EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κοροϊδία διαρκείας με το κοινωνικό μέρισμα

Αδιάθετα στα ταμεία του κράτους παραμένουν 350.000.000 ευρώ από τα 525.000.000 που έχουν προϋπολογιστεί για να διανεμηθούν από την κυβέρνηση μέσω του κοινωνικού μερίσματος. 

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που έθεσε το υπουργείο Οικονομικών προς το παρόν έχει αφήσει εκτός μερίσματος 1 στους 3 που έχουν υποβάλει αίτηση.
Ηδη από τις πάνω από 800.000 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά, μέσω του Taxisnet, αποδεκτές έχουν γίνει μόλις 265.000 αιτήσεις, ενώ έχουν απορριφθεί 334.000, ενώ άλλες 210.000 βρίσκονται σε «αναμονή» για έλεγχο.

Οι πρώτοι «τυχεροί» αναμένεται να εισπράξουν, μέσω των τραπεζικών λογαριασμών που δήλωσαν, έως τις 10 Μαΐου, συνολικά 175.000.000 ευρώ. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και όσοι υπέβαλαν αιτήσεις μέχρι και χθες.

Πλέον όσοι υποβάλουν από σήμερα αιτήσεις και αυτές εγκριθούν από το σύστημα θα εισπράξουν το μέρισμα με τη δεύτερη παρτίδα πληρωμών, που θα πραγματοποιηθεί έως τις 10 Ιουνίου.
Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τα πρώτα αποτελέσματα που δείχνουν ότι τα κριτήρια αφήνουν εκτός τον περισσότερο κόσμο, έχει μειωθεί σημαντικά η ροή αιτήσεων, από 50.000 τις προηγούμενες μέρες, στις 20.000 ημερησίως.

Ο μεγάλος αριθμός που έχει απορριφθεί, έχει οδηγήσει την κυβέρνηση να διατηρεί στην επικαιρότητα τα σενάρια που θέλουν να επανεξεταστούν στο μέλλον τα κριτήρια, ώστε να λάβουν το επίδομα αρκετοί από αυτούς που έμειναν απ' έξω.

Οπως έλεγε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν, το κοινωνικό μέρισμα μπορεί να χορηγηθεί ενδεχόμενως και σε όσους έχουν εισοδήματα άνω των 6.000 ευρώ και μέχρι τα 6.500 ευρώ. Στις περιπτώσεις αυτές θα ακολουθηθεί η λογική χορήγησης του μερίσματος στους ενστόλους με εισοδήματα άνω των 1.500 και έως 1.541 ευρώ. Δηλαδή για κάθε ένα ευρώ που αυξάνεται το εισόδημα από τα 1.500 ευρώ, μειώνεται το μέρισμα των 500 ευρώ κατά 12 ευρώ.

Ο ίδιος αξιωματούχος σημειώνει ότι μετά το τέλος υποβολής των δηλώσεων θα αναζητηθούν και οι νέοι άνεργοι που θα μπορέσουν να ενταχθούν στους δικαιούχους, με βάση τα στοιχεία των δηλώσεων που θα υποβληθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανανέωση της κάρτας ανεργίας διαδικτυακά

Μέσω του διαδικτύου θα μπορούν από τον ερχόμενο Ιούνιο να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας, οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, είτε λαμβάνουν επίδομα ανεργίας είτε όχι με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες παροχές του Οργανισμού.
 
 Η τροπολογία προβλέπει τη διασύνδεση των συστημάτων του Οργανισμού Απασχόλησης με το πληροφοριακό συστήματος «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας, σύστημα το οποίο επιτρέπει την αξιόπιστη ηλεκτρονική καταγραφή των ροών της μισθωτής εργασίας και συνεπώς την άμεση ενημέρωση του ΟΑΕΔ για κάθε μεταβολή της εργασιακής κατάστασης των εγγεγραμμένων ανέργων του Οργανισμού. Έτσι, δεν απαιτείται πλέον η αυτοπρόσωπη παρουσία στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και προσκόμιση δικαιολογητικών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας η αξιοποίηση του διαδικτύου για τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ αναμένεται να μειώσει τις επισκέψεις των ανέργων και άλλων συναλλασσόμενων με τον ΟΑΕΔ, σε αριθμό μέχρι και 4.250.000 ετησίως.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η νέα μορφή υποδούλωσης των λαών


Οι εικόνες ανθρώπων, που ποδοπατούνται για ένα μαρούλι, εγγράφονται ως στίγμα στη συλλογική μας συνείδηση. Αλλά το αίσθημα ντροπής οξύνεται, όταν οι κυβερνώντες με περίσσιο θράσος ζητούν την ψήφο μας στο όνομα της σταθερότητας, όταν μιλούν για μεταρρυθμίσεις και αλλαγή νοοτροπίας, αναπαράγοντας, ταυτόχρονα, με παροχές και δήθεν «κοινωνικά μερίσματα» το πελατειακό κράτος, όταν οιμώζουν, εκτοξεύοντας εθνικιστικές κορόνες για τη Θράκη, ενώ, συγχρόνως, αποκρύπτουν τον οδοστρωτήρα που αποκαλείται «Διατλαντική Εμπορική και Επενδυτική Συμφωνία», που συζητείται πέραν κάθε δημοκρατικής λογοδοσίας από τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον, με σκοπό την εξαέρωση της εθνικής κυριαρχίας, της δημοκρατίας, της πολιτιστικής ταυτότητας και των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών ευαισθησιών των λαών.
 
Η Διατλαντική Εμπορική και Επενδυτική Συνεργασία (Transatlantic Trade and Investment Partnership, ΤΤΙΡ) συζητείται από τον Ιούλιο του 2013 και προβλέπει ότι η ισχύουσα νομοθεσία στις δύο πλευρές του Ατλαντικού θα υπαχθεί στους κανόνες του ελεύθερου εμπορίου επί ποινή εμπορικών κυρώσεων για τη χώρα-παραβάτη ή τεράστιων αποζημιώσεων υπέρ των εναγουσών πολυεθνικών εταιρειών. Οι τελευταίες θα μπορούν να σύρουν σε ειδικά δικαστήρια τις κυβερνήσεις που θεωρούν ότι ο πολιτικός τους προσανατολισμός θα έχει αποτέλεσμα τη μείωση των κερδών τους, ή να ζητούν την καταβολή γενναίων αποζημιώσεων για διαφυγόντα κέρδη από την εφαρμογή μιας εργατικής ή και περιβαλλοντικής νομοθεσίας, που θεωρούν ότι τα μειώνει!

Ασφάλεια τροφίμων, υγεία, προδιαγραφές τοξικότητας, αλλά και ελευθερία στο Διαδίκτυο, προστασία των προσωπικών δεδομένων, ενέργεια, πολιτισμός, πνευματικά δικαιώματα, φυσικοί πόροι, επαγγελματική κατάρτιση, υποδομές του κράτους, μετανάστευση, όλοι οι κλάδοι δημόσιου ενδιαφέροντος θα υποτάσσονται στη λογική της αγοράς και του εμπορίου. Ετσι, η πολιτική αρμοδιότητα των εθνικών Κοινοβουλίων θα περιορίζεται στη διαπραγμάτευση με τις πολυεθνικές ή τους τοπικούς αντιπροσώπους τους για ήσσονα ζητήματα.

Αλίμονο σε όποιον τολμήσει να αντισταθεί στο ξεπούλημα των φυσικών πόρων, του νερού ή της δημόσιας περιουσίας. Πρόσφατα, ευρωπαϊκές εταιρείες προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη κατά της αύξησης του κατώτατου μισθού στην Αίγυπτο ή κατά του περιορισμού των τοξικών εκπομπών αερίων στο Περού. Επίσης, η καπνοβιομηχανία Philip Morris, έχοντας ενοχληθεί λόγω της αντικαπνιστικής νομοθεσίας σε Ουρουγουάη και Αυστραλία, έσυρε τις δύο χώρες σε ειδικό δικαστήριο. Δεν υπάρχει όριο στις κυρώσεις που μπορούν να επιβάλλουν τέτοια ειδικά δικαστήρια εις βάρος των κρατών και προς όφελος των πολυεθνικών. Πέρυσι, ο Ισημερινός καταδικάστηκε σε καταβολή του ποσού των δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων, υπέρ πετρελαϊκής εταιρείας!

Ηεπίθεση δεν θα είναι λιγότερο σαρωτική στο πεδίο της ιδιωτικής ζωής. Η Συμμαχία Ψηφιακού Εμπορίου (Digital Trade Coalition, DTC), στην οποία συμμετέχουν βιομηχανίες από τους τομείς του Διαδικτύου και της υψηλής τεχνολογίας, πιέζει τους αντιπροσώπους στις διαπραγματεύσεις για την ΤΤΙΡ να άρουν τους φραγμούς που εμποδίζουν τις ελεύθερες ροές προσωπικών δεδομένων από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ.

Στο στόχαστρο έχουν μπει και οι προδιαγραφές ποιότητας στο πεδίο της διατροφής. Η αμερικανική βιομηχανία κρέατος επιδιώκει να επιτύχει την κατάργηση του ευρωπαϊκού κανονισμού που απαγορεύει την εισαγωγή κοτόπουλων, τα οποία έχουν απολυμανθεί με χλώριο, ή χοιρινού κρέατος με ρακτοπαμίνη.

Η δικτατορία των «αγορών» δείχνει το πιο αδιάλλακτο πρόσωπό της στα ζητήματα του χρηματοπιστωτικού τομέα. Πέντε χρόνια μετά την εκδήλωση της κρίσης των τοξικών ομολόγων, οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι διαπραγματευτές έχουν συμφωνήσει ότι η ρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος πρέπει να αποτελέσει παρελθόν. Απορρύθμιση, λοιπόν, παντού. Ο νεοφιλελευθερισμός στην πιο ακραία, κανιβαλική του εφαρμογή. Ακόμη και η υποτυπώδης ρύθμιση (Βόλκερ) της Γουόλ Στριτ πρέπει να αρθεί σύμφωνα με την Deutsche Bank!

Τα κράτη που θα υπογράψουν τη συμφωνία ΤΤΙΡ θα υποχρεωθούν όχι μόνο να υποτάξουν τις δημόσιες υπηρεσίες τους στην εμπορευματική λογική, αλλά και να παραιτηθούν οποιουδήποτε δικαιώματος ελέγχου στους ξένους παρόχους υπηρεσιών. Τα περιθώρια για πολιτικές σε εθνικό πλαίσιο σε υγεία, ενέργεια, παιδεία, νερό ή μεταφορές θα εξανεμιστούν. Βέβαια, για να νομιμοποιήσουν την υποδούλωση θα τα ντύσουν όλα αυτά με ψεύδη, όπως «ανάπτυξη» και «εξάλειψη της ανεργίας».

Βέβαια, πίσω από την αμερικανο-ευρωπαϊκή σύμπραξη υπάρχει ο γεωστρατηγικός στόχος διατήρησης της αμερικανικής ηγεμονίας έναντι της Κίνας. Πρόκειται για την προσπάθεια ΗΠΑ-Ευρώπης να θωρακίσουν τα κέρδη τους σε τεράστιες ζώνες ελεύθερου εμπορίου όπου η πρόσβαση των κινεζικών προϊόντων θα καθίσταται σχεδόν απαγορευτική. Γι' αυτό υπογράφεται σύντομα ανάλογη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και 12 χωρών της Ασίας.

Τι θέλουν, λοιπόν, από τους λαούς; Την πλήρη εξάλειψη της ελευθερίας και των πολιτικών δικαιωμάτων τους. Να γίνουν οι χώρες στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας και πηγές πάμφθηνης ενέργειας για τις πολυεθνικές. Οι Ελληνες ψηφοφόροι θα αποδεχθούν αυτή την εξέλιξη; Θα ψηφίσουν ξανά ως ιδανικοί αυτόχειρες τους πολιτικούς εκπροσώπους των νεοαποικιοκρατών; Αν ναι, ας μην ισχυριστούν ότι δεν άκουσαν «...ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον» που «Ανεπαισθήτως τους έκλεισαν από τον κόσμον έξω», για να παραφράσουμε τα «Τείχη» του Αλεξανδρινού.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δημοκρατόπληκτοι

Είναι γελοίο να γίνονται συζητήσεις περί πλειοψηφικής δημοκρατίας και περί συντάγματος της χώρας. Με τις τελευταίες δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο ελληνικός λαός πρέπει να βάλει καλά στο κεφάλι του ότι δεν υπάρχει θέμα το τι πλειοψηφικό ποσοστό θα πάρει το κόμμα που θα κυβερνήσει την χώρα ή θα την εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή. Το θέμα είναι το ποσοστό του κόμματος του Βενιζέλου και των «σοσιαλιστών» να μην πέσει κάτω του 10% έτσι ώστε να μπορεί ανά πάσα στιγμή να μπορεί να έχει φωνή στο Ευρωκοινοβούλιο παρέα με τους συντηρητικούς της ΝΔ αλλά και να συγκυβερνήσει στην κάθε περίπτωση που φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση πάρει την εξουσία.

Με μία απίστευτα αλαζονική δήλωση, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής πρωθυπουργίας σχολιάζοντας το ποσοστά των δημοσκοπήσεων, ούτε λίγο ούτε πολύ, χαρακτήρισε τον ελληνικό λαό που δεν δίνει τα ποσοστά που ο Βενιζέλος θα ήθελε, ως λαό που θα καταστρέψει την χώρα με την δημοκρατική του ψήφο. Καλό θα ήταν για τον συνταγματολόγο Βενιζέλο, η εκλογική δημοκρατική διαδικασία να σταματήσει αμέσως και οι διορισμένες κυβερνήσεις από τους δανειστές να πάρουν σάρκα και οστά.

Έφθασε η στιγμή που η Δημοκρατική Κυβέρνηση φοβάται την ίδια την Δημοκρατία. Η στιγμή που αποδεικνύεται ότι η Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο αδιέξοδο όταν την διαχειρίζονται φασιστοειδή. Το γελοίο της υποθέσεως είναι ότι πίσω από τον «δημοκράτη» εξουσιαστή συρρέουν ακόμη «δημοκράτες» για να υπάρχουν αυτές οι «δημοκρατικές» κυβερνήσεις στην Ελλάδα. Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι ο δημοκρατικά κυβερνημένος λαός, ποτέ δεν άκουσε ούτε ακούει τους προεκλογικούς λόγους των υποτακτικών που όριζαν και ορίζουν ξένοι αφέντες να κυβερνάνε αυτόν τον τόπο. Δεν πρόκειται για ιδεολογικές διαφορές, οι οποίες ουσιαστικά δεν υπήρξαν ποτέ, πρόκειται για δημοκρατία και αφού όλα έχασαν τον νόημα και την ουσία στις μέρες μας, ο ναζιστοφασίστας βαφτίζεται δημοκράτης και όλα καλά διότι ένα έλλογο όν κατανοώντας ακόμη και δημοκρατικά ψήγματα, μετά από τις δηλώσεις περί 10% στην εξουσία θα τον είχε πετάξει στον Καιάδα .

Εξάλλου ιστορικά γνωρίσαμε κάθε είδους δημοκρατία εκτός από την ελληνική. Δυτική-Γερμανική δημοκρατία, Ανατολική-Γερμανική Δημοκρατία, Δημοκρατία της Γκάνα, Δημοκρατία της Κίνας, Ένωση Σοσιαλιστικών Σοβιετικών Δημοκρατιών, Δημοκρατία του Γιαρουζέλσκι, Δημοκρατία του Χίτλερ και πάει λέγοντας.

Η Δημοκρατία είναι απαραίτητο συστατικό της διακυβέρνησης κάθε λαού, όπως και του ελληνικού. Λειτουργεί ως όπιο την στιγμή που ο λαός συνειδητοποιεί ότι δεν δημοκρατείται αλλά τρομοκρατείται με τον φερετζέ της ίδιας της δημοκρατίας. Η «Δημοκρατία» σε μαστουρώνει για να μην απαιτήσεις την πραγματική Δημοκρατία.

Για να μην μάς δουλεύουν οι εκπρόσωποι της «δημοκρατίας», ας διορίζονται εφ’ όρου ζωής οι Έπαρχοι στα κατακτημένα πλέον κράτη της Ευρώπης, όπως έκαναν οι Ρωμαίοι ή ακόμη καλύτερα όπως κάνουν οι Χριστιανοί όπου ο Αρχιερέας χάνει την έδρα του (εξουσία) μόνο όταν πεθαίνει.

Η Δημοκρατία είναι το πιο σκληρό πολίτευμα. Είναι απαιτητικό και δεν αφήνει χώρο για ευθυνοφοβίες και άγνοια σε αυτούς που είτε ζητούν την ψήφο, είτε δίνουν την ψήφο. Δεν καλύπτεται πίσω από νομοθετικά τερτίπια που σβήνουν τις ευθύνες της καταστροφής μιας χώρας, αλλά ούτε κρύβεται πίσω από ένα παραβάν με έτοιμο σταυρωμένο ψηφοδέλτιο. Η Δημοκρατία είναι συνώνυμο της ίδιας της Δικαιοσύνης στην οποία δεν αρκεί η πλειοψηφία του «θεωρώ» αλλά οι κανόνες του «πρέπει». Η Δημοκρατία κόβει κεφάλια όταν την απειλούν και δεν αφήνει διόδους για προεκλογικά μπαλκόνια στους βιαστές της. Την Δημοκρατία να την εντάξετε στους αυτόχειρες των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα, διότι ξυπνώντας ένα πρωί και βλέποντας να την εκπροσωπεί Σαμαροβενιζελοκουρελοτσιπροσυρφετός, πήδηξε στο κενό αφήνοντάς μας ορφανούς.

Εφόσον ως πολίτης δημοκρατόπληκτος επέλεξες να είσαι το ορφανό Κοριτσάκι με τα σπίρτα διαλαλώντας την πραμάτεια της κατάντιας σου, κράτα ένα τελευταίο σπίρτο όχι για να ζεσταθείς αλλά για το Κούγκι φροντίζοντας πρώτα να είναι μέσα όλοι οι «δημοκράτες» που με την μειοψηφική πλειοψηφία τους σού στέρησαν αντιδημοκρατικά το δικαίωμα της ψήφου σου να είναι η λαιμητόμος των καταπατημένων δημοκρατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων σου.-

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

"Το 2008 ομάδα Κοσοβάρων προκαλούσε επεισόδια σε ελληνικές πόλεις με εντολές της CIA"

Οικονομική ενίσχυση ενόπλων ομάδων στην Αφρική με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διπλωμάτες που κρύβονται πίσω από κυκλοφορία μαύρου χρήματος μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων στη χώρα μας, αλλά και «καρφώματα» σε εξωθεσμικούς παράγοντες ανώτατου κυβερνητικού παράγοντα περιέχει η δικογραφία για τις υποκλοπές και το σχέδιο «Πυθία» που ερευνά ο 3ος ειδικός ανακριτής κ. Δημήτρης Φούκας. Σύντομα ασκούνται διώξεις εναντίον δύο «υψηλών» προσώπων για απάτη σε βάρος του Δημοσίου σχετικά με μπίζνες οι οποίες είχαν ως επίκεντρο το κέρδος, αλλά σε αυτές εμπλέκονται και πρώην στελέχη μυστικών υπηρεσιών, όπως της ισραηλινής Μοσάντ.

Καυτά τηλεφωνήματα

Στις αρχές του 2013 έκπληκτοι οι άνδρες που παρακολουθούσαν νομίμως τις συνδιαλέξεις σε κινητό πρώην διπλωμάτη εντόπισαν τηλεφώνημα με τοπικό παράγοντα στην Κένυα. Σε αυτή την επικοινωνία αναφέρονταν λεπτομέρειες πώς χρήματα της ΕΕ για την ανάπτυξη της Αφρικής θα διοχετεύονταν σε τοπικές ένοπλες ομάδες της μαύρης ηπείρου. Οι κλήσεις πάντως εκτός από τον αφρικανό φύλαρχο είχαν ως αποδέκτη τον γνωστό πλέον επιχειρηματία που εμφανιζόταν να αποτελεί μέρος λόμπι εταιρειών συμφερόντων του Ισραήλ.

Παράλληλα εντοπίστηκαν δύο ακόμα ενδιαφέρουσες συνομιλίες με πρώην υπουργό (εκεί έγινε συνάντηση) και άλλον πολιτικό παράγοντα, όπου συζητούνται μπίζνες στη χώρα μας με συγκεκριμένες εταιρείες. Για τις προμήθειες προτείνεται η συμμετοχή πρακτόρων άλλης χώρας...

Από τις συνομιλίες, οι οποίες καταγράφονταν επί περίπου εννέα μήνες, εντοπίζεται άλλη συνδιάλεξη, στην οποία πρώην υποδιοικητής της Μοσάντ εμφανίζεται να έχει επισκεφτεί την Ελλάδα μετά τις εκλογές του 2009 με σκοπό να προμηθεύσει σύστημα παρακολούθησης των συνόρων μας. Η προμήθεια σκάλωσε, αφού ήδη είχαμε προμηθευτεί το σύστημα GIS, για το οποίο μετά την επίσκεψη του πράκτορα άρχισαν να εμφανίζονται γκρίνιες και καταγγελίες. Σήμερα υπάρχουν 15 κατηγορούμενοι στο γραφείο του ανακριτή κ. Χρ. Παπακώστα, παρ' ότι ειδικοί και πραγματογνώμονες επιμένουν ότι το σύστημα ήταν μια χαρά.

Το καλοκαίρι του 2013 τηλεφώνημα στον λομπίστα, στο σπίτι του οποίου έγινε και έρευνα, έχει περιέργως ως θέμα τις επαφές του έλληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ομπάμα. Οταν ο λομπίστας ερωτάται πώς γνωρίζει τόσες λεπτομέρειες, κατονομάζεται ως «πηγή» σύμβουλος του Πρωθυπουργού. Ανατριχιαστικές όμως είναι και οι συζητήσεις για την εκχώρηση του Ελληνικού, όπου προτείνεται να γίνει αντί μόλις 300 εκατ. ευρώ και να συνδεθεί και με άλλες προμήθειες αμυντικών συστημάτων. Το σχέδιο αυτό δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Όλα αυτά πάντως προκάλεσαν την έφοδο του ανακριτή κ. Φούκα και ανδρών ειδικών δυνάμεων στο σπίτι του λομπίστα, πρώην καθηγητή στις ΗΠΑ. Κατασχέθηκαν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα αντκείμενα και ο δικαστικός λειτουργός συνέλεξε ακόμα πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Εκτός από τις περίπου 15 αντζέντες υπήρξε και μια καταγραφή πληροφορίας-βόμβα. Πρώην διπλωμάτης, ο οποίος δεν ανήκει πλέον στο κυβερνητικό στρατόπεδο, εμφανίζεται να είναι πίσω από την κυκλοφορία «μαύρου» χρήματος που διακινείται μέσω ΜΚΟ. Τις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η Δικαιοσύνη, τις έπαιρνε είτε για προσωπικό του πλουτισμό είτε για άλλες σκοτεινές δραστηριότητες.

Διώξεις το καλοκαίρι

Η μεγάλη δικαστική έρευνα που διενεργεί ο κ. Φούκας θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι με την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον πολλών προσώπων, τα οποία μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν υπεράνω υποψίας. Οι κατηγορίες θα είναι κακουργηματικές και θα αφορούν κατασκοπεία εναντίον της χώρας, αλλά και απάτη σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

Η ογκωδέστατη δικογραφία καταγράφει μια κατάσταση με ξένες μυστικές υπηρεσίες να αλωνίζουν στη χώρα μας. Καυτές μαρτυρίες ακόμα και των εμπλεκομένων ομολογούν εντελώς αφοπλιστικά πώς η Ελλάδα μέσω μεμονωμένων προσώπων εμπλέκεται ακόμα και σε διεθνές εμπόριο όπλων. Οπως είπε στο «Βήμα» αρμόδιος δικαστικός λειτουργός, «είμαστε υποχρεωμένοι να τα ερευνήσουμε όλα, δεν θα κρύψουμε τίποτε και θα αποδώσουμε δικαιοσύνη για να αποδειχτεί ότι η πατρίδα μας μπορεί να εξιχνιάσει και τα πλέον σκοτεινά διεθνή εγκλήματα».

Ενα απίθανο σενάριο με CIA και Κοσοβάρους στην Αθήνα

Το σχέδιο αποσταθεροποίησης την περίοδο της κυβέρνησης Καραμανλή εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή ο ανακριτής, στο γραφείο του οποίου φθάνουν πολλές πληροφορίες και από το εξωτερικό. Σύμφωνα με συνέντευξη του δημοσιογράφου και ερευνητή - αναλυτή κ. Τιερί Μεϊσάν σε τηλεοπτικό σταθμό του εξωτερικού, πληροφορία που προέρχεται από συνεργάτη του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Χένρι Κίσινγκερ αναφέρει ότι το 2008 η CIA είχε οργανώσει στη χώρα μας ομάδα Κοσοβάρων, οι οποίες προκαλούσαν βανδαλισμούς σε ελληνικές πόλεις.

Τώρα οι αρμόδιοι δικαστές υπέβαλαν αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ και ζητούν να πληροφορηθούν αν, στα πλαίσια της κάθαρσης και αυτής της Υπηρεσίας, έχουν εντοπιστεί στοιχεία για τον ταραγμένο Δεκέμβριο του 2008 και επεισόδια και βανδαλισμοί αρκετό χρόνο μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Παράλληλα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος», ο αμερικανός υπάλληλος της πρεσβείας των ΗΠΑ Γουίλιαμ Μπαζ., ο οποίος εντοπίστηκε στην ανάκριση ως ο κύριος εμπλεκόμενος στο μεγάλο δίχτυ υποκλοπών τηλεφωνημάτων ανώτατων κυβερνητικών στελεχών ήρθε και πρόσφατα στην Ελλάδα, υπηρετώντας βέβαια άλλον ρόλο σε σχέση με την παγίδευση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων το 2004-2005.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στη Σουηδία ξεκίνησε το "τσιπάρισμα" των πολιτών

Μας εξοικειώνουν με διαφόρων τύπων "σφραγίσματος" στο σώμα μας, ώστε να μην αντιδράσουμε στο τελικό χάραγμα του... Αντιχρίστου, στην παγκόσμια δικτατορία του και στην δική μας απόλυτη χειραγώγηση και υποταγή που μας "μαγειρεύουν" για το μέλλον!

Mα πάνω απ' όλα, για να μην αντιδρούμε στα θέματα σωτηρίας. πως αλλιώς μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το δημοσίευμα που αναφέρει ότι:

Μια νέα μέθοδος πληρωμών δοκιμάζεται σε 15 καταστήματα στο Λουντ της Σουηδίας, δίνοντας τη δυνατότητα σε 1.600 εθελοντές να πραγματοποιούν συναλλαγές χρησιμοποιώντας την παλάμη τους σαν ηλεκτρονικό πορτοφόλι.

Αναπτυγμένη από ερευνητές του πανεπιστημίου της πόλης, η τεχνολογία μπορεί να ταυτοποιεί κάθε εθελοντή από το μοναδικό σχήμα που δημιουργούν οι φλέβες στο χέρι του. Έτσι, σε κάθε συναλλαγή, ο χρήστης τοποθετεί το χέρι του πάνω από το ειδικό τερματικό στο κατάστημα, για να αναγνωρισθεί η ταυτότητά του. Στη συνέχεια, το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να πληκτρολογήσει το PIN, ώστε να επικυρώσει την πληρωμή.

Οι ερευνητές έχουν ιδρύσει την Quixter, μια start-up για την εμπορική αξιοποίηση της τεχνολογίας, η οποία υποστηρίζουν πως υπόσχεται ταχύτητα και ασφάλεια, χωρίς μάλιστα να χρειάζεται να έχει κανείς μαζί του τίποτε άλλο πέρα από το χέρι του για τις καθημερινές του πληρωμές. Μάλιστα, το ίδιο απλή και γρήγορη είναι και η εγγραφή στην υπηρεσία, κατά την οποία ο εθελοντής ουσιαστικά καταχωρίζει στον τραπεζικό του λογαριασμό ένα ψηφιακό αντίγραφο του σχήματος που δημιουργούν οι φλέβες στην παλάμη του.

Αυτοί ήταν οι λόγοι που κατάφεραν να πείσουν τα 15 καταστήματα γύρω από την πανεπιστημιούπολη να εγκαταστήσουν τα τερματικά και, ακόμη σημαντικότερο, τις τράπεζες να συμμετάσχουν στη δοκιμή. Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως η πρόβα τζενεράλε της τεχνολογίας θα ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα, ώστε να επεκτείνουν τη χρήση της.

Καθώς το σχήμα που δημιουργούν οι φλέβες στην παλάμη είναι μοναδικό σε κάθε άνθρωπο, το συγκεκριμένο βιομετρικό δεδομένο έχει χρησιμοποιηθεί και παλιότερα σε τεχνολογίες ταυτοποίησης – για παράδειγμα, σε σαρωτές σε υπολογιστές, οι οποίοι με αυτό τον τρόπο «ξεκλειδώνουν» τα μηχανήματα στους νόμιμους χρήστες. Ωστόσο, είναι πρώτη φορά που αυτή η ιδέα εφαρμόζεται σε μια υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προχωρούν οι άδειες για την κατασκευή υδατοδρομίου στη Λιναριά της Σκύρου

Μετά την έγκριση της επικυρωτικής του πράξης, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας Στ. Ελλάδας, για τη δημιουργία υδατοδρομίου Σκύρου, το Λιμενικό Ταμείο προχωρά με την υπογραφή της σύμβασης, με τον ανάδοχο επενδυτή του έργου, την εταιρεία «Υδατοδρόμιο Σκύρου ΙΚΕ», θυγατρική εταιρεία της Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε/ Hellenic Seaplanes S.A, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το έργο αφορά την αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι της Λιναριάς, στο οποίο θα προσδένουν τα υδροπλάνα, τα οποία σήμερα δεν μπορούν να προσεγγίσουν το νησί της Σκύρου.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου Κυριάκος Αντωνόπουλος, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη των εργασιών δήλωσε τα εξής: «Η κατασκευή και λειτουργία του υδατοδρομίου στην Σκύρο, είναι ένα πολυσήμαντο έργο για το νησί, καθώς θα επιτρέψει την δυνατότητα προσέγγισης υδροπλάνων και έτσι θα επισκέπτονται την Σκύρο τουρίστες από εξωτερικό αλλά και από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, που μέχρι σήμερα αδυνατούσαν λόγω μη ικανοποιητικής διασύνδεσης.

Με το έργο αυτό, στο οποίο πρωτοστάτησε το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου πανελλαδικά ανταποκρίνεται σε ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών των κατοίκων και των επαγγελματιών του νησιού, που έβλεπαν αδυναμία προσέγγισης κόσμου από τα άλλα νησιά του Αιγαίου.

Με την κατασκευή και λειτουργία του υδατοδρομίου, ενισχύεται η τουριστική ανάπτυξη και η και η πανέμορφη και μοναδική Σκύρος μπαίνει στο χάρτη των υδροπλάνων, ως προορισμός ιδιαίτερου κάλλους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική ενδυνάμωση των κατοίκων.»

Ο κ. Αντωνόπουλος ολοκληρώνοντας ανέφερε ότι: θα αποκτήσουμε υποστήριξη και εξυπηρέτηση ασθενών με αεροδιακομιδές, τόσο για τους κατοίκους της Σκύρου όσο και τους τουρίστες αφού τα υδροπλάνα θα προσεγγίζουν όπου υπάρχει υδάτινο πεδίο ή αεροδρόμιο και να μεταφέρουν άμεσα και σύντομα περιπτώσεις ασθενών. Η προσπάθειά μας και η επιτυχημένη συνέχειά της μας γεμίζει αισιοδοξία και ηθική ικανοποίηση αφού πρωτοστατούμε σε ένα Εθνικής εμβέλειας εγχείρημα».

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχεδιασμό του δικτύου υδατοδρομίων της Hellenic Seaplanes SA, το υδατοδρόμιο Σκύρου, λόγω της κεντρικής του θέσης θα έχει διασύνδεση με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με Βόρεια Ελλάδα, με Σποράδες, με Κυκλάδες, με Βόλο, και με το Μητροπολιτικό υδατοδρόμιο της Αθήνας, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Hellenic Seaplanes, επισήμανε o πρόεδρος της εταιρείας κ. Νικόλας Χαραλάμπους, έχει ξεκινήσει την διαδικασία για αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων και σε άλλα νησιά και σύντομα θα έχει αναπτύξει ένα βιώσιμο δίκτυο με προορισμούς και τουριστικές διαδρομές.

Επίσης, υποστήριξε ότι τα υδροπλάνα θα παίξουν έναν σημαντικό ρόλο στον τομέα της υγείας με τις αεροδιακομιδές των ασθενών αλλά και στον τουρισμό υγείας. Καταλήγοντας ο κ. Χαραλάμπους είπε «Ήδη χάθηκε πολύτιμος χρόνος με τις διάφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες που πολύ πιθανόν να μας στοιχήσει την χρονιά αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ».  

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δημοπρατείται ο νέος οδικός άξονας Πάτρα- Πύργος: Το 2016 θα δοθεί στην κυκλοφορία

Την δημοπράτηση του νέου οδικού άξονα Πάτρα - Πύργος ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Σύμφωνα με τον υπουργό, το έργο, το οποίο θα έχει δημοπρατηθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014 είναι προϋπολογισμού 340 εκατομμυρίων ευρώ και έχει μήκος 75 χιλιόμετρα. Όσον αφορά τον χρόνο παράδοσης του δρόμου στην κυκλοφορία, εκτιμάται ότι θα γίνει το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, έως τα τέλη του 2014 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η δημοπράτηση του οδικού άξονα Καλό Νερό - Τσακώνα, μήκους 37 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 140 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης ανήγγειλε εκτεταμένες συντηρήσεις στο τμήμα του οδικού άξονα Πύργος - Καλό Νερό, αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεν μπορεί να "μπει μπουλντόζα", λόγω των περιβαλλοντικών όρων που ισχύουν στην προστατευόμενη περιοχή της λίμνης του Καϊάφα».

Να σημειωθεί, πως οι πόροι για την υλοποίηση και των δύο τμημάτων, Πάτρα - Πύργος και Καλό Νερό - Τσακώνα, θα προέλθουν από τα ευρωπαϊκά κονδύλια της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014 - 2020, ενώ, όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοίδης: «Και στην Ηλεία οι πολίτες θα δουν σύντομα να αναπτύσσονται μεγάλα εργοτάξια, που θα απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενους, όπως ήδη γίνεται στην Ιόνια και στην Ολυμπία Οδό».

Ακόμη, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης τόνισε ότι η αναβάθμιση των υποδομών της Δυτικής Ελλάδος, θα συμβάλλουν στην εξωστρέφεια της περιοχής. Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η προσπάθειά μας επικεντρώνεται στη δημιουργία των κρίσιμων υποδομών της περιοχής και αυτή τη στιγμή στη Δυτική Ελλάδα γίνονται μεγάλες σε ύψος, αλλά και σημασία επενδύσεις. Ειδικότερα, ανέφερε ότι κατασκευάζονται σημαντικές υποδομές, και δημόσια έργα, όπως η Ιόνια οδός, από τα Ιωάννινα μέχρι το Αντίρριο και η Ολυμπία Οδός, από την Κόρινθο, μέχρι την Πάτρα.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΛΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ! Σάλος με τις διατάξεις που σβήνουν ποινικές ευθύνες και σκάνδαλα …

- Οι διατάξεις αφορούν τα ελληνικά ναυπηγεία, τον οργανισμό σχολικών κτιρίων, τον ΟΑΕΕ, τα ΕΑΣ και τους δήμους
- Έντονες αντιδράσεις και προβληματισμός στο δικαστικό σώμα
- Πώς επηρεάζεται από τις διατάξεις η υπόθεση του προφυλακισμένου Σωτ. Εμμανουήλ για τα υποβρύχια

 
Έντονες αντιδράσεις και προβληματισμό έχουν προκαλέσει το δικαστικό σώμα οι νομοθετικές διατάξεις που ισχύουν ήδη και προβλέπουν την απαλλαγή από ποινικές ευθύνες κρατικών αξιωματούχων που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα, αλλά και ευρεία «νομιμοποίηση» παράνομων πληρωμών από κρατικούς φορείς και δήμους.

Οι διατάξεις αυτές που παραγράφουν ποινικές ευθύνες για εμπλεκομένους σε σκάνδαλα –όπως για παράδειγμα τα εξοπλιστικά– και άλλες που προβλέπουν νομιμοποίηση παράνομων πληρωμών εκατομμυρίων ευρώ, ψηφίστηκαν, οι περισσότερες, πρόσφατα στο πλαίσιο του πολυσυζητημένου πολυνομοσχεδίου.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο προβληματισμός των δικαστικών αρχών έγκειται στο γεγονός ότι με τις ισχύουσες διατάξεις, κλείνουν δικογραφίες που έχουν ανοίξει για ποινικές ευθύνε, ενώ υπόδικοι για σκάνδαλα ζητούν αποφυλάκιση.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του πρώην διευθύνοντος συμβούλου στα Ελληνικά Ναυπηγεία, Σωτήρης Εμμανουήλ, ο οποίος είναι προφυλακισμένος για διακίνηση «μαύρου χρήματος» στην υπόθεση των υποβρυχίων.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Σωτήρης Εμμανουήλ, εκμεταλλευόμενος προσφάτως ψηφισθείσα διάταξη η οποία εξαιρεί της ποινικής ευθύνης για δωροδοκία τους υπευθύνους Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που επιχορηγούνται από το κράτος (όπως τα Ναυπηγεία), κατέθεσε ήδη αίτηση αποφυλάκισης, θεωρώντας πως κακώς κρατείται.

Η διάταξη που επικαλείται ο πρώην διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Ναυπηγείων προβλέπει κατάργηση μιας παραγράφου του άρθρου 263 του Ποινικού Κώδικα για τη δωροδοκία κρατικών υπαλλήλων, εξαιρώντας όλους τους υπευθύνους Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που επιχορηγούνται από το κράτος ή από τράπεζες.

Οι ειδικοί ανακριτές Γαβριήλ Μαλλής και Ιω.Σταυρόπουλος, που θα χειριστούν το αίτημα Εμμανουήλ, επιχειρούν, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» να βρουν νομική λύση για να «σώσουν» τη συγκεκριμένη δικογραφία.

Οι κρατικοί αξιωματούχοι που επωφελούνται από την εν λόγω ρύθμιση, σύμφωνα με εκτιμήσεις έγκυρων δικαστικών πηγών, δεν περιορίζονται μόνον στα Ελληνικά Ναυπηγεία, καθώς Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που επιχορηγούνται από το κράτος ή τις τράπεζες είναι δεκάδες και οι υποθέσεις κακοδιαχείρισης των οικονομικών τους πολλές.Και σαν να μην έφθανε η διάταξη απαλλαγής ποινικών ευθυνών κρατικών αξιωματούχων, άλλες τέσσερις διατάξεις «χαριστικού τύπου» ψηφίστηκαν και ισχύουν ήδη.

Ειδικότερα, πρόκειται για ρυθμίσεις που αφορούν την οικονομική διαχείριση έως το 2010 στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, όπου όλες οι μη νόμιμες καταβολές σε επιδόματα και μισθοδοσίες θεωρούνται πλέον νόμιμες, οδηγώντας τη σχετική δικογραφία που έχει σχηματιστεί για απόδοση ποινικών ευθυνών κατά εκείνων που διαχειρίστηκαν παράνομα εκατ. ευρώ στο αρχείο.

Ανάλογη είναι και η ρύθμιση για τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, όπου εκκρεμούσε δικογραφία κατόπιν έρευνας του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή για κακοδιαχείριση στα οικονομικά του. Και εδώ προβλέπεται ότι: «Δαπάνες που δημιουργήθηκαν ώς την έναρξη ισχύοντος του παρόντος σε εκτέλεση όρων επιχειρησιακών συμβάσεων ή αποφάσεων για πληρωμές σε πρόσωπα απασχολούμενα στην άνω ανώνυμη εταιρεία και σε βάρος του προϋπολογισμού της και αφορούν τακτικές αποδοχές αποζημιώσεις κάθε είδους, επιδόματα και εφάπαξ παροχές θεωρούνται ότι διενεργήθηκαν νόμιμα»!

Τι ισχύει για ΟΑΕΕ και ΟΤΑ

Η διάταξη για τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών είναι πιο… προχωρημένη. Αφού ρυθμίζει οικονομικές εκκρεμότητες του Οργανισμού, περιλαμβάνει και ρύθμιση που δεν αφήνει αμφιβολία για τη διαγραφή κάθε ποινικής ευθύνης.

«Από τη δημοσίευση του νόμου αυτού, αναφέρεται ρητά, παύει οριστικά κάθε ποινική δίωξη που τυχόν έχει ασκηθεί για πράξεις και παραλείψεις που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του εδαφίου 1, όπως προστέθηκε με την περίπτωση α΄ της παρούσας παραγράφου»!

Με ευρεία εφαρμογή στους υπευθύνους των ΟΤΑ είναι και η ρύθμιση που προβλέπει ότι δεν μπορεί να αναζητηθούν ευθύνες –και τα χρήματα…– για το επίδομα πληροφορικής που μη νομίμως κατέβαλλαν οι ΟΤΑ! «Το επίδομα πληροφορικής, λέει η διάταξη, που καταβλήθηκε ώς τη δημοσίευση του παρόντος νόμου θεωρείται νομίμως καταβληθέν και δεν αναζητείται».

www.newsit.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις για να καλυφθούν τα ελλείμματα στα ταμεία

Σαν «ασανσέρ» αναμένεται να λειτουργούν από το καλοκαι του 2014 επικουρικές συντάξεις και προνοιακά επιδόματα, καθώς τα ταμεία υποχρεούνται να δουλεύουν πλέον με τη «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος».

Την ίδια ώρα, θολό παραμένει το τοπίο για τις κύριες συντάξεις, αφού αναμένονται αλλαγές έτσι ώστε, με χαμηλότερες συντάξεις από το 2015 και μετά, να μπορέσει να υπάρξει ισορροπία με την απώλεια πίρων 974 εκατομμυρίων ευρώ έως το 2018, η οποία θα προέλθει από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες από την 1η Ιουλίου.

Μείωση επικουρικών για να «κλείσουν« οι τρύπες των Ταμείων

Αρχικά, όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής» προϋπολογίζεται ότι τα Ταμεία θα εξοικονομήσουν 464 εκατ. ευρώ από την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και άλλα 115,5 εκατ. ευρώ από τη μείωση των αποδιδόμενων πόρω στο ασφαλιστικό σύστημα.

Για την εξοικονόμηση αυτή, αναμένεται να εξασφαλιστούν 580 εκατ. Ευρώ από τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, οι οποίες είναι αναπόφευκτες στα ΝΠΔΔ, ακόμη κι αν στο Μεσοπρόθεσμο προϋπολογίζεται αύξηση των μεταβιβάσεων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό (από 8,90 δισ. το 2014 έως 9,32 δισ. το 2018). Η αύξηση αυτή θα κατευθυνθεί στα ταμεία κύρια σύνταξης για να κλείσει η τρύπη που δημιουργεί η μείωση των εισφορών (974 εκατ. στο τέλος της περιόδου).

Οι πρώτες περικοπές, σύμφωνα με την εφημερίδα, σε επικουρικές θα γίνουν αισθητές στους ασφαλισμένους του ΕΤΕΑ το οποίο πρέπει να ενεργοποιήσει άμεσα τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Αυτό σημαίνει αυτόματες περικοπές όπου διαπιστωθεί έλλειμμα.

Οι προβλεπόμενες μέσες μειώσεις στις επικουρικές αναμένεται να είναι περίπου 7% έως 8%. Το ίδιο σύστημα, συμπεριλαμβανομένων και των ατομικών μερίδων, θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα επικουρικά Ταμεία μετά την 1.1.2015. Με το νέο σύστημα οι συντάξεις θα υπολογίζονται με σύστημα προκαθορισμένων εισφορών νοητής κεφαλαιοποίησης.

Αλλαγές και στις κύριες συντάξεις, αλλά σε θολό τοπίο

Από το 2015 αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές και στα ταμεία κύριας σύνταξης, καθώς, ήδη έχει καταστεί σαφές από το επικαιροποιημένο Μνημόνιο ότι από τις αναλογιστικές μελέτες του συστήματος μέχρι το φθινόπωρο θα κριθούν οι περιμετρικές αλλαγές που θα αποφασιστούν στη Βουλή μέχρι το τέλος του έτους.

Το γεγονός δε ότι και το Μεσοπρόθεσμο έχει κάνει αναφορά στην κατάργηση «την 1η Ιανουαρίου 2015 κοινωνικών πόρων που προβλέπονται υπέρ των φορέων κοινωνικής ασφάλισης που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας, καθώς και του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων» χωρίς να διευκρινίζει εάν θα ακολουθήσει και δεύτερο κύμα κατάργησης πόρων εντός του θέρους, δημιουργεί εύλογες απορίες για το βάθος των επερχόμενων αλλαγών στην κύρια σύνταξη.

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει το εάν θα υπάρξουν μειώσεις και πόσο θα είναι αυτές, καθώς, το θέμα, στην παρούσα φάση δεν «ανοίγει». Από την άλλη πλευρά, το επικαιροποιημένο Μνημόνιο του ΔΝΤ έχει σαφείς αναφορές για την κατάρτιση σχεδίου ενοποιήσεων ταμείων, αλλά και για οριστικοποίηση των πόρων που θα καταργηθούν.

Επιπλέον, υπάρχει δέσμευση για νέο ασφαλιστικό νόμο μέχρι τον Νοέμβριο, νομοθέτηση και νέας μείωσης ασφαλιστικών εισφορών.

Στα σχεδιαζόμενα βήματα δεν περιλαμβάνεται, επί του παρόντος, ρύθμιση για κατάργηση της δυνατότητας εξόδου από την εργασία πριν από το 65ο έτος της ηλικίας. Ωστόσο, πρόσφατες αναφορές του αρμόδιου Επιτρόπου σχετικά με την κατάργηση των ηλικιακών εξαιρέσεων οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπό επανεξέταση θα τεθούν και οι ισχύουσες ρυθμίσεις πρόωρης συνταξιοδότησης.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έκπτωση στα ΚΤΕΛ για τους ετεροδημότες

Με έκπτωση 25% στα εισιτήρια όλων των υπεραστικών ΚΤΕΛ θα ταξιδέψουν οι ετεροδημότες που θα μεταβούν στον τόπο καταγωγής τους προκειμένου να ψηφίσουν στις εκλογές της 18ης και της 25ης Μαΐου.

Όπως προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου αντίστοιχες εκπτώσεις θα ισχύσουν και για τη μετακίνηση των αντιπροσώπων των δικαστικών αρχών και εφόρων δικαστικών αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, η έκπτωση υπολογίζεται και επί του μειωμένου εισιτηρίου που τυχόν δικαιούνται οι μετακινούμενοι ή της έκδοσης εισιτηρίου με επιστροφή στις περιπτώσεις που ήδη εφαρμοζόταν έκπτωση.

Η έκπτωση θα ισχύσει για τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους εκλογείς από τις 16 έως και τις 27 Μαΐου 2014. Πηγή:

www.lifo.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καθαρίστε τα πνευμόνια σας με αυτές τις 7 τροφές!

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι τα πνευμόνια είναι από τα πιο σημαντικά όργανα του σώματός μας.

Κάθε μέρα εισπνέουμε και εκπνέουμε κατά μέσο όρο 20.000 φορές, φιλτράροντας τον αέρα που είναι απαραίτητος για την επιβίωσή μας.

Είναι ευνόητο, λοιπόν, πως η επιβάρυνση για τα συγκεκριμένα όργανα είναι μεγάλη, λόγω της συσσώρευσης των βλαβερών ουσιών που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα.

Ποιες είναι όμως οι τροφές αυτές που βοηθούν στο να διατηρηθούν οι πνεύμονές μας υγιείς, απομακρύνοντας όλες τις βλαβερές ουσίες;

Σας τις παρουσιάζουμε αναλυτικά!

Σταυρανθή λαχανικά

Είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην απομάκρυνση των τοξινών. Μπρόκολο, κουνουπίδι και λάχανο είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές.

Τροφές με καροτενοειδή

Τα καροτενοειδή βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά που χαρακτηρίζονται από πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα, περιορίζοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα.

Τροφές με Ω-3 λιπαρά οξέα

Σύμφωνα με μελέτες, τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα, έχουν εξαιρετικά ευεργετικές επιδράσεις σε περιπτώσεις χρόνιου άσθματος.

Τροφές με φολικό οξύ

Σπανάκι, σπαράγγια, παντζάρια και φακές θα σας προστατέψουν, απομακρύνοντας τις καρκινογόνες ουσίες από τον οργανισμό σας, που συμβάλλουν στην εκδήλωση καρκίνου του πνεύμονα.

Σκόρδο

Τα υψηλά επίπεδα αλισίνης έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τη φλεγμονή στους πνεύμονες, να καταπολεμούν τις λοιμώξεις και να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C

Ακτινίδια, πορτοκάλια, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, λεμόνια και γκρέιπφρουτ συμβάλλουν καθοριστικά στην καλή λειτουργία των πνευμόνων, με αποτέλεσμα περισσότερο οξυγόνο να φτάνει σε όλο το σώμα.

Ρόδια

Έχει αποδειχθεί από πολλές επιστημονικές έρευνες ότι λόγω των υψηλών επιπέδων σε αντιοξειδωτικά βοηθούν στην πρόληψη της ανάπτυξης όγκου.

.toxwni.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ναυάγιο στα ανοιχτά του Χονγκ Κονγκ με 12 αγνοούμενους -Σύγκρουση δύο εμπορικών πλοίων

Δώδεκα μέλη πληρώματος φορτηγού πλοίου αγνοούνται μετά τη πρόσκρουση του φορτηγού με πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και τη βύθισή του κοντά στο Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

«Δώδεκα άνθρωποι αγνοούνται» από τη σύγκρουση που σημειώθηκε κοντά στο νησί Πο Τόι, νοτίως του Χονγκ Κονγκ, δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής. «Δύο εμπορικά πλοία συγκρούστηκαν και το ένα βυθίστηκε», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μην ξεχάσουμε !!


- Ο φόρος στα ακίνητα έρχεται τον Ιούνιο μετά τις εκλογές. Φόρος βαρύς που αφορά οικόπεδα και αγροτεμάχια. Τα περί ελαφρύνσεων κλπ, από επικοινωνιακό παιγνίδι.

- Οι αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ έρχονται το καλοκαίρι…

- Ο φόρος εισοδήματος θα πληρωθεί από Ιούλιο.

- Οι μειώσεις στις συντάξεις και τα εφάπαξ έρχονται κι αυτές από Ιούλιο. Τώρα απλά τις σκεπάζουν …

* Οι αξιολογήσεις- απολύσεις έρχονται από Ιούλιο. Διότι αν σου προσάψουν το στίγμα του άχρηστου, πώς να βγεις μετά να φωνάξεις.

* Οι επεκτάσεις των ορίων ηλικίας έρχονται κι αυτές μετά το καλοκαίρι.

* Ήδη οι περικοπές στη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη άρχισαν

Όλα τα κρυφά νέα μέτρα έρχονται μετά τις εκλογές. Αυτά τα ψίχουλα του κοινωνικού μερίσματος θα τα πάρουν πίσω πολλαπλάσια μετά τις εκλογές.
Φίλε μου τι δεν κατάλαβες ακόμα;

Πρώτα θέλουν να τους ψηφίσεις στις τριπλές κάλπες του Μαΐου ( δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές ) και μετά θα μας ξεσκίσουν σε νέα μέτρα, ακόμα και τις καταθέσεις σκοπεύουν να φορολογήσουν ξανά και ξανά. Μας δουλεύουν, μας κοροϊδεύουν ψιλό γαζί!. Θέλουν να ψηφίσεις πρώτα τους εκλεκτούς τους, να τους ψηφίσεις στις ευρωεκλογές και μετά θα μας ξεσκίσουν.

- Να μην ξεχάσουμε ότι αυτοί την περνάνε ‘ζάχαρη’ και εσύ και τα παιδιά σου θα είσαι άνεργος, νεόπτωχος, επαίτης, ταπεινωμένος και εξευτελισμένος, που θα κινδυνεύεις να χάσεις ακίνητη περιουσία και καταθέσεις. Αυτοί όμως με τα κόμματα παίρνουν δάνεια από τις τράπεζες – δανικά και αγύριστα και στο τέλος ο λογαριασμός σε μας.

Αν είχαν λίγο φιλότιμο όλοι αυτοί δεν θα πληρώνονταν από το Κράτος, αφού έχουν χρήματα και ακίνητα να ζουν 10 γενιές… Αλλά έχουν το 90% των Ελλήνων να πληρώνουν κι αυτοί να περνάνε μια χαρά αυτά τα 4 χρόνια της κρίσης. Θα μας τα πάρουν όλα, αν ξαναψηφίσουμε τους υποψηφίους τους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

- Να μην ξεχάσουμε ότι δεν πρέπει να απέχουμε , δεν πρέπει να ρίξουμε λευκό ή άκυρο.

- Να μην ξεχάσουμε ότι μπορούμε να διαλύσουμε τα πολιτικά τζάκια! Μπορούμε να διαλύσουμε τα παλιά αλλά και τα καινούργια παρασιτικά κόμματα.

- Να μην ξεχάσουμε τον ρόλο των διαπλεκόμενων ΜΜΕ ( τηλεόραση, ραδιόφωνο, blogs και sides μεγαλοεκδοτών και ‘μεγαλοδημοσιογράφων’), που απομυζούν το κρατικό χρήμα.

- Να μην ξεχάσουμε!. Είναι η τελευταία ευκαιρία να αποκτήσουμε την ελευθερία μας από τους κοτζαμπάσηδες που μας χρεοκόπησαν !

Να μην ξεχάσουμε! Να μην διστάσουμε!

2014-05-04_215023

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απίστευτο! Έχουν πισίνες, ακίνητα και εκατ. ευρώ και έκαναν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα

Μέχρι στιγμής έχουν απορριφθεί 334.000 αιτήσεις, έναντι 265.000 που έχουν εγκριθεί

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Οικογένεια με περιουσία 4 εκατ. ευρώ έκανε αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα, ενώ βρέθηκε και 26χρονος, δικαιούχος του επιδόματος, που εμφανίζεται να φιλοξενεί 25 άτομα, καθώς και συνταξιούχος που φιλοξενεί 22 φορολογούμενους.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Οικονομικών που εξετάζουν τις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα δεν πιστεύουν στα μάτια τους με τις προκλητικές υποθέσεις.

Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εξής αιτήσεις:

1. Διμελής οικογένεια στην Κηφισιά, με ακίνητη περιουσία ύψους 3,9 εκατ. ευρώ σε περιοχές της Αθήνας – 25 κτίσματα και οικόπεδα – ιδιοκατοικούμενη κατοικία 200 τ.μ. και εισόδημα 65.000 ευρώ. Η αίτηση απορρίφθηκε.

2. Αίτηση περιλαμβάνει 6 άτομα που κατοικούν στην περιοχή του Ιλίου, τα οποία έχουν δηλώσει (και τα έξι) αναπηρία 67% και άνω. Η δήλωση εξετάζεται.

3. Τετραμελής οικογένεια στη Μυτιλήνη με κατοικία 200 τ.μ. κύριοι χώροι και 70 τ.μ. βοηθητικοί χώροι και αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης ύψους 20.000 ευρώ από κατοικίες και 35.000 ευρώ αυτοκινήτου. Ακίνητη περιουσία που ξεπερνάει τις 200.000 ευρώ. Η αίτηση απορρίφθηκε.

4. Τριμελής οικογένεια στα Μελίσσια με ετήσιο εισόδημα 155.000 ευρώ και πισίνα. Η αίτηση απορρίφθηκε.

5. Τετραμελής οικογένεια στην Καλαμαριά με ακίνητη περιουσία 800.000 ευρώ (περίπου 200.000 κάθε μέλος) και εισόδημα 135.000 ευρώ ετησίως. Η αίτηση απορρίφθηκε.

6. 26χρονος άγαμος στη Σαλαμίνα με χαμηλό εισόδημα και περιουσία υπέβαλε αίτηση η οποία έγινε αποδεκτή. Μαζί με τον 26χρονο κατοικούν – φιλοξενούνται 25 υπόχρεοι δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος 2013.

7. 70χρονος εν διαστάσει με χαμηλό εισόδημα και περιουσία υπέβαλε αίτηση η οποία έγινε αποδεκτή. Σημειώνεται ότι 22 υπόχρεοι δηλώσεων Φορολογία Εισοδήματος 2013 έχουν δηλώσει ότι τους φιλοξενεί.

8. Από 32.000 δηλωθείσες αναπηρίες μελών στις αιτήσεις για κοινωνικό μέρισμα, που αφορούν σε υπόχρεους δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος 2013, οι 24.000 έχουν δηλωθεί στη δήλωση, οι υπόλοιπες 8.000 είναι νέες. Οι δηλώσεις θα απορριφθούν.

Συνολικά, μέχρι στιγμής έχουν απορριφθεί 334.000 αιτήσεις, έναντι 265.000 που έχουν εγκριθεί.

protothema.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Σταθερότητα του Ψόφου !!!

Ενδιαφέρουσα και ενδεικτική της κυβερνητικής πολιτικής  η είδηση για τους «μνηστήρες» του  «Ερρίκος Ντυνάν».

Πρώτο ενδιαφέρον σημείο: Το «Ερρίκος Ντυνάν» διεκδικείται από το «Ιατρικό Αθηνών» του Αποστολόπουλου, το «Υγεία» που ανήκει στον όμιλο της MIG, το πολυμετοχικό «ΙΑΣΩ», το «Μετροπόλιταν» του οποίου βασικοί μέτοχοι είναι ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος και ο επιχειρηματίας Β. Θεοχαράκης και η «Ευρωκλινική» συμφερόντων της Global Finance του Αγγέλου Πλακόπητα.

by…kartesios

Δεύτερο ενδιαφέρον σημείο: Το διαγωνισμό για το «Ερρίκος Ντυνάν» ανέλαβε η Τράπεζα Πειραιώς καθώς είναι ο βασικός πιστωτής του Ιδρύματος. Η Τράπεζα Πειραιώς, όμως, δεν ήταν εξ αρχής πιστωτής του «Ερρίκος Ντυνάν», αλλά έγινε από τη στιγμή που ανέλαβε το δάνειο που είχε πάρει το «Ερρίκος Ντυνάν», ύψους 96 εκατομμυρίων, από τη Marfin Popular Bank στην Κύπρο. Και τώρα ας ξαναδούμε ποιοι διεκδικούν το «Ερρίκος Ντυνάν».  Το «Υγεία» που ανήκει στον όμιλο της MIG κτλ, κτλ…

Τρίτο ενδιαφέρον σημείο: Οι «μνηστήρες» του «Ερρίκος Ντυνάν» σφάζονται για την απόκτηση του συγκεκριμένου χρεωμένου νοσηλευτικού Ιδρύματος καθώς λόγω του κοινωφελούς του χαρακτήρα απαλλάσσεται από το ΦΠΑ ύψους 13% που ισχύει σε όλες τις υπόλοιπες ιδιωτικές κλινικές και  δεύτερον, έχει έκπτωση προς τον ΕΟΠΥΥ μόλις 5%, ενώ οι υπόλοιποι 15%. Οπότε όποιος αναλάβει το «Ντυνάν» θα έχει τα μεγαλύτερα περιθώρια κερδοφορίας.

Τέταρτο ενδιαφέρον σημείο: Τα συνολικά χρέη του «Ερρίκος Ντυνάν» αγγίζουν το ποσό των 300 εκατομμύριων ευρώ. Από αυτά, τα 96 εκ. ανήκουν στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία με κάθε τρόπο θα τα πάρει. Από τα υπόλοιπα χρέη, τα 117,8 εκατ. ευρώ είναι προς προμηθευτές και άλλα 37,4 εκατ. ευρώ προς το ΙΚΑ και το ΤΣΑΥ. Επίσης, οφείλει 5,1 εκατ. ευρώ στην Εφορία, 3 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ και 5,1 εκατ. ευρώ σε άλλους (κυρίως αμοιβές εργαζομένων).

Τα χρέη σε Εφορία, ΙΚΑ, ΤΣΑΥ, ΔΕΗ και εργαζόμενους, ξέρουμε όλοι ότι θα πάνε άκλαφτα. Δεν είμαστε και χθεσινοί. Μια νομοθετική ρύθμιση αρκεί και το δωράκι της διαγραφής είναι έτοιμο. Αν υποθέσουμε ότι οι προμηθευτές κάτι θα πάρουν και προσθέσουμε και τα 96 εκ. της Πειραιώς, φτάνουμε στο σημείο να μπορεί κάποιος επιχειρηματίας με 200 εκ. ευρώ – και πολλά λέμε – να αγοράζει το καλύτερο νοσοκομείο της χώρας, από πλευράς υποδομών και εγκαταστάσεων, βγάζοντας υπερκέρδη.

Πέμπτο ενδιαφέρον σημείο και κατ’ εμέ το σημαντικότερο: Επί υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου επιχειρήθηκε η ένταξη του «Ερρίκος Ντυνάν» στο ΕΣΥ, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε από την τρόικα. Και τώρα ελάτε να τρελαθούμε. Για ένα δάνειο 96 εκ. ευρώ που θα αναλάμβανε το Κράτος παίρνοντας ως αντάλλαγμα ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία, έβαλε βέτο η Τρόικα! Για να αναλάβει το Κράτος δάνεια 229,27 εκατ. ευρώ και να μην κλείσει το Μέγαρο Μουσικής, η τρόικα δεν ασχολήθηκε. Δεν ξέρω για πόσο μαλάκες μας περνάνε ή τελικά πόσο μαλάκες είμαστε πραγματικά. Ξέρω μόνο ότι το Μέγαρο Μουσικής δεν το ήθελε κανείς ιδιώτης οπότε  το φορτώθηκε το Κράτος. Ξέρω ότι το «Ερρίκος Ντυνάν» το θέλουν σαν τρελοί οι ιδιώτες οπότε θα το πάρουν για να κερδοσκοπούν ελεύθερα πάνω στην υγεία μας. Μονά – ζυγά, κερδίζουν τα συμφέροντα. Ψήφισέ τους ξανά. Σου αξίζουν και με το παραπάνω.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οδοί Ονείρων…(ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)

Στα επόμενα χιλιόμετρα συμβαίνουν θανατηφόρα όνειρα

Πολύ μου άρεσε το παλιό μας αυτοκίνητο, το “σαραβαλάκι” μας, όπως συνηθίζαμε να το λέμε. Μπορεί να μην είχε τις ανέσεις που διαθέτουν όλα τα σύγχρονα οχήματα, να μην είχε αυτόματο air condition που ενεργοποιείται μόνο από το πόσο καυτή ή ψυχρή είναι η  ανάσα σου, να μην είχε αισθητήρα στάθμευσης που σε ειδοποιεί αν πίσω σου βρίσκονται κάγκελα, γλάστρες ή άνθρωποι την ώρα που παρκάρεις, να μην είχε αερόσακους που πετάγονται μπροστά σου και γίνονται τα πιο απαλά μαξιλάρια σε περίπτωση που συγκρουστείς και κοιμηθείς αιώνια, μπορεί να μην είχε τηλεχειριστήρια στο τιμόνι για να διαλέγεις ανάμεσα σε άπειρους ραδιοφωνικούς σταθμούς την ώρα που στρίβεις στις πιο δύσκολες μανούβρες, μπορεί να μην είχε τίποτα από όλα αυτά, είχε όμως μέσα του πολλά σημαντικότερα. 

By… 
Είχε στιγμές.

Στιγμές από εκδρομές οικογενειακές, μέσα στο κατακαλόκαιρο, με τα παράθυρα ανοιχτά, κατεβασμένα, για να μπαίνει εντός μας ο αέρας και να μας δροσίζει τα μάγουλα και μαζί τα φευγαλέα όνειρα που κάναμε παράλληλα με τα εναλλασσόμενα χιλιόμετρα, καθώς δακρύζαμε όχι από στενοχώρια αλλά από μικρά-μικρά, τόσο δα, σκουπιδάκια που ερχόντουσαν και καθόντουσαν και ξεκολλούσαν διαρκώς από τα μάτια μας μέσα.

Στιγμές από τραγούδια φωναχτά που λέγαμε όλοι δυνατά αγκαλιασμένοι, την ώρα που οι φωνές μας ακουγόντουσαν μέχρι τους κάμπους πέρα, τότε που, χωρίς να το συνειδητοποιούμε, τα ρεφρέν αυτά ήταν γραφτό να γίνουν οι στίχοι που θα μας ακολουθούν για όλη την υπόλοιπη ζωή μας, τα λόγια που πάντοτε θα σιγοτραγουδάμε κάθε φορά που θα βρισκόμαστε με τους ίδιους ανθρώπους πίσω απ’ τα ίδια τιμόνια.

Όπως τα σπίτια μας γίνανε ψυχρά, έτσι και τα κινούμενά μας σπίτια, τα αυτοκίνητα, χάσανε με τον καιρό αυτή τους την οικογενειακή ατμόσφαιρα. Τι κι αν έχουν τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, τα πιο εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας, δεν πρόκειται ποτέ να σου προκαλέσουν εκείνη την πρώτη, αυθόρμητη συναισθηματική ασφάλεια.

Σήμερα πια, το μόνο που φέρνεις στο νου σου, με το που βάζεις την πρώτη ταχύτητα, είναι πόσες δόσεις απομένουν για να ξεχρεώσεις ακόμα και αυτόν το λεβιέ που τώρα σφίγγεις, καθώς οι σκέψεις σε σφίγγουν σαν το λεβιέ, όπως υπολογίζεις πόσα λεπτά και πόσα δευτερόλεπτα έχεις να μετρήσεις πάλι αντίστροφα μέχρι να φτάσεις ακριβώς και παρά πέντε και παρά τέταρτο στην απαιτητική δουλειά σου, κι αν θα βρεις να παρκάρεις κάπου κοντά ή αν θα κάνεις γύρες στα γύρω τετράγωνα, μήπως και κάπου το στριμώξεις το γαμημένο, έτσι γαμημένα στριμωγμένος όπως είσαι.

Κι ύστερα, όταν θα συμπληρώσεις το ψυχαναγκαστικό ωράριό σου, θα πατήσεις σχεδόν μηχανικά από πενήντα και βάλε μέτρα το κουμπάκι για το πολυπόθητο ξεκλείδωμα, αλλά, επειδή θα είσαι κουρασμένος, θα βαδίσεις λιγάκι πιο αργά και το σύστημα θα ξανακλειδώσει αυτόματα γιατί πέρασε ο διαθέσιμος χρόνος που σου δίνεται μέχρι να ανοίξεις την πόρτα τού οδηγού και τη στιγμή ακριβώς εκείνη που πας να την ανοίξεις, αυτή δεν ανοίγει αλλά το μόνο που ανοίγει είναι ο χαρτοφύλακάς σου και τώρα πέφτουνε όλα τα κωλόχαρτα κάτω, μέσα στα νερά, άι στο διάολο, την καθυστερημένη τεχνολογία μου μέσα. Και αφού τα καταφέρεις, μουσκεμένος από βροχή κι από ιδρώτα, σε πονάει το κεφάλι σου, αλλά αερόσακος για τους πονοκεφάλους δεν έχει ακόμα ανοίξει.

Τα ίδια συμβαίνουν και με τα συνεχόμενα τεστ ασφαλείας. Ακόμα θυμάμαι τη χαρακτηριστική εκείνη εικόνα από τα ρεπορτάζ με τις πειραματικές τις κούκλες που τις βάζανε στις θέσεις των επιβατών και κάνανε το όχημα να τρέξει μέσα σε ειδικούς διαδρόμους με σκοπό να συγκρουστεί μετωπικά, να γίνει σχεδόν σμπαράλια, προκειμένου να τσεκάρουν το πώς θα αντιδράσει η κούκλα, καθώς κάθε μέλος της πλαστικό διαμελιζόταν.

Λες κι ο άνθρωπος μπορεί ποτέ να γίνει το ίδιο με μια κούκλα, όλοι αυτοί οι φοβεροί επιστήμονες ξεχάσανε ότι οι κούκλες μπορεί όλα να τα έχουνε αλλά δεν έχουνε ψυχή, δεν έχουνε αισθήσεις να αντιληφθούνε τον επερχόμενο το θάνατό τους, δεν έχουν μάτια να δούνε κατάματα τις σιδεριές και τα παρμπρίζ την ώρα που χίλια κομμάτια γίνονται μαζί με μάτια ραγισμένα.

Δεν έχουνε ακοή να ακούσουνε τις έσχατες πνιχτές κραυγές, την ανάσα που γίνεται ρόγχος επιθανάτιος, τις εκκωφαντικές απορίες των παιδιών που νομίζουν ότι όλο αυτό είναι ένα παιχνίδι και ότι δεν πέφτουμε στ’ αλήθεια στον γκρεμό. Δεν έχουνε αφή να νιώσουν το τελευταίο σφίξιμο στα ματωμένα χέρια, έτσι όπως η αγάπη ξεψυχάει πάνω από μια ζώνη που δεν λέει με τίποτα να λύσει, γιατί έτσι κατασκευάστηκε, να μη λύνεται ποτέ, ακόμα και τη στιγμή εκείνη που η ψυχή σου κόμπος γίνεται και λύνεται και πάει.

Δεν μπορούνε να μυρίσουνε το άρωμα που είχε ο λαιμός σου, όπως σου έδινα την πιο σφιχτή αγκαλιά στον κόσμο ολόκληρο και σερνόμουνα πάνω στο δέρμα σου και μπέρδευα τη μυρωδιά που έχει η φλογερή αγάπη με τη βενζίνη και τη φωτιά. Δεν έχουνε γεύση να καταλάβουνε πως είναι να γεύεσαι καπνό κι αέρα και φιλιά συγγενών που οι Αρχές κάνουνε πιο πέρα.

Τις πιο ισχυρές πόρτες να βάλεις στο σπίτι σου, εκείνες με τα πολλά, τα αλλεπάλληλα κλειδώματα, τους πιο έξυπνους συναγερμούς να αγοράσεις, με κέλυφος ολόκληρο να σκεπαστείς και να κρυφτείς απ’ τον Θεό τον ίδιο, αν πρόκειται να συμβεί το κακό, θα συμβεί. Αυτό ισχύει και με τα τροχαία περιστατικά. 

Όσο προηγμένο και αν είναι το όχημα που κουβαλάς, αν δεν έχεις την τύχη με το μέρος σου, μπορεί ανά πάσα στιγμή να ταξιδέψεις σε κόσμους άλλους, διαφορετικούς. Ο θάνατος άλλωστε είναι σαν τον κλέφτη, πάντα βρίσκει τρόπους να τρυπώσει από τα πιο περίεργα μέρη, από χαραμάδες που νομίζεις ότι έχεις σταμπάρει για όλα τα πιθανά ενδεχόμενα παραβίασης.

Βέβαια, παίζει ρόλο και ο ανθρώπινος παράγοντας. Αν θα έχεις την προσοχή σου τεταμένη, αν τα αντανακλαστικά σου θα ανταποκριθούν την κρίσιμη την ώρα, αν θα έχεις το νου σου στο δρόμο ή στο αν θα απαντήσεις στο τηλέφωνο που επιμένει και χτυπάει συνεχώς, τι να κάνεις, το τηλέφωνο είναι σύγχρονο εργαλείο δουλειάς, με αυτό ταΐζεις το σπίτι σου, δεν γίνεται να μην απαντάς μία και δύο και τρεις φορές σε εκείνον που σε ψάχνει, που ξέρεις, μπορεί σε αυτό το αναπάντητο τηλεφώνημα να κρύβεται η μεγαλύτερη ευκαιρία που είχες ποτέ στη ζωή σου, εσύ θα προτιμήσεις να μην απαντήσεις για να προσέξεις την επικίνδυνη προσπέραση;

Κι αν το μέλλον σε προσπεράσει, αν μείνεις πίσω, καθισμένος αγχωτικά σε μια θέση οδηγού, νομίζοντας ότι εσύ οδηγείς τις εξελίξεις αλλά τελικά οι εξελίξεις οδηγούν εσένα; Πάντως ακόμα κι ο άνθρωπος αποδεικνύεται πολλές φορές τυχαίος, αφού την ώρα που εσύ θα προσέχεις, ο απέναντί σου θα είναι απρόσεκτος και θα πέφτει κατά πάνω σου κατά τύχη.

Όλα αυτά γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα όταν οι δρόμοι που κυκλοφορούνε αμάξια και πεζοί είναι εντελώς τυχαίοι. “Προσοχή! Στα επόμενα επτά χιλιόμετρα συμβαίνουν θανατηφόρα ατυχήματα”. Δηλαδή, αν διανύσεις το όγδοο χιλιόμετρο, τη γλίτωσες. Και γι’ αυτόν το μελλοθάνατό σου δρόμο καλείσαι να πληρώσεις ανταποδοτικό τέλος, διόδιο, πρέπει δηλαδή να ανταποδώσεις το ενδεχόμενο του θανάτου σου, όπως ακριβώς καλείσαι να κάνεις όταν δίνεις το κέρμα στο βαρκάρη που θα σε μεταφέρει μέχρι τις πύλες του Άδη, κατά τον μύθο.

Αλλά ακόμα και από το συνδυασμό των λέξεων “θανατηφόρα ατυχήματα” πρέπει να πονηρευτείς, αφού κατά τους γραμματικούς και συναισθηματικούς κανόνες, σε περίπτωση θανάτου έχουμε κυρίως δυστυχία κι επομένως πάντα αυτά θα λέγονται και θα είναι δυστυχήματα, ποιος ξέρει, ίσως το γράφουν έτσι, επιτηδευμένα λάθος, για να αποδώσουν εξ αρχής το μοιραίο γεγονός στην ατυχία. Και πιο κάτω, εναλλασσόμενες, επικίνδυνες στροφές, με αντίθετη κλίση.

Και πιο πέρα, σκοτάδια μαύρα, χωρίς τον παραμικρό φωτισμό επί του οδοστρώματος, παρά μόνο εκείνον που θα πρέπει να διαθέτει το υποχρεωτικά εξελιγμένο όχημά σου, με φώτα πάνω, φώτα κάτω, φώτα ομίχλης, φώτα έκτακτης ανάγκης, φώτα αμηχανίας, φώτα που μπερδέψανε το φως για δρόμο και το κενό για μπάρα προστατευτική και όλα ‘γίναν φως με ταχύτητα φωτός, κι έλαμψε η ζωή μας όλη, έτσι όπως λαμπάδιαζαν όνειρα και σίδερα μαζί, γι’ αυτό φτιάχτηκε στου δρόμου την άκρη το πιο φωτεινό το εκκλησάκι, με το πιο φωτεινό το καντήλι να φωτίζει τα μάτια μου τα λαμπερά. Τόσο που, αν πλησιάσεις, θαρρείς ότι είναι ακόμα ζωντανά.

Βλέπουνε πάντοτε στο δρόμο τους, μπροστά.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το όνειδος του νομοσχεδίου περί αιγιαλού !!!

Το αποτρόπαιο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, που προωθείται για ψήφιση από τον μη εκλεγμένο Υπουργό Οικονομικών Κο Στουρνάρα, μοιάζει σαν ένα σχέδιο οριστικής και αμετάκλητης  καταστροφής της χώρας, επινοημένο από κάποιον που έχει πάρει απόφαση να εξαφανίσει από τον χάρτη την Ελλάδα ως φυσική καλλονή και να ματαιώσει οποιαδήποτε πιθανότητα έχει αυτή η χώρα να αναπτύξει τον τουρισμό προς όφελος της.
Του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου

Το νομοσχέδιο-εξάμβλωμα, που προς τιμή της μέχρι την στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο μόνο η Κα Φωτεινή Πιπιλή έχει δηλώσει ότι θα αρνηθεί να υπογράψει, επιτρέπει με μια απλή άδεια στον οποιονδήποτε να μπαζώσει και να τσιμεντώσει οποιαδήποτε παραλία, νομιμοποιεί τις κάθε λογής αυθαίρετες κατασκευές που ήδη βιάζουν το τοπίο και επί της ουσίας, με την άδεια του νομοθέτη, δίνεται το ελεύθερο για περαιτέρω επέκταση του φαινομένου της άναρχης δόμησης, παρέχοντας το δικαίωμα σε ξενοδόχους και ιδιώτες να περιφράσσουν και να ελέγχουν την ελεύθερη πρόσβαση σε παραλίες κατά το δοκούν.

Έτσι, η Ελλάδα χάνει το ασυναγώνιστο εκείνο προτέρημα του να είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη όπου κάποιος, τουρίστας ή ντόπιος, έχει την πολυτέλεια να απολαύσει αυτό το ανεπανάληπτο φαινόμενο φυσικής καλλονής που ονομάζεται Ελληνική παραλία το καλοκαίρι, μια εμπειρία που διεθνώς θεωρείται ως σύμβολο επίγειου παράδεισου.

Εκπροσωπώντας αναίσχυντα ένα διεθνές κύκλωμα καταπατητών και αποικιοκρατών που υποδύονται τους ευαγγελιστές της οικονομικής ανάπτυξης, το σύστημα που πειθήνια εξυπηρετεί ο Κος Στουρνάρας επιδίδεται σε μια απόπειρα νομιμοποίησης ενός ανείπωτα αισχρού εγκλήματος, αυτού που ήδη επιχειρήθηκε και σε άλλες χώρες, όπως η Ισπανία, με τραγικά αποτελέσματα, αφού εκεί πλέον η καταστροφή του φυσικού τοπίου είναι μη αναστρέψιμη ενώ όλα τα παραθαλάσσια θέρετρα έχουν μετατραπεί σε τσιμεντουπόλεις αποκρουστικής ασχήμιας και χαμηλής ποιότητας ζωής.

Πρόστυχα ξεπουλώντας τον δημόσιο πλούτο στις πολυεθνικές εταιρίες μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων αλλά και στις κατασκευαστικές πολυτελών κατοικιών για πλουτοκράτες και προνομιούχους, ή δίνοντας την δυνατότητα σε κάθε φτωχοδιάβολο να στήσει την χυδαία του εποχιακή αρπαχτή, το παρόν, ιστορικά ανεπανάληπτο όσον αφορά την χυδαιότητα του, καθεστώς υφαρπάζει με δόλο όχι μόνο εκτάσεις που δεν ανήκουν σε κανέναν, αλλά και ένα κομμάτι της Ελληνικής ψυχής.

Η Ελλάδα, χωρίς τις ειδυλλιακές, ανέγγιχτες παραλίες της χάνει και το τελευταίο ίχνος αυθεντικότητας της και επιλέγει, αντί να διεκδικεί αυτό που της αξίζει, δηλαδή να είναι μια αριστοκρατική οικοδέσποινα για κοινό υψηλών προδιαγραφών, επιλέγει, ή μάλλον αναγκάζεται από ένα πραξικοπηματικό καθεστώς να κατέβει στις πιο ξεφτιλισμένες πιάτσες διεθνούς ανταγωνισμού διεκδικώντας την πελατεία της χαμηλότερης στάθμης ή τον προνομιούχο της πλέον αντικοινωνικής ελίτ που έχει ποτέ γνωρίσει η ανθρωπότητα, αυτήν του 1% του παγκοσμιοποιημένου, κληρονομικού, ολιγαρχικού πλούτου.

Για εκείνους που ζουν με την φαντασίωση του εκλεπτυσμένου και πλούσιου τουρίστα, έχω να τους αποκαλύψω πως οι αληθινά αριστοκρατικοί άνθρωποι, και δη εκείνοι που έχουν χρήμα (αφού η φινέτσα ουδόλως ταυτόσημη αλλά μόνον συμπτωματική είναι της οικονομικής δύναμης), οι πλούσιοι υψηλού κοινωνικομορφωτικού επιπέδου λοιπόν, δεν έχουν την παραμικρή διάθεση ούτε σε λουσάτες μεζονέτες να μείνουν, ούτε σε πολυσύχναστα μπιτς μπαρ να διασκεδάσουν, και αν το κάνουν θα είναι καθ’ οδό προς όσο το δυνατόν πιο απομονωμένα και ερημικά τοπία μπορεί να προσεγγίσει το σκάφος τους.

Όποτε έχω κάνει διακοπές στην Ελλάδα, τους πιο ενδιαφέροντες, κοσμοπολίτες, πολυταξιδεμένους και πλούσιους – όχι μόνο οικονομικά, αλλά επί της ουσίας, ψυχικά δηλαδή – ανθρώπους τους έχω συναντήσει μόνο στις πιο απομακρυσμένες παραλίες. Κάτω από κατσάβραχα, πίσω από ακανθώδεις ερημιές, με τα πόδια κουρασμένα να ανεβοκατεβαίνουν σε ανηφόρες αμμώδεις, εκεί που το βάρος του σώματος απορροφάται από την άμμο και κάνει το βήμα αργό, κουρασμένο, ακόμα και αν είσαι 20 χρονών και είναι το πρώτο σου μπάνιο για το καλοκαίρι. Εκεί που δεν έχει μπαρ, δεν φτάνουν αυτοκίνητα, δεν έχει δωμάτια, εκεί που πας ακριβώς επειδή λείπουν όλα αυτά.

Ποτέ δεν μου έχει τύχει να συναντήσω αξιόλογο άνθρωπο, είτε τουρίστα, είτε ντόπιο σε παραλίες μαζικής και εμπορικής διασκέδασης, τις λεγόμενες οργανωμένες, και φυσικά, ποτέ μου δεν διανοήθηκα να πάω να χαλαρώσω δίπλα από την πισίνα ή στην ιδιωτική παραλία ενός ξενοδοχείου ή ενός παραλιακού κλαμπ-μπαρ. Φυσικά και τα έχω επισκεφτεί πολλάκις όλα αυτά – αλλά ποτέ δεν ήταν η πρώτη μου επιλογή, και εννοείται ούτε που μου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι υποκαθιστούν έστω και καθ’ ελάχιστο την ομορφιά μιας «υπανάπτυκτης» παραλίας.

Το πρώτο γεγονός – δηλαδή το ότι δεν έχω συναναστραφεί δημιουργικά με ενδιαφέρουσες προσωπικότητες σε παραλίες εμπορικοποιημένες – φυσικά δεν έχει να κάνει με την ποιότητα των εκεί λουόμενων ανθρώπων. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι και εκεί, όπως και παντού, υπάρχουν κάθε λογής άνθρωποι, πολλοί από αυτούς εξαιρετικά αξιόλογοι.

Η δομή όμως της μαζικής διασκέδασης ή χαλάρωσης που επιβάλλεται σε τέτοιου είδους παραλίες (η αυστηρή χωροταξία της ξαπλώστρας και της ομπρέλας, ο χρόνος παραμονής που κοστολογεί την απόλαυση σαν ταξίμετρο, η πρόσβαση σε φαγητό και ποτό βιομηχανικής ποιότητας, η ψυχαναγκαστική ανοχή στις ομαδικές αθλοπαιδιές και πάσης φύσης καφρίλες των ωρυόμενων παιδοβούβαλων) καθιστά την εκδρομή στην εμπορική παραλία ως ένα είδος κοινωνικής σύμβασης που ουδεμία σχέση έχει με την αυθεντική έννοια της μεταφυσικής μέθεξης με τον ορίζοντα, τον αέρα και την θάλασσα που συμβολίζει μια αρχετυπική Ελληνική παραλία. Θα έλεγα ότι πρόκειται για δυο διαφορετικές εμπειρίες. Στην εμπορική παραλία πηγαίνεις όπως τρως ένα γρήγορο πιάτο φαγητό σε ένα φαστφουντάδικο, ενώ την ερημική την αναζητάς σαν μια υπαρξιακή ανάγκη που ξεπερνάει τις βασικές, επιβιωσιακές προτεραιότητες.

Όσον αφορά το δεύτερο γεγονός, το ότι δηλαδή δεν θεωρώ ως ιδανικό τόπο απόλαυσης της θάλασσας το είδος εκείνο της εμπορικοποιημένης παραλίας που είναι συνδεδεμένη με κάποιο ξενοδοχείο ή παραθεριστικό συγκρότημα / κέντρο διασκέδασης, το αιτιολογώ επειδή βρίσκω καταπιεστικό και ασυμβίβαστο με την έννοια της ξενοιασιάς τον άκαμπτο καθωσπρεπισμό που επιβάλλεται κανείς να έχει σε έναν δημόσιο χώρο ο οποίος λειτουργεί με το πρωτόκολλο κάποιας επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Όπως θα πας στο γήπεδο ή στο θέατρο και θα ακολουθήσεις τις διαδικασίες που προβλέπονται για να παρακολουθήσεις το θέαμα, πιστά συμμετέχοντας από το εισιτήριο μέχρι τις ιαχές, έτσι και στην ιδιωτική παραλία ενός ξενοδοχείου θα πρέπει, ψυχολογικά και συμπεριφορικά, αν όχι μέχρι και ενδυματολογικά, να είσαι ταιριαστός με το περιβάλλον.

Αν το ξενοδοχείο είναι πολυτελείας και εκεί διαμένουν άνθρωποι ενός άλφα κοινωνικό-οικονομικού επιπέδου δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι θα αισθάνεσαι άνετα με την φτηνή σου σαγιονάρα. Αν πρόκειται για ένα οικογενειακό περιβάλλον, και μεταξύ μας ποιο μαζικής απήχησης δημόσιο περιβάλλον δεν είναι πρωτίστως οικογενειακό, τότε παραβάσεις της μικροαστικής ηθικής όπως ένας μπάφος, τα πολλά μπαλαμούτια, ο γυμνισμός ή – θου κύριε! – οι ομοφυλόφιλες περιπτύξεις είναι εκτός ορίων και μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και την σύλληψη σου.

Επίσης, ακόμα και αν το περιβάλλον είναι καθαρό και καλαίσθητο, πάλι υφίστασαι διαστρέβλωση του τοπίου και πραξικοπηματική επιβολή κάποιας – όποιας – αισθητικής μπορεί να έχει το τυχόν παραλιακό κατάστημα . Από 70s κοσμοπολίτικο μέχρι πειραματικά τολμηρό μέχρι ξεδιάντροπα ασχεδίαστο και βλάχικο – δεν έχει καμία σημασία, είναι μια επέμβαση σε ένα τοπίο που σίγουρα ήταν ομορφότερο ως άθικτο.

Πέρα από την εξωστρεφή κοινωνικά αλληλεπίδραση, που ούτως ή άλλως προσωπικά δεν είναι και η προτεραιότητα μου στις παραλίες, ή οπουδήποτε αλλού είναι η αλήθεια, τις πιο εκστατικές και προσωπικές στιγμές απόλυτης καταβύθισης στην μαγεία του Ελληνικού καλοκαιριού δεν τις έχω ζήσει με μουσική υπόκρουση στη διαπασών, ούτε με χάχανα από μεθυσμένες παρέες και μαρσαρίσματα αυτοκινήτων από πάρκινγκ ψαροταβέρνας, αλλά σχεδόν μόνος μου, ή έστω συνυπάρχοντας ήσυχα και αρμονικά με άλλους, σε απομακρυσμένες παραλίες όπου το τοπίο από μόνο του ενέπνεε μια ψυχοσωματική διέγερση και αναζωογόνηση που καμία οργανωμένη απόλαυση δεν μπορεί να προσφέρει.

Τίποτε δεν μου έλειψε ποτέ από μια ερημική παραλία – ο ορίζοντας, κάποια σκιά φυσική, λίγο παγωμένο νερό, ένα φρούτο ήταν πάντα αρκετά για ώρες ντελιριακής ευτυχίας.

Καταληκτικά, αν έχω την τύχη να απολαμβάνω το προνόμιο του ποια παραλία θα επισκεφτώ για τις διακοπές μου, γνωρίζω ότι εμπορικοποιημένες και τίγκα στις ξαπλώστρες παραλίες μπορώ να επισκεφτώ σε όλο τον πλανήτη, ενώ πολυτελή παραθαλάσσια παραθεριστικά κέντρα υπάρχουν επίσης παντού. Παραλίες με την ποιότητα νερού της Ελλάδας δεν υπάρχουν πουθενά στον πλανήτη.

Πέρα από την κρυστάλλινη ποιότητα της θάλασσας υπάρχει και η μοναδική, ανεκτίμητη φυσική καλλονή του τοπίου της Ελλάδας, που αποτελεί παγκόσμιο κριτήριο ωραιότητας, έχοντας αποτελέσει το εξιδανικευμένο φόντο για όλη την ιστορία της Δυτικοευρωπαϊκής ζωγραφικής και αποτελεί σημειολογικό σύμβολο της ίδιας της ουτοπίας, που κατά τον 18ο αιώνα απεικονίζονταν με τοπία της Αρκαδίας. Κανένας δεν μπορεί να έχει το δικαίωμα να αποκαλεί ιδιωτική επιχείρηση και να περιφράσσει τον επίγειο παράδεισο.

Οι παραλίες της Ελλάδας είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένας τουριστικός προορισμός – είναι κάτι σαν το Grand Canyon, σαν τους κοραλλιογενείς υφάλους, σαν τον Μέλανα Δρυμό. Είναι ένα θαύμα της φύσης και πρέπει να παραμείνει ανέγγιχτο, επειδή είναι ιεροσυλία το να στερήσεις αυτή την εμπειρία και κληρονομιά από τις επόμενες γενιές στον βωμό του κέρδους.

Και μια τελευταία κουβέντα για το κέρδος, αυτό το καρότο που πάντα λιμπίζονται οι εθισμένοι στα μαστίγια. Οι αφελείς εκείνοι που ορέγονται θέσεις εργασίας και επιχειρηματικές ευκαιρίες ας αρχίζουν από τώρα να ξεσκονίζουν τα βιογραφικά τους, μιας και είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε καθαρίστριες και γκαρσόνια με βασικό μισθό, μαύρα εννοείται, ενώ οι πτυχιούχοι μπορούν να ελπίζουν σε μια θέση ρεσεψιονίστ-μικρομεσαίου μάνατζερ στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Όποιος νομίζει ότι οι πολυεθνικές και οι επενδυτές που θα έρθουν να στήσουν στις Ελληνικές παραλίες τις βιομηχανίες μαζικής διασκέδασης ενδιαφέρονται για οτιδήποτε άλλο εκτός από πρόθυμο και φτηνό εργατικό δυναμικό πλανάται πλάνη οικτρά. Ας επισκεφτεί κανείς μια χώρα σαν την Ταϊλάνδη ή την Κόστα Ρίκα και ας δει εκεί τους ντόπιους τι όμορφα και πειθήνια εκπορνεύονται από τα 12 για τους Αμερικάνους και Ευρωπαίους τουρίστες.

Τα κέρδη από τα θέρετρα φυσικά πηγαίνουν στους μετόχους των πολυεθνικών στις οποίες ανήκουν, τι φαντάζεστε, ότι επιστρέφουν στους ντόπιους?

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το μεγάλο "φαγοπότι" του Αθήνα 2004: Στη δικαιοσύνη οι πρώτοι ύποπτοι

Ένα βήμα πριν από την άσκηση ποινικών διώξεων για το μεγάλο φαγοπότι της οργανωτικής επιτροπής "Αθήνα 2004" υπό τη Γιάννα Αγγελοπούλου. Οι πρώτοι ύποπτοι κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για τη μεταολυμπιακή χρήση

Για πρώτη φορά, δέκα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, οι πρώτοι ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων για το "φαγοπότι" των δισεκατομμυρίων ευρώ καλούνται από τη δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Realnews, η προκαταρκτική εισαγγελική έρευνα, που αφορά τη διαχείριση των ολυμπιακών ακινήτων μετά την Ολυμπιάδα από την εταιρία Ολυμπιακά Ακίνητα, βρίσκεται ένα βήμα πριν από την άσκηση ποινικών διώξεων. Μεταξύ άλλων, το αδίκημα που διερευνάται είναι αυτό της απιστίας και αφορά στην περίοδο από το 2009 και μετά.

Ενώπιον τον εισαγγελέων έχουν ήδη δώσει εξηγήσεις υπεύθυνοι της εταιρίας, η οποία είχε αναλάβει τη μεταολυμπιακή συντήρηση και χρήση τόσο των σταθερών όσο και των κινητών κατασκευών, που χρησιμοποιήθηκαν στην αποκαλούμενη "χρυσή" Ολυμπιάδα του 2004 και κόστισαν στους Έλληνες φορολογούμενους δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ.

Στην εταιρία Ολυμπιακά Ακίνητα πέρασαν όλες οι εγκαταστάσεις, πλην του ΟΑΚΑ, και αυτή ανέλαβε να μεριμνήσει για τη μεταολυμπιακή τους χρήση, συνάπτοντας σύμβαση με τη γερμανική Hochtief, η οποία ωστόσο δεν ελέγχεται μέχρι στιγμής, σύμφωνα με δικαστικές πηγές. Η σύμβαση προέβλεπε ότι η γερμανική εταιρία θα αναλάμβανε τη συντήρηση των χώρων, προκειμένου να διατηρηθούν εύχρηστοι, ώστε να είναι έτοιμοι να παραδοθούν σε χρήση όταν ζητούνταν για διάφορες εκδηλώσεις.

Όπως προκύπτει όμως από την εισαγγελική έρευνα, η Ολυμπιακά Ακίνητα, παρά τις δεσμευτικές υποχρεώσεις, ούτε την υποδομή απέκτησε ως εταιρία, ούτε τη στελέχωση που θα της παρείχε τη δυνατότητα να παρακολουθεί τη συντήρηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, την ευθύνη των οποίων είχε τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Τα πορίσματα

Νέα τροπή στη δικαστική έρευνα δίνει το "σαφάρι" του εισαγγελέα στο αραχνιασμένο και εγκαταλειμμένο κτίριο στο Ελληνικό, όπου βρίσκονται παραπεταμένα τα αρχεία του 2004. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκονται όλα πλέον τα πορίσματα της τριμελούς επιτροπής που διενεργούσε από το 1999 έως το 2007 τον διαχειριστικό έλεγχο στα πεπραγμένα της οργανωτικής επιτροπής "Αθήνα 2004", πρόεδρος της οποίας ήταν η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Οι καταγεγραμμένες παρατηρήσεις των μελών της επιτροπής, οι οποίες ωστόσο καταλήγουν σε απαλλακτικά για τους υπεύθυνους συμπεράσματα, έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον του εισαγγελέα. Έτσι, αναζητά πλέον με νέο αίτημα του προς το αρχείο του "Αθήνα 2004" τα σχετικά έγγραφα και παραστατικά, προκειμένου να λύσει τον γρίφο: Πώς οι καραμπινάτες σπατάλες οδηγούν σε συμπεράσματα χρηστής διαχείρισης.

Μεταξύ των χαρακτηριστικών περιπτώσεων που αναφέρονταν στα εν λόγω πορίσματα ήταν υπέρογκες δαπάνες για επαγγελματικά έξοδα γενικών διευθυντών, διευθυντών και μελών του διοικητικού συμβουλίου μέσω πιστωτικών καρτών, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε δικηγορικές εταιρίες για την παροχή νομικών υπηρεσιών, σωρεία προσλήψεων χωρίς προκήρυξη και υπηρεσίες που πληρώνονταν πριν καν οι συμβάσεις υποβληθούν για έλεγχο στην αρμόδια επιτροπή.

Μετά την εξέταση των νέων εγγράφων που έχουν ζητηθεί, τη διασταύρωση τους με τα πορίσματα της τριμελούς επιτροπής, καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία της δικογραφία, ο εισαγγελέας θα κρίνει αν το επόμενο διάστημα θα καλέσει μάρτυρες, αν και - όπως λέγεται χαρακτηριστικά - "πρόκειται για μία δικογραφία όπου τα έγγραφα μιλάνε". Από την ενδελεχή εισαγγελική έρευνα, στον βαθμό που προκύψουν ακόμα και αποχρώσες ενδείξεις, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, έως τον Ιούνιο αναμένεται να κληθούν και οι πρώτοι ύποπτοι για ανωμοτί καταθέσεις, δρομολογώντας την τελική ευθεία στη συγκεκριμένη προκαταρκτική εξέταση.

Στο "μικροσκόπιο" του εισαγγελέα όμως δεν έχουν μπει μόνο τα πορίσματα. Ένα δεύτερο σκέλος αυτής της έρευνας αφορά και τις συμβάσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ με διάφορες εταιρίες για την κατασκευή των ολυμπιακών ακινήτων. Αυτό που διερευνάται είναι αν το ελληνικό δημόσιο υπέστη ζημία από τις εν λόγω συμβάσεις, καθώς πολλά έργα δόθηκαν με απευθείας αναθέσεις. Η δικαιολογία τότε ήταν πως αυτά έπρεπε να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν, καθώς οι ημερομηνίες ήταν ασφυκτικές και υπήρχε ο κίνδυνος να μην προλάβουμε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!