EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η Κίνα κατακτά το διάστημα: Αναπτύσσει στρατιωτικές δυνάμεις εκτός Γης

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Ζινπίνγκ προέτρεψε τις αεροπορικές δυνάμεις της χώρας του να υιοθετήσουν μια ολοκληρωμένη αμυντική ικανότητα τόσο στον αέρα όσο και στο διάστημα, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την Τρίτη, απαντώντας έτσι στην αυξανόμενη στρατιωτική χρήση του διαστήματος από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες.

Επισκεπτόμενος μια κεντρική αεροπορική βάση στο Πεκίνο, ο πρόεδρος Σι ο οποίος είναι επικεφαλής του στρατού, είπε στους αξιωματικούς «να επιταχύνουν τις αεροναυτικές και διαστημικές τους προσπάθειες για να αυξηθούν οι επιθετικές και αμυντικές τους ικανότητες» μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα. Το Πεκίνο πρέπει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στις αμυντικές ικανότητές του έγραψε και το επίσημο όργανο της χώρας η εφημερίδα Ημερησία της Κίνας. «Η ιδέα του συνδυαστικής στρατιωτικής ικανότητας στον αέρα και το διάστημα δεν είναι νέα για την κινεζική πολεμική αεροπορία» ανέφερε η Ημερησία της Κίνας.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δώσει ιδιαίτερη προσοχή στον συνδυασμό αέρα και διαστήματος όπως και άλλες δυνάμεις έχουν επίσης κινηθεί σταδιακά προς την στρατιωτικοποίηση του διαστήματος» ανέφερε ο Γουανγκ Γιανάν αναπληρωτής διευθυντής του περιοδικού Αεροδιαστημική Γνώση, συμπληρώνοντας ότι η κίνηση αυτή του προέδρου Σι γίνεται για να ανταποκριθεί η Κίνα στις ανάγκες των καιρών.

Ενώ το Πεκίνο επιμένει ότι το έως τώρα διαστημικό πρόγραμμά του είναι για ειρηνικούς σκοπούς, αναφορές του Πενταγώνου υπογράμμισαν παλαιότερα την «αύξηση» των διαστημικών δυνατοτήτων της Κίνας και ανέφεραν ότι το Πεκίνο ακολουθεί μια σειρά από δραστηριότητες που αποσκοπούν στο να αποκλείσουν τη χρήση διαστημικών στρατιωτικών μέσων κατά τη διάρκεια μιας κρίσης από τους πιθανούς αντιπάλους του.

Οι φόβοι για μια διαστημική κούρσα εξοπλισμών με τις ΗΠΑ και άλλες δυνάμεις ανάγκασε κατά το παρελθόν την Κίνα να ανατινάξει έναν από τους μετεωρολογικούς της δορυφόρους με επίγειο πύραυλο τον Ιανουάριο του 2007. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η πρώτη χώρα που ανέπτυξε αντι – δορυφορικά όπλα στη δεκαετία του 1950.

Πηγή: koolnews

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Τομή» στην ιστορία της επιστήμης: Έφτιαξαν τεχνητό αίμα από δερματικά κύτταρα

Μπροστά σε μία τεράστια ανακάλυψη – που σίγουρα θα σώσει πολλές ζωές – βρίσκεται μία επιστημονική ερευνητική ομάδα της Βρετανίας.

Σύμφωνα με Τα Νέα προχώρησαν σε μία μεγάλη ανακάλυψη που μάλιστα αναμένεται να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα της επάρκειας αίματος, αφού οι ειδικοί ανακάλυψαν μία τεχνική με την οποία μπορούν να δημιουργήσουν και μάλιστα να παράγουν σε βιομηχανική κλίμακα τεχνητό αίμα.

Οι πρώτες δοκιμές για μεταγγίσεις σε ανθρώπους θα γίνουν σε μόλις δύο χρόνια, το 2016.

Η νέα ανακάλυψη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, έγινε εφικτή με την εξέλιξη της τεχνολογίας που βοηθά στον ανασχεδιασμό οργάνων, μελών και ιστών του ανθρώπινου σώματος.
«Για πρώτη φορά καταφέραμε να δημιουργήσουμε ερυθρά αιμοσφαίρια που μπορούν να μεταγγιστούν χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα στους ασθενείς. Και το σημαντικό είναι ότι ο τρόπος που γίνεται μπορεί να περάσει άμεσα σε βιομηχανική παραγωγή, δηλαδή να έχουμε όσο αίμα επιθυμούμε», εξηγεί ο Μάρκ Τέρνερ, υπεύθυνος της μελέτης του τεχνητού αίματος και καθηγητής Κυτταρικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Πως δημιουργείται το τεχνητό αίμα
  1. Από δότες, που έχουν ομάδα αίματος 0 λαμβάνονται κύτταρα από το δέρμα ή το αίμα. Η ομάδα αυτή μπορεί να δώσει αίμα σε όλες τις υπόλοιπες.
  2. Με ειδική διαδικασία τα κύτταρα αλλάζουν στάδιο και από ώριμα δερματικά ή αιμοποιητικά μετατρέπονται σε κύτταρα με ιδιότητες των βλαστοκυττάτων. Τα κύτταρα αυτά ονομάζονται επαγόμενα πολυδύναμα βλαστικά κύτταρα (iPS)
  3. Τα iPS κύτταρα τοποθετούνται για έναν μήνα σε ειδικό εργαστηριακό περιβάλλον και με κατάλληλα χημικά ωριμάζουν σε ερυθρά αιμοσφαίρια
  4. Τα ώριμα πλέον ερυθρά αιμοσφαίρια τα οποία αποτελούν περίπου το 50% του συνόλου των κυττάρων του αίματος, μέσω φυγοκέντρισης διαχωρίζονται από τα υπόλοιπα
  5. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια είναι έτοιμα για μετάγγιση σε ασθενείς.
Πηγή: koolnews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα ΜΑΤ βγαίνουν στις αγορές !!!

Λαμβάνουν πρώτοι πρώτοι οι αστυνομικοί το πλεόνασμα, βγαίνουν στις αγορές να ξοδέψουν, βρίσκονται αντιμέτωποι με τους εμποροϋπάλληλους, που είναι γνωστοί εχθροί της σταθερότητας της χώρας, δημιουργούνται μικροεπεισόδια και εντάσεις στην Ερμού και βρίσκουν αφορμή οι… αριστεροί να κάνουν την προπαγάνδα τους. Δεν παίζουν έτσι με το μέλλον της χώρας, τώρα που βγήκαμε μέσω των ένστολων στις αγορές…

by…Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος

Μην το γελάτε, το περιβόητο δόγμα «νόμος και τάξη» του Σαμαρά και του Δένδια, με το οποίο ουκ ολίγες φορές έχουμε καταπιαστεί στο UNFOLLOW, εξακολουθεί να είναι το μοναδικό πλάνο που λειτουργεί τόσο καλά για την κυβέρνηση.

Δεν μπορεί και δεν είναι καθόλου τυχαίο: τα αστυνομοκρατούμενα και στρατοκρατούμενα κράτη αποτελούν μέρος του προγραμματικού DNA των περισσότερων δεξιών κυβερνήσεων που κυβέρνησαν τη χώρα. Και πριν από τη χούντα και επί Καραμανλή και επί Μητσοτάκη, ο αστυνομικός προκαλούσε δέος! Και όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο με τα παραδοσιακά δεξιά καθεστώτα που γνώρισε η χώρα, τι άλλο θα μπορούσε να ισχύει για την ακροδεξιά κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά;

Εδώ και πάρα πολύ καιρό το κέντρο της πρωτεύουσας θυμίζει πόλη υπό αστυνομική κατάληψη. Ένα περίεργο, δικό μας, μείγμα πλατείας Ταχρίρ και πλατείας Ταξίμ, στις οποίες η αστυνομία όχι απλώς έχει εντυπωσιακή παρουσία, αλλά ουσιαστικά δεσπόζει στο τοπίο. Γιατί άραγε; Για να προστατεύεται καλύτερα ο πολίτης ή από μια ανάγκη του συστήματος να υπενθυμίζει ότι μπορεί να επιβάλλεται και με το φόβο; Ο φόβος της αστυνομίας, ο φόβος της χρεοκοπίας, ο φόβος της φτώχειας, ο φόβος της δραχμής, ο φόβος της ακυβερνησίας. Όχι, δεν ανακαλύψαμε τον τροχό. Ο φόβος είναι το απόλυτο μέσο επιβολής…

Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο κοινό που θεωρεί ότι είμαστε υπερβολικοί. Ότι γκρινιάζουμε για να γκρινιάζουμε. Ότι δεν είναι τόσο τραβηγμένα τα πράγματα στην Αθήνα. Ότι δεν ζούμε στιγμές που ο αστυνομικός περισσότερο τρομάζει, παρά εμπνέει ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Ότι το κέντρο δεν μοιάζει με το κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Υπάρχει ένα κοινό που γνωρίζει μόνο τη νυχτερινή Αθήνα, πού παίζουν καλά κοκτέιλ, πού έχει καλή μουσική και πού ωραίες γκόμενες να βγούμε.

Δεν διαφωνούμε καθόλου. Ουσιαστικά δε, για αυτά ακριβώς μαχόμαστε. Δυστυχώς όμως δεν είμαστε καθόλου υπερβολικοί. Διότι στην άλλη Αθήνα, στην Αθήνα της ημέρας, κυριαρχούν τα κλειστά καταστήματα, οι αστυνομικοί, οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται, η απότομη φτώχεια του μνημονίου. Όλα αυτά τα οποία πολιτικοί όπως η Μέρκελ και ο Σαμαράς απλώς προσπερνούν όταν πανηγυρίζουν για τα νούμερα της ευημερίας των τραπεζών και των μεγαλοκαρχαριών τους…



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πλεόνασμα με μείωση μισθών και συντάξεων ...

Στα 24,3 δισ. διαμορφώθηκαν τα έσοδα της γενικής Κυβέρνησης το τέταρτο τρίμηνο του 2013, ενώ στα 25,4 δισ. ανήλθαν οι συνολικές δαπάνες. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ βάσει των τριμηνιαίων μη χρηματοοικονομικών λογαριασμών της Γενικής Κυβέρνησης, το πρωτογενές ισοζύγιο του τετάρτου τριμήνου του 2013 ήταν πλεονασματικό κατά 692 εκατομμύρια.

Την ίδια ώρα η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει νέα μείωση των μισθών και συντάξεων των υπαλλήλων και συνταξιούχων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και περαιτέρω περιορισμό των κοινωνικών δαπανών του κράτους.

Η έρευνα των τριμηνιαίων μη χρηματοοικονομικών λογαριασμών Γενικής Κυβέρνησης δείχνει οι αμοιβές εξαρτημένης εργασίας μειώθηκαν στο 22% των συνολικών δαπανών (ανήλθαν σε 5,595 δισ. ευρώ) το δ΄ τρίμηνο του 2013, από το 23,1% (6,439 δισ. ευρώ) και το 23,5% (6,96 δισ. ευρώ) τα αντίστοιχα τρίμηνα του 2012 και 2011.

Οι δαπάνες για κοινωνικές παροχές διαμορφώθηκαν στο 39,6% των συνολικών δαπανών (ανήλθαν σε 10,087 δισ. ευρώ) το δ΄ τρίμηνο πέρυσι, από 42,7% (11,901 δισ. ευρώ) και 41,6% (12,318 δισ. ευρώ) τα αντίστοιχα τρίμηνα του 2012 και του 2011.

Στον αντίποδα, αυξητικός ρυθμός καταγράφεται στις πρωτογενείς δαπάνες, οι οποίες διαμορφώθηκαν στο 93,1% των συνολικών δαπανών το τελευταίο τρίμηνο του 2013, έναντι 92,8% και 87,6% τα αντίστοιχα τρίμηνα του 2012 και 2011.

Τέλος οι φόροι στο εισόδημα διαμορφώθηκαν στο τέλος του 2013 στο 23,2% των συνολικών εσόδων της Γενικής Κυβέρνησης, ενώ το δημόσιο χρέος ανήλθε στο τέλος της περυσινής χρονιάς σε 318,7 δισ. ευρώ, με το 99,1% των δανείων να είναι μακροπρόθεσμα.

tvxs.gr 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δημοσιοκαφρικά κυβερνητικά παπαγαλάκια...

Ενα καταπληκτικό βιντεάκι έφτιαξαν οι συντελεστές της σατιρικής τηλεοπτικής εκπομπής «Ελληνοφρένεια». Συγκέντρωσαν τα ρεπορτάζ όλων των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων που αναφερόταν στην «έξοδο της Ελλάδας στις αγορές».
Αν το παρακολουθήσει κανείς αποκτά την αίσθηση ότι κάποιο «κέντρο» συντονίζει όλους/ες τους παρουσιαστές/ιες των ειδήσεων. Για τέτοια ομοφωνία μιλάμε. Πιθανόν να μην συμβαίνει κάτι τέτοιο. Απλώς οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών καναλιών στρατευμένοι απόλυτα στο...

μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ έχουν υποδείξει στους υπαλλήλους τους τον τρόπο που θα προσεγγίζουν ανάλογα θέματα.


ПНГН

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Και τώρα, τρίτο Μνημόνιο.

Τώρα που η καγκελάριος επέστρεψε στο Βερολίνο και οι διθύραμβοι ολοκληρώθηκαν, ας επιστρέψουμε στη σκληρή και απαισιόδοξη πραγματικότητα. Η Ελλάδα θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση και πιθανότατα ένα τρίτο Μνημόνιο, παρά την επάνοδο στις αγορές. Η εκτίμηση ανήκει στον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Ρεζά Μογκαντάμ, προϊστάμενο του γνωστού μας Πόουλ Τόμσεν.

Τρίτο Μνημόνιο, με σχεδόν αποκλειστική χρηματοδότηση των αγορών, χωρίς ευθεία εμπλοκή της Γερμανίας, αλλά υπό την αυστηρή εποπτεία της ΕΚΤ σε ρόλο εγγυητή των ελληνικών ομολόγων και δίχως η Ανγκελα Μέρκελ να χρειαστεί να απολογηθεί στους ψηφοφόρους της για τα χρήματα που δανείζει στους Ελληνες.

Μόνη ιδιομορφία αυτού του τρίτου Μνημονίου σε σχέση με τα δύο προηγούμενα είναι πως θα εξελιχθεί διακριτικά με την απαραίτητη βοήθεια των «προθύμων» ΜΜΕ, που είναι βέβαιο πως θα επιχειρήσουν να αποκρύψουν τη νέα λεηλασία σε βάρος της χώρας και της κοινωνίας.

Το νέο πακέτο στήριξης που προανήγγειλε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ δεν θα ανακοινωθεί ποτέ ως πακέτο διάσωσης. Ούτε θα συζητηθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο ή στα ευρωπαϊκά όργανα. Αυτά τα χρήματα, που υπολογίζονται συνολικά σε 200 δισ., θα εισπράττονται περίπου υπογείως, τμηματικά και λίγα λίγα, πάντα με την καθοδήγηση της ΕΚΤ.

Το αντίτιμο, δε, αυτής της εξέλιξης, για να μην τρέφουμε αυταπάτες, θα είναι η οριστική εκποίηση του δημόσιου πλούτου, η διατήρηση της εξοντωτικής λιτότητας και η συνέχιση της αυστηρής επιτήρησης.

Το success story και η επιστροφή στις αγορές, πέραν της στήριξης που προσέφερε στον Αντώνη Σαμαρά, δεν ήταν παρά προαπαιτούμενο στάδιο, μέρος του επόμενου σχεδίου που οδηγεί τη χώρα σε ακόμη πιο οδυνηρές καταστάσεις.

Νέα δάνεια θα έλθουν, όχι στην παραγωγική ανασυγκρότηση, αλλά προς όφελος των ιδιωτών δανειστών που θα αποτελειώσουν ό,τι σήμερα παραμένει όρθιο στην Ελλάδα, επιταχύνοντας ταυτόχρονα το ρυθμό αύξησης ενός χρέους που ήδη κρίνεται μη βιώσιμο.

Στις αγορές του κόσμου, η ταπεινωμένη Ελλάδα, πιο εξασθενημένη από ποτέ και με την κοινωνία γονατισμένη, δεν αντέχει άλλα κερδοσκοπικά παιχνίδια που υπηρετούν τους ισχυρούς και την εγχώρια ολιγαρχία. Οι Ελληνες πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν τι παίζεται πίσω από την ψευδή αισιοδοξία των κυβερνώντων και να αντιδράσουν. Οι ευρωεκλογές δίνουν αυτή τη δυνατότητα.

ПНГН

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το φασιστικό προεκλογικό σώου της «φιλανθρωπίας»

Η φιλανθρωπία, γενικά, αποτελεί ένα από τα υπνωτικά χάπια της κεφαλαιοκρατικής κτηνωδίας, συνακόλουθα και της ιδεολογίας αυτής της κτηνωδίας: του ΦΑΣΙΣΜΟΥ…

Αυτό το χαρακτήρα έχει και η «φιλανθρωπία» του Σαμαρά προς τους άστεγους: Η «φιλανθρωπία» των ληστών και δημίων που εμπορεύονται και τα θύματά τους.

Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ αφού ακρωτηριάζει και πελεκίζει καθημερινά τον ελληνικό λαό και με τον ηδονισμό του πωρωμένου δολοφόνου, έρχεται τώρα να εμπορευτεί το έργο της, για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, παρέχοντας «ελεημοσύνη» στους άστεγους: Σ’ αυτούς που η ίδια δημιούργησε και διόγκωσε!!!

Τώρα, λίγο πριν από τις εκλογές, θυμήθηκε αυτή η κυβέρνηση της κτηνώδους ισοπέδωσης των πάντων, η κυβέρνηση η ανελέητη, που έχει σπείρει την εξαθλίωση παντού και μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε χωματερή ανθρώπινων ερειπίων και …σκουπιδιών, ότι υπάρχουν ακατοίκητα κτίρια για παροχή «φιλανθρωπίας» προς τους άστεγους…

Αυτή η κυβέρνηση μέσα στον πανικό της δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. Εμπορεύεται ανοικτά, φανερά, ανενδοίαστα, κυνικά, με την ίδια καταστροφική, κακουργηματική της πώρωση και τα θύματά της: Τους άστεγους…

Ο πανικός της ξεβράζει ΟΛΗ τη φαιά ουσία της…

Η φασιστική μοχθηρία που μοιράζει εκλογικά χάπια «φιλανθρωπίας»…

 Κανένα, όμως, ναρκωτικό «φιλανθρωπίας» δεν μπορεί να σώσει αυτή την κυβέρνηση.
Και αυτά τα προεκλογικά τρικ ελεημοσύνης στρέφονται εναντίον της, γιατί οι πάντες αντιλαμβάνονται τον θηριώδη εμπαιγμό και την αβυσσαλέα υποκρισία των ανδρεικέλων…

Τα θύματα των κυβερνητικών δημίων είναι το σύνολο του ελληνικού και η αηδία και η οργή πολλαπλασιάζονται με τέτοια «φιλανθρωπικά» τεχνάσματα…

Ό,τι και να κάνουν κτυπά μακάβρια στα αυτιά του ελληνικού λαού και επιταχύνουν το ΤΕΛΟΣ τους…

ПНГН

 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νεοφιλελευθερισμός. Ο θάνατος του ελεύθερου επαγγελματία.

Όταν πρωτοεμφανίστηκε το κίνημα του φιλελευθερισμού προέταξε το αγαθό της ατομικής ελευθερίας σε σχέση με την οικονομική οργάνωση των κοινωνιών και τις πολιτικές διακυβέρνησης. Βασίστηκε στις αντιλήψεις του Αριστοτέλη επί της ελευθερίας για να εισάγει την κοινωνιολογική αυτή έννοια στις οικονομικές σχέσεις των ανθρώπων και για να αιτιολογήσει το δικαίωμα στην συσσώρευση πλούτου.
Αυτό που δεν κατάφερε ποτέ να απαντήσει ο φιλελευθερισμός -και ο νεοφιλελευθερισμός ως συνέχειά του- είναι το πότε η συσσώρευση του πλούτου ως δικαίωμα εκπορευόμενο από την ατομική ελευθερία, καταργεί την καλώς νοούμενη ισότητα μεταξύ των ανθρώπων. Αυτό που ποτέ δεν επεδίωξε να απαντήσει ο νεοφιλελευθερισμός, τουλάχιστον μέχρι και τις μέρες μας, είναι αν η ελευθερία στην συσσώρευση πλούτου υπερέχει ως αυτοσκοπός ώστε να δικαιολογεί τις μεγάλες ανισότητες στην κατανομή του πλούτου.

Εν τέλει, δεν ομολόγησε ποτέ το ιστορικά αποδεδειγμένο γεγονός ότι η φθοροποιός δύναμη του πλούτου, όταν συσσωρεύεται από ιδιώτες, επιτρέπει την εκμετάλλευση και μεταχείριση των κρατικών θεσμών προς όφελός των και εις βάρος των φτωχότερων πολιτών. Δεν καθόρισε ποτέ τα όρια στην συσσώρευση πλούτου και δεν αποδοκίμασε ποτέ την κατάργηση της ατομικής ελευθερίας των άλλων, που προκύπτει από την κατάργηση της ισότητας των πολιτών, μιας και… «ελευθερία δεν μπορεί να υπάρξει δίχως ισότητα»…
Κατ’ επίφασιν φίλοι της ελευθερίας λοιπόν, οι νεοφιλελεύθεροι σήμερα, ταυτίζουν την ατομική ελευθερία με την ανεξέλεγκτη συσσώρευση πλούτου από ιδιώτες εις βάρος της καλώς νοούμενης κοινωνικής ισότητας και με κάθε μέσο προασπίζονται μια δήθεν «ελεύθερη αγορά» που βασίζεται στην κατοχή της ελευθερίας από τους λίγους.

Η ελεύθερη αγορά, όμως, για να λειτουργήσει σύμφωνα με τους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης, θα πρέπει να διέπεται από κανόνες. Κανόνες της ελεύθερης, αλλά όχι ασύδοτης αγοράς. Εκτός και αν θέλουμε να περάσουμε στην αναρχία και να κάνει ο καθ’ ένας ό,τι θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.
Για να είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις και να λειτουργούν προς όφελος του καταναλωτή, αλλά και σε ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον, πρέπει να υπάρχουν κανονισμοί και περιορισμοί. Για να μην μετατραπεί η ελεύθερη αγορά σε μονοπωλιακό καθεστώς πρέπει να υπάρχει έλεγχος. Γιατί η ελευθερία δεν είναι συνώνυμη της ασυδοσίας…

Ο νεοφιλελευθερισμός σήμερα, στην πραγματικότητα είναι πολέμιος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της ελεύθερης αγοράς, διότι υπερασπίζεται μόνο τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου και επιδίδεται σε έναν αγώνα πλήρους εξολόθρευσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο νεοφιλελευθερισμός είναι ο δούρειος ίππος για την επικράτηση της άτυπης τυραννίας ενός ανεξέλεγκτου καπιταλισμού που, όχι μόνο δεν θα υπακούει σε κανόνες, αλλά και θα καθιερώνει θεσμούς και νόμους προς το συμφέρον του. Είναι δε και ο δούρειος ίππος για την επιβολή ενός οικονομικού ιμπεριαλισμού με πρόσχημα την παγκοσμιοποίηση του εμπορίου και την κατάργηση των κρατικών συνόρων στις οικονομικές συναλλαγές. Με πρόφαση το τελικό όφελος του καταναλωτή και με “τυρί” τις δήθεν χαμηλότερες τιμές λόγω ανταγωνισμού, οι καθεστωτικές νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις προπαγανδίζουν επάνω στις ανάγκες και την ανέχεια των πολιτών, ευαγγελιζόμενες ότι τα τελικά προϊόντα θα φτάνουν σε αυτούς σε πιο προσιτές τιμές…
Αυτό που δεν αντιλαμβάνεται όμως ο πολίτης-θύμα της προπαγάνδας των καθεστωτικών και διαπλεκόμενων ΜΜΕ, είναι ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες καταναλωτών.

Η πρώτη κατηγορία είναι οι κρατικοδίαιτοι και όσοι έχουν την νοοτροπία του κρατικοδίαιτου, οι οποίοι θέλουν να δουλεύει όλη η αγορά στα δικά τους μέτρα και να λειτουργεί όλο το σύστημα για δικό τους όφελος, ανεξάρτητα από το ποιος θα τους παρέχει τις υπηρεσίες ή τα αγαθά… Αυτοί ποσώς ενδιαφέρονται τίνος τα συμφέροντα θα εξυπηρετήσουν και τίνος την επιχείρηση θα στηρίξουν, αρκεί να έχουν οι ίδιοι κάποιο κέρδος!

Ο κρατικοδίαιτος μπορεί να ψωνίζει ρούχα από τον Κινέζο και τρόφιμα από τον Γάλλο ή Γερμανό, για να κερδίσει συνολικά 50 ευρώ και το βράδυ να σκορπά 300 ευρώ στα μπουζούκια με τις Ρωσίδες! Ο κρατικοδίαιτος δεν κοιτά προελεύσεις, δεν κοιτά ποιότητα, δεν κοιτά ουσία. Κοιτά μόνο την τιμή και το φαινομενικό κέρδος του.

Η δεύτερη κατηγορία είναι οι υπόλοιποι καταναλωτές. Οι «κακόμοιροι»… Αυτοί που μετράνε και τα δεκάλεπτα για να πάνε στην λαϊκή και στον φούρνο της γειτονιάς. Είναι αυτοί όμως που θα στηρίξουν την τοπική αγορά, τον έμπορο της γειτονιάς, τον Έλληνα παραγωγό και βιοτέχνη. Είναι αυτοί που θα πουν ότι δεν τους πειράζει να πληρώσουν 10% παραπάνω στην τιμή, αρκεί να πάρουν ποιοτικά προϊόντα. Είναι αυτοί που θα ψάξουν αρκετά για να βρουν Ελληνικά προϊόντα ώστε να μπορέσουν να βάλουν ένα λιθαράκι σε αυτόν εδώ τον τόπο, στηρίζοντας τον Έλληνα παραγωγό και μικροβιοτέχνη! Είναι αυτοί που θα ψάξουν να βρουν Ελληνικά σκόρδα γιατί ξέρουν ότι τα τούρκικα δεν τρώγονται. Είναι αυτοί που ξέρουν ότι αν πάρουν κινέζικα ρούχα θα τους έρθουν πολύ πιο ακριβά γιατί μετά τα τρία πλυσίματα δεν κάνουν ούτε για να σκουπίζουν τις ζάντες του αυτοκινήτου. Είναι αυτοί που δεν θα λυπηθούν να πληρώσουν δύο ευρώ παραπάνω για να πάρουν τυρί από Ελληνική οικογενειακή φάρμα και όχι από γερμανική βιομηχανία που χρησιμοποιεί υποπροϊόντα γάλακτος. Είναι αυτοί που δεν δίνουν στα παιδιά τους λευκό τυρί Δανίας, αλλά Ελληνική φέτα Π.Ο.Π. Είναι αυτοί που δεν θα φάνε κρέας από το εξωτερικό γιατί ξέρουν ότι τα ζώα αυτά είναι μεγαλωμένα μόνο με ορμόνες και φάρμακα και δεν έχουν δει ποτέ τους τον ήλιο!

Ο νεοφιλελευθερισμός όμως απευθύνεται στην πρώτη κατηγορία καταναλωτών και τους χρησιμοποιεί για να παραπλανήσει την δεύτερη. Χρησιμοποιεί την πρώτη κατηγορία καταναλωτών για να πολεμήσει την δεύτερη, αλλά και κάθε κατηγορία πολιτών που στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά του. Ο νεοφιλελευθερισμός γνωρίζει πολύ καλά ότι το σημαντικό του όπλο είναι οι κρατικοδίαιτοι και όσοι σκέφτονται σαν αυτούς! Φέρνει την πολυεθνική με την πρόφαση των δήθεν επενδύσεων, της δίνει επιδοτήσεις, χαμηλότερη φορολογία, χορηγίες και ευνοϊκούς όρους επιχειρηματικότητας, δωρεάν διαφήμιση μέσω όλων των ΜΜΕ, ώστε να στοχεύσει στο εύκολο κοινό… τον κρατικοδίαιτο. Αυτόν που θα κάψει 10 ευρώ βενζίνη για να κερδίσει 8 ευρώ από τα ψώνια του και να το φωνάζει μετά σε όλους ότι είναι έξυπνος και μάγκας που τα βρίσκει στο τάδε πολυκατάστημα πιο φθηνά.

Και φυσικά ούτε λόγος για την ποιότητα. Όλα είναι θέμα τιμής! Μα αφού και ο ίδιος έχει την τιμή του… Όλοι οι κρατικοδίαιτοι έχουν μια τιμή. Κρέμεται με ταμπελάκι στο αυτί τους. Και μάλιστα είναι πολύ χαμηλή! Σαν τα προϊόντα που καταναλώνουν! Και σαρκάζουν και τους «κακομοίρηδες» που ψωνίζουν “πιο ακριβά” στον έμπορο της γειτονιάς… Τον «κλέφτη» καταστηματάρχη! Που τολμά και έχει τα προϊόντα του πιο ακριβά από την πολυεθνική!!!

Και ο κρατικοδίαιτος γίνεται ο μεγαλύτερος διαφημιστής του κεφαλαίου… Προπαγανδίζει υπέρ των συμφερόντων των πολυεθνικών και της κεφαλαιοκρατίας. Και γίνεται ο μεγαλύτερος πολέμιος του Έλληνα παραγωγού, βιοτέχνη και εμπόρου! Μα μία προπαγάνδα είναι επιτυχημένη όταν χρησιμοποιεί άμυαλους και συμφεροντολόγους να διαδίδουν την προπαγάνδα θεωρώντας πως έχουν και το δίκαιο με το μέρος τους. Η καλύτερη προπαγάνδα γίνεται όχι από τους έμμισθους, αλλά από αυτούς που νομίζουν ότι έχουν δίκιο!
Και ο κρατικοδίαιτος, μέσω της προπαγάνδας του, «υποχρεώνει» τον “κακόμοιρο” να πηγαίνει και αυτός να ψωνίσει στην πολυεθνική γιατί «εκεί είναι το συμφέρον του» και να αποφεύγει να ψωνίζει από τον «κλέφτη» της γειτονιάς.

Και μετά έρχεται η ώρα που ο κρατικοδίαιτος και ο νεοφιλελεύθερος θέλουν να είναι τα καταστήματα ανοιχτά και τις Κυριακές! Γιατί έτσι τους είπε η τηλεόραση βέβαια… Μα φυσικά και έτσι είναι, αφού έτσι γίνεται και στο αμέρικα! Αφού το κάνουν οι εβραίοι, που ανοίγουν ένα κατάστημα και πετούν τα κλειδιά, τότε πρέπει να το κάνουν και οι νεοραγιάδες, οι νεοφιλελεύθεροι, οι νεοέλληνες! Τους έπεισε η προπαγάνδα των διαπλεκόμενων ΜΜΕ πως αν είναι ανοιχτά τα καταστήματα και τις Κυριακές τότε θα ανοίξει η αγορά, θα φθηνύνουν τα προϊόντα, θα κυκλοφορήσει το χρήμα και θα πάει καλύτερα η οικονομία, οπότε θα αυξηθεί ο μισθός του δημοσίου υπαλλήλου! Βλέπεις πως δένουν όλα;;;

Και ξαφνικά ο κρατικοδίαιτος και ο νεοφιλελεύθερος έχουν πρόβλημα γιατί όταν πάνε στην πολυεθνική να δουν κινηματογράφο, την Κυριακή, θέλουν να κάνουν και τα ψώνια τους!!! Και τους ενοχλεί που δεν είναι ανοιχτά τα καταστήματα. Και φυσικά θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους όταν βγουν από τον κινηματογράφο στις 23:30! Και σαφώς αυτό θα είναι “καλό” για την αγορά, γιατί θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός και θα παίρνει τα κινεζικά πιο φθηνά και από τους κινέζους, ο κρατικοδίαιτος! Και θα κυκλοφορήσει το χρήμα και θα πάει καλύτερα η οικονομία και θα αυξηθούν οι μισθοί!!!

Για να δούμε όμως πώς λειτουργεί η αγορά…

Ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας και κυρίως ο καταστηματάρχης έχει από κανέναν έως δύο υπαλλήλους. Αυτό σημαίνει πως στα πλαίσια της δήθεν ελεύθερης αγοράς, που επιβάλει το εβραϊκό καθεστώς μέσω των παπαγάλων του (των νεοφιλελεύθερων προπαγανδιστών και των κρατικοδίαιτων), συντελείται ένας ύπουλος και άθλιος εκβιασμός. Εκβιάζεται ο μικρομεσαίος μέσω του ωραρίου. Επιβάλει το καθεστώς τους “όρους” της δήθεν ελεύθερης -αλλά στην ουσία ασύδοτης- αγοράς και αφήνει ελεύθερη την πολυεθνική και το κεφάλαιο να λειτουργούν 7 ημέρες για 14 ώρες την ημέρα. Υποχρεώνει με αυτόν τον τρόπο και τον μικρομεσαίο να εναρμονιστεί και να ακολουθήσει ημέρες και ωράριο, γιατί αν χάσει και άλλο ποσοστό από την δουλειά του θα καταστραφεί. Αν αφήσει τα μεγαλοκαταστήματα να λειτουργούν τις ώρες που αυτός είναι κλειστός, τότε θα χάσει και τους ελάχιστους πελάτες που έχει. Ο τζίρος του έχει ήδη πέσει πολύ με την εισβολή των πολυεθνικών, του μεγάλου κεφαλαίου, των κινέζικων προϊόντων και του λαθρεμπορίου, που έχει πλέον “νομιμοποιηθεί”, αφού νομιμοποιούνται από το καθεστώς και οι λαθρομετανάστες που το κάνουν. Αν λοιπόν αφήνει το μεγαλοκατάστημα να λειτουργεί ενόσω είναι αυτός κλειστός, τότε καταστράφηκε. Πρέπει να γίνει «ανταγωνιστικός» και να εναρμονιστεί γιατί τα ενοίκια τρέχουν, ο φόρος είναι δυσβάστακτος, οι εισφορές υπέρογκες και παράλογες και τα πρόστιμα, οι ποινές και οι τόκοι ληστρικοί!!!

Και έχει δυο επιλογές ο καταστηματάρχης. Ή προσλαμβάνει κι άλλον υπάλληλο για να καλύψει τις επιπλέον ώρες και τις ημέρες ή κάθεται ο ίδιος στο κατάστημα για 14 ώρες ημερησίως, για 7 ημέρες την εβδομάδα και ξεχνά την οικογένειά του! Μία ημέρα είχε ο εμποράκος για να αφιερώσει στην οικογένειά του και θέλουν να του την πάρουν! Θέλουν να πάρουν αυτόν από την οικογένειά του ή να τον αναγκάσουν να κλείσει την επιχείρησή του λόγω μη βιωσιμότητος. Λόγω “υγιούς” ανταγωνισμού, όπως λένε τα κατοχικά ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια οι νεοφιλελεύθεροι. Γιατί ο καταστηματάρχης, που κρατάει μόνος του ή με την βοήθεια ενός υπαλλήλου το κατάστημά του, δεν μπορεί να πάρει ρεπό. Είναι δέσμιος του καταστήματος. Αποφάσισε να ανοίξει μία επιχείρηση για να ζήσει την οικογένειά του γνωρίζοντας ότι τις Κυριακές θα είναι μαζί τους και έρχεται το καθεστώς να του την πάρει αυτήν την ημέρα!

Έτσι θέλουν να κλείσουν και τους φούρνους. Γιατί είναι “κλέφτες” και πουλούν ακριβό ψωμί, ενώ στο σούπερ μάρκετ το ψωμί είναι πιο φθηνό. Μα, αν γνωρίζατε τι είδους “ψωμί” αγοράζετε από το σούπερ μάρκετ, δεν θα είχατε αυτές τις απόψεις… Τόσο άσχετοι είσαστε, που δεν ξεχωρίζετε το ψωμί από τα προϊόντα αναθερμάνσεως και δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβετε!

Το καθεστώς χρησιμοποιεί στην προπαγάνδα του και αυτούς που νομίζουν ότι είναι φιλελεύθεροι. Αυτούς που εργάζονται στην εστίαση ή σε άλλο κλάδο που λειτουργεί 7 ημέρες. Αυτούς που τους πιάνει «παράπονο» επειδή εργάζονται και τις Κυριακές ενώ ο “κλέφτης” ο καταστηματάρχης θέλει να ξεκουράζεται. Μα δεν είναι φιλελεύθεροι είναι νεοφιλελεύθεροι, όπως είναι και νεοραγιάδες και νεοέλληνες που σκέφτονται μόνο την πάρτη τους και τον μικρόκοσμό τους. Να τους ενημερώσουμε λοιπόν ότι όταν επέλεγαν το επάγγελμά τους γνώριζαν πολύ καλά τις ημέρες και τα ωράρια. Ο καταστηματάρχης όμως γνώριζε και αυτός. Και βάσει αυτού έκανε μία επένδυση. Και είχε το «θράσος» να κάνει οικογένεια!!!

Αλλά ποιος θα νοιαστεί για τον ελεύθερο επαγγελματία; Ο καταναλωτής που κοιτά το συμφέρον του, το καθεστώς που κοιτά μόνο τα συμφέροντα των χορηγών του ή η δήθεν αριστερά που κάνει πως κόπτεται για τα συμφέροντα των υπαλλήλων του;

Και φυσικά υπάρχουν κάποιοι καταστηματάρχες που, μέσα στον πανικό τους για λίγο επιπλέον τζίρο για να τα φέρουν «βόλτα», συμφωνούν με την λειτουργία τις Κυριακές. Το έχουν σκεφτεί όμως ή είναι και αυτοί θύματα της προπαγάνδας; Έχουν συνειδητοποιήσει πως το επόμενο στάδιο είναι το ελεύθερο ωράριο και ότι τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν 24 ώρες; Και ότι σιγά σιγά και άλλες πολυεθνικές θα κάνουν το ίδιο μέχρι να αποτελειώσουν τελείως τον ελεύθερο επαγγελματία;
Θα τους αρέσει τότε; Όταν θα κλείνουν το κατάστημά τους για να πάνε σπίτι τους το βράδυ, αλλά το μεγάλο κατάστημα θα λειτουργεί συνεχώς, τι θα κάνουν;

Τελικά θα ζούμε για να δουλεύουμε δουλοπρεπώς ή θα εργαζόμαστε για να ζούμε αξιοπρεπώς;
Έτσι λειτουργεί ο νεοφιλελευθερισμός… Σου λέει ξαφνικά πως αυτά που ήξερες πρέπει τώρα, και με το έτσι θέλω, να τα ξεχάσεις. Απλά επειδή πρέπει να μπούμε στην νέα εποχή και να εναρμονιστούμε με τις σύγχρονες ανάγκες!

Αλήθεια… Από πότε ο νεοφιλελευθερισμός βαπτίστηκε συντηρητισμός και είναι συνυφασμένος με τον Πατριωτισμό;
Τελικά, οι νεοφιλελεύθεροι είναι Πατριώτες ή νεοταξίτες;

Στην οικονομία, σκοπός μίας επιχείρησης είναι η μεγιστοποίηση των κερδών μέσω της προσφοράς προϊόντων ή υπηρεσιών.

Για να το επιτύχει αυτό μία επιχείρηση, θα πρέπει να προσφέρει προϊόντα ή υπηρεσίες που θα ικανοποιούν τις ανάγκες των καταναλωτών. Οι ανάγκες των καταναλωτών ικανοποιούνται με την βέλτιστη σχέση ποιότητας-τιμής, ήτοι… υψηλότερη δυνατή ποιότητα στην χαμηλότερη δυνατή τιμή.

Οι επιχειρήσεις υπάρχουν όσο υπάρχουν ανάγκες στους καταναλωτές. Οι επιχειρήσεις, σύμφωνα με την ηθική της αγοράς, δεν πρέπει να δημιουργούν ψευδείς ανάγκες διότι τότε περνάμε στο φαινόμενο του υπερκαταναλωτισμού με άμεσες και μακροχρόνιες συνέπειες στην καταναλωτική συμπεριφορά και την αποσταθεροποίηση στην ισορροπία προσφοράς-ζήτησης.

Ποια ανάγκη λοιπόν καλούνται να καλύψουν οι επιχειρήσεις τις Κυριακές; Εξέφρασε ποτέ ο καταναλωτής αδυναμία πρόσβασης στην αγορά; Εξέφρασε ποτέ ο καταναλωτής έλλειψη διαθεσιμότητας των προϊόντων; Εξέφρασε ποτέ ο καταναλωτής έλλειψη χρόνου για αγορές; Εξέφρασε ποτέ ο καταναλωτής αδυναμία κατανάλωσης;;;

Και το “επιχείρημα” ότι έρχονται οι τουρίστες και τα βρίσκουν κλειστά τις Κυριακές είναι τόσο φθηνό όσο κι εσείς. Οι τουρίστες δεν πηγαίνουν στις γειτονιές να ψωνίσουν. Πηγαίνουν στις τουριστικές περιοχές, όπου το ωράριο είναι ούτως ή άλλως ελεύθερο! Αλλά, από πότε σας ένοιαξε εσάς για τους τουρίστες;

Ή μήπως σας νοιάζει η τσέπη των καταστηματαρχών; Τους ρωτήσατε τι ακριβώς θέλουν ή απλά είδατε τι είπαν στις ειδήσεις τα καθεστωτικά ΜΜΕ; Είδατε μήπως τις στημένες συνεντεύξεις με τους δήθεν ευχαριστημένους καταστηματάρχες από την κυριακάτικη κίνηση; Μιλήσατε ποτέ με κανέναν να σας πει αν είδε το ταμείο του να εισπράττει εβδομαδιαίως παραπάνω χρήματα; Ή μήπως είδατε τις στημένες κυρίες του Κολωνακίου, με μία τσάντα στο χέρι, να μας λένε ότι τους εξυπηρετούν οι Κυριακές; Δηλαδή, αυτές που έκαναν μερικά ψώνια την Κυριακή, θα πάνε και την Δευτέρα να ψωνίσουν ή αυτό που θα ψώνιζαν την

Δευτέρα το πήραν την Κυριακή;
Θεωρείτε δηλαδή ότι επειδή λειτουργούν τα καταστήματα την Κυριακή θα αυξηθεί ο τζίρος τους κατά 1/6; Δηλαδή αυτό που λείπει από την αγορά είναι ο χρόνος και όχι το χρήμα;;;
Αυτό είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα;;; Ο χρόνος;
Αυτό που στην ουσία θα γίνει είναι μία ακόμη ημέρα για να μοιραστεί ο ίδιος τζίρος! Συν τα επιπλέον μεροκάματα, συν την αύξηση κατά 1/6 του λογαριασμού της ΔΕΗ!

Αυτό θέλετε;
Τι είδους παραλογισμός είναι αυτός;

Η επιμήκυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων είναι σαν να αγοράζουμε παντελόνια με μεγαλύτερες τσέπες, ενώ ο μισθός μας μειώνεται… Είναι σαν να κάνεις δώρο ένα πορτοφόλι στον υπάλληλο που απολύεις!

Το ζητούμενο είναι αν τελικά είμαστε εντός πραγματικότητας ή αν ζούμε μέσα από αυτά που μας σερβίρουν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Αν τελικά γινόμαστε αμερικανάκια ή αν θα καταφέρουμε να εκτοπίσουμε τα αμερικανάκια, τους νεοραγιάδες, τους νεοφιλελεύθερους, τους κρατικοδίαιτους από την ζωή μας και από τον τόπο μας. Εδώ είναι Ελλάδα κύριοι και όχι αμέρικα. Εδώ είναι Ελλάδα και δεν θα επιτρέψουμε στον ιμπεριαλισμό να μας μετατρέψει σε Νιγηρία.

Ας ακολουθήσουμε όλοι το παράδειγμα μίας Ελληνικής και, γενικώς ομολογουμένως, σοβαρής επιχείρησης… Ο Σκλαβενίτης είναι ηλίθιος που δεν ανοίγει τις Κυριακές; Είναι ηλίθιος και δεν θέλει να έχει κέρδος; Είναι ηλίθιος και δεν υποτάσσεται στις επιταγές των εβραίων;
Αλλά στην τελική, τι να μας πει ο “γραφικός” Σκλαβενίτης… ε;

Οι νεοφιλελεύθεροι και οι κρατικοδίαιτοι θα συνεχίζουν να ενισχύουν τα Carrefour, τα Lidl, τα Jumbo, τους γάλλους, τους γερμανούς, τους εβραίους! Έτσι δεν κάνουν και τα αμερικανάκια;;; Νεοέλληνες, νεοφιλελεύθεροι και νεοραγιάδες δεν είσαστε;;;

Θέλετε τον θάνατο του εμποράκου για να συνεχίζετε να ψωνίζετε από τις πολυεθνικές και από τα μεγάλα καταστήματα και να μην νοιώθετε ενοχές που δεν στηρίζετε τις Ελληνικές επιχειρήσεις. Στην ουσία ξεπουλιέστε για λίγα ευρώ στην τσέπη χωρίς αντίστοιχο αντίκρυσμα στην ποιότητα.
Αυτό θέλετε! Αυτοί είσαστε!

Διαλέξτε όμως πώς θα λέγεστε και τι θα είστε… Έλληνες ή νεοφιλελεύθεροι;
Θα στηρίξουμε την Ελληνική οικονομία ή θα επιτρέψουμε στο φθοροποιό κεφάλαιο να μας ισοπεδώσει;

Ανδρέας Χαϊκάλης
Μέλος Δ.Ε. Κινήματος 3ης Απριλίου
Αθήνα, 14 Απριλίου 2014
ΚΙΝΗΜΑ 3ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ
Λ. Κηφισού 118, 121 32 Περιστέρι
Τηλ.: 210 28 53 233, Fax: 210 28 53 234

www.3apriliou.gr
e-mail: info@3apriliou.gr
Facebook: https://www.facebook.com/groups/Kinima3ApriliouEmeisTwra


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανατροπές στην ασφάλιση των ΙΧ -Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες

Μεγάλες αλλαγές στην ασφάλιση των αυτοκινήτων περιλαμβάνει το άρθρο 169 του νέου οικονομικού νομοσχεδίου που έχει ως στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών ασφάλισης και αποζημιώσεων. Οι ανατροπές που έρχονται, ουσιαστικά υιοθετούν στην πράξη την πρακτική «πληρώνω-τυπώνω» για την ασφάλιση αυτοκινήτου.

Οπως αναφέρει η ΗΜΕΡΗΣΙΑ, οι αλλαγές που έρχονται στην ασφάλιση των αυτοκινήτων και θα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες, είναι:
  • καταργείται το αυτοκόλλητο, τόσο προσωρινό, όσο και το μόνιμο, σήμα ασφάλισης
  • εξισώνονται οι δηλώσεις ατυχήματος (θύτη και θύμα)
  • παρέχεται κάλυψη προς τρίτο ζημιωθέντα για 16 ημέρες μετά τη λήξη ημερομηνίας ασφάλισης
  • οι ασφαλιστικές είναι υποχρεωμένες να απαντούν σε διάστημα τριών μηνών για τις αιτήσεις αποζημιώσεων και εάν μετά δεν απαντήσουν θα κληθούν να πληρώσουν τόκους υπερημερίας (ρήτρα)
  • δεκαήμερη προθεσμία αποζημίωσης στον δικαιούχο και εξισώνονται όλα τα είδη δηλώσεως ατυχήματος είτε από τον ασφαλισμένο είτε από τον δικαιούχο ασφαλίσματος για να ξεκινήσει να τρέχει η διαδικασία τρίμηνης αποζημίωσης.
  • στο θέμα επικοινωνίας ασφαλιστή και ασφαλισμένου ή ακόμη και του δικαιούχου ασφαλίσματος προβλέπεται έγγραφη επικοινωνία. Η εν λόγω επικοινωνία μπορεί να γίνει είτε με επιστολή, είτε με ηλεκτρονική αλληλογραφία ή με fax ή με αποστολή μηνύματος σε συσκευή κινητής τηλεφωνία ή με νόμιμα ηχογραφημένη συνομιλία.
Οπως αναφέρει και το δημοσίευμα, οι κινήσεις για διευκόλυνση των ασφαλιστικών εταιρειών και την επιτάχυνση των διαδικασιών ασφάλισης και αποζημιώσεων, περιλαμβάνει το άρθρο 169 του νέου οικονομικού νομοσχεδίου. Επιχειρείται ο εξορθολογισμός του συστήματος λύσεως ασφαλιστικής σύμβασης, ώστε να αρχίζει και να λήγει η σύμβαση αυτή κατά τον αναφερόμενο σ” αυτήν χρόνο.

Η σύμβαση ανανεώνεται μόνο μετά την καταβολή του αντίστοιχου ασφαλίστρου από τον ασφαλισμένο. Για να λυθεί η σύμβαση θα πρέπει οι ασφαλισμένοι να προβαίνουν και στην ενημέρωση είτε για τη λύση, είτε για την ανανέωση, είτε της παλιάς σύμβασης, είτε την απόδειξη για την καταβολή του ασφαλίστρου και την είσπραξή του από την ασφαλιστική.

iefimerida.gr

 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άδωνις Γεωργιάδης, ηθικός αυτουργός θανάτων

Σ’ αυτό έχει δίκιο, όταν ουρλιάζει στα διάφορα κανάλια της τηλοψίας, ισχυριζόμενος ότι κάνει «τομές» με το έργο του. Πράγματι, κάνει «τομές». Αλλά πρόκειται για «τομές» θανάτου! Γράφει «ιστορία» ο γνωστός αρχιπροδότης του ΛΑΟΣ και σημερινό «τσανάκι» του Ιούδα Σαμαρά που πιο πριν χυδαία έβριζε… Αλλά η «ιστορία» που γράφει είναι αυτή της πλήρους καταστροφής και της απόλυτης κατάπτωσης του ιδίου σε κάθε επίπεδο (πολιτικό, ηθικό, ψυχολογικό κτλ.)!…

Βέβαια, έχουμε και άλλοτε γράψει για το εν λόγω άτομο. Δεν γνωρίζουμε τι ήταν αυτό που τον ώθησε σ’ αυτή την κατάντια. Διότι είναι όντως κατάντια να παριστάνεις τον «υπουργό» του Σαμαρά και να γίνεσαι καραγκιόζης των τηλεοράσεων, την ώρα που ο τομέας της υγείας στην πατρίδα μας όχι απλώς υποβαθμίστηκε σε τρομερά μεγάλο βαθμό, αλλά έχει παρακμάσει τόσο πολύ, που ομοιάζει με εκείνους των τριτοκοσμικών χωρών… Πού να τα γνωρίζει όμως όλα αυτά ο άσχετος Άδωνις; Τα άδηλα αφεντικά του νοιάζεται αυτός να εξυπηρετήσει.

Όμως η «ιστορία» που γράφει είναι γραμμένη με το αίμα Ελλήνων! Τις προάλλες μόλις προστέθηκε στον μακρύ πλέον κατάλογο θυμάτων του Γεωργιάδη άλλη μία αθώα ψυχή. Ένα 18χρονο κορίτσι ξεψύχησε στη Χαλκίδα, από μία απλή… σκωληκοειδίτιδα (!), λόγω των τριτοκοσμικών συνθηκών που έφερε ο αποτυχημένος εκδότης βιβλίων στην υγειονομική περίθαλψη των Ελλήνων! Έμαθε άραγε για το νέο αυτό τραγικό περιστατικό ο ψυχάκιας «υπουργός» του αρχιψυχάκια Σαμαρά;

Έμαθε άραγε για τα αμέτρητα πια θύματά του; Για τους καρκινοπαθείς που πεθαίνουν χωρίς φάρμακα; Για τους «ανασφάλιστους-ασφαλισμένους» ελεύθερους επαγγελματίες; Για τους Έλληνες που ο Άδωνις ήθελε να πληρώνουν πανάκριβα «μπιλετάκια» στα νοσοκομεία, ενώ για τους λαθρομετανάστες εξασφάλιζε… δωρεάν εισαγωγή (!); Πού να τα ξέρει όμως όλα αυτά ο Γεωργιάδης; Αλλά και τι τον ενδιαφέρουν; Δεν είναι (δεν μπορεί να είναι!) Έλληνας! Ένα πράγμα έχει στον νου του: να εκτελέσει όσο γίνεται καλύτερα τη γενοκτονία του ελληνισμού, μήπως μαζί με τον έτερο προδότη Βορίδη πάρει κανένα… «εύσημο» από τον αλήτη-προδότη της παράταξης!

Ησαΐας Κωνσταντινίδης
Υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό».

www.elora.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλλάζουν όλα στις συντάξεις – Μειώσεις και αλλαγές ως το τέλος του 2014

- Επικουρικές και εφάπαξ θα χορηγούνται από τα κύρια Ταμεία
– Σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ δημοσιογράφοι και ανεξάρτητοι απασχολούμενοι
– Σαρωτικές ενοποιήσεις ασφαλιστικών ταμείων και μειώσεις συντάξεων λόγω κατάργησης κοινωνικών πόρων
– Μείωση των επικουρικών από την 1η Ιουλίου περίπου 8%
– Έρχεται και νέα μείωση ασφαλιστικών εισφορών

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχουν αλλάξει ριζικά όλα τα δεδομένα στις συντάξεις και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις που έχουν δρομολογηθεί στο ενιαίο ταμείο των μισθωτών θα αποτελέσουν το μπούσουλα για όλο το φάσμα των περικοπών στις συντάξεις που αναμένεται να είναι ευρύτατο.

Από τα κύρια Ταμεία οι επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ

Οι ενοποιήσεις Ταμείων θα φέρουν νέες μειώσεις στις συντάξεις ενώ μειώσεις θα υπάρξουν αναγκαστικά και λόγω των περικοπών των κοινωνικών πόρων.

Στην κυβέρνηση τρέχουν να προλάβουν τις προθεσμίες. Το χρονοδιάγραμμα είναι ασφυκτικό, οι αλλαγές πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως τα τέλη του έτους ή το πολύ μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.
Με το σύστημα που προωθεί το υπουργείο οι επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ θα καταβάλλονται από ειδικό λογαριασμό που θα διατηρούν τα κύρια ταμεία ασφάλισης.

Προς ενοποίηση με μεγαλύτερα ταμεία ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΤΑΑ

Επόμενος στόχος βάσει των επιταγών του ΟΟΣΑ είναι η μείωση του αριθμού των ταμείων και έτσι είναι ανοιχτό το ζήτημα της ενοποίησης του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) και των εργαζομένων στον Τύπο (ΕΤΑΠ – ΜΜΕ).
 
Ο ΟΟΣΑ έχει ζητήσει να συγχωνευτούν είτε στον ΟΑΕΕ (για τους ασφαλιζόμενους ως ελεύθερους επαγγελματίες) είτε στο ΙΚΑ (για όσους ασφαλίζονται ως μισθωτοί) για κύρια σύνταξη, αν και θα προκύψουν δημοσιονομικές επιπτώσεις (αν καταργηθούν οι κοινωνικοί πόροι, το κράτος θα πρέπει να αναλάβει την καταβολή της βασικής σύνταξης στα δύο Ταμεία), ενώ το «μοντέλο» της δημιουργίας λογαριασμών για τις επικουρικές και τα εφάπαξ δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε όσα Ταμεία είναι ΝΠΙΔ.

Μειώσεις επικουρικών και εισφορών από 1η Ιουλίου

Παράλληλα από το καλοκαίρι θα αρχίσουν να “τρέχουν” δυο ουσιαστικές αλλαγές.

Πρώτα απ” όλα έχει η αναπροσαρμογή των επικουρικών συντάξεων των μισθωτών που θα υποστούν νέα μείωση η οποία θα κυμανθεί κοντά στο 8% κάτι που θα σημάνει μια μέση σύνταξη στα 170 ευρώ.

Παράλληλα από 1η Ιουλίου έρχεται και η νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 2,9% για τους εργοδότες και κατά 1% για τους εργαζόμενους.

Οι μισθωτοί θα δουν μια μικρή διαφορά προς τα πάνω για τους μισθούς τους όμως αυτή η νέα μείωση πόρων θεωρείται δεδομένο ότι θα φέρει και νέα μείωση των συντάξεων καθώς στερεύουν οι πόσοι στα ταμεία και από τη μεριά του κράτους.

Τι θα γίνει από 1η Ιανουαρίου 2015

Από την πρωτοχρονιά του νέου έτους αλλάζει ξανά ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων που πλέον θα υπολογίζονται με βάσει το άθροισμα της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ και της αναλογικής σύνταξης η οποία θα υπολογίζεται με βάσει τα έτη ασφάλισης και με στόχο να φτάσει σε ποσοστό αναπλήρωσης το 65%.

Ταυτόχρονα από την πρωτοχρονιά του 2015 έρχονται και μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις σε όσα ταμεία έχουν οικονομικό κενό στα πρότυπα του ΕΤΕΑ.

Ουσιαστικά από την 1/1/2015 και μετά όταν σε κάποιο ταμείο προκύπτει μαύρη τρύπα θα υπάρχει αυτόματα και μείωση της επικουρικής σύνταξης.

Μείωση όμως θα υπάρχει και στο εφάπαξ, ανάλογα με το έλλειμμα που θα παρουσιάζει κάθε ταμείο και η αρχή θα γίνει από φέτος με τη μείωση από 12% ως 14% στο εφάπαξ του ταμείου πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων.
 
ПНГН

 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!