EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΠΑΠ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. της Ένωσης αποφάσησε να πραγματοποιήσει τη 2η εξαναβολής Γ.Σ. για τις 07/04/2014 ημέρα Δευτέρα και ώρες 12:00 - 16:00 στη Λέσχη (Πλ. Αττικής).

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απολύσεις από την ΟΣΥ για πλαστά δικαιολογητικά και αλλαγές στον εσωτερικό κανονισμό εργασίας στην ΟΣΥ..

Την «πόρτα εξόδου» από την εταιρεία Ο.ΣΥ. (Οδικές Συγκοινωνίες), που διαχειρίζεται τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα γνωρίσουν 77 εργαζόμενοι, οι οποίοι εντοπίστηκαν ότι προσελήφθησαν με πλαστά πτυχία, έπειτα από εσωτερικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν από την εταιρεία.

Η ΟΣΥ ανάρτησε την απόφαση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου κ. Γιάννη Οικονόμου, με τα 77 ονόματα των διαγραφέντων υπαλλήλων, από 1/4/2014, από τη δύναμη του προσωπικού της εταιρείας.

Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν δεκάδες περιπτώσεις εργαζομένων που κατέθεσαν αλλοιωμένους τίτλους σπουδών. Πρόκειται για τίτλους σπουδών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι, είτε δεν εκδόθηκαν ποτέ (πρόκειται για εντελώς πλαστά έγγραφα που υποβλήθηκαν στην υπηρεσία), είτε παρατηρήθηκαν αλλοιώσεις στη βαθμολογία (πλαστογράφησαν τη βαθμολογία, ώστε να είναι υψηλότερη και να κερδίσουν επιπλέον μόρια για να εξασφαλίσουν την πρόσληψή τους στην εταιρεία).

Ο αριθμός των απολυμένων ενδέχεται να αυξηθεί κατά πολύ, αφού οι αξιολογήσεις αφορούσαν τους προσληφθέντες τη δεκαετία του 1990. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι ο τελικός αριθμός των, παρανόμως προσληφθέντων, στις αστικές συγκοινωνίες θα υπερβεί τους 300, μέγεθος που αναλογεί στη δύναμη ενός αμαξοστασίου.

Παράλληλα, δρομολογούνται αλλαγές στον εσωτερικό κανονισμό εργασίας των ΟΣΥ, στην πλειονότητά των οποίων αφορούν σε εναρμόνιση των προβλέψεων της νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται αυστηρότερες ποινές για πειθαρχικά παραπτώματα, μετατρέποντας μια γραπτή επίπληξη -που ήταν η ισχύουσα ποινή για πειθαρχικά παραπτώματα- σε ποινή αργίας τριών ημερών, με παράλληλα στέρηση τριών ημερομισθίων. Επίσης, περιορίζονται οι προθεσμίες διεκπεραίωσης των πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Αντίστοιχα, οι καταγγελίες θα πρέπει πλέον, μετά την αλλαγή του εσωτερικού κανονισμού, να κοινοποιούνται από τα αμαξοστάσια εντός 10 ημερών, ώστε στη συνέχεια να εξετάζονται από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο και να ολοκληρώνεται η διαδικασία σε σύντομο χρόνο.

Τέλος, προγραμματίζεται επικαιροποίηση της διαδικασίας αξιολόγησης προσωπικού, η οποία θα πραγματοποιείται σε σταθερές ημερομηνίες μία φορά τον χρόνο (15-30 Ιανουαρίου), με συγκεκριμένο πρωτόκολλο.

ΠΗΓΗ




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΧΗΜΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΡΟΥΧΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΜΕ

Η φράση «ντύσου για να πεθάνεις» έχει αποκτήσει νέα έννοια στον 21ο αιώνα. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς τα υλικά που χρησιμοποιούνται για να φτιάξουν τα ρούχα σε μεγάλο βαθμό γίνονται από μια ποικιλία τοξικών χημικών ουσιών , συμπεριλαμβανομένων της φορμαλδεΰδης.

Επιμέλεια άρθρου: Vagedim

Τα ενδύματα και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα προέρχονται από όλο τον κόσμο, και περνούν μέσα από πολλά χέρια, ώστε η διαδικασία κατασκευής και οι κανονισμοί να μην είναι γνωστοί από το μέσο καταναλωτή. Σήμερα, είναι φυσιολογικό πολλά κομμάτια της ντουλάπας μας, να γίνονται σε χώρες του τρίτου κόσμου - η οποίες μπορεί να είναι αρκετά ευάλωτες με τη νομοθεσία του υγειονομικού κώδικα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν έως 2000 διαφορετικές χημικές ουσίες στην επεξεργασία ορισμένων υφασμάτων - πολλά από τα οποία είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο .

Σκεφτείτε δύο φορές πριν αγοράσετε ρούχα

Οι τοξικές χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται ευρέως για την επεξεργασία στις ίνες των ενδυμάτων, καθώς και την κατασκευή των ρούχων. Τα περισσότερα από τα ρούχα στα ράφια των πολυκαταστημάτων γίνονται συνήθως στις χώρες της Ασίας. Τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα προέρχονται από χώρες που δεν έχουν κανένα βιομηχανικό μέτρο προστασίας ρύπανσης ή εγγυήσεις των εργασιακών χώρων σε ισχύ.
Ο τελειωμένος ιματισμός καλύπτεται συχνά σε φορμαλδεΰδη για να κρατήσει τα ρούχα από το να τσαλακώνονται ή να πιάσουν μύκητες κατά τη μεταφορά - με έως και 900 φορές το συνιστώμενο ασφαλές επίπεδο φορμαλδεΰδης που είχαν αποσταλεί στους υφασματεμπόρους από τα εργοστάσια στην Κίνα και τη Νοτιοανατολική Ασία.

Τα κορυφαία 5 τοξικά χαρακτηριστικά στον ρουχισμό για να αποφύγετε

Τα χημικά πρόσθετα που χρησιμοποιούνται για την επίτευξη των άνευ σιδερώματος ιδιοτήτων ενός ρούχου είναι γνωστές ως υπερφθοριωμένες χημικές ουσίες (PFC). Αυτές οι χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται επίσης σε Τεφλόν, σχολικές στολές, στα αδιάβροχα στρώματα και τα είδη ένδυσης.
Η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) έχει προειδοποιήσει ότι οι ουσίες PFCs προκαλούν καρκίνο. Οι χημικές ουσίες που ταξινομούνται ως PFC σχετίζονται με καρκίνους του προστάτη, του παγκρέατος, του ήπατος και της ουροδόχου κύστης.
Τα PFCs δεν αποθηκεύονται στο λίπος του σώματος. Ωστόσο, η ημίσεια ζωή, η οποία είναι η ποσότητα του χρόνου που χρειάζεται για το 50% του χημικού να αφεθεί στο σώμα, μπορεί να είναι αρκετά χρόνια.

Διαθέτετε «Προπλυμένα ενδύματα;

Οι καταναλωτές θα πρέπει να βελτιώσουν την ευαισθητοποίησή τους σχετικά με τα προπλυμένα υλικά, καθόσον η φορμαλδεΰδη είναι η κύρια χημική ουσία που χρησιμοποιείται για να συλλάβει τη συρρίκνωση στα υφάσματα. Η Φορμαλδεΰδη λέγεται ότι είναι παγιδευμένη από τη θερμότητα στο ίδιο το ύφασμα και συνδέεται με μια αύξηση 30% στο καρκίνο του πνεύμονα και τους ερεθισμούς του δέρματος.
Επιπλέον, η φορμαλδεΰδη έχει χρησιμοποιηθεί για να κάνει το ένδυμα να είναι αντιπροσκολλητικό, αντιστατικό, αδιάβροχο, αντιδρωτικό, ανθεκτικό στη μούχλα και ανθεκτικό στο χλώριο. Μια άλλη χρήση είναι να καθορίσει το σχεδιασμό και την πρόληψη της λειτουργίας των χρωμάτων που χρησιμοποιούνται στην εκτύπωση πάνω στο ύφασμα.
Ένας από τους χειρότερους παραβάτες είναι η Κίνα - που κατέχει ένα μεγάλο μέρος της αγοράς.

Είναι τα ρούχα σας σκωροαπωθητικά »,«ανθεκτικά σε λεκέδες »ή« σε φωτιά »;

Αυτοί οι τύποι των υφασμάτων χρησιμοποιούν το χημικό πρόσθετο PBDE και πολυβρωμοδιφαινυλαιθέρες, και είναι ιδιαίτερα τοξικό εξαιτίας της ικανότητάς του να συσσωρεύεται στους ιστούς του κάθε οργανισμού.
Μερικές μητέρες έμειναν έκπληκτες όταν βρήκαν ίχνη PBDE στο μητρικό γάλα τους - το οποίο, φυσικά, παρήγαγε ζημιογόνα αποτελέσματα για τα βρέφη που θήλασαν.
Αυτές οι χημικές ουσίες έχουν την τάση να προσκολλώνται στα ανθρώπινα λιπώδη κύτταρα και θα μπορούσε να είναι επιζήμια για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού . Η πιο κοινή διαταραχή της υγείας που προκαλείται από το PBDE σχετίζεται με το θυρεοειδή - που έχει επιπτώσεις στους ανθρώπους προκαλώντας ορμονικές ανισορροπίες που μπορεί να οδηγήσουν σε άλλες ασθένειες.

Μήπως έχετε στην κατοχή σας ρούχα με «ακρυλικές ίνες»;

Τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα κατασκευασμένα από ακρυλικές ίνες παράγονται από τη χρήση του χημικού πολυακρυλονιτριλίου. Το ενημερωτικό δελτίο του EPA περιέχει τις πληροφορίες για τα αποτελέσματα αυτών των χημικών ουσιών όπως παρόμοια με το κυανίδιο - σε περίπτωση εισπνοής. Εργαζόμενοι που εκτίθενται στις υψηλές συγκεντρώσεις αυτής της χημικής ένωσης έχουν εμπειρία αναιμίας, ναυτίας, λευκοκυττάρωσης, ήπιο ίκτερο και νεφρικές επιδράσεις.

Τα ρούχα σας είναι χρωματισμένα με μπλε χρωστικές ουσίες;

Αυτό το χρώμα μπορεί να φαίνεται βασιλοπρεπές, αλλά σας θέτει σε υψηλό κίνδυνο για δερματίτιδα εξ επαφής - ιδιαίτερα στα σκούρα μπλε, καφέ και μαύρα συνθετικά ρούχα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το πλύσιμο δεν αναιρεί αυτόν τον κίνδυνο. Το Disperse Blue 1 ταξινομείται ως καρκινογόνο για τον άνθρωπο - δεδομένου ότι παράγει υψηλά επίπεδα των κακοήθων όγκων σε πειραματόζωα.

Μπορεί ορισμένα ρούχα να προκαλούν χρόνιες ασθένειες;

Ιατρικές μελέτες έχουν δείξει ότι η αθλητική ένδυση που χρησιμοποιεί τη συνθετική ίνα προκαλεί την κούραση των μυών. Επιπλέον έχουν αναφερθεί, δερματικές αντιδράσεις όπως κνησμός, φουσκάλες, εξανθήματα και σημάδια, καθώς και πονοκεφάλους και ομίχλη εγκεφάλου.
Οι πιό σοβαρές παρενέργειες είναι ευρέως διαδεδομένές με μυϊκούς πόνους, όπως η ινομυαλγία και συμπτώματα από το αναπνευστικό, συμπεριλαμβανομένων, της βρογχίτιδας, το άσθμα, τις αλλεργίες και μολύνσεις κόλπων. Αυτές είναι οι πιο άμεσες αντιδράσεις, αλλά οι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι κρύβουν τα πραγματικά προβλήματα που παραμονεύουν.

Ένας οδηγός για την αγορά υγιεινών ενδυμάτων

Όταν είναι δυνατόν, να αγοράζετε ρούχα κατασκευασμένα από οργανικές ίνες - που προέρχονται από αγροκτήματα που δεν χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα και παράγονται χωρίς χημικές ουσίες. Αποφύγετε ενδύματα κατασκευασμένα από πολυεστέρες, τα οξικά μείγματα, τα σκούρα χρώματα όπως μαύρο, καφέ, μοβ και μπλε.

Εάν μπορείτε να - αγοράζετε μόνο φυσικές ίνες, όπως η κάνναβη και το βιολογικό βαμβάκι, το λινάρι, μετάξι και μαλλί. Κάποια άλλα υλικά υψηλής ποιότητας περιλαμβάνουν αλπακά, μοχέρ, κασμίρ, μοχέρ, ραμί και γιούτα. Προφανώς, όταν είναι δυνατόν, να επιλέγετε βιολογικά ρούχα για πιο κοντά στο δέρμα σας, όπως εσώρουχα, πυτζάμες και καμιζόλες.
Λάβετε υπόψη σας, ότι είναι πάντα σοφό να ψάχνετε τη χώρα προέλευσης και το είδος του υφάσματος που χρησιμοποιείται. Θυμηθείτε ότι οι καταναλωτές ενθαρρύνονται να πλένουν και να στεγνώνουν τα ρούχα από τα συνθετικά υφάσματα, τουλάχιστον τρεις φορές πριν από τη χρήση. Και, φυσικά, να χρησιμοποιείτε πάντα φιλικά προς το περιβάλλον, χωρίς χημικά απορρυπαντικά πλυντηρίου.

atheatignosi

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχονται νέα σκληρά μέτρα το Φθινόπωρο

Διαβάστε ολόκληρη τη συμφωνία με την τρόικα -Δεσμεύσεις για επίτευξη δημοσιονομικών στόχων και προώθηση μεταρρυθμίσεων

Μπορεί από την κυβέρνηση να διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα, ωστόσο η επικαιροποιημένη συμφωνία με την τρόικα περιλαμβάνει νέες δεσμεύσεις από την Ελλάδα.
Τι σημαίνει αυτό; Μα φυσικά νέα μέτρα.

Η επικαιροποιημένη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα αναφέρει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές φέτος και μάλιστα σύντομα. Εντούτοις επισημαίνει και σειρά δεσμεύσεων της κυβέρνησης για επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με προσχέδιο του αναθεωρημένου κειμένου που συντάχθηκε στις 28 Μαρτίου και παρουσιάζει σήμερα η "Καθημερινή", η τρόικα παραδέχεται ότι ο περσινός προϋπολογισμός εμφάνισε πρωτοφανές πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ σημειώνει ότι το χρηματοδοτικό κενό του 2014 έχει καλυφθεί.

Πέραν αυτών, περιγράφονται οι δεσμεύσεις της Ελλάδας σε 12 βασικά σημεία:

1. «Πάγωμα» των δημοσίων δαπανών στα επίπεδα του 2013. Πέρυσι υπήρξε μεγάλη συγκράτηση των δαπανών προκειμένου να επιτευχθεί το πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,4 δισ. ευρώ.

2. Για φέτος δεν απαιτούνται νέα δημοσιονομικά μέτρα. Ωστόσο, υπάρχει ρητή αναφορά ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει δράση για να καλύψει πιθανές «τρύπες» στα δημοσιονομικά μεγέθη, εφόσον προκύψουν αποφάσεις δικαστηρίων που θα ανατρέπουν την εισοδηματική πολιτική.

3. Το φθινόπωρο θα πρέπει να υιοθετηθούν τα νέα μέτρα για το 2015. Η υπεραπόδοση του 2013 βοηθάει (μεταξύ άλλων) στη μείωση του δημοσιονομικού κενού του 2015 στο 1,1% του ΑΕΠ (ή 2,1 δισ. ευρώ) από 1,8% του ΑΕΠ (ή 3,4 δισ. ευρώ) που αρχικώς υπολόγιζε η τρόικα. Όμως, το κενό θα πρέπει να καλυφθεί στο πλαίσιο της κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2015. Παράλληλα, για το 2016 η τρόικα «βλέπει» δημοσιονομικό κενό που ανέρχεται στα 3,9 δισ. ευρώ και για το 2017 στα 2,2 δισ. ευρώ.

4. Εάν δεν αποδώσουν οι μεταρρυθμίσεις επί των δημοσιονομικών (όπως η αναδιοργάνωση της φορολογικής διοίκησης) που έχουν ήδη συμφωνηθεί και εφαρμόζονται, τότε θα προκύψει η ανάγκη για περαιτέρω μειώσεις δαπανών.

5. Προώθηση ενός νέου πακέτου μεταρρυθμίσεων στα πρότυπα εκείνου που διαμόρφωσε ο ΟΟΣΑ. Όπως αναφέρεται στο κείμενο της επικαιροποιημένης συμφωνίας, ο ΟΟΣΑ -ή κάποιος άλλος οργανισμός του ίδιου βεληνεκούς- θα πρέπει να προτείνει αλλαγές σε χονδρεμπόριο, τηλεπικοινωνίες, ηλεκτρονικό εμπόριο και μεταποίηση.

6. Εφόσον δεν αποφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα η συμφωνία για το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων, τότε το σύστημα θα πρέπει «να ευθυγραμμιστεί με εκείνα που ισχύουν στην Ε.Ε., μέσω νόμου που θα υιοθετηθεί το φθινόπωρο του 2014».

7. Θα πρέπει από την 1η Ιανουαρίου 2015 να έχει θεσμοθετηθεί το πλαίσιο για την απαλλαγή από το σύστημα ΦΠΑ των μικρών επιχειρήσεων. Επίσης, έως τον Ιανουάριο του 2017 θα πρέπει να είναι έτοιμο το νέο σύστημα αντικειμενικών αξιών, το οποίο θα συμβαδίζει με τις εμπορικές αξίες. Παράλληλα, ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) θα καταβληθεί σε έξι δόσεις, με την πρώτη να πληρώνεται τον προσεχή Ιούνιο.

8. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ, που δεν αποπληρώθηκαν πέρυσι (διατέθηκαν 6 δισ. ευρώ αντί πρόβλεψης για 8 δισ.), θα εξοφληθούν εντός του τρίτου τριμήνου του 2015. Παράλληλα, η τρόικα εκτιμά πως σε αυτές θα πρέπει να προστεθούν και οι νέες υποχρεώσεις, που υπολογίζονται στα 2,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.

9. Η τρόικα θεωρεί απαραίτητη την επαναξιολόγηση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος και η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε σχετική μελέτη. Μάλιστα, ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση μέρους της δόσης που πολιτικά θα εγκριθεί τώρα είναι και η ένταξη στο επικουρικό ταμείο ιδιωτικού τομέα (ΕΤΕΑ) όλων των επικουρικών ταμείων του Δημοσίου.

10. Θα δημιουργηθεί ένα νέο μισθολόγιο, το οποίο θα συνδέεται ευθέως με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

11. Διατήρηση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων ώστε να παραμείνει βιώσιμη η διαχείριση του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με το βασικό σενάριο της τρόικας, ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ αναμένεται να αποκλιμακωθεί σταδιακά περίπου στο 125% του ΑΕΠ το 2020 και περίπου στο 112% του ΑΕΠ το 2022 (αντί προηγούμενων προβλέψεων για 124% του ΑΕΠ και 110% του ΑΕΠ αντιστοίχως). Ωστόσο, στο θετικό σενάριο της τρόικας εκτιμάται ότι το ελληνικό χρέος μπορεί να βρεθεί γύρω στο 110% του ΑΕΠ ακόμα και από το 2020.

12. Θα επιταχυνθούν οι αποκρατικοποιήσεις, καθώς πλέον τα έσοδα για φέτος συρρικνώνονται στο 1,5 δισ. ευρώ. Η τρόικα διαπιστώνει αρκετές καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος, ενώ αναθεωρείται προς τα κάτω και ο συνολικός στόχος του προγράμματος έως το 2020 και πλέον διαμορφώνεται στα 22,6 δισ. ευρώ.

newsbomb

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΙΝΑΝΕ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ !‏ Οι εισαγγελείς διαφθοράς άσκησαν ποινική δίωξη εναντίον του διοικητή του ΙΚΑ....

Ποινική δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση της κατάχρησης δημόσιου χρήματος ασκήθηκε από τους εισαγγελείς διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση και Αντώνη Ελευθεριάνου, κατά του διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Ο κ. Σπυρόπουλος φέρεται να έδωσε διπλή εντολή να αρθεί η κατάσχεση εις χείρας των τραπεζών εναντίον λογαριασμών της εταιρίας σούπερ μάρκετ, που ανήκει στον αδελφό του ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας Βέροια Χαράλαμπου Αρβανιτίδη.

Αποτέλεσμα ήταν η εταιρία, ενώ χρωστά περίπου 18 εκατομμύρια ευρώ στο ΙΚΑ, να χαθούν εκατομμύρια ευρώ που θα μπορούσα να έχουν καταλήξει στα Ταμεία του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

euro2day

 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

GPO .... δημοσκόποι αβανταδόροι‏

Από τον καιρό οπού ο κάθε κατσαπλιας
έγινε και εργολάβος δημοσκοπος
αυτά τα αποτελέσματα θα μας σερβίρουν

Προβάδισμα καταγράφει στο δήμο Αθηναίων ο Γιώργος Καμίνηςσύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Στην πρόθεση ψήφου στο δήμο Αθηναίων, ο Γιώργος Καμίνηςπροηγείται και συγκεντρώνει το 22,4%, και ακολουθεί ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με 13,6%, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 12,5%, το Νικήτας Κακλαμάνης με 11,8%, ο Ηλίας Κασιδιάρης με 9, ο Νίκος Σοφιανός με 6,5%, και ο Βασίλης Καπερνάρος με 2,2%.


πάντα με το " ... κύρος " της GPO ....


η οποία στις 20/4/12 έδινε για της εκλογές του Μαΐου 2012 ποσοστά 19,5 % στο ΠΑΣΟΚ και 25,6 % για την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ... διαφορές από το τελικό αποτέλεσμα ... 6 και 7 μονάδες αντίστοιχα ...δηλαδή
... τα παιδιά αβάντα έκαναν ...

2 ώρες εκπομπή για νά αναλώνονται σε κατά φαντασία πιθανά .... αποτελέσματα !!!!!! ΕΛΕΟΣ ΡΕ !!!!




Γιώργος Κ Αναγνώστης
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απρίλιος: Θα ενταθούν οι επιθανάτιοι σπασμοί των ανδρεικέλων…

Σήμερα η «πολιτική ρευστότητα της σαπίλας» έχει πάρει πράγματι εκρηκτικές διαστάσεις.
Στο χώρο της πασοκικής αποσύνθεσης η «ρευστότητα» γίνεται ορατή και δια γυμνού οφθαλμού.


Οι «Ελιές» και τα «Ποτάμια» αποτελούν τα πιο κραυγαλέα συμπτώματα της αποσυνθετικής «ρευστότητας»…

Ταυτόχρονα σηματοδοτούν και την απόγνωση του καθεστώτος συνολικά, την εναγώνια απόπειρα ΟΧΙ μόνο διάσωσης κάποιων εκσυγχρονιστικών παρασίτων και τρωκτικών, αλλά και την απόπειρα να αναχαιτιστεί ή να περιοριστεί η εκλογική πτήση του ΣΥΡΙΖΑ.

Υψηλές εκλογικές πτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ γκρεμίζουν με πάταγο το υπάρχον πολιτικό σκηνικό και κυβερνητικό οικοδόμημα. 


Η τραγωδία της πασοκικής διάλυσης και της καθεστωτικής …απόγνωσης δεν περιορίζεται μόνο σ’ αυτές τις σκωληκοειδείς αποφύσεις («Ελιά», «Ποτάμι»). Επεκτείνεται και στην κεντρική μήτρα: Στον ηγετικό πυρήνα και ιδιαίτερα στη σύγκρουση ΓΑΠ-Βενιζέλου

Το «όχι» του ΓΑΠ στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο αποτελεί την «έναρξη» της ανοικτής ρήξης: Μια συνειδητή επιλογή του ΓΑΠ.

Μέσα στον Απρίλιο θα παιχτούν τα τελευταία επεισόδια αυτού του αποσυνθετικού πασοκικού δράματος.

Πιθανότατα ο πρόσφατος χρησμός του Λαλιώτη να αναφέρεται σ’ αυτό το δράμα…

Η κατάσταση στη ΝΔ δεν είναι καλύτερη. Το ίδιο δράμα. Απλώς εδώ ακόμα δεν ρέει η …τραγωδία στο δρόμο.
 


Και εδώ οι εσωτερικές συγκρούσεις έχουν πάρει πυρετική διάσταση. Το «ΟΧΙ» του Κακλαμάνη και η διαγραφή του είναι ένα από τα φανερά συμπτώματα της αποσυνθετικής ρευστότητας και στο χώρο της ΝΔ.

Και εδώ όλοι βρίσκονται με το όπλο παραπόδας και αναμένουν την κατάλληλη στιγμή. Και εδώ κυριαρχεί η απόγνωση για το αύριο, ο πόλεμος όλων εναντίον όλων: Η ασυγκράτητη και ανεξέλεγκτη διαλυτική αποσύνθεση.



ΤΙΠΟΤΑ πλέον δεν σώσει και αυτό το κόμμα. Την τύχη του ΠΑΣΟΚ θα έχει.

Αυτό δεν έχει πανικοβάλλει μόνο το Σαμαρά (διανύει τις τελευταίες μέρες του), αλλά και το καθεστώς του 4ου Ράιχ συνολικά, τους εγχώριους «νταβάδες».

Απεγνωσμένα επιχειρούν να «κοντύνουν» το ΣΥΡΙΖΑ μήπως και κάνουν την πτώση του κυβερνητικού οικοδομήματος πιο …ομαλή και προλάβουν να ανασυγκροτήσουν τα κομμάτια της διάλυσης και να προετοιμάσουν τις αυριανές λύσεις αναπαλαίωσης της σαπίλας…

Τα γεγονότα, όμως, έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας και είναι ανεξέλεγκτα. Η «ρευστότητα» πυροδοτείτε και από την κοχλάζουσα λαϊκή ΟΡΓΗ…

Σε αυτόν το μήνα θα γραφτούν τα τελευταία επεισόδια και στο δράμα της ΝΔ


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δέκα δισ. σε ένα μπουκάλι γάλα !!!

Κυριακή πρωί, χθες δηλαδή, σε ραδιοφωνικό σταθμό, δυο δημοσιογράφοι του οικονομικού ρεπορτάζ   μιλούν στο τηλέφωνο  με τον κ. Παπαδημούλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τι άλλο; Για τη συζήτηση που θα γινόταν από το μεσημέρι στη Βουλή.  Προσπαθεί ο βουλευτής να τους εξηγήσει ότι το πιο  σημαντικό θέμα είναι αυτό με τις Τράπεζες. Εκείνοι (που κάποτε ήταν συνήγοροι και των εταιρειών για φθηνότερο ρεύμα που άρπαξαν  με τα λεφτά για τη Δ.Ε.Η. μαζί και το χαράτσι των σπιτιών και τώρα τους κυνηγάει ο εισαγγελέας) μιλούν επάνω στη φωνή του, σκεπάζοντας τα λεγόμενά του.

Του Άλκη Γαλδαδά 

Κάποια στιγμή, καταφέρνοντας να βρει ένα μικρό κενό, ακούγεται να τους ρωτάει: Αυτό το θέμα με τη Eurobank δεν σας ενδιαφέρει; Εκείνοι συνεχίζουν να του μιλούν για το γάλα και μπροστά στην επιμονή του αναγκάζονται να του πουν πως «γι’ αυτά τα θέματα» να κλείσουν μια συνάντηση (προφανώς αφού θα έχει ψηφιστεί και χαθεί το θέμα), να πιούν τσάι και καφέ(!) να πουν και καμιά… κουβέντα. Λεπτομέρεια(;): Χορηγός σε βασική καθημερινή εκπομπή του ίδιου σταθμού η Eurobank.

Το προ-περασμένο καλοκαίρι είχα γράψει ότι οι επόμενοι (ταξικοί) εχθροί του ελληνικού λαού θα είναι οι Τραπεζίτες και οι «καλοντυμένοι ασβοί» που κυκλοφορούν εκεί γύρω στην Πλατεία Συντάγματος. Ο πόλεμος για το γάλα δεν ήταν παρά ένας καλοδεχούμενος αντιπερισπασμός (τους είδατε τους παλληκαράδες πώς είπαν ναι σε όλα τα μεσάνυχτα αφού έκαναν τη λεζάντα τους και ακούστηκε το ονοματάκι τους), για να μείνει στο σκοτάδι το θέμα των Τραπεζών. Που όπως είδαμε μέσα και έξω από τη Βουλή πολλοί ήθελαν να μην ακουστεί κουβέντα.

Για να περάσει μεσάνυχτα και κάτι, εύκολα με την ψήφο βουλευτών που ούτε καν είχαν διαβάσει τις 800 περίπου απαραίτητες σελίδες (για να είσαι απλά ενημερωμένος για το περιεχόμενο, όχι να αποκτήσεις και άποψη). Και όπως παρατήρησε κάποιος, μερικοί από αυτούς ήταν στα τηλεοπτικά κανάλια (που απαιτούν βάψιμο μαλλιού, δέσιμο γραβάτας, νύχια, πούδρες, κόντρες) , άρα είχαν ακόμη λιγότερο χρόνο για να ξεφυλλίσουν έστω και λίγο τις σελίδες με τα επίμαχα άρθρα.

Ε, λοιπόν, από χθες βράδυ οι Έλληνες πολίτες θα είναι φτωχότεροι κατά 10 δισεκατομμύρια Ευρώ εξαιτίας των εσωτερικών κυβερνητικών πιέσεων, που κάνουν τελικά το κέφι των Τραπεζιτών. Με πρώτη κερδισμένη την ομάδα γύρω από τη Eurobank. Την περιβόητη Τράπεζα που έχει καταντήσει πληγή. Διότι και όταν ήταν να συγχωνευτεί με την Εθνική, ξαμολύθηκαν διάφοροι «αξιοπρεπείς» δημοσιογράφοι και εξυμνούσαν τις προοπτικές του «κόλπου» όπως θα αποδεικνυόταν τελικά.

Διότι θα κόστιζε 18 δισεκατομμύρια, ένα υπέρογκο δηλαδή ποσό, και ο Λάτσης, το πολύ με 100 εκατομμύρια, θα αποκτούσε δεσπόζουσα θέση κυρίου μετόχου στις δυο Τράπεζες. Από την Ευρωπαϊκή Ένωση αυτό τελικά δεν έγινε δεκτό. Τώρα έγινε νέα απόπειρα. Από το 2008 έχουμε δώσει στις Τράπεζες 208 δισεκατομμύρια για να σωθούν. Οι αποτυχημένοι ιδιοκτήτες-διευθυντές τους όχι μόνο δεν επέστρεψαν τα μπόνους (γιατί να παίρνουν μπόνους αφού  έπεσαν έξω; Και ας λένε ότι το ελληνικό κράτος τους έριξε έξω δίνοντάς τους με το ζόρι ομόλογα), αλλά δεν έφυγαν ποτέ και τώρα με τις χθεσινές μεθοδεύσεις θα  δοθεί η δυνατότητα και σε αυτούς και σε ξένους, με χαρτιά που έχουν στα χέρια τους(για να μην εξηγούμε εδώ τα περί warrants),  να αγοράσουν, ιδιαίτερα τώρα με τη Eurobank, μετοχές πιο φθηνά περίπου κατά 25% και από την τρέχουσα τιμή της μετοχής της.

Κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς οι απέξω. Κάτι τέτοια δεν ήθελαν βέβαια να ακούσουν χθες το πρωί εκεί στο ραδιόφωνο και το βράδυ όσοι ψήφισαν Ναι, χωρίς να ξέρουν τι ψηφίζουν, κι αυτοί σήμερα θα είναι αμέριμνοι και ευχαριστημένοι. Θα μου πεις ότι μερικές φορές καλύτερα και για εμάς θα ήταν να μην ξέρεις τίποτα για το Μέλλον σου, αφού είναι σίγουρα ζοφερό.

Όσο για το γάλα, πιστέψτε με, δεν το χρειάζονται οι ενήλικες, το ασβέστιο το βρίσκεις σε άλλες τροφές (τυρί, αμύγδαλα, όσπρια), και χωρίς την αγωνία αν είναι ημέρας ή όχι. Γυρίστε τους την πλάτη, θα τιμωρήσετε πολλούς με μια μόνον κίνηση.

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αρχηγοί φερέφωνα , βουλευτές μαριονέτες!

Αντί προλόγου αρκεί η δήλωση του μέχρι χτες βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη: 

«Δεν υποκύπτω -είπε- σε πολιτικούς εκβιασμούς και δεν συμβάλλω στην καταστροφή κοινωνικών ομάδων, για να ωφεληθούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του εσωτερικού και του εξωτερικού».

Γράφει ο Δημήτρης Μηλάκας

Και συνέχισε: «Δεν νομοθετώ με εντολή της τρόικας. Το άρθρο 1 είναι δόλιο, γιατί συνδυάζει την αποκατάσταση κάποιων αδικιών (πλεόνασμα) με την καταστροφή της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας, που είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις». Εκτός από το γάλα (υπονόμευση της ελληνικής παραγωγής) το οποίο οι βουλευτές τις συμπολίτευσης το ήπιαν μονορούφι, εκτός από το θέμα των  τραπεζών (για τις οποίες κόπτεται ακόμη και  ο ΓΑΠ ) οι βουλευτές της συμπολίτευσης με το πολυνομοσχέδιο που ψήφισαν (χωρίς καν να το διαβάσουν γιατί και διάθεση να είχαν δεν προλάβαιναν) τακτοποίησαν μια σειρά ζητηματάκια. Από σήμερα, λοιπόν «και με το νόμο»:

  1. Μειώνονται δραστικά οι επικουρικές

  2. Δίνεται η χαριστική βολή στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών,

  3. Επεκτείνεται και διευκολύνεται η εφαρμογή της ενοικιαζόμενης εργασίας σε όλους τους κλάδους της οικονομίας και κυρίως στην οικοδομή και στα μεγάλα έργα.

  4. Καταργούνται (όσο κι αν …διαφωνεί ο αρμόδιος υπουργός)  από 1-1-2017 οι τριετίες που θα συμπιέσουν όλους τους μισθούς προς τον ήδη μειωμένο κατώτερο μισθό

  5.  Ανοίγει ο δρόμος  για την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές,

  6. Κατεδαφίζονται απολύτως  εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

  7.  Ετοιμάζονται  και νέες διαθεσιμότητες-απολύσεις στο δημόσιο τομέα.

Υστερόγραφο: υποθέτουμε ότι οι βουλευτές της συμπολίτευσης που με την ψήφο τους έσωσαν τον τόπο θα μπορούν να κυκλοφορούν επευφημούμενοι στην επικράτεια και τα κόμματά τους προφανώς θα σαρώσουν στις επερχόμενες εκλογές…

ΠΗΓΗ

Φέτος η Ελλάδα θα καταρρεύσει...

 Εδώ και μερικούς μήνες τόσο η «κυβέρνηση» του Ιούδα Σαμαρά, όσο και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, μας παρουσιάζουν μία δήθεν «ειδυλλιακή» εικόνα της κατάστασης της χώρας: δημιουργούν σε Έλληνες και ξένους την ψευδαίσθηση ότι η Ελλάδα «τα κατάφερε» και (σύντομα) «βγαίνει από την κρίση»...

Στην προσπάθειά τους αυτή, «κυβέρνηση» και καθεστωτικά ΜΜΕ προωθούν ένα σωρό αισχρά ψεύδη, όπως π.χ. το περιβόητο «πρωτογενές πλεόνασμα». Πώς είναι όμως δυνατόν μία χώρα να έχει «πρωτογενές πλεόνασμα», την ώρα ακριβώς που το συνολικό της χρέος αυξάνεται; Φαίνεται ότι απευθύνονται σε ανόητους, διότι κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει το καθαρά προεκλογικό τρικ περί «πρωτογενούς πλεονάσματος»!

Οδηγούν λοιπόν τον τόπο, μέσω αυτής της απίστευτης πλάνης, στην πλήρη καταστροφή!... Όπως τα γουρούνια που τα ταΐζουν, για να τα οδηγήσουν έπειτα στη σφαγή, έτσι ακριβώς φέρονται στον ελληνικό λαό! Τον «ταΐζουν» με μπόλικα ψέματα και με παραμύθια της Χαλιμάς, με μοναδικό σκοπό να τον αποκοιμίσουν ακόμη περισσότερο και να τον αποπροσανατολίσουν στον απόλυτο βαθμό. Και ύστερα να τον «σφάξουν» βάναυσα, μέσω του Υπερμνημονίου που έχουν ήδη έτοιμο στα συρτάρια τους οι διεθνείς τοκογλύφοι...

Η αλήθεια είναι όμως αντιστρόφως ανάλογη των όσων μας παρουσιάζει ο προδότης Σαμαράς και τα μεγαλοσυμφέροντα που στηρίζουν την «κυβέρνηση» αυτή των δωσίλογων! Και η αλήθεια είναι ότι δημιουργούν σήμερα αυτή την αυταπάτη ακριβώς για να αποκρύψουν την εφιαλτική πραγματικότητα που καταφτάνει!... Μια πραγματικότητα που δεν είναι παρά η είσοδος, φέτος κιόλας, της Ελλάδας στο βασίλειο του Άδη!

Η πλήρης δηλ. κατάρρευση κράτους και κοινωνίας, η απόλυτη αποσταθεροποίηση ολόκληρης της περιοχής μας... Κάτι που δεν αποκλείει ακόμη και το ενδεχόμενο εμπλοκής της χώρας σε πολεμική σύρραξη ή (παράλληλα) και τη διεξαγωγή αστικού πολέμου στο εσωτερικό της Ελλάδας! Ενώ αυξάνονται ολοένα οι φωνές από το εξωτερικό που κάνουν λόγο ακόμα και για... στρατιωτική επέμβαση στην Ελλάδα από ξένες κατοχικές δυνάμεις (εάν οι Έλληνες φανούν «απείθαρχοι» στα κελεύσματα της Νέας Τάξης), έτσι ώστε ο υπόλοιπος κόσμος να «παραδειγματιστεί» και να μην βάλει ποτέ εμπόδια στα σατανικά σχέδια των παγκοσμιοποιητών...

Το έτος 2014 είναι ιδιαίτερα κρίσιμο από πολλές απόψεις. Μα, επιτέλους, δεν βλέπουν οι Έλληνες ότι επιχειρείται η διάλυση της πατρίδας μας; Ότι γίνεται νέα προδοσία σε βάρος της Κύπρου; Ότι ο Βουβουζέλος πάει να ξεπουλήσει το ιερό όνομα της Μακεδονίας; Ότι η Θράκη και το Αιγαίο κινδυνεύουν; Τι άλλο θα πρέπει πια να συμβεί για να ξυπνήσει ο ελληνικός λαός; Τι άλλο θα πρέπει να πάθουμε για να τιμωρηθούν αυστηρά στις κάλπες οι σαμαροβουβουζέλοι; Είναι δυνατόν να υπάρχει ακόμη μισός έστω (αληθινός) Έλληνας, που να πιστεύει το ψεύδος του «πρωτογενούς πλεονάσματος» και να σκέφτεται να ψηφίσει τον ψυχοπαθή «πρωθυπουργό»-μαριονέτα του Αντιχρίστου;


ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ελλάδα, ντροπή!..

Ελλάδα, ντροπή να κυβερνιέσαι από πολιτικά (και όχι μόνο) καθάρματα,..και να κάθεσαι μόνον να τους βλέπεις απ' την τηλεόραση..

Ελλάδα, ντροπή να έχεις για κυβέρνηση την μεγαλύτερη χούντα όλων των μετά την ανεξαρτησία σου εποχών, και να μην έχεις ήδη ξεσηκωθεί να την ανατρέψεις, να την εξαφανίσεις..

Ελλάδα, ντροπή 152 τυχαία ανθρωπάκια, εξαμβλώματα του έθνους, να κρατούν τις τύχες ενός ολόκληρου λαού στο χέρι τους,..και να μην έχεις ήδη σηκωθεί ορθή, να το κόψεις αυτό το χέρι, και να κάψεις την πληγή, να μην ξαναφυτρώσει ποτέ άλλο τέτοιο..

Ελλάδα, ντροπή να βλέπεις να σε οργώνουν οι ξένοι, με άροτρα και υνιά τους δωσίλογους αγύρτες,
..και να δέχεσαι να σε αποκοιμίζουν με το όπιο των εκλογών, όποτε αυτοί το αποφασίσουν, όποτε αυτοί το επιτρέψουν..

Ελλάδα, ντροπή να φυλακίζεις τα παιδιά σου που σ' αγαπούν, μέσα σε σίδερα κατοχής, φασισμού, υποταγής,..και ν' αφήνεις ελεύθερους να αλωνίζουν οι απατεώνες, οι ψεύτες, οι τοκογλύφοι, τα αρπαχτικά, οι προδότες της χώρας και του λαού, οι επίορκοι, οι εξωνημένοι..

Αυτά για σήμερα.
Τίποτ' άλλο.
Παρα μόνο, μιά μεγάλη κι ατέλειωτη ΝΤΡΟΠΗ!..

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σώζουν τους τραπεζίτες, όχι τις τράπεζες...

Από το βήμα της Βουλής, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή εξαπέλυσε φοβερές καταγγελίες για τις ελληνικές τράπεζες, καταθέτοντας αποδείξεις ότι κάποια από αυτές, μετέφερε στα νησιά Κέυμαν, 25 δισεκατομμύρια ευρώ ενεργητικών κεφαλαίων.

Η απάντηση, κατά πάσα πιθανότητα, θα δοθεί αρμοδίως και εξίσου πιθανά, τίποτα παράνομο δεν διημείφθη και είναι καθ’ όλα νόμιμη αυτή η εξασφάλιση και η κ. βουλευτής "ψεκασμένη". Εφόσον είναι νόμιμη, θα είναι και ηθική η πράξη, αυτά τα ζητήματα έχουν λυθεί προ πολλού.

Εν τω μεταξύ, μας λένε ότι το εγκληματικό P.S.I. (που μην ξεχνάμε ότι το μεθόδευσε ο ίδιος, αυτός ο παρασυνταγματολόγος που και από το έδρανο του «Πρωθυπουργού» μέσα στη Βουλή, ευτελίζει καθημερινά τους θεσμούς εξαπολύοντας τακτικές, αήθεις επιθέσεις στην κοινή μας λογική) ζημίωσε και τις τράπεζες που πρέπει κι αυτές να στηριχθούν.

Να στηριχθούν, λένε, οι τράπεζες επειδή στις τράπεζες έχομε εμπιστευθεί τις ρευστές οικονομίες μας. Μάλιστα, ορθόν. Τι σου φταίει ο παππούλης ή η γιαγιάκα να χάσουν το κομπόδεμα που φυλάνε για τα εγγόνια τους?

Στην πραγματικότητα όμως, οι Ολετήρες που μας κυβερνούν, δεν υποστηρίζουν τις τράπεζες και τις καταθέσεις μας, όπως ωρύονται ψευδόμενοι∙ υποστηρίζουν τους τραπεζίτες!

Υποστηρίζουν αυτή τη φάρα που τους κρατάει όλους στα κιτάπια της. Ανεξίτηλα είναι χαραγμένα τα ίχνη, στα τραπεζικά κιτάπια. Οι περισσότερες βρομοδουλειές και η ιστορία της καταλήστευσης του δημόσιου πλούτου, δεκαετίες τώρα, είναι εκεί καταγεγραμμένη.

Σώζουν τους τραπεζίτες και όχι τις τράπεζες, λοιπόν, επειδή τρέμουν οι λήσταρχοι τους "λίσταρχους" κι άλλωστε, κανείς δεν μπορεί να μας εξηγήσει γιατί οι αποτυχημένες διοικήσεις, υπεύθυνες διοικήσεις για τη σύνταξη παραπλανητικών ισολογισμών, γεμάτων κρυμμένες επισφάλειες, χρόνια τώρα, παραμένουν άθικτες. Διοικήσεις ύποπτες, που -κατά τα λεγόμενα- σήμερα ανενόχλητες, μπορούν να διοχετεύουν τα ενεργητικά στοιχεία των τραπεζών τους, εκτός Ελλάδας, σε φορολογικούς ή άλλους χρηματοπιστωτικούς παραδείσους.

Σώζουν τους τραπεζίτες και όχι τις τράπεζες, λοιπόν, και μάλιστα υπό την επίβλεψη ενός κεντρικού τραπεζίτη που όπως έχει γραφτεί κατ’ επανάληψη και επίμονα, σε οποιαδήποτε ευνομούμενη πολιτεία, ένας τέτοιος κεντρικός τραπεζίτης θα έκανε ήδη παρέα στον Ωραίο Μπρούμελ!

Σώζουν τους τραπεζίτες και όχι τις τράπεζες λοιπόν, επειδή δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα ένας έντιμος λογιστής, να υπολογίσει και να μας πει, πόσες φορές περισσότερο από τις καταθέσεις μας, μας έχει κοστίζει και συνεχίζει να μας κοστίζει η ασφάλεια (sic) αυτών μας των καταθέσεων.

Σώζουν τους τραπεζίτες και όχι τις τράπεζες λοιπόν!

Και ασφαλώς δεν σώζουν τις καταθέσεις μας, όσες από αυτές είναι εγγυημένες από το κράτος. Διότι τι αξία έχει η εγγύηση ενός πτωχού κράτους που το κυβερνάνε Ολετήρες? Τι αξία, τι φερεγγυότητα έχει ένα κράτος που τα τελευταία ψήγματα από τον δημόσιο πλούτο του, οι αναίσχυντοι που το κυβερνούν, τα ξεπουλάνε αντί πινακίου φακής?

Σώζουν τους τραπεζίτες και όχι τις τράπεζες λοιπόν και θα το καταλάβομε αυτό, όταν φτάσει η στιγμή να ανοίξομε τα ντουλάπια τους, για να τα βρούμε γεμάτα σκονισμένους σκελετούς. Αλλά τότε θα είναι αργά πια, γιατί τα ελικόπτερα θα έχουν ζεσταθεί αρκετά, ώστε να μπορούν να απογειωθούν....

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απαγορεύονται σημερα και την Τετάρτη οι πορείες, ελέω Ecofin

Απαγορεύονται αύριο Τρίτη και την Τετάρτη οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, δεν επιτρέπεται, λόγω των εργασιών της «Άτυπης Συνόδου του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων» στο Ζάππειο Μέγαρο, στο πλαίσιο της ανάληψης από τη χώρα μας της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής.

Οι απαγορεύσεις ισχύουν από 06:00 ώρα μέχρι και την 23:00 ώρα της Τρίτης και από 06:00 ώρα μέχρι και την 15:00 ώρα της Τετάρτης οι συγκεντρώσεις ή πορείες στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους:
Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου) – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Κανάρη – Πλ. Φιλικής Εταιρείας – Καψάλη – Καρνεάδου – δεξιά Μαρασλή – αριστερά Υψηλάντου – αριστερά Μονής Πετράκη – δεξιά Ραβινέ – δεξιά Βλ. Μπένση – δεξιά Βασ. Σοφίας – αριστερά Ηριδανού – αριστερά Ίωνος Δραγούμη – δεξιά Δημητρέσσα – αριστερά Αντιφίλου – δεξιά Αλκμάνος – συνέχεια Ταξίλης – αριστερά Γαζιάς – δεξιά Αλκαίου – δεξιά Ούλωφ Πάλμε – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπύρου Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλ. Πλαστήρα – Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – αριστερά Αρδηττού – Καλλιρρόης – αριστερά Πίσσα – δεξιά Θαρύπου – αριστερά Κασομούλη – δεξιά Σφιγγός – δεξιά Λαγουμιτζή – αριστερά Ευρυδάμαντος – δεξιά Γαλαξία – δεξιά Συγγρού – αριστερά Φραγκούδη – δεξιά Χαρ. Τρικούπη – συνέχεια Δημητρακοπούλου – αριστερά Δράκου – δεξιά Γαριβάλδι – αριστερά Ροβέρτου Γκάλλι – συνέχεια Θεωρίας – δεξιά Πρυτανείου – Στράτωνος – αριστερά Θέσπιδος – Κυδαθηναίων – αριστερά Κόδρου – Βουλής – δεξιά Κολοκοτρώνη μέχρι την συμβολή της με την οδό Σταδίου.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κλειστοί την Τρίτη οι σταθμοί σε Σύνταγμα και Ακρόπολη

Κλειστοί θα είναι αύριο το απόγευμα οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Ακρόπολη με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω της άτυπης Συνόδου του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων στο Ζάππειο.

Συγκεκριμένα, ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα θα κλείσει από τις 17.30 και ο σταθμός στην Ακρόπολη από τις 18.30.

Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς, χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις. Οι σταθμοί θα ανοίξουν και πάλι κατόπιν εντολής της ΕΛ.ΑΣ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξεπούλησαν το Ελληνικό στον όμιλο Λάτση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, ανακήρυξε ομόφωνα την Εταιρία Lamda Development Προτιμητέο Επενδυτή για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε..

Είχε προηγηθεί η υποβολή ξεχωριστών γνωμοδοτήσεων (fairness opinions) από τους  Χρηματοοικονομικούς Συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ, Citigroup και Piraeus Bank, οι οποίοι έκριναν δίκαιη και εύλογη την τελική οικονομική προσφορά, ύψους 915 εκ. ευρώ, της εταιρείας και του επενδυτικού σχήματος που τη στηρίζει.

Την Πέμπτη 3 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί σχετική ενημέρωση εκπροσώπων του Τύπου.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!