EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η βασίλισσα της Αγγλίας πληρώνει φόρους, οι εφοπλιστές στην Ελλάδα όχι…

Του Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλη

Δεν είναι μόνο το Ποτάμι, δεν είναι μόνο η Εληά, τα φαινόμενα δυσοσμίας συνεχώς αυξάνουν και αποκτούν ταυτότητα.

Η Ελλάδα δεν θα έμπαινε σε κανένα μνημόνιο αν οι εφοπλιστές πλήρωναν τα 16 δις ευρώ φόρους κάθε χρόνο, που τους αναλογούν.

Μεγάλο παραμένει το πρόβλημα μνήμης των ΜΜΕ και το κλίμα υψηλής προστασίας που προσφέρουν αυτά στα ντόπια αφεντικά, που ετοιμάζονται να ξαναφάνε τα δάνεια και τα λεφτά απο τα ευρωπαικά προγράμματα μοιράζοντας ψίχουλα στο λαό και βάζοντας τους υπαλλήλους τους να τάζουν στους ιθαγενείς ψεύτικες ελπίδες περί ανάπτυξης, για να μη βγούν στο αντάρτικο πρίν την ώρα που πρέπει.

Η τραγική οικονομική κατάσταση συνεχώς επιβαρύνεται σε όλες τις περιφέρειες της χώρας ενώ το μίσος όλων κατά της της κεντρικής κυβέρνησης των Αθηνών, που συνεχώς κάνει κακοδιαχείριση, αυξάνει δείχνοντας την ανάγκη της αυτονόμησης των περιφερειών της  χώρας μέσω ενός νέου συντάγματος που ετοιμάζεται.

Αγνοώντας το παιγνίδι που εξελίσσεται με στόχο τη διάλυση της χώρας, αρκετοί υποψήφιοι δήμαρχοι συνεχίζουν να βοηθούν στην αφαίμαξη της χώρας στρέφοντας τον κόσμο σε ανάγκες που ευνοούν επιχειρηματικά συμφέροντα και όχι αυτό τπου χρειάζεται η χώρα, δηλαδή την ανάπτυξη και τη παραγωγή.

Ο υποψήφιος δήμαρχος του Πειραιά Μώραλης υποστηριζόμενος απο τον εφοπλιστική Μαρινάκη ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Πειραιά, μιλώντας στο MEGA με καθήλωσε με τους αναπτυξιακούς “στόχους” που έχει βάλει για να αναμορφώσει το Πειραιά, με κορυφαία τα ακόλουθα “δείγματα”…

1) «Το πρόβλημά μας είναι ότι έφυγαν οι εφοπλιστές από τον Πειραιά», λέει ο Μώραλης που κατεβαίνει με τη παράταξη «Πειραιάς Νικητής» επισημαίνοντας την εκτίμηση που τρέφει ο Πειραϊκός λαός για τον εφοπλιστικό κόσμο!

2)  Ο Μώραλης “δεσμεύθηκε” να διεκδικήσει πόρους από κοινοτικά προγράμματα χωρίς να ζητήσει χρήματα από την κεντρική εξουσία!

3) Ο Μώραλης τάχθηκε κατά της μεταφοράς του δικαστικού μεγάρου έξω από το κέντρο της πόλης! «Είναι πολύ σημαντικό για τον Πειραιά να διατηρήσει τα δικαστήρια στην πόλη. Θα είναι μεγάλη ήττα για τον Πειραιά αν φύγουν τα δικαστήρια»!

4) Τέλος, ο Μώραλης ξεκαθάρισε πως ηγείται ενός πολυσυλλεκτικού και υπερκομματικού ψηφοδελτίου και τοποθέτησε την ιδεολογική του ταυτότητα στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Πρόκειται για ένα ακόμη Ποτάμι, για μια ακόμη Εληά, για ένα ακόμη δότη…

Η παράταξη «Πειραιάς Νικητής» είναι ένα ακόμη εργαλείο που φτειάχτηκε για να αντιπροσωπεύσει αυτό που λείπει στη σκακιέρα όλων των σκέψεων και όχι αυτό που χρειάζεται. Στόχος του συστήματος δεν είναι να γίνει κάτι σωστό αλλά να ελέγχεται η χώρα με δική του αντιπροσώπευση.
Οι εφοπλιστές ούτε ένα καράβι δεν φτειάχνουν στην Ελλάδα αλλά ούτε και φόρους πληρώνουν.
Ο κ. Μώραλης ψάχνεται να στηρίξει τους εφοπλιστές, αφού οι άλλοι επιχειρηματίες έχουν άλλους… Το νέο Σύνταγμα ελπίζω να μη αναφέρει τίποτα υπέρ των εφοπλιστών. Όλοι πρέπει να πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν και όποιου δεν αρέσει, το λέει απερίφραστα, δημόσια σαν άντρας και φεύγει.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι πλυντήριο του καθενός είτε αυτός είναι Γερμανός είτε αυτός είναι Ρώσος είτε αυτός είναι Αμερικανός είτε αυτός είναι Έλληνας είτε αυτός είναι “Έλληνας” είτε αυτός είναι οτιδήποτε άλλο.

Πρός το παρόν, οι εφοπλιστές του “κόσμου” με 300,000 ευρώ με τον επενδυτικό νόμο Σαμαρά γίνονται Έλληνες υπήκοοι και φυσικά δεν πληρώνουν ή πληρώνουν ασήμαντους φόρους στη πτωχευμένη Ελλάδα.

Κανείς πολιτικός με βάση αυτό δεν δικαιούται να ομιλεί. Ο λόγος του είναι ύβρις.
Είναι αστείο να ασχολείται κανείς για το που θα πάει το Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά και να μη ασχολείται με την οργάνωση μικρών παραγωγικών έργων. Τα κοινωφελή έργα και η κατασκευή πεζοδρομίων πάλι για το οποίο σκίζεται ο παρών δήμαρχος Πειραιά Μιχαλολιάκος είναι άλλη μια άνευ ουσίας επιλογή.

Στην Ελλάδα τα ευρωπαϊκά προγράμματα τα παίρνουν όλοι για να γίνονται δουλίτσες και όχι για να γίνει έργο. Πόσα δεν έχουν γίνει και πόσοι θα έπρεπε απο τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες να είναι μέσα στη στενή…

Η δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ έχουν εγκληματίσει κατά του Ελληνικού λαού, γιατί είναι αδιανόητο μετά απο τόσα έργα που έχουν γίνει στην Ελλάδα με επιδοτήσεις απο την ΕΕ, να μην υπάρχει έργο που να ενισχύει τη παραγωγή της χώρας και ταυτόχρονα να μη τιμωρείται για τα σκάνδαλα που ανακαλύπτονται πλήν ελαχίστων κανένας.

Είναι δυνατόν ακόμη και μη πολιτικά πρόσωπα να προστατεύονται νομικά για τις πράξεις τους και σε αυτή τη Βουλή να μη παραιτείται κανένας; Tί σημαίνει αυτό;

Σημαίνει αυτό που λέω συνήθως. Όλοι είναι μια παρείτσα και στο χάρτη της διαπλοκής που ελέγχει τη χώρα σε κάθε περίπτερο-γωνία είναι ο κατάλληλος άνθρωπος που προωθεί τα παιδιά του συστήματος και κόβει τους άλλους.

Ο λόγος που ασχολήθηκα με το Δήμο του Πειραιά είναι γιατί έζησα πολλά χρόνια σε αυτή τη πόλη και γνωρίζω τα πράγματα πολύ καλά. Δεν γεννήθηκα στο Κολωνάκι αλλά στα Καμίνια, στην Αχαρνών 19. Τίποτα δεν είναι τυχαίο…

Έχω συγκεκριμένο σχέδιο ανάτπυξης για τη χώρα. Δεν είμαι ονειροπόλος αλλά ρεαλιστής, Μέσα στο ρεαλισμό όμως των πραγμάτων χρειάζεται και η φιλοσοφία, που δυστυχώς ούτε αυτή σας έκαναν να την αγαπήσετε. Οι “δάσκαλοι” έκαναν business… Ήθελαν να “βλέπουν” μόνο εκείνοι. Πληρώστε κορόιδα.
Φλάς δεξιά λέω.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Goldman Sachs : Ζητά επιπλέον μειώσεις μισθών

Η εταιρεία που διέλυσε την αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ (με τη «φούσκα» των στεγαστικών δανείων που άφησε εκατοντάδες χιλιάδες άστεγους πολίτες) και διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο στην δημοσιονομική κατρακύλα της Ελλάδας εντός ευρώ, έρχεται τώρα με νέα έκθεσή της και ζητά να γίνουν 7 παρεμβάσεις όπως λέει για να μην διαλυθεί το ευρώ.

Όλως τυχαίως οι παρεμβάσεις αυτές είναι επώδυνες για τους φτωχούς και τις ευπαθείς ομάδες των λαών της Ευρώπης. Τις επτά αυτές δράσεις για να καταστεί περισσότερο βιώσιμη η Ευρωζώνη περιγράφει η Goldman Sachs στην τελευταία ανάλυση της για την πορεία της οικονομίας του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.

Στην 34σέλιδη ανάλυσή της με τίτλο «What makes a monetary union work?» (Τι πρέπει να κάνει μια νομισματική ένωση για να επιτύχει), η Goldman Sachs στοιχειοθετεί τα σημεία που θα πρέπει να προσέχουν οι επενδυτές για να διαμορφώσουν τη στρατηγική τους υπέρ ή κατά της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, οι 7 δράσεις είναι οι ακόλουθες και καλό είναι να βλέπουμε τη σημειολογία πίσω από τις λέξεις και τις προτάσεις:

1. Συγχρονισμός των οικονομικών κύκλων των κρατών μελών, έτσι ώστε η νομισματική πολιτική να μπορεί να ταιριάζει σε όλους.
-Πρακτικά δηλαδή ζητά μια ενιαία οικονομική πολιτική που θα καθορίζεται όχι από τα κράτη μέλη ανάλογα με τις επί μέρους ανάγκες, αλλά από τον ισχυρό της Ένωσης που δεν είναι άλλος από τη Γερμανία.

2. Υψηλός βαθμός σύγκλισης της αγοράς εμπορευμάτων, ώστε να μεγιστοποιηθεί το όφελος του κοινού νομίσματος.
-Να μην παράγει ο καθένας ότι θέλει, αλλά μόνον κατόπιν εγκρίσεως των ισχυρών.

3. Υψηλός βαθμός κινητικότητας του εργατικού δυναμικού, για να βοηθήσουν στην προσαρμογή των υπό κρίση περιοχών.
-Κοινώς να διαλυθούν περεταίρω οι εργασιακές σχέσεις.

4. Υψηλός βαθμός ευελιξίας των μισθών, ώστε να υπάρξουν πραγματικές προσαρμογές των συναλλαγματικών ισοτιμιών.
-Σε απλά ελληνικά, να κατέβουν ακόμα πιο κάτω οι μισθοί των εργαζομένων.

5. Μηχανισμοί για δημοσιονομικές μεταβιβάσεις.

6. Χρηματοπιστωτική σύγκλιση είτε μέσω ενός ενοποιημένου τραπεζικού συστήματος ,είτε μέσω της μεγαλύτερης ενσωμάτωσης στην αγορά κεφαλαίων, για να καταστεί δυνατός ο μεγαλύτερος επιμερισμός κινδύνου σε ολόκληρη την νομισματική ένωση.
-Ενοποιημένο το τραπεζικό σύστημα για να περάσει εύκολα στα χέρια ξένων επενδυτών


7. Υψηλός βαθμός πολιτικής και θεσμικής ολοκλήρωσης
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, η παραπάνω είναι μια απαιτητική λίστα.
Όμως κάθε ένα από τα κριτήρια αυτά είναι αναγκαία για να εξασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη επιβίωση της ζώνης του ευρώ.
 

Εάν δεν τηρηθούν τότε η Ευρωζώνη είναι απίθανο να επιβιώσει μακροπρόθεσμα, καταλήγει η Goldman Sachs.

Παράλληλα, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι παράγοντες της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και ο ίδιος ο κ. Βρούτσης, κατά καιρούς σε δηλώσεις του διαρρηγνύει τα ιμάτια του ότι δεν θα υπάρξουν επιπλέον περικοπές μισθών.

Εκτός κι αν ισχύει η λαϊκή σοφία: «Ο κόσμος το “ χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι».

ΠΗΓΗ
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βρούτσης: Ναι θα κόψω εφάπαξ και επικουρικές

Ούτε λίγο ούτε πολύ ομολόγησε το μεγάλο μαχαίρι στις συντάξεις που έρχεται μετά τις εκλογές βαπτίζοντας το αναπροσαρμογές στις επικουρικές από τον Ιούλιο του 2014 καθώς και στα εφάπαξ – αναγκαίες και δίκαιες – όπως είπε χαρακτηριστικά καθώς χάρη σ’ αυτές τις αναπροσαρμογές, οι συντάξεις και τα εφάπαξ διασφαλίστηκαν για τις επόμενες γενιές και τα ταμεία στο εξής δεν πρόκειται να εμφανίσουν ελλείμματα.

Σε δηλώσεις του πριν από λίγες μέρες ο κ. Βρούτσης προέβλεψε ότι οι μειώσεις στις επικουρικές θα είναι μικρές κάτω από 5%. Η εκτίμηση επιβεβαιώνεται και από τον πίνακα με τις παρεμβάσεις δαπανών στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα όπου προϋπολογίζεται μειωμένη δαπάνη προς τα επικουρικά ταμεία τα επόμενα χρόνια λόγω της εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία.

Αναφερόμενος επίσης στην εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου 3863/2010 με άξονα τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ από το 2015, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν «βίαιες προσαρμογές και αναταράξεις στις σχέσεις των συνταξιούχων με το ασφαλιστικό σύστημα».
Ο Υπουργός Εργασίας επεσήμανε, ακόμη, ότι υπάρχουν ενδείξεις αποκλιμάκωσης της ανεργίας και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το ποσοστό της ανεργίας θα φθάσει το 15,9% έως το 2018, από 25% το 2014, όπως προβλέπεται από το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015 – 2018.

Αναφερόμενος στο θέμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων ο κοινοτικός επίτροπος αρμόδιος για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και την Κοινωνική Ένταξη, Λάζλο Άντορ, ανέφερε ότι η Επιτροπή συνιστά στα κράτη-μέλη να εξαλείψουν τις εξαιρέσεις και να αυξήσουν τα όρια ηλικίας όπου απαιτείται. Αναγνώρισε όμως ότι η προσπάθεια αυτή έχει πάρει περισσότερο χρόνο από εκείνον που είχε προβλεφθεί.
 

olympia.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όλοι στην κάλπη για να μην συνηθίσουμε τον θάνατο

1.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΚΑΜΟΡΑ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

-Κι αν δεν μπορείς να κάνεις τη ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον, όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις…
Μ΄αυτή την σκέψη ο 77χρονος φαρμακοποιός Δημήτρης Χριστούλας, τον Απρίλιο του 2012, έδινε τέλος στην ζωή του στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας.
«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσής μου. Δεν μπορώ να βρω άλλον τρόπο αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για να επιβιώσω και πριν γίνω βάρος στο παιδί μου».
Όποιοι από σας εκεί έξω πιστεύουν πως ο Δημήτρης Χριστούλας επέλεξε, μέσα στην βουβή αξιοπρέπειά του, να βάλει τέλος στην ζωή του για να εκλεγεί ευρωβουλευτής η Μαρία Σπυράκη, δεν έχουν θέση ανάμεσά μας.

ntsounos1267(Εάν είναι τόσοι πολλοί, δεν έχουμε εμείς ρόλο σ΄ αυτή εδώ τη χώρα.)
Δεν έχουμε ρόλο σε μια χώρα στην οποία κυριαρχούν οι συμμορίες των μαφιόζων, οι οποίοι πλέον δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα, μια και ο διεφθαρμένος κρατικός μηχανισμός επιβραβεύει τις πρακτικές τους.
4 χρόνια μνημόνιο και το αδηφάγο πελατειακό κράτος παραμένει, αλώβητο και αδηφάγο κτήνος, το οποίο τρέφεται από τις θυσίες 11 εκατομμυρίων για χάρη 1.000 διαπλεκόμενων οικογενειών με τις πιο φονικές από δαύτες να εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στα ΜΜΕ.
Είναι οι ίδιοι που δεν επιτρέπουν την παραμικρή μεταρρύθμιση στο χυδαίο δημόσιο.
1.000 οικογένειες της εγχώριας Καμόρα με μπροστάρηδες βουλευτές, οι οποίοι υπερασπίζονται κάθε είδους προνόμια της Μαφίας ακόμη και τις εισφορές στα επιμελητήρια.
Είναι η ίδια Μαφία η οποία λεηλατεί περιουσίες Ανιάτων σε γνωστό Ίδρυμα της χώρας το οποίο έχει την υψηλή προστασία του σεσημασμένου παραδικαστικού κυκλώματος.
(Σύντομα οι αποκαλύψεις κι εδώ θα αναδείξουν το μέγεθος του εγχώριου παραδικαστικού βούρκου).
Όσοι από σας πιστεύετε ότι ο φαρμακοποιός Χριστούλας αυτοκτόνησε ώστε να μπορεί ανενόχλητος ο κάθε Πρετεντέρης να απαγορεύει τα δημοψηφίσματα στους πολίτες-την στιγμή που ο ίδιος έχει αποκαλύψει σε βιβλίο τον σκοτεινό ρόλο του στην εξαθλίωση των συμπολιτών του-είστε άξιοι της τύχης σας.


ko6Συνεχίστε να απλώνετε τα χέρια σας για ένα μαρούλι και να δημιουργείτε εντυπωσιακά ενσταντανέ για τα ΜΜΕ των μηντιαρχών της διαπλοκής που διάγουν βίο Ζούκερμπεργκ χάρη στα εκατοντάδες εκατομμύρια θαλασσοδάνεια που έχουν λάβει και συνεχίζουν να λαμβάνουν τα σαπάκια τους.
Επειδή είναι πολύ πιθανό να ζουν ανάμεσά μας τόσες ανθρώπινες ρέπλικες οι οποίες για ένα μαρούλι είναι έτοιμες να γυρίσουν και το άλλο μάγουλο στον σταυρωτή τους, το μεγάλο στοίχημα είναι να μην λείψει κανείς από την κάλπη.
Αυτή την φορά η αποχή από την κάλπη, ισοδυναμεί με την αποδοχή του και την συνήθεια του θανάτου. Των θανάτων του Χριστούλα, των χιλιάδων Χριστούλων…Θα πρέπει αυτές οι εκλογές να μετατραπούν σε δημοψήφισμα. Σε όλα εκείνα τα δημοψηφίσματα που μας στέρησαν τα φερέφωνα μιας ολιγαρχίας που οδηγεί την Ευρώπη, με μαθηματική ακρίβεια, στο τέλος της ιστορίας της.
Για μας εδώ στο Κουρδιστό Πορτοκάλι μεγαλύτερη σημασία ακόμη και από την πανωλεθρία των εκτελεστών συμβολαίων έχει η συμμετοχή του κόσμου στην κάλπη.
Σ΄ αυτές τις εκλογές αρκεί η συμμετοχή σου για να προκαλέσει συνέπειες που αυτή την στιγμή είναι αδύνατο να χαρτογραφηθούν…

xristoulas-simeioma

Εκείνο το σημείωμα
Ο αυτόχειρας, στο σημείωμα που άφησε για να εξηγήσει το απονενοημένο του διάβημα, τονίζει μεταξύ άλλων, ότι τα σκληρά μέτρα λιτότητας «εκμηδένισαν κάθε ίχνος επιβίωσής του».
«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μία αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι” αυτή.

Επειδή έχω μία ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικοφ, ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για την διατροφή μου.
Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (πιάτσα πορέτο του Μιλάνου)» .

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!