EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δες τι μπορεί να πάθεις αν στέλνεις μήνυμα και οδηγείς παράλληλα

Μία από τις πιο κακές συνήθειες που έχουν οι περισσότεροι όταν οδηγούν είναι να γράφουν μηνύματα στο κινητό τους τηλέφωνο. 
Ο συνδυασμός αυτός είναι ότι χειρότερο καθώς σε κλάσματα δευτερολέπτου μπορεί να συμβεί το μοιραίο.

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να μην το χρησιμοποιούμε, παρά μόνο στην περίπτωση που διαθέτει το αυτοκίνητό μας σύστημα Bluetooth. Για την καλύτερη δυνατή ασφάλειά μας καλό θα είναι να μην κάνουμε χρήση ούτε στην περίπτωση που διαθέτουμε ακόμα και αυτό το αξεσουάρ.

Για όσους δεν βάζουν μυαλό ή δεν θέλουν να πιστέψουν τι μπορεί να συμβεί μπορούν απλά να παρακολουθήσουν το παρακάτω video.
 

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέα στοιχεία “καίνε” τον Γιάννο- Με αγωγή απαντά ο συμμοριτης.

Ο ψεύτης που απειλούσε με αγωγές όταν απο καλύπταμε οτι ο λογαριασμός ηταν της γυναίκας του.
Ο απατεωνας που δήλωνε πως δεν γνώριζε την ύπαρξη του λογαριασμού, όταν αυτός ταυτοποιηθηκε.
Ο γελοίος που μετά “θυμήθηκε” πως ο λογαριασμός ηταν της γυναίκας του, αλλά το έκανε για τα παιδιά της…

 
Αίτημα δικαστικής συνδρομής του ανακριτή κατά της διαφθοράς προς τις ελβετικές αρχές αποκαλύπτει πως η σύζυγος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου διαθέτει εννέα και όχι έναν λογαριασμό στην Ελβετία, σύμφωνα με τη Real News.
 
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κατά τον ανακριτή, υπάρχουν “βάσιμες υπόνοιες” οτι ο πρώην υπουργός έχει δωροδοκηθεί από την γερμανική εταιρεία HDW/Ferostaal προκειμένου αυτή να αναλάβει των εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων τύπου “Ποσειδών 209”. Ο ανακριτής, σύμφωνα με το δημοσίευμα, επισημαίνει ότι για τα χρήματα που βρέθηκαν στο λογαριασμό της συζύγου του στην HSBC της Γενεύης οι εξηγήσεις ήταν “μη πειστικές” και με το αίτημά του ζητά να ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί της Σταυρούλας Κουράκου και των κουμπάρων του ζεύγους.

Στο έγγραφό του προς την εισαγγελία της Ελβετίας ο ανακριτής αναφέρει μεταξύ άλλων οτι “ο προφυλακισμένος υφιστάμενός του Αντώνιος Κάντας, απολογούμενος κατέθεσε πως θεωρεί απίθανο να μην έχουν καταβληθεί χρήματα για δωροδοκία του υπουργού…. Είναι επίσης γνωστό ότι η σύζυγος του υπουργού Σταυρούλα Κουράκου διέθετε στην τράπεζα HSBC 9 τραπεζικούς λογαριασμούς ή υπολογαριασμούς…”
 
Παπαντωνίου: Ψευδές και συκοφαντικό το δημοσίευμα
Σε γραπτή δήλωση το ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου αναφέρει : “Στο φύλλο αυτής της Κυριακής της εφημερίδας REAL NEWS, το πρωτοσέλιδο άρθρο αναφέρεται σε δήθεν ύπαρξη “8 νέων λογαριασμών” που συνδέονται με “μίζες” σε εξοπλιστικά προγράμματα. Το δημοσίευμα αυτό είναι ψευδέστατο, συκοφαντικό και παντελώς ανυπόστατο. Συγκεκριμένα:
 
(α) Δεν υπάρχουν 8 λογαριασμοί. Υπάρχει ένας λογαριασμός, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, που είχε δημιουργήσει η σύζυγός μου το έτος 2000 (Μάϊο και Αύγουστο) για τα παιδιά της από τον προηγούμενο γάμο της. Ο λογαριασμός, σύμφωνα με στοιχεία της τράπεζας που έχουν ελεγχθεί απο τις αρχές, υποδιαιρείται σε 8 υπολογαριασμούς, ανάλογα με τη διαχείριση από την τράπεζα του ενός και μοναδικού κατατεθέντος ποσού.
 
(β) Ανέλαβα το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στις 31 Οκτωβρίου του 2001, σε χρόνο πολύ μεταγενέστερο από τη δημιουργία αυτού του λογαριασμού. Αποδεικνύεται, εξάλλου, από στοιχεία της τράπεζας που έχουν προσκομιστεί στις αρχές και έχουν ελεγχθεί, ότι μετά τον Αύγουστο του 2000 δεν κατατέθηκε ούτε ένα ευρώ στο λογαριασμό.
 
(γ) Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει, και δεν θα μπορούσε να υπάρξει, καμιά απολύτως σχέση αυτού του λογαριασμού με εξοπλιστικά προγράμματα.
 
(δ) Η σύζυγός μου έχει χορηγήσει τρείς (3) εξουσιοδοτήσεις σε ισάριθμες αρμόδιες αρχές για το άνοιγμα του λογαριασμού.

Επειδή η ψευδολογία και η κατασυκοφάντηση δεν μπορούν, σε μια ευνομούμενη πολιτεία, να συνεχιζονται επ’ άπειρον, ζήτησα από το δικηγόρο μου να κατατεθεί αγωγή κατά της εφημερίδας REAL NEWS για βαρύτατη δυσφήμηση.”
Real News: Το ρεπορτάζ βασίζεται σε έγγραφα τα οποία δημοσιεύουμε

Σε ανακοίνωσή της η εφημερίδα αναφέρει: “Οι αγωγές εναντίον της εφημερίδας μας ήταν στο πρόσφατο παρελθόν προσφιλής μέθοδος του κ.Ακη Τσοχατζόπουλου και των συνεργατών του, στην προσπαθειά τους να μας φιμώσουν. Είναι προφανές ότι δεν μας πτοούν. Το ρεπορτάζ μας στηρίζεται γι άλλη μια φορά σε επίσημα έγγραφα, τα οποία και δημοσιεύουμε”.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έχουμε την καλύτερη δημοκρατία στον κόσμο.

Δεν μπορούν να καταλάβουν αυτό που τους λένε οι πολιτικοί μας. Ότι δηλαδή έχουμε την καλύτερη δημοκρατία στον κόσμο. Η «δημοκρατία» που έχουμε είναι (μας λένε) μονόδρομος, καθόσον αν υπήρχε κάπου αλλού καλύτερη δημοκρατία, θα την εφαρμόζαμε κι εμείς.

Θα ρωτήσει κάποιος και με το δίκιο του. Μα εσύ τα λες αυτά; Ας τα δούμε λοιπόν όλα αυτά στην πράξη σήμερα.

Η συμμετοχή στις ευρωεκλογές (το ίδιο ισχύει και για τις βουλευτικές, καθώς και της ΤΑ) είναι ελεύθερη. Μήπως κάνουμε λάθος; Εμποδίστηκε κάποιος να συμμετάσχει; Όχι. Έτσι για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαϊου, δήλωσαν συμμετοχή 46 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων και κινημάτων. Το σύνολο λοιπόν των υποψηφίων ευρωβουλευτών για 21 έδρες είναι 1.932 υποψήφιοι, ποσοστό 1% περίπου!!!! (46 κόμματα Χ 42 υποψήφιους το κάθε κόμμα). Επιπλέον έχουμε 13 περιφέρειες με εκατοντάδες παρατάξεις και χιλιάδες υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους. Ακόμα έχουμε εκατοντάδες δήμους με χιλιάδες συνδυασμούς και δεκάδες χιλιάδες υποψήφιους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους.

Τι άλλο θέλουμε λοιπόν για να είμαστε ευχαριστημένοι; Δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι θα εκτεθούν στη λαϊκή ετυμηγορία. Έχουμε λοιπόν ή όχι την καλύτερη δημοκρατία στον κόσμο; Γιατί είμαστε αχάριστοι προς το «δημοκρατικό» πολιτικό μας σύστημα;

Το ποιοι για παράδειγμα από τους 1.932 υποψήφιους ευρωβουλευτές θα εκλεγούν στις 21 θέσεις για το Ευρωκοινοβούλιο, αυτό θα το αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός. Έτσι δεν είναι; Μάλιστα, για να δείτε πόσο δημοκρατικό και διάφανο είναι το σύστημά μας, αυτοί που θα εκλεγούν, τους ξέρουμε ήδη από πριν και με τα ονόματά τους. Είναι αυτοί που προβάλλονται εδώ και χρόνια από τα «δημοκρατικά» κανάλια μας.
 
Τι δεν καταλαβαίνεις;

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποτέ ξανά παράταση για την εφορία ό,τι και αν συμβεί!

Δεν θα ξαναδώσει ποτέ πια παράταση στην καταληκτική διορία υποβολής δηλώσεων, όπως συνέβη χθες, Πέμπτη, λόγω του black out στο σύστημα TAXIS, προειδοποιεί το υπουργείο Οικονομικών.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι πρέπει όλοι να υποβάλουν νωρίς τις δηλώσεις τους (έως 30 Ιουνίου οι μισθωτοί και συνταξιούχοι) και ότι πλέον δεν θα ξαναδώσει παράταση, εκτός αν τα ηλεκτρονικά συστήματα καταρρεύσουν πλήρως για ημέρες! Υπενθυμίζει ότι φέτος οι φορολογικές δηλώσεις είναι σχεδόν έτοιμες και προσυμπληρωμένες για τους περισσότερους στο taxisnet και άρα δεν συντρέχει λόγος ταλαιπωρίας, ενώ έχει αποσυνδεθεί ο χρόνος υποβολής από τον χρόνο πληρωμής της δήλωσης και άρα μπορούν όλοι να ξεκινήσουν από τώρα να στέλνουν δηλώσεις, αντί να το αφήνουν για τελευταία στιγμή.

Συγκεκριμένα όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, «η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει τους φορολογούμενους ότι η εφαρμογή υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το οικονομικό έτος 2014 είναι σε λειτουργία από τις 20/3 και λήγει στις 30/6 τρέχοντος.

Τα στοιχεία των εισοδημάτων και παρακρατήσεων από μισθωτή εργασία, ελευθέρια ή εμπορικά επαγγέλματα, καθώς και τα στοιχεία των συντάξεων είναι ήδη προσυμπληρωμένα στις δηλώσεις. Επιπλέον, τα στοιχεία των τόκων των τραπεζικών λογαριασμών είναι και αυτά διαθέσιμα στους φορολογούμενους κατά τη συμπλήρωση της δήλωσης.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με άλλες βελτιώσεις στη χρηστικότητα της εφαρμογής κάνει την συμπλήρωσή της πολύ ευκολότερη από άλλες χρονιές. Για παράδειγμα, η συμπλήρωση του πίνακα ιδιοκατοίκησης με τα επιπρόσθετα στοιχεία, όπως το ρολόι της ΔΕΗ, μπορεί να αντιγραφεί από την περσινή δήλωση αυτούσια με το πάτημα ενός κουμπιού.

Επιπροσθέτως, φέτος για πρώτη φορά και ανεξαρτήτως της ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης, η πρώτη δόση-σε περίπτωση χρεωστικής δήλωσης-καταβάλλεται στο τέλος Ιουλίου (με τις επόμενες το Σεπτέμβριο και το Νοέμβριο) και συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας λόγος καθυστέρησης, αφού δεν υπάρχει πλεονέκτημα στην ύστερη υποβολή.

Τέλος, και με αφορμή τα πρόσφατα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση που οδήγησαν σε τρίωρη, περίπου, δυσλειτουργία των συστημάτων υποβολής, αλλά και με δεδομένες τις αυξημένες υποβολές των καταληκτικών ημερομηνιών, επισημαίνουμε πως στο μέλλον, μόνο σε περίπτωση παρατεταμένης και σημαντικής δυσλειτουργίας -όχι απλής καθυστέρησης απόκρισης- θα παρατείνονται οι ημερομηνίες υποβολής, για το ισόποσο του χρόνου δυσλειτουργίας.

Συνεπώς, καλούμε τους φορολογούμενους, προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων να υποβάλουν τις δηλώσεις τους πριν τις καταληκτικές ημερομηνίες, όταν δεν τίθενται ζητήματα φόρτου των συστημάτων».
protothema
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σόου υπερπολυτελών σκαφών στο λιμάνι του Ναυπλίου

Για πρώτη φορά το Ναύπλιο φιλοξενεί εφέτος το Mediterranean Yacht Show, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και ήδη περισσότερες από 60 θαλαμηγοί έχουν δέσει στο λιμάνι από την Πρωτομαγιά και αποτελούν αντικείμενο θαυμασμού, από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Πρόκειται για μια έκθεση που δυναμικό παρών δίνουν οι μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου που ασχολούνται με την ενοικίαση θαλαμηγών.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η έκθεση απευθύνεται σε πράκτορες του εξωτερικού οι οποίοι σκοπό έχουν να γνωρίσουν τα πληρώματα από κοντά και να κλείσουν συμφωνίες, ώστε τα σκάφη να ναυλωθούν από διάσημους επισκέπτες και ανθρώπους με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, για να κάνουν τις διακοπές τους, αφού η ναύλωση τέτοιων σκαφών για μια εβδομάδα φτάνει να κοστίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. 

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος χαρακτήρισε με δηλώσεις του πολύ σημαντική την έκθεση για την πόλη του Ναυπλίου και όλη την Πελοπόννησο, αφού ανοίγει δρόμους για ποιοτικό θαλάσσιο τουρισμό.

Ο Δημ. Κωστούρος, τόνισε ότι το λιμάνι του Ναυπλίου εκσυγχρονίζεται με την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων υποδομής που έχουν δρομολογηθεί και στοχεύουν στην ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού, τόσο με την προσέγγιση μεγάλων κρουαζιερόπλοιων, όσο και με την κατασκευή μαρίνας μέσω ΣΔΙΤ, όπου θα έχει δυνατότητα ελλιμενισμού 270 σκαφών. 

Η έκθεση αυτή, που οργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Ναυπλίου, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού, εγκαινιάζεται το Σάββατο 3 Μαΐου και διαρκεί έως τις 7 Μαΐου. 

tanea
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με φωτογραφική διάταξη στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές επιτρέπουν τη δημιουργία ιδιωτικού πανεπιστημίου σε οργανισμό - πρώην ΜΚΟ

Με φωτογραφική διάταξη του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, στο νομοσχέδιο του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη που ψηφίζεται την Δευτέρα, η κυβέρνηση ανοίγει το παράθυρο για τη δημιουργία του πρώτου ιδιωτικού πανεπιστημίου, από την πρώην ΜΚΟ του καθηγητή Σπύρου Φλογαίτη, που έχει μετατρέψει σε διεθνή οργανισμό.

Η διάταξη πέρασε χωρίς να την αντιληφθεί κανείς, με τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για την «Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος».

Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ανέβηκε στο opengov για διαβούλευση, μόνο για μια εβδομάδα και μάλιστα, τη Μεγάλη Εβδομάδα!

Στο επίμαχο άρθρο (αρ. τροπολογίας: 1424/41 29.4.2014 άρθρο 7, παράγραφος 2, σελ 10) αναφέρεται ότι «οι τίτλοι σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης διεθνών οργανισμών, στους οποίους μετέχει η Ελληνική Δημοκρατία, είναι ισότιμοι προς τους τίτλους σπουδών των ελληνικών δημοσίων τίτλων ανώτατων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων».

Αυτός που διαθέτει «διεθνή οργανισμό» στην Ελλάδα που να δίνει και τίτλους σπουδών, είναι ο κ. Σπύρος Φλογαίτης με τις στενότατες σχέσεις του με υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

Η εν λόγω ΜΚΟ με την ονομασία «Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου» (σήμερα είναι στο καθεστώς του διεθνούς οργανισμού), θεωρούνταν στο ΥΠΕΞ από τις πλέον ευνοημένες ΜΚΟ, που έχουν χρηματοδοτηθεί με εκατομμύρια ευρώ, τόσο επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, όσο και επί Νέας Δημοκρατίας. Ορισμένα ενδεικτικά έργα για τα οποία χρηματοδοτήθηκε, όπως αυτά αναφέρονται στις λίστες του υπουργείου, είναι η «Νομική μεταρρύθμιση του Ιράν» , η «Νομική μεταρρύθμιση στο Αφγανιστάν», η «Καταπολέμηση της διαφθοράς στο Λίβανο», η « Επιμόρφωση νομικών της Μολδαβίας», η «Επιμόρφωση νομικών για το κράτος δικαίου στο Αζερμπαϊτζάν», η «Εκπαίδευση δικαστών στη Νότια Αφρική», η «Εκπαίδευση στη χρηστή διακυβέρνηση στο Σουδάν» και πολλά ακόμα.

Πριν από λίγο καιρό πάντως, όταν ξέσπασε για άλλη μια φορά το σκάνδαλο των ΜΚΟ, είχε γίνει γνωστό ότι ο πρέσβης Νικόλαος Βαμβουνάκης που υπηρετούσε στο Λίβανο και είχε στείλει αναφορά στο ΥΠΕΞ για την περιβόητη ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» του Κώστα Τζεβελέκου, είχε κάνει το ίδιο και για τη ΜΚΟ του Σπύρου Φλογαίτη. Παρόλα αυτά δεν ερευνήθηκε ποτέ και οι αρμόδιοι υπουργοί αν και ρωτήθηκαν πολλές φορές, απέφυγαν να απαντήσουν.

Σήμερα ο «Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου» ( European Public Law Organization-EPLO) δίνει ένα «Διεθνές Εντατικό Μεταπτυχιακό», όπως το ονομάζει, κόστους 1900 ευρώ. ( International Intensive Master of Laws in European Public Law)(LL.M.) Μάλιστα στη διαφημιστική μπροσούρα καλεί τους ενδιαφερόμενους να συνδυάσουν σπουδές με τον ήλιο και τη θάλασσα του Σουνίου, όπου βρίσκεται η έδρα του.

Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις έχουν χρηματοδοτηθεί από το ελληνικό δημόσιο, ως έδρα της ΜΚΟ. Με τις γενναιόδωρες κρατικές επιχορηγήσεις έχει δημιουργηθεί ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό συγκρότημα (πλην των γραφείων στο Κολωνάκι) στη λεωφόρο Αθηνών Σουνίου (32,5 στρεμμάτων) που αποτελείται από δύο μεγάλα κτίρια με συνεδριακά κέντρα αλλά και ξενοδοχειακή υποδομή χώρων διαμονής συνέδρων (ξενώνας 28 κλινών).

Οι προθέσεις του κ.Φλογαίτη είχαν καταγραφεί σε σχετικά ανύποπτο χρόνο (και πάντως πέρασαν απαρατήρητες) πριν από δύο χρόνια στην εφημερίδα «Έθνος», σε δημοσίευμα με τίτλο «Ιδρύουν στo... Σούνιο την πρώτη ιδιωτική Νομική Σχολή». Το ρεπορτάζ του «Έθνους» ανέφερε ότι θα άνοιγε τις πύλες του την άνοιξη του 2013, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες τότε δεν κατέστη δυνατό να περάσει η σχετική τροπολογία. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα «τα μαθήματα θα διδάσκονται μόνο στα αγγλικά και τα δίδακτρα θα κυμαίνονται από 4.000 έως 6.000 ευρώ».

Το ρεπορτάζ αποκαλύπτει πώς κατορθώθηκε να προσπεραστεί ο συνταγματικός «σκόπελος» που δεν επιτρέπει τη λειτουργία ιδιωτικών ΑΕΙ, μέσω της μετατροπής του σε Ευρωπαϊκό Οργανισμό που «είναι διεθνής οργανισμός και έχει δημιουργηθεί με ειδικό νόμο, ως Δημοσίου Δικαίου». Όσο για τα «54 πανεπιστήμια που βρίσκονται στους κόλπους του» καθηγητής ΑΕΙ αναφέρει στο TPP ότι «αυτά είναι για εντυπωσιασμό και δε σημαίνουν κάτι».

Λίγο πιο κάτω, στο δημοσίευμα, όμως, υπάρχει ακόμα μία αποκάλυψη: η σχέση του Σπ. Φλογαίτη με την πρώην υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου και το… «μυστικό πρωτόκολλο». Αναφέρει το ρεπορτάζ: «Μάλιστα τον Σεπτέμβριο του 2011 ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, καθηγητής Τζουλιάνο Αμάτο, ήρθε στην Αθήνα και έκλεισε και τις τελευταίες λεπτομέρειες, υπογράφοντας «μυστικό πρωτόκολλο» για την ίδρυση της ιδιωτικής Νομικής Σχολής με την τότε υπουργό Παιδείας και προσωπική του φίλη κ. Αννα Διαμαντοπούλου».

Πάντως η ίδρυση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (ΕΟΔΔ ή EPLO στα αγγλικά) ως Διεθνούς Οργανισμού με έδρα την Αθήνα, μόνο τυπικά υπήρξε πρωτοβουλία της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπως αναφέρεται, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για την ομώνυμη ΜΚΟ που μετατράπηκε σε διεθνή οργανισμό (μοναδικός ως τέτοιος στην Ελλάδα).

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, υπάρχει επιστολή του Βαγγέλη Βενιζέλου από Νοέμβριο του 2013 προς υπουργούς Εξωτερικών της Ευρώπης για να γίνουν μέλη του ΕΟΔΔ (πράγμα που περιλαμβάνει να πληρώσουν οι χώρες τους συνδρομή). Οι πληροφορίες λένε ότι αρνήθηκαν. «Επίσης θυμηθείτε ότι η Διεύθυνση Διεθνών Οργανισμών του ΥΠΕΞ πληρώνει ετήσιες συνδρομές. Φέτος δόθηκαν μόνο 50.000 αλλά τα περασμένα έτη ήταν από 100.000 και άνω» αναφέρει στο TPP διπλωματική πηγή.


 πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι μισοί ντρέπονται να πουν ότι είναι ΠαΣοΚ και οι άλλοι μισοί φοβούνται να πουν ότι δεν είναι

- Κουρασμένη από τη μάχη που έδωσε η κυβέρνηση για το γάλα, φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή νέο μεσοπρόθεσμο 2015-2018, την ώρα που τρέχει ήδη το προηγούμενο 2013-2016.
- Προβλέπει έσοδα 525 εκατομμυρίων από μείωση κοινωνικών δαπανών και επιδομάτων. Όσα έδωσε προεκλογικά για το εξευτελιστικό κοινωνικό μέρισμα θα τα πάρει πίσω την επόμενη χρονιά. Ξεφτίλες; Λίγο είναι!

- Ο Φώτης Παπανδρέου συνομιλεί με τον Γιώργο Κουβέλη

μπας και συγκροτήσουν νέο αριστερό προοδευτικό πόλο. Των φρονίμων τα παιδιά πριν τις εκλογές μαγειρεύουν τις μετεκλογικές συνεργασίες.

- Γιατί η ΝΔ και το ΠαΣοΚ δεν θα κατεβάσουν υποψήφιους δημάρχους σε όλους τους Δήμους της χώρας; Πάντως, μερικοί «ανεξάρτητοι» είναι τόσο πράσινοι που δεν πείθουν ότι είναι με τον Παναθηναϊκό.

- Στη Νέα Ιωνία Αττικής, μαθαίνουμε ότι τρία πράσινα ρετάλια, εκ των οποίων το ένα Διευθύνει Συμβουλεύοντας κοτζάμ Εθνικό Οργανισμό από την εποχή της Διαμαντοπούλου, διεκδικούν το Δήμο ως «ανεξάρτητοι».

- Ντρέπονται να πουν ότι είναι ΠαΣοΚ αλλά φοβούνται και να πουν ότι δεν είναι. Ο δε, πρώην υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, κατεβαίνει με τον Κασιδιάρη στο Δήμο Αθηναίων.


- Σ’ αυτές τις δημοτικές εκλογές η διαχωριστική γραμμή έχει από τη μία όσους είναι με την Ε.Ε το ΔΝΤ και το ευρώ, είτε καταγγέλοντας είτε υμνώντας και από την άλλη όσοι είναι με την προάσπιση της ζωής των δημοτών.

- Τελικά, δεν είναι μόνο ο Μπαλτάκος με τον Τσιάρα που ψιλοκουβέντιαζαν με τη Χρυσή Αυγή.
Στα κατώτερα στελέχη της ΝΔ μάλλον γίνονταν πιο χοντρές κουβέντες. Βρε Αντώνη! Εσύ τίποτα δεν ήξερες;

- 1η του Μάη: 1886 στο Σικάγο, 1892, 1893, 1894 στην Ελλάδα, 1936 στη Θεσσαλονίκη, 1994 εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή. Έπεσαν νεκροί. Έτσι μπορέσαμε εμείς την 1η Μαΐου του 2014 να απολαύσουμε τον καφέ μας.

- Ίσως να είναι πολύ πιο δύσκολο να διατηρήσεις τα δικαιώματα, παρά να τα αποκτήσεις.
Σ΄αυτό δοκιμαζόμαστε καθημερινά όλοι μας. Στο τι κάνουμε για να διατηρήσουμε τα δικαιώματά μας. Τα άλλα είναι αυτοπαραμύθιασμα.

- «Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο». Σα να μην πέρασε ούτε μια μέρα από το 1886. Γι’ αυτό εδώ και χρόνια λύσσαξαν τα τηλετσοπανόσκυλα να μιλάνε μόνο για γιορτή των λουλουδιών.

- Εκπαιδευτικοί μας ανέφεραν
ότι από φέτος τα μόρια της συνυπηρέτησης για τους συζύγους των εκπαιδευτικών, δεν μετράνε στους αιτούντες οριστική τοποθέτηση. Αν είναι αλήθεια, η ΟΛΜΕ το ξέρει;

- Μαθαίνουμε επίσης ότι οι οργανικές δεν θα αναφέρονται σε ένα σχολείο αλλά σε ομάδα σχολείων ώστε να μην μένουν εκπαιδευτικοί στη «διάθεση». Γιατί; Τι έχει η «διάθεση»; Αντισυνταγματική είναι;

- Το υπουργείο παιδείας μετά την προκήρυξη που έληγε στις 28/3 με την οποία ζητούσε εκπαιδευτικούς να γράψουν και να ελέγξουν θέματα της «τράπεζας», προχώρησε και σε πρόσκληση προς την εκπαιδευτική κοινότητα;

- Δεν υπήρξε σχετική ανταπόκριση
στην προκήρυξη ή πιέστηκε από διάφορους εργολάβους θεμάτων εξετάσεων; Η προκήρυξη προέβλεπε αμοιβή ενώ η πρόσκληση είναι στο τσάμπα.

- Πάντως η αυτοαξιολόγηση, γίνεται και προχωράει σε βάθος. Τα «σκονάκια» που μοίρασε το υπουργείο «για να έχουν μια ιδέα» οι εκπαιδευτικοί, πάνε σύννεφο.

- Από τη νέα σχολική χρονιά, ένα νέο αγνώριστο σχολείο θα περιμένει τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Χωρίς κενά, με καινούρια βιβλία, ολιγομελή τμήματα, χωρίς πολλές εξετάσεις και αγχωμένους μαθητές.

- Χωρίς ανάγκη για φροντιστήρια από την Α λυκείου,
χωρίς αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ και ΟΑΕΔ, με αύξηση μισθών, επαναφορά δώρων, αύξηση στο εφάπαξ, μείωση ωραρίου και μείωση των ορίων συνταξιδότησης.

ΠΗΓΗ

 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκτροχιάστηκε η φαρμακευτική δαπάνη – επανέρχεται το πλαφόν με τροπολογία

Το πλαφόν της συνταγογράφησης των φαρμάκων θέλει να επαναφέρει ο Αδωνις Γεωργιάδης με την τροπολογία που θα καταθέσει τη Δευτέρα.

Με το μέτρο να έχει ανασταλεί προσωρινά, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, παρατηρήθηκε εκτροχιασμός της φαρμακευτικής δαπάνης, σύμφωνα με τον Αδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα, η δαπάνη ήταν κατά 20 εκατ. ευρώ αυξημένη σε ένα μήνα, ενώ οι συνταγές ήταν αυξημένες κατά ένα εκατομμύριο στο ίδιο διάστημα.

Επισημαίνοντας τον κίνδυνο να «εκτροχιαστεί» ο ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM ανέφερε πως θα κατατεθεί τροπολογία τη Δευτέρα (5/5), ώστε να επανέλθει το πλαφόν, καθώς ο οργανισμός είναι στο «κόκκινο» με τα δεδομένα του Απριλίου.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιους «καίνε» τα εκκαθαριστικά της εφορίας

Ψυχρολουσία για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους, από την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεών τους. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τον «εφιάλτη» θα ζήσουν κατά κύριο λόγο ελεύθεροι επαγγελματίες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Πέρα από αυτούς όμως, όπως αναφέρει η «Ημερησία» τα εκκαθαριστικά «καίνε» και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες οι οποίοι το 2013 εμφάνισαν ζημία ή αναγκάστηκαν λόγω της κρίσης να βάλουν «λουκέτο» στην επιχείρησή τους και διαμένουν σε ιδιοκτήτη ή μισθωμένη ή δωρεάν παραχωρημένη κατοικία και έχουν στην κατοχή τους ένα αυτοκίνητο.

Οπως σημειώνει η εφημερίδα, φορολογούμενοι με το ίδιο ακριβώς εισόδημα, έστω 20.000 ευρώ, θα έχουν διαφορετική φορολογική επιβάρυνση, δηλαδή:
- αν είναι μισθωτοί ο φόρος ανέρχεται στο ποσό των 2.300 ευρώ,
- αν είναι αυτοαπασχολούμενοι ο φόρος ανέρχεται στο ποσό των 5.200 ευρώ πλέον προκαταβολή φόρου 55% (2.860 ευρώ), ο συνολικός φόρος ανεβαίνει στις 8.060 ευρώ,
- αν το εισόδημα αυτό προέρχεται από ενοίκια ο φόρος ανέρχεται σε 3.840 ευρώ πλέον προκαταβολή φόρου 55% (2.112 ευρώ) ο συνολικός φόρος «φουσκώνει» στις 5.952 ευρώ.

Η φορολογική επιβάρυνση όμως ανεβαίνει κατακόρυφα με τη φορολόγηση βάσει τεκμηρίων. Ο κώδικας προβλέπει ότι η διαφορά τεκμηρίων προστίθεται στα εισοδήματα της πηγής από την οποία δηλώνονται τα μεγαλύτερα εισοδήματα και αν δεν δηλώνονται εισοδήματα από καμία πηγή φορολογείται ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες.

Για παράδειγμα, άγαμος μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ ο οποίος διαμένει σε διαμέρισμα 100 τ.μ. και έχει ένα αυτοκίνητο 1.600 κ.ε. πενταετίας θα φορολογηθεί για τεκμαρτό εισόδημα 13.900 ευρώ (4.500 ευρώ για την κατοικία + 6.400 ευρώ για το Ι.Χ.+ 3.000 ευρώ το ελάχιστο τεκμήριο) και θα πληρώσει φόρο 958 ευρώ ή 418 ευρώ επιπλέον σε σχέση με τον φόρο των 540 ευρώ που προκύπτει για το εισόδημα των 12.000 ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας -Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον Ημιμαραθώνιο

Απροσπέλαστο για τα αυτοκίνητα θα είναι το κέντρο της Αθήνας έως το μεσημέρι της Κυριακής, καθώς οι δρόμοι «παραδίδονται» σε εκείνους που θα τρέξουν στον Ημιμαραθώνιο της πόλης.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν έως τις 2 μ.μ., ενώ εξαιτίας του αγώνα θα ανοίξουν και μία ώρα αργότερα- στις 12:00- τα καταστήματα στο κέντρο.

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λ. Βασ. Αμαλίας, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Όλγας έως τη Λ. Συγγρού, και στα (2) δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Λ. Βασ. Αμαλίας, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Όλγας έως την οδό Πανεπιστημίου και στα (2) δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 04.00΄ έως 14.00΄.

Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου), σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Σόλωνος, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Πλατεία Ομονοίας.

Πλατεία Συντάγματος.

Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), στο τμήμα της από τη Λ. Αλεξάνδρας έως την πλ. Ομονοίας, και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), στο τμήμα της από τη Λ. Αλεξάνδρας έως την οδό Αγ. Μελετίου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 08.45΄ έως 10.30΄.

Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Λ. Συγγρού, στο τμήμα της από την οδό Πετμεζά έως τη Λ. Αμαλίας, και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της, ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Συγγρού

Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Αραβαντινού, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Ησιόδου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Πειραιώς, στο τμήμα της από την οδό Κολωνού έως την πλ. Ομονοίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Αθηνάς, στο τμήμα της από την οδό Σοφοκλέους έως την πλ. Ομονοίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Ανώνυμη οδός (δίπλα στο πάρκο Ελευθερίας), σε όλο το μήκος της.

Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.

Μονή Πετράκη, στο τμήμα της από την οδό Υψηλάντου έως τη Λ. Βασ. Σοφίας.

Χατζηκώστα, σε όλο το μήκος της.

Ζαχάρωφ, σε όλο το μήκος της.

Τσόχα, στο τμήμα της από την οδό Π. Κυριακού έως τη Λ. Βασ. Σοφίας.

Λ. Βουλιαγμένης, στο τμήμα της από την οδό Τιμολέοντος έως την οδό Αρδηττού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Αρδηττού, στο τμήμα της από τη Λ. Βουλιαγμένης έως τη Λ. Βασ. Όλγας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Όλγας έως την οδό Β. Αλεξάνδρου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, πλην της Λ. Βασ. Σοφίας και των οδών Β. Γεωργίου και Ριζάρη.

Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από την οδό Βασ. Αλεξάνδρου έως την οδό Φειδιππίδου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Κων/νου έως τη Λ. Αμαλίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, πλην της οδού Παπαδιαμαντοπούλου. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 08.15΄ έως 13.00΄.

Λ. Κηφισίας, στο τμήμα της από την οδό Πανόρμου έως την οδό Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Βασ. Σοφίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, πλην των οδών Ιπποκράτους και Χαριλάου Τρικούπη.

Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της από την οδό Ζαγοράς έως την οδό Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Αλεξάνδρας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Φειδιππίδου, στο τμήμα της από τη Λ. Μεσογείων έως τη Λ. Βασ. Σοφίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Αλεξάνδρας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Β. Απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων από την Ημιμαραθώνια διαδρομή, κατά τις ώρες που τα τμήματα αυτής θα είναι αποκλεισμένα από την κυκλοφορία των οχημάτων, εκτός των παρακάτω ελεγχόμενων κόμβων κάθετης διέλευσης:

Λ. Αλεξάνδρας – Ιπποκράτους.

Λ. Αλεξάνδρας – Χαρ. Τρικούπη.

Πατησίων (28ης Οκτωβρίου) – Κοδριγκτώνος.

Πατησίων (28ης Οκτωβρίου) – Στουρνάρα.

Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρώδου Αττικού (μόνο για τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας)

Λ. Βασ. Σοφίας – Ριζάρη (μόνο για τα οχήματα του Ε.Κ.Α.Β.).

Λ. Βασ. Σοφίας – Παπαδιαμαντοπούλου.

Λ. Βασ. Σοφίας – Ρηγίλλης (μόνο για οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ε.Κ.Α.Β.).

Λ. Βασ. Σοφίας – Μαρασλή (μόνο για τα οχήματα του Ε.Κ.Α.Β.).

Λ. Βασ. Κων/νου – Ριζάρη.

Λ. Βασ. Κων/νου – Βασ. Γεωργίου.

Λ. Βασ. Κων/νου – Λ. Βασ. Σοφίας.

 

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διαμάχη ΟΣΕ-ΕΡΓΟΣΕ με θύμα ..τα έργα

Σοβαρές παρενέργειες στα έργα του σιδηροδρόμου, προκαλεί το βραχυκύκλωμα από τις διαφωνίες μεταξύ του ΟΣΕ και της θυγατρικής ΕΡΓΟΣΕ που πολλοί πλέον παρομοιάζουν με συγκατοίκηση δύο ξένων στο ίδιο σπίτι. Οι συνεχείς κόντρες και η υπονόμευση έχουν φτάσει μέχρι το γραφείο του υπουργού Μεταφορών κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο οποίος δέχεται εισηγήσεις για νομοθετικές παρεμβάσεις που θα καθιστούν διακριτούς τους ρόλους μεταξύ των δύο εταιρειών που συχνά αλληλοκαλύπτονται και ανταγωνίζονται η μία την άλλη. Αν και η ΕΡΓΟΣΕ συστάθηκε το 1996 με την προτροπή της ΕΕ να τις ανατεθούν όλα τα συγχρηματοδοτούμενα έργα του ελληνικού σιδηροδρόμου (μελέτη -κατασκευή) λόγω της κατασπατάλησης πόρων από τον ΟΣΕ τα προηγούμενα χρόνια, στην πράξη ο ρόλος αυτός δοκιμάζεται συνεχώς.

Πρόσφατο «θύμα» της ενδοοικογενειακής σύγκρουσης αφορά η επέκταση του προαστιακού στο Λαύριο. Η προκήρυξη των μελετών β΄ φάσης για την κατασκευή του έργου από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ «σκάλωσε» στον ΟΣΕ, ο οποίος διαφωνώντας πλήρως με το σχεδιασμό του απέστειλε επιστολή στην διαχειριστική αρχή για να μπλοκάρει την μελέτη θεωρώντας ότι το έργο θα είναι ακριβό! Σύμφωνα με πληροφορίες οι ενστάσεις του ΟΣΕ αφορούσαν από τους σταθμούς και τους ανισόπεδους κόμβους μέχρι τον τρόπο διευθέτησης των ρεμάτων. Με βάση το σχεδιασμό η νέα γραμμή, που θα αναβαθμίσει και το λιμάνι του Λαυρίου προβλέπεται να διαθέτει δύο σιδηροδρομικούς σταθμούς (Μαρκόπουλο, Λιμάνι του Λαυρίου) και επτά στάσεις: Καλύβια, Κουβαρά, Κερατέα, Αμφιτρόπη, Περιγιάλι, Θορικό, Εκπαιδευτικό Κέντρο Λαυρίου.

Η διαδρομή Αθήνα-Λαύριο θα γίνεται σε λιγότερο από μία ώρα, με ταχύτητα 120 χλμ. ενώ το έργο εκτιμάται ότι θα κοστίσει περί τα 100 εκ. ευρώ.

Παρόμοιες τρικλοποδιές μπήκαν τους τελευταίους μήνες και στο έργο της ανάταξης της ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Αθήνα- Δομοκός ύψους 25 εκ. ευρώ, που όταν ολοκληρωθεί υπολογίζεται ότι θα εξοικονομίσει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ 16 εκ. ευρώ ετησίως. Πρόκειται για το όφελος που θα έχει ο ελληνικός σιδηρόδρομος από την αντικατάσταση της πετρελαιοκίνησης με την ηλεκτροκίνηση λόγω της μείωσης του κόστους ενέργειας για την κυκλοφορία των συρμών (7 εκ. ευρώ) αλλά και της διαφοράς που θα προκύψει στα κόστη συντήρησης του ηλεκροδοτούμενου τροχαίου υλικού σε σχέση με το ντιζελοκίνητο, αλλά και της αύξησης της κίνησης που θα φέρει η ταχεία σιδηροδρομική γραμμή στο δίκτυο (συνολικά 16 εκ. ευρώ).

Η επίμαχη σύμβαση υπογράφτηκε τον περασμένο Ιούνιο με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον προσεχή Οκτώβριο. Όμως λίγους μήνες αργότερα -τον Σεπτέμβριο του 2013- ο ΟΣΕ, αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή μια νέα εργολαβία για την αντικατάσταση σιδηροτροχιών στο τμήμα Αχαρναί-Οινόη η οποία όχι μόνο δημιουργεί εμπόδια στην ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης αλλά λόγω των καθυστερήσεων που σημειώνεται στην εκτέλεση των εργασιών ο ανάδοχος, η εταιρεία Τέρνα, έχει ζητήσει παράταση της 4ης αποκλειστικής προθεσμίας του έργου έως τις 25 /9/2014 και αναθεώρηση, γεγονός που σηματοδοτεί πρόσθετες δαπάνες για όσες εργασίες δεν εκτελεστούν εντός της συμβατικής προθεσμίας που είναι η 3η Οκτωβρίου του 2014.

Με επιστολή της η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ ζητούσε από την μητρική εταιρεία να τις δοθούν σαφή χρονοδιαγράμματα και αναλυτική περιγραφή του έργου με στόχο την παράλληλη εκτέλεση των δύο συμβάσεων. Η διοίκηση όμως του ΟΣΕ εντάσσει την εργολαβία στο πλαίσιο της συντήρησης του δικτύου, θεωρεί ότι δεν επηρεάζει τα υψομετρικά χαρακτηριστικά της γραμμής και υποστηρίζει ότι πρόκειται για δύο ανεξάρτητες εργολαβίες. Αίσθηση προκάλεσε πρόσφατα και η ανάθεση από τον ΟΣΕ δύο εργολαβιών συνολικού ύψους 10 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Δράμα -Παρανέστι -Σταυρούπολη. Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε αφορά το γεγονός ότι οι μελέτες αυτές χρηματοδοτούνται μεν από τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών ωστόσο τα υπό μελέτη τμήματα δεν ανήκουν σε αυτά!

Η διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο εταιρειών εκδηλώθηκε τους προηγούμενους μήνες και στην συντήρηση του δικτύου του ΟΣΕ που αξίωνε να αναλάβει η ΕΡΓΟΣΕ. Τελικά η εργολαβία θα ανατεθεί κατόπιν διαγωνισμού σε ιδιώτη και το διαγωνισμό θα κάνει ο ΟΣΕ.

newmoney.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτή είναι η αφίσα των φαρμακοποιών που «χτυπά» την κυβέρνηση(δείτε ολόκληρη την αφίσα)

Με το μήνυμα «θεμελιώνουμε το μέλλον της Νέας Ελλάδας», οι φαρμακοποιοί πιστοί στην υπόσχεση που έδωσαν στην Γενική τους Συνέλευση, ξεκινούν την μεγάλη τους καμπάνια από την ερχόμενη Δευτέρα σε όλα τα φαρμακεία με αφίσα, που θα φέρει τον τίτλο αυτόν.

Στην αφίσα οι φαρμακοποιοί στηλιτεύουν όλη την τραγική κατάσταση που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός, όπως ανεργία, μείωση συντάξεων, διάλυση της δημόσιας υγείας, αύξηση συμμετοχής στα φάρμακα, με στόχο όπως έχουν αποφασίσει, να ενημερώσουν τους πολίτες αλλά και να καταστήσουν τα 11.000 περίπου φαρμακεία της χώρας, ισάριθμα εκλογικά κέντρα στις επικείμενες εκλογές.



Είναι χαρακτηριστικό επίσης, ότι στην αφίσα ένα χέρι κρατά ψηφοδέλτιο με τον τίτλο success story το οποίο ρίχνει στον κάλαθο των αχρήστων, ενώ τα ονόματα που περιλαμβάνονται στην λίστα είναι μεταξύ άλλων του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ε. Βενιζέλου, του υπουργού Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη, του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα και άλλων μελών της κυβέρνησης, καθώς και μελών προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως του κ. Α. Λοβέρδου.

Ο φαρμακευτικός κόσμος έχει βιώσει είναι γεγονός το μένος της κυβερνητικής πολιτικής συνεπεία των μνημονιακών πολιτικών που τόσο πιστά υπηρετεί και εφαρμόζει ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ το νέο μέτρο που έρχεται – με την μείωση του ποσοστού κέρδους στο 15%- πυροδοτεί ακόμη περισσότερα τα πράγματα δημιουργώντας ασφυκτικό περιβάλλον για τα φαρμακεία.

Ήδη πολλοί Σύλλογοι έχουν αρχίσει το διαμοιρασμό φυλλαδίων στους ασφαλισμένους, αλλά και έχουν κολλήσει ανάλογες αφίσες στις βιτρίνες των φαρμακείων τους.

Πηγή:avatonpress.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο στην Κρήτη κάνει βόλτα στα βουνά του Λασιθίου – ΒΙΝΤΕΟ

Το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο της Κρήτης, το «SUNNYCLIST», «δοκιμάζει τιις αντοχές» του διασχίζοντας τα Λασιθιώτικα βουνά και από ότι φαίνεται «παίρνει άριστα» στη βαθμολογία.

Όπως διαβάζουμε στο flashnews, πρόκειται για ένα τριθέσιο, τρίκυκλο όχημα, το πρώτο ελληνικής κατασκευής υβριδικό ηλιακό όχημα, που το καλοκαίρι αναμένεται να βγει στην παραγωγή.

Ο κρητικός, Μανώλης Τσικανδιλάκης, γνωστός για την αγάπη που έχει στο ποδήλατο, είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την εφεύρεση του «SUNNYCLIST» και όπως ο ίδιος σημειώνει «δημιουργήσαμε ένα όχημα που να αξιοποιεί τις δυνατότητες του τόπου μας και που ταιριάζει στις ανάγκες μας».

Δείτε το βίντεο από την βόλτα στο Λασίθι



πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τρώμε φυτοφάρμακα: Ποια φρούτα και λαχανικά εμφανίζουν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση

Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν βασικό στοιχείο της διατροφής μας εξασφαλίζοντας την καλή λειτουργία του οργανισμού. Τι γίνεται όμως όταν είναι εμποτισμένα με εντομοκτόνα που είναι επιβλαβή για την υγεία μας;

Για 10η συνεχή χρονιά, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας (EWG) έχει κυκλοφορήσει κατάλογο με τα πιο μολυσμένα από φυτοφάρμακα προϊόντα, και για άλλη μια φορά τα μήλα βρίσκονται στην κορυφή.

Η λίστα καταρτίζεται από το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας μετά από έρευνα σε 48 φρούτα και λαχανικά για τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Περίπου 65% των δειγμάτων ήταν θετικά στο τεστ.

Αυτό είναι άσχημα νέα αφού τα φυτοφάρμακα έχουν συνδεθεί με αναπτυξιακά προβλήματα στα παιδιά και μπορούν να ενεργούν ως καρκινογόνα ή να θέσουν εκτός λειτουργίας το ενδοκρινικό σύστημα, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την EWG αυτά είναι τα πιο μολυσμένα με φυτοφάρμακα τρόφιμα:
 
Αμπελοφάσουλα
Πατάτες
Τοματίνια
Αγγούρι
Νεκταρίνια
Κόκκινες, πορτοκαλί και κίτρινες πιπεριές
Σπανάκι
Ροδάκινα
Σέληνο
Σταφύλια
Φράουλες
Μήλα

iefimerida.gr
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!