EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Υπόθεση Μπαλτάκου: Η μυθολογία του παραλογισμού…

Τα κυβερνητικά ανδρείκελα και οι «παπαγάλοι» τους έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ιλαρότητας. Έχουν γίνει καταγέλαστοι…
Από χθες άρχισαν να ρίχνουν τα πρώτα θεμέλια της «υπεράσπισης»: Ο Μπαλτάκος, ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης, είχε «αυτονομηθεί»!!!
Σήμερα πάνω σ’ αυτό κινούνται οι πάντες.

Μόνο που δεν αντιλαμβάνονται ότι και αυτό το μέγα ψεύδος του πανικού τους γίνεται ορατό, σε όλον τον κόσμο και δια γυμνού οφθαλμού.

Επιπλέον είναι ένα ψεύδος που στραπατσάρει ακόμα περισσότερο τον Σαμαρά.
Γιατί αν ο Μπαλτάκος είχε «αυτονομηθεί» και έκανε του κεφαλιού του, αυτό σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει ΤΙΠΟΤΑ και μάλιστα σε σοβαρά ευαίσθητα πολιτικά ζητήματα, συνεπώς είναι διπλά και τριπλά άχρηστος και επικίνδυνος και θα πρέπει αμέσως να …αποσυρθεί.

Και ακόμα: γνώριζαν, ότι είχε αυτονομηθεί ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης, πολλά κυβερνητικά στελέχη και «παπαγαλάκια», ΚΑΙ ο πρωθυπουργός ζούσε στα …σκοτάδια!!!


Τέτοια παραμύθια για μωρά παιδιά μας σερβίρουν τα δωσίλογα κυβερνητικά ανδρείκελα και οι «πόρνες» των «νταβάδων»…



Αποκαλυπτική η κομπάζουσα
ανοησία του έμμισθου τραμούκου:

Χατζής: Ο Μπαλτάκος δεν εκπροσωπεί κανέναν...
Ο ΓΓ της κυβέρνησης!!!


Παραμύθια που δεν μπορούν ούτε να τα «επενδύσουν» στοιχειωδώς με κάποιες πράξεις, έτσι για το θεαθήναι: Π.χ., με μια καρατόμηση και αποβολή από παντού (όχι παραίτηση) του Μπαλτάκου…

Αν είναι δυνατόν να πιστέψει κάποιος που διαθέτει εγκέφαλο ότι ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης είχε ανοικτή γραμμή με τη Χρυσή Αυγή, συζητούσε και συναγελαζόταν μαζί τους για ζητήματα τόσο «ευαίσθητα» που αφορούσαν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και υπουργούς του και όλα αυτά τα σοβαρά τα έκανε στο σκοτάδι από μόνος του!!!

Και το γελοίο της υπόθεσης αποκτάει τη διάσταση του φρενοβλαβούς εμπαιγμού μας όταν όλα αυτά, όπως μας λέει ο Μπαλτάκος, τα έκανε για το καλό της παράταξης!!!

Ποιο καλό; Να …φρενάρουν την εκλογική άνοδο της Χρυσής Αυγής και να πλατσικολογήσει εκλογικά η ΝΔ στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής;;;

Δηλαδή γι αυτό ύφαινε οικειότητες και αγκαλιές ο Μπαλτάκος με τον Κασιδιάρη; Γι αυτό έλεγε «ό,τι ήθελαν να ακούσουν»; Ήταν οι φιλίες και οι εξομολογήσεις του Μπαλτάκου, οι ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ για τη στημένη δίωξη, τη στάση, τη «σκέψη» και τις ΕΝΤΟΛΕΣ Σαμαρά που θα επέφεραν εκλογικούς καρπούς και θα έσωζαν την παράταξη;


Μέσα στον πανικό τους παραλογίζονται και ξερνούν κύματα ανοησίας που ΟΧΙ μόνο τους ενοχοποιούν, αλλά τους καθιστούν θλιβερούς και καταγέλαστους.

Το όφελος (το υποτιθέμενο) για τη ΝΔ ήταν ο διωγμός της Χρυσής Αυγής, ο διασυρμός της (αυτός που έγινε) και το προσδοκώμενο εκλογικό πλιάτσικο στους ψηφοφόρους της (από τη δίωξη και το διασυρμό της) και ΟΧΙ οι συνωμοτικές εξομολογήσεις και αποκαλύψεις που τύλιγαν σε μια κόλλα χαρτί την «παράταξη» και το Σαμαρά ιδιαίτερα.

Οι συνωμοτικές και εγκαρδιότατες αυτές συζητήσεις και «εξομολογήσεις» (που γίνονταν και με το ανάλογο συγγενικό ύφος, ήθος και Λόγο), οι συχνές (ο ίδιος ο Μπαλτάκος ομολογεί), άλλο σκοπό είχαν: Τις συναλλαγές μεταξύ κυβέρνησης και ενός παρακρατικού γραναζιού…

Ήταν συζητήσεις πάνω στο κυβερνητικό παιχνίδι των διώξεων της Χρυσής Αυγής και στην κλιμάκωση αυτού του παιχνιδιού (το οποίο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, αλλά το αντίθετα), ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ για το αύριο και τη μετεξέλιξη της Χρυσής Αυγής και το δεξιού χώρου ΓΕΝΙΚΑ: Ήταν ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ του κράτους και της κυβέρνησης με ένα παρακρατικό τους τέκνο.


Γι αυτό από αυτές τις συζητήσεις των πολλών λεπτών αποκαλύπτονται μικρά δίλεπτα κομμάτια.


Κάπου χάλασε η μανέστρα ή αθετήθηκαν κυβερνητικές υποσχέσεις προς τη Χρυσή Αυγή, ή άλλαξαν οι άνωθεν «εντολές» (από τα νεοταξικά κέντρα εξουσίας) και έγινε η πρώτη σοβαρή ρωγμή στις σχέσεις πατρός και τέκνων…

Αυτό θα το δούμε στη συνέχεια, διότι αυτή η ρωγμή μπορεί να προκαλέσει και μεγάλες κατεδαφίσεις…

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής υπάρχουν στενές και αξεδιάλυτες σχέσεις και εξαρτήσεις (κράτος-παρακράτος), και ότι η κυβέρνηση έπαιξε με τη Χρυσή Αυγή, με τη ΣΥΝΕΝΟΧΗ της ή με τη ΣΥΝΕΝΟΧΗ στελεχών της…  


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Να που πάει η δόση: Δανείζουν τους… εαυτούς τους και πληρώνει ο λαός!

Οι καλοκάγαθοι «πιστωτές» τα δάνεια και τις δόσεις που «δίνουν» δεν τα δίνουν στον ελληνικό λαό. Τα δίνουν στον εαυτό τους! Οι δόσεις για τις οποίες πανηγυρίζει η κυβέρνηση, η δόση που χρησιμοποιήθηκε - όπως και οι προηγούμενες - ως «δικαιολογία» για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, δεν έχει καμία σχέση με τα λαϊκά στρώματα. Επιστρέφει – ολόκληρη – σε δανειστές και τοκογλύφους! 

Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος  
 
   Επαναλαμβάνουμε: Οι πιστωτές δίνουν δάνεια για να εισπράττουν αυτοί τους τόκους από τα προηγούμενα δάνεια και για να εξασφαλίσουν ότι οι επόμενοι τόκοι θα φέρουν νέα δάνεια κοκ. Αυτός ο φαύλος κύκλος, που τον βαφτίζουν «βιωσιμότητα του χρέους», ισοδυναμεί με βίο αβίωτο για τον λαό.
  

Επαναλαμβάνουμε:  

Πανηγυρίζουν – ξανά – για μια ακόμα δόση, με την οποία ο ελληνικός λαός χρησιμοποιείται σαν «ενέχυρο» απέναντι σε πιστωτές οι οποίοι τι κάνουν; «Εκταμιεύουν» δόσεις αφενός για να χρηματοδοτούνται οι εγχώριοι «λύκοι» που καταργούν μισθούς, συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα, αφετέρου για να εξασφαλίσουν οι ξένοι «λύκοι» - οι ίδιοι οι πιστωτές, δηλαδή - ότι θα εισπράξουν τα τοκογλυφικά από τα παλιότερα δάνεια.
   
Ιδού η αλήθεια:
  
 Η δόση των 8,3 δισ. ευρώ που εγκρίθηκε από τους Σόιμπλε, τους Όλι Ρεν και τους Ντάισελμπλουμ και για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση, πάει – ολόκληρη – για πληρωμές παλιότερων ομολόγων και για αποπληρωμές δανείων της «ευλογημένης» τρόικας.
  
 Συγκεκριμένα:
 
-       Στις  20/5/2014 λήγουν δάνεια ύψους 2,9 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ και δάνεια ύψους 1,25 δισ. ευρώ προς τις Κεντρικές Τράπεζες των εταίρων.
 
-       Στις 20/8/2014 λήγουν δάνεια ύψους 3,6 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ και ύψους 393 εκατ. ευρώ προς τις Κεντρικές Τράπεζες.
 
-       Από τις 20/5/2014 μέχρι και την 1/7/2014 οι λήξεις ομολόγων μικρότερων ποσών και ειδικών ομολόγων (προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, την ΕΕ κλπ) ανέρχονται σε 108 εκατ. ευρώ (αναλυτικότερα στο http://www.3comma14.gr/pi/?survey=20269)       

Σύνολο: 8,251 δισ. ευρώ!
  
 (Σημείωση: Στα παραπάνω ποσά που «χρωστάμε» πρέπει να προστεθούν και τα 1,388 δισ. ευρώ που το διάστημα Μάιος – Αύγουστος 2014 καλείται να πληρώσει η Ελλάδα στο ΔΝΤ για την «βοήθεια» που έλαβε η χώρα από το… ευγενές Ταμείο).


Εν ολίγοις:
 
α) Οι «εταίροι» και οι «φίλοι» μάς… «χρηματοδοτούν» για να τους πληρώνουμε και για να τους είμαστε πάντα «χρεωμένοι» με τόκους κι άλλους τόκους!
β) Από την περίφημη νέα δόση των 8,3 δισ. ευρώ, τα 8,251 δισ. ευρώ επιστρέφουν μέχρι τον Αύγουστο στους «σωτήρες» μας, χωρίς να περάσουν ποτέ από την Ελλάδα!
γ) Για μια δόση που – ολόκληρη – επιστρέφει σε εκείνους που την «δίνουν», ο ελληνικός λαός θα πρέπει να υποστεί νέες μειώσεις μισθών, νέες μειώσεις συντάξεων, πλήρη κατάργηση των εργασιακών του δικαιωμάτων, ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και δυστυχία!
  
 Γίνεται σαφές, τώρα, που πάνε οι δόσεις; Γίνεται σαφές που πήγαν οι προηγούμενες, που θα πάνε οι τωρινές και που θα πάνε οι επόμενες δόσεις, δεδομένου ότι μέσα στο 2014 («Δελτίο Δημοσίου Χρέους», τεύχος 72, σελίδα 4) η Ελλάδα θα «πρέπει» να πληρώσει περί τα 25 δισ. ευρώ για λήξεις ομολόγων και δανείων; Γίνεται σαφές που αποσκοπούν τα «πανηγύρια» τους; Γίνεται σαφές ότι τα «πανηγύρια» του ψεύδους, του εμπαιγμού και της εξαπάτησης είναι για τα… πανηγύρια;   

*
   Υστερόγραφο: Για τις «ανάρμοστες σχέσεις» κράτους, κυβερνώντων και μηχανισμών με την ναζιστική συμμορία, ες αύριον. Προς το παρόν θα ήθελα να σιγουρευτώ για το εξής: Όταν λέμε «Μπαλτάκος» εννοούμε τον «γεννήθηκα και θα πεθάνω αντικομμουνιστής», έτσι δεν είναι; Το θυμάμαι καλά; Περί του ιδίου προσώπου πρόκειται, ε;…

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έσπασαν οι παρακρατικοί οχετοί: Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές…

Συνδυασμός κτυπημάτων!
Ο Παναγιώταρος απειλεί με νέες αποκαλύψεις…
Ο ΓΑΠ σηκώνει πιο ψηλά τη σημαία της «εντιεξουσιαστικής» ανταρσίας και δηλώνει ότι: «Οι διώξεις κατά ΧΑ ήταν στημένες από το παρακράτος»!
`Και βάλει ΕΥΘΕΩΣ εναντίον της κυβερνητικής συνεργασίας:
«Πώς είναι δυνατόν, με αυτά τα δεδομένα, η κυβερνητική συνεργασία να λειτουργεί επ' ωφελεία της χώρας και των Ελλήνων»;


Ο ΓΑΠ (ποιος ο ΓΑΠ) μιλάει ευθέως για παρακράτος, πολιτικά παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή και εναντίον της κυβερνητικής κοινοπραξίας!!!

Η ανακοίνωση στο τέλος.

Γίνεται φανερό ότι βρισκόμαστε μπροστά σε καταιγιστικές εξελίξεις (χρησμός Λαλιώτη – έχει τη σημασία του να το επαναλαμβάνουμε –δείχνει σχεδιασμούς…).

Αλήθεια είναι τυχαίες αυτές οι συμπτώσεις: Τα «ΟΧΙ» εντός της Βουλής, η ανοικτή «ανταρσία» του ΓΑΠ, η εμφάνιση του βίντεο από τον Κασιδιάρη ΤΩΡΑ και καπάκι η νέα καταγγελία του ΓΑΠ;

Μόνο πολιτικά αφελείς μπορεί να πιστεύουν στο «τυχαίο»…


Και ο θλιβερός Βενιζέλος έχει πιαστεί στη φάκα: Μιλάει για το απαράδεκτο της συνεργασίας με «ναζιστές» κτυπώντας μόνο το Μπαλτάκο, καταπίνοντας όλη την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ουσία της συνομιλίας με τον Κασιδιάρη και ευθυγραμμιζόμενος, έτσι, ΠΛΗΡΩΣ με το Σαμαρά στον «αγώνα» για τη διάσωσή του, καθώς και τη διάσωση τη δική του…

Μέσα στον πανικό τους τα ανδρείκελα αγωνίζονται για να επέλθει πιο γρήγορα η ταφή τους…

Οι οχετοί πλέον «έσπασαν» και ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να συγκρατήσει τις ακαθαρσίες και τις πνιγηρές αναθυμιάσεις…


Bόμβα Γ.Παπανδρέου: Οι διώξεις κατά ΧΑ ήταν στημένες από το παρακράτος!
  

  Εμμεσα πλην σαφώς, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αποδέχεται σε ανακοίνωση του που εξέδωσε πριν λίγο ότι υπήρξε συνωμοσία μεταξύ κυβερνητικών και δικαστικών προκειμένου να φυλακιστεί οι βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.

Μιλάει για "παρακράτος" και "αντιδημοκρατικές πρακτικές", για "γκρίζες πελατειακές εξαρτήσεις που υπερβαίνουν τις θεσμικές λειτουργίες" και για "υπόγειες διαδρομές, που ταυτίζουν την εξουσία με τις πάσης φύσεως εξωθεσμικές ή παρακρατικές απολήξεις" και γενικά σφυροκοπεί την κυβέρνηση υιοθετώντας πλήρως τις αποκαλύψεις περί κυβερνητικής συνωμοσίας τις οποίες κάνει στο γνωστό βίντεο ο Π.Μπαλτάκος.

Γενικά το μόνο που δεν ζητά - έστω και αν εμμέσως προκύπτει από όσα υποστηρίζει - είναι η άμεση αποφυλάκιση των βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου...

Το "κερασάκι" όμως κρύβεται αλλού; Ζητεί την διάλυση της συγκυβέρνησης υποστηρίζοντας: «Πως είναι δυνατόν, με αυτά τα δεδομένα, η κυβερνητική συνεργασία να λειτουργεί επ' ωφελεία της χώρας και των Ελλήνων;».

Πάντως ακόμα αναζητείται ευθιξία από τους δύο υπουργούς, Ν.Δένδια και Χ.Αθανασίου. Εστω οι εμπλεκόμενοι υπουργοί, αν δεν υποβάλλουν την παραίτησή τους, να τη θέσουν στη διάθεση του πρωθυπουργού, επιτέλους! Ας τον διευκολύνουν. Γιατί οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές...

Η ανακοίνωση του Γραφείου του Γ.Παπανδρέου έχει ως εξής:


 
«Μια "οικογενειακή υπόθεση" της δεξιάς, με πρωταγωνιστές του κυρίους Παναγιώτη Μπαλτάκο και Ηλία Κασιδιάρη, αναδεικνύει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, μείζονα διακυβεύματα που συνεχίζουν να ταλανίζουν τη χώρα και την Ελληνική κοινωνία.

Κυρίαρχο διακύβευμα; Η Δημοκρατία. Και συγκεκριμένα, η αντιμετώπιση των αντιδημοκρατικών αντιλήψεων και πρακτικών που έχουν εμπεδωθεί και αφορούν τους θεσμούς και την λειτουργία τους.

Αυτή την εθνικά κρίσιμη στιγμή, που δοκιμάζεται η αντοχή και η υπομονή του Ελληνικού λαού, μέσα από μια επίπονη δημοσιονομική προσαρμογή, η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει το πάντα, προκειμένου να ανατρέψει αρνητικές πελατειακές, ακόμη και παρακρατικές πρακτικές του παρελθόντος.

Αυτές δηλαδή,
που μας οδήγησαν στην κρίση και την εξάρτηση της χώρας από τους πιστωτές μας:
Τις γκρίζες πελατειακές εξαρτήσεις που υπερβαίνουν θεσμικές λειτουργίες, για να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικές και άλλες σκοπιμότητες.

Τις υπόγειες διαδρομές, που ταυτίζουν την εξουσία με τις πάσης φύσεως εξωθεσμικές ή παρακρατικές απολήξεις.

Το αντίθετο συνέβη.


Η υπόθεση Μπαλτάκου, αποδεικνύει ότι, η σημερινή Κυβέρνηση αντί να χτυπήσει την ρίζα του κακού, υιοθέτησε και εξέθρεψε αντιλήψεις και συμπεριφορές, που αποτελούν και την αιτία της ίδιας της κρίσης και του εκτροχιασμού των ελλειμμάτων και του χρέους.

Μάλιστα, όχι μόνον δεν υπερασπίστηκε μεταρρυθμίσεις που είχαν γίνει μετά το 2009, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις τις αποδόμησε.

Ακόμα χειρότερα, έθεσε σε αμφισβήτηση στα μάτια των Ελλήνων, τη δημοκρατική λειτουργία της κυβέρνησης και των θεσμών της πολιτείας.

Με αυτόν τον τρόπο υπονομεύεται και η σταθερότητα της πορείας μας, καθώς βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι, αλλά και η αξιοπιστία της χώρας μας, που ματώσαμε ως Έλληνες να αποκαταστήσουμε.
Πως είναι δυνατόν, με αυτά τα δεδομένα, η κυβερνητική συνεργασία να λειτουργεί επ' ωφελεία της χώρας και των Ελλήνων;

Οι ευθύνες της κυβέρνησης, είναι προφανείς. Και η απομάκρυνση του κ. Μπαλτάκου, δεν αρκεί.

Η χώρα και η Ελληνική κοινωνία, έχουν ανάγκη από ένα πολιτικό σύστημα απαλλαγμένο από τα κακώς κείμενα του πελατειακού κράτους, που να λειτουργεί με αρχές, αξίες, θεσμούς, με σεβασμό στην λειτουργία τους, με διαφάνεια και ευνομία.

Αυτό παραμένει εδώ και χρόνια το διακύβευμα.

Οι σημερινές εξελίξεις, αναδεικνύουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, την επιτακτική ανάγκη ενότητας των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων, με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση της Δημοκρατίας και την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους, χωρίς δεύτερες σκέψεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Χρέος μας είναι, να ανταποκριθούμε στα μεγάλα διακυβεύματα που έχουμε μπροστά μας. Και μπροστά σε αυτά τα διακυβεύματα όλοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους».


πηγη 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Success story: Νέο «τσουνάμι» στα εργασιακά λόγω ...πολυνομοσχεδίου

“ Για νέο κύμα «αλλαγών» στα εργασιακά, το οποίο αναμένεται να έλθει από τον Οκτώβριο, κάνει λόγο δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις, τις τριετίες, τον συνδικαλιστικό νόμο, αλλά και τις απεργίες, όπως προβλέπεται στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο που ψηφίστηκε στη Βουλή ”

Για νέο κύμα «αλλαγών» στα εργασιακά, το οποίο αναμένεται να έλθει από τον Οκτώβριο, κάνει λόγο δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις, τις τριετίες, τον συνδικαλιστικό νόμο, αλλά και τις απεργίες.

Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα επισημαίνει ότι στο προσχέδιο του επικαιροποιημένου Μνημονίου, πέρα από τις αλλαγές στις ομαδικές απολύσεις, υπάρχει σαφέσταστη αναφορά για συμφωνία που αφορά στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, των διατάξεων για τις απεργίες, ενώ περιγράφεται καθαρά ότι θα συνεχιστεί να υφίσταται η δέσμευση για την μείωση του ονομαστικού μοναδικού κόστους εργασίας κατά 15%.

Το success story του «τέλους του Μνημονίου», μεταξύ άλλων προβλέπει ότι:

- Προσαρμογή του υφιστάμενου κατώτατου μισθού για τους μακροχρόνια άνεργους. Η αλλαγή που ήδη ψηφίστηκε από τη Βουλή αφορά τη μείωση των προσαυξήσεων λόγω ωριμάνσεων, χωρίς να προσδιορίζεται το ποσοστό. Το μέτρο θα εφαρμοστεί μόνο για τις προσλήψεις υπαλλήλων σε μακροχρόνια (πάνω από ένα χρόνο) ανεργία. Με αυτόν τον τρόπο, το κόστος των τριετιών εξισώνεται για υπαλλήλους και εργατοτεχνίτες.

- Αναπροσαρμογή στο σύστημα ομαδικών απολύσεων και για τους εργαζομένους που προσλαμβάνονται μέσω γραφείων προσωρινής απασχόλησης («ενοικιαζόμενοι»). Σε αυτόν τον τομέα η άρση των περιορισμών σημαίνει τη μείωση του χρόνου προειδοποίησης των απολύσεων από τους 6 στους 3 μήνες για μεμονωμένους εργαζόμενους και από 12 στους 6 μήνες για τις ομαδικές απολύσεις.

Παράλληλα, από τον προσεχή Σεπτέμβριο αναμένεται να αρχίσει η πολιτική εφαρμογή του προγράμματος για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πολιτική αλητεία....Αν κερδίζετε στα δικαστήρια, θα σας τα πάρουμε αλλιώς!

Μήνυμα στις επιμέρους κοινωνικές ομάδες που προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν αυξήσεις μισθών και αναδρομικά στέλνει η κυβέρνηση.
Όπως επισήμανε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας, «εάν το Συμβούλιο της Επικρατείας βγάλει μια απόφαση και αυτή τελεσιδικήσει, το κόστος που θα προκύψει δεν μπορεί να καλυφθεί είτε με αύξηση φόρων είτε με μείωση δαπανών. Θα αντιμετωπισθεί μέσα στην εισοδηματική ομάδα που αφορά».
Σύμφωνα με τον ίδιο, στην περίπτωση της προσφυγής των ένστολων, για παράδειγμα, το επιπλέον κόστος θα μπορούσε να καλυφθεί μέσα από την καθυστέρηση στις προαγωγές των αξιωματικών.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σιδηρόδρομος: Πειραιάς-3 Γέφυρες, το απαραίτητο έργο για την Αθήνα έρχεται

Μέσα στο 2014 η ΕΡΓΟΣΕ έχει ήδη δημοπράτησε δύο από τα μεγαλύτερα δημόσια έργα και μάλιστα σε περίοδο βαθιάς κρίσης. Μιλάμε για το έργο σκούπα Κιάτο-Ροδοδάφνη και το έργο ανάταξης της σηματοδότησης Αθήνα.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ-3 ΓΕΦΥΡΕΣ
Η νέα μεγάλη δημοπράτηση που θα δούμε στην περιοχή της Αθήνας είναι αυτή την ολοκλήρωσης του τμήματος Πειραιάς-3 Γέφυρες που θα κλείσει τον κύκλο εκσυγχρονισμού του Σιδηρόδρομου εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης.

Αυτή την εποχή ολοκληρώνονται τα τεύχη δημοπράτησης και το έργο αναμένεται να προωθηθεί προς δημοπράτηση μέσα στο 2014. Το κόστος του έργου κυμαίνεται στα 100εκ.ευρώ και αφορά εργολαβία- σκούπα που ολοκληρώνει την παλιά ανολοκλήρωτη εργολαβία που διαλύθηκε το 2011. Τα έργα υπολογίζεται ότι ολοκληρωθούν σε 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ

Μέσα στην εργολαβία περιλαμβάνεται και η ολοκλήρωση κατασκευής του Κεντρικού Σταθμού της Αθήνας (του σταθμού Λαρίσης) που είναι ένα γιαπί εδώ και 12 χρόνια. Ο σταθμός της Αθήνας πού παραμένει κατ` ευφημισμόν "κεντρικός σταθμός" της πρωτεύουσας με την εικόνα να θυμίζει σταθμό επαρχιακής πόλης, δεκαετίας του 1980. Το σημαντικό είναι ότι στην εργολαβία περιλαμβάνεται και το κέλυφος του σταθμού. Η δημοπράτηση του έργου τοποθετείται με αισιόδοξες προβλέψεις μέσα στο καλοκαίρι.

ypodomes

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι εξελίξεις στις πέντε μεγάλες αναπλάσεις της Αθήνας

Προχωρά η μεταμόρφωση της Αθήνας με 5 μεγάλα έργα. Πέντε έργα ανάπλασης που θα αλλάξουν σημαντικά το πρόσωπο της Αθήνας είναι μπροστά μας. Άλλωστε η κατάσταση στην πόλη αυτή τη στιγμή επιβάλλει μία νέα ακόμα πιο σύγχρονη εικόνα. Από το 2000 και μετά η πρωτεύουσα έχει να επιδείξει σειρά από μεγάλα έργα υποδομής που βελτιώνουν την συγκοινωνιακή της ταυτότητα. Σε αυτό που ακόμα υστερεί είναι η φυσική ομορφιά των ανοιχτών χώρων της.

Αυτή την χρονική στιγμή από τα πέντε μεγάλα projects που έχουν δρομολογηθεί, μόνο το ένα έχει αρχίσει: η κατασκευή του Πολιτιστικού Πάρκου Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που περιλαμβάνει και τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε σχέδια του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο.  Το έργο χρηματοδοτείται 100% από το Ίδρυμα Σ.Νιάρχος και τους τελευταίους μήνες το εργοτάξιο "έχει πάρει φωτιά" μιας και το χρονοδιάγραμμα είναι σε πλήρη συγχρονισμό με την απαίτηση του Ιδρύματος για ολοκλήρωση στο τέλος του 2015.


Το Ιδρυμα Στ. Νιάρχος χρηματοδοτεί τη μελέτη και την άλλη μεγάλη παρέμβαση στο παραλιακό μέτωπο του Φαλήρου, από το Δέλτα και το γήπεδο του τάε κβον ντο μέχρι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Μέσα στο καλοκαίρι περιμένουμε τους 3 πρώτους διαγωνισμούς που περιλαμβάνουν μετατόπιση και βύθιση του δρόμου προς τη θάλασσα, νέο πάρκο, σύνδεση με τους όμορους Δήμους, αντιπλημμυρικά κλπ. Αυτό το έργο έχει καθυστερήσει σε τέτοιο βαθμό που τελικά θα κατασκευαστεί με πορους του ΣΕΣ (νέο ΕΣΠΑ). Αν όμως τα καταφέρει, τότε το 2017 θα έχουμε διπλά εγκαίνια και στο Πολιτιστικό Πάρκο (τέλος το2016) και στο παραλιακό μέτωπο και μάλιστα με την ίδια υπογραφή, του Ρέντσο Πιάνο.
 
Ο διαγωνισμός για το κέντρο της Αθήνας (Rethink Athens) με βασικό άξονα την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου «τρέχει» το έργο έχει έτοιμες μελέτες με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Ωνάση και την εμπειρία της Αττικό Μετρό. Τις τελευταίες μέρες έχει κυριολεκτρικά γκαζώσει καθώς έχουν εγκρίνει την παρέμβαση όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Στόχος είναι πλέον να δημοπρατηθεί μέχρι τον Ιούνιο.  Αντικείμενο της ανάπλασης είναι η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου, η ανάπλαση της Πλατείας Ομονοίας  και η επέκταση του Τραμ από το Σύνταγμα μέχρι την συμβολή Πατησίων και Αλεξάνδρας. Τα έργα θα απαιτήσουν 24 μήνες για να ολοκληρωθούν με πιο πιθανό χρονοδιάγραμμα τα τέλη του 2016.
 
Η διπλή ανάπλαση σε Βοτανικό και Αλεξάνδρας κάνει βήματα μπρος και πίσω. Αν και πριν από λίγους μήνες εγκρίθηκε η μελέτη ωστόσο από τότε δεν έχουμε καμία ανακοίνωση από το Υπουργείο Υποδομών ή το ΥΠΕΚΑ.  Πιθανότατα θα το δούμε με να υλοποιείται με το νέο ΕΣΠΑ και ίσως η έκπληξη να είναι από την Περιφέρεια Αττικής. Πάντως σχετικά με τα γηπεδικά, δεν περιμένουμε πλέον ούτε νέο γήπεδο στον Βοτανικό ενώ ο Παναθηναϊκός επέστρεψε (για 5 χρόνια όπως δήλωσε) στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ωστόσο το έργο περιλαμβάνεται στο Νέο Ρυθμιστικό της Αθήνας.
 
Το Ελληνικό μετά την θετική έκβαση στην προσφορά της Lamda Devleopment αναμένεται να μας απασχολήσει πολύ το επόμενο διάστημα. Η σύμβαση παραχώρησης θα υπογραφεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και τα έργα θα χωριστούν σε φάσεις με τελικό πλάνο να έχουν ολοκληρωθεί άπαντα σσε περίπου 15 χρόνια. 6.500 χιλιάδες στρέμματα περιμένουν τον τολμηρό επενδυτή και μία νέα πόλη μαζί μέ ένα πάρκο θα ανατείλουν προς τα τέλη της δεκαετίας. Το έργο θα δώσει απασχόληση σε δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους όλων των τομέων και κλάδων και είναι η ναυαρχίδα των αποκρατικοποιήσεων.

Τα πέντε μεγάλα προγράμματα
1. Ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας με σημείο αναφοράς την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου (Rethink Athens).

2. Κατασκευή του Πολιτιστικού Πάρκου Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην έκταση του παλιού Ιππόδρομου.

3. Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από το Δέλτα Φαλήρου μέχρι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και κατασκευή τοπόσημου μέσα στη θάλασσα.

4. Διπλή Ανάπλαση (κατασκευή νέου γήπεδο ΠΑΟ στον Βοτανικό, κατεδάφιση εγκαταστάσεων στη λεωφόρο Αλεξάνδρας).
 
5. Αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επέκταση Μετρό προς Πειραιά: Σε δύσκολο σημείο τα έργα, έρχονται ρυθμίσεις στο λιμάνι

Πλησιάζοντας στο Πάσχα η επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό της Αθήνας από την Αγία Μαρίνα στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά έχει μπει για τα καλά στην ζωή των Πειραιωτών. Στο έργο που ξεκίνησε πριν από περίπου 2 χρόνια τα προβλήματα αλλά και τα έργα πάνε παρέα.

Ένα από τα σημαντικά σημεία του έργου, στο λιμάνι του Πειραιά θα έχουμε σε μερικές εβδομάδες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με παράκαμψη μέσα από το λιμάνι προκειμένου να στηθεί το κυρίως εργοτάξιο μπροστά απο τον σημερινό σταθμό της γραμμής 1 του Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ).

Ο ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑΣ
Με αργά βήματα και οπωσδήποτε με χαμηλότερες ταχύτητες απο το αναμενόμενο προχωρά η διάνοιξη της μεγάλη σήραγγας των 7,5 χιλιομέτρων. Το μηχάνημα που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα έπρεπε να βρίσκεται στο σταθμό ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ καταγράφει καθυστερήσεις που όμως αναμένεται να μειώνονται με την εξέλιξη της εργολαβίας και τα "τρέξει" περισσότερο. Για να μην έχουμε μεγάλες καθυστερήσεις στην λειτουργία της επέκτασης η διάνοιξη της σήραγγας πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2016 έτσι ώστε ενάμιση χρόνο αργότερα να είναι όλο το έργο ολοκληρωμένο.

Να θυμίσουμε πως το έργο ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2012 και η ολοκλήρωση του σύμφωνα με την σύμβαση είναι για το καλοκαίρι του 2017 ενώ το κόστος ξεπερνά τα 650εκ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ). Θα κατασκευαστούν οι σταθμοί ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, ΝΙΚΑΙΑ, ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ (σύνδεση με την γραμμή 1 και τον Προαστιακό), ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (σύνδεση με Τραμ). Με την λειτουργία του η κυκλοφορία των οχημάτων στον Πειραιά αναμένεται να μειωθεί σημαντικά ενω με τα παράλληλα έργα του Τραμ θα μεταμορφώσουν τον τρόπο μετακίνησης από και προς το εμπορικό κέντρο της πόλης. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως από τον σταθμό ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ μέχρι το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ θα απαιτούνται μόλις 6 λεπτά όταν σήμερα σε κανονικές συνθήκες αυτό απαιτεί περισσότερο από 30 λεπτά.

ypodomes.com
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πυκνώνουν τα δρομολόγια του προαστιακού

Συγκεκριμένα, από το σταθμό Αθηνών (Λαρίσης) και από το σταθμό των Άνω Λιοσίων θα εκτελούνται τρία επιπλέον δρομολόγια ανά κατεύθυνση.

Επίσης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, οι αμαξοστοιχίες που εκτελούν το δρομολόγιο Πειραιάς – Χαλκίδα – Πειραιάς, θα πραγματοποιούν στάσεις και στους σταθμούς Κάτω Αχαρνές και Πύργος Βασιλίσσης.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν στον αριθμό 14511 ή να επισκέπτονται το www.trainose.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 07/04/2014

Το Δ.Σ. της Ένωσης αποφάσησε να πραγματοποιήσει τη 2η εξαναβολής Γ.Σ. για τις 07/04/2014 ημέρα Δευτέρα και ώρες 12:00 - 16:00 στη Λέσχη (Πλ. Αττικής).














Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θρίλερ με τις συντάξεις...

Σύμφωνα με απόφαση της Τρόικας η εγγύηση δημοσίου των ταμείων αναιρείται. Κάτι που σημαίνει ότι η σύνταξη θα καθορίζεται όχι με βάση τις βιοτικές ανάγκες του καθενός, μα με τον ρυθμό εξυγίανσης του κάθε ασφαλιστικού φορέα.

Συνεπώς, ο Μ.Ο της κατώτατης σύνταξης ίσως πέσει τα 400 ευρώ.`Αρα, αρκετοί συνταξιούχοι θα βγούν ξανά στη δουλειά αν είναι νέοι ή να εξαθλιωθούν αν είναι καταβεβλημένοι και ηλικιωμένοι.

Η απορία όλων μας είναι πως κατέπεσε η εγγυητική του δημοσίου.`Ηταν υπό την προστασία και επίβλεψη της Αγγλίας και επιπλέον,η υπογραφή του συμφώνου σταθερότητας των ευρωπαϊκών κρατών (2011) και η ρύθμιση του χρέους των ταμείων θα έπρεπε να είχαν,αυτόματα,αναιρέσει,τις νομικές και δημοσιονομικές ενστάσεις για την βιωσιμότητα της εγγυητικής.

Το λέμε αυτό γιατί το σύμφωνο σταθερότητας προβλέπει την ενεργοποίηση της προστασίας των αδύναμων χωρών από τις ισχυρές ευρωπαϊκές.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το ΒΙΝΤΕΟ που καίει τον Σαμαρά

Τεράστιο, πολιτικό, νομικό και ηθικό θέμα προκύπτει από τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και από την αποκάλυψη ότι υπήρξε συνομιλία Μπαλτάκου – Κασιδιάρη, στην οποία ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου του Σαμαρά, εμφανίζεται να μιλάει για παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη και φέρεται να απεργάζεται από κοινού με τη Χρυσή Αυγή σενάρια ανακοπής της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνομιλία που έρχεται στην δημοσιότητα "καίει" τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μιας και ο Τάκης Μπαλτάκος αποτελεί έναν από τους στενότερους συνεργάτες του, ενώ ο ίδιος είχε στο παρελθόν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Επίσης υπενθυμίζεται ότι ο Τάκης Μπαλτάκος είναι ο ίδιος ο οποίος πριν από λίγο καιρό δήλωσε "αντικομμουνιστής".

Η συνάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής με τον Τάκη Μπαλτάκο μάλιστα έχει μαγνητοσκοπηθεί. Πρόκειται για συνομιλία μεταξύ δύο φίλων και ομοϊδεατών οι οποίοι δείχνουν να συζητούν εσωκομματικά προβλήματα με αντικειμενικό σκοπό να μην αυξήσει τα ποσοστά του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το αποκαλυπτικό ΒΙΝΤΕΟ με τη συνομιλία Κασιδιάρη-Μπαλτάκου


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πετάνε ασθενείς στον δρόμο τώρα!

Τριτοκοσμικές καταστάσεις και ανθρώπινα δράματα εξελίσσονται από το πρωί σε πολλά δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας, καθώς εκατοντάδες ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτά ειδοποιούνται να φύγουν, γιατί δεν υπάρχουν πλέον γιατροί για τη νοσηλεία τους!

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Με απόφαση του υπουργείου Υγείας, οι γιατροί του ΙΚΑ που βρίσκονται στα νοσοκομεία «Αγία Όλγα», «Ελπίς», «Σισμανόγλειο» και «Αγ. Ανάργυροι» (κυρίως ογκολογικό νοσοκομείο στην Κηφισιά) τίθενται σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα, δηλαδή ολόκληρο τον Απρίλη, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει από σήμερα η λειτουργία των 4 αυτών νοσοκομείων.

Ήδη από το πρωί ειδοποιούνται συγγενείς των ασθενών να πάρουν τους αρρώστους τους από τα νοσοκομεία αυτά, όπου νοσηλεύονταν, και μεταξύ αυτών βρίσκονται άνθρωποι με σοβαρές καρδιοπάθειες, με νεφρικές ανεπάρκειες, καρκινοπαθείς κ.α., γιατί κλείνουν όλες οι κλινικές που λειτουργούν με γιατρούς του πρώην ΙΚΑ.

Οι γιατροί των νοσοκομείων αυτών καταγγέλλουν τις τελευταίες ώρες στο newsbomb.gr ότι εξελίσσονται ανθρώπινα δράματα στους διαδρόμους και στα προαύλια των νοσοκομείων με ασθενείς που κυριολεκτικά βρίσκονται στο δρόμο και σπεύδουν σε άλλα νοσοκομεία για τη νοσηλεία τους.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Aυτοί είναι οι επιχειρηματίες που έβγαλαν λεφτά μέσα στην κρίση

Παρά τα χιλιάδες λουκέτα στις βιομηχανίες, στις επιχειρήσεις και τα καταστήματα τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας, υπάρχουν ελληνικές εταιρίες οι οποίες όχι μόνο επιβιώνουν αλλά καταφέρνουν να γενίζουν τα ταμεία τους παρά την κρίση.

Η ανάπτυξη των περισσότερων εξ αυτών είναι ότι την κατάλληλη στιγμή ενίσχυσαν τον εξαγωγικό τους προσανατολισμό και έθεσαν γερές βάσεις για το μέλλον, όπως διαβάζουμε στο fpress.

Σύμφωνα με μελέτη της Infobank Hellastat, πρόκειται για 15 ελληνικές εταιρίες, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε τομείς οι οποίοι έχουν πληγεί λιγότερο από την κρίση και κατέγραψαν την μεγαλύτερη ανάπτυξη κατά την περίοδο 2009-2012παρουσιάζει σε μελέτη της η Infobank Hellastat ΑΕ.

Από τη διεξαγωγή της μελέτης, διαπιστώνεται ότι το μοντέλο της επιτυχημένης λειτουργίας των 15 εταιρειών βασίστηκε σε: α) ανάπτυξη εξαγωγικής (ή/και παραγωγικής) δραστηριότητας στο εξωτερικό, β) διαρκή έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων για τις παραγωγικές επιχειρήσεις και γ) διαρκείς επενδύσεις σε υποδομές και μηχανολογικό εξοπλισμό.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις εταιρείες (αναφέρονται αλφαβητικά):

FLEXOPACK ΑΕΒΕ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ

INTERCOMM FOODS ΑΕ

PHARMATHEN ΑΒΕΕ

RAYCAP AE

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΕΒΕ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΗ ΑΕ

ΕΛΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΕΒΕ

ΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ AE

ΚΑΛΛΑΣ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΕ

ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕ

ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΒΕΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΜΕΓΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΑΕ

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΑΒΕΕ

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΑΒΕΕ

ΣΥΜΕΤΑΛ ΑΕ

Παρατηρείται ότι από τις 15 αυτές εταιρείες, οι επτά δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο κλάδο των τροφίμων- ποτών- εμφιαλωμένων νερών, γεγονός που δεικνύει την ανθεκτικότητα του συγκεκριμένου τομέα στις συνθήκες ύφεσης της οικονομίας. Επίσης, περιλαμβάνονται δύο επιχειρήσεις παραγωγής πλαστικών προϊόντων και από μια εταιρεία από τους κλάδους των ηλεκτρονικών/ ηλεκτρολογικών συστημάτων, μεταλλοβιομηχανιών, φαρμακοβιομηχανιών, παραγωγής τσιγάρων, χαρτοβιομηχανιών και χημικών πρώτων υλών.

Η μελέτη που εκπονήθηκε από την εταιρεία, σύμφωνα με τον Χρυσόστομο Κάτση, διευθύνοντα σύμβουλο της Infobank Hellastat, «φέρει μήνυμα αισιοδοξίας, καθώς δείχνει τη δυνατότητα ανάπτυξης και κερδοφορίας μέσα στην κρίση και υπογραμμίζει την ικανότητα των ελληνικών επιχειρήσεων για αξιοποίηση της εγχώριας παραγωγής και την έντονη εξαγωγική τους δραστηριότητα. Από την παρουσίαση των 15 ταχύτατα αναπτυσσόμενων ελληνικών επιχειρήσεων, διαπιστώνεται ότι το μοντέλο της επιτυχημένης λειτουργίας τους βασίστηκε σε ένα πλέγμα παραγόντων που τους επέτρεψε να εμφανίζουν αναπτυξιακή πορεία, αντισταθμίζοντας τις συνέπειες από την ύφεση που διέπει την ελληνική οικονομία. Συνοπτικά, αυτοί οι πυλώνες δράσης μπορούν να συνοψιστούν στα σημεία Εξωστρέφεια, Έρευνα & Ανάπτυξη και Επενδύσεις».

Προκειμένου να εντοπίσει τις εν λόγω εταιρείες, η Infobank Hellastat έλαβε υπόψη επιχειρήσεις που το 2012 εμφάνισαν κύκλο εργασιών τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ. Από αυτές, επιλέχτηκαν εταιρείες που κατά την τετραετία 2009-2012 εμφάνισαν θετικά προ φόρων αποτελέσματα, ενώ εξαιρέθηκαν όσες είχαν εμφανίζει ζημιές σε μια ή περισσότερες χρήσεις της εν λόγω περιόδου.

Στη συνέχεια, προκειμένου να επιλεχθούν και καταταχθούν οι εταιρείες, ακολουθήθηκαν τα εξής βήματα: α) Αρχική κατάταξη βάσει του μέσου ετήσιου ρυθμού μεταβολής (ΜΕΡΜ) πωλήσεων κατά το χρονικό διάστημα 2009-2012, β) Δεύτερη κατάταξη βάσει του ΜΕΡΜ των ΚΠΦ για το ίδιο χρονικό διάστημα, γ) Συνδυασμός των δύο αυτών κατατάξεων, ώστε να προκύψουν οι 15 ταχύτατα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι στην μελέτη δεν λήφθηκαν υπόψη θυγατρικές επιχειρήσεις ή μέλη πολυεθνικών ομίλων, καθώς στόχο της μελέτης αποτελεί η προβολή της αμιγώς ελληνικής επιχειρηματικής προσπάθειας, καθώς και εταιρείες παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών (πχ ασφαλιστικές).

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!