EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! ~ΒΙΝΤΕΟ~

Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! 


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτή είναι ταινία – καταπέλτης για τους χημικούς αεροψεκασμούς που δεν προβλήθηκε ποτέ στην Ελλάδα (βίντεο)

Η ταινία δεν προβλήθηκε ποτέ στην Ελλάδα, είναι Καναδικής παραγωγής και είναι βασισμένη στο φαινόμενο τωνchemtrails ή αλλιώς…στο φαινόμενο των αεροψεκασμών!

 





Toxic Skies – Ταινία με θέμα τους χημικούς αεροψεκασμούς (Ελληνικοί Υπότιτλοι):



πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένα βίντεο που αφορά τη ζωή όλων των ανθρώπων!Χωρίς πολλά λόγια…

Ένα βίντεο που αφορά τη ζωή όλων των ανθρώπων! Χωρίς πολλά λόγια… 

 Δείτε το βίντεο…






ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καρχιμάκης: Δεν έχω να πληρώσω την εγγύηση του 1 εκατ. ευρώ

- Αρνείται ο Μιχάλης Καρχιμάκης να καταβάλλει την εγγύηση και λέει ότι θα λάμψει η αθωότητά του
- Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ενός εκατομμυρίου ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα
- Εντονότατη δυσφορία στο ΠΑΣΟΚ για την απόφαση

Σε δήλωση με την οποία αρνείται την κατηγορία, που του αποδίδεται, εκτιμά ότι η Δικαιοσύνη θα αναγνωρίσει την αθωότητά του και σημειώνει ότι τα ισχνά οικονομικά του δεν του επέτρεψαν να καταβάλει την εγγύηση του ενός εκατομμυρίου, που του έχει επιβληθεί, προέβη ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης ενός εκατομμυρίου ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, μετά την απολογία του στον 3ο τακτικό ανακριτή, για την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση απορρήτων πολιτείας.

Η δήλωση του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, έχει ως εξής:

«Η κατηγορία δεν αντιστοιχεί στο πρόσωπό μου και στην πάγια δράση και συμπεριφορά μου χάριν και υπέρ του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος.
Κυρίως όμως δεν αναλογεί στο υλικό της δικογραφίας.
Ως εκ τούτου είμαι απολύτως βέβαιος ότι η δικαιοσύνη στο πλαίσιο της θεσμικής της λειτουργίας θα απολήξει στην αναγνώριση της αθωότητάς μου.
Ασφαλώς δεν κατεβλήθη η εγγύηση του 1.000.000 ευρώ, δεδομένου άλλωστε ότι δεν το επιτρέπουν τα ισχνά οικονομικά μου».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

"Η δικονομική μεταχείριση που υφίσταται ο Μιχάλης Καρχιμάκης για μια υπόθεση που δεν έχει κανένα οικονομικό αντικείμενο και καμία σχέση με διαχείριση δημόσιου χρήματος είναι πρωτοφανής" αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ στην οποία προστίθεται οτι "τίθεται ζήτημα θεσμικής λειτουργίας της Δικαιοσύνης και διαφύλαξης της σοβαρότητας του δημοσίου λόγου καθώς τροφοδοτούνται ακραία συνωμοσιολογικά σενάρια που προσβάλλουν την κοινή λογική".

Η απόφαση του δικαστηρίου

Η δικογραφία σε βάρος του κ. Καρχιμάκη σχηματίστηκε με αφορμή αναφορά υπαλλήλου της ΕΥΠ, με ημερομηνία 11.04.2013, προς τον διοικητή της υπηρεσίας, στην οποία ο πρώην υπουργός καταγγέλλεται ότι ελάμβανε από υπαλλήλους της ΕΥΠ αντίγραφα απορρήτων αναφορών. Η υπάλληλος, που υπέβαλε την επίμαχη αναφορά, υποστηρίζει πως ο κ. Καρχιμάκης ελάμβανε τα δελτία «αναφορών κατάστασης ασφαλείας- εκτίμησης απειλής», τα ημερήσια δελτία ενημέρωσης κ.α., που αποστέλλονταν από την ΕΥΠ προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Άμυνας.

Επίσης, κατά τη δικογραφία, που χειρίζεται ο ανακριτής Δημ. Φούκας, στον κατηγορούμενο πρώην υπουργό αποδίδεται ότι έπεισε άγνωστο στην ανάκριση υπάλληλο του ΥΠΕΘΑ να του παραδώσει αντίγραφα απορρήτων εγγράφων με πληροφορίες και ειδήσεις σχετικά με θέματα ασφάλειας και αμυντικής κατάστασης της χώρας.

Ο κ. Καρχιμάκης φέρεται ενώπιον του ανακριτή να αρνήθηκε τις πράξεις, που του αποδίδονται, και μάλιστα να εξέφρασε πικρία για την απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του, υποστηρίζοντας ότι, ως βουλευτής, εργάστηκε για την προάσπιση του εθνικού συμφέροντος.

Αποδίδει, δε, την υπόθεση σε εσωτερική διαμάχη στην ΕΥΠ και υποστηρίζει πως η επίμαχη αναφορά της υπαλλήλου, που τον έφερε ενώπιον του ανακριτή, έχει κίνητρα «μονομερή» με σκοπό την «ικανοποίηση υπερασπιστικών αναγκών διωκόμενου συναδέλφου της».

Χαρακτηρίζει «συκοφαντικές» τις καταγγελίες σε βάρος του και καταλογίζει στην υπάλληλο «πολιτικά κίνητρα» επικαλούμενος απόσπασμα από την επίμαχη αναφορά, στο οποίο η γυναίκα, μάρτυρας κατηγορίας πλέον στην υπόθεση, αναφέρεται σε «ανηλεή και απάνθρωπο διωγμό» που υπέστησαν συνάδελφοί της «από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και τα ανδρείκελά του στο υπουργείο και την υπηρεσία».

Ο πρώην υπουργός, επίσης κατηγορηματικά, αρνείται τον ισχυρισμό της καταγγέλουσας ότι σε συνάντησή του με συνδικαλιστές, σε εστιατόριο του Κολωνακίου, φέρεται να είπε σε έναν από τους συνδαιτυμόνες «να του φέρει ένα από εκείνα τα ωραία χαρτιά».

Τέλος, ο κατηγορούμενος φέρεται να απάντησε στο μέρος του κατηγορητηρίου, σύμφωνα με το οποίο, βρέθηκαν στο γραφείο του απόρρητα έγραφα του ΥΠΕΘΑ, ότι αυτά τα είχε λάβει από άγνωστο αποστολέα το 2007. Αναφέρει μάλιστα πως είχε χρησιμοποιήσει αυτά τα στοιχεία σε επερώτηση στη Βουλή, στην οποία είχε απαντήσει ο τότε υπουργός Άμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης του κ.Καρχιμάκη κατέθεσαν στον ανακριτή οι πρώην υπουργοί, Δημ. Ρέππας και Φιλ. Πετσάλνικος, καθώς και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

newsit.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ : Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΝΟΥΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΑΝΑΝ dolce vita ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ! ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Πανικός έγινε στο δημοτικό συμβούλιο όταν οι σύμβουλοι άκουσαν τον δήμαρχο να ζητά την έγκριση κονδυλίου ύψους 11.239,60 ευρώ για να πληρωθούν τα ξενοδοχεία του Πρωθυπυοργού και των υπουργών της κυβέρνησης.












Βλέπετε οι ξενοδόχοι δεν πήραν … φράγκο από τα υπουργεία και την κυβέρνηση και έτσι έστειλαν το … λογαριασμό στο Δήμο του νησιού.


Σύμφωνα με το kefaloniapress είναι χρήματα για τον Πρωθυπουργό και τη 16μελή συνοδεία του, ένα τηλεοπτικό συνεργείο, αλλά και τις διανυκτερεύσεις των κυρίων Μιχελάκη και Αρβανιτόπουλου.

Μάλιστα όπως δημοσιεύεται το κονδύλι πήγε να περάσει … κρυμμένο μέσα σε έξοδα συνολικού ύψους 30.000 ευρώ για την τουριστική προβολή του νησιού.



makeleio


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Ελλάδα που μισούμε

Δεν ξέρω εάν ο Σταύρος Θεοδωράκης συνειδητά επέλεξε για το περιβόητο «Ποτάμι» του να συγκεντρώσει ό,τι χειρότερο περιφέρεται στην ελληνική κοινωνία, αλλά σίγουρα τα κατάφερε. Η ανακοίνωση των υποστηρικτών της κίνησής του θα μπορούσε να περιγραφεί ως ένα tableau vivant της Ελλάδας του κυνισμού, της πολιτικής, δημοσιογραφικής και ακαδημαϊκής αρπαχτής, του μνημονιακού χατζηαβατισμού, αυτού του εσμού καθεστωτικών τυχοδιωκτών που αρέσκονται να (αυτο)παρουσιάζονται ως η φωτισμένη ελίτ του τόπου…

Μέσα σε αυτή την πραγματική λίστα της ντροπής μπορεί κανείς να βρει:

Τον εθνικό μας διαφημιστή που χρόνια τώρα αρέσκεται να πλασάρεται ως διανοούμενος με βάθος, ενώ δεν ξέφυγε ποτέ από τα πνευματικά όρια της διαφήμισης της Κόκα Κόλα.

Το άκρον άκρον άωτον του ακαδημαϊκού κυνισμού, τη μοναδική περίπτωση φιλοσόφου όπου το απόλυτα αβαθές της σκέψης πάει χέρι-χέρι με τον πιο σκληρό αυταρχισμό που θεωρεί τους φοιτητές πεδίο εξάσκησης για τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Μια εντυπωσιακή περίπτωση εξωμότη που, αφού εξαργύρωσε τα αρχικά διαπιστευτήριά του ως ιστορικού της Αριστεράς, σήμερα έχει αναχθεί σε πρωταθλητή της αντικομμουνιστικής ηλιθιότητας, ένα σκαλοπάτι πάνω από τις αλήστου μνήμης φωτογραφίες με τα κονσερβοκούτια και τους κουβάδες με τα μάτια.

Έναν καθηγητή δημόσιας διοίκησης που περιφέρεται ως ο «καλύτερος δημόσιος υπάλληλος της χώρας» χωρίς να έχει εργαστεί ούτε μια ώρα στο γκισέ μιας δημόσιας υπηρεσίας.

Δημοσιογράφους που έχτισαν την καριέρα τους ως υπάλληλοι μυστικών υπηρεσιών (και μάλιστα πλέον της μίας χώρας).

Νεοφιλελεύθερους καθηγητές πανεπιστημίων.

«Πετυχημένους» (κατά δήλωσή τους) επαγγελματίες, αν ο επαγγελματισμός ταυτίζεται με τις καλές δημόσιες σχέσεις.

Εν πολλοίς ένα (αυτο)ανακυκλούμενο παρεάκι που συμπυκνώνει ό,τι αξίζει να μισούμε σε αυτή τη χώρα.

Αυτή δεν είναι η Ελλάδα της δημιουργίας. Αυτή είναι η Ελλάδα που όταν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες υποφέρουν από την ανεργία, κατορθώνει να πλουτίζει με τις κρατικές χρηματοδοτήσεις. Είναι η Ελλάδα που όταν οι νέοι περιφέρονται στην εργασιακή απελπισία, εξασφαλίζει δεύτερες και τρίτες θέσεις εργασίας – κατά προτίμηση δε, αργομισθίας. Είναι η Ελλάδα που όταν χιλιάδες άνθρωποι μάτωναν κυριολεκτικά στις διαδηλώσεις και πνίγονταν στα δακρυγόνα, ελεεινολογούσε τη «βία του όχλου». Είναι η Ελλάδα που καθημερινά, επίμονα, με ευλαβική συνέπεια πίνει στην υγεία των κορόιδων.

Είναι ένα παρεάκι που έμαθε να κάνει πολιτική μόνο με κονέ, με συναλλαγές και υπολογισμό. Που δεν έχει ούτε παιδεία ούτε όραμα. Που ο νεοφιλελευθερισμός τους είναι αποκλειστικά ατομικός: ατομικά τα βίτσια, ατομικές οι αρετές. Που μπορεί πάντα να πουλήσει ο ένας τον άλλον με την πρώτη ευκαιρία.

Ότι αυτοί οι άνθρωποι σήμερα έρχονται να αυτοπαρουσιαστούν ως η ελπίδα και οι «δημιουργικές δυνάμεις» του τόπου μπορεί να συγκριθεί μόνο με την αλαζονεία με την οποία, ακόμη και στο εδώλιο του κατηγορουμένου, συχνά τα στελέχη ολοκληρωτικών καθεστώτων έχουν υπερασπιστεί το έργο τους. Δείχνει όμως και τη βαθύτερη πεποίθησή τους ότι στο τέλος αυτοί θα είναι νικητές, ότι στο τέλος απώλειες θα έχουν οι άλλοι, οι αντίπαλοί τους. Μόνο που αυτοί, οι αντίπαλοί τους, είμαστε όλες και όλοι εμείς.

Τουλάχιστον τώρα ξέρουμε ποιος είναι ο στόχος μας. Ο κατάλογος των υποστηρικτών του Θεοδωράκη προσωποποιεί τον αντίπαλο. Προσωποποιεί την Ελλάδα που πρέπει να ηττηθεί, τους ανθρώπους που στο τέλος αυτής της μάχης πρέπει να φύγουν ηττημένοι, μαζί με το σκηνικό που εκπροσωπούν. Όλα αυτά τα «λαμπερά» πρόσωπα στο τέλος πρέπει να βρεθούν αυλακωμένα από την απόρριψη μιας ολόκληρης κοινωνίας. Γιατί το χαμόγελο αξίζει να βρίσκεται σε άλλα πρόσωπα: αυτούς που άντεξαν τη ανεργία, τις απολύσεις, το ξύλο, την επισφάλεια, που αντιστάθηκαν στην κατάθλιψη, που -έστω και στην κορύφωση της απελπισίας- δεν έπαψαν να αγωνίζονται.

Αυτή που πρέπει να αντέξει και να νικήσει είναι η Ελλάδα του Λάζαρου, που άμα δεις το χαμόγελό του σε διαδήλωση μπορείς να αντιμετωπίσεις όλα τα χημικά και το ξύλο· της Δέσποινας που θα κάνει τα πάντα πάνω κάτω για να μην χαθεί ούτε μια θέση εργασίας στο Υπουργείο της· του Πάνου και της Όλγας που παίρνουν πάνω τους τον πόνο και την αρρώστια μιας ολόκληρης πόλης· του Γρηγόρη που σπάει τα χέρια του γιατί αρνείται να το παίξει απλώς «εκπρόσωπος» · του Τάσου και του Γιώργου που επιμένουν ότι χρειαζόμαστε ακόμη καλά αριστερά βιβλία· του Λευτέρη που δεν φοβάται απειλές εάν είναι να βγάλει την είδηση· της Ειρήνης που όταν δεν τρέχει για τις απολύσεις, εξασφαλίζει ότι οι βιβλιοθήκες είναι προσβάσιμες στους τυφλούς φοιτητές.

Όλων αυτών και τόσων άλλων που μας δίνουν ελπίδα. Ότι όσα ποτάμια κυνισμού και εάν κυλήσουν, στο τέλος εμείς θα χαμογελάμε.

Παναγιώτης Σωτήρης για το UNFOLLOW
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανασύνταξη..

Ας δούμε τί έχουμε ως εδώ:

Έχουμε μια τρόικα με τους εκπροσώπους της, αποφασισμένη να τραβήξει τις απαιτήσεις της στα άκρα, αδιαφορώντας για την ήδη ομολογημένη λάθος τακτική, και την κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση, που από αυτή προκαλείται.

Έχουμε μία κυβέρνηση Εφιαλτών, πρόθυμων να υποκύψουν σε κάθε απαίτηση των δανειστών, αρκεί να μην χάσουν την εξουσία, με υπουργό Οικονομικών έναν εντελώς εξωνημένο υπάλληλο των τοκογλύφων, που προσέρχεται στις τάχα διαπραγματεύσεις αφού πρώτα έχει δηλώσει: ''θα κάνω ό,τι μου ζητήσει ο ΟΟΣΑ!''

Έχουμε ένα ''σύστημα'' διαπλεκόμενων συμφερόντων επιχειρηματικών, εργολαβικών, προμηθευτικών, εκδοτικών,
..που με ''βαρύ όπλο'' του τα τηλεκατευθυνόμενα ΜΜΕ και την από αυτά εκτοξευόμενη νύχτα-μέρα ανηλεή προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου,
..θεωρεί αδιανόητο να χάσει τον έλεγχο που ασκεί σε τούτη ή σε οποιαδήποτε μελλοντική κυβέρνηση, και, το απ' αυτόν τον έλεγχο προερχόμενο, βύζαγμα κάθε οικονομικής δραστηριότητας της χώρας!


Έχουμε και έναν λαό εξουθενωμένο, απελπισμένο, και μία κοινωνία κατακερματισμένη στα όριά της,
..όπου προς το παρόν αντιδρά υποτονικά,
..μπορεί όμως ξαφνικά να αντιδράσει έντονα, σπασμωδικά, ψυχαναγκαστικά, οδηγώντας κι αυτή απ' την πλευρά της τα πράγματα στα άκρα..


Και έχουμε και στο βάθος...εκλογές, που μπορούν να ανατρέψουν όλο αυτό το σκηνικό, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο!

Με μιά διαφορά:

Επειδή οι εκλογές καθυστερούν ακόμα πάνω από δύο μήνες,
..διάστημα που ο θίασος σύστημα-κυβέρνηση-τρόϊκα προλαβαίνουν να ολοκληρώσουν την καταστροφή της χώρας..
Δεν πρέπει κατά κανέναν λόγο να εφησυχάζουμε και εναποθέτουμε όλες μας τις ελπίδες εκεί, παρά πρέπει να επαγρυπνούμε, να διεκδικούμε, να αντιστεκόμαστε και να δηλώνουμε ανυπακοή στην ουσιαστικά κατοχική κυβέρνηση,
..μέχρι να έρθει η ώρα που θα εξαφανιστούν από μπροστά μας,
..διωγμένοι και κατατρεγμένοι από τον αποφασισμένο λαό..



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Για ποιά Ευρωπαϊκή Ένωση μιλάμε; Για ποιούς συμμάχους;

Ποια Ε.Ε. και ποιοι σύμμαχοι; Πότε ήταν μαζί μας; Στις Σταυροφορίες της Δύσης, την καταστροφή του Βυζαντίου και την αρπαγή όλου του πλούτου; Οταν μας γύρισαν την πλάτη Γάλλοι και Άγγλοι στην καταστροφή της Σμύρνης, του Πόντου και της Κωνσταντινούπολης;

Στην σφαγή Ελλήνων από τους Ναζί Ιταλούς και Γερμανούς; Στην αρπαγή των μαρμάρων του Παρθενώνα και άλλων αρχαιοτήτων και χρυσού από τους Αγγλους και Γερμανούς; Στην εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο; Στα Ίμια; Στο όνομα των Σκοπίων που επίσημα πλέον τους αποκαλούν σκέτο “Macedonia”;

Στο οτι θυσιάσαν την Ελλάδα, όπως λένε και οι ίδιοι, για να σωθεί η Ε.Ε. και το ευρώ; Στους λαθρομετανάστες που στέλνει η Τουρκία όλη την ώρα και έχουν φτάσει τα 2 εκατομμύρια στην χώρα μας και είναι εγκλωβισμένοι εδώ λόγω Ευρωπαϊκής Συνθήκης; Στις παραβιάσεις συνόρων που κάνουν όλη την ώρα τουρκικά στρατιωτικά αεροπλάνα και πλοία; Στην μεγάλη διαφθορά των κομμάτων μας απο τις μίζες της γερμανικήςSiemens;

ΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ; ΠΟΤΕ ΘΕΛΗΣΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ;

Όλες αυτές οι Ευρωπαϊκές Συνθήκες/Συμβάσεις και Νομοσχέδια που τις φτιάξαν οι Ευρωπαίοι σκόπιμα και υπογράφηκαν μετά απο τους δικούς μας εντολοδόχους κυβερνήτες, καταστρέφουν την χώρα μας και οδηγούν στο θάνατο, στην πείνα και στις αυτοκτονίες χιλιάδες Έλληνες και στην μετανάστευση τους νέους:

ΔΟΥΒΛΙΝΟ, ΜΑΔΡΙΤΗ, ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ , ΣΕΝΓΚΕΝ, ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ, ΣΥΜΦΩΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ , EFSF, ΔΝΤ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, Ανάν 2, Κοινή αγροτική πολιτική και καταστροφή του πρωτογενούς τομέα και της ελληνικής βιομηχανίας κ.τ.λ. κ.τ.λ.

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ ! Το «ύπουλο» σχέδιο της τρόικας για να οδηγηθούμε σε νέο Μνημόνιο

Στόχος να προκαλέσουν «ασφυξία στην ελληνική οικονομία
Σε πλήρη εφαρμογή έχουν θέσει οι δανειστές ένα νέο σχέδιο για οδηγήσουν την Ελλάδα σε αδιέξοδο και να την αναγκάσουν να υπογράψει νέο Μνημόνιο.

Η τρόικα πιέζει για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών προκαλώντας πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου που ψάχνει εναγωνίως συμβιβαστική λύση.

Ο Α. Σαμαράς γνωρίζει καλά πως ένα νέο Μνημόνιο θα σημάνει και το τέλος της κυβέρνησης αφού όχι μόνο οι πολίτες δεν θα το αντέξουν αλλά θα έρθει αντιμέτωπος ακόμα και με τους κυβερνητικούς βουλευτές που έχουν διαμηνύσει πως δεν θα ψηφίσουν νέα μέτρα, πόσω μάλλον ένα νέο Μνημόνιο.

Πιο συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν να ανεβάζουν τα κεφάλαια που θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες στα 9 δισ. ευρώ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δεν θα είναι σε θέση πλέον να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό και να δώσει το πλεονέκτημα στην Αθήνα να αποφύγει τη σύναψη ενός νέου δανείου.

Το θέμα είναι ένα από τα βασικά σημεία για τη συμφωνία της ελληνικής πλευράς με την τρόικα και ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση. Έτσι μετά από τις αρνήσεις της τρόικας να δεχθεί τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής για τις ελληνικές τράπεζες η Τράπεζα της Ελλάδος έδωσε στη δημοσιότητα χθες τα στοιχεία.



Επιπλέον, η Τράπεζα της Ελλάδος ζήτησε από τις τράπεζες να υποβάλουν, το αργότερο μέχρι τις 15 Απριλίου 2014, σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης με βάση τα αποτελέσματα του βασικού σεναρίου και με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης το συντομότερο εύλογο χρονικό διάστημα.

Την ίδια στιγμή το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με ανακοίνωση του υπογράμμισε ότι έλαβε γνώση των κεφαλαιακών αναγκών του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, όπως προσδιορίστηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος, και θα παράσχει κεφαλαιακή ενίσχυση, εάν ζητηθεί, προκειμένου να διασφαλίσει τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ως προβλέπεται στον ιδρυτικό του νόμο, όπως ανακοίνωσε.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκτιμήσεις της ΤτΕ για τα επισφαλή δάνεια σε βάθος τριετίας τα οποία αποτελούν όπως είναι φυσικό και βραδυφλεγή βόμβα για την κεφαλαιακή τους επάρκεια.


Όπως βλέπετε και στον παραπάνω πίνακα οι συνολικές εκτιμώμενες ζημίες από δάνεια για το διάστημα 2013 με 2016 εκτιμάται σε 50,241 δισεκ. για την Ελλάδα και 10,41 δισεκ. για το εξωτερικό δηλαδή σύνολο 60,7 δισεκ. ευρώ έναντι υφιστάμενων προβλέψεων 38,328 δισεκ.
Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας με βάση τη μεθοδολογία και τα στοιχεία της BlackRock τα οποία η ΤτΕ δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται να δημοσιεύσει κάποια στιγμή.

newsbomb


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το τέλος των «σκιάχτρων» του χθες πια φτάνει!

Οι εικόνες φρίκης ξεδιπλώνονται πια δίπλα μας. Φλέγεται πια όλη η γειτονιά μας κι η βαρβαρότητα των ναζιστών αφεντικών τους,της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ,ξεσπαθώνει!Τώρα πια ο Θεός της Ελλάδας ας «βάλει το χέρι του» κι εμείς μαζί!

Πώς είναι δυνατόν αυτοί οι ακατανόμαστοι ανθέλληνες,οι χυδαίοι εγκάθετοι όλου του εθελόδουλου,χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος να διαχειριστούν μια τέτοια κρίση τερματικού χαρακτήρα,που ήδη την μεταστοιχείωσαν σε ολοκαύτωμα για εμάς;

Πιστεύουν ακόμα κάποιοι στα σκιάχτρα αυτά του χθες;

Τι άλλο μπορούν αυτοί να υπερασπιστούν από τα τομάρια τους,το σύστημα που χρόνια τους «τρέφει»,που καλύπτει τις πομπές τους και την φαιδρή τους «εικόνα»;

Την κρίσιμη ώρα πάλι θα καλέσουν τα αφεντικά τους,την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ ,για να μας «σώσουν»πάλι!Καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό για την ύπαρξη της χώρας μας και τις ζωές μας;Καταλαβαίνουμε το ιστορικό χρέος μας ως λαού την ώρα που έχουμε επίγνωση πια όλοι για το πού μας οδηγούν;Εμείς μόνο μπορούμε να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και την πατρίδα,το κοινό μας «σπίτι»! Άλλες αυταπάτες ,στρουθοκαμηλισμοί και ψευδαισθήσεις πια δε χωράνε!Όλοι εμείς είμαστε η Ελλάδα,που «σταυρώνουν»!

Φυσικά και δε φταίμε για όλα αυτά που ζούμε!Ό,τι κι αν ψηφίζαμε,ίδιο «θηρίο»έβγαινε.Εμείς είμαστε τα θύματα της«δημοκρατία»τους! Κάποια ελεγχόμενα,ημιμαθή ,ανύπαρκτης ηθικής υπόστασης ανθρωποειδή μας κυβερνάνε χρόνια-με όλη τη «θλιβερή»τους κουστωδία ,υπηρετώντας τη ντόπια και ξένη ολιγαρχία και ποτέ το λαό!Τώρα που είδαμε καθαρά πόσο γυμνός είναι ο αριστερός,δεξιός ή κεντρώος «βασιλιάς» τους,ήρθε η σειρά μας!Κανένας πια δε μας σώζει παρά μόνο εμείς οι ίδιοι ενωμένοι,αποφασισμένοι και δυνατοί σε συλλογική δράση και την Ελληνική «μνήμη»και ψυχή σε εγρήγορση και «στράτευση»όσο ποτέ!Όλους η πατρίδα τώρα μας καλεί με χίλιους τρόπους,κι είναι καιρός χειραφετημένοι από αυταπάτες και «λογικές»παράλογες να αποφασίσουμε ποιοι είμαστε στ’αλήθεια,τι μας πρέπει και τι κάνουμε στην πράξη!

Αυτά που μας ενώνουν πια μετράνε,κι όλα τα άλλα-τα επιμέρους- είναι το εμπόδιο,για να συμβεί το λυτρωτικό «θαύμα»της ανάστασής μας !Οι δοκιμασίες που ζούμε μας ατσαλώνουν,μας δυναμώνουν και μόνο το «φως»που μέσα μας κρύβουμε είναι ό,τι μπορεί στ’αλήθεια να μας σώσει!Ναι,όσο είμαστε ζωντανοί ,ας μας φοβούνται οι ιταμοί και κούφιοι μας «σωτήρες»!Ζούμε οριακές πια καταστάσεις και δοκιμαζόμαστε σκληρά,για να τη δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη της ανατροπής τους και της αληθινής σωτηρίας του γένους!

Αυτούς τους είδαμε να προσκυνάνε δήμιους, «εταίρους»,που με αίμα και θάνατο «τρέφονται»,ισοπεδώνοντας λαούς,καταργώντας τον ίδιο τον άνθρωπο ως ιστορικό υποκείμενο,αλλά και την ελεύθερή του βούληση!

Δεν πρόκειται να παραδώσουμε τα ιερά και όσια των γονιών μας,το αίμα και την περηφάνεια των παππούδων μας,που μάτωσαν και κάηκαν μέσα στη φωτιά της μάχης για το δίκαιο και την ελευθερία αυτού του καταπονημένου τόπου!Αυτό δεν είναι απλά υπόσχεση,αλλά όρκος τιμής και ζωής για όσους νιώθουν Έλληνες πάνω από όλα κι άνθρωποι που μόνο το «φως» τους πρέπει !

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εναλλακτικές προτάσεις για τη διαθεσιμότητα των 4.000

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρουσίασε και εναλλακτικές προτάσεις για την ολοκλήρωση της διαθεσιμότητας σύμφωνα με τις οποίες θα τεθούν σε κινητικότητα 3.000 υπάλληλοι των ΟΤΑ και περίπου 1.000 από τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι τα μέσα Απριλίου. Οπως επισήμανε ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος μετά τη λήξη της σύσκεψης, θα υπάρξει και νέα συνάντηση καθώς η τρόικα συνεχίζει να πιέζει και επιπλέον απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2015.

Οι δύο πλευρές διαφώνησαν στον αριθμητικό προσδιορισμό νέου κύματος κινητικότητας το 2014, αφού το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν δέχεται τη θέσπιση ποσοτικών στόχων για τη διαθεσιμότητα αλλά και για υποχρεωτικές απομακρύνσεις προσωπικού το 2015. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εμμένει στην τήρηση των στόχων για 11.400 υποχρεωτικές απομακρύνσεις το 2014 και 25.000 διαθεσιμότητες τη διετία 2013-14 που προβλέπονται στο Μνημόνιο για τους οποίους έχει παρουσιάσει αναλυτικό απολογισμό (21.000 διαθεσιμότητες και 3.600 απολύσεις το 2013) καθώς και τον προγραμματισμό του 2014 για την επίτευξη των στόχων.

Κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημειώνουν ότι επήλθε συμφωνία με την τρόικα για τέσσερις διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο που αφορούν τον νέο τρόπο επιλογής προϊσταμένων, την αλλαγή στον τρόπο αξιολόγησης των υπαλλήλων με τη θεσμοθέτηση ποσοστών για τη βαθμολογία, την ολοκλήρωση των προεδρικών διαταγμάτων για τα νέα οργανογράμματα καθώς και τη διαμόρφωση ενός μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας στο Δημόσιο που θα αντικαταστήσει το καθεστώς των μετατάξεων και των αποσπάσεων.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χάος στη Βουλή! Καταγγελίες κατά Χ. Μαρκογιαννάκη για νοθεία σε ψηφοφορία

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας του άρθρου 30, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο Δένδια για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ και αφορά τις έδρες των νομών, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και του ΠΑΣΟΚ αμφισβήτησαν το αποτέλεσμα και κατήγγειλαν τον κ. Μαρκογιαννάκη για νοθεία του αποτελέσματος.

Μετά την ψηφοφορία ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης δήλωσε πως το επίμαχο άρθρο ψηφίζεται κατά πλειοψηφία, ενώ ούτε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν υπερψηφίσει το συγκεκριμένο άρθρο.

Όπως υποστήριξε ο κ. Μαρκογιαννάκης οι βουλευτές που βρίσκονταν μέσα στη Βουλή και υπερψήφισαν το άθρορ ήταν 126, ενώ 125 οι βουλευτές που καταψήφισαν το νομοσχέδιο και οι οποίοι ήταν από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τους ΑΝ.ΕΛ και το ΚΚΕ. Από τη διαδικασία απουσίαζε η Χρυσή Αυγή ενώ η ΔΗΜΑΡ ψήφισε παρών.

Αυτή ακριβώς την καταμέτρηση αμφισβήτησαν οι βουλευτές που καταψήφισαν το νομοσχέδιο λέγοντας πως δεν ήταν 125, αλλά 127.

Επικράτησε πανδαιμόνιο με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ να καταθέτουν ακόμα και έγγραφη ένσταση κατά του προεδρεύοντος την οποία ωστόσο ο κ. Μαρκογιαννάκης απέρριψε.

Ακολούθησε κοινή δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Λαφαζάνη, Κωνσταντοπούλου, Τσουκαλάς και του Νότη Μαριά από τους ΑΝ.ΕΛ. οι οποίοι δήλωσαν πως η κυβέρνηση με εκτελεστικό όργανο τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, κάνοντας δεκτό άρθρο που απορρίφθηκε πανηγυρικά, καταγγέλοντας ουσιαστικά νοθεία στην ψηφοφορία και αναγορεύοντας "πλειοψηφία" μόνο τη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα, καταγγέλουν για εκτροπή και πραξικοπηματικές διαδικασίες εκεί όπου η δημοκρατία δεν βολεύει.

Πάντως, μετά το πανδαιμόνιο η τύχη του άρθρου αναμένεται να αποφασιστεί την Παρασκευή.

Πρωτοφανής ήταν η ένταση στη Βουλή με τους βουλευτές εκτός εκείνων της Νέας Δημοκρατίας να κατηγορούν τον προεδρεύοντα, Χρήστο Μαρκογιαννάκη για νοθεία αποτελέσματος.
newsit.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κινέζοι θέλουν να επενδύσουν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Στόχος τους, όπως επεσήμανε κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της FPAM, Ερικ Τσενγκ, είναι να μετατρέψουν το «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε διεθνή κόμβο και πύλη εισόδου για τουρίστες και εμπορεύματα όχι μόνο από την Κίνα αλλά από όλη την Ασία.

Ο ίδιος μάλιστα επεσήμανε ότι η κίνηση του Αεροδρομίου θα μπορούσε να αυξηθεί στα 50 από τα 12 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως, συμπληρώνοντας πως εκτιμάται ότι το 2020 οι Κινέζοι τουρίστες στην Ευρώπη θα ανέλθουν σε 15 εκατ. από 3,8 εκατ. το 2010.

Ο κ. Τσένγκ, πάντως, δεν ανακοίνωσε το ύψος της επένδυσης που προτίθενται να κάνουν για το ΔΑΑ υπογραμμίζοντας όμως ότι αποτελεί γι΄αυτούς επένδυση πρώτης προτεραιότητας.
Επεσήμανε ωστόσο ότι ενδιαφέρονται για το 55% του μετοχικού κεφαλαίου (30% του ΤΑΙΠΕΔ και 25% τουΔημοσίου), το οποίο θα τους εξασφαλίζει και το management για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γίνεται ώστε να μπορέσουν να κινητοποιηθούν υψηλότερα κεφάλαια, που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη μιας «αεροδρομιακής πόλης» γύρω από το ΔΑΑ με logistics parks, real estate, κλπ που μακροπρόθεσμα θα δημιουργήσουν και νέες θέσεις εργασίας.

Ο εκπρόσωπος της FPAM, ερωτηθείς για την απορία του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την εκδήλωση του κινεζικού ενδιαφέροντος αν και δεν υπάρχει διαγωνισμός σε εξέλιξη, σημείωσε ότι μελετούν την επένδυση εδώ και τρία χρόνια, διάστημα κατά το οποίο έχουν συναντηθεί και με κυβερνητικούς αξιωματούχους: «Εχουμε αποκομίσει την εντύπωση λοιπόν ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από την ελληνική πλευρά. Επομένως δεν θεωρούμε ότι είναι πολύ νωρίς για την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Αλλωστε απ΄όλα τα προγράμματα της τρόικα προκύπτει ότι ο διαγωνισμός θα βγει πολύ σύντομα» δήλωσε ο κ. Τσένγκ επισημαίνοντας ότι έχουν επαφές και με το καναδικό PSP που διαχειρίζεται σήμερα το Αεροδρόμιο.

Σημειώνεται ότι η Shenzhen Airport, η οποία συμμετέχει στην κοινοπραξία και διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της ομώνυμης πόλης από το οποίο διακινήθηκαν 29,57 εκατομμύρια επιβάτες, διαμετακομίστηκαν 855 χιλιάδες τόνοι εμπορεύματα, με 240 χιλιάδες αεροσκάφη, με πτήσεις προς 102 εγχώριες και διεθνείς πόλεις σε 18 χώρες.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η «εταιρεία» των απατεώνων

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Ηρακλειώτη, τον οποίο, όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, τον εντόπισαν στα συσσίτια που διοργανώνει η ενορία της Αγίας Αικατερίνης.

Ευπαρουσίαστο άτομο και «καθαρό» φορολογικά, τα μέλη της οργάνωσης τον προσέγγισαν προκειμένου να τον διορίσουν ως υπάλληλο σε ταχυμεταφορική εταιρεία στα Δωδεκάνησα με την προοπτική προαγωγής! Σήμερα ο άνθρωπος αυτός κρύβεται, καθώς οφείλει στο Δημόσιο πάνω από 250.000 ευρώ.

Σε άλλη περίπτωση, κρεοπώλης από την περιοχή της Μεσαράς είναι έγκλειστος στις φυλακές Χανίων εκτίοντας ποινή πολυετούς κάθειρξης. Τα μέλη του κυκλώματος τον έπεισαν να τους δώσει τα φορολογικά του στοιχεία για τη σύσταση εταιρείας εισαγωγής αυτοκινήτων. Από την ιστορία αυτή φέρεται να έχει χρέη άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ προς το Δημόσιο. Το «μεγάλο κόλπο», σύμφωνα με τον ταξίαρχο Γιώργο Σκανδαλάκη, είχε στηθεί ως εξής:
  • Συγκέντρωναν πληροφορίες για εταιρείες, κυρίως στον τουριστικό τομέα, οι οποίες βρίσκονταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Ταυτόχρονα εντόπιζαν άτομα εξαθλιωμένα οικονομικά και «καθαρά» φορολογικά ώστε να είναι ικανά για δικαιοπραξίες.
Το «μεγάλο κόλπο»

Τις «αδύναμες» οικονομικά εταιρείες είτε τις εξαγόραζαν, είτε τις συνεκμεταλλεύονταν. Ως επικεφαλής ή διαχειριστές αναλάμβαναν οι «αχυράνθρωποι», οι οποίοι πίστευαν ότι ενεργούν νόμιμα. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν φαίνονταν πουθενά. Εκμεταλλεύονταν τον κύκλο εργασιών των εν λόγω εταιρειών, καρπώνονταν τα κέρδη, δημιουργώντας ωστόσο χρέη προς το Δημόσιο, σε προμηθευτές και εργαζομένους. Οταν έφτανε η ώρα της λογοδοσίας, εκείνοι εξαφανίζονταν με τα όποια κέρδη είχαν αποκομίσει, και την «πλήρωναν» οι διαχειριστές που χρησιμοποιούσαν.
  • Σε άλλες περιπτώσεις, τα μέλη της οργάνωσης εφάρμοζαν τη μέθοδο της εικονικής αναδοχής χρέους. Αυτό συνέβαινε κυρίως σε τουριστικές και ναυτιλιακές εταιρείες. Εμφάνιζαν κάποιον «μπροστάρη», ο οποίος με πράξη αναδοχής αναλάμβανε τα χρέη της εταιρείας. Για να πείσουν τους ιδιοκτήτες να προχωρήσουν τη διαδικασία, εξέδιδαν ακάλυπτες μεταχρονολογημένες επιταγές δήθεν για την αποπληρωμή των χρεών. Οταν έφτανε η ώρα, οι ιδιοκτήτες ανακάλυπταν ότι ουσιαστικά τους είχαν «φεσώσει», τα χρέη τους ήταν διογκωμένα και τα μέλη της οργάνωσης εξαφανισμένα.
Συνολικά, υπό τον έλεγχό τους είχαν περιέλθει 12 εταιρείες -ανάμεσα στις οποίες και μία αεροπορική- τις οποίες φαλήρισαν, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν, η δράση του κυκλώματος επεκτείνεται σε όλη την ελληνική επικράτεια, ενώ είχαν γίνει και προπαρασκευαστικές πράξεις για την εκμετάλλευση ανάλογων εταιρειών στα Βαλκάνια και κυρίως στη Βουλγαρία και στα Σκόπια. Για τις περιπτώσεις αυτές, θα ζητηθεί η συνδρομή της Ιντερπόλ.

Υπολογίζεται ότι τα μέλη του κυκλώματος έβαλαν στην τσέπη περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ζημία σε Δημόσιο και ιδιώτες μέχρι στιγμής ανέρχεται στα 17 εκατομμύρια ευρώ. Στην κατοχή τους βρέθηκαν βαλίτσες με έγγραφα, συμφωνητικά και συμβόλαια, επιταγές ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ και συναλλαγματικές, ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ. Η δικογραφία που αριθμεί 9.000 σελίδες περιλαμβάνει καταθέσεις-φωτιά των δεκάδων θυμάτων της οργάνωσης.

Τον βασικό «κορμό» της εγκληματικής οργάνωσης αποτελούσαν οκτώ άτομα, εκ των οποίων οι έξι συνελήφθησαν και χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ηρακλείου, ενώ εμπλεκόμενοι φέρονται δεκάδες άλλα άτομα, όπως λογιστές.

Ως «εγκέφαλος» φέρεται ένας 44χρονος, ο οποίος καθοδηγεί τους υπολοίπους και εμφανίζεται να έχει ειδικές γνώσεις στο αντικείμενο. Επισήμως ο ίδιος φέρεται ως ανεπάγγελτος, αφού δεν υποβάλλει ούτε φορολογική δήλωση. Η Αστυνομία αναζητά ακόμα δύο αδέλφια, ταξιδιωτικούς πράκτορες, οι οποίοι διαμένουν στο εξωτερικό.

πηγη



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πτυχιούχοι στο «ξέπλυμα»

Βόμβες εξαπέλυσε κατά συγκεκριμένων τραπεζών για τον τρόπο που δρούσαν προς όφελος μεγαλομετόχων τους, αλλά και ημετέρων, την περίοδο 2007-2009 πριν από το ξέσπασμα της κρίσης, έριξε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Παναγιώτης Νικολούδης, ο οποίος έβαλε και κατά των εφοριών υποδεικνύοντάς τες ως ένα από τα σοβαρά... αναχώματα (με τον τρόπο που λειτουργούν) στον δρόμο για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Ο επικεφαλής της Αρχής, κατά την ενημέρωση των μελών της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής σχετικά με τα πεπραγμένα της έκθεσης της Αρχής για το 2013, προκάλεσε αίσθηση αναλύοντας τον τρόπο που λειτουργούσαν οι τράπεζες που χορηγούσαν «κόκκινα» δάνεια σε επιλεγμένους ανθρώπους, οι οποίοι εν συνεχεία εμφάνιζαν αδυναμία πληρωμής, αφού πρώτα φρόντιζαν να... εξαφανίσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολούδη, «ο τρόπος λειτουργίας των τραπεζών αυτών έφερε στο φως ένα καινούργιο μοντέλο εγκληματία με σπουδές στο ξέπλυμα χρήματος». Αναφορικά με τη διαπλοκή στις άλλες χώρες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αρχής, «το τρίγωνο είναι οικονομική ελίτ, πολιτική ελίτ και ΜΜΕ. Εδώ είναι ανάποδα: οικονομική ελίτ, ΜΜΕ και τρίτη η πολιτική ελίτ. Τα πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής παίζουν μειωμένο ρόλο. Τα πολιτικά πρόσωπα παίζουν τριτεύοντα ρόλο στη διαπλοκή». Θέλοντας μάλιστα να δώσει έμφαση, τόνισε πως όλες οι ληστείες που έχουν γίνει, όσα χρόνια είναι εισαγγελέας, δεν φτάνουν το αντικείμενο του εγκλήματος σε μία και μόνο τράπεζα.

Ο ίδιος διαχώρισε τις τράπεζες που συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία σε δύο κατηγορίες. «Στην πρώτη κατηγορία βρίσκονται η Proton Bank του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, η FBB του Βίκτωρα Ρέστη και η Τράπεζα Χαλκίδας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως ανέφερε ο κ. Νικολούδης, οι τράπεζες λειτουργούσαν και ό,τι έκαναν το έκαναν για να ωφεληθούν οικονομικά οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των τραπεζών. Στη δεύτερη κατηγορία είναι το ΤΤ και η Τράπεζα Πελοποννήσου που έδιναν δάνεια κυρίως σε επιχειρηματίες που δεν τα επέστρεφαν ποτέ.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ανέφερε πως όλο αυτό ήταν οργανωμένο, υπήρχε συνολικός σχεδιασμός που ξεκίνησε το 2007 και κορυφώθηκε το 2009. «Είχαμε ντελίριο εγκληματικών πράξεων. Η δράση ήταν μεθοδευμένη και από πίσω λειτούργησαν νομικά επιτελεία», τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως στον σχεδιασμό των ιθυνόντων ήταν «κάποιοι να παίρνουν δάνεια που στη συνέχεια να φαίνεται πως δεν μπορούν να πληρώσουν».

Το κόλπο

«Οποιος έπαιρνε δάνειο στη συνέχεια φρόντιζε να κρύψει τα περιουσιακά του στοιχεία. Το κόλπο ήταν να δείχνουν τους κακούς δανειολήπτες. Τα δάνεια ήταν φερετζές, τα λεφτά πήγαιναν αλλού.

Ακόμα το τοπίο είναι άγνωστο και δεν έχει φωτιστεί», υποστήριξε ο κ. Νικολούδης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο θέμα της πάταξης της φοροδιαφυγής στρέφοντας τα πυρά του στους ελεγκτικούς μηχανισμούς των εφοριών. Ο κ. Νικολούδης έριξε ευθύνες στις εφορίες για τη μη πάταξη της φοροδιαφυγής. Οπως είπε, οι εφορίες «δεν είναι έτοιμες ακόμη να δεχτούν τις πληροφορίες που έχουμε», ενώ υποστήριξε ότι «συγκεντρώνουμε πληροφορίες από οπουδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς, από τράπεζες, χρηματιστήρια κ.λπ. Τα διασταυρώνουμε και κάνουμε μια αντιπαραβολή των στοιχείων που βρήκαμε με τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων των αντίστοιχων ελεγχόμενων προσώπων. Αυτό μας έχει δώσει έναν ποταμό πληροφοριών, έναν θησαυρό πληροφοριών».

Εξήγησε δε ότι «θα είχαμε πετύχει τον πειθαναγκασμό κάποιων ανθρώπων που χρωστάνε φόρους και δεν πληρώνουν και αυτό γιατί η διαβίβαση αυτών των πληροφοριών πάνε προς το ΣΔΟΕ, όμως οι εφορίες δεν είναι έτοιμες ακόμη να δεχτούν τις πληροφορίες που έχουμε». Και κατέληξε λέγοντας: «Εχουμε περίπου 10.000 πληροφορίες για υποθέσεις υπό έλεγχο στη διάθεσή μας και στέλνουμε μόνο στο ΣΔΟΕ, γιατί δεν μπορούμε να τις στείλουμε πουθενά αλλού».

Γιώργος Πίκουλας

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρώτα χτίσανε τις γέφυρες, τώρα έφτιαξαν και το «ποτάμι»

Ο άνθρωπος είναι ένα βρόμικο ποτάμι. Πρέπει να είσαι θάλασσα για να μπορείς να δέχεσαι ένα βρόμικο ποτάμι χωρίς να λερώνεσαι. (Νίτσε -Τάδε Έφη Ζαρατούστρα - Πρόλογος 3)

Nα γιατί είμαστε εμείς οι Έλληνες έθνος ανάδελφον…  Σε όλο τον κόσμο, όπως είχε πει ο Σοβιετικός ηγέτης Νικίτα Χρουστσόφ, «οι πολιτικοί είναι παντού ίδιοι: Υπόσχονται να χτίσουν γέφυρες ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν ποτάμια».  Εδώ στην Ελλάδα μια και το μόνο που έχουμε από την μεταπολίτευση και μετά είναι κατασκευαστικές εταιρείες που φτιάχνουν πράγματα και θάματα, γιατί άλλωστε πληρώνουμε υπέρογκα διόδια, πρώτα φτιάξανε τις γέφυρες και τώρα που ήρθε η ώρα αποφάσισαν να μας φέρουν και το ποτάμι…  Για να μην έχουμε παράπονο δηλαδή…
Και εκεί που περίμενε ήρεμος, που λέει ο λόγος, ο λαός να πάρει την εκδίκηση του στις επερχόμενες ευρωεκλογές και αυτές για την τοπική αυτοδιοίκηση, από το πολιτικό σύστημα που τον καταδυναστεύει και τον έχει εξαθλιώσει «νάτο, νάτο πετιέται»… Εμφανίστηκε το «ποτάμι»!!!  Τι θαύμα ήταν και αυτό… Όχι μόνο είδε όλος ο κόσμος νερό κάτω από τις γέφυρες αλλά παρασύρθηκαν από το ρεύμα του ποταμιού.  Με το που ανακοινώθηκε ότι κατεβαίνει στις ευρωεκλογές το «ποτά…» δεν χρειάστηκε καν να ολοκληρωθεί η λέξη, πήραν φωτιά οι δημοσκοπήσεις, τα likes στο Facebook, οι followers στο Twitter…  Μιλάμε για χαμό στο ίσιωμα…  Όπως μας λένε… Για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας….
Για να είμαστε ειλικρινείς περιμέναμε κάποια αντίδραση από το κατεστημένο, όποιο και αν είναι αυτό, πολιτικό, οικονομικό, κλπ, αλλά όχι και έτσι βρε παιδιά.  Περιμέναμε κάτι καλύτερο… Κάποια καλύτερη έμπνευση… Στην αρχή είχαμε τους 58, μετά τις ελιές, τις ρίζες, τους δάκους και τώρα τον μπλαζέ και άνετο δημοσιογράφο των εκδοτών-ολιγαρχών… Μπορεί το άνετο στυλ με το μπλουτζινάκι και το μαντηλάκι στο πέτο του σακακιού (ή άλλως «ποσέ»…) να είναι ωραίο για το Κολονάκι, για πολιτικούς στυλ Ψινάκη, Άρη Σπηλιοτώπουλου, αλλά πιστέψτε μας στην ευρύτερη Αττική ή στην επαρχία δεν πιάνει… Ο κ. Θεοδωράκης δεν βαπτίστηκε σε καμία Κολυμβήθρα του Σιλωάμ, ούτε «γεννήθηκε» με παρθενογένεση… Στην «Ιερουσαλήμ» κατοικούσε και οι παρεπιδημούντες γνωρίζουν πολύ καλά ποιους υπηρετούσε πιστά τόσα χρόνια.  Άλλωστε δεν θα επιβίωνε αν δεν ακολουθούσε με θρησκευτική ευλάβεια τους κανόνες και τις οδηγίες τους. Όσοι δεν τους ακολούθησαν τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι και ξέρουμε τι γράφουμε…
Για αυτό λοιπόν μην μας τον παρουσιάζουν και σαν σωτήρα.  Ως δημοσιογράφο τον γνωρίζουμε, ως εστιάτορα άλλοι τον γνωρίζουν, όσοι έχουν πάει στο μαγαζί του, άλλοι όχι.  Αλλά ως πολιτικό φυντάνι τώρα τον βλέπουμε και κυριολεκτικά δεν θα έπρεπε να αρέσει σε κανένα αυτό που βλέπει.  Και ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά… «Το Ποτάμι κλέβει ιδέες από την Αριστερά και τη φιλελεύθερη παράταξη» μας είπε ο Στ. Θεοδωράκης… Ε, λοιπόν ο Ελληνικός λαός έχει χορτάσει από «κλέφτες»! Δεν θέλει άλλους, έστω και αν αυτοί είναι κλέφτες ιδεών!  Άσε που μπορεί να είναι και χειρότεροι αυτοί. Γιατί αν δεν έχουν δικές τους ιδέες, τι θέλουν να κάνουν; Να εφαρμόσουν τις ιδέες της δεξιάς ή της αριστεράς;  Μα τις ιδέες πάντοτε τις εφαρμόζει καλύτερα αυτός που τις σκέφθηκε όχι αυτός που καλείται να τις εφαρμόσει.  Κλασσικό παράδειγμα το πάλαι ποτέ σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ.  Μια φιλελεύθερη ιδέα ποιος την εφαρμόζει καλύτερα;  Το ΠΑΣΟΚ ή η Νέα Δημοκρατία;
Και η μεγαλύτερη «επιτυχία» του προέδρου, αρχηγού, ηγέτη, δεν ξέρουμε πως και πως θέλει να τον αποκαλούμε, τον κύριο Θεοδωράκη ήταν αυτό που εξομολογήθηκε ότι δηλαδή «Εγώ τώρα, δε θα πάω στην Ευρωβουλή. Δεν έχω ίσως και τα προσόντα. Καλά καλά δεν ξέρω ξένες γλώσσες. Θα μείνω λοιπόν στην Ελλάδα. Το τι θα κάνω θα εξαρτηθεί πάλι από εσάς»!!! Πρώτα από όλα τι πάει να πει «δεν έχω ίσως τα προσόντα» για ευρωβουλευτής;  Δεν ξέρεις καν για τον εαυτό σου αν μπορείς να κάνεις κάτι και θέλεις να διοικήσεις ένα κόμμα, μια χώρα; Δεν έχει ίσως τα προσόντα λέει για την Ευρωβουλή, αλλά έχει τα προσόντα για να ηγείται όχι μόνον των άλλων που θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο και που θα έχουν τα προσόντα αλλά και του ιδίου του κόμματος;  Πόσα θέλεις να μας τρελάνεις κ. Θεοδωράκη;  Όμως, ευτυχώς, το τι θα κάνει θα εξαρτηθεί από εμάς…  Και εμείς τρελαινόμαστε και τον βγάζουμε πρωθυπουργό!!!  Τότε δεν θα τον πειράξει που δεν θα έχει «ίσως» τα προσόντα;!!!  Αλλά αν δεν έχεις «ίσως» τα προσόντα για "κλητήρας" κ. Θεοδωράκη στα σίγουρα δεν τα έχεις για δήμαρχος!!!  Ε, αυτός ο κύριος θέλει να μας κυβερνήσει… 
Και για να βάλουμε και άλλο ένα κερασάκι στην τούρτα του κ. Θεοδωράκη θα αναφέρουμε ότι δεν είναι και ιδανικό, το γράφουμε πολύ κομψά, να ανακοινώνεις ότι σε στηρίζει κάποιος όπως πχ ο κ.  Αύγουστος Κορτώ και μετά εκείνος με ανακοίνωση του να δηλώνει ότι «καθιστώ σαφές ότι ουδέποτε σκόπευα να πολιτευθώ, και ούτε τώρα πρόκειται να το πράξω. Ήμουν και παραμένω αφοσιωμένος - ταγμένος - σε δύο μόνο πράγματα σ' αυτή τη ζωή: στον άντρα μου και στα βιβλία μου. Δεν υπάρχει χώρος για τίποτε άλλο».  Επομένως μάλλον καλά είχε πει ο Ινδός σοφός Τσανάκυα σε ένα νεαρό ηγεμόνα «Ποτέ μην εμπιστεύεσαι τα ποτάμια, άντρες που οπλοφορούν, ζώα με γαμψά νύχια ή κέρατα, γυναίκες και μέλη της βασιλικής οικογενείας»…..

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι (επι)πλέοντες

Ελέγχεται ο κ. Παπακωνσταντίνου για τη Λίστα Λαγκάρντ, (αν εν τέλει δεν τη γλυτώσει), ελέγχεται για αμέλεια και πείραγμα, και δεν ελέγχεται ο κ. Βενιζέλος! 

 Γιατί; 
 
Μη δεν είχε τη Λίστα Λαγκάρντ επί μήνες σπίτι του; Δεν είναι αυτό (μια πονηρούτσικη) αμέλεια; 
Και κατά πόσον είναι βέβαιος ο ιερέας της ενορίας του πολυπράγμονος πολιτικού ότι ο Μπενύτο άφησε τη Λίστα απείραχτη να περιέχει ό,τι πολύτιμον περιείχε.

Ελέγχεται ο Γιωργάκης για τις εκατοντάδες ΜΚΟ
που έμαθαν να πετούν κάτω απ’ τις φτερούγες του και δεν ελέγχεται η κυρία Μπακογιάννη. Γιατί; Ελέγχεται ο Γιωργάκης για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που σπρώχθηκαν στις ΜΚΟ, και δεν ελέγχεται η κυρία Μπακογιάννη για υπέρδιπλα ποσά που επίσης σπρώχθηκαν στις ΜΚΟ επί των ημερών της. Γιατί;

Είναι στη μπουζού ο Ακης, αλλά όλοι οι υπουργοί που συνυπέγραφαν τα αίσχη του, σφυρίζουν αδιάφορα...

τη μελωδία της ευτυχίας! Γιατί;


Επί των ημερών του κ. Σημίτη έγινε της μουρλής, της μίζας, της Ζήμενς, της δημιουργικής λογιστικής, των Ολυμπιακών Αγώνων, του Τσουκάτου, του Χρηματιστηρίου, των τοξικών ομολόγων, και ο κ. Σημίτης περιφέρεται σαν αθώος καλωσυνάτος γερούλης από ομιλίες για τον καιρό στις offshore σε εκδηλώσεις των 58, λες και η Ελλάδα ίπταται πάνω σε ροζ συννεφάκια μαλθακίας, λες και όλοι έχουμε πάθει μαλάκυνση του εγκεφάλου.


Πέρασαν δέκα χρόνια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και απολογισμός (με όλα όσα κάτι τέτοιο θα σήμαινε) δεν έχει ακόμα γίνει. Ούτε για τα εκατομμύρια που ντομπαρίσθηκαν κι έγιναν δισεκατομμύρια, ούτε για τη διαχείρισή τους απ’ την κυρία Αγγελοπούλου. Πέρασαν περίπου είκοσι χρόνια απ’ τη Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα (ενδιαφέροντος Βενιζέλου κι αυτή) και ουδείς απολογισμός έχει επίσης περαιωθεί.


Eλεγε ο κ. Σαμαράς ότι θα κάνει «μία και μόνη εξεταστική επιτροπή για το πώς μπήκαμε σε Μνημόνιο», είπε - ξείπε και τώρα πάμε από Μνημόνιο σε Μνημόνιο. Είπαν ομοθυμαδόν οι Σαμαροβενιζέλοι ότι το χαράτσι θα ’ναι εφάπαξ και θα μας μείνει για τον αιώνα τον άπαντα, αν δεν αλλάξουν τα πράγματα. Λέει ο κ. Στουρνάρας «θα κάνω ό,τι λέει ο ΟΟΣΑ» και δεν τον φτύνουν οι βρύσες της επικράτειας, να μη βρίσκει νερό να πιει. Μας βυζαίνει το αίμα απ’ τον λαιμό σαν βδέλλα η Τρόικα και τη θαυμάζει ο κ. Γεωργιάδης, όστις βρίσκει και τον καρκίνο για τις μάζες, συμπαθητικόν, έστω και στα πρώτα στάδια. Εχει κάνει τις κουταμάρες (πλην όμως θανάσιμες) εργόχειρο ο κ. Θεοχάρης κι εμείς το στρώνουμε στο τραπέζι μας κάτω απ’ τα άδεια πιάτα, χωρίς να κουνιέται φύλλο.


Πήγε να τεμαχίσει το Ελληνικό ο κ. Σημίτης, εξαγριώθηκε ο κ. Καραμανλής. Μετά πήγε να το τεμαχίσει ο ίδιος, δεν πρόλαβε, δεν πρόλαβε ούτε ο Γιωργάκης, τώρα το τεμαχίζει ο κ. Σαμαράς. Σκοινί κορδόνι πάει απ’ τον έναν στον άλλον η καταστροφή.


Η κρίση δανεισμού που έγινε κρίση χρέους, που έγινε Μνημόνιο, που έγινε υποτέλεια, που έγινε ανασκολοπισμός του κόσμου της εργασίας, που έγινε διαρκής δανεισμός, που ξεπάτωσε την αγορά, που διέλυσε τον κοινωνικό ιστό και μας έφθασε αγεληδόν στην κατάθλιψη, τις αυτοκτονίες, την απελπισία -


- κι όμως, η ίδια αλητεία τραγουδάει ακόμα. Οι ίδιοι άνθρωποι, το ίδιο πολιτικό προσωπικό, τα ίδια κόμματα, όλοι αυτοί που έλεγαν κάθε φορά που έπαιρναν νέα μέτρα ότι δεν θα πάρουν άλλα, εξακολουθούν να παίρνουν και νέα μέτρα. Κι άλλα, κι άλλα, κι άλλα σε έναν καταραμένο χορό χωρίς τελειωμό.


Πώς γίνεται (ρητορικό το ερώτημα, όλοι γνωρίζουμε την απάντηση) και επιπλέουν αυτοί οι τύποι ενώ η Ελλάδα καραβοτσακίζεται; Σε τι είδους κενό αέρος ανεμοπτερίζονται, ενώ από κάτω τους το καράβι που κυβερνούν σκυλοπνίγεται; Εχουμε συνηθίσει στην ιδέα ότι πρόκειται για μιαν ιερά-ομερτά-offshore, με την οποίαν δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη στο ποιος, πού, πόσα, πώς, πότε; Οι τύποι αυτοί δεν είναι τίποτε περισσότερο από σοβαροφανή ανδρείκελα των πραγματικών επικυρίαρχων του συστήματος - αυτό και μόνον είναι! Και μας βρίζουν κι από πάνω για λαϊκιστές, αυτοί! οι πιο φθηνοί και ξεπουλημένοι δημαγωγοί.


Τι είναι η κυρία Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου ή ο κ. Κεδίκογλου κι αφήνουν υπαινιγμούς για τρομοκρατία ή ανθελληνισμό εναντίον τον ΣΥΡΙΖΑ κι όποιας άλλης πολιτικής δύναμης πάει να ελέγξει τα έργα τους; Τι νομίζουν αυτοί και οι υπερασπιστές τους στα ΜΜΕ, τα παπαγαλάκια, όταν ισχυρίζονται ότι η κόπρος του Αυγείου είναι το success story και η ειμαρμένη της χώρας - τι νομίζουν; ότι χορταίνει το υποσιτισμένο παιδί, ότι δεν αλωνίζει η Τρόικα και δεν αλέθει η Μέρκελ και την τελευταία μας ικμάδα;


Oμως, επειδή όλοι που είναι σαν αυτούς, την έχουν έως τώρα γλιτώσει (πλην ευάριθμων εξαιρέσεων - κι αυτών για να τη γλυτώσουν άλλοι) - επειδή λοιπόν βλέπουν οι εν λόγω γνωστοί άγνωστοι να την έχει γλυτώσει έως τώρα η αλυσίδα του κακού που αλυσόδεσε την Ελλάδα, πιστεύουν ότι θα τη γλυτώσουν κι αυτοί, και συνεχίζουν τα ίδια έργα.


Αν τη γλυτώσουν αυτοί, δεν θα τη γλυτώσει η Ελλάδα.


Οπως δεν τη γλύτωσε και η Ουκρανία - πιστεύετε ότι είναι μεγάλες πια οι διαφορές; Στα 400 € μηνιάτικο εμείς, στα 300 € η Ουκρανία. Ευρώπη εμείς, Ευρώπη η Ουκρανία, τουλάχιστον το μέρος της εκείνο που ελέγχουν οι φασίστες. ΔΝΤ εμείς, ΔΝΤ και η Ουκρανία.


Η Ουκρανία διήνυσε μια σαφή πορεία που δικαιώνει τα δημοκρατικά ιδανικά της Δύσης (που της έφτιαξε τον οδικό χάρτη): από τους ολιγάρχες στη μαφία κι απ’ τη μαφία στον φασισμό. Εμείς στον φασισμό δεν έχουμε  φθάσει ακόμα, παρ’ ότι υπακούμε στην ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη πολιτική που μας υπαγορεύεται, αλλά από ολιγαρχία - διαπλοκή - μαφία - ομερτά, να φάνε και οι κότες.


Ούτε στον διαμελισμό έχουμε φθάσει, αλλά σ’ αυτόν και τον πόλεμο μπορούμε να φθάσουμε όλοι μαζί, Ελλάδα, Κύπρος, Ουκρανία, Τουρκία, όλοι μπορούμε να γίνουμε κομμάτια όπως η Γιουγκοσλαβία για του «αφέντη το ψωμί» - θέμα χρόνου είναι...


Του Στάθη από enikos

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δημοκρατία “πλύνε-βάλε”

Σκέψεις για βαθιές τομές στο εκλογικό σύστημα κάνει ήδη το κυβερνητικό επιτελείο, μετά και τις προτροπές των Ποταμίστας για μόνιμη τετραετή διακυβέρνηση. Τις προθέσεις της άλλωστε δείχνει και με την…τροπολογία Μιχελάκη για παράταση της (τηλεοπτικής) προεκλογικής περιόδου των αυτοδιοικητικών εκλογών, με αποτέλεσμα να περιορίζονται οι εμφανίσεις των υποψηφίων στα μέσα ενημέρωσης μόνο για ένα μήνα.

by…rebeliskos

Η εκλογική νομοθεσία ορίζει πως για την προεκλογική περίοδο, διάρκειας τεσσάρων μηνών, κάθε υποψήφιος επιτρέπεται να εμφανιστεί από δύο φορές σε κάθε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό. Για τοπικά κανάλια, ραδιόφωνα και ιστοσελίδες, ο νόμος επιτρέπει μόνο μία εμφάνιση.

Σε τροπολογία που είχε καταθέσει προ ημερών ο Γιάννης Μιχελάκης σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, η προεκλογική περίοδος μειώθηκε από τέσσερις μήνες σε δύο, ενώ σε νεότερη τροπολογία που κατέθεσε ο ίδιος υπουργός σε νομοσχέδιο του υπουργείου ΠΡΟΠΟ η προεκλογική περίοδος μειώθηκε σε ένα μήνα.

Η επαναστατική αυτή μεταρρύθμιση του του εκλογικού μας συστήματος έρχεται σε συνδυασμό με την απελευθέρωση των δημοσκοπήσεων, που επιτρέπει πλέον στις εταιρείες να δημοσιεύουν έρευνες έως και την Παρασκευή πριν τις εκλογές. Στόχος, να μην ησυχάσει ο ψηφοφόρος ούτε στιγμή, και να μην ξεχάσει επ’ ουδενί ποιόν πρέπει να ψηφίσει. Μάλιστα, αρκετά είναι τα κόμματα που ήδη ετοιμάζουν καμπάνιες διαφήμισης πάνω σε σερβιέτες και μπατονέτες.

Σκέψεις υπήρχαν για τον περιορισμό της προεκλογικής περιόδου ακόμα και σε μία εβδομάδα, αλλά μετά από νηφάλια μελέτη το υπουργείο αποφάσισε πως μέσα σε μία εβδομάδα δεν θα προλάβαιναν οι υποψήφιοι να εμφανιστούν σε όλα τα μέσα από δύο φορές.

Μετά από αυτές τις διορθώσεις για τον εκδημοκρατισμό της εκλογικής διαδικασίας της χώρας, στο υπουργείο αναζητούν προτάσεις που θα λύσουν μια για πάντα το πρόβλημα κόστους των εκλογών. Ως γνωστών, η δημοκρατία είναι το πιο ακριβό πολίτευμα στον κόσμο. Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι πως αυτό που κοστίζει ακριβά είναι τα χρήματα που δαπανώνται για την χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Αλλά αυτό είναι κάτι που θα το συζητήσουμε μιαν άλλη φορά.

Ήδη, ιδέες που μιλούν για τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων μέσα στα παραβάν, παράλληλα με την παρουσία του δημοσκόπου ώστε να βγουν πιο ακριβή τα exit polls, εξετάζονται και ίσως προωθηθούν για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν κατά την διάρκεια ενός τετράωρου live show στην τηλεόραση της ΔουΤου, θα ψηφίσουμε με γραπτό μήνυμα και hastag στο twitter και θα το παρουσιάσει ο Σάκης Ρουβάς.


 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απόφαση ΣτΕ: Συνεχίζονται τα έργα στις Σκουριές

Συνεχιζονται κανονικά τα έργα έδρασης του ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού που εξυπηρετεί τις ανάγκες των εγκαταστάσεων των μεταλλείων χρυσού στις Σκουρίες Χαλκιδικής, σύμφωνα με απόφαση του Ε’ Τμηματος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στο ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χαλκιδικής και η Ανώνυμη Εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», ζητώντας να ακυρωθεί η από 10.6.2013 απόφαση της Πολεοδομίας του Δήμου Αριστοτέλη με την οποία διατάχθηκε η διακοπή των εργασιών στις Σκουρίες.

Οι Σύμβουλοι έκριναν πως η Πολεοδομία προέβη στην διακοπή των εκτελουμένων έργων χωρίς να αποδίδει συγκεκριμένη νομική πλημμέλεια στις άδειες που είχαν εκδοθεί σύμφωνα με τον μεταλλευτικό Κώδικα από άλλη Αρχή και χωρίς να προσδιορίζει κάποιον συγκεκριμένο λόγο που επέτρεπε, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τη διακοπή των εργασιών στα μεταλλεία χρυσού.
Επίσης τονίζουν πως η Πολεοδομία επικαλείται αόριστα ότι υπάρχουν αμφιβολίες για τη νομιμότητα των έργων, επισημαίνοντας πως από αυτοψία υπαλλήλων των αρμοδίων υπηρεσιών (Διεύθυνση Μεταλλευτικών και Βιομηχανικών Ορυκτών και της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος) προκύπτει ότι οι εργασίες που εκτελούνται αφορούν την έδραση του ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού της εταιρείας (οι οποίες είναι σύμφωνες με τις άδειες εγκατάστασης) και όχι εργασίες για την ανέγερση κτηριακών εγκαταστάσεων, οι οποίες θα ακολουθήσουν.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

The Greekman Show.

Του Γιάννη Λαζάρου

Η Ελλάδα έχει μερικά 24ωρα που πραγματικά δε μπορεί να ησυχάσει. Όλοι οι δημοσιογράφοι, εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις ασχολούνται με το δράμα των καρκινοπαθών -οι οποίοι δεν είναι έκτακτο περιστατικό-, την απελπισία ατόμων με αναπηρία που ψάχνουν για βοήθεια αλλά δεν υπάρχει πουθενά, με τις πρώτες κατασχέσεις πρώτης κατοικίας ανέργων από τις τράπεζες που άρχισαν κιόλας να θεριεύουν. 


Οι διανοούμενοι αλλά και όλοι όσοι έχουν λόγο στις τηλεοπτικές οθόνες έχουν ορμήσει για να δείξουν με ακλόνητα στοιχεία ποια είναι η πραγματική Ελλάδα που θέλουν να κρύβουν τα γρανάζια του συστήματος. Στον αγώνα παίρνουν μέρος και κινηματογραφιστές με ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν στο 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης δείχνοντας καρέ-καρέ την αγωνία και την καταστροφή απλών ανθρώπων που δε μπορούν να αμυνθούν στις αμείλικτες επιθέσεις που δέχονται οργανωμένα από την κατοχική κυβέρνηση και από όσους συνεπικουρούν.

Για μια ακόμη φορά η συνοχή της κοινωνίας θριαμβεύει απέναντι στο ύπουλο χτύπημα που δέχθηκε εδώ και 5 χρόνια η πατρίδα. Αν δεν υπήρχε αυτή η συνοχή θα είχαμε δημοσιογράφους να ασχολούνται με πληρωμένες συνεντεύξεις για την προώθηση του ναζιστικού ολοκληρωτισμού της ΕΕ προβάλλοντας κάθε λεπτό τις σωτήριες λύσεις για τις εκλογές των δημάρχων των σκουπιδιών. Θα είχαμε κινηματογραφιστές που θα έφτιαχναν ντοκιμαντέρ ελληνογαλλικής παραγωγής με πρωταγωνιστή ανύπαρκτο κατά τα άλλα πρόσωπο στην πραγματική ζωή, αλλά τον αρχηγό του κόμματος της αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης. Θα καθόσουνα να βλέπεις την ατέλειωτη διαφημιστική καμπάνια και προώθηση από τα ΜΜΕ τέτοιων ανούσιων γεγονότων ενώ οι άλλοι μέρα με τη μέρα, λεπτό με το λεπτό θα πέθαιναν.

Θα είχες ανεξάρτητες, ακριβοδίκαιες, πεντακάθαρες τηλεοπτικές περσόνες που θα δημιουργούσαν κόμματα θέλοντας να σε πείσουν ότι η σουπιά είναι είδος που ζει σε Ποτάμι. Ότι η σουπιά δεν έχει πολιτικό παρελθόν και είναι αριστερή με δάνεια από την φιλελεύθερη πολιτική. Ευτυχώς που οι δημοσιογράφοι της Ελλάδας κάνουν το λειτούργημα τους αποδεικνύοντας ότι σκοπός τους είναι η αλήθεια απέναντι στον πολίτη και όχι η κολιγιά τους με το οποιοδήποτε πολιτικό σύστημα. Αν δεν ήταν τόσο καθαροί οι Έλληνες ρεπόρτερς, τότε θα είχαμε δημοσιογράφους βουλευτές, υπουργούς και υποψηφίους για την Ναζιστική Βουλή της Ευρώπης.

Να γιατί δεν έχει πρόβλημα η Ελλάδα. Γιατί αν είχε πρόβλημα τότε όλα τα παραπάνω θα ήταν μια πραγματικότητα. Όμως όλα τα παραπάνω είναι μια φαντασίωση αποδεικνύοντας ότι τελικά η χώρα δεν έχει πρόβλημα αφού κανείς δεν σπαταλά ούτε ένα λεπτό της ημέρας να δείξει την δήθεν ανέχεια και ένδεια των πολιτών.


  • Σε ποια άλλη χώρα που το ποσοστό της ανεργίας φθάνει στο 35%, οι διανοούμενοι φτιάχνουν πολιτικές καριέρες;
  • Σε ποια άλλη χώρα με 2,000,000 ανασφάλιστους πολίτες οι δημοσιογράφοι ασχολούνται με το σώσιμο της Ε.Ε και όχι με τους πολίτες που πεθαίνουν σε ράντζα περιμένοντας τουλάχιστον μία ασπιρίνη;
  • Σε ποια άλλη χώρα με τον τρίτο πιο φτωχό και κατεστραμμένο λαό στην Ευρώπη, άφθαρτος αριστερός πολιτικός πρωταγωνιστεί σε ντοκιμαντέρ -προεκλογική ευρωπαϊκή καμπάνια- κάνοντας τα θύματα της νέας θηριωδίας της ΕΕ και του ΔΝΤ απλούς κομπάρσους για να γεμίζει το πλάνο του καλλιτεχνικού σκηνοθέτη;
  • Σε ποια άλλη χώρα ιστορικά που τέλεσε ποτέ υπό κατοχή, τόσα κόμματα δημιουργούνται με πακτωλό χρημάτων χρησιμοποιώντας την ίδια την πραγματικότητα μόνο για να ανεβαίνουν τα εκλογικά ποσοστά;
  • Σε ποια άλλη χώρα το δικαίωμα της Δημοκρατίας το έχουν μόνο οι πολιτικοί αλλά όχι ο ίδιος ο λαός;


Ή έχουμε πρόβλημα ή δεν έχουμε πρόβλημα. Μέση οδός δεν υπάρχει. Δεν συνάδουν τα ποσοστά της εξαθλίωσης και η παράδοση της εθνικής ανεξαρτησίας με τα ποσοστά των σωτήρων που εμφανίζονται καθημερινά στην υπό κατοχή Ελλάδα. Εκτός κι αν όλα αυτά είναι μια οφθαλμαπάτη, ένα καλό σενάριο σε καλογυρισμένο ντοκιμαντέρ υψηλής κουλτουριάρικης αισθητικής για άοσμες και άχρωμες καταστάσεις και πρόσωπα στην προσπάθεια επιβολής του ολοκληρωτισμού. Αλλά όπως διαπιστώνουμε δεν είναι οφθαλμαπάτη. Και τα ντοκιμαντέρ είναι υπαρκτά και οι χαρούλες στις τηλεοπτικές οθόνες και οι αμέτρητοι σωτήρες που το δικό σου σφαγμένο κεφάλι το κάνουν εξέδρα για να βγάλουν τον πολιτικό τους λόγο.

Τσουβάλια γεμάτα με λόγια πεταμένα στον αέρα με μοναδικό σκοπό να μην αφήσουν κυβικό ελεύθερης ανάσας να γεννήσει ο λαός το νέο. Σαν τηλεπαιχνίδι που σου δίνουν πολλαπλές επιλογές αν και ξέρεις ότι καμία από αυτές δεν είναι αυτή που θα αλλάξει την τηλεζωή σου.-


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!