EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Προ οριστικής ρήξης για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Ενα βήμα πριν την οριστική ρήξη φαίνεται πως βρίσκονται η Αττικό Μετρό με την κοινοπραξία υπό την ΑΕΓΕΚ που έχει αναλάβει την κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης.

Το έργο, που έπρεπε να λειτουργεί από το 2012 αλλά βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο με άγνωστη ημερομηνία ολοκλήρωσης, κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα καθώς η κοινοπραξία έστειλε στην Αττικό Μετρό «Ειδική δήλωση διακοπής έργων» που θεωρείται το πρώτο, νομικό, βήμα για την αποχώρησή της και τη διεκδίκηση πρόσθετων αποζημιώσεων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η διοίκηση της Αττικό Μετρό υποστηρίζει πως «το έργο επιβάλλεται να συνεχίσει απρόσκοπτα, χωρίς να χαθεί ούτε μια μέρα, τις κατασκευαστικές εργασίες του σε όλους τους σταθμούς που είναι διαθέσιμοι (Ν. Σιδηροδρομικός Σταθμός, Δημοκρατίας, Σιντριβάνι, Πανεπιστήμιο, Παπάφη, Ευκλείδης, Φλέμινγκ, Ανάληψη, Πατρίκιος, Ν. Ελβετία), στη διακλάδωση Δημοκρατίας και στο Αμαξοστάσιο, όπως προβλέπει η Σύμβαση».
Το αστείο της υπόθεσης είναι πως η διοίκηση της Αττικό Μετρό, που έχει και σημαντικό μερίδιο της ευθύνης για το ναυάγιο του έργου και για τον κίνδυνο οριστικής διακοπής, εμφανίζεται να δηλώνει πως «είναι η ώρα των υπευθύνων αποφάσεων για όλους» καθώς «τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται».

Ταυτόχρονα μας ενημερώνει πως «ισχύουν απαρέγκλιτα τα όσα έχει δηλώσει ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για την κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης» και πως «η σύμβαση κατασκευής του δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης».

Υπενθυμίζεται πως η αρχική σύμβαση προσέγγιζε το ένα δισ. ευρώ, με την ανάδοχο κοινοπραξία να ζητεί τώρα αποζημιώσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα χρειάστηκε και ειδική νομοθετική ρύθμιση προκειμένου οι διαφορές με την Αττικό Μετρό να πάνε στη διαιτησία, χωρίς τελικά να ευνοηθεί το έργο, όπως προκύπτει από τη σημερινή εξέλιξη.

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχεται η σείρα σου

Το βασικό κυβερνητικό επιχείρημα για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ήταν ότι επρόκειτο περί μεγάλης αδικίας να προστατεύονται κάποιοι βολεμένοι ενώ στον ιδιωτικό τομέα 1,5 εκ. άνθρωποι είναι άνεργοι. Η κοινωνία το κατάπιε αμάσητο. Η «αγορά» πανηγύρισε. Ο κάθε γλίτσας το επαναλάμβανε ως επιτυχία του πολέμου εναντίον του νοσηρού κατεστημένου.

Όμως όλοι αυτοί, δεν πρόσεξαν τον Νοέμβριο του 2013 τη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος υπερασπιζόμενος την κυκλοφορία «φρέσκου γάλατος 10 ημερών» δήλωσε: «Ας έρθουν και αυτές οι επαγγελματικές ομάδες (αγελαδοτρόφοι, αρτοποιοί κ.α.) να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της κρίσης την ώρα που 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι».

Ναι, είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος ποια σχέση υπάρχει μεταξύ του «φρέσκου γάλατος 10 ημερών» και του 1,5 εκ. ανέργων. Μόνο αν είσαι Χατζηδάκης βρίσκεις σχέση ανάμεσα σε αυτά τα δύο και μόνο αν είσαι στόκος την αποδέχεσαι. Ο Χατζηδάκης από μόνος του, στην ίδια συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, είχε δηλώσει ότι το «φρέσκο γάλα 10 ημερών προσφέρει μια βεντάλια επιλογών και η αύξηση του ορίου θα προκαλέσει τη μείωση της τιμής του γάλακτος».

Ο Χατζηδάκης, λοιπόν, λέει την εξής αρλούμπα: «Όταν όλα τα γάλατα θα χαρακτηρίζονται υποχρεωτικά φρέσκα ανεξάρτητα από το πόσων ημερών είναι, θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών και θα πέσουν οι τιμές».

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ηλιθιότητα από αυτή και επίσης μεγαλύτερη διαστρέβλωση του όρου «ανταγωνισμός».

Σήμερα στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν 17 προϊόντα με διάρκεια ζωής 5 ημερών και 17 προϊόντα με διάρκεια ζωής άνω των 40 ημερών. Υπάρχουν επίσης 6 προϊόντα με διάρκεια ζωής από 15 έως 40 ημέρες. Αυτό είναι ο ανταγωνισμός! Λογικά, θα έπρεπε τα προϊόντα με διάρκεια ζωής 5 ημερών να ήταν ακριβότερα και τα προϊόντα με διάρκεια ζωής άνω των 40 ημερών φτηνότερα, οπότε ο καταναλωτής θα είχε τη δυνατότητα να επιλέξει με βάση την τιμή. Τώρα πώς θα γίνει ανταγωνισμός στο «φρέσκο γάλα» όταν… δεν θα υπάρχει πλέον φρέσκο γάλα; Τώρα που όλα τα προϊόντα θα είναι ίδια, με ποιο τρόπο θα χτυπηθούν τα καρτέλ που ήδη λειτουργούσαν ακόμη και όταν υπήρχαν οι συνθήκες κάποιου ελάχιστου ανταγωνισμού;

Το ζόρι του Χατζηδάκη είναι ένα και μοναδικό. Να γεμίσει η αγορά με «φρέσκο γάλα 10 ημερών» από τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Κίνα, τη Γουαδελούπη και όπου αλλού έχουν βάση οι πολυεθνικές που εξυπηρετεί. Εδώ, λοιπόν, κολλάει η δήλωσή του «Ας έρθουν και αυτές οι επαγγελματικές ομάδες (αγελαδοτρόφοι, αρτοποιοί κ.α.) να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της κρίσης την ώρα που 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι». Ομολογεί ότι οι ελληνικές φάρμες που παράγουν γάλα θα κλείσουν. Θα πληρώσουν και οι κτηνοτρόφοι το τίμημα του 1,5 εκ. ανέργων, ανέργους που η ίδια κυβερνητική πολιτική δημιούργησε.

Δε μπαίνω στη λογική να κρίνω πόσο φρέσκο είναι ένα γάλα 10 ημερών γιατί αύριο θα πρέπει να μπω στη λογική να συζητήσω γιατί ένα γάλα να μη θεωρείται φρέσκο ακόμη κι αν είναι 20 ή 100 ημερών. Ένα προϊόν είναι φρέσκο ή όχι. Όπως δε μπορείς να πεις «αυγό ημέρας» ένα αυγό 10 ημερών, όπως δε μπορείς να πεις φρέσκα τα λαχανικά που εξ αιτίας των χημικών μένουν πράσινα επί 10 μέρες, όπως δε μπορείς να πεις φρέσκο το κατεψυγμένο κρέας, όπως δε μπορείς να πεις ότι σπαρταράει ο σολομός που έρχεται από τη Νορβηγία, έτσι δε μπορεί να πίνεις ένα γάλα που έχουν περάσει 10 ολόκληρες ημέρες από την παστερίωσή του και να το λες φρέσκο. Έχει και ο παραλογισμός όρια.

Όσο για το εξυπνακίστικο ερώτημα «Δηλαδή τι παθαίνει ο Γερμανός που πίνει φρέσκο γάλα 10 ημερών;» απαντώ «στα παπάρια μου τι κάνει ο Γερμανός». Ο Γερμανός αντί για στραγάλια τρώει άσπρα λουκάνικα όταν βλέπει τηλεόραση. Πρέπει να φάω κι εγώ άσπρα λουκάνικα άσχετα αν θέλω να ξεράσω επειδή μου θυμίζουν σκυλίσια κόπρανα, επειδή τα τρώει ο Γερμανός; Και εν πάση περιπτώσει, δε πα να γαμηθούν όσοι χρησιμοποιούν παραδείγματα με το τι κάνει ο Γερμανός, όποτε τους βολεύει;

Ο ρόλος του Χαζηδάκη έγινε γνωστός αρκετά νωρίτερα από την εποχή των κυβερνήσεων των μνημονίων. Είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να μετατρέψει ένα κρατικό μονοπώλιο σε ιδιωτικό μονοπώλιο και το θεώρησε επιτυχία. Ως εκ τούτου η δήλωσή του «Θέλω να είμαι υπουργός που θα υπερασπίζεται τον ανυπεράσπιστο πολίτη» δεν έχει θέση αλλού παρά μόνο σε επιθεωρήσεις του Σεφερλή.

Όμως η δήλωσή του, από τις 29 Νοεμβρίου 2013, στην οποία έλεγε: «Αν δεν πετύχουν τα μέτρα τότε ας έρθουν οι πολίτες σε εμάς για τον “λογαριασμό”», θα πρέπει να κρατηθεί ως δείγμα ακραίας βλακείας καθώς την προηγούμενη φορά που κάποιοι του «ζήτησαν το λογαριασμό» είχαμε κλάματα.

Σε κάθε περίπτωση, όσοι ακόμη απομείναμε να έχουμε μια δουλειά είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα, ας συνειδητοποιήσουμε ότι το επιχείρημα «είναι άδικο να προστατεύονται κάποιοι βολεμένοι ενώ 1,5 εκ. άνθρωποι είναι άνεργοι» δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά μια ωμή προειδοποίηση ότι αύριο έρχεται η σειρά μας, μια που οι άνεργοι ξεπέρασαν πλέον τα 2 εκατομμύρια. Το αυριανό επιχείρημα των ρομπότ της Τρόικας θα είναι «θεωρούμε αδικία να πληρώνεται κάποιος έστω και 400 ευρώ τον μήνα την ώρα που 2 εκ. άνθρωποι είναι άνεργοι». Δύο επιλογές υπάρχουν. Ή θα βγούμε εμείς στους δρόμους ή θα μας πετάξουν αυτοί στο δρόμο. Διαλέγουμε και παίρνουμε.

Υγ: Επιτρέψτε μου να γίνω λίγο σαφέστερος σχετικά με το που έχουμε μπλέξει. Στις 29 Νοεμβρίου 2013, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε «δεν γίνεται να πληρώνει ο Έλληνας καταναλωτής το ακριβότερο γάλα στην Ευρώπη για να μην θιγεί καμία τρίχα συμφερόντων μιας συγκεκριμένης ομάδας», και ως συγκεκριμένη ομάδα εννοούσε τους κτηνοτρόφους.

Στις 6 Φεβρουαρίου το 2011, η ΝΔ κατακεραύνωνε την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου επειδή άφησε απροστάτευτους τους κτηνοτρόφους. Μεταξύ άλλων πολύ συγκινητικών έλεγε η ανακοίνωση: «Έστω και τώρα, η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κτηνοτροφικός κλάδος και να προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση ενός σοβαρού και αξιόπιστου εθνικού στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού για την ανάπτυξή του. Σε αντίθετη περίπτωση, θα παραμένει υπόλογη στα μάτια του κάθε Έλληνα κτηνοτρόφου».

Συμπέρασμα: Όταν σήμερα σου χαϊδεύουν τ’ αυτιά, είναι επειδή θέλουν να βάλουν λίγο συναίσθημα στο αυριανό πήδημα που θα σου ρίξουν, όπως οι χτεσινοί «αδικημένοι κτηνοτρόφοι» καταγγέλλονται σήμερα ως «συντεχνία συμφερόντων».

Καρτέσιος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πόσο Success Story αντέχεις;

Αφήνοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μας τις όποιες πολιτικές απόψεις έχει ο καθένας και η καθεμία, σχεδόν όλοι θα συμφωνήσουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία ολοκληρωτική καθημερινότητα.

Έχουμε να κάνουμε με μία αμείλικτη πραγματικότητα που ζούμε και μας πιέζει. Σήμερα, τώρα και αυτή τη στιγμή που διαβάζεις αυτές τις γραμμές. Μία ζοφερή κατάσταση που έχει στον πυρήνα της στοιχεία όπως ο φόβος, η ηττοπάθεια και η αδράνεια και έχει κατορθώσει να παρουσιαστεί σαν αναπόφευκτη ή μονόδρομος σωτηρίας. Η βαρβαρότητα είναι εδώ αλλά πλέον έχουμε αρχίσει να γινόμαστε φίλοι της.

Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι γνωστό σε όλους: Πως ένα οικονομικό πρόγραμμα που έχει αποτύχει σε όλους τους στόχους του μπορεί να εμφανίζεται σαν επιτυχημένο; Πως οι εμπνευστές (τρόικα, ευρωπαϊκές τράπεζες, ελληνικές κυβερνήσεις) και οι άνθρωποι που εφαρμόζουν αυτό το πρόγραμμα παρουσιάζονται σαν οι κάτοχοι της απόλυτης αλήθειας; Γιατί 4 χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο δεν υπάρχει ούτε ένα (1) ρεαλιστικό επιχείρημα υπέρ των πολιτικών ακραίας λιτότητας;

Μετά από πολλές ώρες προπαγάνδας τα καθεστωτικά ΜΜΕ και οι καλοπληρωμένες δημοσιογραφικές πουτάνες έχουν αντιστρέψει την πραγματικότητα σε ικανοποιητικό βαθμό:
-) Αντί να απολογούνται για τη διάλυση μιάς χώρας, περηφανεύονται για τα ερείπια της.
-) Φανερώνουν τη δημοκρατική παιδεία τους, όταν ουρλιάζουν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση.
-) Θέλουν να πείσουν τον κόσμο ότι οι πανηλίθιοι που έριξαν τη χώρα στο γκρεμό είναι αυτοί που έχουν τις ικανότητες να δημιουργήσουν κάτι ελπιδοφόρο.

Βέβαια, η βλακεία της εξουσίας δεν μπορεί να κρυφτεί τόσο εύκολα. Η ακροδεξιά παρεούλα με τα αστεία ονόματα και το πολιτικό πτώμα του ΠΑΣΟΚ μπορεί να ξέρουν ότι όσο πιο μεγάλο είναι ένα ψέμα, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να γίνει πιστευτό, αλλά η πραγματικότητα που ζούμε μας πιέζει όλο και πιο έντονα. Για αυτό ας ανοίξουμε τα μάτια μας και ας αναρωτηθούμε:
-) Τι ποσοστό πρέπει να πιάσει η επίσημη ανεργία στη χώρα για να σημάνει γενικός συναγερμός; Έχουμε φτάσει το 30%, αλλά οι απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα συνεχίζονται ακάθεκτες. Πόσο ανεργία προβλέπει το εγχώριο success story ρε παιδί μου; 35%; 45%; 75%;
-) Πόσες δεκαετίες θα χρειαστούν για να επανέλθει η χώρα σε φυσιολογικά επίπεδα, όπου το ηλεκτρικό ρεύμα, η θέρμανση και το δικαίωμα σε ολιγοήμερες διακοπές δεν θα είναι πολυτέλεια;
-) Πόσες αυτοκτονίες μπορεί να αγνοήσει η ελληνική κοινωνία, προκειμένου να συνεχίσει την περιπλάνηση στους δρόμους της απάθειας;

Και για το τέλος, εσύ ρε φίλε πόσο success story αντέχεις;



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ρωσία "κλείδωσε" τον ουκρανικό εναέριο χώρο για την "Αεροφλότ"

Πριν λίγο η κρατική ρωσική αεροπορική εταιρεία "Aeroflot" ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις πτήσεις διά μέσου του ουκρανικού ενάεριου χώρου και αυτό μόνο ως αρνητική εξέλιξη σε ότι αφορά τον αποκλιμάκωση της κατάστασης μπορεί να εκληφθεί.

Η κίνηση σημαίνει ότι ο ουκρανικός εναέριος χώρες εφεξής θεωρείται "πολεμική ζώνη" και κατ'αυτόν τον τρόπο διακόπτονται για λόγους ασφαλείας οι πτήσεις των αεροσκαφών της εταιρείας.

Άρα οι Ρώσοι εκτιμούν ότι στις επόμενες ώρες ή ημέρες μπορεί να υπάρξει "θερμή" κατάσταση στον ουκρανικό εναέριο χώρο και αυτό μπορεί να μην αφορά μόνο την περιοχή της Κριμαίας, αλλά και άλλες περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση μετά το δημοψίφισμα της Κυριακής στην Κριμαία θα γίνει σαφές αν η Μόσχα θα σταματήσει στην Κριμαία ή θα δώσει χείρα βοηθείας στους εγκλωβισμένους ρωσόφωνους πληθυσμούς της Ουκρανίας ή ακόμα και αν θα ενωθεί με την Υπερδνειστερία, όπου εδρεύει η 14ης Στρατιά Φρουρών

Την ίδια στιγμήπληροφορίες του defencenet.gr από την Μόσχα αναφέρουν ότι έχουν ολοκληρωθεί μετασταθμεύσεις τεσσάρων Μοιρών ρωσικών μαχητικών στα δυτικά αεροδρόμια.

defencenet.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Πρώτη τελεσίδικη δικαίωση σχολικών φυλάκων, έγινε στην Αμαλιάδα. Επιστρέφουν οριστικά στις δουλειές τους

Τέλος στην αγωνία των σχολικών φυλάκων του δήμου Ήλιδας, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από τον Ιούλιο του 2013 βάσει της σχετικής νομοθεσίας όπως αυτή διαμορφώθηκε από τις μνημονιακές υποχρεώσεις, βάζει η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αμαλιάδας που εκδόθηκε την Παρασκευή, σύμφωνα με την οποία έγινε δεκτή η αγωγή τους και οι εργαζόμενοι πρέπει να επιστρέψουν στην εργασία τους.
Η απόφαση εκδόθηκε λίγο πριν εκπνεύσει την προθεσμία λήξης της διαθεσιμότητας και μάλιστα σε λιγότερο από δύο μήνες, από την ημέρα εκδίκασης της αγωγής που είχαν καταθέσει οι σχολικοί φύλακες και είχε συζητηθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας.
Το Δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή των δέκα σχολικών φυλάκων που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και υποχρεώνει τον εναγόμενο, εν προκειμένω τον δήμο Ήλιδας, να αποδεχτεί τις υπηρεσίες των σχολικών φυλάκων με τους ίδιους όρους και την καταβολή των αποδοχών τους, όπως ίσχυαν πριν τεθούν στις 23 Ιουλίου 2013 σε διαθεσιμότητα.
Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αμαλιάδας είναι ουσιαστικά η πρώτη που εκδίδεται στην Ελλάδα βάσει της οποίας είναι εκτελεστό το αντικείμενο της αγωγής. Άλλωστε, η αγωγή των σχολικών φυλάκων του δήμου Ήλιδας ήταν η πρώτη που είχε εκδικαστεί σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ σε ό,τι αφορά την έκδοση αποφάσεων, έχουν εκδοθεί ακόμη δύο σε Καστοριά και Αίγιο, με τη διαφορά όμως ότι στις δύο παραπάνω περιπτώσεις δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη των δήμων για επιστροφή των σχολικών φυλάκων στις θέσεις τους, κάτι που δεν συμβαίνει στην περίπτωση του δήμου Ήλιδας, αφού εξαρχής ο δήμος είχε ταχθεί στο πλευρό τους.

Σε σημείο της απόφασης επισημαίνεται ότι η διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων αντιστρατεύεται ευθέως τις αρχές της αναλογικότητας, της αξιοκρατίας και της διοικητικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ, ενώ σε άλλο σημείο τονίζεται ότι: «… η διαθεσιμότητα ισοδυναμεί με καταγγελία των συμβάσεων εργασίας τους, η οποία είναι άκυρη, επειδή αυτή είναι παράνομη ως αντισυνταγματική , για τους λόγους που αναλυτικά εκτίθενται στην υπό κρίση αγωγή…».
Απόλυτη δικαίωση
«Το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας τόλμησε», σχολίασε χαρακτηριστικά μετά την έκδοση της απόφασης ο δικηγόρος των σχολικών φυλάκων του δήμου Ήλιδας κ. Χαράλαμπος Μπουκουβάλας και ανέφερε στο patrisnews.com: «Η πρώτη νομική προσέγγιση μιλά για θριαμβευτική, απόλυτη δικαίωση των σχολικών φυλάκων, για καθολική αποδοχή των αιτημάτων τους (πλην της ηθικής βλάβης που ήταν αναμενόμενο). Φαίνεται ότι είναι η πρώτη στην Ελλάδα που είναι άμεσα εκτελεστή, δυνάμει της οποίας οι σχολικοί φύλακες θα γυρίσουν αμέσως στα σχολεία τους και τόσο οι μαθητές, όσο και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα αισθάνονται ασφαλέστεροι».
Ο κ. Μπουκουβάλας που κατάγεται από την Ηλεία, δεν είναι η πρώτη φορά που ανατρέπει μνημονιακό νόμο, καθώς ο ίδιος πιστώνεται και την επιτυχία με την απόφαση που εξέδωσε το ΣτΕ και δικαιώνει τους ένστολους για τις περικοπές στους μισθούς τους.
Ο Δήμαρχος κατέθεσε υπέρ τους
Οι σχολικοί φύλακες του δήμου Ήλιδας δικαίως πανηγυρίζουν από το μεσημέρι της Παρασκευής, που έγινε γνωστή η έκδοση της απόφασης που τους αφορά, αφού αποτελεί την απόλυτη δικαίωση.
Στην περίπτωσή τους είχαν ένα επιπλέον ατού να εκδοθεί απόφαση που θα τους δικαίωνε, αφού εξαρχής είχαν στο πλευρό τους τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, ο οποίος είχε ταχθεί κατά της διαδικασίας διαθεσιμότητάς τους και μάλιστα παρευρέθηκε στην ακροαματική διαδικασία όταν εκδικάσθηκε η υπόθεση και κατέθεσε υπέρ των σχολικών φυλάκων, τονίζοντας την αναγκαιότητα παραμονής τους στον δήμο Ήλιδας.
«Στην περίπτωση των σχολικών φυλάκων του δήμου Ήλιδας, πρέπει να επισημάνουμε ότι μάρτυρας των εναγομένων ήταν ο ίδιος ο Δήμαρχος Ήλιδας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα παραμονής των σχολικών φυλάκων, όχι μόνο στο δήμο του, αλλά και για τους δήμους όλης της χώρας» ανέφερε ο κ. Μπουκουβάλας, ο οποίος εξαρχής είχε εκφράσει την αισιοδοξία του.
Εκ μέρους των σχολικών φυλάκων ο κ. Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, μιλώντας στo patrisnews.comδεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη δικαίωση του αγώνα τους και δήλωσε: «Για εμάς η συγκεκριμένη απόφαση είναι δικαίωση. Θέλω εκ μέρους και των συναδέλφων, να ευχαριστήσω πρώτα απ’ όλα την Ελληνική Δικαιοσύνη, τον δικηγόρο μας τον κ. Μπουκουβάλα και φυσικά τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, ο οποίος στάθηκε στο πλευρό μας από την πρώτη στιγμή που τεθήκαμε σε διαθεσιμότητα και την ημέρα εκδίκασης της αγωγής μας ήρθε στο Δικαστήριο και κατέθεσε και ήταν καταπέλτης υπέρ μας, ζητώντας να επιστρέψουμε στην εργασία μας».
Μετά την έκδοση της απόφασης, οι σχολικοί φύλακες ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην εργασία τους.
thebest.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εχέστηκαν αι φοράδαι!!

 
 
Τιτανοτεράστια η επιτυχία της κυβερνητικής Συμμορίας.
Κατάφερε "πρωτογενές πλεόνασμα" για πρώτη φορά
από του έτους 1943 !!
Κατοχή τότε, Κατοχή και σήμερον...
Το εν λόγω "πλεόνασμα" διαμοιράζεται
σε γιαουρτοφάγους, προ Θανάτου, ηλικιωμένους και
εθνικόφονας μπάτσους.
Πως, αλήθεια, να σε πλακώνει στις γκλομπιές
και τα χημικά ένας μισονηστικός μπάτσος;
Πως να "χορέψει" η Αρκούδα του Συστήματος,
χωρίς κρέας (ανθρώπινο) και βιταμίνες...
.........................................
Κάθετος ο μίστερ ΦασιστοΦύρερ.
"Εγώ, σε μπουρδέλο δεν πάω", εδήλωσε,
αποκλείοντας -προσωρινά πάντα- συγκατοίκηση
με τη νουδούλα.
Συντάσσομαι με την εν λόγω τσατσά.
Μπουρδέλο γωνία είχε, με πόρνες χύμα,
που τον εγκατέλειψαν χάρη αναβαθμισμένου "οίκου". 
................................................
Εσπασα τα μούτρα μου πάλι.
Αφορμή και αίτιον ο, πάντα υπεύθυνος, Φώτης.
Συνέστησε νέο ευρωεκλογικό μηχανισμό, προσδίδοντας
σ΄αυτόν "προοδευτική" κατεύθυνση, υιοθετώντας
πράσινα, άμοιρα ορφανά.
"Διευρύνθηκε" η δημαραλητεία, θαρρώντας πως
η μαλακία των δύστυχων ψηφοφόρων του τού 2012,
είναι φαινόμενο επαναλαμβανόμενο και παραγωγικό.
......................................................

Ακόμη λίγο και το εναπομείναν πασοκ,
θα διασπαστεί σε "μνημονιακούς" και "αντί".
Αυτοκτονείς ή όχι; 
................................

Τα συχαρίκια μου στον "πρωταγωνιστή" Ακη.
Η δική μου φοράδα χέζει και τα "ποτάμια"
και τις "ελιές"...
 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όταν ο Στ.Θεοδωράκης «αγιογραφούσε» το Γιώργο Παπανδρέου και υποστήριζε τις ΝΑΤΟϊκές θηριωδίες στη Γιουγκοσλαβία...

Συνέντευξη του τότε υπουργού εξωτερικών της κυβέρνησης Κ.Σημίτη, Γιώργου Παπανδρέου, στον συντάκτη του ΚΛΙΚ Σταύρο Θεοδωράκη.

Υπότιτλος συνέντευξης: Οι τολμηρές αλήθειες του Γιώργου Παπανδρέου.
Εισαγωγή του Σταύρου Θεοδωράκη για τον Γιώργο Παπανδρέου:
 
«Ηταν ο πρώτος στο ΠAΣOK που μίλησε υπέρ της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» το 1986, τις μέρες που οι σύντροφοί του δήλωναν έτοιμοι να ρίξουν τους δορυφόρους –τη θυμηθήκαμε την ιστορία στον γυρισμό και αρκετά γελάσαμε–, και δεν χρειάστηκε καμία σύσκεψη για να το κάνει. Kαι ήταν από τους λίγους πολιτικούς που τόλμησε, στις αρχές τις δεκαετίας, να ζητήσει αποποινικοποίηση και διαχωρισμό των ουσιών, όταν άλλοι στο άκουσμα και μόνο της λέξης ναρκωτικά έβγαζαν καντήλες.
 
Oύτε τότε χρειάστηκε καμιά σύκεψη για να το κάνει. Mεγαλωμένος ως πολίτης του κόσμου, έχει μαζέψει σαν σφουγγάρι από παντού απόψεις σύγχρονες. Kαι έχει το χάρισμα που είχε και ο πατέρας του –στην αρχή τουλάχιστον της πολιτικής του καριέρας–, αλλά και ο παππούς του. Δεν φοβάται να πει τις απόψεις του. Οχι ότι δεν είναι ένας Παπανδρέου».
Στη συνέχεια ο Στ.Θεοδωράκης... στήνει στον τοίχο τον τότε υπουργό εξωτερικών με φοβερές, «επιθετικές» ερωτήσεις του τύπου: Aισθάνεστε νικητής, κ. Παπανδρέου; 
Όταν φτάνει η στιγμή να αναφερθούν στο ΝΑΤΟϊκό έγκλημα στη Γιουγκοσλαβία, το οποίο ο Στ.Θεοδωράκης μαζί με άλλους δημοσιογράφους υποστήριξαν θερμά, ρωτάει τον Παπανδρέου ο «ποταμίσιος»: 


Mε τα όσα αποκαλύπτονται τώρα στο Κόσοβο, το εύρος των σφαγών των Κοσοβάρων, οι ομαδικοί τάφοι, σκέφτεστε διαφορετικά τον πόλεμο; 


(Ουδεμία αναφορά/ερώτηση για τις εκατόμβες νεκρών που άφησε πίσω του η ΝΑΤΟϊκή θηριωδία. Ούτε λέξη για τους χιλιάδες νεκρούς των βομβαρδισμών, των τραυματιών, των εκτοπισμένων ανθρώπων, του απεμπλουτισμένου ουρανίου κλπ...). 


Και συνεχίζει ο Θεοδωράκης στην επόμενη ερώτηση: Σε αντίθεση, πάντως, με τους βομβαρδισμούς των NATOϊκών, οι σφαγές των Σέρβων ελάχιστα απασχόλησαν τη δική μας κοινωνία. 
(Νά' τη και η έμμεση προσπάθεια να δικαιολογηθεί η ιμπεριαλιστική σφαγή).
Στ.Θεοδωράκης προς Παπανδρέου: Eσείς καταφέρατε να ισορροπήσετε. Δεν δυσαρεστήσατε ούτε τους συμμάχους μας ούτε τους Σέρβους. 
(Εκ νέου γλείψιμο. Σου λέει, μη νομίζει ο αναγνώστης ότι δεν είναι σούπερ υπουργός-διπλωμάτης ο Γιώργος). 
Συνεχίζει απτόητο το δημοσιογραφικό κοράκι του ΚΛΙΚ: Πάντως, ενώ όλοι σε αυτή τη χώρα ήμασταν εναντίον των βομβαρδισμών, υπήρξαν και κάποιοι που ήταν υπέρ του Μιλόσεβιτς. Kαι τον υποστήριξαν έμπρακτα, επισκέψεις, «ανθρωπιστική βοήθεια», συναυλίες... 
(Ο Στ.Θεοδωράκης ίσως σκέφτονταν, από μέσα του, πως θα έπρεπε να γίνουν συναυλίες και υπέρ του ΝΑΤΟϊκού στρατού, ίσως δε να σταλεί και ανθρωπιστική βοήθεια στις ιμπεριαλιστικές χώρες που μετείχαν αυτού. Δεν το είπε ωστόσο.... Επέλεξε μια έμμεση αναφορά σε ένα παραμύθι με το Μιλόσεβιτς στο ρόλο του κακού δράκου).
Διαβάστε όλη την συνέντευξη-αγιογραφία του Γιώργου Παπανδρέου 
στον Σταύρο Θεοδωράκη ΕΔΩ: http://www.klik.gr/148/papa/index.htm

 
Σε όσους καταφέρουν να διαβάσουν την συνέντευξη χωρίς να ξεράσουν, δώρο ένα πλαστικό παπάκι που πάει στην ποταμιά. 
 
revol-now.blogspot.gr/


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απίστευτη ανακάλυψη! Βρέθηκε υποβρύχια πολιτεία σε ελληνικό νησί ΒΙΝΤΕΟ

Ο αρχαίος οικισμός του 2800 π.Χ, έχει διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση.

Η εικόνα της υποβρύχιας πολιτείας που βλέπετε, δεν είναι σε κάποια εξωτική περιοχή της λατινικής Αμερικής αλλά δίπλα μας. Στην Ελαφόνησο, κοντά στο Παυλοπέτρι και ο αρχαίος οικισμός του 2800 π.Χ, έχει διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση.

Το νερό προφύλαξε από το χρόνο και την ανθρώπινη παρέμβαση, τα περισσότερα από τα κτίσματα. Το εντυπωσιακό είναι, ότι βρίσκεται μόλις 4 μέτρα κάτω από τη θάλασσα και ο καθένας μας θα μπορούσε να τα «επισκεφθεί». Ευδιάκριτα είναι τα βυθισμένα διώροφα σπίτια με τους κήπους, οι ναοί, το νεκροταφείο και το λιμάνι. Ως τώρα έχουν εντοπιστεί 15 κτίρια με τουλάχιστον 12 δωμάτια το καθένα καθώς και ένα πολύπλοκο σύστημα διαχείρισης των υδάτων με κανάλια και σωλήνες νερού.

Αγάλματα, μεγάλοι πήλινοι αμφορείς, εργαλεία και άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης βρίσκονται διάσπαρτα στο βυθό, σε μια έκταση 9 στρεμμάτων Διάσπαρτα, σε όλη την έκταση της πόλης υπάρχουν αγάλματα, μεγάλοι πήλινοι αμφορείς, εργαλεία και άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

Συνολικά καταλαμβάνει μια έκταση περίπου 9 στρεμμάτων και μάλλον είναι η παλαιότερη βυθισμένη πόλη στον κόσμο. Οι επιστήμονες πιθανολογούν ότι η πόλη καταποντίστηκε από σεισμό 8 ρίχτερ, γύρω στο 1.000 π.Χ ενώ άλλοι μετατοπίζουν το γεγονός στο 375μ.Χ.



 πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τροπολογία δώρο σε εφοπλιστές - Χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ από πρόστιμα σε off-shore εταιρείες

Επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά ότι οι «ιερές αγελάδες» της εφοπλιστικής ελίτ αξίζουν περισσότερο από χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους που οδηγούνται σε βάθος χρόνου στην απόλυση. Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που υπερψηφίστηκε την
Πέμπτη στη βουλή για τους δημοσίους υπαλλήλους, είχε ενταχθεί τροπολογία που χαρίζει πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ και είχαν επιβληθεί σε off-shore εταιρείες.

Παρά το γεγονός ότι η επίμαχη τροπολογία είχε επιχειρηθεί να περάσει και στο παρελθόν και λόγω της κατακραυγής είχε αποσυρθεί την τελευταία στιγμή, αυτή τη φορά 142 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ την υπερψήφισαν.

Η κυβέρνηση υποκύπτοντας στις πιέσεις εφοπλιστών, που το τελευταίο διάστημα εμφανίζονταν ιδιαίτερα ενοχλημένοι για τη φορολόγησή τους με νομοθετική επιβολή, τους έκανε ένα δώρο, για να επανορθώσει: με βάση την εν λόγω τροπολογία σβήνονται αναδρομικά πρόστιμα και ενισχύεται η φορολογική ασυλία για τις τριγωνικές συναλλαγές μέσω off-shore εταιρειών, τακτική που ακολουθούν κυρίως εφοπλιστικοί όμιλοι.

Διάταξη με το ίδιο πνεύμα είχε επιχειρηθεί να περάσει τον περασμένο Δεκέμβριο, ενταγμένη στο νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, η οποία προέβλεπε φοροαπαλλαγή των off-shore που μισθώνουν ακίνητά τους σε ναυτιλιακές εταιρείες. Τότε, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΔΟΥ Χαράλαμπος Νικολακόπουλος είχε κάνει λόγο για δώρο 90 εκατ. ευρώ σε φοροφυγάδες. Μετά τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών είχε αποσυρθεί, όμως τότε ο κ. Στουρνάρας είχε προειδοποιήσει πως σκοπεύει να την επαναφέρει, πράγμα που έπραξε.

Αυτή τη φορά, το «δώρο» της κυβέρνησης εκτιμάται πως ανέρχεται σε «εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ» σε εταιρείες που έχουν επιβληθεί πρόστιμα για φοροδιαφυγή, όπως τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως απέρριψε μια ευκαιρία να ενισχυθούν τα δημόσια ταμεία, για χάρη και εφοπλιστικών συμφερόντων, που συνηθίζουν να δραστηριοποιούνται μέσω off-shore εταιρειών. Κάποιοι υποστηρίζουν μάλιστα πως εν όψει εκλογών, η κυβέρνηση δεν θα ήθελε να έχει απέναντι το πανίσχυρο εφοπλιστικό κεφάλαιο.

newsbomb


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο «εδώλιο» οι δικαστές που δίκασαν τις φούσκες του Χρηματιστηρίου

Κόλαφος για τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που αθώωσαν τους 42 κατηγορούμενους για τις μετοχές φούσκες είναι η αίτηση αναίρεσης της απόφασης που υπογράφεται από το αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Ο κ. Βουρλιώτης χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις για τους δικαστές τονίζοντας ότι «δεν ασχολήθηκαν ουδόλως» με τη ροή ψευδών πληροφοριών που διοχετεύθηκαν στην χρηματιστηριακή αγορά, κρίσιμο μέγεθος για την παραπλάνηση των επενδυτών.

Ειδικότερα ο κ. Αντιεισαγγελέας αναφέρει «Η παραδοχή ότι οι επενδυτές ουδεμία περιουσιακή βλάβη υπέστησαν, διότι κατά τον κρίσιμο χρόνο της αγοράς των εν λόγω μετοχών, απέκτησαν αντιπαροχή ίσης αξίας με την παροχή στην οποία αυτοί προέβησαν, για τον λόγο ότι μπορούσαν να εκποιήσουν τις μετοχές χωρίς δυσκολία την ίδια ημέρα που τις αγόρασαν, εισπράττοντας ισάξιο τίμημα, δεν αποτελεί αιτιολογία σύστοιχη των χαρακτηριστικών της απαιτούμενης δικανικής πεποίθησης, αλλά συνιστά υπερασπιστικό αντίλογο, η ευδοκίμηση του οποίου δεν στηρίζεται σε γεγονότα αλλά αποκλειστικά σε υπόθεση, η οποία δεν ανατρέπει την ενεστώσα περιουσιακή βλάβη που έχει συντελεστεί σε βάρος των ανωτέρω επενδυτών, οι οποίοι είχαν ήδη σπεύσει και αγοράσει τις υπερτιμημένες μετοχές».

Στην ουσία οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου ελέγχονται για εναρμόνιση με την υπερασπιστική γραμμή των κατηγορυμένων ενώ ο κ. Βουρλιώτης επισημαίνει ότι δεν μπορούν να αξιολογούνται από το δικαστήριο μεμονωμένα τις ενέργειες καθενός εκ των κατηγορουμένων και να παραβλέπεται το γεγονός ότι οι ελεγχόμενες πρακτικές τους ήταν «αποτέλεσμα συναπόφασης και σύμπραξης», δίκην σχεδίου, το οποίο επινόησαν και έθεσαν σε εφαρμογή.

fpress

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο ΕΟΠΥΥ πλήρωσε 823.000 ευρώ, αλλά δεν λέει σε ποιον!

Απηύδησε και το ΠΑΣΟΚ με το "κόλπα" του Άδωνι Γεωργιάδη και της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ στις πληρωμές των νοσοκομείων ύστερα από τη νομοθέτηση του οικονομικού και ιατρικού ελέγχου.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατέθεσε χθες στη Βουλή απόφαση του ΕΟΠΥΥ από τη "διαύγεια", όπου αναφέρει ότι πλήρωσε 823.000 ευρώ σε νοσοκομείο ιδιωτικού δικαίου, αλλά δεν λέει σε ποιο νοσοκομείο! "Υπάρχει κάποιο θέμα που δεν επιτρέπει να λέει ο ΕΟΠΥΥ ποιον κύριο κλινικάρχη, μεγάλο ή μικρό, πληρώνει;", αναρωτήθηκε και τόνισε πως "υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι από τον έλεγχο χάνονται -από μη νόμιμες διαδικασίες στον ΕΟΠΥΥ και τιμολόγια- πάνω από 150 εκατ. ευρώ".

Το πρόβλημα έχει προκύψει από τον Ιούλιο και ακόμη δεν έχει επιλυθεί. Τότε θεσπίσθηκε ότι πρέπει να γίνονται έλεγχοι από ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες στους παρόχους υγείας, αφού υπογραφεί σχετική σύμβαση. Όμως από το καλοκαίρι δεν έχουν υπογράψει οι 6.500 πάροχοι ανοικτής περίθαλψης, που διαμαρτύρονται για το υψηλό κόστος των ιδιωτικών εταιρειών, ενώ έχουν υπογράψει 350 πάροχοι κλειστής περίθαλψης.

Ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας παραδέχθηκε ότι καθυστερεί ο οικονομικός και ιατρικός έλεγχος προς τους ιδιωτικούς παρόχους υπηρεσιών υγείας, με αποτέλεσμα να καθυστερεί και η αποπληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ. Ανακοίνωσε ότι θα εξαιρέσει από τον ιδιωτικό οικονομικό έλεγχο τους παρόχους ανοικτής περίθαλψης και ο οικονομικός έλεγχος θα ανατεθεί στις περιφερειακές διοικήσεις του ΕΟΠΥΥ.

Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ "είναι υπόλογη" και "απέδειξε ότι δεν είναι ο φερέγγυος συνομιλητής".
 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπουργέ μας, αν ξεμείνεις από κ%λόχαρτο υπάρχουν και οι κ%λοφυλάδες !!!

- Πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε ο Άδωνις δηλώνοντας «Χάρη στον Σαμαρά έχουμε κ%λόχαρτο στο σπίτι», αποκαλύπτοντας έτσι την άσχημη…οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.
- Ποιος δεν δάκρυσε σκεπτόμενος ότι αυτό το παιδί, άφησε τη σίγουρη και κερδοφόρα δουλειά του τηλεβιβλιοπώλη για να αφιερωθεί ως βουλευτής και ως υπουργός στην προσπάθεια για να σωθεί τούτη η έρμη χώρα.
- Θυσιάστηκε για να βελτιώσει τη δημόσια υγεία. Τέτοια δημόσια υγεία, απλά δεν υπάρχει. Θυσιάστηκε για να κάνει άψογα νοσοκομεία. Τέτοια νοσοκομεία, απλά δεν υπάρχουν.
- Όλοι οι Έλληνες με μια φωνή του στέλνουν το μήνυμα. Γλυκέ μας υπουργέ, αν ξεμείνεις από κ%λόχαρτο, μη λυπάσαι και μην το βάζεις κάτω. Μη ζορίζεσαι, υπάρχουν και οι κ%λοφυλάδες. Γέμισε ο τόπος.
- Το ένα μετά το άλλο ιδρύονται τον τελευταίο καιρό καινούριοι πολιτικοί σχηματισμοί. Κόμματα και κομματίδια ξεφυτρώνουν παντού προκαλώντας ανάσταση νεκρών (πολιτικά).
- Δίπλα στο «ποτάμι» δημιουργήθηκε το «φράγμα» από πρωτοπόρους ηθοποιούς, τραγουδιστές και, γενικότερα, ανθρώπους της σόου μπιζ. Ηγείται ο Λιάκος Ψιψινάκης.
- Δίπλα στην «ελιά» δημιουργήθηκε ο «δάκος» από πρωτοπόρους μιζαρπάχτρες της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Ηγείται ένας  σωφρονιστικός υπάλληλος, λόγω εγκλεισμού των υποψηφίων.
- Επειδή έμαθαν ότι πη…κομματικοποιούμαστε, πλάκωσε και ο κοκός με το κόμμα «γλυξός βασιλικός». Ηγείται ο κοκός με το κοκάκι και θα έχει ως έμβλημά του έναν σγουρό βασιλικό με μια μαντζουράνα.
- Ο Λοβέρδος θύμωσε που τον περιφρόνησε η ΔημΑρ, η μεγάλη κυρία της σοσιαλδεξιοδημοκρατίας και αποφάσισε να ιδρύσει νέο κόμμα με το όνομα Αμετανόητος ΜΝΗμονιακός. Βέβαια! Το έχει και καμάρι ο αθεόφοβος.
- Αχ! Είπα Λοβέρδος και θυμήθηκα την Άννα! Την Αννούλα την Ευρωπαία. Και ήταν και ένιωθε Ευρωπαία. Μου λείπει, πιστεύω σε όλους μας, εκείνη η αύρα που εξέπεμπε. Τι Λοζάνη, τι Κοζάνη, ο αέρας δεν κρύβεται.
- Εκεί στο υπουργείο της παιδείας κάποιος εγκέφαλος πρέπει να Λάσκαρε.  Πώς γίνεται η συμμετοχή στην αυτοαξιολόγηση από τη μια να πλασάρεται ως υποχρεωτική και από την άλλη να δίνει μόρια σε όσους συμμετέχουν σ’ αυτή;
- Αν ήταν υποχρεωτική η αυτοαξιολόγηση θα συμμετείχαν όλοι οπότε θα έπαιρναν όλοι τα σχετικά μόρια, άρα δεν θα είχε νόημα η μοριοδότηση. Αλλά και η μοριοδότηση των πληρωμένων μεταπτυχιακών και σεμιναρίων τι είναι;
- Εκτός των άλλων, λοιπόν, η διαδικασία και εφαρμογή της αξιολόγησης είναι άκρως εκβιαστική και ταξική, σε ένα χώρο, όπως αυτός της παιδείας, που χωρίς ελευθερία αργά ή γρήγορα θα μαραζώσει.
- Τελικά αυτό που λένε ότι «ο Θόδωρος τα’ χει 400», δεν ισχύει για την περίπτωση του «δικού μας» Θόδωρο. Ποιος , λέει, θα μάθαινε ότι ίδρυσε κόμμα ο Θόδωρος και δεν θα σκεφτόταν να το ψηφίσει; Έλα ντε;
- Καλά, για τόσο μ@λ&κες μας περνάει; Αν δεν συμβαίνει αυτό τότε θεωρεί τον εαυτό του μεγάλο μ…αέστρο της πολιτικής ζωής. Εκτός αν δεν χόρτασε μ’ αυτά που έφαγε, όπως είπε, μαζί με τους άλλους.
Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Σαμαράς στηρίζει Βενιζέλο (ΠΟΛΑΠΑΣΟΚ) - Μαυρίστε τους !!! ΒΙΝΤΕΟ

Ο Σαμαράς στηρίζει Βενιζέλο (ΠΟΛ.Α.ΠΑ.ΣΟ.Κ)

Ψεύτες - Διαπλεκόμενοι-Δουλοπρεπείς
             Εκλογές Μαιου 2014

Το μόνο που θέλουν είναι η ψήφος σου





Μαυρίστε τους !!!!!!!!!!!!!!!




ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΚΟΥΪΖ: Το 1999 έλεγε «Αδιανόητο γεγονός η Εισαγγελική παρέμβαση στο Χρηματιστήριο!» Σήμερα???…

— …. Σήμερα *** ζητάει την ψήφο μας ….το 1999 έλεγε: «Αδιανόητο γεγονός η Εισαγγελική παρέμβαση» στο Χρηματιστήριο! ….αδιαφορώντας αν με τις δηλώσεις του ….ασκούσε ο ίδιος -από θεσμική θέση- παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης!

— Ήταν τότε που ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Κολιοκώστας διέτασε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και έρευνα για τα καταγγελλόμενα δια του τύπου ….»καμώματα» της π@ρνης της Σοφοκλίτσας:

— «Φήμες, παραπλάνηση, χειραγώγηση μετοχών, αδράνεια ή και συνενοχή των ελεγκτικών οργάνων είναι τα μυστήρια της Σοφοκλέους που δίδουν το στίγμα – την κατεύθυνση προς την οποία στρέφεται η έρευνα του Εισαγγελέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κ. Δ. Aσπρογέρακα.»

— Αυτά ….με την ευκαιρία της άσκησης έφεσης του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά της πρόσφατης «αθωωτικής απόφασης» ….για το σκάνδαλο του ΧΑΑ.

— *** ….και το όνομα αυτού -του εκτιθέμενου εις τας εκλογάς- ….εν καιρώ τω δέοντι!

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ -ΓΙΑ ΤΗΝ ΈΦΕΣΗ- ΕΔΩ

Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που μελέτησε το σκεπτικό της αθωωτικής απόφασης για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, ζήτησε να ασκηθεί αναίρεση επικαλούμενος νομικά σφάλματα και ελλείψεις στην αιτιολογία των δικαστών… … … … …




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όταν οι δημοσκοπήσεις …κολυμπούν στο Δημόσιο χρήμα

Όταν η «ελεύθερη αγορά» κυριαρχεί το χρήμα κατασκευάζει τα πάντα, σύμφωνα με τις «ορέξεις» του…
Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων είναι κύτταρα αυτής της αγοράς που καθορίζονται κυριαρχικά, όπως κάθε επιχείρηση, από το ασύδοτο κέρδος, από την απληστία του χρήματος: Μπορεί να σου κατασκευάσουν τα ποσοστά που θέλεις, αν το χρήμα το απαιτήσει.


Όταν, λοιπόν, οι πελάτες αυτών των εταιρειών (και μάλιστα πελάτες που επιδοτούν ασύστολα) είναι οι καθεστωτικοί μηχανισμοί, τότε πρέπει να είναι ανάλογη και η «φροντίδα» της επιχείρησης προς τον πελάτη…

Τα δήθεν «επιστημονικά δεδομένα» προσαρμόζονται στις απαιτήσεις του χρήματος…

Οι δημοσκοπικές εταιρείες κάνουν χρυσές δουλειές με τις επιδοτήσεις του Δημοσίου. Τόσο σκανδαλώδεις που φωτίζεται η εικόνα που ζούμε: Της παράνοιας των στημένων γκάλοπ…

Διαβάστε το παρακάτω κείμενο για να αντιληφτείτε την «επιστημονική αλήθεια» της αγρίως επιδοτούμενης δημοσκοπικής διαπλοκής…



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γιατί η ΚΑΠΑ Research ψηφίζει... Καμίνη
«Εκατομμύρια ευρώ έχει λάβει η γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων από το ελληνικό δημόσιο στα χρόνια του μνημονίου»
Του Δημήτρη Μπεκιάρη




Πριν από μερικές ημέρες η εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής" δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα μιας δημοσκοπικής έρευνας της εταιρείας KΑΠΑ Research, η οποία κατέστη αντικείμενο αμφισβήτησης από τον ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά στην ανάλυση της εφημερίδας για το κατά πόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η Νέα Δημοκρατία είναι ισόπαλα κόμματα και κατά πόσο η πρωτιά συνιστά εκλογικό θρίλερ εν όψει της μάχης των ευρωεκλογών.

Στην ίδια δημοσκόπηση
δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα σε ότι αφορά στους μεγάλους δήμους και στις Περιφέρειες της χώρας. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, στο Δήμο Αθηναίων, ο νυν Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης έδειξε να προηγείται με πολλές μονάδες έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων, συγκεντρώνοντας ποσοστό της τάξης του 25,8%.

Εκείνο, όμως, το οποίο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η ειδική σχέση που έχει η εταιρεία δημοσκοπήσεων KΑΠΑ Research με τον Δήμο Αθηναίων επί δημαρχίας Καμίνη. Φυσικά κανείς δεν έχει την πρόθεση να αμφισβητήσει τα επιστημονικά στοιχεία που δημοσιοποιεί μια μεγάλη εταιρεία δημοσκοπήσεων.

Όμως, όταν η αξιωματική αντιπολίτευση αμφισβητεί σε πολλές περιπτώσεις τα αποτελέσματα των ερευνών στη βάση της διαπίστωσης ότι συγκεκριμένες εταιρείες λαμβάνουν δουλειές είτε από το ελληνικό δημόσιο, είτε από Δήμους, τότε δεν μένει παρά να έρθουν στο φως τα στοιχεία τα οποία τεκμηριώνουν ειδικές σχέσεις οι οποίες διαμορφώνονται ανάμεσα σε πολιτικά πρόσωπα, πολιτικούς φορείς, εταιρείες δημοσκοπήσεων και μιντιακά συγκροτήματα και μάλιστα στην εποχή του μνημονίου, δηλαδή στην εποχή της σφοδρής οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα.

Όλες οι δουλειές που έχει αναλάβει η ΚΑΠΑ Research από τον Δήμο Αθηναίων το 2012


Ο Δήμος Αθηναίων Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία
Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών μονάδων Ο.Τ.Α. με το διακριτικό τίτλο « ΔΑΕΜ Α.Ε.» υπέγραψε με την εταιρεία «ΚΑΠΑ RESEARCH A.E.», το οικονομικό έτος 2012, τρεις συμβάσεις με τα εξής αντικείμενα:

1)Σύμβαση Υποστήριξης και Λειτουργίας της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αθηναίων με τίμημα 18.880 ευρώ + ΦΠΑ και διάρκεια τριών μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

2)Σύμβαση Μελέτης και Οργάνωσης των Λειτουργικών Διαδικασιών και Μηχανογράφησης Κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου με τίμημα 18.880 ευρώ + ΦΠΑ και διάρκεια δύο μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

3)Σύμβαση Υποστήριξης και λειτουργίας της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αθηναίων με τίμημα 19.780 ευρώ + ΦΠΑ. με την προϋπόθεση η εταιρεία να λειτουργήσει πιλοτικά το έργο για δύο μήνες.

Το συνολικό ποσό των συμβάσεων είναι 70.774 ευρώ, εξοφλήθηκε ποσό 64.485 ευρώ και υπολείπεται προς εξόφληση ποσό των 6.289 ευρώ.

To Periodista.gr αποκαλύπτει και τα τρία ιδιωτικά συμφωνητικά που σύνηψαν ο Δήμος Αθηναίων Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών μονάδων Ο.Τ.Α με την Kapa Research.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το αντικείμενο των συμβάσεων δεν έχει να κάνει με δημοσκοπήσεις αλλά με το γραφείο κοινωνικής οικονομίας στο Δήμο Αθηναίων το οποίο δεν έχει λειτουργήσει ακόμα.

Δείτε τα τρία ιδιωτικά συμφωνητικά:

Σύμβαση 08/02/2012
http://www.periodista.gr/images/pdf/symvash08-02-2012.pdf
Σύμβαση 25/05/2012
http://www.periodista.gr/images/pdf/symvash25-05-2012.pdf
Σύμβαση 29/06/2012
http://www.periodista.gr/images/pdf/symvash29-06-2012.pdf

Εκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό δημόσιο στα χρόνια του μνημονίου

Τη χρονική περίοδο 2010-2013 εταιρείες δημοσκοπήσεων όπως οι ALCO, GPO, ΚΑΠΑ RESEARCH, MARC, METRON ANALYSIS και MRB, έλαβαν εκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό δημόσιο, σε μία συγκυρία σκληρής λιτότητας. Τα στοιχεία δίνουν μια πρώτη εικόνα για το συνολικό μέγεθος των έργων που ανέλαβε κάθε μία από τις παραπάνω εταιρείες και από τα χρήματα που εισέπραξε ή δέσμευσε από το ελληνικό δημόσιο και το ΕΣΠΑ.

Πρωταθλήτρια στα έργα και στις εισπράξεις
εμφανίζεται η εταιρεία Kapa Research και ακολουθούν η MRB, η GPO και η Metron Analysis και μετά οι MARC, VPRC, ALCO και Public Issue, οι εισπράξεις των οποίων φθάνουν τις μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με την διαύγεια για την τετραετία 2010 - 2013 κάθε εταιρεία έλαβε τα εξής ποσά:

Η ΚΑΠΑ RESEARCH, έχει λάβει το ποσό των 3.126.900 ευρώ.

 
Η MRB το ποσό των 877.423 ευρώ

H GPO 395.003 ευρώ

Η Metron Analysis 273.574 ευρώ

Η Marc 82.650

Η VPRC 55.500 ευρώ

H ALCO 50.677

Η ΚΑΠΑ RESEARCH


Η Kapa Research, η οποία δημοσιοποίησε τα πρόσφατα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενήργησε για την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής» έλαβε για την αποπεράτωση του έργου με τίτλο "Υγειονομικός Χάρτης: Διοικητική και συντονιστική υποστήριξη" που ανέλαβε από το ΚΕΕΛΠΝΟ στις 21 Απριλίου 2010, περίπου 3 εκατ. ευρώ.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή επίσης ανέθεσε τον Δεκέμβριο του 2010 στην ίδια εταιρεία δημοσκοπήσεων τη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου 1520 με πρόχειρο διαγωνισμό και ετήσιο αντίτιμο 30.000 ευρώ, ενώ ακόμη η ίδια εταιρεία ανέλαβε το έργο "Έρευνα Ικανοποίησης Πελατών" των ΕΛΤΑ στις 5 Ιουλίου του 2013 έναντι του ποσού των 36.900 ευρώ.

Πολιτικοί κύκλοι διερωτώνται σήμερα:

«Πώς θα ήταν δυνατόν εταιρείες δημοσκοπήσεων που λαμβάνουν τέτοιου μεγέθους έργα από το ελληνικό δημόσιο με συγκεκριμένες κυβερνήσεις να δυσαρεστήσουν εν τέλει τους... πελάτες τους;».


ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!