EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

H «Die Linke» λέει όχι στην διαγραφή του ελληνικού χρέους!

Κατά της διαγραφής του ελληνικού χρέους τάσσεται το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς Die Linke. Αυτό προκύπτει από την τοποθέτηση εκπροσώπου του σε συνέδριο την περασμένη εβδομάδα στο Στρασβούργο.

Εκεί, ο εκπρόσωπος του Die Linke, Άξελ Τρουστ, διατύπωσε ενστάσεις έναντι της προοπτικής διαγραφής του ελληνικού χρέους, ανησυχώντας για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης στα ασφαλιστικά προγράμματα των Γερμανών εργαζομένων. Η θέση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κεντρική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους.

Δημοσιοποιήθηκε δε, σε report που αναδημοσίευσε η προσκείμενη στην εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ ιστοσελίδα iskra.gr, με το οποίο ασκείται αυστηρή κριτική στη θέση του Die Linke. Όλα αυτά ενώ η Κουμουνδούρου επικαλείται συχνά την αλληλεγγύη στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ από το «αδελφό» γερμανικό κόμμα.

Πηγή: Η Καθημερινή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εικόνα-σοκ από την Κωνσταντινούπολη

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μία φωτογραφία που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη για το θάνατο του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν.

Η φωτογραφία απεικονίζει έναν αστυνομικό, ο οποίος με το όπλο του σημαδεύει έναν εικονολήπτη, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο για να καλύψει τα γεγονότα.



Πηγή φωτό: twitter, χρήστης: @essen_c
enikos.gr   πηγη



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στην υγειά μας! 10.000 ευρώ κόστισαν καφέδες και νερά σε 44 συνεδριάσεις στη Βουλή!

Πριν προλάβει να διευθετηθεί το θέμα με τα «χρυσά» κουλουράκια των βουλευτών αφού μας στοιχίζουν πάνω από 16.700 ευρώ, νέα χουβαρνταλίκια έρχονται να εκνευρίσουν τους Έλληνες φορολογούμενους που πληρώνουν πάντα την … νύφη!

Αυτή τη φορά το θέμα δεν σχετίζεται με τα βουτήματα, αλλά με …….τα καπουτσινάκια, τα εσπρεσάκια και τους γαλλικούς που πίνουν οι βουλευτές στην υγειά των… Ελλήνων, οι οποίοι δίνουν ….. 10.000 ευρώ για να πίνουν τζάμπα το καφεδάκι τους.

Πιο συγκεκριμένα, για «την ανάγκη προσφοράς καφέ και νερού κατά την διάρκεια 44 συνεδριάσεων των Επιτροπών της Βουλής και των προσκεκλημένων σε αυτές, εξωκοινοβουλευτικών παραγόντων, σύμφωνα με το 11688/18.02.2014 ηλεκτρ. σημείωμα της Δ/νσης Επικοινωνίας της Βουλής» οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πρέπει να στάξουν 10.000 ευρώ !!!!

Η απόφαση για την πληρωμή των σχετικών τιμολογίων προς την εταιρεία που εκμεταλλεύεται το καφενείο και το εστιατόριο της Βουλής, δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο της «Διαύγειας» και σίγουρα η νέα δαπάνη δεν θα μείνει ασχολίαστη “στα καφεδάκια” των …. ελληνικών νοικοκυριών…

makeleio

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέα ένταση στην ΑΣΟΕΕ με χρήση χημικών από τα ΜΑΤ

Νέος γύρος έντασης σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην ΑΣΟΕΕ. Ομάδες νεαρών βγήκαν από τη Σχολή και πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στον εξωτερικό χώρο και έκαναν ελέγχους σε αλλοδαπούς μικροπωλητές.

Σύμφωνα με καταγγελίες, οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και βομβίδων κρότου – λάμψης. Λόγω της έντασης για λίγη ώρα παρέμεινε κλειστή η Πατησίων.

Υπενθυμίζεται ότι χτες, Τρίτη, οι αστυνομικοί που βρέθηκαν εκεί στο πλαίσιο επιχείρησης ελέγχου του παραεμπορίου βρέθηκαν αντιμέτωποι με νεαρούς που αντιτίθενται στη διαδικασία και επιχειρούν να «προστατέψουν» τους μικροπωλητές, βοηθώντας τους να βρουν καταφύγιο στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχονται απολύσεις σε εργαζομένους στα λεωφορεία και τρόλει

Παρελθόν από την υπηρεσία τους αναμένεται να αποτελέσουν αρκετοί εργαζόμενοι του ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), της εταιρείας που διαχειρίζεται τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, καθώς οι εσωτερικοί έλεγχοι που διενεργούνται από τη διοίκηση έχουν ήδη εντοπίσει «φάμπρικα» πλαστών πιστοποιητικών σπουδών με τα οποία προσελήφθησαν ορισμένοι υπάλληλοι – κυρίως οδηγοί και τεχνικοί.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων που έχουν διενεργηθεί ως τώρα, από τους 1.000 εργαζομένους που πέρασαν από… κόσκινο, σε 75 έχουν εντοπιστεί πλαστά ή παραποιημένα έγγραφα.

Ήδη δύο ( εδω ) από τους συγκεκριμένους εργαζομένους έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους και αποχωρούν από την εταιρεία.

newsbomb.gr

 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Ελάτε να μιλήσουμε» για τα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ

«Ελάτε να μιλήσουμε» για τα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ λέει η εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες στους χρήστες των δύο αυτών μέσων μαζικής μεταφοράς στα πλαίσια έρευνα για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Η έρευνα σε ειδικά διαμορφωμένο διώροφο όχημα θα ξεκινήσει το Σάββατο, 15 Μαρτίου, από την πλατεία Συντάγματος, και θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος Απριλίου διαδοχικά στο Χαλάνδρι, τη Γλυφάδα και το Περιστέρι.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα θα συμπληρώνουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις επιβατικές τους συνήθειες, το βαθμό ικανοποίησης από τις παρεχόμενες υπηρεσίες ενώ θα μπορούν και να υποβάλουν προτάσεις για τη βελτίωση τους.

Στους συμμετέχοντες στην έρευνα η εταιρεία θα δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε κλήρωση με έπαθλο 150 κάρτες δωρεάν μηνιαίας μετακίνησης για το μήνα Μάιο με τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Δικαιοσύνη ψάχνει άλλον έναν της εγκληματικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ τον Γιάννο Παπαντωνίου για τα εξοπλιστικά

Για πρώτη φορά το όνομα του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου μπαίνει στην καρδιά ανακριτικής έρευνας και συνδέεται με τα εξοπλιστικά προγράμματα, μέσω της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου και του λογαριασμού που διατηρούσε στην HSBC Ελβετίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής που έχει ανοιχτή την ανάκριση των υποβρυχίων και των TORM1, κάλεσε για κατάθεση την σύζυγο του πρώην υπουργού, στην κατοχή της οποίας βρέθηκε λογαριασμός στην ελβετική τράπεζα, ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ. Ο δικαστικός λειτουργός ζήτησε μάλιστα από την κ. Κουράκου να δώσει την συναίνεσή της για το άνοιγμα του επίμαχου λογαριασμού, αφού αυτό που επιθυμούν οι δικαστικές αρχές είναι να ερευνήσουν την προέλευση αυτών των χρημάτων και βέβαια εάν επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί της κ. Κουράκου ότι το ποσό αυτό προέρχεται από δικές της οικονομίες.

Η Σταυρούλα Κουράκου, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, έδωσε την συναίνεσή της για το άνοιγμα του λογαριασμού, κάτι που δεν έκαναν οι κουμπάροι του κ Παπαντωνίου και της κ. Κουράκου, από λογαριασμό των οποίων έφυγαν εμβάσματα ύψους 1.000.000 ευρώ για τον λογαριασμό της HSBC. Οι κουμπάροι του κ. Παπαντωνίου όμως δεν έδωσαν το πράσινο φως για άνοιγμα του λογαριασμού, γεγονός που θα προκαλέσει αίτημα δικαστικής συνδρομής προς την Ελβετία, από τους ανακριτές Μαλλή και Σταυρόπουλο.

Ο «καυτός» λογαριασμός

Ο λογαριασμός στην HSBC μετά την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ έχει ερευνηθεί ποινικά μόνο στο επίπεδο της φοροδιαφυγής και του πόθεν έσχες από το ΣΔΟΕ και την οικονομική εισαγγελία και ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού και της συζύγου του για παραβίαση του νόμου περί πόθεν έσχες (δεν είχε δηλωθεί το ποσό) ενώ εκκρεμεί και ποινική διαδικασία μέσω της ΔΟΥ Κηφισιάς η οποία κάνει έλεγχο για να διαπιστώσει εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Οι ανακριτές Μαλλής και Σταυρόπουλος όμως, ερευνούν σε αυτό το στάδιο την νόμιμη ή μη προέλευση των χρημάτων και κυρίως την τυχόν διασύνδεσή του με συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων που χειρίστηκε ως υπουργός Άμυνας, ο κ. Παπαντωνίου.

Κλείνει η δικογραφία για τους ΤORM1

Σε συμπληρωματικές απολογίες κάλεσαν οι δύο ανακριτές τους Γιάννη Σμπώκο, Γιώργο Καμάρη, τα αδέλφια Χριστοδουλίδη και τον Πάνο Γερμανό, λίγες ημέρες πριν κλείσει την δικογραφία των εξοπλιστικών για την προμήθεια των ΤΟΡΜ1. Προ ολίγων ημερών, ο ανακριτής Μαλλής, απέρριψε με διάταξή του την αίτηση αποφυλάκισης του επιχειρηματία Αλ. Αβατάγγελου που εμπλέκεται στην υπόθεση των υποβρυχίων, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση για αποφυλάκιση με 800.000 ευρώ εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο κ. Αβατάγγελος είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του με εγγύηση 500.000 ευρώ που όμως άργησε πολύ να καταβάλλει με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, να συλληφθεί και να προφυλακιστεί.....

iefimerida.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε απόσταση αναπνοής από το ΠΑΣΟΚ οι μικροομολογιούχοι - Πέταξαν αυγά στο ΣτΕ - ΦΩΤΟ

Πορεία στο ΠΑΣΟΚ έκαναν  μικροομολογιούχοι οι οποίοι  συγκεντρώθηκαν έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Μάλιστα πριν ξεκινήσουν την πορεία τους πέταξαν αυγά προς το ΣτΕ.

Την διαμαρτυρία διοργανώνει ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Μικοομολογιούχων του Ελληνικού Δημοσίου. Διαμαρτύρονται γιατί όπως λένε δυο χρόνια μετά την δέσμευση 18 σημείων του Αντώνη Σαμαρά με το Ζάππειο 2 για την αποκατάσταση των ζημιών από το κούρεμα δεν έχει γίνει τίποτα.


 





)

newsit.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μπλόκο στα λουκέτο φορέων του Δημοσίου – Τι λέει η έκθεση της Βουλής

- Αντισυνταγματική κρίνει την κατάργηση των φορέων του Δημοσίου το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής
- Δεν διασφαλίζεται η ίση μεταχείριση των υπαλλήλων των οργανισμών που καταργούνται
- Τα πάνω, κάτω φέρνει η απόφαση για τις καταργήσεις οργανισμών και φορέων του Δημοσίου

Ούτε την αναγκαιότητα, ούτε και τη συνταγματικότητα των λουκέτων σε φορείς του δημοσίου αναγνωρίζει το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής.

Πλην των δημοσιονομικών αναγκών που υπάρχουν για τη μείωση του μισθολογικού κόστους του δημοσίου το επιστημονικό συμβούλιο δεν βλέπει άλλη αναγκαιότητα ενώ θέτει θέμα και για τη μεταχείριση των υπαλλήλων.

Ουσιαστικά η απόφαση του επιστημονικού συμβουλίου θέτει σοβαρά ερωτήματα για τη συνέχιση των λουκέτων και τη συνταγματικότητα των απολύσεων.

Τα μέλη του επιστημονικού συμβουλίου υπογραμμίζουν ότι «η μεταβολή στο υπηρεσιακό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων που έχει συνέπειες στην οργάνωση και λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών δεν συνάδει προς το συνταγματικό πλαίσιο που θεσπίζεται, δια του άρθρου 103 του Συντάγματος, όταν δεν βασίζεται σε προηγούμενο ανακαθορισμό λειτουργιών του κράτους και διοικητικής αναδιοργάνωσής του...», ενώ σημειώνουν με νόημα πως όταν ο νομοθέτης επιχειρεί μεταβολές στις δομές της δημόσιας διοίκησης, αυτές πρέπει να είναι προϊόν εμπεριστατωμένης μελέτης, ώστε να τεκμηριώνεται ότι οι νέες ρυθμίσεις δεν είναι περιστασιακές και αποσπασματικές, αλλά ορθολογικές, διαρκείς και αποτελεσματικές.

Όπως υπογραμμίζεται μπορεί κριτήριο των επιλογών να είναι δημοσιονομικοί λόγοι, όμως «οι σχετικές ρυθμίσεις πρέπει αφενός να εισάγονται με τήρηση των συνταγματικών αρχών, σύμφωνα με τις οποίες επιβάλλεται να διασφαλίζονται η ορθολογική, αποτελεσματική και διαρκής λειτουργία της διοικήσεως και η παροχή υπηρεσιών που επιβάλλεται να εξασφαλίζονται για τους διοικουμένους στο πλαίσιο του κοινωνικού κράτους δικαίου και αφετέρου να εναρμονίζονται με τις συνταγματικές εγγυήσεις που αφορούν το καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων».

Σε ότι αφορά στην κατάργηση οργανικών θέσεων, σύμφωνα με την Ημερησία, «ο νομοθέτης θα πρέπει να κινείται εντός των ορίων που διαγράφονται από την αρχή της ισότητας, δηλαδή να διασφαλίζει την ίση μεταχείριση των υπαλλήλων και να θεσπίζει κανόνες με αντικειμενικά κριτήρια», ενώ για την αυτοδίκαιη λύση των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, χωρίς αποζημίωση, «τίθεται ζήτημα συμβατού προς το άρθρο 5 του Συντάγματος, λαμβανομένου υπόψη ότι η ως άνω «αυτοδίκαιη λήξη» των εν λόγω συμβάσεων δεν συνοδεύεται από την καταβολή εύλογης έστω αποζημίωσης».

Προτείνεται μάλιστα, για την αξιολόγηση των υπαλλήλων «υπό το φως των αρχών της αμεροληψίας και της αξιοκρατίας να προβλεφθεί βαθμίδα για όλη την κλίμακα των βαθμολογιών». Όπως υπογραμμίζεται «δημιουργείται προβληματισμός ως προς το αν η αναγκαιότητα επιβολής των προτεινόμενων ποσοστώσεων για την επιδίωξη του επιδιωκόμενου από τον νόμο σκοπού είναι εμφανής και σαφώς διαγνώσιμη, ώστε να συνιστά αναλογικό, σύμφωνο προς το άρθρο 25 παρ. 1 του Συντάγματος, περιορισμό του δικαιώματος των δημοσίων υπαλλήλων να εξελίσσονται και να αξιολογούνται βάσει σαφώς προσδιορισμένων κριτηρίων επαγγελματικής ικανότητας και καταλληλότητας, σε σχέση προς το αντικείμενο της εργασίας τους και τα καθήκοντά τους...».

Παρατηρήσεις διατυπώνονται και ως προς το άρθρο που αφορά στην αυτοδίκαιη λύση συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου, τονίζοντας πως σύμφωνα με τη νομολογία, μετά την πάροδο εύλογου χρόνου, δεν είναι επιτρεπτή, έστω κι αν κατά το χρόνο μετατροπής τους δεν συνέτρεχαν οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις

newsit.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ - Γεωργία λίγο νερό, φέρε μου ένα ποτήρι νερό...

Από τον Τζακ Κέρουακ

-Γεωργία, νερό, φέρε μου ένα ποτήρι νερό...

Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ξαπλωμένος στον καναπέ του σπιτιού του στην Κηφισιά, όταν έκλεισε το
κινητό. Είχε μόλις ολοκληρώσει την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος του μετέφερε τα νέα από το Eurogroup.

-Πρόεδρε, μόνο που δεν με πέταξαν έξω με τις κλωτσιές. Από ότι κατάλαβα δεν έχουν σκοπό να μας δώσουν άλλα λεφτά, ούτε ένα σεντ αν δεν κάνουμε μεταρρυθμίσεις. Έχουν καταλάβει πόσο κατσαπλιάδες κρατιστές είμαστε, δεν μπορώ να τους κοροιδεύω άλλο. Παραιτούμαι... Έχουμε 1,5 εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους στους οποίους δεν έχουμε κάνει καμιά αξιολόγηση παρά τις περί αντιθέτου διακηρύξεις μας. Ο δε Μητσοτάκης είναι χειρότερος από τον Μανιτάκη. Είναι ένας κλόουν των μεταρρυθμίσεων...Παραιτούμαι, δεν μπορώ να τους κοροιδεύω άλλο, ούτε να κοροιδεύω και τον εαυτό μου, για να προστατεύουμε τις κομματικές αγελάδες του δημοσίου...

. Μα κι εσύ Γιάννη, από το δημόσιο αμοίβεσαι όλα αυτά τα χρόνια... Κι εγώ και ο Βενιζέλος, όπως και οι προκάτοχοί μας γίναμε πολιτικοί- πρωθυπουργοί και υπουργοί- χάρη στους κομματικούς στρατούς που διορίσαμε. Αυτή είναι η Ελλάδα που έλεγε και ο Σημίτης...

-Εμένα Πρόεδρε αυτή η Ελλάδα δεν με αφορά...Η χώρα είναι τελειωμένη αν δεν απολυθούν 100.000 κηφήνες δημόσιοι υπάλληλοι-οι πιο αχρείαστοι από όσους έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ. Είναι όλοι αυτοί που διαβάζουν τις εφημερίδες του Μπόμπολα και του Ψυχάρη που κάθε Τρίτη και Παρασκευή πουλάνε ένθετα με προσλήψεις στους χαχόλους...Επίσης γνωρίζεις ότι πριν το πρώτο μνημόνιο ο Μπομπ Τρα της Τρόικας είχε προτείνει στους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου να διώξουν 100 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και να μην μπει η χώρα σε μνημόνια. Όμως εκείνοι αρνήθηκαν. Το ίδιο κι εμείς...Ως πότε όμως ο ιδιωτικός τομέας θα πληρώνει αυτή την πολιτική μας; Δεν βλέπεις ότι έχουμε σακατέψει τους πολίτες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Κοντά στο 1,5 εκατ. είναι οι άνεργοι...

Η γλυκιά Γεωργία Σαμαρά έσπευσε να φέρει τον νερό στον πρωθυπουργό. Εκείνη την ώρα χτύπησε ξανά το κινητό του. Ήταν ο Σταικούρας που ζηλεύει θανάσιμα τον Στουρνάρα.

-Πρόεδρε μην σας παραμυθιάζει ο Στουρνάρας. Ποιο πλεόνασμα; Ποιος Θανάσης; Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες για τον Ιανουάριο είναι κοντά στα 4,35 δις ευρώ έναντι 4,1 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο 2013.Τα χρέη των υπουργείων και των αποκεντρωμένων διοικήσεων ανήλθαν σε 234 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο, έναντι 232 εκατ. ευρώ στα τέλη Δεκεμβρίου 2013.
Στο σκέλος των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων καταγράφηκε αύξηση των οφειλών στα 2,8 δισ. ευρώ, έναντι 2,54 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο. Αύξηση κατεγράφη στα χρέη του ΕΟΠΠΥ που από 1,55 δισ. ευρώ στα τέλη Δεκεμβρίου αυξήθηκαν στα 1,75 δισ. ευρώ. Αύξηση κατέγραψαν και οι οφειλές των νοσοκομείων που ανήλθαν σε 790 εκατ. ευρώ, από 687 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο 2013.
Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ανήλθαν τον Ιανουάριο στα 453 εκατ. ευρώ, έναντι 519 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο 2013. Οπότε για ποιο πλεόνασμα σας παραμυθιάζει ο Στουρνάρας; Αφήστε που το εξωτερικό χρέος έχει εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη. Θα μπορούσα να πω ότι η Ελλάδα θυμίζει το εξαφανισμένο Boeing της Malaysia Airlines. Απλά οι πολίτες μας είναι ζωντανοί νεκροί και δεν τοχουν καταλάβει....

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γίνε κι εσύ εγωιστής, μπορείς!

Γράφει ο SakTsak

Από τη θεωρία στην πράξη πολλά, μα πάρα πολλά τσιγάρα δρόμος.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γραφτεί πάμπολλα κείμενα για τους πληγέντες από την κρίση, τους
άστεγους, τους άνεργους, τους πεινασμένους, τους φτωχούς, τους νεοκαταθλιπτικούς, τους αυτοκτονικούς κοκ… Όλοι μας έχουμε διαβάσει – κάποιοι από εμάς έχουμε ίσως γράψει – άρθρα που εκθέτουν την συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση γύρω μας. Έχουμε κατά καιρούς υπογράψει διάφορα petitions, έχουμε βάλει ως status στο facebook ότι σήμερα είναι η τάδε παγκόσμια μέρα, έχουμε twitάρει πως δεν πρέπει να ξεχνάμε την τάδε κατηγορία ανθρώπων που δεινοπαθούν, έχουμε συζητήσει σε μια παρέα για τον άστεγο που είδαμε το πρωί πηγαίνοντας στη δουλειά, για τη νέα αύξηση της ανεργίας, για τις στατιστικές που δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που συνεχώς βουλιάζει…

Και έχοντας κάνει όλα αυτά, νοιώθουμε καλά. Γιατί αναγνωρίσαμε το πρόβλημα, γιατί γράψαμε γι’ αυτό, γιατί ενημερώσαμε κάποιους για αυτό, γιατί το συζητήσαμε, οπότε κάναμε το χρέος μας. Μεταθέσαμε την ευθύνη στους άλλους για να κάνουν κάτι γι’ αυτό.

Γιατί όμως τα νούμερα συνεχίζουν να ανεβαίνουν αμείλικτα; Γιατί εξακολουθούν πολλοί συνάνθρωποί μας να πεινάνε; Να μην έχουν κάπου να μείνουν; Να είναι βυθισμένοι στη κατάθλιψη; Να θέλουν να αυτοκτονήσουν;

Φυσικά και είναι ρητορικά τα παραπάνω ερωτήματα. Γιατί η θεωρία απέχει παρασάγγας από την πράξη. Γιατί οι περισσότεροι από εμάς μένουμε στα λόγια. Γιατί η αλληλεγγύη είναι μια έννοια ενεργητική και όχι μία ακόμη λέξη. Είναι κάτι που κάνεις και όχι κάτι που γράφεις γι’ αυτό.

Επιλογές υπάρχουν πολλές. Υπάρχουν αρκετές ομάδες αλληλεγγύης που βοηθάνε όπως μπορούν και στις οποίες μπορεί να γίνει ο οποιοσδήποτε μέλος. Μπορείς να βοηθήσεις με υλικά αγαθά, με χρήματα, με τη συμμετοχή σου ή και μόνο με την παρουσία σου. Μπορείς να δώσεις πράγματα που δε χρειάζεσαι όπως παλιά και φθαρμένα ρούχα, παπούτσια, σκεπάσματα. Πράγματα που για σένα μπορεί αν είναι άχρηστα, αλλά μπορούν να σώσουν τη ζωή κάποιου άλλου. Μπορείς να αγοράσεις μια τυρόπιτα και να την προσφέρεις σε κάποιον πεινασμένο. Μπορείς απλά να κάτσεις και να ακούσεις το παράπονο του διπλανού σου ή να του προσφέρεις ένα χαμόγελο.

Και ξέρεις κάτι; Όλα τα παραπάνω που μπορείς να κάνεις δε θα σου κοστίσουν τίποτα ή σχεδόν τίποτα. Αντιθέτως, έχεις να λάβεις πολλά. Θα λάβεις την ικανοποίηση ότι βοήθησες, ότι δεν έμεινες στα λόγια, όπως τόσοι άλλοι, ότι συμμετείχες ενεργά. Θα νοιώσεις όμορφα και αυτό από μόνο του είναι αρκετό. Θα νοιώσεις Άνθρωπος και πρόκειται για υπέροχο συναίσθημα. Κι αν δε θες να το κάνεις για τους άλλους, κάντο για σένα. Ναι, γίνε εγωιστής και κάντο για σένα. Οι παράπλευρες ωφέλειες θα είναι αρκετές.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μετρό Θεσσαλονίκης: Δεν αποσύρει την προσφυγή για τα αρχαία ο Δήμος

Την πρόθεση του να μην αποσύρει την προσφυγή που κατέθεσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για τις αρχαιότητες στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

«Δεν έχω κανένα λόγο να αποσύρω την προσφυγή από το ΣτΕ που θα εκδικαστεί στις 2 Απριλίου. Ας προχωρήσουν οι καταστάσεις, ας δούμε την προκήρυξη του διαγωνισμού απομάκρυνσης και επανατοποθέτησης και μετά θα ζητήσουμε αναβολή από το ΣτΕ», είπε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Να θυμίσουμε πως η ιστορία για τα αρχαία του σταθμού ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ έχει ξεκινήσει εδώ και 1,5 χρόνο ενώ το χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση το 2017 φαντάζει δύσκολο. Ένα από τα σενάρια που πιθανόν να δούμε είναι αυτό της τμηματικής λειτουργίας της βασικής γραμμής με το ανατολικό τμήμα να λειτουργεί το 2017 και το δυτικό αργότερα (ίσως μαζι με την επέκταση προς Καλαμαριά).

Η βασική γραμμή ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2006 και αρχικά είχε προγραμματιστεί λειτουργία για το τέλος του 2012. Ωστόσο τα προβλήματα κατέκλυσαν το έργο με αποτέλεσμα 8 χρόνια μετά την έναρξη των έργων να έχουμε αδιευκρίνιστη πορεία των πραγμάτων.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σιδηρόδρομος: Προς αποκρατικοποίηση η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και έργα από τον ...ΟΣΕ

Μία από τις σημαντικότερες αποκρατικοποιήσεις για το ΤΑΙΠΕΔ αφορά κομμάτια του ομίλου ΟΣΕ. Το σημαντικότερο αυτών η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι σε προχωρημένη φάση και τους επόμενους μήνες αναμένουμε τους Ρώσους (Rossiyskie Zhelenye Dorogi –RZD) και τους Γάλλους της SCNF να δώσουν το παρόν για της εταιρεία.

Σε εξέλιξη επίσης είναι και το θέμα της ROSCO καθώς και εκεί περιμένουμε εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα. Φυσικά όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με την ολοκλήρωση των έργων υποδομών στο ελληνικό δίκτυο.

Τα έργα βρίσκονται σε προχωρημένη πλέον φάση και μέχρι το 2017 θα υπάρχει ένα σοβαρό αξιόπιστο, ηλεκτροκινούμενο δίκτυο από την Πάτρα (Ψαθόπυργος) μέχρι την Θεσσαλονίκη και τον Προμαχώνα.

ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟΝ. …ΟΣΕ
Εντύπωση προκαλεί πάντως η δημοσίευση μελετών που αφορούν έργα εκσυγχρονισμού των υποδομών από τον ΟΣΕ και όχι από την ΕΡΓΟΣΕ που αποτελεί θυγατρική του ομίλου, ειδικά για την προώθηση και κατασκευή των έργων. Μέχρι σήμερα η ΕΡΓΟΣΕ είχε αναλάβει το σύνολο των νέων έργων και ένα ερώτημα τίθεται για το ποιος είναι ο αρμόδιος για την προώθηση έργων υποδομής στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Οι δύο δημοπρατήσεις αφορούν δύο μελέτες για
Α. Την ολοκλήρωση των μελετών και σύνταξη τευχών δημοπράτησης για την παραλλαγή της χάραξης της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Δράμας–Παρανέστι (Α.Π. 175), και
Β. Την ολοκλήρωση των μελετών και σύνταξη τευχών δημοπράτησης για την παραλλαγή της χάραξης της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Παρανέστι–Σταυρούπολη (Α.Π. 176)

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι δυο μελέτες θα δημοπρατηθούν στις 28 και 29 Απριλίου αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΑΙΠΕΔ: Πήρε 168 ακίνητα και μαζί τα Προσφυγικά Αλεξάνδρας

Ένα τοπόσημο με βαρύ ιστορικό, κοινωνικό και αρχιτεκτονικό φορτίο, δηλαδή οι Προσφυγικές Πολυκατοικίες της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και τα Ολυμπιακά Κέντρα Γαλατσίου, Μαρκόπουλου και Σχινιά και διάφορα «φιλέτα» στην Αθήνα, στην επαρχία και στο εξωτερικό, συγκαταλέγονται στα 168 ακινήτα που μεταβιβάστηκαν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ) που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στη «Δι@ύγεια», μεταβιβάζονται και περιέρχονται στο ΤΑΙΠΕΔ χωρίς αντάλλαγμα κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή 167 μεγάλα, μεσαία και μικρά ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου, ενώ μεταφέρεται και το δικαίωμα παραχώρησης του Κωπηλατοδρομίου του Σχοινιά.



Από τα σημαντικότερα νεότερα μνημεία
Οι οκτώ πολυκατοικίες των προσφυγικών διαθέτουν 228 διαμερίσματα, εκ των οποίων το καθένα είχε κατά μέσον όρο 45 τ.μ. Οι πρώτες τέσσερις σχεδιάστηκαν από τον Δημήτριο Κυριακό (1881-1971) και οι υπόλοιπες τέσσερις (στο βάθος) από τον Κίμωνα Λάσκαρι (1905-1978), ο οποίος συγκαταλεγόταν στους αρχιτέκτονες του κτιρίου της Τραπέζης της Ελλάδας στην Πανεπιστημίου, ενώ είχε θητεύσει στο γραφείο του διάσημου Ελβετού Λε Κορμπυζιέ.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά αρχιτεκτονικά έργα του 20ού αιώνα στη χώρα μας. Σύμφωνα με το Αρχείο Νεοτέρων Μνημείων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ), οι πολυκατοικίες κτίστηκαν την περίοδο 1933-1935, βάσει των σχεδίων των Λάσκαρι και Κυριακού, υπαλλήλων τότε της Τεχνικής Υπηρεσίας του υπουργείου Προνοίας, για να στεγάσουν ανέστιους και εξαθλιωμένους μικρασιάτες πρόσφυγες. Στους τοίχους τους σώζονται οι σφαίρες των Δεκεμβριανών του 1944.

Σήμερα κατοικούνται περί τα 50 από τα 228 διαμερίσματα του συγκροτήματος. Αν και εκτιμάται ότι το Δημόσιο διαθέτει 177 διαμερίσματα, στο ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάστηκαν 137.

Το 2009 το ΤΕΕ και ο Δήμος Αθηναίων είχαν εισηγηθεί από κοινού την ανταλλαγή οικοπέδου του Επιμελητηρίου στα Εξάρχεια με τμήμα των Προσφυγικών για τη στέγαση των γραφείων του φορέα, κάτι που δεν προχώρησε.

Αργότερα προτάθηκε να δημιουργηθούν στο συγκρότημα Μουσείο για τον Ελληνισμό της Ανατολής, Κέντρο Βιωματικής Εκπαίδευσης Ανηλίκων, κοινωνική κατοικία και «θερμοκοιτίδα» νέων επιχειρήσεων, καθώς και ξενώνας συνοδών και ασθενών του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

Άλλωστε, το 2009 με απόφαση του νυν πρωθυπουργού και τότε υπουργού Πολιτισμού κ.Αντώνη Σαμαρά επικυρώθηκε απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), με την οποία ζητήθηκε να χαρακτηριστεί ως μνημείο ολόκληρο το συγκρότημα λόγω της ιστορικής, αρχιτεκτονικής και κοινωνικής του σημασίας.

Είχε προηγηθεί απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), στο οποίο προσέφυγε πλήθος φορέων κατά προηγούμενης απόφασης του υπουργείου Πολιτισμού για τον χαρακτηρισμό μόνο δύο πολυκατοικιών ως διατηρητέων, σε συνέχεια σχετικού σχεδίου του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ, το οποίο επιδίωκε την αξιοποίηση του χώρου. Στόχος του ΥΠΕΧΩΔΕ και του ΥΠΠΟ ήταν η διατήρηση δύο μονάχα πολυκατοικιών και η εκμετάλλευση του υπόλοιπου χώρου.

Άλλωστε, το 2007 κάτοικοι των προσφυγικών είχαν κληθεί από την πρώην ΚΕΔ να μεταβιβάσουν στο Δημόσιο τα διαμερίσματα που τους ανήκαν, ειδάλλως θα ξεκινούσαν διαδικασίες αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.

Η κουβέντα για προσφυγικά είχε ξεκινήσει ήδη από τη δεκαετία του 1990, το πλάνο της αξιοποίησης και της αύξησης των συντελεστών δόμησης προχώρησε στη συνέχεια και γι' αυτό τον λόγο έγιναν αρκετές απαλλοτριώσεις ούτως ώστε σήμερα το Δημόσιο να βρεθεί με τα τέσσερα πρώτα κτίρια.

Ολυμπιακά Ακίνητα, Ξενία και ΤΑΧΔΙΚ
Παράλληλα, στο ΤΑΙΠΕΔ πέρασαν και Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις. Το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, έκτασης 92 στρεμμάτων με όλα τα υφιστάμενα κτίρια και εγκαταστάσεις, που είχε απαλλοτριωθεί το 2001 και ανήκει στην ΕΤΑΔ, βαίνει προς ιδιωτικοποίηση. Επίσης, στο Ταμείο περνά το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου, εκτάσεως 100 στρεμμάτων, που είχε απαλλοτριωθεί το 2000.

Ακόμη, στο ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάζεται όχι η κυριότητα, αλλά το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους μέσω σύμβασης της εκμετάλλευσης του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου Σχινιά, επιφάνειας 2.000 στρεμμάτων.

Επίσης, προς ιδιωτικοποίηση βαίνει το Ξενία του Πλαταμώνα, το οποίο βρίσκεται σε θέση-«φιλέτο», αλλά είναι σε άθλια κατάσταση. Πρόκειται για ακίνητο επτά στρεμμάτων. Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον Φίλιππο Βώκο (1924-2008) και χτίστηκε το 1960.

Στο ΤΑΙΠΕΔ περνούν ακίνητα του Ταμείου Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ). Ένα βρίσκεται στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, έχει έκταση 660 τ.μ. και απαλλοτριώθηκε το 1974, Το δεύτερο βρίσκεται στη θέση «Κάτω Πορόια» του Δήμου Σιντικής Σερρών, έχει έκταση δύο στρεμμάτων και περιήλθε στην κυριότητα του ΤΑΧΔΙΚ μετά τη συγχώνευση του τελευταίου με το Ειδικό Ταμείο Ανέγερσης Δικαστικού Μεγάρου και Φυλακών Σερρών, στο οποίο το είχε πωλήσει το Ελληνικό Δημόσιο.

Πλάκα, παραλίες και ακίνητα εξωτερικού
Στο Ταμείο περνά προς αξιοποίηση μία σειρά ακινήτων που βρίσκονται στην Πλάκα. Ένα εξ αυτών βρίσκεται στην οδό Ανδοκίδου 5 (205,45 τ.μ.) και αγοράστηκε από το Δημόσιο το 1962, ενώ το ΥΠΠΟ έχει εγκρίνει και αναλάβει µελέτη επισκευής - αποκατάστασης.

Τα άλλα ακίνητα στην Πλάκα βρίσκονται στη διασταύρωση των οδών Κλεψύδρας 2 και Μουσαίου 1 (610,45 τ.μ. - απαλλοτριώθηκε το 1960), στη διασταύρωση των οδών Πελοπίδα 2 και Αιόλου 1 (222,10 τ.μ. - πέρασε στο Δημόσιο το 1936) και στην οδό Θρασυβούλου 13 (120,11 τ.μ. - αγοράστηκε από το κράτος το 1968). Επίσης, μεταφέρονται στο ΤΑΙΠΕΔ άλλα 11 ακίνητα στην Πλάκα και άλλο ένα στην οδό Ιπποκράτους 88 στην Αθήνα.

Ακόμη, μεταβιβάζονται γεωτεμάχια σε Τουρκολίμανο Ελευσίνας (17 στρέμματα), το αγρόκτημα Νέας Ηράκλειας της Χαλκιδικής (27 στρέμματα), καθώς και οι εκτάσεις του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Δασάκι-Κρυονέρι (134 στρέμματα) και Τρανό Λειβάδι (230 στρέμματα). Παράλληλα, το ΤΑΙΠΕΔ αποκτά τις παραλίες Αρκούδι Πηνειού Ηλείας (13 στρέμματα) και Πλύτρα - «Παχειά Άμμος» Μονεμβασιάς Λακωνίας (15 στρέμματα).

Στο μεταξύ, μεταφέρονται στο ΤΑΙΠΕΔ ακίνητο της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον (2211 Massachusetts Avenue), που αποκτήθηκε από το Δημόσιο το 1949, οικόπεδο της περιοχής Hatfield στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής, έκτασης 1.766 τ.μ. που αγοράστηκε το 1996, καθώς και ακίνητο στο Ερεβάν της Αρμενίας, συνολικού εμβαδού 1.156,7 τ.μ.
«Ναυαρχίδα» της Διυπουργικής Επιτροπής είναι η απόφαση για ιδιωτικοποίηση των Προσφυγικών Πολυκατοικιών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Και αυτό διότι πρόκειται για ένα οικιστικό συγκρότημα που σηματοδότησε αφενός την «παρθενική» χρήση της πολυκατοικίας για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος στη Μεσοπολεμική Ελλάδα των προσφύγων και αφετέρου την πρώτη ενασχόληση των ελλήνων αρχιτεκτόνων με τη λαϊκή κατοικία (Ιωάννης Ντινιακός, Αστικός χώρος και ιστορική μνήμη: Τα προσφυγικά της Αλεξάνδρας, Εθνική σχολή Δημόσιας Διοίκησης, 2006).

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΕΛΜΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Στις 27/02/2014 πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του Σωματείου μας στο κτίριο της βαριάς συντήρησης ( αμαξοστάσιο Σεπολίων ).
Το σοβαρότατο θέμα που συζητήθηκε ήταν η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση εργασίας.
Έγινε ενημέρωση από τον δικηγόρο του Σωματείου κύριων Προυσανίδη Ιορδάνη για το θέμα της Ε.Σ.Σ.Ε..
Παρ’ όλο το σαμποτάζ της Διοίκησης κατά της γενικής συνέλευσης παρευρέθηκαν περίπου διακόσια πενήντα εργαζόμενοι ( 250 ), ενώ το δίκτυο της ΣΤΑ. ΣΥ., ήταν σε πλήρη λειτουργία.
Η πρόταση του Σ.Ε.Λ.Μ.Α., έχει την αποδοχή της γενικής συνέλευσης.
Καμία μνημονική σύμβαση δεν έχει την αποδοχή του Σωματείου.
Στις 06/03/2014 έγινε κάλεσμα σ’ όλα τα Σωματεία της ΣΤΑ. ΣΥ., για την συζήτηση δύο σημαντικών θεμάτων Σ.Σ.Ε. – κοινή γενική συνέλευση.
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν τα δύο Σωματεία Σ.Η.Α.Μ. – Σ.Ε.ΚΕΛ.Μ.Α..
Γι’ άλλη μια φορά σας ενημερώνουμε ότι δεν θα υπογραφεί καμία συλλογική σύμβαση εάν δεν περάσει από γενική συνέλευση.
Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι εργαζόμενοι.
 
Υ.Γ. : οι παρεμβάσεις στα προγράμματα Υ/Σ και Ελεγκτών από άλλα Σωματεία πρέπει να σταματήσουν. Τον κύριο λόγω για τα προγράμματα που καθορίζουν την ζωή τους, οικογενειακά και οικονομικά, έχουν μόνο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.­

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Λουκέτο» βάζουν οι φαρμακοποιοί 14 και 17 Μαρτίου

Nέα 48ωρη απεργία την Παρασκευή 14 Μαρτίου και την Δευτέρα 17 Μαρτίου εξήγγειλαν οι φαρμακοποιοί. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) αποφάσισε αργά το απόγευμα της Τρίτης να κατέβει σε νέο γύρο κινητοποιήσεων αντιδρώντας στο άνοιγμα της αγοράς των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema, το ΔΣ αποφάσισε 48ωρη πανελλαδική απεργία, η οποία θα κλιμακωθεί σε περίπτωση που οι αποφάσεις της κυβέρνησης πλήξουν το συμφέρον του κλάδου και θέσουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. Η απόφαση του ΠΦΣ ήταν ομόφωνη, γεγονός που υποδηλώνει και τη σθεναρή ενιαία στάση που θα κρατήσουν όλοι οι Σύλλογοι της χώρας έναντι της κυβέρνησης για το θέμα αυτό.

 
Απεργούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί

Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 12/3, θα συμμετέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, με απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αντιδρώντας στις διαθεσιμότητες και απολύσεις στο δημόσιο.
«Ο χώρος της υγείας έχει πληγεί βάναυσα από τις διαθεσιμότητες, συγχωνεύσεις και ποικιλώνυμα μνημονιακά μέτρα και δεν πρόκειται να ανεχτεί τη διάλυση των δομών του ΕΣΥ με το πρόσχημα των "μεταρρυθμίσεων"», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ και θα λάβει αποφάσεις για την 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει για την ερχόμενη εβδομάδα η ΑΔΕΔΥ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το ΙΚΑ χάνει 25 εκατ. ευρώ επειδή καθυστερεί τις συντάξεις

Η καθυστέρηση απόδοσης όλων των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, προκαλεί καθυστέρηση απόδοσης πόρων για το σύνολο των δικαιούχων ασφαλισμένων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑΜ, περίπου 25 εκατ. ευρώ σε μηνιαία βάση. Σύμφωνα με την Διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), ο αριθμός των συντάξεων που δεν έχουν αποδοθεί ανέρχεται σε 37.299.

Με βάση τα στοιχεία του ΙΚΑ, στις 5 Μαρτίου οι εκκρεμείς υποθέσεις απόδοσης συντάξεων κύριων και επικουρικών ανέρχεται σε 77.375, ενώ οι δικαιούχοι κύριων Συντάξεων και επικουρικών ταυτίζονται σε ποσοστό άνω του 80%.

Από αυτές οι 35.576 αφορούν προσωρινές συντάξεις ενώ 4.500 συντάξεις είναι αναπηρίας που έχουν με νομοθετική ρύθμιση τεθεί σε αναστολή διακοπής λόγω της μη εξέτασης των περιπτώσεων αυτών από τα ΚΕΠΑ.

Ακόμη, 16.000 αφορούν σε περιπτώσεις συντάξεων με βάση τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διμερών συμβάσεων και οι 61.375 περιπτώσεις κύριων και επικουρικών που έχουν θεμελιωθεί με βάση το Ελληνικό Ασφαλιστικό Δίκαιο.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αποδίδει τις καθυστερήσεις στην έλλειψη του αναγκαίου προσωπικού και εκτιμά ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά μετά και την ψήφιση σχετικής νομοθετικής διάταξης επαναπρόσληψης στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ της σειράς 9Κ του διαγωνισμού ΑΣΕΠ και θα αντιμετωπισθεί οριστικά μετά την εφαρμογή, εντός του 2015, της μηχανογραφικής εφαρμογής «σύνταξη σε μία μέρα» μέσω της οποίας επιτυγχάνεται η ψηφιοποίηση του χρόνου ασφάλισης που διανύθηκε πριν από το 2002 για όλους τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Κατά συνέπεια το ΙΚΑ εκτιμά ότι, εντός δύο ετών 2014-2015, το φαινόμενο της μηνιαίας καθυστέρησης δικαιούμενων συντάξεων, λόγω της αδυναμίας άμεσου υπολογισμού των συντάξεων εντός εύλογου χρόνου που δεν θα υπερβαίνει τους τρεις μήνες, θα μειώνεται προοδευτικά μέχρι τον πλήρη μηδενισμό αυτού του φαινομένου εντός του 2016.

Αναλυτικότερα οι κατηγορίες συντάξεων κύριων και επικουρικών που βρίσκονται με κάποιο τρόπο σε εκκρεμότητα είναι οι παρακάτω:

1. Κύριες Συντάξεις:

- Απλές Συντάξεις (ασφαλισμένοι μόνο στο ΙΚΑ): 63.075.

- Συντάξεις, από διαδοχική ασφάλιση: 11.146.

- Συντάξεις, σύμφωνα με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης: 14.489.

- Συντάξεις, σύμφωνα με τις διατάξεις Διμερών Συμβάσεων: 5.152.

2. Επικουρικές Συντάξεις:

- Απλές Επικουρικές Συντάξεις (ασφαλισμένοι μόνο στο ΙΚΑ): 71.497.

- Επικουρικές, με διαδοχική ασφάλιση: 6.392.

- Επικουρικές, με διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης: 784.

- Επικουρικές, με διατάξεις Διμερών Συμβάσεων: 259

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δυναμικό μπάσιμο των Ρώσων για το λιμάνι Πειραιά

«Σάρκα και ο οστά» παίρνει το ρωσικό ενδιαφέρον για το λιμάνι του Πειραιά, καθώς ο πρόεδρος της RZD, της κρατικής εταιρείας των Ρωσικών Σιδηροδρόμων, ανακοίνωσε την απόφαση της εταιρείας να συμμετέχει στο διαγωνισμό για την πώληση του 67% των μετοχών της ΟΛΠ Α.Ε. εκδηλώνοντας ενδιαφέρον έως τις 28 Απριλίου οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία.
 
Παράλληλα όπως ανέφερε ο Βλαντίμιρ Γιακούνιν, οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι διατηρούν το ενδιαφέρον τους να αποκτήσουν την αντίστοιχη ελληνική ΤΡΑΙΝΟΣΕ (συμμετέχουν στο σχετικο διαγωνισμό), το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και την επισκευαστική εταιρεία ROSCO (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού- ΕΕΣΣΤΥ) και αναμένουν τις αποφάσεις της ελληνικής πλευράς.

Όπως ειδικότερα είπε ο Γιακούνιν, η ρωσική εταιρεία δεν έχει λάβει ακόμη «από τους Έλληνες την τελική απόφασή τους για το πώς θα προχωρήσουν την ιδιωτικοποίηση, γιατί συνεργάζονται με την ΕΕ και η ΕΕ τώρα λέει: Ας μην διαγράψουμε τα χρέη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ας την ιδιωτικοποιήσετε πρώτα. Όμως έτσι δεν μπορεί να γίνει. Θα δούμε τι θα κάνουμε».

Το ρωσικό πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Prime υπενθυμίζει ότι ο Βλαντίμιρ Γιακούνιν έχει ζητήσει από τον  Πρόεδρο  Πούτιν την άδεια να συμμετάσχει στην ιδιωτικοποίηση των ελληνικών εταιρειών και σχετική χρηματοδότηση της συμφωνίας, ακόμα και από το καλοκαίρι του 2013.

Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι ενδιαφέρονται για τους σιδηροδρόμους Βουλγαρίας και Ελλάδας, «στο πλαίσιο της ανάπτυξης του νέου διευρασιατικού διαδρόμου», που σχεδιάζουν - ένα δίκτυο δηλ. διαπλατυμένης σιδηροτροχιάς, που θα συνδέει το ρωσικό δίκτυο με το ευρωπαϊκό και θα επιτρέπει χωρίς αλλαγές σασί να φθάνουν έως και τη Βιέννη. Οι ρωσικοί σχεδιασμοί συνδέονται τόσο με τον «διακαή πόθο» της Μόσχας να ενισχύσει τις προσβάσεις της στα Ευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, αλλά και το δικό της υπερσιβηρικό δίκτυο.

Οι Ρώσοι έχουν δηλώσει εδώ και καιρό ότι θέλουν «πακέτο» τα λιμάνια Πειραιά -Θεσσαλονίκης  και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να κάνουν πραγματικότητα τα μεγαλόπνοα σχέδιά τους και πλέον δεν μένουν στα λόγια αλλά κάνουν δυναμικό μπάσιμο στους σχετικούς διαγωνισμούς.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ρώσος αξιωματούχος είχε κάνει λόγο για συνολική επένδυση πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων στην Ελλάδα, στις υποδομές των λιμανιών και των σιδηροδρόμων, ενώ πολύ καλά πληροφορημένες πηγές από τη Μόσχα αναφέρουν πως το θέμα έχει συζητηθεί και σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών.

Ειδικά για τον ΟΛΠ το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο καθώς ήδη έχει επισημοποιηθεί απο Cosco και το επενδυτικό σχήμα νεοζηλανδικών συμφερόντων Morrison & Co και ICM Limited., ενώ τον περασμένο Νοέμβριο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και από τον παγκόσμιο κολοσσό Mediterranean Shipping Company, ιταλοελβετικών συμφερόντων με έδρα τη Γενεύη.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα σκ@τά συνάντησαν τα σκ@τά ! Πλημμύρισε ο βόθρος της βουλής

Πνίγηκε στα… σκ@τά η Βουλή. Πλημμύρισε ο βόθρος και η δυσοσμία έκανε τους βουλευτές να τρέχουν να φύγουν από το Κοινοβούλιο ή να κρατάνε τη μύτη τους.

Σύμφωνα με το «Βηματοδότη» προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση χθες το μεσημέρι στη Βουλή όταν ο βόθρος ξεχείλισε και δημιούργησε αποπνικτική ατμόσφαιρα. Λόγω της... δύσκολης κατάστασης, ορισμένοι βουλευτές βρήκαν την ευκαιρία και απέδρασαν εκτός κοινοβουλίου, ενώ άλλοι αντιμετώπισαν προβλήματα αναπνοής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Δρ. Μαρκογιαννάκης: «Παρ' ολίγον να λιποθυμήσω από τη μυρωδιά. Ημουν μέσα στο ασανσέρ και δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Πω πω βρώμα! Σου ερχόταν όντως να λιποθυμήσεις» έλεγε σε συναδέλφους του βουλευτές.

Η μυρωδιά, όπως γράφει ο Βηματοδότης, έδιωξε και τους «συνηθισμένους» πελάτες του καφενείου, αλλά και τον κ. Κ. Τασούλα, ο οποίος προσήλθε την Τρίτη καμαρωτός στη Βουλή για να επιδείξει σε συναδέλφους του ένα παλαιό ελβετικό... ρολόι τσέπης μάρκας Cyma, που όπως έλεγε (και κανείς δεν μπορούσε να τον διαψεύσει) του το έκανε δώρο ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ.

defencenet

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πίσω στις θέσεις τους 482 δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα

Σε επαναφορά 482 δημοσίων υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά την απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική την σχετική διάταξη (αρ. 33 Ν. 4024/2011).

Σύμφωνα με έγγραφο που διαβίβασε στην Βουλή ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και σχετικές δηλώσεις του στην Ολομέλεια της Βουλής το υπουργείο συμμορφώνεται πλήρως με την απόφαση του ΣτΕ.

Συγκεκριμένα, η ρύθμιση αφορά υπαλλήλους που έχουν αποχωρήσει από την υπηρεσία λόγω αυτοδίκαιης απόλυσης κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων της υποπαραγράφου 1γ του άρθρου 33 του Ν. 4024/2011, ή έχουν τεθεί και εξακολουθούν να τελούν υπό καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας βάσει των ανωτέρω διατάξεων και υπέβαλαν ή θα υποβάλουν μέσα σε εύλογο χρόνο από την έκδοση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ, αίτηση ότι επιθυμούν την επαναφορά τους στην υπηρεσία. Προκειμένου αυτοί να μπορέσουν να επανέλθουν απαιτείται:

- Υποβολή σχετικής αίτησης από τον ενδιαφερόμενο. Η αίτηση υποβάλλεται στη Διεύθυνση Διοικητικού ή Προσωπικού της υπηρεσίας του υπαλλήλου.

- Να μην πληρούνται οι προϋποθέσεις για την αυτοδίκαιη απόλυση από την υπηρεσία κατά το άρθρο 155 του Υπαλληλικού Κώδικα και του άρθρου 159 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων του Ν. 3584/2007, λόγω συμπλήρωσης 35ετούς πραγματικής και συντάξιμης δημόσιας υπηρεσίας και δη του ορίου ηλικίας, καθώς η πρώτη προϋπόθεση πληρούται ήδη.

Διευκρινίζεται επίσης, ότι η επαναφορά τους γίνεται με απόφαση του γενικού γραμματέα τού κατά περίπτωση αρμοδίου υπουργείου ή του κατά περίπτωση οργάνου διοίκησης του φορέα, σε κενή οργανική θέση του φορέα από τον οποίο αποχώρησαν, ή εφόσον δεν υπάρχουν κενές θέσεις ή αυτές δεν επαρκούν, η Διοίκηση θα πρέπει να προβεί σε επανασύσταση των θέσεων που καταργήθηκαν και τις οποίες κατείχαν οι υπάλληλοι όταν απολύθηκαν αυτοδικαίως ή πριν τεθούν σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, αφού βέβαια εξασφαλιστούν οι αναγκαίες πιστώσεις προς τούτο. Οι υπάλληλοι αυτοί εντάσσονται σε θέση της κατηγορίας και του κλάδου που υπηρετούσαν.

Όσον αφορά δε τη βαθμολογική τους κατάταξη, στο έγγραφο αναφέρεται ότι θα καταταγούν με βάση τον συνολικό χρόνο υπηρεσίας τους, όπως αυτός προκύπτει συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που μεσολαβεί από την 27η Νοεμβρίου του 2011, ημερομηνία αυτοδίκαιης αποχώρησής τους λόγω συνταξιοδότησης κατ΄εφαρμογή των διατάξεων της υποπαραγράφου 1γ του άρθρου 33 του Ν. 4024/2011 ή εισόδου τους σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας μέχρι την επαναφορά τους.

Επισημαίνεται ακόμη ότι οι Διευθύνσεις Διοικητικού ή Προσωπικού θα πρέπει πρώτα να προβούν σε ανάκληση της διαπιστωτικής πράξης λύσης της υπαλληλικής σχέσης και εν συνεχεία να εκδώσουν την απόφαση επαναφοράς στην υπηρεσία των αιτούντων υπαλλήλων η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Για τα ζητήματα μισθολογικής αποκατάστασης των υπαλλήλων αυτών αρμόδιο να απαντήσει είναι το υπουργείο Οικονομικών.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς θα επιλέγονται οι προϊστάμενοι στο δημόσιο

Το αργότερο μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα δοθεί στη δημοσιότητα και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τον νέο τρόπο επιλογής γενικών διευθυντών, διευθυντών και τμηματαρχών στο Δημόσιο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πώς θα επιλέγονται οι προϊστάμενοι στο δημόσιο

Στην τελική ευθεία μπαίνει το σχέδιο νόμου, με την κατάργηση των μορίων και τη θέσπιση συνέντευξης και γραπτών εξετάσεων, καθώς την Τετάρτη αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κατάργηση των 23 φορέων του Δημοσίου, την αξιολόγηση των υπαλλήλων και την απλούστευση των διαδικασιών, ενώ παράλληλα θα «τρέχει» και η διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους της τρόικας, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών, καθώς έχουν επιτευχθεί οι «μνημονιακοί» στόχοι σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Με τον νέο τρόπο επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, καταργείται πλέον η «στείρα» μοριοδότηση των στατικών χαρακτηριστικών των υπαλλήλων (πτυχία, πιστοποιητικά κλπ) που αποτελούσε το αποκλειστικό κριτήριο για την επιλογή προϊσταμένων και ενεργοποιούνται οι γραπτές εξετάσεις και δομημένες συνεντεύξεις προκειμένου να εντοπιστούν τα χαρακτηριστικά και οι ειδικές δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας μάνατζερ, για κάθε συγκεκριμένη θέση ευθύνης. Επιπλέον, η αντικειμενικότητα διασφαλίζεται με την ουσιαστική εμπλοκή του ΑΣΕΠ, σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.

Με το σχέδιο νόμου, προβλέπεται η διαδικασία προκήρυξης κάθε θέσης προϊσταμένου με βάση το περίγραμμα και τις ανάγκες της υπηρεσίας και η συγκρότηση Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙΣΕΠ).

Η επιλογή θα γίνεται σε τρία στάδια: Στο πρώτο στάδιο, το ΕΙΣΕΠ θα εξετάζει, μεταξύ άλλων, αν πληρούν οι υποψήφιοι τα κριτήρια της προκήρυξης, στο δεύτερο στάδιο, όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις θα υποβάλονται σε γραπτές εξετάσεις και στο τρίτο στάδιο οι επιτυχόντες, το ποσοστό των οποίων θα καθορίζεται από την προκήρυξη, θα συμμετέχουν στη συνέντευξη. Σημειώνεται ότι η διαδικασία για την επιλογή προϊσταμένων έχει σχεδιαστεί να ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2014 και να ολοκληρωθεί σε περίπου δύο χρόνια.

Όπως δήλωσε και προσφάτως ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων θα τεθούν σε εφαρμογή μέθοδοι και «εργαλεία» που στοχεύουν στην αξιοκρατία και την αξιοσύνη, δίχως να υπολείπονται σε διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Ο υπουργός τόνισε δε ότι «έχει αποδειχθεί ότι η απόκτηση πτυχίων, μεταπτυχιακών ή διδακτορικών δεν καθιστά a priori τον υποψήφιο που κατέχει αυτά ως τον καταλληλότερο. Στην Ελλάδα μας χαρακτηρίζει συλλογικά μια πτυχιολαγνεία» επισήμανε.

Επισημαίνεται ότι στη διαδικασία αξιολόγησης, πέρα από εκπροσώπους του ΑΣΕΠ, θα συμμετέχουν και επιλεγμένα στελέχη του ιδιωτικού τομέα ως αξιολογητές, που θα προτείνονται από το ΑΣΕΠ και θα έχουν πιστοποιηθεί σχετικά.

ethnos.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προλάβετε... Έρχονται προσλήψεις σε Δήμους

Ποιες ειδικότητες αφορούν

Λίγο πριν από την προσφυγή στις κάλπες, έως τις 18 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν περίπου 1.150 θέσεις σε Δήμους και Περιφέρειες όλης της χώρας. Ουσιαστικά οι θέσεις θα αφορούν κυρίως σε Δήμους, καθώς εκεί αναμένεται να γίνουν 1.000 προσλήψεις και οι υπόλοιπες θα γίνουν από τις περιφέρειες.

Οι θέσεις εποχικών, πρώτα θα πρέπει να εγκριθούν από το ΑΣΕΠ, στη συνέχεια θα ανακοινωθούν στη Διαύγεια και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι αιτήσεις πρόσληψης.

Οι ειδικότητες που θα ανοίξουν είναι

Νηπιαγωγοί

Βρεφονηπιοκόμοι

Κοινωνικοί λειτουργοί

Κτηνίατροι

Γεωπόνοι

Μηχανικοί

Μάγειρες

Ψυχολόγοι

Εργάτες

Υδρονομείς

Χειριστές μηχανημάτων

parapolitika.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με οριστική απόλυση από το Δημόσιο απειλούνται μέσα στο Μάρτιο 500 εκπαιδευτικοί

Τον κίνδυνο της οριστικής απόλυσης απο το Δημόσιο αντιμετωπίζουν 500 περίπου  εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα απο τον Ιούλιο του 2013, οπότε καταργήθηκαν οι ειδικότητές τους στην τεχνική εκπαίδευση.

Στις 22 Μαρτίου του 2014 λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητάς τους και δεν έχουν προκηρυχθεί θέσεις για την τοποθέτησή τους.

Οι «διαθέσιμοι» και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), ζητούν να υπάρξει άμεση διαδικασία δημιουργίας και πλήρωσης εκπαιδευτικών θέσεων , ώστε να τοποθετηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και να μην απολυθεί κανείς.

Με επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και προς τις Κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων, η ΟΛΜΕ ζητά να δημιουργηθούν επιπλέον 212 νέες εκπαιδευτικές θέσεις σε ΙΕΚ - ΣΕΚ και να προκηρυχθούν όλες, ώστε στο σύνολό τους μαζί με αυτές που έχουν προκηρυχθεί, να συμπεριλάβουν και τους 1.845 εκπαιδευτικούς.

Την ίδια ώρα, η Συντονιστική επιτροπή Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα οργανώνει εκστρατεία ενημέρωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας στα σχολεία κατά των απολύσεων. Απευθύνουν κάλεσμα σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης, που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ, και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στις 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος, εκφράζοντας την αντίθεσή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη δημόσια διοίκηση.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

"Νεκρώνουν" τα δικαστήρια την Τετάρτη 12 Μαρτίου


«Νεκρά» θα παραμείνουν τα δικαστήρια της χώρας αύριο και το διήμερο 19 και 20 Μαρτίου 2014, καθώς με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) οι δικαστικοί υπάλληλοι θα συμμετέχουν στις δύο προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ.

Ειδικότερα, η ΟΔΥΕ θα συμμετέχει:
 
- Στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο τομέα, που πραγματοποιείται ενάντια στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο «Διοικητικές απλουστεύσεις - Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα, κ.λπ.»,  το οποίο συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής.

Το επίμαχο νομοσχέδιο, όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστικοί φορείς, προβλέπει την κατάργηση Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, την άμεση απόλυση ή τη διαθεσιμότητα κι άλλων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ «ταυτόχρονα προωθεί την καθιέρωση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργίας δεξαμενών νέων διαθεσιμοτήτων μέσω της εφαρμογής νέου συστήματος «αξιολόγησης» και της καθιέρωσης υποχρεωτικής ποσόστωσης».

-Στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 19ης και 20ης Μαρτίου 2014, εν όψει των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ενας νεκρός από τη σύγκρουση τρένου με τρακτέρ

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες ένας 73χρονος αγρότης, όταν το τρακτέρ που οδηγούσε συγκρούστηκε με διερχόμενη επιβατική αμαξοστοιχία σε ισόπεδη σιδηροδρομική διάβαση, στην επαρχιακή οδό Παλαίστρας-Αμμοχωρίου, στην περιοχή της Φλώρινας.

Ενας νεκρός από τη σύγκρουση τρένου με τρακτέρ

Ένας ακόμη άνδρας, 52 ετών, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, στο ύψος του κόμβου της Νεάπολης, όταν Ι.Χ. που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε διαδοχικά σε μεταλλικό στηθαίο και σε πινακίδα σήμανσης. Διενεργείται προανάκριση για τις συνθήκες του τροχαίου.

ethnos.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!