EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τι σημαίνει ένας Αμερικάνος πρόεδρος να τελειώνει την ομιλία του και κανένας να μην χειροκροτεί; ΒΙΝΤΕΟ

Ομιλία του Ομπάμα στην Χάγη της Ολλανδίας, 25/3/2014

... Σημαίνει ότι ο καθένας είδε σωστά μέσα από την απέραντη καυχησιολογία, την κούφια ρητορική και τις κενές υποσχέσεις ενός ανθρώπου που είναι επιφορτισμένος να αναγνώσει από έναν αυτόματο υποβολέα, και αυτή τη στιγμή είναι υπεύθυνος για ένα από τα πιο ολοκληρωτικά καθεστώτα του κόσμου;

Γιατί είτε κάποιος θα απολυθεί γιατί ξέχασε να ενεργοποιήσει την ένδειξη "χειροκρότημα", είτε οι Ευρωπαίοι δεν ενδιαφέρονται πλέον για τα ψέματα που ειπώθηκαν από τον Ομπάμα για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την NSA (και όλα τα άλλα θέματα γενικότερα).

Αναρωτιέται κανείς: πόσος καιρός θα περάσει μέχρι ο πρόεδρος των ΗΠΑ λάβει την ίδια μεταχείριση στη χώρα του;







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρωτογενές πλεόνασμα 2013 - Μύθος ή Πραγματικότητα ? BINTEO

Πρωτογενές πλεόνασμα 2013 - Μύθος ή Πραγματικότητα ?

Το πρωτογενές αποτέλεσμα της Κεντρικής Κυβέρνησης και το πρωτογενές της Γενικής Κυβέρνησης για το 2013

Δημόσιο χρέος της Ελλάδας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!



ΠΗΓΗ

Αλληλέγγυος Δούρειος Ίππος!

Η Ελλάδα έχει αποδεχθεί ότι θα κινείται πια με 105 ταχύτητες και όλοι οι σωτήρες που φέρουν ελληνική ταυτότητα νοιάζονται για την το πως η ΕΕ θα κινείται σε μία ταχύτητα και όχι σε δύο. Τόσο ενδιαφέρον για το τι θα κάνει η ΕΕ, αν το είχαν όλοι τους για το τι θα κάνει η Ελλάδα, τώρα θα είχαμε στείλει διαστημόπλοιο στον πλανήτη Άρη.

Του Γιάννη Λαζάρου

Βέβαια καλώς πράττουν, αφού έχουν αφήσει την διαχείριση του θυμού και της οργής που ξεχειλίζουν από τα αφτιά των Ελλήνων, σε ομάδες αλληλεγγύης, σε κοινωνικά ιατρεία, σε εκκλησιαστικά συσσίτια και βέβαια στους μεγαλοδημοσιογράφους που βάζουν κόφτη στην οργή όταν σε βάζουν είτε να συνομιλείς με τον σφαγέα-πολιτικό σε φυλασσόμενο στούντιο, είτε παίζουν το θεατράκι της “αγανάκτησης” του δημοσιογράφου.

Δεν φθάνουν τα 500 κόμματα που ξεφυτρώνουν σαν ραδίκια στον αγρό έτσι ώστε να έχεις κάπου να ελπίζεις, έχουν ρίξει στην αρένα και ομάδες που δίνουν ασπιρίνες για τον καρκίνο κάνοντας τον μελλοθάνατο να συμβιβαστεί με την μοίρα του. Και βέβαια μέσα στο παιχνίδι και ο ΟΑΕΔ που με τα 340 ευρώ το μήνα για δύο χρόνια κάνει τον απεγνωσμένο να κάθεται στα αυγά του.

Αν εδώ και 3 χρόνια που οι ανασφάλιστοι έφθασαν στα 2,500,000, οι άστεγοι στις 40,000, οι άνεργοι στο 1,500,000 τους άφηναν όλους στο έλεος να είστε σίγουροι ότι τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά. Αλλά εμείς οι Έλληνες έχουμε το κακό να είμαστε αλληλέγγυοι όταν δεν πρέπει. Όταν πρέπει να αφήσουμε την συνέπεια των έργων των σφαγέων να πάρει σάρκα και οστά, τότε θυμόμαστε ότι πρέπει να βοηθήσουμε τους αδυνάτους. Οι αδύναμοι δεν ήταν αδύναμοι μέχρι πριν 3 χρόνια. Ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που έπαιρναν την πέτρα και την έστυβαν. Αδύναμοι έγιναν εξαιτίας των πολιτικών και αν το ανάχωμα της αλληλεγγύης δεν έμπαινε ανάμεσα στους αδύναμους και στους σφαγείς τους, τότε θα έβλεπαν τι εστί βερίκοκο.

Άντε σήμερα θα σώσουμε 5 Έλληνες και θα ταΐσουμε 2,500 νηστικούς. Θα εμβολιάσουμε 10,000 παιδιά και θα αποτρέψουμε και 10 πλειστηριασμούς σπιτιών. Ε, και; Έτσι θα πάει η κατάσταση; Θα αποδεχθούμε ότι θα είμαστε με το χέρι απλωμένο σε ομάδες κατσαρόλας, γιατρούς αλληλεγγύης, φασολάδας της Εκκλησίας και 50 γειτόνων που έσωσαν το εκπλειστηριασμένο σπίτι μέχρι τον επόμενο πλειστηριασμό; Αυτή είναι η αντιμετώπιση για τους πρώην δυνατούς αυτής της χώρας; Εντάξει, να γράφουμε και δακρύβρεχτα κείμενα για τους αυτόχειρες.

Ο μόνος που γνωρίζει ότι έχει ξεκινήσει πόλεμος της εξουσίας εναντίον του λαού είναι μόνο οι ίδιοι οι πολιτικοί. Τούς βλέπεις με την άνεση που σου πετάνε στα μούτρα το νόμο χειροβομβίδα γνωρίζοντας ότι εσύ δεν θα ανταπαντήσεις στα ίσα, αφού τα κοινωνικά αναχώματα θα τους προστατέψουν. Τα κόμματα που έχουν δημιουργηθεί το έχουμε καταλάβει ότι παίζουν το πρώτο ανάχωμα για την ανατροπή, αυτό όμως που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε, διότι θα μάς πούνε απάνθρωπους, είναι ότι έχουν δημιουργηθεί κοινωνικά αναχώματα.

Θα γινόταν καμία επανάσταση από αυτές που αναφέρουμε με στόμφο αν υπήρχαν κοινωνικά αναχώματα; Δεν έχει σημασία που κατέληξαν μετά την πτώση των καταπιεστών, σημασία έχει ότι έγιναν και ότι ανέτρεψαν το καθεστώς. Είναι επικίνδυνα αφελές να θεωρεί μέχρι και ο πιο βλάκας Έλληνας ότι ζούμε σε δημοκρατικό πολίτευμα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κατασκευασμένο από πολιτικούς ανάχωμα όλων των εποχών. Το αποτέλεσμα αυτού του κατασκευάσματος θα φαινόταν όταν η αθώα αλληλεγγύη δεν θα έπαιρνε μέρος στο μακελειό. Τι νομίζουμε ότι θα γινόταν αν 10,000 νηστικοί 6 ημερών έφθαναν μέχρι την πλατεία Συντάγματος; Θα καθόταν και θα κοιτούσαν τα περιστέρια; Η πείνα είναι το μεγαλύτερο όπλο όλων των επαναστάσεων. Έπονται η καταπίεση και η αδικία. Το να βάζεις τσιρότο σε ένα πληγιασμένο πόδι το μόνο που κάνεις είναι να συντελέσεις στην σηψαιμία του οργανισμού. Άσε τον λαβωμένο όπως είναι για να δεις πώς θα αντιμετωπίσει την επόμενη επίθεση που θα του γίνει.

Σκληρές εικόνες που δεν αντέχει το στομάχι μας αλλά δυστυχώς ο κόσμος δεν είναι μακρυά αυτή την φορά, τώρα εμείς είμαστε οι πρωταγωνιστές της σουρεαλιστικής γενοκτονίας που έβαλαν σε εφαρμογή. Αυτό που συμβαίνει καθημερινά δεν είναι κανάλι τηλεόρασης που ανατριχιάζεις και κάνεις ζάπινγκ.

Στους τραγικούς καιρούς που ζούμε, όλα είναι ύποπτα όταν έχουν ως κερδισμένους αυτούς που σου κάνουν επίθεση. Βολεύει αυτή την στιγμή η φιλανθρωπία περισσότερο όχι τον εξαθλιωμένο λαό αλλά τους μακελάρηδες. Τραγικότερο όλων είναι όταν δημιουργείς “αθώα” ανθρώπους με τεντωμένο χέρι για ελεημοσύνη αντί να τους σπρώχνεις το τεντωμένο χέρι τους να γίνει γροθιά.

Όταν εκλείψουν διά παντός οι φιλάνθρωποι και γίνουν όλοι συνάνθρωποι τότε σίγουρα κανένα ανάχωμα δεν θα είναι ικανό να κρατήσει το κύμα που φουντώνει μέσα μας.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κατεδαφίζοντας με ζήλο τη δημόσια Παιδεία !!!

Στις προηγμένες κοινωνίες η απάντηση κάθε φορά είναι περισσότερη γνώση. Στην Ελλάδα των μνημονίων, όμως, ο υπουργός της Παιδείας εργάζεται συστηματικά για τη συρρίκνωση της στα δημόσια σχολεία, oι μαθητές των οποίων αντιμετωπίζονται σαν παιδιά ενός κατώτερου θεού
Της Βασιλικής Σιούτη

Η προκλητική συμπεριφορά του υπουργού Παιδείας κορυφώνεται με τα δύο σποτ της καμπάνιας που διεξάγει αυτές τις μέρες, μέσω της οποίας επιχειρεί να παροτρύνει τους μαθητές να μην σπουδάσουν, αλλά να προτιμήσουν να μάθουν κάποια τέχνη, όπως αυτή του ηλεκτρολόγου ή της μοδίστρας.

Φυσικά δεν είναι καθόλου υποτιμητικό να επιλέγει κάποιο παιδί να γίνει ηλεκτρολόγος ή μοδίστρα, εάν αυτό επιθυμεί. Είναι απαράδεκτο όμως, ο υπουργός, που διαλύει τη δημόσια παιδεία βάσει σχεδίου, να παροτρύνει τα παιδιά να μην σπουδάσουν. Κι ας μη γελιόμαστε: στα παιδιά των φτωχότερων στρωμάτων απευθύνονται αυτά τα σποτ και όχι στους μαθητές του Κολεγίου.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε προϊδεάσει για την πολιτική που θα ακολουθούσε πριν από μερικούς μήνες, όταν με δημόσια δήλωσή του παρότρυνε και πάλι : «Ας ξεπεράσουμε τα στερεότυπα της Μεταπολίτευσης. Δεν είναι κακό να γίνεις τεχνίτης ή τεχνικός».

Αυτά τα είχε πει ο υπουργός Παιδείας τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά από συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για τον Θεσμό της Μαθητείας, καλώντας τους γονείς να ξεπεράσουν τα στερεότυπα της Μεταπολίτευσης.

Προφανώς για την κυβέρνηση η πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση είναι άλλη μια «εκκρεμότητα» της περιόδου αυτής με την οποία θέλει να ξεμπερδεύει, καθώς η Μεταπολίτευση ταυτίστηκε και με τη διεύρυνση του δικαιώματος στην Παιδεία. Είναι η μόνη περίοδος που στην Ελλάδα είχε τη δυνατότητα τόσο μεγάλος αριθμός παιδιών από φτωχότερα στρώματα να αποκτήσει πρόσβαση στην ανώτατη παιδεία.

Συμπτωματικά, η στόχευση της κυβέρνησης ταυτίζεται με αυτή των δανειστών, που θέλουν τους σημερινούς μαθητές να είναι το αυριανό φθηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς διεκδικήσεις και δικαιώματα.


Ο κ. Αρβανιτόπουλος, αντί να ενθαρρύνει τους μαθητές να κατακτήσουν τη γνώση, όπως θα όφειλε ένας υπουργός Παιδείας που τιμά το αξίωμα του, κάνει ακριβώς το αντίθετο. Δυσχεραίνει τη μάθηση στα δημόσια σχολεία και προτρέπει τους μαθητές να μην σπουδάσουν, αλλά να προτιμήσουν να μαθητεύσουν σε μία τέχνη. Οι δηλώσεις του υπουργού για το πώς ονειρεύεται τη μεταμνημονιακή Ελλάδα, παρά το σύνηθες καμουφλάζ, είναι χαρακτηριστικές: «Ο θεσμός της μαθητείας και η αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης είναι ο θεμέλιος λίθος, για την οικοδόμηση της μεταμνημονιακής Ελλάδας. Με την καθιέρωση της μαθητείας σε όλους τους μαθητές των ΕΠΑΛ εξασφαλίζεται απόλυτα η σύνδεση επαγγελματικής εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας που αποτελούσε για τη χώρα μας ζητούμενο δεκαετιών».

Φυσικά, πλην της παρότρυνσης για «επαγγελματική» εκπαίδευση, καμία αναβάθμιση δεν υπάρχει ούτε σε αυτήν, παρά μόνο φραστική, ούτε και καμία σύνδεση με την -έτσι κι αλλιώς ανύπαρκτη- αγορά εργασίας.

Ο υπουργός Παιδείας είχε επίσης επισημάνει τότε ότι:«Αυτή η μεταρρυθμιστική προσπάθεια για να επιτύχει πρέπει να αγκαλιαστεί από την κοινωνία και να ξεριζώσει της αιτίες της ύφεσης και της κακοδαιμονίας της ελληνικής οικονομίας». Ούτε λίγο, ούτε πολύ, δηλαδή, θεωρεί κακοδαιμονία την επιδίωξη των μαθητών για ανώτατες σπουδές και για να «ξεριζώσει» την αντίληψη αυτή, ετοίμασε και την καμπάνια που προωθεί με τα ανεκδιήγητα σποτ.

Για όλα αυτά ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε ξαναμιλήσει πριν από μήνες σε εκδήλωση που οργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με θέμα το σύστημα εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Ελλάδα και το θεσμό της Μαθητείας. Η εκδήλωση εκείνη είχε ως βασικό ομιλητή τον κ. Thomas Rachel, υφυπουργό Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας.

O κ. Αρβανιτόπουλος στην ομιλία του τόνισε ότι «Στον κρίσιμο τομέα της παιδείας, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, επισημάναμε την ανάγκη σχεδιασμού της μάθησης του μέλλοντος. Δεσμευτήκαμε για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θεραπεύουν παθογένειες ετών» είπε. «Αυτό όμως που όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι συνιστά θεμέλιο λίθο για την μεταμνημονιακή Ελλάδα, είναι ο θεσμός της μαθητείας. Με αυτό τον τρόπο, τροφοδοτούμε την ανάπτυξη, αφού θα υπάρξει εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό και στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της παραγωγής».

Αυτά φυσικά δεν τα είπε τυχαία ο κ.Αρβανιτόπουλος στο ελληνογερμανικό επιμελητήριο, καθώς αυτή είναι η κατεύθυνση των δανειστών, και κυρίως του Βερολίνου, που δίνεται για την ελληνική παιδεία, η οποία περιγράφεται ξεκάθαρα και μέσα από τις επιμέρους συμφωνίες της ελληνογερμανικής συνεργασίας.

Καθόλου τυχαία δεν είναι και πολιτική που προωθεί η Γερμανία -σε ρόλο αποικιοκράτη- για ίδρυση σχολών τουριστικών και τεχνικών επαγγελμάτων στην Ελλάδα.

Κόβουν τις ξένες γλώσσες στα δημόσια σχολεία

Την κατεδάφιση της «δημόσιας και δωρεάν» παιδείας, την έχει αναλάβει προσωπικά και με ιδιαίτερο ζήλο ο αρμόδιος υπουργός.

Ήδη στα δημόσια σχολεία η παρεχόμενη παιδεία, για την οποία στίβονται για να πληρώνουν μεταξύ άλλων οι φορολογούμενοι, υποβαθμίζεται μέρα με τη μέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Αρβανιτόπουλος καταργεί στην πράξη, ανεπισήμως όμως (δηλαδή στα μουλωχτά), τη δεύτερη ξένη γλώσσα. Σε πάρα πολλά σχολεία φέτος δεν διορίστηκαν καθόλου καθηγητές Γερμανικών και την ώρα του μαθήματος αυτού τα παιδιά …μοιράζονται σε άλλες τάξεις ή …ζωγραφίζουν. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, μόνο στη Γ’ διεύθυνση της Αθήνας, υπάρχει κενό 300 ωρών γερμανικών την εβδομάδα. Αλλά ακόμα και τα αγγλικά, που είναι η κύρια ξένη γλώσσα, για πολλούς μαθητές, ξεκίνησαν να διδάσκονται στα μέσα της χρονιάς και κατόπιν έντονων διαμαρτυριών από γονείς, αφού το υπουργείο δεν είχε στείλει καθηγητές.

Τα κενά βέβαια στα δημόσια σχολεία είναι πολύ περισσότερα, αφού στη μνημονιακή Ελλάδα το να έχουν καθηγητές για όλα τα μαθήματα στα δημόσια σχολεία, θεωρείται πολυτέλεια για το υπουργείο Παιδείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος δε διορίστηκαν καθόλου αναπληρωτές από τους 11.000 που ήταν πέρσι (ήδη μειωμένοι). Όλες αυτές οι θέσεις δεν καλύφθηκαν. Παρέμειναν στην πλειοψηφία τους κενές. Όμως, για δημόσια σχολεία πρόκειται και κανένας υπουργός Παιδείας δεν εμπιστεύεται τα δικά του παιδιά σε αυτά, όπως φυσικά ούτε ο κ. Αρβανιτόπουλος που έχει φροντίσει το δικό του παιδί να διδάσκεται κανονικά δύο ξένες γλώσσες και να πηγαίνει σε ιδιωτικό σχολείο, όπου φυσικά καλύπτονται όλες οι ιδιότητες.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καμίνης ο “ακομμάτιστος”





Το αφάν γκατέ κρατικοδίαιτων, νεοφιλελεύθερων εκσυγχρονιστών, μεταρρυθμιστών, κεντροαριστεροδεξιών, μέχρι και ανοιχτά ρατσιστών όπως ο Τζήμερος, ή εξουσιομανών όπως ο Λοβέδος και φυσικά ο Βενιζέλος βλέπουν στο πρόσωπο του Καμίνη την ελπίδα τους για εκλογική επιβίωση.


Και ας το σκεφτούν σοβαρά όσοι νομίζουν ότι στο Δήμο της Αθήνας θα ψηφίσουν για δήμαρχο.

Ας θυμηθούν τους πανηγυρισμούς του Παπανδρέου το βράδυ νίκης του Καμίνη. Μην έχουν αμφιβολία ότι υπερψήφιση Καμίνη είναι υπερψήφιση του Βενιζέλου και όσων έφεραν την χώρα και την κοινωνία στα σημερινά της χάλια.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στάση εργασίας από τους δασκάλους

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρά η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) την Παρασκευή, προκειμένου οι δάσκαλοι να συμμετάσχουν στις 13:00 στη συγκέντρωση που διοργανώνεται έξω από το υπουργείο Παιδείας με στόχο την ακύρωση του σεμιναρίου επιμόρφωσης των σχολικών συμβούλων για την αξιολόγηση.

Η στάση εργασίας αφορά τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής σχολικής βάρδιας και τις τρεις πρώτες ώρες της απογευματινής. Η ΔΟΕ κάνει λόγο για σεμινάριο της ντροπής και μιλά επίσης για νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος, λόγω ακύρωσης ανάλογων σεμιναρίων στις 15 και στις 21 Μαρτίου.

Όπως αναφέρει, «ήταν μια μάχη που κερδήθηκε ενάντια στα σχέδια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για την επιβολή της αξιολόγησης – χειραγώγησης, της κατηγοριοποίησης των σχολείων και των απολύσεων».

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το μετρό Θεσσαλονίκης έρμαιο των αρχαίων και της κόντρας

Τα έργα στο μετρό της Θεσσαλονίκης πρέπει να συνεχιστούν. Αυτή είναι η απάντηση της Αττικό Μετρό στην κοινοπραξία που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου μετά την ειδική δήλωση διακοπής έργων που υπέβαλε η τελευταία στις 13 Μαρτίου. Στην απάντησή της προς την κοινοπραξία η Αττικό Μετρό θεωρεί την ειδική δήλωση διακοπής «ως μη νόμιμη και απαράδεκτη για να καλύψει ο Ανάδοχος δικές του ευθύνες στη μη ομαλή πρόοδο του έργου».

Πηγές από την κοινοπραξία έλεγαν χθες ότι θα ασκήσουν έφεση, ενώ επιμένουν στη θέση τους για την είσπραξη επιπλέον 500 εκατ. ευρώ επειδή όπως ισχυρίζονται το έργο έχει καθυστερήσει.

Μάλιστα, επικαλούνται το μπλοκάρισμα των έργων στον σταθμό Βενιζέλου εξαιτίας των αρχαίων που βρέθηκαν μετά την προσφυγή του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (η υπόθεση θα εξεταστεί τον Απρίλιο), ενώ παράλληλα επικαλούνται και τις καθυστερήσεις στις απαλλοτριώσεις στον σταθμό Βούλγαρη.

metro17

Από την Αττικό Μετρό απαντούν ότι έχουν εξασφαλιστεί όλα τα απαραίτητα κονδύλια για την κατασκευή του έργου. Σε ό,τι αφορά μάλιστα τον σταθμό Βενιζέλου από την Αττικό Μετρό, υποστηρίζουν ότι η κοινοπραξία δεν δικαιούται αποζημίωση λόγω της προσωρινής διακοπής των εργασιών, παρά μόνο χορήγηση παράτασης των συμβατικών προθεσμιών με αναθεώρηση.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Μείναμε» με τα εφημερεύοντα

Επιμένουν στην απεργία διαρκείας οι φαρμακοποιοί, ζητώντας την απόσυρση των διατάξεων του νομοσχεδίου που οδηγεί, όπως αναφέρουν, «στην εξόντωση το φαρμακείο και τη φαρμακευτική περίθαλψη, με απώτερο σκοπό τα φάρμακα να πωλούνται από τα σούπερ μάρκετ» και καλούν τον πρωθυπουργό «να επαναφέρει στην τάξη τους υπουργούς του».

Την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για κλείσιμο των φαρμακείων ακολουθεί και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, όπως αποφάσισε την Τετάρτη σε έκτακτη γενική συνέλευση, και έτσι από σήμερα λειτουργούν μόνο τα διημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία σε όλη τη χώρα.


Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Κυριάκος Θεοδοσιάδης, δήλωσε ότι τα φαρμακεία θα συνεχίσουν να είναι κλειστά μέχρι και την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου και αμέσως μετά οι φαρμακοποιοί θα εκτιμήσουν τα δεδομένα και θα επανακαθορίσουν τη στάση τους. Επιπλέον προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την ημέρα συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου.

Υπερβολική χαρακτήρισε την αντίδραση των φαρμακοποιών ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, καλώντας τους να την ξανασκεφτούν, ενώ ξεκαθάρισε ότι το θέμα των φαρμακοποιών και της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, βαρύνει αποκλειστικά το υπουργείο Υγείας.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Την Κυριακή οι δείκτες θα δείξουν καλοκαίρι

Τίθεται σε εφαρμογή η θερινή ώρα. 

Από την Κυριακή 30 Μαρτίου τίθεται σε εφαρμογή η θερινή ώρα. Στις 03.00 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μια ώρα μπροστά και θα δείξουν 04.00.  
 
Στις 26 Οκτωβρίου 2014 θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας πίσω στη χειμερινή ώρα. 



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όργιο παραβάσεων στους δήμους την τελευταία 3ετία

Τις σημαντικότερες υποθέσεις κακοδιαχείρισης σε ΟΤΑ Α΄και Β΄ βαθμού τις οποίες ερεύνησε, το 2013, το Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ) διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια, και στο απαντητικό έγγραφο του Σώματος Επιθεωρητών- Ελεγκτών αναφέρονται οι 39 σημαντικότερες υποθέσεις για τις οποίες ολοκληρώθηκε ο έλεγχος, το 2013. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία για το 2013 διαβιβάζονται για πρώτη φορά στη Βουλή, με δεδομένο το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η σύνταξη της έκθεσης πεπραγμένων του συγκεκριμένου έτους. Μαζί, διαβιβάστηκαν στη Βουλή και οι συνοπτικές εκθέσεις των ετών 2011 και 2012 και στις οποίες περιλαμβάνονται στοιχεία για τις εκθέσεις του ΣΕΕΔ στους ΟΤΑ Α΄και Β΄ βαθμού.

Ειδικά για τις 39 περιπτώσεις του 2013, ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνεται υπόθεση υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος από πρόεδρο Τοπικού Διαμερίσματος, μείωσης προστίμων σε περιπτώσεις αυθαιρέτων, διαγραφής βεβαιωμένων προστίμων, αναθέσεων έργων και προμηθειών.

Στον πίνακα με τις 39 υποθέσεις, μια θέση καταλαμβάνει η εξέταση της εγκυρότητας των δικαιολογητικών για την πλήρωση θέσεων δημοτικών αστυνομικών στους 178 δήμους στους οποίους λειτουργούσε Δημοτική Αστυνομία. Μία από τις υποθέσεις έχει τίτλο «εξέταση της διαδικασίας απογραφής και καταλογογράφησης των έργων τέχνης της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων» και μία ακόμη είναι αυτή που αφορά «στην εξέταση της τήρησης της νομιμότητας κατά τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων γεννήσεων στο Ληξιαρχείο του Δήμου Αθηναίων κατά τα έτη 2011-2013».


Ευθύνες για 7 δημάρχους αναζητήθηκαν το 2012

Σε ό,τι αφορά στη συνοπτική έκθεση πεπραγμένων του 2012 του ΣΕΕΔ, που επίσης διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφέρεται ότι πλέον του 45% των ελέγχων διενεργήθηκε σε υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού και των επιχειρήσεων τους και ότι τα θέματα που εξετάστηκαν αφορούσαν κυρίως στη δόμηση και χωροταξία, τα έργα, τις προμήθειες, την οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών και λοιπά θέματα. Από τα δεδομένα των ελέγχων του 2012, προκύπτει ότι οι ΟΤΑ Α΄ βαθμού εμφανίζουν παραβατικότητα μεγαλύτερη του γενικού δείκτη που ήταν στο 14,02.

Πιο συγκεκριμένα, το 2012 συντάχθηκαν 193 εκθέσεις για ΟΤΑ Α΄ βαθμού και επιχειρήσεις τους, οι 35 εκθέσεις έγιναν με αναζήτηση ευθυνών και ο δείκτης παραβατικότητας προσδιορίζεται στο 18,13. Επίσης, από τα στοιχεία του ΣΕΕΔ προκύπτει ότι, το 2012, αναζητήθηκαν ευθύνες για επτά δημάρχους. Προκύπτει επίσης, ότι περίπου το 73% των λειτουργών, για τους οποίους προτάθηκε η άσκηση πειθαρχικής δίωξης, προέρχεται από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ειδικά δε στους ΟΤΑ Α΄ βαθμού, σημειώνεται το μεγαλύτερο ποσοστό των αιρετών οργάνων για τα οποία προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Ανάμεσα στους σημαντικότερους ελέγχους που ολοκληρώθηκαν από το ΣΕΕΔ το 2012 και αφορούν σε ΟΤΑ, υπάρχουν υποθέσεις για διαδικασίες απογραφής των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, ο έλεγχος της νομιμότητας των διαδικασιών λήψης και εξυπηρέτησης δανείου, η διερεύνηση ενεργειών δήμου που αφορούν στην παράνομη έκδοση βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας, με βάση τις οποίες συγκεκριμένα άτομα μεταδημότευσαν στον δήμο και, στη συνέχεια, προσλήφθηκαν με συμβάσεις στον δήμο και σε νομικά του πρόσωπα και στο ΚΕΠ, καθώς και υπόθεση αγοραπωλησίας ακινήτου.


Παραβατικότητα στις πρώην περιφέρειες το 2011

Στη συνοπτική έκθεση του ΣΕΕΔ για το 2011, τον μεγαλύτερο δείκτη παραβατικότητας που κινείται στο 20, εμφανίζουν οι πρώην περιφέρειες. Όπως αναφέρεται δε στην έκθεση, η αυξημένη τιμή του δείκτη οφείλεται στην παραβατικότητα κατά την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων τους σχετικά με την προστασία του δασικού περιβάλλοντος.

Οι ΟΤΑ Α΄ βαθμού εμφανίζουν, επίσης, παραβατικότητα μεγαλύτερη της τιμής του γενικού δείκτη. Από τα δεδομένα που τηρεί το ΣΕΕΔ για το 2011, προκύπτει εξάλλου ότι το 62% των λειτουργών για τους οποίους προτάθηκε η άσκηση πειθαρχικής δίωξης προέρχεται από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ειδικά στους ΟΤΑ Α΄ βαθμού, σημειώνεται το μεγαλύτερο ποσοστό των αιρετών οργάνων για τα οποία προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία εδώ

newsit.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το κράτος τους!!



Πάντα υπήρχε.
Με τις εξέδρες του και τους "επισήμους" του.
Τους μηχανισμούς Βίας και τους μπάτσους.
Τις ταξικές επιλογές του.
Με τους Προδότες και τους Υποτελείς.
Το αστυνομικό κράτος Ζει.
Με πράσινες ή γαλάζιες ανταύγειες.
Με τον Μπάλκο ή τον Δένδια.
Τον Παπουτσή ή τον Χρυσοχοίδη.
Το αστυνομικό κράτος είναι εδώ.
Μαύρο-κατάμαυρο και δυνατό.
Με φράχτες και ελεύθερους σκοπευτές.
Με χημικά και γκλομπς.
Το ταξικό Κράτος είναι εδώ.
Πάντα ήταν.
Προστάτης της Ολιγαρχίας.
Εχθρός του Λαού και των Δικαιωμάτων του.
Το Κράτος-Φρουρός είναι παντού.
Στις 25 Μάρτη και στην Ανάσταση.
Στο σπίτι, στην Πλατεία,στη Δουλειά.
Στο μάθημα και στο μπαράκι.
Δίπλα μας. Απέναντί μας. Μπροστά μας.
Το Κράτος-Εργολάβος ανθεί.
Κατασκευάζει κλουβιά και γυάλες.
Να προστατέψει τους ημέτερους.
Τους yes men.
Τα λαμόγια της Πωλητικής.
Χτίζει ελλάδες συνεταιρικά.
Ξεπουλάει συνεταιρικά.
Δέρνει συνεταιρικά.
Σταυρώνει συνεταιρικά.
Το Κράτος είναι ΑΥΤΟΙ.
Η μαύρη συγκυβέρνηση.
Οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι.
Τα καθεστωτικά ΜΜΕ και οι παπαγάλοι.
Το Κράτος είναι ΑΥΤΟΙ.
Το πασοκ και η ΝΔ.
Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Ο Κουβέλης.

ΕΜΕΙΣ είμαστε...Λαός.
Ενα άλλο...Κράτος.
Ανοργάνωτο. Φοβισμένο. Υποτιμημένο.
Χρεοκοπημένο, αλλά...Ζωντανό!!
Ενα άλλο Κράτος που ΔΕΝ έχει
συνειδητοποιήσει τη Δύναμή του.
Την απόλυτη Ισχύ του.
Το Ρόλο του στην Ιστορία.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σουξέ στόρι: Αυτή είναι ανάπτυξη – Δεν πλήρωσαν την Εφορία 2,5 εκατ. φορολογούμενοι

Στα ταμεία των Εφοριών δεν έφτασαν για τον Ιανουάριο τα αναμενόμενα έσοδα, αφού περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους, ποσό που αγγίζει περίπου το 1 δισ. ευρώ…

Το πρόβλημα, όμως, για τους φορολογούμενους είναι πως πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με τόκο 0,73% κάθε μήνα, με πρόστιμα που
ξεκινούν από 10% και φτάνουν έως και το 30% μετά την πάροδο διετίας, αλλά και κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων βρίσκονται

Όπως προκύπτει από στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, τον Ιανουάριο του 2014, ανήλθαν σε 962 εκατ. ευρώ ανεβάζοντας το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα 63,26 δισ. ευρώ καθώς στο τέλος Δεκεμβρίου 2013 τα ληξιπρόθεσμα ανέρχονταν σε 62,3 εκατ. ευρώ. Με το νέο σύστημα που ενεργοποιήθηκε από την 1η Ιανουαρίου 2014 (αφορά φόρους που βεβαιώνονται από 1.1.2014 και μετά) αν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί εντός της νόμιμης προθεσμίας τότε από την επόμενη ημέρα της λήξης της προθεσμίας επιβάλλονται τόκοι επί του αρχικού ποσού της οφειλής που ανέρχονται σε 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης ή 8,76% ετησίως. Στο δίμηνο, πέφτει το πρώτο πρόστιμο 10%, στο χρόνο η κεραμίδα του προστίμου φτάνει το 20% και στη διετία αυξάνεται σε 30%. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι οι τον Ιανουάριο εισπράχθηκαν από τα ληξιπρόθεσμα χρέη έσοδα ύψους 266 εκατ. ευρώ, από τα οποία 61 εκατ. ευρώ προέρχονται από τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα χρέη.
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με κατ οίκον επισκέψεις από την αστυνομία τα «ραβασάκια»για τα ανασφάλιστα οχήματα

Μέσα στο Μάιο θα σταλούν τα ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μετά από συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη θεοχάρη.

Η ταυτοποίηση των δύο βάσεων δεδομένων με τα ασφαλισμένα και τα κυκλοφορούντα οχήματα ολοκληρώθηκε από το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και μέσα στο Μάιο θα αρχίσει η αποστολή των επιστολών προς τους ανασφάλιστους οδηγούς οι οποίοι θα ενημερωθούν για τις συνέπειες που έχουν έναντι του νόμου και την υποχρέωσή τους να ασφαλίσουν τα οχήματά τους.

Αν μέσα σε διάστημα 30 ημερών οι κάτοχοι των ανασφάλιστων οχημάτων δεν ασφαλιστούν, τότε θα επιλαμβάνεται του θέματος η αστυνομία, εφαρμόζοντας τις σχετικές διατάξεις του ΚΟΚ και επιβάλλοντας τα αντίστοιχα πρόστιμα, με κατ’ οίκον επισκέψεις.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου εξέφρασε εξάλλου την αισιοδοξία του ότι δεν θα ισχύσει η παρακράτηση 20% για τους ασφαλιστές. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδοσίου, o κ. Θεοχάρης αντιμετώπισε θετικά το αίτημα του επιμελητηρίου να μην ισχύσει η παρακράτηση 20% επί της προμήθειας του ασφαλιστή και αναμένεται η απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΟΚ!…Μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο μεταφέρονται πλέον οι παρελάσεις !!!

Στη μεγάλη αίθουσα τελετών του Προεδρικού Μεγάρου θα πραγματοποιούνται στο εξής για λόγους ασφαλείας οι παρελάσεις για τις Εθνικές Επετείους, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Η αυστηρή «πόρτα» και η προσεκτικά καταρτισμένη λίστα καλεσμένων, θα βάλει τέλος στις γιγαντιαίες κινητοποιήσεις της αστυνομίας προκειμένου να αποφευχθούν τα «έκτροπα» και οι ανεπιθύμητες παρουσίες πολιτών στις παρελάσεις.

Έτσι, για να παρακολουθήσει κάποιος πολίτης μαζί με τους επισήμους τις εκδηλώσεις του κλειστού club της παρέλασης, θα πρέπει είτε να εξασφαλίσει κάποια πρόσκληση για τις θέσεις των επισήμων, είτε να προμηθευτεί ειδική κάρτα εισόδου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Επίσης, πρόκειται να εκδοθούν και ειδικά εισιτήρια διαρκείας, για τους φανατικούς των παρελάσεων, το κόστος των οποίων θα περνάει στον φόρο εισοδήματος. Η ισχύς του θα είναι ετήσια (δύο παρελάσεις) αλλά ο κάτοχός τους θα δικαιούται και ένα αναψυκτικό, στη δεξίωση της Προεδρίας για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Πάντως, για τους υπόλοιπους πολίτες που θέλουν να παρακολουθήσουν τις παρελάσεις, θα υπάρχουν γιγαντοοθόνες στην πλατεία Συντάγματος, που θα αναμεταδίδουν ζωντανά τα όσα γίνονται μέσα στο κτίριο.

Τα σχέδια για τις αλλαγές που απαιτούνται στο Προεδικό Μέγαρο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη εκπονηθεί, καθώς για την είσοδο και την έξοδο των βαρέων οχημάτων, πρέπει να δημιουργηθούν δυο πλευρικές πόρτες στη μεγάλη αίθουσα τελετών.


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)
Moufanet
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι καθαρίστριες δεν σκύβουν το κεφάλι...

    «Δεν κάνουμε πίσω»...

Ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών έχουν κλείσει για τις 8 Απριλίου οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μετά από συνάντηση της αντιπροσωπείας τους με στέλεχος του υπουργείου, ενημερώθηκαν ότι θέλει να συζητήσει μαζί τους ο Γιάννης Στουρνάρας.

Έτσι, το ραντεβού ορίστηκε στις 8 Απριλίου.

Πάντως, οι καθαρίστριες που διαμαρτύρονται για το καθεστώς της διαθεσιμότητας σημειώνουν ότι μέχρι εκείνη την ημέρα θα πηγαίνουν στο υπουργείο για να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους.







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τόσο μάγκες; Πέταξαν με τις κλωτσιές από το ΥΠΟΙΚ τις απολυμένες καθαρίστριες

Το έχουμε δει να γίνεται παλιότερα με συνταξιούχους. Το έχουμε δει να γίνεται και με ανθρώπους με αναπηρίες. Σήμερα, ήταν η σειρά των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών να (ξανα) γνωρίσουν το κακό πρόσωπο των ΥΜΕΤ.

Οι απολυμένες καθαρίστριες συγκεντρώθηκαν για άλλη μια μέρα στο υπουργείο Οικονομικών. Αυτός είναι ο τρόπος τους για να διαμαρτυρηθούν (όπως τόσοι και τόσοι άλλοι) για την αδικία που θεωρούν πως έχει γίνει κι έχουν μείνει χωρίς δουλειά σε μια τόσο δύσκολη εποχή.



Δικαίωμά τους, θα πείτε. Αλλά φαίνεται πως οι άνδρες των ΥΜΕΤ έχουν άλλη άποψη. Κι αν δεν έχουν εκείνοι, έχουν αυτοί που τους δίνουν εντολές.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στις ντροπιαστικές σημερινές εικόνες. Γιατί αυτό είναι όταν άνδρες των ΥΜΕΤ ή των ΜΑΤ ή της Αστυνομίας ή όποιος αλλιώς θέλουν να λέγονται τραβολογάνε γυναίκες και της διώχνουν με της κλωτσιές και σηκωτές από το υπουργείο Οικονομικών. Από ένα δημόσιο κτίριο. ΔΗΜΟΣΙΟ...



Όλα έγιναν όταν μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας τεσσάρων καθαριστριών με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου (ο οποίος αρνήθηκε να τους κλείσει ραντεβού με τον υπουργό, Γιάννη Στουρνάρα). Οι άνδρες των ΥΜΕΤ τις έδιωξαν με τη βία από το υπουργείο.



Τις εικόνες ντροπής κατέγραψε ο φακός της Τατιάνας Μπόλαρη και για το πρακτορείο Eurokinissi.
Μια γυναίκα τραυματίστηκε στα δάχτυλα και χρειάστηκε να της τοποθετηθεί πάγος στο χέρι.newsit.gr





πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μπλόκα της ΠΝΟ στα λιμάνια για τους απλήρωτους ναυτικούς

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στα δρομολόγια των πλοίων από τα μπλόκα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που έχουν στηθεί από τα ξημερώματα, στα πλοία των εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα στα πληρώματά τους.

Η ΠΝΟ είχε δώσει προ ημερών προθεσμία με επιστολή προς τις ναυτιλιακές εταιρείες NEL Lines, ΑΝΕΚ, Hellenic Seaways, Ventouris Sea Lines, ANMEZ και LANE Lines για την εξόφληση των δεδουλευμένων ως την Πέμπτη 20 Μαρτίου.

Τα πλοία, στα οποία οι ναυτικοί έχουν λάβει τα δεδουλευμένα τους, φεύγουν κανονικά.

Ήδη, έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος στο πλοίο Αχαιός και διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Το πλοίο θα φύγει κανονικά για την Αίγινα στις 08:00. Σε εξέλιξη έλεγχος στο Αγιος Νεκτάριος.

Ήδη από τη Δευτέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, «ενημερώθηκε το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ότι το προγραμματισμένο δρομολόγιο του πλοίου 'European Express' σημαίας Κύπρου για τις 23:59 από Πειραιά για Εύδηλο - Άγ. Κήρυκο - Φούρνους - Καρλόβασι-Βαθύ-Χίο-Μυτιλήνη-Λήμνο-Καβάλα παρέμεινε ανεκτέλεστο λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων και επικείμενης επίσχεσης εργασίας μελών του πληρώματος».

Για το θέμα διενεργείται προανάκριση «ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων».

Η ΝΕΛ (πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου «European Express») σε έγγραφη δήλωσή της προς την ΠΝΟ αναφέρει ότι επιθυμεί την πλήρη εξόφληση των πληρωμάτων στα υπό πλοιοκτησία διαχείριση πλοία της.

Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία και στις 9 Απριλίου λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.

newsbomb.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος για τα γάλατα...Ένα ακόμα τέχνασμα με τυράκι μέσα σε φάκα...

Για μήνες τώρα διεξάγεται ένας υπόγειος πόλεμος για την αύξηση της διάρκειας ζωής στα γάλατα. Η Κυβέρνηση, θέλοντας να υποταχθεί για μια ακόμα φορά στις πιέσεις των Δανειστών, προχωράει με ένα αήθη τρόπο στην ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου εγκλωβίζοντας και
αναγκάζοντας τα "πρόβατα" της στην υπερψήφιση του σχετικού άρθρου.

Και λέμε ότι ακολουθεί ένα ανήθικο τρόπο, γιατί θα μπορούσε να ακολουθήσει την νόμιμη και ηθική οδό, που ακολουθείται και στις άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες όπου οι Βουλευτές έχουν την δυνατότητα να καταψηφίσουν νομοσχέδια που δεν συνάδουν με την προστασία των συμφερόντων του Λαού τους.

Γιατί όμως η συγκεκριμένη κίνηση είναι σε βάρος των συμφερόντων του Λαού μας;
Το μικροβιακό φορτίο αναπτύσσεται με εκθετικό ρυθμό και πέραν των 5 ημερών τα γάλατα δεν μπορεί να είναι ποιοτικά.

Με την αύξηση της διάρκειας ζωής, δίνεται η δυνατότητα ανεξέλεγκτης εισαγωγής γάλατος αμφιβόλου ποιότητας και επικίνδυνου για την Δημόσια Υγεία
Θα υπάρξει σοβαρό χτύπημα στις εγχώριες παραγωγικές μονάδες που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό όσων εισάγουν χαμηλής ποιότητας γάλατα από κάθε γωνιά της Ενωμένης Ευρώπης.

Δεν διασφαλίζεται ότι θα μειωθούν οι τιμές των γαλακτομικών προϊόντων. Και οι όποιες μειώσεις παρατηρηθούν δεν θα συμβούν για καλής ποιότητας γαλακτοκομικά προϊόντα

Ήδη η Ελληνική Κτηνοτροφία βιώνει μια εξαιρετικά μεγάλη κρίση και το άνοιγμα της κερκόπορτας από την Κυβέρνηση που αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα των δανειστών, θα οδηγήσει σε οικονομικό θάνατο πολλούς κτηνοτρόφους και κατ' επέκταση την οικονομία της Ελληνικής Επαρχίας.
Το οικονομικό κύκλωμα σε κάθε οικονομία, έχει σαφέστατους νόμους. Σύμφωνα με τον κυριώτερο νόμο της, η μείωση του μέσου διαθέσιμου εισοδήματος θα οδηγήσει νομοτελειακά σε περαιτέρω μείωση του μέσου διαθέσιμου εισοδήματος. Ένα μέσο διαθέσιμο εισόδημα που βάλλεται από παντού και χωρίς οίκτο.

Κατά συνέπεια, για μια ακόμα φορά επιχειρείται το τέχνασμα με το τυράκι στην φάκα. Το τυράκι είναι η μείωση της τιμής των γαλακτοκομικών προϊόντων. Η φάκα είναι η καταστροφή της Ελληνικής Κτηνοτροφίας και των Ελληνικών Γαλακτοκομικών Επιχειρήσεων που θα οδηγήσει σε αφανισμό ακόμα περισσότερους Έλληνες.

Η Κυβέρνηση παρά τις φιλότιμες αντιδράσεις του Αρμόδιο Υπουργείου δια στόματος κ.Χαρακόπουλου, στοχεύει να προσκυνήσει τα Ξένα Συμφέροντα για μια ακόμα φορά. Να εύχεστε να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ας φυλαχτούμε απ' τους ''τελευταίους σπασμούς'' του πολιτικού Θηρίου!..

Ο τέλειος..
Δεν είναι σίγουρο αν είναι ο χειρότερος,
..είναι όμως σίγουρο ότι είναι ο πιό δόλιος και ο πιό επικίνδυνος οιονεί δωσίλογος από την
σύσταση του νέου ελληνικού Κράτους ως τις μέρες μας!

Κάθε φράση του, κάθε πράξη του, είναι μιά μελετημένη μαχαιριά στην πλάτη της χώρας, της κοινωνίας, των πολιτών.

Όλη του η πολιτική καριέρα υπήρξε μία επί τούτου στρατηγική εξυπηρέτησης μεγάλων (και μικρότερων) ιδιωτικών συμφερόντων, εις βάρος της χώρας και του λαού,
..καθώς και υποστήριξης συμφερόντων ξένων χωρών, έναντι της πατρίδας(;) του.

Την φυσική του, και όποια πολιτική του ευφυία, την χρησιμοποίησε για το κακό και όχι για το καλό του κοινωνικού συνόλου.
Είναι ένα σπάνιο παράδειγμα συνολικής αλλά και επί μέρους αρνητικής συνεισφοράς στα κοινά και στον τόπο.
Ένας σύγχρονος Αλκιβιάδης, αν και η σύγκριση φαίνεται μάλλον ότι αδικεί τον αρχαίο εκείνον πρόγονο και πολιτικό!

Το πιό πρόσφατο ''κατόρθωμά'' του, η δήλωση του, σύμφωνα με την οποία:
''Όταν λέμε ότι θα κουρευτεί το χρέος το οποίο κατέχουν οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης, αυτό είναι μία κίνηση επιθετική κατά των εκλογικών σωμάτων και των Κοινοβουλίων αυτών των κρατών..'',
..θέλει να αποτρέψει προφανώς οποιαδήποτε ενδεχόμενη ''βλάβη'' ξένων οικονομιών, και αφήνει την δική μας χώρα και τον δικό μας λαό έκθετο στα τοκογλυφικά συμφέροντα και ορέξεις των κατ' όνομα μόνον δανειστών, αλλά στην πραγματικότητα επίδοξων κυρίαρχων και κατακτητών!
Κι ενώ βεβαίως όλες οι πράξεις και οι πρακτικές των χωρών-μελών της ευρωζώνης, απέναντι στην πατρίδας μας είναι άκρως φιλικές!!!

Έτσι ακριβώς πορεύτηκε σε όλον του τον πολιτικό βίο, και πορεύεται ακόμα!
Ο τέλειος εθνικός και κοινωνικός ''Νενέκος''.

Τώρα βέβαια, στην παρούσα συγκυρία, νοιώθοντας ''στον σβέρκο του'' καυτήν την ανάσα του Ειδικού Δικαστηρίου,
..φορτσάρει, δίνοντας τον υπέρ πάντων δικό του αγώνα για την πολιτική του επιβίωση(;), και την αποφυγή μοιραίων, πιθανότατα, γι αυτόν δικαστικών περιπετειών,

..και γίνεται έτσι ακόμη πιό αλλοπρόσαλλος,
..πιό απρόβλεπτος,
..πιό ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ για την χώρα, για την δημοκρατία, για όλους μας!

Ας φυλαχτούμε απ' τους ''τελευταίους σπασμούς'' του πολιτικού Θηρίου!..

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ 4 χρόνια σκλάβοι με την υπογραφή του

«Πριν από 193 χρόνια ένας λαός συγκρούστηκε με μια αυτοκρατορία, την οθωμανική, για τη λευτεριά του και την κέρδισε. Σήμερα ο λαός μας δίνει έναν αγώνα για να σπάσει τον κλοιό των δανειστών. Η ιστορία εγγυάται ότι και αυτός ο αγώνας θα είναι νικηφόρος. Εύχομαι χρόνια πολλά και καλύτερες μέρες».

Αυτό ήταν το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, έπειτα από το πέρας της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στην διάρκεια της οποίας απολαύσαμε και χειροκροτήσαμε τις μίζες (για τα κατά καιρούς εξοπλιστικά προγράμματα) να παρελαύνουν. Τιμώμενο πρόσωπο στην παρέλαση ο άνθρωπος που υπέγραψε όλα τα μνημόνια με τα οποία οι δανειστές ύψωσαν τον κλοιό τους. Έναν κλοιό για τον οποίο ο Παπούλιας μας εμψυχώνει ώστε να τον σπάσουμε!!!

Όσο για το "καλύτερες μέρες" το έκλεψε από τον Ανδρέα Παπανδρέου

Προφανώς το δούλεμα εκ μέρους του ανωτάτου άρχοντος δεν έχει όρια. 4 χρόνια σκλάβοι με την υπογραφή του και να μας εμψυχώνει να αντισταθούμε, για ότι ο ίδιος υπέγραψ,ε πάει πολύ. Για ότι υπέγραψε δίχως να θέσει ως όρο, στους πρωθυπουργούς της τετραετίας, την παρουσίαση και εφαρμογή ενός Σχεδίου Εθνικής Ανασυγκρότησης.

«Βρισκόμαστε σε ένα μεταίχμιο και το πέρασμα απέναντι, η οριστική έξοδος από την κρίση, εξαρτάται από το αν θα εφαρμοστεί άμεσα ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που θα υπερβαίνει το μνημόνιο και τις λογικές του μνημονίου» ήταν το μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Και η δική μας απάντηση>

Λίγο πριν το τέλος μιας μαλθακής θητείας στο ύπατο αξίωμα της χώρας, ο πολιτικός που έφτασε ως εδώ χάρη στην εισήγηση του Θοδωρή Ρουσόπουλου, θυμήθηκε το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης εν μέσω ερειπίων!
Αφού κατάπιε όλα τα μνημόνια που του σέρβιραν οι εκάστοτε κυβερνώντες της τελευταίας τετραετίας, επιχειρεί ηρωική έξοδο από την Ηρώδου Αττικού. Όχι, δεν μας εκπλήσσει ο Κάρολος Παπούλιας.

Ο άνθρωπος που "μεγαλούργησε" ως σκιά του Ανδρέα Παπανδρέου κρατώντας φανάρι ακόμη και στην σχέση του πρώην πρωθυπουργού με την Δήμητρα Λιάνη, δεν ήρθε στη ζωή για μεγαλύτερα πράγματα. Ούτε ήρθε για να μείνει ως φωτεινό παράδειγμα ανάμεσα στους πολιτικούς ηγέτες που σημάδεψαν την χώρα.

Επίσης δεν έχουμε πρόθεση να πουλήσουμε τζάμπα αντιμνημονιακή μαγκιά, δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι αυτό που σήμερα και με αφορμή την 25η Μαρτίου στο οποίο αναφέρθηκε ο Παπούλιας. Στο περίφημο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης.

Ακόμη και όταν υπέγραφε τα αδιέξοδα μνημόνια θα περιμέναμε από έναν πρόεδρο μιας δημοκρατίας κολασμένων πολιτών, να θέσει ως όρο για την παραμονή του στο αξίωμα, την παρουσίαση και εφαρμογή από το πολιτικό προσωπικό της χώρας ενός Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης.

Ο Κάρολος Παπούλιας ξόδεψε τα 4 τελευταία χρόνια της θητείας του σιωπώντας γι΄αυτό που όφειλε να θέσει ως όρο από το 2010 για να προσυπογράψει το πρώτο μνημόνιο. Όφειλε να πει στον τότε πρωθυπουργό

-Θα υπογράψω την κόλαση των συμπολιτών μου, εάν μου φέρεις ένα πειστικό Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης.

Ο Παπούλιας δεν έθεσε αυτόν τον όρο το 2010. Δεν τον έθεσε και στα μνημόνια που ακολούθησαν παρά θυμήθηκε να το ψελλίσει λίγους μήνες πριν βρεθεί και τυπικά συνταξιούχος ανάμεσα στα Γιάννενα, την Αθήνα και την Γερμανία περιορίζοντας την πολιτική του παρουσία σε μονόστηλα που θα του αφιερώνει ο φίλος του Μάκης Κουρής στο ΠΑΡΟΝ.

Δεν θέλαμε από τον Παπούλια να υποδυθεί το αντιμνημονιακό κουτσαβάκι. Τους είδαμε και τους τζάμπα μάγκες αντιμνημονιακούς πως κατάντησαν να τους παίρνει το Ποτάμι.
Περίσσεψε για παράδειγμα η υποκρισία από τον ΣΥΡΙΖΑ του Σταθάκη και του Δραγασάκη, αλλά και από τους υπόλοιπους αντιμνημονιακούς κουτσαβάκηδες.
Μόλις τις τελευταίες ώρες πέφτει, για μια ακόμη φορά, άγριο ξύλο στις Σκουριές Χαλκιδικής αλλά που να βγάλει μιλιά ο ΣΥΡΙΖΑ με το περίτεχνο μετοχολόγιο των στελεχών του.
Κι όταν βγάζει μιλιά παρακολουθείς σοκαρισμένος την γονυπετή Ρένα Δούρου να υπερασπίζεται την αρρωστημένη σχέση κράτους-εκκλησίας αλλά και την λαλίστατη Ζωή Κωνσταντοπούλου να μην μπορεί να δώσει μια πειστική απάντηση στον Χατζηνικολάου που υποστηρίζει ότι η μάνα της έπαιρνε επίδομα ανηλίκου για τη βουλευτή κόρη της!

Εικόνα μας είναι τα κόμματα. Εικόνα όλων εμάς των δειλών πολιτών που δεν είχαμε τ΄ αρχίδια να κάνουμε την μοναδική πράξη αντίστασης στον συρφετό των πολιτικών γερακιών που κυβερνούν την χώρα γαντζωμένοι στην εξουσία και αρνούμενοι κάθε μεταρρύθμιση του χυδαίου παρακράτους του Δημοσίου.

Κι αυτή η πράξη δεν ήταν άλλη από την αρνησή μας να πληρώσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ. Ήταν το χαράτσι της ΔΕΗ που πληρώναμε, εμείς οι κακομούτσουνοι και δειλοί πολίτες, οι χαφιέδες και εφιάλτες, οι γεννημένοι για να διορισθούμε στο Δημόσιο, οι γεννημένοι για χειροκροτητές και κλακαδόροι των πολιτικάντηδων που ήταν σαν τα μούτρα μας. Ήταν το χαράτσι της ΔΕΗ που τους κράτησε 4 χρόνια επιβήτορες στην εξουσία.

Αν δεν πληρώναμε το χαράτσι της ΔΕΗ που απέφερε πάνω από 150 δις στα ταμεία των κρατιστών που μας κυβερνούν, καμία κυβέρνηση σατράπηδων δεν θάντεχε ούτε ένα μήνα στην εξουσία. Δεν χρειάζονταν να φάμε τα χημικά σαν Αγανακτισμένοι.
Μια κίνηση απλή θα μπορούσε να έχει σαν αποτέλεσμα την πανωλθερία των σαδιστών εξουσιαστών που υπερασπίζονται με χυδαίο τρόπο το πελατειακό κράτος και τους νταβατζήδες. Κι όμως κιοτέψαμε με άλλοθι τα παιδιά μας που κρυώνανε, τους γέρους, την βόλεψή μας.
Θα τολμούσαν άραγε τα καθάρματα της εξουσίας να βυθίσουν στο σκοτάδι όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και να δείχνει η χώρα μας από ψηλά σαν χώρα-φάντασμα τύπου Βόρεια Κορέα;

Όχι δεν θα τολμούσαν.
Μόνο που εμείς- πολίτες δίχως αξιοπρέπεια- αποδεχθήκαμε μοιραίοι και άβουλοι τις ουρές του Άουσβιτσς της ΔΕΗ στο Δ.Σ της οποίας είναι διορισμένοι πλουμιστά παιδιά και αποπαίδια της ΔΗΜΑΡ του επιδέξιου Πάστορα Κουβέλη, πολιτικού μέντορα του Ανδρέα Παπαδόπουλου. Σε στιγμές κορύφωσης του πολιτικού διαλογισμού, η πεμπτουσία της πολιτικής σκέψης που παρήγαγε το δίδυμο Σταμάτη Μαλέλη-Πάστορα Κουβέλη θα μπορούσε να συγκριθεί μόνο με τους οργασμούς της Πετρούλας.

Μετά λοιπόν από 4 χρόνια μνημόνια, οι μισθοί και οι συντάξεις Βουλγαρίας είναι η απόληξη της κυβερνητικής πολιτικής. Και όσο για τις δήθεν επενδύσεις οι μόνοι που εξακολουθούν να επενδύουν είναι οι ανίκητοι νταβατζήδες χάρη στα θαλασσοδάνεια των τραπεζών τον λογιαριασμό των οποίων πληρώνουν οι πολίτες.

Περιέργως όλοι οι ξένοι επενδυτές που εισβάλλουν με την επενδυτική μανία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους έχουν ελληνικά ονόματα: Mπόμπολας, Κόκκαλης, Λάτσης, Βαρδινογιάννης, Μυτιληναίος και πάει λέγοντας...Ρε κάτι ξένοι επενδυτές...

Μετά από 4 χρόνια εξαθλίωσης κανένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης δεν υπάρχει. Το μόνο που φαίνεται στον ορίζοντα είναι το πρότυπο της Βουλγαρίας που είναι γνωστή για την Μαφία της καθώς και τους άθλιους μισθούς της. Η Ελλάδα των μνημονίων οδηγείται στην απόλυτη βουλγαροποίηση με την ντόπια Μαφία να στήνει παράγκες στην Δικαιοσύνη, στον Αθλητισμό, στις αναθέσεις δημοσίων έργων, παντού...

Το μεγάλο επίτευγμα των ελληνικών κυβερνήσεων είναι η βουλγαροποίηση της χώρας. Σ΄αυτό μας οδήγησαν οι εφιάλτες πολιτικάντηδες όλων αυτών των χρόνων. Καμμία μεταρρύθμιση του πελατειακού, χυδαίου γραφειοκρατικού κράτους, καμία προσπάθεια να μετατραπεί το δημόσιο-κτήνος σε μια κρατική μηχανή εφάμιλλη των δυτικών χωρών.

Ακόμη και η στάση των δανειστών δεν μας προκαλεί εντύπωση. Προφανώς θέλουν την Ελλάδα για σκουπιδοτενεκέ του πλανήτη.

Για να σωρεύουν εδώ τους μετανάστες από τα βάθη της Ασίας, για να έρχονται να χέζουν το καλοκαίρι (17 εκατομμύρια τουρίστες μας έχεσαν πέρυσι) και για να πετάνε τα χημικά της Συρίας λίγο έξω από την Κρήτη. Γι΄αυτό μας δίνουν τα λεφτά. Γιατί μας έχουν ανάγκη σαν μια χώρα- χωματερή ανθρώπινων ψυχών στις οργανωμένες τουριστικές μονάδες της οποίας θα απολαμβάνουν τις διακοπές τους το καλοκαίρι ξύνοντας τ΄αρχίδια τους.

Μετά από 4 χρόνια εξαθλίωσης έρχεται λοιπόν ο Παπούλιας να μιλήσει για Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και ο Σαμαράς να μοιράσει 500 εκατομμύρια από τα κλοπιμαία όπως οι παιδόφιλοι, νοσηροί εγκέφαλοι, καραμελίτσες στα θύματά τους.

4 χρόνια εξαθλίωσης και πουθενά στον ορίζοντα δεν φαίνεται η έξοδος από την κόλαση. 4 χρόνια εξαθλίωσης και ο ανώτατος πολιτειακός άρχων που στα 15 του πολεμούσε τους Γερμανούς-όπως μας δήλωσε-δεν έχει το σθένος να πει:

-Παραιτούμε ρε κερατάδες γιατί εξαθλιώσατε το λαό, μας κάνατε Βουλγαρία γιατί αυτός ήταν ο στόχος σας. Εγώ λοιπόν ντρέπομαι να εξακολουθώ να κοιτάζω αυτόν τον κακουμούτσονο-οι πιο ωραίοι Έλληνες είναι ο Ταμήλος και ο Τζαμτζής- λαό στα μάτια και παραιτούμαι γαιτί δεν θέλω να συμμετέχω άλλο στην δημιουργία των θαλάμων αερίων για τους συμπολίτες μου. Γιατί η έλλειψη Εθνικού Σχεδίου Ανσυγκρότησης μόνο αυτό το αποτέλεσμα έχει...

4 χρόνια τώρα ο Παπούλιας τουμπεκί και έρχεται τώρα- λίγο πριν φύγει από πέσιμο ή χέσιμο- να μιλήσει για Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης.

Κάτι που έπρεπε από το 2010 να είχε θέσει ως όρο για την παραμονή του στην προεδρία της δημοκρατίας. Το επιχείρημα ότι θα προκαλούσε δήθεν πολιτειακή κρίση να πάει να το ισχυριστεί αλλού.

Δεν θα ήταν πολιτειακή κρίση να ξεκουμπιστεί ο Βενιζέλος των χαρατσιών και τα υπόλοιπα χυδαία πολιτικά πρόσωπα των νοσηρών κρατιστών της εξουσίας...

 ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σοκ και δέος! Μείωση έως 30% στους μισθούς (από το 2017)

Την κατάργηση των τριετιών από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μετά, που ισοδυναμεί με μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα από 10% έως 30%, ετοιμάζεται να συμπεριλάβει στο πολυνομοσχέδιο το υπουργείο Εργασίας, ικανοποιώντας πλήρως τις απαιτήσεις της τρόικας.

Η συγκεκριμένη διάταξη είναι έτοιμη και απομένει να ρυθμιστούν λεπτομέρειες νομικού χαρακτήρα, αλλά και να καμφθούν οι έντονες αντιδράσεις υπηρεσιακών παραγόντων και συνδικαλιστών, για να προστεθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Σε διαφορετική περίπτωση, θα μετατεθεί για να ενταχθεί στο νέο Μνημόνιο, αμέσως μετά τις εκλογές...

Η απόφαση του υπουργείου Εργασίας οδηγεί τη συντριπτική πλειονότητα των μισθών του ιδιωτικού τομέα στα όρια των κατώτατων αποδοχών, δηλαδή στα 586 ευρώ μεικτά (για νέους έως 25 ετών 511 ευρώ). Οσοι πληρώνονται με βάση τον κατώτατο μισθό όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), δηλαδή κατά βάση οι ανειδίκευτοι εργάτες, θα είναι οι πρώτοι που θα υποστούν τη βίαιη κατάρρευση των μηνιαίων αποδοχών τους. Υπολογίζεται ότι οι εργαζόμενοι που καλύπτονται από την ΕΓΣΣΕ ανέρχονται στο 10% με 12% του συνόλου των απασχολουμένων στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή σε περίπου 250.000 με 300.000 άτομα. Συνέχεια αναμένεται να πάρουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, που αμείβονται με βάση συλλογικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει συμφωνηθεί με την τρόικα να επανεξεταστεί το ύψος του κατώτατου μισθού από 1/1/17, καθώς έως τότε θα μείνει «παγωμένο» στα σημερινά επίπεδα. Μέσω μιας συνολικής ρύθμισης των κατώτατων αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα αναμένεται να επιχειρηθεί να καταργηθούν οι προσαυξήσεις, δηλαδή οι αυξήσεις κατά 10% που δίνονται κάθε τριετία, έως τρεις το πολύ, λόγω προϋπηρεσίας. Ειδικά για τις τριετίες έχει ήδη συμφωνηθεί με την τρόικα να μειωθούν κατά 50% στους μακροχρόνια ανέργους που θα επιστρέψουν στην αγορά εργασίας.

Ο Νίκος Κιουτσούκης, γ.γ. της ΓΣΕΕ, κάνει λόγο για «επιβεβαίωση των ανησυχιών που είχαμε. Προφανώς όλα όσα έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα αποτελούν την οριστική “ταφόπλακα” για τα ελάχιστα βασικά θεμελιώδη δικαιώματα που είχαν απομείνει στους εργαζομένους μετά την εφαρμογή του δεύτερου Μνημονίου. Αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι και η σημερινή κυβέρνηση είναι δέσμια των δανειστών αλλά κυρίως των μεγάλων εργοδοτικών συμφερόντων εντός και εκτός Ελλάδος». Υπενθυμίζεται ότι οι τριετίες «πάγωσαν» με το δεύτερο Μνημόνιο τον Μάρτιο του 2012.

dimokratianews.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!