EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Ξαφνικός θάνατος» για ταξιτζήδες και φορτηγατζήδες

Με νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προχωρούν οι συμφωνηθείσες με την Τρόικα ρυθμίσεις για την απελευθέρωση της αγοράς, τόσο των επιβατηγών δημοσίας χρήσης (ταξί), όσο και των φορτηγών δημοσίας, αλλά και ιδιωτικής χρήσης.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος», στο σχέδιο νόμου πέρασαν ρυθμίσεις που εκτιμάται ότι θα  επιφέρουν και νέες κόντρες μεταξύ της κυβέρνησης και των αυτοκινητιστών.
Μεταξύ άλλων, προβλέπεται:

- Περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς των φορτηγών δημοσίας και ιδιωτικής χρήσης με άρση διαφόρων περιορισμών στις δραστηριότητές τους.

- Απελευθέρωση της δυνατότητας των ξενοδοχειακών μονάδων να χρησιμοποιούν ελεύθερα ενοικιαζόμενα οχήματα μετά οδηγού, ανάμεσα στα οποία δικυκλα και «γουρούνες».

- Aρση των περιορισμών στην δραστηριοποίηση των 9θέσιων οχημάτων, με απελευθέρωση διάφορων μορφών επιβατικού έργου που σήμερα ανήκει στα ταξί.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κατηγορίες δικαιούχων για «κοινωνικό μέρισμα»

Τρεις κατηγορίες δικαιούχων του «κοινωνικού μερίσματος» από το πρωτογενές πλεόνασμα, οριστικοποιήθηκαν σήμερα, μετά από σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
Παράλληλα, αναζητούνται τα ακριβή εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τα νοικοκυριά με πολύ χαμηλά εισοδήματα, στα οποία θα χορηγηθεί, επίσης άπαξ, το επίδομα.
 
Ειδικότερα, κατά τη δίωρη σύσκεψη στο ΓΛΚ, με τη συμμετοχή του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου, του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη και των Χρήστου Πρωτόπαπα και Γιώργου Κουτρουμάνη, «κλείδωσαν» σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις κατηγορίες δικαιούχων.
 
Πρόκειται για:
 
- Άστεγους, στους οποίους θα διατεθεί, μέσω των αρμόδιων φορέων, ποσό 20 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες στέγασης και σίτισης.
 
- Ένστολους, στους οποίους θα διατεθούν άπαξ περίπου 35 εκατ. ευρώ συνολικά, μόνο με εισοδηματικά κριτήρια. Το επίδομα των 500 ευρώ θα αφορά περίπου 68.000- 70.000 ένστολους.
 
- Ανασφάλιστους, για τους οποίους θα διατεθούν περίπου 20 εκατ. ευρώ για την κάλυψη, για ένα έτος, της υγειονομικής περίθαλψής τους. Με το συγκεκριμένο κονδύλι, μπορούν να καλυφθούν 350.000- 400.000 άτομα, από τις εξής τέσσερις κατηγορίες:
 
* Μακροχρόνια άνεργοι, που δεν καλύπτονται από άλλον ασφαλιστικό φορέα (εξετάζεται να μειωθεί ο ελάχιστος αριθμός ενσήμων που πρέπει να έχουν).
 
* Υπερήλικες ανασφάλιστοι.
 
* Επαγγελματίες με διακοπή δραστηριότητας, χωρίς κάλυψη από τον ΟΑΕΕ.
 
* Επαγγελματίες με δραστηριότητα, αλλά με χρόνιες παθήσεις και με οφειλές στον ΟΑΕΕ.
 
Σύμφωνα με τους μετέχοντες στη σύσκεψη, το γενικό κονδύλι (πλην ένστολων) για το «κοινωνικό μέρισμα» θα ανέλθει σε περίπου 480 εκατ. ευρώ, αλλά είναι πιθανόν να κρατηθεί από το συνολικό ποσό ένα ειδικό αποθεματικό περίπου 20 εκατ. ευρώ για τους «φρέσκους» άνεργους του 2013 (τα στοιχεία από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, αφορούν τα εισοδήματα του 2012). Συνολικά, συμπεριλαμβανομένων των ένστολων, το «κοινωνικό μέρισμα» θα αφορά σε 800.000- 1.000.000 άτομα.
 
Ο «γενικός κανόνας» είναι τα 500 ευρώ ως ελάχιστο ποσό επιδόματος, το οποίο θα κλιμακώνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση και ενδέχεται να ανέλθει σε 800 ευρώ για οικογένειες με δύο παιδιά ή στα 1.000 ευρώ για πολύτεκνες οικογένειες. Τα γενικά οικογενειακά εισοδηματικά κριτήρια (πλην περιουσιακών), αναμένεται να αρχίζουν από τις 4.000 ευρώ/ετησίως και να κλιμακώνονται έως τις 10.000- 11.000 ευρώ/ετησίως για τις οικογένειες με δύο παιδιά.
 
Βέβαιο θεωρείται ότι για τις τρεις κατηγορίες των δικαιούχων που οριστικοποιήθηκαν κατά τα σημερινή σύσκεψη, θα υπάρξει διάταξη στο πολυνομοσχέδιο της συμφωνίας με την τρόικα, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή την Πέμπτη, ή την Παρασκευή το αργότερο. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες, ενδέχεται να υπάρξει αναφορά και στη συνέχεια να εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ). Πάντως, για όλους ανεξαιρέτως, όπως ανέφεραν κυβερνητικοί παράγοντες, το επίδομα θα χορηγηθεί εντός του Μαΐου.

Τα κριτήρια θα γίνουν γνωστά επισήμως την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή, με την κατάθεση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου με τις διατάξεις της συμφωνίας με την τρόικα. Για τις τρεις κατηγορίες που κλείδωσαν οι διατάξεις θα συμπεριληφθούν στο Πολυνομοσχέδιο. Για όσους δεν κλειδώσουν θα υπάρχει αναφορά και μετά θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση. Για όλους η υλοποίηση θα γίνει τον Μάιο μαζί με τους ένστολους.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όλη η αλήθεια για την οικονομία έως το 2020....Νούμερα και ποσά που δεν''βγαίνουν''

Η επικείμενη αναθεώρηση του μεσοπρόθεσμου τον Μάιο θα αποτελέσει την πραγματική προσγείωση του success story της κυβέρνησης και των μνημονιακών φαντασιώσεων.

Το Μνημόνιο τελειώνει τον Μάιο του 2016. Η τελευταία δόση από τα χρήματα των Ευρωπαίων εταίρων θα δοθεί τον Μάιο του 2014. Στη συνέχεια, υπάρχει δανεισμός μόνο από το ΔΝΤ και τα χρήματα αυτά είναι δεσμευμένα για την αποπληρωμή αποκλειστικά των δανείων του ΔΝΤ. Από τα δημοσιονομικά μέτρα προβλέπεται η εφαρμογή του 75% την περίοδο 2012-13 και των υπόλοιπων την περίοδο 2014-16.

Με βάση το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2014-2020, η Ελλάδα καλείται να πληρώσει περίπου 80 δισ. σε τόκους, 20 δισ. προερχόμενα από ιδιωτικοποιήσεις και 60 δισ. από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού, την περίοδο αυτή. Το πλεόνασμα θα έπρεπε να είναι μηδέν για το 2013 και σταδιακά να αυξηθεί στο 4,5% του ΑΕΠ το 2016 ή περίπου 9 δισ. ετησίως και εκεί να παραμείνει μέχρι το 2020. Ακόμα υπάρχει ένα κενό χρηματοδοτικό, της τάξης των 11 δισ., για το 2014-15, που μένει να αποφασιστεί πώς θα καλυφθεί. Η αναθεώρηση του Μεσοπρόθεσμου έχει ορισθεί για τον Μάιο του 2014.

Με βάση τη συμφωνία του Νοεμβρίου του 2011 σχετικά με οτιδήποτε πετυχαίνει πάνω από τον στόχο της σε πλεόνασμα η Ελλάδα, αν θεωρητικώς μία χρονιά πετύχει 6% πλεόνασμα έναντι στόχου 4,5%, τότε μπορεί να ανακυκλώσει το 70% του 1,5% από αυτό για εσωτερικές ανάγκες και το υπόλοιπο να διατίθεται για την πληρωμή του τόκου. Επίσης, η συμφωνία προβλέπει την ελάφρυνση του χρέους, εφόσον επιτευχθεί πλεόνασμα, προκειμένου να βελτιωθούν οι όροι αποπληρωμής του, κάποια δηλαδή επιμήκυνση ή κάποια περαιτέρω μείωση των επιτοκίων.

Η κυβέρνηση από τον Οκτώβριο του 2013 θριαμβολογεί ότι, αντί για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό που είχε την υποχρέωση να επιτύχει, έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο στη συνέχεια αυξάνει κάθε μήνα, αρχικά οριοθετημένο στα 700 εκατομμύρια, στη συνέχεια στα 3 δισ. Τούτου δοθέντος ισχυρίζεται ότι το Μνημόνιο τελείωσε, ότι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα, ότι τα επόμενα χρόνια δεν υπάρχει πρόβλημα δημοσιονομικού κενού και ακόμα ότι το χρηματοδοτικό κενό μπορεί να καλυφθεί με προσφυγή, έστω μερική, στις αγορές. Ταυτόχρονα, προαναγγέλλει τη στροφή σε ανάπτυξη το 2014 και φυσικά αναθέρμανση της οικονομίας με προσέλκυση ξένων κεφαλαίων, κυρίως από τις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες, αλλά και άλλες πρωτοβουλίες των ακραίων ιδιωτικοποιήσεων που επιχειρεί.

Πρόκειται αναμφίβολα για το πιο ευφάνταστο success story που θα μπορούσε να διανοηθεί κανείς. Παρακάμπτω το πόσο πραγματικό είναι το πλεόνασμα και τι περιθώρια δημιουργικής λογιστικής ενέχει. Το σημαντικό είναι άλλο. Εάν αυτό είναι επιθυμητό. Διότι, κατά γενική ομολογία πλέον, για κάθε μία μονάδα του προϋπολογισμού (μείωσης του ελλείμματος ή αύξησης του πλεονάσματος), χρειάζονται πολλαπλάσια μέτρα, καθώς επηρεάζεται η πραγματική οικονομία (ο περίφημος πολλαπλασιαστής είναι 1,8 πλέον μετρημένος). Το οποίο σημαίνει σε απλά ελληνικά ότι η βελτίωση κατά 1 δισ. του προϋπολογισμού προκαλεί διπλάσια απομείωση της οικονομίας. Τα τελευταία 4 χρόνια μειώσαμε το έλλειμμα του προϋπολογισμού κατά 12 μονάδες του ΑΕΠ και προκαλέσαμε συσσωρευτικά ύφεση κατά 28 μονάδες του ΑΕΠ. Συνεπώς, καθώς συρρικνώνεται η βάση, η πραγματική οικονομία, εάν θέλουμε να βελτιώσουμε κατά 1 δισ. τον προϋπολογισμό, λαμβάνουμε μέτρα -μείωση δαπανών ή αύξηση εσόδων- πολλαπλάσια του 1 δισ.

Η διακήρυξη ότι "αυξήσαμε το πλεόνασμα και τώρα το επιστρέφουμε" από τη σκοπιά της οικονομικής θεωρίας είναι μια καινοφανής ηλιθιότητα, διότι το όφελος για την οικονομία θα ήταν πολλαπλάσιο εάν δεν είχαμε δημιουργήσει το πλεόνασμα και απλώς δεν είχαμε περικόψει ή απλώς είχαμε από την αρχή αναδιανείμει τις δαπάνες υπέρ όποιου σκοπού θέλαμε. Η εγγραφή της καινοφανούς οικονομικής ηλιθιότητας στο Μνημόνιο αποτελεί από μόνη της ποταπή δέσμευση για τη χώρα και η αναπαραγωγή της από την κυβέρνηση υποδηλώνει την έκταση της αλόγιστης συγκάλυψης της ουσίας του μνημονιακού εγχειρήματος στην Ελλάδα.

Τούτου δοθέντος η κυβέρνηση καλείται να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα. Πρέπει να δημιουργήσει πλεόνασμα 9 δισ. μέχρι το 2016, άρα καλείται να λάβει τα επιπρόσθετα μέτρα που αυτό απαιτεί. Υπενθυμίζω ότι το μεγαλύτερο πακέτο μέτρων το 2012 και το 2013 ήταν 11 δισ., συνεπώς όχι μόνο καλείται να λάβει τα μέτρα που αυτό συνεπάγεται, αλλά η δήλωσή της ότι "δεν χρειάζονται νέα μέτρα ή ότι το Μνημόνιο τελείωσε" αποτελεί λογική ανακολουθία. Διότι η επιστροφή στην ανάπτυξη, η υπόθεση δηλαδή ότι η οικονομική κατάρρευση φθάνει φέτος προς το τέλος της και μπορεί να αρχίσει να επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς, έστω σιγά-σιγά, δυναμιτίζεται από την ίδια την επίτευξη του πλεονάσματος των 9 δισ. το 2014-2016. Κοινώς, το εγχείρημα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος με τα διαρκή τεράστια πλεονάσματα δεσμευμένα στην αποπληρωμή του χρέους προκαλεί μια διαρκή "παγίδα ύφεσης" για την οικονομία και διαρκή οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση για μεγάλη μερίδα των πολιτών. Η επικείμενη αναθεώρηση του μεσοπρόθεσμου τον Μάιο θα αποτελέσει την πραγματική προσγείωση του success story της κυβέρνησης και των μνημονιακών φαντασιώσεων.

Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ελλήνων πλεόνασμα




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΙΣ “ΦΗΜΕΣ” ΠΟΥ ΤΟΝ ΗΘΕΛΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕ ΤΗ ΝΔ!

“Ένα “πολιτικό” σχόλιο.Υπήρξαν κάποια δημοσιεύματα, πού θέλουν την ΝΔ, να με προτείνει για ευρωβουλευτή της. Δέν θα απαντούσα, αλλά με ρωτάν και γνωστοί μου ακόμα, αν αληθεύουν.Πότε θα καταλάβουν επιτέλους, όλοι οι πολιτικάντηδες και παρατρεχάμενοι δημοσιογραφίσκοι, ότι απεχθάνομαι κάθε αξίωμα καί κάθε ταύτιση με την σημερινή πολιτική πραγματικότητα.

Το κόμμα της ΝΔ, μαζί με το φτωχό αδελφάκι του, το ΠΑΣΟΚ των απατεώνων, αντιπροσωπεύει για μένα ότι χειρότερο υπήρξε ποτέ, στην ζωή αυτού του τόπου. Γενιές Ελλήνων θα χρειαστούν για να επουλωθούν οι πληγές, πού με ύπουλο, αυταρχικό και ανθελληνικό τρόπο, καθημερινά μας επιφέρουν.Βάλτε τώρα σ’ αυτήν την εξίσωση και το ότι ότι καμμία συμπάθεια δεν έχω σε αριστερά, σοσιαλιστικά και λοιπά προοδευτικά κόμματα και ιδέες και θα καταλάβετε, ακριβώς πού στέκομαι.

Καί αν δεν καταλάβατε, εξηγούμαι.

Στέκομαι στην αιώνια, αδιάσπαστη και ανυπέρβλητη Ελλάδα που αγαπώ και ελπίζω στο θαύμα που θαρθεί, απο τον Θεό και τούς αγγέλους Του. Αμήν έρχου κύριε Ιησού!”

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΧΙ στις εικόνες ΘΑΝΑΤΟΥ...

 
Αυτές και μόνο οι εικόνες αποκαλύπτουν τον ΤΡΟΜΟ και τον ΠΑΝΙΚΟ των κυβερνητικών παρασίτων-ανδρεικέλων της χρηματιστηριακής μαφίας…



Αυτές και μόνο οι εικόνες δείχνουν ότι δεν χρειάζεται παρά ένας και μόνο σπινθήρας για να γίνει στάχτη αυτή η νέα χούντα του 4ου Ράιχ…

Όταν περιφράζεις τη μαθητική παρέλαση για την Επανάσταση του ΄21 που έγινε ακριβώς για να μη ζούμε σήμερα με κάγκελα και γύψους, αυτό και μόνο είναι αρκετό για να δείξει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει ήδη καταρρεύσει: Αρκεί να το πιστέψουμε…

Το πνεύμα του ΄21 δεν είναι αυτές οι εικόνες:

Εικόνες καταχνιάς, ζόφου, απόγνωσης και κατάθλιψης…
Εικόνες χαλύβδινων λεπιών…
Εικόνες ΘΑΝΑΤΟΥ…


Δεν μας αρμόζουν τέτοιες εικόνες…


Καιρός να πάψουμε να ζούμε εξόριστοι μέσα στο ίδιο μας το σπίτι και να εισπνέουμε τις πνιγηρές αναθυμιάσεις τέτοιων εικόνων…

«Στους δρόμους: Ήρθε η ώρα»!

Με το σύνθημα του Κολοκοτρώνη: «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους»…
Αυτές τις εικόνες δεν τις βρίσκεις ούτε στα χρόνια της χούντας!!!
Η σημερινή χούντα του δωσίλογου κοινοβουλευτισμού δεν βρήκε άλλο μέσον άμυνας απέναντι στην λαϊκή ΟΡΓΗ, από τις χαλύβδινες περιφράξεις…




πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κάποιοι Σ(φ)ύριζαν αδιάφορα

- Επιτέλους, πρώτο κόμμα (από το τέλος) το ΠαΣοΚ στις δημοσκοπήσεις. Το μυρίστηκε ο Αντρέας Λο (τι λαγωνικό!) και εμφανίστηκε στην εκπομπή του Πέτρου Κω.
- Χτίζει το προφίλ του εν όψει διεκδίκησης της αρχηγίας. Μόνο το κόμμα τού λείπει. Θέλει να δείξει στον κόσμο το ανθρώπινο πρόσωπό του. Ότι είναι παντρεμένος, έχει οικογένεια και τα σχετικά.


- Πιστεύει πως ο κόσμος θα τσιμπήσει και θα ξεχάσει, λες και όταν ήταν υπουργός και κατέστρεψε την υγεία δεν ήταν παντρεμένος! Πάλι παντρεμένος ήταν και με την ίδια όμορφη γυναίκα. Ξεχνιούνται αυτά;

- Η «Ολυμπιακή» μπορεί να έκλεισε και να ξεχάστηκε. Αυτά όμως δεν ξεχνιούνται.

- «Πήραμε τη δόση!». Μου αρέσει το πρώτο πληθυντικό που χρησιμοποιείται τελευταία. «Εμείς οι τραπεζίτες», θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε.

- «Πετρέλαιο στη γειτονιά- πετρέλαιο στη γειτονιά», φώναζε σήμερα το πρωί ο γείτονας που βγάζει το σκύλο του εκείνη την ώρα για καθαρό αέρα. «Ακόμα δεν πήραμε τη δόση και άρχισε η ανάπτυξη!»

- Ένα βυτιοφόρο είχε κλείσει το δρόμο λόγω βλάβης και νόμισε ο θλιμμένος ο γείτονας ότι κάποιος στη γειτονιά είχε καλέσει το βυτιοφόρο για να βάλει πετρέλαιο στο σπίτι του.

- «Οι άνεργοι δεν έχουν την κατάλληλη ψυχολογία για να βγουν στους δρόμους», απάντησε στέλεχος του ΣυΡιζΑ στην απορία μου: «Γιατί απουσιάζουν οι άνεργοι από τις κινητοποιήσεις;» Δεκτό και σεβαστό!

- Όμως, αν οι άνεργοι δεν κινητοποιούνται, οι εργαζόμενοι επίσης από φόβο μη χάσουμε τη δουλειά μας, τότε, ας κάτσουμε όλοι να κλωσήσουμε το αυγό (του φιδιού).

- Έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο της υγείας προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ: «Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ απαγορεύεται να αρρωστήσουν. Όσοι το τολμήσουν απαγορεύεται να πάρουν φάρμακα».

- «Εξαιρούνται όσοι έχουν χρήματα για να τα αγοράσουν. Αυτό όμως θα θεωρηθεί τεκμήριο διαβίωσης και καλούνται να περάσουν από την εφορία για τα περαιτέρω».

- Αυξήσεις αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο της παιδείας, σε ωράριο και χρόνια συνταξιοδότησης.

- Αν το μισθό των 450 ευρώ τον μειώνεις κάθε χρόνο κατά 10%, ο μισθωτός και δεν πάψει ποτέ να έχει μισθό και πάντα θα περισσεύει κάτι για να κόψει ο εκάστοτε υπουργός των οικονομικών.

- Γνωρίζει καλά Μαθηματικά ο Στουρνάρας. Με την Ιστορία, μάλλον, έχει ένα πρόβλημα.

- Και με το αφορολόγητο των παιδιών επίσης. Έτσι λέει. Εγώ νομίζω ότι, όχι μόνο πρέπει να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές για τα παιδιά αλλά πρέπει να θεσπιστεί και επιπλέον φόρος για όσους έχουν παιδιά.

- Από τη στιγμή που τα παιδιά για την κυβέρνηση θεωρούνται ως απλά «τεμάχια», οι γονείς, ως κάτοχοι των «τεμαχίων» αυτών, πρέπει να φορολογηθούν.


- Η Άνγκελα, η Κριστίν και η Ασημίνα, ένιωσαν μεγάλη ικανοποίηση μετά την τελευταία απόφαση του Γιούρογκρουπ σε συνδυασμό με την ψήφιση του Μνημονίου 3.

- Οι δύο πρώτες γιατί εξασφάλισαν για πολλά χρόνια την οικονομική αφαίμαξη των οικονομικά ασθενέστερων και τη μετάγγιση πλούτου προς τις «φλέβες» των οικονομικά ισχυρών.

- Η τρίτη, γιατί δικαιώθηκε η πολιτική του Αντώνη.(;)
Μα καλά, ο Αντώνης δεν είχε πει, προεκλογικά, ότι δεν θα κόψει κι άλλο μισθούς και συντάξεις;

- Τώρα λέει, ότι θα είναι τα τελευταία μέτρα που παίρνει. Εννοεί για το 2012, ή ότι σύντομα θα πέσει η τρικολόρε κυβέρνησή του;

- Με το μνημόνιο 3, η ανεργία θα ξεπεράσει το 40%, προβλέπουν διάφοροι.
Μπορεί η Ασημίνα να θεωρεί τις προβλέψεις ανόητες. Εκτός αν τις θεωρεί, επίτευγμα της κυβέρνησης όπως θεωρεί και το μνημόνιο 3.

- Πάντως, ο Ανδρέας Λο, στην εποχή του Μνημονίου 1, προέβλεψε ότι η ανεργία θα ξεπεράσει σύντομα το 25% και δικαιώθηκε. Άλλωστε, έκανε ότι περνούσε από την υπογραφή του για να το πετύχει.

- Δεν ξέρω για τους άλλους αλλά, ο Ανδρέας Παπανδρέου, εκεί ψηλά που βρίσκεται, πρέπει να νιώθει περήφανος για τους διαδόχους του. Ποιους διαδόχους; Ξέρουν αυτοί κι ας σ(φ)υρίζουν αδιάφορα!

Πριν από δύο χρόνια, φίλος καταστηματάρχης υποστήριζε ότι καλώς έκαναν και έκοψαν τα δώρα από τους δημοσίους υπαλλήλους. Μετά από δύο χρόνια ομολογεί ότι ο Αη-Βασίλης μάλλον είναι…δημόσιος υπάλληλος.


ΠΗΓΗ



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θέλω και μπορώ να γίνω γιατρός αλλά τελικά πρέπει να μου αρέσει να βιδώνω βίδες. Το λέει και η διαφήμιση!

Αυτό δεν είναι πολιτική ζωή, δεν είναι πολιτική σκηνή, δεν είναι πολιτική αντιπαράθεση. Είναι το ξεβράκωμα ενός πολιτικού συστήματος που όχι μόνο δεν φορούσε ποτέ του ρούχα αλλά δεν μπήκε στον κόπο να φορέσει και ποτέ του βρακί.

Και να πεις ότι κυκλοφορούσαν ξεβράκωτοι, από άποψη, να τους σεβαστείς. Ετούτοι εδώ κυκλοφορούν υποστηρίζοντας πως φοράνε τα καλά τους κοστούμια και τις ολομέταξες γραβάτες αλλά στην πραγματικότητα περιφέρονται ολοτσίτσιδοι προσπαθώντας να μας πείσουν για το αντίθετο.

Από πού να ξεκινήσει κανείς;


Από τον πρωθυπουργό που πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα όταν το δημόσιο χρωστάει στους πολίτες 6,5 δις ευρώ και για να προκύψει το πλεόνασμα αυτό, το οποίο είναι και υπό αμφισβήτηση, ξεχαρβαλώθηκε η υγεία, απολύθηκε κόσμος και η φορολόγηση έφτασε στο κόκκινο;


Από το πολιτικό κατεστημένο που κυβερνάει για 40 χρόνια;

Το καινούργιο ασφαλώς θα το μάθατε!
Στους υπαλλήλους, λέει, της Βουλής, θα χορηγείται εφάπαξ 63 μισθών, που μεταφράζεται σε ένα ποσό που κυμαίνεται από 83.000 ευρώ μέχρι 152.000 ευρώ, τη στιγμή που για τους άλλους δημόσιους υπαλλήλους υπάρχει η «οροφή» των 40.000 ευρώ στα εφάπαξ που θα πάρουν.

Βέβαια, όταν μιλάμε για υπαλλήλους της Βουλής μιλάμε για τα παιδιά, τους συγγενείς και τους κολλητούς όλων αυτών που πέρασαν, ως Βολευτές από τη Βουλή και τη μετέτρεψαν από «Ναό της Δημοκρατίας» σε «Ναό της Συγγενοκρατίας».

Από τον υπουργό παιδείας που σκορπάει εκατομμύρια για αξιολογητές και προγράμματα όπως το COMENIUS, το ERASMUS, το LEONARDO DA VINCI τη στιγμή που η δημόσια εκπαίδευση διαλύεται; Πόσοι εκπαιδευτικοί θα μπορούσαν να προσληφθούν με τα χρήματα αυτά και πόσοι θα γλύτωναν τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις;

Πόσο στοίχισε η διαφημιστική καμπάνια για το «πρόγραμμα δια βίου μάθησης», σύμφωνα με το οποίο θα μπορεί, δήθεν, ο καθένας να σπουδάζει και να κάνει το επάγγελμα που του αρέσει;

Αλήθεια κύριε Αρβανιτόπουλε, πιστεύετε ότι το παιδί των ανέργων θα μπορεί να σπουδάσει και να κάνει το επάγγελμα που του αρέσει;

Είναι σε θέση να καταβάλλει τη μέγιστη προσπάθεια, όπως εσείς ο ίδιος αναφέρατε, που απαιτεί το «Νέο Λύκειο»;


Γιατί, κύριε Αρβανιτόπουλε δεν κάνετε το σχολικό βιβλίο τη μοναδική «τράπεζα θεμάτων» για όλες τις τάξεις λυκείου; Επειδή θίγονται οι μεγαλοφροντιστές; Δεν σας ανησυχεί το ότι έπσευσαν πολύ γρήγορα να σας χειροκροτήσουν για τη θέσπιση του «Νέου Λυκείου»; Χρυσές δουλειές θα κάνουν υπουργέ μου και όποιος γονιός έχει, το παιδί του θα προχωράει για να σπουδάσει αυτό που θέλει. Όποιος δεν έχει, το παιδί του θα αναγκάζεται να κάνει αυτό που του επιτρέπει το «σύστημά» σας.

Ξέρετε κάτι; Δεν είναι μόνο τα παιδιά που τους αρέσει να βιδώνουν βίδες αλλά οι γονείς του τον πιέζουν να γίνει γιατρός, όπως, πολύ πονηρά, αναφέρετε στη σχετική διαφήμιση.

Υπάρχουν και παιδιά που τους αρέσει η Ιατρική και έχουν και τα προσόντα να το κάνουν, αλλά δεν θα μπορέσουν ποτέ γιατί οι γονείς τους δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν, οικονομικά, στον οικονομικό αγώνα δρόμου που θεσπίσατε με το «νέο λύκειο». Αλλά και αν καταφέρει να τερματίσει στον αγώνα δρόμου, δεν θα μπορέσει να πάει να σπουδάσει μακριά από το σπίτι του γιατί φροντίσατε, εσείς και οι προηγούμενες κυβερνήσεις να εξαθλιώσετε τους γονείς του και να τους στραγγίξετε οικονομικά.

Οπότε, τι του μένει υπουργέ μου; Να αρχίσει σιγά-σιγά να του αρέσει να βιδώνει βίδες αντί να σκέφτεται την Ιατρική.

Προφανώς, η διαφημιστική καμπάνια, σε τέτοια παιδιά απευθύνεται γιατί τα υπόλοιπα που θα έχουν την οικονομική δυνατότητα, το ξέρετε πολύ καλύτερα από μένα, θα σπουδάσουν τελικά αυτό που θέλουν και θα κάνουν και το επάγγελμα που τους αρέσει. Το πορτοφόλι να είναι καλά. Στην οικονομική ζούγκλα που ζούμε, όλα αγοράζονται με τη βοήθεια της ιδιωτικής εκπαίδευσης είτε εντός είτε και εκτός Ελλάδας. Και πτυχία και μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Ή μήπως όχι;

Καλό θα είναι υπουργέ μου, κάπου μέσα στο διαφημιστικό μήνυμα να μπει μια διευκρίνιση:
 

«Απευθύνεται σε παιδιά ενός κατώτερου Θεού, όχι αυτόν τον ανώτερο του Χρήματος»

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η… απόρρητη πρόσκληση!



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εσείς οι «επίσημοι», πίσω από τα κάγκελα, ποιους τιμάτε; (Εξαιρετικό)

Εσείς, που κρύβεστε πίσω από τα κάγκελα, πάνω στις εξέδρες των «επισήμων», εσείς, που σας φυλάνε χιλιάδες αστυνομικοί από τον «εχθρό λαό», ποιους «τιμάτε»;
Εσείς, οι μοναδικοί θεατές των απαγορευμένων για το λαό παρελάσεων, ποιους «τιμάτε»;
Τους Ήρωες Αγωνιστές του ‘21;


Τους Ανώνυμους Πολεμιστές που έπεσαν υπέρ Βωμών και Εστιών;

Την Πατρίδα, τη Δημοκρατία, την Ελευθερία;
Μήπως την Εθνική μας… Ανεξαρτησία;
Τι «τιμάτε» τέλος πάντων;


Γιατί χρειάζεται, εσείς, οι… «σωτήρες», να κρύβεστε από το λαό; Τι φοβάστε;

Τι θα λέγατε, όλοι εσείς, που πάνω από τις εξέδρες «τιμάτε», οι από τα κάγκελα και τους αστυνομικούς κλοιούς προστατευμένοι, όλοι εσείς οι «καγκελάτοι», σ’ αυτούς που έδωσαν τα Νιάτα και τη Ζωή τους γι αυτήν την Πατρίδα;

Εσείς, που σήμερα έχετε την Πατρίδα μας τεμαχίσει και ξεπουλάτε τα κομμάτια της όσο-όσο, τότε, σ’ εκείνον τον αγώνα, με ποια μεριά θα ήσασταν;

Διαχρονική η φράση του Ήρωα της Επανάστασης του ‘21, Θόδωρου Κολοκοτρώνη.

«Φωτιά και Τσεκούρι στους προσκυνημένους»!

Δευτέρα 24 Μαρτίου του ‘14

Το διαβάσαμε ΕΔΩ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!