EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Συνεχόμενες επιθέσεις από πολίτες.. καταγγέλλουν οι εφοριακοί

Νέο κρούσμα προπηλακισμών εις βάρος εφοριακών, αυτή τη φορά στη ΙΖ' ΔΟΥ Αθηνών, στο Βύρωνα.

Μία ακόμα επίθεση σε βάρος υπαλλήλων εφοριών καταγράφηκε και χθες, καθώς ομάδα περίπου 70 πολιτών, με φωνές και συνθήματα κατά των φόρων του Μνημονίου, κινήθηκε απειλητικά κατά εφοριακών στην ΙΖ΄ ΔΟΥ Αθηνών, στο Βύρωνα.

Μετά την είσοδο της στη ΔΟΥ, η ομάδα των πολιτών επιδόθηκε σε προπηλακισμούς, ύβρεις και απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητος σε βάρος υπαλλήλων και του διευθυντή, εκτοξεύοντας και ποτήρια με καφέδες, χωρίς όμως να αναφερθούν τραυματισμοί.

Παρά την παρουσία αστυνομικής δύναμης, καμία σύλληψη δεν έγινε.

Η ομοσπονδία των εφοριακών εξέδωσε ανακοίνωση για τη νέα επίθεση. Όπως αναφέρει η ΠΟΕ-ΔΟΥ, τα κρούσματα βίας και λαϊκής εκτόνωσης στις ΔΟΥ συνεχίζονται, ενώ οι εφοριακοί (που απλά κάνουν τη δουλειά τους) συνεχίζουν να βρίσκονται κάτω από καθεστώς φόβου και τρόμου.

«Πιστεύουμε ότι η επίθεση στους εφοριακούς, αποπροσανατολίζει από αυτούς που έχουν την ευθύνη, και απαλλάσσει τους πραγματικά υπεύθυνους» τονίζει η Ομοσπονδία και καλεί την πολιτική ηγεσία να προστατέψει και να περιφρουρήσει τους εργαζόμενους και να αναλάβει την ευθύνη της για την απόγνωση, στην οποία έχει οδηγήσει την κοινωνία, με τους πολλούς και άδικους φόρους, την πολυνομία και την αντινομία.

Παράλληλα, καλεί τους πολίτες «να συντονίσουμε τον αγώνα ενάντια στη φορολογική βαρβαρότητα, τα χαράτσια και τις κατασχέσεις, αντί να στρέφεται η μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης».

Την τελευταία διετία, πάντως, έχουν αυξηθεί τα κρούσματα οργανωμένων ή μεμονωμένων επιθέσεων, ακόμα και με τη χρήση όπλων σε βάρος υπαλλήλων των ΔΟΥ ή ελεγκτών, που διενεργούν ελέγχους στην αγορά.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Kρητικός γιατρός που σόκαρε το Ευρωκοινοβούλιο με τα λόγια και τις φωτογραφίες του

Εκείνο που σκόπιμα παραβλέπει ο υπουργός Υγείας και δεν σκέφτηκαν να κάνουν οι θιγόμενοι από τη λεγόμενη "μεταρρύθμιση" στον τομέα της υγείας έπραξε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου και μέλος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Νικολαράκης.

Συγκέντρωσε δηλαδή όλα εκείνα τα στοιχεία που δείχνουν πως η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα η υγεία στη χώρα μας έχει πάρει διαστάσεις προβλήματος ανθρωπιστικής φύσεως (ανάμεσα τους και δημοσίευμα του εγκυρότερου ξένου ιατρικού περιοδικού Lancet που μιλάει για την Ελληνική κρίση στην υγεία) και μετέβη στις Βρυξέλλες όπου τα παρέθεσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενημερώνοντας σχετικά και τον ίδιο τον Επίτροπο Υγείας.

Ο κ Νικολαράκης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και το Νίκο Ψιλάκη τόνισε ότι η επίσκεψη του στις Βρυξέλλες επιβεβαίωσε εκείνο που φοβόταν, ότι δηλαδή εκεί γνωρίζουν τα τεχνοκρατικά στοιχεία της δήθεν μεταρρύθμισης στο χώρο της υγείας αλλά δεν έχουν ιδέα για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στον άνθρωπο.

Όπως χαρακτηριστικά τους εξήγησε, «Εδώ χτυπά η καρδιά της Ευρώπης, 3000 χιλιόμετρα όμως από εδώ σπαράζει και ραγίζει η καρδιά του Έλληνα πολίτη. Εμείς οι Έλληνες γιατροί δεν ήρθαμε εδώ για να ζητήσουμε ελεημοσύνη...Ήρθαμε να σας ενημερώσουμε ότι όπως κάθε οικονομική κρίση αυτού του μεγέθους, σαν αυτή που πλήττει την πατρίδα μας σήμερα, συνοδεύτηκε από κρίση ανθρωπιστικής φύσεως. Τα ίδια έχουν γίνει στο παρελθόν, έτσι γίνεται και σ εμάς σήμερα. Το ζήτημα της υγείας στην Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μείζον πρόβλημα ανθρωπιστικής φύσεως".

Για να στηρίξει τις απόψεις του ο κ Νικολαράκης πήγε κρατώντας στα χέρια του συγκεκριμένα στοιχεία, που ουδείς στο Ευρωκοινοβούλιο αμφισβήτησε.

Μίλησε για τα 4 εκ Ελλήνων που βρίσκονται σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας με ετήσια έσοδα λιγότερα των 4.000 ευρώ, για το 1,5 εκατομμύριο των ανέργων , για τους 750.000 πολίτες που είναι ανασφάλιστοι χωρίς καμία πρόσβαση στο ΕΣΥ, (ανάμεσα τους και χιλιάδες παιδιά που δεν έχουν καν εμβολιαστεί), για την αύξηση των κρουσμάτων AIDS , για την αύξηση κατά 30% των ασθενών που προσέρχονται στα κρατικά θεραπευτικά ιδρύματα τα τελευταία 4 χρόνια και πολλά άλλα.

Ο ίδιος παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όπου εργάζεται με τους 68 γιατρούς πριν το 2009 και τους 48 σήμερα, επίσης παρέθεσε στοιχεία του μεγαλύτερου Μαιευτηρίου της Αθήνας όπου μητέρες εγκαταλείπουν κρυφά τα βράδια τα παιδιά τους, μετά την αποθεραπεία τους, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν το κόστος νοσηλείας τους.

Δεν αρκέστηκε όμως μόνο εκεί. Έκανε κι ένα βήμα παραπέρα και έδειξε σειρά φωτογραφιών με ανήμπορους κατάκοιτους ανθρώπους , ανθρώπους με παραπληγία 100% που η αρμόδια υγειονομική επιτροπή τους στερεί το σχετικό επίδομα χαρακτηρίζοντας τους ως μη παραπληγικούς.

Όπως τους εξήγησε ο κ Νικολαράκης ,80.000 άνθρωποι είναι σήμερα στην Ελλάδα στο κρεβάτι περιμένοντας τις ανύπαρκτες επιτροπές να αποφανθούν για την αδυναμία τους να λειτουργήσουν όπως όλοι εμείς ώστε να πάρουν το επίδομα που δικαιούνται .

Τα λεγόμενα του ψυχιάτρου στην ειδικότητα, από τον Άγιο Νικόλαο , φαίνεται να έγιναν κατανοητά από τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών και όπως ο ίδιος είπε διαπίστωσε πως σε δύο σημεία, τουλάχιστον, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε την παρέμβαση τους. Το ένα έχει να κάνει με τα μη εμβολιασμένα παιδιά και το άλλο με τους κατάκοιτους ασθενείς που περιμένουν να περάσουν από επιτροπές.

Ο κ Νικολαράκης φέρεται αποφασισμένος να φτάσει το θέμα μέχρι και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας καθώς όπως είπε «ως γιατροί δεν θεραπεύουμε νούμερα αλλά ανθρώπους»

Εξάλλου ο ίδιος θεωρεί υποχρέωση της ΕΕ να παρέμβει και να δώσει λύση «Όταν με υποκριτικό τρόπο η Ευρώπη στηρίζει ανθρώπους στην υποσαχάρια Αφρική καλό είναι να βλέπει και τι γίνεται στην αυλή της» σημειώνει χαρακτηριστικά.

ekriti.gr
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Der Spiegel: Το ελληνικό σύστημα υγείας προ της κατάρρευσης ... Ακούς Άδωνη ;

«Φανταστείτε ότι οι δαπάνες για το γερμανικό σύστημα υγείας θα έπρεπε να μειωθούν κατά 160 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο προϋπολογισμός για τα νοσοκομεία μας θα έπρεπε να μειωθεί στο ένα τέταρτο, οι δαπάνες για τα φάρμακα στο μισό. Κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο για εμάς.

Όμως στη χτυπημένη από την οικονομική κρίση Ελλάδα αυτό το πρόγραμμα λιτότητας είναι πραγματικότητα εδώ και έξι χρόνια. Συνέπειες αυτού του πικρού 'διαιτητικού χαπιού': μεγαλύτερη βρεφική θνησιμότητα, περισσότερες αυτοκτονίες και όλο και περισσότεροι ασθενείς οι οποίοι είναι πολύ φτωχοί για να αντέξουν το κόστος της θεραπείας τους».

Με αυτόν τον τρόπο προλογίζει το γερμανικό περιοδικό «Spiegel» ρεπορτάζ του για το ελληνικό σύστημα υγείας, που βρίσκεται «προ της καταστροφής», όπως τονίζει. Ανταποκριτές του βρέθηκαν στην ελληνική πρωτεύουσα και μίλησαν με τα θύματα της κρίσης, ανασφάλιστους ασθενείς, νέους επιστήμονες που ετοιμάζονται να φύγουν στο εξωτερικό, μαγαζάτορες που βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να καταστρέφονται.

Το ρεπορτάζ ξεκινά με την επίσκεψη στο νεκροταφείο συγγενών και φίλων ενός οδηγού ταξί, ο οποίος «δεν κατάφερε να επιβιώσει από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης». Έχασε τη δουλειά του, έμεινε ανασφάλιστος και στο τέλος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. «Θα μπορούσε να ζήσει ένα χρόνο ακόμα, να πάρει μια παράταση ζωής, όμως δεν μπορούσε να νοσηλευτεί γιατί ήταν ανασφάλιστος», λέει ένας στενός του φίλος.

Πολλοί από τους πολίτες για τους οποίους δεν φροντίζει το κράτος, αναζητούν βοήθεια στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Τη δραματική κατάσταση περιγράφει ο καρδιολόγος και ιδρυτής του κοινωνικού ιατρείου, κ. Γ. Βήχας. Δείχνει μια λίστα ασθενών με σοβαρές παθήσεις, κάποιοι εκ των οποίων χρειάζονται άμεση χειρουργική επέμβαση. Μεταξύ αυτών βρισκόταν και το όνομα του οδηγού που δεν πρόλαβε να βρει πρόσβαση σε θεραπεία κατά του καρκίνου.

Τρία εκατομμύρια Έλληνες δεν έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, τονίζει το ρεπορτάζ. «Είμαι άνεργη, δεν έχω ασφάλιση ούτε λεφτά για να πληρώσω τα φάρμακά μου» δηλώνει μία γυναίκα. Μία άλλη αναφέρει ότι χάρη στη στήριξη του ΜΚΙΕ χειρουργήθηκε δύο φορές για καρκίνο του στήθους. Αν αναγκαζόταν να πληρώσει δεν θα έκανε τίποτα, «θα πέθαινα» λέει με πλήρη συνείδηση.

Οι συνεργάτες του ΜΚΙΕ προσφέρουν εθελοντικά. Από τις αρχές του έτους μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, είχαν εξυπηρετήσει 19.359 ασθενείς, σύμφωνα με τα βιβλία επισκεψιμότητας. «Η κατάσταση στην υγεία είναι τριτοκοσμική, διαβητικοί δεν έχουν πρόσβαση στα φάρμακά τους, σε λίγα χρόνια αυτοί οι άνθρωποι θα έχουν εγκεφαλικά, νεφρικές ανεπάρκειες και θα κόβουμε πόδια» δηλώνει στο Spiegel ο κ. Βήχας.

Ένας διαβητικός ασθενής, που έχασε τη δουλειά του πριν από τρία χρόνια και είναι ανασφάλιστος, τονίζει πως «αν δεν υπήρχε το ΜΚΙΕ και ο κ. Βήχας, εγώ θα ήμουν νεκρός».

Στο Κοινωνικό Ιατρείο στη συνέχεια καταφτάνουν οι συγγενείς του νεκρού οδηγού, για να ευχαριστήσουν τον κ. Βήχα για την προσπάθεια που έκανε να βρει φάρμακα για τον καρκινοπαθή από δωρεές, η οποία όμως αποδείχτηκε μάταιη, σχολιάζει το Spiegel. «Του κλώτσου και του μπάτσου είμαστε. Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα» λέει ο στενός φίλος του ταξιτζή κλαίγοντας.

Το ρεπορτάζ συνεχίζει με τις σκληρές συνέπειες της κρίσης και της επιβαλλόμενης λιτότητας στην οικονομία: μία χώρα στο χείλος της καταστροφής, υγειονομικής και οικονομικής. Η ανεργία έχει ανέβει στο 28%. Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι επισκέπτονται ένα εμπορικό κέντρο που άλλοτε ήταν γεμάτο ζωή, τώρα όμως υπάρχουν μόνο κλειστά καταστήματα. Η ιδιοκτήτρια μίας από τις ελάχιστες επιχειρήσεις που έχουν απομείνει σε λειτουργία λέει: «Ο Ιανουάριος ήταν καταστροφή, προσπαθώ οριακά να επιβιώσω».

Με ένα μάθημα γερμανικών συνεχίζεται το ρεπορτάζ, το οποίο παρακολουθούν νέοι Έλληνες, κυρίως επιστήμονες, που ετοιμάζονται για τη φυγή τους στο εξωτερικό. Μία από τις μαθήτριες είναι μια 25χρονη ειδικευόμενη γιατρός, η οποία ζει ακόμα με τους γονείς της. «Σπούδαζε τόσα χρόνια, τόση κούραση και κόπος. Εδώ δεν έχει κανένα μέλλον» λέει η μητέρα της. Η ίδια λέει ότι θέλει να εργαστεί ως παιδίατρος στη Γερμανία και να υποστηρίξει οικονομικά και τους γονείς της. Περιγράφει τη δραματική κατάσταση με τους ανασφάλιστους πολίτες που καταφθάνουν καθημερινά στα νοσοκομεία και τη δύσκολη θέση των γιατρών που προσπαθούν να κάνουν το σωστό, δηλαδή να τους περιθάλψουν. «Η υγεία θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα κάτι που δεν συμβαίνει στην Ελλάδα της κρίσης» δηλώνει.

Το ρεπορτάζ κλείνει με μια κινητοποίηση υγειονομικών έξω από το υπουργείο Υγείας. Παρά την τραγική κατάσταση που καταγγέλλουν, η κυβέρνηση –με την οικονομική βοήθεια των δανειστών- ισχυρίζεται ότι ο «ασθενής Ελλάδα πάει καλύτερα...», καταλήγει το Spiegel αφήνοντας όμως μετέωρα τα επείγοντα ερωτήματα, γιατί δηλαδή οι δανειστές με το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας καταδίκασαν την υγεία του ελληνικού λαού.

ΠΗΓΗ
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βίντεο από την κατάληψη και τα επεισόδια στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη !

 Βίντεο από την κατάληψη και τα επεισόδια στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη !








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρωτογενές πλεόνασμα: Απάτη και εμπαιγμός…

Αν και έχει αναδειχθεί και τεκμηριωθεί από πολλούς η φρενοβλαβής ΑΠΑΤΗ της κυβέρνησης για το «πρωτογενές πλεόνασμα», θα σχηματοποιήσουμε και εμείς αυτό το μακάβριο αστείο των δωσίλογων του 4ου Ράιχ, τηλεγραφικά.
Αρχικά να διευκρινίσουμε τούτο:

Όταν κινεζοποιείς τους μισθούς και καρατομείς τις συντάξεις, όταν εφαρμόζεις δικτατορικά μέτρα ανελέητης φόρο-λεηλασίας φεουδαρχικού τύπου, όταν επιβάλλεις δεσμεύσεις κατασχέσεων, αρπαγές ακινήτων και πολλά άλλα, ΤΟΤΕ πράγματι μπορεί να «πετύχεις» πρωτογενές πλεόνασμα: Το «πλεόνασμα» από τις στραγγισμένες «φλέβες» της κοινωνίας, από το θάνατο του λαού…

Για τέτοιο πλεόνασμα μιλάει η κυβέρνηση και τέτοιο επιδιώκει να πετύχει: Μακάβριο αστείο και μακάβριος εμπαιγμός μας…

Πάμε τώρα στις «τακτικές» ΑΠΑΤΗΣ αυτού του «μακάβριου αστείου»: Του στρατηγικού στόχου της ολοκληρωτικής εξόντωσης του ελληνικού λαού:

α). Όταν μιλάς για «πρωτογενές πλεόνασμα» και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες ανέρχονται στα 4,36 δις. ευρώ (μεγαλύτερες από το πλεόνασμα που εξαγγέλλεις), αυτό αποτελεί αυθάδεια κοροϊδίας!!!

Αυθάδεια κοροϊδίας εις διπλούν, διότι η κυβέρνηση «καταπίνει» και τη «μαύρη τρύπα» στα Ασφαλιστικά Ταμεία (3 δισ. ευρώ).

Υπάρχει δηλαδή ένα «πλεόνασμα» 3 δισ. ευρώ όταν οι άμεσες και ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου (οι ανωτέρω) υπερβαίνουν κατά πολύ τα 7 δις. ευρώ…


Αυτή η λογιστική των μαθηματικών αλχημειών, της ΑΠΑΤΗΣ και του εμπαιγμού μας, ξεπερνάει κατά πολύ τη λογιστική Μητσοτάκη: 0+0 = 14%

β). Το απόγειο, όμως, της κοροϊδίας και του εμπαιγμού μας είναι το ποσόν του «πλεονάσματος» που θα μοιραστεί στα κατασπαραγμένα και κατά-λεηλατημένα θύματα της κυβέρνησης: Κάθε ένα από αυτά τα θύματα θα πάρει 500 ευρώ ετησίως, ήτοι… 1,5 ευρώ την ημέρα!

Τα ΚΛΟΠΙΜΑΙΑ ανά άτομο (κατά μέσον όρο) είναι 4.400 ευρώ (!) και ο Σαμαράς θα επιστρέψει στα θύματα της κυβερνητικής ληστείας ένα φιλοδώρημα 500 ευρώ, ήτοι… 1,5 ευρώ την ημέρα!!!

Διαβάστε πιο αναλυτικά το ανωτέρω άρθρο του Μπογιιόπουλου.


Αν όλα αυτά δεν αποτελούν πώρωση δολοφονικής αυθάδειας, σχιζοφρένεια ΑΠΑΤΗΣ, ΨΕΥΔΟΥΣ και ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ, τότε οι λέξεις έχουν χάσει κάθε σημασία.

Μας δολοφονούν ψυχρά και μεθοδευμένα και μας εμπαίζουν, χορεύοντας πάνω στα πτώματά μας.

Καιρός να εκραγεί το ΤΕΡΑΣΤΙΟ «πρωτογενές πλεόνασμα» της λαϊκής ΟΡΓΗΣ…


πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όταν δεν ντρέπονται οι ψεύτες, ντρέπονται τα ίδια τα ψέματα για λογαριασμό τους!

Από την ημέρα της εφαρμογής του Μνημονίου, τον Μάη του 2010, έχουν λεηλατήσει τον ελληνικό λαό. Του έχουν αρπάξει πάνω από 63 δισ. ευρώ – καθ’ ομολογία του Στουρνάρα. Αλλά, τώρα, αυτός ο λαός, ο λεηλατημένος, καλείται να πάρει μέρος στο… πανηγύρι που κήρυξε προχτές ο κ.Σαμαράς.
Διότι τώρα έχουμε… πλεόνασμα! Από το οποίο πλεόνασμα, ο λαός – ο λεηλατημένος – το 2014 θα λάβει μέρισμα.
Πόσο είναι το μέρισμα; Κάντε τη διαίρεση: 500 εκατομμύρια το πλεόνασμα προς 1.000.000 ασθενέστερους, ίσον 500 ευρώ ετησίως,
ήτοι… 1,5 ευρώ την ημέρα!


Περί αυτού πρόκειται! Τόσο αξίζουν οι εξαγγελίες του κ.Σαμαρά: 1,5 ευρώ… Δεν φτάνει, δηλαδή που η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου στήνει ψηφοθηρικό γλεντοκόπι πάνω στο κοινωνικό νεκροταφείο που προκάλεσε. Δεν φτάνει που το γλεντοκόπι γίνεται με ξένα κόλλυβα. Τα κόλλυβα του 1,5 ευρώ τα βαφτίζει και… «παντεσπάνι»!
*
Την ίδια στιγμή που προχτές ο κ.Σαμαράς έδινε νέα διάσταση στον «μαυρογιαλουρισμό», παριστάνοντας τον «Ρομπέν» του… 1,5 ευρώ, ερχόταν στην δημοσιότητα η έκθεση του ΟΟΣΑ. Προσέξτε: Δυο χρόνια μετά τις εκλογές, απ΄ όταν δηλαδή οι Σαμαράς – Βενιζέλος ζητούσαν ψήφο ειδάλλως όπως έλεγαν η Ελλάδα δεν θα είχε τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα, το 18% των Ελλήνων δεν διαθέτει χρήματα ούτε για να αγοράσει τρόφιμα!

Πρόκειται για ποσοστό – συμφώνα με την έκθεση – μεγαλύτερο κι από το αντίστοιχο στην Κίνα!



Αλλά ο κ.Σαμαράς θα δώσει… μέρισμα. Σε ποιους, όμως, θα το δώσει; Προσέξτε: Σύμφωνα με την ίδια έκθεση του ΟΟΣΑ, η απώλεια εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών την περίοδο 2007 – 2012 ήταν 4 φορές μεγαλύτερη από τα μέσα επίπεδα των κρατών της Ευρωζώνης!

Προσέξτε: Ανά άτομο η μέση αυτή απώλεια υπολογίζεται στην Ελλάδα στις 4.400 ευρώ! Αλλά ο κ.Σαμαράς, από το πλεόνασμα, θα δώσει μέρισμα: 1,5 ευρώ. Ολόκληρο…

Πάμε, όμως, να δούμε και τα άλλα «μαγικά» του πλεονάσματος:


Πρώτο «μαγικό»:
Σύμφωνα με τα στοιχεία Γενικής Κυβέρνησης για τον Ιανουάριο του 2014, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες ανήλθαν στα 4,36 δις. ευρώ. Ταυτόχρονα, η μαύρη τρύπα στα Ασφαλιστικά Ταμεία μόνο από τις συντάξεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα ανέρχεται στα 3 δισ. ευρώ.

Εντούτοις η κυβέρνηση και η τρόικα μιλούν για… πλεόνασμα! Πράγματι, λοιπόν: υπάρχει πλεόνασμα. Μπορεί, φυσικά, το πλεόνασμα να μην είναι οικονομικό και ταμειακό. Αλλά σίγουρα πρόκειται για αυθεντικό πλεόνασμα πολιτικής αγυρτείας, πολιτικής απάτης και αναίσχυντης (ευρω)ψηφοθηρίας.

Παρεμπιπτόντως: Καθόλου δεν πρέπει να εκπλήσσει ότι η «αδέκαστη» τρόικα, σε αυτό το έργο της εξαπάτησης, διατηρεί ρόλο συμπρωταγωνιστή δίπλα στην κυβέρνηση.

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που η ευρωενωσιακή οικογένεια του «πνεύματος και της ηθικής», ανάλογα με τα πολιτικά της παιχνίδια, τα κάθε λογής πλαστά στοιχεία που της χρειάζονται τα βρίσκει «άριστα»:
Από τα πλαστά στοιχεία με τα οποία μπήκαν όλες σχεδόν οι χώρες στην ΟΝΕ έως τα «σουάπ» του Παπαντωνίου. Και από τη «δημιουργική λογιστική» των κυβερνήσεων Σημίτη, έως τη «δημιουργική λογιστική» του Αλογοσκούφη και του Παπακωνσταντίνου.

Όλα «άριστα». Γιατί όχι και του Στουρνάρα…
*
Δεύτερο «μαγικό»: Λόγω πλεονάσματος θα έχουμε και «ανάπτυξη». Η οποία θα τροφοδοτηθεί και με την μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών. Αλλά, λόγω ακριβώς της μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, τα Ταμεία θα επιβαρυνθούν κατ’ έτος με νέα τρύπα ύψους 800 εκ. ευρώ! Τι σόι «ανάπτυξη» είναι αυτή, με τα Ασφαλιστικά Ταμεία εντελώς διαλυμένα;

Και τι είδους πρωθυπουργό «Χουντίνι» διαθέτουμε που λέει ότι θα δώσει 350 εκ. ευρώ στα Ταμεία από το πλεόνασμα για να καλύψει την τρύπα των 800 εκ. ευρώ; Σε ποια μαθηματικά το 350 είναι μεγαλύτερο του 800 (πλην, ενδεχομένως, των μαθηματικών του Μητσοτάκη, όπου το 0+0 έβγαζε… 14%);
*
Τρίτο «μαγικό»: Ανάμεσα στα άλλα, θα καλύψουν, λένε, την δαπάνη για την αποκατάσταση των μισθών των ένστολων και των δικαστικών. Από το πλεόνασμα, πάλι.

Αλλά η δαπάνη αυτή ανέρχεται στα 1,060 δισ. ευρώ.


Και το πλεόνασμα που θα διανείμουν (σσ: μη σπρώχνεστε, όλοι θα πάρετε…), το προσδιόρισαν στα 500 εκ. ευρώ. Επομένως «πόθεν»;

Μα, με τον συνήθη τρόπο: Με νέα φορολογικά μέτρα! Με κατάργηση και των τελευταίων επιδομάτων, όπως ακόμα και αυτό το επίδομα μητρότητας!

Αλλά δεν θα τα πουν «μέτρα». Θα τα βαφτίσουν ξανά… «ισοδύναμα». Και μόλις τα ανακοινώσουν θα ορκίζονται ότι «δεν» πρόκειται για νέα μέτρα. Καθότι, ως γνωστόν, ο κύριος πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι «δεν θα παρθούν νέα μέτρα». Ο λόγος του, δε, είναι συμβόλαιο. Επικυρωμένο και με φτηνό χαρτόσημο: Μόλις 1,5 ευρώ…
*
Εν κατακλείδι:

«Τα τελευταία τούτα χρόνια στον τόπο αυτό ειπώθηκαν τα χειρότερα ψέματα της Ιστορίας. Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μια και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα 'λεγαν» - (Μενέλαος Λουντέμης, «Οδός Αβύσσου- Αριθμός Ο»)


 Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος 
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σχολικοί φύλακες: Ποιοι μετακινούνται και ποιοι απολύονται (πίνακες)

Το ΑΣΕΠ κατήρτισε τους πίνακες κατάταξης υπαλλήλων των Δήμων ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων οι οποίοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Oι πίνακες που καταρτίσθηκαν ήταν οι εξής: α) πίνακες κατάταξης υπαλλήλων κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, β)πίνακα διάθεσης και γ) πίνακα υπαλλήλων που παραμένουν σε διαθεσιμότητα διότι δεν καταλαμβάνουν κάποια από τις θέσεις προτίμησής τους.

Τονίζεται ότι η μοριοδότηση των προσόντων των υπαλλήλων και η κατάρτιση των σχετικών πινάκων κατάταξης και διάθεσης βασίζονται αποκλειστικά στα στοιχεία όπως ακριβώς απεστάλησαν από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού και τις προτιμήσεις των ενδιαφερομένων.

Για λόγους διαφάνειας της διαδικασίας επιλογής του προσωπικού που θα διατεθεί μέσω της κινητικότητας σε διάφορους φορείς και προκειμένου να καταστεί δυνατός ο έλεγχος περί ορθής μοριοδότησης των προσόντων των υπαλλήλων βάσει των υποβληθέντων πινάκων με τα κριτήρια αξιολόγησης, οι πίνακες αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. και, όπως προβλέπεται, διαβιβάζονται για τις περαιτέρω ενέργειες στο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας για την έκδοση των τελικών πινάκων.

Δείτε τους πίνακες:




ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όλες οι λεπτομέρειες για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το Ενιαίο Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ηλεκτρονικό εισιτήριο) του ΟΑΣΑ που ανέδειξε την κοινοπραξία Τέρνα – LG CNS ως προσωρινό ιδιωτικό φορέα σύμπραξης, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και το χρονοδιάγραμμα του έργου. Το έργο πρόκειται να υλοποιηθεί σε 3 φάσεις που θα έχουν συνολική διάρκεια 24 μηνών (2 χρόνια).

Η πρώτη φάση θα ξεκινήσει αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, η οποία αναμένεται τον Αύγουστο του 2014. Μέχρι τότε, το Ελεγκτικό Συνέδριο θα πρέπει να έχει δώσει τη θετική γνωμοδότησή του, ενώ θα πρέπει να έχει  ολοκληρωθεί και η εξέταση δικαστικών προσφυγών (αν υπάρξουν) των υπό- λοιπων διαγωνιζόμενων. Εννοείται ότι αν η συμβασοποίηση καθυστερήσει, όλο το χρονοδιάγραμμα θα μετατεθεί χρονικά.  Κατά την πρώτη φάση η οποία θα διαρκέσει 12 μήνες (β εξάμηνο 2014- α εξάμηνο 2015) θα γίνουν όλες οι μελέτες εφαρμογής, θα οριστικοποιηθεί ο εξοπλισμός και το λογισμικό που θα χρησιμοποιηθεί, και θα γίνει η εγκατάσταση των Κέντρων Διαχείρισης Συστήματος (ΟΑΣΑ και φορέων).

Κατά τη δεύτερη φάση, η οποία θα διαρκέσει ένα εξάμηνο (β εξάμηνο 2015), θα γίνει η εγκατάσταση του εξοπλισμού και του λογισμικού των Κέντρων Διαχείρησης Σταθμών/Αμαξοστασίων, των Αυτόματων Μηχανών Έκδοσης Καρτών και των Τερματικών Έκδοσης Εισιτηρίων. Επίσης, θα τοποθετηθούν επικυρωτικά μηχανήματα και τουρνικέ σε 1750 λεωφορεία, 25ο τρόλεϊ και 70 συρμούς τραμ.

Τέλος, κατά την τρίτη φάση που θα διαρκέσει και αυτή ένα εξάμηνο (α εξάμηνο 2016), θα γίνει η προμήθεια των Φορητών Τερματικών Πώλησης (POS), του gateway πωλήσεων, των τερματικών πώλησης/ελέγχου, καθώς και η εγκατάσταση των πυλών εισόδου/εξόδου σε 64 σταθμούς όλων των γραμμών του Μετρό και του Προαστιακού.

Το Ηλεκτρονικό Εισιτήριο θα εφαρμοσθεί πλήρως εκ του μηδενός με την εγκατάσταση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ παράλληλα θα αξιοποιηθούν οι δυνατότητες και ο υφι- στάμενος σχετικός εξοπλισμός του μετρό. (κέντρο ελέγχου και αυτόματοι πωλητές εισιτηρίων), που θα ενοποιηθεί με τα υποσυστήματα των υπο- λοίπων μέσων μαζικής μεταφοράς. Επιπλέον στο Μετρό και στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο θα εγκατασταθούν πύλες στα πλαίσια της μετατροπής του συστήματος σε κλειστό.

Το σύστημα θα υποκαταστήσει πλήρως τα υφιστάμενα χάρτινα εισιτήρια. Θα υποστηρίζονται δύο τύποι μέσου κομίστρου υπό τη μορφή ηλεκτρονικών «έξυπνων καρτών»: (α) το «Πολλαπλό», μια έξυπνη κάρτα χωρίς επαφή (Contactless Smart Card-SC) μνήμης (χωρίς μικρο- επεξεργαστή), στην οποία θα μπορούν να αποθηκεύονται χρηματική αξία (stored Value), χρόνος ή αριθμός μετακινήσεων και (β) την «Κάρτα», μια έξυπνη κάρτα χωρίς επαφή (Contactless Smart Card-SC) με μικροεπεξεργαστή, η οποία θα υλοποιεί διάφορα προϊόντα κομίστρου, για παράδειγμα, προϊόντα απεριορίστων διαδρομών, μεγάλης διάρκειας ή μεγάλης αποθηκευμένης αξίας. Στις «έξυπνες κάρτες» θα αποθηκεύονται όσα δεδομένα του κομίστρου και της χρήσης του απαιτούνται για την εφαρμογή των προϊόντων κομίστρου.

Η επικύρωση των «έξυπνων καρτών» θα είναι υποχρεωτική σε κάθε επιβίβαση, ανεξάρτητα τύπου ή προϊόντος. Οι επιβάτες θα επικυρώνουν την κάρτα τους με τη χρήση τερματικής συσκευής που θα είναι εγκατεστημένη εντός του οχήματος στην περίπτωση των οδικών μέσων (λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ) ενώ στην περίπτωση των σιδηροδρομικών μέσων (μετρό, αστικός και προαστιακός σιδηρόδρομος) η επικύρωση θα γίνεται στις πύλες εισόδου και εξόδου. Επισημαίνεται ότι η επικύρωση θα είναι υποχρεωτική και κατά την έξοδο. Στην περίπτωση ελέγχου κομίστρου, ο επιβάτης θα επιδεικνύει την έξυπνη κάρτα που έχει επικυρώσει κατά την είσοδό του στο όχημα ή στο σταθμό. Ο έλεγχος θα γίνεται με τη χρήση ειδικής φορητής συσκευής ελέγχου έξυπνων καρτών.

Τα δύο αυτά μέσα δεν διαφέρουν ως προς τα προϊόντα κομίστρου που θα μπορούν να υλοποιήσουν και θα είναι κατά κανόνα επαναχρησιμοποιήσιμα δια της επαναφόρτισής τους. Επομένως και με τα δύο μπορούν να υλοποιηθούν προϊόντα χρονικής διάρκειας (π.χ. εβδομαδιαίο ή μηνιαίο), αριθμού μετακινήσεων (π.χ. εισιτήριο 10 μετακινήσεων) ή αποθήκευσης ενός χρηματικού ποσού (π.χ. 50€, “pay as you go”). Στην αρχική έκδοση των «Καρτών», κατά την έναρξη του έργου, οι ενδιαφερόμενοι επιβάτες θα υποβάλλουν αιτήσεις για όσες κάρτες θα είναι προσωποποιημένες. Η αρχική έκδοση «Κάρτας», η έκδοση «Πολλαπλού» και η επαναφόρτιση αυτών θα γίνονται σε διάφορα σημεία πώλησης, ενώ ο επιβάτης θα έχει και εναλλακτικές επιλογές για τον τρόπο πληρωμής.

Αρχιτεκτονική του συστήματος

Screenshot (3)

Πιο αναλυτικά, τα κυριότερα κέντρα διαχείρισης του ΑΣΣΚ είναι:
  • Κέντρο Διαχείρισης ΟΑΣΑ (ΚΔ-ΟΑΣΑ): Αποτελεί τον πυρήνα του ΑΣΣΚ, επιβλέπει την λειτουργία του Συστήματος και αποτελεί το κεντρικό σημείο συγκέντρωσης και συσχέτισης του συνόλου των παραγόμενων πληροφοριών από το σύνολο των φορέων. Ορίζει τις παραμέτρους λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων κομίστρου και τις αποστέλλει στα Κέντρα Διαχείρισης Φορέα, ορίζει και επιβλέπει την πολιτική ασφαλείας, και αναλύει την κατανομή των εσόδων μεταξύ των Εταιρειών που συμμετέχουν στο ΑΣΣΚ. Στο ΚΔ-ΟΑΣΑ θα συνδέονται το σύνολο των Κέντρων όλων των ΜΜΜ. Επίσης διαχειρίζεται τις συσκευές POS και τις διαδικασίες ελέγχου κομίστρου.
  • Κέντρα Διαχείρισης Φορέα (ΚΔΦ): Είναι συμπληρωματικά υποσυστήματα του ΚΔ-ΟΑΣΑ. Συλλέγουν τα στοιχεία συναλλαγών κάθε τερματικής συσκευής που εμπίπτει στην αρμοδιότητά τους. Αναμεταδίδουν στο ΚΔ-ΟΑΣΑ το σύνολο των στοιχείων πωλήσεων, επικυρώσεων, ελέγχων και σημαντικών γεγονότων λειτουργίας του εξοπλισμού, ενώ παράλληλα δέχονται από το ΚΔ-ΟΑΣΑ και αναμεταδίδουν στις τερματικές συσκευές τις λειτουργικές παραμέτρους του συστήματος. Επίσης είναι υπεύθυνα για την παρακολούθηση και υποστήριξη της λειτουργίας και συντήρησης των τερματικών συσκευών.
  • Κέντρα Διαχείρισης Αμαξοστασίου (ΚΔΑ – οδικά μέσα): Συγκεντρώνουν στη λήξη της βάρδιας ασύρματα τα δεδομένα που καταγράφηκαν στα λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ κατά τη διάρκεια αυτής. Τα δεδομένα που συλλέγονται αναμεταδίδονται προς τα αντίστοιχα ΚΔΦ.
  • Κέντρα Διαχείρισης Σταθμού (ΚΔΣ – σιδηροδρομικά μέσα): Παρακολουθούν τις τερματικές συσκευές που είναι εγκατεστημένες εντός των σταθμών. Συγκεντρώνουν το σύνολο των πληροφοριών πωλήσεων, επικυρώσεων, κατάστασης τερματικών, κ.λπ. και τις μεταβιβάζουν προς τα ΚΔΦ από τα οποία λαμβάνουν και διαβιβάζουν στα τερματικά τις παραμέτρους λειτουργίας του συστήματος.
Οφέλη για τους επιβάτες από τη λειτουργία του συστήματος
  • Διευκόλυνση των μετεπιβιβάσεων, καθότι δεν θα απαιτείται αγορά περισσότερου του ενός εισιτηρίου
  • Μείωση του χρόνου επιβίβασης, λόγω της εξ αποστάσεως επικύρωσης, καθώς και από τη μείωση του χρόνου εξυπηρέτησης για την αγορά εισιτηρίων ή ανανέωσης των κομίστρων απεριόριστων διαδρομών
  • Θα υπάρχει δυνατότητα διαμόρφωσης δικαιότερης τιμολογιακής πολιτικής και κατανομής του κόστους μετακίνησης με πιο δίκαιο τρόπο για το κοινωνικό σύνολο ανάλογα με τη χρήση, όπως βάσει ζωνών, απόστασης, αριθμού επιβιβάσεων, εκπτώσεις μετεπιβιβάσεων κ.α. Έτσι θα δοθεί με η δυνατότητα να απαλλαχθούν κάποια βάρη από τους τακτικούς χρήστες του συστήματος, καθώς και από εκείνους που πραγματοποιούν μικρές διαδρομές.
  • Θα υπάρχει δυνατότητα σχεδιασμού πρωτοποριακών προϊόντων, όπως εκπτώσεις σε συνεργασία με εξωτερικούς φορείς (π.χ. μουσεία, πολιτιστικά δρώμενα, αθλητικά γεγονότα κ.α.)
  • Θα διευκολύνονται οι τουρίστες, οι περιστασιακοί χρήστες αλλά και οι ηλικιωμένοι, καθώς με το Ηλεκτρονικό Εισιτήριο δε θα απαιτείται η γνώση της υφιστάμενης τιμολογιακής πολιτικής σε λεπτομέρεια για να χρησιμοποιήσει κάποιος τα μέσα μαζικής μεταφοράς
  • Το ηλεκτρονικό εισιτήριο αναμένεται να ωθήσει και άλλους φορείς / οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στο χώρο των μεταφορών της Αθήνας να στραφούν προς παρόμοιες συμβατές τεχνολογίες κομίστρων. Ενδεικτικά αναφέρονται τα υπεραστικά λεωφορεία (ΚΤΕΛ Αττικής) και τα ταξί. Η μελλοντική ένταξη ενός ή και περισσότερων φορέων αναμένεται να επιφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη από την εξυπηρέτηση των χρηστών του συστήματος
  • Η αντικατάσταση του χάρτινου εισιτηρίου και των καρτών απεριορίστων διαδρομών με ηλεκτρονικά μέσα με τις ενδεχόμενες δυνατότητες χρήσης της κάρτας κομίστρου και για άλλες συναλλαγές θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση χρήσης ηλεκτρονικού χρήματος, ειδικά από τμήματα πληθυσμού που θεωρητικά τα ηλεκτρονικά μέσα έχουν προς το παρόν χαμηλότερο βαθμό διείσδυσης. Η στροφή προς τη χρήση ηλεκτρονικού χρήματος, καθώς και της μείωσης των συναλλαγών με μετρητά αποτελούν προτεραιότητες της Ελληνικής Πολιτείας, καθότι συνεισφέρουν τόσο στη μείωση του κόστους συναλλαγών, αλλά και στην αντιμετώπιση της παραοικονομίας και φοροδιαφυγής.
 ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο ΤΑΙΠΕΔ περνάει σύντομα το 17% της ΔΕΗ - Τι άλλο περιλαμβάνει το ενεργειακό μνημόνιο

Στο ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάζεται σύντομα το 17% των μετοχών της «μεγάλης» ΔΕΗ στο πλαίσιο επικαιροποίησης του πλάνου ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης.


Αυτό προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα προσχέδια της νέας συμφωνίας κυβέρνησης- τρόικας, το οριστικό κείμενο της οποίας ανακοινώνεται μάλλον από εβδομάδα.

Η μεταβίβαση των μετοχών του 17% στο ΤΑΙΠΕΔ (μέχρι σήμερα είχαν μεταβιβαστεί μόνο τα δικαιώματα ψήφου) εκκρεμούσε εδώ και καιρό, και σύμφωνα με το εν λόγω draft της εν λόγω συμφωνίας κυβέρνησης-τρόικας αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα της εκταμίευσης της επόμενης δόσης.

Η μεταβίβαση των μετοχών είναι απαραίτητη προκειμένου να «μπει μπροστά» κάποια στιγμή εντός του έτους η τρίτη και τελική φάση του σχεδίου ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

Τον διαγωνισμό εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για το 17% της ΔΕΗ θα προκηρύξει το ΤΑΙΠΕΔ αφού τα έσοδα θα κατευθυνθούν στην κάλυψη του δημοσίου χρέους, αντίθετα με τα εκείνα από την πώληση της «μικρής ΔΕΗ» και του ΑΔΜΗΕ που θα ενισχύσουν προσωρινά την αξία της μητρικής εταιρείας.

Τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα της ενέργειας, σύμφωνα πάντα με το εν λόγω προσχέδιο, εκτός από τη μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ του 17% των μετοχών της ΔΕΗ, θα συγκαταλέγονται επίσης η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη "μικρή ΔΕΗ", η εξόφληση των χρεών του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ, και η προκήρυξη της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ΑΔΜΗΕ. Η τελευταία βρίσκεται ακόμη προς έγκριση στην ειδική επιτροπή της Βουλής.

Έπειτα από την παραχώρηση των μετοχών στο ΤΑΙΠΕΔ, το ποσοστό του Δημοσίου στα δικαιώματα ψήφου μετόχων της ΔΕΗ θα διαμορφωθεί στο 34,123%, ενώ το ποσοστό του ΤΑΙΠΕΔ θα ανέλθει στο 17%.

Θυμίζουμε ότι παρʼ ότι η μεταβίβαση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ προς το ΤΑΙΠΕΔ είχε ανακοινωθεί από το Σεπτέμβριο του 2012, τελικά αυτό δεν συνέβη ποτέ. Έτσι, σήμερα, το Δημόσιο συνεχίζει να ελέγχει το 51% της ΔΕΗ, με δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο το fund Silchester International Investors με 13,8%.
 
Τι άλλο περιλαμβάνει το ενεργειακό μνημόνιο

Κατά τα λοιπά, το ενεργειακό μνημόνιο περιλαμβάνει επίσης στη τελική του μορφή, τη μείωση των βιομηχανικών τιμολογίων της ΔΕΗ, τις συμβάσεις διακοψιμότητας, την αντιστάθμιση του κόστους των ρύπων, καθώς και το άνοιγμα της αγοράς λιανικής στο φυσικό αέριο (Gas Market Reform) μέσα στο 2015.

"Περνάει" έτσι το σύνολο των μέτρων μείωσης ενεργειακού κόστους της βιομηχανίας, όπως ανέφερε και στο ρεπορτάζ της 17ης/3/2014 το Energypress, παρά την εντύπωση που είχε δημιουργηθεί μέχρι και το περασμένο Σάββατο ότι η τρόικα συνεχίζει να διατυπώνει σοβαρές ενστάσεις σε πολλά απ' αυτά.

Συγκεκριμένα, εγκρίνεται η μείωση από 10% ως και 35% των βιομηχανικών τιμολογίων της ΔΕΗ, τα οποία όμως θα αναθεωρούνται κάθε φορά που θα αλλάζει το ρυθμιστικό πλαίσιο της αγοράς ηλεκτρισμού.

Όταν για παράδειγμα την 1η Οκτωβρίου του 2014, (όπως αναμένεται) τεθούν σε ισχύ οι πρώτες δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ισχύος (NOME) με συνέπεια να μειωθούν περαιτέρω τα βιομηχανικά τιμολόγια, τότε η ΔΕΗ θα έχει δικαίωμα να τα αναθεωρήσει προς τα πάνω.

Ακριβώς επειδή η μείωση των βιομηχανικών τιμολογίων συνδεεται με τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις, θεωρείται προσωρινό μέτρο, με ισχύ για ένα συν ένα έτος, και με αρχικό προϋπολογισμό τα 65 εκατ. ευρώ.

"Περνάει" επίσης η ρύθμιση των συμβάσεων διακοψιμότητας που θα δώσουν τη δυνατότητα στις βιομηχανίες να έχουν εκπτώσεις στο ρεύμα κάθε φορά που θα αναστέλλουν τη λειτουργία τους κατόπιν εντολής του διαχειριστή. Παρά τις ενστάσεις των δανειστών ότι το μέτρο εφαρμόζεται μόνο σε χώρες με υπερβάλλουσα ζήτηση και προβλήματα ευστάθειας στο σύστημα ηλεκτρισμού, τελικά φαίνεται ότι η τρόικα πείστηκε. Ο αρχικός προϋπολογισμός του μέτρου ήταν 70 εκατ. ευρώ.

"Περνάει" και το μέτρο της αντιστάθμισης των ρύπων (προυπολογισμού 20 εκατ. ευρώ), το οποίο ισχύει ήδη σε πάρα πολλές χώρες.

Άνοιγμα μέσα στο 2015 της λιανικής στο φυσικό αέριο

Εκτός από τα παραπάνω, στη συμφωνία θα γίνεται αναφορά με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, ότι μέσα στο 2015 θα πρέπει να ανοίξει η λιανική αγορά του φυσικού αερίου (Gas Market Reform).
Το πως θα ανοίξει, αν θα υπάρξει μεταβατικό στάδιο για την κατάργηση των μονοπωλίων των Εταιρειών Παροχής Αερίου (ΕΠΑ), αν θα τους δοθεί αποζημίωση και τι ύψους θα είναι αυτή, δεν είναι ακόμη γνωστό. Το βέβαιο είναι ότι στη συμφωνία θα αναγράφονται σαφή χρονοδιαγράμματα για το άνοιγμα και αυτής της αγοράς.

Στη συμφωνία θα γίνεται φυσικά αναφορά και στην ανάγκη μηδενισμού του ελλείμματος των ΑΠΕ στο τέλος του 2014, που ως γνωστόν θα επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό με την εξοικονόμηση πόρων που θα προέλθουν από το νομοσχέδιο του New Deal, η κατάθεση του οποίου στη Βουλή αναμένεται από ημέρα σε ημέρα.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μετρό μέχρι Νέα Ερυθραία, τέλος η επέκταση μέχρι Άγιο Στέφανο

Μόνο η υπογειοποίηση του «Ηλεκτρικού» στο τμήμα Νέο Φάληρο - Πειραιάς από τις μελετηθείσες επεκτάσεις των ΗΣΑΠ προβλέπεται να γίνει στο επόμενο διάστημα, εάν και εφόσον εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από την επόμενη προγραμματική περίοδο.

Αυτό απαντά ο υπουργός Υποδομών κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε γραπτή ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Α' Αθήνας Άρης Σπηλιωτόπουλος, με την οποία έθεσε το ερώτημα της επέκτασης των ΗΣΑΠ προς την παραλία του Ωρωπού. Όπως αναφέρει ο κ. Χρυσοχοΐδης, σύμφωνα με τον τρέχοντα σχεδιασμό της Αττικό Μετρό, προβλέπεται μόνο η υπογειοποίηση της γραμμής των ΗΣΑΠ στο τμήμα Ν. Φάληρο - Πειραιάς «εφόσον εξασφαλισθεί η αναγκαία χρηματοδότηση στο πλαίσιο της επόμενης προγραμματικής περιόδου».

«Κατά το παρελθόν, είχε εξετασθεί από τους ΗΣΑΠ η υπόγεια επέκταση της γραμμής προς Άγιο Στέφανο, έργο για το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει τεκμηριωθεί η σκοπιμότητα, ενώ στο πρόσφατο Ρυθμιστικό Σχέδιο του Οργανισμού της Αθήνας έχει περιληφθεί μόνο το πρώτο τμήμα της επέκτασης αυτής, εντός του Δήμου Ν. Ερυθραίας - Κηφισιάς» σημειώνει.

«Καθώς η επέκταση της Γραμμής 1 προς Βορρά θα ήταν κατ' ανάγκη υπογειοποιημένη, πιστεύουμε ότι δεν ενδείκνυται η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση περιοχών εκτός της μητροπολιτικής περιοχής του Λεκανοπεδίου να γίνεται με τον υπόγειο αστικό σιδηρόδρομο» συνεχίζει ο κ. Χρυσοχοΐδης. «Αντίθετα, η εξυπηρέτηση αυτή ενδείκνυται από κάθε άποψη να γίνεται από το δίκτυο του προαστιακού σιδηροδρόμου, ο οποίος άλλωστε στη συγκεκριμένη περίπτωση διέρχεται σε κοντική απόσταση από την περιοχή του Ωρωπού» καταλήγει.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Να μωρέ εδώ, με τους μ@λάκες μέρος πρώτο: Άδωνις

"Ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνει καλά τη δουλειά του". Όσο παράξενο και να μας φαίνεται, αυτή είναι η άποψη του μέσου στην Έλληνα πολίτη για τον υπουργό υγείας, ο οποίος παρά τις προβλέψεις πολλών, παραμένει ακλόνητος στην καρέκλα του.

"Είναι εργατικός" λένε και ως εργατικότητα ορίζουν την πλήρη υποταγή του στους όρους που θέτουν οι δανειστές μας και την αδιάκοπη συμμετοχή του σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, το twitter και το facebook.

"Γίνεται επιτέλους κάθαρση στο χώρο της υγείας", κλείνοντας νοσοκομεία, απολύοντας ιατρούς, περικόπτοντας χρήματα για τον ιατρικό εξοπλισμό, αφήνοντας βαριά ασθενείς χωρίς φάρμακα και όλα αυτά, με τη δικαιολογία ότι κάποιοι στο χώρο της υγείας έπαιρναν μίζες.

"Καλώς πράττει, έπρεπε να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην υγεία", υποστηρίζοντας τη νέα φιλελέ λογική του "it had to be done", που τεχνηέντως τους πλάσαραν τα τελευταία χρόνια, λες και δε μιλάμε για ανθρώπους, αλλά για αριθμούς, λες και δε διοικεί το υπουργείο υγείας της χώρας, αλλά πολυεθνική εταιρεία.

"Τουλάχιστον αυτός δεν έχει φάει λεφτά, είναι έντιμος". Δεν ξέρω πόσο έντιμος μπορεί να είναι κάποιος ο οποίος τη μια μέρα κατηγορεί δημόσια το Σαμαρά για την υπερψήφιση του δεύτερου μνημονίου και την επόμενη γίνεται στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ίσως περισσότερο ανησυχητικό είναι το ύψος των απαιτήσεων του μέσου Έλληνα από τα πρόσωπα που ασκούν πολιτική εξουσία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, θα κατέληγε σε συμφωνία με τον Ξέρξη το 480 π.Χ. για να μη δει την Ελλάδα να γίνεται στάχτη και θα έλεγε έλεγε το "Ναι" στον Εμανουέλε Γκράτσι, καθώς οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα ήταν ανόητη. Βγαίνει καθημερινά σε τηλεοπτικές εκπομπές, μπορεί να κοιμάται και να χαμογελάει, γιατί δεν έχει συνείδηση.

Υπάρχει ένα σκίτσο του Αρκά που λέει πως: "Είναι μεγάλη τύχη να γεννηθείς Έλληνας και είναι μεγάλη τύχη να πεθάνεις Έλληνας. Το ενδιάμεσο όμως είναι μεγάλη ατυχία". Ξέρετε τι φταίει ε; Εσείς οι μ@λάκες.

Tyler Durden

ΥΓ: Στείλε το άρθρο σε 3 φίλους σου που θεωρούν πως ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνει καλά τη δουλειά του και συνειδητοποίησε άμεσα πως έχεις ηλίθιους φίλους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το δικό μου όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Μας λένε ότι θα μας κάνουν χάρη και θα μας ορίσουν – και αργότερα θα μπορούν να επανορίσουν – ποιο είναι το αξιοπρεπές όριο που κάνει τη ζωή αξιοπρεπή και ποιο είναι το κατώφλι κάτω από το οποίο η ζωή μας δεν θεωρείται αξιοπρεπής. Μας μιλούν με όρους της πιο απαίσιας γλώσσας, αυτής της αγοράς. Έτσι ορίζουν τη ζωή οι χασάπηδες. Και την αξιοπρέπεια. Πόσα μπορείς να αγοράζεις, πόσα σου επιτρέπεται να αγοράζεις, με πόσα τη ζωή σου εξαγοράζεις, με πόσα την αξιοπρέπεια ξεπουλάς.

Μας λένε ότι θα μας κάνουν χάρη και ότι θα μας χαρακτηρίσουν καλά παιδιά και συνεργάσιμα, αν με ευγνωμοσύνη δεχτούμε το δώρο τους να ζούμε αξιοπρεπώς όπως ακριβώς μας όρισαν και αποπληρώνουμε το δάνειο με όσα δεν μας είναι χρήσιμα για να ζούμε αξιοπρεπώς όπως ακριβώς μας όρισαν. Ίσως να μην μας χώσουνε στη φυλακή, αν με προθυμία δηλώνουμε κάθε σεντ που παίρνουμε από τη δουλειά μας, απαντάμε αμέσως σε κάθε κλήση του δανειστή μας, ειλικρινώς και αμελλητί παραιτηθούμε από κάθε αμαρτωλή επιθυμία μας για ένα σαββατοκύριακο στην εξοχή με τα παιδιά μας.


Μας λένε ότι θα μας κάνουν χάρη και θα μας μοιράσουν ένα κομμάτι από το πλεόνασμα. Μια μερίδα από τις σάρκες μας. Μια γουλιά από το αίμα μας.
Μας κάνουν κομματάκια και μας δίνουν να τα φάμε. Μας κάνουν άστεγους και μας δίνουν μια κουβέρτα. Μας διαολοστέλνουν στην ανεργία και μας περιμένουν στη γωνία του εκλογικού τμήματος με λυγισμένα γόνατα και απλωμένα χέρια για μιας πεντάρας επίδομα και μιας δεκάρας μισθωτή σκλαβιά.

Μας δέρνουν και μας λοιδορούν. Μας τρομοκρατούν. Μας θέλουν σκυφτούς κι υποταγμένους. Μας εκβιάζουν, όταν δεν μας απειλούν. Μας ταΐζουν προπαγάνδα, ενοχές και μίσος. Μας στέλνουν στον ψυχίατρο, στον λογιστή, στον εφοριακό, στον δικηγόρο, στις ουρές, στα ταμεία, στους διακανονισμούς, στον τραπεζίτη, στη φυλακή, στον αγύριστο.

Αν στα παραπάνω δεν διακρίνεις την πιο απόλυτη μορφή προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αν δεν νιώθεις οργή μαζί με αγανάκτηση, την επιθυμία να ουρλιάξεις “ΟΧΙ”, αν δεν σου καίει τα βλέφαρα η ασίγαστη λαχτάρα για ζωή, χαρά, ελευθερία και αυτοκαθορισμό, αν δεν αναγνωρίζεις στο πρόσωπο των ομιλούντων τη γλώσσα του χασάπη το πρόσωπο του πιο στυγερού δυνάστη,τότε μετρήθηκες και κόπηκες στο νήμα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Αν δεν φώναξες “ποιος είσαι εσύ που θα μου ορίσεις τη ζωή μου, ρε απαίσιε, αποκρουστική καρικατούρα ανθρώπου-μάστιγας, βαμπίρ της ανθρωπιάς, κλέφτη της ομορφιάς;”, τότε έχεις φτιάξει και παραδώσει από καιρό τα κλειδιά της φυλακής σου.

Θα σας πω τώρα εγώ ποιο είναι το όριο της αξιοπρεπούς διαβίωσής μου. Μάθετε, λοιπόν, ανθρωποφάγα τέρατα, ότι η δική μου αξιοπρεπής διαβίωση δεν έχει όριαΔεν έχουν όρια οι ιδέες, η αγάπη, η αλληλεγγύη, ο αγώνας, ο ουρανός, τα όνειρα, η ομορφιά, η αμφισβήτηση. Δεν έχει όρια η καθαρή κι αποφασιστική ματιά, η σφιγμένη όρθια γροθιά, το χαμόγελο της νίκης, ο πόνος της καθημερινής μάχης, η αγωνία, η ματαίωση, η νέα πεισματική προσπάθεια.

Επειδή η δική μου αξιοπρεπής διαβίωση δεν είναι συνεργάσιμη με τον θάνατο και τη λεηλασία.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τελειώστε τους.



 " Οτι έγινε, έγινε" !!
Σ΄αυτό το επικοινωνιακό ιδεολόγημα καταφεύγει εσχάτως
η κυβερνητική Συμμορία, συνεπικουρούμενη από καθεστωτικά
ΜΜΕ, κάφρους παπαγάλους και λαμόγια διαχρονικά.
Διάδοχον του "μαζί τα φάγαμε", του "διεφθαρμένη χώρα",
του "μνημόνιο ή χρεοκοπία" και άλλα πανομοιότυπα,
τεσσάρων ετών σανός.
Συνενοχή και Ατιμωρησία, υποκρύπτεται.
Σκάσε εσύ, Ατιμώρητοι αυτοί.
 Φόβος και Τρόμος, καλλιεργείται.
Σκάσε και πλήρωνε εσύ.
 ....................
Εφταιξε, άραγε, κανείς;;
ΕΣΥ, βέβαια !!
ΑΥΤΟΙ, ποτέ !!
Ασπιλοι και αμόλυντοι.  
Ανεύθυνοι και σωτήρες.
Θέατρο, παραλογισμός, Θάνατος.
............................
Εκλογές προ των πυλών.
Τζόγος και Ψέματα.
Θράσος και Υποκρισία.
.........................
Μπορούν, άραγε, να ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ πάλι;;
Να στρατολογήσουν νέους πρόθυμους;;
Να περάσουν στο "αύριο";;
........................
Και οι κολασμένοι;;
Τα ΘΥΜΑΤΑ;;
............
Μπαζώστε "ποτάμια".
Ξεριζώστε "ελιές".
Μην ξεγελιέστε με τις νέες φορεσιές τους

Οι ΙΔΙΟΙ είναι...
Εδώ και 40 χρόνια είναι οι ίδιοι.
Καταστρέφουν, Λεηλατούν, Εξαθλιώνουν.

Το πανάθλιο έργο τους σταματά τον Μάη.
ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ !!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μετά τις δηλώσεις Βενιζέλου ... Φεύγουν οι ρωσικές καταθέσεις από την Ελλάδα και πάνε στην Τουρκία

Η Ρωσία προειδοποίησε την Τρίτη ότι στις «κυρώσεις» της Δύσης θα απαντήσει με αντίμετρα. Και αυτά έχουν ήδη αρχίσει να τρέχουν…

Μετά κιόλας από τις «παλικαρίσιες» δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, που βγήκε και κήρυξε τον
πόλεμο στη Ρωσία, σε αντίθεση με την Κύπρο που διαχώρισε τη θέση της, οι Ρώσοι καταθέτες έχουν αρχίσει να μεταφέρουν τα χρήματά τους από τις ευρωπαϊκές τράπεζες -και τις ελληνικές- σε κινεζικές, αραβικές, σιγκαπουριανές και τουρκικές τράπεζες!

Όπως μεταδίδεται από την Μόσχα, ένα ποσό που κυμαίνεται μεταξύ των 250 και των 400 δισ. ευρώ σε τράπεζες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως της Βρετανίας, του Λουξεμβούργου, της Ολλανδίας και της Γερμανίας, της Ελλάδας, αλλά και της Ελβετίας, ξεκίνησε να αποσύρεται εδώ και οκτώ ημέρες σταδιακά, με κύριο αποδέκτη τις τουρκικές και ασιατικές τράπεζες, όπως μετέδωσε και ο ανταποκριτής του MEGA στην Μόσχα Θ. Αυγερινός.

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, οι ρωσικές καταθέσεις υπολογίζονται σε πέντε δισ. ευρώ.

Τα ποσά αυτά ανήκουν στις ρωσικές κρατικές εταιρείες, ρωσικούς επιχειρηματικούς κολοσσούς, αλλά και σε ιδιώτες.

Κλάσμα αυτού του ποσού θα αρκούσε για να αλλάξει την εικόνα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, των συνεχών αναγκών της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών και να διώξει τον εφιάλτη της ελληνικής χρεοκοπίας, αλλά η Ελλάδα δια του Ε.Βενιζέλου θεωρεί ότι «Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας δείχνουν την αποφασιστικότητα της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης»!

Την ώρα που ο όμιλος της τράπεζας Πειραιώς πανηγυρίζει επειδή κατάφερε να δανειστεί 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο … 5% από το εξωτερικό, οι τουρκικές τράπεζες μέσα σε δύο ημέρες δέχθηκαν από τις ευρωπαϊκές τράπεζες εισροή καταθέσεων που ξεπερνά τα 15 δισ. ευρώ!

Όταν γράψαμε  ότι είναι άγνωστες λέξεις για τον Ευάγγελο Βενιζέλο «τα εθνικά μας συμφέροντα», δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Κι ακόμα αυτή είναι η αρχή…

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!