EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πως η τηλεόραση μετατρέπει τα παιδιά μας σε “φυτά” [Βίντεο]

Ο σκηνοθέτης Godfrey Reggio παρουσιάζει τη δική του “απόδειξ用ότι η τηλεόραση μετατρέπει τα παιδιά μας σε φυτά.

Πολύ δυνατές εικόνες, τα πιτσιρίκια στέκονται αποχαυνωμένα μπροστά στην οθόνη και μοιάζουν “ναρκωμένα, σαν ασθενείς σε ψυχιατρείο”, όπως αναφέρει ο ίδιος.





πηγη

«Από την 1η Ιανουαρίου 2015 το κράτος εγγυάται μόνο την κατώτατη σύνταξη»

«Από την 1η Ιανουαρίου 2015 το κράτος εγγυάται μόνο την κατώτατη σύνταξη», τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Όπως πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «η βασική σύνταξη έχει οριστεί για όλους ότι είναι τα 360 ευρώ».

Αναφέρθηκε όμως και στην τρόικα, λέγοντας: «Φοβάμαι ότι η τρόικα έχει περάσει σε μια φάση μνημονιακής εκτράχυνσης. Εγώ είμαι από αυτούς στον ΣΥΡΙΖΑ που λέω ότι παρά το ότι έχει σύνθεση αίματος και εξαθλίωσης, υπάρχει πλεόνασμα», συμπλήρωσε.

 


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

FAST TRACK ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ;

Κάτοικοι της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης κλήθηκαν από την ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής στις 10 και 11-3-2014 να δώσουν γενετικό υλικό για άλλη δικαστική υπόθεση στην οποία δεν έχουν καμία εμπλοκή, την υπόθεση του εμπρησμού του εργοταξίου στις Σκουριές τον περασμένο
Φεβρουάριο. Πρόκειται κατά πολλούς για μία πρωτοφανή κίνηση που ποινικοποιεί το φρόνημα των κατοίκων που εναντιώνονται στις εξορύξεις χρυσού καθώς το μόνο «ενοχοποιητικό στοιχείο» (;!) με το οποίο καλούνται να δώσουν γενετικό υλικό είναι η στάση τους, η αντίθεση και το φρόνημά τους απέναντι στα σχέδια της Ελντοράντο να καταστρέψει το δάσος Κάκαβος και κατ’επέκταση την ευρύτερη περιοχή στην Β.Α Χαλκιδική.

Οι κάτοικοι κατέθεσαν προσφυγή ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής κατά της υπ’αρ.20/2014 Διάταξης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής με την οποία εξέθεσαν τους λόγους για τους οποίους θεωρούν ότι η υποχρεωτική λήψη δείγματος γενετικού υλικού δεν πληρεί τις προυποθέσεις του νόμου και παραβιάζει κατάφωρα και βάναυσα Συνταγματικά κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα .

Ταυτόχρονα , κατέθεσαν ενώπιον της Ανακρίτριας αίτημα αναστολής εκτέλεσης της λήψεως DNA ζητώντας να τους δοθεί προθεσμία και να μην υποστούν τη διαδικασία λήψεως DNA μέχρις ότου αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών επί της προσφυγής τους.

Η ανακρίτρια απέρριψε σήμερα 12-3-2014 το εν λόγω αίτημα αναστολής , ενώ το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών δεν έχει ακόμη αποφανθεί επί της ουσίας της προσφυγής ! Το νόμιμο λοιπόν δικαίωμα σε δικαστική κρίση- συνδρομή και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα – καταργείται de facto ( ! ) με τη μη χορήγηση μιας – ολιγοήμερης – προθεσμίας μέχρις ότου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής θα εξέταζε την προσφυγή και τους νομικούς και πραγματικούς ισχυρισμούς των κατοίκων που δικαίως θεωρούν την όλη διαδικασία πρωτόγνωρη, αντιδικονομική , και θίγουσα τον πυρήνα της προσωπικότητας και των δικαιωμάτων τους.

Ανακύπτουν λοιπόν τα εξής εύλογα ερωτήματα :

- Προς τι η ξαφνική σπουδή ; Εν έτει 2014 και ενώ Έλληνες πολίτες – κάτοικοι της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης – έχουν νομίμως προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης , για ποιο λόγο στερούνται de facto τη δικαστική κρίση και συνδρομή της; Kαι μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως η αναγκαστική λήψη DNA ;

- Άραγε προκαταβάλλεται de facto ή μήπως θεωρείται δεδομένη ( ;!) η κρίση και άποψη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα; Και μάλιστα ενώ έχει ήδη προηγηθεί προφανής καταστρατήγηση Συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων που αφορούν στην προάσπιση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, γεγονός που επανειλημμένα καταγγείλαμε κατά τη διάρκεια της προανάκρισης για την υπόθεση του εμπρησμού του εργοταξίου στις Σκουριές ;

- Άραγε κρίθηκε εκ των προτέρων (;!) ότι ήταν άνευ σημασίας και ουσίας οι αιτιάσεις των προσφευγόντων ώστε να μη «δικαιούνται» καν μια έστω ολιγοήμερη αναστολή – προθεσμία μέχρι να εξεταστούν αυτές από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ; Eξ αντιδιαστολής αναρωτιέται κανείς ποια ζημία θα προέκυπτε ( και για ποιον ;) εάν χορηγούνταν τελικά η εν λόγω αναστολή και κατόπιν εξετάζονταν οι καθόλα λογικές και νόμιμες αιτιάσεις των κατοίκων για ένα τόσο σοβαρό θέμα, επί του οποίου νόμιμα ζητήθηκε η κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών;

- Μετά το fast track ξεπούλημα της περιοχής της B.A Xαλκιδικής , υπόκεινται και οι κάτοικοι της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης σε fast track απονομή δικαιοσύνης;

Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης
antigoldgr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τώρα τα πρόβατα πρέπει να μπουν στη στάνη. Μετά θα γίνει το «σφάξιμο»

Που πας κατακαημένη τρόϊκα;


Νόμισαν οι "έρμοι" οι τροϊκανοί, ότι θα ξαναπαίξουν προεκλογικά με την ελληνική κυβέρνηση το γνωστό θέατρο της διαπραγμάτευσης, για τα μάτια των ιθαγενών και στο τέλος θα εκτελεστούν οι επιθυμίες τους όπως πάντα.

Δεν πληροφόρησε άραγε κανένας χριστιανός, αυτούς τους «άσχετους» περί τα ελληνικά πράγματα τροϊκανούς  τι σημαίνει προεκλογική περίοδος στην Ελλάδα; Κανένας δεν τους είπε ότι μερικά «όσια και ιερά» του ελληνικού πολιτικού συστήματος, όπως οι προεκλογικές υποσχέσεις, τα ρουσφέτια και το μοίρασμα χρημάτων για εξαγορά ψήφων, δεν θίγονται με τίποτα στον κόσμο αυτόν; 

Ένα δισεκατομμύριο ευρώ, του φανταστικού πρωτογενούς πλεονάσματος, θα διανεμηθεί οπωσδήποτε, ο κόσμος να χαλάσει, σε κάποιες πολιτικά «φίλιες» κοινωνικές ομάδες, για να πέσουν τα ψηφαλάκια στην κάλπη. Πάει και τελείωσε αυτό και ας μην το κουράζουν οι τροϊκανοί. Εδώ τίθεται θέμα πολιτικής επιβίωσης ορισμένων χρήσιμων για τον τόπο πολιτικών, στο ένα δισεκατομμύριο για την συλλογή των ψήφων θα κολλήσουμε;;;;

Τι και αν οι τροϊκανοί προσπαθούν να πείσουν την κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα, ότι οι εσωτερικές και μόνο υποχρεώσεις του κράτους υπερβαίνουν σε αναλογία πέντε πλεονάσματα κ.λ.π. Τι κι αν ο Σόϊμπλε απειλεί ότι δεν θα δώσει τη δόση. Τα αυτιά έκλεισαν και τα χρήματα θα μοιραστούν, τελεία και παύλα. Κάτι σαν δώρο του Πάσχα ένα πράγμα. 

Βρε τροϊκανοί, μα κι εσείς να μην καταλαβαίνετε τίποτα από τα πολιτικά μας έθιμα. Μετά τις εκλογές τα νέα μέτρα. Μετά βρε πολιτικά "άσχετοι" θα ξαναμαζέψουμε το δισεκατομμύριο που θα μοιράσουμε τώρα. Μετά τις εκλογές. Τώρα τα πρόβατα πρέπει να μπουν στη στάνη. Μετά θα γίνει το «σφάξιμο». Τι θέλετε δηλαδή, να μείνουν χωρίς τσοπάνη;;; Ποιος θα τα μαζεύει μετά;;

hassapis-peter

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΠΕΡΔΙΚΚΑ Β΄ ΣΤΙΣ ΑΙΓΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 4 ΝΕΟΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ ΤΑΦΟΙ! ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΜΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΘΑΛΑΜΟ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Ατέλειωτες είναι οι εκπλήξεις στις Αιγές, την πανάρχαια πρωτεύουσα των Μακεδόνων, όπου ανακαλύφθηκαν ακόμη 5 νέοι βασιλικοί τάφοι, ένας εκ των οποίων πιστεύεται ότι ανήκει στον Βασιλιά Περδίκκα Β΄(448 -413 π.Χ.), που ενεπλάκη και στον Πελοποννησιακό Πόλεμο, ενώ δεν αποκλείεται ένας άλλος να ανήκει στον Κάσσανδρο ή τα παιδιά του! 

Ο δε Περδίκκας Β΄ ήταν ο πατέρας του περίφημου για την αγάπη του για τις τέχνες και τα γράμματα Βασιλιά Αρχέλαου, του "Περικλή" της Μακεδονίας και ιδρυτή της Πέλλας!

Από τους πέντε νέους τάφους, οι τρεις είναι κιβωτιόσχημοι και δύο κλασικοί μακεδονικοί και ανακαλύφθηκαν συλημένοι στην βασιλική νεκρόπολη των Αιγών (Βεργίνα), όπως ανακοίνωσε η Δρ Αγγελική Κοτταρίδη της ΙΖ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, στο 27η Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και Θράκη στο ΑΠΘ! 

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
Νέες αποδείξεις για τον Τάφο του Φιλίππου Β΄, κατέθεσε εν τω μεταξύ στην ίδια Συνάντηση η Καθηγήτρια Αρχαιολογίας του ΑΠΘ Χρυσούλα Παλιαδέλη, ο οποίος ανήκει όπως είπε όντως στο Φίλιππο Β΄, μετά και από μια νέα εξέταση των ευρεθέντων οστών εντός της χρυσής λάρνακας, που δείχνουν άνδρα 41-49 ετών, που ίππευε επί χρόνια και πολεμούσε έντονα και που κάηκε αμέσως μετά τον θάνατό του, στοιχεία που αποκλείουν παντεντελώς την υπόθεση μερικών κακόπιστων ότι στον Τάφο μπορεί να ήταν ο Φίλιππος Γ΄ο Αριδαίος...

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΜΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΘΑΛΑΜΟ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β΄
Αλλάζουν όμως οι εκτιμήσεις για την ταυτότητα της γυναίκας-συζύγου του Φιλίππου Β΄ στον προθάλαμο του ίδιου μεγάλου βασιλικού τάφου, αφού μέχρι τώρα νομιζόταν πως επρόκειτο για την Μήδα. 
γυναίκα 30 - 34 ετών που ίππευε και μάλιστα είχε κάταγμα στην αριστερή κνήμη, που της δημιουργούσε χωλότητα (κούτσαινε) και άρα πρέπει να της αποδοθούν και οι άνισες περικνημίδες του προθαλάμου!
Οι νέες όμως εξετάσεις και πορίσματα δείχνουν 


Τέτοια όμως δυναμική γυναίκα δεν φαίνεται πως ήταν η Μήδα, αλλά πιθανά η Αυδάτη, σύζυγος του Φιλίππου από την Ιλλυρία, σε έναν ακόμη γάμο που έγινε για λόγους συμμαχίας.

Εάν όμως η Αυδάτη που μετονομάστηκε σε Ευρυδίκη, πέθανε όπως λέγεται στη γέννα, γεννώντας την ατρόμητη και γενναία Κυνάνη, τότε πάλι δεν ταιριάζει χρονικά η ταφή...
Ποια λοιπόν από όλες τις γυναίκες του Φιλίππου είναι εκεί; Περαιτέρω έρευνες ίσως το αποκαλύψουν με ακρίβεια στο μέλλον. Ένα όμως είναι σίγουρο. Ό,τι οι εκπλήξεις των Βασιλικών Τάφων, δεν τελειώνουν ποτέ... Όπως και η Ιστορική Αλήθεια για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και των Μακεδόνων της!


ΣΠΑΕΙ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με Εντολή Σαμαρά σε ιδιώτες Καλλιμάρμαρο και Στοά του Αττάλου .


«Ναι», κατά πλειοψηφία, είπε το ΚΑΣ στην παραχώρηση του Παναθηναϊκού Σταδίου αλλά και της Στοάς του Αττάλου σε ιδιωτικές εταιρείες για την διοργάνωση εκδηλώσεων.

Στη συνεδρίαση, ωστόσο, επικράτησε έντονος προβληματισμός για το εάν είναι ηθικά σωστό να
στρώνονται τραπεζοκαθίσματα εντός των μνημείων.

Τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου κλήθηκαν να γνωμοδοτήσουν ως προς την παραχώρηση χρήσης του Παναθηναϊκού Σταδίου και της Στοάς του Αττάλου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο πλαίσιο δράσεων ξένης επενδυτικής εταιρίας.

Επιπλέον, η Στοά του Αττάλου ζητήθηκε και από παγκόσμια οργάνωση επιχειρηματιών για την πραγματοποίηση εκδήλωσης στο πλαίσιο του συνεδρίου της.

Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις της ιδιωτικής εταιρίας – προβολή στο Καλλιμάρμαρο και χορευτικό δρώμενο στη Στοά του Αττάλου – έχουν πολιτιστικό χαρακτήρα, υψηλού επιπέδου, όπως ειπώθηκε στο συμβούλιο, με επίκεντρο το ολυμπιακό ιδεώδες στην πρώτη και την κλασική μουσική στο δεύτερο. Ωστόσο, και οι δύο εκδηλώσεις πλαισιώνονται με δείπνο.

Ο προβληματισμός αφορούσε πολλά επίπεδα: Αναστηλωμένα έργα, όπως τα δύο αυτά μνημεία, μπορούν να δέχονται ευκολότερα εκδηλώσεις που ξεφεύγουν από τον καθαρά αρχαιολογικό ή και αθλητικό χαρακτήρα τους από ό,τι μνημεία που διατηρούν την αυθεντικότητά τους;

«Ο τόπος και ο αρχικός προορισμός είναι στοιχεία που διατηρούν την αξία τους, ανεξάρτητα αν ένα μνημείο είναι αυθεντικό ή όχι. Ότι σε εποχή παρακμής, μια άκρη του Παναθηναϊκού Σταδίου έγινε αρένα, αυτό δεν κάνει ελαστικότερη τη συνείδησή μας» ήταν η άποψη του καθηγητή Μανόλη Κορρέ, ο οποίος ήταν θετικός στη διοργάνωση των εκδηλώσεων, αλλά όχι και του δείπνου εντός των μνημείων.

«Είναι θεμιτό να γίνονται παρόμοιες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της ελληνικής πολιτείας, όπως έχει γίνει κι άλλες φορές στο παρελθόν (πολιτιστική πρωτεύουσα, ολυμπιάδα), αλλά όχι όταν ο φορέας είναι ιδιωτικός;», αναρωτήθηκαν τα μέλη του ΚΑΣ

«Θίγεται η ηθική υπόσταση του μνημείου. Είναι διαφορετικό όταν οι εκδηλώσεις γίνονται από πλευράς ελληνικής πολιτείας από ό,τι όταν πραγματοποιούνται από ξένους ιδιώτες επενδυτές. Επίσης, θα δημιουργηθεί προηγούμενο και για άλλα αντίστοιχα αιτήματα, που στο παρελθόν δεν γίνονταν δεκτά» δήλωσε η διευθύντρια αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη, που μαζί με τον Ανδρέα Ανδρουλιδάκη, νομικό Σύμβουλο του Κράτους στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τάχθηκαν κατά των εκδηλώσεων.

«Πρόκειται για υψηλού επιπέδου προτάσεις, με τους διοργανωτές να έχουν πραγματοποιήσει αντίστοιχες σε μνημεία μεγάλων πρωτευουσών. Κάποια στιγμή το θέμα των παραχωρήσεων μνημείων από διάφορους φορείς θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά από ό,τι παλιότερα. Φυσικά, ανάλογα και με το περιεχόμενο των εκδηλώσεων» δήλωσε η διευθύντρια Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ν. Διβάρη – Βαλάκου.

Τελικά, το ΚΑΣ γνωμοδότησε, κατά πλειοψηφία, υπέρ της παραχώρησης των μνημείων για τις εκδηλώσεις των δύο ιδιωτικών φορέων, οι οποίες θα γίνουν τον Μάιο και τον Ιούνιο με την καταβολή αντιτίμου.

Στο Παναθηναϊκό Στάδιο, τα τραπεζοκαθίσματα θα στρωθούν σε έναν περιορισμένο χώρο κοντά στην είσοδο, ενώ στη Στοά του Αττάλου, θα στηθούν έξω από τις κιονοστοιχίες του μνημείου, μπροστά στο πλάτωμα που σχηματίζεται. Το χορευτικό δρώμενο θα γίνει ανάμεσα στις δύο κιονοστοιχίες, στο τμήμα που είναι άδειο από αρχαία έργα. Και στις δύο περιπτώσεις, ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 120 άτομα

tanea.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ουδείς αθώος

Τα χειρότερα έχουν τον φερετζέ της ελπίδας και της αλληλεγγύης. Μετά από τους αθώουςνόμους που πέρασαν μέσω των οποίων τεμάχισαν την χώρα και έδωσαν ακόμα και αρχαιολογικούς χώρους προστατευόμενες περιοχές , νερά, θάλασσες και ποτάμια με το προκάλυμμα της τουριστικής ανάπτυξης, έχουμε και το ProWork. Το κόλπο καλά στημένο και με αθωότητα αφού μπροστά το Κίνημα αυτό, έχει βάλει τους Ευρωπαίους νέους. Τι στόχο έχει λοιπόν το συγκεκριμένο Κίνημα;

Προσκαλεί βορειοευρωπαίους ηλικιωμένους να φτιάξουν χωριά ή να αναζωογονήσουν εγκαταλελειμμένα χωριά με δύο φοβερά και τρομερά επιχειρήματα:

α) Οι γέροι της Βόρειας Ευρώπης θα ζήσουν σε ζεστό και ηλιόλουστο κλίμα και
β) Οι άνεργοι νέοι της Ελλάδας θα βρίσκουν δουλειά κάνοντας το υπηρετικό, νοσηλευτικό προσωπικό και γενικώς τους μαύρους ιθαγενείς για ένα ξεροκόμματο. Κοινώς θα ξεσκατίζουν τα πλούσια γερόντια που θα έχουν γη και ύδωρ στην κατεχόμενη Ελλάδα. Αυτή είναι η Ευρώπη και η νέα Ελλάδα. Την ώρα που τα δικά μας γερόντια τα έχουν καταδικάσει σε θάνατο με πετσοκομμένες συντάξεις με ανύπαρκτη ιατρική περίθαλψη εμείς κοιτάμε πώς θα κονομήσουν οι λίγοι από τους πλούσιους γέρους του Βορρά.

Την ώρα που τα άτομα με αναπηρία σηκώνουν σταυρό καθημερινό με κομμένα επιδόματα και με ιατρική περίθαλψη που πέφτει στους ώμους των οικείων τους εμείς κοιτάμε πώς θα κάνουμε μασάζ στον κουρασμένο συνταξιούχο Ευρωπαίο που θα έρθει να μάς τα “ακουμπήσει” έχοντας πάρει κομμάτι Ελλάδας για να λιάζει το κορμί του μέχρι να συναντήσει τον Δημιουργό του.

Την ώρα λοιπόν, που πλακώνονται κόμματα και κομματίδια στην Ελλάδα για την μετανάστευση από τα Ανατολικά, η πόρτα ανοίγει για τους γέρους μετανάστες από τα Βορειοδυτικά. Δεν είναι όμως το ίδιο όλοι οι μετανάστες διότι άλλο να είσαι πλούσιος και Ευρωπαίος ο οποίος θα πάρεις τζάμπα γη και θα επενδύσεις με το πρόσχημα ότι θα δώσεις εργασία σε φτωχούς νέους. Άλλωστε όπως τονίζει το Κίνημα ProWork “η κίνηση συμβάλει στη δημιουργία μιας νέας αντίληψης της ευρωπαϊκής ιθαγένειας”. Ευρωπαίοι ιθαγενείς είμαστε ήδη. Τέλος οι εθνικές ταυτότητες των λαών, τέλος και το παραμύθι “η Ευρώπη των λαών”. Είμαστε όλοι ένα αλλά οι Βόρειοι θα έχουν την πολυτέλεια να ζουν στις χώρες του Νότου και οι πραγματικοί ιθαγενείς θα είναι σαν τους μαύρους στις φυτείες και στα αδαμαντορυχεία της Κεντρικής Αφρικής.

Θα δεις που εντελώς τυχαία αυτά τα χωριά που θα δοθούν στους συνταξιούχους του Βορρά θα έχουν δικά τους νερά, αρχαιολογικούς χώρους, λίμνες και ποτάμια. Τότε, όταν θα πάρεις χαμπάρι ότι δεν είναι δικά σου, το πανό που θα αναρτήσεις για αντίσταση θα έχει μικρότερη αξία από το κωλόχαρτο που σου εξασφάλισε ο Σαμαράς,σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μπουμπούκου.

Η Ελλάδα δεν δέχεται απλά επίθεση, η Ελλάδα αλώνεται κάθε μέρα χωρίς κανένα πολιτικό κόμμα να φέρει αντίδραση σε αυτό που συμβαίνει, παρά μόνο εκ των υστέρων και έχοντας αποδεχθεί τα πάντα, αντιδρά μεμονωμένα μόνο όταν θέλει να κάνει ντόρο. Τώρα θυμήθηκαν τα κόμματα της Αριστεράς ότι τα διατηρητέα δεν γίνεται να πουληθούν με αφορμή τα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Δείχνουν τις σφαίρες από τα Δεκεμβριανά και κουνάνε παντιέρες αντίδρασης. Πού ήταν όταν προς πώληση μπήκαν τα πάντα ακόμα και αρχαιολογικοί χώροι; Πώς τολμά η αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση να ομιλεί για την παράνομη πώληση των διατηρητέων όταν το ΤΑΙΠΕΔ ήταν μέσα στους όρους των Μνημονίων;Των Μνημονίων, που ο ίδιος ο βουλευτής του Σύριζα, Σταθάκης, δήλωσε πριν μία εβδομάδα ότι δεν πρόκειται ο Σύριζα ως κυβέρνηση να τα καταργήσει απλά θα κάνει συνομιλίες για νέες δανειακές συμφωνίες. (Πάλι παρερμηνεύσαμε τα λεγόμενα του βουλευτή;)

Έχουν συντελέσει όλοι μαζί με τις ευρωπαϊκές ιδέες και την αλληλεγγύη που βρωμάει από όλες τις μεριές συμφωνίες παράδοσης της χώρας. Δεν είδαμε άλλωστε καμία αντίδραση για την κρατική υπάλληλο κυρία Βαλάκου, η οποία ως διευθύντρια των προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων της χώρας και μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου να δηλώνει ότι υπάρχουν και σε άλλες χώρες Παρθενώνες, όπου μπορούν να κάνουν πάρτι οι πλούσιοι ιδιώτες αρκεί να πληρώνουν. Έδωσε για γλέντια το Καλλιμάρμαρο και την Στοά Αττάλου για γκαλά το ΚΑΣ και η υπάλληλος Βαλάκου δηλώνει: "Πρόκειται για υψηλού επιπέδου προτάσεις, με τους διοργανωτές να έχουν πραγματοποιήσει αντίστοιχες σε μνημεία μεγάλων πρωτευουσών. Κάποια στιγμή το θέμα των παραχωρήσεων μνημείων από διάφορους φορείς θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά από ό,τι παλιότερα".

Δε μπορεί να αποδέχεσαι ως Κράτος το μέλλον σου (νεολαία) να γίνεται ο ξεσκατιστής πλούσιων Ευρωπαίων και από την άλλη να απαγορεύεις σε νέα παιδιά να συμμετέχουν σε δράσεις κατά των ιδιωτικοποιήσεων (Ελληνικό) με αιτιολογικό ότι είναι “πολιτική αντίδραση”. Το ευρωπαϊκό ιδεώδες απαγορεύει στους νέους να έχουν πολιτική αντίδραση αντιθέτως τους επιτρέπει να έχουν δράση σε “αθώες” ενέργειες τύπου ProWork σαν καλοί υποτακτικοί.

Μάς έχουν κυκλώσει από παντού, αλωνίζουν χωρίς ίχνος ηθικής τα ιερά και τα όσια μας, βγάζουν στα μπορντέλα του ανήθικου πολιτισμού τους ακόμα και τις Καρυάτιδες μας και εμείς τυφλωμένοι από το “απόλυτο δίκαιο”, την “απόλυτη αλήθεια” που πρεσβεύει το κόμμα μας εκδικούμαστε τον έχοντα αντίθετη άποψη.
Με τις υγείες μας.-

Στον τοίχο με τον Γιάννη Λαζάρου
ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΗΚΩ ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ ... ΓΙΝΕ ΞΑΝΑ Ο ΑΕΤΟΣ ΜΟΥ.

AYTA ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΦΗΤΕΨΑ ΤΟ 2001 ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ.ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΟΙ ΓΥΙΟΙ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΑΝΕ ΤΟΤΕ...ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΚΛΑΒΩΘΕΙ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΟ 'ΕΥΡΩ' ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΩΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΒΑΪΜΠΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ,ΟΠΩΣ ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΙ.ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΧΡΑΑΑΑΠ!Ο ΛΙΟΝΤΑΡΗΣ ΤΡΩΕΙ Κ@ΛΑΡΑΚΙ.

ΜΗΝ ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΜΗΝ ΔΕΧΕΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΤΑΝΕ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ,ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΗΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ,ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ.

ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΤΡΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙCΑΝ 300 ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΣΙΑΣ ΑΥΤΟΙ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΙΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΚΑΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΛΟΝΤΥΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ.

ΚΑΠΟΤΕ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΟΙ ΡΩΣΣΙΔΕΣ ΕΚΠ@ΡΝΕΥΟΝΤΟ ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΜΠΕΚΡΟΓΙΕΛΤΣΙΝ.Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΣΕ ΕΣΤΗΝΕ ΣΧΕΔΙΟ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΤΑΝ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΛΠΑ,ΔΟΥΛΕΥΕ ΥΠΟΓΕΙΩΣ,ΕΚΑΝΕ ΕΛΙΓΜΟΥΣ,ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΥΠΕΡΕΥΦΥΕΣΤΑΤΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ 'ΧΤΥΠΗΣΕΙ'.

ΑΣ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑΝ ΗΓΕΤΗ Σ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΛΑΟ,ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΣ ΤΟΥ ΒΑΛΕΙ ΠΕΝΤΕ ΔΡΑΜΙΑ ΜΥΑΛΟ.

Η ΕΥΦΥΙΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΛΕΣ:ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΩ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΛΟ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ.

ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΣΑΧΛΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΤΗΝΙΑΡΕΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ,Η ΦΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΤΑ ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΑΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟΪ,ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΡΙΜΠΟΥΤ ΣΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΤΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΦΑΛΛΑΜΕ.ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΓΑΝΕ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ

ΓΙΑΤΙ;;ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝΕ ΑΡΧΕΣ,ΙΔΑΝΙΚΑ,ΟΝΕΙΡΑ,ΕΛΠΙΔΕΣ,ΘΕΟ,ΛΙΟΝΤΑΡΙΣΙΑ ΨΥΧΗ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΗΓΕΤΗ ΑΗΤΟ.ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΖΩ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ,ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΟΣΑΥΡΟ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ ΤΗΣ ΣΑΥΡΑΣ ΝΑ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ."ΕΧΕΙ ΤΑΤΟΥΑΖ ΤΟ DNA TOY!

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!"ΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΜΑΝΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΞΑΝΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ;ΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΞΕΠΕΣΜΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ;ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΜΙΑ ΜΠΟΥΝΙΑ.Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΚΕΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ.

ΝΙΚΩ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ 

ΜΕΤΑ.ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΝΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΠΟΥ ΛΑΓΟΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΟΓΟΜΥΓΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΑΕΙ ΤΑ ΚΑΠΟΥΛΙΑ ΣΑΣ,ΤΟ ΔΙΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ....

ΣΗΚΩ ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ,ΕΛΑ ΧΟΡΕΨΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΕΝΑ ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ,ΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΚΑΗΜΟ ΤΟΥ ΧΑΜΟΥ,ΠΕΤΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΨΕΥΔΟΛΕΒΑΝΤΙΝΟ ΤΥΠΑΚΟ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΞΑΝΑ Ο ΑΕΤΟΣ ΜΟΥ.ΠΑΜΕ! 

ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ ΣΑΝ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΓΕΡΑΚΙΣΙΕΣ,ΧΤΥΠΑ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ,ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ,ΚΛΕΙΣΤΑ ΝΑ'ΝΑΙ ΣΑΝ ΧΟΡΕΥΕΙΣ,ΓΙΑΤΙ 'ΜΙΛΑΣ' ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΤΟ ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ,ΠΕΤΑ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ ΧΟΡΕΥΕΙΣ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.ΧΤΥΠΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΓΗ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΛΥΣΣΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΝΑ Σ'ΑΚΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΠΑΤΗΣΙΑ ΤΗΣ.ΤΟΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΧΟΡΕΥΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΥΤΗ ΑΝΑΣΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.ΤΑΪΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΠΟΝΟ ΚΙ ΑΥΤΗ ΕΞΑΓΝΙΖΕΤΑΙ,ΦΛΕΓΕΤΑΙ,ΘΕΡΙΕΥΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΤΡΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΪΚΗ ΖΕΪΜΠΕΚΙΑ ΤΟΝ 'ΓΥΙΟ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ'.

ΝΑΙ, ΑΝΕΜΟΣ ΕΙΝ'Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ.ΚΙ ΑΝ ΑΓΡΙΕΨΕΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΜΗΤΕ ΘΕΟΣ ΜΗΤΕ ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΥΡ' ΑΝΤΖΕΛΙΚΑ ΔΩΡΟΘΕΑ ΜΟΥ!!!

ΘΑ ΒΑΛΩ ΞΑΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΜΙΘΕΟΥΣ ΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΝΙΚΗΣΩ.
ΘΑ ΜΟΥ ΥΠΟΤΑΧΤΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ.ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΩ ΟΥΤΕ ΦΤΗΝΟΚΟΠΛΙΜΕΝΤΑ ΟΥΤΕ ΣΥΓΓΝΩΜΕΣ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΕ ΔΙΚΑΣΩ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΑ.ΜΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ,ΔΥΟ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ,ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΚΛΕΦΤΡΑΣ Η ΚΑΚΙΑ ΩΡΑ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
ΠΗΓΗ 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η απάτη των «νέων» και των «άφθαρτων»

Ένας γυαλιστερός και καλοαναθρεμμένος μύθος που πλασάρεται από τα ιερατεία του καθεστώτος, ιδιαίτερα σε περιόδους που η γεροντική του κατάπτωση γίνεται ορατή και η σήψη του ξεφεύγει και ρέει έξω από τις όχθες του, είναι ο μύθος των «νέων» και «άφθαρτων».
Αυτός ο μύθος πήρε διαστάσεις επιδημίας επί «εκσυγχρονισμού», ακριβώς γιατί αποτελούσε τον «παραπόταμο» της «εκσυγχρονιστικής» μυθολογίας.


Η νεοφιλελεύθερη «εκσυγχρονιστική» μυθολογία που εδραιώθηκε επί Σημιτισμού και με ρυθμούς κατακλυσμιαίους, αναπαλαίωνε το σάπιο και τη σήψη κολλώντας πάνω σ’ αυτά τις ετικέτες του «νέου», του «σύγχρονου», του «προοδευτικού»…

Αυτή η μυθολογία που δεν εξέφραζε ΤΙΠΟΤΑ το σύγχρονο και νέο (ένας κόσμος σε γεροντική κατάπτωση δεν μπορεί να δώσει ζωή σε τίποτα το νέο και ιστορικά σύγχρονο), εμβολίασε, τότε, την ελληνική κοινωνία, αναστυλώνοντας τις αξίες ενός νεκρού κόσμου και αναπαλαιώνοντας τους μύθος του συστήματος και της «ελεύθερης αγοράς».

Η μεγάλη ήττα των Ιδεών και η επέλαση του νεοταξικού οδοστρωτήρα έχουν σαν ιστορικό ορόσημο το Σημιτισμό, ταυτίζονται με αυτόν…

Στο έδαφος αυτό του «εκσυγχρονιστικού» σκότους γιγαντώθηκαν πλούσιοι και ποικίλοι μύθοι αποϊδεολογικοποίησης και αποπολιτικοποίησης του ιστορικού γίγνεσθαι, της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Από τότε αρχίζει να αναπτύσσεται και ο μύθος των «νέων», των «άφθαρτων» κ.λπ: Η ακραία ΛΟΓΙΚΗ του «απολιτικού»…


Μια λογική που ΟΧΙ μόνο τεμαχίζει το καπιταλιστικό ΟΛΟΝ, το υπεραπλουστεύει και το συρρικνώνει ΙΔΙΟΤΕΛΩΣ σε ανεξάρτητα τεμάχια, αλλά τεμαχίζει και τον Άνθρωπο, καταμερίζοντας τις λειτουργίες του και αντιπαραθέτοντας: Το νέο με το γέρο (δεινόσαυρος λέχτηκε στην αρχή), τον απεργό με το χρήστη της απεργίας, τον αγώνα των καθηγητών με τους γονείς, το διαδηλωτή με τον οδηγό κ.λπ…

Αυτή η ακραία φασιστική μυθολογία του ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΥ, δηλαδή των «νέων» και «άφθαρτων», μια μυθολογία που ισοπεδώνει την ΠΟΛΙΤΙΚΗ και την υποτάσσει στα ηλικιακά χαρακτηριστικά (βιολογία) ή στις δόλιες ηθικές αφαιρέσεις («άφθαρτος»), τα τελευταία χρόνια έχει πάρει διαστάσεις φρενοβλάβειας, ιδιαίτερα στις προεκλογικές φιέστες…

Πάνω σ’ αυτήν τη μυθολογία (ιδεολογία του νεοταξικού φασισμού) επιχειρεί να οικοδομηθεί και το «ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη: Να αναπαλαιώσει τα απόνερα του σημιτισμού…

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!