EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κατεβασμένα ρολά αύριο Δευτέρα και την Τρίτη για τα φαρμακεία

Κατεβασμένα ρολά αύριο Δευτέρα και την Τρίτη για τα φαρμακεία με αφορμή την προειδοποιητική 48ωρη απεργία

Κατεβασμένα ρολά αύριο Δευτέρα και την Τρίτη για τα φαρμακεία με αφορμή την προειδοποιητική 48ωρη απεργία λόγω του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις της Τρόικας με την Ελληνική Κυβέρνηση, για τα ζητήματα της φαρμακευτικής περίθαλψης.
Ο ΠΦΣ αποκρούει την έκθεση του ΟΟΣΑ που υιοθέτησε το Υπουργείο Ανάπτυξης και η Τρόικα, η οποία είναι δομημένη και γραμμένη κατά παραγγελία συγκεκριμένων συμφερόντων.

• Δεν βρίσκει φάρμακα ο καταναλωτής. ΨΕΜΑ! Η αλήθεια είναι ότι ο ασφαλισμένος μπορεί να βρει το φάρμακο που έχει ανάγκη ακόμη και τις αργίες, τις γιορτές, ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα από ταδιανυκτερεύοντα φαρμακεία.

• Είναι ακριβά τα φάρμακα. ΨΕΜΑ! Η αλήθεια είναι ότι το κράτος καθορίζει τις τιμές και η χώρα μας έχει από τα φθηνότερα φάρμακα της Ευρώπης

• Τα ΜΥΣΥΦΑ, Είναι ακίνδυνα και μπορούν να πωλούνται από Σούπερ Μάρκετ. ΨΕΜΑ! Η αλήθεια είναι ότι είναι και αυτά φάρμακα και η αλόγιστη χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή

Ο ΠΦΣ επαναλαμβάνει πως η έκθεση του ΟΟΣΑ που παρουσιάζεται ως εργαλείο από το Υπουργείο Ανάπτυξης και αποτελεί σημείο τριβής με την Τρόικα, δεν αποτελεί «Ευαγγέλιο» κατά την Κυβέρνηση . «Ζητάμε για μια ακόμη φορά για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των εκατομμυρίων ασφαλισμένων. Η Ελληνική κυβέρνηση να στηρίξει την θέση του Υπουργού Υγείας. Υγεία και Ανταγωνισμός είναι έννοιες μη συμβατές. Περισσότερα από 1100 φαρμακεία έχουν σήμερα κατασχετήρια. Αν οι κ.κ. Χατζηδάκης, Τόμσεν, θέλουν να μας κλείσουν και να καταστρέψουν τον επιστημονικό μας κλάδο, μπορούμε και μόνοι μας» δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης.
Για να μην υπάρξει μεγάλη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και να διασφαλιστεί η κάλυψη εκτάκτων περιστατικών, ο ΠΦΣ έχει δώσει οδηγίες να υπάρχει επαρκής αριθμός φαρμακείων για τις περιπτώσεις αυτές σε αυτή την φάση των κινητοποιήσεων.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατί χάθηκε το μοιραίο Boeing 777 της Malaysia Airlines

Οι πιο επικίνδυνες στιγμές μιας πτήσης είναι η απογείωση και η προσγείωση. Σπάνια συμβαίνουν θανατηφόρα δυστυχήματα όταν το αεροπλάνο πετάει με σταθερή ταχύτητα στα 12 χιλιόμετρα πάνω απ′ τη γη.

Πως μπορεί να εξαφανιστεί εντελώς ένα αεροσκάφος ενώ πετάει πάνω από τη θάλασσα της Νότιας Κίνας; Γιατί δεν υπήρξε σήμα κινδύνου ή άλλη επικοινωνία από τους πιλότους; Μπορεί να πάρει μήνες ή χρόνια μέχρι οι ερευνητές να καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα.

Αν υπήρξε κάποια μηχανική βλάβη, ακόμη και απώλεια των 2 κινητήρων του αεροσκάφους, οι πιλότοι θα είχαν στη διάθεσή τους αρκετό χρόνο για να στείλουν σήμα κινδύνου. Ό,τι και να έχει συμβεί, σίγουρα κράτησε ελάχιστο χρόνο.

Πιθανά σενάρια

1. Καταστροφή της ατράκτου

Τα περισσότερα αεροσκάφη κατασκευάζονται από αλουμίνιο, το οποίο είναι ύποπτο για διάβρωση, ιδίως σε περιοχές με υψηλή υγρασία. Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση του Boeing 777 που κατέχει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ ασφαλών πτήσεων.

Άλλη απειλή για την ακεραιότητα του αεροσκάφους είναι οι συνεχείς συμπιέσεις / αποσυμπιέσεις της ατράκτου κατά την απογείωση και προσγείωση. Αυτό θα ήταν πιθανό σενάριο για ένα αεροσκάφος μικρών αποστάσεων, όχι ομως για τα Boeing 777 που ταξιδεύουν σε μεγάλες αποστάσεις πραγματοποιώντας αναλογικά λιγότερες απογειώσεις και προσγειώσεις.

2. Κακές καιρικές συνθήκες

Τα αεροπλάνα είναι σχεδιασμένα να πετούν ακόμη και με πολύ κακό καιρό. Πάραυτα ένα Airbus A330 της Air France συνετρίβη τον Ιούνιο του 2009 στον Ατλαντικό Ωκεανό, λόγω μιας ισχυρής καταιγίδας.

Οι αισθητήρες ταχύτητας του αεροσκάφους έδιναν λάθος ενδείξεις λόγω παγετού και μαζί με κάποιες λάθος επιλογές των πιλότων επήλθε το μοιραίο για 228 επιβάτες και πλήρωμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πιλότοι δεν πρόλαβαν να στείλουν σήμα κινδύνου.

Όλες οι ενδείξεις αναφέρουν ότι το Σάββατο οι ουρανοί ήταν πεντακάθαροι στην περιοχή που κινήθηκε το μοιραίο Boeing, είναι εντελώς απίθανο η πτήση της Malaysia Airlines να έπεσε σε κακοκαιρία.

3. Αποπροσανατολισμός του πιλότου

Μια άλλη περίπτωση θα ήταν να έχει απενεργοποιηθεί ο αυτόματος πιλότος και να έχει ακολουθηθεί πορεία προς λάθος κατεύθυνση. Το αεροπλάνο θα μπορούσε να έχει πετάξει για άλλες 5-6 ώρες από την τελευταία του επικοινωνία, σε απόσταση σχεδόν 5.000 χιλιομέτρων. Οι πιλότοι ίσως κατάλαβαν το λάθος τους όταν ήταν πλέον πολύ αργά.

Δύσκολο να έχει συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς και πάλι θα υπήρχε ελάχιστος χρόνος για να στείλουν σήμα κινδύνου. Επίσης, όλο και κάποιο στρατιωτικό ραντάρ θα είχε καταγράψει το Boeing σε μια τόσο μεγάλη απόσταση.

4. Απώλεια των κινητήρων

Αν το μοιραίο Boeing 777 είχε απολέσει και τους δύο κινητήρες του, οι πιλότοι θα είχαν περίπου 20 λεπτά στη διάθεσή τους μέχρι το αεροπλάνο να συντριβεί στη θάλασσα. Δηλαδή υπερ-αρκετό χρόνο για να πραγματοποιήσουν μια κλήση έκτακτης ανάγκης.

5. Βομβιστική επίθεση

Αρκετές πτήσεις έχουν υποστεί βομβιστικές επιθέσεις στο παρελθόν. Κάποια παραδείγματα, η πτήση 103 της Pan Am από Λονδίνο για Νέα Υόρκη (1988), η πτήση της Air India από Μόντρεαλ για Λονδίνο (1985) και η πτήση της γαλλικής Union des Transports Aériens που εξερράγη πάνω από τη Σαχάρα (1989).

Η βομβιστική επίθεση είναι ένα πιθανό σενάριο που εξηγεί γιατί το αεροπλάνο έσβησε από το χάρτη χωρίς να δώσει σήμα κινδύνου. Αν ισχύει αυτή η περίπτωση, όταν βρεθούν συντρίμμια του αεροπλάνου θα είναι διασκορπισμένα σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων.

6. Αεροπειρατεία

Είναι απίθανο να έχει συμβεί μια «παραδοσιακή» αεροπειρατεία, καθώς οι αεροπειρατές θα οδηγούσαν το αεροπλάνο σε κάποιο αεροδρόμιο και θα προέβαλλαν αιτήματα προς τις αρχές.

Αν υπάρχει αεροπειρατεία αντίστοιχη με αυτές της 11ης Σεπτεμβρίου, ίσως οι αεροπειρατές κατάφεραν να «φουντάρουν» το αεροπλάνο στον ωκεανό. Αν ισχύει αυτή η περίπτωση, τα συντρίμμια του αεροπλάνου θα έχουν διασκορπιστεί σε κοντινή απόσταση.

7. Αυτοκτονία του πιλότου

Δεν έχει αποδειχθεί επίσημα, όμως πιστεύεται ότι 2 αεροπορικές καταστροφές στο τέλος της δεκαετίας του 1990 προκλήθηκαν από εσκεμμένες ενέργειες των πιλότων.
Αν συνέβη στις πτήσεις των Silk Air και Egypt Air, θα ήταν ένα πιθανό σενάριο και για την πτήση 370 της Malaysia Airlines.

8. Κατάρριψη

Η κατάρριψη του αεροσκάφους από λάθος είναι ένα σενάριο που δε μπορούμε να αποκλείσουμε. Στο παρελθόν έχουν καταρριφθεί από λάθος 2 φορές επιβατικά αεροσκάφη από στρατιωτικά βλήματα.

Το 1988 ένας πύραυλος που προερχόταν από την πυραυλάκατο «USS Vincennes» του ναυτικού των ΗΠΑ κατέρριψε μια πτήση της Iran Air, στέλνοντας στο θάνατο 290 επιβάτες και πλήρωμα. Το 1983 είχε επίσης καταρριφθεί μια πτήση της Korean Air με 269 επιβαίνοντες από Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος.

Πηγή: inflight.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΑΡΑ ΤΗ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΟ Λαοθάλασσα στη Σούδα ενάντια στην καταστροφή των χημικών

Παγκρήτια λαοθάλασσα ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στη θάλασσα της Μεσογείου αυτήν την ώρα στο λιμάνι της Σούδας. Παρά την καταρρακτώδη βροχή, το τσουχτερό κρύο και τις απαγορεύσεις του λιμενικού στην είσοδο οχημάτων μέσα στο λιμάνι χιλιάδες Κρητικοί βρίσκονται στο χώρο του λιμανιού όπου ελλιμενίζονται τα κρουαζιερόπλοια.

Φουσκωτά σκάφη με μαύρες σημαίες έπλευσαν στο χώρο μπροστά από τη συγκέντρωση που ξεκίνησε με καθυστέρηση μετά τη 1 το μεσημέρι καθώς η μικροφωνική είχε υποστεί ζημιά από τη βροχή.

Εκπρόσωποι φορέων, δήμοι, περιφέρεια, εκκλησία, επιστήμονες, αλλά πάνω από όλα χιλιάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν έντονα με συνθήματα, πανό και την παρουσία τους για τον τρόπο που επιχειρείται να καταστραφεί το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας. Παράλληλα, σε δηλώσεις τους τόσο ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ευάγγελος Γιδαράκος όσο και ο δήμαρχος Σφακίων κ. Παύλος Πολάκης τόνισαν την ανησυχία τους για την ελλιπή ενημέρωση που υπάρχει από τους φορείς που έχουν αναλάβει την καταστροφή των χημικών.







haniotika-nea


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Παγκόσμιος» ο Φιλιππίδης!...

Μια ακόμη «χρυσή» σελίδα γράφτηκε στην ιστορία του ελληνικού στίβου.

Ο Κώστας Φιλιππίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Σόποτ!

Ο Έλληνας άλτης πέρασε τα...
5 μέτρα και 80 εκατοστά, αφήνοντας τους πάντες στο κατόπι του και πετυχαίνοντας μια ιστορική διάκριση.

Ελλείψει του λαβωμένου Λαβιλενί, ο Φιλιππίδης ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, καθώς πέρασε κάθε ύψος με την πρώτη προσπάθειά του και αυτή είναι η καλύτερη φετινή του επίδοση.

Μετέπειτα, προσπάθησε και για τα 5.85μ., αλλά δεν κατάφερε να περάσει τον πήχη σε κάποια από τις τρεις προσπάθειές τους.

Τόσο ο Γερμανός, Μορ, όσο και ο Τσέχος, Κούντλιτσκα, έριξαν τον πήχη στο ίδιο ύψος, με αποτέλεσμα να μείνουν πίσω από τον πρωταθλητή μας, ο οποίος χάρισε το πέμπτο χρυσό μετάλλίο στην Ελλάδα στον κλειστό στίβο.

Η τελική κατάταξη:

1. Κώστας Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5.80μ.
2. Μάλτε Μορ (Γερμανία) 5.80μ.
3. Γιαν Κούντλιτσκα (Τσεχία) 5.80μ.
4. Τιάγκο Ντα Σίλβα (Βραζιλία) 5.75μ.
5. Τσανγκρούι Σούε (Κίνα) 5.75μ.
6. Ρόμπερτ Σομπέρα (Πολωνία) 5.65μ.
7. Αουγκούστο ντε Ολιβέιρα (Βραζιλία) 5.65μ.
8. Λιουκ Κατς (Μεγ.Βρετανία) 5.65μ.
9. Γιαντσένγκ Γιανγκ (Κίνα) 5.55μ.
10. Ζερόμ Κλαβιέρ (Γαλλία) 5.55μ.
11. Κέβιν Μεναλντό (Γαλλία) 5.55μ.
12. Πάβελ Βοϊτσιεχόφσκι (Πολωνία) 5.40μ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θύματα κυβερνοεπιθέσεων το Συμβούλιο Ασφαλείας...

... και το πρακτορείο Ειδήσεων της Ουκρανίας...

Το ανώτατο σώμα ασφαλείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι το ίδιο αλλά και το εθνικό πρακτορείο Ειδήσεων έχουν πέσει θύματα επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Στο πιο πρόσφατο περιστατικό, μια αγνώστων στοιχείων πηγή ξεκίνησε μια ...
σειρά επιθέσεων Άρνησης Παροχής Υπηρεσιών (Denial of Service), που στόχο έχουν να γίνει αδύνατη την πρόσβαση σε έναν υπολογιστή ή δίκτυο από τους προβλεπόμενους χρήστες.

«Υπήρξε μια μεγάλης κλίμακας επίθεση DoS στα δίκτυα επικοινωνιών του ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας, η οποία προφανώς αποσκοπούσε στην παρεμπόδιση των αντιδράσεων στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το κράτος μας», ανακοίνωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας και Άμυνας. Αναφέρεται επίσης ότι το κρατικό πρακτορείο Ειδήσεων, Ukrinform έπεσε θύμα παρόμοιων επιθέσεων.

Οι ουκρανικές αρχές ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι το τηλεπικοινωνιακό σύστημα της χώρας επλήγη από τέτοιου είδους επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, μέσω εξοπλισμού που είχε εγκατασταθεί στην Κριμαία με στόχο την παρέμβαση στα κινητά τηλέφωνα μελών του κοινοβουλίου, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς. Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές ορισμένες υπηρεσίες Ίντερνετ και τηλεφωνίας κόπηκαν αφότου οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον έλεγχο των αεροδρομίων και βασικών εγκαταστάσεων στην Κριμαία.

Η κυβέρνηση πρόσταξε τα υπουργεία να λάβουν άμεσα μέτρα για την προστασία των ιστοσελίδων τους από επιθέσεις και διέταξε τα όργανα επιβολής του νόμου να ξεκινήσουν έρευνες για την ανεύρεση «αποδεικτικών στοιχείων των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και των υπευθύνων με σκοπό αυτοί να τιμωρηθούν».  

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κοπριά και μύγες στην παραγωγή φθηνών γενόσημων

Στοιχεία-σοκ των Αμερικανών επιθεωρητών από έλεγχο σε ινδικό εργοστάσιο παραγωγής γενόσημων της «αμαρτωλής» Ranbaxy.

Αμέτρητες μύγες, κοπριά, κάρα που τα σέρνουν βόδια, χωρικοί που σε μια νύχτα γίνονται εργάτες στην παραγωγή γενόσημων: αυτά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την τριτοκοσμική εικόνα της επονομαζόμενης και μεγαλύτερης φαρμακαποθήκης του κόσμου, της Ινδίας, που τροφοδοτεί με εκατομμύρια γενόσημα τις αγορές δεκάδων χωρών του δυτικού κόσμου.

Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) πρόσφατα δημοσιοποίησε ότι ξεκινά ένα πρόγραμμα-μαμούθ, ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων, για να ελέγξει τα φθηνά γενόσημα που παράγονται σε τρίτες χώρες και κατακλύζουν την αγορά των ΗΠΑ –σε αξίες που φτάνουν τα 93 δισεκατομμύρια δολάρια. Της απόφασης του FDA έχουν προηγηθεί αναρίθμητα παράπονα γιατρών και ασθενών, αλλά και η απαγόρευση εισαγωγών των ινδικών γενόσημων της Ranbaxy, πριν από μερικούς μήνες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, επιθεωρητές του FDA επισκέφθηκαν τον Ιανουάριο την παραγωγική μονάδα της Ranbaxy, στην αγροτική κωμόπολη Τοάνσα της Ινδίας, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν. Τι βρήκαν; Χαλασμένο εξοπλισμό στα εργαστήρια, «κολλημένα» ανοιχτά παράθυρα, μύγες «τόσες πολλές που δεν μπορούσαν να μετρηθούν». Οι εργαζόμενοι δε, επαναλαμβάνουν τους ποιοτικούς ελέγχους στα γενόσημα, μέχρι να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα, τονίζεται στην έκθεση των Αμερικανών επιθεωρητών.

ran1

Το αμερικανικό δίκτυο Bloomberg όμως ρίχνει φως και σε μία ακόμα πτυχή του ζητήματος των φθηνών ινδικών γενόσημων. Σε τι συνθήκες εργάζονται οι εργάτες που παράγουν τα φθηνά γενόσημα για τα δυτικά κράτη, που θέλουν να ξοδεύουν όλο και λιγότερα για τη φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών τους.

Το εργοστάσιο στην Τοάνσα βρίσκεται ανάμεσα σε παράγκες, χωράφια με κοπριά και κάρα που σέρνουν βόδια, ενώ οι χωρικοί προσπαθούν να επιβιώσουν σε συνθήκες εξαθλίωσης. Αυτούς τους χωρικούς εκμεταλλεύονται εταιρείες ενοικίασης εργαζομένων και τους στέλνουν για κάποιους μήνες δουλειάς στο εργοστάσιο της Ranbaxy, με εξευτελιστικούς μισθούς και χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση και ειδίκευση. Το εργατικό κόστος στις ινδικές φαρμακοβιομηχανίες ανέρχεται περίπου στο ένα πέμπτο σε σχέση με αυτό στις ΗΠΑ ή στο 30% του ευρωπαϊκού.

ran3

Οι εργάτες που χειρίζονται χημικές ουσίες στο εργοστάσιο της Ranbaxy υποτίθεται ότι περνούν εκπαίδευση τουλάχιστον 1 μήνα. Όμως, σύμφωνα με μαρτυρίες, εργαζόμενοι έχουν μπει στην παραγωγή με μόλις 3-4 μέρες εκπαίδευσης, για να χειριστούν διαλύτες ή να συσκευάσουν γενόσημα, χωρίς πολλές φορές να φορούν τις ειδικές στολές για να διασφαλίζονται οι κατάλληλες συνθήκες στην παραγωγή. Το αποστειρωμένο περιβάλλον μοιάζει μάλλον με ανέκδοτο στο εργοστάσιο της Τοάνσα.

Πρόκειται για εξόφθαλμη παραβίαση των κανόνων ορθής βιομηχανικής πρακτικής, με προφανείς συνέπειες στην ποιότητα και αποτελεσματικότητα των σκευασμάτων. Όμως, η πρακτική αυτή οδηγεί και σε σοβαρά εργατικά ατυχήματα, που πολλές φορές αποβαίνουν μοιραία.

Τον περασμένο Αύγουστο, μια έκρηξη σε μηχανή του εργοστασίου της Τοάνσα άφησε έναν εργάτη με σπασμένα τα κόκκαλα του προσώπου του, αμνησία και μερική παράλυση. Στις αρχές Οκτωβρίου, ένας άλλος εργάτης, από τους ενοικιαζόμενους, έχασε τη ζωή του αφού εισέπνευσε «δηλητηριώδες αέριο». Είναι μόνο δύο από τον άγνωστο αριθμό τέτοιων περιστατικών που σημειώνονται στις φαρμακοβιομηχανίες φθηνών γενόσημων της Ινδίας, καθώς η ινδική κυβέρνηση δεν δημοσιεύει επίσημα στοιχεία για αυτά.

Μέσα σε τέτοιες συνθήκες παράχθηκαν και τα νοθευμένα γενόσημα της Ranbaxy ή αυτά με τα θραύσματα γυαλιού, που είχε εντοπίσει ο FDA το προηγούμενο διάστημα.

Με τέτοιους τρόπους μείωσης κόστους, χωρίς σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή αλλά και στην υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, καταφέρνουν να κατακλύζουν τις αγορές αμφιβόλου ποιότητας, φθηνά γενόσημα της Ινδίας, στο όνομα της μείωσης των κρατικών δαπανών.

newsbomb.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε απεργία από αύριο οι οδηγοί φορτηγών

Διαμαρτυρία και για τις αυξήσεις στα διόδια

Απεργία διαρκείας από αύριο Σάββατο 8 Μαρτίου, έχει προαναγγείλει η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ), καταγγέλλοντας την πολιτεία για αδράνεια όσον αφορά στην πάταξη της παράνομης μεταφοράς από φορτηγά ξένων χωρών και από Ιδιωτικής Χρήσης αυτοκίνητα.

Επίσης η ΟΦΑΕ διαμαρτύρεται και για τις αυξήσεις στα διόδια, αλλά και για ζητήματα που αφορούν το ασφαλιστικό, και τον τρόπο φορολόγησης των μελών της.

Η ΟΦΑΕ στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι τα αρμόδια υπουργεία παρά τις επανειλημμένες - επί μια δεκαετία - δεσμεύσεις τους για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου, αθέτησαν τις υποσχέσεις και δεν προχώρησαν στη λήψη κανενός μέτρου προς αυτή την κατεύθυνση.

Η κυβέρνηση, τονίζεται στην ανακοίνωση, με λίγα λόγια αρνείται να εφαρμόσει τους νόμους του επίσημου ελληνικού κράτους, δηλαδή να πράξει το αυτονόητο.

Τέλος η ΟΦΑΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι σε συνεργασία με τοπικές ομοσπονδίες εθνικών μεταφορών, θα αγωνιστούν ενάντια στα μέτρα και στις πολιτικές που διογκώνουν την κρίση και οδηγούν τους αυτοκινητιστές στην εξαθλίωση, καθώς και για την ικανοποίηση άλλων αιτημάτων του κλάδου, όπως το ασφαλιστικό και φορολογικά θέματα.

Ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ, Απ. Κενανίδης, σε δήλωσή του τονίζει πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τη διεκδίκηση της επίλυσης των προβλημάτων του κλάδου και ζητά την τήρηση της νομιμότητας και την εφαρμογή των ψηφισμένων νόμων.

protothema.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πλήρωναν συντάξεις σε 2.000 ασφαλισμένους που είχαν πεθάνει

Σε 1.160 περιπτώσεις έχει ανασταλεί η καταβολή σύνταξης του δημοσίου, γιατί δεν προσκόμισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά κατά τη διαδικασία της απογραφής που έχει ολοκληρωθεί από τον Οκτώβριο του 2012.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και αφορούν στα τελευταία στοιχεία ( έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2014) σχετικά με την έρευνα και τον εντοπισμό των μη καταγεγραμμένων συνταξιούχων του δημοσίου.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σταϊκούρας κατά τη διαδικασία της καταγραφής, προέκυψαν 2.853 περιπτώσεις συνταξιούχων που είχαν αποβιώσει, με ημερομηνία θανάτου προγενέστερη κατά τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία διαγραφής τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες, δηλαδή η σύνταξη καταβαλλόταν κανονικά μετά τον θάνατό τους για το εν λόγω χρονικό διάστημα. Το ποσό των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων ανερχόταν σε 48,5 εκατ. ευρώ.

Ύστερα από αναζήτηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες έχει ανακτηθεί το ποσό των 33,2 εκατ. ευρώ. Τα 22,7 εκατ. ευρώ αναλήφθηκαν από τους λογαριασμούς των συνταξιούχων, μέσω ΔΙΑΣ και τα 10,5 εκατ. ευρώ, εν μέρει επιστράφηκαν με διπλότυπο είσπραξης εκ μέρους των συνδικαιούχων του λογαριασμού (2,6 εκατ. ευρώ) και εν μέρει καταλογίσθηκαν στις αρμόδιες ΔΟΥ εις βάρος των συνδικαιούχων των λογαριασμών των θανόντων συνταξιούχων ή των κληρονόμων τους (7,9 εκατ. ευρώ).

Για το υπόλοιπο ποσό των 15,2 εκατ. ευρώ, συνεχίζεται η αναζήτηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθώς και η παραπομπή στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών το δημοσιονομικό όφελος που προκύπτει από τη διαδικασία της καταγραφής ανέρχεται σε 1.096.599 ευρώ ανά μήνα.

newsit.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λουκέτο στο Δημόσιο- Κινητοποιήσεις ξεκινά η ΑΔΕΔΥ

Με κινητοποιήσεις κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και των επερχόμενων απολύσεων στο Δημόσιο προχωρά η ΑΔΕΔΥ με 24ωρες πανελλαδικές κινητοποιήσεις.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στο Δημόσιο την ερχόμενη Τετάρτη, 12 Μαρτίου, ημέρα που συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και νέα 48ωρη απεργία την Τετάρτη 19 Μαρτίου και την Πέμπτη 20 Μαρτίου.


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η λίστα Λαγκάρντ άρχισε να αποκαλύπτει! Έξοδα 1,5 εκατ. στο Μετσόβιο χωρίς παραστατικά - Πρώην παράγοντας της ΑΕΚ ξέχασε να δηλώσει 1,8 εκατ. ευρώ

- Γνωστός οδοντίατρος στα νότια προάστια αύξησε περίεργα την περιουσία του κατά 2,3 εκατ. ευρώ
- Μίζες εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς για την προμήθεια οχημάτων του ΗΛΠΑΠ
- Από όλα τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για 72 πρόσωπα
- Το ΣΔΟΕ έχει αυξήσει το προσωπικό του σε 16 ελεγκτές από 4 για τους συγκεκριμένους ελέγχους

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι των φορολογούμενων της λίστας Λαγκάρντ και έως τώρα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για 72 από αυτούς.

Οι συγκεκριμένες υποθέσεις αποστέλλονται στον οικονομικό εισαγγελέα και κατόπιν στις εφορίες, προκειμένου να ξεκινήσει η είσπραξη των ποσών που έχουν καταλογιστεί.

Το ΣΔΟΕ έχει ενισχύσει το σώμα των ελεγκτών που πραγματοποιεί τους ελέγχους της λίστας Λαγκάρντ το οποίο πλέον αποτελείται από 16 ελεγκτές αντί τεσσάρων αρχικά και σύμφωνα με πληροφορίες άλλες 107 υποθέσεις ελέγχου πρόκειται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες.

Από τους ελέγχους που διεξάγει το ΣΔΟΕ έχουν ακόμη προκύψει και διερευνώνται τα εξής:

- Δαπάνες χωρίς παραστατικά στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Αθήνας ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

- Προσαύξηση περιουσίας οδοντίατρου από τα Νότια Προάστια ύψους 2.320.00 ευρώ που με βάση τα έως τώρα στοιχεία δεν δικαιολογείται.

- Αδήλωτα ποσά ύψους 1.800.000 ευρώ που πρώην παράγοντα της ΑΕΚ.

- Ποσό ύψους 3.200.000 σε λογαριασμούς δύο ιδιωτών που ερευνώνται για εμπλοκή τους στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων όπως και στην προμήθεια οχημάτων του ΗΛΠΑΠ.

newsit.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φόρος 10% στο χαρτζιλίκι του Παππου και της Γιαγιάς..

Τα χρηματικά ποσά που αποκτώνται αιτία δωρεάς ή γονικής παροχής υπόκεινται σε φόρο, ο οποίος υπολογίζεται αυτοτελώς με συντελεστή

- δέκα τοις εκατό (10%), προκειμένου για δικαιούχους που υπάγονται στην Α` κατηγορία,

- είκοσι τοις εκατό (20%), προκειμένου για δικαιούχους που υπάγονται στη Β` κατηγορία
- σαράντα τοις εκατό (40%), προκειμένου για δικαιούχους που υπάγονται στη Γ` κατηγορία.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση δωρεάς χρηματικών ποσών δεν υπάρχει αφορολόγητο όριο. Π.χ. σε δωρεά από πατέρα σε παιδί 100.000 ευρώ οφείλεται φόρος 10.000 ευρώ.

capital.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!