EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παραιτήθηκε από την κυβέρνηση ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση το μεσημέρι του Σαββάτου ότι παραιτήθηκε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Εδώ και ημέρες είχε καταθέσει την έντονη αντίθεσή του με τις ρυθμίσεις που προωθούσε η κυβέρνηση στο γάλα.

Διαβάστε όλη την δήλωσή του:

«Από την πρώτη στιγμή που ηγέρθη, το φθινόπωρο του 2012, από το υπουργείο Ανάπτυξης, το ζήτημα της επιμήκυνσης του χρόνου ζωής του «φρέσκου γάλακτος», διατύπωσα δημοσίως τις σοβαρές αντιρρήσεις μου.

Το αυτό έπραξα και όταν το ίδιο ζήτημα, έπειτα από σιωπή ενός έτους, προέκυψε πλέον ως πρόταση του ΟΟΣΑ, σε έκθεση που συντάχθηκε μετά από παραγγελία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Με στέρεα επιχειρήματα αποδείξαμε ότι η πρόταση θα είναι αρνητική για την ελληνική κτηνοτροφία και με αμφίβολα οφέλη για τον Έλληνα καταναλωτή. Απαντήσεις πειστικές δεν πήραμε.

Αντ’ αυτού, η εφαρμογή της έκθεσης του ΟΟΣΑ και ο χρόνος διάρκειας του φρέσκου γάλακτος εμφανίστηκαν ξαφνικά ως προαπαιτούμενο εκ μέρους της Τρόικας για την καταβολή της επόμενης δόσης!

Και στη συνέχεια, σε μια διαδικασία κατά την οποία ουδέποτε ερωτηθήκαμε και ουδέποτε ενημερωθήκαμε, πληροφορούμασταν από τα ΜΜΕ για εναλλακτικές προτάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης, που όλες, όμως, ως αποτέλεσμα θα είχαν τη διευκόλυνση αθρόων εισαγωγών γάλακτος. Εις βάρος, εννοείται, της εγχώριας παραγωγής. Κι αυτό, δυστυχώς, ισχύει και για την τελική «πρόταση Καχριμάνη» που συμφωνήθηκε με την τρόικα, όπως με πληροφόρησε ο πρωθυπουργός.

Καθώς, λοιπόν, η διαφωνία μου για την προτεινόμενη ρύθμιση στο γάλα συνέχιζε να υφίσταται, θεώρησα ότι δεν ήταν έντιμο εκ μέρους μου να παραμείνω στη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

1. Για το λόγο αυτό, ήδη από την Τρίτη 18 Μαρτίου, έθεσα την παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού, ο οποίος μου ζήτησε να μην τη δημοσιοποιήσω πριν τη Σύνοδο Κορυφής, κάτι το οποίο και σεβάστηκα.

2. Ενόσω ο πρωθυπουργός βρισκόταν στις Βρυξέλλες, ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου με πληροφόρησε ότι η τελική συμφωνία δεν είχε ακόμη καθαρογραφεί και επιδεχόταν αλλαγών. Ταυτόχρονα, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, δημοσίως, έκανε λόγο για βελτιώσεις προκειμένου να μην καταστραφεί η κτηνοτροφία. Ενόψει των επικείμενων αλλαγών δήλωσα ότι θα τοποθετηθώ αφού κατατεθεί στη Βουλή ως νομοσχέδιο το τελικό κείμενο της συμφωνίας.

3. Τη Δευτέρα 24 Μαρτίου, οι εκπρόσωποι των αγελαδοτρόφων κατέθεσαν συγκεκριμένη συμβιβαστική πρόταση, η οποία θεώρησα ότι θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για την άρση του αδιεξόδου. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε.

4. Την Πέμπτη 27 Μαρτίου, στη σύσκεψη του Υπουργού Ανάπτυξης με βουλευτές της ΝΔ ζήτησα τόσο εγώ όσο και άλλοι συνάδελφοι να οριστεί, από τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης, Επιστημονική Επιτροπή που θα ορίσει τη διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος. Ανάλογη πρόταση, άλλωστε, είχε προτείνει και ο Υπουργός κ. Τσαυτάρης. Ο Υπουργός Ανάπτυξης αρνήθηκε την υιοθέτηση της πρότασης επικαλούμενος την Τρόικα και ανακοίνωσε, ενώπιον 30 βουλευτών, ρύθμιση σύμφωνα με την οποία «η διάρκεια συντήρησης του παστεριωμένου γάλακτος θα γίνεται με ευθύνη του παρασκευαστή μετά από έγκριση των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων κατά τις προβλέψεις του κοινοτικού δικαίου». Μετά από αυτή την ουσιαστική διόρθωση, εξερχόμενος της σύσκεψης και απαντώντας σε σχετική ερώτηση κοινοβουλευτικών συντακτών, δήλωσα ότι «απετράπησαν τα χειρότερα».

6. Ωστόσο, στο νομοσχέδιο, όπως κατατέθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 28 Μαρτίου, η προηγούμενη διατύπωση αντικαταστάθηκε με την άνευ ουσίας φράση «και υπόκειται σε ελέγχους των αρμοδίων αρχών».

Μετά την υπαναχώρηση του Υπουργού Ανάπτυξης είμαι αναγκασμένος να εμμείνω στην αρχική μου απόφαση και να δημοσιοποιήσω την παραίτησή μου από τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στη ζωή μου έχω μάθει να βαδίζω «την οδόν την στενήν». Ξεκαθαρίζω, λοιπόν, όπως άλλωστε είπα και στον πρωθυπουργό, ότι εφόσον η διάταξη για το γάλα δεν είναι ξεχωριστό άρθρο -που θα ήταν και το ορθό- η πολιτική μου ηθική δεν μου επιτρέπει, εδώ που έφτασαν τα πράγματα, να θέσω σε δοκιμασία την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της χώρας.

Εύχομαι να αποδειχθεί ότι έχω εγώ άδικο στο θέμα του γάλακτος…

Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό για τη δυνατότητα που μου έδωσε να εργαστώ, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, από τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων του αγροτικού κόσμου, κάτι που ασφαλώς, θα συνεχίσω να κάνω με όλες μου τις δυνάμεις»

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ - Πάνω από 213 δισ. ευρώ θα πληρώνουμε μέχρι το 2060 !

Ολόκληρη η αλήθεια που κρύβουν από το λαό! Πώς τα «κοράκια» κέρδισαν πακτωλό χρημάτων αγοράζοντας ομόλογα ελληνικού χρέους με τιμές από 40% εως 70% και θα πληρωθούν στο 100%. Το NEWSBOMB σας αποκαλύπτει πως το σημερινό πολιτικό προσωπικό της χώρας μεταθέτει - ελαφρά τη καρδία - δυσθεώρητα χρέη στις επόμενες γενιές παρουσιάζοντας τη σημερινή κατάσταση ως επιτυχία.

Επειδή σε αυτή τη χώρα το ψέμα έχει γίνει επάγγελμα και επειδή με αφορμή την επικείμενη έξοδο της χώρας στις αγορές και τα μνημόνια την οποία ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ορισμένοι έχουν επιδοθεί σε μία άνευ προηγουμένου επικοινωνιακή παραπληροφόρηση, καλό είναι να γνωρίζει ο ελληνικός λαός ότι αν δεν γίνει μια νέα ρύθμιση χρέους τότε η χώρα θα πρέπει να πληρώσει στους δανειστές από 45 έως 62 δισεκατομμύρια ευρώ σε τόκους και χρεολύσια τα επόμενα 15 με 20 χρόνια, ενώ μέχρι το 2060 θα πρέπει να καταβάλουμε το αστρονομικό ποσό των 213 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Τα δύο καυτά ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα ακόλουθα:

-Που θα βρεθούν τα χρήματα αυτά όταν η κυβέρνηση κατάφερε να εμφανίσει ένα ελάχιστο πλεόνασμα μετά από 5 χρόνια συνεχούς και πολύ σκληρής – έως απάνθρωπης - δημοσιονομικής λιτότητας;

-Με ποιο δικαίωμα το σημερινό πολιτικό προσωπικό δεσμεύει τις επόμενες γενιές με τόσο δυσθεώρητα και δυσβάστακτα χρέη; Ποιος από όλους αυτούς θα βρίσκεται στην πολιτική σκηνή το 2040, το 2050 ή το 2060;

ΕΤΣΙ ΘΗΣΑΥΡΙΣΑΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ
Το καταπληκτικό της ιστορίας είναι ότι από το 2010 που μπήκαμε στον περίφημο μηχανισμό στήριξης οι ιδιώτες και η ΕΚΤ αγόρασαν σε χρεόγραφα το ελληνικό χρέος σε τιμές χαμηλότερες από την πραγματική τους αξία και αφού τζόγαραν πάνω στα ασφάλιστρα κινδύνου που εξέδωσαν επ΄ αυτών των χρεογράφων, τώρα επιστρέφουν τα ομόλογα που λήγουν ή που θα λήξουν και πληρώνονται στο ακέραιο την τιμή τους.

Ποιος δεν έχει ακούσει για τα funds – «κοράκια» που αγόρασαν ελληνικά ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά, δεν δέχθηκαν να μπουν στο κούρεμα, απαιτώντας επιπλέον πληρωμή στο ακέραιο; Και όλα αυτά, ενώ οι τόκοι και τα χρεολύσια τρέχουν και άρα θα αποκομίσουν και από εκεί επιπλέον κέρδη.

Αγόρασαν δηλαδή στο 70% της τιμής (κάποιοι και πολύ χαμηλότερα στο 30-40%), ασφάλισαν τα χρεόγραφα, τζόγαραν επι των ασφαλίστρων με άγνωστο κέρδος και τώρα ζητάν να πληρωθούν στο 100% της τιμής. Αυτή είναι η «μπίζνα» του αιώνα!

Για να καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει, πριν από μερικές μέρες, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), μετά από ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ κυρίας Μαρίας Γιαννακάκη, διαβίβασε στη Βουλή κατάσταση με τους τόκους και τα χρεολύσια του δημοσίου χρέους, όπως αυτά εκτιμώνται ως το έτος 2030: (ποσά σε δισ. ευρώ):

-Έτος 2013: χρεολύσια 12,890 - τόκοι 5,887
-Έτος 2014: χρεολύσια 24,900 - τόκοι 6,026
-Έτος 2015: χρεολύσια 16,018 - τόκοι 5,878
-Έτος 2016: χρεολύσια 7,075 - τόκοι 6,028
-Έτος 2017: χρεολύσια 7,480 - τόκοι 6,405
-Έτος 2018: χρεολύσια 4,672 - τόκοι 6,590
-Έτος 2019: χρεολύσια 9,949 - τόκοι 6,622
-Έτος 2020: χρεολύσια 7,052 - τόκοι 6,360
-Έτος 2021: χρεολύσια 7,169 - τόκοι 10,956
-Έτος 2022: χρεολύσια 8,873 - τόκοι 24,489
-Έτος 2023: χρεολύσια 11,186 - τόκοι 17,551
-Έτος 2024: χρεολύσια 10,864 - τόκοι 13,641
-Έτος 2025: χρεολύσια 8,795 - τόκοι 9,030
-Έτος 2026: χρεολύσια 8,569 - τόκοι 8,642
-Έτος 2027: χρεολύσια 8,453 - τόκοι 8,215
-Έτος 2028: χρεολύσια 8,060 - τόκοι 7,779
-Έτος 2029: χρεολύσια 7,308 - τόκοι 7,290
-Έτος 2030: χρεολύσια 7,329 - τόκοι 6,853

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 213 ΔΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2057...
Σύμφωνα με το δελτίο χρέους του ΟΔΔΗΧ, την περίοδο 2030-40 η Ελλάδα θα χρειαστεί 114,2 δισ ευρώ, την περίοδο 2041- 50 θα πληρώσουμε 53,1 δισ ευρώ, ενώ τελευταία χρονιά αποπληρωμής χρέους είναι το 2057 με λήξεις ομολόγων 1,1 δισ.

Το συνολικό ποσό μέχρι το 2057 προκαλεί εγκεφαλικό. Πρέπει να πληρώσουμε σε τόκους και χρεολύσια πάνω από 213 δισ. Αυτά για όσους διατείνονται ότι οι δανειστές είναι φίλοι μας και έκαναν ότι μπορούν για να μας σώσουν.

Η εξέλιξη των χρεολυσίων έχει να κάνει με τα ομόλογα που διακρατά σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (αυτά τα οποία αγόρασε περίπου στο 70% της ονομαστικής τους τιμής και τα οποία καλούμαστε σήμερα να αποπληρώσουμε στο 100%). Αυτά λήγουν κυρίως ως το έτος 2017.

Επίσης, ένα μεγάλο μέρος των χρεολυσίων οφείλεται στα δάνεια του ΔΝΤ, τα οποία αρχίζουμε να αποπληρώνουμε από φέτος. Αυτά είναι ένα σημαντικό μέρος του επίσημου δημόσιου τομέα, που σύμφωνα και δημοσιεύματα, εξετάστηκε το ενδεχόμενο να κουρευτούν, γνωστό και ως OSI. Η ΕΚΤ αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα τα κέρδη από αυτά τα ομόλογα, το ΔΝΤ όμως, που πιέζει για το OSI, δεν δέχεται κανένα κούρεμα ούτε και αλλαγή στον τρόπο αποπληρωμής του.

Αυτή η άνιση κατανομή των τόκων οφείλεται στο γεγονός ότι οι δανειστές της χώρας, με βάση τη συμφωνία του 2012, έδωσαν στην Ελλάδα μια 10ετή περίοδο χάριτος καταβολής των τόκων. Γνώριζαν δηλαδή, από τότε, ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Ωστόσο, οι τόκοι παραμένουν.

Αυτό που συμφώνησαν δεν ήταν άλλο παρά τη μεταφορά τους στο μέλλον. Έτσι, μόνο την περίοδο 2021-24 (όταν δηλαδή έχουν βάλει ως στόχο τη μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ) οι τόκοι που θα κληθεί να πληρώσει η Ελλάδα θα ανέλθουν στα 46,5 δις ευρώ!

Το σημείο κλειδί είναι ότι όλα τα παραπάνω χρήματα έχουν υπολογιστεί σε συνάρτηση με το επιτόκιο euribor το επιτόκιο είναι συνάρτηση του επιτοκίου euribor το οποίο είναι κυμαινόμενο. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι τα χρήματα που καλούμαστε να πληρώσουμε μπορεί να είναι πολύ περισσότερα από όσα υπολογίζουμε με το σημερινό euribor.

Για να καταλάβουμε δε το πόσο, η διακύμανση του επιτοκίου, επηρεάζει το χρέος της χώρας μας αξίζει να σημειώσουμε ότι η μεταβολή του euribor κατά 1%, αυξάνει ή μειώνει (ανάλογα προς την κατεύθυνση της μεταβολής) τους ετήσιους τόκους κατά € 1,7 δισεκατομμύρια! Δηλαδή, αν το euribor αυξηθεί κατά 1%, η επιβάρυνση της χώρας μας έως το 2024, θα αυξηθεί κατά € 17 δισεκατομμύρια και οι τόκοι που θα χρωστάμε θα φθάσουν στα € 62 δισεκατομμύρια, αντί των € 45 δισεκατομμυρίων που υπολογίζονται σήμερα.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το παιχνίδι είναι καλά στημένο στα μέτρα των δανειστών και έχει δέσει χειροπόδαρα τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό σε τέτοιο βαθμό που είναι αδύνατη η όποια συζήτηση περί βιωσιμότητας χρέους.

ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ
Που θα βρεθούν αυτά τα δις μέχρι το 2024; Γιατί κανείς δεν μιλά για αυτά τα κεφάλαια; Είναι σίγουροι ότι θα αποδώσει το success story που ονομάζουν ελληνική οικονομία;

Ή μήπως αφήνουν στις επόμενες κυβερνήσεις να διαχειριστούν τη νέα κρίση; Ποιοι από αυτούς άραγε, θα είναι παρόντες στην ελληνική πολιτική σκηνή σε δέκα ή είκοσι χρόνια από τώρα; Ουδείς. Ολόκληρο το σημερινό πολιτικό προσωπικό που σήμερα αποφασίζει και υπογράφει συνθήκες για το 2040, το 2050 και το 2060 θα είναι εξαφανισμένο.

Η χώρα έχει μπει σε έναν φαύλο κύκλο δανεισμού, από τον οποίο δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια ένδειξη εξόδου. Αντί λοιπόν τα χρήματα που δόθηκαν, να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της χώρας, προωθήθηκε η λύση αναχρηματοδότησης ενός χρέους που από την πρώτη στιγμή έδειχνε μη βιώσιμο.

Η λύση φαίνεται να βρίσκεται στην λεγόμενη "ρήτρα ανάπτυξης", η οποία ουδέποτε αποτυπώθηκε σε κάποια από τις δυο δανειακές συμβάσεις της χώρας. Με αυτή τη ρήτρα, σύμφωνα με οικονομολόγους, η Ελλάδα θα αξίωνε - τουλάχιστον - πάγωμα των τοκοχρεολυσίων μέχρι να επανέλθει η ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία πάνω από ένα ποσοστό. Με τα χρήματα που θα εξοικονομούσε θα κατάφερνε να χρηματοδοτήσει την πραγματική οικονομία και να οδηγήσει τη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά.

Γιατί, μην ξεχνάμε, το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο πρακτικά είναι έσοδα - έξοδα χωρίς εξυπηρέτηση τόκων, πηγαίνει στην αποπληρωμή του χρέους και όχι στην οικονομία της χώρας.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εγκαταλείπουν τη Νέα Δημοκρατία τα στελέχη της

Ανοικτή επιστολή - δήλωση αποχώρησης

Το ποτήρι ξεχείλισε!!!
Η συγκυβέρνηση παραδόθηκε εξολοκλήρου στην τρόικα και στα μεγάλα συμφέροντα!!!

Τέσσερα χρόνια τώρα οι βουλευτές των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά-Βενιζέλου, ψηφίζουν σε ένα μόνο άρθρο το δικαίωμά μας στη ζωή!!!

Με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης κατήργησαν το 80% των κεκτημένων των εργασιακών, ασφαλιστικών και οικονομικών μας δικαιωμάτων.

Ψήφιζαν κάθε φορά… για τελευταία φορά, δηλώνοντας ότι είναι τα τελευταία μέτρα…
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ!!!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!!!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!

Το Πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή καταστρέφει και τα ελάχιστα εναπομείναντα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, ασφαλιστικά και οικονομικά κεκτημένα των εργαζομένων (τριετίες, επιδόματα, εφάπαξ, επικουρικές συντάξεις).
Με λίγα λόγια εάν ψηφιστούν τα μέτρα που περιγράφονται στο “ΜΙΝΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ” μπαίνει οριστικά ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ στις κατακτήσεις των τελευταίων 100 ετών…

Εξαθλιώνουν εμάς και τις οικογένειές μας και μας οδηγούν στον εξευτελισμό και στον κοινωνικό αποκλεισμό!!!

Παράλληλα με την απελευθέρωση του καθεστώτος ενοικίασης εργαζομένων, καταργούν κάθε έννοια του Συντάγματος και καθιστούν σκλάβους το σύνολο των Ελλήνων πολιτών οι οποίοι θα εργάζονται σε καθεστώς “γαλέρας” ικανοποιώντας και τους πιο παράλογους πόθους των μεγαλοεργοδοτών και των πολυεθνικών συμφερόντων…

Ως μέλη της Π.Ε. της Ν.Δ. δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από το κόμμα διότι οι αντεργατικές – αντιασφαλιστικές διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου που συμφωνήθηκαν με την Τρόικα, καθώς και όσα μέχρι σήμερα ψηφίσθηκαν εναντίον μας ξεχειλίζουν την οργή και την αγανάκτησή μας.

Δηλώνουμε ότι, παραμένουμε πιστοί στις αρχές, τις αξίες και την ιδεολογική κατεύθυνση του ριζοσπαστικού κοινωνικού φιλελευθερισμού, ιδεολογία που πιστά υπηρετήσαμε από την ίδρυση της μεγάλης φιλελεύθερης δημοκρατικής παράταξης και την οποία εξέφραζε απόλυτα ο ιδρυτής της Κων/νος Καραμανλής.

Ο αγώνας μας για την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων αποτελεί για εμάς ιερό καθήκον, το οποίο αδιαπραγμάτευτα θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε στις τάξεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος μέσα από την Συνδικαλιστική μας Παράταξη τη ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Ν. Δ.
Ευθύμιος Θεοχάρης
Δημήτριος Καψοκόλης

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΒΙΝΤΕΟ! Λιάπης - Σαμαράς - Γερουλάνος: Το τρίγωνο της αμαρτίας με ένα κενό € 14 εκ. στο ΥΠΠΟ!

Πριν από λίγο καιρό πέρασε - και δεν ακούμπησε ως συνήθως - το ζήτημα των ΜΚΟ και του πως αυτές λειτουργούν στην Ελλάδα.

Στο μάτι του κυκλώνα, που προφανώς στόχευε τον Κώστα Καραμανλή, βρέθηκε ο πρόεδρος ενός κρατικού οργανισμού και όχι ΜΚΟ, του "Εργο Πολιτών" και γνωστός δημοσιογράφος Στέλιος Συρμόγλου.

Τα όσα ανέφερε με στοιχεία στον Ελεύθερο Σκοπευτή θα έπρεπε να είχαν ήδη κινήσει τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες.

€ 500.000,00 επί Λιάπη και € 13.500.000,00 επί Γερουλάνου αγνοούνται μέχρι σήμερα.

Πλήθος επιστολών, εξωδίκων και non-papers επί σειρά ετών. Κανείς δεν ενδιαφέρεται και κανείς δεν ασχολείται από όλους όσους αυτοπροσδιορίζονται ως σωτήρες μας.

freepen-syrmoglou από dm_517106f0a2288

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η κρίση «τσάκισε» τα δικαιώματα των πολιτών

Έκθεση-κόλαφος του Συνηγόρου του Πολίτη για το 2013 περιγράφει το πώς η ανεργία και η μείωση των εισοδημάτων διέλυσαν κάθε ίχνος κοινωνικής προστασίας. Υποχωρούν τα δικαιώματα των πολιτών στην Ελλάδα της κρίσης. Στο στόχαστρο οι ασθενέστεροι. Εκρηκτικό κοκτέιλ η ανεργία και η αδυναμία των πολιτών να αντεπεξέλθουν στις φορολογικές απαιτήσεις του κρατικού μηχανισμού. Τι δείχνουν τα στοιχεία του Συνηγόρου του Πολίτη.

Tα στοιχεία της έκθεσης του Συνηγόρου του πολίτη καταδεικνύουν τη σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν οι έλληνες πολίτες στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων.

Το βασικό συμπέρασμα της έκθεσης είναι ότι η συνεχής προσπάθεια του κράτους να συγκεντρώσει χρήματα στα δημόσια ταμεία έχει στην κυριολεξία «τσακίσει» τους πολίτες που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις φορολογικές απαιτήσεις.

Την ίδια στιγμή η ανεργία και το πογκρόμ των απολύσεων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που υποβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες από το κράτος στους πολίτες με αποτέλεσμα να διαλύεται το κοινωνικό κράτος.

«Η ορθή λειτουργία των θεσμών δεν αποτελεί πολυτέλεια, ακόμη και σε περίοδο οικονομικής κρίσης», τονίζει η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού στην έκθεσή της για το 2013, την οποία παρέδωσε την Πέμπτη στον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

«Παρόλα αυτά, ο στόχος της αύξησης των κρατικών εσόδων τείνει να παίρνει το προβάδισμα έναντι κάθε άλλου συμφέροντος, δικαιώματος, ακόμη και της ίδιας της θεσμικής λειτουργίας του κράτους. Το βασικό ζήτημα που τίθεται λοιπόν είναι σε ποιο βαθμό μπορούν να συμπιεστούν τα δικαιώματα των πολιτών και ταυτόχρονα η δέσμευση της Πολιτείας να τα προστατεύσει για χάρη της δημοσιονομικής πολιτικής», σχολιάζει η Συνήγορος στην ίδια έκθεση, που παρουσιάζει το έργο της ανεξάρτητης αρχής για το 2013 και καταλήγει σε συγκεκριμένες διαπιστώσεις και προτάσεις.

«Ο στόχος της αύξησης των κρατικών εσόδων τείνει να παίρνει το προβάδισμα έναντι κάθε άλλου συμφέροντος, δικαιώματος, ακόμη και της ίδιας της θεσμικής λειτουργίας του κράτους» επισήμανε η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού.

Για ακόμη μία χρονιά, σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση, «πρωταγωνίστρια» ήταν η κρίση, που αποτυπώνεται και στην αύξηση των αναφορών προς την Αρχή, καθώς αυτές έφτασαν τις 14.738, αυξημένες κατά 26% σε σχέση με το 2012 και 38% σε σχέση με το 2011.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η πλειονότητα των προσφυγών προς τον Συνήγορο σχετίζεται με την αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, η διαμεσολάβηση της Αρχής δεν αποσκοπεί στην τήρηση της νομιμότητας, αλλά στην αναζήτηση του αναγκαίου μέτρου χρηστής διοίκησης και ευελιξίας στην εφαρμογή των υφιστάμενων ρυθμίσεων, προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα υπέρμετρης επιβάρυνσης και οικονομικής εξουθένωσης των πολιτών.

Ειδικότερα, οι αναφορές των πολιτών για το 2013 εστιάζουν κατά κύριο λόγο σε ασφαλιστικά- συνταξιοδοτικά προβλήματα και άλλα οικονομικά ζητήματα, όπως τα φορολογικά, που φαίνεται να κυριαρχούν λόγω της κρίσης, αλλά και της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του δημοσίου.

Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνεται ξεκάθαρα ότι αυτά που ταλαιπωρούν τους πολίτες είναι η φορολογία και οι παρεχόμενες υπηρεσίες του δημοσίου η ποιότητα των οποίων είναι – κατά κοινή ομολογία - κάκιστη.

PINAKAS 1



Στον επόμενο πίνακα που ακολουθεί φαίνεται ξεκάθαρα ότι πρώτο στις καταγγελίες των πολιτών έρχεται το υπουργείο Εργασίας και οι εποπτευόμενοι από αυτό φορείς και δεύτερο το υπουργείο οικονομικών.


PINAKAS 2


Επίσης, η έκθεση παρουσιάζει με απτά παραδείγματα τον κίνδυνο οπισθοδρόμησης στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κυρίως των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (φτωχοί, άνεργοι, ανάπηροι μετανάστες), καθώς και την υποβάθμιση θεμάτων, όπως η προστασία των παιδιών, η ισότητα φύλου στην εργασία, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις έργων και δραστηριοτήτων.

ΟΙ ΘΛΙΒΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Οι 14.738 αναφορές πολιτών που κατατέθηκαν στον Συνήγορο τη χρονιά που πέρασε αποτελούν αριθμό- ρεκόρ από το ξεκίνημα της λειτουργίας του θεσμού. Γενικότερα οι αναφορές παρουσιάζουν εντυπωσιακό ρυθμό αύξησης τα δύο τελευταία χρόνια (περίπου 26% σε σχέση το 2012, και 38% συγκριτικά με το 2011).
Η αυξητική τάση είναι ενδεικτική της εμπιστοσύνης με την οποία περιβάλλουν οι πολίτες τον θεσμό του Συνηγόρου, αλλά φαίνεται επίσης να τελεί σε ευθεία αναλογία με τα εντεινόμενα προβλήματα διαχείρισης των επιπτώσεων της δημοσιονομικής κρίσης από τον κρατικό μηχανισμό.
Οι φορείς στους οποίους επικεντρώνονται οι αναφορές των πολιτών αποτυπώνουν τη διαπίστωση αυτή:
- Περισσότερο από το ένα τέταρτο (28%) των προβλημάτων κακοδιοίκησης -με αυξανόμενο ποσοστό-εντοπίζεται στα ασφαλιστικά ταμεία και σε Νομικά Πρόσωπα που εποπτεύει το υπουργείο Εργασίας.
- Ακολουθεί το υπουργείο Οικονομικών με 17,4%, παρουσιάζοντας αυξητική τάση τα δύο τελευταία χρόνια.
- Αύξηση σημειώνεται και στα προβλήματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση, δηλαδή τους δήμους και τις περιφέρειες, και το ποσοστό πλησιάζει το 16%. Ακολουθούν με 9% οι αποκεντρωμένες διοικήσεις (Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης).
- Άλλοι φορείς με προβλήματα κακοδιοίκησης είναι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σταθερά με 6%, το υπουργείο Παιδείας με 3,7% κλπ.
Εξυπηρέτηση πολιτών σε αριθμούς:
- 14.738 νέες αναφορές στον Συνήγορο (οι 4.411 από αυτές μέσω διαδικτύου- πρώτη χρονιά πλήρους εφαρμογής της web αναφοράς).
- 9.000 πολίτες επισκέφθηκαν το Γραφείο Υποδοχής Κοινού στην Αθήνα.
- 32.300 πολίτες απευθύνθηκαν για συμβουλή στο τηλεφωνικό κέντρο.
- 4.000 ηλεκτρονικά μηνύματα πολιτών απαντήθηκαν.
Εξετάζοντας τον χειρισμό των εντός αρμοδιότητας του Συνηγόρου αναφορών για το 2013, φαίνεται ότι:
- Το 54% ήταν βάσιμες, δηλαδή η καταγγελία του πολίτη ήταν δικαιολογημένη και υφίστατο όντως κακοδιοίκηση.
- Το 81,5% των βάσιμων αναφορών είχαν κατά μεγάλο ποσοστό θετική έκβαση και επιλύθηκαν με τη διαμεσολάβηση του Συνηγόρου.

Πέραν των αναφορών, ο Συνήγορος το 2013 προχώρησε σε μία αυτεπάγγελτη έρευνα για την προαγωγή αλλοδαπών μαθητών που φοιτούν με ελλιπή δικαιολογητικά εγγραφής, 43 δημόσιες παρεμβάσεις και πέντε ειδικές εκθέσεις που αφορούσαν τη ρατσιστική βία στην Ελλάδα και την αντιμετώπισή της, τη βελτίωση και απλούστευση διοικητικών διαδικασιών, τα εμπόδια στην άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, τη λειτουργία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας και τη διαχείριση της παράκτιας ζώνης.

newsbomb.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Κομπίνα» ολκής με εικονικά τροχαία ατυχήματα

Αστυνομικοί, δικηγόροι και δημόσιοι υπάλληλοι σε κύκλωμα που εξαπατούσε ασφαλιστικές εταιρείες

Αστυνομικοί, δικηγόροι και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών εμπλέκονται σε
οργανωμένο κύκλωμα πλαστογραφίας και απάτης εις βάρος ασφαλιστικών εταιρειών, που εξαρθρώθηκε από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συνολικά, συνελήφθησαν 13 άτομα, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά μέλη -ένας επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης φανοποιείου και έκθεσης αυτοκινήτων στην Τροιζηνία και η σύζυγός του.

Σύμφωνα με τη μεθοδολογία δράσης, οι απάτες γίνονταν μέσω εικονικών τροχαίων ατυχημάτων και υλικών ζημιών οχημάτων. Εντοπίστηκαν 140 φάκελοι εικονικών ατυχημάτων, ενώ η οικονομική ζημιά που προκλήθηκε σε τουλάχιστον 27 ασφαλιστικές εταιρείες ξεπερνά το 1.300.000 ευρώ.

Η υπόθεση

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι ενέχονται σε απάτες κακουργηματικού χαρακτήρα και πλαστογραφίες εις βάρος διαφόρων ασφαλιστικών εταιρειών, έχοντας συγκροτήσει για το σκοπό αυτό δομημένη ομάδα, που χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο δράσης.

Συγκεκριμένα ο 44χρονος επιχειρηματίας -αρχηγός της οργάνωσης- προέβαινε, μέσω Διαδικτύου, στην προσέλκυση πελατών, υποσχόμενος τη δωρεάν επισκευή οποιουδήποτε οχήματος σε φανοποιείο που διατηρούσε, καθώς και την περαίωση κάθε χρονοβόρας διαδικασίας με τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Από κοινού με τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, κατήρτιζε παρανόμως κάθε απαραίτητο στοιχείο - δικαιολογητικό για την παρουσίαση των εικονικών ανύπαρκτων ζημιών στις ασφαλιστικές εταιρείες, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Συγκεκριμένα, με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων αστυνομικών, συντάσσονταν ψευδείς βεβαιώσεις ατυχημάτων (Δελτία Οδικών Τροχαίων Ατυχημάτων), πλαστογραφώντας τις υπογραφές των ιδιοκτητών τους.

Επιπλέον, με την 37χρονη σύζυγό του και την 54χρονη ασφαλίστρια, κατήρτιζε πλαστές «φιλικού διακανονισμού» ή/και υπεύθυνες δηλώσεις ατυχημάτων, όπου και πάλι οι υπογραφές των οδηγών ήταν πλαστογραφημένες.

Στη συνέχεια και σε συνεργασία με τους δύο δικηγόρους, υπέβαλε αγωγές εις βάρος των ασφαλιστικών εταιρειών, αποκρύπτοντας τα φερόμενα ως ζημιωθέντα οχήματα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι εταιρείες να προβούν στο σχετικό έλεγχο (το αληθές σύγκρουσης, το κόστος ζημιών, την αποκατάσταση αυτών κ.λπ.).

Με τη βοήθεια και συνδρομή της 51χρονης υπάλληλου της Διεύθυνσης Μεταφορών, άλλαζε διαρκώς πινακίδες στα οχήματα που κατείχε ή του προμήθευε ο 49χρονος έμπορος αυτοκινήτων στην Αττική και απέκρυπτε τις προηγούμενες ζημιές, πλαστογραφώντας τις άδειες κυκλοφορίας.

Με αυτό τον τρόπο πετύχαινε την καταβολή μεγάλων χρηματικών αποζημιώσεων, έως και 28.000 ευρώ ανά περίπτωση - ατύχημα, ύστερα από τη δικαστική εκδίκαση των σχετικών υποθέσεων.

Η εγκληματική οργάνωση, προκειμένου να αποκρύπτονται τα «ίχνη» των σκηνοθετημένων ατυχημάτων και να μην γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της απάτης, φρόντιζε να επιμερίζει-κατανέμει τα «ατυχήματα» σε όλες σχεδόν τις ασφαλιστικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, ενώ παράλληλα εκμεταλλεύονταν στο έπακρο διάφορες ατέλειες στις διαδικασίες ελέγχου.

Οι συλληφθέντες

Η γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε, σε Αθήνα, Τροιζηνία, Χανιά και Ρέθυμνο Κρήτης οδήγησε σε συλλήψεις. Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται 44χρονος επιχειρηματίας-ιδιοκτήτης φανοποιείου και έκθεσης αυτοκινήτων στην Τροιζηνία και η 37χρονη σύζυγός του, οι οποίοι είχαν αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση, καθώς επίσης τέσσερις αστυνομικοί (48χρονος ανθυπαστυνόμος, δύο αρχιφύλακες 45 και 48 ετών και 32χρονος αστυφύλακας), που υπηρετούν σε Αττική, Αίγινα και Κρήτη.

Επιπλέον, συνελήφθησαν για την εμπλοκή τους στο κύκλωμα 51χρονη υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών Πειραιά, δύο δικηγόροι 65 και 35 ετών, 58χρονος πραγματογνώμονας ασφαλιστικών εταιρειών, 54χρονη ασφαλίστρια, 49χρονος έμπορος αυτοκινήτων και ένα ακόμα άτομο, 53 ετών, που λειτουργούσε ως «ψευδομάρτυρας», σε υποθέσεις που αφορούσαν τις απάτες.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούμενοι είναι και ένας 47χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, καθώς και ένας 45χρονος ημεδαπός πραγματογνώμονας. Εις βάρος όλων των παραπάνω ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτης, πλαστογραφίας, ψευδούς βεβαίωσης, παράβασης καθήκοντος και της νομοθεσίας περί όπλων & καταχραστών του Δημοσίου.

Τα στοιχεία

Από την αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε και υπερβαίνει τις 25.000 σελίδες και τους 550 φακέλους τροχαίων ατυχημάτων, καθώς επίσης από τη σχετική διασταύρωση και ανάλυση των στοιχείων, προέκυψαν τα ακόλουθα:

- εντοπίστηκαν περίπου 140 φάκελοι εικονικών ατυχημάτων
- προκλήθηκε οικονομική ζημιά σε τουλάχιστον 27 ασφαλιστικές εταιρείες, η οποία ξεπερνά το 1.300.000 ευρώ
- σε περισσότερες από 30 περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκαν φωτογραφίες από ζημιές οχημάτων που είχαν προκληθεί σε προγενέστερο χρόνο, με τη ζημιά να ανέρχεται περίπου σε 100.000 ευρώ
- σε 40 περιπτώσεις παρουσιάστηκαν ακριβώς οι ίδιες ζημιές, με διαφορετικές όμως πινακίδες οχημάτων και σε διαφορετικές ασφαλιστικές εταιρείες, με τη ζημιά να ανέρχεται σε 250.000 ευρώ
- συντάχθηκαν 100 ψευδή δελτία ατυχημάτων περίπου, με πλαστογραφημένες τις υπογραφές των εμπλεκομένων, για τα οποία η ζημιά ανέρχεται σε 750.000 ευρώ
- σε 90 περιπτώσεις περίπου, χρησιμοποιήθηκαν πλαστές άδειες κυκλοφορίας, εξουσιοδοτήσεις κ.λπ., για τις οποίες η ζημία ανέρχεται σε 600.000 ευρώ

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, σε καταστήματα, οικίες και γραφεία των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- πλαστές εξουσιοδοτήσεις και πλήθος άλλων ομοειδών εγγράφων,
- πιστόλι και περίστροφο τα οποία κατείχε παράνομα ο 48χρονος ανθυπαστυνόμος,
- 15 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα δέκα είχαν εμπλακεί σε εικονικά τροχαία ατυχήματα και είχαν καταβληθεί επανειλημμένως μεγάλες χρηματικές αποζημιώσεις και τα άλλα πέντε (μικρής αξίας) τα οποία παρουσιάζονταν ως υπαίτια τροχαίων ατυχημάτων.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα δεν προέκυψε συμμετοχή - εμπλοκή υπαλλήλων ασφαλιστικών εταιρειών, αρμοδίων για τον έλεγχο, διακανονισμό και πληρωμή των αποζημιώσεων, καθώς και συνεργασία τους με μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

protothema.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αντισυνταγματικός ο νόμος για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας στη Σλοβενία

Tο Συνταγματικό Δικαστήριο της Σλοβενίας ακύρωσε τον νόμο για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, καθώς έκρινε αντισυνταγματικές διατάξεις του, που σχετίζονται με την αξία των ακινήτων.
Στο σκεπτικό της απόφασης του Δικαστηρίου περιγράφεται ως κύρια ανησυχία των δικαστών, το μοντέλο που εφαρμόζεται για την εκτίμηση των ακινήτων, το οποίο βασίζεται σε σχετικό νόμο που χρονολογείται από το 2006. Ο νόμος του 2006 οδήγησε επίσης στην ακύρωση των διατάξεων, που σχετίζονται με τον υπολογισμό της αξίας των ακινήτων στη φορολόγηση, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου, Μίροσλαβ Μόζετιτς, σε δημόσια ανάγνωση της απόφασης.

Ο κ. Μόζετιτς διευκρίνισε ότι η απόφαση υπήρξε ομόφωνη. Ανακοίνωσε ακόμη ότι το δικαστήριο διέταξε να επανέλθουν φέτος οι φόροι στην περιουσία, τους οποίους ο νόμος περί φορολόγησης ακίνητης περιουσίας επρόκειτο να αντικαταστήσει, περιλαμβανομένου του φόρου για την αξιοποίηση οικοδομήσιμης γης.

Το ενδιαφέρον για την απόφαση ήταν μεγάλο, μετά την υποβολή σειράς προσφυγών κατά του αμφιλεγόμενου φόρου, που εγκρίθηκε από το σλοβενικό κοινοβούλιο πέρυσι.

Οι προσφυγές από την αντιπολίτευση, τις επιχειρηματικές οργανώσεις και τις αυτοδιοικητικές ενώσεις επικεντρώθηκαν, μεταξύ άλλων, σε θέματα που σχετίζονται με την εκτίμηση της αξίας των ακινήτων, τη δυνατότητα ενστάσεων για τους καταβληθέντες φόρους και στο σύστημα χρηματοδότησης των δήμων.

newsit.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Η στιγμή του εκτροχιασμού στο Σικάγο..

Εικόνες από την κάμερα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Ο' Χάρα στο Σικάγο κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Το ατύχημα σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Ο’ Χάρα του Σικάγο, όταν ο συρμός δε σταμάτησε στο τέλος της πλατφόρμας, αλλά συνέχισε κι έπεσε πάνω στις κυλιόμενες σκάλες που οδηγούν στο κυρίως κτήριο του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 32 επιβάτες.



ΠΗΓΗ
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κλειστή λόγω έργων η Π. Ράλλη

Χάος επικρατεί στην οδό Π. Ράλλη αυτή την ώρα λόγω έργων που γίνονται.. Όπως ανακοίνωσε η τροχαία, λόγω εργασιών στο εναέριο δίκτυο της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., πραγματοποιούνται  οι ακόλουθες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις παρακάτω οδούς, περιοχής Δήμων Νίκαιας/Αγ. Ι. Ρέντη και Αιγάλεω:

Τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα της οδού Π. Ράλλη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Θηβών και 100μ. μετά τη συμβολή της με τη Λ. Κηφισού, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, στις 29 και 30-3-2014, κατά τις ώρες 08.00΄ έως 17.00΄.



Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε όλο το μήκος της αερογέφυρας της Λ. Κηφισού, στο ύψος του Α/Κ με την Π. Ράλλη, ταυτόχρονα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στις 29-3-2014, κατά τις ώρες 09.00΄ έως 11.00΄.

          Κατά τη διακοπή αυτή η διεξαγωγή της κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται και προς τις δύο κατευθύνσεις από τους παράδρομους της Λ. Κηφισού.

Τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα του παράδρομου της Λ. Κηφισού, 20 μέτρα πριν την συμβολή της με την οδό Π. Ράλλη, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, στις 29-3-2013, κατά τις ώρες 10.00΄ έως 12.00΄.



πηγη 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στις 8 Απριλίου η απολογία Παπαντωνίου

Προθεσμία να απολογηθεί στις 8 Απριλίου 2014 ζήτησε και πήρε από την εφέτη-ειδική ανακρίτρια ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος κατηγορείται για δύο πράξεις ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, η μία εκ των οποίων είναι σε βαθμό κακουργήματος
Σε βάρος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου είχε ασκήσει ποινική δίωξη η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου για την υπόθεση των χρημάτων που εντοπίστηκαν, μέσω της «λίστας Λαγκάρντ», σε λογαριασμό της συζύγου του.

Το κακούργημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες αφορά το έτος 2010, ενώ για αντίστοιχη πράξη που αφορά το έτος 2009 η κατηγορία είναι απήγγειλε πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως έχει δηλώσει ο κ. Παπαντωνίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο εν λόγω λογαριασμός είχε ανοιχθεί το 2000, εν αγνοία του και ότι τα χρήματα που κατατέθηκαν σε αυτόν αποτελούν, ουσιαστικά, χρήματα της συζύγου του και του τέως συζύγου της, για τα παιδιά τους.

Τα χρήματα μάλιστα, που νόμιμα αποκτήθηκαν, υποστηρίζει ότι το 2010, επαναπατρίστηκαν και περιήλθαν στα παιδιά της συζύγου του.


 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έχεις Ηπατίτιδα και είσαι ανασφάλιστος; Απλά ατύχησες!

Έχεις Ηπατίτιδα και είσαι ανασφάλιστος; Ατύχησες εσύ αλλά και ενδεχομένως πολλοί ακόμη. Αυτό είναι το μήνυμα που περνάει το Υπουργείο Υγείας, αλλιώς δεν μπορούμε να δώσουμε λογική εξήγηση στα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα.

Από τις 11 Μαρτίου έχουμε αποστείλει κατεπείγουσα επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας αλλά και την Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και ζητάμε να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα, που βιώνουν 8 ασθενείς που απευθύνθηκαν σε εμάς, αλλά και σε άλλα κοινωνικά ιατρεία, αφού έχουν την ατυχία να νοσούν με ηπατίτιδα. Αποστείλαμε και με φαξ στο γραφείο του Υπουργού Υγείας το αίτημα και γνωστοποιήσαμε και δια ζώσης το πρόβλημα, γιατί εν τέλει είναι πολύ σοβαρό και άπτεται και της δημόσιας υγείας, χωρίς όμως να λάβουμε καμία ανταπόκριση μέχρι στιγμής.

Δυστυχώς το ιατρείο μας δεν έχει τα απαραίτητα, πανάκριβα, φάρμακα για να τα διαθέσει στους ασθενείς, με αποτέλεσμα αυτοί οι άνθρωποι να κινδυνεύουν από σοβαρές επιπλοκές, ενώ παράλληλα ελλοχεύει ο κίνδυνος να μεταδώσουν την ασθένεια και σε άλλους πολίτες!

Εμείς κάνουμε άλλη μια, δημόσια αυτή τη φορά, έκκληση στο Υπουργείο Υγείας και ζητάμε τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. Δηλαδή να βρεθεί άμεσα η απαραίτητη αγωγή για αυτούς τους ανθρώπους και παράλληλα να εγγυηθεί το Υπουργείο Υγείας ότι ανάλογες περιπτώσεις θα τις καλύπτει αυτόματα το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλιώς όλη η κοινωνία θα κινδυνεύει από την ανάλγητη και αινιγματικά ανεύθυνη πολιτική του Υπουργείου Υγείας, να αφήνει ασθενείς με μεταδοτικές ασθένειες χωρίς θεραπεία.

Παραθέτουμε αυτούσιο το μήνυμα μας, που εστάλει με email στις 11/03/2014 αλλά και με fax.

Ελληνικό 11/03/2014

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ / Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Γραφείο Γ.Γ. Υπουργού Υγείας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης

ΘΕΜΑ: Κατεπείγουσα έκκληση για φαρμακευτική αγωγή ασθενών με ηπατίτιδα Β και ηπατίτιδα C


Κύριε Υπουργέ,

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού κάνει κατεπείγουσα έκκληση για την άμεση αντιμετώπιση του πολύ σοβαρού ζητήματος της μη κάλυψης με θεραπευτική αγωγή των ασθενών με ενεργό ηπατίτιδα Β ή ηπατίτδα C. Οι ανασφάλιστοι ασθενείς δεν λαμβάνουν συστηματικά το θεραπευτικό σχήμα. Ενίοτε μπορεί να το λαμβάνουν αποσπασματικά με ότι αυτό συνεπάγεται και για τους ίδιους αλλά και για την κοινωνία. Η συγκεκριμένη αγωγή ειδικά με τα σκευάσματα Pegasys inj και Copegus που συνήθως χορηγούνται είναι απαγορευτική για αυτούς τους ασθενείς λόγω οικονομικής αδυναμίας, ενώ αρκετά συχνά και τα κοινωνικά ιατρεία αδυνατούν να ανταποκριθούν σε αυτήν την αγωγή.

Το πρόβλημα αφορά συνήθως νεαρά άτομα, δημιουργεί αλυσιδωτά προβλήματα στην κοινωνία και τους ασθενείς και πρέπει άμεσα να δοθεί η δέουσα λύση της πρόσβασης στην φαρμακευτική αγωγή.

Το ζήτημα των συγκεκριμένων φαρμάκων είχε και πάλι τεθεί στην επίσκεψή μας στο Υπουργείο τον Ιανουάριο 2014 καθώς και με γραπτό μας αίτημα.

Αυτή τη στιγμή έχουμε 8 ασθενείς τους οποίους αδυνατούμε να καλύψουμε και χρειαζόμαστε άμεσα τη βοήθεια σας!

Στην διάθεσή σας,

Βασιλική Ηλιοπούλου (κινητό τηλ. επικοινωνίας …)
εκ μέρους του συντονιστικού οργάνου του ΜΚΙΕ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-20:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email mkiellinikou@gmail.com


πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΙΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ.

Σήμερα θέλω να σας ενημερώσω για την τεχνική με την οποία σας κλέβουν οι τράπεζες (ΟΛΕΣ), μέσα από την μισθοδοσία σας , τα δάνεια που έχετε πάρει αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες κατά την επιστροφή φόρου.

ΘΑ ΤΑ ΠΩ ΜΕ ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΡΩΝ.

1ο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ:

Πιάνεται δουλειά σε μια ιδιωτική εταιρεία ή στο δημόσιο (που τέτοια τύχη). Οπότε σας λένε ότι πρέπει να ανοίξετε λογαριασμό μισθοδοσίας σε τράπεζα της επιθυμία σας.
Πάτε στην τράπεζα και υπογράφετε τα σχετικά έγραφα και ανοίγεται ΕΝΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ (ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ).

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΙΛΑΝΕ.
Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΜΕΣΑ ΣΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ 2ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ, χρησιμοποιώντας όμως την ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ που έχετε βάλει για τον 1ο λογαριασμό.

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ;
Ερχεται η ημέρα της πληρωμής. Τα ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΤΟΝ 2ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ( ΤΟΝ ΕΙΚΟΝΙΚΟ-ΠΛΑΣΤΟ ΚΛΠ). ΓΙΑ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ 1ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ , ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ 2ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΚΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΦΥΣΙΚΑ.

ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΩΡΑ 00:01 ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ (2ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ) ΣΤΟΝ 1ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ (ΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟ).

ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΚΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΩΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟΝ 2ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΤΟΚΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ 2ΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

ΜΕΓΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ:  ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ;

ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΦΙΛΟ ΣΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

ΑΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙ (ΔΕΝ ΜΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ, ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ).
ΝΙΩΘΟΥΝ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ.
2ο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΛΗΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ:

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ με τον ίδιο τρόπο όταν παρετε ένα δάνειο (στεγαστικό-καταναλωτικό κλπ) πάλι σας ανοίγουν δυο λογαριασμούς, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ.
ΣΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΕΞΟΔΑ ΦΑΚΕΛΟΥ ΕΝΩ ΣΤΟΝ 2ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΟΔΑ ΦΑΚΕΛΟΥ.

ΕΤΣΙ ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΦΑΚΕΛΟΥ , Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΕΞΟΔΑ ΦΑΚΕΛΟΥ.

ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΦΑΚΕΛΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.

ΔΙΝΩ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ:

ΥΑ Ζ1-798/2008 (ΦΕΚ 1353/Β/11.07.2008)
http://www.efpolis.gr/el/library2.html?func=fileinfo&id=17

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΦΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ. Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ:

1η. ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΥΡΙΟΙ.

2η. ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΚΥΡΙΟΙ;

3η. ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ Η ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΦΠΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΤΟΥ ΚΥΡΙΟΙ;

4η . ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ Η ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ , Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΗΛΘΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ;

5η. ΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΨΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ.

6η ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΟΛΕΣ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΔΟΛΟ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗ;

7η . ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΥΡΙΟΙ Η ΜΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΦΠΑ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ;
ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένα θρίλερ επί… δύο

Σταύρος Χριστακόπουλος

Ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί τις επόμενες μέρες να περάσει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για να εισπράξει τη δόση σε κλίμα πανηγυρισμών στο Eurogroup την ερχόμενη Τρίτη, όλο και μεγαλώνουν οι ενδοκυβερνητικές ανησυχίες για το ότι σχεδόν αποκλείεται να βγει χωρίς «γρατζουνιές» από την ψηφοφορία.

Ενδεχομένως, όπως λένε πολλοί ανησυχούντες στην κυβέρνηση, να πληγωθούν και από το αποτέλεσμα της επιχείρησης εξαγοράς ψήφων μέσω της διανομής του «κοινωνικού μερίσματος» από το πρωτογενές πλεόνασμα – όπως έχουν βαφτίσει το ευτελές πεντακοσάρικο που θα διανεμηθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους προεκλογικά με στόχο να μην επέλθει το αναμενόμενο «πατατράκ», ειδικά στις ευρωεκλογές.

Παρακολουθώντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η ανησυχία για τη ρευστοποίηση ολόκληρου του πολιτικού συστήματος βάζει φωτιά τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση, η οποία από την πλευρά της επιχειρεί να προκαλέσει όσο γίνεται μεγαλύτερη ζημιά στους συγκυβερνώντες τόσο με την πίεση στους βουλευτές τους όσο και με την απαίτηση να δημοσιοποιηθεί το σύνολο της συμφωνίας με την τρόικα, ώστε να φανεί αν υπάρχουν – και ποιες είναι – σκοτεινές πλευρές της.

Όμως και για τους δύο βασικούς παίκτες του συστήματος η ανησυχία είναι κοινή, αφού δημοσκοπικά μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται, αλλά αυτό συμβαίνει σε πολύ χαμηλό επίπεδο.

Τεράστιες απώλειες

Για την κυβέρνηση αυτό σημαίνει ότι παγιώνονται οι τεράστιες απώλειες των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης και ότι είναι αδύνατον οι δυο τους να επιβεβαιώσουν την πολιτική ισχύ που κατέγραψαν στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012.

Αν προσθέσουμε και την κρίση που επαπειλείται στο ΠΑΣΟΚ εξ αιτίας του επερχόμενου εκλογικού αποτελέσματος, τότε και η κυβερνητική σταθερότητα θα αμφισβητηθεί, με συνέπεια πολλοί εκ των στελεχών και βουλευτών των δύο κομμάτων να επιχειρήσουν είτε ηρωική έξοδο είτε κρίσιμες διαφοροποιήσεις για να σώσουν ό,τι σώζεται από το πολιτικό τους μέλλον.

Σε κάθε περίπτωση, στο κυβερνητικό στρατόπεδο βλέπουν σαν εφιάλτη ένα πολύ χαμηλό αποτέλεσμα, καθώς έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες εν όψει της διαπραγμάτευσης με την τρόικα για το χρέος και το τρίτο μνημόνιο. Ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανοίξει τα φτερά του, οι ίδιοι θα βρεθούν καθηλωμένοι και με εξαιρετικά μειωμένο πολιτικό βάρος.

Όμως, η ευκολία με την οποία ψήφοι της Κεντροαριστεράς φαίνεται να πηγαίνουν προς μια απολίτικη ψήφο προς το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη προκαλεί μια επιπλέον ζημιά, αφού στη Ν.Δ. πίστευαν έως πρότινος ότι τυχόν απώλειες του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσαν να τις καρπωθούν ευκολότερα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως και στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν, αφού το προβάδισμά τους μοιάζει μεν παγιωμένο, αλλά με πολλά σκαμπανεβάσματα εντός του ορίου του στατιστικού λάθους. Επιπλέον, με αυτό το προβάδισμα, με αυτά τα ποσοστά, δεν μπορούν να εμπεδώσουν «ρεύμα» θριάμβου σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών. Ο κίνδυνος λοιπόν είναι, και στην περίπτωσή τους, η καθήλωση σε εκλογικά επίπεδα που θα τους αποστερούν την εικόνα της ραγδαία ανερχόμενης δύναμης και μελλοντικής κυβέρνησης.

Ασθενικό προβάδισμα

Επιπλέον ζήτημα όμως – κατ’ αναλογία με τον προβληματισμό που επικρατεί στη Ν.Δ. – αποτελεί και η δυσκολία του ΣΥΡΙΖΑ να κυριαρχήσει εκλογικά στον υπό διάλυση χώρο της Κεντροαριστεράς, όπου, για να μην κοροϊδευόμαστε, θα παιχτεί γι’ αυτόν το στοίχημα της πλειοψηφίας και της μεγάλης διαφοράς από τη Ν.Δ.

Όπως μάλιστα παρατηρεί ένας από τους σοβαρότερους παράγοντες της πλατείας Κουμουνδούρου, το Ποτάμι πράγματι είναι πρόβλημα: όχι ως πολιτική δύναμη, αλλά ως απολίτικη. Ο λόγος, σημειώνει, είναι ότι η καταφυγή στην απολίτικη και λαϊφστάιλ πρόθεση ψήφου, αν τελικά μετατραπεί σε ψήφο, θα αποδυναμώσει την προοπτική μιας μεγάλης πολιτικής σύγκρουσης για το μέλλον της χώρας.

Το πρόβλημα, όπως συμπληρώνει ο ίδιος, δεν είναι ούτε ο Θεοδωράκης ούτε το Ποτάμι του. Το σημαντικό είναι ότι το σημερινό… δημοσκοπικό σκηνικό δηλώνει αποστροφή για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η πολιτική αντιπαράθεση και τη βύθιση της κοινωνίας στην απογοήτευση και την αποστράτευση.

Ως εκ τούτου θεωρεί ότι μια πολύ πιο πολιτική και πιο συγκεκριμένη – προγραμματική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι το γιατρικό που μπορεί να προσδώσει νέο νόημα στην πολιτική αντιπαράθεση.

Επιπλέον, όπως ο ίδιος πιστεύει, καλό είναι να περιμένουμε την ίδια την κάλπη, αφού εκεί θα φανεί αν η υπόκωφη δυσαρέσκεια εκατοντάδων χιλιάδων – ή και εκατομμυρίων αποκλεισμένων – θα εκφραστεί πολιτικά διά της ψήφου.

Το αν – και πόσο – έχει δίκιο, μένει απλώς να φανεί…

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κ. Λουράντος: Τα 11.000 φαρμακεία θα είναι ο τάφος σας ΒΙΝΤΕΟ

«Λάβρος» ήταν ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, κατά του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη και της κυβέρνησης, στην κοινή συνέντευξη Τύπου φαρμακοποιών, κτηνοτρόφων, αρτοποιών, εκδοτών και βιβλιοπωλών για το πολυνομοσχέδιο.

«Δεν θα μας πάρετε την αξιοπρέπειά μας. Θα σας πολεμήσουμε και μετά την ψήφιση του νόμου», τόνισε ο κ. Λουράντος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. «Έρχονται εκλογές και όπως είπα αν θεωρείτε ότι ο ελληνικός λαός κοιμάται, ότι δεν θα αντιδράσει, πλανάστε πλάνη οικτρά. Να ξέρετε πολύ καλά ότι είμαστε απέναντί σας. Να ξέρετε ότι 11.000 φαρμακεία στην ελληνική επικράτεια θα είναι τάφος σας».

Λίγο πριν είχε επιτεθεί στον υπουργό Ανάπτυξης, λέγοντας: «Εσείς ο ίδιος λέτε ότι είναι υπεράριθμα τα φαρμακεία. Τι προσδοκάτε; Τις αλυσίδες φαρμακείων, τα απρόσωπα φαρμακεία, αυτά τα φαρμακεία που δεν θα δανείζουν φάρμακα στους Έλληνες πολίτες, αυτά τα φαρμακεία που δεν θα δίνουν το δικαίωμα να πληρώσουν τη συμμετοχή τους οι Έλληνες πολίτες όταν πάρουν την πενιχρή τους σύνταξη».


Οι φαρμακοποιοί αλλά και οι άλλες ενώσεις που πήραν μέρος στην συνέντευξη Τύπου (ΕΝΕΛΒΙ, ΣΑΑΠΠ και ΣΕΚ) καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή το απόγευμα στο Σύνταγμα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Τον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, έβαλε στο κάδρο της συζήτησης η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, κ. Βαρβάρα Ανεμοδουρά, που πήρε το λόγο λίγο αργότερα.

«Την Κυριακή θα ολοκληρωθεί η ισοπέδωση βασικών δομών της κοινωνικής ζωής, η υγεία, η παιδεία, η διατροφή, με τη μέθοδο του σαλαμιού. Στο κάδρο πρέπει να μπει και ο κ. Γεωργιάδης και όλοι οι υπουργοί που συνυπογράφουν το πολυνομοσχέδιο», τόνισε η κ. Ανεμοδουρά.

«Ο υπουργός Υγείας έχει μεγάλη ευθύνη, τη μέθοδο του σαλαμιού την ξέρει καλά», πρόσθεσε σε έντονο ύφος η κ. Ανεμοδουρά. Η πρόεδρος του ΙΣΠ έκανε λόγο για «ισοπέδωση και εξαθλίωση της κοινωνίας». Αναφερόμενη στα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ) τόνισε ότι πρόκειται για φάρμακα με θεραπευτική δράση που πρέπει να διακινούνται από ασφαλή μέρη, ενώ για το γάλα αναρωτήθηκε «μελιταίος πυρετός έχει μειωθεί στην Ελλάδα, θα τον επαναφέρουμε τώρα;». «Μιλάμε για τη δημόσια υγεία και πρέπει να τη διαφυλάξουμε», κατέληξε.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι οι αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο θα προκαλέσουν «ανεπανόρθωτη βλάβη σε 12.000 φαρμακεία και στις 30.000 οικογένειες που ζουν από αυτά, αλλά και στη φαρμακευτική περίθαλψη του ελληνικού λαού (...) ευνοώντας με τον πιο σαφή και ξεκάθαρο τρόπο τα μεγάλα συμφέροντα εκτός φαρμακείου».

«Οι αλλαγές ευνοούν τα καρτέλ των Σούπερ Μάρκετ και δίνουν την χαριστική βολή στον κλάδο των φαρμακοποιών. Πιστεύω ότι θα βρεθούν βουλευτές που θα υποδείξουν στον κ. Γεωργιάδη το καταστροφικό λάθος που γίνεται. Δεν υπάρχει κανένα ψευτοδίλημμα. Όλοι οι Έλληνες φαρμακοποιοί φυσικά θεωρούν ότι είναι μεγάλης εθνικής σημασίας η είσπραξη της δόσης των 12 δισ. ευρώ, αλλά εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση μπορεί να συνδυαστεί με το εθνικό συμφέρον που είναι να αποτραπεί η καταστροφή των φαρμακείων και της φαρμακευτικής περίθαλψης. Πιστεύουμε ότι ο πρωθυπουργός είναι εναντίον της δημιουργίας καρτέλ και γι' αυτό προσμένουμε την παρέμβαση του», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Κ. Θεοδοσιάδης. Όπως τονίζουν οι φαρμακοποιοί, το νομοσχέδιο θα φέρει χιλιάδες λουκέτα σε φαρμακεία, μαρασμό του επιστημονικού κλάδου των φαρμακοποιών και εκτίναξη της φαρμακευτικής δαπάνης, αφού τις τιμές θα καθορίζουν οι ισχυροί αλυσίδων φαρμακείων και σούπερ μάρκετ.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Σαμαράς μοιράζει πεντακοσάρικα για να σωθεί !

Του Γιώργου Δελαστίκ

Σε κατασταση πολιτικού πανικού έχει περιέλθει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου, οι οποίες φαντάζουν όλο και περισσότερο ως γκιλοτίνα που θα θέσει τέρμα στην πολιτική του καριέρα. Έχοντας πλέον συνειδητοποιήσει ότι η ήττα της Νέας Δημοκρατίας είναι αναπότρεπτη, ο πρωθυπουργός προσπαθεί πλέον να αποτρέψει πάση θυσία να προσλάβει η εκλογική του ήττα διαστάσεις συντριβής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντώνης Σαμαράς υποσχέθηκε να μοιράσει σε ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους από 500 ευρώ κατά μέσο όρο! Το πεντακοσάρικο αυτό θα τους το δώσει, υποτίθεται, δύο μόλις εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές. Ο πρωθυπουργός ελπίζει ότι με το πεντακοσάρικο αυτό θα αυξήσει το ποσοστό της ΝΔ σε αυτούς τους ένα εκατομμύριο «ευεργετημένους» ψηφοφόρους και στις οικογένειες τους.

Στους παραλήπτες του πεντακοσάρικου του Σαμαρά περιλαμβάνονται και 26.500 αστυνομικοί και 33.750 στρατιωτικοί και υπάλληλοι του υπουργείου Άμυνας με προκλητικά κριτήρια… τριπλάσιου (!) σχεδόν μισθού από τους ιδιώτες στους οποίους θα δοθεί – μόνο και μόνο επειδή αστυνομικοί και στρατιωτικοί ψηφίζουν Δεξιά και ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό σχεδόν 100%!

Το τέλος της ΝΔ
Ούτε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς όμως είναι καθόλου σίγουρος ότι αρκούν τα πεντακοσάρικα που θα μοιράσει στο ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους για να τον σώσουν. Από την περασμένη Κυριακή ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του Μεγάρου Μαξίμου έριξε στην πολιτική κυβερνητική πιάτσα ένα δόλωμα και επανέφερε μια συνηθισμένη σε περιόδους κομματικής κρίσης απειλή.

Το δόλωμα είναι ο ανασχηματισμός. Προκειμένου να συσπειρώσει τους αδίστακτους μεν βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι όμως βλέπουν ότι δεν πρόκειται να ξαναεκλεγούν ποτέ με τα κόμματα αυτά και αναζητούν διεξόδους προσωπικής πολιτικής διάσωσης και στο πλαίσιο αυτό δηλώνουν έτοιμοι και να καταψηφίσουν ακόμη κυβερνητικά νομοσχέδια, ο Σαμαράς αφήνει το περιθώριο στους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να ονειρεύονται υπουργική καρέκλα για τον εαυτό τους. Ο υπουργικός θώκος ήταν ανέκαθεν το υψηλότερο… ιδανικό κάθε κυβερνητικού βουλευτή!

Η απειλή είναι ότι ο πρωθυπουργός θα… διαλύσει τη ΝΔ και θα φτιάξει δικό του κόμμα! Η απειλή αυτή απευθύνεται στους επίδοξους ανατροπείς του στο πλαίσιο της ΝΔ. «Φτιάχνω δικό μου κόμμα» σημαίνει ότι παίρνει στο νέο κόμμα μόνο τα πιστά στον αρχηγό στελέχη και τα τοποθετεί στις οργανωτικές και πολιτικές θέσεις-κλειδιά του νέου κομματικού μηχανισμού, αφήνοντας πολιτικά άστεγους τους πολιτικούς εσωκομματικούς αντιπάλους του.
Αλλάζει, δηλαδή, ακαριαία τους εσωκομματικούς συσχετισμούς δυνάμεων υπέρ του κυριολεκτικά εν μια νυκτί.

Ακροδεξιά «μετάλλαξη»
«Μετάλλαξη της ΝΔ σχεδιάζει ο κ. Σαμαράς» ήταν ο εύγλωττος τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ του βήματος την Κυριακή που πέρασε. Περιεκτική και αποκαλυπτική η αρχή του: «Η ΝΔ με τη σημερινή της μορφή, σαράντα χρόνια μετά την ίδρυσή της από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, «έχει κλείσει τον κύκλο της». Αυτό παραδέχεται πληθώρα στελεχών της ΝΔ, είτε υπουργοί είτε βουλευτές…» γράφει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα. Το σχεδιασμό, εν τω μεταξύ, είχαν αποκαλύψει τα «Επίκαιρα» από πέρσι…

«Νέα Ελλάδα» με… άρωμα Εμφυλίου» ήταν ο τίτλος του ανάλογου ρεπορτάζ και της εφημερίδας Αυγή του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς φρόντισε να ρίξει λάδι στη φωτιά αυτών των φημών, αφού χρησιμοποίησε το λεκτικό σχήμα της «Νέας Ελλάδας» στις τηλεοπτικές του δηλώσεις την περασμένη Τρίτη…» αναφέρει η Αυγή και συνεχίζει: «Το Μαξίμου εφαρμόζει εκ νέου σχέδιο «επαναπατρισμού» των πρώην «γαλάζιων» ψηφοφόρων που «μετακόμισαν» στη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, εκτιμώντας πως έπειτα από την εξάρθρωση της εγκληματικής δράσης του μορφώματος, η ΝΔ έχει σοβαρές πιθανότητες να προσελκύσει εκ νέου τους ακροδεξιούς πολίτες» τονίζει η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανεξάρτητα από τα φληναφήματα περί «αμφίπλευρης διεύρυνσης» της ΝΔ με το νέο κόμμα με το οποίο θέλει να την αντικαταστήσει ο Αντώνης Σαμαράς, ο στενότατος συνεργάτης του πρωθυπουργού και γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος, έδωσε σαφέστατα το ακροδεξιό στίγμα της «Νέας Ελλάδας» του Σαμαρά, δηλώνοντας στο ραδιοσταθμό Βήμα FM: «Ασφαλώς και είμαι αντικομουνιστής, δεν συζητείται αυτό. Από μικρό παιδί, γιατί έτσι γεννήθηκα, έτσι μεγάλωσα και έτσι θα πεθάνω»!

Ώρα κατάρρευσης
Η αλήθεια είναι πως το πρόβλημα της κατάρρευσης του κομματικού σκηνικού της Μεταπολίτευσης είναι γεγονός. Το δίπολο των κομμάτων-πυλώνων του συστήματος ΠΑΣΟΚ – ΝΔ έχει ήδη καταρρεύσει αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ, στερώντας το σύστημα από τη δυνατότητα εναλλακτικής λύσης σε κομματικό επίπεδο. Σαν να μην έφτανε αυτό, δεν αποκλείεται καθόλου οι ευρωεκλογές σε δύο μήνες να σηματοδοτήσουν την κατάρρευση και της ΝΔ κατά το πρότυπο του ΠΑΣΟΚ.

Ήδη από τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, τις βουλευτικές εκλογές προ διετίας, η Δεξιά είναι τριχοτομημένη σε κομματικό επίπεδο, με κυρίαρχη φυσικά τη ΝΔ, αλλά όχι πλέον μονοκράτορα.

Το 29,66% της ΝΔ της δίνει τα δύο τρίτα των δεξιών ψηφοφόρων. Το υπόλοιπο ένα τρίτο ισομοιράστηκε σχεδόν το 2012 στους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Κομμένου (7,51%) και τη Χρυσή Αυγή (6,92%).

Τον Ιούνιο του 2012 πάνω από 2.700.000 ψηφοφόροι είχαν ψηφίσει υπέρ των τριών δεξιών κομμάτων. Στις ευρωεκλογές του Μαΐου μπορεί το ποσοστό της ΝΔ στο σύνολο των δεξιών ψηφοφόρων ακόμη και να ανέβει, αν υλοποιηθεί ο σχεδιασμός του Αντώνη Σαμαρά να μην επιτραπεί η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές κατά κανένα τρόπο επειδή αυτό θα ήταν ολέθριο για το εκλογικό ποσοστό της ΝΔ!

Αν συμμετάσχει στις ευρωεκλογές η Χρυσή Αυγή, δεν υπάρχει καμιά απολύτως περίπτωση η ΝΔ να ξεπεράσει το 20% και είναι πλέον βέβαιο έκ των προτέρων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι περίπου… δέκα (!) εκατοστιαίες μονάδες μπροστά από τη ΝΔ. Κάτι τέτοιο θα συνεπιφέρει πιθανότατα την καθαίρεση του Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία της ΝΔ πριν καν από τις βουλευτικές εκλογές, που σε αυτή την περίπτωση θα γίνουν περί τα τέλη Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου.

Δεν μπορεί ο Σαμαράς
Το να θέλει ο πρωθυπουργός να γλιτώσει την πολιτική του καρατόμηση μέσω της δημιουργίας ενός δικού του κόμματος, άλλου από τη ΝΔ, είναι εύλογο. Ολοι οι πολιτικοί μόνο για την προσωπική τους πολιτική καριέρα ενδιαφέρονται και για τίποτα άλλο πέρα απ’αυτή.

Το ζήτημα όμως είναι αν ο Αντώνης Σαμαράς όντως βρίσκεται σε θέση να ιδρύσει νέο πολιτικό κόμμα, αν συντριβεί στις ευρωεκλογές του Μαΐου η ΝΔ. Αν, δηλαδή, ο σημερινός ηγέτης της Δεξιάς μπορεί να «μεταλλάξει» τη ΝΔ, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων το όνομά της, τα κομματικά όργανα και τις δομές της, αλλά και όσα στελέχη θεωρεί επικίνδυνα.

Η γνώμη μας είναι κατηγορηματική: Σε καμιά απολύτως περίπτωση δεν θα έχει την πολιτική δυνατότητα να φτιάξει νέο κόμμα ο Σαμαράς αν η ΝΔ έχει υποστεί κατά κράτος ήττα στις ευρωεκλογές – αν, δηλαδή, βρίσκεται τουλάχιστον οκτώ, δέκα ή περισσότερες μονάδες πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μια τέτοια περίπτωση θα τον καθαιρέσουν αμέσως τα στελέχη της ΝΔ από πρόεδρο του κόμματος. Καινούρια κόμματα δεν φτιάχνονται από καταρρέοντες αρχηγούς. Φτιάχνονται από ηγέτες που βρίσκονται σε φάση πολιτικής ανόδου και αυξημένης επαφής με την κοινωνία – και από τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, όταν τα κόμματα αυτά φιλοδοξούν να αναδειχθούν σε πυλώνες του συστήματος.

Εν ολίγοις, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση ο Αντώνης Σαμαράς, το πολιτικό κύρος του οποίου βρίσκεται στο ναδίρ, να φτιάξει αυτός το νέο κόμμα της Δεξιάς του 2014. Άλλη πολιτική προσωπικότητα θα ηγηθεί του εγχειρήματος αυτού όταν έρθει η ώρα. Χωρίς τον Σαμαρά!

Κρίση εκπροσώπησης
Με το ΠΑΣΟΚ κλινικά νεκρό από πολιτική σκοπιά και τη ΝΔ μπροστά στο ενδεχόμενο κατάρρευσης της εκλογικής της επιρροής γύρω από το 20%, το σύστημα μπορεί να αντιμετωπίσει οξύτατη κρίση κομματικής εκπροσώπησης.

Η συγκέντρωση των ερειπίων του μεταπολιτευτικού κομματικού σκηνικού υπό τον Σαμαρά το 2012 έδωσε μεν στο σύστημα τη δυνατότητα συνέχισης μιας διακυβέρνησης προς όφελος των συμφερόντων του όπως όπως, αλλά ο χρόνος αυτός δεν αξιοποιήθηκε παράλληλα για την οικοδόμηση ενός νέου, ισχυρού συστημικού κόμματος. Το αποτέλεσμα είναι μαζί με το ΠΑΣΟΚ που καταβαραθρώθηκε να απειλείται με καταποντισμό ταυτόχρονα και η ΝΔ.
Η κρίση εκπροσώπησης του συστήματος σε κομματικό επίπεδο είναι πολύ πιο βαθιά απ’ όσο έχει αντιληφθεί ο κόσμος. Θα ζήσουμε μεγάλα γεγονότα.

ΠΗΓΗ



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στη Βουλή μηνυτήρια αναφορά για το πόθεν έσχες του Α. Γεωργιάδη

Στη Βουλή διαβιβάστηκε μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει πολίτης σε βάρος του υπουργού Υγείας, Α. Γεωργιάδη, για ψευδή δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες).

Με τη μηνυτήρια αναφορά ζητείται να ελεγχθεί εάν ο Υπουργός Υγείας έχει υποβάλει ψευδή δήλωση
πόθεν έσχες, εάν το πραγματικό ποσό αγοράς του ακινήτου του είναι 274.938 ευρώ και εάν έχει καταβάλει τους αναλογούντες φόρους για την αγορά της μεζονέτας στο Μαρούσι.

Ειδικότερα σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά η οποία διαβιβάστηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κατσιρώδη στη Βουλή για τα περαιτέρω, ο υπουργός Υγείας το 2007 αγόρασε μεζονέτα 217 τετραγωνικών μέτρων στο Μαρούσι Αττικής, έναντι του ποσού των 274.938 ευρώ. Ωστόσο η αξία του επίμαχου ακινήτου -όπως ισχυρίζεται ο πολίτης- είναι πολλαπλάσια από αυτή που δηλώθηκε και προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών του επικαλείται συγκριτικά στοιχειά αγοραπωλησιών που έγιναν στην περιοχή κοντά στο ακίνητο του κ. Γεωργιάδη.

Επιπλέον όπως τονίζεται στη μηνυτήρια αναφορά ο υπουργός Υγείας για την αγορά της μεζονέτας στο Μαρούσι έλαβε δάνειο από Τράπεζα ύψους 530.000 ευρώ.

Για το λόγο αυτό ο μηνυτής ζητά να ερευνηθεί εάν το ποσό που δηλώθηκε για την αγορά της μεζονέτας (274.938 ευρώ) είναι τα πραγματικό τίμημα που καταβλήθηκε, όπως επίσης ζητά να ελεγχθεί εάν έγιναν επισκευαστικές εργασίες στο ακίνητο ή εάν όλο το ποσό του δανείου χρησιμοποιήθηκε για την αγορά του ακινήτου. Επίσης, ζητά να ελεγχθεί και ο πωλητής της μεζονέτας.

Κατά τον μηνυτή ο κ. Γεωργιάδης προκειμένου να μπορέσει να λάβει υψηλότερο δάνειο, δήλωσε στην Τράπεζα ότι θα πραγματοποιήσει στη μεζονέτα επισκευαστικές εργασίες. Στην πραγματικότητα όμως, όλο το ποσό του δανείου δόθηκε για την αγορά της μεζονέτας και κατά συνέπεια η τιμή αγοράς (274.938 ευρώ) δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χωρίς σιδηροδρομική σύνδεση η Β. Ελλάδα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επέρχονται από αύριο έως και τη Δευτέρα στο τμήμα Θεσσαλονίκη-Φλώρινα καθώς και στο τμήμα Έδεσσα – Σκύδρα, λόγω της διενέργειας αναγκαίων εργασιών αναβάθμισης στη σιδηροδρομική υποδομή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, διακόπτεται η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Θεσσαλονίκης – Φλώρινας και Έδεσσας – Σκύδρας και ως εκ τούτου οι επιβάτες που ταξιδεύουν από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τη Φλώρινα και αντίστροφα θα εξυπηρετούνται από τρία ανά κατεύθυνση λεωφορεία.

Στο τμήμα Σκύδρα – Έδεσσα – Σκύδρα οι επιβάτες με προορισμό την Έδεσσα από τη Θεσσαλονίκη και αντίστροφα θα μετεπιβιβάζονται σε λεωφορεία από τον σταθμό της Σκύδρας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επέρχονται και στο τμήμα Λιανοκλάδι – Τιθορέα από την Τρίτη, λόγω της διενέργειας αναγκαίων εργασιών στη σιδηροδρομική υποδομή.

Συγκεκριμένα, διακόπτεται η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Λιανοκλαδίου – Τιθορέας και ως εκ τούτου οι επιβάτες που ταξιδεύουν με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και αντίστροφα θα μετεπιβιβάζονται σε λεωφορεία από τους σταθμούς Λιανοκλαδίου και Τιθορέας αντίστοιχα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

The bondholder

Κρυμμένο καλά μέσα στο πολύ νομοσχέδιο της ντροπής ( για τρίτη φόρα) είναι μια παράγραφος που θα βάλει φωτιά ξανά στις συντάξεις και την περίθαλψη..

Η τρόικα απαιτεί να γίνει αναλογιστική μελέτη για όλα τα ταμεία. Όλα όσα έχουν γίνει στις συντάξεις και στην ιατρική περίθαλψη μέχρι σήμερα είναι μονό η κορυφή ενός παγόβουνου.

Από πρακτικά της Βουλής 50% του κρατικού χρέους, 150 δις δημιουργήθηκε από την ανάγκη για την χρηματοδότηση των ταμείων από το κράτος για συντάξεις και περίθαλψη από το 2000-2009. Τα ταμεία είχαν διαλυθεί .

Το πρόβλημα όχι μονό παραμένει άλλα έγινε χειρότερο -15 δις χάθηκαν μονό για το PSI για να σωθούν η Ευρώπη, το ευρώ και οι τράπεζες.

H διαχρονική χρεωκοπία των ταμείων είναι το μεγαλύτερο έγκλημα . Όλα τα άλλα στάχτη στα μάτια.

Ας πάρουμε τα πράγματα από τη αρχή

Ένα ταμείο είναι μια ανεξάρτητη οικονομική οντότητα. Έχει καταστατικό, είναι εταιρεία δημόσιου δικαίου και έχει διοικητικό συμβούλιο. Κάτι που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν – ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΟΥΤΕ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ.

Κάθε ταμείο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πρέπει να έχει μια αναλογιστική μελέτη. Τι είναι η αναλογιστική μελέτη. Περνώντας υπόψη το δημογραφικό προφίλ των εργαζόμενων που καλύπτει, τι ηλικία έχει κτλ με στατιστικούς λογαρίθμους ( underwriting ) υπολογίζεται ποιες

θα είναι οι ταμειακές ανάγκες του ταμείου στα επόμενα χρόνια για τις συντάξεις και περίθαλψη
ποιες θα είναι η οι ταμειακές ροές από τις εισφορές βάση προβλέψεων για το εργατικό δυναμικό και ποσοστό ανεργίας
και ποιες θα είναι οι ταμειακές ροές από τις επενδύσεις των αποθεματικών

Βάση αυτών των δεδομένων υπολογίζετε το έλλειμμα η το πλεόνασμα ενός ταμείου. Όλα τα ταμεία στο δυτικό κόσμο έχουν έλλειμμα γιατί υποσχεθήκαν περισσότερες παροχές από ότι είναι δυνατό το σύστημα να αντέξει. Όλοι πιστέψαμε και πιστεύουμε σε ένα όνειρο απατηλό.

Γιατί η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα να αντιμετωπίσει αυτόν τον Αρμαγεδδών;

Γιατί είναι η πρώτη χώρα που οι ετήσιες ταμειακές εισροές είναι λιγότερες από τις ταμειακές εκροές –τα ταμεία χρεοκόπησαν ( και όχι η χώρα όπως μας έχουν πει και εμείς το πιστέψαμε) κυριως διότι η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ των ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ , Ο ΤΡΙΤΟΣ πυλώνας των ταμειακών ροών ήταν αρνητικός.

Oi αίτιες είναι διαχρονικές και αρχίζουν στην δεκαετία του 1980

o τις άτοκες καταθέσεις στις τράπεζες με την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος όταν ο πληθωρισμός ήταν 25%

o Η ανάληψη κόστους για τους αγρότες που δεν είχαν κάνει καμιά εισφορά

o και από προγράμματα εθελουσίας εξόδου της δεκαετίας του 80 (άτομα 30 ετών μπήκαν τότε στα ταμεία για να μην υπάρξει ανεργία και αρνητικές πολιτικές αντιδράσεις όταν έκλειναν μεγάλες κρατικές εταιρείες

o το χρηματιστήριο,

o τα δομημένα ομόλογα

o το PSI

Έχοντας δει τις μελέτες που υπάρχουν αλλά που ποτέ δεν προβλήθηκαν ( ισότοπος για μια από αυτές στο τέλος του άρθρου) τα αποτελέσματα από τις μελέτες που ζήτησε η τρόικα θα είναι

μείωση επικουρικών συντάξεων 50%

σύνταξη € 500 εύρο το μήνα

Αυτά τα μετρά θα γίνουν σταδιακά σε μια χρονική περίοδο 4-5 ετών άλλα αυτό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι σήμερα αυτοί που νόμιζαν ότι ήταν «έξυπνοι» και έκαναν εισφοροδιαφυγή η έμπαιναν σε πρόωρη σύνταξη και ήταν στα καφενεία η έπαιρναν παράνομα συντάξεις τώρα θα πληρώσουν το τίμημα και ας μην κλαίνε. Είναι κρίμα όμως διότι θα πληρώσουν και αυτοί που ήταν σωστοί και τίμιοι.

Όλα αυτά όμως είναι 10% του εγκλήματος- μαζί τα φάγαμε κ Πάγκαλε άλλα η ερώτηση είναι πόσο εμείς και πόσο εσείς.

Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι ποιοι θα πληρώσουν για τα 90% του εγκλήματος – μονό στο χρηματιστήριο χάθηκαν πάνω από 50 δις από τα αποθεματικά και κάποιοι έκαναν αμύθητες περιούσιες .Το έγκλημα όμως είναι τόσο διαχρονικό και αφού όλο το πολίτικο σύστημα είναι υπεύθυνο μάλλον κάνεις.

Μια είναι η λύση ώστε το έγκλημα να μην το πληρώσουν τα παιδιά μας και να βγει η χώρα από αυτόν τον λαβύρινθο

ΟΛΗ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΒΑΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΟΧΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.

Αυτή η λύση όμως απαιτεί ένα καινούργιο πολιτικό και χρηματοοικονομικό σύστημα. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε σωτήρες αυτούς που τα κατέστρεψαν. Μέχρι τότε το μονό που θα έχουμε είναι η συνεχεία της καταστροφής.

Mια καλή μελέτη μπορείτε να δείτε εδώ: OAEE_6_3_2010 ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΓΙΟΣ

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!