήμερα, ΟΧΙ μόνο δεν ταρακουνάμε, στο ελάχιστο, το καθεστώς των ανδρεικέλων, αλλά του δίνουμε και τη δυνατότητα να καταργήσει ΑΥΡΙΟ και τις εκλογές: Αν αυτό δεν το βλέπουν είναι ολοκληρωτικά τυφλοί και λογάδες μηδενιστικών αναθεμάτων…


Εμείς μέσα σ’ αυτήν την κατοχική ασφυξία
(της Νέας Τάξης) διακρίνουμε, σαν ένα μικρό μονοπάτι ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ των καθεστωτικών ισορροπιών, Την εκλογική κατεδάφιση της κυβέρνησης, σαν ΠΡΩΤΟ και ΚΥΡΙΑΡΧΟ πρακτικό καθήκον…  


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στάση εργασίας την Τετάρτη στα ασφαλιστικά ταμεία και στον ΟΑΕΔ

Στάση εργασίας από τις 12:30 μετά το μεσημέρι, έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 13:00 μετά το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εργασίας, έχουν εξαγγείλει για αύριο, οι εργαζόμενοι στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και τον ΟΑΕΔ ύστερα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

Η Ομοσπονδία ζητά την επανένταξη 558 εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ, που έχουν τεθεί εδώ και οκτώ μήνες σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι, έως σήμερα, «κανένα χρονοδιάγραμμα για την ένταξή τους στη διαδικασία της κινητικότητας δεν έχει υλοποιηθεί, φέρνοντάς τους πλέον άμεσα αντιμέτωπους με το φάσμα της απόλυσης και της ανεργίας».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αποσταθεροποιήστε τους! (εξαιρετικό)

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ προέβη σε δήλωση προς τους ιθαγενείς (συγγνώμη: τους πολίτες) της εθνικά και πολιτικά ανεξάρτητης Ελλάδας, με την οποία τους επέστησε την προσοχή να ψηφίσουν «σωστά» στις επερχόμενες εκλογές, ώστε να μην διασαλευτεί η… «σταθερότητα».

Η Μέρκελ, ο Μπαρόζο, ο «Σαρκολάντ», ο Ρομπάι και όλοι αυτοί οι δημοκράτες εταίροι που –αδιαμφισβήτητα πλέον και σε συνεργασία με τα ντόπια ανδρείκελα και τις εγχώριες «ρόμπες»- επέβαλαν από τις Κάννες ως δοτό πρωθυπουργό της χώρας τον Παπαδήμο, αγωνιούν μη και διασαλευτεί... στην Ελλάδα η … «σταθερότητα».

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο κ.Σαμαράς, τόνισε με έμφαση ότι το εκλογικό αποτέλεσμα που θα προκύψει από την κάλπη αφενός θα είναι εγκεκριμένο από τους εγχώριους και διεθνείς «σταθεροποιητές», αφετέρου θα είναι το επιθυμητό για το κόμμα του και την κυβέρνησή του αποτέλεσμα, και ως εκ τούτου διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να πληγεί η… «σταθερότητα» στην Ελλάδα.

Ο κ.Βενιζέλος, σχεδόν καθημερινά πλέον, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, δηλώνει ότι οι ψηφοφόροι «πρέπει» να ψηφίσουν τον ίδιο και την «Ελιά» του στις εκλογές, ειδάλλως η… «σταθερότητα» θα πάει πάπαλα.

Ο κ.Σταύρος Θεοδωράκης θέλει κι αυτός να τον ψηφίσετε ώστε να συμβάλει κι εκείνος με τον δικό του τρόπο στην διασφάλιση της… «σταθερότητας» στη χώρα.

Επειδή, συνεπώς, επιβεβαιώνεται για μια ακόμα ο στίχος του ποιητή ότι «Δεν αντέχουν οι λέξεις σ' όλα τα χείλη», και επειδή, εν ολίγοις, δεν υπάρχει MEGAφωνο ανασκολόπισης των εννοιών από το οποίο να μην έχουν ξεφτιλίσει το νόημα των λέξεων (σσ: από «σωτηρία» μέχρι «ανάπτυξη» και από «ανάκαμψη» μέχρι «σταθερότητα») θεωρούμε αναγκαίο να πάρουμε μια γεύση της «σταθερότητάς τους».

Δεδομένου ότι τα στοιχεία που ακολουθούν αφορούν σε ό,τι πολυτιμότερο έχουμε – στα παιδιά μας – η γεύση είναι τόσο πικρή, είναι τόσο οδυνηρή που μόνο κάποιος εντελώς «χαλασμένος» θα αρνιόταν ότι η καταγραφή τους συνιστά το προφανές: Την πιο χαρακτηριστική απεικόνιση της «σταθερότητας» για την οποία μας μιλούν και με την απώλεια της οποίας μας… απειλούν! Ιδού:

O αριθμός των παιδιών που βρίσκονταν σε κίνδυνο φτώχειας στην Ελλάδα για το έτος 2012, ανήλθε στις 686.000 παιδιά! Ναι! Σχεδόν 700.000 παιδιά βιώνουν από πρώτο χέρι τη «σταθερότητα» στην Ελλάδα του κ.Βενιζέλου και του κ.Σαμαρά, τη «σταθερότητα» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τη «σταθερότητα» της «Ελιάς» και του ΔΝΤ, τη «σταθερότητα» της ΕΕ, της ΟΝΕ, του ευρώ και όλης της γκάμας των θιασωτών του «ευρωμονόδρομου».

Στα συμπεράσματα της έκθεσης, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρονται και τα εξής:

• Στην Ελλάδα που τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ανέρχονταν σε 686.000 ή στο 35,4% το 2012, από 30,4% το 2011, τα πιο ευάλωτα είναι τα μονογονεϊκά (74,7%) και τα τρίτεκνα/πολύτεκνα (43,7%) νοικοκυριά.
• Στα νοικοκυριά με εξαρτώμενα παιδιά κάτω των 14 ετών ο κίνδυνος φτώχειας έφθασε το 28,1% το 2012 από 23,2% το 2011. Δύο στα τρία μονογονεϊκά νοικοκυριά (ποσοστό 66%) απειλείται από τη φτώχεια, σημειώνοντας αύξηση κατά 22,8 μονάδες από το 2011.
• Τα πιο φτωχά παιδιά που ζουν σε νοικοκυριά σε κίνδυνο φτώχειας ανέρχονταν το 2012 σε 276.000 ή 14,2% σημειώνοντας αύξηση 47,6% σε σχέση με το 2011.
• Τα παιδιά αυτά ζουν σε νοικοκυριά που το μηνιαίο εισόδημα για μια τετραμελή οικογένεια με δυο παιδιά κάτω των 14 ετών κυμαινόταν (για το 2012) κάτω από τα 670€.
• Τα παιδιά που ζουν σε νοικοκυριά που κανένας ενήλικας δεν εργάζεται, ανέρχονταν σε 292.000 ή 13,2% το 2012, έχοντας αυξηθεί κατά 204.000 από το 2008.
• Τα φτωχά παιδιά που ζουν σε νοικοκυριά που επιβαρύνονται από το κόστος στέγασης, δηλαδή οι συγκεκριμένες δαπάνες υπερβαίνουν το 40% του εισοδήματός τους, ανέρχονται στο 92,2% (2012).
Αυτή είναι η «σταθερότητα» του κ.Βενιζέλου. Του κ.Σαμαρά. Του ΔΝΤ. Του «αναγκαίου (κατά το «Ποτάμι») Μνημονίου».


Αυτή είναι η «σταθερότητα» της ΕΕ και όλης της «ευρωπαρέας», όλων των αποχρώσεων. Αυτή είναι η «σταθερότητα» από την οποία ξεπήδησαν και πάνω στην οποία βρωμίζουν τον τόπο τα φίδια του ναζισμού.

Τι πιο αναγκαίο, λοιπόν, ο ψηφοφόρος να αμφισβητήσει την «σταθερότητά τους»; Πόσο πολύτιμη εγγραφή για το σήμερα και το αύριο μια ψήφος που αντιπολιτεύεται αυτή την «σταθερότητα», με τρόπο τόσο ισχυρό και τόσο ξεκάθαρο, που κανείς δεν θα μπορεί να θολώσει το λαϊκό μήνυμα υπέρ της αποσταθεροποίησης – ναι, της αποσταθεροποίησης - της «σταθερότητάς τους».

Και τι είναι πιο ευγενές και σταθερό; Ψήφος υπέρ των παιδιών μας ή ψήφος κυβερνητικής αναπαραγωγής μιας «σταθερότητας» που μετατρέπει το λαό και τα παιδιά του σε «ευρήματα» των στατιστικών της εξαθλίωσης;

 




Νίκος Μπογιόπουλος
ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΟΚ! Αυτόματες κατασχέσεις σε μισθούς και συντάξεις χωρίς καμία προειδοποίηση

- Με email κάθε μήνα θα ενημερώνει η εφορία και θα “αρπάζει” χρήματα από λογαριασμούς
- Αυτόματη διασύνδεση με τράπεζες, ΙΚΑ , δικαστήρια, Κτηματολόγιο… όλα θα ελέγχονται
- Ακόμη και αυτοκίνητα που δεν πέρασαν ΚΤΕΟ θα “βλέπει” το νέο σύστημα
- Δεν γλιτώνουν από τις κατασχέσεις αμοιβαία κεφάλαια, ρέπος και προθεσμιακές καταθέσεις
Το σχέδιο καταστρώθηκε για την επόμενη τριετία. Από σήμερα και μέχρι το 2017 για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους φορολογούμενους.

Στο πλαίσιο αυτό ένα μεγάλο ηλεκτρονικό μάτι ενεργοποιείται και θα ελέγχει τα πάντα.

Πλέον με νέες τεχνικές ελέγχου με οn line πρόσβαση των ελεγκτών στους τραπεζικούς λογαριασμούς θα υπάρχουν κατασχέσεις από όσους χρωστούν στο ελληνικό δημόσιο έως 10.000.

«Ξαφνικός» θάνατος μισθών, συντάξων και καταθέσεων για οφειλές στο Δημόσιο Ταυτόχρονα θα υπάρχει και διασύνδεση των ελεγκτικών υπηρεσιών με το κτηματολόγιο, το Δημοτολόγιο, το ΙΚΑ, τον ΕΟΠΠΥ, τα δικαστήρια, τα υποθηκοφυλακεία κ.λ.π.

Μάλιστα, οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις επεκτείνονται και σε αλλά χρηματοοικονομικά προϊόντα όπως αμοιβαία κεφάλαια, ρέπος, προθεσμιακές καταθέσεις.

Τα νέα “όπλα” για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο
Η αυτόματη (on line) πρόσβαση των ελεγκτικών υπηρεσιών στα τρέχοντας υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών των ελεγχόμενων. Σε δεύτερη φάση οι ελεγκτές θα έχουν πρόσβαση στα κατ΄ έτος παλαιά υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών των ελεγχόμενων.

Επέκταση πλήρους αυτοματοποιημένης διαδικασίας και ηλεκτρονικών κατασχετηρίων για οφειλές έως 10.000 ευρώ με βάση το έτος και το είδος της οφειλής, επέκταση των e-κατασχετηρίων σε άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα και απευθείας χρέωση για μικρού ύψους ληξιπρόθεσμες οφειλές κάτω των 1.000 ευρώ , μέτρο το οποίο εξετάζεται ακόμη με την τρόικα.

Ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο: Δημιουργείται από φέτος και στο τέλος Απριλίου 2015 θα λειτουργεί πλήρως το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο με διευρυμένη βάση συγκέντρωσης πληροφοριών. Με βάση το περιουσιολόγιο θα γίνεται ο ηλεκτρονικός έλεγχος του «πόθεν έσχες» για την ακίνητη και κινητή περιουσία 8,5 εκατ. φορολογούμενων και θα παρακολουθούνται όλες οι συναλλαγές καθώς και η καταναλωτική συμπεριφορά των φορολογούμενων.

Διασύνδεση Τaxis με υπηρεσίες του δημοσίου. Στο σχεδιασμό της ΓΓΔΕ περιλαμβάνεται η χρησιμοποίηση πληροφοριών από το διαδίκτυο καθώς και η ηλεκτρονική διασύνδεση με φορείς του δημοσίου. Στο πλαίσιο αυτό ο ελεγκτικός μηχανισμός θα συνδεθεί ηλεκτρονικά με το ΙΚΑ, τις τράπεζες, τα δικαστήρια, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια, το κτηματολόγιο, υποθηκοφυλακεία κ.λ.π.

Ηλεκτρονικές δηλώσεις φορολογίας κεφαλαίου. Μέχρι το τέλος του έτους θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι δηλώσεις φορολογίας κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, μεταβίβασης ακινήτων.

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: Σχεδιάζεται η επέκταση και η ολοκλήρωση της διαδικασίας προγραμμάτων πλειστηριασμού με προσέλκυση περισσότερων πλειοδοτών μέσω της δημοσίευσης στο διαδίκτυο.
 
newsit.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κλ. Παπαδόπουλος: Διορίστηκε από τον Γ. Παπανδρέου, χρηματοδοτούσε τον Ν. Παπανδρέου

Ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και εκ των βασικών κατηγορουμένων για την υπόθεση των επισφαλών δανείων, Κλέων Παπαδόπουλος, διορίστηκε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου το 2009.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα της τότε περιόδου, η επιλογή του αποτέλεσε έκπληξη για τους μυημένους στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο, καθώς όπως έλεγαν, δεν είχε ακολουθήσει την παραδοσιακή πρακτική ανέλιξης των περισσότερων ανώτατων στελεχών των ελληνικών τραπεζών, τα οποία έχουν δουλέψει για μεγάλο μέρος του εργασιακού τους βίου σε εγχώριες τράπεζες.

Ωστόσο, όπως συμπλήρωνε το ρεπορτάζ, ήταν προσωπική επιλογή του τότε υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με τον οποίον φέρεται να ήταν συμμαθητές στο Κολλέγιο Αθηνών, ενώ εξίσου σημαντικό ρόλο στο διορισμό του απέδιδαν τα δημοσιεύματα και στο γεγονός πως συνδέονταν με στενή φιλία με τον αδελφό του πρωθυπουργού, Νίκο Παπανδρέου αλλά και με άλλα μέλη της οικογένειας.

Από το διορισμό και μέχρι την παραίτηση του κ. Παπαδόπουλου το 2013, το όνομά του έχει εμπλακεί σε διάφορες «ελεγχόμενες» υποθέσεις χορήγησης επισφαλών δανείων σε off shore εταιρίες, επιχειρήσεις που δεν πληρούσαν ούτε κατά το ελάχιστο τους όρους δανειοδότησης, πολιτικούς και συγγενείς πολιτικών, για τους οποίους ο πρώην διοικητής φέρεται να παρέκαμπτε όχι μόνο την γενικότερη τραπεζική ακαμψία αλλά και τον κώδικα χορήγησης δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Λίγο πριν, λοιπόν, την ολοκλήρωση της κύριας ανάκρισης για το σκάνδαλο των «κόκκινων δανείων» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και ενώ, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, τα στοιχεία φέρονται να είναι επιβαρυντικά για τους βασικούς κατηγορουμένους της υπόθεσης, τον πρώην πρόεδρο του ΤΤ, κ.Άγγελο Φιλιππίδη, το διάδοχό του κ. Κλέωνα Παπαδόπουλο και το ζεύγος Γριβέα-Βάτσικα, το Newsbomb.gr φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας μία ακόμα πτυχή της υπόθεσης «άλωσης» του υγιούς κάποτε πιστωτικού ιδρύματος.

Η επιστολή-βόμβα που έφτασε στα χέρια μας έχει ως αποστολέα τον Νίκο Παπανδρέου και παραλήπτη τον τότε πανίσχυρο διοικητή Κλέωνα Παπαδόπουλο. Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου απευθύνεται στον φερόμενο φίλο του και διορισθέντα από την κυβέρνηση του αδερφού του, κ. Παπαδόπουλο για ένα θέμα με οικολογικό ενδιαφέρον: την διαχείριση των υδάτινων πόρων στη λεκάνη του Ασωπού ποταμού.

Ο κ. Παπανδρέου αφού ενημερώνει τον «αγαπητό Κλέωνα», όπως τον αποκαλεί στην επιστολή, ότι το Ίδρυμα Παπανδρέου ασχολείται με σοβαρά περιβαλλοντικά θέματα και εν προκειμένω με το πρόβλημα του Ασωπού και αφού τονίζει ότι ήδη το Ίδρυμα στηρίζει μία μεγάλη μελέτη υπό την εποπτεία της καθηγήτριας Φοίβης Κουντούρη, του ζητάει να χρηματοδοτήσει το έργο αυτό με το ποσό των 130.000 ευρώ, προσθέτοντας ότι αφενός η ΕΕ έχει σταματήσει πια να χρηματοδοτεί μελέτες και αφετέρου η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες της ώστε να μπορεί να στηρίξει ένα «τέτοιο project».


 



Η χορηγία, όπως ήταν αναμενόμενο, δόθηκε κανονικότατα. Ωστόσο, η λύση στο θέμα του Ασωπού, όπως δεσμευόταν ο κ. Παπανδρέου δεν βρέθηκε και η μοναδική αναφορά στο «τεράστιο» project σωτηρίας του ποταμού, το οποίο είχε ορίζοντα διετίας και ολοκληρώθηκε τελικά το 2013, είναι ένα βιβλίο 181 σελίδων, το οποίο μάλιστα συνυπογράφει όχι μόνον η καθηγήτρια την οποία αναφέρει ο Νίκος Παπανδρέου στην επιστολή του, αλλά και ο ίδιος.

Το ποσό της συγκεκριμένης χορηγίας φυσικά και είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, ωστόσο η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν παύει να είναι ενδεικτική της νοοτροπίας και των χειρισμών που οδήγησαν στην «άλωση» του άλλοτε υγιούς χρηματοπιστωτικού ιδρύματος. Και φυσικά ας μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά συνέβαιναν, τη στιγμή που οι Έλληνες πολίτες αναγκάζονταν σε αιματηρές θυσίες…

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

"ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO" Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ Ο.ΣΥ - ΣΤΑ.ΣΥ. Με τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του ΣΕΛΜΑ (ΜΕΤΡΟ)

"ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO" Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ Ο.ΣΥ -  ΣΤΑ.ΣΥ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΜΑΝΘΟ ΤΣΑΚΟ του ΣΕΛΜΑ (ΜΕΤΡΟ)

  Α - ΜΕΡΟΣ


Β - ΜΕΡΟΣ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έτσι λοιπόν διορίζονται οι πρωθυπουργοί στην Ελλάδα;

Να χαιρόμαστε την Ευρώπη της «δημοκρατίας» και της «αυτοδιάθεσης» των λαών. Να τη χαιρόμαστε.

Ενώ τον Οκτώβριο του 2011, ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου, πρόσφατα εκλεγείς από το 44% των Ελλήνων, αποφάσιζε να διεξαχθεί δημοψήφισμα για να τοποθετηθεί ο λαός πάνω στο θέμα της συμφωνίας του PSI, την ίδια στιγμή, κάποιοι στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα αποφάσιζαν (εν αγνοία του), αφενός την καθαίρεσή του, αφετέρου το «σκότωμα» του δημοψηφίσματος. Τις σχετικές συνεννοήσεις μεταξύ Μπαρόζο, Σαμαρά και Βενιζέλου, εν αγνοία του Γ. Παπανδρέου, μπορεί κάποιος να τις διαβάσει στο γνωστό πλέον δημοσίευμα των Financial Times.

Έτσι λοιπόν διορίζονται οι πρωθυπουργοί στην Ελλάδα, από ξένα κέντρα; Μπορεί δηλαδή
ο ελληνικός λαός να πιστεύει ότι εκείνος εκλέγει, αλλά αν αυτός που εκλέγει δεν είναι απόλυτα πειθήνιος στα κέντρα αυτά, τότε απλά να αλλάζεται; Τότε λοιπόν, δεν πρέπει να μας παραξενεύει το γεγονός ότι σε όλη την πολιτική ιστορία της χώρας, κατά μέσο όρο, οι κυβερνήσεις δεν μένουν πάνω από ένα έτος στην εξουσία. Δεν πρέπει να μας παραξενεύει το γιατί ποτέ δεν υπήρξαμε κυρίαρχο κράτος.

Αν στην Ελλάδα, όπου το πολιτικό σύστημα είναι πρωθυπουργοκεντρικό, δηλαδή ο πρωθυπουργός είναι ο απόλυτος μονάρχης, αυτός διορίζεται και ελέγχεται με τον πιο πάνω τρόπο, τότε τι συζητάμε για δημοκρατία, για εκλογές και άλλα παραμύθια;;; Κι αν έτσι διορίζονται οι πρωθυπουργοί, τότε αντιλαμβάνεται κάποιος, τίνος συμφέροντα εκφράζουν και οι διάφοροι νόμοι που ψηφίζονται με τις στρατευμένες πλειοψηφίες. Να χαιρόμαστε την Ευρώπη της «δημοκρατίας» και της «αυτοδιάθεσης» των λαών. Να τη χαιρόμαστε.

ΥΓ. Εφόσον όλα αυτά, που άφησαν εμβρόντητο τον ελληνικό λαό, αληθεύουν, τότε θα πρέπει μάλλον να ανησυχεί ο κ. Σαμαράς, πως θα αποφασίσουν και τη δική του καθαίρεση, αν δεν εκτελέσει επακριβώς τις εντολές.
 
Τσίπρας: Μαριονέτα του Μπαρόζο ο Σαμαράς.

Ο Αντώνης Σαμαράς από το 2011 και μετά δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια μαριονέτα του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, προκειμένου να έχουμε συνέχιση των Μνημονίων στην Ελλάδα, είπε από τη Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας το χθεσινό δημοσίευμα των Φαινάσιαλ Τάιμς

«Το μεγάλο έλλειμμα σήμερα της Ευρώπης, είναι το έλλειμμα της δημοκρατίας», υποστηρίζει
ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, «και αυτό φαίνεται και από τις χθεσινές αποκαλύψεις των Financial Times», προσθέτει.

«Η ευρωπαϊκή ηγεσία δυστυχώς θέλει κυβερνήσεις και στην Ουκρανία και στην Ελλάδα υποτελείς», τόνισε. «Κυβερνήσεις που να μην εκπροσωπούν το συμφέρον των λαών τους, αλλά τις κοντόφθαλμες επιδιώξεις της ευρωπαϊκής ηγεσίας».

«Εμείς πιστεύουμε ότι οι λαοί είναι αυτοί που πρέπει να έχουν τον τελευταίο λόγο. Και οι λαοί είναι αυτοί που πρέπει να παίρνουν τις τύχες στα χέρια τους, προκειμένου η Ευρώπη να ξαναγυρίσει στις ιδρυτικές τις αξίες. Στη δημοκρατία πάνω απ” όλα, την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη και την προκοπή. Διότι προκοπή χωρίς ειρήνη δεν μπορεί να υπάρξει, άρα λοιπόν το μήνυμα που στέλνουμε, είναι το μήνυμα της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατίας», συμπλήρωσε ο Α. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στην ουκρανική κρίση, ο Αλέξης Τσίπρεα επισήμανε πως συνομίλησε με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υπογραμμίζοντας τις ανησυχίες, τις συμπτώσεις και τις διαφωνίες με τη ρωσική πλευρά.

Ωστόσο, υπογραμμίσαμε την ανάγκη να υπάρξει ειρηνική επίλυση σε αυτή την κρίση, αλλά και την ανάγκη από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναδειχθεί ο διάλογος, οι διαπραγματεύσεις, η διπλωματική οδός και όχι οι κυρώσεις και η κλιμάκωση της έντασης.

«Τις τελευταίες ημέρες είχαμε την ευκαιρία να καταθέσουμε την άποψη ότι η Ουκρανία πρέπει να γίνει γέφυρα συνεργασίας και όχι πεδίο διχασμού στην καρδιά της Ευρώπης και ότι ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει το μέλλον του είναι ο ουκρανικός λαός, μέσα από τις προβλεπόμενες συνταγματικά, δημοκρατικές διαδικασίες. Είτε αυτές είναι οι εκλογές, είτε τα δημοψηφίσματα», επισημαίνεται ακόμα σε σχετική ανακοίνωση.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το απίστευτο ψέμμα της κυρίας Σπυράκη. Για να καταλαβαίνετε πως μας παραμυθιαζαν 4 χρόνια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΟΥΛΑ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ MEGA ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙ… υποδουλώνοντας ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΓΓΟΝΙΑ.

Η κυρία Σπυράκη στο Star πριν από λίγο, είπε μία απίστευτη μπαρούφα, αλλά και ένα σοβαρό ψέμμα.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απάτη του PSI που αντί να μειώσει το χρέος το αύξησε, είπε το αμίμητο: Ο τρόπος υπολογισμού του χρέους επί του ΑΕΠ, είναι …παρωχημένος! Δεν έχει σημασία πλέον το πόσο χρωστάς (!!) Έγκριτοι επιστήμονες του εξωτερικού (…ποιοί κυρία Σπυράκη; Ένα όνομα πληζζ!) υποστηρίζουν ότι αυτό που έχει σημασία είναι το πόσα πληρώνεις για να εξυπηρετήσεις το χρέος σου.

Εάν ακόμα έχετε τις αισθήσεις σας, δείτε τώρα το επικίνδυνο ψέμμα με το οποίο παρουσίασε το σουξέ στόρι του σκεπτικού της κυβέρνησης.

“Εάν μειώσεις το επιτόκιο κατά 0,1% και επιμηκύνεις το χρέος σε βάθος 50ετίας, όπως προσπαθούμε, ΓΛΙΤΩΝΟΥΜΕ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 26 ΔΙΣ ΕΥΡΩ! ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΟΥΡΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!” !!!

Και η ερώτηση – αβάντα της Τσαπανίδου “μα αρκούν 26 δις για να σωθούμε”;


“Όχι βέβαια” συμφώνησε η Σπυράκη (!!) Πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο (!!!)

Ένα απίστευτο, χονδροειδές, επικίνδυνο ψέμμα, πέρασε με τρόπο που μπορεί να πείσει την κυρά Κούλα, τηλεθεάτρια των τουρκικών σήριαλ, ουτως ώστε να ψηφίσει Σπυράκη ή Ποτάμι εάν είναι αντιστασιακιά.

Πάμε τώρα στα απλά μαθηματικά:

Δανείζεσαι 1,οοο,οοο Ευρώ. Με επιτόκιο 5,1%.

Μηνιαία δόση, 6,654 Ευρώ. Συνολικό ποσό αποπληρωμής: 1,596,960

Πάμε τώρα στην “ρηξικέλευθη” πρόταση της κυρίας Σπυράκη…

Δανειζόμαστε πάλι το ίδιο ποσό, 1,000,000 και εφαρμόζουμε το όραμα Σπυράκη. Μειώνουμε το επιτόκιο στο 5%. Και διπλασιάζουμε τον χρόνο αποπληρωμής, ήτοι 40 χρόνια. Τι προκύπτει;

Μηνιαία δόση: 4,821 Ευρώ. Όντως κυρία Σπυράκη, πέφτει το μηνιαίο κόστος εξυπηρέτησης του χρέους.

Τι πληρώνουμε συνολικά; 2,314,545 Ευρώ!

Ναι, καλά διαβάσατε…

700 χιλιάρικα παραπάνω στους δανειστές! Όχι μόνον δεν κουρεύεται λοιπόν το σύνολο του χρέους, αλλά με την μέθοδο Σπυράκη – Μέγκα – Στουρνάρα, οι δανειστές τρίβουν τα χέρια τους.

Αυτή είναι η χυδαία μεθόδευση για να υποδουλωθούν και τα εγγόνια μας. Αν μπορέσετε, εξηγείστε το στην κυρία Κούλα την γειτόνισσα, για να μην κάνει το έγκλημα και σταυρώσει ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΓΓΟΝΙΑ.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!