EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Στο μυαλό του Βενιζέλου!…Τα “απολύτως”, η Μολδαβία, η φυλακή και το ψυχιατρείο !!!

“Υπάρχουν πολλοί μισθοί οι οποίοι είναι 70 ευρώ τον μήνα στην Μολδαβία. Η Μολδαβία είναι δίπλα μας έτσι; Είναι μία ώρα πτήση. 70 ευρώ τον μήνα! Λοιπόν, αντιλαμβάνεστε ότι είμαστε ένα κράτος σε ένα επίπεδο ζωής, πάρα πολύ υψηλό!”

by…projector-revolt

Η παραπάνω προχθεσινή δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου και αρχηγού της Ελιάς (Ελιά=ΠΑΣΟΚ με διαφορετικό ΑΦΜ, άρα ΠΑΣΟΚ χωρίς παλιά χρέη και υποχρέωση αποπληρωμής τους), υποκρύπτει δύο ενδεχόμενα.

Ενδεχόμενο 1ο: Ο Βενιζέλος πια χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας και η οικογένειά του θα είναι καλό να το κοιτάξει σοβαρά και να τον προστατεύσει από περαιτέρω επιδείνωση.

Ενδεχόμενο 2ο: Ο Βενιζέλος ξέροντας τι έχει κάνει και τι δεν έχει κάνει στην πολιτική του καριέρα την τελευταία 20ετία από νόμους περί ευθύνης υπουργών μέχρι λίστες Λαγκάρντ και εξοπλιστικά, βλέπει με τρόμο τι πρόκειται να πάθει σε λίγους μήνες που θα τελειώσει και η πολιτική του καριέρα και η ποινική του ασυλία. Η φυλακή για το τεράστιο “ΕΓΩ” του έρχεται με μαθηματική ακρίβεια. Ο μόνος τρόπος για να αποφύγει τον εγκλεισμό του σε αυτή είναι να πετύχει εγκλεισμό του σε άλλο ίδρυμα. Πιο φιλικό και με πιο άνετη διαβίωση από την φυλακή. Με απίστευτες παρανοϊκές δηλώσεις του όπως και την παραπάνω που όλο και πληθαίνουν όσο πλησιάζουν οι εκλογές, ίσως να προετοιμάζει το έδαφος για αυτό το ενδεχόμενο μη έχοντας άλλη εναλλακτική.

Μία δεύτερη επίσης παρανοϊκή προχθεσινή του δήλωση ήταν ότι ο Σύριζα θέλει να εκλεγεί κυβέρνηση για να τους (τον) βάλει στην φυλακή. Αν στον Σύριζα ήταν έξυπνοι θα την είχαν κάνει ήδη προεκλογικό σποτάκι για τις εκλογές του Μάη. Το 99% των Ελλήνων, ακόμα και σκληροπυρηνικών ΠΑΣΟΚων (με εξαίρεση τύπους σαν την Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, τον Χειμωνά και τον Καψή) ηδονίζεται μόνο στην σκέψη του Βενιζέλου στην φυλακή. Ήταν τεράστια αβάντα στον Σύριζα αυτή η δήλωση και είναι πολύ περίεργο πως δεν το αντιλήφθηκε αυτό ένας άνθρωπος με την υποτιθέμενη ευφυΐα του Βενιζέλου και το ξεστόμισε σε μια συνέντευξη.

 

 

Το βιογραφικό του ανθρώπου που κατά δήλωσή του θέλει να χτίσει την Ελλάδα του αύριο που κατέστρεψαν οι πολιτικοί και οι πολιτικές του χθες

 


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τον άνδρα της Τρέμη διόρισε πρόεδρο στο Ωνάσειο ο Αδωνις!

Τα καθήκοντα του προέδρου του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου αναλαμβάνει ο καθηγητής Χειρουργικής κ. Νίκος Νικητέας και σύζυγος της κυρίας Ολγας Τρέμη μετά την παραίτηση του καθηγητή Γιάννη Λεκάκη. Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η σύνθεση του Δ.Σ. του Ωνασείου διαμορφώνεται ως εξής:

 by…olympia

α. Νικητέας Νικόλαος, Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αναπληρωτή τον Ευσταθόπουλο Ευστάθιο, Αναπληρωτή Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 
β. Νίκας Δημήτριος, Καρδιοχειρουργός, Καθηγητής τ. Δ/ντής του Παν/μίου Νότιας Αλαμπάμα, με αναπληρωτή τον Θεοδωρόπουλο Ιωάννη, Δικηγόρο.
γ. Αυγερινός Αντώνιος , Φαρμακοποιός, με αναπληρωτή τον Ψαλτόπουλο Δημήτριο, Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πατρών. 
δ. Λαμπίρης Ηλίας, Καθηγητής Ορθοπεδικής, με αναπληρωτή τον Νησιώτη Αθανάσιο, Συντονιστή Δ/ντή Χειρουργό του Γ.Ο.Ν.Κ. «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ».
ε. Χατζής Αναστάσιος, Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Γ.Ν. Παίδων Αθηνών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», με αναπληρώτρια την Αδαμίδου Βασιλική, Συνταξιούχο Δημοσίου.
στ. Μπαλτόπουλος Παναγιώτης, Συντονιστής Δ/ντής Ορθοπεδικής Κλινικής του Γ.Ν.Α. «ΚΑΤ», με αναπληρωτή τον Ανδρικόπουλο Παναγιώτη, Δικηγόρο.
ζ. Ιωαννίδης Ιωάννης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ωνάση, με αναπληρώτριά του την Μόσχου Μαριάννα, Γραμματέα του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ωνάση, ως εκπρόσωποι του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ.

Η θητεία των διοριζομένων με την υπουργική απόφαση λήγει με τη λήξη της θητείας και των λοιπών μελών του Συμβουλίου στις 7-6-2014.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΑΕΔ: Τρέχουν νέα προγράμματα για 35.500 ανέργους

Τέσσερα νέα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης και κατάρτισης για 35.500 ανέργους σκοπεύει να θέσει σε ισχύ ο ΟΑΕΔ.

Τρέχουν νέα προγράμματα για 35.500 ανέργους. Παράλληλα είναι σε εξέλιξη προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για 49.761 ανέργους, ενώ «τρέχουν» επτά ακόμα δράσεις.

Ο συνολικός αριθμός των ωφελουμένων -από όλες τις δράσεις- θα φτάσει τους 119.861, ενώ το ποσό της επιδότησης εξαρτάται και από την ηλικία του ανέργου.
Στα κίνητρα που δίνονται για την πρόσληψη ανέργων είναι η «κάλυψη» των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και η επιχορήγηση που ανάλογα με το πρόγραμμα φτάνει έως τα 600 ευρώ τον μήνα.

Τα νέα προγράμματα παρουσίασε χθες ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Θοδωρής Αμπατζόγλου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις δράσεις για τη στήριξη των νέων. Το Σάββατο διοργανώνεται από τον
Οργανισμό φόρουμ, όπου θα παρουσιαστεί μία σειρά δράσεων με στόχο την ένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας.

ethnos.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βρώμικη παρέμβαση από το ΔΝΤ στις εκλογές

Απίστευτη πρόκληση. Το ΔΝΤ θεωρεί την Ελλάδα προτεκτοράτο και άρχισε τις ωμές παρεμβάσεις στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας. Δυστυχώς για άλλη μια φορά τα παπαγαλάκια της συγκυβέρνησης δεν έκαναν ούτε κιχ στην Αμερικανική οδηγία που προσβάλλει την ανεξαρτησία της χώρας μας.

Η ωμή παρέμβαση έγινε από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη τύπου στην οποία εξέφρασε την …ανησυχία για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα λόγω των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Μαΐου . Προφανώς θα ήθελε ο εκπρόσωπος να καταργήσουμε τις εκλογές στην Ελλάδα για να μην χάσει τους τόκους του.
Όπως είπε απαντώντας σε ερώτηση του ανταποκριτή του Mega Μιχάλη Ιγνατίου εν όψει των εκλογών στην Ελλάδα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανησυχεί για το ενδεχόμενο πολιτικής αστάθειας

«Στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως και σε άλλα προγράμματα, η πολιτική σταθερότητα είναι σημαντικό ζήτημα» δήλωσε ο κ. Ράις, εκφράζοντας την ανησυχία του ΔΝΤ για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Μιλώντας για το θέμα του χρέους ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ σημείωσε ότι «το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι ήδη υψηλό και αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα» και συμπλήρωσε ότι οι ευρωπαίοι εταίροι και δανειστές της Ελλάδας έχουν συμφωνήσει σε ελάφρυνση του χρέους, εάν κριθεί απαραίτητο, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα συνεχίζει να τηρεί τις δεσμεύσεις της και να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί.

olympia


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΙΔΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΤΑ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

Έναν καινούργιο τρόπο βρήκε το αμαρτωλό συγκρότημα Λαμπράκη για να υποστηρίξει τους ανθρώπους που έχει σε όλα τα κόμματα (του… «συνταγματικού τόξου» βεβαίως…), ενόψει των ευρωεκλογών. «Παραπολιτική» στήλη του «Βήματος» παραθέτει δήθεν προγνωστικά (χωρίς βεβαίως να αναφέρει από ποιους έγιναν και πότε…). Ιδού, λοιπόν, όλοι οι άνθρωποι του συγκροτήματος:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ αναμένεται να παλέψουν για να εκλέξουν τουλάχιστον πέντε ευρωβουλευτές. Ένας πάνω, ένας κάτω, θα δείξει ποιο κόμμα θα κερδίσει την εκλογική μάχη. Είναι πολύ πιθανόν ο ΣΥΡΙΖΑ, ας πούμε, να εκλέξει έξι ευρωβουλευτές και να είναι πρώτο κόμμα ή μπορεί να συμβεί το αντίστροφο και να εκλέξει η ΝΔ έξι.

Σας έχω όμως και προγνωστικά για το ποιοι υποψήφιοι προηγούνται ως σήμερα σε κάθε κόμμα. Πρώτα από τη ΝΔ: προηγείται η κυρία Μαρία Σπυράκη (ίσως επειδή η υποψηφιότητά της ανακοινώθηκε πρώτη και άρχισε από νωρίς την προεκλογική μάχη) και ακολουθούν ο κ. Γ. Κύρτσος, η κυρία Νίκη Τζαβέλλα, ο κ. Εμμ. Κεφαλογιάννης και η κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Ποιοι προηγούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ; Πρώτος (και με διαφορά) είναι ο κ. Μανώλης Γλέζος και ακολουθούν η κυρία Κωνσταντίνα Κούνεβα, ο κ. Δ. Παπαδημούλης, ο κ. Στ. Κούλογλου και ο συνταγματολόγος κ. Γ. Κατρούγκαλος. Στην Ελιά οι επιτελείς της λένε ότι πάνε στις εκλογές για να εκλέξουν τουλάχιστον δύο ευρωβουλευτές. Προηγούνται ως αυτή τη στιγμή ο κ. Π. Καψής, η κυρία Συλβάνα Ράπτη, ο κ. Ν. Ανδρουλάκης και παλεύει για μια εκλόγιμη θέση η κυρία Εύα Καϊλή.

Υπάρχουν βεβαίως προγνωστικά και για Το Ποτάμι του κ. Στ. Θεοδωράκη, στο επιτελείο του οποίου υπολογίζουν να εκλέξουν τρεις ευρωβουλευτές. Προηγούνται ο καθηγητής κ. Γ. Γραμματικάκης, ο υιός του Λεωνίδα Κύρκου κ. Μίλτος Κύρκος και ο κ. Στ. Τσακυράκης. Στο ΚΚΕ προσδοκούν να εκλέξουν τουλάχιστον δύο ευρωβουλευτές. Προηγείται ο κ. Χαρ. Αγγουράκης και ακολουθεί η κυρία Έρη Ρίτσου, κόρη του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου.

Θέλετε κι άλλα προγνωστικά; Ε, λοιπόν, σας πληροφορώ ότι προσδοκούν να εκλέξουν ευρωβουλευτή και οι Γέφυρες του κ. Θ. Σκυλακάκη. Αν συμβεί αυτό, τότε προηγείται η κυρία Αντιγόνη Λυμπεράκη. Στη ΔΗΜΑΡ φαίνεται ότι, αν εκλέξει ευρωβουλευτή, την έδρα πιθανότατα παίρνει η κυρία Μαριλένα Κοππά, με δεύτερο τον κ. Ανδρέα Παπαδόπουλο και τρίτο τον κ. Δ. Χατζησωκράτη».

(ΥΓ) 1: Με την ευκαιρία (κι αφού τα γραπτά μένουν…), ας κάνουμε και τα δικά μας… προγνωστικά. Όχι για το ποιοι θα εκλεγούν, αλλά για το πόσους αναμένεται να εκλέξει η Χρυσή Αυγή (που απουσιάζει από τα… προγνωστικά του συγκροτήματος γιατί δεν υπάρχουν άνθρωποί του στο εθνικιστικό ψηφοδέλτιο): τουλάχιστον έξι και με στοίχημα!

(ΥΓ) 2: Προς τους υποψηφίους ευρωβουλευτές από Ελιές, Γέφυρες, ΔΗΜΑΡ και λοιπά συνονθυλεύματα: να μην αγχώνονται και να μην ξοδεύονται. Δεν πρόκειται να εκλεγεί κανείς τους!

(ΥΓ) 3: Η ΝΔ, με το ζόρι θα εκλέξει τρεις…

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι παραλίες μας, αλλάζουν χέρια;

Οι παραλίες μας, αλλάζουν χέρια;

Το ΤΑΙΠΕΔ παρουσιάζει μέσα από την ιστοσελίδα του τις προς πώληση παραλίες Σαρακίνικο και Σίμος μετά την εισφορά τους ως κρατικών ακινήτων.

Συγκεκριμένα στην Ελαφόνησο το ΤΑΙΠΕΔ προσφέρει τα 175 στρέμματα ολόλευκης αμμουδιάς στο Σαρακίνικο και το Σίμο με “Property Code ΑΒΚ 382”!!!

Όπου σε συνδιασμό με το άρθρο 14 του Ν. 3986/2011 (Εφαρμοστικός Νόμος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου ΦΕΚ 152 Α) με τη πώληση παραλίου ακινήτου μπορεί να αποκτηθεί από ιδιώτη τον δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για 50 χρόνια.

Δηλαδή, αν κάποιος αγοράσει την παράκτια αυτή έκταση που περιγράφεται, μπορεί και να διεκδικήσει και να αποκτήσει την αποκλειστική χρήση της παραλίας μπροστά του, χωρίς δικαίωμα χρήσης από κάποιον άλλο για 50 ολόκληρα χρόνια.

Σε αυτά όλα ο Νόμος δεν απαγορεύει τη δυνατότητα να βλέπει όποιος θέλει την παραλία από μακριά και μόνο, καθώς η πρόσβαση δεν θα είναι επιτρεπτή παρά μόνο στους πελάτες τους “επενδυτή”...

Αν σε συνέχεια αυτών δημιουργηθεί και “ιδιωτικό θαλάσσιο πάρκο” αντί για δημόσιο θαλάσσιο πάρκο που να το διαχειρίζεται ο ίδιος ο Δήμος Ελαφονήσου δεν θα μπορούμε ούτε από τη θάλασσα να πλησιάσουμε στις παραλίες μας, όπου μεγαλώσαμε κι όπου από τη χάρη τους αναπτύχθηκε και ευημέρησε ο τόπος μας.


Κρούπης Ηλίας
Εφημερίδα "Η Ελαφόνησος", Αρ.Φύλλου 158.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αποχαρακτήρισαν 55 εκατομμύρια στρέμματα δάσους!

Με μια τροπολογία που ψήφισαν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βαφτίζουν κάπου 50 εκατομμύρια στρέμματα δάσους και δασικών εκτάσεων…βοσκοτόπια!

Με πρόσχημα την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, με πρόσχημα τον κίνδυνο να χαθούν κονδύλια από το κοινοτικό σύστημα ενίσχυσης μετά τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, αποφάσισαν τσαμπουκαλίδικα να αποχαρακτηρίσουν εκατομμύρια δάση και δασικές εκτάσεις και να δώσουν επί της ουσίας το πράσινο φως για την εκποίησή τους.

Με την τροπολογία «απελευθερώνεται» και μεγάλο μέρος της εκκλησιαστικής περιουσίας αφού κάπου 750.000 στρέμματα δασικής γης που ανήκουν στην εκκλησία χρησιμοποιούναι ως βοσκότοποι.

Η πρεμούρα της κυβέρνησης μεσούσης της προεκλογικής περιόδου είναι να κατευνάσει κατά το δυνατό την οργή των κτηνοτρόφων μετά τις ρυθμίσεις για το γάλα. Έτσι οι εμπνευστές της τροπολογίας γυρίζουν τη χώρα 27 χρόνια πίσω, γυρίζουν τη χώρα στο 1987 όταν η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσα σε μια νύχτα είχε ψηφίσει νομοσχέδιο που επίσης βάφτιζε τα δάση, βοσκοτόπους. Μόνο που τεχνηέντως αποκρύπτουν ότι το νομοσχέδιο απορρίφθηκε ως απαράδεκτο, ως αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ποιόν προσπαθούν, λοιπόν, τώρα προεκλογικά να κοροϊδέψουν ψηφίζοντας μια τροπολογία που γνωρίζουν ότι είναι αντισυνταγματική και με την πρώτη προσφυγή θα καταπέσει;


πηγή

 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όταν ο Σαμαράς λέει Σύνταγμα, εννοεί την πλατεία !!!

Σε μια εκδήλωση που περιείχε όλους τους συμβολισμούς, ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε την αναγκαιότητα της Συνταγματικής αναθεώρησης. Συμβολισμός πρώτος: η εκδήλωση έγινε στο Μέγαρο Μουσικής. Τέρμα τα Ζάππεια.

by…Κώστας Βαξεβάνης

Οι πολιτικές εκδηλώσεις, όπως άλλωστε και οι πολιτικές αποφάσεις, έχουν μεταφερθεί στα Μέγαρα της διαπλοκής τα οποία πληρώνονται με δημόσιο χρήμα αλλά λειτουργούν ιδιωτικά. Όπως ακριβώς και οι πολιτικές τους.

Συμβολισμός δεύτερος: η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Καραμανλής, αλλά από την εκδήλωση απουσίαζαν όλοι οι καραμανλικοί και φυσικά ο ίδιος ο Καραμανλής. Αν αυτό δεν είναι συμβολισμός πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν εκπροσωπεί πια αυτό που εξέφραζε η καραμανλική Δεξιά και πως οι πραγματικοί εκφραστές της διαφωνούν με τις επικοινωνιακές μπαρούφες, τότε τι είναι;
 
Ας πάμε όμως στην ουσία. Χρειάζεται αναθεώρηση του Συντάγματος; Πιστεύω πως γενικώς χρειάζεται αναθεώρηση οποιουδήποτε νόμου έχει βάλει το χέρι του ο Βενιζέλος, πόσο μάλλον του Συντάγματος, στο οποίο το άρθρο που συνδέεται με το νόμο περί ευθύνης Υπουργών, εξασφαλίζει την ατιμωρισία του πολιτικού συστήματος και βέβαια τη διαφθορά. Στο ίδιο Σύνταγμα προβλέπονται (πάλι μέσω νόμου που συνδέεται μαζί του) 78 φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, αυτής της επιχειρηματικής ομάδας που ανεμίζει δεξιά και αριστερά (δεξιά κυρίως) σημαίες πατριωτισμού, ενώ στην πραγματικότητα ενδιαφέρεται για σημαίες ευκαιρίας και κέρδους. Αφορολόγητου παρακαλώ πάντα.
 
Πρέπει να ξεκινήσει τώρα διαδικασία για γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος; Μια συζήτηση για την αλλαγή του Συντάγματος θα έπρεπε να είναι μακροχρόνια και να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική συναίνεση. Αντί για το αυτονόητο, ο Σαμαράς την κάνει προεκλογική φωτοβολίδα, για να αλλάξει την προεκλογική ατζέντα και να πουλήσει Δημοκρατία. Ο άνθρωπος ο οποίος έκανε κουρελόχαρτο το Σύνταγμα, ο οποίος κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και κατεβάζει υπό σκότος αντισυνταγματικά σχέδια νόμου όπως αυτό που θα δίνει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δημόσιο αγαθό της θάλασσας και του αιγιαλού σε ιδιωτικά συμφέροντα, ανακάλυψε το Σύνταγμα.
 
Ο Σαμαράς, ο οποίος απουσιάζει συστηματικά και προκλητικά από τη Βουλή, που αρνείται να απαντήσει ως πρωθυπουργός σε ερωτήσεις Κοινοβουλευτικού ελέγχου που (με βάση το Σύνταγμα πάντα) απευθύνονται τον ίδιο, αντιλαμβάνεται για μια ακόμη φορά το Σύνταγμα ως λάστιχο. Λάστιχο που θέλει να το κάνει σφεντόνα και προεκλογικό όπλο.
 
Υπάρχει όμως και η ουσία των «συνταγματικών» προτάσεων Σαμαρά. Το υπάρχον Σύνταγμα, το οποίο έφτιαξε με τα χεράκια του ο συγκυβερνών Βενιζέλος, εμφανίζεται ως η αιτία όλων των κακών. Το βαθύ πρόβλημα Οικονομίας, πολιτικής και βέβαια Δημοκρατίας που υπάρχει στη χώρα, εμφανίζεται ως αποτέλεσμα του Συντάγματος. Δεν φταίει η πολιτική τους, τα μνημόνια, η δουλικότητα και οι πελατειακές σχέσεις που καθιέρωσαν επί δεκαετίες ,αλλά το Σύνταγμα. Έτσι, αν υπάρξει ένα Σύνταγμα που θα προβλέπει ιδιωτικά Πανεπιστήμια, fast track διαδικασίες για την εκχώρηση δημόσιας περιουσίας και δικαιωμάτων σε επιχειρηματικά λόμπυ, αν απαγορεύει το δικαίωμα της διαμαρτυρίας το οποίο υπάρχει στο πρώτο ακόμη Σύνταγμα της χώρας, τότε τα προβλήματα θα λυθούν. Στη θεώρηση ή μάλλον στην επικοινωνιακή τακτική Σαμαρά ,το θέμα είναι πολιτειακό και όχι πολιτικής. Άρα επιλύεται αυτόματα και επιπλέον δεν χρειάζεται να απολογείται.
 
Αλλά όπως καταλαβαίνει εύκολα κάποιος, το θέμα του Σαμαρά δεν είναι το Σύνταγμα. Είναι οι εκλογές. Όπως άλλωστε και του έτερου εταίρου του κυβερνητικού τόξου, του Βαγγέλη Βενιζέλου. Και βέβαια σοβαρότητας. Κανένας έλληνας πρωθυπουργός δεν θα έβαζε προεκλογικά θέμα Συντάγματος, δείχνοντας με έναν ακόμη τρόπο πόσο δεν το σέβεται. Ο πρωθυπουργός της χώρας, με κάθε ευκαιρία δείχνει πως όταν κάνει αναφορές στο Σύνταγμα, δεν εννοεί τίποτα παραπάνω από την πλατεία Συντάγματος.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατί 80.000 δημόσιοι υπάλληλοι κινδυνεύουν με απόλυση

Σε εφαρμογή τίθεται το νέο σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού του δημοσίου, το οποίο, συγκεκριμένα, προβλέπει την υποχρεωτική κατάταξη των υπαλλήλων ως εξής: 

Ένα ποσοστό έως 25% θα έχει βαθμολογία 9 έως 10 και θα θεωρούνται οι άριστοι υπάλληλοι, ένα ποσοστό έως 60% θα έχουν βαθμολογία 7 έως 8 και θα θεωρούνται ως καλοί υπάλληλοι, ενώ υποχρεωτικά ένα ποσοστό 15% θα πρέπει να λαμβάνει βαθμολογία από 1 έως 6 και θα θεωρείται ως προσωπικό χαμηλών δυνατοτήτων.

Τα συνδικάτα των δημοσίων υπαλλήλων έχουν προειδοποιήσει πως οι συγκεκριμένες αλλαγές έρχονται να διευκολύνουν την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων που αναφέρονται στις απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο πλαίσιο ως μια «μηχανή αναζήτησης» υπαλλήλων προς απόλυση ή προς ένταξη στο πρόγραμμα «κινητικότητας». Ακόμα και ο νέος, μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας αν και δεν χαρακτηρίζεται από ποσοοτικούς στόχους, δεν είναι πλήρως αποσυνδεδεμένος από απολύσεις

Στους υπαλλήλους δημιουργείται η αίσθηση πως το 15% των συναδέλφων τους που θα λάβουν χαμηλή βαθμολογία θα οδηγηθούν στη διαθεσιμότητα – απόλυση, στην επόμενη «φάση» συρρίκνωσης του δημοσίου. Το συγκεκριμένο ποσοστό, μεταφράζεται σε 80.000 δημοσίους υπαλλήλους.
Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, το νέο πλαίσιο «αξιολόγησης» δημοσίων υπαλλήλων εξυπηρετεί δύο στόχους: Αφενός μεν, περιορίζει τον αριθμό των προαγωγών στο 25%, αφετέρου δε, δημιουργεί μια «δεξαμενή» υπαλλήλων προς απόλυση, στην οποία εντάσσεται το 15% του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των δημοσίων υπαλλήλων εκτιμούν ότι η εν λόγω διαδικασία θα παρέχει στην κυβέρνηση, ακόμη ένα «πρόσχημα» για την κατάργηση ενός φορέα ή μιας υπηρεσίας.
Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ο προϊστάμενος – αξιολογητής μιας γενικής διεύθυνσης δύναται να επιλέγει τις δομές από τις οποίες θα προέρχεται το προσωπικό που θα «συμπληρώνει» το 15% που θα λάβει χαμηλή βαθμολογία. Επομένως, μια δομή της οποίας μεγάλο μέρος του προσωπικού κρίνεται «χαμηλής αποδοτικότητας», τίθεται αυτομάτως «υποψήφια» προς κατάργηση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστών.
aftodioikisi.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πως θα γίνει η επιλογή των προϊσταμένων του Δημοσίου

Σε δημόσια διαβούλευση θέτει από σήμερα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το σχέδιο νόμου για το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, το οποίο περιλαμβάνει μεγάλες αλλαγές, όπως η συνέντευξη και η εμπλοκή τόσο του ΑΣΕΠ όσο και η συμμετοχή στελεχών του ιδιωτικού τομέα ως αξιολογητές, και το οποίο στοχεύει, όπως αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον εντοπισμό των πιο κατάλληλων για τις θέσεις ευθύνης.

Με το νέο σύστημα «εισάγονται αξιοκρατικά εργαλεία για την ανάληψη θέσης ευθύνης στη δημόσια διοίκηση και μπαίνει τέλος στη λογική της επετηρίδας, αλλά και της κομματικής συχνά επιλογής.

Στόχος είναι να επιλέγονται οι πλέον κατάλληλοι υπάλληλοι για κάθε συγκεκριμένη διευθυντική θέση. Να εντοπίζονται, δηλαδή, τα δυναμικά εκείνα χαρακτηριστικά και οι ειδικές δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας δημόσιος υπάλληλος για κάθε συγκεκριμένη θέση ευθύνης».
Τονίζεται δε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι πεδίο εφαρμογής του νέου συστήματος θα είναι, προς το παρόν τουλάχιστον, το λεγόμενο κεντρικό κράτος, ενώ για τους ΟΤΑ θα ακολουθήσει νέα μελέτη, για το σύστημα επιλογής προϊσταμένων, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως επισημαίνεται, για να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα στο νέο σύστημα, προβλέπεται η ουσιαστική εμπλοκή του ΑΣΕΠ σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, ενώ ταυτόχρονα, σε όλα τα στάδια (προφίλ θέσης, κριτήρια αξιολόγησης, αποτελέσματα γραπτών εξετάσεων και συνέντευξης) θα αναρτώνται σε πραγματικό χρόνο στο Διαδίκτυο. Επιπλέον, οι γραπτές εξετάσεις θα διενεργούνται με τις ίδιες δικλίδες διαφάνειας όπως ακριβώς και οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή σε Πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣτΕ: Συνταγματικό το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ

Το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις υπ” αριθμ. 1716 – 1717/2014 αποφάσεις του, απέρριψε τις αιτήσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και διαφόρων Δήμων της χώρας, κρίνοντας ότι το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν παραβιάζει την συνταγματικά κατοχυρωμένη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ (Δήμοι – Κοινότητες).

Από το ΣτΕ οι εκπρόσωποι των ΟΤΑ ζητούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις του υπουργού Εσωτερικών και Οικονομικών του Σεπτεμβρίου 2013 για την κατάρτιση και υποβολή προϋπολογισμού των περιφερειών οικονομικού έτους 2014 και για την παροχή οδηγιών για την κατάρτιση των προϋπολογισμών των Δήμων και Κοινοτήτων.

Το ΣτΕ έκρινε ότι η γνώμη που παρέχει το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης υποδεικνύοντας τα ποσά που πρέπει να εγγραφούν στους κωδικούς των προϋπολογισμών ώστε αυτοί να είναι ισοσκελισμένοι και ρεαλιστικοί, δεν δεσμεύει το περιφερειακό συμβούλιο, το οποίο ψηφίζει τελικά τον προϋπολογισμό.

Το περιφερειακό συμβούλιο οφείλει να τη λαμβάνει υπόψη τη γνώμη του Παρατηρητήριου, αλλά μπορεί και να αποκλίνει από αυτήν.

Σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις, το περιφερειακό συμβούλιο οφείλει να τηρεί τις αρχές διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών και κατάρτισης του προϋπολογισμού και η νομιμότητα των πράξεων του ελέγχονται από την αυτοτελή υπηρεσία εποπτείας των ΟΤΑ και τον ελεγκτή νομιμότητας. Πέρα από όλα αυτά η νομιμότητα όλων αυτών κρίνεται από τα δικαστήρια.

Ακόμη, υπογραμμίζεται στις δύο αποφάσεις ότι δεν προβλέπονται κυρώσεις για μη συμμόρφωση του περιφερειακού συμβουλίου στις υποδείξεις του Παρατηρητήριου, όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των ΟΤΑ.

Κατά συνέπεια, η γνωμοδότηση του Παρατηρητήριου δεν θίγει τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ η οποία κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα, αλλά και οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις περιέχουν οδηγίες κατάρτισης των προϋπολογισμών των περιφερειών και δεν περικόπτουν τα έσοδα των ΟΤΑ, καταλήγει το ΣτΕ.

πηγη




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φθηνότερα πρόστιμα και αλλαγές στον νέο ΚΟΚ

Η αναθεώρηση του ΚΟΚ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου τρεις μήνες, θα περιλαμβάνει και μειώσεις στα πρόστιμα ορισμένων τροχαίων παραβάσεων.

Ωστόσο, αρκετά νωρίτερα αναμένεται να ανακοινωθούν οι αλλαγές στο σύστημα εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο των εργασιών της Ατυπης Συνόδου των Ευρωπαίων υπουργών Μεταφορών για την οδική ασφάλεια.

Στην έναρξη των εργασιών της Συνόδου παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Ειδικότερα, με τον νέο ΚΟΚ αναμένεται να μειωθούν τα πρόστιμα ορισμένων τροχαίων παραβάσεων, που δεν σχετίζονται άμεσα με την πρόκληση ατυχημάτων(π.χ για τη μη χρήση κράνους).

Παράλληλα, θα οριστεί σαφώς ο τρόπος σηματοδότησης, αλλά και η συμπληρωματική οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση για τους ποδηλατόδρομους.

Η αναθεώρηση του ΚΟΚ, σε συνδυασμό με τις αλλαγές στον τρόπο χορήγησης διπλωμάτων οδήγησης, συμπεριλαμβάνονται στο Στρατηγικό Σχέδιο του υπουργείου για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Οσον αφορά τις εξετάσεις για τα διπλώματα οδήγησης, οι αλλαγές που προωθούνται θα αφορούν κυρίως την επιλογή των εξεταστών, που θα πρέπει να είναι πιστοποιημένοι και η όλη διαδικασία απολύτως διαφανής.



Ηδη, ολοκληρώθηκε η συγγραφή νέων εγχειριδίων για τους υποψήφιους οδηγούς όλων των κατηγοριών οχημάτων, καθώς επίσης και η δημιουργία μηχανογραφικής εφαρμογής για την εποπτεία του έργου των εξετάσεων. Επίσης, προωθείται η μηχανοργάνωση της λειτουργίας των σχολών εκπαίδευσης και των υπηρεσιών Μεταφορών των περιφερειών της χώρας, με στόχο την καλύτερη εποπτεία, απλοποίηση και μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Σε ο,τι αφορά το οδικό δίκτυο, που συμβάλει στην οδική ασφάλεια, ο κ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε χθες στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Σιμ Κάλλας το αίτημα χρηματοδότησης της συντήρησης των οδικών αξόνων με 500 εκατ. ευρώ για τα επόμενα έξι χρόνια, ενώ από την πλευρά του ο κ. Κάλλας επεσήμανε ότι έχουν ήδη προϋπολογιστεί 200 εκατ. ευρώ από τα ομόλογα έργων για τη χρηματοδότηση τριών πιλοτικών έργων υποδομής στην Ευρώπη.

Στο μεταξύ, το γαλλικό υπουργείο Μεταφορών, έθεσε στη σύνοδο ζήτημα εφαρμογής κανόνων ενδομεταφορών (καμποτάζ) στο εσωτερικό των χωρών-μελών της Ε.Ε . Ουσιαστικά ζήτησε τον καθορισμό όρων υπό τους οποίους θα γίνονται δεκτοί στις εθνικές οδικές εμπορευματικές μεταφορές σε ένα κράτος μέλος μεταφορείς μη εγκατεστημένοι σε αυτό.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοίδη, πάντως, για να εξασφαλιστεί ένα συνεκτικό πλαίσιο για τις διεθνείς οδικές εμπορευματικές μεταφορές στην Ε.Ε, απαιτείται ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο σε ολόκληρη την ΕΕ, το οποίο θα απαιτήσει αρκετό χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η συμμετοχή στο… έγκλημα των φαρμάκων(Δείτε πίνακα με όλη την αλήθεια)

Του Κώστα Ζαφειρόπουλου........Δεν υπάρχει καμία απολύτως αύξηση συμμετοχής. Οποιος επιλέγει, όταν πηγαίνει στο φαρμακείο του, το φάρμακο που θα γράφει από κάτω την ηλεκτρονική του συνταγή, θα πληρώνει λιγότερα χρήματα από πριν. Ούτως ή άλλως, οι τιμές των φαρμάκων έχουν πέσει πάρα πολύ» Αδ. Γεωργιάδης.
Δείτε λοιπόν παρακάτω γιατί ο Υπουργός διαψεύδετε....

Το colpo grosso, που αυξάνει την επιβάρυνση των ασφαλισμένων, ενώ μειώνεται η λιανική τιμή, λέγεται claw back. Οι φαρμακοβιομηχανίες φέρονται να αρνούνται να αποδώσουν το ποσό και η κυβέρνηση το μετακυλίει στους πολίτες. Ολοι κερδισμένοι, εκτός από τους ασθενείς…
Δεν υπάρχει καμία απολύτως αύξηση συμμετοχής. Οποιος επιλέγει, όταν πηγαίνει στο φαρμακείο του, το φάρμακο που θα γράφει από κάτω την ηλεκτρονική του συνταγή, θα πληρώνει λιγότερα χρήματα από πριν. Ούτως ή άλλως, οι τιμές των φαρμάκων έχουν πέσει πάρα πολύ»Αδ. Γεωργιάδης.




Πώς γίνεται η λιανική τιμή των φαρμάκων να μειώνεται, αλλά οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν περισσότερα; Ποιο είναι το κρυφό χαράτσι, για το οποίο τα περισσότερα ΜΜΕ δεν μιλούν; Γιατί ο υπουργός Υγείας ψεύδεται, λέγοντας πως η τιμή μειώνεται για τον ασφαλισμένο και ποιος είναι ο ρόλος των φαρμακοβιομηχανιών; Εναν μήνα μετά το τελευταίο δελτίο τιμών φαρμάκων, η «Εφ.Συν.», που είχε αναφερθεί έγκαιρα στις επερχόμενες αυξήσεις (11/04/2014), καταγράφει περιπτώσεις, όπου η συμμετοχή των ασφαλισμένων φτάνει στο 88%, σημειώνοντας αύξηση έως και 63% μέσα σε 3 μόλις μήνες!

Βγάζουν μάτι

1. Συνταγή με τα ίδια φάρμακα, χρονικό διάστημα Δεκέμβρης 2013-Απρίλιος 2014. 1 Lepur 40 mg και 1 Controloc 40 mg.

12 Δεκεμβρίου 2013: συμμετοχή 34,13% (14,29 ευρώ) για τον ασφαλισμένο. 22 Ιανουαρίου 2014, ίδια συνταγή: συμμετοχή 36,52% (πληρωτέο ποσό 15,29 ευρώ). 4 Μαρτίου, ίδια συνταγή: συμμετοχή 43,61% (18,26 ευρώ πληρωτέο από ασφαλισμένο). 8 Απριλίου 2014: συμμετοχή 57,15% (πληρωτέο ποσό 20,93 ευρώ)!

2. Γυναίκα με καρκίνο στο στήθος πλήρωνε πριν από 2 μήνες 25% συμμετοχή για το φάρμακό της (πρωτότυπο, λιανική τιμή 70 ευρώ), καταβάλλοντας 17,5 ευρώ. Η σημερινή τιμή αναφοράς για το ίδιο φάρμακο είναι 40,79 ευρώ. Σήμερα, η ασθενής υποχρεούται να πληρώσει το 25% της τιμής αναφοράς (10,2 ευρώ) συν το σύνολο της διαφοράς μεταξύ της τιμής του πρωτότυπου φαρμάκου και της τιμής αναφοράς (τελική συμμετοχή 39,21 ευρώ). Λόγω άγνοιας, η πρώτη της αντίδραση ήταν να τα βάλει με τη φαρμακοποιό, ζητώντας της τα ρέστα, γιατί της χρέωσε επιπλέον 29,2 ευρώ. Οι ασθενείς το τελευταίο διάστημα, μετά την επίσκεψή τους στο φαρμακείο, πάνε σπίτι τους και αρχίζουν τους υπολογισμούς. Απληροφόρητοι για το νέο αυτό «χαράτσι», οι περισσότεροι ρίχνουν τις ευθύνες στους φαρμακοποιούς για τις αυξήσεις. Θεωρώντας ότι αυτοί είναι οι υπαίτιοι φτάνουν να πηγαίνουν από φαρμακείο σε φαρμακείο, ώστε να διαπιστώσουν αν πράγματι ο φαρμακοποιός κράτησε τη σωστή συμμετοχή.
3. «Εχω πελάτη που πλήρωνε 45 ευρώ πριν από 3 μήνες και τώρα για την ίδια ακριβώς συνταγή καταβάλλει 80 ευρώ», εξηγεί στην «Εφ.Συν.» ιδιοκτήτης φαρμακείου στο Π. Φάληρο.

4. Το φάρμακο Crestor (για τη χοληστερίνη) είναι πρωτότυπο με λιανική τιμή 19,64 ευρώ. Παρότι πρωτότυπο (χωρίς να υπάρχει γενόσημο), το φάρμακο έχει ασφαλιστική τιμή 4,25 ευρώ. Τελικά ο ασθενής πληρώνει 17,45 ευρώ! (25% ασφαλιστικής τιμής + λιανική τιμή – ασφαλιστική τιμή). Η συμμετοχή του ασθενούς είναι 88,8% αντί για 25%.

5. Η πιο ακραία περίπτωση είναι το Ζιλορέκ (ουρικό οξύ) στο οποίο η ασφαλιστική τιμή είναι 0,1 ευρώ και οι ασθενείς πληρώνουν το σύνολο της λιανικής τιμής από την τσέπη τους (2,47 ευρώ, συμμετοχή 100%)!

6. «Ηρθε μια ασφαλισμένη προχθές και μου είπε: Τα φάρμακά μου για τη χοληστερίνη έχουν λήξει. Λες να πάθω τίποτα αν πάρω τα ληγμένα; «διηγείται φαρμακοποιός από την Πάτρα στην «Εφ.Συν.», συμπληρώνοντας πως με τις αυξημένες εισφορές είναι πλέον συνηθισμένο φαινόμενο αρκετοί ασθενείς να κάνουν οικονομίες και να παίρνουν μικρότερες ποσότητες από όσες τους έχει γράψει ο γιατρός».

Η… κομπίνα
Ενώ μέχρι πρόσφατα η τιμή αποζημίωσης ενός σκευάσματος οριζόταν με βάση τον μεσοσταθμισμένο μέσο όρο των τιμών των γενοσήμων και των πρωτοτύπων, η διαδικασία άλλαξε. Σήμερα, η τιμή αποζημίωσης ορίζεται σύμφωνα με τον μέσο όρο των τριών φτηνότερων γενοσήμων που έχουν όγκο πωλήσεων πάνω από 4%. Επιπλέον, η διαφορά μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής επιβαρύνει εξ ολοκλήρου τον ασφαλισμένο (παλαιότερα πλήρωνε το 50%).

Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ωθεί τους ασφαλισμένους στα γενόσημα, μόνο που υπάρχουν θεραπευτικές κατηγορίες (ρυθμισμένες παθήσεις), όπου η μετάβαση θεωρείται από δύσκολη έως αδύνατη. Πάντως, είναι αδιάφορο πλέον για τον ΕΟΠΥΥ αν θα αυξηθεί η χρήση των γενοσήμων, αφού σ’ αυτόν -πρωτότυπο ή γενόσημο- το ίδιο θα κοστίσει. Ο ασφαλισμένος επιβαρύνεται με το κόστος της επιλογής του.

Φαρμακοποιός, τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση της «Εφ.Συν.», μας κατήγγειλε πως -σύμφωνα με επικοινωνία που είχε με στέλεχος του υπουργείου Υγείας- η μετακύλιση του κόστους προς τους ασφαλισμένους σχετίζεται με το claw back των φαρμακοβιομηχανιών. Το claw back, ή αλλιώς ο «μηχανισμός αυτόματων επιστροφών», χαρακτηρίζεται ως το «σωσίβιο» των δαπανών Υγείας. Κυριολεκτικά όμως, ο όρος αποδίδεται στα ελληνικά ως «τα νύχια του γερακιού στην πλάτη»…

Το ποσό υπέρβασης που υποχρεούνται να επιστρέψουν οι φαρμακευτικές εταιρείες υπολογίζεται με βάση τα πραγματικά στοιχεία πωλήσεων που καταθέτουν στον ΕΟΦ κάθε μήνα. Το ποσό της επιστροφής υπολογίζεται σε εξαμηνιαία βάση, σύμφωνα με το ποσό που προκύπτει από τη διαφορά της προβλεπόμενης από την πραγματική μηνιαία φαρμακευτική δαπάνη κάθε φορέα, αφού προηγουμένως αφαιρεθούν τα ποσά επιστροφής (rebate), οι επιστροφές που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, καθώς και οι εκπτώσεις.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Υγείας, το claw back για τη φετινή φαρμακευτική δαπάνη εκτιμάται στα 250 εκατομμύρια ευρώ (το 2013 ήταν περίπου 150 εκατομμύρια). «Οι φαρμακοβιομηχανίες φέρονται να αρνούνται να πληρώσουν αυτό το ποσό και το υπουργείο αποφάσισε να μεταβιβάσει το κόστος στους πολίτες», είναι η εκτίμηση του στελέχους του υπουργείου, όπως διατυπώθηκε σε συνομιλία του με φαρμακοποιό.

«Οι φαρμακοβιομηχανίες δημιουργούν τεχνητές ελλείψεις στην αγορά, πολλές φορές τους συμφέρει να μη μας δίνουν φάρμακα, ώστε να μην υπερβούν το ποσό για το claw back. Αποτέλεσμα είναι να κυνηγάμε καθημερινά να βρούμε φάρμακα, πολλές φορές χωρίς αποτέλεσμα», καταγγέλλουν φαρμακοποιοί στην «Εφ.Συν.» (τα στοιχεία τους είναι επίσης στη διάθεση της εφημερίδας). Η φαρμακευτική δαπάνη για τον ΕΟΠΥΥ πέφτει, την ώρα που ο «μεγάλος κερδισμένος» της ελληνικής βιομηχανίας για το 2013, ο κλάδος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας (ο κλάδος των αυξημένων κερδών, των 4.000 απολύσεων προσωπικού το 2013 και των μειωμένων θεραπευτικών πρωτοκόλλων και επενδύσεων), πιέζει να μην πληρώσει εκ νέου το claw back. Win win για κυβέρνηση και βιομηχανία. Οσο για τους «ασφαλισμένους», αυξημένη ανασφάλεια και καχυποψία προς τους φαρμακοποιούς…

Πηγή: www.efsyn.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!