EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΜRB: Καταρρέουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ ανεβαίνει η ενημέρωση μέσω διαδικτύου (vid)

Οι πολίτες βαρέθηκαν να τους κοροιδεύουν και γυρίζουν την πλάτη του όλο και περισσότερο στην προπαγάνδα της τηλεόρασης, των "παραδοσιακών" εφημερίδων και του ραδιοφώνου που ελέγχονται από το σύστημα των εργολάβων-εκδοτών ή των εκδοτών-εργολάβων.

Κατάρρευση των εφημερίδων και της τηλεόρασης, αλματώδη άνοδο του ίντερνετ και σταθερή αξία το ραδιόφωνο, κατέγραψε η έρευνα της MRB που παρουσιάστηκε στην εκπομπή "Ενικός" του Ν. Χατζηνικολάου στο Star.

Βαριές κατηγορίες για τα ελληνικά ΜΜΕ που δεν πληρώνουν δάνεια, φόρους και ασφαλιστικές εισφορές: "Ποιό μνημονιακά από την κυβέρνηση".

Επίθεση δέχτηκε από τον πανεπιστημιακό καθηγητή του Καποδιστριακού και πρόεδρο του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Γ. Πλειό, αλλά και άλλους που βρέθηκαν στο πάνελ, ο αρμόδιος υφυπουργός για τη δημόσια Τηλεόραση Παντελής Καψής με αφορμή τον τρόπο που καλύφθηκαν τα γεγονότα στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, τον κατηγόρησαν για μη αντικειμενική παρουσίαση των γεγονότων στην κρίση της Ουκρανίας στο πλαίσιο φιλοδυτικής γραμμής.

Παράλληλα, δέχτηκε επίθεση και για το ρόλο “καθεστωτικών” ΜΜΕ στα οποία ο ίδιος συμμετείχε σε κορυφαίες θέσεις, για τη δημιουργία του όρου κρίση αλλά και στη “χειραγώγηση” των πολιτών.

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής ο Δημήτρης Μαύρος, διευθύνων σύμβουλος της MRB παρουσίασε τα ευρήματα έρευνας για την αξιοπιστία των θεσμών τον Δεκέμβριο του 2013, από την οποία γίνεται σαφές ότι οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τα ΜΜΕ. Και αυτό διότι τα ΜΜΕ βρίσκονται στην 15η και 16η θέση ανάμεσα σε 22 συνολικά θεσμούς σε επίπεδο εμπιστοσύνης, με τα Μέσα να έχουν ποσοστό 18,6% και την τηλεόραση 17,2%.

Ο Παντελής Καψής, δημοσιογράφος και υφυπουργός αρμόδιος για τη Δημόσια Τηλεόραση, επί δεκαετίας υπάλληλος του συγκροτήματος Λαμπράκη (ΝΑΕ, ΒΗΜΑ κλπ) υποστήριξε ότι το φαινόμενο της αξιοπιστίας των Μέσων προηγήθηκε χρονικά της οικονομικής κρίσης.

Μιλώντας με αυτοκριτική διάθεση από την πλευρά των Μέσων υποστήριξε ότι ο Τύπος στο σύνολό του δεν στάθηκε ικανός να προετοιμάσει τους πολίτες για την επερχόμενη οικονομική κρίση από την οποία πλήγηκαν σε σημαντικό βαθμό και τα ίδια τα Μέσα που είδαν τα οικονομικά τους να καταρρέουν.

Ο Γιώργος Πλειός, πρόεδρος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του πανεπιστημίου Αθηνών έκανε λόγο για άμεση υλική ευθύνη των Μέσων στην σημερινή κατάσταση της κρίσης, κυρίως λόγω των οικονομικών πόρων που έχουν καταναλώσει χωρίς να τους έχουν επιστρέψει.

«Τα media ευθύνονται για τα δάνεια που πήραν, τις ασφαλιστικές εισφορές που δεν κατέβαλλαν και ευθύνονται και για φοροδιαφυγή» ανέφερε και ανέλυσε τα χρέη των μέσων εκτιμώντας τα σε 3,2 δισ. το 2010 από δανειακές υποχρεώσεις, 41 εκατ. ευρώ οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές και 500 εκατ. ευρώ από διαφυγόντες πόρους από εισφορές για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες από το 1995 μέχρι σήμερα που δεν έχουν καταβληθεί.

Μάλιστα έκανε λόγο για προνομιακή μεταχείριση των επιχειρήσεων των ΜΜΕ από το κράτος καθώς, όπως είπε, καμία ελληνική κυβέρνηση ποτέ δεν έκλεισε επιχείρηση ΜΜΕ που -σύμφωνα με τον νόμο- πρέπει να έχει ίδια κεφάλαια 10%, κάτι που έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις επιχειρήσεων.


Ο Γιώργος Κοντογιώργης πανεπιστημιακός και πρώην πρύτανης του Παντείου πανεπιστημίου χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς για τα Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία –όπως είπε- λειτουργούν ως «νονοί» και διαμεσολαβητές μιας πραγματικότητας που επιβάλλει το πολιτικό σύστημα. «Τα άρχοντα μέσα ενημέρωσης δεν έχουν αγγίξει την ουσία της κρίσης, ενώ η τρόικα χρησιμοποιεί τα media για να επιβάλλει τις απόψεις της» επισήμανε ο πανεπιστημιακός.

Δείτε το βίντεο




real.gr ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΕΙΟΣ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο στρατός της Μαλαισίας ανακοίνωσε ότι βρήκε το χαμένο αεροπλάνο

Σαφείς ενδείξεις ότι το θρίλερ με το χαμένο αεροσκάφος της Malaysia Airlines οδεύει προς το τέλος του γεννά η ανακοίνωση του στρατού της Μαλαισίας ότι τα ραντάρ του έχουν πιθανότατα εντοπίσει το αγνοούμενο από το πρωί του Σαββάτου αεροσκάφος με τους 239 επιβαίνοντες στα στενά της Μάλακα.

Τη δήλωση αυτή έκανε μιλώντας στο πρακτορείο «Reuters» στρατιωτική πηγή της χώρας.

Τα στενά της Μάλακα βρίσκονται στη νοτιοδυτική χερσόνησο της Μαλαισίας και συγκεκριμένα 148 χλμ νοτιοανατολικά της Κουάλα Λουμπούρ.

Αυτό από μόνο του προκαλεί τεράστια ερωτήματα, καθώς αν όντως έχει εντοπιστεί το αεροσκάφος, όχι μόνο γύρισε πίσω προς Κουάλα Λουμπούρ, αλλά την πέρασε κιόλας και μάλιστα πετούσε αρκετή ώρα μετά την απώλεια του στίγματος.

Ομάδες διάσωσης από 9 χώρες πραγματοποίησαν έρευνες στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και τα στενά της Μάλακα, μετέδωσε το BBC, καθώς η Κίνα έκανε έκκληση στη Μαλαισία να εντείνει τις προσπάθειες ανεύρεσης του αεροσκάφους.

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα έδωσαν στις 9 το πρωί της Τρίτης οι μαλαισιανές αρχές τα στοιχεία ενός εκ των δύο επιβατών που μπήκαν στην πτήση των Malaysia Airlines με κλεμένο διαβατήριο.

Πρόκειται για Ιρανό, 19 ετών με το όνομα Pouria Nour Mohmammad Mahrdad. Αυτός και ο δεύτερος άντρας που επίσης ταξίδεψε με κλεμένο διαβατήριο είχαν μπει παράνομα στη Μαλαισία στις 28 Φεβρουαρίου. Ο Pouria Nour Mohmammad Mahrdad δεν είχε εμπλοκή με τρομοκρατική οργάνωση, ζητούσε άσυλο και ήθελε να πάει στη Γερμανία.

Τα εισιτήριά τους αγοράσθηκαν την Πέμπτη από δύο ταϊλανδικά τουριστικά πρακτορεία στο θέρετρο Πατάγια. Τα είχε κλείσει ένας άνδρας ονόματι Άλι Καζέμ, ο οποίος τηλεφώνησε από ιδιωτικό αριθμό στο Ιράν, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Πατάγια.

Τα δύο εισιτήρια πληρώθηκαν σε ταϊλανδέζικα μπατ από έναν άλλο Ιρανό ο οποίος διατηρεί στο θέρετρο κατάστημα που κορνιζάρει φωτογραφίες.

«Τον ανακρίναμε, αλλά δεν βρήκαμε τίποτε ύποπτο», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Πατάγια. «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν στην υπόθεση αυτή εμπλέκονται τρομοκράτες», πρόσθεσε. 

Στη συνέντευξη Τύπου, οι μαλαισιανές αρχές ανέφεραν πως ερευνώνται τέσσερα ενδεχόμενα: 
αεροπειρατεία, σαμποτάζ, ψυχολογικά προβλήματα των επιβαινόντων και προσωπικά προβλήματα.

Στο πεδίο των ερευνών, οι αρχές δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εντοπίσουν το αεροσκάφος της Malaysia Airlines, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα του Σαββάτου, καθώς εκτελούσε πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο.

Οι Αρχές της Μαλαισίας απέστειλαν πλοία προκειμένου να ερευνήσουν συντρίμμια που φέρεται πως είχαν εντοπιστεί στην επιφάνεια της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, μετέδωσε το δίκτυο Ειδήσεων Bloomberg.

Η περιοχή στην οποία πραγματοποιούνται οι έρευνες βρίσκεται 60 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της παραθαλάσσιας πόλης Βουνγκ Τάου του Βιετνάμ, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της πολιτικής αεροπορίας, Λάι Σαν Ταν. Στην περιοχή έχουν σταλεί και βιετναμέζικα πλοία για να ερευνήσουν αυτό που φαίνεται πως είναι μεταλλικά κομμάτια, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων σύμφωνα με την ενημέρωση στο Ανόι της επιτροπής έρευνας και διάσωσης.

topontiki.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συνεχίζεται η τρομοκρατια στις Σκουριές. Ολη η Ελλαδα στο πλευρο σας αδέλφια, κρατάτε Θερμοπύλες.

Eικοσι τρία (23) άτομα, κάτοικοι Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης, καλούνται «στο όνομα του νόμου» να προσέλθουν σήμερα 10/3 και αύριο 11/3 στις αντίστοιχες Αστυνομικές Διευθύνσεις προκειμένου να παραδώσουν δείγμα του γενετικού τους υλικού. Αυτή τη φορά, η κλήση συνοδεύεται από
ΔΙΑΤΑΞΗ της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, σύμφωνα με την οποία η Ανακρίτρια «επιλήφθηκε προκειμένου να εξετάσει την αναγκαιότητα διενέργειας ανάλυσης DNA κατά το άρθρο 200Α ΚΠΔ» και μετά από θετική γνωμοδότηση της Αντιεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Υπενθυμίζουμε ότι από το Φεβρουάριο 2013 μέχρι σήμερα έχει ληφθεί DNA από πολλές δεκάδες πολίτες που δεν χαρακτηρίζονταν καν «ύποπτοι» για τέλεση αξιόποινων πράξεων, χωρίς την τήρηση καμίας τυπικής διαδικασίας, χωρίς τη συναίνεσή τους και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και δια της βίας. Οι παράνομες πρακτικές των Αστυνομικών Αρχών οδήγησαν σε παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας και σε πλήθος καταγγελιών από δικηγόρους για «Συνταγματική εκτροπή», για «νομικό Γκουαντάναμο» και για «πογκρόμ διώξεων» εναντίον των κατοίκων που αντιτίθενται στην «επένδυση» της Ελληνικός Χρυσός. Δεν φάνηκε να ίδρωσε κανενός το αυτί με τις καταγγελίες, ωστόσο σήμερα έχουμε μια αλλαγή τακτικής αφού ζητείται Εισαγγελική εντολή για τη λήψη του γενετικού υλικού.

Με την οκτασέλιδη ΔΙΑΤΑΞΗ με αριθμό 20/2014 της Ανακρίτριας, διατάσσεται η λήψη βιολογικού υλικού από 23 κατηγορουμένους στην υπόθεση «Λάκκος Καρατζά» (εξαιρούνται αυτοί από τους οποίους έχει ήδη ληφθεί βιολογικό υλικό), προκειμένου να συγκριθεί το DNA τους με αυτό που βρέθηκε στα πειστήρια-ευρήματα της υπόθεσης του εμπρησμού του εργοταξίου της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές. Η απόφαση αιτιολογείται ως εξής:

«Με δεδομένο ότι σε αμφότερες τις δικογραφίες υφίστανται κοινοί κατηγορούμενοι και πράξεις που βάλουν στη ματαίωση ή αναστολή οποιασδήποτε μεταλλευτικής δραστηριότητας στις ορεινές θέσεις ΣΚΟΥΡΙΕΣ και ΛΑΚΚΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑ του όρους Κάκκαβος, είναι σημαντική για την αναζήτηση της αλήθειας η λήψη, ανάλυση και συγκριση εργαστηριακά του DNA και των κατηγορουμενων της με αριθμό …. ανακριτικής δικογραφίας (εξαιρουμένων των ….)».
Είναι φανερό ότι επιχειρείται συσχετισμός των δυο δικογραφιών, με μόνο «στοιχείο» που καθιστά «υπόπτους» τους κατηγορούμενους της μιας υπόθεσης για την άλλη τη θέση τους απέναντι στη «χρυσή επένδυση». Σχετικά με τις δύο αυτές υποθέσεις πρέπει να σημειώσουμε τα εξής:

Σύμφωνα με το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος που διενεργεί τις ανακρίσεις για τον εμπρησμό στις Σκουριές στις 17/2/2013 και για τα επεισόδια στο Λάκκο Καρατζά στις 12/5/2013, στη Β. Χαλκιδική υφίστανται (;) και δρουν (;) δύο «εγκληματικές οργανώσεις! Ως ιδρυτής και «ιθύνων νους» της δεύτερης, που υποτίθεται ότι διέπραξε τις έκνομες ενέργειες της 12ης Μαΐου 2013 στο Λάκκο Καρατζά, κατηγορείται ο πρόεδρος του «Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων», Τόλης Παπαγεωργίου. Λόγω της συνεπούς δράσης του «Παρατηρητηρίου» εδώ και χρόνια για την αποκάλυψη και προβολή των παρανομιών της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός και των αρνητικών επιπτώσεων της δραστηριότητάς της στον τόπο, υπάρχει εναντίον του «Παρατηρητηρίου» και ειδικά εναντίον του Τόλη Παπαγεωργίου, μια συνεχής και συστηματική εκστρατεία συκοφάντησης από τους γνωστούς συνεργούς της καταστροφής του τόπου. Ο Τόλης Παπαγεωργίου συνεχώς καταδεικνύεται ως «ηθικός αυτουργός» για οτιδήποτε συμβαίνει στην περιοχή, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό το δημοσίευμα του «προσφιλούς blog της Ασφάλειας», με ημερομηνία 20/3/2012. Την ημέρα που 500 υποστηρικτές της επένδυσης επιτέθηκαν εναντίον 30 αντιδρώντων, δύο ολόκληρα χρόνια πριν!

Την ημέρα του εμπρησμού στις Σκουριές, 17/2/2013, ο Τόλης Παπαγεωργίου υποδείχθηκε από τους υπαλλήλους της Ελληνικός Χρυσός ως «ηθικός αυτουργός», ήταν συνεπώς ο πρώτος στόχος της έρευνας των αρχών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Δεν τους βγήκε όμως… Στο τελικό πόρισμα των ανακριτικών αρχών, αναφέρεται επί λέξει: «Από το σύνολο της αστυνομικής έρευνας και της άρσης απορρήτου των επικοινωνιών, δεν προέκυψαν στοιχεία από τα οποία να στοιχειοθετείται η οποιαδήποτε μορφή συμμετοχής στις έκνομες ενέργειες που διαπράχθηκαν στο μεταλλείο στην περιοχή Σκουριές Χαλκιδικής για τον Παπαγεωργίου Απόστολο…». Ο Τόλης Παπαγεωργίου είναι τώρα μεταξύ των 23 πολιτών που καλούνται να δώσουν γενετικό υλικό για να γίνει σύγκριση του DNA τους με τα «πειστήρια» της υπόθεσης των Σκουριών. Αφού απέτυχε η πρώτη προσπάθεια ενοχοποίησης, μέσω της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου, προσπαθούν τώρα να στοιχειοθετήσουν τη φυσική παρουσία του στο «χώρο του εγκλήματος». Ας γίνει κι αυτό για να λάμψει επιτέλους η αλήθεια.

Όσον αφορά την αξιοπιστία αυτών των «πειστηρίων» (βάσει των οποίων προφυλακίστηκαν δύο άνθρωποι για έξι μήνες) και γενικότερα της προανακριτικής διαδικασίας για την υπόθεση του εμπρησμού, αντιγράφουμε ένα απόσπασμα από το δελτίο τύπου του δικηγόρου κ. Κανελλόπουλου που δημοσιεύσαμε στις 16/10/2013. Γελάστε ή κλάψτε:

«Στην υπόθεση αυτή (σ.σ. του εμπρησμού στις Σκουριές 17/2/2013) ανακριτής εξέδιδε “copypaste” πανομοιότυπα κατηγορητήρια με στοιχεία που δεν ερείδοντο στα στοιχεία της δικογραφίας και ουδείς εκ των μαρτύρων κατηγορίας είχαν καταθέσει. Υπήρξαν πλήθος παραβάσεις στα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των ανθρώπων που θεωρούντο ύποπτοι κ.λ.π. Φυσικά έχουμε πράξει για όλα αυτά ό,τι ο νόμος ορίζει.

Επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που υπάγονται οι Σκουριές, την ημέρα των επεισοδίων στις 17-2-2013 συντάχθηκε έκθεση αυτοψίας μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα από αστυνομικό (που πήγε μάλιστα με πολιτικά ρούχα!) και υπεγράφη από υπάλληλο της εταιρείας, και εντός της έκθεσης αυτοψίας έβαλαν αντικείμενα ενοχοποιητικά, ως δήθεν ευρεθέντα στον χώρο του εργοταξίου την ημέρα του εμπρησμού, ενώ απεδείχθη ότι τα αντικείμενα αυτά βρέθηκαν ένα μήνα πριν την ημέρα του εμπρησμού και μάλιστα σε άλλη τοποθεσία, εκτός του χώρου του εργοταξίου.

Ήταν αδύνατον να μη ζητήσουμε στο στάδιο της προανάκρισης έγκαιρη Δικαστική Προστασία από τα όσα συντελούντο. Καταφύγαμε και στον Άρειο Πάγο, στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής. Ζητήσαμε και από το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως να προβεί σε (ΕΔΕ) ένορκη διοικητική εξέταση για τους επίορκους αστυνομικούς που ψευδόρκησαν, η οποία βρίσκεται εν εξελίξει».

Ο στόχος των νέων κλήσεων φαίνεται να είναι η «συγχώνευση» των δυο υποτιθέμενων «εγκληματικών οργανώσεων» σε μία. Επαναλαμβάνουμε: Δεν φοβόμαστε. Να λάμψει επιτέλους η αλήθεια. Να βγει στο φώς ότι αυτή δεν είναι τίποτα άλλο από μία «δίκη φρονημάτων». Να αναδειχθούν οι εγκληματικές μεθοδεύσεις για την ενοχοποίηση αθώων ανθρώπων, να λάμψει στο πανελλήνιο ότι η υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» δεν είναι παρά μία σκευωρία για να καμφθεί το φρόνημα των κατοίκων της Χαλκιδικής και να πάψουν να αγωνίζονται κατά της καταστροφής του τόπου τους. Αν υπάρχει μια εγκληματική οργάνωση στην περιοχή, αυτή δεν είμαστε εμείς. Είναι ο μηχανισμός, με πλοκάμια σε ΟΛΕΣ τις εξουσίες, που συνομώτησε για να προωθήσει, να εγκρίνει, να επιβάλει και να συγκαλύψει την καταστροφή.

 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΦΕΤ: Προσοχή κέικ με γέμιση μύκητες

Εντολή να ανακληθεί κέικ με γέμιση φράουλας έδωσε ο ΕΦΕΤ, αφού διαπίστωσε πως στο εσωτερικό τμήμα του προϊόντος είχαν αναπτυχθεί μύκητες, παράλληλα με δυσάρεστη οσμή.

Πρόκειται συγκεκριμένα για το τρόφιμο «κέικ με γεύση φράουλας – MIDI FARCI FRAGOLA, DO-RA SNACS Srl», σε πολυσυσκευασία των δέκα τεμαχίων των 28γρ. έκαστο, με αριθμό παρτίδας L30213A και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 28/7/2014.

Το προϊόν παρασκευάζεται από την ιταλική εταιρεία CASALINI SRL και διακινείται στην Ελλάδα από την εταιρεία VICTORY ΑΒΕΕ, με έδρα την 44η οδό νούμερο 14 Βιο.Πα. Άνω Λιοσίων.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι 10 ανεξιχνίαστες αεροπορικές τραγωδίες που συγκλόνισαν.

Το μυστήριο που καλύπτει μέχρι στιγμής την εξαφάνιση του αεροπλάνου των Malaysian Airlines από την περασμένη Παρασκευή έφερε στο προσκήνιο μια σειρά παρόμοιων ανεξήγητων «εξαφανίσεων» αεροπλάνων που όχι μόνο δεν έφθασαν ποτέ στον προορισμό τους, αλλά δεν εντοπίστηκαν καν ίχνη τους. Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την τύχη των επιβατών τους, με διάφορες θεωρίες συνωμοσιολόγων να κάνουν λόγο ακόμη και για απαγωγές εξωγήινων.

Ξεκινάμε λοιπόν μία αναδρομή για «εξαφανίσεις» αεροπλάνων που δεν έχουν φωτιστεί ακόμα όλες οι πτυχές σχετικά με τι ακριβώς προκάλεσε την τραγωδία ή τι απέγιναν οι επιβάτες.

1937 – Αμέλια:


Η γυναίκα- θρύλος της σύγχρονης αεροπλοΐας, η Amelia Earhart, ξεκινά λίγο μετά την έλευση του νέου έτους,μαζί με τον πλοηγό της Fred Noonan, μία υπεράνθρωπη προσπάθεια να πραγματοποιήσουν τον γύρο της γης με ένα Lockheed 10 Electra αεροσκάφος.

Ωστόσο η προσπάθεια τους δεν είχε αίσιο τέλος. Το σκάφος τους χάθηκε ενώ πετούσε πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στο νησί Howland. Τα πτώματα των δύο φιλόδοξων αεροπόρων δεν βρέθηκαν ποτέ, όπως ποτέ δεν βρέθηκε και κάποιο ίχνος από το σκάφος τους. Διάφορες θεωρίες προέκυψαν για να ερμηνεύσουν το γεγονός αυτό: Οι περισσότεροι ειδικοί θεωρούν πως το αεροπλάνο έμεινε από καύσιμα και συνετρίβη στη θάλασσα, άλλοι τονίζουν πως το ζεύγος των πιλότων επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση στο νησί Gardner, χωρίς όμως να μπορούν να απαντήσουν που βρίσκονται τα συντρίμμια. Υπάρχουν όμως και αυτοί που δηλώνουν πεπεισμένοι πως η Αμέλια Έαρχαρτ ήταν κατάσκοπος των Αμερικανών που κατερρίφθη από Ιάπωνες, άλλοι ότι επέζησε του ατυχήματος αλλά θέλησε να αποσυρθεί στο Νιου Τζέρσεϊ, όπου έζησε για δεκαετίες με ψεύτικη ταυτότητα και τέλος υπάρχουν και κάποιοι που πιστεύουν πως η ίδια, ο πλοηγός της και το σκάφος τους απήχθησαν από εξωγήινους.

1944 : Η εξαφάνιση του Glenn Miller πάνω από την Μάγχη 


Ο Γκλεν Μίλερ, ζωντανός θρύλος της μουσικής και πολέμιος του Χίτλερ, μετά από παράσταση που έδωσε με τη μπάντα του αμερικανικού στρατού, στο Bedford της Βρετανίας, επιβιβάστηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1944 σε ένα μονοκινητήριο της αγγλικής RAF με προορισμό το Παρίσι, για την επόμενη προγραμματισμένη εμφάνισή του μπροστά σε χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες.

Το αεροπλάνο εξαφανίστηκε πάνω από τη Μάγχη και ουδέποτε βρέθηκε σημάδι του.

Οι θεωρίες και σε αυτήν την περίπτωση αρκετές: κάποιοι ισχυρίζονται πως το αεροπλάνο κατερρίφθη κατά λάθος από φιλικά πυρά. Υπάρχει όμως και μια επώνυμη μαρτυρία εντελώς διαφορετική.

Ο Γερμανός δημοσιογράφος Udo Ulfkotte, έγραψε στην εφημερίδα Bild, ότι ο Miller έφτασε στην Γαλλία αλλά πέθανε από καρδιά σε οίκο ανοχής στο Παρίσι.
1945 – Πτήση 19:


Τον Δεκέμβρη του 1945, 5 βομβαρδιστικά του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού απογειώθηκαν από τη Φλόριντα για μια εκπαιδευτική πτήση ρουτίνας. Όνομα της αποστολής ήταν η κωδική ονομασία “Πτήση 19”. Λίγες ώρες αργότερα, τόσο τα 5 αεροσκάφη, όσο και τα 14 άτομα που αποτελούσαν το πλήρωμά τους συνολικά εξαφανίστηκαν κυριολεκτικά. Ένα νέο αεροσκάφος απογειώθηκε αμέσως με 13 άτομα πλήρωμα για να αρχίσουν οι έρευνες.Σχεδόν αμέσως χάθηκε κι αυτό. Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν το δεύτερο αυτό σκάφος να εξερράγη στον αέρα. Ποτέ δεν βρέθηκαν συντρίμμια από κανένα αεροπλάνο.

Το Πολεμικό Ναυτικό έπειτα από ολόκληρες εβδομάδες ερευνών συμπέρανε πως ο αρχηγός της αποστολής, εκπαιδευτής Σμηναγός Charles Taylor, χάθηκε πάνω από τον Ωκεανό, όταν σταμάτησε να λειτουργεί η πυξίδα του, απέτυχε να βρει δρόμο επιστροφής και τελικά τα αεροπλάνα της πτήσης 19 χάθηκαν στα νερά όταν έμειναν από καύσιμα. Το πόρισμα του Ναυτικού δεν έγινε δεκτό από την μητέρα του Σμηναγού Taylor, ενώ και τα μέσα Ενημέρωσης αναζητούσαν πιο “πειστικές” απαντήσεις, αφού ποτέ δεν βρέθηκαν συντρίμμια ή πτώματα. Τελικώς το πόρισμα άλλαξε, η “Πτήση 19” επισήμως κηρύχθηκε απώλεια λόγω αδιευκρίνιστων συνθηκών κι έκτοτε αποτελεί το βασικό σενάριο για τις ιστορίες γύρω από το περιβόητο “Τρίγωνο των Βερμούδων”.

1947 – Star Dust:


Πτήση της εταιρίας British South American Airways που εκτελούσε την διαδρομή από την Χιλή προς το Μπουένος Άιρες, εξαφανίστηκε πάνω από τις Άνδεις, εν μέσω χιονοθύελλας.

Για περισσότερα από 50 χρόνια δεν βρέθηκε το παραμικρό σημάδι είτε από το σκάφος, είτε από τους συνολικά 11 επιβάτες του. Τελικά, μια αποστολή ορειβατών θα πέσει πάνω στο κουφάρι του μοιραίου αεροσκάφους τον Ιανουάριο του 2000! Συντρίμμια και κάποια ανθρώπινα απομεινάρια είχαν “κρυφτεί” για μισό και πλέον αιώνα στην κορυφή του βουνού Tupungato κοντά στα σύνορα Αργεντινής – Χιλής. Οι ειδικοί που εξέτασαν το σημείο της συντριβής και τα συντρίμμια αποφάνθηκαν πως το δυστύχημα οφειλόταν στον εξαιρετικά άσχημα καιρό και όχι σε ανθρώπινο λάθος του πιλότου.

Μάλιστα εικάζουν πως το αεροπλάνο δεν εντοπίστηκε επί σειρά ετών γιατί μόλις συνετρίβη προκάλεσε χιονοστιβάδα και τελικώς θάφτηκε κάτω απ” αυτήν. Πάντως μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει λύσει το γρίφο του τελευταίου σήματος σε κώδικα Μορς που έστειλε το αεροσκάφος. Μάλιστα το συγκεκριμένο εστάλη δύο φορές. Επρόκειτο για μια λέξη: «STENDEC». Δεκάδες οι θεωρίες για το τι ακριβώς σήμαινε αυτή η λέξη, με τις πιο ακραίες να κάνουν λόγο για αναγραμματισμένο σήμα βοηθείας προς τρίτη, άγνωστη δύναμη ή για σήμα ειδοποίησης για επίθεση από το έδαφος. Πολλοί λένε πως το σκάφος κουβαλούσε σημαντικά διπλωματικά έγραφα.

1948 – Star Tiger:

Τέλη Ιανουαρίου 1948: Το σκάφος Star Tiger της BSAA απογειώνεται από την Santa Maria στις Αζόρες και κατευθύνεται στις Βερμούδες όπου όμως δεν θα φτάσει ποτέ. Σύμφωνα με τις αναφορές στην περιοχή επικρατούσαν πολύ κακές καιρικές συνθήκες, τέτοιες που ανάγκασαν το αεροπλάνο με τους 25 επιβάτες του να πετάει σε χαμηλό ύψος λόγω των ισχυρών ανέμων και μπροστά του να πετά αεροσκάφος της ακτοφυλακής για να ελέγχει τον καιρό και τη διαδρομή. Το προπορευόμενο σκάφος προσγειώθηκε στις Βερμούδες χωρίς προβλήματα. Το Star Tiger δεν έφτασε ποτέ, πουθενά. Δεν έχει βρεθεί ποτέ ούτε ένα ίχνος του.

1949 – Star Ariel:


Άλλο ένα αεροσκάφος της ίδιας εταιρίας «εξαφανίστηκε» στις 17 Ιανουαρίου 1949.

Το Star Ariel, το τρίτο της εταιρίας BSAA,εξαφανίστηκε κατά την διάρκεια μιας πτήσης από τις Βερμούδες στην Τζαμάικα.

Ήταν ίδιος τύπος αεροπλάνου με το Star Tiger και απογειώθηκε με πολύ καλό καιρό αλλά είχε προβλήματα επικοινωνίας με τον ασύρματο καθ´ όλη την διάρκεια της πτήσης.

Δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του και οι έρευνες για επιζώντες μεταξύ των 20 επιβαινόντων σταμάτησε στις 25 Ιανουαρίου. Οι θεωρίες για το τι συνέβη στην πτήση αυτή είναι πολλές, κάποιοι μιλάνε ακόμα και για σαμποτάζ.

1962 – FLYING TIGER LINE – Πτήση 739:

Μία πτήση ρουτίνας, με το στρατιωτικό μεταγωγικό τύπου Lockheed Super Constellation που μετέφερε Αμερικανούς στρατιώτες στο Βιετνάμ, κατέληξε σε άλλη μία τραγωδία.Το αεροσκάφος ανεφοδιάστηκε με καύσιμα στη βάση του Γκουάμ, στις 16 Μαρτίου του 1962, απογειώθηκε εκ νέου και απλά… εξαφανίστηκε. Επί 8 ημέρες το σύνολο των δυνάμεων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού και της αεροπορίας σάρωσαν τον Ειρηνικό Ωκεανό για να βρουν ένα ίχνος της μοιραίας πτήσης. Δεν βρήκαν ούτε ένα κομμάτι του αεροπλάνου, ούτε ένα ίχνος από τους 107 επιβαίνοντες. Η επίσημη θέση των ΗΠΑ είναι πως το αεροσκάφος εξερράγη για άγνωστο λόγο στον αέρα. Οργιάζουν πάντως οι θεωρίες πως είτε κατερρίφθη, είτε συνετρίβη στη θάλασσα μετά από σαμποτάζ στις μηχανές του που έγινε ενόσω το σκάφος βρισκόταν στη ναυτική βάση του Γκουάμ. 

1994: USAIR Πτήση 427:


 Η Πτήση 427 της USAir βρισκόταν ελάχιστα λεπτά πριν την προσγείωση στο Πίτσμπουργκ, ενώ εκτελούσε πτήση από το Σικάγο.

Ξαφνικά το αεροσκάφος συνετρίβη στο έδαφος με ταχύτητα 300 μιλίων την ώρα.

Ακαριαίος ο θάνατος για τους 132 επιβαίνοντες και τεράστια τα ερωτήματα.

Οι έρευνες έδειξαν πως το αεροπλάνο, ένα Boeing 737-3B7, έπεσε σε περιδίνηση για 28 δευτερόλεπτα προτού συντριβεί και απέδωσαν την τραγωδία σε βλάβη της βαλβίδας του πηδαλίου. Μιας βαλβίδας που κατά πολλούς συνωμοσιολόγους δεν βρέθηκε ποτέ.
1996: TWA – Πτήση 800:


Η πτήση TWA – Πτήση 800 αποτέλεσε την μεγαλύτερη τραγωδία που έχει πυροδοτήσει τα περισσότερα σενάρια συνωμοσίας από κάθε άλλη στη σύγχρονη ιστορία. Η πτήση 800 της ΤWA εξερράγη στον αέρα, λίγο μετά την απογείωσή της από τη Νέα Υόρκη.

Δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως το αεροπλάνο χτυπήθηκε από μια “λωρίδα φωτός”, από κεραυνό, ή από κάτι “φωτεινό”. Η ουσία είναι πως χάθηκαν 230 ψυχές και πως επισήμως οι ερευνητές απέδωσαν την τραγωδία σε βραχυκύκλωμα στα ηλεκτρικά του αεροπλάνου που προκάλεσαν σπινθήρες και τελικώς έκρηξη του ντεπόζιτου καυσίμων. Οι θεωρίες πολλών λένε άλλα: πως το σκάφος χτυπήθηκε από πύραυλο, από βόμβα, ακόμα και από μετεωρίτη. Και πως σε κάθε περίπτωση η αμερικανική κυβέρνηση γνωρίζει τι συνέβη και το αποκρύπτει.

1999 – EguptAir – Πτήση 990: 

Μυστήριο περιβάλλει την συντριβή της πτήσης 990 της EgyptAir από τη Νέα Υόρκη στο Κάιρο. Το Μπόινγκ 767 απογειώθηκε στις 31 Οκτωβρίου 1999 και συνετρίβη στον Ατλαντικό νότια της Μασαχουσέτης λίγη ώρα μετά. Φυσικά χάθηκαν και οι 217 επιβαίνοντες. Η πτήση έχει μείνει γνωστή ως η “εκδίκηση του συγκυβερνήτη”. Η ιστορία θέλει τον Gamil el-Batouty, συγκυβερνήτη της πτήσης να είχε στο παρελθόν κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση από μέλος της εταιρείας το οποίο κατά σύμπτωση επέβαινε στη συγκεκριμένη πτήση. Πάντα σύμφωνα με την ίδια ιστορία ο κυβερνήτης του αεροπλάνου, Hatem Rushdy, είπε στον el-Batouty ότι αυτή θα ήταν η τελευταία πτήση του. Τότε ο συγκυβερνήτης του απάντησε: “Και η δική σου”. Αργότερα, όταν ο πιλότος πήγε στην τουαλέτα τα μαύρα κουτιά έχουν καταγράψει τον el-Batouty να λέει ψιθυριστά: “Αφήνομαι στον Θεό”. Αμέσως μετά έβαλε τον αυτόματο πιλότο και έστρεψε το αεροπλάνο προς την θάλασσα… Επαναλάμβανε την φράση όσο το αεροπλάνο “έπεφτε”. Ο πιλότος επέστρεψε στο πιλοτήριο αλλά δεν μπόρεσε να επαναφέρει το αεροπλάνο.

2009: AIR FRANCE Πτήση 447:

Η τελευταία – χρονικά – μεγάλη ιστορία συνωμοσίας πριν από την τρέχουσα τραγωδία με το τζετ της Malaysia Airlines είναι η πτήση 447 της Air France με 228 επιβάτες. Το αεροπλάνο συνετρίβη στον Ατλαντικό την 1η Ιουνίου του 2009. Για μήνες οι έρευνες ήταν άκαρπες έως ότου αρχικώς βρέθηκαν κάποια συντρίμμια, μετά περίπου 50 πτώματα και τέλος τα μαύρα κουτιά της πτήσης, δύο ολόκληρα χρόνια μετά, τον Μάιο του 2011. Οι έρευνες κατέληξαν, μετά από 4 χρόνια , στο συμπέρασμα πως οι βασικοί αισθητήρες του αεροπλάνου έπιασαν πάγο με αποτέλεσμα να αποσυνδεθεί ο αυτόματος πιλότος, πως το πλήρωμα προσπάθησε να επιδιορθώσει την ζημιά αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και ουδέποτε μπόρεσε να ανακτήσει τον έλεγχο του σκάφους που τελικώς συνετρίβη στον ωκεανό. Μέχρι σήμερα πάντως δεν έχουν βρεθεί τα πτώματα 74 επιβατών.

e-reportaz


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πυροσβέστης εκβίαζε θύμα πυρκαγιάς

Επί τέσσερις ολόκληρους μήνες, ένας 40χρονος υπαξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος εκβίαζε συστηματικά μια 39χρονη γυναίκα που η επιχείρησή της είχε καταστραφεί από πυρκαγιά, ζητώντας χρήματα για να σχηματίσει ευνοϊκή δικογραφία!

Ο δράστης φέρεται να είχε αποσπάσει τμηματικά 1.200 ευρώ, αλλά απαιτούσε από την επιχειρηματία να του δώσει και άλλα 6.000 ευρώ. Εκείνη προσποιήθηκε ότι συμφώνησε να του δίνει λίγα- λίγα τα χρήματα που ζητούσε, αλλά κατέφυγε στους αστυνομικούς της Ασφαλείας Χαλκίδας που προσημείωσαν 700 ευρώ και την παρακολούθησαν όταν πήγε να τον συναντήσει.

Μόλις ο υπαξιωματικός πήρε στα χέρια του το προσημειωμένο ποσό, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν επ' αυτοφώρω και σχημάτισαν δικογραφία για εκβίαση και παθητική δωροδοκία κατ' εξακολούθηση σε βάρος του με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας. Πάντως, ο 40χρονος υπέβαλε σε βάρος της 39χρονης έγκληση για ψευδή καταμήνυση η οποία βρίσκεται υπό διερεύνηση.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δείτε ποιοι είναι οι «φορολογικοί παράδεισοι» σε όλο τον κόσμο

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη, καταγράφηκαν από τις υπηρεσίες του υπουργείου οι χώρες που δεν συνεργάζονται στον τομέα της φορολογίας με την Ελλάδα ή το φορολογικό καθεστώς τους είναι προνομιακό σε σχέση με το ελληνικό.

Ειδικότερα, στην υπουργική απόφαση περιλαμβάνονται δύο λίστες: Η πρώτη με 31 χώρες που δεν συνεργάζονται με τις ελληνικές φορολογικές αρχές και η δεύτερη με 33 χώρες που διαθέτουν φορολογικούς συντελεστές για τις επιχειρήσεις ίσους ή χαμηλότερους κατά 50% από αυτούς που ισχύουν στη χώρα μας.



Η λίστα με τα μη συνεργάσιμα κράτη για το έτος 2014:
- Ανδόρα
- Αντίγκουα και Μπαρμπούντα
- Μπαχρέιν
- Μπαρμπάντος
- Μπρουνέι
- Νήσοι Κουκ
- Ντομίνικα
- Γρενάδα
- Γουατεμάλα
- Τζέρσεϋ
- Λίβανος
- Λιβερία
- Λιχτενστάιν
- Νήσοι Μάρσαλ
- Μαυρίκιος
- Μονακό
- Ναούρου
- Ολλανδικές Αντίλλες
- ΠΓΔΜ
- Νιούε
- Παναμάς
- Φιλιππίνες
- 'Αγιος Χριστόφορος και Νέβις
- 'Αγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες
- Σαμόα
- Σεϊχέλες
- Σιγκαπούρη
- Παρθένοι νήσοι των ΗΠΑ
- Βανουάτου
- Ουρουγουάη
- Χόνγκ-Κόνγκ

Η λίστα των κρατών με προνομιακό φορολογικό καθεστώς :

• Άγιος Μαρίνος
• Αλβανία
• Ανδόρα
• Βανουάτου
• Βερμούδες
• Βοσνία - Ερζεγοβίνη
• Βουλγαρία
• Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι
• Γιβραλτάρ
• Γκέρνσεϋ
• Ιρλανδία
• Κατάρ
• Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
• Κύπρος
• Λίχτενσταϊν
• Μαυροβούνιο
• Μακάο
• Μονακό
• Μονσεράτ
• Μπαχάμες
• Μπαχρέιν
• Μπελίζ
• Ναουρού
• Νήσοι Κέϋμαν
• Νήσοι Μάρσαλ
• Νήσος του Μάν
• Νήσοι Τέρκς και Κάϊκος
• Ομάν
• Παραγουάη
• Σαουδική Αραβία
• Σεϊχέλες
• Τζέρσεϋ
• ΠΓΔΜ

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Καμπάνες» 116.000 ευρώ σε σχολές οδηγών από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Πρόστιμα συνολικού ύψους 116.431,8 ευρώ, επέβαλλε η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού με ομόφωνη απόφαση της, καθώς διαπίστωσε παραβάσεις του ανταγωνισμού από σχολές οδηγών σε όλη την επικράτεια ενώ διατύπωσε συστάσεις και απείλησε με την επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης και συνέχισης της παράβασης.

Επίσης, επέβαλλε μικρότερα πρόστιμα, ύψους έως 2.170 ευρώ, σε 7 μεμονωμένες σχολές οδηγών του Νομού Βοιωτίας και διαπίστωσε παράβαση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας για τη διευκόλυνση που παρείχε σε αντιανταγωνιστική σύμπραξη.

Οι εν λόγω σχολές για μεγάλο χρονικό διάστημα, είτε καθόριζαν τις τιμές είτε/και περιόριζαν τη διάθεση των σχετικών υπηρεσιών, μέσω αποφάσεων και συμφωνιών που περιόριζαν τον ανταγωνισμό.

Αναλυτικά τα πρόστιμα αφορούν τις ακόλουθες σχολές:

- Στο Σύλλογο Σχολών Οδηγών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ», 27.263 ευρώ.

- Στο Σωματείο Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων και Δικύκλων Θεσσαλονίκης «Ο ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ», 22.938 ευρώ.

- Στο Σύλλογο Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ, 4.673 ευρώ.

- Στο Σωματείο Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων και Δικύκλων 'Αρτας «Ο ΑΡΑΧΘΟΣ», 4.724 ευρώ.

- Στο Ένωση Επαγγελματιών Εκγυμναστών Οδηγών Αυτοκινήτων - Μοτοσικλετών Ηπείρου και Επτανήσων «ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ», 31.802 ευρώ.

- Στο Σωματείο Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, 18.330 ευρώ.
Επισημαίνεται ότι, εάν η ένωση επιχειρήσεων δεν είναι αξιόχρεη, υποχρεούται να συγκεντρώσει εισφορές από τα μέλη της, προκειμένου να καλύψει το ποσό του προστίμου.

Με την ίδια απόφαση, η Επιτροπή αποφάσισε και επέβαλλε μικρότερα πρόστιμα, έως 2.170 ευρώ, σε 7 μεμονωμένες σχολές οδηγών του Νομού Βοιωτίας των Κορνέζου, Λιάγκα, Λυσιγάκη, Βόκαλη-Βλάχου, Κρουστάλη, Καψάλη και Κατόπη για την παράβαση του από κοινού καθορισμού των τιμών.
Επίσης, η Επιτροπή Ανταγωνισμού απηύθυνε συστάσεις στο Σωματείο Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και στο Σωματείο Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτου - Μοτοσικλέτας Δυτικής Κρήτης για άλλες διαπιστωθείσες παραβάσεις του άρθρου 1 του ν. 703/1977 (νυν άρθρο 1 του ν. 3959/2011) και διαπίστωσε παράβαση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας για τη διευκόλυνση που παρείχε στην αντιανταγωνιστική σύμπραξη. Αντίθετα, παραβάσεις δεν στοιχειοθετήθηκαν για τα υπόλοιπα τραπεζικά ιδρύματα που ελέγχθηκαν.

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δίχως αλληλεγγύη σε τι διαφέρουμε από τα’ αγρίμια; (εξαιρετικό)

Θα πάμε περίπου 50 χρόνια πίσω στα μέσα της δεκαετίας του ’60, σ΄ένα μικρό χωριό της Θεσσαλίας.
 

Η οικογένεια που ζούσε στο φτωχικό πλινθόκτιστο σπίτι ήταν χαρούμενη καθώς πριν από λίγες μέρες γεννήθηκε ένα κοριτσάκι.

Όλοι ήταν ευτυχισμένοι. Μόνο ο παππούς είχε κάτι το σκοτεινό στο βλέμμα του. Κάτι τον απασχολούσε αλλά προσπαθούσε να το κρύψει από τους υπόλοιπους. Δεν ήθελε να τους χαλάσει τη διάθεση γι΄ αυτό και προσπαθούσε να λείπει από το σπίτι. Πότε πήγαινε στο καφενείο και πότε προφασιζόταν δουλειές στα χωράφια και στα ζώα. Η οικογένεια είχε ένα άλογο και μία αγελάδα.

Οι μέρες περνούσαν και το μωρό έδειχνε ανήσυχο. Έκλαιγε συνεχώς και η διατροφή του ήταν λειψή. Μάταια προσπαθούσε η μάνα του να το θηλάσει. Πότε του τραγουδούσε, πότε το χάιδευε και κάποιες φορές την έπιαναν τα κλάματα και τα δάκρυά της μούσκευαν τα μικρά μαγουλάκια του μωρού. Εκείνο όμως, δεν έλεγε να φάει. Με το ζόρι κατάπινε δυο τρεις γουλιές και μετά το έπαιρνε ο ύπνος. Σε λίγη ώρα ξυπνούσε κλαίγοντας δυνατά χωρίς σταματημό.

Οι γονείς του άρχισαν να ανησυχούν και αποφάσισαν πως πρέπει να πάνε τη μικρή στο γιατρό. Πού να βρίσκονταν όμως τα λεφτά για να πληρωθεί ο γιατρός; Κι αν τους έλεγε πως έπρεπε να αγοράσουν φάρμακα ή να νοσηλευτεί σε κάποια κλινική;

Η γιαγιά σηκώθηκε από τη γωνία του κρεβατιού δίπλα στην ξυλόσομπα, πήγε στο μπαούλο, ανασήκωσε μία φλοκάτη και έβγαλε ένα κομποδεμένο μαντήλι.
Έλυσε τον κόμπο κι έβγαλε τη μία και μοναδική λύρα που είχε μέσα και την έδωσε στους γονείς της μικρής. Την κρατούσε φυλαγμένη για να «ασημώσει» τη μικρή στα βαφτίσια της. Θα έπαιρνε το όνομα της …

Ο γιατρός που εξέτασε το μωρό, διαπίστωσε σοβαρό πρόβλημα στην καρδούλα του που εμπόδιζε την σωστή κυκλοφορία του αίματος και τη φυσιολογική του ανάπτυξη.

«Θα σας γράψω να αγοράσετε κάτι φάρμακα. Είναι, λίγο ακριβά όμως».

«Θα γίνει καλά γιατρέ;» ρώτησε με μισοσβησμένη φωνή η μάνα.

«Τι να σας πω; Δεν ξέρω. Είναι πολύ δύσκολη η περίπτωσή της και πολύ σπάνια».

Είχαν περάσει σχεδόν έξι μήνες χωρίς το μωρό να εμφανίζει σημάδια βελτίωσης.

Η γιαγιά, κάθε μέρα πήγαινε στην εκκλησία και παρακαλούσε την Παναγία να κάνει το θαύμα της. Την έβλεπε ο παππούς και τη μάλωνε. Εκείνος, προτιμούσε να πηγαίνει μόνος του στα χωράφια και να σκέφτεται πώς θα τα φέρει βόλτα με τα έξοδα της μικρής, καθώς ο γιος του δουλειά σταθερή δεν είχε και τα μεροκάματα ήταν δυσεύρετα.

Μια μέρα το αποφάσισε και πήγε στον γείτονα. Είχε εκείνος τον τρόπο του και ο παππούς πίστευε πως αν του εξηγούσε πώς έχει η κατάσταση, κάτι θα έκανε για να τον βοηθήσει.

Το και το, του είπε.

«Μπορείς να μου δανείσεις πέντε λύρες και θα στις ξεχρεώσω σιγά-σιγά».

«Και που θα τα βρεις για να με ξεχρεώσεις; Μεροκάματο δεν έχεις, η περιουσία σου είναι μικρή; Πώς θα είμαι σίγουρος ότι θα τα πάρω πίσω;»
«Τόσα χρόνια γείτονες! Αφού ξέρεις ότι ο λόγος μου είναι συμβόλαιο».

«Γιατί δε μου δίνεις την αγελάδα που έχεις; Σαν μου επιστρέψεις τα χρήματα, την ξαναπαίρνεις πίσω. Τι αξία έχει η αγελάδα μπροστά στην υγεία της εγγονής σου;»

«Έχω κι άλλα εγγόνια, κι άλλα στόματα να θρέψω. Που θα βρίσκω το γάλα που χρειάζονται;»

«Γι’ αυτό σκας; Θα σου πουλάω εγώ στη μισή τιμή».

Νευρίασε ο παππούς. Λίγο ακόμη και θα τον έπιανε από το λαιμό αλλά στο τέλος συγκρατήθηκε.

«Εντάξει», του είπε. «Έλα αύριο να την πάρεις. Θα έχω αφήσει το στάβλο ανοιχτό. Θα την πάρεις και θα φύγεις χωρίς να μιλήσεις σε κανέναν. Μόνο να είναι μεσημέρι που θα λείπω στο χωράφι».

Πήρε τις πέντε λίρες
κι έφυγε σέρνοντας βαριά τα πόδια του μες στο σούρουπο και πήγε κατευθείαν στο σπίτι του παπά.

«Μεθαύριο παπά μου θέλω να μου βαφτίσεις τη μικρή. Δεν θα είμαστε πολλοί. Εμείς της οικογένειας και ο νονός».

Από κει, έφυγε και πήγε στο σπίτι του νονού και με λίγες κουβέντες του είπε για τα βαφτίσια.

«Δεν χρειάζονται δώρα και ασημώματα. Μόνο να μην φύγει αβάφτιστο. Μόνο αυτό θέλω και τίποτε άλλο».
Δεν ήταν βαφτίσια εκείνα, δεν ήταν χαρά. Εύχονταν στη μικρή «να ζήσει» και τους έπιαναν τα κλάματα.

Σε λίγους μήνες, η καρδούλα της μικρής δεν άντεξε.


Ένα ακόμη αστέρι προστέθηκε, κατά πως λένε, στον βραδινό ουρανό.

Τα επόμενα χρόνια πέρασαν δύσκολα για την οικογένεια της μικρής βαμμένα στο γκρίζο της έλλειψης αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Αλληλεγγύης χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς κρυφές επιδιώξεις, χωρίς συμφέροντα και χωρίς ιδιοτέλεια.


Όπως συμβαίνει και στις μέρες μας
με τους κατ’επάγγελμα «φιλεύσπλαχνους» και «αλληλέγγυους» που διαφημίζουν όπου βρεθούν κι όπου σταθούν το φιλανθρωπικό τους έργο.

«Ιδρύματα» που μοιράζουν συσσίτια, που εξοπλίζουν βιβλιοθήκες και σχολεία, ξοδεύοντας ψίχουλα για να απενοχοποιήσουν τα εκατομμύρια που βγάζουν από την εξαθλίωση και τη φτωχοποίηση όλων αυτών που ευεργετούν.

Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν στον διπλανό τους χωρίς ποτέ να τους δούμε στην τηλεόραση γιατί απλά οι ίδιοι δεν θέλουν κάτι τέτοιο.

Γιατροί που εξετάζουν δωρεάν, άπορους και συνταξιούχους, φαρμακοποιοί που παρέχουν δωρεάν φάρμακα, εκπαιδευτικοί που κάνουν δωρεάν μαθήματα, δικηγόροι που βοηθάνε αφιλοκερδώς ανθρώπους που κινδυνεύουν να χάσουν ότι τους έχει απομείνει και πολλοί άλλοι που προσφέρουν τις γνώσεις τους και τις υπηρεσίες τους σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Όλοι αυτοί ξέρουν πολύ καλά πως η ανιδιοτελής προσφορά σε ανθρώπους που υποφέρουν στις μέρες που περνάμε τους διαχωρίζει από τα αγρίμια που περιμένουν να επωφεληθούν από την ανάγκη του άλλου.

Όλοι αυτοί που, παράλληλα, αντιστέκονται όπως μπορούν στη συνεχιζόμενη επίθεση που δέχεται η πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της χώρας.

Οι υπόλοιποι, τα αγρίμια, δεν χάνουν ευκαιρία να διαφημίσουν το πόσο πονόψυχοι είναι όταν προσφέρουν δουλειά στον άνεργο για ένα κομμάτι ψωμί ή όταν δωρίζουν χρηματικά ποσά για την ανακούφιση των οικονομικά αδύνατων είτε στην εκκλησία, είτε σε κάποια ΜΚΟ είτε απευθείας σε συνεννόηση με το επίσημο κράτος.

Αλήθεια, που βρίσκεται το πρώην αφεντικό της PROTON και μέγας ευεργέτης της εκκλησίας; Μνημόσυνο με κλεμμένα κόλλυβα.

Ο πραγματικά αλληλέγγυος δίνει από το υστέρημά του και όχι από τα κλεμμένα και το κάνει αθόρυβα, δεν το διαφημίζει.

Είναι άνθρωπος, δεν είναι αγρίμι!

 

Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη
ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα σημάδια που δείχνουν ότι το παιδί σας κάνει χρήση ναρκωτικών!

Βασικές γνώσεις για τα στάδια της χρήσης, τα σημάδια κινδύνου, τι μπορείτε να κάνετε και που να απευθυνθείτε.

Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια για το πρόβλημα των ναρκωτικών στη χώρα μας: δημόσιοι διάλογοι στα παράθυρα των τηλεοράσεων, δραματικά ρεπορτάζ, ολοσέλιδα αφιερώματα στις εφημερίδες, εικόνες εξαθλίωσης ή εικόνες πόνου εξαρτημένων συνανθρώπων μας. Ο πολίτης φυσιολογικά τείνει να διαμορφώσει μια μόνο εικόνα για τον χρήστη ναρκωτικών: του εξαρτημένου, «άρρωστου», άνεργου, παραβατικού νέου ο οποίος κινείται στο περιθώριο. Ωστόσο, όλοι οι χρήστες δεν είναι ίδιοι. Κάθε εξαρτημένος από τα λεγόμενα «σκληρά ναρκωτικά» δεν έφτασε στο σημείο αυτό από τη μια μέρα στην άλλη ούτε κάνοντας 1-2 φορές χρήση. Ο καθένας τους έχει μια διαδρομή και μια ιστορία συχνά χρόνων μέσα σε αυτή την κατάσταση.

Τα στάδια της χρήσης
 
Η εμπλοκή με τα ναρκωτικά έχει βήματα (Muisiner 1994).
 
Στο στάδιο του πειραματισμού ο έφηβος ανακαλύπτει τη δυνατότητα που του/της δίνουν τα ναρκωτικά να αλλάζει την διάθεση του/της. Παρότι φοβάται και διστάζει, αρχίζει να πειραματίζεται με την χρήση και τα αποτελέσματά της.
 
Στο επόμενο στάδιο της κοινωνικής χρήσης ο έφηβος αρχίζει να αναζητά συνομηλίκους του/ της που κάνουν χρήση, και χαίρεται να μοιράζεται μαζί τους κοινές εμπειρίες γύρω από τις ουσίες.
Αρχίζει με άλλα λόγια να οργανώνει την ζωή του γύρω από τα ναρκωτικά.
 
Στο τρίτο στάδιο της λειτουργικής χρήσης η τάση αυτή εντείνεται σε τέτοιο βαθμό που δεν μένει πια χρόνος στον έφηβο να ασχοληθεί με τίποτε άλλο. Η σχέση με το σχολείο έχει αρχίσει να επιδεινώνεται ενώ αθλητικά και καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα που τον ενθουσίαζαν τα εγκαταλείπει ή τα βαριέται.. Η ενασχόληση με την χρήση καταναλώνει τον περισσότερο χρόνο του/της.
 
Στο τελευταίο στάδιο, αυτό της εξάρτησης, ο νέος νιώθει ότι πρέπει να έχει κάνει χρήση για να μπορέσει να λειτουργήσει. Το παράξενο είναι ότι σε αυτό το στάδιο, παρότι η ζωή του/της είναι χάλια, τα θεωρεί όλα αυτά πολύ φυσιολογικά! Πιστεύει ότι μόνο έτσι μπορεί να είναι η ζωή του/της!
 
Η πορεία αυτή μέχρι το σημείο της εξάρτησης, παίρνει συνήθως τουλάχιστον 2-3 χρόνια. Όταν η εμπλοκή του ατόμου με την χρήση επιδεινώνεται, αυτό συνοδεύεται και με την επέκταση της χρήσης σε περισσότερες από μιας κατηγορίες ουσιών. Τις περισσότερες φορές τα εξαρτημένα άτομα είναι πολυχρήστες.

Κάποια ερευνητικά δεδομένα

Συνήθως οι έφηβοι ξεκινάνε την εισαγωγή τους στον κόσμο των παράνομων ουσιών με την χρήση εισπνεόμενων ναρκωτικών (π.χ. κόλλες, βενζίνη, διαλύτες, αεροζόλ κ.ά.) και κάνναβης. Τα στοιχεία ωστόσο δείχνουν ότι έφηβοι που αργότερα προχώρησαν σε βαρύτερη και συχνότερη χρήση είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από τον γενικό πληθυσμό της ηλικίας τους, τόσο το κάπνισμα όσο και την κατανάλωση αλκοόλ.

Περιστατικά κατάχρησης αλκοόλ στην πρώιμη εφηβεία δεν θα πρέπει να υποτιμούνται ως επιβαρυντικοί προγνωστικοί παράγοντες για τη σχέση ενός νέου με τις ουσίες. Γενικότερα, οι έρευνες δείχνουν ότι όσο πιο μικρό δοκιμάζει ένα παιδί ψυχοτρόπες ουσίες (συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων) τόσο πιθανότερο είναι να αντιμετωπίσει αργότερα στη ζωή του σοβαρά προβλήματα με την χρήση.

Μελέτες δείχνουν ότι, αντίθετα με αυτό που πολλοί πιστεύουν, η πλειοψηφία των εφήβων που κάνουν χρήση κάνναβης σε περιστασιακή βάση ή και συστηματικότερη είναι πολύ πιθανό να συνεχίζει να κάνει ίδια και η συχνότερη χρήση μετά από 1,5 χρόνο (Perkonigg et al. 1999). Με άλλα λόγια, η αντίληψη ότι ο πειραματισμός με την χρήση ουσιών είναι μια παροδική κατάσταση που θα περάσει με την εφηβεία, δυστυχώς διαψεύδεται από τα δεδομένα. Έρευνες επίσης έχουν δείξει ότι η χρήση κάνναβης, που αποτελεί την πιο διαδεδομένη παράνομη ψυχοτρόπο ουσία, συχνά ενισχύει την χρήση και άλλων παράνομων ουσιών (Fergusson et al. 2000).

Εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς από τα παραπάνω, την κρισιμότητα της έγκαιρης και κατάλληλης παρέμβασης στη διαδρομή που ακολουθεί ένας νέος στην εμπλοκή του με τον κόσμο των ναρκωτικών. Όσο πιο σοβαρή είναι η εμπλοκή με την χρήση τόσο πιο εντατική και μακροχρόνια παρέμβαση θα απαιτηθεί. Στο σημείο αυτό είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε την αναγκαιότητα μιας εμπεριστατωμένης εκτίμησης της κατάστασης του ατόμου ώστε να αξιολογηθεί το κατάλληλο επίπεδο φροντίδας που απαιτείται.

Σημάδια κινδύνου

Συνήθως οι γονείς αντιλαμβάνονται από κάποια έμμεσα σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί τους. Πολλές φορές όμως είτε παραβλέπουν αυτά τα σημάδια ή τα αποδίδουν στην «κρίση της εφηβείας». Αυτή η στάση πολλές φορές οδηγεί στο να χαθεί πολύτιμος χρόνος και η ευκαιρία μιας έγκαιρης καθοριστικής παρέμβασης. Σύμφωνα με όσα προαναφέραμε, ο πειραματισμός με τις ουσίες δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό ούτε όμως αντιμετωπίζεται με κινδυνολογίες. Στο σημείο αυτό η βοήθεια κάποιων εξειδικευμένων συμβούλων τοξικοεξάρτησης μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη. Δεν χρειάζεται ο γονιός να έχει ήδη διαπιστώσει ότι το παιδί του κάνει χρήση ναρκωτικών για να χτυπήσει την πόρτα του συμβούλου. Η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του για σχετικά θέματα μπορεί να προηγηθεί των διαπιστώσεων.

Πρώτες ανησυχητικές ενδείξεις: 
  • Έλλειψη στόχων /γενικευμένη αδιαφορία για τη ζωή
  • Απώλεια ενδιαφέροντος για αγαπημένες ασχολίες (σπορ, χόμπυ)
  • Μεταβολές στη διάθεση
  • Επιθετική συμπεριφορά /Λεκτική-Σωματική βία
  • Ένταση
  • Πολλές και ανεξέλεγκτες ώρες εκτός σπιτιού
  • Σχολικές απουσίες, κοπάνες
  • Πολλά ψέματα
  • Ακραίες αλλαγές εμφάνισης
  • Έλλειψη καθαριότητας
  • Γενικευμένη αντιδραστικότητα
  • Κατά συρροή παραβιάσεις Κ.Ο.Κ.
  • Απομόνωση
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ύπαρξη κάποιων τέτοιων συμπεριφορών ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ότι ο έφηβος κάνει χρήση ουσιών. (Χτυπάνε όμως «καμπανάκι», πως πιθανόν κάτι δεν πάει καλά.
Σοβαρότερες ενδείξεις: 
  • Κόκκινα μάτια (μη εξηγήσιμα αλλιώς)
  • Υπνηλία, κόπωση ή πολύ ενεργητικότητα (μη εξηγήσιμα αλλιώς)
  • Σημαντικές αυξομειώσεις στην όρεξη για τροφή (μη εξηγήσιμες αλλιώς).
  • Κλοπή χρημάτων /πραγμάτων
  • Περίεργα τηλέφωνα, αλλαγή παρεών, απόκρυψη φίλων
  • Περίεργες μυρωδιές στα ρούχα ή στο χώρο και αποσμητικά χώρου
  • Κολλύρια (μη εξηγήσιμα αλλιώς)
  • Αντικείμενα που προωθούν/ διαφημίζουν την χρήση: π.χ. μπλουζάκια, αφίσες κ.ά.
  • Καρτέλες από χάπια, σακουλάκια με υπολείμματα «καπνού», χάπια με απεικονίσεις, χαρτάκια για στρίψιμο τσιγάρων.
proionta-tis-fisis.info


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στα 100 τρισ. δολάρια το παγκόσμιο χρέος

Το 2007, το παγκόσμιο χρέος ανερχόταν σε 70 τρισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η οργάνωση-ομπρέλα 60 κεντρικών τραπεζών σε μια ανακοίνωσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης προήλθε από κυβερνητικά προγράμματα για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και τη διάσωση τραπεζών, επισήμανε η ΤΔΔ. Οι κυβερνήσεις έχουν συνολικά χρέη 43 τρισεκατομμυρίων, ένα ποσό αυξημένο κατά 80% σε σύγκριση με τα μέσα του 2007. Η ΤΔΔ σημείωσε ότι τα χρεόγραφα τείνουν όλο και περισσότερο να διακρατούνται από επενδυτές στις χώρες όπου εκδίδονται.
 

Αυτό «καταδεικνύει ότι η διαδικασία της διεθνούς χρηματοοικονομικής ολοκλήρωσης μπορεί εν μέρει να αντιστράφηκε από την εκδήλωση της κρίσης», ανέφεραν οι ειδικοί της Τράπεζας. Ο χρηματοπιστωτικός τομέας έχει γίνει παράλληλα λιγότερο παγκοσμιοποιημένος, σύμφωνα με την έκθεσή τους.

Οι τράπεζες εμφανίζονται όλο και πιο διστακτικές να δανείζουν πέραν των συνόρων και ο όγκος των διακρατικών χορηγήσεων μειώθηκε εκ νέου το τρίτο τρίμηνο του 2013. Ο διατραπεζικός δανεισμός επίσης υποχώρησε, με την Ευρώπη να εμφανίζει την πιο σαφή πτωτική τάση, επισήμανε η ΤΔΔ.



 
 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εως και 4 χρόνια περιμένουν τη σύνταξη 350.000 άτομα

Οι εκκρεμείς συντάξεις θα «καταπιούν» το πρωτογενές πλεόνασμα

Το κόστος των οφειλών προς τους απλήρωτους συνταξιούχους αγγίζει τα 4 δισ. ευρώ! – Πρώτο στις καθυστερήσεις το ΙΚΑ – Δεν έχουμε προσωπικό, λένε τα Ταμεία – Συνδικαλιστές: Αν δεν γίνουν προσλήψεις η καθυστέρηση θα φτάσει τα 7 χρόνια!

Στην ουρά παραμένουν από 6 μήνες έως 4 χρόνια 350.000 συνταξιούχοι ψάχνοντας έναν υπάλληλο να τους ενημερώσει πότε θα λάβει τέλος ο Γολγοθάς τους .

Το κόστος των οφειλών προς τους απλήρωτους συνταξιούχους εκτιμάται ότι κυμαίνεται 3-4 δισ. ευρώ. Ετσι και ο πιο καλόπιστος χαμηλοσυνταξιούχος δυσκολεύεται να πιστέψει ότι θα επωφεληθεί από το πλεόνασμα ,το οποίο δεν αποκλείεται να «καταπιούν» τα χρέη του δημοσίου προς τρίτους.

Τη δυνατότητα της χώρας μας να μοιράσει πρωτογενές πλεόνασμα από τη στιγμή που εκκρεμούν χιλιάδες συνταξιοδοτικές αποφάσεις ,αμφισβήτησαν με καυστικό τρόπο και οι εκπρόσωποι της Τρόικας ,τονίζοντας παράλληλα με στόμφο ότι παρά το νέο ασφαλιστικό οι συνταξιούχοι αυξήθηκαν κατά 600.000 τα τελευταία έξι χρόνια .

Την πρωτιά στις καθυστερήσεις κατέχει το ΙΚΑ καθώς εκκρεμούν περίπου 200.000 συντάξεις. Η αναμονή μπορεί να ξεπεράσει τα 2 χρόνια αν η ασφάλιση είναι διαδοχική. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι στην απονομή συντάξεων το ΙΚΑ Εύβοιας διεκδικεί το πρώτο «πανελλαδικό βραβείο» καθυστερήσεων! Μόνο 3 υπάλληλοι απασχολούνται στο τμήμα απονομής συντάξεων, ενώ οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 6.000, με αποτέλεσμα σημαντικές καθυστερήσεις με τάσεις περαιτέρω επιβράδυνσης.

Η ομοσπονδία των Υπαλλήλων στο ΙΚΑ υποστηρίζει ότι για τις καθυστερήσεις ευθύνεται η έλλειψη προσωπικού καθώς κάθε υπάλληλος στο υποκατάστημα της Αθήνας επωμίζεται την επεξεργασία 5.000 φακέλων.

Περισσότερες από 85.000 είναι οι επικουρικές συντάξεις που ακόμα δεν έχουν απονεμηθεί από το ΕΤΕΑ (επικουρικό του ΙΚΑ). Στον ΟΓΑ, εκτιμάται ότι περισσότερες από 50.000 συντάξεις περιμένουν για έκδοση. Ο χρόνος αναμονής φτάνει έως και τα 2 χρόνια. Στον ΟΑΕΕ υπάρχουν περίπου 21.000 συντάξεις που δεν έχουν απονεμηθεί ενώ στο δημόσιο εκκρεμούν 30.000 αιτήσεις .

Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις σημειώνονται στο ΝΑΤ και στο επικουρικό ταμείο των εμποροϋπαλλήλων (ΤΕΑΥΕΚ), που σε περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης κυμαίνονται από 3-4 χρόνια. Κατά δήλωση των συνδικαλιστών ο χρόνος απονομής θα φτάσει και τα 7 χρόνια αν δεν προσληφθεί προσωπικό.

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το Αιγαίο ως Παράκτιο Αρχιπέλαγος σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο

Η δυνατότητα που παρέχεται στην Ελλάδα να αναγνωρίσει το Αιγαίο ως παράκτιο αρχιπέλαγος σύμφωνα με την έννοια που του δίνεται στο διεθνές δίκαιο από το άρθρο 7 της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας διασφαλίζει την ικανότητα της χώρας να θεωρείται ο χώρος αυτός ενιαίος όταν παράκτια και νησιωτική περιοχή γειτνιάζουν. Ειδικότερα, τα νησιά ενώνονται μεταξύ τους με ευθείες γραμμές και σχηματίζουν ένα ενιαίο αρχιπέλαγος το οποίο με τη σειρά του ενώνεται με τη στεριά.
Έτσι, τα νερά μεταξύ των νησιών θεωρούνται εσωτερικά σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δηλ. χωρικά ύδατα.

Πρέπει να τονιστεί ότι αυτή η ικανότητα αυτή, το δικαίωμα, παρέχεται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο μόνο σε περίπτωση αρχιπελαγικού αιγαίου, κι όχι με την επέκταση σε 12 νμ ή την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας – ΑΟΖ. Η ΑΟΖ κληρονομεί όλα τα προβλήματα της υφαλοκρηπίδας, τα δε νερά πάνω από την ΑΟΖ, όπως και της υφαλοκρηπίδας, θεωρούνται διεθνή. ΑΟΖ σημαίνει δηλαδή διεθνοποίηση του Αιγαίου, καθώς όλα εκείνα τα περάσματα που χρησιμοποιεί η Τουρκία για να στέλνει πολεμικά και να κάνει έρευνες θα θεωρούνται μη εθνικά, αλλά διεθνή. Αντίθετα, με την αναγνώριση του Αιγαίου ως παρακτίου αρχιπελάγους – coastal archipelago – τα νερά μεταξύ των νησιών θεωρούνται εθνικά, χωρικά ύδατα  κ΄εδαφική επικράτεια. Έτσι , επιλύεται αυτόματα και το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας – ΑΟΖ.

Ο ορισμός της χώρας μας ως παρακτίου αρχιπελάγους με τη νομική και γεωφυσική έννοια του όρου, μας δίνει το δικαίωμα να προσπεράσουμε, να εγκαταλείψουμε τη μέχρι τώρα επιχειρηματολογία για τα 6 ή 12 νμ, καθώς θεωρείται ξεπερασμένη και παρωχημένη έννοια για τα αρχιπελάγη. Το άρθρο 7 προβλέπει πως η επέκταση των χωρικών υδάτων γίνεται υπερκαλύπτοντας τα μέχρι πρότινος διεθνή ύδατα.

Σε εφαρμογή των παραπάνω αρχιπελαγικών διατάξεων η Τουρκία έκλεισε το στενό του Βοσπόρου, καθώς από το 1964 και μετά ο χώρος μεταξύ Ίμβρου – Τενέδου, όπου και καταλήγει το στενό, θεωρείται εσωτερικός. Με άλλα λόγια, τα χωρικά ύδατα των νησιών ενώθηκαν αναμεταξύ τους και με τη στεριά, κι έτσι αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο χώρος μεταξύ Ίμβρου – Τενέδου και του στενού του Βοσπόρου εξομοιούται με τη στεριά. Έχουμε δηλαδή πλήρη εφαρμογή των αρχιπελαγικών διατάξεων από την Τουρκία στο Αιγαίο, αλλά όχι από την Ελλάδα. Το Πίρι Ρέις έπλεε πριν από περίπου 1 μηνα  σε αυτόν ακριβώς τον αρχιπελαγικό χώρο, τον ίδιο που χρησιμοποίησε και η τούρκικη φρεγάτα. Μόνο με το αρχιπελαγικό αιγαίο προσφέρεται έδαφος για αντίκρουση των τουρκικών επιχειρημάτων ότι ο χώρος μεταξύ των νησιών θεωρείται διεθνής,

Τι σημαίνουν τα παραπάνω? Ότι ενώ με την εφαρμογή των 6 ή 12 νμ η Χίος και η Μυτιλήνη θα ήταν 2 αποκομμένα κι απομονωμένα νησιά από απόψεως χωρικών υδάτων, όπως είναι σήμερα με την εφαρμογή του άρθρου 7 –των ευθειών ακτογραμμών βάσης- τα νησιά ενώνονται και ο μεταξύ τους θαλάσσιος γεωγραφικός χώρος θεωρείται εσωτερικός. Με λίγα λόγια, τα αναμεταξύ τους ύδατα θεωρούνται χωρικά κι εξομοιούνται με τη στεριά. Το αρχιπέλαγος περικλείεται με ευθείες ακτογραμμές βάσεως στην προμετωπίδα με την Τουρκία, από τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο, μέχρι και το Καστελόριζο, και θεωρείται ενιαίος κι αρχιπελαγικά δομημένος χώρος, σε ενιαία δόμηση με τη στεριά, όπως απαιτεί το άρθρο.

Στην περίπτωση του Αιγαίου, να συμπληρώσω, τα εσωτερικά νερά, χωρικά ύδατα πλέον, δημιουργούν ένα ενιαίο αρχιπελαγικό στενό το οποίο διακλαδώνεται σα νευρώνες, με τα διάφορα περάσματα μεταξύ των νησιών, στο χάρτη του Αιγαίου.

Το Αιγαίο, εκτός από παράκτιο αρχιπέλαγος, αποτελεί και στενό με τη διεθνοδικαιϊκή έννοια του όρου κι ακόμη δεν το έχουμε αναγνωρίσει.

Δεδομένου ότι η Συνθήκη της Λωζάνης  αποφάσισε να δοθεί το στενό του Βοσπόρου στην Τουρκία, ενώ το στενό του Αιγαίου στην Ελλάδα, με την εφαρμογή των ευθειών ακτογραμμών η Ελλάδα μπορεί για πρώτη φορά στην Ιστορία της να ελέγχει την έξοδο του στενού του Βοσπόρου με το κλείσιμο του στενού Λήμνου – Μυτιλήνης.

Η χώρα δεν αποτελεί «αρχιπελαγικό κράτος» με την έννοια του αρθ 46 γιατί θα έπρεπε να αποτελείται εξ ολοκλήρου από νησιά, αλλά παράκτιο αρχιπελαγικό κράτος με την έννοια του άρθρου 7 της Σύμβασης, το οποίο απαιτεί τη γειτνίαση ηπειρωτικού – αρχιπελαγικού χώρου.

Ο κανόνας εφαρμόζεται από την πλειοψηφία των χωρών-μελών του ΟΗΕ, επί παραδείγματι από τη Ρωσία στην Aρκτική περιοχή της, από τον Καναδά στο Αρκτικό παράκτιο αρχιπέλαγος, το μεγαλύτερο στον κόσμο, το 1985, και το νορβηγικό αρχιπέλαγος.

Η πρώτη χώρα που τον εφάρμοσε ήταν η Νορβηγία το 1951 με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης να της επικυρώνει το δικαίωμα αναγνωρίσεως του  παρακτίου αρχιπελάγους της. Η απόφαση και η διεθνής πρακτική στην εφαρμογή του κανόνα σε όσες χώρες έχουν παράκτια αρχιπελάγη είχαν σαν αποτέλεσμα την ενσωμάτωση του στη διεθνή Σύμβαση του Δικαίου της Θάλασσας του 1982 και συγκεκριμένα στο άρθρο 7 της Σύμβασης. Έτσι καθιερώθηκε ο όρος coastal archipelago στη συνείδηση των κρατών και στο διεθνές δίκαιο γενικότερα.

Γιώργος Χρήστου
Δικηγόρος LLM Kent
24/04/2012
antinews.gr και εδω


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τελικά μήπως μαγειρεύουν τα αποτελέσματα κάθε φορά στις εκλογές;

Πρέπει και αυτό να το θεωρεί κανείς πιθανό, γιατί το να σου λένε ότι το Ποτάμι είναι τρίτο κόμμα αυτή τη στιγμή, μόνο αυτό σημαίνει.

Πέρα απο τη πιθανότητα Alsheimer που πιθανό να έχει ο “ιδιοφυής” υποστηριχτής του… υπάρχει και ένα τρομερό μίσος για αυτό το λαό, στον οποίο θέλουν να επιβάλλουν ψυχωτικές καταστάσεις, που να τον οδηγήσουν σε πράξεις εκτός λογικής.

Το αποτυχημένο πολιτικό σύστημα αντιγράφει μια Ιταλία που παρά φύση δεν έχει οδηγηθεί σε χρεοκοπία. Είναι στριμωγμένο. Το “χτές” γκρεμίζεται και θέλει να εξομοιώσει ότι “νέο” βγαίνει με τη μούχλα του βόθρου στον οποίο ζεί και τον οποίο αυτό κατασκεύασε.

Είναι φανερό ότι τα συνεργαζόμενα μαγαζάκια – περίπτερα των ΜΜΕ της επικράτειας, oι υπάλληλοι του συστήματος, δείχνουν πρός μία και μόνο κατεύθυνση. Όλα θέλουν τη ΧΑ στην εξουσία και μια νέα Ουκρανία στην Ελλάδα.

Σταματείστε να πιστεύετε στο τυχαίο. Να θυμάστε ονόματα, σχέσεις και ημερομηνίες γεγονότων. Στο μέλλον θα σας πούν πολλά.

Και λίγα απο τα νέα της προπαγάνδας…

Σας παραθέτω δημοσκοπήσεις της εταιρείας MRB, για το Star του Βαρδινογιάννη.






Ποιός διαφημίζει και προωθεί τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης;

To αποτυχημένο ΧΤΕΣ ή πιο απλά ένα ΜΜΕ…

Τα πιστεύουμε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης;

Όχι.

Πρόκειται πάλι για προπαγάνδα;

Ναι.

Υπέρ τίνος;

Yπέρ του χάους και της μετατροπής της Ελλάδας σε Ουκρανία…

Ti δείχνουν οι δημοσκοπήσεις;

Eμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις… Είναι πατριώτες, είναι δυνατοί και φυλάνε τον τόπο… Άρα επαναπαυθείτε…
Εμπιστοσύνη στην Eκκλησία… O Θεός κάνει τα πάντα… Άρα επαναπαυθείτε…
Εμπιστοσύνη στον Έλληνα πολίτη… Δηλαδή σκεφτόμαστε λογικά… Άρα επαναπαυθείτε…
Εμπιστοσύνη στα Πανεπιστήμια… Δηλαδή διαθέτουμε γνώσεις… Άρα επαναπαυθείτε…
Εμπιστοσύνη στην Αστυνομία… Δηλαδή έχουμε ασφάλεια… Άρα επαναπαυθείτε…
Εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη… Δηλαδή έχουμε κράτος Δικαίου…Άρα επαναπαυθείτε…

Ομως τα πράγματα είναι έτσι;

Όχι…
Οι ένοπλες δυνάμεις δεν φυλάνε τα σύνορα. Η χώρα είναι μπ@ρδέλο με ανοιχτά παράθυρα.
Η Εκκλησία δεν έχει σχέση με το Θεό…
Ο Έλληνας πολίτης είναι ανενημέρωτος και συνεπώς παίρνει λάθος αποφάσεις…
Τα Πανεπιστήμια υπάρχουν χομπίστες, που επι χρόνια δεν έχουν δώσει τίποτα στην Ελληνική Οικονομία. Δουλεύουν για άλλους. Είναι εκτός Τόπου και Χρόνου. Η έρευνα τους δεν έχει στόχο.
Η Αστυνομία είναι άλλες φορές γρήγορη και άλλες φορές αργή. Δεν ανταποκρίνεται στις περιστάσεις. Δεν έχει σαφή προσδιορισμό
Η Δικαιοσύνη συλλαμβάνει και μετά… απολύει.

Αν οι προβλέψεις σας για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων είναι πολύ κοντά με τα αναγραφόμενα, τότε να αλλάξετε τρόπο ενημέρωσης. Έχετε ιό…

Το διαδίκτυο προσφέρει γενικά πολύ καλύτερη ποιότητα ενημέρωσης απο τα βοθροκάναλα. Όμως πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και με αυτό, γιατί σε πολλά ιστολόγια έχουν παρεισφρύσει πράκτορες, πρακτοράκια και ρουφιάνοι του ΧΤΕΣ. Λεφτά υπάρχουν πάντα για τους φίλους και κολλητούς…

Στην Ιαπωνία, η ενημέρωση γίνεται περισσότερο μέσα απο το διαδίκτυο παρά απο τα ΜΜΕ, τις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες… Κάτι θα ξέρουν οι Ιάπωνες...

To σύστημα έχει ατελείωτα backups και δεν θέλει αντιπάλους μέσα στη στάνη… Αμ δε…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Μέγα έγκλημα»: Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για το ξεπούλημα της ΔΕΗ

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το ξεπούλημα της ΔΕΗ μέσω του νομοσχεδίου με το οποίο δημιουργεί την λεγόμενη «Μικρή Ιδιωτική Επιχείρηση Ηλεκτρισμού» στην οποία δίνει το 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ αλλά και των πελατών της - «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το εγκληματικό ξεπούλημα της ΔΕΗ» διαμηνύουν Θ. Πετράκος και Ε. Ουζουνίδου 

Σε διαβούλευση τέθηκε από χθές Δευτέρα 10 και ως τις 14 Μαρτίου το νομοσχέδιο για τη «μικρή» ΔΕΗ με τον τίτλο «Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρίας Ηλεκτρικής Ενέργειας». Όπως αναφέρει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου «οι διατάξεις του παρόντος νόμου αναφέρονται στη δημιουργία νέας καθετοποιημένης, ως προς τα στοιχεία ενεργητικού, ανθρώπινου δυναμικού και πελατειακής βάσεως, ανώνυμης εταιρείας ηλεκτρισμού, η οποία θα δραστηριοποιείται σε όλους τους κλάδους της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Η δημιουργία της συγκεκριμένης επιχείρησης συνάδει με το ευρωπαϊκό ζητούμενο για απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με όρους ελεύθερου ανταγωνισμού, ιδίως στο πλαίσιο του Τρίτου Ενεργειακού Πακέτου».

Η περιουσία της νέας εταιρίας θα δημιουργηθεί από την ΔΕΗ Α.Ε. με εισφορά στη νέα εταιρία ποσοστού που προσεγγίζει το 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ Α.Ε. και της πελατειακής της βάσεως. O συνδυασμός παραγωγικού μίγματος και πελατειακής βάσης της νέας εταιρίας θα απεικονίζει αναλογικώς κατά το ανωτέρω ποσοστό τον αντίστοιχο συνδυασμό παραγωγικού μίγματος και πελατειακής βάσης στην ΔΕΗ Α.Ε.

Στη νέα εταιρία εισφέρονται υπό τους όρους του παρόντος νόμου τα εξής στοιχεία του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ Α.Ε.:

(α) οι κάτωθι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο λιγνίτη:

(i) η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής ΑΗΣ Αμύνταιο Ι & ΙΙ, ισχύος 600MW

(ii) η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής ΑΗΣ Μελίτη Ι, ισχύoς 330MW

(β) άδεια ηλεκτροπαραγωγής για τον σταθμό παραγωγής Μελίτη ΙΙ, ισχύος 450 MW

(γ) τα πάσης φύσεως δικαιώματα ΔΕΗ Α.Ε επί των παρακάτω λιγνιτικών παραχωρήσεων, τα οποία με βάση τα διαθέσιμα αποθέματα εξασφαλίζουν παροχή καυσίμου για τη μακρόχρονη λειτουργία των παραπάνω λιγνιτικών μονάδων, ήτοι:

(i) του ορυχείου Αμυνταίου συμπεριλαμβανόμενου του ορυχείου Λακκιάς

(ii) του ορυχείου Κλειδιού

(iii) του ορυχείου Λόφων Μελίτης

(iv) των ορυχείων Κομνηνών Ι & ΙΙ

(v) του ορυχείου Βεύη

(δ) οι κάτωθι υδροηλεκτρικές μονάδες:

(i) η μονάδα παραγωγής ΥΗΣ Πλατανόβρυση, ισχύος 116 MW

(ii) η μονάδα παραγωγής ΥΗΣ Θησαυρού, ισχύος 384 MW

(iii) η μονάδα παραγωγής ΥΗΣ Άγρας, ισχύος 50 MW

(iv) η μονάδα παραγωγής ΥΗΣ Εδεσσαίος, ισχύος 19 MW

(v) η μονάδα παραγωγής ΥΗΣ Πουρνάρι Ι και ΙΙ, συνολικής ισχύος 334 MW

(ε) η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο ΑΗΣ Κομοτηνής, ισχύος 485 MW (αναλυτικά το νομοσχέδιο στην ιστοσελίδα του «Βήματος»).


Η κοινή δήλωση του Θανάση Πετράκου και της Ευγενίας Ουζουνίδου Υπευθύνων του τομέα Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ:

Η Συγκυβέρνηση της καταστροφής προχωράει στην πλήρη διάλυση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού. Πριν από λίγο έδωσε στην δημοσιότητα το νέο καταστροφικό νομοσχέδιό της με το οποίο δημιουργεί την λεγόμενη «Μικρή Ιδιωτική Επιχείρηση Ηλεκτρισμού» στην οποία δίνει το 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ αλλά και των πελατών της. Σε αυτή εντάσσει τις λιγνιτικές μονάδες του Αμυνταίου 1 και 2, τις μονάδες της Μελίτης 1 και 2. Τα ορυχεία του Αμυνταίου, της Λακκιάς, του Κλειδιού, της Μελίτης, των Κομνηνών 1 και 2 και της Βεύης. Επίσης τις Υδροηλεκτρικές μονάδες της Πλατανόβρυσης, του Θησαυρού, της Άγρας, του Εδεσσαίου και το Πουρνάρι 1 και 2. Επίσης και την μονάδα ηλεκτροπαραγωγής Φ.Α. του ΑΗΣ Κομοτηνής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό για να μη περάσει αυτό το εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα της Συγκυβέρνησης. 

Οι εντολοδόχοι της Τρόϊκα Σαμαράς και Βενιζέλος δεν έχουν κανένα δικαίωμα να διαλύσουν και να ξεπουλήσουν την στρατηγικότερη Δημόσια Επιχείρηση της χώρας. Η ΔΕΗ δημιουργήθηκε με τον ιδρώτα και το αίμα του Ελληνικού λαού και δεν θα επιτρέψουμε να την ξεπουλήσουν.

Όπως τονίσαμε και για τον άθλιο νόμο με τον οποίο θέλουν να ξεπουλήσουν τα Δίκτυα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε κανένα τετελεσμένο και αυτό ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο της ΔΕΗ, όλα τα Συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όλο τον Ελληνικό λαό να δημιουργήσει ένα πλατύ αγωνιστικό μέτωπο και να αποτρέψει αυτό ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.


 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

“Εμείς εξαφανίσαμε το αεροπλάνο σας”! - Το e-mail της Ταξιαρχίας των Κινέζων Μαρτύρων που έσπειρε τον πανικό στη Μαλαισία

- Το μήνυμα στάλθηκε σε δημοσιογράφους στην Κίνα
- Η οργάνωση κάνει λόγο για αντίποινα
- Αξιωματούχοι στη Μαλαισία πιστεύουν ότι πρόκειται για φάρσα
- Ο αποστολέας είναι αδύνατο να εντοπιστεί, όπως επισημαίνουν οι αρχές

Συναγερμός έχει σημάνει στη Μαλαισία, μετά το e-mail που έστειλε η Ταξιαρχία Κινέζων Μαρτύρων αναλαμβάνοντας την εξαφάνιση του Boeing 777 της Malaysian Airlines με τους 239 επιβαίνοντες.

Η οργάνωση έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα σε Κινέζους δημοσιογράφους, αναφέροντας ότι: "Σκοτώσατε ένας της φυλής, θα σκοτώσουμε 100 δικούς σας ως αντίποινα".

Ωστόσο, αξιωματούχοι στη Μαλαισία εμφανίζονται καχύποπτοι και θεωρούν ότι είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για φάρσα.

Στο e-mail δεν γίνεται πουθενά λόγος για το τι απέγινε το αεροπλάνο και σύμφωνα με τις αρχές στάλθηκε από μια ανώνυμη υπηρεσία Hushmail, με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστεί ο αποστολέας.

Οι αρχές της Μαλαισίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα επεκτείνουν τη ζώνη ερευνών, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί απολύτως τίποτα που να εξηγεί το πού και γιατί εξαφανίστηκε το αεροσκάφος. Όπως είπε ο Αζαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν, ο γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας, η ακτίνα των ερευνών θα διπλασιαστεί, φτάνοντας τα 100 ναυτικά μίλια από το όρος Ιγκάρι της Μαλαισίας, όπου θεάθηκε για τελευταία φορά το Μπόινγκ.

"Οι προσπάθειές μας για τον εντοπισμό του αεροπλάνου θα ενταθούν", είπε, προσθέτοντας ότι η μεγάλη πετρελαιοκηλίδα που είχε βρεθεί την Κυριακή στη θαλάσσια περιοχή της Πολιτείας Κελαντάν, σε απόσταση 180 χιλιομέτρων από τα ανατολικά παράλια της Μαλαισίας, διαπιστώθηκε ότι δεν προήλθε από το Μπόινγκ.

"Τα καύσιμα αυτά δεν χρησιμοποιούνται από αεροπλάνα αλλά από πλοία", διευκρίνισε από την πλευρά της η εκπρόσωπος του λιμενικού σώματος Φαρίντα Σουίμπ.

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πανδημοσιοϋπαλληλικές κινητοποιήσεις: 24ωρη απεργία στις 12 Μάρτη - 48ωρη στις 19 και 20 Μάρτη


H E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε έκτακτη συνεδρίασή της επανεκτίμησε τις τελευταίες εξελίξεις και αποφάσισε την τροποποίηση της προηγούμενης απόφασής της σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο Δημόσιο Τομέα.
Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

1. 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο Δημόσιο την Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014, ενάντια στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο «Διοικητικές Απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα – Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α 161) και λοιπές ρυθμίσεις», που συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής. Το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, την άμεση απόλυση ή τη διαθεσιμότητα κι άλλων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την καθιέρωση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργίας δεξαμενών νέων διαθεσιμοτήτων μέσω της εφαρμογής νέου συστήματος «αξιολόγησης» και της καθιέρωσης υποχρεωτικής ποσόστωσης. 
2. 48ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση Την Τετάρτη, 19 Μαρτίου και Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014, εν όψει των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο. 
Στις 12 και στις 19 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν Απεργιακά Συλλαλητήρια στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 π.μ., με πορεία προς τη Βουλή και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι
1. Αμέσως μετά τις εν λόγω απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014, θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με σκοπό την εκτίμηση και περαιτέρω κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ενάντια στις απολύσεις και τη διάλυση του Δημοσίου Τομέα.
2. Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο πλαίσιο της προσπάθειας για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των συναδέλφων, αλλά και ευρύτερα της Κοινωνίας, για την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται, από την Κυβέρνηση και την Τρόικα, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι Δημόσιες Υπηρεσίες και τα Κοινωνικά Αγαθά, θα δώσει Συνέντευξη Τύπου, τη Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014, στις 13:00.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Καλούμε κάθε Ομοσπονδία του Δημοσίου, κάθε Πρωτοβάθμιο Σύλλογο ή Σωματείο, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, να πάρουν στα χέρια τους το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ – ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που αποφάσισε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για το επόμενο διάστημα, για να δημιουργήσουμε τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση και δυναμική του αγώνα μας.
 
Καλούμε κάθε Νομαρχιακό μας Τμήμα στην Περιφέρεια να προετοιμάσει και να πραγματοποιήσει ανάλογα Συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας στο πλαίσιο της 24ωρης και της 48ωρης Απεργιακής Κινητοποίησης
 
Καλούμε τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις του Ιδιωτικού Τομέα, τους Επαγγελματικούς και Κοινωνικούς Φορείς να δημιουργήσουμε ένα κοινό απεργιακό και αγωνιστικό μέτωπο απέναντι σε μία πολιτική που μας πλήττει όλους.
 
Καλούμε κάθε εργαζόμενη, εργαζόμενο, του Δημοσίου ή του Ιδιωτικού Τομέα, ελεύθερο επαγγελματία, μικρομεσαίο, άνεργο, συνταξιούχο, νέο και νέα να στηρίξει τις απεργιακές κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος.
ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ

ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΛΗΤΤΕΙ ΟΛΟΥΣ

ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
Η αφίσα της ΟΛΜΕ:
 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!