EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Και είπεν ο θεός...



Γεννηθήτω..."μέρισμα".
Και εγένετο.
Εκκλησίες στολίστηκαν με βάγια.
Κυβερνητικοί με φράκα.
Κανονιοβολισμοί, παιάνες, αλλαλαγμοί.
Παπαγάλοι και ΜΜΕ σε πλήρη δράση.
"ΠΑΡΤΕ και ΦΑΤΕ"...όλα μαζί.
Οι όφφιδες της παραπλάνησης επί τω έργω.

Και πριν καν υλοποιηθεί η πρώτη θεϊκή εντολή,
να κι η δεύτερη.
Γεννηθήτω "ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα".
Και εγένετο.
Πλήθη απόρων και απορούντων προσκυνούν.
Λαμπάδες υπέρ θεού, ίσα με το συρρικνωμένο μπόϊ τους.

Γεννηθήτω "συμψηφισμοί ΦΠΑ".
Επαγγελματίες λιποθύμησαν.
Μικροεπιχειρηματίες στα τέσσερα κατευθύνονται
στο ναό του προσφάτως αναστηθέντος.

Γεννηθήτω "νομιμοποίηση αυθαιρέτων".
Ομαδική παράκρουση.
Χλιδάτοι, βιλάτοι και καταπατητές είδον το φως.
Οι κόποι τους αμείβονται.

Και είπεν ο θεός...
Τέτοιοι μαλάκες μόνο στην Ελλάδα κατοικοεδρεύουν.
Και...άλλαξε πλευρό.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βουλή των 250 και άμεση εκλογή Προέδρου σχεδιάζουν Σαμαράς – Βενιζέλος

Η αναθεώρηση του Συντάγματος, οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και οι μεταρρυθμίσεις στο κράτος θα βρεθούν στο επίκεντρο πολιτικών εκδηλώσεων των δύο κυβερνητικών κομμάτων.

Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος εξετάζουν μια σειρά από τροποποιήσεις ενός μεγάλου μέρους των συνταγματικών διατάξεων.

Πιο συγκεκριμένα φαίνεται ότι έχει ωριμάσει η σκέψη της πρότασης απευθείας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, μάλιστα μια πρώτη πρόβλεψη είναι να αποσυνδεθεί η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την προκήρυξη εκλογών.

Μία από τις προτάσεις που προωθούν τα δύο κόμματα είναι και αυτή της μείωσης του αριθμού των βουλευτών σε 250 η ακόμη και σε 200, ενώ προωθείται ο θεσμός της Γερουσίας ως δεύτερο νομοθετικό σώμα και η αναβάθμιση του ρόλου του βουλευτή, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στο ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή που πολλοί έχουν υποστηρίξει δημόσια.

Τόσο ο κ. Σαμαράς, όσο και ο κ. Βενιζέλος δείχνουν διατεθειμένοι να συζητήσουν το ζήτημα των μη κερδοσκοπικών και μη κρατικών Πανεπιστημίων, όπως επίσης και τη θέσπιση της Κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων στο Σύνταγμα.

Ψηλά στην ατζέντα των ριζικών αλλαγών που προωθούνται έχει μπει και το θέμα της ίδρυσης Συνταγματικού Δικαστηρίου, κάτι που αναμένεται να τεθεί μαζί με τα παραπάνω, ώστε να ανοίξει ο δημόσιος διάλογος

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί πως ο κ. Βενιζέλος στο παρελθόν είχε υποστηρίξει πως ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Ελλάδας θα πρέπει να κατοχυρωθεί συνταγματικά. Σε περίπτωση που προχωρήσει αυτή η άποψη στην κυβέρνηση θεωρούν πως με αυτόν τον τρόπο θα αναδειχθούν οι διαφορετικές απόψεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκαλώντας πολιτικό πλήγμα λίγο πριν τις εκλογές.

www.crashonline.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κάθε Κυριακή που ανοίγουν τα μαγαζιά, για εμάς θα είναι μέρα Απεργίας

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΜΑΓΑΖΙΩΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ!
ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ;

Κάθε Κυριακή που ανοίγουν τα μαγαζιά, για εμάς θα είναι μέρα Απεργίας

Την Κυριακή 4 Μάη, όπως και μόλις πριν 3 εβδομάδες, την Κυριακή 23 Απρίλη, και τόσες άλλες περασμένες Κυριακές, η αγορά θα είναι πάλι ανοιχτή, σύμφωνα με το νόμο που ψήφισαν το καλοκαίρι του 2013. Όμως, όπως γίνεται συνήθως, στα αφεντικά άνοιξε η όρεξη και ήδη ετοιμάζονται για την λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές. Στο πολυνομοσχέδιο που η κυβέρνηση πρόσφατα ψήφισε προβλέπουν την “πειραματική” λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές σε τρεις περιοχές της χώρας. Καταλαβαίνουμε όλοι βέβαια ότι πολύ γρήγορα η “πειραματική” λειτουργία θα επεκταθεί παντού. Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι το κερασάκι στην τούρτα για τους εργαζόμενους στο εμπόριο (και όχι μόνο).
Πίσω από τις λουσάτες βιτρίνες των καταστημάτων δεν υπάρχουν μόνο εμπορεύματα.
- Υπάρχουν εξοντωμένοι-ες εμποροϋπάλληλοι από τα “απελευθερωμένα” ωράρια και την δουλειά τις Κυριακές. Αλήθεια ποιος-α μπορεί να ξεχάσει τον εφιαλτικό Δεκέμβρη του 13 με τις “λευκές νύχτες” και τις απανωτές Κυριακές;
- Υπάρχουν χιλιάδες που δεν πληρώθηκαν την προσαύξηση του 75% της Κυριακής και δεν πήραν το ρεπό.
- Υπάρχει το τσάκισμα των μισθών με την διάλυση των συλλογικών συμβάσεων και την επιβολή των ατομικών συμβάσεων, την εκ περιτροπής εργασία κλπ.
- Υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι-ες που είναι απλήρωτοι για μήνες και κανένας δεν μιλάει για το πώς ζούμε όλοι εμείς.
- Υπάρχει η εντατικοποίηση καθώς έχουν απολυθεί πολλοί συνάδελφοι-σες και το βάρος της δουλειάς πέφτει σε λιγότερους.
- Υπάρχει η τρομοκρατία των αφεντικών και ο φόβος της απόλυσης, ειδικά σήμερα που υπάρχουν 1.500.000 άνεργοι.
- Υπάρχει η παρακολούθηση μέσα στους χώρους δουλειάς, η διάλυση του επικουρικού μας ταμείου (ΤΕΑΥΕΚ), η διάλυση του ΙΚΑ και του ασφαλιστικού συστήματος, η ύπαρξη λυσσασμένων καταναλωτών που δεν σέβονται ούτε την δουλειά μας ούτε πολύ περισσότερο την αξιοπρέπεια μας.
- Υπάρχει…, υπάρχει…

Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΘΕΙΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.
ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Το χειρότερο που υπάρχει όμως είναι ο κατακερματισμός, η έλλειψη ενότητας και αλληλεγγύης μεταξύ μας. Να βλέπουμε ανταγωνιστικά τον διπλανό μας που δουλεύουμε μαζί και όχι αυτούς που καθημερινά μας εκμεταλλεύονται. Ο εργασιακός μεσαίωνας όμως που μας επιβάλλουν θα μας συμπεριλαμβάνει όλους-ες, χωρίς εξαιρέσεις.

Η ζωή μας μέσα σε λίγα χρόνια έχει χειροτερεύσει αφάνταστα. Όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο καθαρό ότι “το βαρέλι δεν έχει πάτο”. Το ερώτημα τίθεται στον καθένα-καθεμία χωριστά και σε όλους μαζί. Μήπως ήρθε η ώρα να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Αν δεν το κάνουμε εμείς, ποιος θα το κάνει; Οι σωτήρες μας τελείωσαν και ή θα πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας ή θα μιζεριάζουμε και θα τρώμε ο ένας τον άλλο.

Μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε μαγαζί συζητάμε μεταξύ μας, δημιουργούμε δεσμούς αλληλεγγύης και οργανώνουμε τη συλλογική αντίστασή μας. Μας έχουν τρελάνει με τις ανάγκες της αγοράς, των επιχειρήσεων και τα κέρδη. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και εμείς για τις δικές μας εργατικές ανάγκες και τις ζωές μας.

Με την απεργιακή κινητοποίησή μας κατά την Κυριακή 13 Απρίλη, τις απεργιακές περιφρουρήσεις και τη διαδήλωση στην Ερμού, το σύνολο των συνεχών παρεμ-βάσεων μας σε χώρους του εμπορίου τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές, θεωρούμε ότι ήδη κάναμε ένα σημαντικό βήμα, και …

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!
επόμενη συνάντηση-συνέλευση:
 
Τρίτη 29/4, 7μμ, στα γραφεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής (Λόντου 6, Εξάρχεια)

Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια ...........

το κείμενο βρίσκεται κι ΕΔΩ (ως pdf)

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

H νέα διαταγή: «Τρέξτε τις αποκρατικοποιήσεις – Χωρίς χρονοδιάγραμμα ΕΥΔΑΠ, ΕΛΠΕ, ΕΛΤΑ»

Οι ιδιωτικοποιήσεις προχωρούν και η πλειοψηφία των κρατικών επιχειρήσεων έχει πλέον μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, αναφέρει η Κομισιόν στην έκθεσή της για την Ελλάδα, ωστόσο καταγράφει τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί – ιδίως στην πώληση ακινήτων- χαμηλώνοντας τον πήχη για το ύψος των συνολικό εσόδων στα 22,3 δισ. ευρώ μέχρι το 2020, από τα 24,2 δισ. ευρώ που εκτιμούσε στην αξιολόγηση του Ιουλίου του 2013.

Τα συνολικά έσοδα δεν θα ξεπεράσουν φέτος το 1,5 δισ. ευρώ και το 2015 τα 2,2 δισ. ευρώ, ενώ το 2016 αναμένεται να φθάσουν τα 3,4 εκατ. ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των κρατικών λαχείων (133 εκατ. ευρώ) και του ΟΠΑΠ (622 εκατ. ευρώ), σειρά έχει ο ΔΕΣΦΑ, που αναμένεται να φέρει έσοδα ύψους 187 εκατ. ευρώ.

Σε εξέλιξη είναι η αποκρατικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Rosco και περιφερειακών αεροδρομίων όπου η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών προγραμματίζεται για το τρίτο τρίμηνο, ενώ επιλέχθηκε επενδυτής για το Ελληνικό, μετά τη βελτιωμένη οικονομική προσφορά (915 εκατ. ευρώ).

Ο διαγωνισμός για την πώληση των μετοχών του ΟΛΠ ξεκίνησε το Φεβρουάριο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τρόικας η προεπιλογή των ενδιαφερόμενων μερών θα γίνει στο 2ο τρίμηνο του 2014, ενώ δεσμευτικές προσφορές αναμένονται στο 3ο τρίμηνο του 2014. Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα 28 Απριλίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή της επίσημης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Την ίδια στιγμή άγνωστη είναι η ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΘ.
Χωρίς χρονοδιάγραμμα είναι ο διαγωνισμός για την ΕΥΔΑΠ, καθώς η πορεία του θα εξαρτηθεί από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη νομιμότητα ή όχι της μεταβίβασης μετοχών της εισηγμένης στο ΤΑΙΠΕΔ.

Επίσης χωρίς χρονοδιάγραμμα είναι οι διαγωνισμοί για τα Ελληνικά Πετρέλαια, τα ΕΛΤΑ και της αποθήκης αερίου στη Νότια Καβάλα.

Παράλληλα, η συναλλαγή για το sale και lease-back των 28 κρατικών κτιρίων αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο τρίμηνο του 2014 μετά από μια καθυστέρηση στην έγκριση της συμφωνίας από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η κυβέρνηση πρέπει να εστιάσει τώρα στο σχεδιασμό και την εφαρμογή των κατάλληλων συνθηκών για την εξασφάλιση σωστής ρύθμισης και εποπτείας των διαδικασιών, αναφέρει η Κομισιόν.

Απαιτείται η δημιουργία μιας ισχυρής ρυθμιστικής αρχής για τα λιμάνια και την εποπτεία της αγοράς μετά την ιδιωτικοποίηση, ιδίως των λιμένων του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, ενώ επισημαίνονται οι μεγάλες καθυστερήσεις στην αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολικής Αεροπορίας ώστε να αποτελέσει την ανεξάρτητη αρχή αεροδρομίων.

Περισσότερα πρόοδος ωστόσο απαιτείται στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων των ακινήτων, επισημαίνει η Κομισιόν.

Οι αρχές βρίσκονται στη διαδικασία μεταφοράς στο ταμείο ιδιωτικοποίησης των υπολοίπων 250 ακινήτων (από τα 1.000) της τέταρτης τριμηνιαίας παρτίδας.

Θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για τη βελτίωση της προπαρασκευαστικής διαδικασίας του real estate, μέσω της αναθεώρησης της αποστολής, των στόχων και της στελέχωση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

newmoney


 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι αλλάζει στους αιγιαλούς

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που η Πολιτεία διαχειρίζεται τους αιγιαλούς και τις παραλίες της χώρας, με στόχο, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση της επιχειρηματικής εκμετάλλευσης της ακτογραμμής προωθούνται με το σχετικό σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών. Ανάμεσα στις προτάσεις βρίσκονται η μείωση των περιορισμών που ισχύουν σήμερα στην παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας σε δήμους και ιδιώτες, η νομιμοποίηση αυθαιρέτων που χρησιμοποιούνται για επιχειρηματικούς σκοπούς, αλλά και η διευκόλυνση της κατασκευής έργων που εξυπηρετούν παραθαλάσσιες επιχειρήσεις.

Το σχέδιο νόμου τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 8 Μαΐου. Οπως προβλέπεται μεταξύ άλλων:

1. Αφαιρούνται όλοι οι περιορισμοί στην έκταση που μπορεί να παραχωρηθεί σε απλή χρήση (λ.χ. ξαπλώστρες, αναψυκτήρια). Στην ισχύουσα νομοθεσία απαγορεύεται η παραχώρηση έκτασης μεγαλύτερης των 500 τ.μ., ενώ υπάρχει υποχρέωση δημιουργίας ελεύθερων «ζωνών» 100 μέτρων.

2. Αφαιρούνται όλες οι αναφορές στην υποχρέωση ελεύθερης και απρόσκοπτης πρόσβασης στον αιγιαλό, καθώς και η απαγόρευση της παραχώρησης της αποκλειστικής χρήσης αιγιαλού και παραλίας. Η μόνη αναφορά είναι ότι στις παραχωρήσεις πρέπει «να περιλαμβάνονται όροι χρήσης που να διασφαλίζουν την πρόσβαση του κοινού, ύστερα από αιτιολογημένη στάθμιση των συμφερόντων που εξυπηρετούνται ή βλάπτονται».

3. Διευκολύνεται η δημιουργία μόνιμων κατασκευών από ιδιώτες για επιχειρηματικό σκοπό. Μοναδική προϋπόθεση είναι η παραχώρηση «να κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την επίτευξη του [επιχειρηματικού] σκοπού» από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλες οι παράκτιες ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας μπορούν να επεκτείνουν μόνιμα τις εγκαταστάσεις τους στη ζώνη από την παραλία έως και τη θάλασσα.

4. Επιτρέπεται η επιχωμάτωση (μπάζωμα) θαλάσσιου χώρου για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικής δραστηριότητας που έχει ενταχθεί στις στρατηγικές επενδύσεις ή έχει εγκριθεί ΕΣΧΑΔΑ ή ΕΣΧΑΣΕ (ειδικά σχέδια χωρικής ανάπτυξης δημοσίων ή ιδιωτικών ακινήτων).

5. Το σχέδιο νόμου προβλέπει επίσης τη δυνατότητα νομιμοποίησης αυθαίρετων κατασκευών (έναντι οικονομικού ανταλλάγματος) που βρίσκονται στον αιγιαλό και την παραλία, που χρησιμοποιούνται όχι για κατοικία, αλλά για επιχειρηματικούς σκοπούς. Η δυνατότητα αυτή δεν είχε δοθεί έως σήμερα από τους νόμους για τη νομιμοποίηση της αυθαίρετης δόμησης (ν. 4014/11, ν. 4178/13) για τον αιγιαλό, τα δάση και τους αρχαιολογικούς χώρους, ως αντίθετη στη συνταγματική επιταγή.

Η πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να νομιμοποιήσει αυθαίρετα στον αιγιαλό είναι επόμενο να τερματίσει την εκστρατεία του υπουργείου Περιβάλλοντος (Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και Ειδική Υπηρεσία Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων – ΕΥΕΚΑ) για κατεδάφιση αυθαιρέτων με πόρους του Πράσινου Ταμείου. Η προσπάθεια έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια και παρουσιάζει ιδιαίτερη κινητικότητα τους τελευταίους μήνες. Χαρακτηριστικά, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ημερίδα με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων (εκπροσώπων των υπηρεσιών τεχνικού ελέγχου και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων) με θέμα την οργάνωση και επίσπευση της διαδικασίας κατεδαφίσεων και τη χρηματοδότησή τους από το Πράσινο Ταμείο. Σε συνέχεια αυτής, ο γενικός επιθεωρητής Περιβάλλοντος Παν. Μέρκος ζήτησε από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στις 3 Απριλίου την αποστολή συγκεντρωτικών πινάκων αυθαιρέτων. «Μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί στην ΕΥΕΚΑ περί τα 3.000 πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαιρέτων στον αιγιαλό από όλη την Ελλάδα», λέει στην «Κ» η επικεφαλής νότιου τομέα της υπηρεσίας, Δέσποινα Ποδαρά. «Το Πράσινο Ταμείο θα διαθέσει ένα εκατ. ευρώ για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και δάση το 2014 και προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε τις υπηρεσίες».

kathimerini


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μα τέτοια ανάπτυξη κύριε Σαμαρά… Αύξηση και στη μέση διάρκεια ανεργίας στην Ελλάδα

Μα καλά, από την κυβέρνηση δεν μας αναφέρουν πως η ανεργία μειώνεται και πως βαδίζουμε τον δρόμο της ανάπτυξης….Στην ετήσια έκθεση «Παγκόσμιες Τάσεις στην Αγορά Εργασίας» (Global Employment Trends 2014) του ILO σημειώνεται πάντως ότι στην Ελλάδα η μέση διάρκεια ανεργίας έχει πλέον αυξηθεί στους 9 μήνες, όταν στην Ισπανία ανέρχεται σε 8 μήνες.

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας θεωρεί πως η κατάσταση της απασχόλησης στην Ελλάδα παραμένει αδύναμη και απομένουν ακόμη πολλά να γίνουν για να βελτιωθεί. Στο πλαίσιο αυτό η ILO θεωρεί πως ακόμη και με μέσους ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 3,5% το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα θα είναι κοντά στο 22% μέχρι το 2019.

Ο διεθνής οργανισμός έχει άλλωστε ήδη απευθύνει προειδοποιήσεις αφενός για τον κίνδυνο να αυξηθεί περαιτέρω η μαύρη εργασία στην Ελλάδα, αφετέρου για την βλαπτική επίπτωση της μετανάστευσης εργατικού δυναμικού εκτός Ελλάδας.

Έτσι απλά…

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αμφιβολίες για την Ελλάδα από Ευρωπαϊκή Επιτροπή ….και το «success story» ;;

«Η Ελλάδα δεν προχωρά με την μείωση του χρέους όπως προβλέπει το πρόγραμμα», παρατηρεί η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung σε δημοσίευμά της με τίτλο «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει αμφιβολίες για την Ελλάδα».

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην έκθεση της Κομισιόν για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων, που παρουσιάστηκε την Παρασκευή και στην οποία εκφράζεται η εκτίμηση ότι το ελληνικό χρέος θα κινηθεί το 2020 στο 125% του ΑΕΠ και θα μειωθεί στο 112% μέχρι το 2022.

«Η κυβέρνηση των Αθηνών δεν θα επιτύχει τους στόχους που συμφώνησε το 2012 με τους διεθνείς δανειστές», επισημαίνει το δημοσίευμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Κομισιόν δεν σημειώνεται πρόοδος στην μείωση του χρέους, το οποίο αναμένεται φέτος να φθάσει το 177%.

«Αιτία είναι μεταξύ άλλων ο πιο αργός του αναμενόμενου ρυθμός ανάπτυξης και τα μικρότερα κέρδη από τις ιδιωτικοποιήσεις» επισημαίνεται στο δημοσίευμα, το οποίο σε άλλο σημείο αναφέρεται στη δήλωση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ περί ενδεχόμενου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, σημειώνοντας ότι «ουσιαστικά, εδώ και καιρό είναι αμφίβολο κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί από μόνη της να καταφέρει να μειώσει τα χρέη της σε βιώσιμο επίπεδο».

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εσύ… αργοπεθαίνεις και αυτοί σκέφτονται πως… να σου τα αρπάξουν

Στη «Νέα Ελλάδα» της δημοκρατίας, ανεξαρτησίας και ανάπτυξης… Στη «Νέα Ελλάδα» όπου η κυβέρνηση κάνει ότι θέλει χωρίς να ρωτά κανέναν και για τίποτα… Στη «Νέα Ελλάδα» που το μόνο που ενδιαφέρει τους έχοντες την εξουσία είναι η είσπραξη και τίποτε περισσόρερο.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο το οικονομικό σχέδιο που θα ενεργοποιηθεί εντός του Ιουνίου θα προβλέπει τον έλεγχο πληρωμών και τον συμψηφισμό φορολογικών χρεών σε καθημερινή βάση, αλλά και την διευκόλυνση των ηλεκτρονικών κατασχέσεων μέσω νέας διαδικασίας.

Από το φθινόπωρο η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα πρέπει να σχεδιάσει ένα νέο σύστημα διαχείρισης της ροής εργασίας των γραφείων είσπραξης οφειλών των εφοριών, ενώ παράλληλα η Κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει πρόσθετα κίνητρα προς την κατεύθυνση μιας υγιούς κουλτούρας πληρωμής των φόρων από τους πολίτες.

Η Κυβέρνηση μάλιστα δεσμεύεται με το νέο Μνημόνιο να μην εγκρίνει νέες φορολογικές αμνηστίες και να μην επεκτείνει τις υπάρχουσες αμνηστίες για τη συλλογή των φόρων και των ασφαλιστών εισφορών τουλάχιστον έως το 2017. Με τον τρόπο αυτό η Κυβέρνηση δεσμεύεται έναντι της τρόικας ότι δεν θα προχωρήσει σε νέα περαίωση.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ηλεκτροκίνητα οχήματα στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Από το Μόναχο κατέφθασαν στη Θεσσαλονίκη ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σκούτερ, ποδήλατα ακόμα και ένα παιδικό, ηλεκτροκίνητο, αυτοκινητάκι μεταφέροντας το μήνυμα της βιώσιμης κινητικότητας και της μείωσης των ατμοσφαιρικών ρύπων.

Τα οχήματα βρίσκονται από χθες Σάββατο στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της δράσης «E-mobility rally 2014: από τη Γερμανία στην Ελλάδα» με στόχο την ενημέρωση σχετικά με τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης, μέσω των καινοτόμων και οικονομικών πρακτικών εφαρμογής της.

Τελικός προορισμός τους, είναι οι Σπέτσες, όπου ο δήμος θα αναλάβει να προωθήσει την ιδέα της ηλεκτροκίνησης, σε συνεργασία και με τις τοπικές εταιρείες ενοικίασης οχημάτων, ενώ τα ηλεκτρικά ποδήλατα και τα σκούτερ θα παραμείνουν για λίγο διάστημα στο νησί, ως «πρεσβευτές» της ιδέας. Πηγή: radio1d.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπόγεια διάβαση στη Μενεμένη, ένα χρόνιο αίτημα κατοίκων

Ένα χρόνιο αίτημα κατοίκων της δυτικής Θεσσαλονίκης βαίνει προς ικανοποίηση καθώς δημοπρατήθηκε το έργο της κατασκευής διπλής υπόγειας διάβασης στις σιδηροδρομικές γραμμές της οδού Αγίας Παρασκευής στη Μενεμένη.

Το έργο, κόστους 20,17 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2016, καθιστώντας ασφαλέστερες τις μετακινήσεις που σήμερα γίνονται μέσω της επικίνδυνης ισόπεδης διάβασης.

Η μελέτη για το έργο είχε γίνει προ δεκαετίας και πλέον από τον ΟΣΕ, είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση, είχε αναδειχθεί και προσωρινός ανάδοχος, αλλά το έργο κόλλησε. Οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης επικαιροποίησαν τη μελέτη, ετοιμάστηκαν τα τεχνικά δελτία και η ημερομηνία δημοπράτησης ορίστηκε στις 17 Ιουνίου 2014. Το έργο περιλαμβάνει δύο υπόγειες διαβάσεις, η μία για την κίνηση των αυτοκινήτων και η μία για την κίνηση των πεζών, και εντάχθηκε στην παρούσα φάση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2014, με την προϋπόθεση ότι πριν από την εξασφάλιση νομικής δέσμευσης θα έχει εξασφαλιστεί η ένταξη του σε Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της προγραμματικής περιόδου 2014 - 2020. Ο χρόνος υλοποίησης των εργασιών έχει οριστεί σε 22 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Με την αποπεράτωση του έργου, δεν θα υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος σε μία από τις πλέον πολυσύχναστες διαβάσεις εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, η οποία τέμνει τον κεντρικό δρόμο εισόδου στο κέντρο της Μενεμένης. Η κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών είναι αυξημένη σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ στο πλάι της διάβασης λειτουργεί το μηχανοστάσιο του ΟΣΕ με συχνή κίνηση αμαξοστοιχιών, που κάνουν ελιγμούς στις γραμμές. Από εκεί διέρχονται και οι μαθητές του 2ου γυμνασίου και του 1ου λυκείου Μενεμένης.

ΟΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ

Ο ΟΣΕ για την ακίνδυνη διέλευση των πεζών από τα σημεία όπου διέρχονται οι σιδηροδρομικές γραμμές, στο τμήμα από τον σιδηροδρομικό σταθμό μέχρι το Ελευθέριο - Κορδελιό, έχει κατασκευάσει υπόγειες ή υπέργειες διαβάσεις. Συγκεκριμένα: 1. Λειτουργεί από το 2005 η άνω διάβαση των σιδηροδρομικών γραμμών στο σημείο που διασταυρώνονται με την οδό Καζαντζάκη στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης. Η γέφυρα έχει ύψος είκοσι μέτρων και συνδέει την περιοχή με το υπόλοιπο τμήμα του δήμου. Διαθέτει ανελκυστήρα για τους ηλικιωμένους και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, και είναι τεχνολογικά σύγχρονη. 2. Τον Αύγουστο του 2005 δόθηκε σε κυκλοφορία ο υπόγειος δρόμος της οδού Αχαρνών στον Εύοσμο, ο οποίος διέρχεται κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές και συνδέει την οδό Μοναστηρίου με τον Εύοσμο, αμέσως μετά την αερογέφυρα Μενεμένης, στην περιοχή Ομοσπονδία. 3. Τον Μάρτιο του 2010 παραδόθηκε η υπόγεια διάβαση σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης, η οποία συνδέει την οδό Μαργαροπούλου με την οδό Μοναστηρίου καθώς και με τις αποβάθρες του σταθμού. 4. Στην περιοχή Επταλόφου των Αμπελοκήπων υπάρχει για περισσότερα από 40 χρόνια μεταλλική άνω διάβαση των σιδηροδρομικών γραμμών, η οποία ανακατασκευάστηκε προ ολίγων μηνών. 5. Δημοπρατήθηκε η υπόγεια διάβαση στην οδό Αγίας Παρασκευής στη Μενεμένη. Πηγή: radio1d.gr

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτά δεν γίνονται!!! Το ΣτΕ κάλυψε καθηγητή λαμόγιο που τα “παιρνε οκτώ χρόνια για να δίνει απολυτήρια!

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή που ζητούσε να ακυρωθεί η από 28.9.2010 απόφαση του Δευτεροβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου με την οποία έπαυσε η λόγω παραγραφής η πειθαρχική δίωξη σε βάρος καθηγητή (Φυσικού) ο οποίος είχε υποπέσει στο αδίκημα της αμέλειας και της ατελούς και μη έγκαιρης εκπλήρωσης των καθηκόντων του.

Ο καθηγητής επί μία οκταετία χορηγούσε απολυτήρια έναντι 5.000 ευρώ σε μαθητές ιδιωτικών Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων οι οποίοι δεν έδιναν παρουσίες στα Τ.Ε.Ε.
Ειδικότερα, σε βάρος του καθηγητή αλλά και σε βάρος άλλων συναδέλφων του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για «πλαστογραφία με χρήση κατ' εξακολούθηση από υπαίτιο που διαπράττει πλαστογραφία κατ' επάγγελμα και συνήθεια» με απώτερο σκοπό «να προσπορίσει στον εαυτό του περιουσιακό όφελος ανώτερο των 73.000 ευρώ» και να ζημιώσει τρίτους.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα της Εισαγγελίας της 'Αρτας, ο καθηγητής κατά την οκταετία 1999-2007 ως γραμματέας εξεταστικών επιτροπών δύο ιδιωτικών Τ.Ε.Ε. της Ηπείρου, μαζί με άλλους καθηγητές ελάμβαναν από κάθε μαθητή 5.000 ευρώ για να τους χορηγούν απολυτήριο.

Συγκεκριμένα, ο Φυσικός και οι άλλοι καθηγητές κατηγορήθηκαν ποινικά ότι κατήρτισαν και χορήγησαν πτυχία σε μαθητές που δεν φοίτησαν ποτέ στα Τ.Ε.Ε., κατήρτισαν και χορήγησαν πτυχία σε μαθητές που δεν είχαν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο φοίτησης ώστε να δικαιούνται να λάβουν πτυχίο, ενώ παράλληλα βεβαίωναν αναληθώς ότι φοιτούσαν επιτυχώς, δεν κάλυπταν με αυτοκόλλητα τα ονόματα των μαθητών πάνω στις κόλλες των γραπτών, αντικαθιστούσαν τα γραπτά των μαθητών που είχαν λανθασμένες απαντήσεις με άλλες κόλλες γραπτών που είχαν σωστές απαντήσεις, διέγραφαν λανθασμένες γραπτές απαντήσεις-λύσεις που παρέδιδαν οι μαθητές και έγραφαν στην επόμενη σελίδα της κόλλας τις σωστές απαντήσεις και βαθμολογούσαν τα γραπτά με άριστα, κ.λπ.

Όμως, η Δικαιοσύνη έκρινε ότι έχει επέλθει παραγραφή των ποινικών αδικημάτων.
Παράλληλα, τον Απρίλιο του 2008, κατόπιν Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Ηπείρου παρέπεμψε τον Φυσικό στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για παράβαση καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα και για χαρακτηριστικά αναξιοπρεπή ή ανάξια για υπάλληλο διαγωγή εντός ή εκτός υπηρεσίας.

Ο περιφερειακός διευθυντής απέδωσε στον εν λόγω καθηγητή ότι αν και γνώριζε την ύπαρξη παρανομιών και αλλοιώσεων στις καρτέλες των μαθητών, τους επέτρεψε να συμμετέχουν στις εξετάσεις και να λάβουν απολυτήριο, δεν έλαβε υπ' όψη του τις αδικαιολόγητες απουσίες μαθητών (πάνω από 170 απουσίες κάθε μαθητής) και τους επέτρεψε να διαγωνιστούν και να λάβουν απολυτήριο, έκανε παρεμβάσεις στα γραπτά κείμενα των μαθητών και αλλαγές ολόκληρων γραπτών και εκβίαζε τους καθηγητές των ιδιωτικών Τ.Ε.Ε. για να κάνουν παράνομη και αναξιόπιστη αξιολόγηση. Τον Ιούλιο του 2009 το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. θεώρησε ότι η Ε.Δ.Ε. «δεν παρείχε πλήρεις αποδείξεις» και διέταξε πειθαρχική ανάκριση.

Τελικά, η πειθαρχική διαδικασία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν στοιχειοθετούνται τα δύο αδικήματα που αποδίδονται στο καθηγητή, αλλά άλλο αυτό το της αμέλειας και της ατελούς εκπλήρωσης των καθηκόντων του και τον Φεβρουάριο του 2010 το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. κήρυξε τον καθηγητή αθώο.

Μετά από όλα αυτά ο υπουργός Παιδείας άσκησε ένσταση κατά της αθωωτικής απόφασης και το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο αποφάνθηκε.

Το πειθαρχικό συμβούλιο τον Σεπτέμβριο του 2010 έπαυσε την σε βάρος του πειθαρχική δίωξη λόγω παραγραφής.

Μετά την κατάληξη αυτή προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο κ. Ρακιντζής ζητώντας να ακυρωθεί η δευτεροβάθμια πειθαρχική απόφαση που έπαυσε τη δίωξη σε βάρος του καθηγητή λόγω παραγραφής, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει επέλθει η παραγραφή των πειθαρχικών αδικημάτων, αφού αυτή είχε διακοπεί μετά την άσκηση της σε βάρος του ποινικής δίωξης.

Τέλος, το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή του κ. Ρακιντζή, κρίνοντας ότι δεν έχει διακοπεί ο χρόνος παραγραφής της πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του καθηγητή και άρα έχει επέλθει η παραγραφή των αδικημάτων.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τέλος οι εκπλήξεις- Ενημερωθείτε άμεσα πόσα και τι χρωστάτε στο Δημόσιο

Τέλος στα γκισέ της εφορίας βάζουν οι νέες εφαρμογές του taxisnet, δίνοντας τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να ενημερώνονται για τα χρέη τους προς το Δημόσιο που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα άλλα και για τους φόρους που βεβαιώνονται κάθε φορά από την εφορία.
Αναλυτικότερα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ανέπτυξε ειδική εφαρμογή με την οποία ο φορολογούμενος μπορεί να δει αναλυτικά όλα τα ποσά που οφείλει προτού καταφθάσουν τα ειδοποιητήρια και πριν ξεκινήσουν οι... «οχλήσεις» από την εφορία.

Η υπηρεσία έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή και μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν φορολογούμενοι που είναι εγγεγραμμένοι στις υπηρεσίες του TAXISnet. Εισάγοντας το Username και το password που έχουν πάρει από την εφορία θα οδηγούνται στη σελίδα που θα παρουσιάζει τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους άλλα και όλους τους φόρους που πρέπει να καταβληθούν και είτε αφορούν το εισόδημα είτε τα ακίνητα κ.λπ.

Μάλιστα σύμφωνα με το express.gr, η ΓΓΠΣ έχει αντιστοιχήσει και έναν ηλεκτρονικό κωδικό πληρωμής σε κάθε μία από τις οφειλές ώστε που θα παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα. Έτσι, ο φορολογούμενος, εάν το επιθυμεί, θα μπορεί είτε να πληρώσει ηλεκτρονικά (web-banking) τον φόρο ή την οφειλή τους ή εναλλακτικά να τυπώσει σημείωμα (για κάποιο συγκεκριμένο φόρο ή χρέος) και να καταβάλει το ποσό στην τράπεζα ή στην εφορία. Στόχος της ΓΓΠΣ είναι ηλεκτρονικά σελίδα να ενημερώνεται άμεσα για τις πληρωμές και να επικαιροποιεί αναλόγως το ύψος των οφειλών. Σε τρίτο στάδιο η ΓΓΠΣ θα επιτρέπει την ανάπτυξη εφαρμογών από τρίτους. Δηλαδή θα δώσει ειδικές άδειες σε εταιρίες πληροφορικής και ιδιώτες να αναπτύξουν προγράμματα που θα επιτρέπουν την πρόσβαση στη συγκεκριμένη υπηρεσία από φορητούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα κ.ά.

Ειδοποιήσεις Πληρωμής ή Επιστροφής Φόρου

Διαθέσιμες υπηρεσίες της εφαρμογής:
  1. Η υπηρεσία αναζήτησης ειδοποιήσεων Τελών Κυκλοφορίας και κατάστασης οχημάτων, απευθύνεται σε όλους τους φορολογούμενους, ώστε άμεσα να μπορούν να ενημερωθούν για την κατάσταση των οχημάτων τους (κυβικά, κίνηση, ακινησία, κτλ) και να μπορούν να εκτυπώσουν την ειδοποίηση πληρωμής τελών κυκλοφορίας.
  2. Η υπηρεσία εκτύπωσης ειδοποίησης Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης Ν.4111/2013 (φόρου πολυτελείας) απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα,ώστε άμεσα και έγκυρα να μπορούν να ενημερωθούν για το εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου πολυτελούς διαβίωσης και για την ειδοποίηση πληρωμής.
  3. Η υπηρεσία εκτύπωσης ειδοποιήσεων Εισφορών και τέλους επιτηδεύματος Ν.3986/2011, απευθύνεται σε φυσικά και μη φυσικά πρόσωπα, ώστε άμεσα και έγκυρα να μπορούν να ενημερωθούν για την εκκαθάρισή τους και για τις ειδοποιήσεις πληρωμής φόρου.
  4. Η υπηρεσία αναζήτησης ειδοποιήσεων ανείσπρακτων υπολοίπων Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. 2012 (χαράτσι ΔΕΗ) απευθύνεται σε όλους τους φορολογούμενους, ώστε άμεσα να ενημερωθούν για στοιχεία ακινήτου και παροχής που αφορά η βεβαίωση οφειλής Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. 2012.
  5. Η υπηρεσία εκτύπωσης ειδοποιήσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα, ώστε άμεσα και έγκυρα να μπορούν να ενημερωθούν και να εκτυπώσουν τις ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής Φόρου Εισοδήματος τρέχοντος έτους.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ολα για τα λεφτά ευρωβουλευτών – δημάρχων

Τι ονομάζουν αποζημιώσεις, αλλά στην ουσία είναι οι μηνιαίοι μισθοί που κατατίθενται κάθε μήνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ευρωβουλευτών και των τοπικών αρχόντων, περιφερειαρχών και δημάρχων.

Οι κρίση των τελευταίων χρόνων έφερε περικοπές. Μεγάλες στο επίπεδο της Ελλάδας, μικρότερες στο επίπεδο της Ευρώπης.

Ακόμη και σήμερα, οι μηνιαίες αποδοχές των ευρωβουλευτών δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητες παρά το γεγονός ότι η παρουσία τους στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο δημιουργεί και πρόσθετα έξοδα.

Αντιθέτως, οι αποδοχές των δημάρχων και των περιφερειαρχών μειώθηκαν σημαντικά, αλλά ακόμη και σήμερα είναι ικανοποιητικά, στο πλαίσιο φυσικά της οικονομικής συγκυρίας.
Αναλυτικά, με βάση τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τους ευρωβουλευτές, όχι μόνον τους Ελληνες ισχύουν τα εξής:

Ο μηνιαίος μισθός των ευρωβουλευτών, χωρίς τον φόρο, ανέρχεται, σύμφωνα με το ενιαίο καθεστώς σε 7.956,87 €. Ο μισθός προέρχεται από τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου και υπόκειται σε κοινοτικό φόρο και εισφορά για την ασφάλεια ατυχήματος, μετά τα οποία φθάνει στα 6.200,72 €.

Τα κράτη μέλη μπορούν επίσης να υποβάλλουν το μισθό σε εθνικούς φόρους. Ο βασικός μισθός ορίζεται στο 38,5% του βασικού μισθού ενός δικαστή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις βουλευτών που είχαν εκλεγεί πριν από το 2009 και έχουν την επιλογή να διατηρήσουν το προηγούμενο εθνικό σύστημα μισθών, μεταβατικών αποζημιώσεων και συντάξεων.

Οι επιπλέον αποζημιώσεις

Όπως οι βουλευτές των εθνικών κοινοβουλίων έτσι και οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λαμβάνουν αποζημιώσεις για την κάλυψη εξόδων που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων.

Αποζημίωση γενικών εξόδων: Αυτή η αποζημίωση αποσκοπεί στην κάλυψη εξόδων στο κράτος μέλος εκλογής, όπως τα έξοδα διοίκησης του γραφείου του βουλευτή, τα τηλεφωνικά και ταχυδρομικά τέλη, καθώς και την αγορά, λειτουργία και συντήρηση ηλεκτρονικού και τηλεματικού εξοπλισμού. Η αποζημίωση μειώνεται κατά τo ήμισυ για τoυς βουλευτές πoυ απουσιάζουν αδικαιολόγητα στις μισές τουλάχιστον ημέρες των συνόδων. (από Σεπτέμβριο μέχρι Αύγουστο).
Το ποσό αυτής της αποζημίωσης ανέρχεται στα 4 299 ευρώ μηνιαίως.

Έξοδα μετακίνησης

Οι περισσότερες συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας, οι συνεδριάσεις επιτροπής και οι συνεδριάσεις πολιτικών ομάδων, διεξάγονται στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο. Στους βουλευτές επιστρέφεται το πραγματικό αντίτιμο του εισιτηρίου για τη μετάβαση στον τόπο της αντίστοιχης συνεδρίασης με την προσκόμιση των σχετικών παραστατικών, με ανώτατο όριο που αντιστοιχεί στην τιμή αεροπορικού εισιτηρίου διακεκριμένης θέσης, σιδηροδρομικού εισιτηρίου πρώτης θέσης ή σε 0,50 ευρώ ανά χλμ. της διαδρομής με αυτοκίνητο, συν την κατ' αποκοπή αποζημίωση βάσει της αποστάσεως και της διάρκειας του ταξιδιού, η οποία καλύπτει τις υπόλοιπες δαπάνες του ταξιδιού (όπως, για παράδειγμα, διόδια αυτοκινητοδρόμου, επιβάρυνση για υπέρβαρες αποσκευές ή τέλη κρατήσεων).

Το προηγούμενο σύστημα κατ’ αποκοπή αποζημίωσης ταξιδίου για μετακινήσεις στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο (και άλλους προορισμούς στην ΕΕ) έχει καταργηθεί.

Ετήσια αποζημίωση για έξοδα ταξιδιού

Οι βουλευτές αναγκάζονται συχνά να ταξιδεύουν εκτός του κράτους μέλους καταγωγής τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, για σκοπούς διαφορετικούς από τη συμμετοχή τους σε επίσημες συνεδριάσεις (για παράδειγμα, για να παραστούν σε μια διάσκεψη σε άλλο κράτος μέλος ή για να πραγματοποιήσουν επίσκεψη εργασίας υπό την ιδιότητα του/της εισηγητή/-τριας).

Γι’ αυτήν την περίπτωση, οι βουλευτές δικαιούνται αποζημίωση από καθορισμένο ποσό ετήσιας αποζημίωσης για έξοδα ταξιδιού, η οποία καλύπτει το ταξίδι, τη διαμονή και τις σχετικές δαπάνες. Η αποζημίωση καθορίζεται βάσει του αεροπορικού ή σιδηροδρομικού εισιτηρίου κατόπιν προσκομίσεως των σχετικών παραστατικών ταξιδιού και των απαραίτητων δικαιολογητικών. Για το 2011, η αποζημίωση ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο στα 4.243 ευρώ.

Ημερήσια αποζημίωση (αποκαλείται και "αποζημίωση διαμονής")

Το Κοινοβούλιο καταβάλλει κατ’ αποκοπή αποζημίωση ύψους 304 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων που αφορούν τη στέγαση, τη σίτιση και άλλες συναφείς δαπάνες για κάθε ημέρα που οι βουλευτές είναι παρόντες κατά τις επίσημες ημέρες λειτουργίας και συνεδριάσεων, εφόσον υπογράψουν στην κατάσταση παρόντων. Η αποζημίωση καλύπτει τα έξοδα για ξενοδοχείο, γεύματα και άλλες δαπάνες που συνεπάγεται αυτή η παρουσία. Τις ημέρες που διεξάγονται ψηφοφορίες στην Ολομέλεια, εάν οι βουλευτές χάσουν περισσότερες από τις μισές ονομαστικές ψηφοφορίες, η ανωτέρω αποζημίωση μειώνεται στο ήμισυ, ακόμη και αν είναι παρόντες.

Για συνεδριάσεις εκτός της ΕΕ, η αποζημίωση ανέρχεται σε 152 ευρώ (και πάλι εφόσον υπογράψει ο βουλευτής στην κατάσταση παρόντων) με ξεχωριστή επιστροφή του κόστους διαμονής.

Συνεργάτες

Οι βουλευτές μπορούν να επιλέγουν το δικό τους προσωπικό στο πλαίσιο του κονδυλίου που ορίζει το Κοινοβούλιο. Η διοίκηση του Κοινοβουλίου παραχωρεί απευθείας διαπιστευμένους βοηθούς, εγκατεστημένους στις Βρυξέλλες (ή το Λουξεμβούργο/Στρασβούργο), σύμφωνα με τους όρους πρόσληψης του μη μόνιμου προσωπικού της ΕΕ. Οι βοηθοί που είναι εγκατεστημένοι στα κράτη μέλη των βουλευτών υπόκεινται σε ειδικούς εντεταλμένους πληρωτές, οι οποίοι διασφαλίζουν την τήρηση των διατάξεων σχετικά με τη φορολόγηση και την κοινωνική ασφάλιση.

Το 2011, το ανώτατο μηνιαίως διαθέσιμο ποσό για όλες τις σχετικές δαπάνες είναι 21.209 ευρώ ανά βουλευτή. Καμιά από αυτές τις πιστώσεις δεν καταβάλλεται στον ίδιο το βουλευτή.

Έως ένα τέταρτο από αυτό το ποσό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για υπηρεσίες από παρόχους υπηρεσιών της επιλογής του βουλευτή, όπως για την εκπόνηση μελέτης σχετικά με συγκεκριμένο θέμα.

Γενικά, οι βουλευτές δεν μπορούν πλέον να έχουν στενούς συγγενείς στο προσωπικό τους, αν και ισχύει μεταβατική περίοδος για όσους είχαν προσληφθεί κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο.
Συντάξεις
Σύμφωνα με το καθεστώς, όσοι έχουν διατελέσει βουλευτές έχουν το δικαίωμα σύνταξης γήρατος από την ηλικία των 63 ετών. Η σύνταξη θα ανέρχεται στο 3,5% επί του μισθού για κάθε πλήρες έτος άσκησης της εντολής και δεν υπερβαίνει το 70% συνολικά. Το κόστος αυτών των συντάξεων θα καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Το επιπλέον συνταξιοδοτικό σύστημα, που θεσπίστηκε για τους βουλευτές το 1989, έκλεισε για τους νέους βουλευτές από τον Ιούλιο και τελεί υπό σταδιακή κατάργηση.

Τι παίρνουν δήμαρχοι περιφερειάρχες

Από την 1η Ιανουαρίου 2013 ο μισθός περιφερειαρχών, δημάρχων και αντιδημάρχων των μεγάλων δήμων μειώθηκε κατά 22%, ενώ στο 35% φτάνει η μείωση της αποζημίωσης των αιρετών σε δήμους από 20.000 έως 100.000 κατοίκους.

Για τους δημάρχους των περιοχών με πληθυσμό κάτω των 20.000 κατοίκων το ποσοστό περικοπής αγγίζει το 50%, με αποτέλεσμα η αποζημίωσή τους να μην ξεπερνά τα 1.000 ευρώ το μήνα.

Σε δήμο με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, η αποζημίωση του δημάρχου είναι 3.450 ευρώ έναντι περίπου 4.500 ευρώ το 2012.

Στο ίδιο ποσό διαμορφώνεται και η αντιμισθία των περιφερειαρχών.

Σε έναν δήμο με πληθυσμό από 20.000 μέχρι 100.000 κατοίκους, η αντιμισθία του δημάρχου το 2012 ήταν στα 3.600 ευρώ (το 72% των αποδοχών γενικού γραμματέα υπουργείου) και από 1.1.2013 δεν ξεπερνά τα 2.484 ευρώ.

Με τις επιπλέον κρατήσεις φόρων ο μισθός τους δεν θα ξεπερνά τα 1.600 ευρώ το μήνα.

Για τους δημάρχους σε δήμους με πληθυσμό μέχρι 20.000 κατοίκους η αντιμισθία τους, που το 2012 ήταν ισόποση με το 60% των αποδοχών γενικού γραμματέα υπουργείου, δηλαδή 2.700 ευρώ, ανέρχεται σήμερα στα 2.070 ευρώ, που σημαίνει ότι το καθαρό ποσό φτάνει περίπου τα 1.000 ευρώ μηνιαίως.

Ανάλογα διαμορφώνονται και οι μισθοί των αντιπεριφερειαρχών, που θα φτάνουν το 75% της αντιμισθίας των περιφερειαρχών και αντιδημάρχων, αγγίζοντας το 50% της αντιμισθίας των δημάρχων.
Αποδοχές προέδρων, αντιδημάρχων

Ενώ μέχρι το Δεκέμβριο του 2012 οι αποδοχές του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου ήταν το 50% επί της αντιμισθίας του περιφερειάρχη, δηλαδή 2.250 ευρώ, από 1.1.2103 το ποσό μειώνεται κατά 50%, δηλαδή στα 1.125 ευρώ.

Ανάλογη είναι η μείωση στην αντιμισθία προέδρου δημοτικού συμβουλίου. Έτσι σε έναν δήμο με περισσότερους από 100.000 κατοίκους, ο πρόεδρος λάμβανε μέχρι τις 31.12.2012 το 40% της αντιμισθίας του δημάρχου, δηλαδή 1.800 ευρώ. Από την 1η Ιανουαρίου 2013 λαμβάνει το 50% της αντιμισθίας, που φτάνει μόλις τα 900 ευρώ. Ακόμη μεγαλύτερη μείωση, που φτάνει το 50%, υφίστανται από φέτος οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων σε δήμους με πληθυσμό κάτω των 20.000 κατοίκων, που θα παίρνουν στο χέρι μόλις 500-450 ευρώ μηνιαίως.

Οι αντιδήμαρχοι θα λαμβάνουν το 50% του μισθού του δημάρχου. Ειδικότερα οι αποδοχές τους από 1.1.2013 διαμορφώνονται ως εξής:

Αντιδήμαρχοι σε δήμους άνω των 100.000 κατοίκων από 2.250 ευρώ θα λαμβάνουν πλέον 2.137,50 ευρώ μεικτά.

Η αντιμισθία των αντιδημάρχων σε περιοχές από 20.000 έως 100.000 κατοίκους διαμορφωνόταν το 2012 στα 1.800 ευρώ, ενώ από την 1η Ιανουαρίου η αποζημίωση μειώνεται στα 1.700 ευρώ.
Για αντιδημάρχους δήμων κάτω των 20.000 κατοίκων η αντιμισθία τους από 1.350 ευρώ που ήταν το 2011 σήμερα ψαλιδίζεται στα 1.282,50 ευρώ μεικτά. Με τις κρατήσεις και τους φόρους όμως ο καθαρός μισθός του αντιδημάρχου θα πέσει κάτω από τα 1.000 ευρώ.

Αποζημιώσεις συμβούλων

Επίσης από 1.1.2013 καταργείται η αποζημίωση μελών των δημοτικών συμβουλίων, των οικονομικών επιτροπών των δήμων, των επιτροπών ποιότητας ζωής και των λοιπών επιτροπών των δημοτικών συμβουλίων των δήμων, καθώς και των διοικητικών επιτροπών του άρθρου 164 του ν. 3852/2010 για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των ανωτέρω οργάνων.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

20.210 πορείες και διαδηλώσεις που δεν άσκησαν καμμία πίεση στις κυβερνήσεις

Είκοσι χιλιάδες φορές στα τέσσερα χρόνια του Μνημονίου οι πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας, πολλές φορές με έντονα συγκρουσιακές διαθέσεις έναντι της Αστυνομίας. Ειδικότερα, όπως προκύπτει από στοιχεία τα οποία ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας διαβίβασε στη Βουλή ως απάντηση σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, από την ημέρα ψήφισης του πρώτου Μνημονίου (8/5/2010) έως τις 28 Μαρτίου τρέχοντος έτους, πραγματοποιήθηκαν 20.210 συγκεντρώσεις ανά την επικράτεια, με τις 6.266 εξ αυτών να εκδηλώνονται εντός της Αττικής.

Αντιστοίχως, σαφή στοιχεία αναφορικά με το πόσες φορές κατέστη αναγκαία η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, αλλά και για την ποσότητα των χημικών που χρησιμοποιήθηκαν στο πλαίσιο συγκρούσεων με τους διαδηλωτές, όπως ζητούσαν οι ερωτώντες βουλευτές, δεν δόθηκαν. «Επίσημα στατιστικά στοιχεία του αριθμού της χρήσης μέσω ελέγχου πλήθους ή και του είδους αυτών δεν υφίστανται στην αρμόδια διεύθυνση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω των ποικίλων κατά περίπτωση συνθηκών χρήσης τους κάθε φορά και ως εκ τούτου τα εξαγώγιμα στατιστικά συμπεράσματα δεν θα παρείχαν χρηστικά ή γενικότερα αξιοποιήσιμα αποτελέσματα», αναφέρει μεταξύ άλλων στην απάντησή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Παράλληλα, ωστόσο, σημειώνει ότι στις περιπτώσεις σφοδρών επιθέσεων από ταραξίες διαδηλωτές, καθώς και για την απώθηση διαδηλωτών που αρνούνταν να συμμορφωθούν, «από τις αστυνομικές δυνάμεις έχει προκριθεί η ορθολογική και όχι η καταχρηστική χρήση δακρυγόνων από εκπαιδευμένους προς τούτο αστυνομικούς». Στο ίδιο πλαίσιο σημειώνει πως τα μέσα ελέγχου πλήθους που χρησιμοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. παράγονται σε εργοστάσια των ΗΠΑ, του Ισραήλ, του Ην. Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Βραζιλίας, της Γερμανίας, της Τσεχίας κ.λπ., για να προσθέσει πως δεν υπάρχουν ουσίες στα χημικά που χρησιμοποιούνται οι οποίες να έχουν ταξινομηθεί ως επικίνδυνες.

Τέλος, ο κ. Δένδιας επισημαίνει πως, στο πλαίσιο διοικητικών ερευνών που διενεργήθηκαν σε όλη την επικράτεια, μεταξύ άλλων και για επίμεμπτη συμπεριφορά αστυνομικών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, «δεν προέκυψε πειθαρχική ευθύνη αστυνομικού για αυθαίρετη χρήση χημικών καθ’ υπέρβαση εντολών των αρμοδίων οργάνων, παρά μόνο σε μία περίπτωση στην οποία και ο υπερβάς τα όρια του νόμου αστυνομικός τιμωρήθηκε με την προσήκουσα πειθαρχική ποινή».

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιοι θα πάρουν επίδομα 400 ευρώ το μήνα μετά τις ευρωεκλογές

Μετά τις ευρωεκλογές και σίγουρα μέσα στο 2014 θα ξεκινήσει η  πιλοτική εφαρμογή της καταβολής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, όπως έκανε γνωστό σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υφυπουργός Εργασίας μιλώντας στο MEGA, με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις το όριο για την καταβολή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα είναι τα 4.800 ευρώ ετησίως, ενώ για τον ορισμό των δικαιούχων θα ληφθούν υπόψη και περιουσιακά κριτήρια.

Παράλληλα, ο κ. Κεγκέρογλου διευκρίνισε πώς το ύψος του «επιδόματος» μπορεί να ανέρχεται στα 400 ευρώ περίπου π.χ. για μια τετραμελή οικογένεια το μήνα και δεν θα είναι μόνιμο. Οπως εξήγησε θα δίνεται για όσο διάστημα χρειάζεται και παράλληλα θα  γίνονται προωθητικές ενέργειες για επανένταξη και ένταξη στην εργασία. Παράλληλα, όπως είπε, οι δικαιούχοι θα ενταχθούν και σε άλλα προγράμματα παροχής και κοινωνικής προστασίας όπως στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, στο επίδομα θέρμανσης, αλλά  και σε αυτό για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Τέλος, ο υφυπουργός Εργασίας σημείωσε ότι η πλήρης - καθολική εφαρμογή του μέτρου είναι προγραμματισμένη για το 2015.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ενας στους τρεις δηλώνει «φιλοξενούμενος» - Ποιοι θα ελεγχθούν για φοροδιαφυγή

Τελικά ο Ελληνας δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ.
Πέρα από όσους έκαναν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα ενώ διέθεταν τεράστια ακίνητη περιουσία ή εισοδήματα που ξεπερνούν κατά πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος, από την επεξεργασία των στοιχείων που έκανε το το ΥΠΟΙΚ για να καθορίσει τα εισοδηματικά κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα κατέληξε και στο εξής συμπέρασμα: Οτι είμαστε ένα έθνος... φιλοξενούμενο, αφού σε σύνολο 5,5 εκατ. φορολογικών δηλώσεων που κατατέθηκαν το 2013, περίπου 1,85 εκατ. φορολογούμενοι δήλωσαν ότι δεν νοικιάζουν αλλά φιλοξενούνται στα σπίτια που διαμένουν.

Στελέχη του ΥΠΟΙΚ είναι πεπεισμένα ότι η εκτεταμένη φιλοξενία υποκρύπτει περιπτώσεις φοροδιαφυγής. Για το λόγο αυτό προαναγγέλλονται έλεγχοι προκειμένου να βρεθεί σε ποιες περιπτώσεις η δήλωση φορολογουμένων ότι φιλοξενούνται στο σπίτι όπου διαμένουν κρύβει... απόκρυψη εισοδημάτων (των ιδιοκτητών), αλλά και για να εντοπιστεί σε ποιες περιπτώσεις όσοι έκαναν δήλωση για το κοινωνικό μέρισμα δήλωσαν ψευδώς ότι φιλοξενούνται για να λάβουν το επίδομα.

Οι υποψίες ότι η «φιλοξενία» είναι το νέο κόλπο φοροδιαφυγής δεν δημιουργήθηκαν τυχαία στο ΥΠΟΙΚ και μόνο από τα στατιστικά από την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων,  αλλά και λόγω κάποιων κραυγαλέων περιπτώσεων που εντοπίστηκαν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, τα δύο φυσικά πρόσωπα ελληνικής καταγωγής που εμφανίζονται να φιλοξενούν από... 60 άτομα ο καθένας ή ο αλλοδαπός ονόματι Χουσεΐν στο ακίνητο του οποίου διαμένουν 50 άτομα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 55 φορολογούμενοι –όλοι φυσικά πρόσωπα- εμφανίζονται να φιλοξενούν από 10 άτομα ο καθένας.

Τα πλεονεκτήματα του να δηλώνει κάποιος φιλοξενούμενος

Οσοι δηλώνουν φιλοξενούμενοι, καταρχάς, απαλλάσσονται από τα τεκμήρια διαβίωσης για την πρώτη κατοικία. Επίσης, οι ιδιοκτήτες γλιτώνουν την καταβολή του φόρου από τα εισοδήματα ενοικίων και από την προκαταβολή φόρου. Τέλος, είναι πιθανό πίσω από τη «φιλοξενία» να κρύβονται παράνομοι οίκοι ευγηρίας οι οποίοι εμφανίζουν τους ηλικιωμένους πελάτες τους ως φιλοξενούμενους και έτσι καταφέρνουν να γλιτώνουν από την καταβολή του φόρου εισοδήματος.

Πώς κατάλαβε ότι κάτι... συμβαίνει το ΥΠΟΙΚ

Η υποψία ότι η «φιλοξενία» μπορεί να κρύβει φοροδιαφυγή είχε πρωτοδημιουργηθεί όταν προέκυψε η ανάγκη καταγραφής των φιλοξενούμενων προκειμένου να καταβληθεί αρχικά το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης και επαναδημιουργήθηκε προσφάτως όταν το ΥΠΟΙΚ επεξεργάστηκε τα στοιχεία των φορολογουμένων για τον καθορισμό των κριτηρίων καταβολής του κοινωνικού μερίσματος. Για το λόγο αυτό, μάλιστα, μπήκε, για τη χορήγηση του επιδόματος των 500 ευρώ η ρήτρα του συνυπολογισμού των πραγματικών ή τεκμαρτών εισοδημάτων όχι μόνο του ίδιου του αιτούντα αλλά και του συζύγου του και των προστατευόμενων μελών του, αλλά και των ατόμων που εμφανίζονται να φιλοξενεί.

Δεύτερη ευκαιρία για το κοινωνικό μέρισμα

Γνωρίζοντας, όμως ότι η μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και αποτελεί συνέπεια της κρίσης, αλλά και ότι ο πολύ μεγάλος αριθμός των φιλοξενούμενων οφείλεται και σε λανθασμένη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων από την πλευρά των φορολογουμένων, το ΥΠΟΙΚ τους δίνει τη δυνατότητα να δηλώσουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή την τωρινή κατάσταση και όχι αυτή που αποτυπώθηκε στη φορολογική δήλωση του 2013. Ομως, όσοι δηλώσουν κάτι διαφορετικό από αυτό που εμφανίζεται στις περυσινές δηλώσεις, θα μπουν αυτομάτως σε δείγμα ελέγχου.

Ποιοι θα ελεγχθούν

Στο μικροσκόπιο της Εφορίας θα μπουν:

    Οσοι εμφανίστηκαν στη φορολογική δήλωση του 2013 να φιλοξενούνται και στην ηλεκτρονική εφαρμογή του μερίσματος ή τη φορολογική δήλωση του 2014 να μη φιλοξενούνται πλέον.
    Οσοι δεν δήλωσαν τους φιλοξενούμενους στην εφαρμογή του μερίσματος
    Οσοι μετέτρεψαν τη «φιλοξενία» σε «δωρεάν παραχώρηση». 
 
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλλαγές στα δρομολόγια του ΤΡΑΜ - Ποια δεν θα πραγματοποιηθούν

Εκτός λειτουργίας θα τεθεί Δευτέρα και Τρίτη, από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, το τμήμα του δικτύου του τραμ «ΆΓΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ», λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης.

Ετσι, τα οχήματα του τραμ θα τερματίζουν τα δρομολόγιά τους στη στάση «ΑΓΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

Τα τελευταία δρομολόγια θα εκτελεστούν:

    από «ΆΓΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ» προς «ΣΥΝΤΑΓΜΑ» στις 00:10
    από «ΣΥΝΤΑΓΜΑ» προς «ΆΓΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ» στις 23:00
    από «ΆΓΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ» προς «ΣΕΦ» στις 00:18
    από «ΣΕΦ» προς «ΆΓΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ» στις 23:30

Τα δρομολόγια από «ΣΥΝΤΑΓΜΑ» προς «ΣΕΦ» και αντίστροφα δεν επηρεάζονται και θα εκτελεστούν κανονικά.

Αναλυτικά

    ΑΠΟ ΠΡΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
    ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ → ΣΕΦ 21:44
    ΣΕΦ → ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ 20:50
    ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ → ΣΥΝΤΑΓΜΑ 21:54
    ΣΥΝΤΑΓΜΑ → ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ 20:40
    ΣΥΝΤΑΓΜΑ → ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 21:00
    ΣΥΝΤΑΓΜΑ → ΑΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 23:00
    ΣΕΦ → ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 21:10
    ΣΕΦ → ΑΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 23:30
    ΑΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ → ΣΥΝΤΑΓΜΑ 00:10
    ΑΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ → ΣΕΦ 00:18
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε "νέα φάση" οι έρευνες για το χαμένο Boeing...

Απαισιόδοξος για τον εντοπισμό συντριμμιών από το εξαφανισμένο αεροσκάφος των Malaysia Airlines, που χάθηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου με 239 επιβαίνοντες, εμφανίστηκε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

Ο Τόνι Άμποτ δήλωσεπως είναι δεν είναι πολύ πιθανό να βρεθούν συντρίμμια του αεροσκάφους στην επιφάνεια του Ινδικού Ωκεανού και πως θα πρέπει πλέον να αρχίσει μια νέα φάση ερευνών που θα επεκταθούν σε πολύ μεγαλύτερη έκταση...


newsbeast.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ισοπεδώνουν τις συντάξεις για να... σώσουν τα Ταμεία...

Στη ριζική αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος αναμένεται να προχωρήσει σταδιακά η κυβέρνηση από τις αρχές καλοκαιριού, με στόχο τη μείωση της οικονομικής ενίσχυσης των ταμείων.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας αναμένεται να ξεκινήσει τις σαρωτικές μεταβολές, θέτοντας σε πλήρη εφαρμογή παλαιότερους νόμους και εξαλείφοντας σταδιακά τα ελλείμματα που παρουσιάζουν οι ασφαλιστικοί φορείς, μέσω της περικοπής παροχών.

Οι ασφαλισμένοι και οι μελλοντικοί συνταξιούχοι την επαύριον των μνημονίων θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα... μεταλλαγμένο σύστημα ασφάλισης που δεν θα έχει καμία σχέση με το σημερινό και θα στηρίζεται κυρίως σε ατομικούς λογαριασμούς, οι οποίοι ανάλογα με το ταμειακό τους απόθεμα θα «καταβάλλουν» συντάξεις.Διαβάστε αναλυτικότερα εδώ και εδώ...
 
real.gr
 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχεται μείωση εισιτηρίου για τα μέσα μεταφοράς ;

Μια μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα αστικά μέσα μεταφοράς εξετάζει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ). Το μέτρο είναι ακόμη υπό εξέταση και θα εφαρμοστεί πιλοτικά από το Σεπτέμβριο αν τελικά αποφασιστεί.

"Πυρήνας" των αλλαγών θα είναι η ευρεία αναδιάρθρωση των δρομολογίων στην κατεύθυνση τόσο των συνδυασμένων μεταφορών, με έμφαση στις μετεπιβιβάσεις από τα οδικά μέσα στα μέσα σταθερής τροχιάς όσο και της πύκνωσης των δρομολογίων, όπου αυτό απαιτείται.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, διερευνάται η μείωση της τιμής τόσο του απλού κομίστρου όσο και της μηνιαίας κάρτας.

Παράλληλα, ο ΟΑΣΑ θα λανσάρει κινητή εφαρμογή, η οποία θα επιτρέψει στους επιβάτες να αγοράζουν εισιτήρια από το κινητό τους τηλέφωνο, ενώ θα ξεκινήσει και τη διάθεση προϊόντων κομίστρου από χιλιάδες σημεία λιανικών πωλήσεων, όπως περίπτερα και ψιλικατζίδικα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο ΟΑΣΑ μελετά τη μείωση των βασικών κομίστρων.

Στο επίκεντρο βρίσκεται το απλό εισιτήριο για όλα τα μέσα διάρκειας 90 λεπτών και αξίας 1,40 ευρώ σήμερα. Αν και η μείωση δεν έχει κλείσει, εκτιμάται ότι είναι πιθανόν η τιμή του να πέσει στα 1,20 ευρώ, καταργώντας αυτόματα το απλό εισιτήριο για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ των 1,20 ευρώ και δημιουργώντας ένα ενιαίο κόμιστρο που θα υπηρετήσει τις ανάγκες του νέου πλέγματος των δρομολογίων.

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, διερευνάται η μείωση της τιμής της μηνιαίας κάρτας για όλα τα μέσα, η οποία σήμερα κοστίζει 45 ευρώ.

Ένα σενάριο που μένει να επιβεβαιωθεί μιλάει για μείωση της τιμής σε 30 ευρώ.
Αν αυτή η αλλαγή πραγματοποιηθεί, τότε εκτιμάται ότι θα καταργηθεί η μηνιαία κάρτα των 20 ευρώ που ισχύει μόνο για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ και θα υπάρχει ένα και μοναδικό μηνιαίο πάσο για όλα τα μέσα, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δρομολογίων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!