EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Στο μισό τα οικογενειακά επιδόματα του 2014. Καταργούνται το 2015

Καταργούνται ολοσχερώς από του χρόνου: Παράπλευρη απώλεια από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για εργοδότες και εργαζόμενους θεωρείται η κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων (σε ποσοστό 50% για το 2014 και 100% για το 2015) που δίνει ο ΟΑΕΔ
Το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε χθες, δύο εγκυκλίους για τις αλλαγές που προβλέπονται στον πρόσφατο μνημονιακό νόμο.
Στην πρώτη, που αφορά στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών προβλέπονται τα εξής:
Από 1η Ιουλίου:
1. Καταργείται η εργοδοτική εισφορά 1% υπέρ του Διανεμητικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών (ΔΛΟΕΜ)
2. Καταργείται η εργατική εισφορά 1% επίσης υπέρ του ΔΛΟΕΜ
3. Καταργείται η ειδική εισφορά 1% για την επιδότηση των στρατευμένων μισθωτών (την πληρώνει ο εργοδότης)
4. Μειώνεται η ασφαλιστική εισφορά υπέρ του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ). Ο συντελεστής μειώνεται από 0,81% σε 0,46%, ως εξής:
• Η εργοδοτική εισφορά υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης (ΕΛΠΕΚΕ) διαμορφώνεται σε 0,24%
• Η εργοδοτική εισφορά υπέρ του ειδικού κοινού λογαριασμού ανεργίας (ΕΚΛΑ) διαμορφώνεται σε ποσοστό 0,12% και
• Η εργατική εισφορά υπέρ του ΕΚΛΑ διαμορφώνεται στο 0,1%
5. Η ασφαλιστική εισφορά εργοδότη υπέρ του κλάδου παροχών ασθενείας και μητρότητας σε χρήμα από 0,8% διαμορφώνεται στο 0,25%.
Η κατάργηση ή η μείωση των παραπάνω εισφορών, οδηγεί στην κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων. Για το 2014, θα καταβληθούν το 50% των επιδομάτων, αφού για το πρώτο εξάμηνο έχουν καταβληθεί εισφορές.
Από τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, η «τρύπα» στα ασφαλιστικά ταμεία θα αγγίξει το 1 δισ. ευρώ. Κάτι που αναγράφεται και στο μεσοπρόθεσμο, με τις απώλειες για τα Ταμεία να καθορίζονται στα 974,17 εκατ. ευρώ.
Στην εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας δεν προβλέπεται ο τρόπος κάλυψης των ελλειμμάτων στο ΙΚΑ. Οι ειδικοί της κοινωνικής ασφάλισης πάντως, εκτιμούν ότι η μείωση των εισφορών θα είναι ίσως, το κερασάκι στην τούρτα, για μια νέα μεγάλη ασφαλιστική μεταρρύθμιση.
Για τους εργαζόμενους, η αύξηση στους μισθούς θα είναι κοντά στα 100 - 200 ευρώ το χρόνο, τα οποία όμως θα φορολογηθούν.
Στη δεύτερη εγκύκλιο, που αναφέρεται στους λεγόμενους «έμμεσους εργοδότες» ήτοι στην ενοικίαση εργαζομένων μέσω εταιρειών, ορίζεται ότι «η απασχόληση μισθωτού σε έμμεσο εργοδότη με σύμβαση προσωρινής απασχόλησης δεν επιτρέπεται όταν ο απασχολούμενος υπάγεται στις ειδικές διατάξεις περί ασφαλίσεων εργατοτεχνιτών οικοδόμων, με εξαίρεση τους εργατοτεχνίτες οικοδόμους που απασχολούνται σε έργα αρχικού προϋπολογισμού 10.000.000,00 ευρώ και άνω, τα οποία χρηματοδοτούνται ή συγχρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους και διεξάγονται μετά από παραχώρηση ή εργολαβία για λογαριασμό του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, δημόσιων, δημοτικών και κοινοτικών επιχειρήσεων, δημόσιας ή κοινής ωφέλειας και γενικά οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως αυτός καθορίζεται από την κάθε φορά ισχύουσα νομοθεσία».

Στην πράξη, επιτρέπεται η ενοικίαση τεχνιτών – οικοδόμων στα μεγάλα έργα, προϋπολογισμού άνω των 10 εκατ. ευρώ.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α - ΘΕΜΑ : Παραβατικότητα στην μεταφορά τουριστών

Κοινοποίηση : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ , ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
                                                                           Αθήνα 6-5-2014                    
ΘΕΜΑ : Παραβατικότητα στην μεταφορά τουριστών

Με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου και τα όσα ευτράπελα συμβαίνουν με τις υπηρεσίες μεταφοράς τουριστών, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να διεκδικούμε τα αυτονόητα, δηλαδή, την πιστή εφαρμογή του νόμου.

Η αδράνεια-ανοχή του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και η –όπως φαίνεται – παράδοση της κυβέρνησης στα μεγάλα τουριστικά συμφέροντα τείνουν να καταργήσουν όλη την εθνική νομοθεσία. Το εθνικό τουριστικό προϊόν δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Ο πλούτος που παράγεται πρέπει να κατανέμεται δίκαια σε όλους τους φορείς.

Αντ αυτού, το ελάχιστο μεταφορικό έργο που μας αναλογεί, έχει γίνει μήλο της έριδος για τους αετονύχηδες και τους ‘’έξυπνους’’ της τουριστικής…

αγοράς. Μην περιμένετε ότι θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Ματώσαμε για να μπουν όροι και κανόνες σε αυτή την αγορά και απαιτούμε να τηρηθούν στο ακέραιο. Δεν είναι η πρώτη φορά που ζητάμε την παρέμβαση της πολιτείας στο ζήτημα της τουριστικής μεταφοράς , ευχόμαστε όμως να είναι η τελευταία. Τα παραδείγματα που έχουμε είναι πάρα πολλά.

Α. ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Οι εταιρίες που χρησιμοποιούν τέτοια οχήματα έχουν παρεξηγήσει – με την ανοχή της πολιτείας- το ρόλο τους. Σε όλο τον κόσμο τα λεωφορεία ανοικτού τύπου παρέχουν τουριστικές υπηρεσίες. Έχουν δε προγραμματισμένες στάσεις (αποκλειστικά σε τουριστικούς ή αρχαιολογικούς προορισμούς ) και ακολουθούν συγκεκριμένες διαδρομές.

Στην Ελλάδα τα συγκεκριμένα οχήματα είναι ο ορισμός της παραβατικότητας. Στο σύνολό τους, επιδίδονται σε άγρα πελατών, ακολουθούν όποιες διαδρομές θέλουν και σταματούν όπου θέλουν και όποτε θέλουν. Αυτό είναι αστική συγκοινωνία, όχι τουριστική υπηρεσία.

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές στο παρελθόν το πρόβλημα. Δυστυχώς η κατάσταση δεν έχει αλλάξει και τώρα με την είσοδο της τουριστικής περιόδου τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα.

Β. ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Να μπει τέλος στην άγρα πελατών μπροστά από κρουαζιερόπλοια και να υπάρχει πάντα κατάσταση επιβαινόντων η οποία δεν θα φτιάχνεται εκείνη τη στιγμή. Οτιδήποτε άλλο είναι παράνομο και αν συνεχίσει να γίνεται θα γίνεται με την ανοχή σας.

Γ. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΜΕ ΟΔΗΓΟ

Ζητάμε την εντατικοποίηση των ελέγχων και την πιστή εφαρμογή του νόμου. Δεν θέλουμε ελεημοσύνη. Ζητάμε μόνο να εφαρμόσετε τους νόμους που εσείς ψηφίσατε. Μπορείτε; Ναι ή όχι; Επιτέλους, δεν πάει άλλο . Δικαιοσύνη ζητάει ο κόσμος, τίποτα άλλο.

Δ. ΜΑΥΡΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ

Σε αρκετά ξενοδοχεία της Αθήνας παρατηρείται η υπερχρέωση του τουρίστα για διαδρομές με ταξί. Κι ενώ το ταξί παίρνει τη νόμιμη αμοιβή για τις υπηρεσίες που παρέχει κάποιοι καρπώνονται ‘’μαύρη προμήθεια’’ σε βάρος και του τουρίστα και του κράτους.

Περιμένουμε από την πολιτεία άμεση αντίδραση, πριν φτάσουμε στο σημείο να καταγράφουμε περιστατικά που αμαυρώνουν την τουριστική εικόνα της χώρας μας.

Όλα όσα καταγγέλλουμε μπορούν να αποδειχθούν και όσα στοιχεία διαθέτουμε είναι στη διάθεσή σας . Το μόνο που μένει είναι να εφαρμόσετε το νόμο. Σε αντίθετη περίπτωση πολύ φοβούμαστε ότι η τουριστική περίοδος δεν θα κυλήσει ομαλά. Το απευχόμαστε αλλά δεν θα μπορούμε να το αποφύγουμε.

Κύριε Πρωθυπουργέ

Γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να πάρει η κοινωνία το νόμο στα χέρια της. Όμως εκεί μας οδηγούν οι πολιτικές που έχετε επιλέξει. Βιώνουμε φτώχεια, απογοήτευση, αυτοκτονίες. Σπείρατε πόνο, θερίζετε αντίδραση… Οι περιπτώσεις των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και της ληστρικής φορολογίας (26% στο καθαρό εισόδημα) είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου και όχι προάγγελος ανάπτυξης.

ΘΥΜΙΟΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
                       
  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Focus για Ελλάδα: «Μοιάζουν με χώρα του τρίτου κόσμου και χαίρονται με το success story»

«H κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ χειρότερη από αυτή που οι πολιτικοί θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε», επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό «Focus» σε νέο του ρεπορτάζ με τίτλο «Κρίση δίχως τέλος».

Το Focus στην έντυπη έκδοσή του χαρακτηρίζει το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα ως «απάτη» και γράφει: «Οι κυβερνήσεις στην Αθήνα, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο δεν κουράζονται να διαδίδουν πως η Ελλάδα τελικά πήρε τα πάνω της. Χαίρονται με το success story του πακέτου διάσωσής που οι ίδιοι έδωσαν. Η ιστορία αυτή ακούγεται καλά και έρχεται λίγο πριν τις ευρωεκλογές. Έχει, όμως, ένα μειονέκτημα: Είναι κατάφωρα υπερβολική. Στο πέμπτο έτος της ευρωπαϊκής κρίσης, η Ελλάδα βρίσκεται όσο ποτέ βαθιά βυθισμένη σε μία πολύ μπερδεμένη κατάσταση. Ακόμα και τώρα σημειώνεται κερδοσκοπία με τα ελληνικά κρατικά ομόλογα. Οι άνθρωποι περνάνε χειρότερα. Οι έμποροι προσέφεραν την περασμένη εβδομάδα τα λαχανικά που παρήγαγαν στο πλήθος για να κερδίσουν τη στήριξη του στον αγώνα τους».

Το περιοδικό κάνει ακόμη λόγο για σκηνές τρίτου κόσμου και μιας «παρηκμασμένης χώρας». Και αυτό γιατί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ορισμένοι δεν έχουν καθόλου χρήματα για να καλύψουν τις στοιχειώδεις βιοτικές ανάγκες τους, ενώ άλλοι είναι εξαιρετικοί δημιουργικοί στο να βρίσκουν τρόπους να κρύβουν τον πλούτο τους».

Στην ανάλυση του περιοδικού γίνεται ακόμη λόγος για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και το δημόσιο χρέος. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η Ελλάδα έχει χάσει το 1/4 της παραγωγής της και η ανεργία βρίσκεται στο 27%. Τα οικονομικά δεδομένα είναι απογοητευτικά. Το φημισμένο πρωτογενές πλεόνασμα αποκρύβει τα υψηλά επιτόκια δανεισμού. Και η εμπιστοσύνη των αγοραστών ομολόγων –και σε αυτό συμφωνούν οι οικονομολόγοι- δεν αφορά την ελληνική οικονομική ανάκαμψη, αλλά όσους στηρίζουν την Ελλάδα, το ΔΝΤ και τα ευρωπαϊκά κράτη».

 πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η επιλογή δική σου !!

Γεροχεσμένε... 

πρόπερσι φοβήθηκες τη...δραχμή και φέτος

 εκλιπαρείς για φάρμακα και γιαουρτάκι...

Απολυμένε - άνεργε...
χωρίς εισόδημα, με κίνδυνο να χάσεις το σπίτι σου,
κάθεσαι στο παγκάκι με τα λιόσπορα 
και μουγκρίζεις απελπισμένος...
 Εμποράκο, αυτοαπασχολούμενε...
ούτε μύγα δεν μπαίνει στο μαγαζί σου. 
Είσαι έτοιμος να βάλεις λουκέτο 
και παίζεις το μπεγλέρι σου και το πουλί σου...

Ανεργε σπουδαγμένε νέε...
"κρέμασες" τα πτυχία σου και ειδικεύεσαι στις γκόμενες,
 στα φρέντα και στα σίγουρα του μπαμπά... 

Νοικοκυρά του σπιτιού...
Σου λείπει ο κιμάς, το ψωμί και οι ντομάτες,
μπαίνεις στο super και βλέπεις τιμές ουράνιες...
και βολεύεσαι με το "φλυτζάνι" της γειτόνισσας,
τη Μενεγάκη και τα τουρκοσήριαλ...

Νοικοκύρη μου εσύ...
Πληρώνεις χαράτσι στο εισόδημα, για το σπίτι,
τη δουλειά, τα Δικαιώματα σου, για τη Δημοκρατία,
τη Ζωή σου...
και ταυτόχρονα οδύρεσαι, μελαγχολείς, βρίζεις,
γλύφεις για μιά θέση 400 ευρώ για το "παιδί".

 .....................................
"Επένδυσες" στον "αντιμνημονιακό" Σαμαρά
και σου βγήκε γιουσουφάκι της Μέρκελ...
"Στήριξες" ελπίδες στον συνταγματάρχη Βενιζέλο,
τον αρχιτέκτονα της Δουλείας σου...
"Εμπιστεύτηκες" τον "υπεύθυνο" Κουβέλη
και σου πρόκυψε νεοφιλελεύθερος συνειδητός...
 ...............................

Ηρθε η ώρα σου !!
Να αποφασίσεις τελικά.
Θα τους ανεχτείς κι άλλο ή θα τους διαολοστείλεις;;

Η επιλογή δική σου !!
Οι εκλογές η ευκαιρία σου !!
Η τελευταία...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Αδωνις Γεωργιάδης εισέβαλε στο στούντιο της ΝΕΡΙΤ, άρπαξε το μικρόφωνο καλεσμένου και πήρε το λόγο [βίντεο]

Σαν σίφουνας ο Αδωνις Γεωργιάδης εισέβαλε στο πλατό όπου μεταδιδόταν ζωντανά η εκπομπή «Έξι Δέκα» στη ΝΕΡΙΤ, πήρε το μικρόφωνο του Χρήστου Μέγα και είπε αυτό που ήθελα να πει.

Συγκεκριμένα, έπλεξε το το εγκώμιο του διοικητή του ΟΓΑ, Ξενοφώντα Βεργίνη, ενώ οι παρεβρισκόμενοι τον κοιτούσαν απολύτως αιφνιδιασμένοι.





πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κίνα Άγνωστοι εισέβαλαν στον σταθμό και μαχαίρωναν επιβάτες!

Πανικός προκλήθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό του Γκουαντζού στην Κίνα, όταν άγνωστοι εισέβαλαν στον σταθμό και άρχισαν να μαχαιρώνουν ανυποψίαστους επιβάτες.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τουλάχιστον έξι άνθρωποι, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε πραγματικά πυρά και πυροβόλησε έναν από τους δράστες.

Είναι το τρίτο επεισόδιο που σημειώνεται στην Κίνα, έχοντας θορυβήσει πάρα πολύ την αστυνομία.

Την περασμένη εβδομάδα άγνωστοι επιτέθηκαν στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ουρούμκι, ενώ τον Μάρτιο είχε πραγματοποιηθεί ανάλογη επίθεση στον σταθμό του Κουνμίνγκ με 29 νεκρούς.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απεργιακό λουκέτο στα δημόσια νοσοκομεία στις 14 Μαΐου

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα δημοσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τα κέντρα υγείας την Τετάρτη 14 Μαΐου.
Την κινητοποίηση εξήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτυρόμενη για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλλων, τη διαρκή κινητικότητα και την υποχρηματοδότηση-υποστελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών υγείας αλλά και την ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων.
Στα πλαίσια της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία προγραμματίζουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δείτε ποιες εισφορές μειώνονται από τον Ιούλιο

- Δείτε πιο το όφελος για έναν εργαζόμενο με μισθό μέχρι 1.000 ευρώ το μήνα
- 30.000 θέσεις εργασίας λέει η κυβέρνηση ότι θα δημιουργηθούν λόγω της μείωσης των εισφορών
- Χάνουν περίπου 1 δισ. ευρώ τα Ασφαλιστικά Ταμεία από τις μειώσεις εισφορών

Οι εισφορές μειώνονται από την 1η Ιουλίου τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους εργαζόμενους.
Πιο κερδισμένοι βγαίνουν οι εργοδότες καθώς η μείωση που αντιστοιχεί σε αυτούς είναι της τάξης του 2,9%και οι εργαζόμενοι θα έχουν ελάφρυνση κατά 1 ποσοστιαία μονάδα.

Όπως αναφέρεται στο Μεσοπρόθεσμο οι απώλειες για τα Ταμεία θα φτάσουν τα 974,17 εκατομμύρια ευρώ.

Από 100 ευρώ ως 200 ευρώ το χρόνο οι αυξήσεις στους μισθούς
Με βάση τα παραπάνω θα υπάρξουν αλλαγές τόσο στο κόστος του εργαζόμενου για τις επιχειρήσεις, όσο και στον καθαρό μισθό που παίρνει στα χέρια του ο εργαζόμενος.

Σε χρήματα η μείωση θα μπορούσε να μεταφραστεί σε μείωση του κόστους κατά περίπου 40 ευρώ το μήνα για τον εργοδότη και αύξηση περίπου 12 το μήνα για τον εργαζόμενο για έναν μισθό της τάξης των 1.000 ευρώ. Φυσικά τα ποσά αυξομειώνονται ανάλογα με τον μισθό, εργαζόμενοι δηλαδή με μικρότερο μισθό από 1.000 ευρώ το μήνα θα δουν αύξηση που μετά βίας θα φτάνει τα 100 ευρώ το χρόνο, ενώ άλλοι με μισθούς άνω των 1.500 ευρώ το μίνα θα δουν αύξηση κοντά στα 200 ευρώ το χρόνο.

Στη συμφωνία της ελληνικής πλευράς με την τρόικα μάλιστα περιλαμβάνεται και νέα μείωση των εισφορών κατά μία μονάδα και το 2016.

Με την απόφαση για μείωση των εισφορών η κυβέρνηση υπολογίζει ότι θα δημιουργηθούν 30.000 νέες θέσεις εργασίας ενώ θα ανακουφιστούν και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.

Οι εισφορές που καταργούνται από την 1η Ιουλίου είναι:

Η εργοδοτική εισφορά 1% και η αντίστοιχη εισφορά 1% των εργαζομένων υπέρ του Διανεμητικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών (ΔΛΟΕΜ) υπέρ του ΔΛΟΕΜ. Από την 1/7/2014 καταργείται ο Διανεμητικός Λογαριασμός Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών και ειδικά για φέτος προβλέπεται να καταβληθεί για τελευταία φορά το 50% του «έξτρα» οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΑΕΔ.

Η εργοδοτική εισφορά 1% για την επιδότηση των στρατευμένων μισθωτών.
Οι εισφορές που μειώνονται είναι:

Η εισφορά υπέρ του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ) από 0,81% σε 0,46%. Στο εξής η εργοδοτική εισφορά υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Προγραμμάτων

Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης διαμορφώνεται σε ποσοστό 0,24%, η εργοδοτική εισφορά υπέρ του Ειδικού Κοινού Λογαριασμού Ανεργίας (ΕΚΛΑ) στο 0,12% ενώ η εργατική εισφορά υπέρ του ΕΚΛΑ θα είναι 0,10%.

Η εργοδοτική εισφορά υπέρ του κλάδου παροχών ασθένειας και μητρότητας από 0,80% σε 0,25%.

newsit
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τρία σενάρια για το αύριο

Γράφει ο Δημήτρης Βάρος*
Με χρέος που πλησιάζει τα 400 δισ. και θα τα ξεπεράσει, με ύφεση που λειτουργεί πια σαν διαστημική μαύρη τρύπα με την Ελλάδα παγιδευμένη στη βαρύτητά της και με ένα ΑΕΠ που καταγράφει απώλειες κάθε χρόνο, σωτηρία εντός του ευρώ δεν υπάρχει. Όσο και να φορολογήσεις τους πολίτες κύριε Χάροντα υπουργέ των Οικονομικών, φτάνει κάποτε η στιγμή του «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»…

Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι το πότε θα επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα αλλά το πώς θα γίνει αυτό. Τα σενάρια είναι τρία:

ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΟ: Είτε γιατί καταρρέει η ευρωζώνη, είτε γιατί μας εκτοπίζουν από αυτή, επειδή η διεθνής συμμορία που λεηλατεί χώρες με όπλο το ευρώ έχει τελειώσει τη «δουλειά» της, η Ελλάδα επιστρέφει στη δραχμή. Κάτω όμως από τον έλεγχο των πιστωτών της που την έχουν δεμένη χειροπόδαρα με ευρωπαϊκές συνθήκες και αγγλικό δίκαιο, τα οποία μια εγχώρια κυβέρνηση υποτελών τα αποδέχεται ακόμη.

Πρόκειται για το πλέον απεχθές σενάριο δεδομένου ότι οι επικυρίαρχοι της οικονομίας μας θα το φέρουν στα μέτρα που ωφελούν τις χώρες τους και τις πολυεθνικές τους. Η κατευθυνόμενη υποτίμηση της δραχμής θα έχει σαν στόχο να θιγούν κι άλλο οι μισθοί, οι συντάξεις και ό,τι απέμεινε από το κοινωνικό κράτος. Το συνάλλαγμα από τον αυξημένο τουρισμό και τις αυξημένες εξαγωγές θα το εισπράττουν οι ίδιοι «για την αποπληρωμή του χρέους» και θα μας δουλεύουν κι από πάνω: «Δραχμή δεν θέλατε; Καλά να πάθετε!»

ΣΕΝΑΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: Το σύστημα του παλαιοκομματισμού, μαζί με τις νέες, βελτιωμένες εκδοχές του, τους ροζ ευρώ-λιγούρηδες, τις ελιές, τα ποτάμια, τους «τσαντισμένους» πασόκους και νεοδημοκράτες που ανεξαρτητοποιήθηκαν, κάνει την ηρωική έξοδο από το ευρώ των μνημονίων ως ύστατη κίνηση για να σωθούν τα τομάρια τους.

Το μόνο όμως που ξέρουν να κάνουν είναι να μασουλάνε μίζες, να ταΐζουν τη διαπλοκή, να φουσκώνουν τους λογαριασμούς τους στην Ελβετία, να διορίζουν ημέτερους εξαγοράζοντας ψήφους, να καταστρέφουν το κράτος χρησιμοποιώντας την παροιμιώδη ανικανότητά τους να κάνουν κάτι στοιχειωδώς σωστό…

Έτσι γινόμαστε πράγματι αυτό που ως μπαμπούλα επισείουν σήμερα οι προσκυνημένοι πολιτικοί και τα κανάλια της διαπλοκής: «Αλβανία του Χότζα»…

ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΡΙΤΟ: Αυτή η φορομπηχτική τετραετία υποτέλειας, εθνικής ξευτίλας, διάλυσης της οικονομίας και του κοινωνικού κράτους, ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, φτωχοποίησης του λαού και φυγής των νέων στο εξωτερικό, λειτουργεί σαν χαστούκι αφύπνισης για όλους μας.

Ο λαός ψάχνεται, ενημερώνεται, αποφασίζει, τολμά. Παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, θέτει στόχο για ένα ανεξάρτητο και υπερήφανο κράτος που λειτουργεί για την ευημερία των κατοίκων του και όχι σαν δομή καταπίεσης τους. Ορκίζεται να το πετύχει με κάθε τρόπο, αντιπαλεύοντας ό,τι στέκεται εμπόδιο.

Απαραίτητο εργαλείο γι αυτό είναι το εθνικό νόμισμα. Αν αυτοί που θα ορίσει να το χειριστούν έχουν ως γνώμονα τα παραπάνω, η Ελλάδα όχι μόνο θα βγει ταχύτατα από την κρίση αλλά θα μπορέσει εκμεταλλευόμενη το κλίμα, τη γεωγραφική της θέση, τον πολιτισμό και την ιστορία της να ξαναγίνει αυτό που ήταν κάποτε: Το διαμάντι της Μεσογείου και όχι μόνο…

Ακούγεται σαν όνειρο αλλά ακατόρθωτο δεν είναι. «Θέλει αρετήν και τόλμην». Αν δεν την έχουμε ας αποδεχτούμε το «τίτλο» του ραγιά κατεβάζοντας τα κάδρα του Λεωνίδα, του Θεμιστοκλή, του Παλαιολόγου, του Καραϊσκάκη, του Βελουχιώτη, του Λαμπράκη…

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Tα πάνω-κάτω στην ασφάλιση αυτοκινήτου

Καταργείται η αυτόματη ανανέωση του ασφαλιστηρίου, το αυτοκόλλητο και το σήμα προσωρινής ασφάλισης και αναγνωρίζεται η ηλεκτρονική επικοινωνία με τον ασφαλισμένο.

Σημαντικές είναι οι αλλαγές στην υποχρεωτική ασφάλιση των αυτοκινήτων, καθώς τίθενται σε ισχύ οι νέοι κανόνες που προκύπτουν από την ψήφιση του σχετικού νόμου στη Βουλή. Ειδικότερα σύμφωνα με το νέο πλαίσιο καταργείται η αυτόματη ανανέωση του ασφαλιστηρίου, το αυτοκόλλητο και το σήμα προσωρινής ασφάλισης και αναγνωρίζεται σε όλο το φάσμα της ασφαλιστικής διαδικασίας η ηλεκτρονική επικοινωνία με τον ασφαλισμένο.

«Το νέο νομοθετικό πλαίσιο προστατεύει και διασφαλίζει τον ασφαλισμένο αλλά και τον τρίτο ζημιωθέντα σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος ενώ παράλληλα οι νέες ρυθμίσεις προστατεύουν και θωρακίζουν τη φερεγγυότητα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), κ. Α. Σαρρηγεωργίου.

Με την ψήφιση του Νόμου ο Πρόεδρος Επιτροπής Αυτοκινήτων της ΕΑΕΕ, κ. Δ. Ζορμπάς σχολίασε ότι «με τις νέες διατάξεις ανοίγει μία νέα εποχή στην υποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτου. Δυσλειτουργίες του παρελθόντος που έβλαπταν τους συνεπείς ασφαλισμένους, τους ζημιωθέντες αλλά και τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις όπως π.χ. η αυτόματη ανάληψη κινδύνου από την ασφαλιστική επιχείρηση χωρίς την προηγούμενη είσπραξη του ασφαλίστρου, αντιμετωπίζονται πλέον από ένα αποτελεσματικό και σαφές σύστημα έναρξης / λήξης / ακύρωσης της υποχρεωτικής ασφάλισης αυτοκινήτου που θα ωφελήσει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Επιπλέον με την αναγνώριση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας περιορίζεται η γραφειοκρατία και διευκολύνονται οι διαδικασίες σε όλα τα στάδια της συνδιαλλαγής ασφαλιστή – ασφαλισμένου. Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα είναι έτοιμες για τη μετάβαση στο νέο καθεστώς και ενημερώνουν τους ασφαλισμένους τους για τις αλλαγές».

Συγκεκριμένα με το νόμο «Πρόσβαση στη δραστηριότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων και προληπτική εποπτεία πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/36/ΕΕ), κατάργηση ν.3601/2007 και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε την Παρασκευή 2.5.2014 από τη Βουλή των Ελλήνων και τις ρυθμίσεις που τίθενται άμεσα σε ισχύ (από την ημερομηνία δημοσίευσης του Νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως), επέρχονται μεταξύ άλλων οι εξής σημαντικές αλλαγές:

- η κατάργηση της αυτόματης ανανέωσης της ασφάλισης αυτοκινήτου και η αναγνώριση της πληρωμής του ασφαλίστρου ως απαραίτητης προϋπόθεσης τόσο για την έναρξη όσο και για την ανανέωση της ασφαλιστικής κάλυψης. Με τον τρόπο αυτό δεν θα απαιτείται πλέον ακύρωση / καταγγελία της ασφάλισης από τον ασφαλιστή κατά το χρόνο λήξης της ασφαλιστικής σύμβασης

- η κατάργηση του αυτοκόλλητου σήματος ασφάλισης και του σήματος προσωρινής ασφάλισης

- η θεσμική αναγνώριση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας ασφαλιστή, ασφαλισμένου & δικαιούχου αποζημίωσης σε όλες τις διαδικασίες (π.χ. σύναψη ασφάλισης, διακανονισμό ζημιών κ.λπ.).

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!