EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η πτώση…(η πυραμίδα κοπράνων δεν έχει τέλος)

Ο κοινός νους ψυχορραγεί, αλλά έχει κάτι ακόμα να σας πει.

Ποινικοποιημένος, διωγμένος, περιθωριοποιημένος, περιφρονημένος, υφιστάμενος διασυρμό, καθηλωμένος στον πάγκο, καρπαζωμένος βάναυσα, λουσμένος με χλεύη και λοιδορία, σέρνοντας τα πόδια του και ασθμαίνοντας βαριά, με το βλέμμα  θολό και τα άκρα μουδιασμένα, ψάχνοντας να στηριχτεί αν όχι να πέσει, λαβωμένος βαριά και αφήνοντας την τελευταία του πνοή, σε μια ύστατη απόπειρα αξιοπρέπειας, να μείνει τουλάχιστον όρθιος, ο κριτικός λόγος, η σκέψη ενός μέτρια μορφωμένου και σχετικά ευφυούς ανθρώπου, οι σκέψεις του κοινού νου, που υπάρχει ακόμα, και ζει, αν και δεν βασιλεύει, παρά τις αντίθετες, κακόβουλες φήμες που διαδίδουν ότι πέθανε, ή ότι ποτέ δεν υπήρξε, το μέσο μυαλό λοιπόν, αυτό που φιλτράρει σε κάποιο βασικό επίπεδο την πραγματικότητα, όχι επειδή είναι ένα μυαλό που ανήκει σε διανοούμενο, φωστήρα ή τίποτε τέτοιο φανταχτερό και πιθανόν επηρμένο, αλλά ένα μυαλό ασκείται αναγκαστικά, επειδή προσπαθεί απλά να επιβιώσει ενάντια σε τόσο αντίξοες συνθήκες, ενάντια σε δυσκολίες που δεν θα μπορούσε να διανοηθεί και να προβλέψει ακόμα και αν ήταν φωστήρας διανοούμενος, αυτό το μυαλό λοιπόν, το περίφημο και εν πολλοίς παροιμιώδες μυαλό που επεξεργάζεται και κρίνει κατά το δοκούν υπέρ των νόμιμων συμφερόντων του, έχει παραλύσει.

Του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου

Έχει παραλύσει ο κριτικός λόγος στην Ελλάδα σήμερα.

Έχει παραλύσει, και παραληρεί, χωρίς να  μπορεί να βάλει τελεία και να διαχωρίσει την στιγμή που παύει η μια σκηνή απόλυτης παράνοιας και που ξεκινάει η επόμενη πράξη του θεάτρου βαναυσότητας, έχει παραλύσει το μυαλό αφού αδυνατεί πλέον να επεξεργαστεί λογικά τον παραλογισμό, αφού δεν έχει αρχές, αρχή και τέλος η βία με την οποία βυσσοδομεί η Ελληνική πραγματικότητα εναντίον της ίδιας της έννοιας της λογικής και της αξιοπρέπειας πλέον, αφού ούτως ή άλλως η καθ’εαυτή αξιοπρέπεια, η επί του πρακτέου, η απτή αξιοπρέπεια, η εννοούμενη με συμβατικούς όρους βιοτικού επιπέδου αξιοπρέπεια, ανήκει πια σε άλλες εποχές και σήμερα φαντάζει μόνο νοσταλγική καρτ-ποστάλ για ελαφρώς ξεμωραμένους και κληρονομικά προνομιούχους.

Για όλες τις κοινωνικές τάξεις ισχύει ο ίδιος ζόφος – οι πλούσιοι φοβούνται εξίσου με τους φτωχούς, ο καθένας για άλλους λόγους. Οι πλούσιοι προσλαμβάνουν προσωπικούς στρατούς, ή έστω, πουλάνε χρυσαφικά και χωράφια όσο-όσο στους τοκογλύφους και μαυραγορίτες. Το να το αποκαλείς αυτό απλά κρίση είναι προκλητική προβοκάτσια ανάλογη του Ρεπουσικού «συνωστισμού». Οι φτωχοί αυτοκτονούν, πέφτουν σε βαθιές καταθλίψεις, στήνονται σε συσσίτια, κλαίνε σε κάμερες, σέρνονται σε δουλειές που δεν πληρώνουν ή καλύπτουν το πολύ τα έξοδα κίνησης, κοιτάνε τον τοίχο αναρωτώμενοι τι θα απογίνουν.

Κάποιοι καλοπερνάνε, αλλά αυτοί είναι, αποκλειστικά, είτε νέοι, που ακόμα κατατρύχονται από ορμονικές εξάρσεις και η προοπτική της παραλίας είναι ικανή να τους ξεμυαλίζει για χρόνια, ενώ κάποιοι άλλοι είναι απλά αυλικοί του 1%, αυτές δηλαδή οι πλύστρες πάσης φύσης που μπαινοβγαίνουν φορτωμένες με μπουγαδοκόφινα γεμάτα ρουφιανιές στ’ αρχοντικά των μαφιόζων και των λαδέμπορων της νέας μεσογειακής Μπογκοτά/Άουσβιτς.

Αυτοί οι επηρμένοι υποτακτικοί, ανάμεσα τους από τηλεπαρουσιαστές-κομματάρχες  μέχρι οποιασδήποτε μορφής φτηνοβίζιτες, χαφιέδες, τραμπούκοι και τσόλια, είναι και ιδιαίτερα ενοχλητικοί καθώς νομίζουν ότι η επιβίωση τους, που εξαρτάται από την εξασφάλιση της οικονομικής ευμάρειας της εγκληματικής ελίτ στην οποία παρασιτούν, είναι και άλλοθι προκειμένου να ξεχνάνε ότι βρίσκονται σε απόσταση ενός μηνιάτικου από την χαρτόκουτα που ήδη έχει βρει δεκάδες χιλιάδες άστεγους συμπολίτες τους. Και όχι μόνο ξεχνάνε την φθαρτότητα της παροδικής και λόγω εγκληματικής συνέργειας υπάρχουσας δύναμης τους, αλλά και έχουν αποκτήσει το θράσος να δίνουν και υποδείξεις και να κάνουν παρατηρήσεις, εν ολίγοις έχουν σηκώσει πλέον Ναζιστικό μπαϊράκι υπέρ της διάσωσης της αναίσχυντης ελίτ ακόμα και οι μανικιουρίστριες των ΜΑΤ.

Αυτές οι ξιπασμένες υπηρέτριες της ελέω διαπλοκής, βίας και νοθείας επικρατούσας πλουτοκρατίας ξαφνικά εκφέρουν λόγο, και αντί να γυαλίζουν τα παπούτσια του κου Μπόμπολα ή να ξεσκονίζουν τις πορσελάνες της κας Βαρδινογιάννη, όπως και είναι η δουλειά τους, σήμερα, οι εθελόδουλοι πλην χρυσοπληρωμένοι αυτοί υποτακτικοί, καπηλεύονται ως ίδιον το δανεικό τους κύρος και προσπαθούν να το επιβάλλουν στους εμβρόντητους μάρτυρες του θράσους τους. Αποκλείεται ως λογική πιθανότητα σε μια οποιαδήποτε ευνομούμενη κοινωνία, αλλά συμβαίνει, διαρκώς – μας νουθετούν οι βοηθοί αυνανισμού του κάθε μαφιόζου .

Από τα πολλά συμπτώματα ξεμπουρλεμένων ανύπαρκτων που την είδαν δημόσιοι λειτουργοί και παράγοντες ενώ θα έπρεπε απλά να σέρνονται στις ουρές των απεγνωσμένων στον ΟΑΕΔ, όπως τόσες και τόσες ανειδίκευτες εργάτριες, θα περιοριστώ να αναφέρω ένα ιδιαίτερα ξεκαρδιστικό πλην μακάβριο ατύχημα, αυτό το ακατονόμαστο πράγμα, αυτό το σκύβαλο που από τα μεσημεριανάδικα τηλεπάνελ, δηλαδή από τον κοινωνικό απόπατο, από το αδιέξοδο όπου καταλήγουν μόνο οι πιο αδίστακτες ηλίθιες, από τον τηλεβόθρο όπου χαχανίζουν σαν μογγολάκια με κοκκύτη μόνο τα πιο κωλοπετσωμένα φρόκαλα,  από τις τηλεζώνες μαζικού συνειδησιακού εκμαυλισμού, από εκεί που φυτρώνουν μόνο κάτι ασύλληπτα αισχρές φιγούρες προς αποκλειστική διασκέδαση έγκλειστων σε ιδρύματα, από τα τηλεπεζοδρόμια, από εκεί όπου ευδοκιμούν μόνο κάτι αναλφάβητα ποστίς που έχουν εκπαιδευτεί μόνο στο να προσέχουν τα λευκασμένα δόντια τους καθώς ιδρώνουν γονυπετείς στον Σατανά, από εκεί όπου τσιρίζουν επί καθημερινής βάσης μόνο κάτι ανείπωτα λούμπεν θλιβεροκαρικατούρες, από εκεί που βγάζουν μεροκάματο μόνο κάτι βεζυροπούλες του ξέκωλου ημίωρου, από εκεί που ξεπηδάν μόνο κάτι τρελαμένα αντιπαθόμουτρα που βλέπεις ξεφυλλίζοντας γλοιώδη κουρελοπεριοδικά αναίσχυντων οδοντιατρείων, αυτά τα εβδομαδιαία πατσαβούρια που δεν έχουν κείμενα, μόνο μάρκες και ονόματα, αυτά που φωτογραφίζουν σεσημασμένες σκατόφατσες την ώρα που χέζονται πάνω τους στα μπουζούκια ή κοσμικά ψυχάκια την ώρα που ψωνίζουν δονητές σε σχήμα σκυλίσιου πέους, αυτές οι ξεκούδουνες γίδες από τα Ναζιστικά τηλεπεριοδικά που λες λοιπόν, ξαφνικά, και εντελώς ξεδιάντροπα, διορίζονται και ψηφίζουν νομοσχέδια, αποφασίζοντας για την τύχη του λαού ως αναπληρωματικές βουλευτίνες, αποδεικνύοντας ότι το τηλεμάρκετινγκ καθ’ οδόν για το ψυχιατρείο δεν ήταν ο πάτος, ανακοινώνοντας πως τώρα θα υφιστάμεθα ως καθεστώς και τις αχαρακτήριστες που στρατολογήθηκαν σε φτηνούς καναπέδες τηλεοπτικών καμαρινιών, τα ιδρωμένα αποφόρια της Μενεγάκη θα νομοθετούν για το μέλλον των παιδιών σου. Εγώ παιδιά δεν έχω, τόσο μαλάκας δεν είμαι.

Θα σταματήσω εδώ, με αυτό το ένα και μοναδικό παράδειγμα – η πυραμίδα κοπράνων δεν έχει τέλος ούτως ή άλλως, ενώ πλέον σκεπάζει όλο και περισσότερα πτώματα.

Κλείνοντας, θα επιστρέψω στην αρχική εικόνα, του κριτικού λόγου που πέφτει, πυροβολημένος κατακούτελα από το τέλος της λογικής, που στοχεύει στο μυαλό, όπως είχε πει και η ποιήτρια, μην το ξεχνάς.

Καθώς όμως πέφτει ο κριτικός λόγος, καθώς πυροβολείται ο κοινός νους, καθώς ξεψυχάν τα αυτονόητα, η τελευταία ανάσα δεν πάει στράφι, έχει το χάρισμα του λόγου, και επιλέγει να πει, ως τελευταία λόγια, την αλήθεια, με ονόματα και διευθύνσεις, επειδή ξέρει, ότι ακόμα και αν πεθάνει ο κριτικός λόγος, η δικαιοσύνη, που είναι οικουμενική λόγω της θνητότητας όλων μας, θα αποδοθεί ούτως ή άλλως, είτε σε παλάτια, είτε σε χαλάσματα, και η δικαιοσύνη αυτή, προς μεγάλη, αλλά και διασκεδαστική για τους υπόλοιπους, απογοήτευση εκείνων των γελοίων που καταδικάζουν την βία απ΄όπου και αν προέρχεται, η υπέρτατη δικαιοσύνη δεν είναι ούτε ψύχραιμη, ούτε ορθολογική, ούτε διαπραγματεύσιμη, είναι ο θάνατος ο ίδιος, και τον στέλνει η ζωή, και ο θάνατος είναι βίαιος γλυκιές μου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ουσιαστική σύνδεση Μετρό, Τραμ και Προαστιακού, κλειδί για την επιτυχία στις μετακινήσεις στην Αθήνα

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον διάβασα τα άρθρα που αποτελούν το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο για την Αθήνα και την Αττική. Ουσιαστικά η Αθήνα ως πόλη επανακάμπτει και η αθρόα εξάπλωση της σε όλο το μήκος και πλάτος της Αττικής σταματά. Η «έννοια» της σφιχτής πόλης επανέρχεται και πλέον όπως φαίνεται ο στόχος είναι να σταματήσει η αιμοραγία προς τα Μεσόγεια και την Βόρεια Αττική.

Ένα από τα σημαντικά θέματα που θίγονται μέσα στο Νέο Ρυθμιστικό είναι και τα έργα που προβλέπονται. Τα οδικά έργα μειώνονται, τα έργα σταθερής τροχιάς μεγαλώνουν. Το καινούργιο Ρυθμιστικό ουσιαστικά καθορίζει το προφίλ της Αθήνας ως ενιαίας πρωτεύουσας τα επόμενα 10-15 χρόνια.

Με μία πρόχειρη ματιά βλέπουμε την ανάπτυξη της γραμμής 4 σε όλη της την μορφή, την ολοκλήρωση της γραμμής 2 που φτάνει μέχρι Καματερό και Γλυφάδα και σημαντικές επεκτάσεις για το Τραμ. Είναι βέβαιο πως όλος αυτός ο σχεδιασμός θα δυσκολέψει πολύ το Υπουργείο Υποδομών καθώς τα Ευρωπαϊκά κονδύλια θα λιγοστεύουν συνεχώς τα επόμενα χρόνια.

Με αυτούς τους σχεδιασμούς το Μετρό της Αθήνας θα φτάσει περίπου τους 110 σταθμούς ενώ το Τραμ θα επεκταθεί σημαντικά μέσα στην πόλη, ο Προαστιακός θα φτάσει σε Ραφήνα και Λαύριο και όπως φαίνεται θα έχουμε ένα σημαντικό δίκτυο μέσων σταθερής τροχιάς στην Αττική.

Εκείνο που μου λείπει από τον σχεδιασμό αυτόν είναι ένα πολύ βασικό πράγμα. Ο τρόπος με τον οποίον θα συνδέονται. Αυτό είναι το βασικό στοιχείο της επιτυχίας και για να γίνω πιο κατανοητός: ενώ το Μετρό έχει μία σχετική συχνότητα και είναι αξιόπιστο μέσο μετακίνησης, το ίδιο δεν ισχύει για το Τραμ και τον Προαστιακό.

Αυτό το στοιχείο είναι βασικό για την επιτυχία όλου του συστήματος μετακινήσεων των πολιτών με τα μέσα σταθερής τροχιάς. Για να εξηγούμαι: όταν ξεκινά κάποιος την μετακίνηση του και θέλει να πάει π.χ από του Παπάγου στον Άγιο Ανάργυρο θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τις γραμμής 3 και 2 του Μετρό και κατόπιν τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο.

Από τον Σταθμό Εθνική Άμυνα να πάει στο Σύνταγμα, εκεί να αλλάξει με την γραμμή 2 και να πάει στο σταθμό Λαρίσης και από εκεί να πάρει τον Προαστιακό. Οι δύο πρώτες μετακινήσει θα γίνουν με σχετική ακρίβεια και γρήγορα. Η χρήση όμως του Προαστιακού ανοίγει το ζήτημα της συχνότητας του μέσου που σήμερα είναι πολύ αραιή. Άρα μία τέτοια μετακίνηση λειτουργεί αποτρεπτικά, όσον αφορά τη χρήση των μέσων σταθερής τροχιάς.

Αυτό όμως είναι και φαινόμενο που πρέπει να αποτραπεί. Θα πρέπει να πείσουμε τους πολίτες ότι αξίζει τον κόπο να χρησιμοποιήσουν τα ΜΣΤ και όχι να τα αποφεύγουν. Να τους πείσουμε ότι θα πάνε πιο γρήγορα ή στον ίδιο χρόνο άλλα πιο οικονομικά.

Για να φτάσουμε στο σημείο να γίνει συνείδηση στους πολίτες να μετακινούνται γενικώς με τα ΜΜΜ πρέπει το σύστημα μετακίνησης να λειτουργεί αποτελεσματικά. Και μεταξύ μας, όλοι γνωρίζουμε πως η κρίση έφερε μεγάλη υποβάθμιση στις μεταφορές μέσα στην πόλη. Από την μία εξορθολογίστηκε η χρήση των μέσων από ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ όμως από την άλλη βλέπουμε μικρότερη συχνότητα και λιγότερες υπηρεσίες στους σταθμούς.

Για το Νέο Ρυθμιστικό της Αθήνας που θέλει να γυρίσουν οι πολίτες πίσω στην πόλη, να την κάνουν ανθρώπινη, πιο φιλική και με καλύτερες συνθήκες θα πρέπει πρώτα να πείσουν τους πολίτες ότι αξίζει τον κόπο να παραμείνουν μέσα σε αυτή δίνοντας λύσεις, ταχύτητα, ακρίβεια, ασφάλεια και γρηγοράδα. Ειδάλλως το παιχνίδι αυτό θα χαθεί εν τη γένεση του.

Νίκος Καραγιάννης

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΚΤΕΛ Ελαιώνα: Στο Ρυθμιστικό το μεγάλο έργο ΣΔΙΤ που θα ενώσει όλα τα ΚΤΕΛ

Πλησιάζει η ανακοίνωση για το μεγάλο συγκοινωνιακό έργο κατασκευής με ΣΔΙΤ για τον Κεντρικό Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΣΥΛ) στον Βοτανικό. Παράλληλα παρελθόν θα αποτελέσουν οι σημερινοί σταθμοί σε Κηφισό και Λιοσίων που η εικόνα τους μόνο κολακευτική δεν είναι. Το έργο της μεταφοράς προβλέπεται και μέσα από το Νέο Ρυθμιστικό της Αθήνας.

Η δημιουργία του νέου σταθμού και η παύση των υφιστάμενων υποδομών ΚΤΕΛ θα σημάνει την μεταφορά για τις δραστηριότητες των υπεραστικών λεωφορειακών γραμμών στον σταθμό του Ελαιώνα, κάνοντας την διαμεταφορά των επιβατών προς το αεροδρόμιο, το λιμάνι και το κέντρο της Αθήνας ιδιαίτερα εύκολη, καθώς ο σταθμός θα βρίσκεται δίπλα στον σταθμό Μετρό ΕΛΑΙΩΝΑΣ της γραμμής 3.

Σήμερα, σε καθημερινή βάση εξυπηρετούνται 31.000 επιβάτες από τα ΚΤΕΛ Κηφισού και άλλοι 10.000 από τα ΚΤΕΛ Λιοσίων. Το έργο, προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, θα πραγματοποιηθεί με σύμβαση παραχώρησης και θα κατασκευαστεί πάνω στο αμαξοστάσιο του Μετρό στον Ελαιώνα, όπως προβλέπεται και από το Προεδρικό Διάταγμα 750Δ/2005 του Οργανισμού Ρυθμιστικού της Αθήνας.

Με το έργο αυτό θα αλλάξει ο τρόπος μετακίνησης από και προς την Αθήνα μέσω των ΚΤΕΛ καθώς οι επιβάτες με την χρήση του δικτύου του Μετρό και των άλλων μέσων θα μπορεί με ένα μικρό κόστος να έχει άμεση πρόσβαση στον Τερματικό Σταθμό των ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα ενώ σε "απόσταση βολής" θα βρίσκεται ο ομώνυμος σταθμός Μετρό.

Το έργο έχει υψηλούς στόχους όπως:
- Να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό των υπεραστικών λεωφορείων, που ανέρχεται σε 10 εκατομ. περίπου επιβάτες ετησίως, επιτρέποντας κατά τρόπο οργανωμένο τις μετεπιβιβάσεις από όλα τα αστικά μέσα μεταφοράς (Μετρό, λεωφορεία, ΙΧ, Ταξί)

- Να σχεδιασθεί αρχιτεκτονικά ένα έργο με υψηλό επίπεδο αισθητικής, αποτελώντας τοπόσημο για την περιοχή και πόλο έλξης εμπορικών ή άλλων δραστηριοτήτων

- Να κινητοποιήσει και να επισπεύσει τις διαδικασίες για την ανάπτυξη ή ολοκλήρωση των δικτύων αστικής υποδομής (π.χ. τοπικό οδικό δίκτυο, δίκτυα κοινής ωφέλειας) που λείπουν στην περιοχή αυτή του Ελαιώνα

- Να συμβάλει σημαντικά στην πολεοδομική αναδιάρθρωση της περιοχής που σήμερα είναι κυρίως βιομηχανικού – χονδρεμπορικού χαρακτήρα, σε περιοχή με σύγχρονες επιχειρήσεις τριτογενούς κυρίως τομέα.

Το έργο αποτελεί ιδιωτική επένδυση και η υλοποίησή του προβλέπεται να γίνει με διαγωνισμό για τη σύναψη Σύμβασης Παραχώρησης, με χρηματοδότηση των ΚΤΕΛ και του παραχωρησιούχου (ΣΔΙΤ). Η Αττικό Μετρό θα είναι ο τεχνικός συντονιστής των μελετών και της κατασκευής του έργου, ενώ ο δήμος Αιγάλεω θα συμβάλλει στη διευκόλυνση της διαδικασίας έκδοσης των απαιτούμενων αδειών.

Ο παραχωρησιούχος θα αναλάβει την κατασκευή, την λειτουργία και την συντήρηση του σταθμού, ενώ το δημόσιο δεν θα χρειαστεί να βάλει χρήματα. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι, εάν κάθε ΚΤΕΛ δίνει ένα ευρώ από κάθε εισιτήριο που εκδίδει στον παραχωρησιούχο, η απόσβεση θα έχει ολοκληρωθεί κατά μέγιστον σε επτά χρόνια.

Ο νέος σταθμός θα συνδέεται υπογείως με το Μετρό, έργο το οποίο έχει πρακτικά γίνει, και χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, θα κατασκευαστεί χώρος στάθμευσης 500 θέσεων.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ταρτούφοι

“ Ο λόγος για τον κακομοίρικο λόχο των βουλευτών της συμπολίτευσης - τα χρώματα και τα κόμματα εκεί δεν έχουν πια καμιά σημασία. Τι να πεις... Όποιος είχε αυταπάτες για αυτή τη συντεχνία της κωλοτούμπας καιρός είναι να συνέλθει. Σιγά τα γάλατα - αυτό είναι το σχόλιο που αξίζει στις επιδείξεις τους. Και μια τέτοιας ποιότητας κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι ένα από τα επικίνδυνα φαινόμενα της εποχής ”
 
Του Θανάση Καρτερού

Οι δεξιοί εκλέχτηκαν καταγγέλλοντας το ΠΑΣΟΚ, τα Mνημόνια και την πολιτική Παπανδρέου και εξηγώντας γιατί αποκλείεται συνεργασία με το κόμμα του Βενιζέλου. Οι πασόκοι εκλέχτηκαν καταγγέλλοντας τον λαϊκισμό της Δεξιάς και προσωπικά του Αντώνη Σαμαρά. Όλοι μαζί εκλέχτηκαν με την υπόσχεση να αναθεωρήσουν τα Μνημόνια και να αλλάξουν την πολιτική που οδηγούσε τη χώρα στον γκρεμό - τη λάθος συνταγή σύμφωνα με τον Σαμαρά.

Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες. Και τα πάντα ψήφισαν χωρίς να τα διαβάσουν, και διαδικασίες κοινοβουλευτικά επιλήψιμες δέχτηκαν, και προεδρικά διατάγματα χειροκρότησαν, και νομοσχέδια ενός άρθρου έκαναν νόμους του κράτους με διαδικασίες επείγοντος και κατεπείγοντος. Και επέδειξαν ένα ταλέντο φοβερό να ξεχνούν σήμερα αυτό που έλεγαν χτες, να παραβιάζουν σήμερα αυτό που ανακήρυσσαν απαραβίαστο χτες και να μετακινούν σήμερα τις κόκκινες γραμμές που χαρακτήριζαν αμετακίνητες χτες.

Ο λόγος για τον κακομοίρικο λόχο των βουλευτών της συμπολίτευσης - τα χρώματα και τα κόμματα εκεί δεν έχουν πια καμιά σημασία. Οι οποίοι και τις τελευταίες μέρες αποδείχτηκαν ειδικοί να διυλίζουν το γάλα και να καταπίνουν την κάμηλο. Διότι τι να πει κανείς για ανθρώπους -πατέρες του έθνους μάλιστα!- οι οποίοι δέχονται να διαλυθούν τα τελευταία ίχνη εργατικής προστασίας, δέχονται να κατεδαφιστεί ό,τι έμεινε από το ασφαλιστικό σύστημα, δέχονται να χαριστούν οι τράπεζες σε ολιγάρχες, δέχονται να καταστραφεί κόσμος και κοσμάκης και τελικά εμφανίζονται και ευτυχείς γιατί κέρδισαν το γα του γάλακτος.

Έτσι, μετά την τσουρούτικη συμφωνία για το γάλα, που βρήκε σύμφωνη την τρόικα, πήραν μια βαθιά ανάσα. Και είναι λέει έτοιμοι πάλι να σηκώσουν το χέρι για να προσθέσουν νέες καταστροφές στις προηγούμενες, νέα δεσμά στα προηγούμενα, νέους ανέργους στους προηγούμενους, νέους φτωχούς κι απελπισμένους στους προηγούμενους. Και -μην το ξεχνάμε αυτό- νέα κέρδη στα προηγούμενα εκείνων που θεωρούν την κρίση ευκαιρία.

Τι να πεις... Όποιος είχε αυταπάτες γι' αυτή τη συντεχνία της κωλοτούμπας καιρός είναι να συνέλθει. Σιγά τα γάλατα - αυτό είναι το σχόλιο που αξίζει στις επιδείξεις τους. Και μια τέτοιας ποιότητας κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι ένα από τα επικίνδυνα φαινόμενα της εποχής. Γιατί στην προσπάθειά τους να παρατείνουν τον χρόνο της κυβέρνησης και της θητείας τους, θα μας ρημάξουν ολοκληρωτικά αν τους αφήσουμε. Διαφωνούντες και διαμαρτυρόμενοι, οι Ταρτούφοι....

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπό κατάληψη το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης...

Εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία διαμαρτύρονται κατά της διαθεσιμότητας...

Υπό κατάληψη βρίσκονται αυτή τη στιγμή τα γραφεία του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης στην οδό Φιλελλήνων.

Οι λόγοι της συμβολικής κατάληψης που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι των ασφαλιστικών ταμείων είναι η διαθεσιμότητα και οι απολύσεις που γίνονται στο Δημόσιο.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται γιατί 580 συνάδελφοί τους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, η οποία λήγει στις 18 Μαΐου και πρόκειται να απολυθούν.

Όπως λένε «η καθυστέρηση στο να βγει μια επικουρική σύνταξη φτάνει ακόμα και τα τέσσερα χρόνια, λόγω έλλειψης προσωπικού. Γι' αυτό θα πρέπει άμεσα οι συνάδελφοί τους να επιστρέψουν στις θέσεις τους»...

newsbeast.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια...

48ωρη απεργία της ΠΝΟ...

Δεν θα λύσουν κάβους τα πλοία Δευτέρα και την Τρίτη, καθώς η ΠΝΟ προχωράει σε 48ωρη απεργία, ενώ έχει προαναγγείλει ότι   οι κινητοποιήσεις της θα είναι επαναλαμβανόμενης μορφής.

Οι ναυτεργάτες καταγγέλλουν ότι το πολυνομοσχέδιο έφερε εν κρυπτώ νέες ρυθμίσεις σε βάρος των ναυτεργατών και κατηγορεί την κυβέρνηση για ανάλγητη και καταδιωκτική συμπεριφορά εναντίον τους.

Η ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης αφορά στις συλλογικές διαπραγματεύσεις στη ναυτική εργασία και παρέχει τη δυνατότητα να καθορίζονται και με την υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων. Έως τώρα η σύμβαση εργασίας των ναυτικών βασιζόταν στη συλλογική σύμβαση εργασίας που συμφωνούσε η ΠΝΟ με τους ακτοπλόους.

Παράλληλα η ΠΝΟ ζητάει την απόσυρση του άρθρου 25 του νομοσχεδίου περί «προγράμματος δρομολογίων έκτακτης ασφαλείας» στα πλοία της ακτοπλοΐας, χαρακτηρίζοντάς το απεργοσπαστικό και αναφέροντας ότι με αυτόν τον τρόπο, καταργούνται συνταγματικά και θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων...


iefimerida.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία...

Σε τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11.00 έως τις 15.00, προχωράει σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η στάση εργασίας αφορά στους  εργαζομένους των νοσοκομείων του λεκανοπεδίου, ενώ παράλληλα προγραμματίζεται συγκέντρωση, στις 12.00, των οδηγών και των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων των νοσοκομείων έξω από το υπουργείο Υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε την απόσυρση της διάταξης από το πολυνομοσχέδιο που προβλέπει την διαθεσιμότητα του συνόλου των οδηγών των νοσοκομείων και τη μεταφορά τους στο ΕΚΑΒ.

"Περιγράψαμε το χάος και τους κινδύνους για την Υγεία των Ασθενών που θα δημιουργηθούν στα Νοσοκομεία, από την στιγμή που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι Οδηγοί.

Ο Υφυπουργός Υγείας μας ανακοίνωσε ότι η διάταξη θα ψηφιστεί γιατί το ΕΚΑΒ θα μετατραπεί σε Ενιαίο Κέντρο που θα αναλάβει το σύνολο των αναγκών των Δημόσιων Νοσοκομείων σε μεταφορές και διακομιδές".

Οι Οδηγοί των Νοσοκομείων θα μεταφερθούν Οργανικά στο ΕΚΑΒ και οι ίδιοι, όσοι βέβαια είναι απαραίτητοι, θα διατεθούν από το ΕΚΑΒ για τις ανάγκες των Νοσοκομείων που σήμερα υπηρετούν.

Είπε επίσης ότι υπάρχει συντονισμός του ΕΚΑΒ με το Υπουργείο Υγείας ώστε να μην υπάρξουν λειτουργικά προβλήματα στα Νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της Διαθεσιμότητας των Οδηγών και ότι οι Συνδικαλιστές αντιδρούν σε όλες τις αλλαγές.

"Μεθοδεύουν το χάος χωρίς ενδοιασμούς προκειμένου να ιδιωτικοποιήσουν τις υπηρεσίες μεταφορών και διακομιδών των Νοσοκομείων" αναφέρεται στην ανακοίνωση...

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλλάζοντας εμείς… αλλάζει κι η Ελλάδα!

Ναι, ξέρω φίλε, οι αντοχές όλων μας δοκιμάζονται όσο ποτέ άλλοτε, όσο και τα όριά μας, που τα ξεπεράσαμε προ πολλού! Δε φταίμε εμείς που βαδίσαμε το δρόμο ,που μας δείχνανε, στο βαθμό που δεν είχαμε αντιληφθεί πόσο ήταν ολισθηρός και πόσο μας εκμαύλισε και μας εξαχρείωσε ως υπάρξεις!

Τώρα τον εαυτό μας βρίσκουμε και το ψεύτικο κι άρρωστο εγώ «πετάμε» στα σκουπίδια, στην ίδια μεριά που πετάξαμε κι αυτούς που μας προδώσαν! Δώσαμε αξία σε κούφια λόγια, στη σοβαροφάνεια της αγυρτείας, στους «σφαγείς» μας! Όποιον κι αν ψηφίζαμε το ίδιο «τέρας» έβγαινε με άλλο προσωπείο, δεξιό, κεντρώο ή αριστερό!

Είναι τουλάχιστον γελοίο πια να ασχολούμαστε με φτηνά ιδεολογήματα κι ενοχές, τη στιγμή που όλο το «πολιτικό» σκηνικό-το ξέρουμε δα-ήταν ένα φιάσκο κι ακόμα και το Σύνταγμά μας «νόμος» και τρόπος υποταγής! Χάσαμε τη ζωή μας στα σκουπίδια, που μας πλασάρανε ως πεποιθήσεις, τρόπο ζωής και νοοτροπίες! Καιρός τη δύναμη και την αξιοπρέπειά μας να πάρουμε πίσω, γιατί αυτά μας έκλεψαν! Κλέψανε τον βαθύτερο, τον αληθινό μας εαυτό και την ψυχή μας, το πιο ακριβό «δώρο» ζωής, τη μόνη μας αληθινή κι αθάνατή μας φύση! Έτσι «βούλιαξε» η ζωή στο ψέμα, στη ματαιότητα, στη μαυρίλα!

Όσο ποτισμένη με αίμα και προδομένη είναι αυτή η πατρίδα, άλλο τόσο λεηλατημένη καταπονημένη, τσακισμένη και «βιασμένη» είναι η ύπαρξή μας! Εμείς είμαστε η πατρίδα, που καλούμαστε αυτή την κρίσιμη ώρα να σώσουμε-κι είναι ιστορική αυτή η ώρα!

Όλους σε μια «φυλακή» αβάσταχτη μας έριξαν του ίδιου του εαυτού μας , που τον δίχασαν και μόνος παράδερνε στα κύματα του πιο «μαύρου», του πιο απάνθρωπου και βάρβαρου συστήματος, που γέννησε ποτέ ο πλανήτης! Πόλεμος, ανταγωνισμός, ψέμα, μίσος και φθόνος στοίχειωσαν τις ζωές μας και μια απέραντη ανασφάλεια, καχυποψία και φόβος για τον διπλανό, που πάνω του ξεσπούσε η αντάρα μας, η καχυποψία, η ανασφάλεια κι ο τρόμος !Έτσι έγινε «εχθρός» ο διπλανός μας κι εμείς μόνοι και δυστυχείς!

Τα διάφορα υποσυνείδητα μηνύματα που μας περνούσαν μας αποξένωσαν ,μας κομμάτιασαν και χάσαμε το δρόμο της καρδιάς και της ευθύνης! Όμως δεν είμαστε προορισμένοι στην κόλαση του άρρωστου κι υπερτροφικού «εγώ» να ζούμε, ούτε η φύση μας το αντέχει αυτό! Είμαστε από τη φύση μας όντα πολιτικά, που σημαίνει κοινωνικά, και τώρα βρίσκουμε τον άλλο δρόμο με τρόπο βάναυσο κι οδυνηρό. Η πιο σημαντική «είδηση» είναι ότι μέσα μας αλλάζουμε… κι αυτό είναι τόσο καταλυτικό, όσο δεν φανταζόμαστε!

Η απαίτηση για συνεννόηση, για αγώνα συλλογικό είναι πια όρος επιβίωσης για εμάς και την πατρίδα! Οι «ταμπέλες», οι διαιρέσεις, οι διαχωρισμοί, οι ιδεοληψίες –φαντασιώσεις και τα στερεότυπα, που «τεχνητά» εν πολλοίς μας υπέβαλαν ,είναι ο πραγματικός εχθρός κι όχι ο διπλανός μας, που τόσο αβασάνιστα και άδικα απορρίπτουμε!

Εμείς κρατάμε τη λύση και τη σωτηρία μας στα δικά μας χέρια! Εμείς, που η ζωή μας έκανε σκληρούς σαν τον βράχο και τόσο δυνατούς και γενναίους, όσο δεν φανταζόμαστε! Εκείνο που μας λείπει είναι η αρετή της διάκρισης κι η εμπιστοσύνη στο διπλανό μας!

Όταν χρόνια σε έχουν «φυλακισμένο» στο σκοτάδι, πώς να ξεχωρίσεις το φως, που ποτέ δεν σου επέτρεψαν να δεις; Πώς να εμπιστευτείς και ποιους ,όταν οι πάντες σε προδώσαν; Πού να σταθείς και τι ν’ αφουγκραστείς, όταν στη ρηχότητα, στην ευτέλεια και στο ψέμα και στο πηχτό σκοτάδι της «φυλακής» σου σε έριξαν; Κι όμως είμαστε οι πιο πολλοί στην ίδια θέση, και –θέλουν δε θέλουν πια-πιο πολλά μας ενώνουν, παρά μας χωρίζουν!

Είμαστε ο πολύπαθος Ελληνικός λαός, που τον σταυρώνουν Φαρισαίοι υποκριτές! Τον ποδοπατάνε, τον ευτελίζουν κατακλέβοντας τον κόπο του ,«σκοτώνοντάς» τον κάθε μέρα!

Όλοι μαζί ενωμένοι θα τη βρούμε τη δύναμη ,που μας έκλεψαν, γιατί ήδη βρίσκουμε το δρόμο της καρδιάς, τον μόνο πραγματικό δρόμο, που στη λύτρωση και στην ελευθερία οδηγεί, παρά τις οδύνες της νέας «γέννας».

Είναι και κάποιοι λίγοι «τρελοί» και «γραφικοί» ανάμεσά μας, ευαγγελιστές κι «απόστολοι» της αλήθειας, προάγγελοι της νέας εποχής, που ανατέλλει στις καρδιές μας! Είναι απίστευτο το πώς επιβεβαιώνονται και ως «σεσημασμένοι αιρετικοί» « χτυπιούνται» από το σύστημα της απάτης με χίλιους τρόπους -αθέατους για το ευρύ κοινό!

Αυτοί ως δάσκαλοι κι οδηγοί ,που συναισθάνονται τη «βαριά» τους ευθύνη μπορούν να βοηθήσουν στο «ταξίδι» μας αυτό-καθένας με τον τρόπο του- ώσπου οι πιο πολλοί να βρούμε μέσα μας το φως, που μας ενώνει και μας ανασταίνει ως ανθρώπους κι ως Έλληνες! Και τότε θα γίνουμε ο λαός που επιθυμούμε, αυτοί που θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην ανάσταση και στο «φως», που της αξίζει!

ΠΗΓΗ 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπερψηφίστηκε οριακά το πολυνομοσχέδιο – Διεγράφη από την ΝΔ ο Νικήτας Κακλαμάνης

“ Για άλλη μια φορά, οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν «ΝΑΙ» σε όλα στη Βουλή, με 152 και 151 ψήφους αντίστοιχα για τα δύο άρθρα του πολυνομοσχεδίου, εκτός από τον Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος καταψήφισε το ένα από τα δύο, γεγονός που οδήγησε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να τον διαγράψει από την Κ.Ο. της ΝΔ ” 
 
Για άλλη μια φορά, οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν «ΝΑΙ» σε όλα στη Βουλή, εκτός από τον Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος καταψήφισε το ένα από τα δύο άρθρα του πολυνομοσχεδίου, γεγονός που οδήγησε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να τον διαγράψει από την Κ.Ο. της ΝΔ.

Πιο συγκεκριμένα, το άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης Σαμαρά υπερψηφίστηκε με 152 ψήφους, ενώ το άρθρο 2 υπερψηφίστηκε στο όριο της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με 151 ψήφους.
 
ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο πολιτικός απατεώνας Χατζηδακης, εχει βρει τους άσχετους και τους γλεντά…

Βγαινει και παριστάνει τον υπηρέτη του καταναλωτή επειδη ρίχνει την τιμη του γάλακτος κατα 10 λεπτα, υποβιβάζοντας την ποιότητα.

Ο ανθρωπος που Τριπλασίασε την τιμη του πετρελαίου διαλύοντας καθε πιθανοτητα ανάπτυξης, εχει το θράσος να μιλα για προστασία του καταναλωτή. Και δεν το λεμε ανθρωπιστικά, αλλα στυγνά οικονομικά. Πήγαινε στην πλεον αναπτυσσόμενη χωρα του πλανήτη και Τριπλασίασε, ΟΧΙ, διπλασίασε απλα την τιμη του πετρελαίου. Και έλα σε λίγους μήνες να μας πεις που θα πανε οι δείκτες της ανάπτυξης.

Δυστυχώς, απεναντι του εχει τα ιδεοληπτικά της αριστεράς και τα προβοδουλα της ακροδεξιας. Τοσο σοφό ειναι το συστημα.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η κυβέρνηση έχει απολέσει την εμπιστοσύνη της Βουλής ;

Κάνοντας η κυβέρνηση ερμηνεία του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής (δια στόματος του κ. Βενιζέλου) εντελώς διαφορετική από αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απέφυγε να διαπιστωθεί ενώπιον του λαού, αν διαθέτει πλέον την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Μέχρι σήμερα, καμία κυβέρνηση δεν απέφυγε τη συζήτηση πρότασης δυσπιστίας. Σε παρόμοια περίπτωση, ο κ. Καραμανλής (ως πρωθυπουργός) είχε αποδεχτεί σχετική πρόταση του κ. Παπανδρέου (ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης) κατά του τότε υπουργού Εθνικής Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη. Μάλιστα, για να αποδειχτεί ότι η κυβέρνηση τότε διέθετε την εμπιστοσύνη της Βουλής, μετέτρεψε την πρόταση δυσπιστίας του κ. Παπανδρέου, σε καθολική εμπιστοσύνη της Βουλής προς την κυβέρνηση.

Έπειτα από αυτό, κανείς πλέον δεν γνωρίζει εάν η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου διαθέτει την εμπιστοσύνη της Βουλής ή παραμένει στην εξουσία παράνομα. Μάλιστα, ενώ αρχικά ο υπουργός Επικρατείας κ. Σταμάτης περίπου αποδέχτηκε την πρόταση δυσπιστίας, στη συνέχεια η κυβέρνηση πανικόβλητη έκανε κυβίστηση.

Η αποφυγή της κυβέρνησης να ζητήσει η ίδια την εμπιστοσύνη της Βουλής, δείχνει ξεκάθαρα ότι είτε γνωρίζει πως δεν διαθέτει πλέον την εμπιστοσύνη της Βουλής, είτε υποπτεύεται ότι θα υπάρξει «πολιτικό ατύχημα» και θα πέσει. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση της Ελλάδας παραμένει πλέον στην εξουσία με ένα τεράστιο ερωτηματικό για την νομιμότητά της.

hassapis-peter

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πραξικόπημα και ήττα της κυβέρνησης για την πρόταση μομφής κατά Στουρνάρα

Με αμηχανία στην αρχή, που γρήγορα μετατράπηκε σε αντικοινοβουλευτική – αντισυνταγματική συμπεριφορά, αντέδρασε στην πρόταση μομφής κατά του Στουρνάρα, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση, προεξάρχοντος του Βενιζέλου και προκλητικά απόντος του Σαμαρά.

Η πρόταση κατά του Στουρνάρα που κατέθεσε ο Αλ. Τσίπρας, αιφνιδίασε αρχικώς το προεδρείο της Βουλής και την κυβέρνηση. Χαρακτηριστική είναι η παρέμβαση του παρισταμένου υπουργού Επικρατείας Δ. Σταμάτη, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόκληση και έσπευσε να καθορίσει και χρονοδιάγραμμα συζήτησης έως το βράδυ της Τρίτης. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η προεδρεύουσα του Σώματος, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, βουλευτής της ΝΔ.

Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό, η κυβέρνηση, με πρωταγωνιστή τον αντιπρόεδρό της, Ε. Βενιζέλο εφηύρε το δικολαβικό επιχείρημα, πως δεν μπορεί να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά υπουργού, αν δεν έχει παρέλθει ένα εξάμηνο από την τελευταία πρόταση μομφής, είτε αυτή αφορούσε την κυβέρνηση, είτε έναν υπουργό. Η τελευταία πρόταση μομφής, συνολικά κατά της κυβέρνησης, είχε κατατεθεί τον Νοέμβριο του 2013 από τον ΣΥΡΙΖΑ. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση, προσπάθησε να παρακάμψει την πολιτική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, εξομοιώνοντας αυθαιρέτως την πρόταση μομφής κατά υπουργού με εκείνη συνολικά κατά της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστική της μεθόδευσης είναι ότι το προεδρείο της Βουλής απέφυγε να ζητήσει τη γνώμη του Επιστημονικού .Συμβουλίου Της Βουλής, παρότι είχε δεσμευθεί αρχικώς, η προεδρεύουσα Μ. Κόλλια- Τσαρουχά. Αντιθέτως, ο πρόεδρος της Βουλής Ε. Μεϊμαράκης επικαλέστηκε αορίστως τις γνώμες συνταγματολόγων, που όπως είπε, είχε ρωτήσει από τον περασμένο Νοέμβριο. Επέμεινε μάλιστα στην τακτική αυτή, παρότι ο Αλ. Τσίπρας είχε καταθέσει στο προεδρείο της Βουλής, τις γνωμοδοτήσεις δύο πανεπιστημιακών συνταγματολόγων, του Κ. Χρυσόγονου και της Ιφ. Καμτσίδου.

Ο Ε. Μεϊμαράκης ευθυγραμμίστηκε με τη γραμμή Βενιζέλου, ο οποίος μάλιστα, σε έξαλλη κατάσταση, επετέθη προσωπικά κατά του Αλ. Τσίπρα. Ο Ε. Μεϊμαράκης, συμπεριφέρθηκε ως εκπρόσωπος της πλειοψηφίας και όχι ως πρόεδρος της Βουλής, απαντώντας από καθ' έδρας, στην προειδοποίηση του Αλ. Τσίπρα, ότι θα κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του προεδρείου αν δεν τεθεί, αμέσως, σε συζήτηση και ψηφοφορία η πρόταση μομφής για το Στουρνάρα, όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής. Με το γνωστό ύφος του, μάλιστα, ο κ. Μεϊμαράκης, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να τον εκφοβίσει κανένας, αναφερόμενος στον Αλ. Τσίπρα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους χειρισμούς του προεδρείου και δήλωσαν ότι θα επιστρέψουν αργότερα, οπότε και θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου που έχει ζητήσει η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρωτοβουλία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά του Στουρνάρα είναι ένα μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα κι έξω από τη Βουλή, είναι αποφασισμένος να μην αφήσει σε χλωρό κλαδί τη μνημονιακή πλειοψηφία, η οποία, ευρισκόμενη σε κατάρρευση, τρέμει οποιαδήποτε εκτός προγράμματος ψηφοφορία. Ο Γ. Στουρνάρας έχει επικριθεί, με αφορμή ορισμένους χειρισμούς και δηλώσεις του, ακόμη και από βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος φοβήθηκαν ότι αν γινόταν ψηφοφορία, για τον υπουργό Οικονομικών, θα ήταν δυνατόν να προκληθεί πολιτικό ατύχημα. Και αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε άλλο ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Κάθε πραξικόπημα, όμως, ισοδυναμεί με ήττα για εκείνους που κατ' εξακολούθησιν καταφεύγουν σε αυτό, νομίζοντας ότι έτσι μπορούν να κυβερνούν.

ΠΗΓΗ
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Για κοιτάχτε το… Μ’ αυτό θα πάνε φυλακή…

Ο Νίκος Νικολόπουλος σήκωσε τις 767 σελίδες του πολυνομοσχεδίου, που το χαρακτήρισε 4ο μνημόνιο και η πρώτη ατάκα που πέταξε ήταν χιουμοριστική. «Φταίει, που δεν το διάβασε ο Χρυσοχοίδης;».

Στη συνέχεια όμως, πέρασε στα σκληρά. Χαρακτήρισε τον Σαμαρά «φαντομά», που  «άφησε να καταλάβουν όλοι, ποιος είναι ο πραγματικός αρχηγός, ο Βενιζέλος».

Χλεύασε τον Γεωργιάδη κι αυτούς που τον χειροκρότησαν. «Μπράβο! Έπεσε και χειροκρότημα στο άκουσμα ότι ψηφίζουμε με υπερηφάνεια το 4ο μνημόνιο».

Και πήγε στις… φυλακές. Ξανασήκωσε το ογκώδη φάκελο και είπε «για κοιτάχτε το. Αυτό θα είναι μέρος του κατηγορητηρίου, πάνω στο οποίο, σύντομα, θα αποφανθεί ο ελληνικός λαός και η Δικαιοσύνη».

Ψέματα;..

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τιμή δεν έχει η Τιμή!

«Τo πολίτευμα που έχετε επιβάλει, λέγεται δικτατορία της Τρόικας», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Συ.Ριζ.Α., μιλώντας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, με αφορμή το γεγονός ότι δίνεται στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το δικαίωμα να πωλήσει τις μετοχές των πτωχών μας τραπεζών που κατέχει, σε τιμή μικρότερη από τη χρηματιστηριακή τους αξία. Χαρακτήρισε δε, ποινική κολάσιμη πράξη, την πώληση των τραπεζικών μετοχών κάτω από τη χρηματιστηριακή τους τιμή.

Οι προθέσεις αυτής της κυβέρνησης, έχουν φανεί από τις πρώτες ώρες που ανέλαβε τις θλιβερές τύχες αυτής της χώρας, οπότε ο κ. εκπρόσωπος του Συ.Ριζ.Α., διέρρηξε για μια ακόμα φορά ανοιχτές θύρες.

Δεν αντιλαμβάνεται ο κ. εκπρόσωπος του Συ.Ριζ.Α. ότι αυτό που βιώνουμε στις μέρες μας είναι μια μορφή ειδεχθούς πτωχευτικής διαδικασίας? To αντιλαμβάνεται!

Δεν αντιλαμβάνεται ότι η κυβέρνηση των Ολετήρων συμπεριφέρεται ως σύνδικος αυτής της πτώχευσης και όχι ως εντολοδόχος του Ελληνικού λαού? To αντιλαμβάνεται!

Από τις πρώτες ώρες που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας αυτός ο «σύνδικος», συμπεριφέρθηκε συστηματικά υπέρ των συμφερόντων των δανειστών και κατά των θεμελιωδών συμφερόντων της πτωχής Ελλάδας, συνεχίζοντας έτσι το καταστροφικό έργο του παρασυνταγματολόγου με την ψυχογενή βουλιμία, που αφού κούρεψε γουλί όλα τα ταμεία δημοσίου συμφέροντος, μαζί και τους μικρούς ομολογιούχους, ανέλαβε αναπληρωτής πρωθυπουργός της κυβέρνησης των Ολετήρων για να θριαμβολογεί σήμερα ανενδοίαστα για τις καταστροφικές επιλογές στις οποίες έσυρε τη χώρα.

Από τις πρώτες ώρες που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ετούτη η κυβέρνηση των Ολετήρων, βγάζει στο σφυρί όλα τα περιουσιακά στοιχεία της πτωχής Ελλάδας σε ένα εξευτελιστικό παζάρι για «κολλητούς» και φίλους αυτού του παρασιτικού συστήματος που αναπαράγεται και επιβιώνει, τρώγοντας τις σάρκες των ασθενέστερων από εμάς, κάνοντας τους φτωχούς, φτωχότερους, τους πλούσιους, πλουσιότερους και διαλύοντας τη ραχοκοκαλιά αυτής της κοινωνίας και της οικονομίας: τους μικρομεσαίους επαγγελματίες.

Μετά τη μεγάλη ληστεία της Αγροτικής Τράπεζας, δήγμα στο ταλαιπωρημένο κορμί της πτωχής Ελλάδας και δείγμα των προθέσεων και των σχεδιασμών, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι ή να διαταραχτούν τα μπάνια του λαού, η κυβέρνηση των Ολετήρων αποθρασύνθηκε.

Ξεπουλά, πλέον, αντί πινακίου φακής, κερδοφόρους οργανισμούς σε φίλους, ύποπτους λαθρεμπορίας καυσίμων. Παραχωρεί, πλέον, δεξιά κι αριστερά, εθνικά εμπράγματα δικαιώματα αντί αστείων τιμημάτων, σε χρυσούς χορηγούς, ύποπτους αδικαιολόγητου πλουτισμού. Βγάζουν οι αναίσχυντοι στο σφυρί, μέχρι και τον αέρα που ανεπνέομε. Εν μέσω μιας αδιανόητης διαπλοκής των τριών εξουσιών και μιας κατάφωρης συνταγματικής εκτροπής, κεραυνοβολεί ο «σύνδικος» με επαχθείς και παράνομους φόρους και άλλα δεινά επί δικαίων αλλά όχι επί αδίκων!

Είναι, τάχα, ζήτημα το αντίτιμο με το οποίο θα πωληθούν οι πτωχές μας τράπεζες μετά από όλα τούτα τα πρωτοφανή που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας?

Όχι, δεν είναι ζήτημα η τιμή. Ζήτημα είναι οι διαμαρτυρημένες υποθήκες που κουβαλούν στα σεντούκια τους αυτές οι πτωχές τράπεζες. Ζήτημα είναι και οι διάφορες λίστες που βρίσκονται στα κιτάπια των πτωχών μας τραπεζών. Αυτά είναι τα ζητήματα.

Αυτά τα τραπεζικά «χαρτιά» εμπεριέχουν τα δάκρυα και το αίμα του ελληνικού λαού και αλίμονο αν βρεθούν οι υποθήκες στα χέρια αυτών των αρπακτικών της διεθνούς κερδοσκοπίας με τα οποία συναγελάζονται οι ανθρωπόμορφες ύαινες που μας κυβερνούν.

Αυτά τα τραπεζικά «χαρτιά» εμπεριέχουν το δικαίωμα ελέγχου των τραπεζικών αρχείων και των κατάστιχων με τις ανομίες όλων αυτών που μας κυβέρνησαν και συνεχίζουν να μας κυβερνούν, καταληστεύοντας το δημόσιο πλούτο από τη μακρινή εποχή της τράπεζας Κρήτης, ώστε σήμερα να τρέμουν οι λήσταρχοι τους «λίσταρχους» και κάπως έτσι να πορευόμαστε.

Δεν έχει σημασία, λοιπόν, αν το αντίτιμο των τραπεζικών μετοχών είναι λίγο μεγαλύτερο ή λίγο μικρότερο από τη χρηματιστηριακή τους τιμή, γιατί, στην πραγματικότητα, η αποκατάσταση της Τιμής του έθνους περνάει μέσα από τα κιτάπια τους∙ και ως γνωστόν, «τιμή δεν έχει η Τιμή».

Διέρρηξε για μια ακόμα φορά ανοιχτές θύρες, λοιπόν, ο κ. εκπρόσωπος του Συ.Ριζ.Α. γιατί αυτό που προέχει τώρα είναι να σταματήσουμε όλοι μαζί το καταστροφικό έργο του «συνδίκου» της πτώχευσης, απαιτώντας την απόλυσή του!

Ασφαλώς, το θέμα πια έχει περάσει σε σημείο πέρα από μια πολιτική διαμάχη μεταξύ αριστερών και δεξιών. Το θέμα έχει πια περάσει σε ένα σημείο ώστε να είναι μια διαμάχη μεταξύ εντίμων και ατίμων!

Αποχωρήστε, επιτέλους κύριοι! Αποχωρήστε από τη Βουλή, από αυτό το άντρο των Ολετήρων. Αποχωρήστε, χωρίς πρόθεση να επιστρέψετε σε αυτά τα έδρανα. Έτσι, για να δούμε πόσοι θα παραμείνουν εκεί μέσα για να ψηφίσουν το νέο ξεπούλημα. Πενήντα? Εκατό? Περισσότεροι? Υπάρχουν, επιτέλους, έντιμοι άνθρωποι μέσα σε αυτό το κοινοβούλιο ή δεν υπάρχουν?

Το σύνθημα πρέπει σήμερα να είναι: Έξω όλοι οι έντιμοι από το άντρο των Ολετήρων!

my-pillow-book

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δημοσιογραφικές «πόρνες»: Τα αργύρια του επαγγέλματος…

Τα κανάλια, όπως έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές αποτελούν τις «ομάδες κρούσης» των «νταβάδων» και των κυβερνητικών ανδρεικέλων τους. 

 Έτσι, σαν «ομάδες κρούσης» των ληστών και δημίων (οικονομικών και πολιτικών), ξερνούν ΟΛΗ τη φαιά Πανούκλα της καθεστωτικής απάτης και μωρολογίας.

Στο αυτιστικό θέαμα των καναλιών αποτυπώνεται δραματικά όλη η πνευματική ανέχεια, η κυνική μωρολογία, η σήψη και αυθάδεια των κυρίαρχων ελίτ εξουσίας και των ροπαλοφόρων τους: Ο δωσιλογισμός, η κομπάζουσα βλακεία, το αχαλίνωτο ψεύδος, η παρασιτική «αλητεία», ο αχαλίνωτος τραμπουκισμός και το κιτσαριό, όλα αυτά παίρνουν αποκρουστικές μορφές, μέσα από ένα θίασο πολύχρωμης ποικιλίας και ρόλων...

Δεν αποτελεί, συνεπώς, καμία έκπληξη: Οι δημοσιογραφικές «πόρνες» να εισπράττουν τα αργύρια του «επαγγέλματος» από τα αφεντικά τους. Αργύρια ποικίλων μορφών (οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά, «φακελάκια» κάθε είδους…).

Ένα τέτοιο «αργύριο» επαγγελματικής «πορνείας» είναι η μεταπήδηση της ρεπόρτερ του mega, Μαρίας Σπυράκη, από τη δημοσιογραφική «πορνεία» στην πολιτική: Μια θέση στο ευρω-ψηφοδέλτιο της ΝΔ!!!

Αμείφτηκε το «δημοσιογραφικό» της έργο:
Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού!!!

Δηλώνει συγκινημένη:

«Τώρα πια θα μπορώ να μιλάω ελεύθερα για την επιτυχία της κυβέρνησης και τη σωτηρία της πατρίδας από τον Αντώνη Σαμαρά, πράγμα που μέχρι πρότινος δεν έκανα σεβόμενη τη δημοσιογραφική δεοντολογία»!!!
Σεβόταν τη «δημοσιογραφική δεοντολογία»!!!


Τα φερέφωνα χάνουν και την αίσθηση του γελοίου…


Οι απολογητές του δωσιλογισμού, οι μαϊμούδες των ΜΜΕ που αποτελούν τους «μπάτσους» του κατοχικού καθεστώτος, μιλούν για «δημοσιογραφική δεοντολογία».

Δηλαδή, η επίλεκτη «ομάδα κρούσης» των ληστών και δημίων, το mega, λειτουργεί με τους κανόνες της «δημοσιογραφικής δεοντολογίας»: Τι μακάβριος μορφασμός εμπαιγμού…

Το ίδιο και οι μαϊμούδες του Σκάι και όλων των καναλιών ανάγουν το λίπος της επαγγελματικής πορνείας τους και τον τραμπουκισμό τους και τις διαστροφές του παρασιτισμού τους, σε «δημοσιογραφική δεοντολογία».



Αν παρακολουθήσει κάποιος ένα βράδυ το Σκάι π.χ., θα διαπιστώσει αβίαστα όλα τα χαρακτηριστικά του φαιού αυτιστικού θεάματος (που περιγράφουμε στην αρχή), συμπυκνωμένα και αποτυπωμένα στα πρόσωπα του Ευαγγελάτου και του «μπράβου» του: Τ. Χατζή!

Και αυτοί εραστές της "δημοσιογραφικής δεοντολογίας" είναι…

Οι δημοσιογραφικές πόρνες κάθε είδους και τα καθεστωτικά βυθοκορήματα κάθε χρώματος στηρίζουν ασύστολα το καθεστώς του 4ου Ράιχ στο όνομα της «δημοσιογραφικής δεοντολογίας»!!!


ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!