EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ηλεκτρονικό Εισιτήριο και Μπάρες στο Μετρό με ανάδοχο την K/Ξ Τέρνα-LG

Ο πρώτος τύπος θα αντικαταστήσει τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών και ο δεύτερος θα αποθηκεύει συγκεκριμένο αριθμό μετακινήσεων. Το έργο με την ονομασία «Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου», είναι ύψους περίπου 94 εκατ. ευρώ και θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο της σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Δεύτερος ανάδοχος ανακηρύχτηκε η κοινοπραξία ΜΕΤΚΑ -ΑΤΕΣΕ -Τhales και τρίτος η κοινοπραξία Intrasoft-Ιντρακόμ.

Στο πλαίσιο του έργου, ο ανάδοχος θα αναλάβει τη χρηματοδότηση (50% ιδιωτικά κεφάλαια, 50% πόροι ΕΣΠΑ), μελέτη, κατασκευή, συντήρηση και τεχνική διαχείριση του έργου για 12 έτη, ενώ θα αποπληρώνεται βάσει μηχανισμού πληρωμών κατά την περίοδο λειτουργίας του, ο οποίος αξιολογεί την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το ελληνικό Δημόσιο δεν αγοράζει μια προμήθεια, αλλά μια υπηρεσία, ενώ στο τέλος της 12ετούς διάρκειας της σύμβασης το σύστημα θα μείνει στην κυριότητα του ΟΑΣΑ.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, τα οφέλη από την υλοποίηση του έργου προβλέπεται να είναι σημαντικά, τόσο για το επιβατικό κοινό όσο και για τον ίδιο τον ΟΑΣΑ: Οι επιβάτες θα ωφεληθούν με τις δικαιότερες χρεώσεις, ανάλογα με τις αποστάσεις που θα διανύουν, την εξασφάλισή τους σε περίπτωση απώλειας ή καταστροφής των καρτών, την ευκολία στην αγορά εισιτηρίων και στη φόρτιση καρτών σε πολλά σημεία πώλησης, καθώς και τη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς αυτούς. Τα πλεονεκτήματα του συστήματος για τον ΟΑΣΑ θα προκύψουν από το δραστικό περιορισμό της λαθρεπιβίβασης, καθώς θα τοποθετηθούν μπάρες στο μετρό.

Επίσης, οφέλη θα προκύψουν από τον καλύτερο σχεδιασμό του μεταφορικού έργου, το βελτιωμένο έλεγχο των χρηματοοικονομικών του μεγεθών, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ευέλικτων και ελκυστικών τιμολογιακών πολιτικών, καθώς και την ορθολογικότερη κατανομή των εσόδων μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, ανάλογα με το μεταφορικό έργο που έχουν προσφέρει.

Πρόκειται για το δεύτερο κατά σειρά έργο στον τομέα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στις μεταφορές, καθώς ολοκληρώθηκε και η επιλογή αναδόχου στο έργο ΣΔΙΤ για την υλοποίηση συστήματος τηλεματικής για την πληροφόρηση των επιβατών και τη διαχείριση του στόλου λεωφορείων και τρόλεϊ.

To σύστημα της τηλεματικής προβλέπει την εγκατάσταση ενός δικτύου 1.000 «έξυπνων» στάσεων σε όλη την περιοχή αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ. Οι επιβάτες θα μπορούν να πληροφορούνται τον ακριβή χρόνο διέλευσης των οχημάτων από τις οθόνες που θα είναι τοποθετημένες στις στάσεις, όπως και από το κινητό τηλέφωνο και τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή.

Τα δύο αυτά έργα (ηλεκτρονικό εισιτήριο και τηλεματική) αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη δημιουργία ενός πρότυπου συστήματος αστικών συγκοινωνιών, που θα συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας του επιβατικού κοινού και στην αναβάθμιση του επιπέδου συντονισμού και παραγωγικότητας του συγκοινωνιακού έργου.
Η κοινοπραξία Τέρνα Ενεργειακή-LG CNS ανακηρύχθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΑ, προσωρινός ανάδοχος για το έργο της εγκατάστασης και λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες. Το εν λόγω έργο, που αναμένεται να παραδοθεί σταδιακά κατά την περίοδο 2014 -2015, στοχεύει να βάλει «τέλος» στην λαθρεπιβίβαση μιας και το χάρτινο εισιτήριο θα αντικατασταθεί με ηλεκτρονική κάρτα, δύο τύπων, ενώ πύλες εισόδου-εξόδου (μπάρες) θα τοποθετηθούν σε μετρό και προαστιακό.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βαρουφάκης: Το πλεόνασμα και η έξοδος στις αγορές είναι λόγος για να θρηνούμε, όχι να ζητωκραυγάζουμε

Τόσο η διανομή 500 εκ. ευρώ όσο και η προσεχής (σταδιακή) έξοδος στις αγορές, παρά το μη βιώσιμο χρέος και υπό την κηδεμονία της ΕΚΤ, είναι λόγος για να θρηνούμε αγαπητοί αναγνώστες. Όχι για να ζητωκραυγάζουμε. Ούτε καν για να αναπτερώνεται το ηθικό μας,
γράφει, αιρετικά, ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης

Γράφει στο protagon.gr με τίτλο «Η ύβρις των πτωχευμένων»:

Επιτρέψτε μου να εξηγήσω το γιατί με τέσσερα επιχειρήματα:

1. Το ζητούμενο δεν είναι να δοθούν μερικά ψίχουλα ενόψει ευρωεκλογών, που μετά τις εκλογές θα μετατραπούν σε νέες περικοπές. Η χώρα έχει υποφέρει τα μέγιστα από τέτοια προεκλογικά δωράκια. Τα 500 εκ. παροχών αποτελούν μέγιστη προσβολή στον χειμαζόμενο λαό όχι επειδή οι ένστολοι, οι άστεγοι ή οι συνταξιουχοι δεν τα έχουν ανάγκη, ή δεν τα αξίζουν, αλλά επειδή δεν μπορεί να υπάρξει συνέχεια στη διανομή κοινωνικού μερίσματος.

2. Γιατί δεν μπορεί; Κατ΄ αρχάς, επειδή το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 προέκυψε επειδή το κράτος δεν πλήρωσε 4,3 δισ. για φάρμακα, άλλα αγαθά και υπηρεσίες που αγόρασε από ιδιώτες (που αδυνατούν να καταβάλλουν μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές) κατά τη διάρκεια του 2013 και, επί πλέον, επειδή δεν έχει καταγραφεί ακόμα η ζημία του δημοσίου από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (κάτι που θα φανεί τον Αύγουστο, μετά την σχετική αναφορά του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας). Άρα πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013 δεν υπάρχει. (Τότε γιατί η τρόικα αποδέχθηκε τη μοιρασιά των 500 εκ.ευρώ; Η μόνη εξήγηση είναι ότι το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες έκαναν μια μικρή «υπέρβαση» για να βοηθήσουν τους κκ. Σαμαρά και Βενιζέλο πριν τις ευρωεκλογές.)

3. Μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου, οι αποπληρωμές που έχουμε συμβατική υποχρέωση να κάνουμε τα επόμενα χρόνια πρέπει να αντληθούν από το πρωτογενές πλεόνασμα. Για να γίνουν το κράτος πρέπει να έχει μόνιμο πρωτογενές πλεόνασμα 4% με 5% για 10 τουλάχιστον χρόνια το οποίο, μάλιστα, θα πάει όλο στις αποπληρωμές. Τέτοιο πλεόνασμα δεν έχει προκύψει, συστηματικά, σε καμία χώρα του κόσμου τα τελευταία 200 χρόνια. Είναι δυνατόν το ελληνικό δημόσιο να έχει τέτοιο πλεόνασμα; Και βέβαια δεν είναι. Οπότε ούτε θα υπάρξει κοινωνικό μέρισμα στο μέλλον, ούτε και θα δυνάμεθα να αποπληρώνουμε τις δόσεις των δανείων μας.

4. Τι θα γίνει τότε, δεδομένου ότι οι αποπληρωμές των δανείων μας θα καταστούν αδύνατες; Πώς νομίζετε ότι θα προσπαθήσουν Βερολίνο, Φραγκφούρτη και Βρυξέλλες να συγκαλύψουν το γεγονός ότι δεν θα μπορούμε να τους αποπληρώνουμε στην ώρα μας; Με δύο τρόπους: Πρώτον, θα μας επιβάλλουν κι άλλα δάνεια από τα οποία θα πληρώνουμε τις δόσεις, συσσωρευόμενα πάνω στο ήδη μη βιώσιμο χρέος του ελληνικού κράτους. Επειδή η γερμανική κυβέρνηση δεν θέλει επ' ουδενί να ακούσουν οι Γερμανοί ψηφοφόροι ότι η Ελλάδα θα πάρει κι άλλα δάνεια από τον ESM (με γερμανικές και ευρωζωνικές εγγυήσεις), τα νέα αυτά δάνεια (από τα οποία θα αποπληρώνουμε τις δόσεις μας) θα τα παίρνουμε από τις αγορές, από ιδιώτες, υπό την κηδεμονία και αδήλωτη εγγύηση της ΕΚΤ. Έτσι, την ώρα που η κυβέρνηση θα ζητωκραυγάζει ότι «βγήκαμε στις αγορές», το ελληνικό κράτος θα βουλιάζει κι άλλο στο δημόσιο χρέος, απαιτώντας περαιτέρω λιτότητα.
Να γιατί λέω ότι τα 500 εκ. προεκλογικών παροχών είναι ύβρις και η έξοδος ενός πτωχευμένου κράτους στις αγορές λόγος να θρηνούν οι πολίτες του.

iefimerida.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Και η ομάδα ΔΙ.ΑΣ στο κυνήγι των οφειλετών του Δημοσίου -Οποιος χρωστάει, θα συλλαμβάνεται

Σε πέντε νέες συλλήψεις επιχειρηματιών για χρέη προς το Δημόσιο προχώρησε η Αστυνομία, ενώ για τον εντοπισμό και τους χρησιμοποιούνται ακόμα και οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ. Συγκεκριμένα, 48χρονος από τη Βάρη είδε μπροστά του άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ να τον καλούν να παραδοθεί για χρέη ύψους
551.936,41 ευρώ.

Οι υπόλοιπες συλλήψεις ήταν ενός 45χρονου από τον Άλιμο, για περισσότερα από 806.000 ευρώ. Στην Κηφισιά ένας 55χρονος διευθύνων σύμβουλος εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 123.653,95 ευρώ, ενώ στο Άλιμο με χειροπέδες στα χέρια βρέθηκε μια 26χρονη ημεδαπή, για χρέη 83.307,01 ευρώ. Στον Άλιμο και πάλι, ένας 66χρονος βρέθηκε με χειροπέδες για χρέη 56.977,41 ευρώ.

iefimerida.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λαϊκή κατακραυγή, τρόμος της φυλακής ή ΝΕΟ κόλπο; Το ΤΑΙΠΕΔ απέρριψε την προσφορά Λάτση για το Ελληνικό

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, το Διοικητικό Συμβούλιο σε κοινή συνεδρίασή του με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων προχώρησε σήμερα στην αποσφράγιση της αποτίμησης του Ανεξάρτητου Αποτιμητή για την πώληση του 100% των μετοχών της Ελληνικό  Α.Ε. Ακολούθησε η αποσφράγιση της δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς της Lamda Development, παρουσία εκπροσώπων της εταιρείας....

Σε συνέχεια σχετικής διαβούλευσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ κάλεσε τη Lamda Development να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά έως την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014.

Οι Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι (Citigroup, Piraeus Bank) με τη συνδρομή του εξειδικευμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Happold Consulting, θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση του δικαίου και ευλόγου της τελικής δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς της Lamda Development, με βάση διεθνώς αποδεκτές διαδικασίες και πρότυπα αξιολόγησης ("fairness opinion").

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αφού λάβει υπόψη του τα ανωτέρω, καθώς και την εισήγηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, θα αποφασίσει σε επόμενη συνεδρίαση του για την ανακήρυξη ή μη Προτιμητέου Επενδυτή. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου 2014.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ
ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πότε το κοινωνικοπολιτικό σύστημα επιτίθεται σύσσωμο σε κάποιον

Περιστατικό εκπομπής που αποδεικνύει του λόγου το αληθές… Και ενώ οι παγκόσμιες εξελίξεις με επίκεντρο την Κριμαία κυριαρχούν στην επικαιρότητα, ρίχνουμε που και που μια ματιά στο ελλαδικό θέατρο του παραλόγου, εκεί όπου οι ιθύνοντες δεν έχουν καταλάβει που οδηγούνται τα πράγματα και συνεχίζουν να αραδιάζουν λόγια δίχως νόημα και προ παντός δίχως όραμα.

Η Κεντροδεξιά εφαρμόζει σοβιετικού τύπου πολιτικές, η Κεντροαριστερά παρουσιάζεται δήθεν ανανεωμένη και «φρέσκια» με άλλο όνομα αλλά με τα ίδια πρόσωπα και τις ίδιες εμμονές, η Αριστερά προσπαθεί να γίνει Κεντροαριστερά και κάπου εκεί εμφανίστηκε και ένα Ποτάμι, μιλώντας κι αυτό για απόλυτο ευρωπαϊσμό (ευρωπαϊκά όχι εθνικά σύνορα, επόμενο στάδιο: δεν υπάρχουν καν σύνορα) με ένα στυλ πιο «κουλ» για κάποιους.

Τα υπόλοιπα κόμματα καταγγέλλουν… Μέσα σε αυτό το αλαλούμ θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μια διαπίστωση νέων ανθρώπων. Σε τηλεοπτική εκπομπή με θέμα την υποτιθέμενη ανασύσταση ιδεολογικού χώρου και καλεσμένους πολιτικούς και πολίτες, μια 22χρονη φοιτήτρια νομικής έκανε μια πολύ σωστή τοποθέτηση.

Αναρωτήθηκε γιατί να μην κυβερνάει ο ορθός λόγος και να μπουν σε δεύτερη μοίρα οι ιδεολογίες, προκειμένου να εκπονούνται ουσιώδες λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία.

Προφανώς η κοπέλα εννοούσε ότι η σκέψη δεν πρέπει να περιορίζεται σε στενά ιδεολογικά πλαίσια, απορρίπτοντας κάτι σωστό επειδή δεν συνάδει μα τα κομματικά πιστεύω του καθενός. Ένα παράδειγμα για να καταλάβετε: Η ορθοδοξία, άσχετα αν πιστεύει κάποιος ή όχι, μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί στην εξωτερική πολιτική ως εργαλείο επικοινωνίας με ανατολικούς από εμάς λαούς, ώστε να ανοίξει δίαυλους σε πολιτικοοικονομικό επίπεδο.

Λόγω ιδεολογικών κλισέ κάποιοι αρνούνται την αξιοποίησή της στην πολιτική. Η φοιτήτρια διεκόπη με απαράδεκτο τρόπο από τον παρουσιαστή της εκπομπής και προσγειώθηκε με βλέμμα θλιμμένο στην σημερινή ελλαδική πραγματικότητα: Κάποιος μπορεί να πει το οτιδήποτε, αρκεί να μην θέσει σε αμφισβήτηση τον τρόπο λειτουργίας του σημερινού κομματικό-ιδεολογικού μορφώματος.

Χωρισμένοι οι πολιτικοί σε ιδεολογίες και κόμματα, τα οποία στο εσωτερικό τους είναι και αυτά χωρισμένα σε διάφορες τάσεις, να μην μπορούν να υπερβούν τα ιδεολογικά όρια, ώστε να συνεννοηθούν για το καλό της χώρας. Κι αν κάποιος αρχηγός ή στέλεχος τολμήσει να προτείνει κάτι εκτός ιδεολογικού καλουπιού, πέφτουν οι «ομοϊδεάτες» πάνω του και τον επαναφέρουν στην τάξη!

Συμπέρασμα: Πολιτικοί και δημοσιογράφοι ασκούν μεν κριτική στο σύστημα, αλλά κανείς δεν επιθυμεί πραγματικά την επανεκκίνησή του με νέα αξιοκρατική πάνω απ όλα οργάνωση, καθώς, εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο, πολλοί από αυτούς δεν θα έχουν πλέον λόγο ύπαρξης. Όσο για τα νέα πρόσωπα που πλαισιώνουν παλιούς πολιτικούς, δυστυχώς πρόκειται για άτομα γαλουχημένα στην παλιά νοοτροπία με «μοντέρνες» παγκοσμιοποιητικές ανταύγειες! Η αναμόρφωση της Ελλάδας είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Αλλά υπό άλλες συνθήκες και πρόσωπα. Έχει ο καιρός γυρίσματα…

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ψήφο στο ψέμα σου

Την ώρα που κοιμόμασταν με τα τσαρούχια και σκίζαμε τα ιμάτιά μας για το ευρωκόμμα και για τον δημοτικό σωτήρα που θα υπερασπιστεί το νερό και την γη του τόπου μας, πέρασε από την πίσω πόρτα ο νόμος που καταργεί τις εθνικές ταυτότητες. Δεν είσαι Έλληνας πλέον και με το νόμο. Είσαι Ευρωπαίος ιθαγενής. Έτσι σε αποκαλεί το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο μάς ενημερώνει ότι από τις προσεχείς εκλογές και για τον αιώνα τον άπαντα δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην χώρα σου δεν το έχεις μόνο εσύ Ελληνάρα μου, αλλά και ο οποιοσδήποτε υπήκοος κάθε κράτους-μέλους της ΕΕ.

Με το νόμο 4244/2014 και με ημερομηνία ισχύος από την 11η Μαρτίου του 2014 μπορεί να κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος όποιος θέλει αρκεί να είναι Ευρωπαίος. Το ίδιο συμβαίνει και για όποιον θέλει να κατέλθει και ως ευρωβουλευτής εκπρόσωπος της Ελλάδας. Μετά από την οδηγία του Συμβουλίου της ΕΕ οι πολίτες της Ένωσης που κατοικούν σε κράτος- μέλος της ΕΕ του οποίου δεν είναι υπήκοοι έχουν το θεμελιώδες δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι κατά τις τοπικές εκλογές της Ένωσης. Εσένα ως κακό παιδί για την δημοκρατία τους έχουν το δικαίωμα να σού στερήσουν τα πολιτικά δικαιώματά σου, αλλά αν είσαι Άγγλος, Γάλλος, Γερμανός κλπ τότε θα μπορείς να εκπροσωπείς την δική μου χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο και το τραγικότερο να μπορείς να διαχειρίζεσαι την δημοτική περιουσία (νερό, οικόπεδα, κτίρια, ιστορία) της δικής μου ιδιαιτέρας πατρίδας. Αρκεί να έχεις ένα εξοχικό στην Ελλάδα που κάνεις τα μπάνια σου, λεφτά να ξεκινήσεις τον προεκλογικό αγώνα και βέβαια τους ανάλογους παλαμακιστές που με 100 ευρώ σου δίνουν το κλειδί της πόλης και την διαχείριση αυτής.

Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους Έλληνες ψηφοφόρους. Το μυαλό τους είναι αυτή την στιγμή στα 500 ευρώ πληρωμένη ψήφο που τους έταξε ο Σαμαράς από το πρωτογενές πλεόνασμα. Λεφτά που θα τούς τα πάρει οποιαδήποτε ώρα πίσω βαφτίζοντας έναν νέο φόρο πατριωτικό. Η ειρωνεία των ημερών. Να σου μιλάνε για πατριωτικά μέτρα και την ίδια στιγμή να κάνουν Έλληνα πατριώτη υποψήφιο τον ίδιο σου τον εχθρό. Αυτός ο νόμος αποδεικνύει περίτρανα ότι η ψήφος είναι ο φερετζές της δημοκρατίας και ότι ανά πάσα στιγμή βαφτίζοντας ψηφοφόρο τον οποιονδήποτε μπορούν να επαίρονται για τις “δημοκρατικές” νίκες τους. Άντε με το καλό και στις βουλευτικές εκλογές να βαφτίσετε όποιον θέλετε Έλληνα ψηφοφόρο για την απόλυτη κυριαρχία σας. Δεν πέρασαν και πολλά χρόνια από τις περίλαμπρες νίκες μεγάλων κομμάτων με βαφτισμένες ως ελληνικές αλλοδαπές ψήφους.

Δυστυχώς επειδή η αντιπολίτευση μόνο αντιπολίτευση δεν κάνει αφού περνάνε τέτοιοι νόμοι δύο μήνες πριν τις εκλογές δεν θα πάρουμε ποτέ μια επίσημη απάντηση από την κυβέρνηση για το τι θα συμβεί αν η Αλβανία και τα Σκόπια αύριο το πρωί γίνουν μέλη-κράτη της ΕΕ. Ίσως να βολεύει την αντιπολίτευση η κατάσταση βλέποντας μπροστά της την εξουσία χωρίς να την ενδιαφέρει κι αυτήν η εθνική ταυτότητα. Λίγες μέρες πέρασαν που δύο κράτη της ΕΕ έχουν έρθει σε αντιπαράθεση. Η Ουγγαρία ζητάει την αυτονομία κομματιού της Ρουμανίας διότι είναι ουγγρόφωνοι και έχουν στην διαχείριση της περιοχές εκλεγμένους Ούγγρους υπηκόους. Όπως είπε και ο Ούγγρος πρωθυπουργός “στην ΕΕ το να είσαι αυτόνομος επιτρέπεται αφού δεν ζητάς απόσχιση”.

Για ποια εθνική ανεξαρτησία μιλάει ο αντιπρόεδρος Βενιζέλος και για ποια εθνική ταυτότητα και πατριωτισμό χτυπιέται με ύφος ο Σαμαράς; Έχουν δώσει τα πάντα, έχουν συμφωνήσει στα πάντα, αποκαλούν τους Έλληνες μέσα από τις ιστοσελίδες των Υπουργείων τους ως “ευρωπαίους ιθαγενείς” αλλά ο λαουτζίκος (γιατί για λαουτζίκο πρόκειται) κοιτάει πώς θα βάλει υποψηφιότητα σε δημοτικό ψηφοδέλτιο ή για να χωθεί και να σωθεί ή λόγω της εντοπιότητάς του μην πάρει καμιά μετάθεση 20 χιλιόμετρα μακρύτερα από το σπιτάκι του.

Με την ουσία δεν ασχολείται κανένας γιατί η ουσία είναι η αλήθεια και πονάει. Η αλήθεια θέλει αλήθεια για να αντιμετωπιστεί αλλά όταν χαίρεσαι και ψηφίζεις με τα δυο χέρια τα αποδεδειγμένα ψέμματα που σου πλασάρουν είσαι άξιος της μοίρας που έγραψε για σένα το αφεντικό ΕΕ.

Με την βούλα του προέδρου της Δημοκρατίας ακόμα και η συνειδητή σου αποχή από τις εκλογές εκμηδενίζεται. Με 1,000,000 βαφτισμένους διαμένοντες στην Ελλάδα Ευρωπαίους η αποχή σου από 40% θα πάει στο 1%. Και τότε τι θα έχεις να λες; Ότι σε κυβερνάει η μειοψηφία; Άλλα θα δείχνουν τα νόμιμα και ηθικά νούμερά τους. Θα έχεις Δημοκρατία 100%. Το ίδιο ακριβώς νούμερο με τον πρόεδρο Κιμ της Βόρειας Κορέας.

Η διαφορά σου με τους βορειοκορεάτες θα είναι μία και μοναδική. Αυτοί θα συνεχίζουν να έχουν εθνική ταυτότητα, ενώ εσύ θα είσαι απλά ένας ιθαγενής μιας ηπείρου. Δεν ξέρεις ακόμα τι σημαίνει να μην έχεις ταυτότητα, χώρο, αέρα, νερό, πατρίδα, ελευθερία, κομμάτι γης για να ταφείς. Ακόμα δεν ξέρεις, αλλά πολύ σύντομα θα το νιώσεις στο πετσί σου. Αυτά αποδέχεσαι, ευρωπαίε μου ιθαγενή. Αυτά σου αξίζουν γιατί πολύ απλά ήσουν ανάξιος για μια πατρίδα σαν την Ελλάδα.-

Στον τοίχο με τον Γιάννη Λαζάρου


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η κυβέρνηση κατάσχει σπίτια και υπόσχεται φιλοδωρήματα παραμονές των Ευρωεκλογών - Ποιούς κοροιδεύουν;

Την 1η Απριλίου η κυβέρνηση αναμένει από το Eurogroup το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 10 δις ευρώ προς την Ελλάδα, για την οποία η τρόικα εκβιάζει εδώ και μήνες και ζητώντας νέα μέτρα σε βάρος των πολιτών.

Μέχρι τότε η κυβέρνηση κοιτάζει πώς θα δώσει το πρωτογενές πλεόνασμα έτσι ώστε να ξεγελάσει με 100 και 200 ευρώ αυτούς που θα πάνε στις κάλπες να ψηφίσουν στα τέλη Μαίου. Τους πήρε τις ζωές και τις περιουσίες και επιχειρεί με τη βοήθεια των συστημικών μέσων να αναδείξει σε κοινωνική πολιτική την παροχή ενός εφάπαξ βοηθήματος-κοροιδία.

Ανακοίνωσε ότι 1,5 δισ. ευρώ που θα μοιραστούν σε εργαζόμενους, χαμηλοσυνταξιούχους και ανέργους, αλλά και οι επιχειρήσεις που περιμένουν χρωστούμενα από το κράτος για χρόνια. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου μιλώντας στον «ΣΚΑΙ» είπε πώς σήμερα θα καθοριστεί λεπτομερώς το ποιοι και πόσα χρήματα θα πάρουν.

Προς το παρόν όλα δείχνουν ότι οι δικαιούχοι ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκουν θα λάβουν το ίδιο ποσό σε μια δόση εφάπαξ.
Με βάση το σενάριο αυτό το ποσό θα είναι 450 ευρώ και τα χρήματα θα μοιραστούν μέσα στον Μάιο.

Προφανώς λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

Το δεύτερο σενάριο λέει ότι η ενίσχυση θα είναι κλιμακωτή και θα ξεκινάει από τα 200 ευρώ και θα φτάνει ακόμη και τα 800 σε ορισμένες περιπτώσεις.
Στην περίπτωση που τα χρήματα μοιραστούν κλιμακωτά κατά μέσο όρο οι δικαιούχοι θα λάβουν από 350 ως 450 ευρώ.

Για το ποιοι θα λάβουν το ποσό ενίσχυσης θα υπολογιστούν τα εισοδήματα του 2012 καθώς ουσιαστικά και πριν την εκκαθάριση των δηλώσεων δεν υπάρχουν στοιχεία για το 2013.

Τις εφάπαξ εισοδηματικές ενισχύσεις θα λάβουν περίπου 400.000 δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων, 300.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, συνταξιούχοι του ΟΓΑ, 230.000 άνεργοι και ανάπηροι, ενώ το εφάπαξ θα λάβουν και οι περίπου 60.000 στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες των οποίων οι αποδοχές είναι μέχρι 1.500 ευρώ το μήνα.

Για τους ένστολους τα ποσά ανάλογα με τον βαθμό και την προϋπηρεσία θα είναι από 30 ως και 500 ευρώ. 60 εκατ. ευρώ θα πάρουν εν ενεργεία και συνταξιούχοι δικαστικοί.

Το κράτος έχει αναδειχθεί στον μεγαλύτερο μπαταχτσή, αλλά φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να δώσει κάποια από τα χρωστούμενα και έτσι μέρος του πλεονάσματος πάει στις επιχειρήσεις στις οποίες θα διατεθεί επιπλέον ποσό 1 δισ. ευρώ για ληξιπρόθεσμα χρέη του κράτους. Έτσι συνολικά το κράτος εφέτος θα ξεπληρώσει 2,08 δισ. ευρώ.

Από το πλεόνασμα δεν προβλέπεται ακόμη να πληρωθούν τα αναδρομικά που με βάση της απόφαση του ΣτΕ έχουν να λαμβάνουν οι ένστολοι. Τα ποσά φτάνουν και τα 500 εκατομμύρια ευρώ όμως ακόμη φαίνεται ότι μελετάται ο τρόπος που θα δοθούν καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις μιλάμε και για αυξήσεις ως και σε ποσοστό 30%.

Τουλάχιστον το ποσό που απαιτείται για την αποκατάσταση των αποδοχών θα πρέπει να βρεθεί άμεσα, ενώ το υπόλοιπο το οποίο αφορά αναδρομικά, το πιθανότερο είναι να χορηγηθεί σε δόσεις σε βάθος κάποιων ετών.

defencenet.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

“Σύμφωνο συμβίωσης” Σαμαρά-Βενιζέλου για… μετά τις εκλογές

Η σημερινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου έχει την… προφανή σημειολογία την οποία καταλαβαίνουν όλοι: Ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τα λένε πριν συμπληρωθούν 24 ώρες από την εξαγγελία διανομής κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα, μετά την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα.

Οι δυο πολιτικοί αρχηγοί που, από το 2012 κατάφεραν να οικοδομήσουν μια σχέση εμπιστοσύνης, η οποία άντεξε και στη μεγάλη δοκιμασία του καλοκαιριού του 2013, όταν οι εξελίξεις στην ΕΡΤ έφεραν την κυβέρνηση στα πρόθυρα της κατάρρευσης, γνωρίζουν ότι καλούνται πλέον να αναπροσαρμόσουν τη στρατηγική τους.

Όπως φάνηκε από χθες κιόλας, κυβέρνηση και αντιπολίτευση επικαιροποιούν την πολιτική αντιπαράθεσή τους, με σκληρούς χαρακτηρισμούς. Κι αν ο Αντώνης Σαμαράς (κυρίως) και η Νέα Δημοκρατία (δευτερευόντως) αντέχουν, η διαφαινόμενη κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ διαμορφώνει νέα δεδομένα, και προκαλεί ανησυχία για το πώς θα διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό μετά τις εκλογές του Μαϊου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος λοιπόν έχουν στραμμένη την προσοχή τους εκεί. Στο “μετά”. Προκειμένου να υιοθετήσουν ένα “σύμφωνο συμβίωσης” που θα διευκολύνει τους κοινούς αλλά και τους ατομικούς πολιτικούς σχεδιασμούς τους.

Με το ενδεχόμενο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών να φαντάζει περισσότερο ορατό από ποτέ…

ysterografa.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η τροπολογία που χάρισε μερικά δισ. στους ολιγάρχες

Την περασμένη Πέμπτη η κυβέρνηση επανέφερε για 5η φορά τροπολογία με την οποία χαρίζονται πρόστιμα δισεκατομμυρίων ευρώ σε ομίλους όπως αυτοί των κυρίων Βαρδινογιάννη και Λάτση και αυτή τη φορά κατάφερε να την περάσει

Η «ορφανή» τροπολογία είχε έρθει άλλες τέσσερις φορές σε άσχετα νομοσχέδια αλλά η αντίδραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης και του ΠΑΣΟΚ είχε οδηγήσει σε ισάριθμες αποσύρσεις. Αυτήν τη φορά όμως η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ πιέστηκε περισσότερο και παρόλο που ο εισηγητής του Π. Κουκουλόπουλος ζήτησε να αποσυρθεί, τελικά την ψήφισε. Αυτό δεν συνέβη πάντως με επτά από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είτε δεν την ψήφισαν είτε την καταψήφισαν.

Η τροπολογία αφορά τις τριγωνικές συναλλαγές με τις οποίες μεγάλες εταιρίες συναλλάσσονται με τις θυγατρικές τους, προκειμένου να επωφεληθούν από τους διαφορετικούς φορολογικούς συντελεστές και να εξοικονομήσουν έτσι μεγάλα ποσά από μη αποδιδόμενους φόρους. Σύμφωνα με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, η τροπολογία αυτή είναι φωτογραφική και αφορά τα πρόστιμα δισεκατομμυρίων που είχαν επιβληθεί σε συγκεκριμένους ολιγάρχες, μεταξύ των οποίων και οι Βαρδινογιάννης και Λάτσης (που πριν από λίγες ημέρες εξασφάλισε το Ελληνικό με κόστος 80€ ανά τετραγωνικό μέτρο).

Το ποσό που χαρίζεται είναι πολλαπλάσιο του πλεονάσματος και για αυτό η τροπολογία χαρακτηρίστηκε σκανδαλώδης από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η τροπολογία θα ισχύσει παρόλο που δεν βρέθηκαν 151 βουλευτές να την υπερψηφίσουν αφού η Χρυσή Αυγή απείχε της ψηφοφορίας (το παθαίνει αυτό όταν υπάρχουν συμφέροντα εφοπλιστών στη μέση).

Ενδεικτικό του κλίματος που διαμορφώθηκε στη βουλή ήταν η δήλωση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφίας Βούλτεψη, η οποία ισχυρίστηκε ότι «καμία επιχείρηση δεν μπορεί αυτήν τη στιγμή να πληρώσει υπέρογκα πρόστιμα και συγχρόνως να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας τις οποίες έχει», και προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ζήτησε από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης αν οι εργαζόμενοι αυτών των εταιριών «θα ήθελαν η επιχείρησή τους να χρειαστεί να πληρώσει ένα τόσο υπέρογκο πρόστιμο που στο τέλος θα προκαλέσει την απόλυσή τους».

Αυτό που ισχυρίζεται δηλαδή η βουλευτής της κυβέρνησης είναι ότι και αν ακόμα οι ολιγάρχες κρύβουν μερικά δισεκατομμύρια από το ελληνικό κράτος (και τον Έλληνα πολίτη κατ' επέκταση) αυτό δεν πρέπει να τιμωρηθεί προκειμένου να διατηρηθούν κάποιες θέσεις εργασίας.

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του σκανδάλου, το Jungle-Report έκανε μερικούς υπολογισμούς για τα ποσά που χαρίζονται σχετίζοντάς τα με τα μέτρα που καλείται η Ελλάδα να λάβει άμεσα.

 πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ρεζιλίκι στη Μάνη τη μέρα μνήμης του ξεσηκωμού του ’21, για τον Βαρβιτσιώτη. “Προδότη-λαμόγιο”- ΒΙΝΤΕΟ

Ρεζιλίκι στη Μάνη τη μέρα μνήμης του ξεσηκωμού του ’21, για τον Βαρβιτσιώτη. “Προδότη-λαμόγιο”- Αποθεώθηκε Κασιδιάρης ΒΙΝΤΕΟ 







πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ξεφτίλα είναι:..

..να είσαι πρωθυπουργός της χώρας, και να πανηγυρίζεις πάνω στα ερείπια που δημιούργησες..

Η ξεφτίλα είναι να αποτιμάς τις απολύσεις, το μακέλεμα μισθών και συντάξεων, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, τους 2.100.000 άνεργους, τις 6.000 αυτοκτονίες, την κατάργηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, τους 300.000 νέους μετανάστες, τα εκατομμύρια τους νεόπτωχους, όλα αυτά, για μερικές δεκάδες ή ελάχιστες εκατοντάδες ευρώ,
..που υπόσχεσαι ότι θα δώσεις ως αντίδωρο, ως ανακούφιση (ντροπή, σιχαμένε!) στους ανθρώπους που εσύ κατέστρεψες,
..και που ακόμα κι αυτά τα λίγα, λες ψέματα, δεν θα τα δώσεις! Θα θέσετε τέτοια κριτήρια και προϋποθέσεις που είναι ζήτημα αν στο τέλος τα εισπράξουν ''ζωντανά'', στο χέρι, λίγες χιλιάδες δικαιούχοι!

Η ξεφτίλα είναι να υποτιμάς την νοημοσύνη του λαού πάνω στον οποίο άρχεις(;;;), και να μοιράζεις τα ψέματά σου καθρεφτάκια και μπιχλιμπίδια στην προεκλογική περίοδο,
..που θα υλοποιήσεις όσο και τα 18 προεκλογικά σου σημεία,
..αλλά στο μεταξύ θα έχουν περάσει οι εκλογές, και ελπίζεις ότι την ''δουλειά'' σου θα την έχεις κάνει!

Η ξεφτίλα είναι να κρύβεις από τον λαό τις συμφωνίες που έκανες μόλις χθές, και ν' ανακοινώνεις περήφανα(!), ότι το μεγαλύτερο μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος (του ποιού;) θα πάει για την αποπληρωμή μέρους του χρέους προς τους τοκογλύφους, ''κατά τα συμφωνηθέντα''!

Και επισείεις αυτό το ''κατά τα συμφωνηθέντα'' ως Βίβλο,
..αλλά αποσιωπάς ποιός συμφώνησε αυτά τα ''συμφωνηθέντα''! Ο λαός, ή εσύ και οι υπόλοιποι δωσίλογοι;
Και θες να ξεχνάς το πώς γίνανε αυτά τα ''συμφωνηθέντα'' εφαρμοστικοί νόμοι: με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, και με εκφοβισμούς και εκβιασμούς και ''ναι σε όλα'' των επίορκων βουλευτών,
..που πολλοί απ' αυτούς κατεβαίνουν τώρα ως υποψήφιοι δήμαρχοι, για να ξεπλυθούν στην κολυμπήθρα των εκλογών απ' την βρωμιά εκείνου του ''ναι σε όλα'', και να διασώσουν το τομάρι τους (τα τομάρια)!

Η ξεφτίλα είναι να καμαρώνεις γι αυτό που είσαι, για αυτό που έγινες, έτσι όπως έγινες:
..με την ψευτιά, την πολιτική αγυρτεία και την υποστήριξη των δανειστών και επικυρίαρχων της χώρας!

Η ξεφτίλα είναι να λέγεσαι Ψευταράς, και να είσαι ''πρωθυπουργός'' αυτής της χώρας!

Το όνομά σου θα μείνει ανεξίτηλο στην Ιστορία,
..πλάϊ-πλάϊ και ισάξιο του Ηρόστρατου, του Εφιάλτη, του Πηλιογούση, και των λοιπών ομοίων σου..

Υ.Γ. Και λίγη Ιστορία: Ο Ηρόστρατος από την Έφεσο, όπως είχε δηλώσει, προκειμένου να μείνει το όνομά του στην Ιστορία, έφθασε στο σημείο να πυρπολήσει, το 356 π.Χ. τον Ναό της Αρτέμιδας στην Έφεσο, ένα από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας. Οι Εφέσιοι τον συνέλαβαν, τον θανάτωσαν και απαγόρευσαν τη μνεία του, η οποία όμως διατηρήθηκε στηλιτεύοντας για πάντα την ανόσια πράξη του.



 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκτόξευση των ιδιωτικών ασφαλίσεων υγείας λόγω ΕΟΠΥΥ, εισφορών και νοσοκομείων

Στροφή στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας προκαλούν οι αλλεπάλληλες αλλαγές στον τομέα της δημόσιας ασφάλισης υγείας τόσο στον... φορέα των ασφαλιστικών ταμείων υγείας τον ΕΟΠΥΥ όσο και στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως προκύπτει από τα ετήσια στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΑΕΕ), φαίνεται µία εντυπωσιακή αύξηση στην παραγωγή των ασφαλίστρων Υγείας, σε αντίθετη με την κάμψη που παρατηρείται γενικότερα στην αγορά και κύρια στις ασφαλίσεις ζωής και συντάξεων.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι όπως ανέφερε κορυφαίο στέλεχος της αγοράς η εταιρία του , με σημαντικά μεγάλα μερίδια στην αγορά , στους στρατηγικούς στόχους των πωλήσεων δίνει προτεραιότητα στις ασφαλίσεις υγείας .

Παράλληλα οι ασφαλιστικές εταιρίες συνεχώς αναπροσαρμόζουν ή δημιουργούν νέα προγράμματα παροχής ασφαλίσεων υγείας κύρια με ετήσια ανανεωνόμενα συμβόλαια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της παραγωγής των ασφαλιστικών εταιριών για το 2013, η συνολική παραγωγή του κλάδου της Ζωής έφθασε περίπου το 1,2 δισ. ευρώ, έχοντας υποχωρήσει κατά 14,1% σε σχέση µε ένα χρόνο νωρίτερα. Αντίθετα οι ασφαλίσεις Υγείας αυξήθηκαν κατά 22,3% έναντι του 2012, µε τη συνολική παραγωγή τους να ανέρχεται στα 76,6 εκατ. ευρώ.

Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ αν και μονοπώλιο στον χώρο της υγείας σε αντιστοιχία με τις όλο και συρρικνωμένες παροχές σε κόστος ασφαλίστρων, που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι στα ταμεία, είναι ιδιαίτερα ακριβός .

Μάλιστα αν γίνει η σύγκριση των παροχών μίας ιδιωτικής ασφάλισης υγείας με αυτή του ΕΟΠΥΥ, σε ορισμένες καλύψεις, τα ασφάλιστρα που καταβάλλονται μέσω της μηνιαίας εισφοράς στα ταμεία αντιστοιχούν στο κόστος μια ετήσιας ιδιωτικής ασφάλισης υγείας .

πηγη



 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Focus: Η Ελλάδα δεν θα ξεχρεώσει ποτέ -Τζογαδόρος ο Στουρνάρας

Εξαιρετικά σκληρό το δημοσίευμα του Focus για την Ελλάδα την οποία χαρακτηρίζει «απελπιστική περίπτωση». Το ίδιο δημοσίευμα επιμένει οτι οι Έλληνες εξακολουθούν να ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους, ενώ ευθεία επίθεση γίνεται και στον Γιάννη Στουρνάρα.

«Συνεχίζεται ο κατήφορος της Γαλλίας και της Ιταλίας, ενώ η Ελλάδα παραμένει απελπιστική περίπτωση» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, παρατηρώντας σε άλλο σημείο ότι «οι δήθεν ζηλωτές των μεταρρυθμίσεων, Έλληνες έχουν φθάσει πάλι το 170% -το ποσοστό του χρέους επί του ΑΕΠ».

Το προβληματικό παιδί της ευρωζώνης

Στο τμήμα του ρεπορτάζ που αφορά στην Ελλάδα επισημαίνεται:
«Εδώ και εβδομάδες ακούμε ότι πηγαίνει καλύτερα το πάλαι ποτέ προβληματικό παιδί της ευρωζώνης και ότι ως ανταμοιβή για τις σκληρές μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα αξίζει ειλικρινά να λάβει την επόμενη δανειακή δόση. Τίποτε από αυτά», αποφαίνεται το δημοσίευμα, που επικαλείται μελέτη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής, CEP, σύμφωνα με την οποία η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας εξακολουθεί να μειώνεται και μάλιστα με μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το Focus «οι Έλληνες συνέχισαν να ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους». Προς τεκμηρίωση της εν λόγω θέσης το ρεπορτάζ παραθέτει τα συμπεράσματα της μελέτης του CEP, που θέλουν το ποσοστό κατανάλωσης επί του εισοδήματος στην Ελλάδα να είναι το υψηλότερο σε όλη την ΕΕ.

Η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της
Το τελικό συμπέρασμα της μελέτης, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, είναι ότι «η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της». «Αυτό το γνωρίζαμε και πριν από την ανάλυση του CEP», επισημαίνει το δημοσίευμα και προσθέτει:

Απαράδεκτη επίθεση στον Στουρνάρα

«Και τι κάνει ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών; Ανακοινώνει αδιάντροπα σε συνέντευξή του προς την Handelsblatt ότι η χώρα του, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014, θα τολμήσει για πρώτη φορά να βγει με ομόλογά της στην αγορά. Ας ελπίσουμε ότι η αγορά θα δώσει στους τζογαδόρους την κατάλληλη απάντηση», γράφει το Focus.

Σκληρές επικρίσεις σε βάρος της Γαλλίας και της Ιταλίας

Στο ίδιο πλαίσιο, το Focus «ερμηνεύει» και την οικονομική πολιτική της Ιταλίας, διαβλέποντας στην φορολογική ελάφρυνση των πολιτών και επιχειρήσεων, που προωθεί ο Ματέο Ρέντσι «αύξηση του χρέους» της χώρας. «Αυτή η πολιτική ενάντια στην λιτότητα είναι ριψοκίνδυνη», παρατηρεί το ρεπορτάζ, υποστηρίζοντας ότι ο Ρέντσι δεν φαίνεται να παίρνει στα σοβαρά την υπόσχεση που έχει δώσει να διατηρήσει κάτω από το 3% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας του. Όσον αφορά τη δέσμευση του Ρέντσι να αναδιαρθρώσει σε 100 ημέρες την Ιταλία, το Focus του υπενθυμίζει σκωπτικά ότι 100 ημέρες απαιτούνται για να γίνει στην Ιταλία η σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Παρόμοιες είναι και οι επισημάνσεις για τη Γαλλία, η κυβέρνηση της οποίας δαπανά ένα μεγάλο μέρος της ενέργειάς της προκειμένου να αντιμετωπίσει οργισμένα τις «συστηματικές αμφισβητήσεις της γαλλικής ανταγωνιστικότητας». Το δημοσίευμα σχολιάζει τη δήλωση του γάλλου υπουργού Οικονομικών Μοσκοβισί, σύμφωνα με την οποία η Γαλλία εξήλθε καλύτερα από άλλες χώρες από την «ευρωκρίση». «Αυτό δεν το πιστεύει ούτε το Ελεγκτικό Συνέδριο της χώρας του», σχολιάζει το Focus και προσθέτει ότι σύμφωνα με τους οικονομικούς ελεγκτές «το κρατικό χρέος βρίσκεται σε πολύ επικίνδυνη ζώνη» και ότι «η όποια αναβολή στη μείωση του χρέους θα συνιστά πλήγμα στην δημοσιονομική αξιοπιστία της Γαλλίας».
πηγη
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!