EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Προς κατάργηση 43 φόρων υπέρ τρίτων

Την κατάργηση 43 φορών υπέρ τρίτων αλλά και απλοποίηση στο καθεστώς επιστροφής του ΦΠΑ σε συνεπείς επιχειρήσεις, θα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο της συμφωνίας με τη τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον σημερινό Τύπο. Η επίπτωση από την κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων αναμένεται να είναι μεγάλη για τα ασφαλιστικά Ταμεία.
 
Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η δυνατότητα να επιστρέφεται ο ΦΠΑ στις επιχειρήσεις που δεν οφείλουν στο Δημόσιο ή δεν έχουν προηγούμενο φοροδιαφυγής τα τελευταία δύο χρόνια, χωρίς έλεγχο.
 
Το πολυνομοσχέδιο παράλληλα περιλαμβάνει αλλαγές στο καθεστώς που διέπει τη λειτουργία των ταξί και της είσπραξης εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Tι ψάχνουν οι δικαστές για τις αυτοκτονίες τραπεζιτών στο Σίτι

Την παρέμβαση των βρετανικών δικαστικών Αρχών προκαλεί το “τσουνάμι” αυτοκτονιών από στελέχη του χρηματοοικονομικού τομέα σε όλο τον κόσμο, γεγονός που έχει εντείνει τις ανησυχίες για τη πνευματική υγεία και το επίπεδο άγχους στη συγκεκριμένη βιομηχανία.

Η δικαστική έρευνα ξεκίνησε με αφορμή δύο πρόσφατες αυτοκτονίες: Του 58χρονου συνταξιούχου- πρώην στελέχους- της Deutsche Bank, William Broeksmit,  που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Λονδίνο τον Ιανουάριο, και του 39χρονου αντιπροέδρου του τεχνολογικού τομέα της JPMorgan Chase,  Gabriel Magee, o οποίος πήδηξε στο κενό από τον 33ο όροφο των κεντρικών γραφείων της τράπεζας στη βρετανική πρωτεύουσα.

Οι αυτοκτονίες αυτές ήταν οι τελευταίες μιας σειράς παρόμοιων ενεργειών, που έχουν σημειωθεί σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι αυτοκτονίες στελέχους της JPMorgan στο Χονγκ Κονγκ, καθώς και του Mike Dueker επικεφαλής οικονομολόγου στο Russell Investment Management, στη Νέα Υόρκη.

Οι εργαζόμενοι, που αντιμετωπίζουν την επιθετική και απαιτητική σε όρους εργασίας πολιτική που επικρατεί στο χρηματοοικονομικό τομέα, μπορεί να βλάψουν τους εαυτούς τους, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Το μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν “όσοι δεν έχουν φιλίες και κύκλους εκτός της εταιρείας”, λέει στο Bloomberg o Stewart Black, καθηγητής παγκόσμιας ηγεσίας και στρατηγικής στο IMD, σχολή επιχειρήσεων στη Λωζάννη, στην Ελβετία.

“Πολλά στελέχη έχουν χωμένο το πρόσωπό τους μέσα, εργάζονται σκληρά και δεν έχουν καλλιεργήσει σχέσεις εκτός δουλειάς. Αυτοί οι διευρυμένοι κύκλοι, όμως, λειτουργούν ως βαλβίδες ασφαλείας”, τονίζει ο Black.

Oι τράπεζες έχουν αρχίσει και συνειδητοποιούν το μέγεθος του προβλήματος, επισημαίνει ο  Peter Rodgers, πρόεδρος της Mental Health Alliance του Σίτι, στα μέλη της οποίας συμπεριλαμβάνονται η Morgan Stanley και η Bank of America. Ο ίδιος προσθέτει ότι όταν ιδρύθηκε η ομάδα στήριξης των εταιρειών του Σίτι, το πρόβλημα δεν είχε γίνει ακόμη αντιληπτό. Τώρα, έχουν 18 εταιρείες είναι εγγεγραμμένες στη Mental Health Alliance, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Αγγλίας.

Ο Broeksmit βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του, στο δυτικό Λονδίνο. Θεωρείται από τους συναδέλφους του ένα από τα σημαντικότερα μυαλά στο χώρο της διαχείρισης ρίσκου και κεφαλαίων.

Τους θανάτους του Broeksmit και του Magee θα ερευνήσουν Βρετανοί δικαστές, ρόλος των οποίων είναι να εξετάσουν μάρτυρες και αστυνομία προκειμένου να καθορίσουν που, πότε, πώς και γιατί συνέβησαν αυτοί οι ξαφνικοί ή ανεξήγητοι θάνατοι, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκτονιών.

Μάλιστα, την υπόθεση του θανάτου του δεύτερου έχει αναλάβει η δικαστής Mary Hassell, η οποία είχε δηλώσει ότι οι πρακτικές της Bank of America Merrill Lynch στα γραφεία της στο Λονδίνο είχαν αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για το θάνατο του 21χρονου ασκούμενου Moritz Erhardt από επιληπτική κρίση πριν από ένα χρόνο.

Στις αρχές του έτους, η Βank of America αποφάσισε να δώσει ρεπό ορισμένα Σαββατοκύριακα στους junior bankers.

Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι 11 εργαζόμενοι στο χρηματοοικονομικό τομέα έχουν αυτοκτονήσει από τις αρχές του 2014.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όλες οι ξαφνικές ανατροπές σε φαρμακεία, ΤΑΞΙ, φορτηγά

Αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας των ταξί, των φαρμακείων, των φορτηγών, αλλά και στον έλεγχο εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς φέρνει το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί την

Παρασκευή στη Βουλή και περιλαμβάνει τα συμφωνηθέντα με την τρόικα, όπως έγραψε χθες το news.gr.

Με τις προωθούμενες αλλαγές, θα παρέχεται η δυνατότητα σε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό να εκτελούν μεταφορές επιβατών με αυτοκίνητα κάτω των 1.500 κυβικών.
Επιπλέον, βάσει των προβλεπόμενων αλλαγών ο οδηγός δεν θα δεσμεύεται για 12 ώρες αλλά για 6 ώρες.

Έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει εντός της ημέρας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών
Ταξί, που θα αποφασίσει για το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.

Επίσης, θα δίνεται η δυνατότητα σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις ενοικιαζομένων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών να εκτελούν μεταφορικό έργο που μέχρι σήμερα εκτελούν αποκλειστικά τα ταξί.

Για τα φαρμακεία προβλέπεται η παροχή του δικαιώματος σε ένα φαρμακοποιό, να έχει άδεια για ένα, εκατό ή και περισσότερα φαρμακεία, απελευθερώνεται πλήρως το ωράριο λειτουργίας και καταργείται το όριο χιλιομετρικής απόστασης για τη λειτουργία φαρμακείων.

Σημειώνεται ότι από τις 14.30 ξεκινά η επ' αόριστον απεργία των φαρμακοποιών.

Στα φορτηγά ανοίγει ακόμα περισσότερο η αγορά, καθώς καταργούνται και άλλοι περιορισμοί, που αφορούν στην άσκηση της δραστηριότητας τόσο για ιδιωτικής, όσο και για δημόσιας χρήσης οχήματα τέτοιου τύπου.

Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει τη δυνατότητα παραχώρησης του ελέγχου των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε ιδιώτες, προκείμενου να περιορισθεί η λαθρεπιβίβαση.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επίδομα ανεργίας για δημοσίους υπαλλήλους που απολύονται

Αποζημιώσεις και επίδομα ανεργίας μέσω του ΟΑΕΔ, για τους δημοσίους υπαλλήλους που απολύονται προβλέπει διάταξη, που προωθεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και αναμένεται να ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Με την πρωτοβουλία αυτή αναμένεται να καλυφθεί ένα κενό που υπήρχε στη νομοθεσία, καθώς μέχρι σήμερα δεν είχε υπάρξει ανάγκη μιας και δεν προβλεπόταν απόλυση δημόσιου υπάλληλου. Επιπλέον, η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης τονίζει ότι πρόκειται για ζήτημα ηθικής τάξης να αποκατασταθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι δημόσιοι υπάλληλοι που απολύονται.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ό,τι προβλέπεται για την απόλυση υπαλλήλου στον ιδιωτικό τομέα, θα ισχύει πλέον και στον δημόσιο τομέα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής
Μεταρρύθμισης, η διάταξη θα δίνει τη δυνατότητα στους μόνιμους και στους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δημοσίους υπαλλήλους, που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και στη συνέχεια απολύονται λόγω κατάργησης της θέσης τους, να λαμβάνουν αποζημίωση απόλυσης από το ελληνικό δημόσιο.

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για τον υπολογισμό του ποσού αποζημίωσης, ως βάση λαμβάνεται ο βασικός μισθός του υπαλλήλου κατά την ημερομηνία που τέθηκε σε διαθεσιμότητα και ως χρόνος υπηρεσίας υπολογίζεται όλος ο χρόνος που ελήφθη υπόψη για την κατάταξη του υπαλλήλου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28 του ν. 4024/2011, ο χρόνος που μεσολάβησε μέχρι τη θέση του υπαλλήλου σε καθεστώς διαθεσιμότητας, καθώς και ο χρόνος διαθεσιμότητας. Κατά τα λοιπά, η αποζημίωση υπολογίζεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 1 του άρθρου 55 του πδ 410/1988, όπως ισχύει.

Στην αποζημίωση απόλυσης συνυπολογίζονται εν μέρει και οι αποδοχές διαθεσιμότητας που έλαβαν οι εν λόγω υπάλληλοι. Ο υπόχρεος για την καταβολή, ο τρόπος της καταβολής, η διαδικασία και το ύψος της αποζημίωσης θα καθοριστούν με ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σημειώνεται δε ότι στις ανωτέρω ρυθμίσεις υπάγονται και οι απολυόμενοι για τους οποίους η σχετική πράξη εκδόθηκε πριν την έναρξη ισχύος του νόμου.

Ένταξη απολυομένων υπαλλήλων στις παροχές του ΟΑΕΔ

Οι ως ανωτέρω υπάλληλοι, που απολύονται, δικαιούνται το επίδομα ανεργίας καθώς επίσης και τις λοιπές παροχές που χορηγούνται από τον ΟΑΕΔ, υπό τις προϋποθέσεις των οικείων διατάξεων, έστω και αν δεν είχαν υπαχθεί στην ασφάλιση ανεργίας του εν λόγω Οργανισμού.

Για τη καταβολή των ανωτέρω λαμβάνονται υπόψη, αντί του εγγράφου καταγγελίας της σύμβασης εργασίας, η σχετική πράξη λύσης της εργασιακής σχέσης και, αντί των ημερών εργασίας απασχόλησης, η υπηρεσία του υπαλλήλου, που κατά το προηγούμενο άρθρο υπολογίζεται για την καταβολή της αποζημίωσης απόλυσης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εργασιακά: Διασώζεται 13ος και 14ος μισθός, διατηρούνται οι τριετίες

Πολύ κοντά σε τελική συμφωνία βρίσκονται οι εργοδότες με τους κοινωνικούς εταίρους και συγκεκριμένα τη ΓΣΣΕ, σε ό,τι αφορά στη διάσωση του επιδόματος γάμου, τη διατήρηση 13ου και 14ου μισθού, στη διατήρηση των παγωμένων τριετιών και στη σύνδεση κατάρτισης - απασχόληση.

Το πιθανότερο είναι μάλιστα ότι θα καταλήξουν σε προγραμματική συμφωνία με την κυβέρνηση στο μέτωπο για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Η συνάντηση των δύο πλευρών είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη, όπου θα υπογραφεί νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση με δεδομένο ότι στις 31 Μαρτίου λήγει η τρίμηνη διάρκεια της μετενέργειας, ενώ η Εθνική Συλλογική έχει ήδη λήξη από τις 31 Δκεμβρίου του 2013 και τα περιθώρια ήδη έχουν στενέψει ασφυκτικά.

Ο ΣΕΒ, ο οποίος πέρυσι δεν είχε υπογράψει την ΕΓΣΣΕ, φέτος συγκρότησε κοινό μέτωπο με τη ΓΣΕΕ για τη διατήρηση των τριετιών.

Ο πρόεδρός του, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, στην προηγούμενη συνάντηση, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι δουλειά της Τρόικας να υποδεικνύει και να επιβάλει θέματα που άπτονται της συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων» .

Προς το παρόν τουλάχιστον οι τριετίες διασώζονται σε μία ακόμα διαπραγμάτευση με την τρόικα, χωρίς να εξασφαλίζεται, καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκουν την κατάργησή τους.

Σε ό,τι αφορά στη συμφωνία με την τρόικα προβλέπεται μείωση των νομοθετημένων κατώτατων ορίων των αποδοχών για τους μακροχρόνια ανέργους (7 στους 10 ανέργους), με την περικοπή κατά 50% των προσαυξήσεων των τριετιών. Αυτό σημαίνει ότι άνεργοι με προϋπηρεσία άνω των εννέα ετών θα αμείβονται με 673,98 ευρώ, αντί των 761,90 ευρώ.

Για να ωφεληθούν όμως οι μακροχρόνια άνεργοι από τη ρύθμιση, πρέπει ο εργοδότης να αναγνωρίσει την προϋπηρεσία, κάτι που αρνούνται πολλοί εργοδότες από την αρχή της κρίσης.

Ασφαλιστικά ταμεία στο κόκκινο

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα ασφαλιστικά, η κυβέρνηση ανέλαβε τη δέσμευση απέναντι στην τρόικα να διεξάγει νέα ασφαλιστική μελέτη για το σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων, που θα φέρει μοιραία τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους ενώπιον νέων επώδυνων αλλαγών, ίσως μετά τις ευρωεκλογές.

Το πρόβλημα θα γίνει πιο έντονο από τον Ιούλιο, που θα μειωθούν και οι ασφαλιστικές εισφορές. Μέρος του ελλείμματος που θα δημιουργηθεί στα ασφαλιστικά ταμεία, θα καλυφθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ από τη «μαύρη τρύπα» που θα απομείνει, πολλοί φοβούνται ότι θα αποτελεί μια συνεχή απειλή για μείωση των συντάξεων, καθώς θα εντείνει το πρόβλημα ρευστότητας τόσο στον ΟΑΕΔ όσο και στο ΙΚΑ.

Στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας στη Βουλή θα προβλέπεται ρήτρα κοινωνικής ασφάλισης -δηλαδή, θα επιβάλλεται η λήψη ισοδύναμων μέτρων, στην περίπτωση που οι στόχοι δεν επιτευχθούν.

Για την ένδεια των ταμείων ευθύνεται και η συρρίκνωση των αποθεματικών τους, όπως έχει τονίσει στο «Business Stories» ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, κ. Σάββας Ρομπόλης.
Τα αποθεματικά των ταμείων δε μπορούν να αποτελέσουν σανίδα σωτηρίας, αφού δεν ξεπερνούν τα 4,5 δισ. ευρώ, από 26 δισ. ευρώ που ήταν το 2009.

«H συρρίκνωση των αποθεματικών εξαιτίας των δομημένων ομολόγων, της κατάρρευσης της χρηματιστηριακής αγοράς και του PSI, είναι σκανδαλώδης» επισημαίνει ο κ . Σάββας Ρομπόλης, που ολοκλήρωσε πρόσφατα μελέτη του ινστιτούτου για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού έως το 2050.

«Είναι δυνατόν, χώρα με πληθυσμό 11.000.000 κατοίκους, 3,5 εκατ. εργαζομένους και 2,7 εκατ. συνταξιούχους, να έχει αποθεματικά μόνο 4,5 δισ., που φτάνουν να καλύψουν τις συντάξεις μόνο λίγων μηνών;».

Και όμως, σύμφωνα με την έκθεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού την περίοδο 2013-2050, η μαύρη τρύπα των Ταμείων θα διογκωθεί ακόμα περισσότερο, κυρίως εξαιτίας της συνεχιζόμενης ανεργίας που στερεί έσοδα από τα Ταμεία, τη μαύρη εργασία, τη μη καταβολή των οφειλών και την αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων κατά 600.000 άτομα.

Οι δυσμενείς επιπτώσεις της ύφεσης έχουν ήδη απορροφήσει την «ανάσα» που δημιουργήθηκε από τη μνημονιακή περικοπή των συντάξεων, τον έλεγχο των παράνομων παροχών και τον εξορθολογισμό των δαπανών στους κλάδους υγείας.

Η έκθεση που βασίζεται στις πρόσφατες αναλογιστικές μελέτες των ταμείων (πλην ΝΑΤ, ΟΓΑ και Δημοσίου) διαπιστώνει ότι, για να καταβληθούν οι συντάξεις τα επόμενα χρόνια, εκτός των παγίων πόρων των ταμείων και της κρατικής επιχορήγησης, θα πρέπει να εξασφαλιστεί έξτρα χρηματοδότηση:

- 955 εκατ. για το 2016.
- 1,1 δισ. για το 2017
- 1,1 δισ. για το 2018
- 1.8 δισ. για το 2019 και
- 2,5 δισ. για το 2020.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα ευτράπελα των παρελάσεων στην περιφέρεια

Αρκετά ευτράπελα σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των σημερινών παρελάσεων σε όλη τη χώρα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, άλλα αστεία και άλλα όχι και τόσο αστεία.

Στη Θεσσαλονίκη, οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν δική τους παρέλαση, πίσω από την παρέλαση για την 25η Μαρτίου, διαμαρτυρόμενοι για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. Ωστόσο, προκλήθηκε ένταση με δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες προσπάθησαν να βγάλουν τους διαδηλωτές από το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να τους ακινητοποιήσουν και να υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες.

Διαβάστε: Ένταση μεταξύ εκπαιδευτικών - ΜΑΤ στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης (βίντεο)

Παράλληλα, θερμή συνομιλία είχαν μετά το τέλος της παρέλασης ο Σταύρος Καλαφάτης και ο Γιάννης Μπουτάρης. Οι δύο άντρες, εκτός από υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, είναι και γνωστοί από παλιά, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος έχει υπάρξει φίλος με το γιο του Γιάννη Μπουτάρη. Σύμφωνα με το thestival.gr, ο Σταύρος Καλαφάτης ρώτησε τον δήμαρχο πώς είναι η υγεία του, καθώς τον ταλαιπωρούσε μια ίωση τελευταία, ενώ χαριτολογώντας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σχολίασε: "Γι' αυτό σε φίλησε Σταύρο, επειδή είναι άρρωστος".

Στα Τρίκαλα, αναστάτωση προκάλεσε προς στιγμήν η λιποθυμία σπουδάστριας της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων, την οποία έσπευσε να αντικαταστήσει ο επιλοχίας της, ενώ η ίδια βρήκε τελικά τις αισθήσεις της, σύμφωνα με το trikalanews.gr.

Επίσης στα Τρίκαλα, “θερμό επεισόδιο” σημειώθηκε στην κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων. Σύμφωνα με το trikalanews.gr, δεν επιτράπηκε η κατάθεση στεφάνων σε εκπροσώπους κομμάτων, με αποτέλεσμα να… εγκαταλειφθεί το στεφάνι της Ν.Δ., αλλά δεν έγινε το ίδιο με το στεφάνι των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”, με τον εκπρόσωπο του κόμματος Χρόνη Αγορίτσα να το καταθέτει χωρίς… αναγγελία και αμέσως μετά να τα… “χώνει” στους επισήμους. “Δεν περιμένουμε από εσάς προσκλητήριο, τις διαταγές στα σπίτια σας όχι στον Ελληνικό λαό, πρέπει να ντρέπεστε που δεν μας καλείτε”, δήλωσε ο κ. Αγορίτσας, “εσείς να ντρέπεστε με αυτά που λέτε γιατί σας καλέσαμε μέσω του τύπου”, απάντησε ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, με τους δύο άνδρες να συνεχίζουν την αντιπαράθεση και μετά την λήξη της εκδήλωσης.

Στο Ηράκλειο Κρήτης, το προσωπικό δράμα ενός Ηρακλειώτη πολίτη συγκίνησε τους πάντες στην πλατεία Ελευθερίας. Λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης, κι ενώ είχαν πάρει θέση οι επίσημοι, ένας Ηρακλειώτης πλησίασε την εξέδρα και άρχισε να “φωνάζει” στους επισήμους για τα δεινά που περνάει τον τελευταίο καιρό. Σύμφωνα με το cretapost.gr, εχει ένα πρόβλημα υγείας και πρέπει να εγχειριστεί αλλά δεν μπορεί ν' ανταπεξέλθει οικονομικά μετά τα τόσα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση. Συγκινημένος, ο Γιάννης Κουράκης κατέβηκε από την εξέδρα και τον πλησίασε. Μάλιστα, αποφάσισε να παρακολουθήσει την παράσταση στο πλευρό του και να μην επιστρέψει στην θέση του.

Δείτε το βίντεο: 



Στο Αγρίνιο, ένας 56χρονος άνδρας προσήχθη κατά τη διάρκεια της παρέλασης, καθώς κινήθηκε προς την εξέδρα των επισήμων και τους μούντζωσε πέντε φορές. O 56χρονος, που κατοικεί στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου, κρατείται, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr υποστηρίζει πως “θόλωσε” βλέποντας τους επισήμους, αφού η οικογένεια του αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ο ίδιος είναι άνεργος.




Στο χωριό Τραχήλι της Εύβοιας, συγκίνηση προκάλεσαν μαθητές δημοτικού σχολείου που φόρεσαν τις άσπρες μπλούζες και βγήκαν στους δρόμους. Όπως αναφέρει το evianews.gr, όταν άκουσαν τις παιδικές φωνές οι κάτοικοι του χωριού βγήκαν στις αυλές τους. Πολλοί είχαν καιρό να ακούσουν παιδικές φωνές μιας και πολλοί νέοι αφήνουν την περιοχή και αναζητούν εργασία στις μεγάλες πόλεις. "Μπράβο παιδιά" φώναζαν οι ηλικιωμένοι και χειροκροτούσαν. Ήταν από τις παρελάσεις που έκαναν τους κατοίκους να συγκινηθούν και να δώσει ζωή στο χωριό!

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χρόνια πολλά Μαυροκορδάτε

“Συγκλονιστική” η εμφάνιση του Άδωνι στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου «Στον Ενικό» χθες το βράδυ.

Ακούσαμε και είδαμε το μεγαλύτερο παραλήρημα που έχει σημειωθεί ποτέ στην Ελληνική τηλεόραση μετά τις βραδυνές εκπομπές του Trash TV στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Επειδή δεν είχαμε πρόσκληση για την εκπομπή ( όπως άλλωστε και για την παρέλαση σήμερα)  ώστε να του τα πούμε από κοντά, θα τα γράψουμε εδώ και ποσώς μας ενδιαφέρει αν θα τα διαβάσει αυτός αλλά μας ενδιαφέρει να τα διαβάσουν όλοι οι υπόλοιποι.

Ο Άδωνις λοιπόν είπε:

Α. «Ο κομμουνισμός είναι ολοκληρωτισμός και τον μισώ»
Καλά κάνεις  Άδωνι και μισείς τον ολοκληρωτισμό. Οπότε είναι δικαίωμα μου όταν λες συνεχώς ότι σε ψήφισαν 19.000 και πλέον ψηφοφόροι με σταυρό ώστε να επιβάλεις σε 11.000.000 Έλληνες αυτό που θες, να το αποκαλώ φασισμό και να το μισώ.


Β. «Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά που παράγουμε»
Είσαι κομμουνιστής Άδωνι; Οι μόνες χώρες στον κόσμο που ζούσαν με αυτά που παρήγαγαν ήταν η ΕΣΣΔ στο παρελθόν και  η Β.Κορέα. Ποιες από τις δύο θες να ακολουθήσουμε ως παράδειγμα;

Γ. «Πρέπει να γίνουμε σοβαρό ευρωπαϊκό κράτος και να σταματήσουμε να ζούμε με δανεικά»
Μπορείς  να μας πεις ποια χώρα της Ε.Ε είναι τόσο σοβαρή ώστε λειτουργεί χωρίς να δανείζεται και δεν έχει χρέος; Μια μόνο αρκεί.

Δ. «Όλες οι χώρες κάνουν ουρά να μπουν στην Ε.Ε»
Η Νορβηγία η Ισλανδία και η Ελβετία μάλλον δεν είναι σοβαρές χώρες που δε θέλουν να ενταχθούν στην ΕΕ όπως και η Μ. Βρετανία που αρνείται τη νομισματική ένωση σε αντίθεση με τη Βουλγαρία, την Τουρκία, την Αλβανία, τη Ρουμανία και τα Σκόπια που είναι στην ουρά αναμονής.

Ε. « Η χώρα καταστράφηκε τα τελευταία 40 χρόνια από τους κομμουνιστές»
Είναι πασίγνωστο ότι ο Μητσοτάκης και οι Καραμανλήδες ήταν σταλινικοί, μαρξιστές και λενινιστές όπως και ο Σημίτης που δεν έκανε καθόλου νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική.

ΣΤ. « Φταίνε οι πολίτες που τόσα χρόνια λειτουργούν με φακελάκια, μίζες και μαύρη εργασία»
Από πότε η έστω και παράνομη  ανταλλαγή χρήματος στην εγχώρια αγορά δημιουργεί εξωτερικό χρέος  Άδωνι;  Στην Αγγλία που δεν υπάρχει φακελάκι ξέρεις πόσο  είναι το χρέος; Το να δίνω “μαύρα” στον υδραυλικό δε σημαίνει ότι τα κοινοτικά κονδύλια της Ε.Ε που κατασπαταλήθηκαν υπεύθυνος είναι ο Μπάμπης ο υδραυλικός ούτε οι μίζες που  πήρε ο Άκης υπεύθυνος είναι ο Μάκης ο γυψοσανιδάς.

Ζ. «Όλοι μαζί τα φάγαμε στον βαθμό που μας αναλογεί»
Τα δεκάχρονα τι αναλογία έχουν; Τα πεντάχρονα; Τα παιδιά που θα γεννηθούν φέτος; Τα παιδιά στα σχολεία που λιποθυμούν από την πείνα ποια ακριβώς αναλογία πληρώνουν; Οι ανάπηροι και οι καρκινοπαθείς πληρώνουν το ανάλογο αντίτιμο;

Όταν λες ότι πρέπει να ζούμε χωρίς δανεικά και είναι επιτυχία το πρωτογενές πλεόνασμα πως την ίδια στιγμή θεωρείς επιτυχία την έξοδο της χώρας στις αγορές για δανεισμό;

Επίσης  Άδωνι όταν υπάρχουν πολίτες που τόσες δεκαετίες πλήρωναν εκατομμύρια για την ασφάλιση τους και τη σύνταξη τους και τους τις κόβεις για να αποπληρώσεις τους ξένους δανειστές τότε έχεις κάνει την επιλογή να εξυπηρετείς πρώτα τους ξένους που σε δάνεισαν αλλά όχι τους Έλληνες που σε πλήρωσαν. Αυτό λέγεται «Εθνική πολιτική»;

Όταν το 2012 ο προεκλογικός εκβιασμός της ΝΔ ήταν ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψουμε στη δραχμή και θα χρεοκοπήσουμε θεωρείς ότι με το να λες δημόσια ότι η χώρα χρεοκόπησε το 2010 είναι η επιβεβαίωση του προεκλογικού ψέματος ή η διάλυση του προεκλογικού εκβιασμού για ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ;

Άδωνι, το ότι είσαι υπουργός Υγείας σημαίνει ότι ανάμεσα σε όλους τους υπόλοιπους βουλευτές είσαι ο πιο άξιος από τους υπόλοιπους 153 για τη συγκεκριμένη θέση;

Ο Κώστας Καραμανλής, ασχέτως αν ψηφίζει τα μνημόνια, θεωρείς ότι συμφωνεί με αυτά που λες  και τα ασπάζεται;

Προς τι η αλλαγή της Ν.Δ από κεντρώο κεντροδεξιό κόμμα επί Κ.Καραμανλή  σε αντικομμουνιστικό προσχωρώντας εσείς και κάποιοι άλλοι ακροδεξιοί – φιλοχουντικοί – αντικομμουνιστές σε αυτή; Η συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜ.ΑΡ  για συγκυβέρνηση μετρίασε το αντικομμουνιστικό σου μίσος ή το συντηρεί;

Λύση είναι η Ισλανδία. Μπορεί να κάνεις πως δεν το ακούς αλλά η αλήθεια είναι πως δε θέλεις γιατί σε εκείνη την περίπτωση θα είσαι περιττός.

Χρόνια πολλά για την ημέρα. Ο Μαυροκορδάτος θα είναι περήφανος για σένα.

ΠΗΓΗ 
και  ΕΔΩ
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άδωνις: Για όλα φταίει ο λαός - BINTEO - ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ...........ΡΕ ΟΥΣΤ

Τον ελληνικό λαό υπέδειξε ως υπεύθυνο ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, για μία σειρά δεινών που έχουν βρει τη χώρα, από τη χρεοκοπία μέχρι τους θανάτους από τον ιό της γρίπης.

Η εμφάνιση του υπουργού Υγείας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Στον Ενικό», επιβεβαίωσε ξανά τη δέσμευσή του στην πολιτική λιτότητας της τρόικας, βλέποντας μόνο το περιβόητο πρωτογενές πλεόνασμα και παραβλέποντας τη διάλυση του ελληνικού συστήματος υγείας, την τεράστια μάζα των ανέργων και ανασφάλιστων, την αύξηση των αυτοκτονιών, την επανεμφάνιση μολυσματικών ασθενειών.

Ο ίδιος μάλιστα φάνηκε να έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά για τον ελληνικό λαό. Από τη μια, η επιτυχία της χώρας και η «απομάκρυνση από την εποχή του μνημονίου» όπως είπε, οφείλεται στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, της οποίας είναι μέλος και όχι στις αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού. Όταν όμως ερωτάται για τη χρεοκοπία της χώρας, εκεί παίρνει θέση Θεόδωρου Πάγκαλου και υποστηρίζει «όλοι μαζί τα φάγαμε, αλλά δεν φάγαμε το ίδιο». Κατά τον κ. Γεωργιάδη, μπορεί την πρώτη ευθύνη να έχει η ηγεσία, ωστόσο, «ανεύθυνος λαός στις δημοκρατίες δεν υπάρχει. Ήμασταν όλοι υπεύθυνοι. Φυσικά πιο πολύ ευθύνεται η ηγεσία και λιγότερο οι από κάτω. Στη χώρα αυτή γινόταν ο κακός χαμός. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Άρα ο λαός έχει ευθύνη».




Όσον αφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα και την πορεία του ελληνικού χρέους, ο κ. Γεωργιάδης ανέλαβε χθες ρόλο «ισορροπιστή». Απέναντι στην υπόκλιση του κ. Βενιζέλου στους δανειστές, λέγοντας ότι το χρέος είναι βιώσιμο, ο κ. Γεωργιάδης με ακροβατισμούς προσπάθησε να τον καλύψει, τη στιγμή που ο κ. Σαμαράς έχει κάνει λόγο για ανάγκη διαπραγμάτευσης.

Τις αντιφάσεις του ο κ. Γεωργιάδης προσπάθησε να καλύψει ως εξής: υποστήριξε ότι λίγο πριν τον Μάιο, όταν η Eurostat ανακοινώσει επισήμως το πρωτογενές πλεόνασμα, θα βγει κάποιο ευρωπαϊκό όργανο και θα ανακοινώσει πως θα ξεκινήσει διαπραγμάτευση για το «κούρεμα» του χρέους.
Μετά τα εύσημα στην κυβέρνηση από τον κ. Γεωργιάδη, η συζήτηση στράφηκε στην υγεία. Για την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα αποζημιούμενα φάρμακα κατά 25-30%, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι έπρεπε να γίνει, γιατί παραμένει η χαμηλότερη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεχνώντας μάλλον τις «τιμές Σαμαρά». «Με ποιους όμως μισθούς;», σημείωσε συνομιλητής του, παρατήρηση στην οποία ο υπουργός Υγείας δεν απάντησε.

Για τις ελλείψεις σε νοσοκομεία, είτε ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού είτε αναγκαίων υλικών, ο κ. Γεωργιάδης παρέμεινε στις διαπιστώσεις, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την κατάσταση στη χρεοκοπία της χώρας, ενώ για τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ που ξεκινούν την Πέμπτη υποτίθεται σε πλήρη λειτουργία, ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε ότι με αυτό εννοεί τη... συνταγογράφηση και όχι τη διενέργεια για παράδειγμα εργαστηριακών εξετάσεων, όπως συνέβαινε πριν σε πολλά πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ.

Όσο για τον πρωτοφανή αριθμό νεκρών από τον ιό της γρίπης, ο κ. Γεωργιάδης έριξε ξανά το φταίξιμο στους πολίτες, που δεν πήγαν να εμβολιαστούν.

Αυτή ήταν η απάντηση στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γιώργο Πατούλη, ο οποίος τον κάλεσε να πει γιατί είχαμε τόσους θανάτους στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης που έχουν διπλάσιο πληθυσμό. Ο κ. Πατούλης τόνισε επίσης ότι «το θέμα της υγείας είναι πολύ σοβαρό όσο ποτέ άλλοτε στη χώρα μας, γιατί εξορθολογισμός πρέπει να γίνει αλλά και αυτό έχει τα όριά του». Αντί όμως ο υπουργός Υγείας να θέσει αυτά τα όρια, πηγαίνει και χειροκροτεί την τρόικα και τον κ. Τόμσεν, σημείωσε.

ΠΗΓΗ

 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

φταις εσύ