EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Έκραξαν Γεωργιάδη και Σπηλιωτόπουλο στο Μέγαρο - Δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν πλέον οι μνημονιόδουλοι

Με αφορμή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής από την Σύλλογο Βαρέως Καρδιοπνευμονοπαθών Ασθενών, ήταν να τιμηθεί μεταξύ άλλων η κυρία Ιωάννα Λεβάντη, η οποία είναι και η πρώτη γυναίκα στην όποια πραγματοποιήθηκε μεταμόσχευση καρδιάς πριν 25 χρονιά.
Την τιμητική πλακέτα κλήθηκε να απονέμει ο υπουργός Υγείας. Όταν ακούστηκε το όνομα του Άδωνι Γεωργιάδη άρχισε ένα έντονο «μουρμουρητό» σε όλη την αίθουσα και πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν «τι θέλει αυτός εδώ, να πάει να φύγει». Ο κατά τα άλλα "λαλίστατος" υπουργός Υγείας αυτήν την φορά δεν είπε κουβέντα.
Αμέσως μετά κλήθηκε για έναν σύντομο χαιρετισμό ο υποψήφιος Δήμαρχος της Αθήνας, Βουλευτής της ΝΔ, Άρη Σπηλιωτόπουλος. Εδώ έγινε κυριολεκτικά έλα να δεις. «Τι θες εσύ εδώ, τι δουλειά έχεις εσύ εδώ, εμείς δεν σε φωνάξαμε , πάρε δρόμο». Μάλιστα κάποιοι εκ των παραβρισκόμενων αποχώρησαν εκφράζοντας έτσι την δυσαρέσκεια τους.
Από τους πιο ψύχραιμους τις βραδιάς, ο μαέστρος Μ. Οικονόμου που πήρε μικρόφωνο και είπε: «ας τα αφήσουμε όλα αυτά, η βραδιά είναι για έναν καλό σκοπό, ήρθαμε να απολαύσουμε την μουσική. Η μουσική είναι το μόσχευμα μας». Αμέσως μετά το πρόγραμμα περιελάμβανε Άριες, Βαλς και Πόλκες, και έργα βασισμένα σε χορευτικούς ρυθμούς της εποχής του Ευρωπαϊκού ρομαντισμού, με επίκεντρο την Βιεννέζικη μουσική του Strauss, αλλά και μουσικές των Tchaikovsky, Puccini, Verdi, Bizet και Chopin.
 
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

“Γιατί είναι συνηθισμένο κάποιοι να εκλέγονται και παράλληλα να επωφελούνται επιχειρηματικά”


Με φιλική διάθεση, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν καλές ανεμογεννήτριες. Όσο για τις επιχειρήσεις ανακύκλωσης ,όπως και κάποια στελέχη των πρασίνων (και τους πολιτικούς στο σύνολο τους ), οφείλω να είμαι επιφυλακτικός :

1. Προς την συνομοταξία αυτών που επαγγελματικοποιούν τη υποτιθέμενη ιδεολογία τους .

2. Σε πιθανές προσπάθειες αυτό αναγόρευσης σωτήρων του περιβάλλοντος και χειρισμού της ευαισθησίας μας, ως όχημα επέκτασης της επιχειρηματικής ενασχόλησης.

3. Όταν γνωρίζω ότι τέως πράσινος ευρωβουλευτής εγκατέλειψε το κόμμα του και γιατί μπήκε υποψήφιος ο συμπαθής Πισσίας , που μεταξύ άλλων
δήλωσε: «πολιτική οικολογία δεν είναι ο επαγγελματικός περιβαλλοντισμός, ούτε η περιπλάνηση σε λομπίστικα περιβάλλοντα». Ο συγκεκριμένος κατηγορήθηκε από τους καθώς πρέπει πράσινους συναδέλφους του, ως ιδεολογικός τρομοκράτης…, αναρχο-αυτόνομος κλπ.  Ο άνθρωπος τους χάλασε τη μπίζνα κατηγορώντας τα αιολικά και όλο το προηγούμενο στήσιμο τους.

4. Γιατί είναι συνηθισμένο κάποιοι να εκλέγονται και παράλληλα να επωφελούνται επιχειρηματικά.

5. Διαπιστώνοντας αν είναι επικοινωνιακό τέχνασμα ,με πολλούς στόχους .Προώθηση της ιδέας, αναζήτηση συμμάχων, εντοπισμός αντιπάλων και προσαρμογή στρατηγικής .

6. Γιατί ηθελημένα αγνοούν το εδαφολογικό κομμάτι. Δηλαδή ότι τα νησιά μας είναι χαρακτηρισμένα ως μέγιστου κινδύνου ερημοποίησης και τα αιολικά επιτείνουν δραματικά τη διάβρωση .

7. Επειδή οι κατ ’όνομα επίσημοι «οικολόγοι», δέχονται αυτό τον εξαιρετικά ρυπογόνο κύκλο ζωής, τα φυτεμένα μπετά και όλες τις παράπλευρες συνέπειες στα ευαίσθητα οικοσυστήματα.

8.Πρόκειται για μια ιδιαίτερη αντίφαση και ουσιαστική αυτοαναίρεση τους. Με την αποδοχή των ΒΑΠΕ, τάσσονται υπέρ αυτής της εξοντωτικής, μονόπλευρης οικονομικής ανάπτυξης που ωφελεί αποκλειστικά κάποιους μεγαλοβιομήχανους και περιφρονούν τον απλό κόσμο, το μέτρο και την ισορροπία. Δέχονται μια τεχνολογία που είναι πολλαπλώς αδιέξοδη και εντέλει όχι καλύτερη αυτής που στηρίζεται στα ορυκτά καύσιμα.

9. Τέλος επειδή από την εποχή των διαττόντων «Οικολόγων εναλλακτικών» ,έχουμε δεί πολλούς διάσημους “επαγγελματίες”οικολόγους .Άλλοτε ως επικεφαλής γιγαντιαίων, αμφιλεγόμενων οικολογικών οργανώσεων, μετά ως υφυπουργούς και πλέον πλασιέ/ μεσίτες εταιρειών.

10. Δεν έχω 10.

Για να μην υπάρξει παρανόηση, είναι διαφορετική η επίκληση της ισορροπίας, ωριμότητας ή ενός υγιούς συμβιβασμού, σαν αποτέλεσμα γνώσης και εμπειρίας και άλλο το ξεπούλημα και η εξαργύρωση των όποιων πιστεύω . Αν και ακούμε διάφορα, επιθυμώ να υπάρχει φορέας ανακύκλωσης και δεν με ενοχλεί η μορφή του, εφόσον είναι σύννομη, σέβεται τα εργασιακά δικαιώματα κλπ.

Από την αυριανή (σημερινή) συνάντηση θα περίμενα την κατηγορηματική αντίθεση στο έργο και να ακούσουμε πως θα αναπτύξουν το σχέδιο τους .Όταν φέρουν πρόταση για δικό τους έργο, βλέπουμε τότε . Πάντως χρειάζεται εγρήγορση, γιατί με τις παλαιότερες διανοίξεις των highways στο Στενό Άνδρου – Τήνου απεδείχθη ότι προ ετοίμαζαν, το έδαφος. Από άποψη τακτικής αλλά και ουσίας, προσωπικά δεν κλείνω εντελώς την πόρτα των μικρότερων, δήθεν πιο ταιριαστών ,απομακρυσμένων και λοιπών παρεμφερών έργων. Τα συζητώ στην ώρα τους και αγωνίζομαι ενάντια στο τερατώδες .

ΓΣ

Αυτή ήταν επιστολή του ΓΣ. Οι εικόνες είναι δικές μου. Εγώ θα ήμουν (και θα γίνω) πολύ λιγότερο ευγενής, γιατί παρακολουθώ το θέμα με τα αιολικά, από το 2005 ή 2006, και θεωρώ πλέον ότι αιολικά, ανακλυκλώσεις, ψευτοοικολογίες κλπ, είναι όλα μέρος της Πράσινης Απάτης. Απάτη επειδή μερικοί επιτήδειοι κοροϊδεύουν αφελείς για προσωπική τους αρπαχτή. Νόμιμη, θα μου πείτε, η αρπαχτή. Ναι, νόμιμη, αλλά όχι όταν την προωθεί μέλος της Αυτοδιοίκησης που δήθεν το κάνει για το καλό μας και δεν το έχει πει σε κανέναν. Για την τσέπη του το κάνει, και μάλλον χρησιμοποιεί την καρέκλα του για αυτό. Είναι νόμιμο αυτό; Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να το μάθουμε…

Όσο για τα αιολικά… Μικρά ή μεγάλα, Δημοτικά ή Βιομηχανικά, Ιδιωτικά ή συνεταιριστικά, είναι ΑΠΑΤΗ. Ενεργειακή απάτη, περιβαλλοντική απάτη και οικονομική απάτη. Δεν εξοικονομούν καύσιμα, δεν μπορούν να ηλεκτροδοτήσουν δίκτυο, δεν μειώνουν κανένα ρύπο από καμία συμβατική μονάδα, σίγουρα δεν υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες, υπάρχουν ΜΟΝΟ για τις επιδοτήσεις (βασικά πληρώνονται χωρίς να προσφέρουν κάτι χρήσιμο), ακριβαίνουν το ρεύμα για όλους, οδηγούν τον καταναλωτή σε ενεργειακή φτώχεια, ενοχλούν την βιομηχανία — και αυτοί οι ισχυρισμοί είναι πρωτοσέλιδα στα ξένα ΜΜΕ. Και σιγά σιγά και στα δικά μας.


πηγη

 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γα ... το Ναζισμό σας!

Γερμανοναζιστές, τσόγλανοι, προδότες με ταυτότητα, εγκληματίες ανθρώπων και συνειδήσεων. Δεν πάει άλλο να κρατάμε εμείς τα λόγια μας όταν τέτοιου είδους καθάρματα έχουν τη νομιμότητα να κάνουν κολιγιές με τύπους όπως ο ναζιστής Σoυλτs. Εμείς να δεχόμαστε όλες τις συνέπειες αυτής της Κατοχής, εμείς να σφαγιαζόμαστε άνανδρα, εμείς να τα χάνουμε όλα και από πάνω πρέπει να μην κρίνουμε τον Κουρέλη, Λοβέρδο, Ελιές, Σημίτη, Βενιζέλο και όλα των καθίκια που απαρτίζουν την κομματική τους μερίδα όταν ναζιστοπροσκυνούν τον εθνικοσοσιαλιστή ναζιστή Γερμαναρά Σουλτς.

Φτου κακά στην γλώσσα μου, σοβαροφανή Ελληνάρα μου, διότι ακούγονται άσχημα οι
χαρακτηρισμοί σε όλη την τσογλαναρία που γερμανοπροσκυνάει αλλά πρέπει να είναι ευτυχισμένα όλα αυτά τα σαπάκια διότι το μοναδικό μέσο αντίστασης είναι η γλώσσα μας. Οποιαδήποτε άλλη φυσική και δικαιολογημένη αντίσταση είναι από τους δικούς ΤΟΥΣ νόμους προχαρακτηρισμένη ως χτύπημα κατά της δημοκρατίας ΤΟΥΣ.

Ακούγεται άσχημα και μπορεί να τιμωρείται κιόλας η ελληνικότατη έκφραση “Μ@λάκας” όταν αναφέρεσαι σε αυτά τα καθάρματα, αλλά το ότι αυτοί σε θεωρούν μ@λάκα σκοτώνοντάς σε είναι νόμιμο άρα ηθικό.

“Όποιος με στηρίζει ας πάρει μέρος στην Ελιά γιατί είναι καλό να ενωθούν οι δυνάμεις της Αριστεράς ”, είπε ο ναζιστής Σoυλτs ετοιμάζοντας την λίστα ονομάτων για όσους δεν τον στηρίζουν.

Στέρεψαν οι ελληνικές λέξεις για να του απαντήσεις. Μόνο μία μένει: “ΕΙΣΑΙ Μ@Λ@ΚΑΣ”. Αριστεροί και Σουλτς αγκαλιά κι αυτοί για να σε σώσουν.

Άραγε ποιος τελικά είναι ο μ@λάκας; Φτιάχνουν το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, σας προτρέπει να τούς ακολουθήσετε. Τουλάχιστον ο Χίτλερ με το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα έταζε και δουλειές.

Είναι δύσκολο να γίνεις Χίτλερ στην θέση του Χίτλερ αλλά καλά το πάει το γράμμα το παλικάρι Σουλτς. Από τον Εθνικοσοσιαλισμό στον Ευρωσοσιαλισμό, να χαρούν και οι Συριζαίοι (οι δήθεν αντίπαλοι του Σουλτς) διότι τα σύνορα καταργούνται και το γεωσύστημα που αποκαλείται Ελλάδα θα προσαρτιστεί αμέσως στην Ομοσπονδία της Νεοναζιστικής Ευρώπης.

Ως παλαμακιστής των ανωτέρων σουργέλων δεν μπορεί να μην είμαι μ@λάκας ακούγοντας το ναζιστικό γερμανικό δικαστήριο ότι το ελληνικό δημόσιο πρέπει να αποζημιώσει τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης για την καταναγκαστική εργασία τους, με το αιτιολογικό ότι τα καταναγκαστικά έργα που πέθαιναν Θεσσαλονικιούς Εβραίους έγιναν στην Ελλάδα και όχι στην Γερμανία. Έμεινε έργο πίσω ναζιστικό που το εκμεταλλεύτηκαν οι Έλληνες όταν αποχώρισαν οι Ναζιστές από την χώρα.

Ναι, είμαι μ@λάκας και μάλιστα χοντρομ@λάκας γιατί μεθαύριο που θα ζητήσουν οι Γερμανοί αποζημιώσεις για τα σαμποτάζ των Ελλήνων ανταρτών κατά την διάρκεια της πρώτης Κατοχής, πάλι θα τρέχω ως μ@λάκας να παλαμακίζω τον Σoυλτs και την “ελληνική” ναζιστοπαρέα του. Γιατί αποζημιώσεις θα δοθούν αλλά όχι από την Γερμανία προς την Ελλάδα αλλά το αντίστροφο. Να μην ξεχνάμε ότι την ζημιά που έπαθαν οι Γερμανοί από το αντάρτικο στην Ελλάδα ακόμα το φυσάνε και δεν κρυώνει.

Πήγες και ανατίναξες την Γέφυρα του Γοργοπόταμου προξενώντας στον γερμανικό στρατό ζημιές εκατομμυρίων μάρκων; Ανατίναξες το κτίριο της ΕΣΠΟ; Έκανες κι άλλες αντιναζιστικές πράξεις; Τι πήγες κι έκανες ρε Έλληνα; Ποιος θα τα πληρώσει αυτά; Θυμηθείτε το, οι Έλληνες του σήμερα.

Εκτός κι αν γραφτείτε στην Ελιά του Σουλτς και ως καλοί ναζιστοϋποτακτικοί θα σας εξαιρέσουν τα αφεντικά σας από τον λογαριασμό.

Ποιες συγνώμες της Γερμανίας και μ@λακίες; Δεν πέρασαν δύο μήνες που ο ίδιος ο Σoυλτs σε ελληνικό έδαφος καταχειροκροτούμενος από ναζιστοπροδότες έπαιρνε τα χάκια του με την συμφορά των Ελλήνων λέγοντας ότι όπως έκαναν οι δικοί του γονείς θυσίες ως θύτες θηριωδιών πρέπει να κάνουν και οι Έλληνες ως θύματα της νέας θηριωδίας. (πατήστε εδώ)

Να τα ξεχάσουμε όλα και να πάμε παρακάτω; Πολύ θα θέλαμε αλλά η Γερμανική Δικαιοσύνη δεν ξεχνάει και το απέδειξε με την απόφασή της για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης. Δεν ξεχνάνε ποτέ και τίποτε και αυτό που ξεκίνησαν με τον Α' παγκόσμιο Πόλεμο θα το κάνουν κι ας έχουν θύματα Έλληνες, εκτός από αυτούς που θα γραφούν σε λίστες Σουλτς, Τσίπρα και κάθε ευρωναζιστή. Όσους δεν τους προσκυνήσουν θα τους λιώσουν μέχρι τον τελευταίο. Δεν αλλάζει το κύτταρο του ναζιστή και του γερμανοτσολιά ό,τι χρώμα σημαίας και αν κουβαλάνε.

Μπορεί να μάς έμεινε μοναδικό όπλο η γλώσσα αλλά δεν ισχύει το παλιό “η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει”. Οι λίγοι που ακόμη την χρησιμοποιούν ως πρέπει θα την χάσουν “νόμιμα και ηθικά” και οι πολλοί που την χρησιμοποιούν για να γλύφουν ναζιστομ@λάκες θα έχουν την τύχη που έχει κάθε γλυφτρόνι προδότης. Κι αν δεν καταλαβαίνουν το υπονοούμενο ας ανατρέξουν στις απώλειες του γενεαλογικού τους δέντρου.-

Στον τοίχο με τον Γιάννη Λαζάρου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ "ΑΥΛΗ" ΟΙ ΚΗΠΟΥΡΟΙ

Η άρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να παραστεί στην ιδρυτική συνάθροιση της «Ελιάς» δεν θεωρείται απλώς ως μια αποχή διαμαρτυρίας αλλά ως ξεκάθαρη δήλωση της πρόθεσής του να ιδρύσει δικό του κόμμα.

Τι σημασία έχει εάν η δημοφιλία του κυμαίνεται στον πάτο κι ο ίδιος έπεσε από το κίνημα των Αγανακτισμένων (τα άλλα, ότι τον έριξαν οι ξένοι σε συνεργασία με τους βενιζελικούς βουλευτές, είναι όντως πραγματικά, αλλά ήταν απλώς η συνέπεια της αλλοπρόσαλλης πολιτικής του), ο Γιώργος Παπανδρέου ζει στο δικό του αυλικό μικρόκοσμο και «ονειρεύεται» ότι όχι μόνο διαθέτει ακόμα κάποιο λαϊκό έρεισμα, αλλά και ότι μπορεί να φτιάξει και κόμμα.

Πράγματι, σε αυτή την κατεύθυνση φαίνεται ότι δουλεύουν τα στελέχη της Αριστερής Πρωτοβουλίας, τα οποία αν και αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ, δεν συνεργάζονται με τις άλλες αριστερές σοσιαλιστικές πολιτικές δυνάμεις που έχουν φύγει από το Κίνημα, αλλά κρατούν στάση αναμονής και απόστασης, σαν κάτι ή κάποιον να περιμένουν. Κι αυτό το κάτι ή αυτός που περιμένουν, μάλλον είναι ο Γιωργάκης, εκτίμηση που κυκλοφορεί ευρέως στους κύκλους της μη ενταγμένης στον ΣΥΡΙΖΑ σοσιαλιστικής αριστεράς.

Ο Γιώργος Παπανδρέου προσπαθεί ματαίως από την ημέρα της… εκθρόνισής του να βρει ρόλο. Βλέποντας, λοιπόν, ότι το παλιό ανδρεοπαπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ είναι πολυδιασπασμένο, με το μεγαλύτερο εκλογικό του κομμάτι να ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ (δίχως όμως να προσχωρεί) και τους πιο σκληρούς να έχουν ιδρύσει δικά τους κόμματα, όπως η Δραχμή, το Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα και η Σοσιαλιστική Προοπτική, ο Γιώργος νομίζει ότι μπορεί να πείσει όλα αυτά τα σκόρπια στελέχη να ενωθούν υπό το… σκήπτρο του, μιας και ο ίδιος δεν διαθέτει ούτε οργάνωση, ούτε μεσαία στελέχη, παρά μια παρέα «κηπουρών», τους ίδιους που μας κατέστρεψαν την περίοδο 2009 – 2011.

Σκοπεύει να εμφανιστεί μετανιωμένος και ότι έχει πάρει το μάθημά του, ότι τώρα ξέρει και ότι είναι αποφασισμένος να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Από τη θέση του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που ακόμα κατέχει μιας και δεν τη θέλει κανείς άλλος, θα αρχίσει πάλι να μιλά για πατρίδα και σοσιαλισμό, ό,τι έλεγε και πριν τις εκλογές του 2009, τότε που ο δημοκρατικός ελληνικός λαός παραπλανήθηκε θεωρώντας ότι ο «Γιωργάκης» είχε γίνει Γιώργος και μάλιστα του πατέρα του παιδί, και με αυτόν, τον ίδιο σχεδιασμό εξαπάτησης, θα επιχειρήσει να πολιτευτεί.

Εξάλλου έχει ένα επιχείρημα, σε όλα αυτά που θέλει να κάνει: εάν επέστρεψε ο Σημίτης, εγώ γιατί όχι; Πράγματι, ο Κώστας Σημίτης επέστρεψε με την «Ελιά», αλλά κανείς δεν ξέρει πώς θα… φύγει. Και ο Σημίτης ποντάρει στο ότι λείπει καιρό και θέλει να νομίζει ότι τα έργα και οι ημέρες του έχουν ξεχαστεί, ενώ ο Γιώργος είναι ολοζώντανος στις μνήμες όλων μας, ειδικά όσων έφυγαν αιμόφυρτοι από τις πλατείες των Αγανακτισμένων, όσων γνώρισαν τη φασιστική βία των ΜΑΤ του Χρήστου Παπουτσή (κι αυτός αριστερός δήλωνε), όσων εξαθλιώθηκαν από την οικονομική πολιτική του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε την ευκαιρία του το 2009 να οικοδομήσει μια άλλη Ελλάδα. Μόνος του κατάφερε να είναι καταραμένος στα στόματα του ελληνικού λαού, είναι αργά πια για δάκρυα και συγνώμες, ας κάτσει σπίτι του να κάνει πιλάτες κι ας αφήσει την πατρίδα στην ησυχία της. Στην τελική ανάλυση τη χάρη της μανούλας του την έκανε, τον είδε πρωθυπουργό, τέλος…

tribune.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Αρχίζει το δούλεμα ! Ετοιμάζεται μπαράζ θετικών ειδήσεων με διπλό στόχο

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι αλλάξει προς όφελος της την συνολική εικόνα σε επίπεδο... ποσοστών, ως προς την πρόθεση ψήφου, ενόψει του κρίσιμου Μαΐου.

Ένα μπαράζ θετικών ειδήσεων, για το αμέσως προσεχές διάστημα, προετοιμάζει η κυβέρνηση υπό την υψηλή και άμεση εποπτεία του Μεγάρου Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχέδιο αυτό εντάσσονται μεταξύ άλλων, η οριστικοποίηση του πλεονάσματος για το 2013, η διανομή του κοινωνικού μερίσματος από το 70% των πόρων του, η έστω και οριακή, αλλά σημειολογική, υποχώρηση της ανεργίας κατά μερικά κλάσματα, η θετική πορεία του ισοζυγίου καθώς και μια σειρά άλλων δεικτών, οι οποίοι μέχρι πρότινος βάδιζαν από το κακό στο χειρότερο.

Κατ' αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση ελπίζει ότι αλλάξει προς όφελος της την συνολική εικόνα σε επίπεδο... ποσοστών, ως προς την πρόθεση ψήφου, ενόψει του κρίσιμου Μαΐου και παράλληλα να «κρύψει» πίσω από αυτές τις θετικές ειδήσεις και κάποιες άλλες, που ενδεχομένως, πριν λίγο καιρό, δε θα μπορούσαν ούτε να διατυπωθούν.

Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η αλλαγή του καταστατικού λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να προωθήσει την πώληση της Eurobank.

Στο οικονομικό επιτελείο θεωρούν ότι αν προηγηθεί ένα μπαράζ θετικών ειδήσεων, τότε θα είναι ενδεχομένως εύκολο να περάσει ακόμα και αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία. Αρκεί βεβαίως να εξακολουθήσουν να υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για την Eurobank έως τότε.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το ΠΑΣΟΚ σε κρίση ηγεσίας και ταυτότητας

Αν σε αυτές τις ραγδαίες εξελίξεις προστεθεί το γεγονός ότι το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη δείχνει να διεμβολίζει τους ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς και ο Φώτης Κουβέλης αρνήθηκε για ακόμη μια φορά να συμμετάσχει στο εγχείρημα της «Ελιάς», γίνεται σαφές ότι οι προσεχείς ευρωεκλογές είναι το σημείο μηδέν για το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Γιώργος δεν πήγε στην «Ελιά»

Την πλάτη του στο ΠΑΣΟΚ και την «Ελιά» γύρισε ο Γιώργος Παπανδρέου με την απόφασή του να μποϊκοτάρει τη συνδιάσκεψη της Ελιάς, σηματοδοτώντας την οριστική ρήξη με το κόμμα.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ενημερώνοντας για την απόφασή του να διαχωρίσει τη θέση του από την Ελιά, κατηγόρησε τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι χρησιμοποιεί μηχανισμούς, ομάδες και παρέες που είναι έξω από την κοινωνία των πολιτών για να διατηρήσει θέσεις και αξιώματα.
Σύμφωνα με κύκλους της Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Βενιζέλος στην τηλεφωνική συνομιλία του την Παρασκευή το βράδυ με τον κ. Παπανδρέου, του είπε πως η επιτυχία της κυβέρνησης θα εξελιχθεί προς όφελός του, αφού θα δικαιωθεί για τις επιλογές του. «Με αυτά που κάνει θέτει σε κίνδυνο την κυβερνητική συνοχή» σχολίασε ο κ. Βενιζέλος στους συνεργάτες του, εμφανώς αποκαρδιωμένος από την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου και το σαμποτάρισμα του εγχειρήματος της «Ελιάς».

Νέο κόμμα ο Γιώργος;

Μετά τη ρήξη κορυφής το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται σε τροχιά διάσπασης και μαίνονται τα σενάρια που θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό να προχωρά στην ίδρυση νέου κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου προσβλέπει είτε σε διεκδίκηση του υπάρχοντος ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές, αν το αποτέλεσμα είναι οδυνηρό για τη Χαριλάου Τρικούπη (αν, δηλαδή, η «Ελιά» δεν εκλέξει δυο ευρωβουλευτές ή πέσει κάτω και από το 8%), είτε σε ίδρυση νέου κόμματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν προτίθεται έως τις ευρωεκλογές να αμφισβητήσει την κυβέρνηση και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Δείχνει ωστόσο αποφασισμένος να παρεμβαίνει σε κρίσιμα θέματα, όπως ο διορισμός του Γιάννη Παπαθανασίου στα ΕΛΠΕ, τον οποίο καταδίκασε, ενώ δεν αποκλείεται να αμφισβητήσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τις τράπεζες, αν κρίνει ότι το νομοσχέδιο δεν είναι ευνοϊκό για το δημόσιο.

Στην εκκίνηση οι «δελφίνοι»

Επιπλέον, άρχισε ήδη στη Χαριλάου Τρικούπη η «μάχη της επόμενης ημέρας». Με σημερινή παρέμβασή του στην εφημερίδα τα Νέα ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης αμφισβητεί ανοιχτά την δυνατότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου να διατηρήσει βιώσιμο το ΠΑΣΟΚ. Σε άρθρο του κάνει λόγο για ένα ΠΑΣΟΚ «αμετανόητα αρχηγικό, αυτάρεσκα διδακτικό, στην πράξη άτολμο, ηττημένο πριν καν αρχίσει ο πόλεμος» και αφήνει να εννοηθεί ότι θα κινηθεί πολιτικά μετά τις ευρωεκλογές για την ανασυγκρότηση της «Προοδευτικής Αριστεράς», όπως την αποκαλεί.

Ταυτόχρονα, είναι σαφές πως το «ναυάγιο» των «58» επέφερε καίριο χτύπημα στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που επιχείρησε να εμφανιστεί ως ο κύριος φορέας ανασύνθεσης της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, και ένα αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές θα βαρύνει πλέον αποκλειστικά τον Ευάγγελο Βενζιέλο.

Στο τοπίο αυτό, μήνυμα μέσω της απουσίας της από την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου το Σάββατο έδωσε, πέραν των «παπανδρεϊκών» βουλευτών, και η Φώφη Γεννηματά που είναι σαφές πως θα επιχειρήσει να διεκδικήσει την ηγεσία την επομένη μέρα.

Διεμβολίζει το Ποτάμι

Το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, επίσης, δείχνει να διεμβολίζει τον χώρο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ και σχετικά τη ΔΗΜΑΡ.

Ένα μεγάλο κομμάτι των «58», επίσης, δείχνει να βλέπει με θετικό μάτι τον Σταύρο Θεοδωράκη, γεγονός που αποτελεί επιπλέον πρόβλημα του χώρου.

Ο «τρίτος πόλος» του Φώτη Κουβέλη

Τα προβλήματα της Χαριλάου Τρικούπη γίνονται ακόμα μεγαλύτερα από τον «τρίτο πόλο» που ιδρύει ο Φώτης Κουβέλης με σειρά στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, όπως οι Χάρης Καστανίδης, Πάνος Μπεγλίτης, Μαριλένα Κοππά, Στέφανος Μανίκας κ.α.

Οι πληροφορίες επιμένουν, μάλιστα, πως υπάρχει και υπόγειο ρεύμα μεταξύ μερίδας «παπανδρεϊκών» και της «ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία», όπως λέγεται το συμμαχικό σχήμα του Φώτη Κουβέλη. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ συναντήθηκε το βράδυ της Κυριακής με τον σοσιαλιστή πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς αλλά δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με την «Ελιά».

«Είναι καλό και το υποστηρίζω οι διάφορες αριστερές κινήσεις στη χώρα να ενωθούν, ώστε να εκλεγούν μέλη του ευρωκοινοβουλίου» τόνισε ο κ. Σουλτς, ενώ σε επισήμανση δημοσιογράφου ότι «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να διαφωνεί με την υποστήριξη που σας παρέχει η ΔΗΜΑΡ», ανέφερε:

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι συναντιέμαι με τον κ. Κουβέλη. Δεν μπορώ ωστόσο να μπω στα εσωτερικά των αριστερών κινήσεων, δεν είναι αυτός ο ρόλος μου».

«Ελια» σε ναυάγιο

Απογοητευτική κρίνεται η διήμερη συνδιάσκεψη της Ελιάς, η οποία έβαλε ουσιαστικά ταφόπλακα στην ονομασία ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστικό πλέον της επίσημης πια «διάσπασης» του ΠΑΣΟΚ είναι ότι από την εναρκτήρια συνδιάσκεψη της «Ελιάς» απουσίαζαν εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου οι «παπανδρεϊκοί» Φίλιππος Σαχινίδης και Θάνος Μωραΐτης, Γιώργος Πεταλωτής, Παύλος Γερουλάνος, Κώστας Τριαντάφυλλος.

Απόντες επίσης ήταν ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τον Θόδωρο Πάγκαλο και τον Δημήτρη Ρέππα ως τον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ενώ η Ντίνα Λάζαρη, χρόνια στην πρώτη γραμμή του ΠΑΣΟΚ χωρίς να έχει την ιδιότητα του «κορυφαίου στελέχους» έγραψε στο facebook:
«Με ρωτάνε αν θα πάω στη ''Συνδιάσκεψη''. Ασφαλώς ΟΧΙ! Πέρασε ο καιρός που μπορούσαμε να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε. Οι τακτικισμοί, τα αδειάσματα, οι ευκαιριακές συμφωνίες στρατηγών χωρίς στρατούς, το μπαλαμούτι, τα στημένα photo opportunities, η προσχηματική ενότητα, οι μαϊμουδιές, οι παράγκες και τα παραπήγματα οδηγούν στην εξαΰλωση. Δε με εκφράζουν και με βρίσκουν κάθετα αντίθετη. Θλίβομαι...»


ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένας στους τέσσερις Έλληνες χρωστάει στην εφορία

Ζητούν χρήματα που δεν υπάρχουν. Πάνω από 60 δις τα χρέη 2,7 εκατομμυρίων πολιτών - Δεν οδηγεί πουθενά η σκληρή φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης.

«Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος». Μέσα στα τελευταία τρία χρόνια της κρίσης η κατάσταση με τους φόρους και τις περικοπές έχει επιδεινωθεί σε τραγικό σημείο αφού ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού αδυνατεί να αντεπεξέλθει σε αυτά που ζητάει η εφορία.

Τα χρέη που είχαν συσσωρεύσει 1,274 εκατομμύρια Έλληνες στην εφορία μέχρι και το τέλος του 2012 ανέρχονταν στα 52,5 δισ. ευρώ.

Μέσα στο διάστημα Ιανουαρίου 2013-Ιανουαρίου 2014, ήρθαν να προστεθούν επιπλέον 10,098 δισ. ευρώ τα οποία χρωστούν 2,653 εκατομμύρια άνθρωποι. Δηλαδή, περίπου ο ένας στους τέσσερις Έλληνες χρωστάει στην εφορία. Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών δείχνουν ότι αυτή η πολιτική της φορολογικής αφαίμαξης, πολύ απλά, δεν οδηγεί πουθενά αφού το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού φορολογείται για εισοδήματα που δεν υπάρχουν πλέον.

Η λογιστική που ακολουθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι τουλάχιστον αδιέξοδοι αφού εμφανίζει ως έσοδα στις εκθέσεις των προϋπολογισμών φόρους που βάζει στους πολίτες και τους οποίους αδυνατεί να μαζέψει.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Εσόδων, μέσω των ρυθμίσεων, η εφορία κατάφερε να συγκεντρώσει 304,7 εκατ. ευρώ. Το ύψος των οφειλών που είχαν ενταχθεί σε ρύθμιση στο τέλος Ιανουαρίου ανέρχονταν στα 529,5 εκατ. ευρώ μέσω του προγράμματος «πάγια ρύθμιση» και στα 974 εκατ. ευρώ μέσω του προγράμματος «τελευταία ευκαιρία», δηλαδή συνολικά έχουν ρυθμιστεί χρέη 1,5 δισ. ευρώ.

Αξιοσημείωτα είναι τα ακόλουθα ευρήματα:
-Το ανεξόφλητο υπόλοιπο των συσσωρευμένων οφειλών έως και την 31/12/2012 ήταν στο τέλος Ιανουαρίου του 2014, 52,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα χρήματα, τα οφείλουν 1,274 εκατομμύρια άνθρωποι.

-Το ανεξόφλητο υπόλοιπο των οφειλών που «γεννήθηκαν» μετά την 1/1/2013 ανήλθε στα 10,098 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά οφείλονται από 2,653 εκατομμύρια Έλληνες.

-Οι αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα «τελευταία ευκαιρία» που εξασφαλίζει και πολλές δόσεις, ανήλθαν στο τέλος Ιανουαρίου στις 99.793. Στο «πάγιο πρόγραμμα» -το οποίο αφορά χρέη που δημιουργήθηκαν μετά την 1/1/2013- οι αιτήσεις ανέρχονται στις 92.323 εκ των οποίων οι 14.130 δεν έχουν επικυρωθεί.

-Ήδη, 19.077 οφειλέτες από αυτούς που έχουν μπει στη ρύθμιση, δεν μπορούν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τις δόσεις τους.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μετά το χρησμό-Λαλιώτη ανοίγει ο Ασκός του Αιόλου

Φαίνεται ότι ο Λαλιώτης άνοιξε το …καπάκι και αρχίζει να ξεπετάγεται με ορμή η συμπιεσμένη μπόχα ενός σώματος σε αποσύνθεση: ΠΑΣΟΚ.
Οι εναπομείναντες στο Βενιζελικό πασοκικό απόκομμα το οποίο αποτελεί το υποστύλωμα της κυβέρνησης Σαμαρά, βγάλανε, ανοικτά πλέον, τις χατζάρες μεταξύ τους.

Το απόκομμα κόπηκε στα δύο!!!


Η πρώτη «διακριτική» ρήξη εκφράστηκε με την άρνηση του ΓΑΠ και των πέριξ να συμμετάσχουν στο …πασοκικό υποκατάστατο της «Ελιάς».

Προηγήθηκε, φυσικά ο «λαγός» Πάγκαλος με τη γνωστή του γλώσσα και ύφος, αλλά κανείς πλέον δεν τον παίρνει στα σοβαρά…

Μετά, όμως, την «παρέμβαση» Λαλιώτη οι «διαδικασίες» αρχίζουν να επιταχύνονται.

Ο Χρυσοχοΐδης, με άρθρο του στα «Νέα», βάλλει εναντίον του πλαισίου της «παραπαίουσας Κεντροαριστεράς», του τραγικά επαναλαμβανόμενου…

Στο ίδιο μήκος κύματος με το ΓΑΠ, ο Χρυσοχοΐδης δηλώνει κατηγορηματικά ότι το κόμμα του Ανδρέα και της Μελίνας είναι απαραίτητο για τη «νέα Ελλάδα»!!!

Από το άλλο στρατόπεδο τραβάει τη χατζάρα το πρωτοπαλίκαρο του Βενιζέλου, ο Κουκουλόπουλος: Με ειρωνική καυστικότητα ανεβάζει τη θερμοκρασία…
 




Ο πόλεμος μεταξύ των αποκομμάτων αρχίζει να αγριεύει…

Οι συνθήκες τον καθιστούν ανεξέλεγκτο: Είναι πόλεμος για τη σωτηρία των τομαριών τους…

Οι όροι της πολεμικής αλληλοεξόντωσης είναι δυσμενέστατοι για τον Βενιζέλο και την παρέα του: Συμμετέχει στην κυβέρνηση της καταστροφής και της ΦΡΙΚΗΣ, και με υπερβάλλοντα, δωσίλογο και μοχθηρό ζήλο, θέλει να την διασώσει…

Οι δωσίλογοι του άλλου στρατοπέδου έχουν το …πλεονέκτημα της «ηρωϊκής» εξόδου…

Έχουν και την εφεδρεία της ΔΗΜΑΡ: Είναι αυτός ο λόγος που ο Κουβέλης «έφτυσε» την «Ελιά» και τον Βενιζέλο…

Ο Λαλιώτης, συνεπώς, ήξερε τι έλεγε περί «σοβαρών εξελίξεων στο πολιτικό σκηνικό» (μπορεί να είναι και ο σχεδιαστής, σαν άριστος τακτικιστής)


πηγη 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θέλουμε τη ζωή μας πίσω.

Ολόκληρη η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο στρατόπεδο καταπίεσης, φορολογικής τρομοκρατίας, οικονομικής εξαθλίωσης και αφαίρεσης περιουσιών που αποκτήθηκαν με κόπους και δάκρυα. Οι κοινωνικές ομάδες σπρώχνονται από το σύστημα, σε έναν εξοντωτικό αγώνα αλληλοεξουδετέρωσης και απεχθούς κοινωνικού αυτοματισμού. Τα καθεστωτικά ΜΜΕ έχουν μετατραπεί σε ένα τεράστιο πλυντήριο συνειδήσεων. Οι πολίτες ταπεινώνονται, μειώνονται κοινωνικά και παραμερίζονται.

Η κοινωνική αδικία θεριεύει. Οι ισχυροί γίνονται ισχυρότεροι και οι νικημένοι σπρώχνονται στην απόγνωση και στην αυτοκτονία. Φωτεινά επιστημονικά πνεύματα παραγκωνίζονται και οι προτάσεις τους δεν εισακούονται από κανέναν. Περνούν πλουσιοπάροχα μόνο οι υποτακτικοί κρατικοδίαιτοι πνευματικοί «ταγοί» με πολλαπλές θέσεις ο καθένας. Η ανασφάλεια βασιλεύει. Οι εργαζόμενοι εξαθλιώνονται. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικροεπιχειρηματίες στοχοποιούνται ως φοροκλέφτες, για να προκληθεί κοινωνικός κανιβαλισμός εναντίον τους. Επιστήμονες σπρώχνονται στο περιθώριο και στη φτώχεια και όσοι μπορούν φεύγουν στο εξωτερικό. Εκπληκτικά ταλέντα παραγκωνίζονται. Απολυμένοι από τις δουλειές τους εγκαταλείπονται. Μικρομεσαίοι επιχειρηματίες πτωχεύουν και παρασύρουν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους. Δημόσιοι υπάλληλοι θα περάσουν από τις κομματικές κρησάρες και τα κομματικά ρουσφέτια σωτηρίας της εργασίας τους. Άνθρωποι μπαίνουν στις ουρές για σισίτια.

Με διαδοχικά σοκ καλλιεργείται η αίσθηση της κοινωνικής κατωτερότητας και της κοινωνικής ανημποριάς. Καλλιεργείται η κοινωνική ισοπέδωση, η ανίκανη κοινωνία του καναπέ. Είναι λοιπόν ή όχι αυτό ένα τεράστιο στρατόπεδο καταπίεσης, εξαναγκασμού και τρομοκρατίας;

Μας αφήνουν μόνο δύο ελευθερίες που μας δίνουν την ψευδαίσθηση της «δημοκρατίας». Την ελευθερία να επιλέγουμε κανάλια στην τηλεόραση και την ελευθερία να επιλέγουμε έναν από τους προτεινόμενους από το σύστημα διοικητές του στρατοπέδου. Φυσικά ελευθερία να αποφασίσουμε εμείς οι πολίτες για κάτι με λαϊκή πρωτοβουλία ούτε λόγος. Τη δυνατότητα να αποφασίσουμε με κάποιο δημοψήφισμα για τις συνθήκες του στρατοπέδου ή να βγούμε από αυτό, δεν το συζητάμε. Ακόμα και το ΠΔ για την ενεργοποίηση των τοπικών δημοψηφισμάτων που προβλέπει το σχέδιο «Καλλικράτης» δεν εκδίδεται από τον ΠτΔ. Οι ίδιοι οι πνευματικοί «ταγοί» του στρατοπέδου εξαπολύουν μέσα από τα ΜΜΕ του καθεστώτος την κατηγορία ότι ο λαός είναι ανίκανος να κρίνει ποιο είναι το καλό του.

Η μόνη λύση που μας μένει, πέρα από τα καθεστωτικά «ποτάμια» και τις συστημικές «ελιές», είναι η ανάπτυξη από τη βάση, ενός γνήσιου πολιτικού κινήματος απαλλαγής το οποίο θα καλέσει την κοινωνία σε ένα πολιτικό αγώνα ανατροπής του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος (που μας έφερε στο σημερινό κατάντημα) και εγκαθίδρυσης πραγματικής δημοκρατίας στη χώρα μας, από την ίδια την κοινωνία. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να απαλλαγούμε από τους ντόπιους και εξωτερικούς δυνάστες – νταβατζήδες, παίρνοντας τη χώρα και τη ζωή μας πίσω. Αργά ή γρήγορα, αναγκαστικά αυτό θα γίνει. Μακάρι να γίνει το ταχύτερο, πριν τα χάσουμε όλα. Όταν αρχίσουν να μας πετούν έξω από τα σπίτια μας θα είναι ήδη πολύ αργά.

Πέτρος Χασάπης

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!