EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Καιρός ήταν…Απαγόρευση καμερών σε χώρους εργασίας, εστίασης και αναψυχής..

Απαγορεύτηκαν οι κάμερες σε χώρους εργασίας, αναψυχής,  εστίασης κλπ.
Τα γραφεία της βουλής μάλλον εξαιρούνται…

Πόσο τυχαία μπορεί να είναι αυτή η απόφαση ή μάλλον πόσο τυχαίο είναι που ανακοινώθηκε μόλις σήμερα…

Η παρακολούθηση χώρων εργασίας, εστίασης και αναψυχής με κάμερες παραβιάζει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και για το λόγο αυτό η «Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» με την υπ” αριθμ. 13/2014 απόφασή της υπογραμμίζει ότι απαγορεύεται η τοποθέτηση εικονοληπτικών μηχανών στους χώρους εργασίας, εστίασης, αναψυχής, κλπ, εκτός από συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Η Αρχή, με την απόφασή της, καθορίζει σε ποιους χώρους εργασίας απαγορεύεται η τοποθέτηση κάμερας και κάτω από ποιες προϋποθέσεις αυτή μπορεί να τοποθετηθεί και να λειτουργήσει.

Η Αρχή αναφέρει ότι απαγορεύεται η λειτουργία των εν λόγω μηχανών σε χώρους εστίασης και αναψυχής, στα δοκιμαστήρια, στις τουαλέτες και στους χώρους όπου εργάζονται υπάλληλοι καταστήματος και δεν είναι προσιτοί στο κοινό.

Αντίθετα, υπογραμμίζει η Αρχή, μπορεί να υπάρχουν κάμερες, σε χώρους που βρίσκονται τα ταμεία επιχειρήσεων ή υπάρχουν χρηματοκιβώτια ή ηλεκτρομηχανικός εξοπλισμός υπό τον όρο όμως ότι οι κάμερες θα εστιάζουν στο αντικείμενο που προστατεύεται και όχι στους χώρους των εργαζομένων.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πού είναι το «πρωτογενές πλεόνασμα», οεο; «Ελλειψη ρευστότητας» λέει το Υ.Εργασίας για να μη δώσει προκαταβολές στις συντάξεις!

Έμεινε από… καύσιμα στη μέση της διαδρομής, η πρόταση που επεξεργάστηκε η διοίκηση του ΙΚΑ να καταβληθεί προκαταβολή τμήματος της σύνταξης πριν από το Πάσχα. Το Υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έδωσε το πράσινο φως εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας…

Επιπλέον, είναι λογικό ισόποση προκαταβολή να αξιώσουν και οι άλλοι ασφαλιστικοί φορείς, με αποτέλεσμα να ανατραπεί ο μηνιαίος οικονομικός σχεδιασμός όλων των ταμείων. Ωστόσο δεν αποκλείεται η σύνταξη του Μαΐου να καταβληθεί 2-3 μέρες νωρίτερα όπως και πέρυσι. Οριστική απόφαση για το θέμα θα ληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Το ΙΚΑ πρότεινε να καταβληθεί μισή σύνταξη τη Μεγάλη Δευτέρα ή τη Μεγάλη Τρίτη, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί κανονικά στις 29 Απριλίου. Δηλαδή συνταξιούχος που παίρνει από το ΙΚΑ 700 ευρώ το μήνα θα πάρει τα 350 ευρώ δεκαπέντε μέρες νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία πληρωμής.

Στο μεταξύ μέσα στο μήνα θα καταβληθεί και η πρώτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ σε περίπου 700.000 ασφαλισμένους. Το ύψος του επιδόματος είναι σε άμεση συνάρτηση με τον αριθμό των τέκνων αλλά και το εισόδημα των ασφαλισμένων.

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στον ουρανό εκρέμετο αγγούρι με το ράμμα…

“Στον ουρανό εκρέμετο αγγούρι με το ράμμα κι όλοι, μα όλοι, τρέξανε να ελέπουν ατό το θάμα!”

Μικροί το λέγαμε ειρωνικά για την… φάρα μου, και τώρα… το βλέπουμε που κρέμεται και
αναρωτιόμαστε ποιος θα σκύψει να μαζέψει το σαπούνι! Έχω την εντύπωση πως άνοιξε το σπυρί και αρχίζει να ξεχειλίζει το πύον. Βρωμάει ο τόπος και η βρώμα αυτή δεν είναι τίποτε μπροστά σ’ αυτό που θα ακολουθήσει. Νομίζω πως έφτασε η ώρα για να γίνει η καταμέτρηση και να δούμε τι και πως.

Τι έγινε και φτάσαμε , όχι στα πρόθυρα, αλλά στην χρεωκοπία και…

Πως φουντάραμε άγκυρες στο λιμάνι του ΔΝΤ, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Θα σας πω ένα μυστικό, μη το μαρτυρήσετε όμως. Αυτοί θα συνεννοηθούν όλοι μαζί και θα σκύψουν ταυτόχρονα, έτσι θα καλύψουν ο ένας τον άλλον και ούτε γάτα ούτε ζημιά εκτός… από τον αιώνιο καλοπληρωτή, τον λαό! Κι από πάνω θα ζητήσουν ανανέωση της εμπιστοσύνης για μια νέα καλύτερη Ελλάδα. Και αυτό, το ξέρουν πολύ καλά.

Και να σας πω άλλο ένα μυστικό. Θα τους την δώσουμε, όπως πάντα! Και αυτό το ξέρουν!

Θα μου πείτε τι θα γίνει με το αγγούρι και το ράμμα. Έ αυτό ή που θα τεμαχιστεί, όπως το σαλάμι, και θα το φάμε δροσερό δροσερό ή θα μείνει εκεί για να ενεργεί αποτρεπτικά σε μας, το πόπολο.

Τι πάθατε, μπροστά είναι δεν το βλέπετε; Ή δεν θέλετε να το δείτε. Βαρίδια είμαστε, και σαν τέτοια θα βουλιάξουμε στο χάος της αβύσσου ενώ οι φελλοί όπως πάντα θα μείνουν στον αφρό.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχονται νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Ανακοινώθηκαν χθες από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), αυξήσεις για τις ήπιες μορφές ενέργειας, αυτό που γνωρίσαμε ως ΑΠΕ και πλέον αναγράφεται στους λογαριασμούς ως ΕΤΜΕΑΡ.

Οι αυξήσεις θα φτάσουν το 32% κάτι που θα κληθούν να πληρώσουν και οι καταναλωτές από την 1η Απριλίου.

Το νέο τέλος, που τίθεται σε ισχύ από 1ης Απριλίου, ανέρχεται μεσοσταθμικά στα 19,73 ευρώ/MWh από 14,96 ευρώ/MWh ως σήμερα. Το τέλος διαφοροποιείται ανά κατηγορία καταναλωτών ανάλογα με τη χρήση του ρεύματος. Τη μεγαλύτερη επιβάρυνση θα πληρώσουν οι καταναλωτές στη χαμηλή τάση, εμπορικά καταστήματα, άλλοι επαγγελματίες και νοικοκυριά, ενώ για τους

Αναλυτικά το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπής Αερίων Ρύπων διαμορφώνεται:
- Οικιακά Τιμολόγια: Στα 26,30 ευρώ/ Mwh από 20,80 ευρώ/MWh σήμερα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ένα νοικοκυριό με κατανάλωση ρεύματος 2.000 Kwh/τετράμηνο θα πληρώσει 11 ευρώ περισσότερα, δηλαδή 52,80 ευρώ το τετράμηνο από 41,60 ευρώ/τετράμηνο που πλήρωνε σήμερα.

Συνολικά από την οικιακή χρήση, αναμένεται να συγκεντρωθεί μέσω του ΕΤΜΕΑΡ ποσό ύψους 352,39 εκατ. ευρώ. Το ΕΤΜΕΑΡ είναι ενσωματωμένο σε όλους τους λογαριασμούς ρεύματος.

-Υψηλή Τάση: Στα 2,23 ευρώ/MWh από 1,79 ευρώ/MWh. H κατηγορία αυτή αφορά τις πολύ μεγάλες ενεργοβόρες βιομηχανίες που συνδέονται στην ΥΤ, καθώς και τα ορυχεία της ΔΕΗ, τις μονάδες άντλησης κ.λπ.

-Στη Μέση Τάση με κατανάλωση ρεύματος άνω των 13 Gwh, το τέλος αναπροσαρμόζεται στα 2,31 ευρώ/MWh. Αφορά επίσης βιομηχανίες με υψηλές καταναλώσεις ηλεκτρισμού. Συνολικά, από τις μονάδες στην ΥΤ και τις μεγάλες της Μέσης Τάσης αναμένεται να εισπραχθούν 10,20 εκατ. ευρώ.

-Μέση Τάση με κατανάλωση κάτω των 13 Gwh: 12,77 ευρώ/MWh. Τα έσοδα του ΕΤΜΕΑΡ από τη συγκεκριμένη κατηγορία καταναλωτών υπολογίζονται σε 82,42 εκατ. ευρώ.

-Aγροτική Χρήση Μέση Τάση: Στα 10,83 ευρώ/MWh από 6,97 ευρώ/MWh, που θα αποδώσει συνολικά 3,56 εκατ. ευρώ

-Aγροτική Χρήση Χαμηλή Τάση: Στα 11,39 ευρώ/MWh από 7,33 ευρώ/MWh, που θα αποδώσει έσοδα 25,76 εκατ. ευρώ

-Λοιπές Χρήσεις στη Χαμηλή Τάση: 30,89 ευρώ από 21,77 ευρώ/MWh, που θα αποδώσει έσοδα ΕΤΜΕΑΡ 307,24 εκατ. ευρώ.

πηγη

 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Ελλάδα χώρα της φτώχειας και της ανεργίας

Το 2013 η φτώχεια αφορά το 23,7% του πληθυσμού και αυξήθηκε κατά 1,8% σε σχέση με το 2011 -Οι Έλληνες εμφανίζονται ως οι Ευρωπαίοι που εργάζονται τις περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως

H κατάσταση της φτώχειας έχει επιδεινωθεί στην Ελλάδα το 2013, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση και την απασχόληση στην ΕΕ, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, στην Ελλάδα και την Πορτογαλία οι μεταρρυθμίσεις των συστημάτων φορολογίας και κοινωνικών παροχών κατά την περίοδο 2012-2013 οδήγησαν σε μείωση των εισοδημάτων για την πλειοψηφία των νοικοκυριών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα εμφανίζει τη μεγαλύτερη αύξηση, την περίοδο 2011-2013, του ποσοστού του πληθυσμού που κινδυνεύει με φτώχεια. Το 2013 η φτώχεια αφορά το 23,7% του πληθυσμού και αυξήθηκε κατά 1,8% σε σχέση με το 2011. Ακολουθούν η Ρουμανία με αύξηση +1,1% και φτώχεια 21,2% το 2013, η Λετονία με +0,9% και φτώχεια 21,4% και η Ισπανία με +0,7% και φτώχεια 20,9%.

Εξάλλου, την περίοδο 2008-2013 το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 14,8% στην Ελλάδα, καταγράφοντας το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ μετά την Ιρλανδία (-16%), ενώ μεγάλες μειώσεις παρατηρήθηκαν επίσης στην Πορτογαλία με -7,5% και την Ισπανία με -5,2%. Κύριος λόγος αυτών των μειώσεων, όπως εξηγεί η Επιτροπή, ήταν οι μεγάλες αυξήσεις σε φόρους, οι μειώσεις σε συντάξεις και ο περιορισμένος αντίκτυπος των δαπανών για την κοινωνική προστασία.

Από την έκθεση της Επιτροπής προκύπτει ακόμη ότι το 2013 το μοναδιαίο κόστος εργασίας σημείωσε τις μεγαλύτερες μειώσεις στην Κύπρο (-5,4%) και την Ελλάδα (-4,7%), ενώ οι Έλληνες εμφανίζονται ως οι Ευρωπαίοι που εργάζονται τις περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως με 43,7 ώρες. Ακολουθούν οι Πολωνοί με 42,5 ώρες, οι Κύπριοι με 42,4 ώρες, οι Πορτογάλοι με 42,2 ώρες και οι Αυστριακοί με 42,15. Λιγότερο εργάζονται οι Φιλανδοί με 39,7 ώρες την εβδομάδα, οι Ούγγροι με 39,8 ώρες και οι Γάλλοι με 40 ώρες.

Τον Ιανουάριο του 2014 η ανεργία πλήττει 3,1 εκατ. νέους, ηλικίας 15-24 ετών, στην ΕΕ, με μεγάλες διαφορές όμως να παρατηρούνται μεταξύ των κρατών μελών. Σε χώρες οι οποίες δεν επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από την επιδείνωση της κατάστασης εργασίας, όπως την Αυστρία, τη Γερμανία και την Ολλανδία, τα ποσοστά της ανεργίας των νέων ήταν της τάξης του 10%, ενώ στην Ελλάδα και την Ισπανία, όπου η κατάσταση είναι η χειρότερη στην ΕΕ, τα ποσοστά ανεργίας των νέων τριπλασιάστηκαν την περίοδο 2008-2013, αναφέρει η Επιτροπή.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έκθεσης ο επίτροπος για θέματα απασχόλησης και κοινωνικών υποθέσεων Λάζλο Άντορ υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «οι ανισότητες έχουν αυξηθεί και υφίσταται κίνδυνος η τρέχουσα εύθραυστη ανάκαμψη να μη βελτιώσει την κατάσταση πολλών ομάδων των πληθυσμού με χαμηλότερα εισοδήματα».

«Η ΕΕ απέχει ακόμα πολύ από το να έχει εξασφαλίσει μια ανάκαμψη χωρίς αποκλεισμούς που δημιουργεί πολλές θέσεις εργασίας: Τα κράτη μέλη και η ΕΕ θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να εξασφαλίσουν ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω κατά την προσπάθειά μας να βγούμε από την κρίση» σημείωσε ο κοινοτικός επίτροπος και πρόσθεσε:

«Ειδικότερα, θα πρέπει να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας σε επενδύσεις στο ανθρώπινο δυναμικό, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που περιέχονται στη δέσμη μέτρων για τις κοινωνικές επενδύσεις και στη σύσταση του Συμβουλίου σχετικά με τις εγγυήσεις για τη νεολαία».
 
newsbomb.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το ΣτΕ καταργεί το πλαφόν του Αδωνι στη συνταγογράφηση των φαρμάκων

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ανέστειλε προσωρινά το πλαφόν στις συνταγογραφήσεις φαρμάκων που είχε επιβάλει το υπουργείο Υγείας στους γιατρούς. Είχε προηγηθεί σχετική αίτηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που ζητούσε να «ανασταλεί το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο. Η αναστολή ισχύει μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση από την Ολομέλεια του ΣτΕ επί της κυρίας προσφυγής που έχει καταθέσει ο ΙΣΑ.

Ακόμη, στην απόφαση του ΣτΕ, υπογραμμίζεται ότι παραμένει εν ισχύει η υποχρέωση των γιατρών και φαρμακοποιών να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τις σχετικές διατάξεις για τη συνταγογράφηση με βάσει «τη δραστική ουσία» όπως αναφέρεται στην ΕΜΠ4/17.11.2012 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Η τελευταία αυτή απόφαση αναφέρεται «στον μηχανισμό εφαρμογής και ενημέρωσης ιατρών για τη συνταγογράφηση βάσει δραστικής ουσίας».

Το σκεπτικό της απόφασης

Στην αιτιολογία της απόφασης για αναστολή της ρύθμισης που προβλέπεται από νόμο Ν. 4046/2012 οι σύμβουλοί Επικρατείας επισημαίνουν ότι το πλαφόν στην συνταγογράφηση για «στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, που αποτελούν τον κύριο όγκο των ασφαλισμένων της χώρας (με βάση τον όγκο της συνταγογραφήσεως του προηγουμένου έτους), δύναται να πλήξει αδιακρίτως τους ιατρούς και κατά συνέπεια τους ασθενείς τους, οι οποίοι τήρησαν και τηρούν τις μνημονιακές ρυθμίσεις για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και ειδικότερα τις διατάξεις περί συνταγογραφήσεως με βάση τη δραστική ουσία (γενόσημα)».

Σύμφωνα με το πλαφόν που είχε ορίσει το υπουργείο Υγείας, σε μια προσπάθεια να μετριαστεί η ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση από την πλευρά ορισμένων γιατρών, η μηνιαία δαπάνη του συνόλου των συνταγών για κάθε γιατρό δεν επιτρεπόταν να υπερβεί το 80% της μέσης μηνιαίας δαπάνης του κατά τη διάρκεια του 2013.

Αν και το μέτρο φαινόταν να αποδίδει από πλευράς περιορισμού της σπατάλης, δεν έλειπαν τα προβλήματα, δεδομένου ότι πολλοί γιατροί ξεπερνούσαν το όριο, το σύστημα της συνταγογράφησης «κλείδωνε» αυτόματα και έτσι οι ασφαλισμένοι έπρεπε να αναζητήσουν άλλο γιατρό προκειμένου να γράψουν τα φάρμακά τους.

Φωτογραφία: Eurokinissi
koolnews.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξεκινά η διαθεσιμότητα στους ΟΤΑ Υπογράφηκε η ΚΥΑ για την ενδοδημοτική κινητικότητα

Ανοίγει και επίσημα ο κύκλος της ενδοδημοτικής κινητικότητας. Καθορίσθηκε η διαδικασία επιλογής των προς μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλων στους δήμους και τις περιφέρειες, τα κριτήρια επιλογής και κατάταξής τους, καθώς και ο τρόπος μοριοδότησής τους για την εφαρμογή του «Προγράμματος Εθελοντικής Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας». Ετσι, έχει ονομαστεί το πρόγραμμα που τίθεται σε εφαρμογή, με ταχείες διαδικασίες για τη μετακίνηση σε άλλες θέσεις υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε ολόκληρη την υπουργική απόφαση

Η κυβέρνηση προσδίδει εθελοντικό χαρακτήρα στο πρόγραμμα, ενώ επιχειρεί να συμπτύξει το χρόνο που θα μεσολαβήσει από την υποβολή αιτήσεων των υπαλλήλων μέχρι την τοποθέτησή τους σε νέες θέσεις. Ηλθε η ώρα των διαθέσιμων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ή αλλιώς των, κατά την κυβέρνηση, εθελοντικά εντασσόμενων στο πρόγραμμα κινητικότητας στο χώρο των ΟΤΑ. Επιδιώκεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα τουλάχιστον 4000 υπάλληλοι σε δήμους και περιφέρειες. Κι όλα αυτά την ίδια ώρα που εντείνονται οι αντιδράσεις και βρίσκονται σε κινητοποίηση οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση, αλλά και σε άλλους τομείς του δημοσίου, με προμετωπίδα τους σχολικούς φύλακες, τους εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζόμενους για τους οποίους ο χρόνος διαθεσιμότητας μετρά αντίστροφα για τη λήξη του.

Με Κοινή απόφασή τους ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δρομολογούν τη μετάταξη μόνιμων υπαλλήλων και υπαλλήλων των δήμων, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε κενές ή συνιστώμενες με την πράξη μετάταξης θέσεις αντίστοχου κλάδου ή ειδικότητας άλλων ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, των Ενώσεων δήμων και Περιφερειών. Ως στόχος εμφανίζεται, κυρίως η κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών και η καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, στη βάση κριτηρίων και προσόντων του προσωπικού και στο πλαίσιο αιτημάτων των φορέων.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2014. Μάλιστα, σε αυτή σημειώνεται ότι για την αξιολόγηση των υπαλλήλων για τη μετάταξη/μεταφορά τους, λαμβάνονται υπόψη ως προς την αρνητική μοριοδότηση αυτών οι πειθαρχικές ποινές για τις οποίες έχουν εκδοθεί τελεσίδικες πειθαρχικές αποφάσεις, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν διαγραφεί από το προσωπικό τους μητρώο. Παράλληλα, στην ΚΥΑ ορίζονται ανναλυτικά. όλα τα επικυρωμένα δικαιολογητικά που απαιτούνται και αποδεικνύουν προσόντα και τίτλους σπουδών.

Προσόντα και μόρια βαθμολόγησης

Τα βαθμολογούμενα κριτήρια για την αποτίμηση προσόντων των προς μετάταξη/μεταφορά υπαλλήλων ορίζονται ως εξής:

Α. Για προσωπικό Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

1. Τα τυπικά προσόντα δίνουν έως 42 μόρια. Αυτά επιμερίζονται: βασικός τίτλος σπουδών 5 μόρια, δεύτερος τίτλος σπουδών της ίδιας κατηγορίας με το βασικό τίτλο σπουδών 4 μόρια, διδακτορικό δίπλωμα 7 μόρια, μεταπτυχιακό 4 μόρια, αποφοίτηση από την Εθνική Σχολή Δημόιας Διοίκησης ή την Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης 5 μόρια, ξένη γλώσσα - μοριοδοτούνται μέχρι δυο ξένες γλώσσες - 4 (άριστη γνώση), 3 (Πολύ καλή γνώση), 1 (καλή γνώση), Γνώση Χειρισμού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή 4 μόρια, Επιμόρφωσηστο ΙΝΕΠ του ΕΚΔΔΑ σε βάθος δεκαετίας (ανά επιμορφωτικό πρόγραμμα και έως 5)έως 5 μόρια

2. Ο τρόπος εισαγωγής στη δημόσια διοίκηση δίνει 5 μόρια. Ο γραπτός διαγωνισμός ή εισαγωγικός διαγωνισμός ΕΣΔΔ/ΕΣΤΑ ή διορισμός /πρόσληψη κατά προτεραιότητα μέσω ΑΣΕΠ με κριτήρια και διαδικασία άρθρου 18 του Ν2190/1994 δίνει 5 μόρια.

3. Η διοικητική εμπερία δίνει κατά μέγιστο 53 μόρια. Πιο αναλυτικά, για τα πρώτα δώδεκα
(12) έτη προϋπηρεσίας (αριθμός ετών x 1) 12 μόρια, για τα επόμενα 10 έτη (αριθμός ετών x 0,8) 8 μόρια. Για υπηρεσία σε θέση ευθύνης, προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης 9 μόρια, προϊσταμένου Διεύθυνσης 5 μόρια, προϊσταμένου Τμήματος 4 μόρια, προϋπηρεσία σε φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (max 15 έτη x 1 μόριο για κάθε έτος) 15 μόρια

4. ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ

*Πρόστιμο έως τις αποδοχές 12 μηνών ισοδυναμεί με αφαίρεση 10 μορίων (-10)

*Στέρηση δικαιώματος προαγωγής από 1 έως 5 έτη ή στέρηση δικαιώματος συμμετοχής σε
διαδικασία επιλογής Προϊσταμένου οργανικής μονάδας οποιουδήποτε επιπέδου από 1 έως 5 έτη ή αφαίρεση της άσκησης των καθηκόντων προϊσταμένου οργανικής μονάδας οποιουδήποτε επιπέδου για τη θητεία ή το υπόλοιπό της οδηγούν σε μείον 20 μορίων (-20).

*Υποβιβασμός έως 2 βαθμούς ή προσωρινή παύση από 3 έως 12 μήνες με πλήρη στέρηση αποδοχών ισοδυναμεί με αφαίρεση 30 μορίων (-30).


Β. Για προσωπικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

1. Τα τυπικά προσόντα δίνουν έως 45 μόρια. Αυτά επιμερίζονται: βασικός τίτλος σπουδών 20 μόρια, μεταλυκειακές σπουδές 4 μόρια, ξένη γλώσσα - μοριοδοτούνται μέχρι δυο ξένες γλώσσες - 3 (άριστη γνώση), 2 (Πολύ καλή γνώση), 1 (καλή γνώση), Γνώση Χειρισμού
Ηλεκτρονικού Υπολογιστή 5 μόρια, Επιμόρφωση στο ΙΝΕΠ του ΕΚΔΔΑ σε βάθος δεκαετίας (ανά επιμορφωτικό πρόγραμμα και έως 10) έως 10 μόρια

2. Ο τρόπος εισαγωγής στη δημόσια διοίκηση δίνει 5 μόρια. Ο γραπτός διαγωνισμός ή εισαγωγικός διαγωνισμός ΕΣΔΔ/ΕΣΤΑ ή διορισμός /πρόσληψη κατά προτεραιότητα μέσω ΑΣΕΠ με κριτήρια και διαδικασία άρθρου 18 του Ν2190/1994 δίνει 5 μόρια.

3. Η διοικητική εμπερία δίνει κατά μέγιστο 50 μόρια. Πιο αναλυτικά, για τα πρώτα οκτώ
(8) έτη προϋπηρεσίας (αριθμός ετών x 1) 8 μόρια, για τα επόμενα 10 έτη (αριθμός ετών x 0,4) 4 μόρια. Για υπηρεσία σε θέση ευθύνης, προϊσταμένου Διεύθυνσης 13 μόρια, προϊσταμένου Τμήματος 10 μόρια, προϋπηρεσία σε φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (max 15 έτη - 1 μόριο για κάθε έτος) έως 15 μόρια.

4. Ως προς τις πειθαρχικές ποινές ισχύουν ο,τι και για άλλες εκπαιδευτικές κατηγορίες προσωπικού.

Γ. Για προσωπικό Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης

1. Τα τυπικά προσόντα δίνουν έως 45 μόρια. Αυτά επιμερίζονται: βασικός τίτλος σπουδών 20 μόρια, μεταλυκειακές σπουδές 4 μόρια, ξένη γλώσσα - μοριοδοτούνται μέχρι δυο ξένες γλώσσες - 3 (άριστη γνώση), 2 (Πολύ καλή γνώση), 1 (καλή γνώση), Γνώση Χειρισμού
Ηλεκτρονικού Υπολογιστή 5 μόρια, Επιμόρφωση στο ΙΝΕΠ του ΕΚΔΔΑ σε βάθος δεκαετίας (ανά επιμορφωτικό πρόγραμμα και έως 10)
έως 10 μόρια

2. Ο τρόπος εισαγωγής στη δημόσια διοίκηση δίνει 5 μόρια. Ο γραπρός διαγωνισμός ή εισαγωγικός διαγωνισμός ΕΣΔΔ/ΕΣΤΑ ή διορισμός /πρόσληψη κατά προτεραιότητα μέσω ΑΣΕΠ με κριτήρια και διαδικασία άρθρου 18 του Ν2190/1994 δίνει 5 μόρια.

3. Η διοικητική εμπερία δίνει κατά μέγιστο 50 μόρια. Πιο αναλυτικά, για τα πρώτα οκτώ
(8) έτη προϋπηρεσίας (αριθμός ετών x 1) 8 μόρια, για τα επόμενα 10 έτη
(αριθμός ετών x 0,4) 4 μόρια. Για υπηρεσία σε θέση ευθύνης, προϊσταμένου Διεύθυνσης 13 μόρια, προϊσταμένου Τμήματος 10 μόρια, προϋπηρεσία σε φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (max 15 έτη - 1 μόριο για κάθε έτος) έως 15 μόρια
4. Ως προς τις πειθαρχικές ποινές ισχύουν ο, τι και για άλλες εκπαιδευτικές κατηγορίες προσωπικού.

Πώς θα γίνει ο καθορισμός θέσεων και η διαδικασία μετάταξης

Το υπουργείο Εσωτερικών θα ζητήσει από τους φορείς που έχουν ανάγκη προσωπικού να στείλουν τα αιτήματά τους, προσδιορίζοντας τον αριθμό υπαλλήλων κατά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα (υφιστάμενη ή συναφή), τα τυχόν πρόσθετα προσόντα που ο φορέας υποδοχής κρίνει απαραίτητα. Το αίτημα θα συνοδεύεται και από βεβαίωση ύπαρξης των αναγκαίων πιστώσεων.

Μετά τη συγκέντρωση των αιτιολογημένων αιτημάτων των φορέων υποδοχής, εκδίδεται και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μετά από γνώμη του ΑΣΕΠ, η Ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών με την οποία καθορίζονται:
α) οι φορείς από τους οποίους δύναται να προέλθει προσωπικό προς μετάταξη/μεταφορά (φορείς προέλευσης),
β) οι φορείς στους οποίους θα μεταταχθεί/μεταφερθεί το προσωπικό (φορείς υποδοχής)
γ) ο αριθμός των υπαλλήλων που θα μεταταγεί/μεταφερθεί σε κάθε φορέα ανά κατηγορία, κλάδο ή και
ειδικότητα,
δ) τα απαιτούμενα προσόντα.

Με την ίδια ανακοίνωση καλούνται, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την έκδοσή της, οι υπάλληλοι που ενδιαφέρονται, να υποβάλουν αίτηση στην υπηρεσία προσωπικού του φορέα προέλευσης. Η χρήση προτυποποιημένων από το ΑΣΕΠ εντύπων αιτήσεων - υπεύθυνων δηλώσεων είναι υποχρεωτική για όλους τους συμμετέχοντες στη διαδικασία. Παράλληλα, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να υποβάλει κάθε δικαιολογητικό απαραίτητο για τη βαθμολόγηση των σχετικών κριτηρίων, ιδίως όταν αυτό δεν περιλαμβάνεται στον
υπηρεσιακό του φάκελο.
Με την αίτηση − υπεύθυνη Δήλωση οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν, με σειρά προτίμησης, τους φορείς υποδοχής στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν ή να μεταφερθούν. Η επιλεγείσα σειρά προτίμησης είναι δεσμευτική για τον υπάλληλο.

Στη συνέχεια, οι υπηρεσίες προσωπικού συντάσσουν και αποστέλλουν στο ΑΣΕΠ πίνακες συνδρομής κριτηρίων όλων των μόνιμων και των με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπαλλήλων τους, οι οποίοι υπέβαλαν εμπροθέσμως αίτηση για τη μετάταξη/μεταφορά τους σύμφωνα με το Πρόγραμμα εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας. Ο ΑΣΕΠ, ακολούθως, ακολουθεί τη διαδικασία, όπως ορίζεται από τη νομοθεσία.
Σημειώνεται ότι πλήρωση κενών θέσεων από αδιάθετους συμμετέχοντες, οι οποίοι δεν τις έχουν συμπεριλάβει μεταξύ των προτιμήσεών τους, δεν επιτρέπεται. _
Με μέριμνα του ΑΣΕΠ οι πίνακες κατάταξης και διάθεσης διαβιβάζονται στο Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο τους διαβιβάζει αμελλητί στις αρμόδιες υπηρεσίες προσωπικού των φορέων προέλευσης και των φορέων υποδοχής.
Με μέριμνα του ΑΣΕΠ οι πίνακες κατάταξης και διάθεσης διαβιβάζονται στο Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο τους διαβιβάζει αμελλητί στις αρμόδιες υπηρεσίες προσωπικού των φορέων προέλευσης και των φορέων υποδοχής.

tovima.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

"Στέρεψε" το ¨Ποτάμι" στην Λάρισα.....70-80 άτομα στην συγκέντρωση!

Να μας συγχωρέσετε που δεν γράφουμε, τι λέει ο Θεοδωράκης στις συγκεντρώσεις του, αλλά επειδή επί της ουσίας δεν λέει κάτι, δεν έχει λύσεις για τίποτα, και γενικά απλά υπάρχει, δεν κάνουμε τον κόπο......Αλλά εντύπωση προκαλεί, το ότι ενώ δημσοκοπικά "σκίζει", όπως η πιτσαρία του Σαμαρά στις ΗΠΑ, στις συγκεντρώσεις δεν μαζεύει κόσμο. Παρά τις προσκλήσεις που στέλνει το "Ποτάμι" σε κάθε πόλη που πηγαίνει, τα φειβολάν, τρώει φτύσιμο.....
Το Ποτάμι, ανέβασε στο διαδίκτυο την παρακάτω φωτογραφία, που δεν έδινε έκταση στην συγκέντρωση, αλλά έδινε μία πυκνότητα.....
Αλλά από τα τοπικά μέσα, οι φωτογραφίες είναι πιο διαφωτιστικές!




 πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βρούτσης: Για την ανεργία δεν ευθύνεται μόνο η ύφεση αλλά και τα διαρθρωτικά ελλείμματα

«Η καθίζηση της ελληνικής αγοράς εργασίας μόλις σε τρία χρόνια – από τα μέσα του 2009 έως τα μέσα του 2012 – δεν ήταν αποτέλεσμα μόνο της κρίσης και της ύφεσης, αλλά οφειλόταν κατά βάση σε διαρθρωτικούς λόγους» υποστήριξε μεταξύ άλλων, μιλώντας σήμερα στην εκδήλωση «Drivers of the Economic Growth-The Day after Greece» στο Deree College», ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.

Στα διαρθρωτικά ελλείμματα της ελληνικής αγοράς εργασίας ο κ. Βρούτσης συμπεριέλαβε τον «παραγωγικό προσανατολισμό της οικονομίας και τις δυσκαμψίες της αγοράς εργασίας που εμπόδισαν μια πιο ήπια προσαρμογή της απασχόλησης».

«Στην Ελλάδα», πρόσθεσε, «δεν υπήρχε ένας οργανωμένος και έτοιμος μηχανισμός για τη μείωση του χρόνου εργασίας σε αντιστάθμισμα για τη διάσωση των θέσεων απασχόλησης, ούτε η θεσμική ωριμότητα, ούτε η κοινή συναντίληψη των κοινωνικών εταίρων για τη σύναψη συλλογικών συμφωνιών που θα προστάτευαν την απασχόληση».

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Unicef: 660.00 ελληνόπουλα κινδυνεύουν με φτώχεια

Αυτό υποδηλώνει η έκθεση της UNICEF «H κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα 2014- Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στα παιδιά» που συντάχθηκε για λογαριασμό της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκιαγραφεί την κατάσταση των παιδιών στη χώρα, σήμερα.

Στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε επίσης ο μεγάλος ετήσιος ραδιομαραθώνιος για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Απριλίου.
Συγκριτικά με την απογραφή του 2001 ο πληθυσμός των παιδιών στην Ελλάδα μειώθηκε περισσότερο (-9%) από τον συνολικό (-1,1%), επισήμανε ο καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Δημοσθένης Δασκαλάκης περιγράφοντας συνοπτικά τα κύρια ευρήματα της έκθεσης. Σύμφωνα με στοιχεία της απογραφής του 2011, τα παιδιά ηλικίας έως 18 ετών είναι 1.889.916, που αντιστοιχούν στο 17,5% του μόνιμου πληθυσμού της χώρας (10.815.197) με τα αγόρια να αποτελούν το 51,2% και τα κορίτσια το 48,8%. Αύξηση σημειώνεται στα παιδιά των αλλοδαπών/μεταναστών, τα οποία το 2011 έφθασαν τα 181.000 άτομα, κατά 11,8% περισσότερα από το 2001 και αναλογούν στο 9,6% του συνόλου των ανηλίκων στην Ελλάδα (από 7,8% το 2001).

Επίσης, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, τα νοικοκυριά στην Ελλάδα χωρίς παιδιά κάτω των δεκαπέντε ετών αναλογούν στο 76,5% και με παιδιά στο 23,5% του συνόλου.

xarismatika paidia1

Στην Ελλάδα τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ανέρχονταν σε 686.000, ή στο 35,4%, το 2012, από 30,4% το 2011, με πιο ευάλωτα τα μονογονεϊκά (74,7%) και τα τρίτεκνα/πολύτεκνα (43,7%) νοικοκυριά. Τα παιδιά που ζουν σε νοικοκυριά που κανένας ενήλικος δεν εργάζεται ανέρχονταν σε 292.000, ή 13,2%, το 2012, έχοντας αυξηθεί κατά 204.000 από το 2008. Ο κίνδυνος φτώχειας στους αλλοδαπούς φθάνει το 43,7% για το 2012, ενώ στα παιδιά αυτών βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα, ξεπερνώντας το 53,1% από 49,6% που ήταν το 2011.

Οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών έχουν χειροτερέψει, καθώς το 74,1% των φτωχών νοικοκυριών με παιδιά και το 29,5% των μη φτωχών, δήλωναν αδυναμία πληρωμής εκτάκτων αλλά και καθημερινών δαπανών. Επίσης η έκθεση καταγράφει δυσκολίες σε εξοφλήσεις πάγιων λογαριασμών, δανείων, αλλά και οικονομική δυσπραγία για διατροφή που περιλαμβάνει κάθε δεύτερη μέρα κοτόπουλο, κρέας, ψάρι ή λαχανικά. Επιπλέον, το 86,5% των φτωχών νοικοκυριών με παιδιά το 2012 δεν είχαν να ξοδέψουν χρήματα για μια εβδομάδα διακοπών.

Οι παροχές κοινωνικής προστασίας μειώθηκαν κατά 4,9% το 2011 σε σχέση με το 2009. Εκτιμάται ότι σημαντικός αριθμός παιδιών στην Ελλάδα δεν έχει ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη λόγω απώλειας ασφαλιστικών δικαιωμάτων των γονιών τους.

Στον τομέα της εκπαίδευσης, ενώ τα ποσοστά εγγραφής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι πολύ υψηλά στην Ελλάδα, τα αντίστοιχα στην προσχολική εκπαίδευση παραμένουν χαμηλά. Η συμμετοχή των παιδιών σε υπηρεσίες επίσημης βρεφονηπιακής φροντίδας είναι σταθερά μικρότερη σε σχέση με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό οφείλεται κατά μεγάλο μέρος στο γεγονός ότι οι υφιστάμενες δομές (κυρίως δημοτικές) δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών.

unicef7

Μια ακόμα παράμετρος της οικονομικής κρίσης εντοπίζεται στην παράταση της παιδικής ηλικίας. Τα υψηλά ποσοστά φτώχειας (32,3%) και ανεργίας (58,6%) για το 2012 των ηλικιακών ομάδων 16-24 και 15-24 ετών αντίστοιχα, σε συνδυασμό με την εκτόξευση του ποσοστού των ατόμων αντίστοιχων ηλικιακών ομάδων που δεν εργάζονται και ταυτόχρονα δε συμμετέχουν σε κάποιας μορφής εκπαίδευση και κατάρτιση, οδηγούν στην έντονη οικονομική εξάρτηση από τους γονείς τους με αποτέλεσμα να παρατείνουν τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας. Ενδεικτικό στοιχείο αποτελεί το υψηλό ποσοστό (73,3%) των νέων 20 έως 29 ετών που διαμένει με τους γονείς του και η μέση ηλικία εγκατάλειψης της γονεϊκής στέγης (29,1 έτη) για το 2012.

Ο Δημοσθένης Δασκαλάκης σημείωσε πως η συγκέντρωση και η επεξεργασία των στοιχείων παρουσιάζεται μέχρι το 2011-2012, και δεν περιλαμβάνονται οι επόμενες χρονιές, που όλα δείχνουν πως θα εμφάνιζαν μια περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και επιδείνωση της φτώχειας των νοικοκυριών και, κατά συνέπεια, των παιδιών.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βασικά, της πουτάνας!!

 
Μεγίστη πουτάνα ο κύριος Μπαλτάκος.
(πουτάνα υπό την έννοια της...μεγαλωσύνης!!).
Αποφάσισε να σώσει/προστατέψει την πολιτική του
παράταξη, χωρίς να του ζητηθεί από κανέναν!!

Εθνική πουτάνα ο κύριος Μπαλτάκος.
(πουτάνα υπό την έννοια της...δωρεάν προσφοράς
κορμιού και υπηρεσιών!!).
Αποφάσισε να σώσει τη χώρα μας, χωρίς να του ζητηθεί
από κανέναν!!

Παντέρμη πουτάνα ο κύριος Μπαλτάκος.
(πουτάνα υπό την έννοια της...μοναδικότητας!!).
Αποφάσισε να σώσει την παράταξή του και τη χώρα μας,
μόνος του!!
Αθυρόστομη πουτάνα ο κύριος Μπαλτάκος.
(πουτάνα υπό την έννοια της...αυτοθυσίας!!).
Αποκαλεί τον πρωθυπουργεύοντα "πούστη",
θυσιάζοντας φιλία και πολιτική καριέρα!!
Δηλωμένη πουτάνα ο κύριος Μπαλτάκος.
(πουτάνα υπό την έννοια της...κομμουνιστοφαγίας!!).
Είμαι αντικομμουνιστής περηφανεύτηκε προ εβδομάδας.
 ...........................
Σ΄αυτό το μπουρδέλο διαβιούμε ησύχως.
Με τις πουτάνες του, τη τσατσά
και τους πελάτες !! 
 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το 2017 ανοίγει το «νέο» Ελληνικό

Το 2017 αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό το πρώτο τμήμα του Ελληνικού, δεδομένου ότι μέσα στο 2015 θα επιδιωχθεί να μπουν οι πρώτες μπουλντόζες.

Την ίδια χρονιά το Δημόσιο θα εισπράξει και την προκαταβολή ύψους 300 εκατ. ευρώ από την κοινοπραξία των Lamda Development – Al Mabaar – Fosun (επί συνολικού τιμήματος 915 εκατ. ευρώ).

Τα παραπάνω ανέφερε το απόγευμα της Πέμπτης η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ κατά τη διάρκεια αναλυτικής συνέντευξης για όλες τις πτυχές του έργου, όπως για το τίμημα που καταβλήθηκε, τα έσοδα που θα έχει το Δημόσιο και τα επόμενα στάδια ανάπτυξης του έργου.

Προϋπόθεση για να συμβούν όλα αυτά είναι να προχωρήσουν με βάση το πρόγραμμα οι περίπλοκες διαδικασίες που απαιτούνται, όπως να εγκριθεί η σύμβαση πώλησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, να υπογραφεί η σύμβαση (με την καταβολή και της εγγυητικής των 30 εκατ. ευρώ από τους ιδιώτες επενδυτές), να εγκριθεί ο πολεοδομικός και χωροταξικός σχεδιασμός, και φυσικά να υπάρξει θετική γνωμοδότηση από το Συμβούλιο της Επικρατείας για το masterplan του επενδυτή.

Οι διαδικασίες αυτές μπορεί να διαρκέσουν από έναν χρόνο στην καλύτερη των περιπτώσεων μέχρι και δύο χρόνια.

Σχετικά με τον τρόπο καταβολής του τιμήματος, η πρώτη δόση, δηλαδή τα 300 εκατ. ευρώ, θα καταβληθεί πιθανότατα το 2015, και από εκεί και πέρα η δεύτερη μεγάλη δόση (δηλαδή 220 εκατ. ευρώ) θα καταβληθεί από τους επενδυτές μεταξύ του 6ου και 7ου χρόνου.
Αναφορικά με την αποτίμηση του ανεξάρτητου αποτιμητή, της American Appraisal, για την οποία έχει γίνει πολύς λόγος, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ανέφερε ότι αντιστοιχεί σε 560 εκατ. ευρώ

Η πρώτη προσφορά των ιδιωτών έφθανε – σε παρούσες πάντα αξίες – τα 442 εκατ. ευρώ, ενώ η βελτιωμένη προσφορά (σε παρούσες αξίες) ανάλογα με το ποσοστό προεξόφλησης του τιμήματος κυμάνθηκε από 577 έως και 704 εκατ. ευρώ.

elliniko793_090314

Πως θα αναπτυχθεί η περιοχή

Κατά 74,3% η έκταση θα μετατραπεί σε μητροπολιτικό πάρκο και κοινόχρηστους χώρους, ενώ κατά 25,7% θα διατεθεί για ανάπτυξη, όπως οικίες, εμπορικές και ψυχαγωγικές χρήσεις, κ.ά.

Η συνολική δόμηση θα διαμορφωθεί στα 2.600.000 τ.μ. έναντι των 3 εκατ. τ.μ. που είναι η επιτρεπόμενη δόμηση, ενώ η συνολική κάλυψη αντιστοιχεί σε 700 στρέμματα από τα 6.200 στρέμματα της έκτασης.

Η ελληνοκινεζοαραβική κοινοπραξία δεσμεύεται για την υλοποίηση επένδυσης ύψους 5,9 δισ. ευρώ (4,8 δισ. ευρώ + ΦΠΑ) κατά τη διάρκεια των πρώτων 15 ετών της σύμβασης, ενώ από την πλευρά του Δημοσίου, δεσμεύεται, μεταξύ άλλων, για την έκδοση αδειών, την κύρωση της σύμβασης από το Ελληνικό Δημόσιο, τη διευκόλυνση των επενδυτών μέσω του Γραφείου Ελληνικού (το οποίο έχει συσταθεί), τη δυνατότητα στον επενδυτή να λειτουργήσει καζίνο (το οποίο θα παραχωρηθεί μέσω ξεχωριστού διεθνούς διαγωνισμού από το υπουργείο Οικονομικών).

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!