EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Άγρια επεισόδια και ξύλο μέσα στο Ουκρανικό Κοινοβούλιο (βίντεο)

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή της Ουκρανίας την ώρα που ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας Πετρ Σιμονένκο άρχισε να λέει πως οι βουλευτές θα έπρεπε να ακούσουν τα αιτήματα της ανατολικής Ουκρανίας.

Ο Σιμονένκο υπερασπίστηκε τους διαδηλωτές που κατέλαβαν κτήρια της τοπικής κυβέρνησης σε πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας, αναφέροντας πως δεν κάνουν τίποτα διαφορετικό από αυτό που κάνει και η τωρινή μεταβατική κυβέρνηση, η οποία κατέλαβε κτήρια κατά του Γιανουκόβιτς.

Τώρα, πρόσθεσε, ένοπλες ομάδες επιτίθενται σε ανθρώπους που θέλουν να υπερασπιστούν ειρηνικά τα δικαιώματά τους. Κατηγόρησε δε τους «εθνικιστές» πως εκείνοι ξεκίνησαν την κρίση που σήμερα εξαπλώνεται στα ανατολικά της χώρας.

«Κάνετε σήμερα ό,τι μπορείτε για να τρομάξετε τον κόσμο. Συλλαμβάνετε, αντιμάχεστε ανθρώπους που έχουν διαφορετική άποψη», πρόλαβε να πει όταν, σύμφωνα με το Reuters, δύο βουλευτές του ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος τον άρπαξαν από το βήμα.

oukrania voylh 234 3
Οι συνάδελφοί του έσπευσαν να τον προστατεύσουν ενώ στη συνέχεια αναμείχθηκαν και βουλευτές άλλων κομμάτων ανταλλάσσοντας κλωτσιές και μπουνιές.
Ο Σιμονένκο δεν φάνηκε να τραυματίζεται αλλά ένας άλλος βουλευτής αποχώρησε με γρατζουνιές στο πρόσωπο.


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτό το Πάσχα προσέξτε τις αναλήψεις σας από τα ΑΤΜ

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι θελήσουν να «σηκώσουν» χρήματα από τα ATM των τραπεζών το Πάσχα, καθώς η ηλεκτρονική απάτη βρίσκεται στο ζενίθ. Με δεδομένο μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών, η πλειονότητα των συναλλαγών γίνεται μέσα από τα εναλλακτικά δίκτυα, είναι λογικό να αυξάνουν και οι απάτες. Παράλληλα, καθώς στις εορταστικές προσφορές των τραπεζών, οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες έχουν βασικό ρόλο, είναι λογικό οι επιτήδειοι να στρέφονται στο πλαστικό χρήμα. 

Ειδικά στα «αφύλακτα» ATM, αυτά που βρίσκονται δηλαδή εκτός των τραπεζικών καταστημάτων –όπου και είναι πιο εύκολο να παγιδευτούν- όσοι θέλουν να κάνουν συναλλαγές θα πρέπει να λαμβάνουν μέτρα προστασίας, προκειμένου να μην βγουν «ξινές» οι διακοπές τους. Και, καθώς το Πάσχα πολλές συναλλαγές γίνονται εκτός αστικού ιστού, σε σημεία όπου υπάρχουν ΑΤΜ τοποθετημένα δίπλα σε σούπερ μάρκετ, σε φαρμακεία, ακόμα και σε πλατείες, το να παγιδεύσει κανείς τα μηχανήματα αυτά είναι σαφώς πιο εύκολο. 

Διαστάσεις μάστιγας

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι τραπεζίτες, το τελευταίο διάστημα η e-απάτη έχει πάρει διαστάσεις μάστιγας, καθώς ξένοι αλλά και Ελληνες αναζητούν νέους τρόπους για να «παγιδέψουν» ανυποψίαστους πελάτες και να αποσπάσουν είτε χρήματα είτε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Κάθε χρόνο, η λεία της ηλεκτρονικής απάτης ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ περίπου, παρουσιάζει όμως ανοδικές τάσεις, γεγονός που προκαλεί «πονοκέφαλο» στους τραπεζίτες. Μάλιστα, πέραν των ΑΤΜ, σημαντική έξαρση παρατηρείται και στην ηλεκτρονική τραπεζική, όπου και εκεί οι επιτήδειοι αναζητούν και βρίσκουν νέους τρόπους για να κλέβουν χρήματα και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Χαρακτηριστικό της αύξησης που σηµειώνεται στην ηλεκτρονική απάτη είναι η καινοτομία την οποία επιδεικνύουν οι σπείρες των απατεώνων. Πρόσφατα, συνελήφθη ομάδα κακοποιών η οποία παγίδευε µε ειδικές µεταλλικές τάπες ΑΤΜ τραπεζών. Τα µέλη της συµµορίας, που δρούσαν νυχτερινές ώρες, τοποθετούσαν ειδικές µεταλλικές τάπες στις εξόδους χρηµάτων των µηχανηµάτων αυτόµατης ανάληψης. Ετσι, όταν οι πελάτες προσπαθούσαν να κάνουν ανάληψη χρηµάτων, διαπίστωναν ότι η συναλλαγή γινόταν κανονικά – µαζί µε τη χρέωση του λογαριασµού τους –, αλλά τα χρήµατα της ανάληψης δεν έβγαιναν από το µηχάνηµα. 

Μετά το πέρας της συναλλαγής και την αποχώρηση των κατόχων των καρτών, οι δράστες αφαιρούσαν τη µεταλλική τάπα και αποσπούσαν τα χρήµατα. 

Σε άλλες περιπτώσεις, οι συµµορίες τοποθετούν ειδικές συσκευές πάνω στην υποδοχή της κάρτας στο ΑΤΜ µέσω των οποίων µπορούν να «διαβάσουν» τη µαγνητική της επιφάνεια. Παράλληλα, µέσω µικροκάµερας ή µε ειδικές µεµβράνες µπορούν να υποκλέπτουν τον κωδικό αριθµό (PIN) και στη συνέχεια να φτιάχνουν µια πανοµοιότυπη κάρτα, πραγµατοποιώντας παράνοµες αναλήψεις µετρητών. Οπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι η e-απάτη έχει πάει στο επόμενο επίπεδο, συνιστώντας στους πελάτες τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Πώς να προστατευθείτε από τις απάτες στα ATM…

- Αποφύγετε να έχετε στο ίδιο σημείο την κάρτα και τον κωδικό PIN
- Προτιμήστε ΑΤΜ σε εσωτερικούς χώρους
- Βεβαιωθείτε ότι δεν σας παρακολουθεί κάποιος
- Σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας της κάρτας, ενημερώστε άμεσα την τράπεζα
- Αν σας προσεγγίσουν λέγοντάς σας ότι σας έπεσαν χρήματα, ελέγξτε άμεσα αν έχετε τη σωστή κάρτα αναλήψεων
- Καλύψτε το πληκτρολόγιο του ΑΤΜ με το χέρι σας ή ένα χαρτί όταν πληκτρολογείτε τον κωδικό

...και τι να προσέξετε στις ηλεκτρονικές συναλλαγές

- Μην απαντάτε σε μηνύματα που ζητούν κωδικούς ή άλλα προσωπικά στοιχεία
- Αλλάζετε συχνά τους κωδικούς που χρησιμοποιείτε στο e-banking
- Συνδεθείτε απευθείας με την ιστοσελίδα της τράπεζας και όχι μέσω εξωτερικού συνδέσμου (link)
- Αν διαπιστώσετε οποιαδήποτε δραστηριότητα, επικοινωνήστε άμεσα με την τράπεζά σας

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φαρμακοποιοί: «Εκτός του συμψηφισμού ΦΠΑ τα παλιά χρέη των ασφαλιστικών ταμείων»

Ο συμψηφισμός ΦΠΑ ανάμεσα σε ιδιώτες οφειλέτες και φορείς του Δημοσίου δεν περιλαμβάνει τις παλαιές οφειλές του Δημοσίου προς τους 12.000 φαρμακοποιούς της χώρας, υποστηρίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Σχετικά με τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού περί συμψηφισμού ΦΠΑ, το ΔΣ του ΠΦΣ σε ανακοίνωση του «υπενθυμίζει για μια ακόμη φορά ότι τα ασφαλιστικά ταμεία που απορροφήθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ εξακολουθούν να οφείλουν προς τους φαρμακοποιούς μερικές δεκάδες ευρώ από το έτος 2010, ποσά για τα οποία έχουν ήδη καταβληθεί και ΦΠΑ και φόρος εισοδήματος. Εκφράζουμε την απογοήτευσή μας διότι η αναγγελθείσα ρύθμιση δεν περιλαμβάνει και αυτές τις οφειλές του κράτους προς 12.000 φαρμακοποιούς».

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

BBC: Πείραμα η Ελλάδα

«'Έχουμε απολέσει το 25% του ΑΕΠ από το 2008, ενώ εδώ και επτά χρόνια βρισκόμαστε σε ύφεση» ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, για να συμπληρώσει πως «αυτό δεν ξανασυνέβη στη σύγχρονη ιστορία. Ακόμη και το 1929, η αμερικανική οικονομία παρέμεινε σε ύφεση για μόλις τρία χρόνια». Αυτό το παράδειγμα χρησιμοποιεί ο συντάκτης του BBC για να αποδείξει πω η Ελλάδα αποτέλεσε ένα οικονομικό πείραμα στην Ευρώπη, ενώ εφαρμόστηκαν στη χώρα προγράμματα σκληρής λιτότητας.

Ειδικότερα, το εν λόγω άρθρο κάνει λόγο για ένα οικονομικό πείραμα, το οποίο «έλαβε χώρα» στο εργαστήριο της Ευρώπης, με πρωταγωνίστρια την Ελλάδα. Μάλιστα το άρθρο-ανασκόπηση του BBC, κάνει λόγο για βαθιά ανισότητα, στρατιές ανέργων και μια ολόκληρη γενιά νεόπτωχων Ελλήνων... «Η Ελλάδα αναγκάστηκε να μειώσει τους μισθούς, τις συντάξεις, να «κλαδέψει» το δημόσιο τομέα, προκειμένου να κρατήσει την οικονομία της ανταγωνιστική» αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρεται πως οι μισθοί υπέστησαν μείωση της τάξης του 30%, ενώ για τους εκπαιδευτικούς η μείωση άγγιξε και το 40%. «Η οικονομία μπήκε σε ύφεση. Ο κόσμος θεώρησε ότι ο τρόπος ζωής στον οποίο είχε συνηθίσει δέχθηκε «επίθεση» που σχεδιάστηκε από το Βερολίνο και εκτελέστηκε από τις Βρυξέλλες. Οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους». Ο συντάκτης κάνει λόγο επίσης και για την απεργία της Τετάρτης, αναφέροντας πως είναι η 36η απεργία που διοργανώνεται από το 2010.

Η Μέρκελ στην Αθήνα

«Την Παρασκευή η καγκελάριος Μέρκελ θα επισκεφθεί την Ελλάδα. Την τελευταία φορά περί τους 4.000 αστυνομικούς παρατάχθηκαν ώστε να αποτρέψουν κάποιο επεισόδιο εκ μέρους των διαδηλωτών» αναφέρεται σχετικά με την επίσκεψη της καγκελαρίου στην Αθήνα, αφήνοντας έναν υπαινιγμό και σχολιάζοντας: «Αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά».

«Μια νέα Ελλάδα, διαφορετική»

Η ελληνική οικονομία, μετά τα σκαμπανεβάσματα και την έκδηλη ανησυχία τώρα έχει βρει τους υποστηρικτές της, σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου, Gavin Hewitt. «Η ανταγωνιστικότητα βελτιώνεται, το έλλειμμα μειώθηκε, καταγράφηκε πρωτογενές πλεόνασμα, οι αγορές δείχνουν ενδιαφέρον για τις ελληνικές τράπεζες, αναμένεται ανάπτυξη της τάξης του 0,6% και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κάνει λόγο για ένα μεγάλο βήμα προς μια «νέα Ελλάδα».

Όμως τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι ηγέτες μιλούν για την κρίση λες και αποτελεί παρελθόν, μια σειρά από εκθέσεις καταδεικνύουν εντελώς το αντίθετο. Συγκεκριμένα το άρθρο αναφέρει: «Όλα αυτά τα ευχάριστα στοιχεία εξασφαλίστηκαν με ολοένα πιο βαθιά ανισότητα και φτώχεια. Παρότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες μιλούν σα να έχει ήδη τελειώσει η κρίση, ένας σημαντικός αριθμός εκθέσεων μαρτυρά τη διάλυση του κοινωνικού ιστού: το εισόδημα του 44% των Ελλήνων έπεσε κάτω από το όριο της φτώχειας και το ένα τέταρτο του πληθυσμού απειλείται με ένδεια. Η ανεργία έχει κολλήσει πεισματικά στο 28% και οι εργαζόμενοι είναι τώρα λιγότεροι σε σχέση με τα τελευταία 33 χρόνια.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση εξήγγειλε νέα μέτρα λιτότητας και την απόλυση 11.000 δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να λάβει την επόμενη δόση. Το χρέος βρίσκεται στο μη βιώσιμο ποσοστό του 175% του ΑΕΠ (ο στόχος είναι να φθάσει το 124% του ΑΕΠ έως το 2020).
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραδέχεται ότι μπορεί να χρειαστεί τρίτο πακέτο βοήθειας, ενώ -ως γνωστόν- καμία αναδιάρθρωση χρέους δεν έρχεται δίχως το ανάλογο τίμημα.

«Το ελληνικό πείραμα -για τη διάσωση της ευρωζώνης, αλλά και του ενιαίου νομίσματος- είναι ένα πείραμα άνευ προηγουμένου στη σύγχρονη ιστορία. Δεν πρέπει να παραγνωριστούν ή να υποβαθμιστούν τα βελτιωμένα στατιστικά στοιχεία, το ίδιο όμως ισχύει για τους νεόπτωχους, τη χαμένη γενιά, τους χιλιάδες Έλληνες που μετανάστευσαν στην Αυστραλία και τον Καναδά, στοιχεία που αποτελούν επίσης κομμάτι της ελληνικής ιστορίας».

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τετάρτη - Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις και οι συναλλαγές την Τετάρτη λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν γιατροί, σιδηροδρομικοί, φαρμακοποιοί, ναυτεργάτες, εργαζόμενοι στους Δήμους, δικαστικοί, σωφρονιστικοί υπάλληλοι κ.ά.

Τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. ενώ ακινητοποιημένα για 24 ώρες θα παραμείνουν τα τρολλευ, προαστιακός και τρένα του ΟΣΕ. Η απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας
 Σιδηροδρομικών θα επηρεάσει και τα δρομολόγια του μετρό, του οποίου οι συρμοί θα τερματίζουν στο σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας». Μάλιστα, λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών, ματαιώσεις θα υπάρξουν και στα σημερινά βραδινά δρομολόγια των τρένων.

Οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους απειλούν να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους και τις μέρες του Πάσχα, αντιδρώντας στις αποκρατικοποιήσεις.

Κανονικά θα λειτουργήσουν το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ, καθώς το προσωπικό εξακολουθεί να είναι επιστρατευμένο.

Όσον αφορά στα αεροδρόμια, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αν και αρχικά είχαν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση με 24ωρη απεργία, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αποφάσισαν τελικά να μην πάρουν μέρος στην απεργία.
Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η ΠΝΟ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία με προοπτική κλιμάκωσης.

Κλειστά θα είναι αύριο και τα φαρμακεία της πρωτεύουσας, λόγω συμμετοχής του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής στην απεργία (οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα).
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και υπηρεσίες Πρόνοιας, ενώ συμμετοχή στην απεργία έχει δηλώσει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Με προβλήματα θα διεξάγονται οι δίκες λόγω απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται στις φυλακές επισκεπτήρια συγγενών και συνηγόρων όπως και μεταγωγές λόγω απεργίας των σωφρονιστικών.

 Το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος με κεντρικό σύνθημα : «Αντιστεκόμαστε στην κοινωνική καταστροφή, απαιτούμε αλλαγή πολιτικής, λέμε όχι στη λιτότητα, την ανεργία, τον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα». Μια ώρα νωρίτερα το ΠΑΜΕ θα συγκεντρώνει τις δικές του δυνάμεις στην πλατεία Ομονοίας.

«Η κυβέρνηση σε ρόλο καταστροφέα συνεχίζει την αντεργατική πολιτική της ψηφίζοντας πολυνομοσχέδια που δίνουν τη χαριστική βολή σε κοινωνία και οικονομία» αναφέρει η ΓΣΕΕ.
«Η κυβέρνηση με τις πρόσφατες επιλογές της οδηγεί στη διαθεσιμότητα χιλιάδες επιπλέον εργαζόμενους κι ετοιμάζει μέσω της αξιολόγησης μια δεξαμενή δεκάδων χιλιάδων προς απόλυση.

Ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Το νέο μνημόνιο που ετοιμάζεται επιταχύνει την οικονομική κατάρρευση της χώρας. Το νέο πακέτο είναι μέρος της συμφωνίας που θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2014 και θα βάλει οριστική ταφόπλακα στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.» τονίζει και η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣτΕ: «Νόμιμο» το κούρεμα των ομολόγων το 2012

Συνταγματικό, νόμιμο και σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) έκρινε το «κούρεμα» (PSI) των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, που έγινε τον Μάρτιο του 2012, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις υπ” αριθμ” 1116 και 1117/2014 αποφάσεις της.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε κατά πλειοψηφία (31 υπέρ και 7 ή 8 κατά, ανάλογα με το νομικό ζήτημα που τέθηκε προς ψηφοφορία) όλους τους ισχυρισμούς των περίπου 7.000 ομολογιούχων, οι οποίοι υποστήριζαν ότι με το κούρεμα (PSI) είχαν απώλεια κεφαλαίου 53,5%.

Η Ολομέλεια αναφέρει ότι ο νόμος 4050/2012 για τη διαδικασία «αντικατάστασης των τίτλων εκδόσεως ή εγγυήσεως του ελληνικού Δημοσίου με νέους τίτλους» προβλέφθηκε για λογούς δημοσίου συμφέροντος και με αυτήν την αντικατάσταση μειώθηκε το δημόσιο χρέος, ενώ ο εν λόγω νόμος δεν θεσπίστηκε «κατά τρόπο αυθαίρετο από το νομοθέτη, αλλά συμφώνα με τα διεθνή συναλλακτικά ήθη, όπως αυτά εξελίσσονται».

Ακόμη, όπως αναφέρεται στις δικαστικές αποφάσεις, η περιουσιακή απώλεια των ομολογιούχων ήταν «ιδιαιτέρως σοβαρή» αλλά «δεν προκύπτει ότι ήταν απρόσφορη ή μη αναγκαία ή υπέρμετρη» έτσι ώστε «να κριθεί απαγορευμένη» από τα άρθρα 17 και 25 του Συντάγματος και την ΕΣΔΑ.
Σύμφωνα με τους δικαστές, η πράξη υπουργικού συμβουλίου 5/2012, με την οποία καθορίστηκαν οι όροι ανταλλαγής των ομολόγων, εκδόθηκε καθώς διαπιστώθηκε η επιτακτική και άμεση ανάγκη μείωσης του δημοσίου χρέους και επαναφορά του σε πορεία βιωσιμότητας. Δηλαδή, για την αποφυγή της στάσης των πληρωμών (γι” αυτό το θέμα μειοψήφησαν οκτώ δικαστές).

Επίσης, κρίθηκε ότι το κούρεμα των ομολόγων δεν προσκρούει στο άρθρο 25 παράγραφος 1 του Συντάγματος,που κατοχυρώνει την αρχή του κράτους δικαίου, στην έννοια του οποίου περιλαμβάνεται η ασφάλεια του δικαίου στις οικονομικές συναλλαγές, ούτε στο άρθρο 5 του Συνταγματικού Χάρτη που κατοχυρώνει το δικαίωμα των πολιτών να συμμετέχουν ελεύθερα στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας. Ακόμη, δεν προσκρούει στη συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρο 4), γιατί ήταν γενική η ρύθμιση που έγινε, όπως αναφέρει η Ολομέλεια του ΣτΕ, αλλά ούτε στο Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ, ούτε στο άρθρο 17 του Συντάγματος που προστατεύουν την περιουσία.

Στις δικαστικές αποφάσεις υπογραμμίζεται ότι από τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους προκύπτει πως «η αγοραία αξία των νέων τίτλων των ομολογιούχων, αν και υπολείπεται της ονομαστικής αξίας τους, έχει τάση σαφώς ανοδική» και ότι εάν οι προσφεύγοντες στο ΣτΕ «παρά την ανοδική αυτή τάση, αποφάσισαν να ρευστοποιήσουν τους νέους τίτλους στις 8.2.2013 θα αποκόμιζαν το 29,246% της ονομαστικής αξίας των ακυρωθέντων τίτλων και όχι το 21,3%, όπως ισχυρίζονται».
Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει χιλιάδες ομολογιούχοι (φυσικών προσώπων, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, ΕΔΟΕΑΠ, φαρμακευτικών εταιρειών, ΤΕΙ Καβάλας, κ.λπ.) και στρέφονταν κατά των πράξεων του υπουργικού συμβουλίου (5 και 10/2012), των αποφάσεων του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, με τις οποίες υλοποιήθηκε το PSI.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στον …αγώνα για τη διάσωση της κυβέρνησης και η «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη!!!

Αυτόφωρη σύλληψη περιμένει πλέον όποιον βουλευτή χρησιμοποιήσει στην χρήση υλικού, παράνομα κτηθέντος, όπως έγινε δηλαδή στην περίπτωση του Τάκη Μπαλτάκου.
Διαβάζουμε:


«Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ε. Κουτζαμάνη διαβίβασε το φάκελο με την αναφορά του Ν. Δένδια στην εισαγγελία πρωτοδικών και ζήτησε να συσχετιστεί με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της βίας ή της απειλής βίας κατά βουλευτών ή αρχηγού πολιτικού κόμματος.
Αναφέρει η εισαγγελέας σχετικά, "εάν στο μέλλον επαναληφθεί από οποοινδήποτε και υπό οποιαδήποτε ιδιότητα η χρήση παρανόμως κτηθέντος υλικού να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία έστω και εάν ο υπαίτιος είναι βουλευτής εν ενεργεία"»

http://www.alfavita.gr/


Αστραπιαία η «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη κινητοποιείται για να προλάβει τη διαρροή και άλλων αποκαλύψεων εναντίον του κυβερνητικού παρακράτους: Τέτοιος ΠΑΝΙΚΟΣ!!!

Η κυβερνητική «εγκληματική οργάνωση» επιχειρεί, πανικόβλητη, μέσω της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης, να σταματήσει τη ροή των ακαθαρσιών της: Τα συνωμοτικά και δόλια παιχνίδια της με την παρακρατική συμμορία της Χρυσής Αυγής, τις ανοικτές επεμβάσεις στους δικαστές, τον παρακρατικό της χαρακτήρα και οίστρο…
Το μόνο μέσω άμυνας που της έχει απομείνει είναι το εδώλιο του αυτόφωρου…


Και μόνο αυτή η εσπευσμένη κίνηση πανικού δείχνει την ΕΝΟΧΗ της κυβέρνησης, το τρόμο της για νέες αποκαλύψει (που υπάρχουν και το γνωρίζει), καθώς και το πόσο «ανεξάρτητη» είναι η Δικαιοσύνη…

Επαληθεύει στο ακέραιο τις αποκαλύψεις Κασιδιάρη.


Ματαιοπονεί η κυβέρνηση! ΤΙΠΟΤΑ δεν τη σώζει: Οι οχετοί της άνοιξαν…


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τρολλευ - 24 ωρη απεργια αυριο Τεταρτη 9/04/20014

Η γενική συνέλευση αποφάσισε τη συμμέτοχη  στην 24 ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ   την Τετάρτη 09/04/2014 .

Προσυγκέντρωση στα Χαυτεια 10:30.















Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

"Καλώς τον καραγκιόζη!"...

Υποδοχή με διαμαρτυρίες στον Γεωργιάδη (ΒΙΝΤΕΟ)...

"Θερμή" υποδοχή επεφύλασσαν οι Δραμινοί στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη που επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της πόλης.

Σύμφωνα με  το startvfm.gr, όπου δημοσιεύτηκε το βίντεο, εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκφράζοντας την έντονη αγανάκτησή τους για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας και καταδικάζοντας παράλληλα την πολιτική που ακολουθείται στον συγκεκριμένο τομέα.

Δείτε το βίντεο... 





ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επιτόκια Μποτσουάνας και Κολομβίας-Για την Ελλάδα ρε γαμώτο!!!

 ..θα δανειστώ με επιτόκια Μποτσουάνας. Και Κολομβίας!

     Τί με νοιάζει; Εγώ θα τα πληρώσω;
     Εσείς θα τα πληρώσετε!
     Και θα σας έχω πιάσει κορόϊδα στο μεταξύ, για να με ψηφίσετε,
     ..ότι τάχα μου έσωσα την χώρα και ξαναβγήκαμε γιαδανεικά στις αγορές!

     Τώρα τί σόϊ σώσιμο είναι αυτό, να χρωστάμε 370 και παραπάνω δις, αλλά να ''βγαίνουμε στις αγορές'' για άλλα δυό-τρία, εσείς μην το ψάχνετε!
     Εσάς να σας φτάνει ότι με την βοήθεια των καλών μας φίλων τηςGoldman Sachs, και της J. P. Morgan, θα ξαναπάρουμε κάτι λίγα με τοκογλυφικά επιτόκια,έτσι, για να φαινόμαστε ότι υπάρχουμε σαν κράτος!

     Τί σημασία έχει ότι αυτές οι δύο εταιρείες με την συμπαιγνία και την ''δημιουργική λογιστική'' της τότε κυβέρνησης των ''εκσυγχρονιστών'', και των τότε διορισμένων διοικητών διαφόρωντραπεζών, ένας από τους οποίους είναι ο σημερινός υπουργός των Οικονομικών(!),
     ..ευθύνονται κατα κύριο λόγο για την σημερινή μας πτώχευση, την κατάντια και τα δεινά;
     Αφού θέλουν οι άνθρωποι να μας (με) βοηθήσουν!  Με το αζημείωτο βέβαια!  Να μη βγάλουν κι αυτοί κάτι τις για τον κόπο τους;  Σάμπως εγώ θα τα πληρώσω;  Εσείς θα τα πληρώσετε!
     Και θά με 'χετε κιόλας ψηφίσει και στις εκλογές!

     Και τί θα πεί, τί θα πρωτοκλ@σουμε με δυό-τρία ψωροδίς, όταν για να καλύψουμε μόνον τις μ@λ@κίες του Μπουμπούκου δεν μας φτάνουν τέσσερα-πέντε;
     Σας είπε κανείς ότι θα καλύψουμε καμιάν ανάγκη;
     Ή ότι θα πάρουμε τίποτα στο χέρι;
      Κάτι χαρτιά θα υπογράψουμε ότι χρωστάμε κι άλλα, κι ότι θα τα ξεπληρώσουμε με επιτόκια μεγαλύτερα απ' αυτά που δανείζονται η Κροατία και η Βουλγαρία,
     ..για να πιάσουμε Κώτσους όσους από εσάς είστε μπιτ ηλίθιοι και πιστεύετε ό,τι παπαριά ξεφουρνίζει το ακροδεξιό στόμα μας, μπας και μας ψηφίσετε και διασωθούμε!
     Εμείς! Όχι εσείς!
     Εσείς με το μυαλό που έχετε δεν διασώζεστε με τίποτα! 

     Και τώρα σας αφήνω.
     Πάω να πάρω τ' αφεντικά τηλέφωνο να μου πούνε πότε θα πάω στο παζάρι!
     Εσείς, μη ξεχάσετε να με ψηφίσετε!..
 
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συμμετοχή σωφρονιστικών και δικαστικών υπαλλήλων στην απεργία της Τετάρτης

Οι δικαστικοί και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην μεθαυριανή, 9 Απριλίου 2014, πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, όπως αναφέρουν σε σχετικές ανακοινώσεις η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) και η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ), ενώ τα δικαστήρια, όπως και οι φυλακές της χώρας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος αναφέρει ότι κατά την 9η Απριλίου 2014, δεν θα πραγματοποιηθούν:

1) Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, 2) Επισκεπτήρια συνηγόρων και 3) Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Αντίθετα, την ημέρα αυτή θα γίνονται κανονικά οι αποφυλακίσεις και μεταγωγές των κρατουμένων στις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, τα δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωση του18μήνου, καθώς οι τακτικές ή οι έκτακτες παραλαβές και οι μεταγωγές στα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!