EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ξεκινούν και πάλι δρομολόγια προς Σόφια, Βελιγράδι, Σκόπια

Δρομολόγια στα Βαλκάνια θα εκτελεί εκ νέου η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τις 10 Μαΐου. Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει η σιδηροδρομική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με Βελιγράδι, Σκόπια και Σόφια.

Η εταιρεία θα εκτελεί καθημερινά ένα δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Σόφια και ένα δρομολόγιο προς Σκόπια και Βελιγράδι και αντίστροφα.

Το πρώτο δρομολόγιο θα γίνεται με την αμαξοστοιχία «Hellas Express», η οποία ξεκινά περίπου στις 16:00 τη Θεσσαλονίκη και θα φθάνει στα Σκόπια στις 19.50 το βράδυ (τοπική ώρα). Επόμενος σταθμός θα είναι το Νις, όπου θα φθάνει στη 01.09 (τοπική ώρα) και τελευταίος σταθμός το Βελιγράδι που θα φθάνει στις 05.33 τί (τοπική ώρα).

Από το Βελιγράδι το τρένο θα φεύγει στις 18.45  (τοπική ώρα), θα φθάνει στη Νις στις 23.25 (τοπική ώρα), στα Σκόπια στις 04.44 (τοπική ώρα) και θα καταλήγει στη Θεσσαλονίκη στις 11.16.

Για το διάστημα από 10 Μαΐου έως 10 Ιουνίου οι επιβάτες θα μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια με έκπτωση 30%. Οι τιμές των εισιτηρίων για τη διαδρομή Αθήνα - Σκόπια διαμορφώνονται στα 12,20 ευρώ, ενώ τα μετ' επιστροφής στα 17,10 ευρώ. Από τη Θεσσαλονίκη στο Βελιγράδι το εισιτήριο θα κοστίζει 33,80 ευρώ, ενώ μετ' επιστροφής θα φθάνει τα 47,30 ευρώ.

Μετά τις 10 Ιουνίου η τιμή των εισιτηρίων μετ' επιστροφής για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Σκόπια διαμορφώνεται στα 19,50 ευρώ και για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Βελιγράδι στα 54,10 ευρώ.

Στους επιβάτες που θα αποφασίσουν να ταξιδέψουν σιδηροδρομικά με προορισμό το Βελιγράδι και αντίστροφα, παρέχονται επίσης -εφόσον το επιθυμούν- υπηρεσίες κατάκλισης. Επίσης, στη διάρκεια της θερινής περιόδου, στη σύνθεση του τρένου θα υπάρχει και βαγόνι μεταφοράς των οχημάτων των επιβατών του τρένου.

Στις 10 Μαΐου ξεκινά, σε καθημερινή βάση, η αμαξοστοιχία που θα εκτελεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Σόφια. Το τρένο θα φεύγει στις 06.55 . από τη Θεσσαλονίκη και θα φθάνει στη Σόφια στις 14:00. Από τη βουλγαρική πρωτεύουσα η αναχώρηση θα γίνεται στις 15.20 και η άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 22.20.

Η τιμή του εισιτηρίου απλής διαδρομής διαμορφώνεται στο ποσό των 16,8 ευρώ, ενώ μετ' επιστροφής στα 33,60 ευρώ. Σε 12 επιβάτες που θα αγοράζουν το εισιτήριό τους 15 ημέρες πριν από την ημερομηνία του ταξιδιού τους, το εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Σόφια - Θεσσαλονίκη προσφέρεται στην ειδική τιμή των 25 ευρώ.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέα απεργία εξαγγέλουν οι εργαζόμενοι στο μετρό του Λονδίνου

Το συνδικάτο RMT -σωματείο εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, στη ναυτιλία και τις μεταφορές- κήρυξε τη νέα κινητοποίηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση 960 θέσεων εργασίας στα εκδοτήρια εισιτηρίων των σταθμών.

Τον Φεβρουάριο εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες αντιμετώπισαν δυσκολίες καθώς δεκάδες σταθμοί του υπογείου σιδηροδρόμου του Λονδίνου παρέμειναν κλειστοί, αφού υπήρξαν μεγάλα προβλήματα στις οκτώ από τις ένδεκα γραμμές, ενώ προκλήθηκε τεράστια κυκλοφοριακή συμφόρηση στην πρωτεύουσα της Βρετανίας.

Ο συντηρητικός δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έχει ανακοινώσει ένα ευρύ σχέδιο εκσυγχρονισμού του μετρό που συμπεριλαμβάνει την πλήρη αυτοματοποίηση των εκδοτηρίων των εισιτηρίων, επέκρινε έντονα την απόφαση του συνδικάτου να κηρύξει νέα απεργία.

Ερωτηθείς από το BBC του Λονδίνου σχετικά με μια προεκλογική του υπόσχεση ότι δεν θα έκλειναν τα εκδοτήρια εισιτηρίων στο μετρό, ο Τζόνσον απάντησε: «αυτό ήταν έξι χρόνια πριν, όταν ακόμη δεν είχε εφευρεθεί το iPhone. Έκτοτε η τεχνολογία εξελίχθηκε και όλο και λιγότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα εκδοτήρια εισιτηρίων. Τα πράγματα προχωρούν, για τ' όνομα του Θεού».
Σύμφωνα με τον ίδιο, το κλείσιμο των εκδοτηρίων των εισιτηρίων θα επιτρέψει την εξοικονόμηση 50 εκατ. λιρών κατ' έτος.

Η απεργία είχε διακοπεί μετά από μια ανακοίνωση του RMT ότι έλαβε «προτάσεις οι οποίες σταματούν το σχέδιο κατάργησης θέσεων» εργασίας. Οι διαπραγματεύσεις επαναλήφθηκαν έκτοτε αλλά δεν βρέθηκε λύση.

Ελλείψει μιας λύσης της ύστατης ώρας στις διαπραγματεύσεις οι συνδικαλισμένοι εργαζόμενοι σχεδιάζουν να απεργήσουν από τη Δευτέρα το βράδυ στις 21:00 (23:00 ώρα Ελλάδας) και για 48 ώρες, πριν η λειτουργία του μετρό αποκατασταθεί πλήρως το πρωί της Πέμπτης.
«Αυτή τη στιγμή δεν είμαι αισιόδοξος διότι (οι διαπραγματευτές του RMT) δεν έχουν αντιδράσει παρά το γεγονός ότι βελτιώσαμε τις προτάσεις μας», δήλωσε στο BBC ο Μάικ Μπράουν, ο διευθυντής του μετρό. Ο Μπράουν έχει πει ότι δεν προτίθεται πλέον να κλείσει όλα τα εκδοτήρια των εισιτηρίων και ότι θα ανοίξουν γραφεία πληροφόρησης του επιβατικού κοινού σε ορισμένους μεγάλους σταθμούς όπως αυτοί του Γιούστον, του Ουότερλου ή της Βικτορίας.

Το συνδικάτο έχει διαμηνύσει ότι σχεδιάζει άλλη μια τριήμερη απεργία από τη Δευτέρα 5η Μαΐου.
Το μετρό του Λονδίνου, το παλαιότερο στον κόσμο, εξυπηρετεί τέσσερα εκατομμύρια επιβάτες καθημερινά.

Σύμφωνα με το BBC ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον καταδίκασε την απεργιακή κινητοποίηση, την οποία χαρακτήρισε «αδικαιολόγητη και απαράδεκτη», αφού «θα πλήξει εκατομμύρια οικογένειες σε όλη την πρωτεύουσα και θα προκαλέσει χάος για τις επιχειρήσεις», σε ένα μήνυμά του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter προκαλώντας την έντονη αντίδραση του επικεφαλής του RMT.

Ο Μικ Κας δήλωσε πως αντί ο πρωθυπουργός «να επιτίθεται στους εργαζόμενους στο Tube που μάχονται για να προασπίσουν δουλειές και την (εργασιακή τους) ασφάλεια ο Ντέιβιντ Κάμερον θα έπρεπε να ζητήσει από τον Μπόρις Τζόνσον να εξηγήσει γιατί αθετεί την υπόσχεσή του στους Λονδρέζους ότι τα εκδοτήρια εισιτηρίων δεν θα έκλειναν».

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα μέτρα που ΔΕΝ μας λένε

- Από που θα απολυθούν οι 11.000 υπάλληλοι του δημοσίου μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015
– Παγώνουν οι μισθοί ως το 2018, μειώνονται οι επικουρικές μέσα στους επόμενους μήνες
– Μειώσεις και στις κύριες συντάξεις φέρνει η μείωση των εισφορών
– Παρά την προεκλογική επίθεση… αγάπης της κυβέρνησης οι νόμοι έχουν ψηφιστεί και αρχίζουν να εφαρμόζονται

Μπορεί το πρωτογενές πλεόνασμα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να προέκυψε και η κυβέρνηση να το… μοιράζει όμως η χώρα παραμένει σε τροχιά ελλείμματος και μάλιστα μεγάλου.
Έτσι δεν είναι δυνατό παρά να εφαρμοστούν κατά γράμμα οι Μνημονιακοί νόμοι που έχουν ήδη αποφασιστεί και ψηφιστεί.

Κάπως έτσι μέσα στους επόμενους 12 μήνες έρχονται μια σειρά από μέτρα τα οποία η κυβέρνηση φροντίζει με την επικοινωνιακή επίθεση των παροχών μέσω πλεονάσματος και των προσλήψεων να κρύψει κάτω απ” το χαλί.

Πάγωμα μισθών και μειώσεις συντάξεων

Μπορεί να δίδεται το “500αρικο” όμως πρόκειται για εφάπαξ έκτακτη ενίσχυση, δεν πρόκειται για αύξηση εισοδήματος μισθωτών ή συνταξιούχων. Αντιθέτως οι μνημονιακοί νόμοι προβλέπουν μέχρι και το 2018 πάγωμα μισθών, αλλά και μειώσεις τόσο στις κύριες όσο και τις επικουρικές συντάξεις.

Μέχρι τις αρχές καλοκαιριού (τέλη Ιουνίου) θα πρέπει να έχουν υιοθετηθεί οι προβλέψεις του νόμου για τις συγχωνεύσεις όλων των επικουρικών ταμείων στο ΕΤΕΑ με παράλληλη εφαρμογή της ρήτρας για μηδενικό έλλειμμα.

Αυτομάτως αυτό σημαίνει μείωση στις επικουρικές πολλών ταμείων, ενώ ανάλογα με το έλλειμμα ίσως υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις για όλους τους συνταξιούχους.
Από το νέο έτος καταργούνται οι λεγόμενοι κοινωνικοί πόροι (φόροι υπερ τριτων κλπ) που θα μειώσουν ακόμη περισσότερο τους πόρους των επικουρικών.

Τα ήδη μεγάλα ελλείμματα των ταμείων με τη μείωση των εισφορών και την αύξηση της ανεργίας με την παράλληλη μνημονιακή υποχρέωση για μείωση της κρατικής ενίσχυσης θα μεγαλώσουν κι άλλο με αποτέλεσμα όπως προβλέπεται να υπάρξει νέα μείωση και των κύριων συντάξεων.

Οι 11.000 απολύσεις στο Δημόσιο

Τις τελευταίες ημέρες είτε μέσω προγραμμάτων είτε με ανακοινώσεις υπουργείων έχουν αναγγελθεί περίπου 14.000 θέσεις εργασίας μόνιμες και εποχικές στο Δημόσιο.

Την ίδια ώρα όμως τρέχουν και οι διαδικασίες της συμφωνίας για 11.000 απολύσεις μέσα στο 2014, αριθμός που αναμένεται να κλείσει ως τον Φεβρουάριο του 2015.

Με την τρόικα να μην αποδέχεται ως απολύσεις εκείνες των συμβασιούχων που υπηρετούν ακόμη με δικαστικές αποφάσεις το… καμπανάκι χτυπάει για τους υπαλλήλους του δημοσίου που βγήκαν σε διαθεσιμότητα το 2013 και το 2014.

Το υπουργείο υπολογίζει να κλείσει τον αριθμό των 11.000 απολύσεων που απαιτούνται για εφέτος με τις απομακρύνσεις περίπου 7.000 από τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Πρόκειται για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων, καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, δημοτικούς υπαλλήλους κλπ

Άλλοι 1.500 υπάλληλοι υπολογίζεται ότι θα προκύψουν από τις αξιολογήσεις των δομών των οργανισμών, ενώ εκτός δημοσίου θα βρεθούν και περίπου 1.000 από τους 2.114 εκπαιδευτικούς που βγήκαν σε διαθεσιμότητα.

www.newsit.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η κόλαση που έρχεται στα ακίνητα.Οι Έλληνες σκοτώνουν τα σπίτια τους 270 ευρώ το τετραγωνικό!

Οι Έλληνες σκοτώνουν τα σπίτια τους για 270 ευρώ το τετραγωνικό (για παράδειγμα στις Συκιές και τα Μετέωρα Θεσσαλονίκης) ή με 300 ευρώ/τ.μ. (στην Καλαμάτα).

Μιλάμε για βιβλική καταστροφή στα ακίνητα που μετατρέπει μια χώρα φιλέτο της Ευρώπης σε Ελντοράντο για πλούσιους τυχοδιώκτες που μπορούν να αγοράσουν τα σπίτια των Ελλήνων σε εξευτελιστικές τιμές εξαιτίες των χαρατσιών πάσης φύσεως και κυρίως του χαρατσιού του Βενιζέλου της ΕΛΙΑΣ. Πλησιάζει η ώρα της μεγάλης εκδίκησης στις κάλπες που θα κάνει δημοσκόπους και μηντιάρχες-παπαγαλάκια να κρύβονται…

Το ρεπορτάζ του Βασίλη Σ. Κανέλλη στην Ημερησία είναι αποκαλυπτικό της κόλασης που έρχεται στα ακίνητα.

Σε εξευτελιστικές τιμές πωλούνται πλέον παλαιά ακίνητα σε διάφορες περιοχές της Αττικής αλλά και στη Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις. Αλλά και τα νεόδμητα σπίτια έχουν βγει στο σφυρί και διατίθενται ακόμη και πάνω από 50% χαμηλότερα σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα.
Ωστόσο, εκεί που υπάρχουν πραγματικά μεγάλες ευκαιρίες είναι στα διαμερίσματα των 30 ετών και πάνω τα οποία με ορισμένες εργασίες ανακατασκευής μπορούν να μετατραπούν σε «παλατάκια».

Κατοικίες που πωλούνται ακόμη και με 270 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο (για παράδειγμα στις Συκιές και τα Μετέωρα Θεσσαλονίκης) ή με 300 ευρώ/τ.μ. (στην Καλαμάτα) θεωρούνται ευκαιρίες. Διότι για σπίτι 100 τ.μ. Μπορούν να διατεθούν κάτω από 30 χιλιάδες ευρώ ενώ με ένα ποσό της τάξης των 10-20 χιλιάδων ευρώ μπορούν να ανακαινιστούν.

imerisia_LARGE_t_1061_43736874

Σε γενικές γραμμές, η κρίση έχει οδηγήσει χιλιάδες παλαιά σπίτια να διατίθενται κάτω από 300 ευρώ/τ.μ. ενώ σε πολλές γειτονιές της Αθήνας βρίσκει κανείς διαμερίσματα με 480 ευρώ/τ.μ.

Τα στοιχεία από την τελευταία έρευνα του δικτύου κτηματομεσιτικών γραφείων RE/MAX δείχνουν την «καθίζηση» των τιμών η οποία κατά κύριο λόγο προέρχεται από την παντελή έλλειψη αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Από την άλλη, οι ιδιοκτήτες θέλουν να «ξεφορτωθούν» ακίνητα που δεν μπορούν να ενοικιάσουν, επομένως δεν έχουν έσοδα αλλά ταυτόχρονα θα πληρώνουν από φέτος τον Ενιαίο Φόρο ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Η πρώτη επιλογή όσων θέλουν να «σκοτώσουν» την περιουσία τους είναι να διαθέσουν τα παλαιά και λιγότερα ελκυστικά ακίνητα. Γι” αυτό και έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά οι αγγελίες σε φτωχές και υποβαθμισμένες περιοχές, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί -όπως βλέπετε και στον σχετικό πίνακα- ότι οι τιμές αφορούν τη μέση κατώτερη και τη μέση ανώτερη. Αυτό σημαίνει πως όταν σε μια περιοχή πωλούνται σπίτια με 300 ευρώ/τ.μ. ενδεχομένως να υπάρχουν και ακόμη χαμηλότερες τιμές. Αλλωστε, αν κάποιος ψάξει τις αγγελίες που βγαίνουν τους τελευταίους μήνες θα βρει γκαρσονιέρες και δυάρια στο κέντρο της Αθήνας τα οποία πωλούνται με 5.000 – 8.000 ευρώ, δηλαδή σε τιμές κάτω κι από 200 ευρώ/τ.μ.

Σε ότι αφορά τα νεόδμητα, αυτό που παρατηρεί κανείς είναι υπάρχουν ακόμη σημάδια «αντίστασης» καθώς η πτώση δεν είναι τόσο μεγάλη όσο στα μεταχειρισμένα. Βεβαίως, υπάρχουν συνοικίες της Αθήνας στις οποίες μπορεί να βρει κανείς ολοκαίνουργιο σπίτι σε τιμή γύρω στα 1.000 ευρώ/τ.μ. Ενώ στη Θεσσαλονίκη η μέση κατώτερη τιμή για νεόδμητα είναι στα 800 ευρώ/τ.μ. (Εύοσμος, Κορδελιό).

Οι πιο ακριβές περιοχές, σύμφωνα με τη RE/MAX, είναι η Βουλιαγμένη με μέση ανώτερη τιμή 6.000 ευρώ/τ.μ. και η Βούλα με το Ελληνικό με 5.000 και 5.500 ευρώ/τ.μ. αντίστοιχα.

kourdistoportocali.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πως ακριβώς προέκυψε το πρωτογενές πλεόνασμα προπαγάνδας;

Σύμφωνα με το επίσημο ευρωπαϊκό σύστημα ESA (Ευρωπαϊκό Λογιστικό Σύστημα), που χρησιμοποιεί η EUROSTAT, πρωτογενές έλλειμμα ή πλεόνασμα δεν αναγνωρίζεται επίσημα. Αναγνωρίζεται μόνο δημοσιονομικό έλλειμμα ή πλεόνασμα.

Δημοσιονομικό έλλειμμα ή πλεόνασμα είναι το άθροισμα που προκύπτει από το αποτέλεσμα της διαφοράς δημόσια έσοδα μείον δημόσια έξοδα (αυτό που λέμε πρωτογενές έλλειμμα ή πλεόνασμα) , συν τους τόκους που πρέπει να πληρώσει το δημόσιο, μέσα σε ένα έτος.

Η ίδια η EUROSTAT ανακοίνωσε πως το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας…
για το 2013 ήταν 23,109 δισ. ευρώ. Δηλαδή 12,7% του ΑΕΠ, το οποίο ΑΕΠ ανήλθε σε 182,054 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό λοιπόν, το 12,7%, είναι το πραγματικό δημοσιονομικό έλλειμμα και μόνο αυτό είναι υποχρεωμένη να ανακοινώνει η EUROSTAT, βάσει του συστήματος ESA που επίσημα ακολουθεί.

Ποιο είναι τώρα το πραγματικό πρωτογενές έλλειμμα (και όχι πλεόνασμα), με βάση τα ίδια τα στοιχεία της EUROSTAT; Είναι 23,109 (δημοσιονομικό έλλειμμα 2013) – 7,225 (τόκους 2013) = 15,884 δισ. ευρώ (πραγματικό πρωτογενές έλλειμμα), όπως και η ίδια η EUROSTAT ήταν υποχρεωμένη να ανακοινώσει και πράγματι ανακοίνωσε.

Πως λοιπόν προέκυψε το φανταστικό πρωτογενές πλεόνασμα των 3,4 δις ευρώ, ενώ τέτοιο δεν αναγνωρίζεται από το σύστημα που ακολουθεί η ίδια η EUROSTAT; Αυτό είναι απλά μία ΣΥΜΦΩΝΙΑ μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόϊκας με την οποία συμφωνία, αφαιρούνται από το πιο πάνω πρωτογενές έλλειμμα τα χρήματα που διέθεσε ο ελληνικός λαός στους τραπεζίτες μέσα στο 2013. Συγκεκριμένα, μέσα στο 2013 ο ελληνικός λαός έδωσε στους τραπεζίτες 19,272 δισ. ευρώ!!!! Κυβέρνηση και τρόϊκα λοιπόν αφαιρούν από το πρωτογενές έλλειμμα τα χρήματα που δόθηκαν στους τραπεζίτες και έτσι προκύπτει το περίφημο πρωτογενές πλεόνασμα. Δηλαδή, 15,884 δισ. ευρώ (πραγματικό πρωτογενές έλλειμμα) – 19,272 δισ. ευρώ (χρήματα προς τραπεζίτες) = -3,388 δις. ευρώ (εμφανιζόμενο πρωτογενές πλεόνασμα).

Σημειώνουμε εδώ τα ακόλουθα:

1) Το δημόσιο χρέος της χώρας, ανέβηκε το 2013 στα 318,703 δις ευρώ ή 175,1% του ΑΕΠ.

2) Το πιο πάνω επίσημο δημοσιονομικό έλλειμμα 12,7% του ΑΕΠ του 2013, είναι το χειρότερο της τελευταίας εικοσαετίας, με επιφύλαξη για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009 με το οποίο μπήκαμε στο μνημόνιο.

3) Ενώ το 2009 η κυβέρνηση Καραμανλή ισχυρίστηκε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα ήταν 9% και η κυβέρνηση Παπανδρέου το ανέβασε στο 15,6% (με βάση το οποίο μπήκαμε στο μνημόνιο), τελικά το 2013, έπειτα από 4 χρόνια εξαθλίωσης, αυτό είναι επίσημα στο 12,7%!!!!!

Τι λέτε λοιπόν; Έχουμε πάει καλύτερα ή χειρότερα; Έχουμε χρεοκοπήσει ή όχι; Έχουμε προοπτική ανάπτυξης ή όχι; Εσείς οι αναγνώστες θα το κρίνετε στις κάλπες στις 25 Μαϊου 2014.

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απόφαση σοκ στη Βερόνα: Πρόστιμο 20 – 500 ευρώ σε όσους δίνουν φαγητό σε άστεγους και φτωχούς

Την κατρακύλα που έχει πάρει η σημερινή νεοφιλελεύθερη - ακροδεξιά Ευρώπη ήρθε να επιβεβαιώσει στην Ιταλία ο ακροδεξιός δήμαρχος της Βερόνα, Φλάβιο Τόζι, ο οποίος ανήκει στη γνωστή Λέγκα του Βορρά, με την απόφασή του για επιβολή προστίμου από 20 – 500 ευρώ σε όποιον προσφέρει βοήθεια με φαγητό στους άστεγους της ιταλικής πόλης.

Την κατρακύλα που έχει πάρει η σημερινή νεοφιλελεύθερη - ακροδεξιά Ευρώπη ήρθε να επιβεβαιώσει στην Ιταλία ο ακροδεξιός δήμαρχος της Βερόνα, Φλάβιο Τόζι, ο οποίος ανήκει στη γνωστή Λέγκα του Βορρά, με την απόφασή του για επιβολή προστίμου από 20 – 500 ευρώ σε όποιον προσφέρει βοήθεια με φαγητό στους άστεγους της ιταλικής πόλης.

Η τραγική και συνάμα απάνθρωπη αυτή απόφαση έχει ήδη προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στον ιταλικό Τύπο, ο οποίος υπογραμμίζει ότι και στο παρελθόν έχει γίνει παρόμοια πρόταση από μέλη δημοτικών συμβουλίων, αλλά όπως ήταν λογικό είχε απορριφθεί με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς το δικαίωμα της σίτισης κρίθηκε ως αναφαίρετο για ανθρώπους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και δεν μπορούν να βρουν στέγη.

Ο δήμαρχος της Βερόνα, Φλάβιο Τόζι, ισχυρίστηκε σε ανακοίνωσή του ότι «Όπως αποδεικνύουν φωτογραφίες πολιτών και οι εκθέσεις της αστυνομίας, πολλές περιοχές του ιστορικού κέντρου έχουν μετατραπεί σε μόνιμα σημεία κατανάλωσης τροφίμων από μέρους ατόμων χωρίς μόνιμη κατοικία. Πολλοί είναι γνωστοί στα όργανα της τάξης και σε βάρος τους έχει εκδοθεί απόφαση απέλασης», για να προσθέσει ότι «Έχουν συσσωρευτεί αποφάγια, στρώματα, αλλά και ακαθαρσίες των ατόμων αυτών».

Από την απόφαση του ακροδεξιού δημάρχου, κινδυνεύουν όχι μόνο απλοί πολίτες που βοηθούν τους συνανθρώπους τους, αλλά και ανθρωπιστικές οργανώσεις, οι οποίες επιτελούν σημαντικό έργο στην περιοχή και κάθε βράδυ με οργανωμένο τρόπο μοιράζουν ένα πιάτο φαγητό όχι μόνο στους άστεγους, αλλά και σε φτωχούς ανθρώπους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γνωστός δημοσιογράφος, Γκαντ Λέρνερ, δήλωσε ότι θα αγνοήσει την απόφαση του ακροδεξιού Φλάβιο Τόζι και παράλληλα καλεί τους πολίτες να πάρουν μέρος στην αντιφασιστική πορεία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Βερόνα για την επέτειο της πτώσης του φασισμού – ναζισμού και να μοιράσουν εκ νέου φαγητό στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δε σε ξέρω δε με ξέρεις, υποφέρω κι υποφέρεις..

Ή: »ό,τι αρπάξει η νύφη στην καβάλα!»,..ή: »τώρα σ” ήβρα, τώρα στάσου!». 


Διότι αφού πιστοί κι αμετανόητοι στις προεκλογικές παραδόσεις, οι υποψήφιοι και τα κόμματα κυρίως της συγκυβέρνησης (συνεργατών δωσιλόγων και σία), επιδίδονται στο σπορ του ταξίματος, των υποσχέσεων, του ρουσφετιού, καιρός κι ο λαός να τους πληρώσει με το ίδιο νόμισμα!

Εξηγούμαστε: Αφού όλοι αυτοί, την επόμενη μέρα των εκλογών θα ξαναγίνουν άφαντοι, παθαίνοντας ολική αμνησία που θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες εκλογές,
..κι επειδή έτσι κι αλλιώς οι καιροί είναι δύσκολοι και πονηροί,
..καλό θα είναι οι ψηφοφόροι να απαιτούν να λάβουν το ρουσφέτι τους πριν την ημέρα των εκλογών,
..όπου προσερχόμενοι χαρούμενοι επειδή θα έχει ικανοποιηθεί το αίτημά τους,
..θα »μαυρίσουν» μεγαλοπρεπέστατα όλους αυτούς τους γελοίους που διαχρονικά αντιμετωπίζουν τους πολίτες σαν σκυλιά που πετώντας τους ένα ξεροκόμματο, αυτοί (οι πολίτες) θα πρέπει να τρέχουν ξοπίσω τους κουνώντας την ουρά!

Να αποσπάσουμε προκαταβολικά ό,τι μπορούμε απ” τους εξουσιολιγούρηδες, και τα κόμματα της καταστροφής, και μετά να τους καταψηφίσουμε δυναμικά και τελεσίδικα!
Χωρίς ηθικές αναστολές, χωρίς τύψεις συνείδησης, χωρίς οίκτο!

Ακριβώς επειδή έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους(;) ανήθικους, ασυνείδητους, αδίστακτους, που μόνον μιά τέτοια αντιμετώπιση από μέρους μας μπορεί να διαπεράσει την χοντρή τους πέτσα, και να νοιώσουν όπως νοιώθουμε κι εμείς όλα αυτά τα χρόνια.

Ας τους χρησιμοποιήσουμε λοιπόν, ας τους εκμεταλλευτούμε κι ας τους γελοιοποιήσουμε όσο μπορούμε, χωρίς κανέναν προβληματισμό, χωρίς κανέναν συναισθηματισμό!
Τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία!..

Υ.Γ. Και γι αυτούς που πονηρά θα αντιτείνουν ότι θα γίνουμε κι εμείς σαν τα μούτρα αυτονών, τους καθησυχάζουμε λέγοντάς ότι ο λαός έχει και μέτρο, και συλλογική ηθική που τον προστατεύει απ” το να φτάσει στην έσχατη ηθική κατάντια αυτών των υπανθρώπων!..

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ελεύθεροι όσοι καταδικάζονται σε φυλάκιση έως 5 χρόνια

Δεν θα οδηγούνται πλέον στη φυλακή όσοι έχουν καταδικαστεί με ποινή έως 5 χρόνια. Οι ποινές αυτές που αφορούν σε πλημμελήματα θα είναι υποχρεωτικά μετατρέψιμες. Δηλαδή είτε θα εξαγοράζονται, είτε θα εκτίονται με άλλους τρόπους (π.χ. κοινωφελής εργασία).

Αυτό προβλέπει τροπολογία του Υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου με την οποία γίνεται ξεκάθαρο πλέον το τοπίο γύρω από τη μετατροπή των ποινών καθώς στην πράξη είχε παρατηρηθεί διχογνωμία στα δικαστήρια, λόγω έλλειψης μεταβατικής διάταξης στο ν.4093/2012, αν μπορούν ή όχι να μετατρέπουν τις ποινές αυτές, δεδομένου ότι ο νόμος αυτός καταλάμβανε μόνο τις υποθέσεις που δεν είχαν εκδικαστεί αμετακλήτως. Δηλαδή μόνο για εκείνες τις υποθέσεις που εκκρεμούσαν

Πλέον με την τροπολογία αυτή –για λόγους ίσης μεταχείρισης των καταδικασθέντων- επεκτείνεται η μετατροπή των ποινών φυλάκισης έως και τα πέντε έτη και για τις αμετάκλητες υποθέσεις. Δηλαδή όσοι κρατούμενοι εκτίουν ήδη ποινές έως 5 χρόνια, και στις οποίες είχαν καταδικαστεί αμετάκλητα (πριν τη δημοσίευση του νόμου αυτού) θα αποφυλακιστούν άμεσα. Ο αριθμός αυτών των κρατουμένων είναι πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, μικρός. Για τη μετατροπή θα αποφασίζει το Δικαστήριο που εξέδωσε την καταδικαστική απόφαση, ύστερα από κλήτευση του αιτούντος.
Κατ” οίκον περιορισμός και όχι «διανυκτέρευση» στη ΓΑΔΑ

Με την ίδια τροπολογία:
 
Σε περίπτωση διαφωνίας ανακριτή και εισαγγελέα για την προσωρινή κράτηση κατηγορούμενου μετά το πέρας της απολογίας του θα επιβάλλεται, με διάταξη του ανακριτή, ο κατ΄ οίκον περιορισμός του κατηγορουμένου, μέχρι την επίλυση της διαφωνίας από το δικαστικό συμβούλιο, χωρίς να περιορίζονται με οποιονδήποτε άλλο τρόπο τα ατομικά του δικαιώματα. Δηλαδή, στο μεταξύ διάστημα (μέχρι να αποφασίσει το αρμόδιο συμβούλιο) με διάταξη του ανακριτή θα επιβάλλεται ο κατ΄ οίκον περιορισμός του κατηγορουμένου, η αφαίρεση διαβατηρίου ή άλλου ισοδύναμου ταξιδιωτικού εγγράφου του και η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα και όχι η έκδοση εντάλματος σύλληψης που συνεπάγετο την προσωρινή κράτησή του στο Αστυνομικό Τμήμα.

Μεταβάλλεται ( επανερχόμενη στην προισχύσασα ρύθμιση ) η διαδικασία προαγωγών στις θέσεις του προέδρου, αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, του γενικού επιτρόπου της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου ή του γενικού επιτρόπου της Επικρατείας των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, έτσι ώστε να μην αποτελεί στάδιο της διαδικασίας επιλογής η γνώμη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, μετά από ακρόαση των υποψηφίων. Και αυτό διότι η ρύθμιση αυτή παρουσίαζε προβλήματα συνταγματικότητας, ενώ δεν έχει λειτουργήσει στην πράξη η διαδικασία αυτή.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΟΚ στη Ν. Κορέα: Βρέθηκαν νεκρά παιδιά που είχαν δέσει τα κορδόνια τους για να μη χωρίσουν

Σε κλάματα ξέσπασε ο δύτης που αναγκάστηκε να χωρίσει για να ανασύρει στην επιφάνεια δύο μαθητές, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, οι οποίοι βρέθηκαν μέσα στο ναυάγιο με δεμένα μεταξύ τους τα κορδόνια των παπουτσιών τους, ώστε να τους βρουν μαζί. «Άρχισα να κλαίω γιατί σκέφτηκα ότι δεν ήθελαν να χωρίσουν», δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα Kyunghyang Shinmun.

Στα σκοτεινά και παγωμένα νερά που έχουν σκεπάσει το πλοίο, οι δύτες έχουν ως μοναδικό «μέσο» τα χέρια τους, αφού μόνο ψηλαφώντας μπορούν να εντοπίσουν τα θύματα του ναυαγίου. Από τους 476 επιβαίνοντες, οι 339 ήταν μαθητές και οι καθηγητές τους από το Γυμνάσιο Ντανγουόν, στο προάστιο Ανσάν στα περίχωρα της Σεούλ, που πήγαιναν εκδρομή στις 16 Απριλίου όταν βυθίστηκε το οχηματαγωγό Sewol το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμάνι Ίντσεον κοντά στη Σεούλ στο νησί Τζέζου.

Τους 159 έχει φθάσει ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ενώ 174 συνολικά άνθρωποι έχουν διασωθεί. Το Sewol βυθίστηκε, όπως εικάζουν οι αρχές, εξαιτίας ανθρωπίνου σφάλματος ή μηχανικής βλάβης. Την ώρα που ξεκίνησε να βυθίζεται, το πλήρωμα είπε στους μαθητές να παραμείνουν στις καμπίνες τους. Οι περισσότεροι υπάκουσαν και πνίγηκαν. Όσοι δεν υπάκουσαν ή δεν ενημερώθηκαν από το πλήρωμα, ανέβηκαν στο κατάστρωμα και διασώθηκαν.

Στο σχολείο όπου φοιτούσαν τα θύματα ξεκίνησαν και πάλι τα μαθήματα σήμερα. Λουλούδια έχουν τοποθετηθεί στις φωτογραφίες των θυμάτων ντυμένων με τη σχολική τους στολή που αναρτήθηκαν στο σχολείο. Στις τάξεις των μαθητών που θεωρούνται αγνοούμενοι, οι συμμαθητές τους έχουν αφήσει μηνύματα πάνω στα θρανία, στους πίνακες ή στα παράθυρα παρακαλώντας για την επιστροφή τους.

Όπως αποδείχθηκε, τοπλοίο, βάρους σχεδόν 7.000 τόνων με μήκος 146 μέτρα και πλάτος 22, έφερε φορτίο τρεις φορές μεγαλύτερο του επιτρεπτού--με βάση τις επίσημες προδιαγραφές, το οποίο ήταν πλημμελώς τοποθετημένο. Όπως είπε στο Reuters ο Μουν Κι-αν, στέλεχος της εταιρείας Uryeon (Union Transport Co.) που επιβλέπει τη φόρτωση του πλοίου, το Sewol μετέφερε 105 κοντέινερ, εκ των οποίων κάποια έπεσαν στη θάλασσα όταν πήρε κλίση.

Ο καπετάνιος, ο 69χρονος Λι Τζουν-σεόκ, και δύο μέλη του πληρώματος θα εκπροσωπηθούν από δικηγόρο που όρισε το δικαστήριο ενώ έχουν συλληφθεί κατηγορούμενοι για εγκληματική αμέλεια. Νωρίτερα, τέσσερα μέλη του πληρώματος ζήτησαν συγγνώμη μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες γιατί εγκατέλειψαν το πλοίο την ώρα που βυθιζόταν κι ενώ οι επιβάτες του βρίσκονταν ακόμη μέσα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μποϊκοτάζ στα κατεψυγμένα λασπόψωμα των πολυεθνικών!

 

Μποϊκοτάζ στα κατεψυγμένα λασπόψωμα των πολυεθνικών!




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αρχιρεζίληδες....

Δεν ξέρω αν υπάρχει λαός που να καθυβρίστηκε, να  λοιδορήθηκε και να περιγελάστηκε περισσότερο από τους κατοίκους αυτής της χώρας. Αν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο κατά το οποίο οι κυβερνώντες μιας χώρας και τα δημοσιογραφικά φερέφωνά τους να καταξεφτιλίζουν καθημερινά τον λαό τον οποίο υποτίθεται και οι δύο μεριές υπηρετούν, την ώρα μάλιστα που τον τσαλαπατάνε και τον εκμηδενίζουν με υλικούς πλέον όρους.
Μας ξεφτιλίζουν αδέλφια. Συστηματικά, αδίστακτα, με επαγγελματικά δολοφονική ακρίβεια. Όχι τώρα. Από παλιά. Από το πάρτι (Το Βήμα 9/1/2000) και τον χορό που ο Πρετεντέρης μάς πέταγε στα μούτρα ότι μας αξίζει και πρέπει να τον χορέψουμε μέχρι να πέσουμε κάτω, εννοώντας βέβαια τους χορευταράδες φίλους του που ξέρουν καλά και από τα γεννοφάσκια τους  από κερδοσκοπικές φιγούρες και (ρε)σάλτα. Από τον καιρό του αρχιτραπεζίτη και μετέπειτα πρωθυπουργού, Παπαδήμου, που αρθρογραφούσε  (“Τα Νέα”, στις 17/6/2000) υποσχόμενος ότι οι τράπεζες θα δίνουν ακόμα περισσότερα δάνεια στα νοικοκυριά, ακόμα περισσότερες αλυσίδες στους σκλάβους.
Και στο πάρτι χόρεψαν και οι αλυσίδες κλείδωσαν. Κι αν τότε η κοροϊδία κρυβόταν πίσω από απαστράπτουσες πιστωτικές κάρτες, στεγαστικά δάνεια και σπάσιμο στα μαγαζιά της παραλιακής, ήταν ακριβώς επειδή έτσι έπρεπε να γίνει η δουλειά. Να κάνει τόσο θόρυβο ώστε να κουφαίνει τον εγκέφαλο και να είναι τόσο πλουμιστή που να θαμπώνει.
Κι ήρθανε χρόνοι δίσεκτοι και μήνες οργισμένοι…Και σε τέτοιους καιρούς περισσεύουν τα στολίδια. Πέφτουν οι μάσκες. Ξεμασκαρεύονται τα τέρατα. Ήμασταν πάντα οι εχθροί κι ήρθε η ώρα να μας εξαφανίσουν. Δεν υπάρχουν περιθώρια οίκτου ή ακόμα και διαπραγμάτευσης.
Πού πήγαν τα λεφτά; τους ρωτάμε σαστισμένοι.
Μαζί τα φάγαμε, απαντούν οι μπουχτισμένοι, κοπρίτες, διεφθαρμένοι, μαλάκες,  και για να σας το αποδείξουμε πόσο μαλάκες είστε, ορίστε, πείτε τα μόνοι σαςΠυροβολούν κατά βολή και κατά ριπάς, άλλοτε ολόκληρο το κοινωνικό σώμα, άλλοτε κάθε κοινωνική ομάδα ξεχωριστά κι άλλοτε συνδυαστικά με κάθε δυνατό και αποτρόπαιο συνδυασμό.
Λοβέρδος μαινόμενος κατά δημοσίων υπαλλήλων
  Ξέρω τον εχθρό μου ….Ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν δέκα εκατομμύρια, ομολογεί ο Ανδρέας Λοβέρδος λίγο καιρό πριν διαπομπεύσει στο πανελλήνιο άρρωστες γυναίκες, ακριβώς επειδή ήταν άρρωστες και γυναίκες.
Οι άνθρωποι πεινάνε, δε βρίσκουν δουλειά, παραπονιόμαστε σαν κουτάβια.
Μην γκρινιάζετε, μας διατάζουν οι χορτάτοι φωνακλάδες, όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει. 
- Ο πιτσιρικάς σκοτώθηκε επειδή δεν πλήρωσε εισιτήριο; αναφωνούμε ανατριχιασμένοι.
Ξεσηκώνονται γιατροί, νοσοκόμες, καθηγητές και δάσκαλοι, φαρμακοποιοί; Είναι λαμόγια, βολεμένοι, μια συντεχνία από αγνώμονα προς την “πατρίδα” ρεμάλια.
  Διαμαρτύρεσαι για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους βασανισμούς, τα φονικά; Είσαι αριστερός, κομμουνιστής, ακραίος κι αντιεξουσιαστής.
Αλλά εσύ δεν είσαι τίποτε απ΄αυτά. Σαν καλός νοικοκύρης ξεπουλάς σπίτι, ασημικά, βέρα, αυτοκίνητο για το αντικαρκινικό φάρμακο του παιδιού σου – 2.000 την εβδομάδα θέλεις – και στήνεσαι στην ουρά της εκκλησίας, του δήμου, της εφορίας, της ΔΕΗ, της Χρυσής Αυγής. Στέλνεις από τους πρώτους αίτηση στο τζι ες άι ες να πάρεις τη δόση σου από το ίδιο το αίμα σου, σφίγγεις με ελπίδα ιδρωμένα χέρια υποψηφίων που από τα μανίκια τους βγάζουν λαγούς και πετραχήλια. Παρακολουθείς με ευλάβεια τον Ευαγγελάτο, αγωνιάς για το μπόινγκ, διασκεδάζεις με κάτι τύπους που τραγουδάνε στο γυαλί. Προσπερνάς τον άστεγο, τον μετανάστη, τον παππού που ψάχνει στα σκουπίδια.
 Κλωτσάς το τσιγγανάκι που σου κλείνει την είσοδο του μαγαζιού που τρόμαξες να πληρώσεις το ΦΠΑ τριμήνου. Το πρωί βρίζεις τις απολυμένες καθαρίστριες, πώς τολμούν να αντιδρούν κάθε μέρα, μέρα με τη μέρα, και το βράδυ βρίσκεις τον γιο σου απολυμένο και τον σύζυγο απλήρωτο κι αυτόν τον μήνα. Και τη φόρμα αυτοαξιολόγησης θα συμπληρώσεις, και το κεφάλι θα σκύψεις και πάλι θα ψηφίσεις.
Κι έτσι νικημένος, θα συνεχίσεις να μην σκέφτεσαι την ξεφτίλα σου. Να φοβάσαι ακόμα και να σκεφτείς τι αρχιρεζίλης θα είσαι όταν, αφού ξεκαρδιστούν στα γέλια με την κατάντια σου πάνω από το τραπέζι όπου έχουν στρώσει τις σάρκες σου, αρχίσουν κιόλας να σε λυπούνται.
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!