EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Οι 50 αλλαγές που φέρνουν τα πάνω κάτω στην ελληνική αγορά

Όλες οι αλλαγές της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο. Τι αλλάζει για φάρμακα-φαρμακεία, γάλα, ψωμί, βιβλία, καύσιμα, εκπτώσεις-προσφορές, δομικά υλικά και τουρισμό

Πενήντα είναι οι αλλαγές-κλειδιά της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ που φέρνουν τα πάνω κάτω στον ανταγωνισμό και περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση την Κυριακή.

Κατά την εισήγηση του, στην παρουσίαση των αλλαγών που φέρνει το νομοσχέδιο, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης τόνισε πως έχει αξιοποιηθεί η συντριπτική πλειονότητα των προτάσεων του ΟΟΣΑ. «Συγκεκριμένα υιοθετήσαμε το 82% περίπου των προτάσεων -όπως είχαμε πει εξαρχής- ενώ ένα 8% αφορά αλλαγές που έγιναν με βάση τις κυβερνητικές αποφάσεις (π.χ. γάλα και φάρμακα). Ένα 5% των προτάσεων, επίσης, θα εξετασθεί στο γενικότερο πλαίσιο των εισφορών υπέρ τρίτων που το χειρίζεται το υπουργείο Οικονομικών και θα εξετασθεί μέχρι το τέλος του έτους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Με το σημερινό νομοσχέδιο που ενισχύει τον ανταγωνισμό στην αγορά, σπάμε τα  άλατα δεκαετιών. Καταργούμε εκατοντάδες στρεβλώσεις στην οικονομία και τα νομοθετημένα καρτέλ, που προστάτευαν τους λίγους εις βάρος των πολλών», συμπλήρωσε ο υπουργός.

«Είναι αδιανόητο για λόγους προστασίας κάποιας επαγγελματικής ομάδας, να κρατάμε χαμηλά τον ανταγωνισμό και να αφήνουμε ψηλά τις τιμές», επεσήμανε

Οι αλλαγές στο λιανικό εμπόριο αφορούν τα εξής:

Φάρμακα – Φαρμακεία

1. -Καταργούνται οι ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ φαρμακείων, ενώ διατηρούνται τα πληθυσμιακά κριτήρια.

2. -Καταργείται το ελάχιστο ποσοστό 50% που έπρεπε να κατέχει ο αδειούχος φαρμακοποιός στην κοινή εταιρεία με άλλο φαρμακείο ή φαρμακαποθήκη. Τα ποσοστά συμμετοχής σε εταιρείες φαρμακείων ή φαρμακαποθηκών θα καθορίζονται στο εξής ελεύθερα.

3. -Επιτρέπεται σε φαρμακοποιούς να ιδρύουν ή να διευθύνουν περισσότερα του ενός φαρμακεία.

4. -Αίρεται η απαγόρευση της συστέγασης φαρμακείων ή φαρμακοποιών με άλλα καταστήματα.

5. -Καταργείται το ελάχιστο εμβαδόν φαρμακαποθήκης και του χώρου εξυπηρέτησης του κοινού (φαρμακοπωλείο) σε περιπτώσεις συστέγασης φαρμακείων.

6. -Απελευθερώνονται προς τα κάτω οι τιμές των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), με κατάργηση του εγγυημένου περιθωρίου κέρδους των φαρμακείων. Οι ανώτατες τιμές των ΜΗΣΥΦΑ διατηρούνται στα σημερινά επίπεδα και ύστερα από τρίμηνο θα γίνει αποτίμηση της κατάστασης που θα διαμορφωθεί στην αγορά. Τα νέα ΜΗΣΥΦΑ που θα τεθούν σε κυκλοφορία στο εξής θα διατίθενται σε ίδιες ή χαμηλότερες τιμές εφόσον υπάρχουν ήδη κυκλοφορούντα με όμοιες δραστικές ουσίες, περιεκτικότητες και φαρμακοτεχνικές μορφές. Για όσα δεν υπάρχουν όμοιες δραστικές ουσίες, η τιμολόγηση θα γίνεται με βάση τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων χωρών -μελών της Ε.Ε.

7. -Απελευθερώνεται το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων για τις έξι ημέρες της εβδομάδας (εκτός Κυριακής), με πρόνοια φυσικά να παραμείνει ο θεσμός των εφημεριών. Ως προς την απελευθέρωση του ωραρίου οι φαρμακοποιοί θα έχουν δύο επιλογές: προκειμένου να περιλαμβάνεται ένα φαρμακείο στον κατάλογο των εφημερευόντων, το διευρυμένο ωράριο θα πρέπει να καλύπτει τουλάχιστον τις ώρες της εφημερίας και θα πρέπει επίσης να γνωστοποιείται εκ των προτέρων και να τηρείται υποχρεωτικά. Εξυπακούεται ότι τα φαρμακεία θα μπορούν να λειτουργούν επιπλέον ώρες, πέρα από το ωράριο της εφημερίας. Η δεύτερη επιλογή είναι, τα φαρμακεία να λειτουργούν όσες ώρες επιλέγει ο φαρμακοποιός, χωρίς περαιτέρω δεσμεύσεις. Στην περίπτωση αυτή δεν θα περιλαμβάνονται στην λίστα των εφημερευόντων.

8. -Προβλέπεται ρητά ότι βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής μπορούν να πωλούνται και εξ αποστάσεως (μέσω Ίντερνετ).

9. -Ως ΜΗΣΥΦΑ θα χαρακτηρίζονται στο εξής τα φάρμακα που κυκλοφορούν σε τρεις χώρες – μέλη της ΕΕ ως τέτοια (αντί για πέντε).

Καύσιμα

10. Καταργούνται σειρά ρυθμίσεων που περιορίζουν τον ανταγωνισμό. Μεταξύ άλλων: επιτρέπεται σε Προμηθευτικούς Συνεταιρισμούς και Κοινοπραξίες να διαθέτουν αποθηκευτικούς χώρους, καταργούνται οι περιορισμοί στη διακίνηση πετρελαίου θέρμανσης από πωλητές χωρίς αποθηκευτικούς χώρους, κατοχυρώνεται δικαίωμα των πρατηριούχων να κάνουν εισαγωγές καυσίμων, αίρεται η απαγόρευση πώλησης πετρελαίου θέρμανσης από πρατήρια των εθνικών οδών. Προϋπόθεση σε κάθε περίπτωση είναι στις εγκαταστάσεις διακίνησης των καυσίμων να λειτουργεί σύστημα ελέγχου εισροών – εκροών.

11. Καταργείται η υποχρέωση των πρατηρίων χωρίς αποκλειστική σύμβαση συνεργασίας με εταιρεία εμπορίας να αναρτούν την πινακίδα «ΑΠ-Ανεξάρτητο Πρατήριο».

Περίπτερα – Κυλικεία – Καπνός

12. -Αποσαφηνίζεται το καθεστώς χορήγησης αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων και κυλικείων. Παραμένει ο περιορισμός που προβλέπει ότι το 30 % των θέσεων περιπτέρων παραχωρούνται ύστερα από κλήρωση σε άτομα με ειδικές ανάγκες και πολύτεκνους, με εισοδηματικά κριτήρια. Αποσαφηνίζεται το καθεστώς διάθεσης προϊόντων καπνού με την επιφύλαξη των διατάξεων που αφορούν την προστασία της δημόσιας υγείας (απαγόρευση πώλησης σε ανήλικους, απαγόρευση διαφήμισης, απαγόρευση καπνίσματος σε συγκεκριμένους χώρους, κλπ.)

Βιβλία

13. -Απελευθερώνονται οι τιμές των βιβλίων, με εξαίρεση τα λογοτεχνικά βιβλία, για τα οποία διατηρείται η ενιαία τιμή μόνο για την πρώτη έκδοση και με ανώτατο χρονικό όριο τα δύο χρόνια. Το καθεστώς της ενιαίας τιμής σημαίνει ότι οι λιανέμποροι δεν μπορούν να κάνουν έκπτωση πάνω από 10% επί της τιμής που ορίζει ο εκδότης. Για τις λοιπές κατηγορίες βιβλίων και για τις επόμενες εκδόσεις των λογοτεχνικών, οι τιμές απελευθερώνονται. Στα λογοτεχνικά έργα σύμφωνα με το άρθρο 33 του ν. 2121/1993 περιλαμβάνονται: διηγήματα, νουβέλες, μυθιστορήματα, ποιήματα, δοκίμια, κριτικά δοκίμια, θεατρικά έργα, ταξιδιωτικά έργα, βιογραφίες. Στην έννοια του βιβλίου περιλαμβάνονται τα CD, DVD που αναπαράγουν το περιεχόμενο συγκεκριμένου βιβλίου καθώς και τα ηλεκτρονικά βιβλία (e-book).

14. -Παρέχεται η δυνατότητα διοργάνωσης περισσότερων εκθέσεων βιβλίων.

Κυριακές

15. -Εφαρμόζεται πιλοτικά, για ένα χρόνο σε τρεις τουριστικές περιοχές η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους. Οι περιοχές θα καθοριστούν ύστερα από διαβούλευση με τοπικούς και συλλογικούς φορείς.

Εκπτώσεις – Προσφορές

16. -Θεσπίζεται Κώδικας Δεοντολογίας για την προστασία του καταναλωτή κατά τις προσφορές και εκπτώσεις. Ο Κώδικας θα ρυθμίζει μεταξύ άλλων τον τρόπο αναγραφής των τιμών κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, τις χρονικές περιόδους των προσφορών, κ.α. Δεν αλλάζουν οι τακτικές και ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι που θεσπίστηκαν με το νόμο 4177/2013 (από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος Αυγούστου οι τακτικές, το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου οι ενδιάμεσες).

17. -Καταργείται η απαγόρευση διενέργειας εκπτώσεων στα καταστήματα stock και outlet.

18. -Καταργείται ο περιορισμός στην περίπτωση διενέργειας προωθητικών ενεργειών, σύμφωνα με τον οποίο η αξία του προϊόντος που δίδεται ως δώρο πρέπει να είναι μικρότερη της αξίας του κύριου προϊόντος.

Απορρυπαντικά

19. Καταργούνται τα τέλη γνωστοποίησης της χημικής σύνθεσης των απορρυπαντικών στο Γενικό Χημείο του Κράτους ενώ η υποχρεωτική γνωστοποίηση της χημικής σύνθεσης των προϊόντων αντικαθίσταται από απλό ενημερωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χωρίς υποχρέωση αναγραφής του αριθμού καταχώρισης. Έτσι μειώνεται το κόστος και καταργούνται περιττά διοικητικά εμπόδια τόσο για την εγχώρια παραγωγή όσο και για τις εισαγωγές προϊόντων, με αποτέλεσμα την ενίσχυση του ανταγωνισμού και τη συγκράτηση των τιμών καταναλωτή.

Ανώτατες τιμές

20. Αποσαφηνίζεται ότι οι ανώτατες τιμές πώλησης για τα προϊόντα (νερό, τοστ, καφές, τσάι) που προβλέπονται στην Υπουργική Απόφαση για τους κανόνες ΔΙΕΠΠΥ ισχύουν περιοριστικά στους χώρους που προβλέπει η ίδια απόφαση (αεροδρόμια, πλοία, γήπεδα, αρχαιολογικοί χώροι, κλπ.), για την αποφυγή παρεξηγήσεων.

Ψωμί

21. -Ορίζεται ρητά ότι το ψωμί και τα αρτοπαρασκευάσματα θα ζυγίζονται υποχρεωτικά ενώπιον του καταναλωτή σε όλα τα σημεία πώλησης.

22. -Καταργούνται οι προκαθορισμένες ποσότητες και το προκαθορισμένο βάρος πώλησης άρτου και αρτοσκευασμάτων. Στις πινακίδες θα αναγράφεται η τιμή ανά κιλό και συμπληρωματικά , στα προϊόντα που πωλούνται συνήθως με το κομμάτι (π.χ. κουλούρια τύπου Θεσσαλονίκης) και η τιμή ανά τεμάχιο.

23. -Επιτρέπεται η πώληση ψωμιού από όλα τα καταστήματα τροφίμων και ποτών εφόσον εφοδιαστούν με άδεια πρατηρίου και με την επιφύλαξη τήρησης των υγειονομικών διατάξεων και των διατάξεων σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία των καταναλωτών. Εξαιρούνται κρεοπωλεία, πτηνοπωλεία, ιχθυοπωλεία και περίπτερα στα οποία δεν μπορεί να πωλείται ψωμί.

24. -Καταργείται η υποχρέωση των αρτοποιείων να τηρούν αποθέματα αλεύρων, καυσίμων και αλατιού για την παραγωγή ψωμιού τριών ημερών το καλοκαίρι και μιας εβδομάδας τις υπόλοιπες εποχές.

25. -Καταργείται η εισφορά που επιβάλλεται σε κάθε αγορά αλεύρου υπέρ του ταμείου επικουρικής ασφάλισης αρτοποιών.

26. -Καταργείται η αναχρονιστική διάταξη περί ελάχιστης δυναμικότητας παραγωγής για τους αρτοποιούς της πρωτεύουσας.

27. Προβλέπεται η έκδοση σύγχρονου κώδικα καλών πρακτικών για τρόφιμα-ποτά με κοινή απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του υπουργού Οικονομικών, μετά από διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς. Στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας, η ανάδειξη των παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων και η προστασία του καταναλωτή.

Γάλα

28. -Το γάλα θα διακρίνεται πλέον σε “παστεριωμένο γάλα” και σε “γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας”.

29. -Αίρεται ο νομικός περιορισμός της ανώτατης διάρκειας συντήρησης του γάλακτος χαμηλής παστερίωσης και ορίζεται ότι η διάρκεια συντήρησης τόσο για το παστεριωμένο όσο και για το γάλα υψηλής παστερίωσης θα καθορίζεται με βάση τη μέθοδο παστερίωσης σε κάθε βιομηχανία, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη.

30. -Στη συσκευασία κάθε προϊόντος, θα πρέπει να αναγράφονται: η ημερομηνία παστερίωσης, η ημερομηνία λήξης καθώς και η διάρκεια “ζωής”. Π.χ. “γάλα 5 ημερών”, “γάλα 7 ημερών” κλπ.

31. -Θεσπίζεται νέα κατηγορία γάλακτος, το «γάλα ημέρας» που συσκευάζεται σε διάστημα 24 ωρών από την άμελξη και η διάρκεια συντήρησής του δεν υπερβαίνει τις δύο ημέρες από την ημερομηνία παστερίωσης.

Ελαιόλαδο

32. -Επιτρέπεται για λόγους οικονομίας κλίμακος η διακίνηση ελαιολάδου σε συσκευασίες 10, 20, 25 και 50 λίτρων αποκλειστικά για κατανάλωση σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, καντίνες ή άλλες παρόμοιες εγκαταστάσεις.

Δομικά υλικά

33. -Αίρεται η υποχρέωση διακίνησης χύδην τσιμέντου από χώρες της ΕΕ μέσω των Κέντρων Διανομής, υπό προϋποθέσεις και εφόσον διασφαλίζεται ο έλεγχος της ποιότητας του προϊόντος.

34. -Αίρονται οι προϋποθέσεις περί ελάχιστου εταιρικού κεφαλαίου (500.000 ευρώ) και περί ελάχιστου όγκου των αποθηκευτικών χώρων (2.000 κυβικά μέτρα) που απαιτείται να έχουν οι κάτοχοι ‘Αδειας Εμπορίας Ασφάλτου.

35. -Ευθυγραμμίζεται η διάρκεια της άδειας λειτουργίας των μηχανημάτων κατεργασίας των αδρανών υλικών με τη διάρκεια της άδειας εκμετάλλευσης του λατομείου.

36. -Περιορίζονται μια σειρά από διοικητικά βάρη, όπως η υποχρέωση υποβολής στοιχείων για τιμές, εξαγωγές, κλπ. από τα λατομεία.

37. -Θεσπίζονται αντικειμενικά κριτήρια για τον υπολογισμό των αναλογικών μισθωμάτων σε λατομεία αδρανών υλικών, καταργώντας το μέχρι σήμερα ασαφές καθεστώς.

38. -Καταργείται η επιβάρυνση 2% επί της τιμής πώλησης τσιμέντου υπέρ του Ταμείου Επικουρικής Ασφαλίσεως Προσωπικού Εταιρειών Τσιμέντων.

Τουρισμός

39. -Καταργούνται περιορισμοί (χιλιομετρικές αποστάσεις, δυναμικότητα κλινών, κ.α. ) για ίδρυση ξενοδοχείων, κέντρων αθλητικού και προπονητικού τουρισμού, κέντρων θαλασσοθεραπείας, συνεδριακών κέντρων, χιονοδρομικών κέντρων.

40. -Καταργείται η έγκριση καταλληλότητας του ΕΟΤ για το οικόπεδο ή γήπεδο τουριστικής εγκατάστασης.

41. -Αίρονται περιορισμοί ως προς την εκμίσθωση επιβατηγών ιδιωτικής χρήσης: Συγκεκριμένα, καταργείται το ελάχιστο όριο κυβισμού των αυτοκινήτων που είναι 1.500 κ.εκ. και μειώνεται η ελάχιστη διάρκειας μίσθωσης από 12 ώρες που είναι σήμερα σε 6.

42. Εξομοιώνονται παλαιοί και νέοι επαγγελματίες ως προς τη δυνατότητα απόκτησης τουριστικών λεωφορείων, καινούργιων ή μεταχειρισμένων.

43. -Καταργείται η υποχρέωση γνωστοποίησης, θεώρησης και έγκρισης τιμών από τις τουριστικές επιχειρήσεις προς τον ΕΟΤ και το ΞΕΕ, καθώς οι ρυθμίσεις αυτές περιορίζουν τον ανταγωνισμό.

44. -Αίρεται ο περιορισμός ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής σε αλιευτικούς λιμένες ή καταφύγια, εφόσον σε απόσταση μικρότερη των 5 ναυτικών μιλίων λειτουργεί τουριστικός λιμένας σκαφών αναψυχής, διευκολύνοντας το θαλάσσιο τουρισμό.

45. -Εξισώνονται όλες οι τουριστικές εγκαταστάσεις, παλιές και νέες ως προς τις προϋποθέσεις διάθεσης υγρών αποβλήτων. Για την ομαλή μετάβαση των υφιστάμενων επιχειρήσεων στο νέο καθεστώς, παρέχεται μεταβατική περίοδος 18 μηνών.

46. -Επεκτείνεται η δυνατότητα διαδικτυακών τουριστικών γραφείων να παρέχουν όσες υπηρεσίες παρέχουν τα τουριστικά γραφεία με φυσική παρουσία.

47. Εξομοιώνονται παλιές και νέες εγκαταστάσεις ως προς τους όρους δόμησης που εφαρμόζονται σε περίπτωση επέκτασης.

Γενικές ρυθμίσεις

48. -Αίρονται εμπόδια για τη συγχώνευση και το διαχωρισμό εγκαταστάσεων.

49. -Ορίζεται ρητά η δυνατότητα ταυτόχρονης μεταφοράς με Φορτηγό Ιδιωτικής Χρήσης ευπαθών και μη ευπαθών προϊόντων με την προϋπόθεση ύπαρξης ειδικών διαχωριστικών για τη στεγανοποίηση του ενός διαμερίσματος από το άλλο.

50. Καταργείται η υποχρέωση ύπαρξης χώρου στάθμευσης για τις εταιρίες φορτηγών ΔΧ, παλιές και νέες.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πάλι λέει ψέματα ο Σαμαράς

Τα επίσημα στοιχεία από την ΕΕ / ΔΝΤ δείχνουν ότι η αυτοπεποίθηση του Σαμαρά είναι μια απάτη

του SON OFEON

Μερικά διαγράμματα που λήφθηκαν από την ΕΕ και το ΔΝΤ βάζουν τέλος στη διαμάχη σχετικά με το χρηματοδοτικό χάσμα της Ελλάδας σήμερα το πρωί: Χωρίς περαιτέρω στήριξη με το δανειακό πρόγραμμα η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει τον Μάιο.

Και ακόμα κι αν αυτή η βοήθεια είναι διαθέσιμη στο κοντινό μέλλον, η χώρα θα χρεοκοπήσει χωρίς ακόμη περισσότερη βοήθεια τον Αύγουστο.

Μόλις δύο ημέρες πριν από την πρωτοχρονιά του 2014 ο Αντώνης Σαμαράς είπε στους ανθρώπους του ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το πρόγραμμα διάσωσης της τον επόμενο χρόνο, χωρίς να χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο βοήθειας. "Το 2014 θα κάνουμε το μεγάλο βήμα εξόδου από τη δανειακή σύμβαση", είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό διάγγελμα." Το 2014, η Ελλάδα θα βγεί έξω στις αγορές και πάλι [και] θα αρχίσει να γίνεται μια κανονική χώρα... Δεν θα υπάρξει ανάγκη για νέα δάνεια και νέες συμφωνίες διάσωσης".

Όμως, τα στοιχεία που λαμβάνονται από το Slog δείχνουν ότι είπε ψέματα.

Ο κ. Σαμαράς είπε στους Έλληνες κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου ότι η ελάφρυνση του χρέους θα ερχόταν πριν από τα Χριστούγεννα. Δεν έγινε κάτι τέτοιο. Τώρα πλέον υπονοεί ότι δεν υπάρχει έλλειμμα στον προϋπολογισμό. Υπάρχει.

Υποστηρίζει ότι το πολυδιαφημισμένο πλεόνασμα 800 εκ. ευρώ του προηγούμενου έτους θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος. Δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Τα δύο πρώτα διαγράμματα δείχνουν την έκταση του χρηματοδοτικού κενού.

Οι συνολικές πληρωμές που οφείλονται για το 2014 είναι 31,6 δις ευρώ.

Τα συνολικά κεφάλαια του δανείου που θα καλύψουν το ποσό αυτό είναι 17,5 δις ευρώ.

Το ελληνικό πλεόνασμα των 0,8 δις ευρώ δεν φτάνει για να καλύψει ένα τόσο μεγάλο χρηματοδοτικό κενό.

Το δεύτερο διάγραμμα αναδεικνύει πότε το αναπόφευκτο χρηματοδοτικό κενό θα δημιουργήσει κίνδυνο χρεοκοπίας.

Με κόκκινο χρώμα επισημαίνονται οι "επικίνδυνες" περίοδοι.

Για το 1ο τρίμηνο Ιαν-Μαρ 2014 δεν υπάρχει καθόλου χρηματοδοτικό κενό: Η δανειακή βοήθεια ισούται ακριβώς με τα ποσά και το χρονοδιάγραμμα των τίτλων που λήγουν.

Αλλά στο δεύτερο τρίμηνο - ειδικά την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου - τα πράγματα καταρρέουν .

Στις 20 και 21 Μαίου τρεις επιβλητικά μεγάλες οφειλές για κεφάλαιο και τόκους καθίστανται ληξιπρόθεσμες.

Η μεγαλύτερη από αυτές - ένα ποσό 5,2 δις ευρώ - είναι επίσης κυμαινόμενου επιτοκίου και έτσι θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, αν χαθεί μέχρι τότε η εμπιστοσύνη.

Εδώ το κενό χρηματοδότησης για να αποφευχθεί η χρεοκοπία είναι σχεδόν τόσο μεγάλο όσο και το ποσό που οφείλεται, δηλαδή 4,7 δις ευρώ.

Με βοήθεια διαθέσιμη ίση με 4,7 δις ευρώ (και χωρίς αύξηση στο επιτόκιο) η Αθήνα θα μπορούσε να μπει στο τρίτο τρίμηνο χωρίς να χρεοκοπήσει.

Στη συνέχεια, όμως, στις 20 Αυγούστου τα πράγματα πάνε και πάλι άσχημα, καθώς δύο ακόμη μεγάλες οφειλές φτάνουν στην προθεσμία λήξης τους.

Το κενό χρηματοδότησης εδώ είναι 5,6 δις ευρώ.

Ακόμα και αν η Τρόικα επιτρέψει στην Ελλάδα να προκαταβληθεί η υποστήριξη του τέταρτου τριμήνου, η διαφορά θα ήταν ακόμα 3,8 δις ευρώ.

Έτσι, στο πολύ καλύτερο και πιο αισιόδοξο σενάριο ο Αντώνης Σαμαράς χρειάζεται 8,5 δις ευρώ από οικονομικά ή δημοσιονομικά πλεονάσματα ...και τα χρειάζεται μέσα στις επόμενες 16 εβδομάδες.

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να επιτευχθεί αυτό είναι μέσω μαζικών κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων, με αυξημένους φόρους και με ανάπτυξη.

Το 2013 το πλεόνασμα των 0,8 δις ευρώ προήλθε όλο από πωλήσεις, περικοπές και φόρους.

Δεν υπήρξε καμία ανάπτυξη.

Στην πραγματικότητα, η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 4,6 % ...ενώ ο Σαμαράς προβλέπε 3,8 %. Και το πλεόνασμα χρειάστηκε 12 μήνες για να προκύψει .

Ας το παραδεχτούμε. Ο Σαμαράς είπε ψέματα.

Η συζήτηση της επιστροφής στις αγορές είναι καθαρή φαντασία.

Αυτός το ξέρει, το ξέρουμε εμείς, ο Σόιμπλε το ξέρει και στις Βρυξέλλες το ξέρουν.

Οι μόνοι άνθρωποι που δεν το ξέρουν είναι η αυτάρεσκη μεσαία τάξη και οι Έλληνες επαγγελματίες.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο χρονοδιάγραμμα εδώ.

Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανάμεσα στις 22 και 25 Μαΐου του 2014... Την επόμενη ημέρα μετά την προδιαγραφόμενη ελληνική χρεοκοπία. Τρομακτική σύμπτωση.

Οι εκλογές γίνονταν πάντα προηγουμένως τον Ιούνιο.

Αλλά αυτή τη φορά, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ψήφισε ομόφωνα να φέρει την ημερομηνία προς τα εμπρός. Το πράγμα γίνεται όλο και πιο περίεργο.

Και όπως σημείωσα πέρυσι ο Όλι Ρεν επιβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα μετά τις ευρωεκλογές ...το νωρίτερο. Στην πραγματικότητα ο Φινλανδός χρησιμοποίησε για την χρονική στιγμή τελευταία τη λέξη "καλοκαίρι".

Πέρυσι, πρόβλεψα ότι πολλά σημάδια δείχνουν ότι μερικοί πολύ μεγάλοι και έξυπνοι οικονομικοί παράγοντες αισθάνονται ότι όλα τα στοιχήματα τελειώνουν μετά την Άνοιξη του 2014.

"Εξακολουθώ να βλέπω το τέλος του 4ου τριμήνου του 2013 μέχρι και τέλος του 1ου τριμήνου του 2014 σαν το χρονικό παράθυρο στο οποίο θα δούμε μια σημαντική κορύφωση κινδύνου, πριν το διαδεχθεί κατά τα τρία τελευταία τρίμηνα του 2014 και έως το 2015 αυτό που θα μπορούσε να είναι ένα ξεπούλημα κατά 25 % έως 50 % στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές, "προειδοποίησε ο Bob Janjuah της Nomura σε σημείωμα προς τους πελάτες κατά τη χρονική στιγμή.


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΟΣ ΑΡΘΡΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΤΗΝ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014
πηγη

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Οι πίνακες που δημοσιεύονται στο άρθρο εξηγούν πολλά πράγματα που συμβαίνουν σήμερα.

Στην αριθμητική και στα οικονομικά τα ψέματα έχουν μικρά ποδάρια.

Το περίφημο πρωτογενές πλεόνασμα δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από το Eurogroup επίσημα, αλλά μάλλον η προσέγγιση του άρθρου επιβεβαιώθηκε από τα πράγματα.

Το ποσό που αποφασίστηκε να μοιρασθεί σαν κοινωνικό μέρισμα ανακοινώθηκε ως 520 εκατ ευρώ.

Παλαιότερα είχε ανακοινωθεί ότι θα μοιραζόταν το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος. Συνεπώς το "πλεόνασμα" προκύπτει ότι είναι μόλις 742 εκατ. ευρώ ή αλλιώς κάποιο ψέμα έχει ειπωθεί.

Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί σύμφωνα με το νόμο που βρίσκεται προς ψήφιση μετά από 2 μήνες, δηλαδή στα τέλη Μαίου.Μετά τις ευρωεκλογές και πάλι..

Οι κινήσεις στον Ελληνικό τραπεζικό χώρο με τις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών Αlpha και Πειραιώς, καθώς και η σχεδιαζόμενη πώληση της Eurobank δείχνουν ότι η κυβέρνηση πασχίζει να συγκεντρώσει επειγόντως χρήματα πριν την 21 Μαίου 2014.

Aν αθροίσουμε 1,2 δις ευρώ από την ΑΜΚ της Alpha, 1,75 δισ. ευρώ από την τράπεζα Πειραιώς και 1,35 δις ευρώ από την Εθνική τράπεζα φτάνουμε σε σίγουρα 4,3 δις ευρώ.

Από αυτό προκύπτει όμως ότι μας λείπουν περίπου 400 εκατ ευρώ μέχρι τον Μάιο.

Μπορούμε να υποθέσουμε λοιπόν ότι δεν είναι τυχαίο ότι ή πληρωμή του κοινωνικού μέρισματος καθορίσθηκε μετά τον Μάιο. Είναι πολύ πιθανό ότι δεν θα καταβληθεί ποτέ, εκτός από τους ένστολους που θα απορροφήσουν 20 εκατ ευρώ.

Αν προκύψει και η ιδιωτικοποίηση της Eurobank με 3 δισ ευρώ επιπλέον φτάνουμε στα 7,3 δις ευρώ.

Το ερώτημα είναι που θα βρεθούν όμως τα 6,8 δις ευρώ που λείπουν (=31,6-(17,5+7,3)).

Προφανώς ένα τόσο μικρό ποσό μπορεί να βρεθεί με έξοδο στις αγορές.

Αυτό γενικά είναι το κυβερνητικό σχέδιο.

Θα μου επιτρέψετε όμως να προσθέσω κάποιες απρόβλεπτες πινελιές.

Αυτοί που σχεδιάζουν επί χάρτου τις εξελίξεις δεν έχουν πιθανολογήσει καθόλου το ενδεχόμενο να μην καταβληθεί ποτέ τμήμα της υπόλοιπης βοήθειας, δηλαδή των 17,5 δις ευρώ.

Αυτό θα μπορούσε να προκύψει από το ΔΝΤ, που έχει ως μέλη και χώρες αναπτυσσόμενες, που δεν βλέπουν με καλό μάτι την έκθεση του ΔΝΤ στο χρέος της Ελλάδας.

Το ΔΝΤ αντιμετώπισε ξαφνικά την ανάγκη να χρηματοδοτήσει τα επόμενα δύο χρόνια την Ουκρανία με 18 δις δολάρια. Ως τώρα προέβλεπε ότι μέχρι τον Μάιο του 2014 θα έπαιρνε πίσω 2 δις δολάρια από την Ουκρανία, που δε θα πάρει. Από κάπου λοιπόν θα πρέπει να κάνει οικονομίες.

Και αυτό δυστυχώς δεν θα το αποφασίσει μόνη της η κα Lagarde...

Eπιπλέον όλοι προεξοφλούν ότι η ιδιωτικοποίηση της Eurobank θα είναι μία εύκολη υπόθεση.

H Eurobank χρωστάει στο κράτος 950 εκατ ευρώ από μετατρέψιμα σε μετοχές ομόλογα και εμφάνισε ζημιές 1,15 δις ευρώ για το 2013.

Ποιός παλαβός επενδυτής θα επενδύσει από 2 έως 3 δισ ευρώ σε μία τράπεζα, που θα έχει τον Μάιο ληξιπρόθεσμες οφειλές 2,1 δις ευρώ; (=1,15+0,95)

Γιατί να το κάνει; Για να καλύπτει επί τρία χρόνια τις ζημιές και μετά να του πάρει την τράπεζα κάποιος αγοραστής της συστημένος από το ΤΧΣ;

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα αποκτήσει ως τον Μάιο επιπλέον προβλήματα ρευστότητας τουλάχιστον σ΄ένα από τους πυλώνες του.

Τα κεφάλαια της ΑΜΚ δεν θα αυξήσουν την ρευστότητα των τραπεζών που θα τις πραγματοποιήσουν, καθώς θα δοθούν για την εξόφληση των ομολόγων του δημοσίου που λήγουν τον Μάιο.

Στην πράξη αυτό που θα συμβεί δεν είναι καν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Τα ίδια κεφάλαια θα μείνουν σταθερά:

Τα νέα κεφάλαια θα αντικαταστήσουν ισόποσα ίδια κεφάλαια με την μορφή μετατρέψιμων ομολόγων σε μετοχές.

Μάλιστα σαν παρενέργεια ενδέχεται κάποιοι κύριοι μέτοχοι να δουν τα ποσοστά τους να μειώνονται, σε βαθμό που να κινδυνεύουν να χάσουν τον έλεγχο των τραπεζών τους από ξένους (ή Ελληνες ανταγωνιστές) μεγαλομετόχους.

Διασκέδασα πολύ διαβάζοντας στον τύπο για την ηθική υποχρέωση του κου Λάτση να στηρίξει την Eurobank, κατά την άποψη του κου Προβόπουλου.

Αν ο κος Λάτσης σκόπευε να διαθέσει 2,5 δισ ευρώ σε ελληνικές τράπεζες γιατί να μην μπει σήμερα ή στο μέλλον ως παρένθετος επενδυτής στην τράπεζα Πειραιώς και την Alpha μέσω των μετοχών που θα εκδοθούν στην επικείμενη "ΑΜΚ";

'Η μήπως για κάποιο λόγο δεν θα μπορούσε και ο "ιδιοκτήτης" των μετοχών είναι συγκεκριμένος και δεσμευμένος να μην μπορεί να πουλήσει;

To "κυβερνητικό" σχέδιο μπάζει από παντού, γιατί καταστρώθηκε από "αποτυχημένους" τραπεζίτες που δεν έχουν καθόλου πολιτικό ένστικτο και γνώσεις.

'Η μήπως θα έπρεπε μιλήσω για "αποτυχημένους" πολιτικούς που το παίζουν έμπειροι τραπεζίτες χωρίς τις απαραίτητες οικονομικές γνώσεις;

Aπ' ότι φαίνεται το Amherst και κάποιο επώνυμο Ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα πρέπει στο παρελθόν να μην προετοίμαζε καλά τους μαθητές του στο μάθημα των οικονομικών και της παγκόσμιας ιστορίας.

Τα αποτελέσματα τα πληρώνουν σήμερα οι 'Ελληνες πολίτες, των οποίων η επιμονή αναμένεται να εξαντληθεί τον Αύγουστο του 2014.

Μήπως δεν καταλάβατε από το άρθρο ότι για τον Αύγουστο 2014 σχεδιάζονται να γίνουν εσπευσμένα βουλευτικές εκλογές με πρόσχημα την σωτηρία της χώρας από την "επερχόμενη" χρεοκοπία?

Εκτός βέβαια αν οι εκλογές προκύψουν τον Απρίλιο φέτος, αν γίνει "κάποιο" ατύχημα στην ψηφοφορία της Βουλής.

Ο λόγος τότε δε θα είναι το γάλα, αλλά κάποιες ρυθμίσεις που προβλέπονται να ψηφισθούν για την "καταπολέμηση" της διαφθοράς με μεγαλύτερο πρόστιμο τα 150.000 ευρώ....



ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ 2014
 
ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΑΪΟ ΚΑΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2014

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Κώστας Λουράντος διέσυρε τηλεοπτικά τον Τάκη Χατζή (ΒΙΝΤΕΟ)

Σφοδρή αντιπαράθεση, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, είχαν σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Αττικής, Κώστας Λουράντος, με τον γνωστό δημοσιογράφο, Τάκη Χατζή, με αφορμή την απεργία των φαρμακοποιών και τον τρόπο που ορισμένοι δημοσιογράφοι παρουσιάζουν τα γεγονότα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τάκης Χατζής, ρώτησε τον πρόεδρο του Συλλόγου Φαρμακοποιών Αττικής «Τι σημαίνει το κρέμασμα αφισών βουλευτών; Είναι δημοκρατία αυτό;». Μόλις ο Κώστας Λουράντος επιχείρησε να απαντήσει άκουγε κάτι μουρμουρητά από τον δημοσιογράφο, με αποτέλεσμα να πει ότι «Θέλετε να με ακούσετε; Είστε προκατειλημμένος. Αν είστε έτσι δεν μπορώ να μιλήσω μαζί σας». Ο Τάκης Χατζής, απάντησε με το γνωστό «Καλά ναι, εντάξει».

Η συζήτηση «άναψε» όταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Αττικής, υπογράμμισε ότι «Φασισμός είναι να εκβιάζει ο υπουργός τον πρόεδρο», με τον Τάκη Χατζή (δημοσιογράφο) να απαντά «Δεν με ενδιαφέρει εμένα τι κάνει ο υπουργός». Η απάντηση αυτή ήταν αρκετή για να κάνει «πυρ και μανία» τον Κώστα Λουράντο, ο οποίος σημείωσε νε νόημα ότι «Εσάς τους δημοσιογράφους, σας έχουν στα ώπα – ώπα. Δεν καταργήθηκε το αγγελιόσημο», για να προσθέσει απευθυνόμενος προς τον παρουσιαστή της εκπομπής ότι «Δεν μου αρέσουν οι προκατειλημμένοι που έρχονται σε μια εκπομπή για να κάνουν τσαμπουκά. Εγώ τσαμπουκάδες δεν δέχομαι». Ο Τάκης Χατζής (δημοσιογράφος), απάντησε εκ νέου με το «Καλά εντάξει».

Ο Τάκης Χατζής (δημοσιογράφος), τόνισε απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του Συλλόγου Φαρμακοποιών Αττικής ότι «Ποιος είστε εσείς που θα πείτε στον υπουργό να παραιτηθεί;», με τον Κώστα Λουράντο να απαντά «Έλληνας πολίτης είμαι, όχι Γερμανός πολίτης. Εσείς είστε Γερμανός. Εσείς είστε συντεχνία που θέλετε μέσω των ΜΜΕ να περάσετε τις απόψεις σας. Είστε καθοδηγητές της κοινής γνώμης και προσπαθείτε να διαστερβλώσετε τα πάντα. Δεν έχετε καμιά αξία. Απολύτως τίποτα».

Δείτε το video και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του:
 

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ψιλικατζίδικι επαναστατικότητα

H Μάχη του Γάλακτος μαίνεται, μάγκες και ψευτόμαγκες απειλούν, το αν θα είναι μπαγιάτικο οκτώ ημερών ή φρέσκο έξι έχει γίνει μείζον θέμα για πολιτικούς επαναστάτες που δεν δείχνουν την ίδια συγκίνηση και αγανάκτηση για τη κατάψυξη των Ελλήνων στον χειμώνα που πέρασε, για τους ανασφάλιστους που δεν έχουν πρόσβαση στην αδώνεια Υγεία, για τους ασφαλισμένους που δεν έχουν υγεία, για τους άστεγους που πληθαίνουν, για τους άνεργους που αβγαταίνουν.

Όχι πως η ιστορία του γάλακτος είναι μικρή και δεν αφορά την ελληνική κτηνοτροφία που είναι γονατισμένη. Αλλά οι αντιδράσεις (όταν υπάρχει τόση αδράνεια σε τόσα άλλα) είναι πολιτικός ιησουιτισμός και ψιλικατζίδικι επαναστατικότητα.

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα «φιλαράκια» Σαμαρά-Βενιζέλου στη Λίστα Νικολούδη (διαβάστε όλα τα ονόματα)

Παραδόθηκε στη Βουλή η Λίστα Νικολούδη, όπου αναφέρονται τα ονόματα συνολικώς 75 δημάρχων και περιφερειακών συμβούλων, οι οποίοι εντοπίστηκαν με «προβληματικά» πόθεν έσχες και για τους οποίους διεξάγεται εισαγγελική έρευνα. Ανάμεσα στα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι αυτό του Μανωλη Αγγελάκα, διορισμένου γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, πρώην ευρωβουλευτή και φίλου του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θεώρησε μάλλον περιττό να υποβάλει πόθεν έσχες. Ανάμεσα στους ελεγχόμενους είναι κι ο πολιτικός φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο επί χρόνια δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης στον οποίο εντοπίστηκε ανακριβής δήλωση.

Διαβάστε όλα τα ονόματα:

                         ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΛΟΙΠΑ, ΕΤΟΣ 2013

                            ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΙΔΙΟΤΗΤΑ, ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΙΩΓΚΟΣ, ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ



ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ, ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ, ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ



ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ



ΜΑΡΙΟΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ,  ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΣ ΤΥΡΙΝΘΑΣ, ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ



ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΝΟΥ, ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ



ΘΩΜΑΣ ΓΙΑΝΟΥΣΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ, ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ



ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ, ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ



ΜΙΧΑΗΛ ΑΔΑΜΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΛΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.ΔΟΞΑΤΟΥ ΔΡΑΜΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ, ΜΕΛ. ΟΙΚ. ΕΠ. Δ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΑΓΓΕΛΑΚΟΣ, ΜΕΛ. ΟΙΚ. ΕΠ. Δ. ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΕΛΕΘΕΡΙΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝ ΜΕΛΟΣ ΟΙΚ/ΚΗΣ ΕΠ. ΤΟΠΕΙΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΟΥΣΙΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΔΗΜ. ΕΠ. ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΣΥΚΕΩΝ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΘΩΔΑΣ , ΠΡ.Δ. ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΙΑΚΑΤΣΟΣ, Τ.Μ ΟΙΚ/ΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΠΟΥΛΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΛΕΣ, ΠΡ. ΟΙΚ. ΕΠ. ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΣΙΜΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΕΛΕΝΗ ΚΑΥΚΑΛΑ, ΜΕΛΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΝΤΟΛΙΑΣ, ΑΝ. Μ. ΕΠ. ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ,ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΤΖΑΓΙΩΡΓΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.ΔΟΞΑΤΟΥ ΔΡΑΜΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΟΥΛΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΓΚΑΔΙΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡ. ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΟΥΡΑΜΙΔΗΣ, ΑΝ. ΟΙΚ/ΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΡΣΑΡΑΚΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΛΕΙΤΟΡΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΔΗΜ. ΕΠ. ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Δ.ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ -ΣΑΠΩΝ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΥΤΣΟΜΙΧΑΛΗΣ, Α.Μ ΟΙΚ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΡΑΝΙΩΤΗΣ, Τ.Μ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΥΚΩΝΑ ΣΕΡΡΩΝ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΟΙΚ. ΕΠ. Δ. ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΣΣΗΣ, ΜΕΛΟΣ ΟΙΚ. ΕΠ. Δ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΝΙΚΟΛΑΣ ΛΙΟΛΙΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΚΡΩΝ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ,  ΜΕΛΟΣ  ΕΠ. ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΚΡΑΝΤΩΝΑΚΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΣΥ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΛΩΛΑΚΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΟΙΚ. ΕΠ. Δ.ΠΕΙΡΑΙΑ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΝΔΡΟΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ ΧΙΟΥ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΜΙΧΑΗΛ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΡΟΥΤΣΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΚΟΛΩΝΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΛΟΥΚΙΑ ΜΠΙΖΙΟΥΡΑ, Τ.Μ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΩΚΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΟΙΚ. ΕΠ. Δ.ΛΟΚΡΩΝ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΜΟΡΑΝΤ ΛΑΜΠΙΛ, ΜΕΛΟΣ ΟΙΚ. ΕΠ. Δ. ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΔΗΜ. ΕΠ., ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ. ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ, ΚΥΛΛΗΝΗΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΝΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΑΣΣΙΑΝΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΑΠΟ 30/8/12, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.ΔΟΞΑΤΟΥ ΔΡΑΜΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ, ΜΕΛΟΣ ΔΗΜ. ΕΠ. Δ.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΈΩΣ 2010 ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΟΙΚ. ΕΠ. Δ.ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ -ΣΑΠΩΝ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΙΟΥ,ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡ. ΔΗΜ. ΕΠ., ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΑΚΗ, ΜΕΛΟΣ ΟΙΚ. ΕΠ., ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΤΡΥΦΩΝ ΠΕΡΔΙΚΑΣ, ΜΕΛΟΣ ΟΙΚ. ΕΠ. Δ. ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕΛΟΣ  ΕΠ. ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΕΛΕΝΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΟΥ, Τ.Μ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Δ. ΤΟΠΕΙΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΑΓΓΕΛΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΑΜΟΙΛΗΣ, ΜΕΛΟΣ  ΕΠ. ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΑΝΕΣΤΗΣ ΣΕΡΕΤΗΣ,  ΜΕΛΟΣ ΟΙΚ. ΕΠ. Δ. ΔΟΞΑΤΟΥ ΔΡΑΜΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΡΙΜΠΟΝΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΤΡΥΦΩΝ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ, ΜΕΛΟΣ ΔΗΜ. ΕΠ. Δ. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΛΟΥΚΑΣ ΤΖΑΝΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΖΕΛΕΠΑΚΗΣ, ΜΕΛΟΣ  ΕΠ. ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΙΩΤΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΙΡΛΑΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.ΔΟΞΑΤΟΥ ΔΡΑΜΑΣ,ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΥΚΕΩΝ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ ΤΣΙΜΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΜΦΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΟΙΚ. ΕΠ. Δ. ΛΕΣΒΟΥ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΦΥΝΙΡΙΔΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.ΔΟΞΑΤΟΥ ΔΡΑΜΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΟΥ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.ΔΟΞΑΤΟΥ ΔΡΑΜΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΜΙΧΑΗΛ ΖΟΡΠΙΔΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΛΟΙΠΑ, ΕΤΟΣ 2013



ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΡΑΜΠΑΣ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ, Γ.Γ ΑΠΟΚ. ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΥ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΙΑΠΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ-ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ



ΘΕΟΔΩΡΗΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ, ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ


ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

''Προαπαιτούμενα'' και προαπαιτούμενα..

Προαπαιτούμενο το πολυνομοσχέδιο,
..προαπαιτούμενη η ρύθμιση για το γάλα(!),
..προαπαιτούμενη η εξόντωση των φαρμακείων, και κάθε είδους ελεύθερων επαγγελματιών,
επιστημόνων ή μή!
Προαπαιτούμενη η σφαγή της κοινωνίας..

Και όλα αυτά προαπαιτούμενα για την δόση;
Όχι βέβαια! Προαπαιτούμενα για την συνέχιση και την εμπέδωση της οικονομικής κατοχής της χώρας,
..για την στήριξη από την τρόϊκα της ελεεινής κυβέρνησης του ελεεινού Ψευταρά,
..για την διαφύλαξη της καρεκλίτσας των επίορκων και προδοτών του λαού βουλευτών,
..για την διαιώνιση του ''συστήματος'' και των συμφερόντων των εθνικών εργολάβων, προμηθευτών, καναλαρχών, και λοιπών βδελλών στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτά απ' την μεριά την δικιά τους..
Κι απ' την μεριά την δικιά μας, του λαού,
..ποιά είναι τα προαπαιτούμενα για την επιβίωση, για την αξιοπρέπεια, για την επαναφορά της Εθνικής μας ανεξαρτησίας;

Πολύ λίγα. Δύο πράγματα:
Η πολιτική εξόντωση των δοσιλόγων που κυβερνούν και κυβέρνησαν τα τελευταία τέσσερα τουλάχιστον χρόνια,
..και το στήσιμο Ειδικού Δικαστηρίου, που θα δικάσει δίκαια και σκληρά όλους αυτούς που επιβουλεύτηκαν την ελευθερία του λαού και της χώρας,
..που καταπάτησαν το Σύνταγμα και κουρέλιασαν την λειτουργία θεσμών και Δημοκρατίας,
..που στήριξαν την δική τους εξουσία και πολιτική επιβίωση στην πτωχοποίηση του Έλληνα πολίτη, σε 2,5 εκατομμύρια ανέργους, σε έξι χιλιάδες αυτοκτονίες, στην απελπισία και την εξαθλίωση του λαού!

Έτσι πρέπει να γίνει, και έτσι θα γίνει!
Και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους..
Δύσκολο, σκληρό και ανηφορικό,
..αλλά με ελπίδες πραγματικής ανάκαμψης και διάσωσης της χώρας και των μελλοντικών γενεών!..

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ως πότε παλληκάρια...

Θεέ μου, τι φτηνή κωμωδία, μα την αλήθεια, κι αυτή με το γάλα...
Ισοπεδώνουν περισσότερες ζωές, θάβουν περισσότερα όνειρα, μοιράζουν περισσότερη δυστυχία, υπογράφοντας νομοσχέδια που δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν –αν ποτέ τα διάβαζαν- και αυτοί συνεχίζουν να μας εμπαίζουν με πρόσχημα το γάλα...


Λες και δεν ήταν ξεκάθαρες οι προθέσεις των Ολετήρων και για το γάλα, από το περασμένο καλοκαίρι... ή και από την αρχή ακόμα, για όποιον είχε μάτια να βλέπει...

«Τα πρόβατά με τις μπλε και τις πράσινες προβιές, πρόβατα που όλα μαζί βελάζουνε μέσ’ το ζεστό παχνί της Βουλής, χειμάζουνε κι όλο τα ίδια αναχαράζουνε…», θα γράψει χαριτολογώντας, αλλά εσφαλμένα, ο χρονογράφος της εποχής μας για την Κυριακή 30 Μαρτίου του σωτήριου έτους 2014, γιατί ετούτοι δεν είναι πρόβατα! Είναι μόνο θηλαστικά, της οικογένειας των Υαινίδων, ανθρωπόμορφες ύαινες που μυρίζουν στον αέρα τη μυρωδιά της ετοιμοθάνατης Ελλάδας και τους τρέχουν τα σάλια για το τσιμπούσι που έχει στηθεί!

Έχει γραφτεί από παλιά και έχει διαπιστωθεί από ακόμα παλιότερα ότι οι αναίσχυντοι που μας κυβερνούν, ξεπουλάνε τα απομεινάρια του δημοσίου πλούτου, ως να επρόκειτο για εκχωρημένο στα (απο)κόμματά τους τιμάριο, για να ταΐσουν με το αζημίωτο, ένα ειδεχθές, ύποπτης προέλευσης, αδηφάγο κι ανεξέλεγκτο δημόσιο χρέος που οι ίδιοι με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους εδημιούργησαν!

Και ακόμα και σήμερα παραμένουν απαράλλαχτοι, αμετανόητοι κι επικίνδυνοι.
Ο εσμός των βο(υ)λευτών που την Κυριακή 30 Μαρτίου θα ψηφίσουν ακόμα περισσότερα βάρη για τους αδύναμους και ακόμα μεγαλύτερες διευκολύνσεις για τους δυνατούς, είναι δίποδες ύαινες, που ήδη έχουν χώσει τα βρωμερά τους δόντια πάνω στο κορμί της μισοπεθαμένης Ελλάδας.

Έχουν όμως ευθύνη και οι άλλοι, της αντιπολίτευσης που σαν τα κοκόρια, κοκορεύονται από τα έδρανα της Βουλής.

Οι ώρες είναι κρίσιμες κι ετούτη η Βουλή είναι μια ατιμασμένη Βουλή που πρέπει να διαλυθεί πάραυτα.

Κανείς έντιμος αιρετός δε θα έπρεπε να βρίσκεται πια εκεί μέσα, γιατί η εξουσία αυτής της Βουλής είναι καταργημένη και τα περισσότερα από τα συνταγματικά δικαιώματα αυτού του λαού έχουν καταπατηθεί προ πολλού.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο.


Δεν υπάρχει άλλος χρόνος, γιατί κάθε μέρα που ξημερώνει στην Ελλάδα και μας βρίσκει με αυτούς τους άτιμους στο τιμόνι της κυβέρνησης, κάθε τέτοια μέρα είναι μια κακή, μια κάκιστη μέρα για τους γέρους, για τους αρρώστους, για τα παιδιά, τα γεννημένα και τα αγέννητα.

Κάποτε χρειάζονταν 151 ψήφοι για να επισφραγιστούν οι προγραμματισμένες εκτελέσεις των συνταξιούχων, των επισφαλώς εργαζόμενων, των ασθενών και των ανήμπορων.

Τώρα που λίγα-λίγα, χώνουν στη φυλακή τα ακροδεξιά εγκληματικά στοιχεία του σιναφιού τους, όχι πάντως τα περισσότερο εγκληματικά στοιχεία μέσα σε αυτή τη Βουλή των Αχρησίμευτων, τώρα, λοιπόν, χρειάζονται και λιγότερες από 151 ψήφους. Ας πηδάνε εδώ κι εκεί μερικά ποντίκια από το καράβι που βουλιάζει, πέρα βρέχει για τους Ολετήρες.

Αλλά εσύ επιμένεις να σκέφτεσαι απαράλλαχτα, έτσι ευφάνταστος που είσαι και να ονειρεύεσαι ότι θα βρεθούνε αρκετές ψήφοι ετούτη τη φορά ώστε να καταψηφιστούν τα νέα μέτρα.

Θα κάνουν, λέει, για πρώτη φορά αυτοί οι ανεπάγγελτοι που είναι στρογγυλοκαθισμένοι στα βουλευτικά έδρανα, κάτι χρήσιμο στη ζωή τους για πρώτη φορά και θα πουν εν τέλει το μεγάλο "Ὀχι" και θα γιορτάζομε στο μέλλον ένα νέο "Ὀχι", ξανά, όπως γινόταν κάποτε, σε εποχές ξεχασμένης δόξας.

Αλλά αυτές είναι φρούδες ελπίδες κι αυτός ο λαός, όλοι εμείς, που στο όνομά μας ομιλούν οι ταγοί της Τηλεδημοκρατίας μας, μέχρι πότε, τάχα, θα τους ανεχόμαστε;

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κ. Χατζηδάκης: «Μνημονιακή υποχρέωση από το 2012 η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ» - Κάγκελο ο δημοσιογράφος (ΒΙΝΤΕΟ)

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή τόνισε ότι η εφαρμογή της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ ήταν μνημονιακή υποχρέωση της χώρας από τον Ιούνιο του 2012.

«Όταν ανέλαβα το υπουργείο η εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ ήταν μνημονιακή δέσμευση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, για να αφήσει …κάγκελο για αρκετά δευτερόλεπτα τον παρουσιαστή της εκπομπής. Ο δημοσιογράφος τον ξαναρώτησε και ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε με ένα μεγαλοπρεπέστατο «ΝΑΙ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «εργαλειοθήκη» - έκθεση του ΟΟΣΑ πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε, καθώς ήταν παραγγελία της κυβέρνησης στον Οργανισμό, για την οποία μάλιστα ο ελληνικός λαός πλήρωσε κιόλας.

Δείτε το video:



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!