EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Γερό κάζο σε ομιλία του Άδωνι στο Λονδίνο (βίντεο)

 Χρήστες του twitter μόλις πληροφορήθηκαν το κάζο στον Αδωνη άρχισαν τα σχόλια... 




 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επεισοδιακή ομιλία Γεωργιάδη στο Λονδίνο. (βιντεο)

Επεισοδιακή ομιλία Γεωργιάδη στο Λονδίνο. (βιντεο)












 ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Ποτάμι»: To ανέκδοτο της φαιάς (απολιτικής) φρενοβλάβειας.

Αν αυτή η αστειότητα που υψώνει τη βλακεία στο τετράγωνο (δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο) πάρει στις ευρω-εκλογές πάνω από 2%, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας…
 

Τότε σημαίνει ότι το καθεστώς έχει καταφέρει να παγιώσει ένα συμπαγές απολιτικό στρώμα ανοησίας: και αυτό θα είναι ανησυχητικό...
 

Πράγματι το πείραμα αυτό είναι για να «τεστάρει» την πολιτική μας νοημοσύνη και τη «μάζα» της βλακείας.

Γι αυτό «σπρώχνεται» με τέτοια υστερία από τις μήτρες εκροής της βλακείας: Τις «πόρνες» των ΜΜΕ…

Γι αυτό έχουν αφηνιάσει τα γκάλοπ, σε διατεταγμένη ενορχήστρωση, να φουσκώνουν τα ποσοστά αυτού του ΤΙΠΟΤΑ. Και μάλιστα μερικά των επιδοτούμενων λακέδων της «επιστήμης», να του δίνουν και 13% πριν καν μιλήσει ο «πρωταγωνιστής»…

Είναι τόσο κραυγαλέα και ξετσίπωτη αυτή προβολή και το δημοσκοπικό «φούσκωμα», που σου φέρνουν παραζάλη και αναρωτιέσαι: «Είναι δυνατόν να σε δουλεύουν τόσο κυνικά και ξεδιάντροπα»;

Είναι δυνατόν στην πρώτη του εμφάνιση στα Χανιά η μαϊμού αυτή να μαζεύει κοινό μιας «παρεούλας» και τα γκάλοπ να δίνουν από 7-13%!!!

Είναι δυνατόν να ξεστομίζει κάποιος τέτοιες αρλούμπες και να τον παίρνουν στα σοβαρά;

Τέτοια ποσοστά συνιστούν ιστορικό ανέκδοτο. Ούτε το ρωμαλέα επιδημικό Κίνημα του ΠΑΣΟΚ, με ηγέτη έναν Ανδρέα, δεν κατάφερε να πετύχει ένα τέτοιο άθλο…

Τον πέτυχε η μαϊμού, ο Θεοδωράκης…

Φυσικά στα στημένα γκάλοπ. Γιατί αν υπήρχε και ελάχιστη αλήθεια σ’ αυτά τα γκάλοπ, τώρα θα έπρεπε να υπάρχει τεράστιο λαϊκό ρεύμα (κοινωνικό ποτάμι) και ΟΧΙ τρεις και ο κούκος στην πρώτη συγκέντρωση…

Τέτοιο δούλεμα μας κάνουν οι «πόρνες» των δημοσκοπικών εταιρειών και των ΜΜΕ…

Το ξαναγράψαμε:
Ποντάρουν στη «μάζα» της απολιτικής απελπισίας και ανοησίας που έχουν δημιουργήσει…

Αν καταφέρουν και την οργανώσουν στην κοίτη του «ποταμιού», μιας μαϊμούς, τότε θα έχουμε και ένα άλλο παρακλάδι του ΦΑΣΙΣΜΟΥ που επελαύνει .

Η οργάνωση της απολιτικής απελπισίας και της ΒΛΑΚΕΙΑΣ είναι το ψυχολογικό ισοδύναμο του ΦΑΣΙΣΜΟΥ…

Το «ποτάμι» πρέπει να θαφτεί μέσα στις ακαθαρσίες του…


ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θεσσαλονίκη: Bluetooth και Internet στην υπηρεσία των οδηγών

Νέο σύστημα πληροφόρησης του χρόνου για μετακινήσεις στον κεντρικό ιστό της Θεσσαλονίκης από το ΕΚΕΤΑ. Βρείτε την πιο σύντομη διαδρομή στην πόλη μέσω του smartphone ή του tablet

Νέο σύστημα πληροφόρησης των οδηγών σχετικά με το χρόνο που χρειάζεται κάποιος για να κινηθεί εντός της πόλης αναπτύσσεται στη Θεσσαλονίκη από το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ).

Το νέο αυτό σύστημα, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014, αποτελεί συνέχιση και αναβάθμιση του ήδη εγκατεστημένου, στην πόλη, συστήματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το οποίο ανέπτυξε επίσης το ΙΜΕΤ.

Ουσιαστικά πρόκειται για την επέκταση με 25 ακόμα ασύρματους μετρητές κυκλοφορίας, στο ήδη υπάρχον σύστημα με 10 μετρητές. Οι μετρητές αυτοί χρησιμοποιούν την πρωτοποριακή τεχνολογία επικοινωνίας Bluetooth, μέσω της οποίας ανιχνεύουν την διέλευση των οχημάτων μέσα από την περιοχή εμβέλειάς τους.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι νέοι μετρητές θα εγκατασταθούν σε κομβικά σημεία της πόλης, προκειμένου να καταστεί εφικτό να υπολογίζονται χρόνοι διαδρομής σε πολύ περισσότερες από τις 22 αρχικές διαδρομές σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης αλλά και να δίνεται πληροφόρηση για χρόνους μετακίνησης μέσω εναλλακτικών διαδρομών για συγκεκριμένα σημεία αφετηρίας και προορισμού. Οι εν λόγω πληροφορίες παρέχονται σε πραγματικό χρόνο στους οδηγούς μέσω πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων οι οποίες έχουν εγκατασταθεί σε κομβικά σημεία εισόδου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας με χρήση του διαδικτύου.

Μέσω του ευφυούς συστήματος διαχείρισης κινητικότητας mobithess, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης μπορούν είτε μέσω του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή είτε μέσω του smartphone ή του tablet τους να βρουν την πιο σύντομη οδική διαδρομή και να γλιτώσουν την ταλαιπωρία, ειδικά τις μεσημερινές ώρες.

«Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν μια συγκεκριμένη διαδρομή, για παράδειγμα Καλαμαριά – Εύοσμος και να δουν από ποιους δρόμους θα πάνε πιο γρήγορα. Η ενημέρωση παρέχεται σε πραγματικό χρόνο, με μικρή απόκλιση λίγων λεπτών», ανέφερε στη Voria.gr ο διαχειριστής Δημοσίων Δράσεων & Ερευνητικού Στόλου του ΕΚΕΤΑ, καθηγητής Αθανάσιος Τσιούτρας.

«Αφού καθυστερεί το μετρό, μπορούμε τουλάχιστον να χρησιμοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες, για να κάνουμε την μετακίνηση στην πόλη λίγο πιο εύκολη», σημειώνει.

Πώς λειτουργεί το ήδη υπάρχον σύστημα bluetooth

Στα πλαίσια του υπάρχοντος συστήματος στη Θεσσαλονίκη είχαν εγκατασταθεί 10 ασύρματοι μετρητές κυκλοφορίας σε 10 κεντρικούς κόμβους. Η τεχνολογία bluetooth για την καταγραφή της κυκλοφορίας είναι σημαντικά φθηνότερη συγκριτικά με παλαιότερες μεθόδους. Με τον τρόπο αυτό μπορεί εύκολα να υπολογιστεί ο χρόνος συγκεκριμένων διαδρομών ενός οχήματος μεταξύ δύο μετρητών με βάση τον ακριβή χρόνο ανίχνευσής του από τους μετρητές που βρίσκονται στα άκρα κάθε διαδρομής.

Όλες οι καταγραφές των μετρητών αποστέλλονται αυτόματα σε ένα κεντρικό υπολογιστή ο οποίος με τη βοήθεια λεπτομερούς κυκλοφοριακού μοντέλου της πόλης και στατιστικής επεξεργασίας των δεδομένων παράγει μέσους χρόνους διαδρομής για 22 διαδρομές στο κεντρικό ιστό της πόλης. Η πληροφορία αυτή παρέχεται σε πραγματικό χρόνο στους οδηγούς μέσω πινακίδων, που είναι εγκατεστημένες σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως οι δύο είσοδοι από ανατολικά και δυτικά.

Σύμφνωα με το ΕΚΕΤΑ, τα αποτελέσματα από το νέο σύστημα αναμένεται να είναι θετικά όχι μόνο ως προς την καλύτερη και πιο αξιόπιστη πληροφόρηση των οδηγών για τις κυκλοφοριακές συνθήκες, αλλά και ως προς την καλύτερη κατανομή των οχημάτων σε ολόκληρο το δίκτυο. Το τελευταίο θα οδηγήσει στην μέγιστη εκμετάλλευση της χωρητικότητας των κεντρικών οδικών αξόνων και στην μείωση των σημείων κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου συστήματος γίνεται μέσω του έργου “SEE-ITS: Intelligent Transport Systems in South East Europe” του χρηματοδοτικού προγράμματος “South East Transnational Cooperation Programme”. Στα πλαίσια του ίδιου έργου θα υλοποιηθούν παρεμφερείς δράσεις σε άλλες 6 περιοχές των χωρών της νοτιανατολικής Ευρώπης (Πάτρα, Βιέννη, Σόφια, Τιμισοάρα και Παραδουνάβιες περιοχές στην Ρουμανία, Βουδαπέστη, Περιφέρεια της Εμίλια-Ρομάνια στην Ιταλία).

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο σύστημα αλλά και για το SEE-ITS γενικότερα παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας του έργου (www.seeits.eu).

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ! ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΔΙΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ HOECHTIEF!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΔΕΣ ΓΙΑ 500 ΕΥΡΩ,

ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΜΕ ΔΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ.

ΕΙΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.

Το Ολυμπία είχε αποκαλύψει από πέρυσι το έγγραφο που… πιστοποιούσε την οφειλή. Σήμερα το Παρον αποκαλύπτει πως την διέγραψαν. Το κράτος παρανομεί εις βάρος των πολιτών. Η αντίδραση πρέπει να είναι κάθετη. 

 Δείτε το ντοκουμέντο: 


πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρωθυπουργός μακέτο!…

Είναι μακέτο τούτο το έργο; Ρωτούσε ο πανάθλιος και μικρόψυχος εκείνος Κιτρινιάρης,
..ο ανθέλληνας πολιτικός που όχι μόνον έβαλε τον θεμέλιο λίθο της Εθνικής καταστροφής (εκεί που…προηγουμένως είχε σκάψει τα θεμέλια ο ιδρυτής και μεγάλος Τυχοδιώκτης),
..αλλά και έριξε τα μπετά, έφτιαξε χωρίσματα και σοβάδες, πλακάκια, πατώματα, τα πάντα,
..κι άφησε κάτι λίγα βαψίματα και τελειώματα για τους επόμενους, να ολοκληρώσουν τοΜέγαρο της Προδοσίας!
 

Από το Ουδέν Σχόλιον


Είναι μακέτο τούτο το έργο; Φώναζε με τα λίγα ελληνικά του, που τον ανάγκαζαν να κάνει δεκαπέντε σαρδάμ σε κάθε φράση (στα γερμανικά τα πήγαινε καλύτερα)!
Και όχι! Δεν ήταν μακέτο εκείνο το έργο.
Ήταν όμως ένα έργο υπερτιμημένο, υπερκοστολογημένο, και υπερμιζομένο, που καλύτερα θα ήταν να είχε μείνει ”μακέτο” παρά να γίνει μαζί με τ’ άλλα, μαζί με τις Ολυμπιάδες και τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες,
..που μας έσυραν τελικά στον γκρεμό της λοβιτούρας, της ”δημιουργικής λογιστικής”, και του εφηρμοσμένου ”Εκσυγχρονισμού”!

Όμοια υπερτιμημένος και υπερκοστολογημένος είναι και ο σημερινός ”πρωθυπουργός” (είπαμε: λέμε και καμία, να περνάει η ώρα!). Μένει να φανεί στο μέλλον αν είναι και υπερμιζομένος. Αν, και τί μεγαλύτερη μίζα θα μπορούσε να πάρει ο ελάχιστος, απ’ το να γίνει πρωθυπουργός;

Με την διαφορά όμως ότι τούτος είναι πρωθυπουργός-μακέτο.
Εμείς τον βλέπουμε για πρωθυπουργό!
Έξω, δανειστές, τοκογλύφοι και ”εταίροι” τον βλέπουν ως μακέτα. Χάρτινη. Που όποτε θέλουν την αλλάζουν, έτσι, ή αλλοιώς, κατά τα κέφια και τα συμφέροντά τους,
..και που όποτε θέλουν την τσαλακώνουν και την πετάνε: ” Άμε πάγαινε ρε από δώ, που θες να γίνει και αληθινός πρωθυπουργός, να παίρνεις μόνος σου αποφάσεις!”

Είναι μακέτο λοιπόν τούτος ο πρωθυπουργός;
Μακέτο είναι, και το ξέρει κι ο ίδιος! Άλλο τί λέει!
Κι αυτό θα φανεί γι άλλη μιά φορά μέχρι την Κυριακή, που κατ’ εντολή της τρόϊκας και του Eurogroup θα σπεύσει να τα βρεί με τους υπαλληλάκους που του έχουνε στείλει, να κάνει πως διαπραγματεύεται!

Μας κυβερνάει μιά χάρτινη μακέτα!
Ας την ”κάψουμε”!..


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΧΑΝΙΑ: ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ – ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ. 

Με δύο λόγια ο παπούς τα είπε όλα και ο κόσμος σηκώθηκε και έφυγε. 

 

ΔΕΝ ΤΟ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ!



πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα στενά της Μαλάκας και ο Si Malakas!

Την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, δεν έχει ακόμα βρεθεί κανένα ίχνος από το αεροσκάφος της πτήσης MH 370 Κουάλα Λουμπούρ-Πεκίνο, που έχει μυστηριωδώς χαθεί εδώ και πέντε μέρες, ένα γεγονός αξιοσημείωτο μέσα στην…τραγικότητά του, γιατί φαίνεται δύσκολο να πιστέψεις ότι στην εποχή μας, όπου οι πάντες και τα πάντα βρίσκονται κάτω από στενή παρακολούθηση από κάμερες, δορυφόρους, ραντάρ και συσκευές εντοπισμού θέσης, είναι δυνατόν να εξαφανιστεί για τόσες μέρες ένα τόσο μεγάλο αντικείμενο με 240 ανθρώπους μέσα του, και μάλιστα σε μια πολυσύχναστη περιοχή, όχι στη μέση του πουθενά όπως παλιά το χαμένο αεροπλάνο της Αμαλίας Έρχαρτ. Βέβαια, αν αεροπλάνο εκραγεί ενώ πετάει σε μεγάλο ύψος, υποθέτω ότι τα κομμάτια μπορεί να σκορπιστούν σε πολύ μεγάλη ακτίνα, οπότε ίσως το παράδοξο να είναι μόνο φαινομενικό.

Του Νίκου Σαραντάκου

Με πολύ ενδιαφέρον θα διαβάσω σχόλια για το θέμα του χαμένου αεροπλάνου (που βέβαια αργά ή γρήγορα θα βρεθεί, και μπορεί να έχει κιόλας βρεθεί όταν θα δημοσιευτεί το άρθρο μου), αλλά εμείς εδώ, όπως ξέρετε, λεξιλογούμε, οπότε το σημερινό άρθρο μοιραία θα εστιαστεί σε ένα άλλο παράδοξο φαινόμενο, κωμικό μάλλον παρά τραγικό, που παρουσιάστηκε κατά την κάλυψη της είδησης από τα ηλεκτρονικά και παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, κάλυψη στην οποία, πρέπει να πω, τα δελτία ειδήσεων των μεγάλων καναλιών φάνηκαν αρκετά γενναιόδωρα.

Το παράδοξο φαινόμενο που λέω είναι η μετατόπιση του τόνου ενός πασίγνωστου τοπωνυμίου που βρίσκεται κοντά στην εικαζόμενη τροχιά του αγνοούμενου αεροσκάφους. Πρόκειται για τα Στενά της Μαλάκας (ή Πορθμό της Μαλάκας). Η λέξη τονιζόταν ανέκαθεν στην παραλήγουσα -όμως ξαφνικά άρχισαν να την προφέρουν προπαροξύτονη. Για παράδειγμα, στο χτεσινό μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Μέγκα άκουσα ότι οι έρευνες τώρα στρέφονται “στα στενά της Μάλακα” και ότι στρατιωτικό ραντάρ εντόπισε στίγμα του αναζητούμενου αεροσκάφους “πάνω από τα στενά της Μάλακα” (στο 0.16 και στο 0.27 αντίστοιχα του βιντεακιού).

malakkas2 

Το τοπωνύμιο δεν μεταφέρθηκε χτες στη γλώσσα μας: πρόκειται για περιοχή στρατηγικής σημασίας, ίσως το πιο πολυσύχναστο θαλάσσιο πέρασμα στον πλανήτη, αφού είναι το προτιμώμενο πέρασμα από τον Ειρηνικό ωκεανό στον Ινδικό. Λοιπόν, όλες οι παλιές γεωγραφίες και εγκυκλοπαίδειες είχαν τον πορθμό της Μαλάκκας και τα Στενά της Μαλάκκας (αριστερά, φωτογραφία από τη Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια).

Το διπλό κ δεν έμπαινε για να διαφοροποιήσει, έστω και οπτικά μόνο, το τοπωνύμιο από τη γνωστή τρισύλλαβη ελληνική λέξη, αλλά αποτύπωνε, κατά το συνήθειο της εποχής, την αγγλική ονομασία, Malacca. Θυμάμαι πάντως ότι με θυμηδία βλέπαμε τα “Στενά της Μαλάκκας” στους σχολικούς άτλαντες της εποχής μου -κάποιος περίπου συνομήλικος έγραψε προχτές σε σχόλιο ότι κάποιοι έσβηναν με μπλάνκο το ένα κάπα, εμείς δεν θυμάμαι να το κάναμε.

Σε νεότερες εγκυκλοπαίδειες η ορθογραφία απλοποιείται, Μαλάκα, ενώ κάποτε το τοπωνύμιο μένει και άκλιτο, Στενά της Μαλάκα  (π.χ. στην Πάπυρος-Λαρούς-Μπριτάνικα). Ωστόσο, το ανέβασμα του τόνου είναι κάτι πρωτοφανέρωτο και, όπως όλα δείχνουν, οφείλεται σε σεμνοτυφία.

Δηλαδή, για να μην συμπέσει η εκφορά της λέξης από τα δελτία ειδήσεων με τη γνωστότερη ελληνική βρισιά, προτιμήθηκε να παρατονιστεί το τοπωνύμιο, από Μαλάκα σε Μάλακα. Πρέπει να πούμε ότι αρχικά επικράτησε κάποια αβεβαιότητα, κι έτσι διατυπώθηκαν και εναλλακτικές προτάσεις, όπως “Στενά της Μαλακκά” ή και “Στενά του Μαλακά“, οτιδήποτε δηλαδή εκτός από το καθιερωμένο εδώ και δεκαετίες “της Μαλάκας”, αλλά εδώ και καναδυό μέρες νομίζω ότι στα κανάλια επικρατεί ομοφωνία και όλοι οι δημοσιογράφοι πλέον λένε “στενά της Μάλακα”. Αν κάνω λάθος και υπάρχει κάποιος που να τονίζει στην παραλήγουσα, της Μαλάκα, ή, πολύ περισσότερο να το κλίνει, “της Μαλάκας”, πολύ θα χαρώ να το μάθω.

papmelaka

Το Παπυράκι θεωρεί κύριο λήμμα τον αυτόχθονα τύπο (Μελάκα)

Ότι η επιλογή του παρατονισμού, της Μάλακα, οφείλεται σε σεμνοτυφία είναι βέβαια εικασία μου -πάντως δεν πρέπει να οφείλεται σε μεταφορά του αγγλικού, αν σκεφτούμε ότι στα αγγλικά ακούγονται και οι δυο προφορές, προπαροξύτονη και παροξύτονη, με συχνότερη, θαρρώ, την παροξύτονη, που είναι και αυτή που δίνεται στο forvo.com. Δεν αποκλείω βέβαια το ενδεχόμενο να υπάρχει διαφοροποίηση προφοράς ανάμεσα σε Άγγλους και Αμερικάνους, όποιος ξέρει ας βοηθήσει.

Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια, η Μαλάκα/Malacca στα μαλαισιανά λέγεται Melaka, και ετυμολογείται από ένα δέντρο που φυτρώνει στην περιοχή. Ωστόσο, δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη την ηχητική ομοιότητα με έναν μυθικό ήρωα, τον Si Malakas, που βέβαια δεν έδρασε ακριβώς στην περιοχή, αλλά λίγο πιο ανατολικά. Αν δεν ξέρετε τίποτα για τον Si Malakas, ή αν θέλετε να τον θυμηθείτε, διαβάστε παρακάτω. Από δω και κάτω επαναλαμβάνω στοιχεία από ένα παλιό άρθρο που είχα ανεβάσει πριν από 3-4 χρόνια,  όταν είχε έρθει στην επικαιρότητα ένας τροπικός τυφώνας που πέρασε από τα ιαπωνικά νησιά και που ονομαζόταν Malakas, πράγμα που όπως ήταν φυσικό προκάλεσε θυμηδία και σχολιάστηκε. (Πρέπει βέβαια να πω ότι το άρθρο εκείνο ήταν βασισμένο σεπαλιότερο κείμενό μου που υπάρχει στον ιστότοπό μου και στο βιβλίο μου Γλώσσα μετ’ εμποδίων).

559px-Malakas_and_Maganda_Emerging_from_Bamboo_BambooMan 

Ο Σι Μαλάκας και η Σι Μαγκάντα

Λοιπόν, στη μυθολογία των Φιλιππινέζων ο γενάρχης τους, το ανάλογο του Αδάμ δηλαδή ή του Δευκαλίωνα αν προτιμάτε, λέγεται Si Malakas και η καλή του, το αντίστοιχο της Εύας δηλαδή ή της Πύρρας αν προτιμάτε, λέγεται Si Maganda. Μάλιστα σύμφωνα με έναν μύθο ο Σι Μαλάκας ξεπήδησε, μαζί με την καλή του, από ένα καλάμι μπαμπού, όπως βλέπετε στην εικόνα αριστερά. Αν έχω καταλάβει καλά, Malakas στη γλώσσα Ταγκαλόγκ σημαίνει “δυνατός” ενώ Maganda σημαίνει “όμορφη”, αν πάλι κάποιος επισκέπτης ξέρει από Ταγκαλόγκ ας επιβεβαιώσει ή ας διορθώσει.

Όπως φαίνεται, ο μύθος του Si Malakas, ή και σκέτο Malakas, είναι ζωντανός στις σημερινές Φιλιππίνες. Τουλάχιστον αυτό θα συμπεράνουμε αν κάνουμε αναζήτηση στο Διαδίκτυο, όπου, ας πούμε, θα τον βρούμε να φιγουράρει επάνω σε τισέρτ όπως αυτό της δεύτερης φωτογραφίας -προσέξτε τη μικρότερη λεζάντα, Filipino power.

Ολοκάθαρα, οι Φιλιππινέζοι θεωρούν γενάρχη τους, δικόν τους, ήρωά τους, τον Μαλάκας. Όπως υποψιαστήκατε, πλανώνται πλάνην οικτράν. Η ηχητική ομοιότητα δεν μπορεί να είναι τυχαία.

Εμείς, οι απόγονοι του Μαλάκα, ξέρουμε την Αλήθεια. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο γενάρχης των Φιλιππινέζων ήταν προκατακλυσμιαίος Έλληνας που έφτασε με τα ελληνικά κοίλα πλοία, περνώντας ασφαλώς από τα Στενά της Μαλάκας, που ονομάστηκαν έτσι προς τιμή του, και αποβιβάστηκε στα νησιά του Ειρηνικού για να τους μεταλαμπαδεύσει τον ελληνικό πολιτισμό. Κι ενώ οι άγλωσσοι ιθαγενείς είχαν μαζευτεί στην ακτή και κοίταζαν γεμάτοι θαυμασμό τους λεβεντόκορμους επισκέπτες, ο πλοίαρχος έλεγε με μεγάλη φωνή (μεταφράζω από τα προκατακλυσμιαία ελληνικά): Εμπρός παλικάρια μου να μεταλαμπαδεύσουμε την τρισχιλιετή μας γλώσσα σε τούτη τη μακρινή γωνιά, να μεταδώσουμε τα ιδεώδη της φυλής μας στους απολίτιστους αγρίους… Όπως ξέρετε όμως, η πειθαρχία δεν είναι το φόρτε της φυλής μας -και ούτε τότε ήταν.

Κάποιος ναύτης, ασφαλώς πρόγονος του Θερσίτη, είπε στον διπλανό του:

– Μας έπρηξε τούτος ο μαλάκας!

– Ποιος είναι μαλάκας ρε; ρώτησε εξαγριωμένος ο πλοίαρχος που το άκουσε.

– Συ, του απάντησε μεγαλόφωνα και θαρρετά ο Θερσίτης.

– Εσένα θα σε κανονίσω μετά, είπε ο πλοίαρχος κι έδωσε τόπο στην οργή συναισθανόμενος τη σημασία της στιγμής.

Και πήδηξε στη χρυσή άμμο. Και οι άγλωσσοι ιθαγενείς, που είχαν ακούσει όλη τη στιχομυθία και ρούφηξαν τον Έλληνα Λόγο όπως το διψασμένο χώμα τις πρώτες σταγόνες της βροχής, έσπευσαν να στεφανώσουν με άνθη τον μακρινό πρόγονό μας, κραυγάζοντας ρυθμικά το όνομά του «Σι Μαλάκας!», «Σι Μαλάκας!», «Σι Μαλάκας!» και να τον λατρέψουν σαν θεόσταλτο γενάρχη τους. Όσο κι αν προσπάθησε αργότερα να τους μεταπείσει ο ηρωικός εκείνος πλοίαρχος ότι δεν λέγεται έτσι, η αλήθεια είναι ότι καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα.

Γι’ αυτό και πιστεύω ότι όταν αναφερόμαστε στον μυθικό γενάρχη των Φιλιππινέζων Si Malakas πρέπει να τον γράφουμε «Συ Μαλάκας» για να διατηρούμε το ετυμολογικό ίνδαλμα της λέξης. Και βέβαια, απευθύνω έκκληση στους δημοσιογράφους να αποκαταστήσουν τον σωστό τονισμό στα Στενά (ή τον Πορθμό, αν προτιμούν) της Μαλάκας, προς τιμήν του προγόνου μας που πριν από αμνημόνευτα χρόνια πέρασε από εκεί πηγαίνοντας να μεταδώσει τον ελληνικό πολιτισμό στον μακρινό Ειρηνικό ωκεανό.

ΥΓ Για να μην παρεξηγηθώ και κυρίως για να μην δω το αρθράκι να δημοσιεύεται με καμάρι σε ελληναράδικα σάιτ, σπεύδω να διευκρινίσω ότι οι τελευταίες παράγραφοι (από το “Η ηχητική ομοιότητα… και μετά) είναι χιουμοριστικές. Η ατάκα για τους άγλωσσους ιθαγενείς είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο του καθηγητή κ. Θεοφανίδη. Ωστόσο, τα στοιχεία της εισαγωγής για τον μυθικό γενάρχη των Φιλιππινέζων είναι πέρα για πέρα αλήθεια. Το είχα ανακαλύψει πριν από κάμποσα χρόνια τυχαία στο Διαδίκτυο. Το εύρημα το δανείστηκε και ο πατέρας μου Δημήτρης Σαραντάκος και το χρησιμοποιεί στο μυθιστόρημά του Τα έπη των Αριμασπών.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αν Βαρδινογιάννης και Λάτσης πλήρωναν τις οφειλές τους…

Λέμε «αν» γιατί οι οφειλές τους δεν πρόκειται να πληρωθούν, μιας και η κυβέρνηση Σαμαρά ψήφισε χθες στα μουλωχτά μια τροπολογία γι αυτόν και μόνο το λόγο. Μια τροπολογία που οι συγκυβερνώντες αγχωμένα επιχειρούν εδώ και καιρό, με διάφορα τερτίπια και τεχνάσματα, να ψηφίσουν χωρίς να τους πάρουν χαμπάρι.

Είναι οι ίδιοι που με τη χαρακτηριστική επίπλαστη θλίψη επικαλούνται την αναγκαιότητα επιβολής και των πιο σκληρών οικονομικών μέτρων σε μισθωτούς και συνταξιούχους για τη «σωτηρία της πατρίδας».

Συγκεκριμένα, οι εταιρείες «MOTOR OIL» και «Ελληνικά Πετρέλαια» (ΕΛΠΕ), των κ.κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη και Σπύρου Λάτση αντίστοιχα,  ΔΕΝ πρόκειται να πληρώσουν προς το δημόσιο ποσά που συνολικά υπερβαίνουν τουλάχιστον το 1 δις ευρώ, για πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν. Και λέμε «τουλάχιστον» γιατί αυτό το -γενναία προς τα κάτω στρογγυλοποιημένο- ποσό προκύπτει μόνο από ελέγχους που έγιναν για τα έτη 2010-2011. Μάλιστα, αν γίνουν διευρυμένοι έλεγχοι σε όλες του αυτού είδους εταιρείες, τα έσοδα που ενδεχομένως θα προέκυπταν για το δημόσιο υπολογίζεται ότι θα μπορούσαν να αγγίξουν τα 15 δις ευρώ.

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για τη σκανδαλώδη τροπολογία που ψηφίστηκε χθες στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου στο UNFOLLOW: Ο κυβερνήτης Β. Βαρδινογιάννης και η κυβέρνηση των υποτακτικών (επεισόδιο 2)

Ας «λαϊκίσουμε» όμως τώρα, όπως θα ‘λεγε και ο μέσος θιασώτης του νεοφιλελευθερισμού.
Ας υιοθετήσουμε προς στιγμήν, χάριν της μνημονιακής ατζέντας και των αντίστοιχων συσχετισμών, τη λογική ότι τα χρέη που μας προσάπτουν είναι δίκαια και πρέπει να πληρωθούν από τις τσέπες μας με τον ένα ή άλλο τρόπο, και ας δούμε ποιά μνημονιακά μέτρα θα γλιτώναμε αν οι κ.κ. Βαρδινογιάννης και Λάτσης πλήρωναν τις οφειλές τους προς το δημόσιο.

Αφήνουμε στην άκρη το προαναφερθέν ποσό των 15 δις, του οποίου η εξοικονόμηση θα κάλυπτε οικονομική τρύπα που αντιστοιχεί σε μέτρα ενός ολόκληρου μνημονίου, μιας και αυτό προκύπτει μόνο από υπολογισμούς.

Θα πάρουμε μόνο αυτό το γενναία, επαναλαμβάνουμε, στρογγυλοποιημένο προς τα κάτω 1 δισεκατομμύριο ευρώ που -συν τοις άλλοις- η χθεσινή ψηφισθείσα τροπολογία στέρησε από τα ταμεία του Δημοσίου. Δεν θα πάμε πολύ πίσω, θα σταθούμε μόνο στα μέτρα του μνημονίου (βαπτισθέν ως «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016») που ψήφισε η κυβέρνηση Σαμαρά, άμα τη εκλογή της, το Νοέμβριο του 2012.

Περικοπές στους μισθούς (μνημόνιο Σαμαρά)

Αν, λοιπόν, πλήρωναν οι κ.κ. Βαρδινογιάννης και Λάτσης το οφειλόμενο 1 δις €, θα μπορούσαν να αποφευχθούν:
  • οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, ύψους 130,4 εκ. €
  • η κατάργηση των δώρων στον δημόσιο τομέα, ύψους 430,6 εκ. €
  • οι μειώσεις των μισθών στους ΟΤΑ, ύψους 54,9 εκ. €
Δηλαδή, θα μπορούσε να μην στερηθεί το συνολικό ποσό των 615,9 εκ. € από εκατοντάδες οικογένειες εργαζόμενων που τα έχουν ανάγκη και θα έμενε και ένα μπουρμπουάρ στους κ.κ. Βαρδινογιάννη και Λάτση της τάξεως των 384,1 εκ. €.

Περικοπές στις συντάξεις (μνημόνιο Σαμαρά)

Αν πάλι το οφειλόμενο 1 δις € διατίθονταν για να μην επιβαρυνθούν οι συνταξιούχοι, θα μπορούσαν για παράδειγμα:
  • να μην αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη (μέτρο που απέφερε 631 εκ. €)
  • να μην πειραχτούν οι παροχές εφάπαξ (μέτρο που απέφερε 247,3 εκ. €)
Δηλαδή χιλιάδες συνταξιούχοι θα είχαν συνολικά 878,3 εκ. € επιπλέον για τις ανάγκες τους και το μπουρμπουάρ στους κ.κ. Βαρδινογιάννη και Λάτση θα ανέρχονταν στα  121,7 εκ. €.
Περικοπές σε κοινωνικές παροχές και στην Υγεία (μνημόνιο Σαμαρά)
Σε περίπτωση που το οφειλόμενο 1 δις αφιερωνόταν για την αποφυγή των περικοπών στις κοινωνικές παροχές και στην Υγεία,  τότε
  • δεν θα στερούνταν τα κοινωνικά επιδόματα το συνολικό ποσό των 210,5 εκ. € (δηλαδή από συντάξεις ανασφάλιστων ηλικιωμένων, οικογενειακά επιδόματα, ειδικά επιδόματα ανεργίας κλπ)
  • 82 εκ. € θα  παρέμεναν στο ταμείο για τις αποζημιώσεις μετακίνησης ασθενών
  • δεν θα περικόπτονταν 455 εκ. € από την υγειονομική περίθαλψη (φάρμακα, λειτουργικές δαπάνες νοσοκομείων κλπ.)
Και αν συμπεριλαμβάναμε και την αποφυγή των περικοπών στην Εκπαίδευση (122,6 εκ. €) και στις ΔΕΚΟ (248,7 εκ. €), τότε δεκάδες χιλιάδες πολίτες, άποροι, οικογένειες, ασθενείς, μαθητές κλπ., δεν θα υφίσταντο τις ανέχειες που βιώνουν σε αυτό το βαθμό σήμερα. Βέβαια για τους κ.κ. Βαρδινογιάννη και Λάτση, στην περίπτωση αυτή, δεν θα έβγαινε μπουρμπουάρ γιατί το συνολικό ποσό θα ανέρχονταν περίπου στα 1,1 δις €. Αλλά, όσο να ‘ναι, με λίγη καλή θέληση, μια χρυσή τομή θα μπορούσε να βρεθεί.

Όλοι οι παραπάνω αριθμοί είναι από τον Προϋπολογισμό του 2013 που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά. Και θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο και με άλλα παραδείγματα για μνημονιακά μέτρα που θα μπορούσαν να αποφευχθούν, αν πλήρωναν αυτοί οι κύριοι τις οφειλές τους -όπως για παράδειγμα την αποφυγή της μείωσης των φορολογικών επιστροφών στους αγρότες- αλλά το σταματάμε εδώ γιατί πιστεύουμε ότι αυτά αρκούν για να γίνει κατανοητό για πόσο κορόιδα έχουν οι κυβερνώντες και οι ολιγάρχες τους κοινούς θνητούς.

Επίσης, έχοντας πάντα υπόψιν το χαρισμένο -συμβολικό- 1 δις., αξίζει να αναφερθεί  ότι, σύμφωνα με τον Σίμο Κεδίκογλου, με το κλείσιμο της ΕΡΤ εξοικονομήθηκαν 100 εκ. €. Ενώ οι 595 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, που ξημεροβραδιάζονται εδώ και μήνες στους δρόμους, απολύθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να εξοικονομηθούν 2,5 εκ. €.
Αυτά τα ολίγα και καλή ψήφο.

JUNGLE -Report

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νυχθημερόν…πλανάται πάνω μας ο ζόφος, το έρεβος και η απελπισία !!!

Πρώτα διαβάζεις ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω με την Τρόικα. Μετά διαβάζεις ότι αμέσως μετά τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την Τρόικα κορυφαίος παράγοντας του…υπουργείου Οικονομικών δήλωσε: «Πάμε να τα βρούμε, παρά να τα σπάσουμε· στόχος είναι να κλείσουμε την Κυριακή. Θα δουλεύουμε νυχθημερόν». Στο τέλος διαβάζεις ότι η κυβέρνηση υπαναχωρεί.
by Sotos

Και όλη η φασαρία που μεσολάβησε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, μέχρι να θέσει όριο την Κυριακή το τελεσίγραφο της Τρόικας; Προς τι, λοιπόν; Προς τι οι λεονταρισμοί και τα καουμποηλίκια;

Μάλλον για να περνάει ο καιρός… Περνάει αυτός, μένει η κυβέρνηση στη θέση της.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτός ο λόγος. Υπάρχει κι άλλος, απ’ ό,τι φαίνεται. Κι έχει να κάνει μ’ εκείνο το άτιμο το «νυχθημερόν». Το «νυχθημερόν» που σημαίνει υπερωρίες. Τι άλλο μένει για να εξηγήσουμε πώς γίνεται να είμαστε κάθε φορά στο σημείο του «νυχθημερόν»; Σύμβουλοι, παρασύμβουλοι, καμαρίλα… ούτε λόγος για ικανότητα. Αλλά όλοι τους πια τόση αυταπάρνηση; Αφού όλα ήταν έτσι κι αλλιώς γνωστά από καιρό, και τελικά σ’ εκείνα ακριβώς που από καιρό ήταν γνωστά καταλήγουμε, για ποιον άλλο λόγο να πρέπει να το φθάνουμε μέχρι το «νυχθημερόν»;

Δεν ξέρω πόσο διαπραγμάτευση μπορεί να ονομάσει κανείς αυτό το «νυχθημερόν». Δικαιοσύνη πάντως, όσο νάναι, δεν το λες. Διότι την ίδια ώρα κλείνουν φορείς νυχθημερόν, κόσμος χάνει τη δουλειά του και μένει άνεργος νυχθημερόν, κόσμος που εργάζεται μένει απλήρωτος νυχθημερόν, κόσμος έρχεται αντιμέτωπος με τα ΜΑΤ νυχθημερόν, κόσμος αφαιρεί τη ζωή του νυχθημερόν, και νυχθημερόν πλανάται πάνω μας στους υπόλοιπους ο ζόφος, το έρεβος και η απελπισία.

Με εντολή Σαμαρά θα δοθούν υπερωρίες και στους αστυνομικούς, μαθαίνω. Για να φροντίζουν αυτοί να μην συναντηθούν τα δύο διαφορετικά «νυχθημερόν» –τα «νυχθημερόν» των μεν με τα «νυχθημερόν» των δε. Νυχθημερόν κιόλας να το φροντίζουν, οσάκις χρειασθεί.

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Θεός Αγαπάει τον Γιάννη Σμαραγδή !!!

Εξαιρετικά κρίνονται τα νέα που έρχονται από τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας, αφού με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου που πάρθηκε με εντολή Σαμαρά έπειτα από επικοινωνία που είχε με τον Θεό, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής διορίστηκε…νέος Πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Όπως είναι γνωστό, ο προηγούμενος πρόεδρος του φεστιβάλ ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης που παραιτήθηκε από τη θέση του, επικαλούμενος τις ανάγκες των δύο νέων ταινιών που ετοιμάζει με τίτλους “Ο Θεός Αγαπάει τον Καυλιάρη” και “Gaymaniac” η οποία θα προβληθεί σε δύο μέρη.

Η ανακοίνωση του διορισμού του Γιάννη Σμαραγδή έριξε από τα σύννεφα τον δεύτερο μεγαλύτερο σκηνοθέτη της Ελλάδας Χριστόφορο Παπακαλιάτη που απείλησε ότι αν ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν αναθεωρήσει, θα αρχίσει να γαμάει όποια μάνα βρει μπροστά του.

Απαντώντας στις απειλές του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, ο κ. Σαμαράς είπε ότι η επιλογή του Γιάννη Σμαραγδή έγινε καθαρά με αξιοκρατικά κριτήρια λαμβάνοντας υπόψη το χρόνιο γλείψιμο που δέχεται από τον κ. Σμαραγδή και την εμετική μαντινάδα που του είχε αφιερώσει πέρσυ το καλοκαίρι.

Για όσους δεν το θυμούνται, ο Αντώνης Σαμαράς είχε βραβεύσει τον Γιάννη Σμαραγδή για την ξεχωριστή συμβολή του στον πολιτισμό και τους γλυκούς ύπνους που έχει χαρίσει σε χιλιάδες Έλληνες με τις ταινίες του, οπότε ο κ. Σμαραγδής είχε απαγγείλει στον Πρωθυπουργό τη μαντινάδα “Σαν ήλιος βγήκες φωτεινός, στ’ Αμερικής τ’ αλώνι κι έλαμψες κι ήρθες νικητής και σ’ αγαπάμε όλοι”.

Σχολιάζοντας την απάντηση του Πρωθυπουργού, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αποφάσισε να του αφιερώσει κι αυτός μια μαντινάδα που πήγαινε κάπως έτσι “Σαν πούστης μπήκες κουνιστός, στης Μέρκελ το σαλόνι κι έσκυψες κι ήρθε ο Γερμανός και στον φορμάραν όλοι”.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Με αφορμή το διορισμό του και την τεράστια επιτυχία που σημειώνει το βιβλίο του Κουφοντίνα, ο Γιάννης Σμαραγδής αποφάσισε να γράψει κι αυτός ένα βιβλίο με τίτλο “Γεννήθηκα για να γλείφω αρχίδια” το οποίο αναμένεται να γεμίσει τη βιτρίνα του Free Thinking Zone και να γίνει ανάρπαστο από τους φίλους εφοπλιστές και πολιτικούς του γνωστού σκηνοθέτη.)


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χρειάζονται νέα εργαλεία για υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Με την υπερχρέωση να αποτελεί μείζον πρόβλημα για την κοινωνία αλλά και την οικονομία, η εξεύρεση άμεσης και βιώσιμης λύσης αναδεικνύεται σε βασικό θέμα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, πόσω δε μάλλον στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό καθηγητή Τζέϊσον Κίλμπορν, σκοπός δεν πρέπει να είναι να αποστραγγίξουμε το δανειολήπτη αλλά να ζητούμε λιγότερες τμηματικές καταβολές μέσα στο χρόνο με κίνητρα για εκπτώσεις.

Αυτό ειπώθηκε νωρίς σήμερα Σάββατο στην ημερίδα που πραγματοποιείται από την ΕΚΠΟΙΖΩ με θέμα: 'Υπερχρέωση: Ρύθμιση των χρεών και προστασία της στέγης-Η ευρωπαϊκή πρόκληση'.

Τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν είναι απογοητευτικά για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, όπου δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους μέσα σε ένα σύστημα το οποίο δεν μπορεί να δώσει άμεση λύση.

Όπως ανέφεραν οι ομιλητές ο εξωδικαστικός συμβιβασμός επί της ουσίας δεν υφίσταται αφού από τις 22.200 υποθέσεις μόνο 5 ήρθαν σε συμβιβασμό.

Από το βήμα της εκδήλωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Σκορδάς δεσμεύτηκε ότι πριν από το Πάσχα θα είναι έτοιμος ο δείκτης για το ελάχιστο όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης από το Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Ο ίδιος ανέφερε ότι ετοιμάζεται και κώδικας δεοντολογίας από την Τράπεζα της Ελλάδος που θα αφορά στις καλές πρακτικές για τις σχέσεις τραπεζών και δανειοληπτών εκ παραλλήλου με το θεσμό της διαμεσολάβησης για τον οποίο 450 δικηγόροι έχουν εκπαιδευτεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σε μήνυμα του υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων αναφέρεται ότι άνω των 85.000 είναι οι αιτήσεις για υπαγωγή στη νομοθεσία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
"Χρειάζονται νέα εργαλεία. Δεν είναι ανεκτό να διαιωνίζεται η αγωνία των πολιτών για το αν θα έχουν δεύτερη ευκαιρία αλλά και να μην εκμεταλλεύονται τη νομοθεσία για την προστασία των αδύναμων πολιτών κάποιοι επιτήδειοι" σημειώνεται από το υπουργείο.

Η πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ κυρία Ελένη Αλευρίτου σημείωσε ότι η υπερχρέωση είναι πρόβλημα όλης της Ευρώπης και εκτίμησε ότι οι συνθήκες ωριμάζουν ώστε οι ευρωβουλευτές να εντάξουν την αντιμετώπιση της υπερχρέωση στην μελλοντική πολιτική της Ε.Ε.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθάς τόνισε πως "ο δρόμος είναι ανθρωποκτόνος και περιουσιοκτόνος. Πρέπει να ξανασκεφτούμε τα μέτρα που λαμβάνονται καθώς ενθαρρύνουν καιροσκόπους επενδυτές ενώ παράλληλα μειώνονται τα εισοδήματα, οι επενδύσεις είναι επισφαλείς και μόνο οι αντικειμενικές αξίες διατηρούνται στο ύψος τους".

Από την πλευρά του ο Αμερικανός καθηγητής Τζέϊσον Κίλμπορν σημείωσε ότι η υπερχρέωση δεν είναι γεωγραφικά περιορισμένη. "Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες. Αν θέλουμε τα οφέλη του καπιταλισμού πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τα προβλήματά του. Θέλουμε να αποπληρώνονται τα νόμιμα χρέη αλλά πρέπει και οι πιστωτές να ελέγχουν αυστηρά πού δίνουν δάνεια και να ελέγχονται περισσότερο ώστε να μην δίνουν καθώς η κατάσχεση έχει απώλεια 50% - 60% σε σχέση με την είσπραξη του χρέους".

Σημείωσε δε ότι τα δύο τρίτα των οφειλετών στη Ολλανδία το 30%- 40% στη Δανία και τη Σουηδία και το 80% των οφειλετών στη Γερμανία αδυνατούν να αποπληρώσουν τους πιστωτές.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ... Μεγάλη πυραμίδα και στην Ελλάδα...

Είναι αποδεδειγμένο ότι σε περιόδους γενικευμένης οικονομικής δυσκολίας, οι άνθρωποι που βλέπουν τα εισοδήματά τους να χάνονται ή να μειώνονται σημαντικά, επιζητούν το λεγόμενο εύκολο κέρδος.

Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι σε περιόδους οικονομικών κρίσεων μερικοί τομείς, όπως ο τζόγος, ανθίζουν. Παράλληλα, πολλές είναι και οι «ευκαιρίες» που μας κτυπούν την πόρτα και πατούν στην ανάγκη μας να επαναφέρουμε την χαμένη μας καλοπέραση. Μια από αυτές, και οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στη βάση «πυραμιδικών» συστημάτων.

Η ιδέα τους είναι πολύ απλή. Δίνεις 280 ευρώ αρχικά και 40 ευρώ κάθε μήνα και η εταιρεία σου δίνει την υπόσχεση ότι θα σταματήσεις να πληρώνεις αν μπορέσεις να πείσεις ακόμη τέσσερις να δώσουν 280 ευρώ μπροστά και 40 ευρώ μηνιαίως.

Μάλιστα, αν βρεις και πείσεις άλλους δύο τότε θα σου δώσει πίσω και τα χρήματά σου, ενώ αν καταφέρεις να πείσεις 60 άτομα να δώσουν 280 ευρώ και 40 ευρώ κάθε μήνα, τότε παίρνεις προαγωγή και... δώρο ένα μηνιάτικο.

Μία λοιπόν από αυτές τις εταιρείες -η οποία εδρεύει στο Ντάλας των ΗΠΑ- έκανε τα τελευταία χρόνια την εμφάνιση της στη χώρα μας συγκεντρώνοντας στους κόλπους της όλο και περισσότερα μέλη, τα οποία στο άκουσμα της «πολυτελής ζωής» που ανοίγεται μπροστά τους, άρχισαν να «κυνηγούν» φίλους και γνωστούς προκειμένου να τους πείσουν να ενταχθούν στο δυναμικό της εταιρείας-όνειρο.

Τρόπους δηλαδή με τους οποίους να μπορούν να κερδίζουν χρήματα εύκολα και γρήγορα προκειμένου να είναι ικανοί να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Η ελπίδα πως μπορούμε να επαναφέρουμε σε ατομικό επίπεδο την σχετική ευημερία που ζούσαμε μέχρι πρόσφατα ενυπάρχει στον καθένα μας.

Το... σύστημα

Πώς λειτουργεί όμως η εν λόγω εταιρεία; Πρόκειται για μια επιχείρηση η οποία, σύμφωνα με τα όσααναφέρονται στην ιστοσελίδα της, προσφέρει φτηνές διακοπές και... χρήματα. Το μότο της «έλα κι εσύ και άσε μας να σου δείξουμε πώς να βγάλεις τα προς το ζην... ζώντας». Αυτό που λέει δηλαδή είναι ότι ο καθένας μπορεί να βγάλει λεφτά.

Με ποιον τρόπο; Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ και από μαρτυρίες πολιτών σμε την εγγραφή του κάποιος, πρέπει να καταβάλει 280 ευρώ.

Ακολούθως, θα πρέπει να καταβάλλει κάθε μήνα περίπου 40 ευρώ. Στην περίπτωση όμως που γράψει ακόμα τέσσερα μέλη στην εταιρεία, τότε σταματά να πληρώνει μηνιαίες δόσεις.

Επιπλέον, αν γράψει περισσότερα από τέσσερα μέλη, ή αν τα μέλη που έγραψε, φέρουν κι αυτά καινούρια μέλη, τότε ξεκινά να παίρνει μια προμήθεια κάθε μήνα. Συγκεκριμένα, για κάθε έξι μέλη που εγγράφονται, αυτός που τα πρότεινε παίρνει 100 δολάρια. Δηλαδή, όσο περισσότερα άτομα, τόσο περισσότερα χρήματα.

Τα «ψιλά» γράμματα

Βέβαια, αυτό που δεν λένε οι «κυνηγοί μελών» είναι ότι όποια χρήματα κερδίσει κανείς, τα παίρνει απόαυτόν που στρατολογεί και όχι από την εταιρεία. Γι' αυτό άλλωστε κατά την εγγραφή, ο ενδιαφερόμενος υπογράφει ένα έγγραφο στο οποίο αναφέρεται ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο ποσό που θα κερδίζει το μήνα.

Από τα στοιχεία διαπιστώνει κανείς ότι από τον κάθε ένα που δέχεται να γίνει μέλος, ο μόνος που ωφελείται είναι τελικά η ίδια η επιχείρηση, καθώς μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό που βρίσκεται στην κορυφή κερδίζει πραγματικά ενώ όλοι οι υπόλοιποι κερδίζουν ελάχιστα ή καθόλου.

Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. Κάποιος καταβάλλει 280 ευρώ και 40 ευρώ το μήνα. Βρίσκει 4x280 = 1.120 ευρώ για να μην πληρώνει 40 ευρώ κάθε μήνα. Εν συνεχεία βρίσκει 6x280 = 1.680 ευρώ για να πάρει πίσω τα πρώτα 280. Έπειτα για κάθε 280 ευρώ που βρίσκει, κερδίζει 20? και. αν καταφέρει να φέρει στην εταιρεία 60x280 = 16.800 ευρώ θα πάρει 60x20 = 1200 ευρώ!

Τώρα, αν κάποια από τα μέλη τα οποία βρίσκονται κάτω από αυτόν που τα πρότεινε προς εγγραφή, αποχωρήσει και χαλάσει ο κύκλος των τεσσάρων ατόμων, τότε η μηνιαία συνδρομή ξανακάνει την εμφάνισή της μέχρι ο «κύκλος» να ξανακλείσε. Μέχρι δηλαδή να βρεθεί καινούργιο μέλος.

Μόνο το 0,09% βγάζει χρήματα
Άκρως αποκαλυπτικό είναι ένα διάγραμμα της ίδιας της εταιρείας (!) που συμπεριλαμβάνεται στο έγγραφο κοινοποίησης των εισοδημάτων της. Από αυτό προκύπτει ότι μόνο το 0,09% των μελών της κερδίζει χρήματα, το 21,6% βγάζει ποσά μικρότερα του βασικού μισθού και το 78,31% δεν βγάζει τίποτα!

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι -κατά μέσο όρο- αν κάποιος θέλει (για να είναι μέσα στο 0,09%) να βγάλει χρήματα, θα πρέπει να στρατολογήσει πάνω από 1.000 μέλη.

Σεμινάρια από χρυσάφι

Επιπλέον, ειδική αναφορά αξίζει να γίνει και στα σεμινάρια τα οποία κατά καιρούς διοργανώνει η επιχείρηση, προκειμένου να μάθει στα μέλη της τα «μυστικά του επαγγέλματος».
Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και προκειμένου κάποιος να λάβει συμμετοχή, θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ενδεικτική είναι η καταγγελία ενός 20χρονου, πρώην μέλους της επιχείρησης, ο οποίος, νιώθοντας εξαπατημένος, απευθύνθηκε σε δικηγόρο ζητώντας νομική συμπαράσταση.

«Είχα πάει εγώ και η παρέα μου σε μία παρουσίαση που μας είχε καλέσει ο κολλητός μου για να δούμε "κάτι τέλειο". Πέσαμε λοιπόν πάνω στην παρουσίαση της εταιρείας. Στην αρχή, με αυτά που σου υπόσχονται για ταξίδια και για το ότι θα δουλεύεις με την παρέα σου και θα βγάζετε λεφτά και θα είσαι οικονομικά ανεξάρτητος, ενθουσιάζεσαι. Μετά όμως άρχισαν οι απαιτήσεις: Πρώτον, να πληρώσεις την εγγραφή, δεύτερον, να ανοίξεις λογαριασμό με ένα ποσό ως εγγύηση για τη συμμετοχή σε διάφορα events της εταιρείας, τα οποία πληρώνεις επειδή υποτίθεται ότι διδάσκεσαι. Και τρίτον, άρχισαν οι αφόρητες πιέσεις να φέρνεις άτομα για να εγγράφονται "κάτω" από σένα. Και αφού έγινε κι αυτό, έπρεπε να τους πείσεις να κάνουν κι εκείνοι τα ίδια. Όσο για ταξίδια, σχεδόν κανείς δεν πάει. Πας συνήθως σε κάποιο ταξίδι συνδυασμένο με training στο οποίο δίνεις 600-1400 ευρώ συνολικά για να μάθεις πως πρέπει να χειρίζεσαι τα υποψήφια θύματά και πως θα τους κάνεις πλύση εγκεφάλου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχετικές καταγγελίες όμως υπάρχουν και σε γνωστά site του εξωτερικού, όπως στην ιστοσελίδα παραπόνων www.complaintsboard.com. Εκεί, ένας από τους αναγνώστες, μεταξύ άλλων, αναφέρει « Αν και η εταιρεία δεν είναι παράνομη, λειτουργεί με το σύστημα Πυραμίδα. Πληρώνετε με μετρητά για την πρόσληψη, και τα παίρνετε πίσω από τα μετρητά των μελών σας. Κάποιος πρέπει να χάσει τα χρήματα για να μπορείτε να πληρωθείτε. (...) Κρατήστε τα πορτοφόλια σας κλειστά».

«Όποιος δεν δουλεύει, δεν αμείβεται»

Ένας από τους εκπροσώπους της εταιρείας στην Ελλάδα, δήλωσε ότι η επιχείρηση είναι καθ' όλα νόμιμη προσθέτοντας ότι το σύστημα το οποίο ακολουθεί δεν είναι πυραμιδικό αλλά δικτυακό.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η εταιρεία δεν υπόσχεται σε κανένα μέλος ότι πρόκειται να βγάλει χρήματα, καθώς αυτό έγκειται στην ικανότητα του καθενός να προσελκύει νέα μέλη. «Αν δεν δουλέψεις, δεν θα πληρωθείς» ήταν χαρακτηριστικά η έκφραση που χρησιμοποίησε.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πάρε ό,τι θέλεις... καναλάρχη

 της Ματίνας Παπαχριστούδη (mediaλιογώντας στο e-dromos.gr):

Δεν έμεινε απολύτως τίποτα που να μην έχουν αρπάξει τα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Τίποτε που να μην τους έχουν χαρίσει. 
Όλα όσα θα καθορίσουν στο μέλλον την ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών και τη χειραγώγηση τους, τους έχουν παραδοθεί. 
Γι’ αυτή την τελευταία υπηρεσία τους, ειδικά οι ιδιοκτήτες  των τηλεοπτικών καναλιών που, όπως είναι γνωστό είναι τα εκδοτικά συμφέροντα, αμείφθηκαν τα δυο τελευταία χρόνια πλουσιοπάροχα. 

Ας ξεκινήσουμε από την τελευταία προσφορά του συστήματος στους καναλάρχες.

 Τον τηλε-τζόγο. 

Με μια ρύθμιση του Ευγένιου Γιαννακόπουλου, συνεργάτη επί πολλών ετών του Ευάγγελου Βενιζέλου, τα λεγόμενα παιχνίδια απάτης, αυτά για τα οποία μπήκε φυλακή πριν από χρόνια ο καναλάρχης Β. Χρηστίδης, «νομιμοποιήθηκαν» στην τηλεόραση. 

Σαν έτοιμα από καιρό τα τηλεοπτικά κανάλια παρέδωσαν ολόκληρες ζώνες προγράμματος στα παιχνίδια απάτης-κονσέρβα τα οποία κλέβουν απευθείας και στα ίσα τους «αφελείς» ή πωρωμένους τζογαδόρους. Σημασία δεν έχει αν θα κερδίσει ο αφελής τα 1.000 ευρώ που του τάζουν.

 Σημασία έχει πως θα αναγκαστεί να τηλεφωνήσει πολλές φορές και να περιμένει πολλή ώρα στη γραμμή για να βγει στον αέρα.

 Η τηλεφωνική αυτή γραμμή είναι υψηλής χρέωσης από την οποία κερδίζει ο πάροχος δικτύου, δηλαδή ο ΟΤΕ, ο ΑΝΤ1 που έχει ιδιωτική εταιρία, ο Alpha που επίσης έχει ιδιωτική εταιρία, το Mega που κι αυτό έχει τις εταιρίες των μετόχων του. 

Το κράτος, μάλλον, δεν θα πάρει τίποτα, γιατί οι φόροι αυτοί μπαίνουν γενικά στον… πάγο. 

Και τα κανάλια παίρνουν το μερτικό τους από το υψηλό ενοίκιο προς τις εταιρίες παραγωγής των τηλεπαιχνιδιών.

 Μία από αυτές υποστήριξε πως έχει ημερήσια έσοδα ύψους 79.000 ευρώ! 

Για το παραπάνω δώρο αντέδρασε το ΕΣΡ. 

Αυτό το όργανο που αποδέχθηκε το ρόλο το λογοκριτή και του «τροχονόμου» για απόψεις που δεν βολεύουν την κυβέρνηση και την καθεστηκυία τάξη, το όργανο που παρανόμως βρίσκεται στη θέση του για 12 ολόκληρα χρόνια, αντέδρασε επειδή του πήραν... αρμοδιότητες.
 Δεν έχει καταλάβει πως πλέον δεν έχει καμία αρμοδιότητα, εκτός από το να κρατά την καρέκλα του και το μισθό του.
 Η κατάργησή του ως ανεξάρτητη Αρχή παρέμβασης ήταν ένα ακόμη δώρο προς τους καναλάρχες. 
Δεν θυμούνται πολλοί πως τα ιδιωτικά κανάλια πριν από δέκα χρόνια είχαν προσφύγει εναντίον του, ζητώντας στα παρασκήνια να χαμηλώσει τους στόχους του ως παρεμβατικό όργανο στην αγορά. Ο επί 12ετίας πρόεδρός του τους έκανε τη χάρη, το ίδιο και το πολιτικό όργανο της Βουλής, αρμόδιο για το ΕΣΡ.

Η κρατική τηλεόραση που μπερδευόταν στα πόδια και τις ορέξεις των καναλαρχών, επίσης εξαφανίστηκε. 

Η ΕΡΤ είναι παρελθόν για τα ιδιωτικά κανάλια και η ΝΕΡΙΤ θα λειτουργεί ως παράρτημα ρουσφετιών και αναθέσεων σε ημετέρους. 
Ούτε αυτό δεν τους φθάνει. 
Όπως, όμως, διαφαίνεται, θέλουν και στοχεύουν να πάρουν -με ακριβό ενοίκιο βεβαίως- το τεχνικό δίκτυο της ΝΕΡΙΤ. 
Από εκεί, δηλαδή, που η ΕΡΤ είχε 1.000 πομπούς σε όλη τη χώρα, τώρα δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε δέκα.
Οπότε τα ιδιωτικά κανάλια, μέσω της κοινής τους εταιρίας, της Digea, θέλουν κι αυτό το κομμάτι της τεχνικής υποστήριξης.

Ο νέος «νταβατζής», για να θυμηθούμε τους πολιτικούς όρους της δεκαετίας του ’90, είναι πλέον η εταιρία που θα λειτουργεί και θα διαχειρίζεται τα δίκτυα. Κι αυτή ανήκει στα ιδιωτικά κανάλια που είναι ταυτόχρονα και πελάτες της. Αυτή η εταιρία, η Digea, πήρε τζάμπα κυριολεκτικά όλες τις ψηφιακές συχνότητες της χώρας. Τις οποίες και θα νοικιάζει πανάκριβα σε όσους θέλουν να εκπέμπουν οποιοδήποτε πρόγραμμα ή υπηρεσία. 

Περιττό να προσθέσουμε πάλι πως οι μέτοχοί της διαθέτουν κανάλια που λειτουργούν χωρίς άδεια από το 1991! 

Ίσως, επίσης, να είναι περιττό να συμπληρώσουμε πως η τελευταία πράξη στο χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης είναι η τροπολογία που νομιμοποιεί στα χωρίς άδεια τηλεοπτικά κανάλια, τις παράνομες κεραίες ανά την Ελλάδα. 
Κεραίες που τώρα θα μπορούν να μεταβιβάζουν στην κοινή τους εταιρία, την Digea.
 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Για ένα τρύπιο κ@λόχαρτο!..

Ένταση επικράτησε τις προάλλες σε μυστική σύσκεψη μεταξύ ''πρωθυπουργού'', αντιπρόεδρου της κυβέρνησης, και της τρόϊκας.

Στις αιτιάσεις των τροϊκανών ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι εικονική πραγματικότητα κατάλληλη μόνον για παραμύθιασμα ιθαγενών,..τόσο ο ''πρωθυπουργός'', όσο και ο αντιπρόεδρος αντέδρασαν άσχημα, χτυπώντας το πόδι κάτω και λέγοντας: ''Όχι, έχουμε! Έχουμε! Έχουμε!''.

Τότε οι τροϊκανοί άλλαξαν βιολί, και ρώτησαν τότε ποιά μέρα να περάσουν να το πάρουν, γιατί έχουν κι αυτοί κάτι επείγουσες ανάγκες.
Κι εκεί ήταν πιά που ήρθε η μοιραία ρήξη:
Ο ''πρωθυπουργός'' δήλωσε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα έχει ήδη διατεθεί για προμήθεια κ@λόχαρτου, και ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε γεμίζουν όλες οι κρατικές αποθήκες με τεράστια αποθέματα!

Στην δικαιολογημένη απορία των εκπροσώπων των τοκογλύφων, ο Ψευταράς αγρίεψε:
''Τί θέλετε; Να γίνουμε Βενεζουέλα; Να σκοτωνόμαστε για ένα κ@λόχαρτο; Δεν θα το επιτρέψω αυτό για τον λαό μου!
Δεν βλέπετε ότι τα έχουμε κάνει παντού σκ@τά;
Δεν βλέπετε ότι όλοι οι υπουργοί έχουν χ@στεί στην μ@λ@κία;
Δεν βλέπετε ότι στο κόμμα του αντιπρόεδρου τρέχουν όλοι σα χ@σμένοι, από δω κι από κεί, μπας και γλυτώσουν απ' την συμφορά που τους έρχεται;
Δεν βλέπετε τον υπουργό (χαρτιού) Υγείας που έχει πάρει σβάρνα τα βοθροκάναλα, προσπαθώντας να ξεσκ@τώσει την κυβέρνηση απ' τις παπαριές που κάνουμε καθημερινά;
Τί θέλετε; Να μείνουμε ασκούπιστοι; Να βρωμίσει όλη η Ευρώπη σκ@τίλα; Αυτό θέλετε; ''

Κι έτσι, μόλις είδαν οι τροϊκανοί τα σκούρα, και τις αγριάδες, είπαν ότι δεν πειράζει, ας κρατήσουμε εμείς το πρωτογενές πλεόνασμα,
..και αυτοί θα αρκεστούν στις συμφωνίες που προήλθαν από τις ''διαπραγματεύσεις'',
..και που προβλέπουν απεριόριστες ομαδικές απολύσεις,
..νέα μέτρα,
..αρχικό μισθό στον Δημόσιο τομέα 580 ευρώ,
..που σε δύο χρόνια θα εναρμονιστεί με αυτόν του Ιδιωτικού τομέα στα 320 ευρώ,
..ανακεφαλαίωση για τις τράπεζες καμιά δεκαριά δις, και βεβαίως,
..νέο μνημόνιο!

Τότε ''πρωθυπουργός'' και αντιπρόεδρος κοιτάχτηκαν μεταξύ τους με νόημα, και είπαν ευχαριστημένοι:
''Ευτυχώς!
..τα κ@λόχαρτα τα κρατήσαμε!''..


ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!