EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρόικα: Πρώτος μισθός στο δημόσιο… 586 ευρώ

«Η τρόικα… τρελάθηκε!» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Realnews που αναφέρεραι στις παράλογες απαιτήσεις και τον εκβιασμό για τρίτο μνημόνιο.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για «τα ύποπτα παιχνίδια του Τόμσεν και της παρέας του με «λάφυρο» την
Εθνική», ενώ επισημαίνει ότι θα είναι «καθοριστικό το αυριανό Eurogroup για την τύχη των ελληνικών τραπεζών».

Η Realnews αποκαλύπτει ότι «οι δανειστές απαιτούν ο εισαγωγικός μισθός στο Δημόσιο να μειωθεί στα 586 ευρώ, καθώς και να απολυθούν επιπλέον 2.000 υπάλληλοι το πρώτο τρίμηνο του 2015«. Παράλληλα, η εφημερίδα σημειώνει ότι «αντιδρούν ακόμη και σκληροί «μνημονιακοί» υπουργοί».

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι πραγματικά γιορτάζουμε στις 8 Μάρτη;

ΨΩΜΙ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ

1887 Νέα Υόρκη: Η εργάτριες στον ιματισμό και στην υφαντουργία κατεβαίνουν στους δρόμους ζητώντας μείωση του ωραρίου από 16 σε 10 ώρες (ωράριο που οι άντρες είχαν κατακτήσει πριν από 17 χρόνια), ίσες αμοιβές και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Η αστυνομία θα χτυπήσει ανηλεώς τις διαδηλώτριες. Πολλές γυναίκες θα συλληφθούν και θα δολοφονηθούν. Δύο χρόνια μετά όμως το πρώτο Σωματείο των εργατριών είναι γεγονός.

1909 Νέα Υόρκη: 20.000 εργάτριες υπό το σύνθημα «Ψωμί και τριαντάφυλλα» ξεχύνονται στους δρόμους διεκδικώντας 10ωρη βάρδια, καλύτερες συνθήκες εργασίας, ίσο μισθό με τους άντρες, την κατάργηση της παιδικής εργασίας και το δικαίωμα ψήφου. Η αστυνομία επιτίθεται και πάλι.

1910 Κοπεγχάγη : Η 2η Σοσιαλιστική Διεθνής των Εργατριών υιοθετεί την πρόταση της Κλάρας Τσέτκιν: «… οι σοσιαλίστριες όλων των χωρών να οργανώνουν κάθε χρόνο μία «μέρα των Γυναικών» που θα αφιερώνουν πρώτα από όλα στον αγώνα τους για το δικαίωμα ψήφου των γυναικών »..

1911 Ν. Υόρκη: Στις 25 Μάρτη 146 εργάτριες μεταξύ 13 και 18 ετών καίγονται ζωντανές στο εργοστάσιο πουκαμίσων «Τρίγωνο». Οι εργοδότες είχαν κλειδώσει όλες τις πόρτες για να μην μπουν οι συνδικαλιστές. Η απεργία του 1909 είχε ξεκινήσει σ’ αυτό το εργοστάσιο.

1917 Αγ. Πετρούπολη: 200.000 γυναίκες κατακλείνουν τους δρόμους με το σύνθημα «Ψωμί-Κάτω ο Πόλεμος-Βελτίωση της Κατάστασης των Γυναικών». Οι γυναίκες είναι πρωτοπόρες στο κίνημα της Ρωσία.

1945: Οι κρατούμενες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ράβενσμπρουκ της Γερμανίας, ένα κολαστήριο, που οι γυναίκες χρησιμοποιούνταν για την σεξουαλική ικανοποίηση πολιτών, στρατιωτικών, ακόμη και κρατουμένων, γιόρτασαν την Ημέρα της Γυναίκας, λίγο πριν την απελευθέρωσή τους, τον Απρίλιο του 1945. Μετά τον πόλεμο η «Μέρα της γυναίκας» χάνει το αγωνιστικό της περιεχόμενο, το οποίο επανέρχεται δυναμικά τη δεκαετία του ‘70 με το δεύτερο φεμινιστικό «κύμα». Το 1977 ο ΟΗΕ θα αναγνωρίσει και θα καθιερώσει την 8η Μάρτη.

Απόσπασμα από ποίημα του Τζέημς Οπενχάιμ, αφιερωμένο στην απεργία των εργατριών:

Καθώς τραβάμε εμπρός, εμπρός στην ομορφιά της μέρας

Χιλιάδες σκοτεινές κουζίνες, χιλιάδες μαύρες φάμπρικες

Γεμίζουν ξάφνου με του ήλιου τη λαμπράδα

Γιατί ο κόσμος μας ακούει να τραγουδάμε “ψωμί και τριαντάφυλλα, ψωμί και τριαντάφυλλα”.

Καθώς τραβάμε εμπρός, εμπρός είναι και για τους άνδρες ο αγώνας μας

Γιατί είναι των γυναικών παιδιά και τους γεννάμε πάλι,

Φτάνει πια ο παιδεμός σ’όλη μας τη ζωή,

Πεινάνε οι ψυχές και όχι το σώμα μόνο “Δώστε μας Ψωμί και Δώστε μας Τριαντάφυλλα”

Καθώς τραβάμε εμπρός, εμπρός αμέτρητες γυναίκες πεθαμένες

Σμίγουν το θρήνο τους και λένε το παλιό τραγούδι του ψωμιού`

Οι σκλαβωμένες ψυχές τους γνώρισαν λίγη μόνον ομορφιά, τέχνη κι αγάπη-

Ναι, για το Ψωμί παλεύουμε και για τα Τριαντάφυλλα

Καθώς τραβάμε εμπρός, εμπρός φέρνουμε τις μεγάλες μέρες

Το ξεσήκωμα των γυναικών είναι ξεσήκωμα όλης της ανθρωπότητας

Όχι πια σκλάβοι και τεμπέληδες, δέκα που μοχθούν για έναν που ξαπλώνει

Αλλά ένα δίκαιο μοίρασμα στα αγαθά της ζωής,

Ψωμί και Τριαντάφυλλα,

Ψωμί και Τριαντάφύλλα

Πηγη: fb Stamatis Charalambidis
φωτο Michalis Mathaiou
απο

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα δύο μέτρα της βίας

Όλοι αυτοί που τάχα «καταδικάζουν τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται» εξαιρούν πάντα τη βία που προέρχεται από τη δική τους πλευρά. Τη βία της εξουσίας. Οι δολοφόνοι αυτής της πλευράς, όχι μόνο δεν καταδικάζονται, αλλά ενίοτε παρασημοφορούνται και βραβεύονται. Όσο για τα θύματα, είναι ξεχασμένα στη λήθη.

Γιατί, πόσες φορές ακούσαμε τη Ντόρα Μπακογιάννη στα ΜΜΕ να μνημονεύει τον Αξαρλιάν και πόσες (καμία) τον Μιχάλη Καλτεζά;

Ο φόνος του ανήλικου μαθητή από τον αστυνομικό Αθανάσιο Μελίστα με σφαίρα στο κεφάλι, το 1985 κατά τη διάρκεια πορείας για το Πολυτεχνείο , είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που ξεμπροστιάζει όλους αυτούς που δήθεν καταδικάζουν τη βία και ταυτόχρονα αποκαλύπτει τα δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Ο Μελίστας, που καταδικάστηκε πρωτόδικα σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση με αναστολή, αθωώθηκε τελικά στο Εφετείο. Αλλά η συνέχεια είναι ακόμα πιο αποκαλυπτική, αφού 17 χρόνια μετά τη δολοφονία του 15χρονου Καλτεζά, η Ελληνική Αστυνομία τού απένειμε και μετάλλιο ευδόκιμης υπηρεσίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της δημοσιογράφου της Ελευθεροτυπίας, Νάντιας Βασιλειάδου, το 2002 δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Γ/31/8.2.2002 υπουργική απόφαση υπογεγραμμένη από τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σύμφωνα με την οποία απονέμονταν μετάλλια ευδόκιμης αστυνομικής υπηρεσίας σε πλήθος ανθυπαστυνόμων, αρχιφυλάκων και αστυφυλάκων μεταξύ των οποίων και ο Αθ. Μελίστας, λίγο πριν συνταξιοδοτηθεί.

Η πρόταση για τους υποψήφιους βραβευθέντες, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, υποβάλλεται από το διοικητή του εκάστοτε υποψηφίου στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα στη διεύθυνση προσωπικού, όπου οι προτάσεις «φιλτράρονται», κάποιες απορρίπτονται και τελικώς λαμβάνονται οι οριστικές αποφάσεις. Από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ανέφεραν τότε ότι «αν δεν υπάρχει κάτι αξιόμεμπτο στον υπηρεσιακό τους φάκελο, απονέμεται σε όλους όσοι υπηρέτησαν για ικανό χρονικό διάστημα. Θα ήταν αντίφαση του κράτους δικαίου να εξαιρεθεί κάποιος που αθωώθηκε από τη Δικαιοσύνη για την πράξη του» υποστήριξαν.

Ιδού η συνέχεια του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ:

«…Αν και ο Μελίστας αθωώθηκε σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο για τα αιματηρά γεγονότα του 1985 -πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε 2,5 χρόνια φυλάκιση με αναστολή-, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει ότι η είδηση της αθώωσής του στις 25 Ιανουαρίου 1990 είχε προκαλέσει κύμα οργής που εκφράστηκε με κινητοποιήσεις και πολύ σοβαρά επεισόδια, τα οποία οδήγησαν σε κατάληψη του Πολυτεχνείου από δυνάμεις της Αριστεράς και αναρχικούς. Η απόφαση του Εφετείου στηρίχτηκε στο αιτιολογικό ότι ο Μελίστας «βρισκόταν εν βρασμώ ψυχής».
Τα ίχνη του Μελίστα στη συνέχεια χάνονται. Παρά τη φημολογία που τον ήθελε τη μία να νοσηλεύεται σε ψυχιατρικό κατάστημα και την άλλη να έχει μετοικήσει στην Αυστραλία, η καριέρα του στην Αστυνομία δεν τερματίστηκε. Ούτε μπήκε στο «ψυγείο». Αντιθέτως, Κατέλαβε θέση περιζήτητη ως φρουρός στην ελληνική πρεσβεία σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα παίρνοντας διπλό μισθό, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Μέχρι λίγα χρόνια πριν διατηρούσε καφενείο σε χωριό έξω από την Πάτρα, απ' όπου κατάγεται.

Ο άδικος χαμός του Καλτεζά δεν στάθηκε αρκετός να τον εξαιρέσει από την απονομή των μεταλλίων της Αστυνομίας, παρά το γεγονός ότι αυτά θεωρούνται είδος ηθικής αμοιβής. Στο προεδρικό διάταγμα 622/85 όπου περιγράφεται η έννοιά της για το προσωπικό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, υπογραμμίζεται: «Η ηθική αμοιβή απονέμεται με μέτρο και στους πραγματικά άξιους για την τιμητική αυτή διάκριση»...

Ο δολοφόνος του 15χρονου Καλτεζά όχι μόνο δεν καταδικάστηκε, αλλά βραβεύτηκε κιόλας. Μια ξεχασμένη, αλλά αποκαλυπτική ιστορία
Θυμίζουμε ότι στις 17 Νοεμβρίου 1985 μετά το τέλος της πορείας ο 27χρονος τότε Μελίστας βρισκόταν μαζί με συναδέλφους του σε μια σταθμευμένη κλούβα των ΜΑΤ. Μια ομάδα νεαρών πλησίασε, πέταξε μια μολότοφ και έφυγε προς τα Εξάρχεια. Ο Μελίστας, «εκτός εαυτού» όπως τον είχαν περιγράψει συνάδελφοί του, πυροβόλησε πισώπλατα τον έφηβο Καλτεζά. Η σφαίρα του τον πέτυχε στο πίσω μέρος του κρανίου».

Όχι, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γιάννης Πρετεντέρης και ο γνωστός θίασος δεν καταδίκασαν ποτέ τον δολοφόνο του 15χρονου μαθητή, ούτε ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία του, ούτε εξοργίστηκαν που αθωώθηκε και βραβεύθηκε και από πάνω. Αλλά ούτε και για τη μάνα του δολοφονημένου τους περίσσεψε καθόλου συμπόνια.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ ΠΟΥ ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΜΑΖΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

 Κάθε πλευρά εμμένει στην ατζέντα τους. Οι δολοφόνοι ήταν Ρωσόφωνοι (πιθανόν Τσετσένοι). Τόσο η Al Nusra όσο και η Isis έχουν Τσετσένους στις τάξεις τους και οι δύο ομάδες είναι συνδεδεμένες με την Αλ Κάιντα.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Τα θύματα ήταν άμαχοι. Δυστυχώς, οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να λένε δικαιολογίες για αυτούς τους ανήθικους ισλαμoφασίστες που τους παρουσιάζουν ως "μαχητές της ελευθερίας".

Η ομάδα αυτή υποστηρίζεται ανοιχτά από τον Μπάρακ Ομπάμα και τον Ταγίπ Ερντογάν, όπου τους παρέχουν όπλα για να εκτελούν μαζικές εκτελέσεις αθώων παιδιών.

Το πρωτότυπο βίντεο διαγράφηκε από το ΥΤ, γι 'αυτό ενημερώνεται το παρακάτω στοιχείο.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ - Σκληρό βίντεο (21+): Συρία: Ένα βίντεο που διέρρευσε σήμερα παρουσιάζει Ισλαμιστές τρομοκράτες που πραγματοποιούν μια μαζική εκτέλεση συμπεριλαμβανομένων παιδιών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΣΟΙ ΑΝΤΕΧΕΤΕ !!!!
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ 

πηγη

Δήλωση βόμβα από τον πρώην Διευθυντή του ΔΝΤ Ντέσμοντ Λάχμαν : «Αν δεν φύγετε από το ευρώ, δεν υπάρχει σωτηρία!»

Αποκλειστικά στο newsbomb.gr: Δήλωση βόμβα από τον πρώην Διευθυντή του ΔΝΤ Ντέσμοντ Λάχμαν που πιστεύει ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, δεν «βγαίνει»
Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην άποψη ότι το ΔΝΤ δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να ανακάμψει εντός ευρώ, οδηγεί η δήλωση του πρώην ανώτατου διευθυντικού στελέχους του Ταμείου στο NEWSBOMB.

Ο Αμερικανός οικονομολόγος Ντέσμον Λάχμαν που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, δηλώνει χαρακτηριστικά ότι: «Το πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για την Ελλάδα με δεδομένη την παραμονή στην κλειδωμένη ισοτιμία του ευρώ, δεν βγαίνει! Τα τελευταία τέσσερα χρόνια συμβαίνει ένας φαύλος κύκλος που το μόνο που κάνει είναι να οδηγεί στη συρρίκνωση την ελληνική οικονομία εξαλείφοντας κάθε προοπτική επιστροφής στην ανάπτυξη. Δεν βλέπω άλλη λύση από το να επιλέξει η Ελλάδα την συνειδητή αποχώρησή της από το ευρώ. Και φυσικά αυτό είναι μία επιλογή που εξακολουθεί να παραμένει πάνω στο τραπέζι!».

Με αυτά τα λόγια το πρώην ανώτατο διευθυντικό στέλεχος του ΔΝΤ ακυρώνει κάθε προσδοκία που καλλιεργείται από τους δανειστές μας ότι δήθεν «το Μνημόνιο είναι σχεδιασμένο να πετύχει έχοντας ως προϋπόθεση την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ».

Η άποψη του Ντέσμον Λάχμαν αντανακλά την γενικότερη καχυποψία των στελεχών του ΔΝΤ που στην πραγματικότητα δεν πιστεύουν ότι η Ελλάδα έχει πολλά περιθώρια να διατηρήσει την ιδιότητα μέλους της ζώνης του ευρώ, αν θέλει όντως να δει κάποια στιγμή αχτίδα φωτός στην άκρη του τούνελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους κόλπους του ΔΝΤ κυριαρχεί η άποψη ότι μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να αποτελέσει την απάντηση στα υφεσιακά αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει το «ελληνικό μνημόνιο».

Παρά τις κατά καιρούς καθησυχαστικές δηλώσεις, η αλήθεια που δεν τολμούν να πουν είναι τα σχέδια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, παραμένουν στα συρτάρια των στελεχών του Ταμείου, έτοιμα να βγουν ξανά στην επιφάνεια.

Το συμπέρασμα είναι ότι σχεδόν δύο χρόνια μετά από το εκβιαστικό δίλημμα των εκλογών του Μαΐου 2012 γύρω από το «Μνημόνιο ή δραχμή», κάποιοι απεργάζονται ξανά τα ίδια «τερτίπια».
Εμείς όμως αναρωτιόμαστε: Είναι μόνο τερτίπια ή πιθανή εξέλιξη, όπως προδιαγράφεται από τις δηλώσεις Λάχμαν;

πηγη 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΝΕΟ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ! Η Τρόικα τα βάζει με τα συνδικάτα -Θέλει αλλαγές σε μισθούς, εργασιακά δικαιώματα και απεργίες

«Θεωρώ ότι είναι δεδομένη η δήλωση επαρκούς προόδου. Διαπιστώνω βούληση όλων των πλευρών να κλείσουμε», τόνισε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών μετά από τη νυχτερινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την Τρόικα, όπου ουσιαστικά έγινε ανασκόπηση των έως τώρα πεπραγμένων και καταγραφή των συγκλίσεων και των αποκλίσεων εν όψει του EUROGROUP.

Παρά τα πρώτα αχνά σημάδια σύγκλισης απόψεων- ακόμα και για τις τράπεζες- αίσθηση προκαλεί η πρακτική της Τρόικα να βάζει στο τραπέζι θέματα που μπορούν να βάλουν μπουρλότο στις διαπραγματεύσεις. Αυτή τη φορά η πέτρα του σκανδάλου ήταν το αίτημα της Τρόικα να «παγώσουν» οι τριετίες στον ιδιωτικό τομέα, να επανέλθει η δυνατότητα lock out καθώς και να αλλάξει η διαδικασία λήψης αποφάσεων από τα συνδικάτα για τη προκήρυξη απεργιών.

Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι η Τρόικα βάζει στο τραπέζι τέτοια θέματα, στο πλαίσιο της. αναζήτησης αποκλίσεων από τα δεδομένα στην υπόλοιπη Ευρωζώνη, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι δεν τίθεται θέμα τέτοιου είδους παρεμβάσεων. Ο ίδιος παράγοντας σημείωσε ότι στο μόνο πεδίο εργασιακών θεμάτων, όπου η Ελλάδα είναι μόνη, είναι αυτό των ομαδικών απολύσεων, καθώς και η μέχρι πρότινος συνοδοιπόρος Ολλανδία, άλλαξε το νομικό της πλαίσιο. Συμπλήρωσε, όμως, ότι λόγω της πολύ υψηλής ανεργίας στη χώρα μας, ελήφθη η πολιτική απόφαση να μην νομοθετηθούν αλλαγές στο ισχύον πλαίσιο.

Όσον αφορά στο θέμα των τραπεζών, που παρ' ολίγον να τινάξει στον αέρα την αξιολόγηση, ο κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών εκτίμησε ότι «τείνουμε στη διαβεβαίωση ότι η διαφορά κεφαλαίων- χρόνου, δεν θα αποτελέσει στοιχείο εμπλοκής», συμπληρώνοντας ότι «αρχίζει να υλοποιείται το αίτημα μας για ίση μεταχείριση των ελληνικών τραπεζών» αναφορικά με αυτά που θα ισχύσουν για τον χρόνο ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών, μετά από την ολοκλήρωση των stress tests της ΕΚΤ. Θα πρέπει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι ο ίδιος παράγοντας εκτίμησε ότι «θα είναι επαρκής ο χρόνος και για την Εθνική», προκειμένου να αναζητήσει ιδιωτικά κεφάλαια, παρά το ότι ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Πριν αναχωρήσει η Τρόικα θα πραγματοποιηθεί γύρος συσκέψεων από το πρωί του Σαββάτου με το οικονομικό επιτελείο για τα κείμενα της Επικαιροποίησης του Μνημονίου, στις οποίες ενδεχομένως θα κληθούν να συμμετάσχουν κι άλλα υπουργεία. Αναφορικά, δε, με το δημοσιονομικό πεδίο, που πάντα έκρυβε εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, από το υπουργείο Οικονομικών σημειώνουν ότι οι καλές επιδόσεις του 2013 έχουν «αφοπλίσει» τη Τρόικα, υπογραμμίζοντας ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν πώς και το πλεόνασμα του 2014 θα είναι «άνετα πάνω από το 1,5% του ΑΕΠ», περιορίζοντας έτσι τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς για «ψαλίδισμα» του κοινωνικού μερίσματος, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μαξιλάρι ασφαλείας για τους φετινούς δημοσιονομικούς στόχους.

iefimerida.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα αμερικανικά «γεράκια» στοχεύουν την Ελλάδα

Ξεκαθάρισμα όλων των Ελληνικών εθνικών θεμάτων, εις βάρος της Ελλάδας

Μία παλιά γνώριμη της ελληνικής διπλωματίας από τη δράση της οποίας η χώρα μας δεν έχει τις καλύτερες αναμνήσεις, αναλαμβάνει στρατηγικό ρόλο στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, δίπλα στον
πρόεδρο Ομπάμα. Η Βικτόρια Νούλαντ.

Η Ντόρα Μπακογιάννη θα θυμάται καλά αυτή την τραχιά αξιωματούχο, η οποία το 2008 ήταν πρέσβης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και σήμερα προήχθη σε υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις.

Λίγο πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Κώστας Καραμανλής έβαλε στην ένταξη των Σκοπίων το όνομα «Μακεδονία», η κυρία Νούλαντ έκλεισε στο σπίτι της στις Βρυξέλλες επί τρίωρο την τότε Ελληνίδα υπουργό Εξωτερικών και τον Σκοπιανό ομόλογό της Μιλόσοφσκι και μαζί με τον τότε υφυπουργό Εξωτερικών Ντάνιελ Φριντ τους πίεζαν για να δεχθούν την αμερικανική φόρμουλα για τη FYROM.

Το παιχνίδι αυτό ήταν τόσο στημένο ώστε όπως αποκαλύφθηκε αργότερα ο Μιλόσοφσκι πριν από τη συνάντηση είχε μεταβεί στα γραφεία του German Mashall Fund, μίας οργάνωσης από την οποία είχε λάβει στο παρελθόν αμερικανική υποτροφία, για να του γίνει φροντιστήριο συμπεριφοράς στη διαπραγμάτευση με τη Ντόρα. Τελικώς, οι αμερικανικές πιέσεις δεν απέφεραν αποτέλεσμα, αλλά στην Αθήνα κάποιοι ανασήκωσαν τα φρύδια τους όταν πληροφορήθηκαν ότι η στενή συνεργάτις του άλλοτε αμερικανού αντιπροέδρου Ντικ Τσένι επέστρεψε και ανέλαβε ρόλο κλειδί δίπλα στον αδύναμο πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα.

Η κυρία Νούλαντ επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά την Αθήνα στις αρχές Φεβρουαρίου λίγο πριν μεταβεί στην Κύπρο για διαβουλεύσεις με τους Ανασταδιάδη – Έρογλου και η συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ανακοινώθηκε μετά την πραγματοποίησή της. Όλα όμως δείχνουν ότι το Κυπριακό είναι ένα μόνο μέρος της ατζέντας της. Ο σάλος που προκλήθηκε από τη σύστασή της στον αμερικανό πρέσβη στην Ουκρανία («fuck EE) και ανάγκασε τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να την αποδοκιμάσει δημοσίως, δείχνει ότι το εύρος των θεμάτων που καλείται να χειριστεί είναι πολύ μεγάλο. Με απόψεις φιλικές στην Τουρκία –ασχολήθηκε με την άμυνά της κατά του Ιράκ κατά τη διάρκεια της πολυκύμαντης θητείας της- δεν είναι λίγοι αυτοί στην Αθήνα που θεωρούν ότι η δραστηριοποίησή της και η περικύκλωση του Ομπάμα από ρεπουμπλικανικά γεράκια δεν θεωρείται καλή εξέλιξη για τα ελληνικά συμφέροντα. Η αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία» από τη διοίκηση Μπους έγινε.

Η εκ νέου ανάληψη ρόλων στελεχών των Ρεπουμπλικάνων δίπλα στον πρόεδρο Ομπάμα σηματοδοτεί μία ευρύτερη αλλαγή στάση από τους Αμερικανούς, οι οποίοι διακήρυτταν σε όλους τους τόνους ότι μετατοπίζουν το κέντρο βάρους της πολιτικής τους στην Ασία και ότι αποχωρούν από την Ευρώπη.

Όπως πληροφορούμαστε, το αμερικανό ενεργειακό κατεστημένο στο οποίο βασικό ρόλο έχει ο φίλος της Νούλαντ, Ντικ Τσένι, θορυβήθηκε από τις εξελίξεις στη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και την Συρία, στην κρίση της οποίας πλασσαρίστηκε με έξυπνο τρόπο ο πρόεδρος Πούτιν.

Η αστάθεια σε χώρες της Μέσης Ανατολής που ήταν παραδοσιακά φιλικές προς τους αμερικανούς, σε συνδυασμό με τις πληροφορίες ότι η «αρκούδα» θέλει να εγκαταστήσει το στόλο της στη Μεσόγειο, ξύπνησαν τα γεράκια που καταστρώνουν μία νέα πολιτική η οποία έχει στο επίκεντρό της την Τουρκία –που ανακάμπτει στα κέντρα λήψης αποφάσεων των ΗΠΑ-, στην περιφέρειά της την Ελλάδα και την Κύπρο και στην αιχμή του δόρατός της τη Ρωσία του Πούτιν.

Οι κωδικοί του σχεδίου που οδηγεί στην αναβίωση ενός νέου Ψυχρού Πολέμου ΗΠΑ – Ρωσίας και του οποίου του γεγονότα της Ουκρανίας είναι απλώς προεόρτια προκειμένου να καθυστερήσει η κάθοδος της «αρκούδας» στη Μεσόγειο είναι: «Απωθήστε τον Πούτιν για να μην πέσει ο έλεγχος του αερίου της Μεσογείου στα χέρια του» και «εκμεταλλευτείτε – δεσμεύστε όλα τα ενεργειακά κοιτάσματα σε Ελλάδα – Κύπρο, βάζοντας όμως και την Τουρκία στο παιχνίδι της μοιρασιάς».

Σύμφωνα με έγκυρες διπλωματικές πηγές, στόχος της αμερικανικής διπλωματίας είναι η λύση του Κυπριακού, ο συμβιβασμός Ελλάδας – Τουρκίας για το Αιγαίο και η διευθέτηση του ονόματος των Σκοπίων με τρόπο εθνικά αξιοπρεπή ώστε στο μέλλον Ελλάδα – Κύπρος (υπό τη νέα της μορφή), Ισραήλ – Τουρκία να αποτελέσουν έναν ενιαίο οικονομικό χώρο για τα συμφέροντα της Δύσης. Παράλληλα με την υποκίνηση εθνοτικών συρράξεων στα Βαλκάνια –όσα συμβαίνουν σήμερα στη Βοσνία με τους μουσουλμάνους και αύριο στη FYROM με τους Αλβανούς- ενεργοποιούν ξανά την πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων και μας καθιστούν ευάλωτους στα βόρεια σύνορά μας.

Στηρίξτε τον Ερντογάν, δεν πρέπει να πέσει η Τουρκία

Οι πληροφορίες που έρχονται από την Ουάσινγκτον αποκαλύπτουν ότι οι Αμερικανοί, παρά την γκρίνια τους και τη δυσφορία τους για την πολιτική Ερντογάν, αποφάσισαν ότι πρέπει να ενισχύσουν την Τουρκία και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται διακεκριμένα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ. Η παρουσία του θρησκευτικού ηγέτη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος απλώνει αθόρυβα τα πλοκάμια της επιρροής του στα Βαλκάνια, καθησυχάζει τους Αμερικανούς που δεν θα φέρουν εμπόδια στη μετάβαση του τούρκου πρωθυπουργού στη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς «αναθεώρηση» του Συντάγματος όμως.

«Δεν πρέπει να πέσει η Τουρκία» λένε συνεχώς στις κλειστές τους συζητήσεις στελέχη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στους Έλληνες συνομιλητές τους γι αυτό και έχουν αφοσιώσει την προσοχή τους στην επίλυση του Κυπριακού κατά τέτοιο τρόπο που να βάλει τη γείτονα δυνατά στο παιχνίδι της ενέργειας. Το παιχνίδι αυτό των Αμερικανών προϋποθέτει αναποδογύρισμα της σκακιέρας που είχε επιμελώς σχεδιάσει η ελληνική κυβέρνηση για να αναβαθμίσει τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή. Οι Αμερικανοί πιέζουν να περάσει ο αγωγός φυσικού αερίου που θα μεταφέρει ενέργεια από το Ισραήλ μέσω Κύπρου στην Τουρκία και όχι μέσω Κρήτης στην Ευρώπη, όπως προβλέπει το ελληνικό σχέδιο. Προϋποθέτει επίσης, αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ, οι οποίες δεν θα αργήσουν πολύ. Πρέπει να προηγηθεί η επανεκλογή του Ερντογάν και μετά να επισημοποιηθεί η στροφή. Δείγμα του αέρα που έχουν πάρει οι τούρκοι έχοντας επίγνωση πόσο ραγδαία αλλάζουν οι γεωπολιτικές ισορροπίες στην περιοχή, είναι:

Πρώτον, η συνέντευξη του τούρκου πρεσβευτή στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς, στο πρακτορείο «Ανατολή», με την οποία αντιμετώπισε με κεκαλυμμένο σνομπισμό την Ελλάδα. Ο τούρκος αξιωματούχος ανέφερε ότι με τη λύση του Κυπριακού θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις και στο θέμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρώπη, καθώς –όπως προεξόφλησε- ο νέος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του νεοσύστατου κράτους θα είναι… Τουρκοκύπριος! Ο ξένος διπλωμάτης μας χλεύασε σχεδόν για το γεγονός ότι ποντάραμε σε αλλαγή στάσης της Αιγύπτου για το θέμα της ΑΟΖ, παρατηρώντας ότι εν τέλει οι Αιγύπτιοι σεβάστηκαν τις τουρκικές ευαισθησίες.

Ο Ουράς δεν δίστασε να ανοίξει ξανά θέμα Θράκης, ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στην Τουρκία ως χώρο εύρεσης εργασίας για τους νέους άνεργους Έλληνες. Η δε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ότι καλούνται όσοι Έλληνες απελάθηκαν το 1964 από την Πόλη, μόνον ως ειρωνική άσκηση δημοσίων σχέσεων, με καθυστέρηση πενήντα ετών μάλιστα, μπορεί να εκληφθεί.

Δεύτερον, η τοποθέτηση του Κύπριου προέδρου Νίκου Ανασταδιάδη για το ενδεχόμενο να περάσει ο αγωγός με το φυσικό αέριο του Ισραήλ μέσω Κύπρου στην Τουρκία! Ερωτηθείς από δημοσιογράφο της «Καθημερινής», ο Αναστασιάδης δεν απέρριψε το ενδεχόμενο, κάτι που βρίσκεται στον αντίποδα των επιδιώξεων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Ο Κύπριος πρόεδρος, ερωτηθείς για το αν το σενάριο μεταφοράς αερίου από το Ισραήλ στην Τουρκία μέσω Κύπρου «υποβαθμίζει τον ρόλο της Ελλάδας», απάντησε κυνικά «δεν είναι θέμα που εξαρτάται από εμάς, γιατί η αξιολόγηση γίνεται με βάση το κόστος» και χαρακτήρισε «προτιμητέα λύση» την αγορά από LNG αερίου Ισραηλινού – Κυπριακού που θα μεταφέρεται στην Τουρκία μέσω του αγωγού που θα περνάει από την Κύπρο!

Οι Αμερικανοί, ως φαίνεται, δεν θέλουν με τίποτε να αφήσουν την Τουρκία εκτός του ενεργειακού παιχνιδιού, γι αυτό και μέσω της επίλυσης του Κυπριακού θέλουν να την ξαναβάλουν στα πλάνα τους τόσο στη Μεσόγειο όσο και στα Βαλκάνια. Είναι δε χαρακτηριστική η αποστροφή του τούρκου πρεσβευτή Κερίμ Ουράς για την έκβαση των ελληνοτουρκικών μετά το τέλος της εκκρεμότητας του Κυπριακού: «Τα ελληνοτουρκικά σύντομα θα μπουν στην οδό της ταχείας επίλυσης», προέβλεψε…

Οι γείτονες γνωρίζουν πως μετά το Κυπριακό οι Αμερικανοί που βιάζονται για να σταθεροποιήσουν τη νέα τάξη πραγμάτων στη Μεσόγειο (μετά την αποτυχία της Αραβικής Άνοιξης), θα ανοίξουν σχεδόν ταυτόχρονα θέμα συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων στο Αιγαίο και διευθέτησης του Σκοπιανού.

Η παραπομπή του θέματος της ΑΟΖ – υφαλοκρηπίδας που συμπαρασύρει και όλα τα ανοικτά θέματα (χωρικά ύδατα, εύρος εναέριου χώρου) στο Διεθνές Δικαστήριο της Θάλασσας στο Αμβούργο είναι το επόμενο βήμα και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος έχει δηλώσει ότι η Ελλάδα μελετά προσεκτικά τη νομολογία των διαιτητικών αποφάσεων. Ούτε είναι τυχαίο ότι μετά τη συνάντηση Βενιζέλου – Κέρι τροχιοδρομήθηκε μία σειρά από εξελίξεις.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε το Κόσοβο και άφησε ανοιχτό το θέμα της αναγνώρισής του από την Ελλάδα (οι Κοσοβάροι ανακοίνωσαν την έναρξη λειτουργίας γραφείου συνδέσμου στην Αθήνα), την Αλβανία και τα Σκόπια, όπου εκτός του ομολόγου του Ποπόφσκι είδε –σωστά- και τον ηγέτη της Αλβανικής αντιπολίτευσης, κύριο Αχμέτι.

Η ομάδα της Νούλαντ σχεδιάζει να θέσει -το παλαιό της απωθημένο από το 2008-, το θέμα της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στην Ουαλία, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Σχέδια για εθνικό ακρωτηριασμό στη Θράκη

Η αποδυνάμωση της Ελλάδας εξαιτίας των οικονομικών της προβλημάτων έχει ανοίξει την όρεξη των φιλοτουρκικών κέντρων του αμερικανικού Κογκρέσου που θεωρούν ότι λόγω των εθνοτικών – θρησκευτικών συγκρούσεων που θα υπάρξουν μελλοντικά στα Βαλκάνια, η Ελλάδα μπορεί να γίνει χώρα υπό αποσυναρμολόγηση (dismantle). Για τον λόγο αυτό κινείται δραστήρια το ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων και δεν είναι τυχαίο ότι αποπειράται διείσδυση μέσω «βοήθειας» σε χρεοκοπημένους δήμους της Βορείου Ελλάδας. Ούτε είναι χωρίς σημασία η προσοχή που δείχνουν οι ΗΠΑ στις πολυπληθείς τσιγγάνικες μειονότητες των Βαλκανίων, μεταξύ αυτών και τη μειονότητα των Ρομ και των Πομάκων στην Θράκη. Η κρίση στη Βοσνία προκλήθηκε από το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται στον γνωστό Ρομά της χώρας, Ντέρβο Σέιντιτς, να εκλεγεί στο προεδρείο της χώρας, επειδή το απαγορεύει η Συμφωνία του Ντέιτον.

Στο γεράκι του Ντικ Τσένι τα ηνία της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ

Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ, είναι κόρη του καθηγητή Βιοηθικής του Yale Σέργουιν Νούλαντ, του οποίου οι εβραίοι γονείς είχαν το όνομα Μέγιερ και Βισέ Νούντελμαν.

Η κυρία Νούλαντ διετέλεσε σύμβουλος του αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντικ Τσένι σε θέματα ασφαλείας την περίοδο 2003 – 2005 και είναι στενή φίλη της συζύγου του Λιντ. Είναι η διπλωμάτης εκείνη που μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου επέμεινε και πέτυχε την τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού του ΝΑΤΟ που ορίζει ότι «επίθεση εναντίον ενός συμμάχου είναι επίθεση εναντίον όλων».

Ο σύζυγος της Νούλαντ, Ρόμπερτ Κάγκαν, είναι υιός του διάσημου ιστορικού Ντόναλντ Κάγκαν και γεννήθηκε στην… Αθήνα το 1958. Είναι εβραίος στην καταγωγή επίσης (από τη Λιθουανία), διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ και είναι σύμβουλος για θέματα ασφαλείας του γερουσιαστή και πρώην υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μακέιν. Δραστηριοποιείται στο German Mashall Fund, του οποίου υπήρξε επικεφαλής για πολλά χρόνια.

Ο ρόλος του Σόρος και οι ΜΚΟ

Η εκτίναξη της Νούλαντ στην κορυφή της αμερικανικής διπλωματίας και η ενεργός εμπλοκή της στο θέατρο των διπλωματικών μαχών της Μεσογείου και της Ευρασίας, συνοδεύτηκε από σημαντικές αλλαγές σε ΜΚΟ κλειδιά της Ουάσινγκτον.

Στο German Marshall Fund, το οποίο κάνει «σκάουτινγκ» για τα αμερικανικά συμφέροντα στην Ευρώπη εντοπίζοντας ελπιδοφόρους νέους πολιτικούς από ολόκληρη την ήπειρο και επενδύοντας πάνω τους με υποτροφίες, υπάρχουν εξελίξεις.

Ο πρόεδρός του, Κρεγκ Κένεντι, αποχώρησε μετά από 10 χρόνια στην προεδρία και στην θέση του τοποθετήθηκε μία γνωστή της Νούλαντ από τα παλιά. Το μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και σύμβουλος του αμερικανού προέδρου για θέματα ΕΕ, Κάρεν Ντόνφριντ, η οποία θα αναλάβει τα καθήκοντά της –εγκαταλείποντας τον Λευκό Οίκο- από τον προσεχή Απρίλιο.

Αποστολή της Ντόνφριντ θα είναι ο καλύτερος συντονισμός των ΜΚΟ στην περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων, όπου θα εστιαστεί το ενδιαφέρον της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.

Το German Marshall Fund έχει καλές σχέσεις με το ίδρυμα Νιάρχος στην Ελλάδα, ενώ σημειώνεται και η έντονη δραστηριότητα που επιδεικνύει στη Βόρεια ελλάδα και το Ίδρυμα Σόρος ερχόμενο σε επαφή με πολλούς χρεοκοπημένους Δήμους της βορείου Ελλάδας και σε κεντρικά συνεννόηση με το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Πηγή περιοδ. “Crash

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σύγχρονοι σκλάβοι: Πώς είναι να δελεάζεσαι από μια δουλειά και να παγιδεύεσαι σε καταναγκαστική εργασία

Πάνω από 21 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη είναι εγκλωβισμένοι σε καταναγκαστική εργασία σύμφωνα με τα στοιχεία του ILO. Ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας έδωσε στη δημοσιότητα ένα ενδεικτικό animated βίντεο για να "μιλήσει" για το φαινόμενο.

Από τα 21 εκ. ανθρώπων που παγιδεύονται σε καταναγκαστική εργασία τα 11,4 εκ. είναι γυναίκες και τα 9,5 εκ. άνδρες.

Προς το παρόν η Επιτροπή δεν συγκεντρώνει δεδομένα για την εμπορία ανθρώπων, αλλά στηρίζεται στις πληροφορίες που παρέχονται από την Europol, από τις διεθνείς οργανώσεις, τις ΜΚΟ και σε ορισμένες περιπτώσεις από τα κράτη μέλη. Συνεπώς, τα στατιστικά στοιχεία που παρέχονται κατ’ αυτό τον τρόπο δεν επαρκούν για να γίνουν συγκρίσεις και να αντληθούν αξιόπιστα συμπεράσματα.

Η τελευταία έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάνει λόγο για 3.600 διεθνείς εγκληματικές οργανώσεις στην επικράτεια της ΕΕ και 880.000 θύματα καταναγκαστικής εργασίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, ο αριθμός των ανθρώπων που εξωθούνται σε καταναγκαστική εργασία αυξάνεται διαρκώς σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, ενώ περισσότερο ευάλωτοι σε αυτή είναι οι μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, και κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Από τους 880.000 "σύγχρονους σκλάβους" της Ευρώπης, 270.000 εξωθούνται με τη βία στην πορνεία.

Τα θύματα συνήθως δελεάζονται με προτάσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τις συνθήκες που καλούνται στην πραγματικότητα να αντιμετωπίσουν. Μεταφέρονται με τη βία σε τρίτες χώρες και κρατούνται υπό συνθήκες σκληρής εκμετάλλευσης.

Σύμφωνα με την περσινή έκθεση της Επιτροπής, το 62% των θυμάτων trafficking εξωθούνται στην πορνεία, το 25% στην καταναγκαστική εργασία, ενώ ένα 14% χρησιμοποιείται για εμπορία οργάνων, για λοιπές εγκληματικές δραστηριότητες ή αφορά την πώληση μικρών παιδιών.

Τα περισσότερα θύματα από χώρες εντός της ΕΕ κατάγονται από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, ενώ από χώρες εκτός της ένωσης η πλειοψηφία των θυμάτων κατάγονται από την Κίνα και τη Νιγηρία.

Στα 202 εκατ. οι άνεργοι παγκοσμίως

Πρόσφατα ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας είχε δημοσιεύσει τα στοιχεία της τελευταίας του έρευνας σύμφωνα με την οποία ο αριθμός των ανέργων παγκοσμίως έφτασε τα 202 εκατομμύρια το 2013. Παράλληλα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ανησυχητική αύξηση στην ανεργία των νέων.

Στην έκθεση του ILO για τις παγκόσμιες τάσεις της απασχόλησης το 2014 αποκαλύπτεται επίσης ότι η ανάπτυξη του τομέα της απασχόλησης παραμένει αδύναμη και ότι η ανεργία συνεχίζει να αυξάνεται, κυρίως μεταξύ των νέων, όπως και ότι πολλοί αποθαρρημένοι εργαζόμενοι (23 εκατομμύρια) παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας.

Με τον σημερινό ρυθμό, 200 εκατομμύρια επιπλέον θέσεις εργασίας θα έχουν δημιουργηθεί ως το 2018, σύμφωνα με την έκθεση του ILO. Ωστόσο ο αριθμός αυτός είναι κατώτερος από αυτόν που απαιτείται για να απορροφηθεί ο αυξανόμενος αριθμός των νεοαφιχθέντων στην αγορά εργασίας.

Σχεδόν 74,5 εκατομμύρια άνθρωποι της ηλικιακής ομάδας 15-24 ετών είναι άνεργοι και το ποσοστό της ανεργίας μεταξύ των νέων ανήλθε σε 13,1% το 2013, δηλαδή είναι σήμερα το υπερδιπλάσιο του ποσοστού της ανεργίας για όλες τις ηλικιακές ομάδες παγκοσμίως.

Η παγκόσμια ανάκαμψη των αγορών εργασίας αναχαιτίζεται από ένα έλλειμμα στην παγκόσμια ζήτηση. Σε πολλές ανεπτυγμένες οικονομίες, οι δραστικές μειώσεις των δημοσίων δαπανών και οι αυξήσεις των φόρων εισοδήματος και των φόρων κατανάλωσης βαραίνουν πολύ τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, επισημαίνει τέλος στην έκθεσή του ο διεθνής Οργανισμός.



ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι ψυχή έχει ένα πεντάευρο;

Του Θανάση Καρτερού
Ο Άδωνις έχει βραχνιάσει να το λέει: Ισχύει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να ισχύσει, θα ισχύσει, αν ισχύσει, σε έξι μήνες και εν πάση περιπτώσει ισχύει γιατί είναι ρύθμιση του ΠΑΣΟΚ, αλλά μπορεί και να μην ισχύσει τελικώς γιατί σ' αυτό τον τόπο όλα γίνονται. Το ΠΑΣΟΚ έχει βγει από τα ρούχα του: Όχι και να μας φορτώνετε αυτό που δεν μπορεί να ισχύσει, ακόμα κι αν ισχύσει, πρέπει να μάθετε να συνεννοείστε πριν επιβάλετε μέτρα που ισχύουν, αλλά δεν μπορούν να ισχύσουν, και εν πάση περιπτώσει είναι αποκλειστικά δικά σας, είτε ισχύουν είτε όχι.

Ο καυγάς αφορά, όπως καταλάβατε, στο πεντάευρο για την πρόσβαση στα πολυ-ιατρεία. Μάχονται μεταξύ τους νυν και πρώην υπουργοί, μείζονες και ήσσονες κυβερνητικοί εταίροι, για την πατρότητα και τον σκοπό του. Οι φτωχοί, οι ανασφαλώς ασφαλισμένοι, οι παντελώς ανασφάλιστοι, οι ταπεινωμένοι και καταφρονεμένοι του ΕΟΠΥΥ, του ΕΣΥ και του κακού του ριζικού τους απέκτησαν ξαφνικά απρόβλεπτους συνηγόρους. Έτσι που να αναρωτιούνται ορισμένες ευαίσθητες ψυχές στην κυβέρνηση τι ψυχή έχει επιτέλους ένα πεντάευρο για να προκαλεί τέτοια τρικυμία.

Η απάντηση για όσους καλούνται να το πληρώνουν είναι φυσικά αυτονόητη. Και ψυχή και σώμα και νεύρα και αίμα έχει το πεντάευρο. Αλλά και για όσους καυγαδίζουν μέσα στην κυβέρνηση το πεντάευρο δεν είναι άψυχο. Είναι η ψυχή μιας πολιτικής που αφού έριξε εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια, στην ανεργία και στον λάκκο του ανασφάλιστου με κάθε λογής περικοπή, χαράτσι, φορολογία και μεταρρύθμιση της συμφοράς, τώρα αναζητά τη σωτηρία της ενόψει της επερχόμενης κρίσης. Διότι οι κάλπες είναι κοντά και πλησιάζει η ώρα που θα κριθούν οι πάντες κατά τα έργα τους - ή κάπως έτσι.

Πιο λιανά; Δεν γίνεται, σου λέει, με κάθε πεντάευρο να εισπράττουμε και μούντζες, κατάρες, βρισίδια, που θα μεταφραστούν στις εκλογές σε μαύρο κι άραχλο. Εξ ου και ο καυγάς ποιος θα φορτωθεί το μέτρο. Εξ ου επίσης και ο Άδωνις, που διαβεβαιώνει ότι δεν θα εφαρμοστεί πριν το καλοκαίρι - δηλαδή πριν τις ψυχοφθόρες εκλογές. Η σωτηρία της -δικής τους- ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα εν γένει. Και θα δούμε πολλά πεντάευρα να γίνονται χαρτοπόλεμος ευαισθησίας μέχρι να έρθει η ώρα της πληρωμής.


πηγή   και εδω

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα πιο συγκλονιστικά 90 δευτερόλεπτα που έχετε δει ποτέ! (video)

Μπορεί να μην συμβαίνει τριγύρω σου, μα συμβαίνει κάπου στον κόσμο. Στη Συρία, την Ουκρανία, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Η φρίκη είναι παντού η ίδια. Πόλεμος! Μια λέξη που προκαλεί τρόμο και αποτροπιασμό.

Το παρακάτω βίντεο αποτυπώνει μέσα σε λιγότερο από 2 λεπτά τον τρόμο, τη φρίκη και την καταστροφική ιδιότητα που φέρει η έννοια πόλεμος στη ζωή μιας ολόκληρης γενιάς παιδιών. Η Συρία είναι η χώρα που πλήττεται περισσότερο στις μέρες μας με περισσότερες από 11.000 ψυχές παιδιών να έχουν χαθεί και περισσότερα από 1 εκατομμύριο παιδιά να καταλήγουν να είναι πρόσφυγες.

Ψυχικά και σωματικά τραύματα από τους αέναους βομβαρδισμούς και τα βασανιστήρια συνθέτουν τη ζωή αυτών των μικρών παιδιών που είχαν την ατυχία να γεννηθούν και να μεγαλώσουν στη δύνη του πολέμου.

Το βίντεο που ανέβηκε στον ιστότοπο savethechildren, μια οργάνωση που έχει ως σκοπό την καταπολέμηση της βίας και την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, δείχνει τη ζωή ενός νεαρού κοριτσιού που γυρίζει ανάποδα μέσα σε 1 ημέρα, όταν και έρχεται αντιμέτωπο με το πολεμικό σκηνικό που βιώνουν καθημερινά τα παιδιά στη Συρία.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αποκαλύψεις Χατζημαρκάκη: Πώς οι Γερμανοί ελέγχουν πολιτικούς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους ! ΒΙΝΤΕΟ

Ο Γ. Χατζημαρκάκης αποκάλυψε στον Γ. Τράγκα το βρόμικο παιχνίδι των Γερμανών εις βάρος της Ελλάδας

Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, καλεσμένος στην εκπομπή «Ελεύθερος Σκοπευτής» του Γιώργου Τράγκα, την Πέμπτη το βράδυ ξημερώματα Παρασκευής, αποκάλυψε για πρώτη φορά τον τρόπο με τον οποίο οι Γερμανοί ελέγχουν όλο το σύστημα στην Ελλάδα. Από πολιτικούς και επιχειρηματίες μέχρι και δημοσιογράφους.

«Στόχος της Γερμανίας είναι να έχουν σε μόνιμη εξάρτηση τους Έλληνες» λέει ο κ. Χατζημαρκάκης, ενώ αποκάλυψε και απόρρητο γερμανικό έγγραφο που μαρτυρά ότι η Γερμανία παραδέχεται ότι η χώρα μας δικαιούται επιστροφή των κατοχικών δανείων αλλά δεν τα διεκδικεί η Ελλάδα!

Ο κ. Χατζημαρκάκης επίσης μίλησε για τα επιπλέον δάνεια που πήραν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ ξάφνιασε όταν είπε ότι το περιοδικό Focus έκανε το χυδαίο εξώφυλλο, που εμφάνιζε το άγαλμα της Αφροδίτης με άσεμνη χειρονομία, μόνο και μόνο για να εκβιάσει τον ΕΟΤ και να του εξοφλήσει τουριστική διαφήμιση!


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Μεγάλη Βρετανία προχωρά στην έγκριση της δημιουργίας εμβρύων από γενετικό υλικό τριών «γονέων»

Η Μεγάλη Βρετανία αναμένεται να προχωρήσει, παρά τις έντονες αντιδράσεις, στην έγκριση της γέννησης παιδιών από τρείς γονείς επιτρέποντας ουσιαστικά τη δημιουργία εμβρύων «τριών γονέων»  με σκοπό την «καταπολέμηση θανατηφόρων γενετικών παθήσεων». Αυτή η κίνηση έρχεται να προστεθεί στην παράλληλη διαβούλευση που πραγματοποιείται στις Η.Π.Α για το ίδιο ζήτημα από τον Οργανισμό Ελέγχου Ασφάλειας Τροφίμων και Φαρμάκων.

Υπολογίζεται ότι περίπου 1 στα 200 παιδιά που γεννιούνται κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο πάσχουν από κάποιας μορφής μιτοχονδριακή πάθηση. Οι συγκεκριμένες διαταραχές, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, των παθήσεων του ήπατος, της απώλειας του συντονισμού των μυών και έτερων σοβαρών παθήσεων μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και θανατηφόρο αντίκτυπο στους ανθρώπους που τις κληρονομούν.

Πάντως, επί του παρόντος, οι τεχνικές μιτοχονδριακής δωρεάς για την πρόληψη της μετάδοσης σοβαρών μιτοχονδριακών παθήσεων είναι απαγορευμένες.

Η ανώτατη σύμβουλος του υπουργείου Υγείας της Κυβέρνησης της Μεγάλης Βρετανίας, Καθηγήτρια Sally Davies δήλωσε: «Επιτρέποντας την δωρεά μιτοχονδρίων θα δώσουμε την δυνατότητα στις γυναίκες που πάσχουν από σοβαρές μιτοχονδριακές παθήσεις να αποκτήσουν παιδιά δίχως να μεταφέρουν σοβαρότατες γενετικές διαταραχές. Επιπρόσθετα, θα διατηρήσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο στο προσκήνιο των επιστημονικών εξελίξεων στο συγκεκριμένο πεδίο».

Αν και η συγκεκριμένη περιγραφή της τεχνικής είναι πιο ακριβής, δίχως να την οριοθετεί ως μία διαδικασία που «σώζει ζωές», εντούτοις δημιουργούνται τεράστια ζητήματα βιοηθικής. Μέσω της τεχνικής δημιουργείται ένα «προσχεδιασμένο» έμβρυο με γενετικό υλικό που προέρχεται από δύο ωάρια. Πολύ πιθανόν, τα έμβρυα που δεν θα είναι υγιή μέσω της διαδικασίας θα θανατώνονται..

Ο David King, της οργάνωσης Human Genetics Alert, στάθηκε έντονα κριτικός απέναντι στην απόφαση των βρετανικών κυβερνητικών αρχών:

«Εάν επιτραπεί η διαδικασία, τότε η βρετανική κυβέρνηση θα είναι η πρώτη που θα έχει νομιμοποιήσει την κληρονομήσιμη τροποποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος, κάτι που απαγορεύεται σε όλες τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε σχετικά.

«Μια τέτοιας ιστορικής σημασίας απόφαση απαιτεί έναν πολύ πιο εκτεταμένο δημόσιο διάλογο και διαβούλευση».  

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας με μία στις τρεις να έχει κακοποιηθεί

Την ημέρα που πλανήτης γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας μόνο στην Ευρώπη, μία ήπειρο που δεν έχει τις αγκυλώσεις και τις προβληματικές καταστάσεις άλλων ηπείρων και χωρών, οι κακοποιημένες γυναίκες ανέρχονται στα 62 εκατομμύρια.

Το 33% των γυναικών στην Ευρώπη έχουν πέσει θύματα σωματικής ή σεξουαλικής βίας, από τα 15 τους μάλιστα. Επίσης, μία στις δύο εργαζόμενες γυναίκες έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση.
Η βία κατά των γυναικών συμβαίνει πολύ συχνά, είναι κυρίως ενδοοικογενειακή, αλλά δημοσιοποιείται ελάχιστες φορές και σπάνια φθάνει στα δικαστήρια.

Αυτές είναι ορισμένες από τις πολλές επισημάνσεις πρόσφατης πανευρωπαϊκής έρευνας, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο συζήτησης της Επιτροπής Ισότητας της Βουλής, που συνεδρίασε με αφορμή τον εορτασμό για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Η βία κατά των γυναικών δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο. Αυτά είναι δεδομένα που θα πρέπει να μας υποχρεώσουν να δούμε συνολικές πολιτικές για την αντιμετώπιση του φαινομένου, ήταν η κοινή παραδοχή των γυναικών- βουλευτών που συμμετείχαν στην Επιτροπή.
Εξάλλου, τονίστηκε η ανάγκη επικύρωσης από την Ελλάδα της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης, γνωστή ως Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Στην Επιτροπή τονίστηκαν όμως και οι ανισότητες σε σχέση με τους άνδρες και τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Κατερίνα Παπακώστα μίλησε για την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα δίχτυ προστασίας της μητρότητας για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε η κ. Παπακώστα, η Επιτροπή προωθεί τροπολογία με την οποία οι έγκυες γυναίκες θα προστατεύονται από τη διαθεσιμότητα, για ένα τουλάχιστον 18μηνο, ενώ θα έχει αναδρομική ισχύ από το 2012.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κάτι τρέχει στο Αιγαίο! "Μετανάστες" στα Ίμια ,υπέρπτηση Τούρκων στους Φούρνους

Μόλις προχθές ομάδα “μεταναστών” ανέβηκε στα Ίμια και τους “μάζεψε” η τουρκική ακτοφυλακή. Σήμερα σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισήλθε στις 11:00 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ Σάμου και Χίου.

Ο σχηματισμός πραγματοποίησε στις 11:25 υπέρπτηση στη νησίδα Ανθρωποφάγοι και και στη νησίδα Μακρονήσι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων, στα 3.000 πόδια (4 α/φ) και στα 15.000 πόδια (2 α/φ). Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 11:29 Νότια Σάμου.

Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.
Αν σ΄ αυτά προσθέσουμε και τις καθημερινές πλέον πτήσεις αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου στο Αιγαίο, είναι προφανές ότι η Άγκυρα επιχειρεί να ανεβάσει τους τόνους στο Αιγαίο.

Όλα αυτά δείχνουν -και κυρίως η ιστορία στα Ίμια- ότι οι Τούρκοι “μετρούν” τους χρόνους και τον τρόπο αντίδρασής μας.

onalert.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

"Δουλεύουν" το λαό με το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Χθες ο λαός έμεινε ικανοποιημένος, τα καθεστωτικά ΜΜΕ πανηγύριζαν. Επιτέλους, ο ανώτατος πολιτικός άρχων της Ελλάδας, δηλαδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε επίσημα το θέμα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων στον ανώτατο πολιτικό άρχοντα της Γερμανίας, τον εκεί ΠτΔ. Είναι έτσι όμως τα πράγματα, όπως φαίνονται;

Πόσοι άραγε συμπολίτες μας γνωρίζουν ότι ούτε ο Έλληνας Πρόεδρος,  ούτε ο Γερμανός Πρόεδρος έχουν οποιαδήποτε αρμοδιότητα για να θέσουν ή να συζητήσουν αυτό το θέμα; Και ο μεν πρόεδρος της Γερμανίας ήταν ειλικρινής όταν είπε ότι είναι αναρμόδιος (μάλιστα έμμεσα μετέφερε και την αρνητική στάση της γερμανικής κυβέρνησης), ο δε Έλληνας Πρόεδρος δεν το είπε κάν, αλλά άφησε το λαό με την εντύπωση ότι το θέμα τέθηκε «επιτέλους» επίσημα. Εξηγούμαστε.

Τόσο η Γερμανία όσο και η Ελλάδα έχουν προεδρευόμενες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες. Όμως στην κοινοβουλευτική δημοκρατία (σε αντίθεση με την προεδρική και την ημιπροεδρική), αρμόδιος να ασκεί την εσωτερική και την εξωτερική πολιτική, είναι μόνο ο πρωθυπουργός. Όχι ο ΠτΔ, που είναι ένα απομεινάρι της μοναρχίας (σαν την βασίλισσα της Αγγλίας ή τον βασιλιά της Ισπανίας κ.λ.π.). Μόνο ο πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα θα θέσει αρμοδίως και επίσημα το θέμα μόνο όταν ο Σαμαράς υποβάλει εγγράφως σχετικό αίτημα προς την Μέρκελ (κάτι που δεν το έχει κάνει στις τόσες μεταξύ τους συναντήσεις). Και αν η απάντηση της Μέρκελ είναι αρνητική, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να προσφύγει αμέσως στο Διεθνές Δικαστήριο, ώστε το θέμα να λυθεί οριστικά και να πάψουμε επιτέλους να αλληλοδουλευόμαστε και να ζούμε με "ονειρώξεις". Ακούσατε άραγε οποιονδήποτε Έλληνα πρωθυπουργό να θέτει ποτέ αυτό το θέμα;;;

Αυτό που έγινε χθες μεταξύ των κ.κ. Παπούλια και Γκάουκ (μάλλον προσυνεννοημένο δια της διπλωματικής οδού), είναι απλά ένα προπαγανδιστικό τρίκ, για τα μάτια του λαού, που δεν γνωρίζει δυστυχώς τι λέει το Σύνταγμά του.

hassapis-peter

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μόνη « αμαρτία» η άγνοια!




Αδερφέ , δε φταις εσύ! Εσύ περπάτησες στο δρόμο που σου έδειξαν οι σκοταδιστές «ταγοί» σου, οι « τηλεαστέρες» του εύκολου και του φτηνού «θεάματος» της βαρβαρότητας! Πείστηκες πως όλα τα προβλήματα σου λύνονται με την ανάθεση, με μια σου ψήφο στο «λιγότερο κακό» κόμμα ή σε αυτό που οι «μάγοι» της τηλεθέασης παρουσίαζαν ως «αντίπαλο δέος»!Ό,τι κι αν ψήφιζες το ίδιο «θηρίο» έβγαινε, κι είναι ανώφελο να νιώθεις ένοχος!   

Σ’ έπειθαν κιόλας πως έχεις «δημοκρατία»! «Δημοκρατία» λέγανε την πιο τυραννική εξουσιοκρατία των ολίγων! Δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να γλιτώσεις,γιατί απλά το θεσμικό πλαίσιο της κλεπτοκρατίας και της κομματοκρατίας είχε στηθεί έτσι,ώστε να«τρέφει» τυράννους και να διαλύει την κοινωνική συνοχή!Ποτέ δε μέτρησε η λαική βούληση,καθώς η μιντιακή δικτατορία τη «διαμόρφωνε»,την καθοδηγούσε,σύμφωνα με τα συμφέροντα των «ισχυρών»!Ποτέ αυτή η χώρα δεν ανάσανε και δεν ελευθερώθηκε!Μόνο «κακοποιούσε»,διέλυε και «βίαζε»την Ελληνική συνείδηση μέχρις εσχάτων!

Τώρα όμως που όλοι «ματώνουμε»κι όλη η πλάνη, η απάτη ξεδιπλώνεται,τι κάνουμε;Η πατρίδα μας χρειάζεται νέο δίκαιο και «ανάταξη»από μηδενική βάση!Φτάνει όλοι μαζί -ό,τι κι αν πιστεύουμε ιδεολογικά-να αποφασίσουμε να τη σώσουμε με τις δικές μας δυνάμεις, ως απλοί πολίτες,που το «κοινό τους σπίτι»νοιάζονται και «στρατεύονται»να σώσουν!Μια κουβέντα θα μου πεις είναι κι αυτή…Δεν είναι εύκολο να ξεπεράσουμε τα σύνδρομα του φιλοτομαρισμού,τον εσωτερικό κατακερματισμό,την διαχωριστική «λογική»,που μας «πέρασαν»!Θέλει αρετή διάκρισης ,ανδρείας και εσωτερική βάσανο υπέρβασης όλου του άρρωστου «εγώ»,που καλλιέργησαν χρόνια,για να «φυλακίσουν»συνολικά την ύπαρξή μας και να μας κάνουνε εχθρούς του ίδιου του εαυτού μας!

Κι όμως,όσο κι αν μας πρόδωσαν ,κι αν μας εκμαύλισαν,το φιλότιμο κι η Ελληνική ψυχή μπορεί να μας δυναμώσει και να μας ενώσει,φτάνει μέσα μας βαθιά να ανακαλύψουμε και να πιστέψουμε σε εμάς .Οι πάτρονές των δοσίλογων είναι αυτοί που σφάζουν ανθρώπους, διαλύουν χώρες,ισοπεδώνουν ζωές!Είναι οι νέοι ναζιστές και τρομοκράτες,που θέλουν να σβήσουν από το χάρτη τους λαούς,τα έθνη, σκορπώντας το τρόμο και τον θάνατο!Τι σχέση έχουμε εμείς με αυτά τα ανθρωποειδή,που ξερνάνε τη βαρβαρότητα και το θάνατο;Τι σχέση έχει η δική μας πνευματική παρακαταθήκη με τους φασίστες και τους ναζί της Ευρώπης;Γιατί αρνηθήκαμε τη δική μας ταυτότητα και καταδεχτήκαμε να γίνουμε ουραγοί και πιόνια των πιο αιμοσταγών και διεστραμμένων δολοφόνων του πλανήτη;Όλο το πολιτικό προσωπικό αυτούς υπηρετεί τόσα χρόνια, χωρίς καν να μας ρωτήσει-κι εμείς ακόμα ψάχνουμε τη «σωτηρία»από αυτό; Τώρα,ενώ έχουμε επίγνωση του πού μας πάνε,τι κάνουμε,για να μη γίνουμε κι εμείς Ουκρανία ή Συρία; Απλά αποστρέφουμε το πρόσωπό μας,εθελοτυφλούμε χωρίς τίποτα να κάνουμε επί της ουσίας,για να σωθούμε με τις δικές μας δυνάμεις;Πότε θα αναλάβουμε την ευθύνη του αληθινού μας χρέους,που είναι η σωτηρία της πατρίδας και της προοπτικής της για τα παιδιά μας;

Μας γέλασαν με «παραμύθια» κι εμείς τους «τρέφαμε» με τον κόπο και το αίμα μας,για να μας σφάζουν!Τα εγκληματικά «εργαλεία» των αφεντικών τους είναι το παράνομο χρέος των τοκογλύφων και το ευρώ τους ,κι εμείς ως άνθρωποι πια δεν μετράμε,αλλά μόνο ως αριθμοί ! Μας εκβιάζουν με το δικό τους «μονοπώλιο», την έκδοση χρήματος και το χρέος, που εκφράζει σχέσεις κυριαρχίας και λεηλασίας των λαών!Μόνο ο λαός δεν δημιούργησε

το χρέος κι ούτε ποτέ επωφελήθηκε από αυτό! Και τώρα με το αίμα μας και τις ζωές των παιδιών μας καλούμαστε να πληρώσουμε ένα άγριο κερδοσκοπικό «παιχνίδι»!

Πότε στην ιστορία έγιναν ανατροπές από « τα πάνω»; Πώς είναι δυνατόν ποτέ σε συνθήκες ευρωφασισμού και κατοχής της χώρας να «σωθούμε» με εκλογές; Μήπως δε θέλουμε ακόμα να δούμε την αλήθεια, που μας «ξεβολεύει» ή δεν είμαστε αρκετά γενναίοι γι’ αυτό; ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ !

Τι τον κάνουμε όμως τον μόνο μας αληθινό εχθρό, που είναι ο κακός μας εαυτός-εκτός από τον κακό μας τον καιρό ;Αυτόν τον «πρώην» βολεμένο ψεύτη, που μας πρόδωσε με τις επιλογές του ,που παρέδιδε τη ζωή του σε κούφια λόγια και ανεχόταν τις πράξεις ανομίας και παραλυσίας –κάνοντάς τες σ’ ένα βαθμό κι ο ίδιος; Τώρα που «θυσιαστήριο» γίναμε των πιο στυγνών κερδοσκοπικών συμφερόντων, δε μένει πια καιρός για παραμυθίες και ψέματα! Συνηθίσαμε να ακούμε συνθηματικό λόγο,που μας χάιδευε τα αυτιά, να μπαίνουμε στα «καλούπια», που μας «στήνανε» και να βαυκαλιζόμαστε με την ιδέα ότι όλα τα ξέραμε κι είχαν πάντα οι « δικοί μας» στο «τσεπάκι» τους τη λύση για εμάς !Ναι, κάπως έτσι γαλουχηθήκαμε και «θρέψαμε» ένα υπερτροφικό εγώ, που παραπαίει σήμερα! Αν δε βρούμε τον ελεύθερο άνθρωπο μέσα μας, τον υπεύθυνο, τον αξιοπρεπή άνθρωπο,τον περήφανο Έλληνα του αγώνα, δεν υπάρχει ελπίδα να βγούμε στο «φως»! Αν εμείς οι ίδιοι δεν αποφασίσουμε να πάρουμε τη ζωή και τη χώρα στα χέρια μας, δεν υπάρχει μέλλον!

Τελείωσαν τα ψέματα! Η αλήθεια είναι πάντα σκληρή-πολύ περισσότερο σήμερα, που η χώρα κατέχεται από την ευρωχούντα της Ε.Ε! Εννοείται ότι αυτοί που προσφέρουν εύκολες λύσεις και σου λένε «ψήφισέ με να σε σώσω» είναι απατεώνες! Αυτοί όμως που σου λένε «πάρε εσύ τη ζωή και τη χώρα στα χέρια σου», δεν καταδέχονται να σε αντιμετωπίζουν ως «πρόβατο» για σφαγή, γιατί απλά μόνο με την αφύπνιση, την συνειδητοποίηση ,την ενότητα και την Ελληνική ψυχή νικιέται ο κοινός μας αδίστακτος εχθρός!

Οι πρώτοι αντιμετωπίζουν το λαό ως κοπάδι. Οι δεύτεροι αγωνίζονται για την χειραφέτηση του ως συνειδητοποιημένο ιστορικό και πολιτικό υποκείμενο, που επιλέγει –σύμφωνα με την ελεύθερή του βούληση-αν ζήσει ελεύθερος ή σκλάβος, αν ζήσει στο φως ή στο σκοτάδι και βέβαια αν επιβιώσει ως έθνος πια! Ο αγώνας είναι πρώτα και πάνω από όλα ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ κι ο εφιάλτης που όλοι μας ζούμε δεν τελειώνει παρά μόνο από τον ενωμένο κι αποφασισμένο λαό,με τον οποίο κανείς δε μπορεί να τα βάλει! Αύριο κανείς μας ας μη λέει δεν ήξερα!Δική μας είναι η απόφαση… κι ανάλογη η ζωή,που τηνακολουθεί!

Έλλη Διαμαντοπούλου

πηγη
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τώρα: Μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές τραγωδίες στην Μαλαισια…


Οι αρχές της Μαλαισίας δεν επιβεβαιώνουν ότι το αεροσκάφος της Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες που χάθηκε από τα ραντάρ πάνω από τη θάλασσα της Νότιας Κίνας έχει συντριβεί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Χισαμουντίντ Χουσέιν.

Ο Χισαμουντίν δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τη συντριβή του αεροσκάφους, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που μετέδωσαν νωρίτερα μέσα ενημέρωσης του Βιετνάμ ότι το Boeing B777-200 που εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ- Πεκίνο συνετρίβη στη θάλασσα νότια ενός βιετναμέζικου νησιού.

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να εντοπίσουμε το αεροσκάφος (...) Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι έχει εξεταστεί κάθε πιθανότητα», υπογράμμισε ο μαλαισιανός υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.
«Αναμένουμε ακριβείς πληροφορίες από τον στρατό της Μαλαισίας. Εκείνοι αναμένουν πληροφορίες από τη βιετναμέζικη πλευρά», πρόσθεσε.

Νωρίτερα το πρακτορείο Ρόιτερς ανέφερε επικαλούμενο ένα αξιωματικό του ναυτικού της χώρας πως το αεροσκάφος της εταιρείας Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες που χάθηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα συνετρίβη στη θάλασσα 153 ναυτικά μίλια από τις ακτές του νησιού Το Τσου του Βιετνάμ.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πλοία του βιετναμέζικου ναυτικού στην περιοχή, οπότε πρέπει να ζητήσουμε σκάφη από το νησί Που Κουόκ να είναι έτοιμα για την επιχείρηση διάσωσης», δήλωσε ο ναύαρχος Νγκο Βαν Πατ στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Tuoi Tre.
Τα νησιά Το Τσου και Που Κουόκ βρίσκονται στο νοτιοδυτικό Βιετνάμ.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό πώς ο ναύαρχος γνώριζε ότι το αεροσκάφος έχει συντριβεί ή το πού έχουν εντοπιστεί τα συντρίμμια του.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Μεταφορών του Βιετνάμ Παμ Κόι Τιου δήλωσε: «Δεν έχουμε καθορίσει τι συνέβη στο αεροσκάφος, όμως μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι χάθηκε από τα ραντάρ ένα λεπτό πριν εισέλθει στην περιοχή ελέγχου της πόλης Χο Τσι Μινχ».

Πόσοι επέβαιναν στο αεροσκάφος

Το αεροσκάφος εκτελούσε το δρομολόγιο από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο. Πρόκειται για ένα Boeing Β777-200, στο οποίο επιβαίνουν 239 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 227 είναι επιβάτες -συμπεριλαμβανομένων δύο βρεφών- και οι 12 μέλη του πληρώματος.Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας το εν λόγω αεροπλάνο μεταφέρει επιβάτες 14 εθνικοτήτων. Κανείς Έλληνας δεν βρίσκεται στους ανάμεσά στους συνολικά 239 επιβαίνοντες. Οι περισσότεροι έχουν κινεζική υπηκοότητα.

Συγκεκριμένα, 153 -συμπεριλαμβανομένου ενός βρέφους- κατάγονται από την Κίνα, 38 από την Μαλαισία, 12 από την Ινδονησία, 7 από την Αυστραλία, 4 -συμπεριλαμβανομένου ενός βρέφους- από τις ΗΠΑ, 3 από τη Γαλλία, 2 από τη Νέα Ζηλανδία, 2 από την Ουκρανία, 2 από τον Καναδά, 1 από τη Ρωσία, 1 από την Ιταλία, 1 από την Ταϊβάν, 1 από την Ολλανδία και 1 από την Αυστρία. Αυτοί οι αριθμοί είναι από την επίσημη λίστα που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Malaysia Airlines. Ωστόσο, βάσει αυτής οι επιβάτες είναι 228 και όχι 227, όπως είχε ανακοινώσει εξ' αρχής. Αν δεν έχει γίνει λάθος, τότε συνολικά οι επιβαίνοντες είναι 240.

Το αεροσκάφος είχε δρομολόγιο από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο. Απογειώθηκε από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας στις 00:21 π.μ. (14:21 GMT Παρασκευή) και αναμενόταν να προσγειωθεί στο Πεκίνο στις 06:00 π.μ. (22:30 GMT). Ο πύργος ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας έχασε την επαφή με το αεροσκάφος στις 02:40 π.μ.

Δεν εισήλθε ποτέ στο εναέριο χώρο της Κίνας
 
Το αεροσκάφος δεν εισήλθε στον εναέριο χώρο που ελέγχεται από την Κίνα και δεν ήρθε σε επαφή με Κινέζους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, μετέδωσε σήμερα το Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Με βάση διεθνή ΜΜΕ, τα καύσιμα που είχε το αεροπλάνο από τη στιγμή που χάθηκε, αρκούσαν για 7,5 ώρες. Ήδη οι ώρες αυτές έχουν περάσει, γεγονός που λιγοστεύει και άλλο τις ελπίδες.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βρήκαν έντομα μέσα σε δημητριακά της Νestle Fitness Fruits - Την άμεση ανάκληση του προϊόντος ζήτησε ο ΕΦΕΤ

Την ανάκληση ολόκληρης παρτίδας των δημητριακών Νestle Fitness Fruits ζήτησε ο ΕΦΕΤ μετά τον εντοπισμό προνυμφών εντόμων στο προϊόν.

Η σχετική έρευνα έγινε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης του Φορέα μετά από καταγγελία.

Συγκεκριμένα, προκειται για τα δημητριακά ολικής αλέσεως Fitness Fruits σε συσκευασία των 375g, με αρ. παρ.: L3185081900 06 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 04/07/2014. Το προϊόν διανέμεται από την CPW ΕΛΛΑΣ Α.Ε. Πατρόκλου 4, 15125, Μαρούσι.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση/απόσυρση της εν λόγω παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
iefimerida.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!