EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Russia Today ... «Στην Ελλάδα οι άνθρωποι απλά δολοφονούνται»

 Οι άνθρωποι συχνά μένουν με επιλογή ανάμεσα στο να πεθάνουν από τη φτώχεια ή απλά να αυτοκτονήσουν.

Τη δραματική κατάσταση η οποία επικρατεί στην Ελλάδα αποκαλύπτει το δίκτυο Russia Today με ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ.

Ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα και δηλώνει ότι η χώρα βγαίνει «νικήτρια» από τη οικονομική κρίση, οι πολίτες βιώνουν το σκληρή πραγματικότητα των Μνημονίων και των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων.

«Οι άνθρωποι απλά δολοφονούνται»: Tα νέα κεφάλαια της ΕΕ για την Ελλάδα κάνουν ελάχιστα για να σταματήσουν την δυστυχία», γράφει στον τίτλο του το ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με το RT, ακόμη και αν οι προβλέψεις για ανάπτυξη 0,6% επαληθευτούν, ο αριθμός αυτός «είναι αμελητέος σε μια εποχή που ακόμα και με 5% ετήσια αύξηση θα έπαιρνε στην χρεωμένη χώρα 20 χρόνια, μόνο για να ξεκινήσει να αντιμετωπίζει την ανεργία»!

Επίσης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «περικοπές λιτότητας έπληξαν το ελληνικό σύστημα υγείας και οι άνθρωποι συχνά μένουν με επιλογή ανάμεσα στο να πεθάνουν από τη φτώχεια και από την έλλειψη των παροχών της κυβέρνησης και της υγειονομικής περίθαλψης, ή απλά να αυτοκτονήσουν».

Κάποια στιγμή στο βίντεο, η ανταποκρίτρια του Ρώσικου δικτύου στην Ελλάδα, προσπαθεί να συνεφέρει έναν ανασφάλιστο, από τον οποίο παίρνει συνέντευξη, καθώς ο άνθρωπος έχει απελπιστεί.



Διαβάστε το συγκλονιστικό ρεπορτάζ του RussiaToday:
Οι ελληνικοί δρόμοι γέμισαν από απογοητευμένα πλήθη, καθώς περίπου τρεις χιλιάδες μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων βγήκαν στους δρόμους, έχοντας απηυδήσει με τα μέτρα λιτότητας ενώ η χώρα εξασφάλισε ένα νέο δάνειο διάσωσης ύψους € 8.5 δις σε συνδυασμό με περαιτέρω ανεργία και περικοπές δαπανών.

Οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα στην Αθήνα έκλεισαν δρόμους, φοβούμενοι ότι οι νέες περικοπές θα μπορούσαν να κάνουν πολλούς δημοσίους υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων ιατρών, εκπαιδευτικών, να χάσουν την δουλειά τους. Αλλά το νεότερο πρόγραμμα χρηματοδότησης από την ΕΕ είναι ο μόνος τρόπος που έχει η χώρα για να παλέψει με το τεράστιο χρέος της, των 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχουν μόλις επιστρέψει από μια αποστολή επανεξέτασης στην Ελλάδα και συνέταξαν έκθεση, η οποία βλέπει τις προοπτικές σταθεροποίησης στο εγγύς μέλλον, με προηγούμενες προβολές και στόχους να εκπληρώνονται, τις τιμές επιστρέφουν στα φυσιολογικά επίπεδα και τον πληθωρισμό σημαντικά κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Αυτές οι τριμηνιαίες εκθέσεις γίνονται για να προσδιοριστεί αν η Ελλάδα θα παίρνει τις δόσεις των διαθεσίμων της διάσωσης.

Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι μια συμφωνία για το νέο δάνειο θα πρέπει να επανεξεταστεί από το Eurogroup και το ΔΝΤ κατά τις προσεχείς εβδομάδες.

Συμφώνησαν ότι η Ελλάδα σημειώνει πρόοδο στη δέσμευσή της να κρατήσει τον τραπεζικό τομέα υγιή - μία από τις προϋποθέσεις για την αποδέσμευση των κονδυλίων, τα οποία καθυστέρησαν πέντε μήνες, λόγω των προηγούμενων αποτυχιών για να το πράξουν.

«Η αποστολή και οι αρχές συμφώνησαν ότι η οικονομία αρχίζει να σταθεροποιείται και είναι έτοιμη για μια σταδιακή επάνοδο στην ανάπτυξη», διαβάζουμε σε μια δήλωση των τριών..
Παρά το γεγονός αυτό, το επίπεδο των κεφαλαίων των ελληνικών τραπεζών είναι πολύ χαμηλό και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θεωρούνται εμπόδιο για να επανέλθουν σε φυσιολογική τροχιά.
Εκτός από τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, η τρόικα των δανειστών «συνεχίζει τις προσπάθειές της για την ενίσχυση του δικτύου κοινωνικής προστασίας, για να αμβλύνει τον αντίκτυπο της οικονομικής ύφεσης», αναφέρει η έκθεση.

"Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα προγράμματα για την πρόσληψη νέων και ανέργων στο πλαίσιο των προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ θα πρέπει να επεκταθούν, και ένα ελάχιστο πρόγραμμα εγγυημένου εισοδήματος έχει ξεκινήσει σε πιλοτική βάση σε δύο δήμους, με στόχο επέκτασής τους σταδιακά σε εθνική βάση το 2015", συνέχισε.


Και τώρα τα κακά νέα
Το παραπάνω είναι μικρή παρηγοριά για τους ανθρώπους στους δρόμους, οι οποίοι αισθάνονται ότι η στρατηγική της ΕΕ πήρε κάτι κακό και το έκανε χειρότερο.

Ο πληθυσμός βιώνει το έκτο συνεχόμενο έτος ύφεσης. Η ανεργία ανέρχεται σήμερα σε ένα ρεκόρ 28%, και οι κάτω των 25 ετών αντιμετωπίζουν το υψηλότερο ποσοστό της, με τα ποσοστά ανεργίας των νέων τώρα στο 60%.

Συνολικά 1,38 εκατομμύρια Έλληνες είναι άνεργοι. Οι τράπεζες δεν δανείζουν. Τα κλεισίματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αυξάνονται σταθερά.

Δεδομένου ότι αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που η χώρα επλήγη από την - επιβεβλημένη από την ΕΕ - λιτότητα, η οικονομία της εξακολουθεί να συρρικνώνεται, μέσα σε τέσσερα χρόνια έχει ήδη συρρικνωθεί κατά 25%.

Ο αισιόδοξος τόνος της έκθεσης μπορεί να είναι αληθινός, αλλά οι ειδικοί λένε ότι ο μικρός ρυθμός ανάπτυξης 0,6% είναι αμελητέος σε μια εποχή που ακόμα και με 5% ετήσια αύξηση θα έπαιρνε στην χρεωμένη χώρα 20 χρόνια, μόνο για να ξεκινήσει να αντιμετωπίζει την ανεργία.

Ο Κώστας Αγγελίδης, ένας φτωχός Αθηναίος συνταξιούχος του οποίου ο άρρωστος φίλος πέθανε λίγο περισσότερο από ένα μήνα πριν, αισθάνεται εντελώς απελπισμένος και εξαθλιωμένος.
Περικοπές λιτότητας έπληξαν το ελληνικό σύστημα υγείας και οι άνθρωποι συχνά μένουν με επιλογή ανάμεσα στο να πεθάνουν από τη φτώχεια και από την έλλειψη των παροχών της κυβέρνησης και της υγειονομικής περίθαλψης, ή απλά να αυτοκτονήσουν.

«Ανασφάλιστος ίσον σκουπίδια. Και τι να κάνω; Απλά περιμένω να ακολουθήσω τον φίλο μου», κατέληξε.

Αλλά ο πληθυσμός της χώρας προσπαθεί να κρατήσει ο ένας τον άλλον, μέσω των διαφόρων κοινωνικών προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας υγειονομικής περίθαλψης μέσω ιατρικών δωρεών και ειδικών, οι οποίοι δίνουν τον χρόνο τους για να παρακολουθήσουν κάποιους που σε διαφορετική περίπτωση, οι μέρες τους θα ήταν μετρημένες.

Ο Γιώργος Βήχας, καρδιολόγος σε μία από αυτές τις κοινωνικές κλινικές, πιστεύει ότι οι πολιτικές της τρόικας είναι «πολύ άδικες. Αυτό είναι απάνθρωπο, και όλες αυτές οι πολιτικές και οι αποφάσεις που επιβάλλονται σήμερα στην Ελλάδα, έχουν αντίκτυπο σε όσους δεν έχουν ασφάλιση».
"Αλλά αργότερα θα επηρεάσει και τους άλλους επίσης" λέει ο Βήχας, περιγράφοντας μια ζοφερή εικόνα του μέλλεται να έρθει. «Και στο τέλος της ημέρας, οι άνθρωποι απλά δολοφονούνται.», καταλήγει.


newsbomb


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ε Ε ΕΡΧΕΤΑΙ !!!

Επίσκεψη στην Αθήνα και, μάλιστα, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες προγραμματίζει η γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, προκειμένου να στηρίξει εμπράκτως την δικομματική κυβέρνηση.

Η επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα αλλά και η βούληση της κυβέρνησης Σαμαρά να κλείσει,
άμεσα, όλες τις εκκρεμότητες (ψήφιση νομοσχεδίου στη Βουλή μέχρι τις 31 Μαρτίου, έκδοση εφαρμοστικών εγκυκλίων κ.α.) φαίνεται ότι οδήγησε το Βερολίνο να οριστικοποιήσει την έλευση Μέρκελ στην Αθήνα.

Ο Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που αναμένεται κι αυτός να δώσει το "παρών" στη διμερή συνάντηση με τη γερμανίδα Καγκελάριο, επενδύουν σημαντικά σε αυτή την επίσκεψη, έστω κι αν η Άγκελα Μέρκελ δεν απολαμβάνει υψηλής δημοφιλίας στην Ελλάδα. Το αντίθετο συμβαίνει!

Ωστόσο, για τους αρχηγούς της δικομματικής, η επιβεβαίωση δια στόματος της ισχυρής γερμανίδας της προόδου της ελληνικής οικονομίας αλλά και η... επιβεβαίωση ότι οι ευρωπαίοι θα αναλάβουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης θεωρείται ότι μπορεί να δώσει πόντους σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ενόψει της κάλπης του Μαΐου.

Η έλευση Μέρκελ θα είναι η μία μόνον κίνηση στήριξης της Ελλάδας και της κυβέρνησης. Διότι το επόμενο βήμα αναμένεται να γίνει στο Eurogroup της 5ης Μαϊου, όταν και η Αθήνα αναμένει από την Ευρωζώνη επίσημη "σήμα" για ρύθμιση του χρέους.

Νωρίτερα, την 1η Απριλίου, από την Αθήνα, η κυβέρνηση αναμένει την απελευθέρωση των δόσεων που εκκρεμούν ήδη εδώ και μήνες προκειμένου να μην αντιμετωπίσει προβλήματα με τα περίπου 9 δισ ομολόγων που πρέπει να πληρωθούν εντός του Μαΐου.

Όχι, ούτε η Άγκελα Μέρκελ, ούτε το Eurogroup αναμένεται να πουν στους Έλληνες ότι θα "κουρέψουν" το ελληνικό χρέος.

Άλλωστε, τα εθνικά τους ακροατήρια παραμένουν έντονα επιφυλακτικά έναντι της Αθήνας και επίσης καλοί αποδέκτες των μηνυμάτων των ευρωσκεπτικιστών.

Ωστόσο, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος θεωρούν βάσιμα πώς το μήνυμα θα είναι αρκετά ισχυρό ώστε να τους βοηθήσει ενόψει κάλπης...

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εξουδετερώθηκε ισχυρή βόμβα στην ΔΟΥ Κορυδαλλού BINTEO

Εκρηκτικός μηχανισμός - που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο της εφορίας Κορυδαλλού - εξουδετερώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα από την ΕΛ.ΑΣ. ενώ είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στα γραφεία του zougla.gr.

Άγνωστος με τηλεφώνημά του στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα στις 23.25 προειδοποίησε ότι θα γίνει έκρηξη στο συγκεκριμένο σημείο δίνοντας χρονικό περιθώριο 20' (σ.σ: που χρονικά καταλήγει περίπου στις 23.45).

Η Αστυνομία έσπευσε στο σημείο και απέκλεισε περιμετρικά την εφορία Κορυδαλλού.

Στο σημείο έσπευσε και ομάδα του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών καθώς εντοπίστηκε ύποπτος σάκος στην είσοδο της εφορίας.

Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής περίμεναν να περάσει το χρονικό περιθώριο που είχαν δώσει οι άγνωστοι και λίγο μετά τις 00.30 πμ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Αμέσως μετά οι πυροτεχνουργοί άρχισαν να περισυλλέγουν τα υπολείμματα του ύποπτου αντικειμένου και δεν άργησαν να διαπιστώσουν ότι επρόκειτο περί αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που - όπως εκτιμούν - δεν εξερράγη εξαιτίας λάθους στην συνδεσμολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ο εκρηκτικός μηχανισμός περιείχε περί τα 8 κιλά δυναμίτιδας.

Ανακοινώσεις απο την ΕΛ.ΑΣ. αναμένονται εντός της ημέρας.

Η κάμερα του zougla.gr έχει καταγράψει λεπτό προς λεπτό την στιγμή της εξουδετέρωσης του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Σαγκούρης
zougla.gr


video platformvideo managementvideo solutionsvideo player


 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης θα εκπαιδεύει ελεγκτές εισιτηρίων

Το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης αναλαμβάνει, για λογαριασμό του ΟΑΣΑ, την υλοποίηση, έναντι 20.000 ευρώ, ειδικού προγράμματος επιμόρφωσης των ελεγκτών κομίστρου, σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Όπως πληροφορείται η ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος», το πρόγραμμα αφορά τους ελεγκτές κομίστρου της ΣΤΑΣΥ (100 άτομα) και της ΟΣΥ (20 μόνιμοι και περίπου 200 εθελοντές), οι οποίοι θα εκπαιδευθούν γύρω από το πως θα πρέπει:

- Να προσεγγίζουν και να συμπεριφέρονται στους επιβάτες κατά για τον έλεγχο του κομίστρου.

- Να αντιμετωπίζουν έκτακτες καταστάσεις.

- Να προφυλάσσουν τον εαυτό τους και τους υπόλοιπους επιβάτες.

Ο ΟΑΣΑ σε συνεργασία με το ΚΕΜΕΑ θα εκπονήσει ειδικά εγχειρίδια και εκπαιδευτικό υλικό, προκειμένου να παράσχουν ενιαία εκπαίδευση στους ελεγκτών κομίστρου των οδικών μέσων και των μέσων σταθερής τροχιάς. Παράλληλα, θα γίνουν ψυχομετρικά τεστ.

Όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρίας, θα γίνει μία εφ' όλης της ύλης εκπαίδευση των ελεγκτών γύρω από το πώς θα συμπεριφέρονται στους επιβάτες. Ειδικοί στην ασφάλεια, αλλά και ψυχολόγοι θα δείξουν στους ελεγκτές τρόπους διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων, όπως για παράδειγμα, η αντιμετώπιση ενός εξαγριωμένου επιβάτη.

Ακόμη, ειδικοί θα αναλύσουν κανόνες επικοινωνίας, ενώ θα γίνει προβολή υλικού με διάφορα σενάρια και προσομοιώσεις, στα οποία οι ελεγκτές θα καλούνται να κάνουν επί τόπου επιλογές.

Σύμφωνα με στελέχη του ΟΑΣΑ, το πρόγραμμα εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί για την βελτίωση της ποιότητας του ελεγκτικού έργου.

«Υπάρχουν περιστατικά που ο ελεγκτής και ο επιβάτης διαπληκτίζονται, όμως ο πρώτος δεν έχει τον τρόπο να τον διαχειριστεί και πολλές φορές το κάνει με άσχημο τρόπο ή δεν γνωρίζει καν τον τρόπο να το κάνει. Χρειάζεται μία επαγγελματική προσέγγιση. Οι επιβάτες είναι άνθρωποι» αναφέρουν στελέχη του ΟΑΣΑ και επισημαίνουν ότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχει τρέξει αντίστοιχο πρόγραμμα στον οργανισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες και θα διαρκέσει έως το καλοκαίρι, ενώ τα σεμινάρια θα γίνονται σε ομάδες των 30.

«Όποιος έρχεται σε επαφή με επιβάτες, πρέπει οπωσδήποτε να έχει περάσει από έλεγχο» λένε πηγές της εταιρίας. Σημειωτέον ότι από εκπαίδευση και ψυχομετρικά τεστ έχουν περάσει και οι 120 ελεγκτές που προσελήφθησαν πρόσφατα μέσω ΟΑΕΔ.
 
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συμμετοχή των αγροτών στην απεργία της 9 Απριλίου

Η συμμετοχή και των αγροτών στην πανελλαδική απεργία στις 9 Απριλίου αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη των εκπροσώπων των συντονιστικών επιτροπών των αγροτικών μπλόκων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρισα.

Η σύσκεψη είχε ως στόχο τον πανελλαδικό συντονισμό της δράσης των αγροτών σε πιο μόνιμη βάση, την ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος με τη συγκρότηση και λειτουργία μαζικών και μαχητικών αγροτικών συλλόγων και την κατά τόπους αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων πέραν του συνολικού διεκδικητικού πλαισίου.

Στη σύσκεψη μετείχαν εκπρόσωποι αγροτών από τον 'Εβρο μέχρι την Πελοπόννησο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ως αποσμητικό.Ένα εξαιρετικό κείμενο του τον Π.Αργυρίου

Είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης ανθρωπιστής;

Πολλοί ανοήτως θα σπεύσουν να πουν ναι: Είναι καλός άνθρωπος.

Καλά είναι και τα ραδίκια.

Μονάχα που αυτά κάνουν καλό στην υγεία.

Ο Θεοδωράκης πάλι όχι.

Ο Θεοδωράκης έχει το προσόν του άοσμου ανθρώπου.

Δε βρωμάει και δεν μοσχοβολάει.

Δεν ερεθίζει.

Φοράει το εγώ του σαν αποσμητικό.

Έτσι μπορεί και πλησιάζει τα θύματα του.

Κάποτε αυτά ήταν μόνο τηλεοπτικά.

Άνθρωποι με ιστορίες που εμπιστεύονταν την ψυχή τους στο Θεοδωράκη. Και αυτός τους περνούσε με γυαλόχαρτο και τους έκανε έπιπλα να στολίζουν την εκπομπή του.
Γιατί στην εκπομπή του δεν υπάρχουν πρωταγωνιστές. Υπάρχει μονάχα ο Πρωταγωνιστής: Ο Σταύρος Θεοδωράκης.
 
Έτσι πήρε τα σταράκια του και το σταριλίκι του  αυτός ο πρωταγωνιστής χωρίς αγώνες και αγωνίες και κατέβηκε στην πολιτική να βρει καινούρια θύματα που αυτή τη φορά θα του εμπιστευτούν την ψήφο τους.
 
Έφτιαξε λοιπόν ένα ποτάμι: Γιατί; Γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου αγαπά τα κανό και τα καγιάκ. Και γιατί το βρωμερό ΠΑΣΟΚ χρειάζεται έναν ολόκληρο τεχνητό ποταμό για να το ξεπλύνει.
 
Μετά τις απανωτές αποτυχίες στο να βρει πολιτική βάση, η αυτοπροσδιοριζόμενη ως κεντροαριστερά που στην ουσία είναι το σημείο όπου τα ρέματα της κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας και της νεοφιλελεύθερης ασυδοσίας συμβάλλουν, το κόμμα της μεγάλης κουτάλας που εμφανίστηκε ως κοινωνικός αναδευτήρας χρειάζεται μια θεαμαπάτη.
 
Καλέσαν λοιπόν τον άοσμο άνθρωπο να ανακατέψει τη σούπα που έχει πια κόψει και να τη ξανασερβίρει σε συσσίτια πολιτικής ανοησίας για να κερδίσουν χρόνο οι μάγειρες του ΠΑΣΟΚ να μαγειρέψουν ένα νέο μεγάλο πολιτικό ψέμα σε συσκευασία πολιτικού κόμματος.  
 
Ο Θεοδωράκης, το νέο, το διαφορετικό, το άοσμο τμήμα του ψαριού που βρωμάει από το κεφάλι.
Ψάρι ποταμίσιο που κολυμπάει ενάντια στο ρεύμα της απόλυτης λαϊκής δυσπιστίας απέναντι στην πολιτική ελίτ αυτού του τόπου.
 
Πολιτικός τραβεστισμός.
 
Δε μέμφομαι το Θεοδωράκη ή τον Δήμου ή τα άλλα ποταμίσια πλάσματα. Ο Θεοδωράκης κάνει αυτό που έκανε πάντα: τη δουλειά του: να κρατά τον κόσμο υπνωτισμένο σε θεαμαπάτες, να αφηγείται ωραίες ιστορίες.
 
Το ποτάμι είναι μια ωραιοποιημένη τηλεοπτική αφήγηση. Και κάθε τέτοιου είδους ωραιοποίηση γίνεται για να συγκαλύπτει την ασχήμια που αυτοί που ελέγχουν την τηλεόραση προκαλούν στην κοινωνία.
 
Είναι αποσμητικό Θεοδωράκη που κρύβει την μπόχα που τα αφεντικά του παράγουν.
Είναι το άλλοθι των εκατοντάδων χιλιάδων αμετανόητων ΠΑΣΟΚΩΝ που φάγαν από τα ψίχουλα που αφήναν οι σοσια-ληστές στο μεγάλο φαγοπότι ξεσκίζοντας τις σάρκες της χώρας σα λυσασμένα σκυλιά, όλων αυτών που η αναξιοκρατία του ΠΑΣΟΚ ευνόησε έστω και λίγο, όλων αυτών που ξέρουν καλά πως ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα γίνει ποτέ κανονικό ΠΑΣΟΚ γιατί εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με στοιχειώδη αξιοπρέπεια.
 
Είναι όλοι αυτοί που δεν δίναν και δεν έδωσαν δεκάρα για το συμπολίτη τους ή για τη χώρα τους.
 Αυτοί που για όσο ο κώλος τους δεν πιάνει φωτιά από την κρίση, αντιλαμβάνονται το κρισιακό σύμπαν ως ένα παράλληλο σύμπαν.
 
Είναι οι αρχοντοχωριάτες που κάναν πέντε ταξίδια στον πλανήτη και μαγεύτηκαν από τον κοσμοπολιτισμό, άσχετα από το αν αυτός που διέλυσε την ΠΑΣΟΚΙΚΗ ψευδαίσθηση, ο Γεώργιος Παπανδρέου είναι αρχέτυπο κοσμοπολίτη.
 
Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν παρά μια ψευδαίσθηση που δημιουργούταν από τις εισπνοές των αναθυμιάσεων της σούπας που ανάδευε η μεγάλη κουτάλα.
 
Και παρότι ήταν ένας άνθρωπος που έμοιαζε σε πολλά στον Θεοδωράκη όσον αφορά την κοσμοπολιτική του αφοσίωση που διέλυσε το ΠΑΣΟΚ, οι αναθυμιάσεις ήταν τόσο τοξικές που στα πιο αδύναμα και ολιγόψυχα μυαλά έχουν προκαλέσει τόσο μόνιμες βλάβες ώστε να βλέπουν στο ποτάμι αντικατοπτρισμούς του πολιτικοκοινωνικού ναρκισσισμού τους.
 
Είναι όλοι αυτοί που ταυτίζονται με το Θεοδωράκη στο ότι είναι και αυτοί μικροί σταρ.
Σταρ-χιδιστές.
 
Είναι όλοι αυτοί που εμείς όλοι οι υπόλοιποι υπερασπιστήκαμε απέναντι στο «μαζί τα φάγαμε» παρότι και οι ίδιοι είχαν τσιμπήσει από τον μπουφέ κάτι της: καμιά θεσουλίτσα, καμιά επιδοτησούλα, άφθονα πτυχία για τα άχρηστα τσογλάνια τους. Και για να μας ανταμείψουν επιστρέφουν σαν ποτάμι εκδικητικού κακεντρεχούς εξωραϊσμού στον αμοραλισμό που τους εξέθρεψε και να διαιωνίσουν την ηθική, αισθητική, πνευματική και πλέον και οικονομική καταστροφή που επί τόσα χρόνια ζυμωνόταν σε αυτή τη χώρα. .
 
Αυτή τη φορά δεν χρειάζονται λαϊκά άλλοθι. Οι ιζνουγκούντ της ελληνικής κοινωνίας έχουν γίνει εδώ και καιρό χαλίφιδες στη θέση του χαλίφη.
 
Προτιμούν έτσι κάτι πιο κοσμοπολίτικο από εκείνο το παλιό ΠΑΣΟΚ. Προτιμούν Θεοδωράκη. Ένα από τα πολλά φαντάσματα του κοσμοπολιτισμού που επειδή δεν έχουν κανένα ειδικό βάρος μπορούν να αιωρούνται πάνω από τα σκατά του πραγματικού κόσμου, εμάς δηλαδή, να τα κοιτάν αφ υψηλού θωρώντας τους εαυτούς για ανώτερους επειδή δεν τους πιάνει η βαρύτητα, να περνούν από χώρα σε χώρα και από εποχή σε εποχή χωρίς βαρίδια.
Παραφουσκωμένα μπαλόνια. Καιροσκόποι.
 
Η δημοκρατία τα επιτρέπει αυτά βλέπετε. Ίσοι απένταντι της είναι και οι ενάρετοι και οι φαύλοι. Και οι ηλίθιοι και οι ευφυείς. Τα τομάρια και οι άγιοι. Για την ακρίβεια η δημοκρατία προάγει τη σιωπηρή συναίνεση μιας κοινωνίας: αν αυτή είναι η αρετή προάγει την αρετή. Αν αυτή είναι η φαυλότητα, θα προάγει τη φαυλότητα.
 
Η δημοκρατία είναι το πιο γόνιμο έδαφος. Το τι φυτά θα βγάλει, αν θα βγάλει πελώρια δέντρα που θα απλώνουν τα κλαδιά τους προς τον ουρανό και δέντρα που θα δίνουν πλούσιους καρπούς ή αν θα βγάλει ζιζάνια και παράσιτα που πνίγουν κάθε είδος παραγωγικής ζωής εξαρτάται από τον καλλιεργητή.
 
Η δημοκρατία μας, αυτή η εικόνα ενός χωραφιού ακαλλιέργητου, σήμερα μας προσφέρει ένα νεό φρούτο. Τηλεοπτικό.
Φρούτο ποταμού.
Φυσικά και τα φρούτα δεν φυτρώνουν στα ποτάμια. Είναι φρούτα σάπια που πέσαν από αλλού και ελπίζουν το ποτάμι να τα περάσει ασφαλή και να τα φτάσει σε ένα νέο πολιτικό τοπίο όπου θα μπορέσουν να ξαναριζώσουν και να φτιάξουν φυτά βαμπίρ.
Το ποτάμι είναι ένας αντιπερισπασμός που προσπαθεί να πνίξει το πραγματικό ποτάμι. Το ποτάμι της λαϊκής δυστυχίας, της οργής και της απόγνωσης.
 
Όλοι εσείς που σκέφτεστε να το παίξετε Πόντιοι Πιλάτοι και να πλύνετε τις ήδη βρώμικες συνειδήσεις σας με νερά αυτού του ρηχού ποταμιού την εποχή που Νέρωνες καίνε τη χώρα σας, μάθετε τούτο:
 
Το ποτάμι μπορεί να είναι άλλοθι για εσάς προσωπικά. Αλλά αυτό το άλλοθι πλέον δε θα μπορέσει να πείσει κανένα σε κανένα δικαστήριο της ιστορίας.
 
Αν λοιπόν γουστάρετε ποτάμι, που καραδικαίωμα σας είναι, καλά θα είναι να μάθετε καλό κολύμπι: γιατί αυτή τη φορά σωσίβια δε θα υπάρξουν. Η θεωρία της συλλογικής ευθύνης τελειώνει με την εκλογική σας ανευθυνότητα.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!