EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

H κλεπτοκρατία κάνει πάρτι

Ρέστα παίζει ο Φρυδάτος που μόνο κουμπούρια δεν έχει βγάλει για να κλείσει το δρόμο στους Λάτσηδες, για το Ελληνικό.

Καθώς το μαγαζί δεν φημίζεται για τη λεπτότητά του, δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα.

Ο ξεβρακωμένος Τσίπρας έκανε ερώτηση στον Σαμαρά για το Ελληνικό.

Το παιδί είναι χαζό. Δεν καταλαβαίνει ότι η Βουλή είναι πλατεία όπου σε βλέπουν αν κάνεις παιχνίδια με τη διαπλοκή.

Το παιδί ξύπνησε επίσης και κατάλαβε ότι στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για Βατερλό.
Εξυπηρετεί λοιπόν τα συμφέροντα που τον έχουν πλευρίσει, δηλαδή στους Φρυδάτους, μπας και βοηθήσουν.

Ενώ τα πληρωμένα πιστόλια της δημοσιογραφίας, τα χαϊδεμένα του Φρυδάτου, πυροβολούν χωρίς σταματημό.

Από τη μία το συγκρότημα του Αμαρουσίου.
Από την άλλη ο εκδοτίσκος με την κελεμπία που έχει ολοσέλιδο αφιέρωμα στον Κώστα Μητρόπουλο του ΤΑΙΠΕΔ για το πώς ήταν, λέει, άνθρωπος των Λάτσηδων που έστησε μεθοδικά τον διαγωνισμό έτσι ώστε να πέσει στην ποδιά της ΛΑΜΔΑ.

Το εβδομαδιαίο εντυπάκι έχει γράψει ιστορία κατά των Λάτσηδων.

Λασπώνει πάντα πρόσωπα που θεωρεί ότι παίζουν ρόλο. Ας πούμε τον Κωστόπουλο στα ΕΛΠΕ,

Άλλο απωθημένο των φρυδάτων αυτό.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι ο Λάτσης είναι ο μόνος από τους Έλληνες καφαλαιούχους που έχει βάλει πραγματικά λεφτά στη χώρα τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Ενώ το Βαρδινογιαννέϊκο με τα μεγάλα φρύδια έκανε αεριτζίδικες δουλειές πάνω στο κράτος με τα λεφτά του κοσμάκη και με διάφορες λοβιτούρες που ευνοούσε το εκάστοτε γκουβέρνο.

Έτσι με κάτι πέτσινες αυξήσεις κεφαλαίου μεταλλάχθηκε η Xios Bank σε Πειραιώς καταπίνοντας σαπάκια σαν την Αγροτική και δαγκώνοντας φιλετάκια όπως η Γενική.

Για να μην θυμηθώ το σκάνδαλο των Κυπριακών τραπεζών εν Ελλάδι που τις άρπαξε ο Σάλλας σε ένα σαββατοκύριακο πέρσι τον Μάρτιο με τη Λευκωσία να ουρλιάζει και την Αθήνα να επιβάλλει σιωπή με τις πλάτες Βερολίνου, Φρανκφούρτης και Βρυξελλών.

Πέτσινη είναι, βεβαίως, και η τωρινή αύξηση της Πειραιώς.

Οι νέες μετοχές θα είναι κάτω από την τιμή κτήσης του ΤΧΣ ενώ φαίνεται ότι θα γίνει λοβιτούρα με τα warrants για να μην τους πάνε στα δικαστήρια.

Οι φρυδάτοι και τα τσιράκια τους χτίζουν νύχτα αυθαίρετα, ενώ κοιτάνε να δούνε πως θα καεί το σπίτι του γείτονα.

Τα δίνουν όλα τώρα μαζί με τα αναγκαία δάνεια στα ΜΜΕ.
Η φρυδάτη κλεπτοκρατία κάνει τζάμπα πάρτι με τα φράγκα του φτωχού.
Γιατί τι άλλο είναι το δημόσιο χρήμα τον καιρό του Μνημονίου;

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ: Το περήφανο κομμουνι και ο μάγκας Ελληνας…

Με ΣαμαροΒενιζελοΣτουρναρι

στη θέση ΣημιτοΓιαννοΛουκα

θα σας πουν για την εμπιστοσυνη στην ανάπτυξη κ θα σας κλέψουν στο Νεο Χρηματιστήριο!

Αναβαθμίσεις + Ημεμιστικο χάπι 500ουρα δανεικη + αγορές με ακριβό χρήμα στα 2+2=5/6 δις + μπασιμο Χ¶ΣΟΣΚΌΠΩΝ στο ΧΑΑ στα παντα όλα για λίγο…..
Θα ερθει ο Σεπτέμβρης με στρες τεστ ΕΚΤ και θα γίνει η μεγάλη ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ !

Μην λέτε δεν ξέρετε….. Κερασάκι θα είναι ο αναβαπτισμενος ΤαβανοΣαμαρας ο οποίος ως Αντιεξουσιαστης στην Εξουσία της… Τρόικα θα βγάλει απ την κωλοτσεπη τα Ζαππεια….!! και θα βγει στα βουνά της Συγγρού.. .

Εσύ μαλακα Έλληνα θα αναθαρρησεις με τον Επαναστάτη πρωθυπουργευοντα και ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙΣ ΟΛΑ ! και ΘΑ ΣΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ΑΦΟΥ ΤΑ ΈΔΩΣΕΣ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ.

Αναβαθμίστηκες με 420+δις χρέος με χρέος/ΑΕΠ 180%, με ανεργία 30%, σε ύφεση για 6η χρόνια, ενω σου αφαίρεσαν 40δις απ τις τσέπες και ενω όλοι γνωρίζουν οτι το χρέος δεν είναι ουτε βιώσιμο ουτε εξυπηρετησιμο.
Όλοι γνωρίζουν οτι τα φορολογικά έσοδα αλλοδαπού δικαίου έχουν ταβανιασει. Που θα βρουν έξτρα χρήμα για δανειστές??

μμμμμ εφάπαξ Υπεύθυνη Φορολόγηση Περιουσίας και Καταθέσεων…!!

Αναβαθμίστηκες ως ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΈΣΕΙ ΝΑ ΣΕ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ 246,7 ΔΙΣ ¤ ,,, ΕΝΩ ΑΠΟ 2010 – 2014 ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ – ΩΩΩΩ ΤΕΡΑΣΤΙΕ ΠΕΛΑΤΗΗΗ – 321ΔΙΣ ¤ ΣΕ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΛΥΣΙΑ.

Όλοι οι αντιμνημονιακοι και αντιΝεοΔανειακοι θα ημαστανε κομμουνια και λαϊκιστές στα ΑΚΡΑ του Συντάγματος, δεν το φανταζομουν ποτέ!

Το οτι θα αισθανομουν περήφανο κομμουνιστης -βάσει λογικής αλόγου Συγγρου- δεν το είχα δει ουτε σε εφιάλτη.

ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ. ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΙΑΚΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΠΑΝΤΑ(!!!), ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΞΥΡΑΦΙ…

Οποίος μ ακουσει θα βγει κερδισμένος.

Αν δεν καταλαβατε, μέσα σε γάλατα και ΓΙΔΙΑ έρχεται ΝΕΟΣ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ.!!!

Έλληνα, σε βλέπω σαν τον μαγκα-αντρα της φωτο του άρθρου!!! Το νου σου….

Μάγκας είναι ο Γνωστης Πολυμήχανος και Έξυπνος Ελληνας, όχι το κουτσαβάκι…

ΠΠ πηγη




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η λιτότητα πήγε... περίπατο στο πρωθυπουργικό Gulfstream ... Τι χλαπάκιασαν οι "σωτήρες"

Η συμφωνία με την Τρόικα άλλαξε το κλίμα και στο πρωθυπουργικό Gulfstream, το οποίο μετέφερε τον Αντώνη Σαμαρά και τους στενούς του συνεργάτες στις Βρυξέλλες, για τη σύνοδο κορυφής.
 

Για πρώτη φορά μπήκε τέλος στη  λιτότητα, και αντί για σαντουϊτσάκια και ξηρά τροφή σερβιρίστηκε γεύμα πρώτης θέσης.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ορισμένοι προτίμησαν τα φιλετάκια α λα κρεμ, άλλοι (που νήστευαν) τη μακαρονάδα με φρέσκια ντομάτα και βασιλικό και ένας τον σολομό.


nonews-news

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τροπολογία - σκάνδαλο σώζει τα κομματικά «παιδιά» από τη διαθεσιμότητα

Τι αναφέρει η σκανδαλώδης τροπολογία, που φέρει την υπογραφή βουλευτών της συγκυβέρνησης, για τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν αποσπαστεί σε βουλευτικά και κομματικά γραφεία

Τα δικά τους «παιδιά» επιχειρούν να προστατεύσουν (ξανά) ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τροπολογία - σκάνδαλο, που υπογράφουν 14 βουλευτές της συγκυβέρνησης, και η οποία έγινε δεκτή από τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη.

Στην τροπολογία, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον μεταναστευτικό κώδικα και υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, τονίζεται ότι το σύνολο των υπαλλήλων που έχουν αποσπαστεί σε βουλευτικά και κομματικά γραφεία δεν θα αξιολογούνται από κρατικούς λειτουργούς στο πλαίσιο της αξιολόγησης για τη διαθεσιμότητα στον δημόσιο τομέα, αλλά από τους ίδιους τους βουλευτές και τα κόμματα.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, οι υπάλληλοι αυτοί «στερούνται εκθέσεων αξιολόγησης, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, καθώς έχει εντοπιστεί νομοθετικό κενό και μέχρι σήμερα δεν καθορίζεται από καμία διάταξη νόμου ο τρόπος ή η διαδικασία αξιολόγησης τους». Προτείνεται, δε, η «αξιολόγηση να γίνεται από τα πρόσωπα και τους φορείς στους οποίους τα πρόσωπα αυτά έχουν διατεθεί».

Όπως είναι ευρέως γνωστό, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι αποσπάσεις των συγκεκριμένων υπαλλήλων δεν γίνονται με βάση τις ικανότητες και τις γνώσεις τους, αλλά είναι αποτέλεσμα της παλαιοκομματικής πελατειακής νοοτροπίας, που αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους για τη βαθιά κρίση που χτύπησε τη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση, εύλογα δημιουργούνται τα ερωτήματα: Είναι δυνατόν να συντηρούνται ακόμα λογικές για δημοσίους υπαλλήλους δύο ταχυτήτων; Υπάρχει περίπτωση οι εν λόγω υπάλληλοι να αξιολογηθούν αντικειμενικά;

Η τροπολογία είχε την υπογραφή των βουλευτών της ΝΔ, Θανάση Μπούρα, Γιώργου Στύλιου, Δημήτρη Τσουμάνη, Γιώργου Βλάχου, Δημήτρη Χριστογιάννη, Κατερίνας Παπακώστα, Αλέξανδρου Κοντού, Ευρυπίδη Στυλιανίδη, Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου και του ΠΑΣΟΚ, Πάρι Κουκουλόπουλου, Παναγιώτη Ρήγα, Δημήτρη Σαλτούρου και Χρήστου Γκόκα.

voria

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το χάλι του Μιχάλη

Με υβριστικούς χαρακτηρισμούς, καταγγελίες στον αέρα, αισχρότητες αλλά χωρίς καμία ουσιαστική εξήγηση για το ρεπορτάζ επέλεξε να «απαντήσει» ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας», με τίτλο «Μπάτλερ μεγαλοεργολάβων ο Χρυσοχοΐδης -
Καλύπτει προκλητικά Μπόμπολα για το ναυάγιο του μετρό Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μετέβη χθες στη Βουλή για τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου και χωρίς να προκληθεί από κανέναν, ξεκίνησε ένα απίστευτο υβρεολόγιο κατά της «δημοκρατίας», την οποία δεν βρήκε το θάρρος καν να κατονομάσει. Αποδεικνύοντας τη δυσχερή θέση στην οποία περιήλθε έπειτα από το χθεσινό πρωτοσέλιδο, ο κ. υπουργός χωρίς να πει τίποτα συγκεκριμένο εξαπέλυσε απειλές κατά της εφημερίδας του στιλ «ακόμα δεν ξέρω, αλλά θα μάθω και θα ενημερώσω τον λαό και την εθνική αντιπροσωπία τι ακριβώς συμφέροντα εξυπηρετεί», προκαλώντας έτσι αισθήματα θυμηδίας σε όσους τον παρακολουθούσαν και δείχνοντας το πολιτικό χάλι του. «Το έργο του υπουργείου Υποδομών ενοχλεί φυλλάδες της διαπλοκής.

Συστηματικά έχω γίνει στόχος ακροδεξιού βρόμικου εντύπου, το οποίο δεν ξέρω, αλλά θα μάθω και θα ενημερώσω την εθνική αντιπροσωπία και τον ελληνικό λαό τι ακριβώς συμφέροντα υπηρετεί. Επαναλαμβάνω, άνομα και βρόμικα συμφέροντα και επαναλαμβάνω να τους χαίρονται αυτοί που τους πληρώνουν» δήλωσε επί λέξει ο κ. Χρυσοχοΐδης. Συνεχίζοντας τη λάσπη στον ανεμιστήρα χωρίς το παραμικρό στοιχείο αλλά και χωρίς την παραμικρή απάντηση στο χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο κ. Χρυσοχοΐδης έπλεξε το εγκώμιο του εαυτού του ως πολεμίου της διαπλοκής: «Σε ό,τι με αφορά, στην παρουσία μου στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, δύο είναι αυτοί που έχουν κάνει λάθος διεύθυνση. Οι πρώτοι είναι ενδεχομένως οι κακομαθημένοι της διαπλοκής, που μάθανε, κόντρα στην εφαρμογή των νόμων, παραβιάζοντας και τσαλαπατώντας τον υγιή ανταγωνισμό, να έκαναν δουλίτσες κάποτε. Αυτό δεν συμβαίνει σήμερα. Και η κατηγορία των εκβιαστών, στους οποίους εγώ δεν υποχώρησα και ούτε πρόκειται να υποχωρήσω. Και ούτε πρόκειται να δεχτώ εκβιασμούς, από διάφορους, οι οποίοι κυκλοφορούν στα διάφορα γραφεία εφημερίδων δίνοντας δήθεν καταγγελίες, προσπαθώντας να εκβιάσουν για να πάρουν υπεργολαβίες και να πάρουνε μίζες. Αυτό συμβαίνει. Και αναρωτιέμαι πραγματικά μετά από τέτοια δημοσιεύματα αν υπάρχει Δικαιοσύνη σε αυτό τον τόπο»

Στο πλευρό του κ. Χρυσοχοΐδη -ο οποίος, ως γνωστόν, δεν είχε διαβάσει καθ' ομολογία του ούτε το Μνημόνιο- στάθηκε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του υπουργού Υποδομών τον παρότρυνε φωνάζοντάς του «πες τα Μιχάλη» ενώ στο τέλος τον καταχειροκρότησε, παροτρύνοντας και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να δείξουν μεγαλοψυχία και να χειροκροτήσουν. Αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε: «Οφείλουμε όμως και εμείς τέτοια περιστατικά εκβίασης, λασπολογίας, φημών να τα φέρουμε κατευθείαν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

dimokratianews

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΩΓΕΙΟ…Ανδρέας Παπαδόπουλος (ΔΗΜΑΡ), Μπακογιάννη τζούνιορ και ΣΙΑ …Κοσιώνη στα (κυριλέ) ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ! ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ!

 Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΩΓΕΙΟ…

Ποιοτική έξοδο πραγματοποίησαν ο πρώην εκπρόσωπος της ΔΗΜ.ΑΡ. και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανδρέας Παπαδόπουλος με την επί ενάμιση χρόνο σύντροφό του, κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη, Αλεξία.

Προτίμησαν να βρεθούν σε μπουάτ, όπου διασκέδασαν υπό τις μελωδίες της Χαρούλας Αλεξίου και της Τάνιας Τσανακλίδου, αλλά και με την παρέα της γνωστής δημοσιογράφου Σίας Κοσιώνη. Μάλιστα, έχοντας κλείσει το…

πρώτο τραπέζι πίστα, το πολιτικά ετερόκλητο ζευγάρι έδειξε να μην ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για τα αδιάκριτα βλέμματα, αφού σε αρκετές περιπτώσεις και όταν το τραγούδι ήταν «κατάλληλο», οι δυο τους δεν δίσταζαν να δείξουν τον έρωτά τους. Μάλιστα, υπήρξαν και στιγμές όπου η παρέα έφτασε στο τσακίρ κέφι, με τα παλαμάκια να δίνουν και να παίρνουν, την ώρα που και οι «τρεις» σιγοτραγουδούσαν τις γνωστές επιτυχίες των δύο κυριών του ελληνικού πενταγράμμου. Φυσικά κανείς δεν ξεπέρασε τα… όρια, ενώ και τα ποτά που έφτασαν στο τραπέζι ήταν μετρημένα.

Αξίζει, βέβαια, να θυμίσουμε ότι ο κ. Παπαδόπουλος πολλές φορές έχει συμμετάσχει αλλά και διοργανώσει «ψυχαγωγικές» βραδιές (κατά κύριο λόγο στην ονομαστική εορτή του), με την παρουσία μάλιστα και πολλών στελεχών της ΔΗΜ.ΑΡ…




olympia.gr
 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

500 ευρώ.Το κόστος της εξαθλίωσής σου.

 “Θα γίνουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή οικονομία, μια νέα Ελλάδα. Σήμερα γίνεται ένα νέο ξεκίνημα με ελπίδα γιατί τα αποτελέσματα γίνονται χειροπιαστά για τον πολίτη”. Αντώνης Σαμαράς επαγγελματίας πολιτικός μπουρδολόγος και πρωθυπουργός.

500 ευρώ. Τόσο κοστολόγησε το κράτος την εξαθλίωσή μας ύστερα απο 4 χρόνια “κρίσης” και ύστερα απο 40 χρόνια διακυβέρνησης κλεφτών και μαφιόζων. Μας λένε για την επιτυχία του πρωτογενούς πλεονάσματος,αλλά για την διάλυση του κοινωνικού ιστού,την διάλυση της υγείας και της παιδείας δέν βγάζουνε μιλιά.Μπουρδολογούν ασύστολα όπως κάνανε πάντα στα στημένα  τηλεοπτικά παράθυρα και όταν τους λές για την ανεργία του 30% ή για τους μισθούς των 300 και των 400 ευρώ,σου πιπιλάνε την καραμέλα του πατριωτισμού και της ευρωπαϊκής προοπτικής.

Δηλαδή,για 4 χρόνια θα σου παίρνουν με το έτσι θέλω τα λεφτά που δούλεψες και που μάτωσες,θα σε στέλνουν στο σπίτι σου να κόψεις το λαιμό σου,θα σου ζητάνε χαράτσι γιατί δυστυχώς έχεις σπίτι,θα σε βαράνε στο ψαχνό άν πάς να διεκδικήσεις το δίκιο σου,θα σου κατασχέτουν τα πάντα γιατί χρωστάς κάποια φράγκα στις τράπεζες και στο τέλος,κάθε 4 χρόνια θα σου γυρνάνε ρέστα 500 ευρώ,ανάλογα με το ποσοστό εξαθλίωσής σου το οποίο θα βγαίνει με κάθε επιείκια απο την “σοσιαλιστική” κυβέρνηση των μαφιόζων που μοιράζουν στα ίσα τον πλούτο του λαού.

Υπάρχει μεγαλύτερο ανέκδοτο απο αυτό άραγε;Κι όμως υπάρχει!Ταυτόχρονα σε κάθε 4 χρόνια γίνονται κι εκλογές.Εκεί ο “ελεύθερος” πολίτης μπορεί να ψηφίσει δημοκρατικά και να επιβραβεύσει ανάλογα με την κυβερνητική ή με την αντιπολιτευτική μπούρδα της αρεσκείας του τον επόμενο υποψήφιο απατεώνα που είτε πουλά πατριωτισμό είτε πουλά ευγενικό καπιταλισμό με ευρωπαϊκή σαντιγύ.

Το κόλπο είναι γνωστό:αφουγκραζόμαστε την κοινωνία,και της προσφέρουμε αυτό που επιθυμεί.Άν η κοινωνία επιθυμεί να εκδικηθούμε τους κακούς Γερμανούς,ανοίγουμε το θέμα των αποζημιώσεων.Περιττό να σας πώ πως θα πάρετε ένα αρχίδι,δηλαδή αυτό που παίρνετε πάντα καί ώς έλληνες καί ώς άνθρωποι.Άν η κοινωνία δέν έχει δουλειά ρίχνουμε το μπαλάκι στους κακούς μετανάστες που μας παίρνουν τις δουλειές.Ενίοτε θυμόμαστε και την ένδοξη ιστορία των προγόνων για να νοιώσει κάποια στιγμή κι αυτό το έθνος περήφανο,γιατί λίγο ώς πολύ σ’αυτή τη χώρα οι μαλάκες και τα λαμόγια παραγίνανε…

Έπειτα,υπάρχει και ο ψευδοσοσιαλισμός.Δέν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση,αφού πλέον  καμία έννοια και καμία ιδεολογία δέν κατάφερε να μείνει αλώβητη στην προμελετημένη και εσκεμμένη  επανανοηματοδότηση των παραπάνω με συνέπεια ο φτωχός πλήν τίμιος νοικοκυραίος να χάνει το μπούσουλα και στο τέλος της γραμμής να εμφανίζεται ο σωτήρας που θα μοιράσει τα κόλυβα.

Γιατί τα 500 ευρώ είναι το μνημόσυνο της κοινωνίας που αφού πρώτα αποκτηνώθηκε,έπειτα βιάστηκε ασύστολα και τελικά πέθανε.Πεθαίνοντας αναζήτησε με θάρρος μπορώ να πώ έστω και για δυό τρείς στιγμές τον λυτρωτή της.Αφού αυτός δέν εμφανίσθηκε και αφού έφαγε το ξύλο και τα χημικά που τρώνε ακόμη κάποιοι τολμηροί αρνητές της εξαθλιωμένης πραγματικότητας,πήγε σπίτι κι έπεσε για ύπνο βλέποντας ντάνσιγκ γουιθ δε στάρς κι αναφώνησε:

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΜΟΥ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΚΑΛΑ….

Kαι ύστερα το επόμενο πρωί συνέχισε να ζεί υπομένοντας το βάρος της ευρωπαϊκής καταξίωσης,δουλεύοντας η μή δουλεύοντας κάτω απο τις αλυσίδες αυτών που δημιουργούν τα πρωτογενή πλεονάσματα των 500 ευρώ,αυτών που πρίν σου δώσουνε τα ψηφοθηρικά ψίχουλα σου έχουνε κλέψει κάτι πολύ περισσότερο απο 500 ευρώ.Σου έχουνε κλέψει τα όνειρα,την αξιοπρέπεια,την ζωή σου την ίδια κλέψανε και την χαρίσανε στους τραπεζίτες και στα ντόπια και ξένα χρηματοπιστωτικά λαμόγια του κερατά.

Άνθρωπε!Σήκω να δείς που είσαι πεθαμένος.Και αυτοί που σε σκοτώσανε γελάνε με την αφέλεια και την ανοησία σου.Σου φάγανε το βιός σου, ρημάξανε την χώρα τρώγωντας δισεκατομμύρια και σου πετάνε 500 ευρώ για να μήν πεθάνεις.Πώς να μήν πεθάνεις,αφού είσαι ήδη πεθαμένος.

Όταν το κράτος σβήνει τα χρέη των μεγαλοεπιχειρηματιών,όταν κάνει συνεχώς εκπτώσεις στους βιομήχανους,όταν βγάζει λάδι τους φοροφυγάδες των εκατομμυρίων,όταν κάνει το μαλάκα στα αφεντικά και στους εφοπλιστές, αλλά ταυτόχρονα κόβει μισθούς και συντάξεις,κόβει τα κονδύλια για την υγεία και την παιδεία,κάνει σκόντο στους εργοδότες για να εκμεταλλευτούν ακόμη περισσότερο το πλεονάζον φτηνό εργατικό δυναμικό,τότε δέν μιλάμε για ανάπτυξη,αλλά για μιά κυριαρχία των ολιγαρχών και των πλουσίων εις βάρος των φτωχότερων στρωμάτων της κοινωνίας.

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος.Να δημιουργήσουν μιά χώρα φτωχών και εξαθλιωμένων ανθρώπων όπου το κάθε λαμόγιο και το κάθε αφεντικό θα μπορεί ελεύθερα να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τους εξαθλιωμένους πολίτες που θα αναζητούν απεγνωσμένα σωτηρία απο την κόλαση της “ανάπτυξης”.

Κι όσο οι μάζες θα παραμένουν απαίδευτες ή καθοδηγούμενες τηλεοπτικά ή μή απο τους επιστήμονες της παραπληροφόρησης και της μαύρης προπαγάνδας,όσο θα ελπίζουν ακόμη στα διεφθαρμένα κόμματα ή στα απόνερά τους τότε αυτή η κοινωνία θα διολισθίσει ακόμη περισσότερο στην φτώχεια και στην εξαθλίωση,στον φασισμό,στην σκλαβιά που υπόσχονται αυτοί που ξέρουν μόνο να εκμεταλλεύονται και να ψεύδονται.

Και θα σου σερβίρουν ένα σωρό μπούρδες για να πιστέψεις πως τα πράγματα αλλάζουν.Ναί τα πράγματα αλλάζουν,αλλά προς το χειρότερο.Και είτε είναι σκατοναζιστές,είτε είναι κεκαλυμμένοι πατριώτες,είτε είναι αριστεροί με δεξιές τσέπες που τιμούνε τα βουλευτικά έδρανα της ανομίας και της διαφθοράς εσύ θα είσαι απο κάτω και θα περιμένεις να σου πετάξουν τα ψίχουλα για να πιστέψεις πως είσαι και πάλι ζωντανός.

Διάλεξε σάν ελεύθερος πολίτης.Τί θα πληρώσεις με τα 500 ευρώ.Νοίκι ή χρέη;Ρεύμα ή νερό;Φαί για σένα ή για τα παιδιά σου;Στην δημοκρατία και δή στην ελληνική δέν υπάρχουν αδιέξοδα…
Θα τους αφήσουμε να μας εξαθλιώνουν;Για πόσο ακόμα;



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατί τα 500 εκ. προεκλογικών παροχών είναι ύβρις και η έξοδος ενός πτωχευμένου κράτους στις αγορές λόγος να θρηνούν οι πολίτες του


H ύβρις των πτωχευμένων
Τόσο η διανομή 500 εκ. ευρώ όσο και η προσεχής (σταδιακή) έξοδος στις αγορέςπαρά το μη βιώσιμο χρέος και υπό την κηδεμονία της ΕΚΤ, είναι λόγος για να θρηνούμε αγαπητοί αναγνώστες. Όχι για να ζητωκραυγάζουμε. Ούτε καν για να αναπτερώνεται το ηθικό μας. Επιτρέψτε μου να εξηγήσω το γιατί με τέσσερα επιχειρήματα:
1. Το ζητούμενο δεν είναι να δοθούν μερικά ψίχουλα ενόψει ευρωεκλογών, που μετά τις εκλογές θα μετατραπούν σε νέες περικοπές. Η χώρα έχει υποφέρει τα μέγιστα από τέτοια προεκλογικά δωράκια. Τα 500 εκ. παροχών αποτελούν μέγιστη προσβολή στον χειμαζόμενο λαό, όχι επειδή οι ένστολοι, οι άστεγοι ή οι συνταξιούχοι δεν τα έχουν ανάγκη, ή δεν τα αξίζουν, αλλά επειδή δεν μπορεί να υπάρξει συνέχεια στη διανομή κοινωνικού μερίσματος.

2. Γιατί δεν μπορεί; Κατ΄ αρχάς, επειδή το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 προέκυψε επειδή το κράτος δεν πλήρωσε 4,3 δισ. για φάρμακα, άλλα αγαθά και υπηρεσίες που αγόρασε από ιδιώτες (που αδυνατούν να καταβάλλουν μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές) κατά τη διάρκεια του 2013 και, επί πλέον, επειδή δεν έχει καταγραφεί ακόμα η ζημία του δημοσίου από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (κάτι που θα φανεί τον Αύγουστο, μετά την σχετική αναφορά του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας). Άρα πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013 δεν υπάρχει. (Τότε γιατί η τρόικα αποδέχθηκε τη μοιρασιά των 500 εκ.ευρώ; Η μόνη εξήγηση είναι ότι το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες έκαναν μια μικρή «υπέρβαση» για να βοηθήσουν τους κκ. Σαμαρά και Βενιζέλο πριν τις ευρωεκλογές.)
3. Μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου, οι αποπληρωμές που έχουμε συμβατική υποχρέωση να κάνουμε τα επόμενα χρόνια πρέπει να αντληθούν από το πρωτογενές πλεόνασμα. Για να γίνουν το κράτος πρέπει να έχει μόνιμο πρωτογενές πλεόνασμα 4% με 5% για 10 τουλάχιστον χρόνια το οποίο, μάλιστα, θα πάει όλο στις αποπληρωμές. Τέτοιο πλεόνασμα δεν έχει προκύψει, συστηματικά, σε καμία χώρα του κόσμου τα τελευταία 200 χρόνια. Είναι δυνατόν το ελληνικό δημόσιο να έχει τέτοιο πλεόνασμα; Και βέβαια δεν είναι. Οπότε ούτε θα υπάρξει κοινωνικό μέρισμα στο μέλλον, ούτε και θα δυνάμεθα να αποπληρώνουμε τις δόσεις των δανείων μας.
4. Τι θα γίνει τότε, δεδομένου ότι οι αποπληρωμές των δανείων μας θα καταστούν αδύνατες; Πώς νομίζετε ότι θα προσπαθήσουν Βερολίνο, Φραγκφούρτη και Βρυξέλλες να συγκαλύψουν το γεγονός ότι δεν θα μπορούμε να τους αποπληρώνουμε στην ώρα μας; Με δύο τρόπους: Πρώτον, θα μας επιβάλλουν κι άλλα δάνεια από τα οποία θα πληρώνουμε τις δόσεις, συσσωρευόμενα πάνω στο ήδη μη βιώσιμο χρέος του ελληνικού κράτους. Επειδή η γερμανική κυβέρνηση δεν θέλει επ’ ουδενί να ακούσουν οι Γερμανοί ψηφοφόροι ότι η Ελλάδα θα πάρει κι άλλα δάνεια από τον ESM- ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθερότητας (με γερμανικές και ευρωζωνικές εγγυήσεις), τα νέα αυτά δάνεια (από τα οποία θα αποπληρώνουμε τις δόσεις μας) θα τα παίρνουμε από τις αγορές, από ιδιώτες, υπό την κηδεμονία και αδήλωτη εγγύηση της ΕΚΤ. Έτσι, την ώρα που η κυβέρνηση θα ζητωκραυγάζει ότι «βγήκαμε στις αγορές», το ελληνικό κράτος θα βουλιάζει κι άλλο στο δημόσιο χρέος, απαιτώντας περαιτέρω λιτότητα.
Να γιατί λέω ότι τα 500 εκ. προεκλογικών παροχών είναι ύβρις και η έξοδος ενός πτωχευμένου κράτους στις αγορές λόγος να θρηνούν οι πολίτες του.
12.3.2014 | 11:46


Τραπεζική Μαγεία. Του Γιάνη Βαρουφάκη
Το γαϊτανάκι στο Eurogroup, οι τραπεζίτες που παραμένουν κυρίαρχοι και οι Ευρωπαίοι ηγέτες που δεν παραδέχονται την αποτυχία τους.
Παρατηρήσατε τις ιλαρές «διαπραγματεύσεις» Τρόικας και κυβέρνησης πριν από το Eurogroup για το ύψος των νέων «μαύρων τρυπών» των ελληνικών τραπεζών; Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει ότι οι «τρύπες» αυτές κλείνουν με 6 δισ. Το ΔΝΤ επέμενε ότι απαιτούνται τουλάχιστον 20. Φαίνεται ότι «θα τα βρουν» στα 8 δισ.
Τι είναι αυτά τα δισ. που απαιτούνται επιπλέον των 41 δισ. που δόθηκαν στις τράπεζες υπό μορφή «κεφαλαιακής ενίσχυσης» πέρσι; Η επίσημη απάντηση είναι: ποσά που απαιτούνται ώστε οι τράπεζες να διαθέτουν «ικανή κεφαλαιοποίηση» για να υπάρξει ελπίδα ότι θα αρχίσουν να δανείζουν ξανά. Φυσικό είναι, όταν ακούμε κάτι τέτοιο, να συμπεραίνουμε ότι οι τράπεζες πρέπει να διαθέτουν κάποια αποθεματικά, κεφάλαια και καταθέσεις, μέρος των οποίων να δανείζουν σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Δεν είναι, όμως, καθόλου έτσι.
«Στην πραγματικότητα, οι τράπεζες πρώτα δημιουργούν πίστη, δημιουργώντας χρήμα στους λογαριασμούς των πελατών, και ψάχνουν για να βρουν αποθεματικά αργότερα», Κεντρική Τράπεζα ΗΠΑ, Παράρτημα Νέας Υόρκης (1969) Πράγματι. Όταν επιχειρηματίας ζητά από τον τραπεζίτη ποσό Χ, το τελευταίο που ενδιαφέρει τον τραπεζίτη είναι πού θα βρει το ποσό Χ.

«Η διαδικασία με την οποία οι τράπεζες δημιουργούν χρήμα από το τίποτα είναι τόσο απλή που ο νους αδυνατεί να τη συλλάβει», Τζον Κένεθ Γκάλμπρεϊθ. Αν αποφασίσει να χορηγήσει το δάνειο, ο τραπεζίτης απλώς θα δώσει εντολή να εμφανιστεί ηλεκτρονικά το ποσό Χ στον λογαριασμό του επιχειρηματία, ο οποίος κατόπιν θα μπορεί να γράφει επιταγές έναντι αυτού του ποσού. Παράλληλα, ο τραπεζίτης παίρνει το δάνειο Χ και είτε το μεταπωλεί σε άλλον τραπεζίτη είτε το καταθέτει στην Κεντρική Τράπεζα ως εχέγγυο για να λάβει ζεστό, φρεσκοκομμένο χρήμα.

«Η τραπεζική δραστηριότητα δεν αφορά τον δανεισμό χρήματος. Για να δανείσεις χρήματα πρέπει να έχεις χρήματα», Χάιμαν Μίνσκι. Αν ο τραπεζίτης δεν περιορίζεται από τα κεφαλαιακά του αποθέματα, τι τον περιορίζει; Σε σύγχρονες καπιταλιστικές οικονομίες, που οι ιδιωτικές τράπεζες έχουν την Κεντρική Τράπεζα από πίσω τους, το μόνο εμπόδιο ενός τραπεζίτη στο να δανείζει όποιον θέλει όσα θέλει είναι ο φόβος του Κεντρικού Τραπεζίτη ή της κρατικής ρυθμιστικής τραπεζικής Αρχής (σε χώρες όπου η Κεντρική Τράπεζα δεν παίζει η ίδια τον ρυθμιστικό ρόλο). Αν, κάποια στιγμή, η Κεντρική Τράπεζα ελέγξει τα βιβλία του τραπεζίτη και βρει ότι ο λόγος των ποσών που έχει δανείσει, ή στοιχηματίσει, προς τα αποθεματικά του είναι μεγαλύτερος, π.χ., του 25 προς 2, ελλοχεύει ο κίνδυνος να του επιβάλει να βρει περισσότερα κεφάλαια (κάνοντας αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η οποία μπορεί να απειλήσει την εξουσία του τραπεζίτη εντός του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας) ή να μειώσει τα δάνεια που δίνει (φέρνοντάς τον σε δύσκολη θέση απέναντι σε πελάτες του που έχουν ανάγκη να δανείζονται νέα ποσά για να… αποπληρώνουν τα προηγούμενα χρέη τους).

Γιατί δεν δανείζουν οι ελληνικές τράπεζες τον τελευταίο καιρό; Για πολλούς λόγους, εκ των οποίων ο βασικός είναι ο εξής: επειδή γνωρίζουν ότι ένας σοβαρός και τίμιος έλεγχος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), ο οποίος (αντίθετα με τις έως τώρα παρωδίες-ελέγχους από τις ελληνικές Αρχές και την Blackrock) θα λάβει υπόψη του τα «κόκκινα δάνεια», θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι βαθιά πτωχευμένες, παρά τα 41-50 δισ. που έχουν λάβει από το πτωχευμένο ελληνικό Δημόσιο ως ενέσεις κεφαλαίων (το οποίο Δημόσιο, με τη σειρά του, τα δανείστηκε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, τον ESM).
Μια τέτοια κατάληξη θα οδηγήσει στην απώλεια του ελέγχου των τραπεζών από τους σημερινούς τους ιδιοκτήτες, καθώς θα είναι πολύ δύσκολο για την Τρόικα άλλη μια φορά να τους χαρίσει δισεκατομμύρια κρατικού, και δανεικού, χρήματος χωρίς το κράτος (των Αθηνών ή των Βρυξελλών) να τους δείξει την πόρτα της εξόδου από τις διοικήσεις.

«Από όλους τους πιθανούς τρόπους να οργανώνεται το τραπεζικό σύστημα, η σημερινή οργάνωσή του είναι ο χείριστος», Σερ Μέρβιν Κινγκ, έως πρόσφατα διοικητής της (Κεντρικής) Τράπεζας της Αγγλίας Δείτε τώρα πώς αυτο-παγιδεύτηκαν η ΕΚΤ και το Eurogroup: τέσσερα χρόνια τώρα επιβάλλουν στους πολίτες (Βορρά και Νότου) άμεσα και έμμεσα χαράτσια που καταλήγουν σε κεφάλαια που δίνονται στους τραπεζίτες με σκοπό να κρατιούνται, κάπως, τα προσχήματα όσον αφορά την «κεφαλαιοποίηση» των τραπεζών τους. Όμως, για να δοθούν αυτά τα χρήματα στα κράτη, τα οποία τα δίνουν στις τράπεζες, επιβλήθηκαν τόσο εξοντωτικές πολιτικές λιτότητας που η οικονομία στέρεψε, οι καταθέσεις συρρικνώθηκαν (είτε επειδή οι καταθέτες τις χρησιμοποίησαν για να ζήσουν είτε επειδή τις φυγάδευσαν σε ασφαλέστερους προορισμούς), οι δανειζόμενοι πτώχευσαν και, έτσι, οι μαύρες τραπεζικές τρύπες ξανα-μεγάλωσαν.
Βέβαια, οι τράπεζες θα μπορούσαν να δανείζουν απεριόριστα ακόμα και υπό αυτές τις ζοφερές συνθήκες, εφόσον οι τραπεζίτες δεν φοβόντουσαν τον έλεγχο από την ΕΚΤ. Έλα όμως που η Ευρώπη, τον τελευταίο χρόνο, έχει εξουσιοδοτήσει την ΕΚΤ να προβεί (από το 2014) σε αυστηρούς ελέγχους, δημιουργώντας μάλιστα μια ολοκαίνουργια διεύθυνση στη Φρανκφούρτη με αυτόν το σκοπό!

Τι να κάνει τώρα η ΕΚΤ; Αν κάνει σοβαρούς και τίμιους ελέγχους, θα θυσιάσει στην πυρά τους τραπεζίτες που τόσα χρόνια στηρίζει η ίδια και οι φορολογούμενοι (άθελά τους), φανερώνοντας μάλιστα σε όλους τον παραλογισμό των «πακέτων διάσωσης» της Ελλάδας, (των τραπεζών) της Ισπανίας, της Ιρλανδίας κ.λπ. Καθώς τα κράτη δεν μπορούν να ξεζουμίσουν κι άλλο τους φορολογούμενους, οι τίμιοι έλεγχοι της ΕΚΤ θα εξαναγκάσουν την Ευρώπη να βρει τρόπο να κρατικοποιήσει όλες τις ελληνικές τράπεζες και πολλές από τις ευρωπαϊκές.
Αν, από την άλλη, δεν κάνει σοβαρούς ελέγχους, οι τραπεζίτες «μας» θα αφηνιάσουν και πάλι δανείζοντας απεριόριστα σκοτεινούς επιχειρηματίες και πολιτικούς. Ποια από αυτές τις δύο εναλλακτικές νομίζετε ότι θα επιλέξει η ΕΚΤ;
Να, λοιπόν, πώς εξηγείται το γαϊτανάκι στο Eurogroup που καταλήγει σε ένα αυθαίρετο, αστείο ποσό (σε σχέση με το μέγεθος των μαύρων τρυπών τους) ως απαιτούμενο για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών «μας». Εξηγείται ως άλλη μια άθλια και δειλή ευρωπαϊκή απόφαση να κάνουν τα στραβά μάτια στο καρκίνωμα των τραπεζών, με αποτέλεσμα η τραπεζική πίστη να παραμείνει κοντά στο μηδέν, και στο διηνεκές, καταδικάζοντας με αυτό τον τρόπο τις υγιείς επιχειρήσεις.
Οι μόνοι που έχουν λόγο να χαμογελούν είναι οι τραπεζίτες που παραμένουν κυρίαρχοι, εκμεταλλευόμενοι τη μανία με την οποία οι Eυρωπαίοι ηγέτες μας αρνούνται να παραδεχθούν την αποτυχία τους.
Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014 – 09:51


Η έξοδος στις αγορές και οι …αντιρρήσεις στο ΥΠΟΙΚ
Του Γιάννη Αγγέλη
Η διαφαινόμενη δοκιμή επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές σε λιγότερο από δύο μήνες με πενταετές ομόλογο 2 δισ. ευρώ αν και καθ΄ όλα έτοιμη, συναντά αντιρρήσεις ακόμα και μέσα στο ΥΠΟΙΚ.
Σύμφωνα με “απόψεις” που εκφράζουν επιτελικά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, στην ηγεσία του ΥΠΟΙΚ διατυπώνονται επιφυλάξεις για την έκδοση του ομολογιακού δανείου αν και αναγνωρίζεται ότι “οι προϋποθέσεις για μία επιτυχή έκδοση είναι παρούσες και θα ενισχυθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο…”.
Οι “επιφυλάξεις” έχουν να κάνουν, όπως διευκρινίζεται αρμοδίως, με επιχειρήματα τα οποία ακούνε το τελευταίο διάστημα οι επιτελείς του ΥΠΟΙΚ στις Βρυξέλλες και τα οποία συγκλίνουν σε ένα σημείο : “Η Ελλάδα αν επιμείνει να αποδείξει μέσω του εξωτερικού δανεισμού ότι αυτονομείται ως προς την κεφαλαιακή της επάρκεια δεν αποκλείεται να την αφήσουμε …να το πετύχει”.
Με άλλα λόγια η έμφαση στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές θα επηρεάσει τις κρίσιμες διαδικασίες για την νέα αναδιάρθρωση του χρέους που θα πρέπει να ξεκινήσει το Β΄ εξάμηνο του έτους. Και αυτό κανείς δεν θέλει ούτε να το σκέπτεται στην κυβέρνηση…
Παράλληλα όμως μία έκδοση ομολογιακή προεκλογικά από την Ελλάδα εκλαμβάνεται – παρά τις επιφυλάξεις της τρόικας – ως μία εξέλιξη που βάζει και την Αθήνα στον δρόμο της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, γεγονός που τόσο το Βερολίνο όσο και το Παρίσι αντιμετωπίζουν πολύ ευνοϊκά γιατί “αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της πολιτικής που έχει ακολουθηθεί” και αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο στην εσωτερική τους προεκλογική συζήτηση.
Βέβαια η συζήτηση αυτή έχει άμεση συνάρτηση και με τον παράλληλο κύκλο διαπραγμάτευσης ο οποίος αφορά στην κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού 2014 – 2016 που παραμένει σε εκκρεμότητα και ο οποίος συνδέεται με το τρίτο δάνειο και τις δεσμεύσεις που θα το συνοδεύουν είτε αυτές συνεχίσουν να αποκαλούνται μνημόνιο είτε αναπτυξιακό πρόγραμμα... Αλλά αυτή είναι μια συζήτηση που θα ανάψει μετεκλογικά.
Παρ΄ όλα αυτά, τα τελευταία 24ωρα στην Αθήνα οι ζυμώσεις για τον χρόνο και το εύρος της επιστροφής στις αγορές έχουν πυκνώσει και αποτελούν το επόμενο βήμα μετά την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης και την συμφωνία με την τρόικα καθώς και η Ελλάδα μπαίνει στον προεκλογικό κύκλο εν όψει Ευρωεκλογών και δημοτικών εκλογών.
Σε επιτοκιακό επίπεδο ήδη η έκδοση ομολόγου από την Τράπεζα Πειραιώς έδειξε περίπου τα επίπεδα που θα μπορούσε να κυμανθεί μια πενταετούς διάρκειας ομολογιακή έκδοση και οι εκτιμήσεις της αγοράς κάνουν λόγω για επιτόκιο που μπορεί να βρεθεί ακόμα και ελαφρά κάτω του 5%.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε τηλεοπτική εκπομπή μετατρέπεται το ΠΑΣΟΚ! Πλήρες Ρεπορτάζ!

Την απόφαση να ακολουθήσει αντίστροφη πορεία από εκείνη του προέδρου του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταυρου Θεοδωράκη ο οποίος ως γνωστόν μετέτρεψε πριν λίγο καιρό την τηλεοπτική του εκπομπή σε πολιτικό κόμμα, έλαβε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Προηγήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους με παρουσία όλων των πρωτοκλασσάτων στελεχών της δημοκρατικής παράταξης.

Τα πολύ χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ τον τελευταίο καιρό που δείχνουν ότι το κόμμα βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης μονοπώλησαν φυσικά την συζήτηση καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης και οδήγησαν αναπόφευκτα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο σε μία ιστορική απόφαση για τον πολιτικό φορέα στον οποίο ηγείται.

Ειδικότερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρότεινε στα στελέχη της δημοκρατικής παράταξης την άμεση μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ σε εβδομαδιαία κωμική τηλεοπτική εκπομπή μικρής διάρκειας η οποία θα αποτελεί ένα είδος remake της εκπομπής ”The Benny Hill Show” που παρουσίαζε ο γνωστός Άγγλος Κωμικός Μπένι Χιλ την δεκαετία του 70 . Με την πρόταση αυτή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν όλα τα πολιτικά στελέχη του κόμματος. Η επιλογή αυτή του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν ήτανε τυχαία όπως εξήγησε και στα στελέχη του αφού ο Μπένι Χιλ μοιάζει πάρα πολύ εμφανισιακά με αυτόν σε σημείο που να αποτελεί σχεδόν σωσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ!
 
Δείτε και μόνοι σας πόσο απίστευτα μοιάζουν:

bennyshow

Η νέα αυτή τηλεοπτική εκπομπή θα έχει τον τίτλο The Benny Zell Show και για τις ανάγκες των  γυρισμάτων θα χρησιμοποιούνται  ως τηλεοπτικά studio τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με την προσθήκη σε αυτά του κατάλληλου εξοπλισμού. Για την προβολή της τηλεοπτικής εκπομπής έντονο ενδιαφέρον έχει ήδη εκδηλώσει το MEGA ενώ βασικός χορηγός του τηλεοπτικού σατιρικού show θα είναι η Siemens.

Στην σατιρική αυτή εκπομπή στην οποία θα παρουσιάζονται τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχουνε τόσο πολιτικά στελέχη του κόμματος όσο και δημοσιογράφοι που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν την μεγάλη δημοκρατική παράταξη στις δύσκολες στιγμές της, όπως η Κάτια Μακρή και ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος. Κεντρικό πρόσωπο της εκπομπής θα είναι φυσικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η συνέχεια επί της οθόνης!

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κάντε Επανάσταση Τώρα!

Οι εξόχως καταθλιπτικές στιγμές που ζούμε ως έθνος, ως πατρίδα, ως λαός, έχουν φτάσει πολλούς από εμάς σε απεγνωσμένες σκέψεις και διαλόγους. Οι περισσότεροι σκέφτονται λύσεις ριζικές και μέτρα ακραία: άλλοι αναπολούν τον Παπαδόπουλο, άλλοι φαντασιώνονται ερυθρές επαναστάσεις, άλλοι λαϊκές επιδρομές και λαϊκά δικαστήρια κλπ. Είναι απολύτως φυσιολογικό να πέφτεις σε σφάλματα και αντιφάσεις, όταν προσπαθείς να δώσεις εν θερμώ λύσεις σε χρόνια και σύνθετα προβλήματα.

Η ψύχραιμη και λογική προσέγγιση επιβάλλει πρώτα τον εντοπισμό και τη συγκεκριμενοποίηση-σκιαγράφηση του προβλήματος και των αιτιών του και έπειτα την προσπάθεια για εξεύρεση λύσης. Κάνοντας λοιπόν έναν σύντομο απολογισμό των τελευταίων εκατόν ογδόντα τεσσάρων (από το 1830) ετών που είμαστε -τουλάχιστον τύποις- ανεξάρτητοι, μπορούμε να εντοπίσουμε τα βαθύτερα αίτια της κατάντιας μας στα ακόλουθα:

1ον.  Ποτέ δεν ήμασταν πραγματικά ανεξάρτητοι, αλλά άλλοτε αφανώς και άλλοτε εμφανώς ήμασταν υποχείριο του “ξένου παράγοντα”, ο οποίος εξασφάλιζε τα συμφέροντά του δια της δικής μας υπανάπτυξης.

2ον.  Ποτέ δεν υπήρξε πραγματική δημοκρατία, αλλά πάντοτε υπήρχε διαπλοκή των εξουσιών, οι οποίες, με μοχλό τη νομοθετική εξουσία, μέσω ενός συστήματος αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας, όριζαν τα πράγματα προς όφελος του ξένου παράγοντα και τα μικροσυμφέροντα των ντόπιων υπαλλήλων του. Οι θεσμοί ατόνισαν ή και εξευτελίστηκαν και το χειρότερο εις απόλυτη γνώση του λαού (πλήρης ηθικός ξεπεσμός).

3ον.  Στο πλαίσιο αυτό ποτέ δεν υπήρξε ή δε θα μπορούσε να υπάρξει πραγματική συμμετοχική δημοκρατία, καθώς στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού καλλιεργήθηκε τεχνηέντως (ΜΜΕ, θεάματα, παιδεία, πολιτικές πρακτικές) μια ραγιαδική νοοτροπία, πολιτών ενός προτεκτοράτου-μπανανίας με εξυψωμένα τα κατώτερα ένστικτά του. Έναν τέτοιο λαό η προπαγάνδα και η ρουσφετολογική πρακτική τον τιθάσευσε, παρά την εγγενή του ατίθαση λογική.

4ον.  Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω και εκμεταλλευόμενοι την αγανάκτηση των πολιτών,αλλά και προσωπικές φιλοδοξίες, υπήρξαν κάποιες περίοδοι διακυβέρνησης μη κατευθυνόμενης
απο ξένους παράγοντες.Οι κυβερνήσεις αυτές όμως,είτε επειδή επιβλήθηκαν είτε επειδή δεν είχαν τη λαϊκή συναίνεση, παρ’ ότι ίσως ωφέλησαν το τόπο, ανατράπηκαν είτε με δολοφονίες είτε
με πραξικοπήματα.

Συναφώς η κουλτούρα και η γενικευμένη νοοτροπία του λαού και των ηγετών μιας χώρας αποτελούν βασικό παράγοντα για την καλλιέργεια ή όχι ενός υγιούς πολιτεύματος. Αν περιδιαβούμε τον πλανήτη θα καταλάβουμε ότι οι ισχυρές δυνάμεις και οι μυστικές τους υπηρεσίες αλλιώς αντιμετωπίζουν τον Αφρικανό, αλλιώς τον Κινέζο, αλλιώς τον “Βαλκάνιο”, αλλιώς τον Ρώσο και τους παλιούς δορυφόρους του και αλλιώς τον “Ευρωπαίο”. Θα ήταν το ίδιο εύκολο να ρίξεις τοξικά απόβλητα στη Μύκονο όσο στις ακτές της Σιέρα Λεόνε; Θα ήταν το ίδιο εύκολο να λαδώνεις κόμματα και επιτροπές στη Σουηδία όσο στην Ελλάδα; Θα ήταν το ίδιο εύκολο να επιβάλλεις στρατιωτικά καθεστώτα στο Βέλγιο όσο στη Λατινική Αμερική; Σίγουρα όχι!

Η νοοτροπία σε συνδυασμό με διάφορους γεωστρατηγικούς παράγοντες καθορίζουν το προφίλ μιας χώρας και κατά πόσο αυτή είναι ευάλωτη στην εκμετάλλευση και τον εξανδραποδισμό. Ακόμη, πολλές φορές η ίδια η αλλαγή της νοοτροπίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται (πολιτικές επιλογές, συμμετοχή στα κοινά, αδιαφορία ή φιλότιμη συνεργασία, ομόνοια ή διχασμός), αλλάζει και το γεωπολιτικό status μιας χώρας και μπορεί να τη μετατρέψει από βαλκάνια σε… αφρικανική! (…)

Στην ιστορική αυτή συγκυρία κατά την οποία η πατρίδα μας για τους προαναφερθέντες λόγους οδηγείται με ταχύτατους ρυθμούς στην αφρικανοποίηση, για την εξυπηρέτηση ισχυρών γεωστρατηγικών συμφερόντων, απαιτείται μια επανάσταση ριζική, καταλυτική, μια επανάσταση που θα ανατρέψει τα ξένα συμφέροντα και θα οδηγήσει το έθνος στην νεκρανάστασή του: μια επανάσταση νοοτροπίας και ηθών!

Αυτή η επανάσταση, τόσο εσωτερική όσο και εξωτερική, θα ριζώσει βαθειά στα μύχια του λαού και θα διαποτίσει με τα ιδανικά της την ελληνική κοινωνία, μπολιάζοντας τις προαιώνιες παραδόσεις μας με το νέο και το καινοτόμο στο πλαίσιο ενός νέου ελληνικού πολιτισμού. Απ’ αυτήν την επανάσταση θα προέλθουν νέες πολιτικές δυνάμεις οι οποίες με τη συναίνεση του αναγεννημένου λαού, θα μπορέσουν να αναζωογονήσουν την πατρίδα και το έθνος.

Όλα αυτά φαίνονται και -ίσως είναι- πολύ μακρυνά και ιδεατά, αλλά έτσι πρέπει να είναι κάθε ΟΡΑΜΑ!


koinonikianatoli

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θα «πνιγεί» σε μια γουλιά… γάλα η κυβέρνηση;

Παρά τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για τη συμφωνία με την Τρόικα, η οποία κατά το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών υποχώρησε σε όλα και δεν πήρε τίποτα, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρούς τριγμούς.

Τα νέα μέτρα που θα πάνε στη Βουλή και χωρίς να έχει δει κανείς το κείμενο της συμφωνίας προκαλούν πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου και στο ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο αν τελικά θα περάσουν από το κοινοβούλιο χωρίς απώλειες.

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει η στάση που θα τηρήσει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Μπορεί να λέει σε όλους τους τόνους ότι το τελευταίο που θα πράξει θα είναι η «αποσταθεροποίηση» της κυβέρνησης, ωστόσο χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αναγκάστηκε να του τηλεφωνήσει, ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η ψήφος του, ειδικά, στο νόμο για τις τράπεζες δεν είναι δεδομένη.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος διαφωνεί με τη ρύθμιση για τη διάρκεια ζωής του γάλακτος

Μάλιστα φέρεται να είναι με το ένα πόδι εκτός κυβέρνησης και δεν αποκλείεται το αργότερο έως την Κυριακή, να ανακοινώσει την παραίτησή του.

Από την αρχή είχε εκφράσει την έντονη διαφωνία του για τις προωθούμενες αλλαγές στη νομοθεσία γύρω από το γάλα και το πότε αυτό θα μπορεί να φέρει την ένδειξη “φρέσκο”, και τώρα που επήλθε η σχετική συμφωνία με την τρόικα, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εμμένει στην αρνητική του στάση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έχει επανειλημμένα εκφραστεί δημόσια κατά της επιμήκυνσης της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος, καθώς θεωρεί ότι αυτή θα επιφέρει πλήγμα στον πρωτογενή τομέα.

“Αν η διάρκεια ζωής του γάλακτος είναι η αιτία των υψηλών τιμών, τότε γιατί το μακράς διαρκείας είναι ακριβότερο; Επίσης, στην έκθεση υποστηρίζεται ότι το κόστος των επιστροφών που επιβαρύνει την τιμή είναι 5%. Αν αυτό ισχύει, τότε η εξοικονόμηση για μια τετραμελή οικογένεια είναι 1,5 ευρώ τον μήνα. Γι” αυτό λοιπόν, πρέπει να δούμε πού υπάρχουν στρεβλώσεις», είχε δηλώσει ο κ. Χαρακόπουλος λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΟΟΣΑ, η οποία περιελάμβανε τη σύσταση προς την Ελλάδα για επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος.

Τώρα, ο κ. Χαρακόπουλος εμφανίζεται δυσαρεστημένος από τις εξελίξεις και πληροφορίες θέλουν τον αναπληρωτή υπουργό να προγραμματίζει δηλώσεις εντός της εβδομάδας, αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή. Το τι θα πει παραμένει άγνωστο, με το ενδεχόμενο της παραίτησης από το υπουργείο και αργότερα της καταψήφισης του κυβερνητικού νομοσχεδίου να μη θεωρείται καθόλου απίθανο.

Άγνωστη παραμένει και η στάση που θα κρατήσει ο υποψήφιος για το δήμο της Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος προειδοποιεί ότι δεν θα διστάσει να καταψηφίσει τη ρύθμιση για την ενιαία τιμή του βιβλίου.

Για το γάλα διαφωνεί και ο πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος εκλέγεται στη Λάρισα.

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αφοί Σαμαρά - Απολύσεις Α.Ε

Οποία σύμπτωσις… Με την ίδια ευκολία που ο πρωθυπουργός της χώρας μοίρασε ψίχουλα – καθρεφτάκια στους ιθαγενείς από ένα πλεόνασμα που δημιουργήθηκε από την εξαθλίωση της κοινωνίας, το Κολέγιο Αθηνών-Ψυχικού όπου προεδρεύει ο αδερφός του Πρωθυπουργού,
Αλέξανδρος Σαμαράς μοιράζει ανεξέλεγκτα παράνομες απολύσεις, αγνοώντας προκλητικά αποφάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων της εκπαίδευσης και του ΣτΕ.

Με νέα επιστολή του προς το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΠΣΕ) Ανατ. Αττικής η διοίκηση του Κολλεγίου Αθηνών-Ψυχικού δηλώνει ανερυθρίαστα ότι η ιδιωτική εκπαίδευση δεν διέπεται από το Σύνταγμα και το νομοθετικό πλαίσιο που απορρέει από αυτό, αλλά από τη μνημονιακή νομοθεσία και ξεχασμένους νόμους του 1920 και του 1955 που αναφέρονται σε …οικόσιτους υπηρέτες!

Επομένως οι εκπαιδευτικοί πρέπει να απολύονται μαζικά και αναιτιολόγητα, χωρίς ίχνος αξιολογικής διαδικασίας, ανεξαρτήτως προσφοράς και προσόντων. Επομένως (όπως άλλωστε εύγλωττα διατυπώνεται στην επιστολή) τα αρμόδια όργανα της πολιτείας δεν έχουν καμιά αρμοδιότητα εποπτείας στην ιδιωτική εκπαίδευση, μετατρέποντάς την από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα. Για τον Πρόεδρο του Κολλεγίου Αθηνών-Ψυχικού προφανώς το άρθρο 16 του Συντάγματος και ο εκτελεστικός του νόμος 682/77 δεν υφίστανται, διότι παρέχουν ακόμη ψήγματα προστασίας στο δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης και στην αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών λειτουργών.

Οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει, σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Σαμαρά, να είναι λειτουργοί της εκπαίδευσης, αλλά αναλώσιμα υλικά που θα ανακυκλώνονται μόλις παλιώσουν και …ακριβύνουν. Οι εκπαιδευτικοί δεν θα πρέπει να έχουν λόγο και άποψη, δεν θα πρέπει να αξιολογούν αντικειμενικά και να υπογράφουν τίτλους με αξία, αλλά να διεκπεραιώνουν αμίλητοι τις εντολές του σχολάρχη και τις όποιες απαιτήσεις των ισχυρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!