EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σε 3 υπερ-Ταμεία όλοι οι ασφαλισμένοι της χώρας

Αλλάζει πλήρως ο ασφαλιστικός «χάρτης» με τη δημιουργία τριών μόλις Ταμείων, που θα έχουν την ευθύνη χορήγησης τόσο της κύριας σύνταξης όσο και της επικουρικής και του εφάπαξ.

Οι νέοι φορείς θα καλύπτουν περίπου επτά εκατομμύρια εργαζομένους και συνταξιούχους και θα προκύψουν από την ενοποίηση πάνω από 60 κλάδων ασφάλισης.

Τα τρία ταμεία -για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες- θα έχουν στο εσωτερικό τους ενιαίους κανόνες, ενώ χωριστό πυλώνα θα αποτελεί το ΝΑΤ.

Η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση τα τρία ταμεία και το ΝΑΤ θα μπουν στην «ομπρέλα» του Εθνικού Φορέα Απονομής Συντάξεων.

Για τον σχεδιασμό των αλλαγών θα συγκροτηθεί ειδική επιτροπή (με τη συμμετοχή και των κοινωνικών εταίρων), ενώ θα εκπονηθούν οι απαιτούμενες αναλογιστικές μελέτες και θα μελετηθεί η ευρωπαϊκή εμπειρία. Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως το θέμα των ενοποιήσεων των ταμείων συζητήθηκε και στις πρόσφατες επαφές με την τρόικα.

Στην ανάγκη αλλαγών στη δομή του ασφαλιστικού συστήματος έχει επανειλημμένα αναφερθεί ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος έχει επισημάνει πως «το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας οικοδομήθηκε διαχρονικά στη βάση πελατειακών αντιλήψεων, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι ένα μωσαϊκό εξαιρέσεων και ειδικών καθεστώτων».

Με το νέο σύστημα θα καθιερωθεί Εθνικό Μητρώο Ασφαλισμένων, το οποίο θα περιλαμβάνει το σύνολο των εργαζομένων και συνταξιούχων. Παράλληλα θα υπάρξει ενιαίος μηχανισμός ελέγχου για να αντιμετωπιστεί η εισφοροδιαφυγή και να αυξηθούν τα έσοδα του ασφαλιστικού συστήματος.

Σε επόμενη φάση θα ανοίξει η συζήτηση και για το θέμα της καθιέρωσης ενιαίων εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, που πρόκειται να ενοποιηθούν (όπως έγινε πρόσφατα και με το ενιαίο επικουρικό). Σημειώνεται πως είναι σε εκκρεμότητα η σταδιακή εξίσωση των εισφορών των ταμείων των ΔΕΚΟ και των τραπεζών με το ΙΚΑ.

Υπέρ των ενοποιήσεων στο ασφαλιστικό σύστημα έχει ταχθεί ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο οποίος σε ομιλία του είχε αναφερθεί στη δημιουργία ενός Εθνικού Οργανισμού Συντάξεων με την ενοποίηση του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ (με διατήρηση τριών διακριτών κλάδων).

Το «Εθνος της Κυριακής» παρουσιάζει σήμερα τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στον πυρήνα του ασφαλιστικού συστήματος. Η μεταρρύθμιση αναμένεται να υλοποιηθεί σε τρία στάδια:
 
1. Σε πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί η διοικητική αναδιοργάνωση στα τρία ταμεία: στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΕ και στον ΟΓΑ. Το βάρος θα πέσει στο ΙΚΑ, με στόχο να υπάρξει εσωτερική ενοποίηση των κλάδων του ταμείου που παραμένουν κατακερματισμένοι.

Παρά τη μεταφορά στο ΙΚΑ των ταμείων του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ΔΕΚΟ και τράπεζες), επί της ουσίας η ενοποίηση δεν έχει ολοκληρωθεί. Υπολογίζεται πως υπάρχουν πάνω από 60 κλάδοι, γεγονός που πιστοποιεί πως το ασφαλιστικό σύστημα παραμένει ένα ψηφιδωτό εξαιρέσεων και διαφορετικών κανόνων.

Το βασικό σενάριο προβλέπει πως στο ΙΚΑ θα υπάρχει και ένας ξεχωριστός κλάδος, που θα καλύπτει τους δημοσίους υπαλλήλους (δηλαδή δεν θα έχει πλέον την ευθύνη το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους). Ουσιαστικά όλοι όσοι απασχολούνται με σχέση μισθωτής εργασίας -σε Δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα- θα καλύπτονται από έναν ασφαλιστικό φορέα.

Τον δικό τους ασφαλιστικό φορέα θα έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες καθώς και οι αγρότες. Τα υπόλοιπα ταμεία κύριας ασφάλισης που σήμερα υπάρχουν δεν θα διατηρηθούν, αλλά οι ασφαλισμένοι θα υπαχθούν στο ΙΚΑ εφόσον απασχολούνται ως μισθωτοί ή στον ΟΑΕΕ αν πρόκειται για ανεξάρτητα απασχολούμενους (π.χ. δικηγόροι, γιατροί).

Πάντως ξεχωριστό ρόλο θα διαδραματίσει το ΝΑΤ, που θα διατηρήσει την αυτονομία του και θα εξαιρεθεί από τις ενοποιήσεις.
 
2. Στην αμέσως επόμενη φάση αναμένεται να υπάρξει απορρόφηση των φορέων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας από τα τρία νέα ταμεία. Για παράδειγμα, στο ΙΚΑ εκτιμάται πως θα... μετακομίσουν ο ΟΠΑΔ (ένα τμήμα θα πάει στον ΕΟΠΥΥ), το ΕΤΕΑ (ενιαίο επικουρικό), το ΤΑΥΤΕΚΩ (επικουρικό ευρύτερου δημόσιου τομέα), το ΤΑΠΙΤ (φορέας πρόνοιας ιδιωτικού τομέα) κ.ά.

Για την επικουρική ασφάλιση και την πρόνοια θα δημιουργηθούν χωριστοί και απολύτως διακριτοί κλάδοι στο εσωτερικό των τριών μεγάλων ταμείων. Δηλαδή το ΙΚΑ -που θα μετεξελιχθεί σε φορέα όλων των μισθωτών- θα έχει τρεις κλάδους: για την κύρια σύνταξη, για την επικουρική και για το εφάπαξ.

Οταν ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση, οι υποψήφιοι συνταξιούχοι θα καταθέτουν μια αίτηση στο Ταμείο και αυτομάτως θα υπολογίζονται η κύρια, η επικουρική σύνταξη και το εφάπαξ.
 
3. Η τρίτη φάση προβλέπει τη δημιουργία ενός Εθνικού Φορέα Απονομής Σύνταξης, που θα αποτελεί την «ομπρέλα» για όλα τα ταμεία. Στον φορέα αυτόν θα υπαχθούν το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ και το ΝΑΤ, διατηρώντας ωστόσο ξεχωριστές διευθύνσεις. Σε κάθε πόλη θα υπάρχει από ένα υποκατάστημα του νέου φορέα για να εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους.

Βασικός στόχος της μεταρρύθμισης είναι να μπει τέλος στον κατακερματισμό του ασφαλιστικού συστήματος. Εκτιμάται πως οι αλλαγές θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, στην ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων αλλά και στην αύξηση των εσόδων των Ταμείων.

Οσον αφορά στις συντάξεις, από την 1η Ιανουαρίου 2015 θα τεθεί σε ισχύ ο νέος ενιαίος τρόπος υπολογισμού (βασική και αναλογική σύνταξη), που θα έχει εφαρμογή σε όλα τα Ταμεία. Η βασική σύνταξη θα είναι σταθερή και από εκεί και πέρα η αναλογική θα διαμορφώνεται ανάλογα με τα έτη ασφάλισης αλλά και το ύψος των εισφορών (όπως αυτό τελικά θα διαμορφωθεί στα νέα Ταμεία).

Μοντέλο για τις ενοποιήσεις εκτιμάται πως θα αποτελέσει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), που καλύπτει τους μισθωτούς.

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, στο ενιαίο ταμείο των μισθωτών υπήρξε εξίσωση των εισφορών που καταβάλλονται.

Πλέον υπάρχει ένα ενιαίο ποσοστό για εργοδοτικές και εργατικές εισφορές σε όλους τους φορείς που «μετακόμισαν» στο ΕΤΕΑ, ενώ το επόμενο διάστημα θα δοθεί στη δημοσιότητα και ο νέος κανονισμός.

Παράλληλα, η ενοποίηση των κλάδων στο ΕΤΕΑ αναμένεται να αυξήσει τα έσοδα, καθώς αντιμετωπίστηκαν φαινόμενα χορήγησης συντάξεων ακόμα και με μια απλή βεβαίωση.

Οι εισφορές του επικουρικού ταμείου έχουν περάσει στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση του ΙΚΑ και ο έλεγχος για την καταβολή τους είναι μηνιαίος (βάζοντας έτσι τέλος στη δράση επιτηδείων, που άλλα ποσά δήλωναν και άλλα τελικά κατέβαλλαν).
ΣΥΣΤΗΜΑ «ΑΤΛΑΣ»
 
Ηλεκτρονική «καρτέλα» για όλους τους ασφαλισμένους

«Μεγάλος αδελφός» έρχεται στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς δημιουργείται «εθνικό μητρώο» ώστε να μπει τέλος στον κατακερματισμό του συστήματος. Στόχος είναι να καταγραφούν ηλεκτρονικά οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι αλλά και οι δικαιούχοι παροχών περίθαλψης (άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένοι).

Το όφελος θα είναι διπλό: κατ΄ αρχάς θα αντιμετωπιστεί η γραφειοκρατία και θα βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων (π.χ. επίσπευση έκδοσης συντάξεων). Ταυτόχρονα θα αυξηθούν τα έσοδα του συστήματος, καθώς θα μπει τέλος στην εισφοροδιαφυγή αλλά και σε φαινόμενα χορήγησης συντάξεων σε νεκρούς ή ανύπαρκτους ασφαλισμένους.

Με το νέο σύστημα «Ατλας» θα γίνει ηλεκτρονική καταγραφή των ημερών ασφάλισης όλων των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή το «ηλεκτρονικό μητρώο δικαιούχων παροχών περίθαλψης» βάζει τέλος στα βιβλιάρια ασθενείας, ενώ αναλυτικά στοιχεία υπάρχουν και για τους συνταξιούχους μέσω του συστήματος «Ηλιος».

Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος παρουσιάζοντας στοιχεία του συστήματος «Ηλιος» επεσήμανε: Συντάξεις και επιδόματα Πρόνοιας περνούν, πλέον, από την «τρύπα της βελόνας».

Αναλυτικά το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας προβλέπει τα εξής:
 
 1. Δημιουργία «Ψηφιακού Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης». Συνολικά θα ψηφιοποιηθούν 90 εκατομμύρια χειρόγραφες καταστάσεις ασφάλισης που σήμερα έχουν τα Ταμεία.
Μέχρι τον Οκτώβριο θα υπάρχει αναλυτική καταγραφή της ασφαλιστικής πορείας όσων μπήκαν στην αγορά εργασίας μετά την 1η Ιανουαρίου 1994. Το μέτρο θα αφορά τους μισθωτούς του ΙΚΑ, τους αυτοαπασχολούμενους του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ, τους ασφαλισμένους του ΝΑΤ και τους αγρότες.

Οσοι ξεκίνησαν να εργάζονται πριν από το 1994 θα μπορούν να παρακολουθήσουν ηλεκτρονικά ένα μεγάλο μέρος της ασφαλιστικής τους πορείας. Μέχρι το 2015 θα υπάρχει πλήρης καταγραφή της εργασιακής πορείας και των παλαιών ασφαλισμένων.

Στον νέο «ψηφιακό ατομικό λογαριασμό ασφάλισης» θα καταγράφονται:
  • Τα στοιχεία της ταυτότητας των ασφαλισμένων (ΑΜΚΑ, αριθμός μητρώου, ονοματεπώνυμο, ημερομηνία και τόπος γέννησης).
  • Τα στοιχεία της ταυτότητας του εργοδότη (ΑΦΜ, διεύθυνση).
  • Τα στοιχεία ασφάλισης (η περίοδος απασχόλησης, οι αποδοχές, οι καταβαλλόμενες εισφορές, ο τύπος της απασχόλησης κ.ά.).
 
2. Δημιουργία Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Περίθαλψης, το οποίο θα ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο από τους φορείς. Με τον τρόπο αυτόν θα μπει οριστικό τέλος στη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας.

Το νέο σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή το δεύτερο τρίμηνο του 2014 με όφελος για τους ασφαλισμένους αλλά και τα Ταμεία. Υπολογίζεται πως θα εξοικονομηθούν 1,5 εκατομμύριο ευρώ ετησίως από τη διακοπή εκτύπωσης και ταχυδρομικής αποστολής αυτοκόλλητων ετικετών για 3 εκατομμύρια ενεργούς ασφαλισμένους.
 
3. Δημιουργία «Εθνικού Μητρώου Συνταξιούχων». Με το σύστημα «Ηλιος» υπάρχουν πλέον αναλυτικά στοιχεία για όλους τους συνταξιούχους.
Στο σύστημα καταγράφεται ο αριθμός των συνταξιούχων ανά Ταμείο, η ηλικία τους, το ύψος των συντάξεων κ.ά. Μάλιστα υπάρχουν και αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων.

Κατερίνα Κοκκαλιάρη
πηγη




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς η επιστολή ενός Έλληνα γιατρού του Λονδίνου βάζει τον Άδωνη στη θέση του

Με μια καλογραμμένη ήπιων τόνων επιστολή, χωρίς κραυγές και υστερίες από αυτές που συνηθίζει στο δημόσιο λόγο του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργίαδης, ένα Έλληνας γιατρός του Λονδίνου εξηγεί γιατί δεν είναι...πλουσιόπαιδο και πολλά περισσότερα.
Πρόκειται για τον Διευθυντή Ουρολογίας στο Imperial College Ευάγγελο Μαζάρη και η επιστολή του δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Ygeianet. Ο κ. Ε. Μαζάρης, ήταν παρών στην ομιλία του υπουργού Υγείας. 

Η επιστολή έχει ως εξής:

"Αξιότιμε κ. Γεωργιάδη,
Είμαι ένα από τα 'πλουσιόπαιδα' όπως τα αποκαλέσατε στα ελληνικά κανάλια που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Είμαι Διευθυντής Χειρουργός Ουρολόγος στο νοσοκομείο του πανεπιστημίου που ήσασταν προσκεκλημένος να ομιλήσετε.
Δεν είμαι αριστερός (για να ξεκαθαρίζω) για να μη με μισήσετε από την αρχή. Είμαι πατριώτης που αγαπάει και πονάει την πατρίδα του για τα χάλια στα οποία έχει περιέλθει, ο οποίος υπηρέτησα στον Στρατό Ξηράς επί 18μηνο (9 μήνες στη Σάμο-χωρίς 'βύσμα') και λαμβάνοντας τιμητική διάκριση για την προσφορά μου. 
Έκανα μεταπτυχιακό και διδακτορικό στο Λονδίνο όχι γιατί ήμουν πλούσιος αλλά γιατί είχα όνειρα και θέληση να λάβω την καλύτερα δυνατή εκπαίδευση. Αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά έτσι όπως οι εκάστοτε κυβερνώντες και πανεπιστημιακοί έχουν καταντήσει το πανεπιστήμιο (ιδρύματα άνευ αξίας, οικογενειοκρατία, 'μέσο' για προγράμματα κλπ.) ήταν μονόδρομος να κάνω μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό (όπως τόσοι άλλοι έλληνες επιστήμονες). Δούλεψα αρχικά για να καλύψω τα μισά, τα άλλα μισά προήλθαν από οικονομίες του πατέρα μου. 
Έπειτα όλο όνειρα γύρισα στην Ελλάδα να ειδικευτώ σε Πανεπιστημιακή Κλινική στην Αθήνα. Οι γνώσεις και η εμπειρία μου στο εξωτερικό 'χρησιμοποιήθηκαν' κατάλληλα από τους εκπαιδευτές μου για τη φροντίδα των 'πελατών' τους και την αύξηση της προσωπικής τους περιουσίας. Αυτά δυστυχώς είναι απότοκα διορισμών με 'μέσο' στο πανεπιστήμιο και το ΕΣΥ καθώς και λόγω έλλειψης ουσιαστικών ελέγχων και αξιολόγησης. Κατόπιν αναγκάστηκα (μετά το πέρας ειδίκευσης) για να εξειδικευτώ να ξαναφύγω με τη γυναίκα μου στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού η εκπαίδευση που λαμβάνει κανείς σε πανεπιστημιακή κλινική είναι αρκετή για να γίνει ένας καλός 'βοηθός' (δυστυχώς σε αρκετά νοσοκομεία του ΕΣΥ δεν φτάνει ούτε σε αυτό το επίπεδο λόγω έλλειψης αξιολόγησης/ουσιαστικής εκπαίδευσης).

 Μετά από 2ετία στο Ην. Βασίλειο έκανα αιτήσεις για θέση επιμελητή στο ΕΣΥ. Στην πρώτη στο Γενικό Κρατικό Αθηνών δυστυχώς είχαν υποσχεθεί τη θέση αλλού. Στο Θριάσιο δεν μου απάντησαν ποτέ!!! Συνεπώς παρέμεινα στο Ηνωμένο Βασίλειο από ανάγκη αλλά επέτυχα μετά από συνεχή αξιολόγηση. Έφτασα σε θέση διευθυντή του εθνικού συστήματος υγείας της Αγγλίας στα 37 έτη, όχι λόγω 'μέσων' και γνωριμιών αλλά λόγω σκληρού ανταγωνισμού με άλλους συναδέλφους σε ένα 'ξένο' κράτος.
Συνεπώς με προσβάλλει προσωπικά η συμπεριφορά σας και η υπεροψία σας με τη μνεία σας σε 'πλουσιόπαιδα' του Λονδίνου. Για τους περισσότερους από εμάς η παραμονή στο εξωτερικό ήταν μονόδρομος, αφού έτσι όπως οι εκάστοτε κυβερνώντες καταντήσατε την παιδεία και την υγεία στη χώρα μας δεν υπάρχει άλλη επιλογή πλην της ανεργίας ή υποεργασίας (π.χ. βοηθός κάποιου 'μεγαλοσυναδέλφου').
Λυπούμαι που θεωρείτε ότι έχετε περισσότερα δικαιώματα (στη δημοκρατία) για να ομιλείτε επειδή κάποιοι σας εξέλεξαν. Το ίδιο μπορεί να υποστηρίζουν και οι κ. Τσοχατζόπουλος, Παπανδρέου κ.α. Θα έπρεπε να ντρέπεστε για την κατάσταση στην πατρίδα μας κι εάν εσείς δεν ντρέπεστε θα έπρεπε να ντρέπονται αυτοί που σας ψήφισαν.
Να ξέρετε πάντως πως εμείς οι Έλληνες του εξωτερικού αγαπάμε και πονάμε την πατρίδα μας και στις διακοπές μας ξοδεύουμε τα χρήματά μας για τα οποία δουλεύουμε σκληρά στη χώρα μας. Μη μας κάνετε με την προκλητική συμπεριφορά σας να αλλάξουμε και τον τόπο διακοπών μας!

Με εκτίμηση,
Ευάγγελος Μαζάρης MSc, MD, PhD, FES, FEBU
Διευθυντής Χειρουργός Ουρολόγος 
Imperial College NHS Trust"
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι έγινε παιδιά; Που χάθηκε το θέμα των ΜΚΟ; Με το που ακούστηκαν τα ονόματα Καμίνη και Ρεπουση, έπεσε σιωπητηριο;

Τι είναι είδηση;
 
** Αίφνης (;) όλα σχεδόν εκείνα τα… ηρωικά ΜΜΕ που πρωταγωνιστούσαν σε αποκαλύψεις (ή «αποκαλύψεις») γύρω απ’ τη δράση των περιβόητων ΜΚΟ (όχι όλων, μα πολλών) σταμάτησαν!
 

** Θα μου πείτε, όψιμα ανακάλυψαν τη δράση τους και τη διαπλοκή τους. Αλλά έστω κι έτσι, «έπαιζαν» το θέμα… Και ξαφνικά μούγκα!
 

** Γιατί; Εκτίμησαν ότι πια δεν αποτελούν είδηση αυτού του είδους οι…
αποκαλύψεις;
 

** Μπα… Κάπου σκάλωσε το όλο θέμα. Κάποια πρόσωπα έπρεπε, βλέπετε, να καλυφτούν. Ή κάποιοι «μάδησαν» τη… μαργαρίτα και αποφάνθηκαν: Τέρμα το θέμα αυτό!
 

** Βλέπετε και οι αποκαλύψεις των «προθύμων» έχουν όρια…

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ!

ΚΑΘΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΒΓΗΚΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ Ο ΑΣΙΚΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝ ΤΡΟΜΑΡΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΗΝ 'ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ' ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ....

ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΔΡΙΜΥΤΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΩ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΙΤΑΠΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΜΩ ΚΑΘΕ ΣΕΡΝΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΝΑΝ ΑΘΥΡΟΣΤΟΜΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ,ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΘΗΛΥΚΙΑ ΜΙΑΝ ΑΓΕΡΩΧΗ ΑΓΡΙΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ'ΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ'ΧΩ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ...

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '90.Η ΕΛΛΑΔΑ ΛΙΚΝΙΖΕΤΑΙ ΦΛΟΓΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΜΠΑΝΤΑ...

ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ ΕΧΕΙ ΓΕΥΜΑ Η 'ΠΡΕΣΒΕΙΑ'....
ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΑΝΤΡΟΓΥΝΟ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΟΥ,ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΛΕΣΑΝΕ ΝΑ ΓΕΥΤΩ ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΑΗΔΙΕΣ...

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΥΝΔΑΙΤΗΜΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ 'ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ',ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ MOY.ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΤΡΕΣ 'ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ' ΟΣΟ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ,ΤΣΟΥΓΚΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΟΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΝΕΙ Ο 'ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ' ΜΙΑΝ ΕΥΧΗ:"ΑΝΤΕ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΕΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΜΠΟΤΑ Σ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!"

ΑΠΟΡΗΣΑ ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ;Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ 'ΜΗΝ ΔΙΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ,ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΛΕΕΙ'.

ΑΡΓΟΤΕΡΑ Ο 'ΒΛΑΞ' ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥ'ΦΑΓΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΟ PSI....

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

ΠΙΝΩ ΤΣΑΪ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΓΝΩΣΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣΤΑΤΟ ΚΗΠΟ ΤΟΥΣ.ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΙΣ ΑΛΠΕΙΣ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΩΤΑΜΕ ΑΦΕΛΕΣΤΑΤΑ ΤΙ ΣΗΖΗΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΠΑΡΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ'ΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΩΣ ΕΛΛΗΝΙΣ, ΕΝΑΝ 'ΕΥΦΥΕΣΤΑΤΟ' ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ!ΗΤΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ,ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟΠΑΙΔΟ....

ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑΚΛΥΖΕΤΕ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΟΠΟΥ ΔΙΕΜΕΝΑ,ΑΠΟ 'ΑΓΑΠΗΣΙΑΡΙΚΑ' ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ 'ΧΑΡΙΖΟΥΝ' ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ(ΙΔΙΟ ΚΟΛΠΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΤΣΙ;)ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΚΥΡΙΑ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ...

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΙΝΩ ΚΑΦΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ 'ΨΑΡΕΨΩ' ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΥΘΕΩΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ,ΤΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ Ο 'ΕΛΛΗΝ' LOUKAS PAPADIMOS,ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΕΤΕ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ,ΝΑΙ Ή ΟΎ;
ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ΜΕ ΖΥΓΙΣΕ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ:ΘΕΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΓΑΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ;

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΟ ΑΡΙΣΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ,ΚΑΙ Η 100χρονη ΣΚΛΑΒΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ 'ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ' ΠΡΟΔΟΤΩΝ,ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ,ΜΕ ΕΠΙΜΟΝΗ,ΜΕ ΜΕΘΟΔΙΚΟΤΗΤΑ,ΣΑΣ ΠΕΡΝΑΓΑΝΕ ΤΗΝ ΘΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ!

ΚΙ ΕΜΕΙΣ;ΕΜΕΙΣ ΧΟΡΕΥΑΜΕ "DANCANDO LAMBADA"!

Αναγνώστης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέα πτήση θρίλερ με Boeing της Malaysia Airlines – Κινδύνεψαν 180 επιβάτες

Την ώρα που όλος ο κόσμος έχει στραμμένα τα βλέμματά του στην αγωνιώδη αναζήτηση της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines, τα ίχνη της οποίας αγνοούνται από τις 8 Μαρτίου, όταν απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο, στο φως της δημοσιότητας έρχεται ένα νέο θρίλερ, στο οποίο «πρωταγωνιστεί» και πάλι ένα αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκαλύφθηκε την Κυριακή, ένα σμήνος από πάπιες έσπασε, πέφτοντας πάνω του, το παρμπρίζ αεροσκάφους της Malaysia Airlines, τη στιγμή που προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Νεπάλ, Κατμαντού, αλλά και οι 180 επιβαίνοντες είναι σώοι.

Οι πάπιες -δέκα εκ των οποίων σκοτώθηκαν, μάλιστα, μετά τη σύγκρουση με το αεροσκάφος- έπεσαν στο παρμπρίζ του Boeing 737 αργά το βράδυ της Παρασκευής, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ, Ρατίς Τσάντρα Λαλ Σουμάν, περιγράφοντας το περιστατικό.

Αυτού του είδους τα ατυχήματα είναι συχνά στο διεθνές αεροδρόμιο του Κατμαντού, το οποίο περιβάλλεται από δασώδεις λόφους.

Ο Σουμάν διευκρίνισε ότι το αεροσκάφος επέστρεψε στον προορισμό του, αφού επισκευάστηκε το παρμπρίζ του.

 πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΒΑΡΟΥΦΟΒΕΝΙΖΕΛΑΚΗΔΕΣ: ΙΔΟΥ ΤΟ ΧΡΕΟΣ.

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΜΗΤΗΡ ΜΑΘΗΣΕΩΣ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΤΑ ΓΡΑΦΑΜΕ.

Από τον Πόρτα – Πόρτα

Τεραστιο βαρος χρεους το 2014 +2015 και δεν διαβλεπεται εξοδος στις αγορες !

Το χρεος που ληγει το 2014 ειναι 24,9δισ
Το χρεος που ληγει το 2015 ειναι 16,1δισ

(με αποφαση δανειστων Γιουρογκρουπ 26/11/2012!!)

2014 – ληγουν (17,7δισ σε ΕΚΤ + 7,4δισ σε ΔΝΤ)

2014 – τοκοι = 8,7δισ

2014 – δανεικα = (10,4δισ/EFSF + 8,9δισ/ΔΝΤ)

ΤΡΥΠΑ χρεους 2014 = 14,3δισ



2014-2015Που/πως ΛΕΝΕ οτι θα βρεθουν τα 14,3 δισ για το 2014 ?

α. 500εκατ απο πρωτογενες πλεονασμα 2013 !

β. 2,8δισ απο πρωτογενες πλεονασμα 2014 !

γ. 4δισ απο εσοδα αποκρατικοποιησεων !

δ. 2,5δισ εσοδα απο ΕΚΤ

ε. 3,5δισ απο εισροες ιδιωτικων κεφαλαιων σε τραπεζες!

στ. 1δισ εντοκα !

Επισης εχουν μεινει 7,2δισ απο τα 48,2δισ δανεικα ανακεφ/σης τραπεζων – δεν τα αναγνωριζει το ΔΝΤ ! το οποιο λεει οτι λειπουν 4,4δισ το 2014.

Το ΔΝΤ βρισκει το κενο χρηματοδοτησης χρεους 6,6δις για το 2015.

Δεν κανω περετερω αναλυση.

Δειτε τους πινακες.


2014 - 2025Για να συμβουν αυτες οι ΤΡΥΠΑΡΕΣ προυποθετουν ΑΣΥΛΗΠΤΑ Πρωτογενη πλεονασματα καθε χρονο και εσοδα απο αποκρατικοποιησεις !

Προυπολογιζουν να εισπραξουν 25δισ απο την πωληση γουαραντς εως το 2016 και να ισοσκελισουν τα 25,5δισ που δανειστηκαμε απο EFSF για ανακεφ/ση.

Οχι μονο δεν υπαρχει φως…αλλα τα ΓΙΔΙΑ της Βουλης εχουν πεισθει απο τα Μνηνονιακα ζωντοβολα οτι θα υπαρξει αναπτυξη ενω δεν υπαρχει καταναλωση !

ΕΛΕΟΣ

ΠΠ
ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λειτουργία προσωρινής λεωφορειακής γραμμής Χ1 «ΣΤ.ΠΕΙΡΑΙΑ- ΣΤ. ΦΑΛΗΡΟ» για την Παρασκ. 21 Μαρτίου, το Σάβ.22 Μαρτίου και την Δευτ. 24 Μαρτίου 2014 από τις 18:00 έως λήξη λειτουργ της γρ. 1

Λειτουργία προσωρινής λεωφορειακής γραμμής Χ1 «ΣΤ.ΠΕΙΡΑΙΑ- ΣΤ. ΦΑΛΗΡΟ» για την Παρασκ. 21 Μαρτίου, το Σάβ.22 Μαρτίου και την Δευτ. 24 Μαρτίου 2014 από τις 18:00 έως λήξη λειτουργ της γρ. 1 για την Παρασκευή 21 Μαρτίου, το Σάββατο 22 Μαρτίου και την Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 από τις 18:00 έως τη λήξη λειτουργίας    της γραμμής μετρό 1


Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώνεται ότι, λόγω εργασιών στο δίκτυο του μετρό, στο τμήμα Πειραιάς- Φάληρο, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του    επιβατικού    κοινού,       θα λειτουργήσει η προσωρινή γραμμή Χ1 «ΣΤ. ΠΕΙΡΑΙΑ-ΣΤ. ΦΑΛΗΡΟ»   τις     ημέρες Παρασκευή 21/3/14, Σάββατο 22/03/14 και Δευτέρα 24/03/14, από τις 18:00 έως τη λήξη λειτουργίας της γραμμής μετρό 1

Ωράριο-Συχνότητα γραμμής Χ1
Παρασκευή 21/03/2014, από την ώρα έναρξης έως τις 22:00 ανά 7’, 22:00-00:00 ανά 10’-11’.
Σάββατο 22/03/2014, από την ώρα έναρξης έως τις 00:00 ανά 10’-11’
Δευτέρα 24/03/2014, από την ώρα έναρξης έως τις 22:00 ανά 8’, 22:00-00:00 ανά 10’-11’.
Για όλες τις ημέρες, από τις 00:00 έως την λήξη λειτουργίας της γραμμής, τα δρομολόγια θα εκτελούνται ως ανταπόκριση με τις αφίξεις συρμού στο σταθμό του Ν. Φαλήρου ( αναχωρήσεις 3 λεπτά μετά την άφιξη του συρμού).

Δρομολόγια γραμμής Χ1
Το πρώτο δρομολόγιο από πλ. Καραϊσκάκη είναι: την Παρασκευή 21/03/14 στις 18:00, το Σάββατο 22/03/14 στις 18:13 και την Δευτέρα 24/03/14 στις 18:04.
Το πρώτο δρομολόγιο από Ν. Φάληρο είναι: την Παρασκευή 21/03/14 στις 18:08, το Σάββατο 22/03/14 στις 18:11 και την Δευτέρα 24/03/14 στις 18:08.
Το τελευταίο δρομολόγιο από πλ. Καραϊσκάκη για όλες τις ημέρες είναι στις 00:55.
Το τελευταίο δρομολόγιο από Ν. Φάληρο για όλες τις ημέρες είναι στις 01:05.

Στάσεις γραμμής Χ1
«ΑΦΕΤΗΡΙΑ», επί της οδού Αριστείδου, παραπλεύρως της πλ. Καραϊσκάκη (για την εξυπηρέτηση/αποβίβαση των επιβατών που έχουν προορισμό τον σταθμό Πειραιά).
«ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ», επί της Ακτής Καλλιμασιώτη, μεταξύ Πλ. Ρούσβελτ και Κόνωνος (εξυπηρέτηση σταθμού ΗΣΑΠ Πειραιά).
«ΗΣΑΠ Ν. ΦΑΛΗΡΟΥ», επί της Εθν. Μακαρίου, μεταξύ των οδών Καρ. Δημητρίου και Ζαϊμη (εξυπηρέτηση σταθμού ΗΣΑΠ Φαλήρου).

Επιπροσθέτως το επιβατικό κοινό μπορεί να εξυπηρετείται από το ΣΤ. ΦΑΛΗΡΟΥ και από τις διερχόμενες λεωφορειακές γραμμές προς Πειραιά: 040,130,217,218,229,232,Α1,Β1.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω παρελάσεων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ τη Δευτέρα και την Τρίτη στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των παρελάσεων που θα πραγματοποιηθούν για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, λόγω της μαθητικής παρέλασης που θα πραγματοποιηθεί στη Λ. Αμαλίας, μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, τη Δευτέρα 24 Μαρτίου, από τις 10 το πρωί δεν θα επιτραπεί η στάση και η στάθμευση και θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους:

- Λ. Β. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.

- Λ. Β. Σοφίας, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την Λ. Β. Κωνσταντίνου έως τη Λ. Αμαλίας.

- Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.

- Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της.

- Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αιόλου και της πλ. Συντάγματος.

- Λ. Β. Όλγας, σε όλο το μήκος της.

- Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Διον. Αρεοπαγίτου.

- Όθωνος, σε όλο το μήκος της.

- Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Λόγω της στρατιωτικής παρέλασης που θα διεξαχθεί στη Λ. Αμαλίας, μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, την Τρίτη 25 Μαρτίου δεν θα επιτραπεί η στάση και η στάθμευση και θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους.

Από 6:00 ώρα έως το τέλος της Δοξολογίας στον Ι. Ν. Διον.Αρεοπαγίτου:

- Σκουφά, στο τμήμα της από την οδό Σίνα έως την Πλ. Φιλικής Εταιρείας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Λυκαβηττού, σε όλο το μήκος της.

- Δημοκρίτου, στο τμήμα της από την οδό Σκουφά έως την οδό Σόλωνος.

- Σόλωνος, στο τμήμα της από την οδό Κανάρη έως την οδό Σίνα και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Ομήρου, στο τμήμα της από την οδό Σκουφά έως την οδό Ακαδημίας.

Από 6:30 έως το τέλος της Στρατιωτικής Παρέλασης:

- Λ. Β. Όλγας, καθ' όλο το μήκος της. Ειδικά η απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, θα ισχύσει από ώρα 19:00 της 24/3/2014.

- Λ. Β. Σοφίας, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Κωνσταντίνου έως Λ. Βασ. Αμαλίας.

- Ηρ. Αττικού, καθ' όλο το μήκος της.

- Β. Γεωργίου Β΄, καθ' όλο το μήκος της.

- Β. Γεωργίου Α', καθ' όλο το μήκος της.

- Λ. Β. Αμαλίας, καθ' όλο το μήκος της.

- Πανεπιστημίου, καθ' όλο το μήκος της.

- Πλατεία Ομονοίας.

- Πειραιώς, στο τμήμα της από την Πλ. Ομονοίας έως την Ιερά Οδό.

- Αθηνάς, καθ' όλο το μήκος της.

- Αγ. Κων/νου, καθ' όλο το μήκος της.

- Πλ. Καραϊσκάκη.

- Καρόλου, καθ' όλο το μήκος της.

- Μάρνη, στο τμήμα της από την Πλ. Βάθη έως την οδό Καρόλου.

- Πατησίων, στο τμήμα της από την οδό Πανεπιστημίου έως τη Λ. Αλεξάνδρας.

- Θ. Δηλιγιάννη, στο τμήμα της από την Πλ. Καραϊσκάκη έως την οδό Ι. Μεταξά.

- Αχιλλέως, στο τμήμα της από την Πλ. Καραϊσκάκη έως την οδό Θερμοπυλών.

- Πλατεία Συντάγματος.

- Φιλελλήνων, καθ' όλο το μήκος της.

- Σταδίου, καθ' όλο το μήκος της.

- Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Φραντζή Αμβρ. και Δ. Αρεοπαγίτου.

- Ακαδημίας, καθ' όλο το μήκος της.

Παρόμοιες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο των Δήμων της Αττικής που θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις. Τις παραπάνω ώρες θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μαδρίτη: Πάνω από 100 τραυματίες στις χθεσινές διαδηλώσεις

Οι αρχές συνέλαβαν 24 πρόσωπα τα οποία θεωρούνται υπεύθυνα για υποκίνηση βίαιων επεισοδίων

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν στη Μαδρίτη μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών, δήλωσαν την Κυριακή αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με υπαλλήλους των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, 67 εκ των τραυματιών είναι αστυνομικοί. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι οι αρχές συνέλαβαν 24 πρόσωπα τα οποία θεωρούνται υπεύθυνα για υποκίνηση βίαιων επεισοδίων.

Στόχος της διαδήλωσης ήταν η διαμαρτυρία κατά των μέτρων λιτότητας που έχει υιοθετήσει η ισπανική κυβέρνηση, κάτι που όμως εξελίχθηκε σε συγκρούσεις με την αστυνομία.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό απαιτώντας από τις τράπεζες να πληρώσουν για την οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, παρά η κυβέρνηση να προβαίνει σε περικοπές στον δημόσιο τομέα.

Φοιτητές ενώθηκαν με άλλες ομάδες πολιτών καλώντας σε «πορείες αξιοπρέπειας» σε όλη την Ισπανία κατά των περικοπών στην δημόσιες υπηρεσίες.



tsantiri.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άφρισε το συντριβάνι στο Σύνταγμα μπας και ξεβρωμίσει ο τόπος.(βίντεο)


 Άφρισε το συντριβάνι στο Σύνταγμα με σύνθημα "Έτσι ξεβρωμίζει ο τόπος"




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΕΡΙ "ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ" ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ. ΑΣ ΤΗΝ ΠΟΥΜΕ "ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ"

Μια φορά κι έναν καιρό στην φανταστική χώρα του "Ελλαδιστάν" -ας πούμε- υπήρξαν κάτι υπήκοοι που αγαπούσαν την χώρα τους και παρά τις συνεχείς φάπες και τις αντιξοότητες πίστευαν ότι κι αυτή έτρεφε τα ίδια συναισθήματα.
Λειτούργησαν με βάση τα συναισθήματα κι οχι τη λογική.

Δεν περίμεναν ότι η χώρα τους που την αγαπούσαν θα φερόταν ως περιφερόμενη εκδιδόμενη ανά την υφήλιο π@ρνη που θα "αγαπούσε" σφόδρα εκτός απο τους πιστούς υπηκόους της και κάποιους άλλους στιγμιαίους εραστές.

Δεν ήξεραν οι κακόμοιροι , δεν ρώταγαν κι όλας γιατί συνήθως, οι απατημένοι το μαθαίνουν ... τελευταίοι.

Ένας , ένας λοιπόν, άγνωστοι υπήκοοι μεταξύ τους, μάζεψαν όποιες οικονομίες είχαν και τις κατέθεσαν στην μεγάλη αγάπη τους, την Πατρίδα.

Οικονομίες πούχαν μαζέψει με ιδρώτα κι αίμα μετά απο δεκάδες χρόνια σκληρού αγώνα.
Οικονομίες για τις δύσκολες ώρες υγείας, γηρατειών ή σπουδών των απογόνων τους.
Όμως ήρθε η αποκάλυψη απο κει που δεν φαντάζονταν.

Η αγάπη τους προδόθηκε, η αγαπημένη τους , η Πατρίδα τους, το "Ελλαδιστάν" τους ΠΟΥΛΗΣΕ.
Πουλήθηκε στους στιγμιαίους εραστές της...

Την έδερναν αλύπητα, την μάτωναν, την βί@ζαν , την μαστίγωναν, σκότωναν τα παιδιά της , αλλά αυτή η άμοιρη πως να αντιδρούσε μπροστά στη βία των νταβατζήδων εραστών της;
Μοιραία & άβουλη, γυμνή & τρομαγμένη υπέφερε τα πάνδεινα.

Της πήραν όλα τα υπάρχοντά της, γη, αέρα, θάλασσα, οικονομίες, τα πάντα. Ούρλιαζε η κακομοίρα :
-Μην με βαράτε άλλο, σας τάδωσα ΟΛΑ.

-"Τι λές μωρή; -απαντούσαν οι νταβατζήδες-, εμείς ξέρουμε κάποιους ηλίθιους που σου έδωσαν το κομπόδεμά τους να το φυλάξεις. Τσακίσου και τράβα φέρτο".

Έτσι κι έγινε, πήγε τα πήγε και τα κατέθεσε στα πόδια των νταβατζήδων.

Μετά απο κάποιες μέρες, οι απατημένοι - ηλίθιοι κατά τους .. νταβάδες- υπήκοοι του Ελλαδιστάν, χρειάστηκαν μέρος των οικονομιών τους.

Πάνε στη Πατρίδα λοιπόν και μαθαίνουν ότι κάτι ψιλά έχουν μείνει, το ταμείον είναι μείον και τα υπόλοιπα θα τα πάρουν στην άλλη ζωή ή όσοι ζούν, το ... 2043 και βάλε.

Παραφρόνησαν οι εξαπατημένοι και πήραν τους δρόμους να φωνάξουν για το δράμα τους.
Όπου πήγαιναν απο το Ζάππειο μεχρι τη Χαρ. Τρικούπη άκουγαν απο τις διάφορες κομματικές τσατσές ότι είχαν δίκιο και θα κάνουν ότι μπορούν.

Το μόνο που "απόλαυσαν" πραγματικά αντί της ... δικαίωσης ήταν το ακατάσχετο μπουνίδι απ τα στρατά των νταβατζήδων και η πλούσια "ποικιλία" χημικών στα μούτρα τους. Στους δρόμους του μαρτυρίου πολλοί δεν άντεξαν και πήγαν βίαια να συναντήσουν τους προγόνους τους.

Τα ΤΙΝΑΞΑΝ τα πέταλα δλδ.
Άλλοι έμειναν σακάτηδες, ανάπηροι δια βίου.
Κάποιοι άλλοι είχαν την φαεινή ιδέα να τρέξουν στα δικαστήρια να βρούν το δίκιο τους καταγγέλλοντας την κλοπή που υπέστησαν απο τους νταβατζήδες, μέσω της αγαπημένης τους Πατρίδας.

Το έκαναν ΚΑΙ αυτό.
Όσοι απέμειναν απο τον συνεχή διετή αγώνα περίμεναν την ΣΙΓΟΥΡΗ απόφαση καταδίκης των ληστών, την δικαίωσή τους και την επιστροφή των κλεμμένων.

*ΣΗΜ: Θα ρωτήσει κάποιος φανταστικός αναγνώστης, αυτής της φανταστικής ιστορίας: "Καλά, σ`αυτήν την φανταστική χώρα το "Ελλαδιστάν" που ήταν η Κυβέρνηση να σώσει του υπηκόους της;
Απάντηση: Απλώς ΔΕΝ υπήρχε ή υπήρχε μόνο για την ικανοποίηση των ορέξεων των στιγμαίων εραστών.

Συνεχίζουμε τη φανταστική ιστοριούλα μας.
Η απόφαση τελικά, εδέησε ο σατανάς και βγήκε.
Ήταν πραγματικά σατανική γιαυτό επικαλούμαστε τον όξω απο δω. Αποφάσισαν λοιπόν οι φανταστικοί δικαστές της φανταστικής χώρας του "Ελλαδιστάν" ότι ΟΛΑ έγιναν καλώς, η αγαπημένη πατρίδα έκανε το καθήκον της , οι βιαστές, κακούργοι, κλέφτες , ληστές έπραξαν σωστά αφού ότι έκαναν ήταν "ΛΟΓΩ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ".

Δικαίωσαν έτσι τους ληστές και τιμώρησαν τους ληστευθέντες, απατημένους υπηκόους με τα έξοδα της δίκης, ευτυχώς όμως, δεν τους φυλάκισαν.

Κι όλα αυτά επειδή έκαναν το λάθος και ενήργησαν συναισθηματικά δείχνοντας την αγάπη τους για την πατρίδα και όχι με τη λογική του τζογαδόρου επενδυτή.

ΗΘΙΚΟΝ δίδαγμα: ΚΑΜΜΙΑ εμπιστοσύνη στο κράτος, έχουν τα ζάρια στα χέρια τους και είναι μάλιστα ΚΑΙ σημαδεμένα!!
 
Του Αργύρη Σιδέρη 
skeftomasteellhnika


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Κρήτη "κραύγασε" κατά των χημικών από το Αρκάδι

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Αρκάδι το μεσημέρι της Κυριακής απ' όλο το νησί για την Παγκρήτια Κινητοποίηση για τα χημικά – Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν από οικολογική ομάδα.

Το μήνυμα της ενάντια στην καταστροφή των χημικών στη Μεσόγειο έστειλε ολόκληρη η Κρήτη από Αρκάδι κατά τη διάρκεια της Παγκρήτιας διαμαρτυρίας το μεσημέρι της Κυριακής.

Μικροεπεισόδια και διαπληκτισμοί σημειώθηκαν κατά τη διαρκεια της διαμαρτυρίας. Οικολογική ομάδα από το Ρέθυμνο προσπάθησε και τελικά τα κατάφερε να πάρει τον λόγο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για οικολογικο ζήτημα εναντίον των ΒΑΠΕ.

Μάλιστα,έπεσαν και μερικές "ξυλιές" καθώς οι διοργανωτές δεν επέτρεψαν να τους δοθεί το μικρόφωνο.

Η Κρήτης κατάφερε να στρέψει τα βλέμματα σήμερα στο μαρτυρικό Αρκάδι όπου πραγματοποιήθηκε η διαμαρτυρία για την καταστροφή των χημικών της Συρίας.

Το πρωί χιλιάδες κόσμου, απ' όλα τα σημεία του νησιού, ξεκίνησαν με λεωφορεία για να μεταφερθούν στο σημείο της Παγκρήτιας Συνάντησης ενώ δεν ήταν λίγοι κι εκείνοι που χρησιμοποίησαν άλλο μέσο μεταφοράς.

Κάποιοι πήραν τα ποδήλατά τους, κάποιοι άλλοι τα αυτοκίνητά και τα δίκυκλά τους ενώ κάποιοι αποφάσισαν να πάνε στο Αρκάδι... τρέχοντας.

Ωστόσο, αρκετή ήταν η δύναμη της αστυνομίας που βρισκόταν από το πρωί σε διάφορα σημεία της εθνικής και επαρχιακής οδού για να διευκολύνει την κατάσταση καθώς είχε δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

“Όχι” στα χημικά

Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από εκπρόσωπους φορέων στο Αρκάδι που τις παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους βουλευτές, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και διάφοροι υποψήφιοι.

Δεν έλειψαν μάλιστα και τα πανό των φορέων με συνθήματα όπως “Όχι τα χημικά”, “Έχουμε δικαίωμα στην καθαρή θάλασσα” κτλ.

Σημαντική όμως ήταν και η παρουσία των Σαμαρειτών στη Παγκρήτια Κινητοποίηση οι οποίοι χρειάστηκαν να βοηθήσουν έναν Κρητικό ο οποίος κάποια στιγμή αισθάνθηκε αδιαθεσία στην κινητοποίηση και του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες.

Οι μαζικές αφίξεις προκάλεσαν κυκλοφοροριακό κομφούζιο με τον δρόμο προς την Μονή να έχει κυριολεκτικά... φρακάρει.

Το πρόγραμμα της συγκέντρωσης

Σύντομες ομιλίες έγιναν από τους: Γιώργη Καράτζη-ποιητή, Ευάγγελο Γιδαράκο-καθηγητή Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης και Ευάγγελο Πισσία-καθηγητή ΑΤΕΙ Αθηνών-συντονιστή της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Ειρήνευση στη Συρία.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, οι αντιδράσεις στο σχέδιο για την καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο, είναι ευκαιρία να «ξεδιπλώσουν» την απαίτηση των λαών της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου για ειρήνη Δημοκρατία σεβασμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου και διαρκή αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Κοινό επίσης αίτημα των συγκεντρωμένων ήταν «την ευθύνη και το κόστος για την ασφαλή καταστροφή των όπλων να την αναλάβουν εξ΄ολοκλήρου οι χώρες που παρήγαγαν και διέθεσαν τα όπλα». Σημαντική θεωρείται η στάση των συλλόγων και φορέων που συνδέονται με την αρχαιολογία, το περιβάλλον, την επιστήμη και τις τέχνες, οι οποίοι τόσο με την παρουσία εκπροσώπων τους όσο και με ψηφίσματα, τάσσονται στο πλευρό των Κρητών και όλων όσοι αντιδρούν στην υδρόλυση των χημικών στη Μεσόγειο, δεδομένης, όπως τονίστηκε, της διατάραξης έως και καταστροφής του θαλάσσιου οικοσυστήματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα των υδάτων, την αλιεία, τον τουρισμό, και τις επιπτώσεις στις επόμενες γενιές.

Ακολούθησε πολλή μουσική από το Παγκρήτιο σύλλογο καλλιτεχνών Κρητικής μουσικής (Νίκος Ηλιάκης, Μηνάς Μπαλτζάκης, Γιώργος Σκουλούδης και Κώστας Τζανάκης), από το Μιχάλη Αλεφαντινό και τους συνεργάτες του και από το Γιώργη Ξυλούρη (Ψαρογιώργη), και τους Γιάννη Παπατζανή και Γιάννη Πολυχρονάκη. Στη μουσική εκδήλωση συμμετείχαν ο Γιάννης Αγγελάκας και οι Ντίνος Σαδίκης, Στάθης Αραμπατζής, Χρήστος Χαρμπίλας και Τίτος Καργιωτάκης.










cretalive.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Και οι κοινοβουλευτικές κότες ξεφεύγουν από το κοτέτσι…

Αυτές οι παραστάσεις με τις μαϊμούδες των κομμάτων που …στασιάζουν, πριν από κρίσιμες ψηφοφορίες στην κατοχική Βουλή, έχουν γίνει επιδημία…

Βροντούν και αστράφτουν οι «στασιαστές» στο εσωτερικό των κομμάτων τους, αλλά όταν έρθει η ώρα των ψηφοφοριών οι βροντές και αστραπές μετατρέπονται σε κακαρίσματα: Γίνονται κότες και λένε ΝΑΙ σε όλα…

Και σήμερα, λοιπόν, τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι τουλάχιστον πέντε βουλευτές απειλούν ευθέως να καταψηφίσουν τη ρύθμιση για το φρέσκο γάλα…

Οι πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι οι «στασιαστές» είναι περισσότεροι, αλλά δεν έχουν εκφραστεί δημοσίως…

Αναμφίβολα το ναυάγιο του κυβερνητικού σκάφους δημιουργεί και αυξάνει τους «στασιαστές» στο πλήρωμα: Μπροστά στον κίνδυνο του εξαφανισμού το ένστικτο της αυτοσυντήρησης εξεγείρεται…

Ιδιαίτερα αυτή η παραμορφωτική αγωνία αποτυπώνεται στα πρόσωπα των πασόκων: Εδώ το «πλήρωμα» είναι ήδη στο τρικυμισμένο πέλαγος χωρίς σωσίβια…

Γι αυτό και αυτές οι παραστάσεις που δίνουν για …καταψήφιση είναι παραστάσεις αναζήτησης κάποιου σωσιβίου: Ένα κακόγουστο ΚΙΤΣ για την εκλογική τους σωτηρία…

Κακόγουστο πολιτικό κιτς μεγίστης υποκρισίας και αβυσσαλέου αμοραλισμού…

Αυτοί οι νέοι «αντάρτες» (όπως και οι προηγούμενοι) αφού υπέγραψαν και στήριξαν όλα τα «συμβόλαια θανάτου», αφού δολοφόνησαν την ελληνική κοινωνία και έγδαραν ζωντανό τον ελληνικό λαό, αφού είναι οι ίδιοι δωσίλογα ανδρείκελα του χειρίστου είδους, ΤΩΡΑ που κινδυνεύουν και βρίσκονται μπροστά στο δικό τους θάνατο, «στασιάζουν»: Στα λόγια και όχι στην ΠΡΑΞΗ.

Όταν έρθει η πράξη (η ψηφοφορία) θα σπεύσουν στο ορνιθώνα (Βουλή) να αναιρέσουν τα απειλητικά τους λόγια.

Η «συνταγή» Παναγιωτακόπουλου είναι καθεστώς στο ΠΑΣΟΚ…

Έχει γίνει καθεστώς σε όλα τα κόμματα. Και στο ΣΥΡΙΖΑ με τις συχνές «ομοβροντίες» του Λαφαζάνη…

Βεβαίως επειδή η κατάρρευση της κυβέρνησης βρίσκεται στο τελευταίο της επεισόδιο και η λαϊκή ΟΡΓΗ και ΑΗΔΙΑ διογκώνονται εκρηκτικά, είναι πιθανόν, κάποια κότα του κοινοβουλίου να χάσει το δρόμο της…

Σε τέτοιες περιόδους ΓΕΝΙΚΗΣ πολιτικής κατεδάφισης και εναγώνιων, νευρικών σχεδιασμών (των «νταβάδων») για το αύριο, ΟΛΑ είναι πιθανά και μπορεί να ξεσπάσουν ΞΑΦΝΙΚΑ…

Οι μέρες είναι πονηρές και κυοφορούνται πολλά …εκτρωματικά...

resaltomag


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ενοικιαζόμενοι «σκλάβοι» για τα μεγάλα έργα

Με ενοικιαζόμενους εργαζομένους, οι οποίοι δεν θα δικαιούνται αποζημίωση και με μισθούς από 511 έως 586 ευρώ, θα γίνονται από εδώ και πέρα τα δημόσια έργα προϋπολογισμού άνω των 10.000.000 ευρώ. Με «κρυφή» διάταξη στον εφαρμοστικό νόμο που πρόκειται να κατατεθεί τις
επόμενες ημέρες και αφορά τη συμφωνία τρόικας - κυβέρνησης δίνεται το δικαίωμα στις Εταιρίες Προσωρινής Απασχόλησης (ΕΠΑ) να νοικιάζουν εργατοτεχνίτες οικοδόμους, οι οποίοι θα απασχοληθούν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ειδικά στα δημόσια έργα.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία», η συγκεκριμένη διάταξη μπαίνει εσπευσμένα και φυσικά «φωτογραφίζει» τα μεγάλα δημόσια έργα, την επανεκκίνηση των οποίων έχουν εξαγγείλει τόσο ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης όσο και ο αντικαταστάτης του, ο νυν υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπως είναι οι τέσσερις μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι. Και όχι μόνο αυτά τα έργα. Στη διάταξη ορίζεται ρητά ότι μπορούν να απασχολούνται εργατοτεχνίτες οικοδόμοι «σε έργα αρχικού προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ και άνω, τα οποία χρηματοδοτούνται ή συγχρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους και διεξάγονται μετά από παραχώρηση ή εργολαβία για λογαριασμό του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ α' και β' βαθμού, δημοτικών και κοινοτικών επιχειρήσεων δημόσιας ή κοινής ωφέλειας και γενικά επιχειρήσεων και οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως αυτός καθορίζεται από την κάθε φορά ισχύουσα νομοθεσία».

Με τον τρόπο αυτόν επιτυγχάνεται να δουλεύουν «φτηνότεροι» εργαζόμενοι σε δημόσια έργα, αφού θα πληρώνονται με όρους ιδιωτικού δικαίου, όπως ορίζεται ξεκάθαρα στην ίδια διάταξη. Ολοι οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι στα δημόσια έργα θα προσλαμβάνονται με τον κατώτερο μισθό των 586 ευρώ μεικτά (511 ευρώ μεικτά για νέους έως 25 ετών), συν τις όποιες τριετίες κουβαλούν από την προϋπηρεσία τους.

Επίσης, με βάση την εργατική νομοθεσία θα μπορούν να έχουν επιπλέον αμοιβή μόνο εκείνοι που διαθέτουν τίτλο σπουδών ή έχουν παιδιά. Ειδικά όμως και αυτές οι τριετίες, εάν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους που επαναπροσλαμβάνονται, θα είναι κουτσουρεμένες κατά 50%, όπως επίσης συμφωνήθηκε στις διαπραγματεύσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με την τρόικα. Δηλαδή για κάποιον μακροχρόνια εργαζόμενο η αύξηση του κατώτατου μισθού μετά την τριετία θα είναι 5% και όχι 10%, όπως είναι έως σήμερα.

Επίσης, δίνεται το δικαίωμα να γίνουν προσλήψεις ακόμη και από εταιρίες που πρόσφατα έχουν απολύσει εργαζομένους. Το όριο που υπήρχε στον νόμο για τις ενοικιάσεις εργαζομένων ήταν να μην έχουν πραγματοποιηθεί απολύσεις σε εργαζομένους της ίδιας ειδικότητας το προηγούμενο εξάμηνο και μειώνεται τώρα πια στο τρίμηνο. Ειδικά για τις ομαδικές απολύσεις, το όριο ήταν στο δωδεκάμηνο και μειώθηκε τώρα στο εξάμηνο. Αρα μπορεί να υπάρχουν επιχειρήσεις που απέλυαν εργαζομένους όλο το 2013 και τώρα μπορούν να προσλάβουν άλλους, με τη μορφή της ενοικίασης, οι οποίοι θα τους στοιχίζουν λιγότερο.

Η διάρκεια ενοικίασης παραμένει ίδια, δηλαδή 36 μήνες. Αυτό που χάνουν όμως οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι είναι το δικαίωμα στην αποζημίωση. Οι εταιρίες που θα τους προσλάβουν έχουν υποχρέωση να τους ασφαλίζουν στο ΙΚΑ, αλλά εκ του νόμου δεν υποχρεώνονται να τους δίνουν αποζημίωση όταν λήξει η συνεργασία μαζί τους. Αρα, οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι δουλεύουν για όσο διάστημα τούς θέλει ο εργοδότης, αποχωρούν από το δημόσιο έργο και δεν παίρνουν ως αποζημίωση ούτε ευρώ...

Με τη διάταξη αυτή αλλάζει εντελώς το τοπίο στη μισθωτή απασχόληση στον δημόσιο τομέα, καθώς οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι αποκτούν πλέον ενεργό ρόλο. Η αρχή γίνεται με τους εργατοτεχνίτες οικοδόμους, αλλά τίποτε δεν αποκλείει ο θεσμός των ενοικιαζόμενων εργαζομένων να επεκταθεί και σε άλλους κλάδους επαγγελματιών.

Οι «ρεκλάμες» Χατζηδάκη και Χρυσοχοΐδη

Εως 25.000 νέες θέσεις εργασίας υπολογίζουν τα αρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Υποδομών ότι θα προκύψουν από την επανέναρξη των εργασιών στους οδικούς άξονες. Βέβαια δεν έμπαιναν καν στον κόπο να ορίσουν το είδος των εργαζομένων αυτών και τις προϋποθέσεις... βαρβαρότητας. Ειδικά οι τέσσερις αυτοκινητόδρομοι «διαφημίστηκαν» από την κυβέρνηση ως έργα που θα αντιμετωπίσουν την ανεργία και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιφέρειας. Μόλις πριν από δύο μήνες ο υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στο εργοτάξιο της Ιόνιας Οδού, στον οδικό άξονα Ακτιο - Αμβρακία, κοντά στη Βόνιτσα, και είχε δηλώσει ότι κατά τη διάρκεια κατασκευής του «θα απασχοληθούν περίπου 4.000 άτομα, ενώ ταυτόχρονα θα ωφεληθούν πάνω από 500 επιχειρήσεις».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος έχει αναφερθεί στα δημόσια έργα και ειδικά στους τέσσερις αυτοκινητόδρομους ως «έργα που συνδέονται με την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, καθώς αναμένεται να δημιουργήσουν 25.000 θέσεις εργασίας». Μάλιστα, είχε τονίσει ήδη από τον περασμένο Απρίλιο ότι στα έργα αυτά θα απασχοληθούν «ο τεχνικός κόσμος της χώρας, εξειδικευμένο προσωπικό», ενώ αναμένεται να ωφεληθούν «η τσιμεντοβιομηχανία, η χαλυβουργία, κλάδοι που πλήττονται και έχουν Ελληνες εργαζομένους».

Βασίλης Αγγελόπουλος
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξεσηκωμός στην Κρήτη για τα χημικά της Συρίας

Στο πόδι βρίσκεται η Κρήτη για το ενδεχόμενο να καταστραφούν τα χημικά όπλα της Συρίας στη Μεσόγειο. Περιφέρεια, φορείς και πολίτες έχουν προγραμματίσει για αύριο στις 12.30 το μεσημέρι Παγκρήτια συγκέντρωση στο Αρκάδι, προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή
τους σε αυτήν την προοπτική.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, που θα είναι ομιλητής στην αυριανή συγκέντρωση, ζητεί σε μήνυμά του την παρέμβαση του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελληνικής Κυβέρνησης για την αποτροπή της πυρόλυσης των χημικών όπλων στην «κλειστή» Μεσόγειο.

Ο κ. Αρναουτάκης επισημαίνει τους κινδύνους που απειλούν το περιβάλλον και την ανθρώπινη ζωή, επικαλούμενος τους φόβους και τις επιστημονικές εκτιμήσεις ειδικών ερευνητών.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης αναφέρεται στις ενέργειες αντίδρασης της Περιφέρειας που από την πρώτη στιγμή ανέπτυξε συντονιστικό ρόλο και ήρθε σε επικοινωνία για κοινή αντίδραση με νησιά της Μεσογείου, την Ιταλία, Ελληνικές Περιφέρειες.

Για το θέμα έχει γίνει ήδη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ στάλθηκε επιστολή αντίδρασης στους υπουργούς Εξωτερικών και ΥΠΕΚΑ, αλλά και σε ευρωβουλευτές.

crashonline


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΛΕΙ !!! "ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟΧΩΡΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ..."

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΕΙΤΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ...
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΓΗ,
ΣΥΝΤΟΜΑ !!!

ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ...
ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ;

ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΛΗΞΕΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΑΣ;

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΤΕ ΝΑ ΚΡΥΒΕΣΤΕ Η ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ...

ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΙΑΤΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΣΑΝ ΤΟ ΩΡΙΜΟ ΦΡΟΥΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΑΓΝΟΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ...

ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΘΑ ΣΑΣ ΜΑΥΡΙΣΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ...

Η ΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΗΔΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΕΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ...

ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ...

ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ, ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΡΠΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΔΙΝΟΥΝ ...

ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ...

ΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΦΥΤΟΖΩΟΥΝ, ΕΝΩ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ...

ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΔΕΧΘΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ;
ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΔΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ;

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ !!!

ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!

ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ:
"ΜΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΤΕ ΑΝΤΙ ΡΩΣΙΚΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΣΤΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΘΕΤΕΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΘΝΟΣ, ΑΦΟΥ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ...

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΚΑΝΕ ΣΤΡΟΦΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ...

ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΟΜΩΣ ΑΣΤΟΧΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΙΣ ΑΘΕΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΕΙ ΤΙΣ ΕΝΔΟΜΥΧΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ "ΑΠΟΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ...

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΑΝΑΡΡΙΧΗΘΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ...

ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ, ΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΗΡΙΟ ΑΝΗΜΕΡΟ ΠΟΥ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΔΡΕΙΑ ...

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΝΙΩΣΕΙ ΟΤΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ...

ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΤΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΡΟΜΟ !!!

 



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

"Οχυρώνεται" η πολιτική ηγεσία για να γίνει η στρατιωτική παρέλαση: Επιστρατεύουν 3.000 αστυνομικούς

H πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας για άλλη μια φορά θα οχυρωθεί προκειμένου να πραγματοποιηθεί χωρίς δυσάρεστα απρόοπτα- για αυτούς- η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας καθώς αναμένεται να επιστρατευτούν 3.000 αστυνομικοί για την αποφυγή επεισοδίων.

Η πλατεία Συντάγματος θα «αποκλειστεί», θα τοποθετηθούν ειδικά κάγκελα, με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ να ελέγχουν την πρόσβαση.

Στο χώρο της παρέλασης θα μπορεί να φτάσει κανείς μόνο με προσκλήσεις ή διαπιστεύσεις, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να την παρακολουθήσουν ελεύθερα από το ύψος της οδού Βουκουρεστίου και κάτω.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν και για την μαθητική παρέλαση, Δευτέρα, μετά τη λήξη της οκτάμηνης διαθεσιμότητας καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης.

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μόνο στην Ελλάδα οι παρελάσεις είναι πριβέ

Αναφερόμαστε βεβαίως σε όλους τους κυβερνο-μνημονιακούς βουλευτές, αλλά και ειδικά σε εκείνους τους θρασύτατους πολιτικούς κομπάρσους, που ενώ άλλη μιά φορά θα ψηφίσουν ''ναι, σε όλα'' στο καθ' υπαγόρευση της τρόϊκας νομοσχέδιο που θα φέρει(;) για ψήφιση ο ''πρωθυπουργός'' στην Βουλή, θα ζητήσουν αμέσως μετά ως υποψήφιοι δήμαρχοι την ψήφο των τοπικών κοινωνιών!

Αφού ρίξουν δηλαδή άλλη μιά μαχαιριά στην καρδιά της χώρας και της κοινωνίας, θα ζητήσουν να τους εμπιστευτούμε για να ''σώσουν'' τις ιδιαίτερες πατρίδες τους,
..με τον τρόπο προφανώς που έσωσαν και την χώρα!

Με την ίδια άγνοια ηθικής και ντροπής, που τα πρωτοξάδελφά τους οι πίθηκοι αυνανίζονται σε δημόσια θέα,
..έτσι κι αυτοί θα σταθούν δημόσια, θα αρθρώσουν λόγο, και θα τολμήσουν να κοιτάξουν στα μάτια τους συντοπίτες τους που τους ρήμαξαν τις ζωές, για να διατηρήσουν την δική τους βουλευτική έδρα!

Και ούτε βέβαια έχουν την ευθιξία ή την ευστροφία οι ανθυποτελευταίοι, έτσι, για τα μάτια, να παραιτηθούν απ' αυτήν την ρημάδα έδρα και να δείξουν οι κοπριτοκοπρίτες ότι τάχα ενδιαφέρονται σοβαρά για τους δήμους που διεκδικούν,
..και όχι για να τό 'χουν δίπορτο, ή για να διασφαλίσουν μία καρεκλίτσα για πέντε χρόνια, εν όψει της συντριβής που τους περιμένει στις βουλευτικές εκλογές, όποτε γίνουν!

Τόση κουτοπονηριά, τόσος αριβισμός, τέτοιο θράσος!

Αυτά λοιπόν τα πολιτικά και ηθικά κατακάθια θα ζητήσουν την στήριξή μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές που έρχονται.
Tragic!!!

Αλλά πιό τραγικά θα είναι γι αυτούς τα αποτελέσματα,
..τόσο αυτών των εκλογών,
..όσο και των βουλευτικών, που έπονται αμέσως μετά!..

 πηγη

 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μόνο στην Ελλάδα οι παρελάσεις είναι πριβέ

ΜΑΤΣ κεκλεισμένων των θυρών γίνονται. Εχει επιβληθεί ποινή δηλαδή και κάποιο παιχνίδι διεξάγεται χωρίς κόσμο. Και είναι στο γήπεδο μόνο κάποιοι «επίσημοι».

Παρέλαση κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιείται μόνο στην Ελλάδα. Πουθενά αλλού.

Οπως και πέρυσι, λοιπόν, έτσι κι εφέτος στις δύο παρελάσεις που θα γίνουν στην Αθήνα για την 25η

Μαρτίου, το «παρών» θα δώσουν μόνο όσοι διαθέτουν σχετική πρόσκληση. Ουδείς άλλος. Και στη μαθητική της Δευτέρας και στην στρατιωτική της Τρίτης.
Με περισσότερους από 2.500 αστυνομικούς ή μπάτσους να είναι ακροβολισμένοι για την τήρηση της τάξης. Μην τυχόν και πλησιάσει κανείς και χυμήξει στους επισήμους.

Κι όπως στα γήπεδα όταν υπάρχουν οπαδοί των δύο ομάδων, δημιουργούνται νεκρές ζώνες για να μην εφάπτονται, έτσι και στην παρέλαση. Οι αστυνομικοί θα εφαρμόσουν το ίδιο σχέδιο με πέρυσι.

Τη δημιουργία νεκρής ζώνης σε ακτίνα δεκάδων μέτρων από την εξέδρα των επισήμων, μπροστά στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Μην τυχόν, δηλαδή, αρχίσουνε και πέφτουνε τίποτα ντομάτες και αβγά.

Για την Τρίτη, την ημέρα της στρατιωτικής παρέλασης, η πρόσβαση στην πάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος θα επιτρέπεται μόνο σε όσους διαθέτουν σχετική πρόσκληση. Από τις οκτακόσιες συνολικά που θα εκδώσει η Περιφέρεια Αττικής. Διαπιστεύσεις όπως και στο ποδόσφαιρο, όταν πρόκειται για κεκλεισμένων των θυρών.


Και πέρα από τους 2.500 πολιτσμάνους, θα είναι με τα γκλοπ και τις ασπίδες παρά πόδα οι επίλεκτες διμοιρίες των ΜΑΤ. Με το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων της Αττικής να βρίσκεται σε επιφυλακή και να έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες. Ταυτόχρονα θα είναι κλειστός και ο σταθμός του
Μετρό στο Σύνταγμα.

Με όλο τον σεβασμό, λοιπόν, στους θεσμούς και στην καθεστηκυία τάξη: Υπάρχει προηγούμενο, όχι στην Ευρώπη, αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη, να γίνεται παρέλαση κεκλεισμένων των θυρών; Τότε για ποιον λόγο γίνεται; Για τους επισήμους που θα είναι στην εξέδρα; Ούτε επί Χούντας δεν είχε γίνει αυτό.

Επί «επαναστάσεως» της 21ης Απριλίου όπως την αποκαλεί ο Καρατζαφέρης δεν ήταν λίγοι αυτοί που πηγαίνανε στις παρελάσεις και χειροκροτάγανε τους Παπαδόπουλους (φωτό) και τους Πατακούς μάλιστα.

Ούτε στη Βόρεια Κορέα δεν λαμβάνονται τέτοια μέτρα. Μόνο στην ελληνική δημοκρατία, οι μαθητές τη μία μέρα και οι στρατιώτες την άλλη,θα παρελάσουνε μόνοι τους. Πριβέ.

Ολα τα καθεστώτα έχουν κάποιους δικούς τους να γεμίζουν τις πλατείες στις παρελάσεις. Στην Ελλάδα τις παρελάσεις τις παρακολουθούν μόνο οι επίσημοι και οι αστυνομικοί. Για τον κόσμο το θέαμα είναι απαγορευμένο.

Υπάρχουν ωστόσο και καλά νέα.

Οτι δεν τέθηκε δηλαδή θέμα για τη βενζίνη.

Οπως στην προηγούμενη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Επειδή το υπουργείο Εθνικής Αμυνας δεν είχε λεφτά, η βενζίνη ήταν χορηγία του ομίλου Βαρδινογιάννη.

Προφανώς για εφέτος, λόγω του πρωτογενούς πλεονάσματος, δεν προέκυψε τέτοιο θέμα. Μπορεί ο κοσμάκης όλο τον χειμώνα που πέρασε να μην είχε λεφτά για πετρέλαιο, αλλά λεφτά για βενζίνα στην παρέλαση υπάρχουν.

Τα αεροπλάνα που όλες αυτές τις μέρες κάνουνε πρόβες στον αττικό ουρανό, δεν είναι τουρκικά.

Είναι ελληνικά. Εκτός αν η βενζίνη είναι χορηγία του ομίλου Μελισσανίδη, που για λόγους σεμνότητος δεν θέλει να δημοσιοποιηθεί.
Αυτά.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!