EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πάρτο επάνω σου μεγάλε.

Καμία πρόοδος δεν παρατηρείται στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα αφού για να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις αναγκαία προϋπόθεση είναι να…υπάρξει διαπραγμάτευση .

by…ta kourelia tragoudame akoma

Μέχρι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δέχθηκε να υιοθετήσει τις 289 συστάσεις τις τρόικα ενώ αναμένεται να υιοθετήσει και τις υπόλοιπες 40 που απομένουν ώστε τελικά να πάρουμε και την επόμενη δόση μας και να χαρούμε. Άλλωστε τι είναι 40 συστάσεις μπροστά στις 289 . Η ουρά του γάιδαρου έμεινε. Το σώμα το φάγαμε .

Η τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στις επαφές της με την τρόικα είναι καθαρά ερωτική , αφού στα πρώτα βήματα των επαφών , η τρόικα απαιτεί και η κυβέρνηση αρνείται ναζιάρικα . Στη συνέχεια η τρόικα αυξάνει την πίεση της μέχρι που τελικά η κυβέρνηση ενδίδει και της την κάνει και αυτή τη χάρη .

Στο κάτω κάτω , σε αυτές τις περιπτώσεις λένε ότι πονάει μόνο η πρώτη φορά . Οι επόμενες γίνονται μηχανικά , χωρίς καν να το σκέφτεσαι .

Ποιος καταλληλότερος λοιπόν από τον Αντώνη Σαμαρά να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, ο οποίος είναι άκρως ερωτικός και  δεν διαπραγματεύεται με την τρόικα . Άλλωστε η αλήθεια είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν πολυεμπιστεύεται ιδιαίτερα τα κυβερνητικά στελέχη που συγχρωτίζονται με την τρόικα . Και αυτό διότι τα στελέχη της κυβέρνησης μπορεί να λειτουργήσουν αντιερωτικά και να διαπραγματευτούν με την τρόικα με αποτέλεσμα να χαθεί το ερωτικό στοιχείο , να χαθεί η χημεία . Γιαυτό ο Αντώνης Σαμαράς το πήρε επάνω του το παιχνίδι .

Γιατί μπορεί αυτή η κυβέρνηση να έχει τα χάλια της αλλά η χημεία που έχει δημιουργήσει με την τρόικα είναι αναμφισβήτητη . Σκέψου , για να καταλάβεις τη διαφορά , τον Τσίπρα να συζητάει με την τρόικα . Και μόνο με τη σκέψη ξενερώνεις . Ούτε ερωτισμός , ούτε χημεία , ούτε φυσική , ούτε μαθηματικά . Μόνο διαπραγμάτευση . Γιαυτό σου λέω , με τον Αντώνη Σαμαρά πονάει μονάχα η πρώτη φορά .

(Βέβαια , καμιά φορά , πονάει για πάντα , όπως λέει και ο ποιητής.)

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ > Η μυστική συνάντηση Βενιζέλου – Θεοδωράκη !!!

Η μυστική συνάντηση των Ευάγγελου Βενιζέλου & Σταύρου Θεοδωράκη στην οικία του πρώτου. Δείτε στο video πως οι δύο πολιτικοί άνδρες σχεδιάζουν το… μέλλον της Ελλάδας.

(Ακούγοντας αυτά που έλεγε ο Βενιζέλος -που συνεχίζει εν έτει 2014 να είναι στην κυβέρνηση της χώρας-, σκέφτομαι πως οι Έλληνες είναι καθυστερημένοι. Χάπατα. Οπότε, μπορεί να έχει πολιτικό μέλλον και ο Σταύρος Θεοδωράκης.)

   
pitsirikos
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

RT: Οι ελεύθεροι σκοπευτές ήταν της αντιπολίτευσης και όχι του Γιανουκόβιτς

Σε μια αποκάλυψη η οποία έχει προκαλέσει σάλο αναφορικά με τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες βδομάδες στο Κίεβο προχώρησε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Russia Today.

Όπως προκύπτει από τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ της επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάθριν Άστον και τον Εσθονό ΥΠΕΞ που διέρρευσε στο διαδίκτυο, οι ελεύθεροι σκοπευτές που πυροβολούσαν εναντίον διαδηλωτών και των αστυνομικών στο Κίεβο φέρεται να είχαν προσληφθεί από τους ηγέτες των κινητοποιήσεων της πλατείας Ανεξαρτησίας (Μαϊντάν).

«Γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι πίσω από τους ελεύθερους σκοπευτές (σνάιπερς) δεν ήταν ο Γιανουκόβιτς, αλλά κάποιος από το νέο συνασπισμό (την αντιπολίτευση)» ακούγεται να λέει ο Εσθόνός υπουργός Εξωτερικών, Ούρμας Πάετ.

«Πιστεύω ότι δεν θέλουμε να το ερευνήσουμε…» απαντά η Κάθριν Άστον.

Η τηλεφωνική συνομιλία πραγματοποιήθηκε μετά την επίσκεψη του Πάετ στο Κίεβο, στις 25 Φεβρουαρίου, εν μέσω κλιμάκωσης των συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Ο Εσθονός ΥΠΕΞ αναφέρει επίσης συζήτηση που είχε με γιατρό η οποία φρόντιζε ανθρώπους που έφεραν τραύματα από βολές ελεύθερων σκοπευτών και φέρεται να είπε στον Πάετ ότι τόσο οι διαδηλωτές, όσο και οι αστυνομικοί είχαν δεχθεί πυρά από τα ίδια άτομα.

Σύμφωνα με το RT, το ηχητικό ντοκουμέντο ανέβηκε στο διαδίκτυο από αξιωματικούς των υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας (SBU) που πρόσκεινται στον ανατραπέντα πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς και ήταν αυτοί που έβαλαν τους «κοριούς».

Ακούστε το ηχητικό. Οι επίμαχες ομολογίες εντοπίζονται από το 8:30 και μετά.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διαγραφή Κεδίκογλου από την ΕΣΗΕΑ

Στη διαγραφή του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου από την Ένωση Συντακτών προχώρησε το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ.

Η σχετική απόφαση ελήφθη με 3 ψήφους υπέρ και 2 κατά και αναμένεται να δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΑ. Υπέρ ψήφισαν, η Ελένη Τράϊου, η Βέρα Δαμόφλη και η Δέσποινα Μακρινού και κατά  ο Πάνος Τσίρος και ο Γιώργος Αξελός. Η απόφαση ελήφθη για την απόφαση  που πήρε,  κλείνοντας  της ΕΡΤ  την 11η Ιουνίου 2013 και για την αντισυναδελφική συμπεριφορά που επέδειξε απέναντι στους συναδέλφους του.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πραγματική αύξηση της ανεργίας κατά +25.000 επιπλέον συμπολίτες μας (+0,5%) το Δεκέμβριο: Η κοροϊδία της ΕΛΣΤΑΤ μέσω... Ε.Ε.

Με τις γνωστές μεθόδους των σεσημασμένων, μνημονιακών απατεωνίσκων (τις λογιστικές αλχημείες) και στο πλαίσιο της πεπατημένης γύρω από την εκμετάλλευση των ανέργων συνταγής (τα "προγράμματα" ανακύκλωσης της άνεργης μιζέριας, με την υπογραφή της μαστόρισσας στο είδος, ως ακρονεοφιλελεύθερης) Ευρωπαϊκής Ένωσης, η σαμαρική τσογλαναρία επιχειρεί να πασπαλίσει με..."χρυσόσκονη" τα συντρίμμια που αφήνει πίσω της στο χώρο όπου επέφερε τη μεγαλύτερη, από τις αμέτρητες και ανυπολόγιστες, ζημιά, ήτοι στον τομέα της αγοράς εργασίας, εν προκειμένω της ανεργίας.
Μέσω της ΕΛΣΤΑΤ του ΥΠΟΔΙΚΟΥ Γεωργίου, πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι η ανεργία το Δεκέμβριο σημείωσε "οριακή κάμψη" της τάξης του -0,1%, ευρισκόμενη στο 27,5%, από 27,6% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα. Δεν θα σταθούμε στο ούτως ή άλλως σταθερό ποσοστό πανωλεθρίας (όποια αριθμητική νόθευση και αν γίνεται, το ποσοστό της ανεργίας εδώ και μήνες δεν πέφτει κάτω από 27%, καθιστώντας την Ελλάδα όχι απλά την πρωταθλήτρια ανεργίας στην Ο.Ν.Ε. και την Ε.Ε., όχι μόνο μία από τις πλέον "άνεργες" χώρες παγκοσμίως, φιγουράροντας στις σχετικές λίστες παρέα με τις ομοβάθμιές της τριτοκοσμικές, αφρικανικές χώρες, αλλά και ως η χώρα που διέρχεται καταστροφής μεγαλύτερης ακόμα κι από ηττημένης σε πόλεμο χώρας: χαρακτηριστική η περίπτωση του Ιράκ, το οποίο -ένα εξάμηνο μετά την αμερικανική εισβολή- έζησε τη μεγαλύτερη ανεργία στην ιστορία του, η οποία όμως δεν υπερέβη το 27%, ενώ -ακόμα κι εκεί- η αναλογία εργαζομένων προς μη εργαζομένους παρουσίαζε σαφώς ευνοϊκότερη εικόνα συγκριτικά με τα σημερινά εγχώρια χάλια), αλλά θα αποδείξουμε -ως οφείλουμε- ότι ακόμα κι αυτό το ολέθριο ποσοστό ΩΡΑΙΟΠΟΙΕΙ την πραγματικότητα.
Ένας και μόνο υπολογισμός αρκεί για να μας δείξει ότι η ανεργία ασφαλώς και δεν..."μειώνεται" (έστω και οριακά, έστω και κατά ένα ανεπαίσθητο ποσοστό της τάξης του -0,1%), αλλά εξακολουθεί να αυξάνεται, όπως όλοι όσοι έχουν επαφή με την ντόπια αγορά εργασίας, άλλωστε, μπορούν να αντιληφθούν. Κατά το μήνα Δεκέμβριο, λοιπόν, ξεκίνησαν οι δύο πρώτες, από τις τέσσερις συνολικά, φάσεις 5μηνων προσλήψεων ανέργων σε φορείς του Δημοσίου, με αμοιβή μάλιστα ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ και ασφαλώς με ανύπαρκτα τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα. Πρόκειται για ένα από τα γνωστά μεσαιωνικά προγράμματα που φέρουν την υπογραφή και τη χρηματοδότηση της γερμανοκρατούμενης Ε.Ε., πρόγραμμα που στοχεύει απλά στην πανευρωπαϊκή κοροϊδία ως προς τα ποσοστά της ανεργίας, καθώς και στην ανακύκλωση της άνεργης δυστυχίας, με αντικατάσταση κάποιων ανέργων από άλλους ανά...πεντάμηνο. Εξυπακούεται ότι οι συμμετέχοντες σ'αυτό το "πρόγραμμα" εκμετάλλευσης στην πραγματικότητα ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, παρά την προσμέτρησή τους στους εργαζομένους. (Από ένα σύστημα, εξάλλου, που προσμετρά ως "εργαζόμενο" κάποιον που δούλεψε έστω και μία...ώρα μέσα σ'ολόκληρο το μήνα, δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό, αν μη τι άλλο σοβαρό.)
Η ΕΛΣΤΑΤ του υπόδικου Γεωργίου, λοιπόν, μάς ενημερώνει ότι..."η ανεργία μειώθηκε κατά 10.000 εργαζομένους". Η κοροϊδία στο μεγαλείο της! Δεδομένου ότι οι δύο πρώτες φάσεις των "5μηνων συμβάσεων" αφορούσε περίπου σε 35.000 προσλήψεις (μέσα στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν οι υπόλοιπες περίπου 15.000), εύκολα διαπιστώνουμε ότι ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ +25.000 (35.000 πενταμηνίτες μείον τους υποτιθέμενους "10.000" που παρουσιάζονται ως νέοι "εργαζόμενοι").*
Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι ότι η κοροϊδία αυτή δεν θα μπορέσει να συνεχιστεί για πολύ: το επίπλαστο ισοζύγιο μπορεί να κρατήσει -και μάλιστα με χαμηλότερη αριθμητική δυναμική, αφού από τον Ιανουάριο εκκρεμούσε λιγότερο από το 1/3 των συνολικών πενταμήνων συμβάσεων- για μόλις δύο μήνες ακόμα, αφού στη συνέχεια οι άνεργοι..."ωφελούμενοι" (όπως χαρακτηριστικά αποκαλούνται τα ΚΟΡΟΪΔΑ από τους ίδιους τους ιθύνοντες αυτών των μεσαιωνικών προγραμμάτων) είτε θα μείνουν άνεργοι (αυξάνοντας από τον Μάιο την ανεργία αντιστοίχως κατά +35.000 και από τον Ιούνιο +15.000), είτε -ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ- θα αντικατασταθούν από άλλους "πενταμηνίτες", οι οποίοι βέβαια δεν θα μπορούν να βελτιώσουν τα μαϊμού - ποσοστά της ΕΛΣΤΑΤ αφού στην πραγματικότητα το μόνο που θα επιτυγχάνεται θα είναι η ανακύκλωση 50.000 από τους 1,5 εκατομμύρια Έλληνες ανέργους. Εν ολίγοις, συνεχώς θα διευρύνεται το αρνητικό ισοζύγιο. Το δυσάρεστο της υπόθεσης, βέβαια, είναι ότι πίσω από τους αριθμούς κρύβεται η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας (οι ίδιοι και οι οικογένειές τους), οι οποίοι κουβαλούν τη δική τους δυστυχία που έρχεται ως σκόπιμο, συνειδητό αποτέλεσμα της ανελλήνιστης μνημονιακής συμμορίας, η οποία με τη σειρά της δεν θα ησυχάσει αν δεν ολοκληρώσει την ολοσχερή καταστροφή της χώρας μας.
Τουλάχιστον 28% (+25.000 άνεργοι = +0,5%), λοιπόν, το πραγματικό στατιστικό ποσοστό της ανεργίας, ήτοι περισσότερο από 33% η πραγματική ανεργία. Αριθμοί μίας χώρας που εξακολουθεί να βουλιάζει, με ύστατη (και δυστυχώς όχι απαραιτήτως επαρκή) ευκαιρία ανάκαμψης τις εκλογές του Μαΐου και το γκρέμισμα της απανταχού μνημονιακής τσογλαναρίας.
Μπάμπης ο Ανυπέρβλητος
* Σκοπίμως στους αριθμούς αυτούς δεν συμπεριλαμβάνουμε τους συμμετέχοντες στο άλλο μεσαιωνικό "πρόγραμμα" - κοροϊδία, αυτό τού "voucher - επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας". Στη συγκεκριμένη περίπτωση και ήδη από το Μάιο έχουμε περίπου 30.000 "ωφελούμενους" οι οποίοι γίνονται αντικείμενα στυγνής εκμετάλλευσης από εταιρείες του ιδιωτικού τομέα μέσω επίσης πεντάμηνων συμβάσεων, μισθών χαμηλότερων από τον κατώτατο αλλά ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ...ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ. Υπό την έννοια αυτή, δεν γνωρίζουμε αν οι "ωφελούμενοι" αυτοί προσμετρώνται από την ΕΛΣΤΑΤ στους ανέργους ή στους εργαζόμενους. Αν συμβαίνει το δεύτερο, καταλαβαίνουμε ότι το ποσοστό της ανεργίας ανεβαίνει περαιτέρω αναλογικά.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σήμερα κερδήθηκε κάτι περισσότερο από ένα σπίτι

Έξω τα κοράκια. Αυτό ακουγόταν συνεχώς έξω από το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου, όπου είχε προγραμματιστεί  πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, για χρέη προς την τράπεζα Πειραιώς. Το κράτος πήρε την απόφασή του. Μια άνεργη γυναίκα από εδώ και πέρα θα ζει στο δρόμο.

Οι «φύλακες του Σάλλα» δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Ο συσπειρωμένος κόσμος δεν τους άφησε να πλησιάσουν στο κτίριο. Όπως δεν άφησαν και κανέναν επίδοξο αγοραστή να μπει. «Το φιλότιμο πουλήθηκε στον Σάλλα» ακούστηκε από τους συγκεντρωμένους. Μέχρι τη στιγμή που ο πλειστηριασμός κρίθηκε «άγονος» κανείς δεν μπήκε στο Ειρηνοδικείο.

Όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν, το δικαίωμα στη στέγη δεν είναι πολυτέλεια. Στη χώρα των 20.000 αστέγων και των 400.000 άδειων σπιτιών, η Κυβέρνηση αποφάσισε πως άλλη μια άνεργη γυναίκα πρέπει να τιμωρηθεί, προφανώς επειδή τόσο καιρό «ζούσε πάνω από τις δυνατότητες της».

Μία άνεργη γυναίκα που σήμερα το βράδυ θα κοιμηθεί σπίτι της. Μία μάχη που κερδήθηκε. Γιατί πέρα από το δίκιο υπήρχαν και οι όροι. Αποφασισμένοι άνθρωποι που στεκόντουσαν μπροστά στην πόρτα του ειρηνοδικείου και που δεν σκέφτηκαν να φύγουν όταν το ζήτησαν οι διμοιρίες των ΥΜΕΤ και ΔΕΛΤΑ.  Οι διμοιρίες δεν το ζήτησαν απλά. Προσπάθησαν να πλησιάσουν τη πόρτα όσο μπορούσαν.  Οι εντολές από τον ασύρματο ήταν καθαρές «ενεργήστε!».

Η μετάφραση όμως της εντολής στον πραγματικό κόσμο κουβάλαγε ζόρια. Ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων μονολογούσε: «θα γίνουμε σίριαλ το βράδυ». Την ίδια στιγμή απαντούσε στον ασύρματο: «τους απωθούμε». Το μόνο που απωθούσε όμως ήταν ο χρόνος μέχρι να περάσει η ώρα να κηρυχτεί άγονος ο πλειστηριασμός. Είμαστε σίγουροι ότι την επόμενη φορά ο αντίπαλος θα κάνει όλα τα απαραίτητα (όλα αυτά που δεν έκανε σήμερα). Δεν παίζει όμως μόνος του. Για άλλη μια φορά αυτός που θα αποφασίσει θα είναι η σύγκρουση.
Σήμερα όμως κερδήθηκε κάτι περισσότερο από ένα σπίτι. Κερδήθηκε η δυνατότητα της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης. Κερδήθηκε συλλογικά, δεν χαρίστηκε. Μία δυνατότητα χαράχτηκε σήμερα.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΡΤ - Έτρωγαν με χρυσά κουτάλια…ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

Έτρωγαν με χρυσά κουτάλια…ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ— ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΣ! 




 

  • ΛΥΡΙΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  – 324.000 -Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΤΟΣ –  324.000
  • ΧΟΥΚΛΗ ΜΑΡΙΑ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  – 218.976
  • ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΜΠΗΛΙΩ — ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ –  176.400
  • ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ — ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ — 143.514
  • ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ — ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ — 136.800
  • ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  – 126.000
  • ΖΟΥΛΑΣ ΟΔΥΣΣΕΥΣ — ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ 120.000
  • ΝΤΑΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ — ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ 114.000
  • ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΥΛΟΣ — ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 113.880
  • ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ — ΕΞΑΜΗΝΟ 113.516
  • ΧΑΡΙΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ — ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ 105.600
  • ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ -ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ -104.400
  • ΚΥΒΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ — ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 102.002
  • ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Π.ΧΡΗΣΤ 347.659,98 — Πρόεδρος Δ/Σ
  • ΥΦΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 279.362,38 — Γενικός Διευθυντής
  • ΛΟΥΚΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 257.033,14 Εντετ/νος Σύμβουλος
  • ΚΕΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 256.174,39 Εντετ/νος Σύμβουλος
  • ΜΙΧΑΛΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 249.234,42 Γενικός Διευθυντής
  • ΑΝΔΡΙΚΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 249.161,32 Γενικός Διευθυντής
  • ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ-ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ 227.626,98 Γενικός Διευθυντής
  • ΠΟΡΤΟΚΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 215.603,00 ΠΕΤ1η Ηλεκτρονικοί
  • ΓΟΝΤΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 210.002,64 Γενικός Διευθυντής
  • ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 153.562,50 Ειδικών Θέσεων
  • ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ ΑΘΗΝΑ 152.363,49 — ΠΕΔ6 Δικηγόροι
  • ΑΔΗΛΙΝΗ ΕΥΤΥΧΙΑ 150.050,87 Ειδικών Θέσεων
  • ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ 138.600,00 Ειδικών Θέσεων
  • ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 136.500,02 Γενικός Διευθυντής
  • ΣΠΥΡΙΔΟΥ ΤΑΤΙΑΝΑ 132.344,80 Ειδικών Θέσεων
  • ΣΑΛΕΣΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 130.773,76 ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
  • ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γ.ΓΕΩΡΓ 128.524,18 Ειδικός Σύμβουλος
  • ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 128.472,40 Ειδικός Σύμβουλος
  • ΚΑΦΑΡΑΚΗΣ ΦΩΤΙΟΣ 122.244,29 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
  • ΖΟΥΛΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ 122.066,25 ¤ Ειδικός Σύμβουλος
  • ΒΛΑΧΟΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Β 121.481,67 Ειδικός Σύμβουλος
  • ΔΡΕΤΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 118.305,42 Ειδικών Θέσεων
  • ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΔΗΜ. 118.093,13 Ειδικός Σύμβουλος
  • ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ ΜΑΡΓ-ΚΥΡ 115.621,26 Ειδικών Θέσεων
  • ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 114.749,26 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
  • ΠΕΛΕΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 112.812,50 Ειδικών Θέσεων
  • ΣΙΟΥΜΠΟΥΡΑΣ ΦΩΤΙΟΣ 101.427,50 Ειδικός Σύμβουλος
  • ΧΑΤΖΗΣ Δ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 101.210,00 Ειδικός Σύμβουλος


  •  πηγη


    Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

    ΠΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΕΝΑ “ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΙ” ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ.

    “Συγγνώμη” ζήτησε ο Γκόουκ. Έχουμε ηθικό χρέος απέναντι στους Έλληνες που τους σφάξαμε.

    Κουβέντα βεβαίως για τις αποζημιώσεις. Που δεν είναι μόνον αυτές του Β’ ΠΠ, αλλά και αυτές των γενοκτονιών από τον Φον Γκρούμπκοφ μέχρι… τον Πόντο και την Ιωνία. Ναι, Ούνοι οργάνωναν τα τουρκικά κτήνη.

    Δεν τις θέλουμε λοιπόν. Δεν θα βγάλουμε εμείς στο σφυρί τις ψυχές των προγόνων μας, ούτε μπορεί να τις αποτιμήσει κάποιος δικαστής των Βρυξελλών.

    Πείτε τους λοιπόν ένα συγγνώμη για το φέσι, εγγράψτε στον προϋπολογισμό το κατοχικό δάνειο και στείλτε τους στον διάολο.
    olympia

    Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

    ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΣΥΡΤΕ ΤΟΝ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ - ΣΦΙΓΓΕΙ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΥΜΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΗΣ 14ης ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ Μεραρχίας των WAFFEN SS

    -Γυρίζουμε για τρίτη και «φαρμακερή» την πλάτη στην Πανορθόδοξη Ρωσία και θα το πληρώσουμε με αίμα

    Διεθνής διασυρμός στα ελεύθερα και δημοκρατικά κράτη του κόσμου(και δεν μιλάμε βέβαια για τους στρατοκράτες των ΗΠΑ και τους οικονομικούς Ναζί των δορυφόρων της Μέρκελ)προκαλεί η ανερυθρίαστη επίσκεψη στο φιλοδυτικό Κίεβο του «ειδικού απεσταλμένου» του ΔΝΤ και της sionistikis Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ευάγγελου Τούρκογλου-Βενιζέλου.

    Εκεί ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» της κυβέρνησης Τσολάκογλου, είχε την ευκαιρία να σφίξει τα βρώμικα και ρυπαρά χέρια των Ουκρανών φιλοναζιστών παρακρατικών που αντιμάχονται τον Πρόεδρο Πούτιν και παίζουν επικίνδυνα φασιστικά παιχνίδια για να διχοτομήσουν τη χώρα τους εις το όνομα των ανδρείκελων της διεφθαρμένης πρώην έγκλειστης, Τιμοσένκο. Η ιστορία γράφει μαύρες σελίδες για την εξωτερική πολιτική της Ιστορικής Ελλάδος που την κατάντησαν προτεκτοράτο των σπιούνων, των ρουφιάνων και των ολιγαρχών. Η συνάντηση και η υπόκλιση του Τούρκογλου στον μεταβατικό(δοτό)πρόεδρο Αλεξαντρ Τουρτσίνοφ την Κυριακή 2 Μαρτίου 2014, αποτελεί μια από τις χειρότερες στιγμές της πατρίδος σε διεθνές επίπεδο. Η συγκεκριμένη μαριονέτα αποτελεί συνέταιρο του νέου δοτού πρωθυπουργού της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσιένιουκ, ο οποίος θεωρείται «φιλοευρωπαίος τεχνοκράτης». Σε φωτογραφία που βγήκε στο διαδίκτυο και ξέσπασε σάλος, ο Γιατσιένιουκ χαιρετάει ναζιστικά, δίπλα στον ακροδεξιό ηγέτη του κόμματος Σβόμπονα και στον πυγμάχο Κλίτσκοφ. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «L’echelle de Jacob», ο νέος πρωθυπουργός της Ουκρανίας είναι γνωστός ακροδεξιός. Μέλος του κόμματος της Γιούλια Τιμοσένκο, υπήρξε στο παρελθόν υπουργός οικονομικών και υπουργός Εξωτερικών, ενώ καλείται να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές και να αποφύγει την πτώχευση. Αυτά είναι τα φασιστικά ανδρείκελα της Ουκρανίας και με αυτά συναγελάζεται ο Τούρκογλου. Με αναγνωρισμένους νοσταλγούς και υμνητές του Χίτλερ, απόγονους των ταγμάτων ασφαλείας της Ουκρανίας, οι οποίοι ιστορικά πολέμησαν στο πλευρό των Γερμανών στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και ρουφιάνευαν τους πατριώτες Ρώσους και Έλληνες ομογενείς οδηγώντας τους στην κρεμάλα.



    Τα ουκρανικά SS στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο…

    Όσα λέμε τεκμηριώνονται ιστορικά. Κατά διεθνώς αναγνωρισμένες ιστορικές πηγές, οι ναζί αποφάσισαν να συγκροτήσουν στρατιωτικό σώμα από Ουκρανούς γερμανόφιλους εθνικοσοσιαλιστές τον Απρίλιο του 1943. Βρήκαν πρόθυμους άνδρες αλλά και γυναίκες να καταταγούν κυρίως από την περιοχή της Γαλικίας, που βρίσκεται ανάμεσα στην Πολωνία και την Ουκρανία και οι κάτοικοι της οποίας θεωρούν τους εαυτούς τους Γότθους, δηλαδή Γερμανούς. Να σημειωθεί ότι σε αυτή την προσπάθεια οι ναζί είχαν πολύτιμο σύμμαχο και την ουκρανική Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία(τους βδελυρούς Παπικούς), η οποία συμμαχώντας με τους ναζί θεωρούσε ότι θα ικανοποιούσε και τις δικές της επεκτατικές βλέψεις εις βάρος της, συντριπτικά κυρίαρχης μεταξύ του πληθυσμού, Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η 14η Μεραρχία των Waffen SS αποσύρθηκε από τα εδάφη της Ουκρανίας και τοποθετήθηκε στην Τσεχία και στην Αυστρία, με αποτέλεσμα να παραδοθεί στους Αμερικανούς. Οι Αμερικανοί, στη συνέχεια, φυγάδευσαν πολλά στελέχη της εν λόγω Μεραρχίας προς ΗΠΑ μεριά και τους αξιοποίησαν στις επάλξεις του αντικομμουνιστικού αγώνα μέσω της οργάνωσης «Ελεύθερη Ουκρανία», απόγονοι της οποίας πήραν μέρος σε μάχες στη Γιουγκοσλαβία το 1999, αλλά συμμετέχουν και στα γεγονότα της Ουκρανίας. Tα σήματα της 14ης Μεραρχίας των Waffen SS , είναι τα σήματα των νεοναζί του «Σβόμποντα» και του «Δεξιού Κέντρου» οι οποίοι αποτελούν τους προνομιακούς συνομιλητές της ΕΕ -δηλαδή των Γερμανών- και του Γερουσιαστή Μακ Κέιν . Γι’ αυτό άλλωστε ο υπ. εξ. της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε κι ο Γερμανός πρέσβης στην Ουκρανία, είχαν τεθεί επικεφαλής της πορείας των 15.000 περίπου ναζί στο Κίεβο τον περασμένο Δεκέμβρη. Απόδειξη ότι η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ, έχει απόλυτη σχέση με το ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας, όχι μόνο στις ιμπεριαλιστικές βλέψεις αλλά και ιδεολογικά.

    Με αυτούς συντρώγει, συν-πίνει και συνευρίσκεται ο Τούρκογλου. Με προδότες, καταδότες και ταγματασφαλίτες. Για το καλό της πατρίδος, υποτίθεται. Την ώρα που στην Ελλάδα κλείνουν φυλακή τους «Έλληνες Ναζί» και τους ακροδεξιούς της «Χρυσής Αυγής», στην Ουκρανία σφίγγουν τα χέρια στο Εθνικοσοσιαλιστικό παρακράτος. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος-Τούρκογλου οφείλει μιαν απάντηση στον ελληνικό λαό: Υπάρχουν καλοί και κακοί υμνητές του Χίτλερ; Και ποιοι είναι αυτοί; Εάν η δικαιοσύνη στην Ελλάδα ήταν ανεπηρέαστη, θα μπορούσε να καλέσει τον Τούρκογλου στον Άρειο Πάγο για μια «φιλική» κουβέντα. Οι συνομιλίες και οι χειραψίες του στην Ουκρανία, θεωρούνται ύποπτες και πρακτόρικες. Κάλλιστα(με το σκεπτικό των Τσολάκογλου)ο Τούρκογλου δυνητικά αυτές τις ώρες θα μπορούσε να προσαχθεί και να οδηγηθεί στον Κορυδαλλό. Με τι κατηγορίες; Με τις ίδιες που έχουν κλείσει φυλακή τη μισή «Χρυσή Αυγή».

    Το ρεπορταζ δημοσιεύεται στην Ελεύθερη Ώρα
    πηγη


    Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

    Ο καθηγητής που ξεσκεπάζει το παιχνίδι με τους υδρογονάνθρακες !

    Με μία ανάλυση- "κόλαφο" για το ΥΠΕΚΑ απαντάει ο καθηγητής δρ. Γιώργος Ζουγανέλης, ένας από τους λίγους Έλληνες επιστήμονες που ζει και εργάζεται στο Τόκιο της Ιαπωνίας, καθηγητής Πανεπιστημίου, μέλος μεγάλων διεπιστημονικών project και μάλιστα από τους πρωτοπόρους σε θέματα τεχνολογίας αιχμής στην όλη υπόθεση διαχείρισης του ζητήματος των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

    Ο κ. Ζουγανέλης είναι και ένας από τους ελάχιστους Έλληνες επιστήμονες που ζήτησε για ανάλυση, με επίσημο αίτημά του στο ΥΠΕΚΑ, τα στοιχεία μετρήσεων της PGS, παρότι μέσω ιαπωνικών ερευνητικών κέντρων που μετέχουν σε πετρελαϊκά κονσόρτσιουμ τα έχει υπόψη του, ωστόσο μέχρι σήμερα εισπράττει την εκκωφαντική σιωπή του ΥΠΕΚΑ. Στην ανάλυσή του όχι μόνο αμφισβητεί τη μεθοδολογία και τα αποτελέσματα της PGS, αλλά επιβεβαιώνοντας πλήρως τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της "Νέας Κρήτης" αναφέρεται στο πώς επιχειρείται να "βγει εκτός η Κρήτη" στα πιο σημαντικά σημεία αποθεμάτων υδρογονανθράκων, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ήδη έχει ξεσπάσει "πόλεμος" μεταξύ συμφερόντων που προσδοκούν να βάλουν για λογαριασμό τους χέρι στα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων.

    Μάλιστα, στη μελέτη-ανάλυσή του παρουσιάζει χάρτες - κάποιους από τους οποίους είχε αποκαλύψει και μέσω της εκπομπής "Αντιθέσεις" της "ΚΡΗΤΗ TV" - στους οποίους όχι μόνο φαίνεται η ύπαρξη των υδρογονανθράκων, αλλά που, όπως σημειώνει βάσει της σύμβασης ΥΠΕΚΑ-PGS, αυτά τα στοιχεία όφειλε η νορβηγική εταιρεία και να τα επικαιροποιήσει και να τα παρουσιάσει στην ανάλυση δεδομένων-μετρήσεων που παρέδωσε στην ελληνική κυβέρνηση.

    Ειδικότερα, ο καθηγητής δρ Γ. Ζουγανέλης στη ανάλυσή του για τα στοιχεία της PGS και τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις, αλλά και τη στάση του ΥΠΕΚΑ, σημειώνει: «Σε προηγούμενα άρθρα μου στον ιστότοπο "zcode-gr. blogspot. Gr", αλλά και μέσα από την εκπομπή "Αντιθέσεις" της "ΚΡΗΤΗ TV", έχω αναφέρει:

    1. Τις πλέον πιθανές θέσεις στις οποίες υπάρχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε όλη την Ελλάδα, όπως αυτές προκύπτουν από μετρήσεις MAD του 2007, που πήραν άλλοι είτε γιατί ενδιαφέρθηκαν είτε γιατί στην Ελλάδα τις "γνώσεις" τις έχουν για τα χαρτιά και για τις καρέκλες, αλλά όχι για την ουσία.

    2. Ένα βαθυμετρικό χάρτη της Μεσογείου και αναφορές για το είδος πλατφορμών εξόρυξης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανά βάθος, για να μη βγει ποτέ κανείς από το ΥΠΕΚΑ να πει ότι είναι βαθιά να γίνει εξόρυξη.

    3. Τον τρόπο με τον οποίο αναλύονται τα σεισμικά δεδομένα σε δύο φωτογραφίες σεισμικών δεδομένων που ανήρτησε από τον Ιανουάριο του 2014 η PGS στο διαδίκτυο και που αφορούν περιοχές πολύ κοντά στις ακτές της Ελλάδας, μία στο Ιόνιο και μια στην Πελοπόννησο. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά.

    4. Ανάλυση σεισμικών δεδομένων της περιόδου 1969-1980 από βιβλίο έκδοσης του 2005, όπου - όπως και στις προηγούμενες - δείχνω παραδείγματα για τα σημεία και για τα βάθη στα οποία πρέπει να φτάσουν τα τρυπάνια των γεωτρήσεων...

    Σημειώστε ότι οι γεωτρήσεις μεγάλου βάθους μπορούν να ξεπεράσουν τα 3.000 μέτρα. Η σημερινή τεχνολογία μπορεί να ξεπεράσει τα 9.000 μέτρα συνολικού μήκους του αγωγού εξόρυξης από την επιφάνεια της θάλασσας και αν λέγονται σήμερα από το ΥΠΕΚΑ φράσεις του τύπου "σε άβυσσο δεν μπαίνουν τρυπάνια", τότε και στην κυβέρνηση αλλά και στους πολίτες θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι κάποιοι στο ΥΠΕΚΑ και ορισμένοι συνδεδεμένοι μαζί του δε συμβαδίζουν με την τεχνολογία, που στις μέρες μας θεωρεί παρελθόν τέτοια θέματα με τεχνολογικές απαντήσεις και εφαρμογές.

    Αυτό που είναι σημαντικό πλέον είναι να γνωρίζει κανείς το μέγεθος του κοιτάσματος και την υφή του υπεδάφους, για να υπολογίσει το κόστος εξόρυξης, το κέρδος κ.λπ., άρα οι κάθε είδους προβλέψεις πρέπει να αφορούν το μέγεθος των κοιτασμάτων και να κοστολογούνται ανά περίπτωση. Η τεχνολογία προχωράει σήμερα, συνεχώς προς μεγαλύτερα βάθη και με διαφορετική φιλοσοφία. Στο μέλλον, μάλιστα, μπορεί να ευρεθούν κοιτάσματα σε περιοχές στις οποίες η εξόρυξη θα στοιχίζει λιγότερο. Συνεπώς, το γοργόν και χάριν έχει»...



    Τα τεράστια κοιτάσματα της Κρήτης και της Κύπρου


    Με μετρήσεις MAD: Ο χάρτης των κοιτασμάτων μας

    «Στη συνέχεια», προσθέτει, «σας παρουσιάζω το χάρτη των κοιτασμάτων από μετρήσεις MAD για όλη την Ελλάδα και τα αντίστοιχα βάθη ανά περιοχή.

    Παρατηρήστε (για τα βάθη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το Google, μέτρηση βάθους της θάλασσας από δορυφόρο):

    1) Στην περιοχή της ΑΟΖ ανάμεσα στη Λιβύη, τη Μάλτα, την Κρήτη και την Ιταλία (γνωστή και σαν σημείο "13") το βάθος φτάνει από 3.000 μέχρι 3.600 μέτρα.

    2) Στα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου το βάθος γίνεται πολύ μεγάλο 4.500+ μέτρα (κόκκινη περιοχή).

    3) Στην περιοχή της ΑΟΖ, που ανήκει στην Τουρκία, δυτικά του Καστελόριζου, το βάθος φτάνει στα 4.500+ μέτρα.

    4) Στην περιοχή του Αιγαίου, της βορειοανατολικής Κρήτης και της Λέσβου, το βάθος είναι περίπου 1.500 μέτρα...

    5) Νότια του Καστελόριζου, στην ελληνική ΑΟΖ, τα κοιτάσματα είναι και πολλά και εκμεταλλεύσιμα, αφού το βάθος του βυθού δεν ξεπερνάει τα 2.500-2.700 μ.

    6) Στα νοτιοανατολικά της ελληνικής ΑΟΖ, στο σημείο που συναντώνται οι ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, υπάρχουν κοιτάσματα στα οποία ο βυθός δεν ξεπερνάει τα 2.700 μέτρα (π.χ. κοιλάδα Ηροδότου)!

    7) Οι έρευνες της Ελλάδας για υδρογονάνθρακες γίνονται σε περιοχές με τις μικρότερες πιθανότητες να ευρεθούν (και παρ' όλα αυτά ευρίσκονται). Είναι παράλογο να μην ερευνώνται περιοχές στις οποίες οι πιθανότητες να ευρεθούν τεράστια κοιτάσματα είναι μεγάλες και αντί για αυτές να ερευνώνται περιοχές οι οποίες μπορεί στο τέλος να δώσουν μικρά κοιτάσματα.

    8) Οι καθυστερήσεις στην εξόρυξη υδρογονανθράκων είναι κατά της ανάπτυξης της χώρας και υπέρ των δανειστών.

    9) Αν η Ελλάδα περιμένει το θέμα της ΑΟΖ να επιλυθεί μέσω Γερμανίας και Ε.Ε., δε θα μας μείνει σταγόνα από πετρέλαιο για ανάπτυξη, παρά μόνο για να ξεπληρώνονται οι δανειστές. Συνεπώς, πρέπει να υπάρξουν γενναίες πολιτικές αποφάσεις. Το παράδειγμα της Ουκρανίας δείχνει ότι η Ευρώπη δεν είναι Ευρώπη των λαών αλλά μια τραμπαρίφα, που έγινε για να υπάρχει μετάβαση σε ένα μόρφωμα χωρίς αρχές και που τελικά θα αυτοκτονήσει μετά από αλλεπάλληλες κρίσεις».

    "Χάνουν λάδια" στο ΥΠΕΚΑ: Και άλλος χάρτης κοιτασμάτων από μετρήσεις MAD..!
    «Ακολουθεί άλλος ένας χάρτης MAD, που δείχνει θέσεις κοιτασμάτων στην περιοχή νότια της Κρήτης, νότια του Καστελόριζου και νότια της Κύπρου. Παρατηρήστε ότι και αυτός ο χάρτης δείχνει ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στις περιοχές που δείχνει και ο πιο ολοκληρωμένος χάρτης που αφορά όλη την Ελλάδα και τον οποίο σας παρουσίασα προηγουμένως δίπλα στο χάρτη που δείχνει τα βάθη της Μεσογείου. Ιεράπετρα, Γαύδος, κοιλάδα Ηροδότου, ωραία μέρη…! Παντού "βαθιά" είναι;».


    Ο χάρτης με τα κοιτάσματα.

    Ελλάδα και Κύπρος: Κοιτάσματα να φάνε και οι κότες…
    «Δείτε μια ακόμη σεισμική μέτρηση από περιοχή εντός της ΑΟΖ της Κύπρου (στο ένθετο φαίνεται πού είναι η περιοχή αυτή). Παρατηρήστε τις θέσεις των μπλε γραμμών. Είναι τα σημεία που δείχνουν περιοχές με κοιτάσματα (μπλε ορθογώνια). Αν μου έδινε τις μετρήσεις της PGS το ΥΠΕΚΑ, στο οποίο υπέβαλα επίσημο αίτημα, θα σας έδειχνα και άλλα κοιτάσματα εκεί που αυτοί δεν περιμένουν να υπάρχουν ή δε θέλουν να λένε ότι υπάρχουν, με αποτέλεσμα τα δικαιώματα εξόρυξης σε κάποιες εταιρείες να πουληθούν μελλοντικά φτηνά (θα πληρωθούν άραγε δικαιώματα εξόρυξης στην Ελλάδα;). Αν υπάρχει δόλος δεν ξέρω. Αλλά η ιστορία δείχνει το χαρακτήρα του καθενός και αυτή δεν είναι με το μέρος του πολιτικού συστήματος και αυτών που κινούν τα νήματα στη χώρα.

    Γιατί όμως η επιτροπή έρευνας επί των υδρογονανθράκων έλεγε αρχικά ότι η Ελλάδα δεν έχει κοιτάσματα; Το ξεχάσατε, ε; Δύο τινά υπάρχουν: Ή είναι άσχετοι ή τους λένε τι θα λένε. Άλλο λόγο δε βρίσκω», προσθέτει.


    Το ΥΠΕΚΑ
    «Ας δούμε μερικές περίεργες συμπεριφορές του ΥΠΕΚΑ μαζί με άλλες παρατηρήσεις:

    1. Η επιλογή της εταιρείας PGS δεν είμαστε σίγουροι ότι είναι η καλύτερη, δεδομένου ότι η ποιότητα των δεδομένων της δεν είναι καλή.
    - Οι θέσεις κοιτασμάτων σε χάρτες του 1980 είναι πολύ καλύτερες από αυτούς της επίδειξης από την PGS.
    - Η PGS δεν έχει τη δυνατότητα χρήσης ηλεκτρομαγνητικών δεδομένων, που είναι νεότερη τεχνολογία.
    -·Η αύξηση του έργου της PGS από 8.500 χιλιόμετρα στα 12.500 χιλιόμετρα λόγω ενδιαφέροντος από την "πετρελαϊκή βιομηχανία" αποτελεί ομολογία διαρροής πληροφοριών από το ΥΠΕΚΑ και θέτει υπό αμφισβήτηση την αξιολόγηση της επιτροπής διαχείρισης των υδρογονανθράκων του ΥΠΕΚΑ.
    - Δεν έχει δικαιολογηθεί επαρκώς γιατί μόνο μία εταιρεία πρέπει να κάνει τις έρευνες.

    2. Η πρόσκτηση των σεισμικών δεδομένων δεν έγινε μόνο από ένα πλοίο της PGS, αλλά από τρία, ενώ το χρονικό διάστημα στο οποίο ελήφθησαν και αναλύθηκαν οι μετρήσεις ήταν υπερβολικά μεγάλο. Πόσα άτομα άραγε στο ΥΠΕΚΑ γνωρίζουν να κάνουν αναλύσεις σεισμικών; Μήπως κανένα;
    Χωρίς την πλήρη ανάλυση των σεισμικών και χωρίς τη χονδρική αναγνώριση του μεγέθους των κοιτασμάτων δεν μπορεί να γίνει χωρισμός της ελληνικής ΑΟΖ σε οικόπεδα.

    3. H Ελλάδα έχει ανάγκη χρημάτων. Συνεπώς, η έρευνα για τους υδρογονάνθρακες πρέπει να προχωράει ταυτόχρονα σε όλη την ελληνική ΑΟΖ.
    - Είναι αδιανόητο να γίνεται έρευνα από μία μόνο εταιρεία σε μια περιοχή και όχι από περισσότερες. Σχέσεις εμπιστοσύνης;
    - Είναι αδιανόητο να μην έχει ξεκινήσει η έρευνα σε περισσότερες από μια περιοχές της ελληνικής ΑΟΖ και δη σε αυτές που αναμένεται από μετρήσεις MAD ότι υπάρχουν τα μεγαλύτερα κοιτάσματα.
    -·Είναι αδιανόητο να μη δίνονται τα δεδομένα σε Έλληνες καθηγητές, όπως εγώ, για να τα αναλύσω, και ενώ ήδη τα έχω ζητήσει από το ΥΠΕΚΑ. Αυτό σημαίνει αδιαφάνεια και πολλά άλλα.
    Δεν είναι λοιπόν μόνο ότι με μια εταιρεία το ΥΠΕΚΑ επιθυμεί να ερευνήσει όλη την ελληνική ΑΟΖ χωρίς προφανώς εξηγήσεις που να χρήζουν επιστημονικής και πολιτικής σοβαρότητας, αλλά τίθεται θέμα διαφάνειας και εγκυρότητας των μετρήσεων.

    4. Ο χάρτης που έχει παρουσιαστεί στη σελίδα της εφημερίδας "Νέα Κρήτη" και που είχε παρουσιαστεί και σε εκπομπή της "ΚΡΗΤΗ ΤV" "Αντιθέσεις", από τους καθηγητές Νίκο Λυγερό και Αντώνη Φώσκολο, αποτελεί συλλογή δεδομένων, την οποία σίγουρα θα έπρεπε να γνωρίζει η PGS, όπως και το ΥΠΕΚΑ. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι σεισμικά δεδομένα των περιοχών αυτών που επιδεικνύονται στο χάρτη υπάρχουν σε βιβλία και δημοσιεύσεις πριν ξεκινήσει η PGS τις μετρήσεις της.


    Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι η PGS φαίνεται να μην έχει ερευνήσει το σημείο "13" του χάρτη, μια περιοχή με τεράστια κοιτάσματα πετρελαίων, τα οποία μάλιστα είναι γνωστά από το 1980, αλλά και αργότερα!.. Το ΥΠΕΚΑ γιατί δεν της το ζήτησε; Ήταν βαθιά τα "διεθνή ύδατα" στο σημείο "13";

    Ένας συνδυασμένος χάρτης προηγούμενων και νέων μετρήσεων, που έχουν γίνει στην περιοχή του Ιονίου, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, αποτελεί πράγματι ένα στοιχείο που θα έπρεπε η PGS να έχει παραδώσει στο ΥΠΕΚΑ και να αποτελεί μέρος του φακέλου των μετρήσεων και των αναλύσεών της, αν είναι μια εταιρεία που σέβεται τον προϊστάμενό της, το ελληνικό κράτος, και που γνωρίζει να κάνει ολοκληρωμένες και αυτοσυνεπείς μελέτες.

    Με την έννοια αυτή, ο χάρτης αυτός δεν πρέπει να θεωρείται μόνο ως επίσημο, αλλά και ως επιβεβλημένο στοιχείο που η PGS θα έπρεπε να έχει παραδώσει στο ΥΠΕΚΑ. Τον παρέδωσε ή το έκαναν άλλοι;.. Κάθε πόσους μήνες συναντιόντουσαν στο ΥΠΕΚΑ με την PGS;


    Το δημοσίευμα της εφημερίδας "Νέα Κρήτη" έχει δίκιο να ισχυρίζεται ότι το ΥΠΕΚΑ δεν ασχολείται με σημαντικά κοιτάσματα. Η πρακτική που ακολουθεί το ΥΠΕΚΑ δείχνει μια τάση να "εξαφανίζει περιοχές".

    Στο χάρτη του 1980 φαίνεται ότι στην περιοχή του σημείου "13" υπάρχει πολύ φυσικό αέριο και είναι προφανές το σημείο στο οποίο μπορεί να γίνει και η εξόρυξη!

    5. Η Ελλάδα είναι γνωστό ότι έχει υδρογονάνθρακες, ίσως και από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Η έρευνα των υδρογονανθράκων αφορά κυρίως την εφαρμοσμένη έρευνα. Συνεπώς ό,τι λέγεται στα συνέδρια δε θα πρέπει να αποτελεί αξίωμα το οποίο ένα κράτος θα πρέπει να ακολουθεί. Οι εταιρείες δουλεύουν με άλλο τρόπο και στα συνέδρια πηγαίνουν περισσότερο για να δημιουργήσουν επαφές, να συναντήσουν υπουργούς... και άλλα "φυτά" της ελληνικής κοινωνίας.


    Η περιοχή νότια της Κρήτης δεν είναι τόσο παρθένα όσο θέλει πολλές φορές να την παρουσιάζει το ΥΠΕΚΑ, για κάποιους λόγους που δεν είναι αντιληπτοί. Μετρήσεις σαν αυτές στις οποίες αναφέρεται το ΥΠΕΚΑ έχουν ξαναγίνει ακόμη και πριν από 33 χρόνια. Ακόμη και οι θέσεις στις οποίες μπορούν να μπουν τρυπάνια είναι γνωστές από τότε.

    Η περί παρθενίας άποψη του ΥΠΕΚΑ για την περιοχή νότια της Κρήτης, όπως και βορειοανατολικά, την οποία φαίνεται ότι επιθυμεί να αγνοεί με πολλή επιμονή, δημιουργεί εύλογες υποψίες που αφορούν τους λόγους της μυστικότητας των ερευνών και την ποιότητα της διαχείρισης του θέματος. Δείχνει ανυπαρξία, όχι μόνο εμπειρίας και γνώσης, αλλά και σαφή έλλειψη πολιτικής βούλησης και συνταγματικών "παραλείψεων", που θα μπορούσε να αποδοθεί σε παρεμβολές τρίτων.

    Προφανώς, στο ΥΠΕΚΑ υπάρχει μειωμένη γεωστρατηγική αντίληψη και ανικανότητα κατανόησης των περιοχών προς τις οποίες προχωρά η σύγχρονη τεχνολογία, όπως το "Deep Sea Drilling". Αυτό αποδίδεται στην έλλειψη τεχνολογικής εμπειρίας. Δεν είναι μόνο η Λεκάνη του Ηροδότου, αλλά και πολλές άλλες περιοχές στην ελληνική ΑΟΖ που θα έπρεπε να διερευνηθούν και στις οποίες οι μετρήσεις MAD δείχνουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να υπάρχουν υδρογονάνθρακες. Δυστυχώς, το ΥΠΕΚΑ δε διαθέτει το ύψος ή τη θέληση να τις δει. Κάποιος λόγος θα υπάρχει», κατέληξε ο καθηγητής.

    Του Γιώργου Σαχίνη
    πηγη


    Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

    Μαύρη προπαγάνδα: Δίνουν 5% στο ΠΟΤΑΜΙ όπως έδιναν 15% στους «58» θρούμπες !

    Μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει η απέλπιδη προσπάθεια του συστήματος να επιπλεύσει μέσω του κόμματος ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ του Σταύρου Θεοδωράκη.

    Τα ίδια κέντρα που έδιναν 15% στους «58», που πήγαν άκλαυτοι, τώρα αρχίζουν να διαδίδουν ότι το νέο τους δημιούργημα, το απολίτικο και άκρως νεοφιλελεύθερο μνημονιακό κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, έχει 5%.

    Που το βρήκαν αυτό το ποσοστό; Αρνούνται να μας πουν, επικαλούνται «πηγές» και «πληροφορίες» από δημοσκόπους, αλλά η προπαγάνδα δεν έχει σχέση ποτέ με την πραγματικότητα. Βάλε εκεί ένα 5%, σου λέει, να δημιουργήσουμε κλίμα και μετά βλέπουμε… Τουλάχιστον δεν κάνουν το ανόητο λάθος να τον ανεβάσουν στο 15%, όπως έκαναν με τους «58» και μετά δεν το μάζευαν το ναυάγιο.

    Και πράγματι, είναι να απορεί κανείς, πώς ένα κόμμα που δεν έχει διατυπώσει ακόμα ούτε μια θέση, ούτε μια πρόταση, που ιδεολογικά «κλέβει» ιδέες από δεξιά κι αριστερά, αυτό λέγεται και… τσιμπολόγημα, που δεν έχει καμιά κοινωνική αναφορά και τα μέλη του δεν σημαίνουν τίποτα και σε κανέναν, έχει ήδη πείσει το 5% του ελληνικού λαού. Όχι, όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο ελληνικός λαός είναι ηλίθιος, εμείς αρνούμαστε να τους ακολουθήσουμε στην κατηφόρα τους.
    Ο ελληνικός λαός είναι ταλαιπωρημένος, είναι σε μεγάλο ποσοστό απελπισμένος, αλλά ηλίθιος δεν είναι. Και όσοι τον θεωρούν τέτοιον θα τον βρουν σύντομα μπροστά τους.

    Σε κάθε περίπτωση, τα εκδοτικά παράκεντρα ιδρώνουν να γεμίσουν την άδεια κοίτη του εν λόγω ποταμού με νερό και κάνουν τους νεροκουβαλητές.

    Την ώρα που η πατρίδα, ο λαός, ολάκερο το έθνος αναζητούν και συνάμα προσμένουν εκείνον τον άνεμο που θα μας σηκώσει όλους ψηλά, οι γνωστοί κρατικοδίαιατοι κηφήνες, οι κομιστές, οι υπεράνω όλων ημών των πληβείων, αυτοί που έμαθαν να επιπλέουν όπως τα βοθρολύματα που ήρθαν και ξεχείλισαν και μας έπνιξαν ως κοινωνία, εξαπολύουν τη μαύρη προπαγάνδα τους πιο αδυσώπητη από ποτέ, πιο ύπουλη από ποτέ, γιατί ξέρουν, το αισθάνονται, ότι η παντοδυναμία τους τελειώνει.

    Και δεν έχουν ούτε την ελάχιστη αξιοπρέπεια να το κάνουν με κάποια λεπτότητα… Πάρτε ένα 5% μας λένε, πάρτε πέντε, τους απαντάμε…
     
    Στέφανος Μυτιληναίος 
    ΠΗΓΗ

    Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

    Έτσι έδεσαν τη χώρα με το χρέος και την ανεργία

    Τσάκισαν τον λαό με μέτρα και περικοπές για να αυξήσουν το χρέος από 299 δισ. το 2009, σε 350 δισ. το 2014. Βλέποντας κανείς τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών και της ΕΛΣΤΑΤ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους από το 2009 μέχρι και σήμερα, αναρωτιέται εύλογα, για ποιο λόγο η χώρα μπήκε σε αυτή την περιπέτεια των μνημονίων και των εκατοντάδων απάνθρωπων περικοπών.

    Την περίοδο που ο Γιώργος Παπανδρέου παρέδιδε τη χώρα στα «κοράκια» των αγορών διερρήγνυε τα ιμάτια του ότι η τρόικα είναι ένας μηχανισμός προστασίας. Αυτός λοιπόν ο μηχανισμός προστασίας κατάφερε να πάει το δημόσιο χρέος από το 129% του ΑΕΠ, κοντά στο 180% του ΑΕΠ και να φτάσει την ανεργία από το 10,9% στο αστρονομικό ποσοστό του 28%.

    Αυτή την «ομπρέλα προστασίας» υπερασπίζεται ακόμα και σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και οι υπόλοιποι πολιτικοί παράγοντες που υπηρέτησαν τις κυβερνήσεις της κρίσης.

    Το newsbomb.gr για άλλη μια φορά σας παρουσιάζει την αλήθεια μέσω των επισήμων στοιχείων που αποδεικνύουν πως οι χειρισμοί των δανειστών και της τρόικα όχι μόνο δεν βοήθησαν στην απομείωση του χρέους, αλλά αντίθετα το διόγκωσαν σε τέτοιο σημείο που καθιστά τη χώρα δέσμια των ξένων παραγόντων και των πιστωτών για πολλά χρόνια ακόμα.

    Την ίδια ώρα, με παταγώδη τρόπο καταπέφτει και το επιχείρημα των λεγόμενων μνημονιακών δυνάμεων που υποστηρίζουν ότι αν δεν είχαμε πάρει τα δάνεια που πήραμε από τον μηχανισμό δεν θα μπορούσαμε ως κράτος να επιβιώσουμε, αφού από τα 216 δισεκατομμύρια που μας έδωσε η τρόικα, ούτε ένα ευρώ δεν πήγε για την πληρωμή μισθών, συντάξεων ή επιδομάτων προς ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

    Όλα τα χρήματα πήγαν για αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων και ομολόγων που έληγαν, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση πήγαν και τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν από τις μειώσεις μισθών , συντάξεων και από τη βαριά φορολογία με την οποία μαστιγώθηκε η μεσαία τάξη, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα.

    Για να ακριβολογούμε αρκεί να δούμε τον πίνακα με την εξέλιξη του δημόσιου χρέους.



    Όπως μπορείτε νέα δείτε, το 2009 το δημόσιο χρέος ήταν στο 129% του ΑΕΠ και σε απόλυτα μεγέθη 298 δισεκατομμύρια. Το 2014 σύμφωνα με τις προβλέψει προϋπολογισμού το χρέος πλησιάζει το 188,9% του ΑΕΠ!

    Σε ότι αφορά τα δάνεια που εκταμιεύθηκαν από το 1ο και το 2ο μνημόνιο και για τα οποία πολύς λόγος έγινε ότι βοήθησαν τη χώρα μας να σταθεί στα πόδια της πρόκειται για 215 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία, επί της ουσίας, είναι λογιστικές εγγραφές που πήγαν για την εξυπηρέτηση τοκοχρεολυσίων και αποπληρωμή προηγούμενων δανείων. Ο ελληνικός λαός 2010-2014 σε τόκους και χρεολύσια και εξυπηρέτηση χρέους πλήρωσε 321 δισεκατομμύρια ευρώ όπως φαίνεται από τους πίνακες της έκθεσης του προϋπολογισμού.


    Επίσης από την εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού 2014 προκύπτει ότι κατά την περίοδο 1992-2013, τα τελευταία 21 χρόνια δηλαδή, οι δαπάνες εξυπηρέτησης χρέους της Κεντρικής Διοίκησης ανέρχονται στο αστρονομικό ποσόν των 563 δισ. ευρώ! Και στο ποσόν αυτό δεν περιλαμβάνονται άλλα 288 δισ. ευρώ που καταβλήθηκαν για εξόφληση βραχυπρόθεσμων τίτλων.


    Δηλαδή μέχρι τώρα έχουμε πληρώσει σε δάνεια 851 δισεκατομμύρια ευρώ και μας ζητούν να πληρώσουμε άλλα 350 δισεκατομμύρια μέχρι το 2020!

    Προφανώς και δεν χρειάζεται να έχεις τελειώσει το LSE ή το Harvard για να καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά σε αυτόν τον φαύλο κύκλο της ύφεσης που κρατά τη χώρα δεμένη χειροπόδαρα!
    Ακολουθώντας κατά γράμμα τις μνημονιακές επιλογές των τεχνοκρατών της τρόικας οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2010 μέχρι και σήμερα κατάφεραν επίσης να εκτοξεύσουν την ανεργία από το 10,9% στο 28%!


    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΠΟΥ... ΕΣΩΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ
    Το newsbomb.gr σας παραθέτει όλα αυτά τα μέτρα που συνέταξαν οι «εγκέφαλοι» των δανειστών και εφάρμοσαν οι Έλληνες υπουργοί, ορισμένοι εκ των οποίων τα υπερασπίστηκαν και τα υπερασπίζονται μέχρι... τελευταίας ρανίδος του αίματός τους. Δείτε τα μέτρα που «έσωσαν» τη χώρα από τη χρεοκοπία!

    ΠΡΩΤΟ ΠΑΚΕΤΟ
    Στα τέλη του Ιανουαρίου του 2010, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γεώργιος Α. Παπανδρέου βρισκόταν στο Νταβός της Ελβετίας για το ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Στη διάρκεια του δέχτηκε έντονες πιέσεις από ξένους ηγέτες για άμεση λήψη μέτρων. Λίγο μετά την επιστροφή του από το Νταβός, στις 9 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα για τον δημόσιο τομέα που περιλάμβαναν πάγωμα μισθών, περικοπές επιδομάτων 10%, περικοπές υπερωριών και οδοιπορικών.

    ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΚΕΤΟ - Μάρτιος του 2010
    -Μείωση 30% στα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, αδείας
    -Μείωση 12% σε όλα τα επιδόματα του Δημοσίου
    -Μείωση 7% στις αποδοχές υπαλλήλων ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, ΝΠΙΔ
    -Αύξηση ΦΠΑ από 4,5 στο 5%, από 9 στο 10%, από 19 στο 21%
    -Αύξηση 15% στον φόρο της βενζίνης
    -Επιβολή επιπλέον 10% έως 30% στους (ήδη υπάρχοντες) φόρους εισαγωγής επί της αξίας των περισσότερων εισαγόμενων αυτοκινήτων.
    -Επαναφορά τεκμηρίων διαβίωσης σε όλα ανεξαιρέτως τα αυτοκίνητα (είχαν καταργηθεί τον Σεπτέμβριο του 2003), ακόμα και στα μικρότερου κυβισμού.
    -Επέκταση των τεκμηρίων διαβίωσης σε όλα ανεξαιρέτως τα ακίνητα, ακόμα και στα μικρότερα.

    ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΠΑΚΕΤΟ
    -Αντικατάσταση του 13ου και 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων με επίδομα 500 Ευρώ σε όλους όσους έχουν αποδοχές μέχρι 3.000 Ευρώ και πλήρης κατάργησή των δύο μισθών για μεγαλύτερες αποδοχές
    -Αντικατάσταση 13ης και 14ης σύνταξης με επίδομα 800 Ευρώ για συντάξεις ως 2500 Ευρώ.
    -Περαιτέρω περικοπή επιδομάτων 8% στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων και 3% στους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ όπου δεν υπάρχουν επιδόματα.
    -Αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ από 21% σε 23%, του μεσαίου από 10% σε 11% (από 1η Ιουλίου 2010) και από 11% σε 13% (από 1η Ιανουαρίου 2011) και αντίστοιχα του χαμηλού στο 6,5% (από 1η Ιανουαρίου 2011).
    -Αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά κατά 10%
    Αύξηση στις αντικειμενικές τιμές ακινήτων
    -Πρόσθεση ενός επιπλέον 10% στους φόρους εισαγωγής επί της αξίας των περισσότερων εισαγόμενων αυτοκινήτων.
    -Επίσης, το νομοσχέδιο προέβλεπε αλλαγές στα εργασιακά με αύξηση του ορίου απολύσεων και μείωση του κατώτατου μισθού. Επιπλέον, στο ασφαλιστικό προέβλεπε αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στον δημόσιο τομέα στα 65 χρόνια έως το τέλος του 2013 με έναρξη το 2011.

    ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΑΚΕΤΟ
    -Αλλαγή φορολογικής κλίμακας με επιβάρυνση σε όλους όσους δηλώνουν εισόδημα πάνω από 8.000 Ευρώ
    -Έκτατη εισφορά για όλους όσους έχουν εισόδημα πάνω από 12.000 Ευρώ
    -Μετάβαση σε ανώτερη κλίμακα ΦΠΑ προϊόντων και υπηρεσιών εστίασης.
    -Επιβολή κλιμακωτής αντικειμενικής δαπάνης κατοικίας
    -Επιβολή ετήσιου τέλους για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες
    -Επιβολή ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας ύψους 2%
    -Επιβολή Ειδικής Εισφοράς Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης που θα παρακρατείται μηνιαία:
    -Αύξηση του ποσοστού παρακράτησης ΛΑΦΚΑ σε όλες τις συντάξεις άνω των 1450 ευρώ, από 4% έως 10% που ίσχυε μέχρι τότε, σε 6% έως 14%.
    -Θεσπίζεται μέτρο εργασιακής εφεδρείας για οργανισμούς που καταργούνται.
    -Όσοι προσλαμβάνονται χωρίς επαγγελματική εμπειρία θα αμείβονται με μισθό χαμηλότερο κατά 20% από το όριο της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης η διάρκεια των συμβάσεων ορισμένου χρόνου πηγαίνει από τα 2 στα 3 χρόνια.

    ΠΕΜΠΤΟ ΠΑΚΕΤΟ
    -Διεύρυνση του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας και σε οργανισμούς που δεν καταργούνται
    -Νέος έκτακτος φόρος στις κατοικίες που θα καταβάλλεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ
    -Περικοπή συντάξεων και μεγάλες περικοπές στο εφάπαξ
    -Νέες περικοπές μισθών στο δημόσιο και εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου
    -Μείωση του αφορολόγητου ορίου από τις 8.000€ στις 5.000€
    -Άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων.

    ΕΚΤΟ ΠΑΚΕΤΟ
    -Μείωση κατά 22% του κατώτατου μισθού σε όλα τα κλιμάκια του βασικού μισθού (από 751€ σε 586€) και 32% στους νεοεισερχόμενους μέχρι 25 ετών.
    -Κατάργηση 150.000 θέσεων εργασίας από το δημόσιο τομέα έως το 2015, εκ των οποίων 15.000 μέσα στο 2012.
    -Ατομικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας αντί για τις κλαδικές. Άρση μονιμότητας σε ΔΕΚΟ και υπό κρατικό έλεγχο τράπεζες.
    -Περικοπές συντάξεων, επιδομάτων, δαπανών υγείας, άμυνας, λειτουργιών του Κράτους και εκλογών.
    -Κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας.
    -Αύξηση αντικειμενικών αξιών και ενοποίηση φόρων στα ακίνητα.
    -Πλήρες άνοιγμα 20 κλειστών επαγγελμάτων.
    -Αύξηση των εισιτηρίων στις Αστικές Συγκοινωνίες και στον ΟΣΕ κατά 25%.
    -Κλείσιμο 200 εφοριών, κατάργηση φοροαπαλλαγών και χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά.

    ΕΒΔΟΜΟ ΠΑΚΕΤΟ
    -Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 έτη, από 1-1-2013
    -Μείωση στις συντάξεις από 5 έως και 15%, από τα 1.000 ευρώ και άνω
    -Μειώσεις στο εφάπαξ έως 83%
    -Κατάργηση της καθολικότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
    -Κατάργηση των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως και των επιδομάτων αδείας για τους δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους
    -Μείωση χρόνου προειδοποίησης για απολύσεις σε 4 αντί 6 μήνες
    -Περικοπές στα ειδικά μισθολόγια
    -Ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ
    -Εφαρμογή διαθεσιμότητας ενός έτους, με μειωμένο μισθό σε μόνιμους υπαλλήλους του δημοσίου, οι θέσεις των οποίων καταργούνται.
    -Κατάργηση των πολυάριθμων οικογενειακών επιδομάτων και αντικατάστασής τους από το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων.
    -Αύξηση φόρου στο υγραέριο κίνησης κατά 23 λεπτά.
    -Εισαγωγή έκτακτης εισφοράς στα φωτοβολταϊκά.


    newsbomb


    Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

    Μνημόνιο ως το 2060. Σιγοψήνουν τον λαό σαν τον βάτραχο...Δείτε τις 18 εταιρίες με δάνεια άνω των 10 δις

    ΟΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΙ ΜΑΟΡΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

    Οι χρεοκοπημένοι Μαορί ασχολούνται με τον Κουφοντίνα την ώρα που οι δανειστές συγγράφουν το νέο Μνημόνιο από το οποίο όπως λέει και ο Αυτιάς ζήτημα να βγούμε το 2060!

    Το θέμα είναι οι κάτοικοι-Μαοροί να σιγοψήνονται σαν τον βάτραχο ώστε να μην αντιδρούν σ΄αυτό που τους συμβαίνει.

    Τα Μνημόνια θα διαρκούν όσο και η ζωή μας κι αυτό γιατί δεν υπάρχει σχέδιο εξόδου από την κρίση. Και δεν μπορεί να υπάρξει κανένα σχέδιο εξόδου από την κρίση όσο οι διορισμένοι κομματικοί στρατοί παραμένουν ταμπουρωμένοι στις θεσούλες τους στο δημόσιο και οι υπουργοί μας παίζουν κρυφτό με την τρόικα.

    Όλα σχεδόν τα μνημόνια είναι αποτέλεσμα της άρνησης της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας να ακουμπήσει τους διορισμένους κηφήνες του δημοσίου.

    Προφανώς αυτή η σκατοκατάσταση αρχίζει να βολεύει και την Γερμανία μια και στην Ελλάδα υπάρχουν οι Μαορί που κάθονται στις ουρές του Άουσβιτς της ΔΕΗ για να πληρώσουν τα χαράτσια για να επιστρέφουμε τα δανεικά και να συντηρούμε τους διορισμένους κομματικούς στατούς.

    Ξεχάστε τις μεταρρυθμίσεις και πράσινα άλογα. Τι να τις κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις όταν πληρώνουν τα κορόιδα;

    Έβγαλε λέει ο Κουφοντίνας το βιβλίο από τις εκδόσεις του Λιβάνη για να καρφώσει τον Χριστόδουλο Ξηρό; Κι ο Κουφοντίνας μετά τον Γιωτόπουλο καρφώνει τον Ξηρό; Τι συμβαίνει εδώ αδέλφια; Τι απέγινε ο Χριστόδουλος; Μήπως είχε δίκιο ο εισαγγελέας της Δίκης που μιλούσε για την "κεφαλογραβιέρα" της οργάνωσης;

    Κι εκεί που όλα κυλούσαν σύμφωνα με το σχέδιο έρχεται από το πουθενά το Ποτάμι σαν συνομωσία του Σύμπαντος και προκαλεί πανικό. Ο Βενιζέλος τηλεφωνήθηκε λέει με τον Σημίτη και τον ΓΑΠ ώστε να εμφανισθούν και οι 3 σε μια συνδιάσκεψη για αποτυχημένους και άλλα πολιτικά κουρέλια και να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

    Κι όλα αυτά μπροστά στον τρόμο του Θεοδωράκη τον οποίον πυροβολούν από όλες τις μεριές.

    Μόνο που κατά πάσα πιθανότητα είναι αυτός που θα τους κλείσει το σπίτι...

    Στο μεταξύ το θέμα των τραπεζών αποτελεί το «υπʼ αριθμόν ένα πρόβλημα» στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, με τη διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών να είναι ακόμη αγεφύρωτη.
    Η κυβέρνηση έχει προτείνει ως συμβιβαστική λύση, να εξαιρεθούν από την έκθεση αξιολόγησης της τρόικας, οι διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών έως ότου ολοκληρωθούν τα ευρωπαϊκά stress tests (έως το τέλος του έτους).



    ΠΗΓΗ


    Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

    Νικολούδης: Οσα χρόνια είμαι εισαγγελέας δεν έχω ξαναδει σκάνδαλο όπως της Proton

    Στη Βουλή βρέθηκε ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης και ανέλυσε τον τρόπο που λειτουργούσαν οι τράπεζες που χορηγούσαν «κόκκινα» δάνεια. Στα όσα ανέφερε χρησιμοποίησε πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς υποστηρίζοντας πως ο τρόπος λειτουργίας των τραπεζών αυτών έφερε στο φως ένα καινούργιο μοντέλο εγκληματία με σπουδές στο ξέπλυμα χρήματος.

    «Αυτοί οι εγκληματίες δεν έχουν καλασνικοφ και μάσκες άλλα ΜΜΕ. Καθένας απ´ αυτούς ή είχε δικό του ΜΜΕ -εφημερίδα ή κανάλι- η είχε μισθώσεις ΜΜΕ. Παντού υπάρχει διαφθορά και παντού υπάρχει διαπλοκή. Όσον άφορα τη διαπλοκή στις άλλες χώρες το τρίγωνο είναι οικονομική ελίτ πολιτική ελίτ ΜΜΕ. Εδώ είναι ανάποδα οικονομική ελίτ, ΜΜΕ και τρίτη η πολιτική ελίτ. Τα πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής παίζουν μειωμένο ρόλο. Τα πολιτικά πρόσωπα παίζουν τριτεύοντα ρόλο στη διαπλοκή».

    Μάλιστα τόνισε πως όλες οι ληστείες που έχουν γίνει όσα χρόνια είναι εισαγγελέας δεν φτάνουν το αντικείμενο του εγκλήματος σε μια και μόνο τράπεζα και στη συνέχεια είπε πως οι τράπεζες αυτές χωρίζονται σε δυο κατηγορίες

    Στην πρώτη κατηγορία βρίσκονται η Proton Bank του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, η FBB του Βίκτορα Ρέστη και η τράπεζα Χαλκίδας. Σε αυτές τις περιπτώσεις όπως ανέφερε ο κ.Νικολούδης οι τράπεζες λειτουργούσαν και ό,τι έκαναν το έκαναν για να ωφεληθούν οικονομικά οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των τραπεζών.

    Στη δεύτερη κατηγορία είναι το ΤΤ και η τράπεζα Πελοποννήσου που έδιναν δάνεια σε άλλους και κυρίως σε επιχειρηματίες που δεν τα επέστρεφαν ποτέ.

    Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ανέφερε πως όλο αυτό ήταν οργανωμένο, υπήρχε συνολικός σχεδιασμός που ξεκίνησε το 2007 και κορυφώθηκε το 2009. «Είχαμε ντελίριο εγκληματικών πράξεων. Η δράση ήταν μεθοδευμένη και από πίσω λειτούργησαν νομικά επιτελεία», τόνισε χαρακτηριστικά.

    Ποιος ήταν ο σχεδιασμός και πως λειτουργούσε το... σύστημα με τα δάνεια

    Ο όλος σχεδιασμός ήταν να φαίνεται ότι κάποιοι παίρνουν δάνεια που στη συνέχεια δεν μπορούν να πληρώσουν . Οποίος έπαιρνε δάνειο στη συνέχεια φρόντιζε να κρύψει τα περιουσιακά του στοιχεία. Το κόλπο ήταν να δείχνουν τους κακούς δανειολήπτες. Τα δάνεια ήταν φερεντζές, τα λεφτά πήγαινα αλλού. Ακόμα το τοπίο είναι άγνωστο και δεν έχει φωτιστεί.

    Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

    Αναφερόμενος στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ο κ.Νικολουδης ανέφερε «συγκεντρώνουμε πληροφορίες από οπουδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς από τράπεζες, χρηματιστήρια κλπ. Τα διασταυρώνουμε και κάνουμε μια αντιπαραβολή των στοιχείων που βρήκαμε με τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων των αντίστοιχων ελεγχόμενων προσώπων, Αυτό μας έχει δώσει έναν ποταμό πληροφοριών ένα θησαυρό πληροφοριών.

    Αν αυτό το είχαν αξιοποιήσει όλες οι υπηρεσίες θα είχαμε κάνει πάρα πολλά πράγματα δηλαδή θα είχαμε πετύχει τον πειθαναγκασμό κάποιων ανθρώπων που χρωστάνε φόρους και δεν πληρώνουν γιατί η διαβίβαση αυτών των πληροφοριών πάνε προς το ΣΔΟΕ όμως οι εφορίες δεν είναι έτοιμες ακόμη να δεχτούν τις πληροφορίες που έχουμε.

    Για να μην υπερφορτώσουμε το ΣΔΟΕ δίνουμε με το σταγονόμετρο αυτές τις πληροφορίες. Έχουμε περίπου 10.000 πληροφορίες για υποθέσεις υπό έλεγχο στη διάθεσή μας και στέλνουμε μόνο στο ΣΔΟΕ γιατί δεν μπορούμε να στείλουμε πουθενά αλλού».


    Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

    Πρόκληση: Το υπουργείο Εσωτερικών πληρώνει 17.500 ευρώ για υπερωρίες τις Κυριακές

    Πρόκληση αποτελούν οι αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών για τους μήνες Ιανουάριο έως Μάρτιο του 2014 να διαθέσει 36.750 ευρώ, εκ των οποίων οι 17.500 σε αποζημίωση των εργαζομένων για τις υπερωρίες τους τις Κυριακές και τις νυχτερινές ώρες.

    Οπως γράφει το news247 που δημοσιεύει και τις αποφάσεις το υπουργείο Εσωτερικών διέθεσε τα χρήματα αυτά για υπερωρίες διορισμένων και αποσπασμένων υπαλλήλων, αλλά και τους υψηλά ιστάμενους.

    Υπενθυμίζεται πως την ίδια ώρα κοινή υπουργική απόφαση των Χρήστου Σταϊκούρα και Γιάννη Μιχελάκη δίνει σαφείς οδηγίες στους Δήμους για την πολιτική εξοικονόμησης που θα πρέπει να ακολουθήσουν σε σχέση με τις υπερωρίες των υπαλλήλων, στο πλαίσιο της περιοριστικής πολιτικής των δαπανών για το 2014.

    Δείτε την 1η απόφαση ΕΔΩ και την 2η ΕΔΩ


    Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

    ΒΙΝΤΕΟ-Τα επεισόδια στη Σταδίου

    ΒΙΝΤΕΟ-Τα επεισόδια στη Σταδίου 








     Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

    Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας -Τραυματίστηκε ο Ευρωβουλευτης του ΚΚΕ, Χαράλαμπος Αγγουράκης Πηγή: Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας -Τραυματίστηκε ο Ευρωβουλευτης του ΚΚΕ, Χαράλαμπος Αγγουράκης

    Ενταση επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης εργατικών σωματείων προσκείμενων στο ΠΑΜΕ.
    Διαδηλωτές έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό που είχε δημιουργηθεί στο πλαίσιο των μέτρων για την επίσκεψη του Γερμανού προέδρου, Γιοακίμ Γκάουκ, στην Αθήνα.

    Στα επεισόδια τραυματίστηκε ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Χαράλαμπος Αγγουράκης, αλλά και αρκετά ακόμη άτομα.

    Η ένταση προκλήθηκε στη διασταύρωση Σταδίου και Ομήρου, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών προκειμένου να εμποδίσει τους διαδηλωτές, ενώ ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα.

    Κάποιοι από αυτούς όμως κατάφεραν να περάσουν από τον αστυνομικό κλοιό και να κατευθυνθούν προς το Υπουργείο Οικονομικών.


    Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

    Μέχρι το Πάσχα οι νέοι συρμοί τρίτης γενιάς του μετρό

    Σύμφωνα με στελέχη της ΣΤΑΣΥ, οι 17 νέοι, τρίτης γενιάς συρμοί του μετρό της Αττικό Μετρό, κατασκευής της κοινοπραξίας Ηanwa - Rotem, αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορία  ως το Πάσχα.

    Οι νέοι συρμοί έχουν τα εξής τεχνικά χαρακτηριστικά:

    - Συνολικό μήκος συρμού 106 μέτρα, αποτελούμενος από 6 βαγόνια.

    - Χωρητικότητα σε επιβάτες: καθήμενοι 188, όρθιοι 844, σύνολο 1.032.

    - Μέγιστη ταχύτητα 120 χλμ./ώρα, ταχύτητα λειτουργίας 80 χλμ./ώρα.

    - Οι συρμοί έχουν δύο μονάδες κλιματισμού στο διαμέρισμα των επιβατών σε κάθε βαγόνι και μία στην καμπίνα του οδηγού.

    - Κάθε βαγόνι διαθέτει οκτώ θύρες επιβατών ανά όχημα (τέσσερις σε κάθε πλευρά) σχεδιασμένες έτσι ώστε να αποτρέπεται η παγίδευση δαχτύλου ή άλλου μέρους του σώματος.

    - Οι συρμοί διαθέτουν ένα βελτιωμένο σύστημα για την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών με κινητικά προβλήματα. Συγκεκριμένα, κάθε αμαξοστοιχία είναι εφοδιασμένη με τέσσερις (δύο για κάθε πλευρά, τοποθετημένα στο πρώτο και τελευταίο βαγόνι) ηλεκτρικά αναπτυσσόμενα σκαλιά, με τουλάχιστον 1.300 mm πλάτος, τα οποία ενεργοποιούνται με το πάτημα ενός κουμπιού και ενώνουν το διάκενο της πλατφόρμας με τον συρμό.

    - Διαθέτουν κλειστό σύστημα τηλεόρασης (CCTV) με κάμερες, που καταγράφουν ό,τι συμβαίνει στο εξωτερικό του τρένου ώστε με ασφάλεια ο οδηγός να κλείνει τις θύρες.

    - Ένα ασύρματο δίκτυο (Wireless LAN) μεταφέρει και λαμβάνει πληροφορίες στο τρένο για παραμέτρους ελέγχου, όπως πιθανές βλάβες, χιλιόμετρα που διήνυσε ο συρμός κ.ά.

    - Οι συρμοί διαθέτουν οθόνες για την πληροφόρηση των επιβατών, καθώς και φωτιζόμενους χάρτες με led, πάνω από τις πόρτες εξόδου, με την πραγματική θέση του συρμού.

    -Για τον έλεγχο ύπαρξης καπνού στο εσωτερικό των βαγονιών υπάρχουν ειδικοί αισθητήρες ανίχνευσης.


    Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

    Πενήντα χιλιάδες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

    Πενήντα χιλιάδες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν με πρόγραμμα που θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ και θα παρέχει voucher σε 50.000 ανέργους και θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα έως 2700 ευρώ για 5 μήνες.
     
    Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, μέσα στον Απρίλιο ξεκινάει το πρόγραμμα voucher (επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για νέους εως 29 ετών) όπου θα δώσει την ευκαιρία να καταρτιστούν μέσω των ΚΕΚ και να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης 50.000 άνεργοι εγγεγραμμένοι του ΟΑΕΔ.
     
    Το πρόγραμμα voucher στο σύνολο του θα αφορά 75.000 ωφελούμενους αφού ο προϋπολογισμός του που έχει καθοριστεί προβλέπει το διευρυμένο πρόγραμμα της Επιταγής εισόδου για το 2014.
     
    Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι νέοι άνεργοι ηλικίας έως 29 ετών, και παρέχει κατάρτιση, πρακτική άσκηση και εργασία σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.
     
    Η συνολική αμοιβή για την κάθε θέση, αναμένεται και πάλι να διαμορφωθεί στα 2.700 € ανά εργαζόμενο, με προοπτικές να επιδοτηθούν στη συνέχεια οι εταιρείες του ιδιωτικού τομέα ώστε οι προσωρινές θέσεις απασχόλησης, να γίνουν μόνιμες.
     
    Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας: αφορά στην οικονομική αξία ποσού 1.100€, το οποίο αντιστοιχεί στη λήψη υπηρεσιών κατάρτισης (θεωρία και πρακτική) και συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης, των ωφελουμένων από τους πάροχους κατάρτισης.
     
    Το ποσό αυτό θα ανέλθει στα 1400€, στην περίπτωση μετατροπής της πρακτικής άσκησης του καταρτιζόμενου, σε σύμβαση εργασίας, της οποίας η διάρκεια δεν θα είναι μικρότερη των έξι (6) μηνών, δεδομένου ότι στην περίπτωση αυτή, ο πάροχος κατάρτισης, θα έχει παράσχει επιπρόσθετες και αποτελεσματικότερες υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης από τις αρχικές, οι οποίες εν τέλει οδήγησαν με επιτυχία στην υπογραφή σύμβασης εργασίας του καταρτιζομένου.
     
    Εκπαιδευτικό Επίδομα: θα περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και το επίδομα πρακτικής άσκησης.
     
    Το εκπαιδευτικό επίδομα θα ανέρχεται όπως και πέρσι σε:
     
    α) 2.700 € (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) για την ομάδα ωφελουμένων «άνεργοι νέοι ηλικίας μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων /ΤΕΙ», εκ των οποίων 400€ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 2.300€ στο επίδομα πρακτικής άσκησης,
     
    β) 2.400 € (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) για την ομάδα ωφελουμένων «άνεργοι νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», εκ των οποίων 400€ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 2.000€ στο επίδομα πρακτικής άσκησης.
     
    Μετά από τη λήξη της 5μηνης πρακτικής άσκησης και εφόσον η επιχείρηση το επιθυμεί, μπορεί να προσλάβει τον καταρτιζόμενο ως εργαζόμενο πλέον, υπογράφοντας σχετική σύμβαση εργασίας
     
    Οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή στο πρόγραμμα voucher δεν θα έχει διαφοροποιήσεις από το περσινό πρόγραμμα και θα είναι τα κάτωθι:
    Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση και επομένως δικαίωμα υποβολής Αίτησης Συμμετοχής για εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων που θα συγκροτήσει η ΕΥΕ/ΕΚΤ, έχουν άνεργοι νέοι οι οποίοι πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:
     
    Για την κατηγορία «Απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ ΤΕΙ ηλικίας μέχρι 29 ετών» . Να είναι κάτοχοι πτυχίου ανώτατης εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ ή βεβαίωσης περί αναγνωρισμένων επαγγελματικών προσόντων, πτυχιούχων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης, από το ΣΑΕΙ ή το ΣΑΕΠ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
     
    Θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
     
    Δικαίωμα συμμετοχής, επίσης, έχουν και όσοι πληρούν τα κριτήρια (i) και (ii) παραπάνω και οι οποίοι συμμετέχουν σε Επαγγελματικά Επιμελητήρια/ Ενώσεις.
     
    Για την κατηγορία «Απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών».
     
    Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
     
    Κάθε ενδιαφερόμενος ανεξάρτητα σε ποια ομάδα ωφελουμένων ανήκει, θα έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής σε μια μόνο Διοικητική Περιφέρεια, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής του.
     
    Στα προγράμματα voucher εκτός από τις 50.000 θέσεις που αφορά γενικές ειδικότητες ανέργων θα πραγματοποιηθούν και πιο εξειδικευμένα που θα αφορούν συγκεκριμένες κατηγορίες ανέργων όπως το πρόγραμμα για 3300 φορτοεκφορτωτές όπου αντικείμενο του προγράμματος Επιταγή Επαγγελματικής Κατάρτισης Φορτοεκφορτωτών Ξηράς-Λιμένος θα αποτελεί η παροχή στους εν λόγω εργαζομένους ηλικίας 18 έως 60 ετών ,υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης καθώς και η χορήγηση εκπαιδευτικού επιδόματος.
     
    Το Εκπαιδευτικό Επίδομα των ωφελουμένων, περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και το επίδομα πρακτικής άσκησης.
     
    Το εκπαιδευτικό επίδομα ανέρχεται συνολικά σε 750€ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων).
     
    Η κατάρτιση θα υλοποιηθεί από ΚΕΚ που θα υποβάλουν αιτήσεις έως την 31/3/2014 ενώ το πρόγραμμα θα πρέπει να υλοποιηθεί αφού έχει ώς  ημερομηνία λήξης της προθεσμίας επιλεξιμότητας των δαπανών των προτεινόμενων πράξεων στις 31-12-2015.
     
    Εκτός όμως από τα παραπάνω προγράμματα voucher θα υλοποιηθούν και σε διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους όπως η υγεία και οι μηχανικοί.
    Τα προγράμματα αυτά θα ανακοινωθούν σταδιακά εντός του έτους.
     
    Το πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει το υπουργείο Εργασίας είναι ότι η τελική συμμετοχή δεν ήταν η αναμενόμενη αφού εδώ και αρκετούς μήνες ανακοίνωνε συνεχώς επιλογή επιτυχόντων από τις λίστες των επιλαχόντων που ήταν αποτέλεσμα των πολλών διαγραφών επιτυχόντων λόγω μη ενεργοποιησης της επιταγής.
     
    Το υπουργείο Εργασίας είχε συστήσει επιτροπή για τον απολογισμό του έργου ώστε να επέλθουν οι απαραίτητες αλλαγές στις διαδικασίες
     
    defencenet.gr


    Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

    Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους των Λειψών: Χωρίς γιατρό το νησί (vid)

    Κραυγή απόγνωσης από τους μόνιμους κατοίκους των Λειψών, οι οποίοι εκφράζουν την αγωνία τους καθώς το νησί έχει μείνει χωρίς γιατρό να τους περιθάλψει σε περίπτωση που ασθενήσουν.

    «Αν αρρωστήσει κάποιος κάτοικος τι θα γίνει; Αν χρειαστεί γιατρό κάποιο παιδί τι θα κάνουμε;» είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που θέτουν.

    Δείτε τι δηλώνει στο Tvkosmos, ο υποψήφιος δήμαρχος του νησιού, Φώτης Μάγγος.



    Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

    Χωρίς έλλειμμα οι Οδικές Συγκοινωνίες για το 2013

    Πλεονασματική χρήση εμφανίζει για το 2013 η εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες (λεωφορεία και τρόλεϊ) σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την απολογιστική έκθεση, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η κρατική επιχορήγηση η οποία φέτος ήταν μειωμένη κατά 13 εκατ. ευρώ. 
     
    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, για πρώτη λοιπόν φορά στην ιστορία της, η ΟΣΥ, η μετά από τη συγχώνευση της ΕΘΕΛ και του ΗΛΠΑΠ (λεωφορεία-τρόλεϊ) , εμφανίζει θετικό πρόσημο στο ισοζύγιο για το 2013 της τάξεως των 53.512.563 ευρώ. Η κρατική επιχορήγηση μειώθηκε κατά 8,37% από 156.293.330 ευρώ το 2012 σε 143.217.201 ευρώ για την αντίστοιχη περίοδο το 2013.
     
     Η επίτευξη πλεονάσματος και οι γενικότερες περικοπές στα οικονομικά της εταιρείας, είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση του ρυθμού εξυπηρέτησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τους προμηθευτές της καθώς και τη ρύθμιση των οφειλών προς τους άλλους φορείς του δημοσίου. Το ποσοστό των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τρίτους έχει μειωθεί κατά 52% αφού από 79.685.365 ευρώ στο τέλος 2012 έφτασε στα 38.615.812 ευρώ στο τέλος του 2013.
     
    Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, φαίνεται πως αποδίδουν καρπούς οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται για την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής, καθώς καταγράφεται σημαντική αύξηση στα καταλογιζόμενα πρόστιμα στους λαθρεπιβάτες λεωφορείων και τρόλεϊ . Όπως καταδεικνύεται από τα στοιχεία ειδικά το τελευταίο τρίμηνο του 2013 η αύξηση είναι σημαντική καθώς συνολικά κόπηκαν 11.449 πρόστιμα για τον Οκτώβριο, 10.505 για τον Νοέμβριο και 9.156 τον περασμένο Δεκέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι από τα μέσα του 2013 η διοίκηση της εταιρείας έχει προχωρήσει σε αναδιοργάνωση και ενίσχυση του σώματος των ελεγκτών με την αύξηση των συμμετεχόντων στη διαδικασία ελέγχου και επιβολής προστίμου.
     
    Τέλος, σύμφωνα με την ΟΣΥ, παρατηρείται βελτίωση ,στην ροή των ανταλλακτικών, η οποία τη διετία 2011-2012 υπήρξε ιδιαίτερα προβληματική αφού λόγω των προβλημάτων ρευστότητας της εταιρείας, τα οχήματα έμεναν ακινητοποιημένα στα συνεργεία με βλάβες εξαιτίας της έλλειψης ανταλλακτικών. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της εταιρείας προς τους προμηθευτές της.
     
    Το 2013, πάντως, η αξία των εκδοθέντων δελτίων παραγγελίας για ανταλλακτικά έφτασε στα 71 εκατ. ευρώ από τα 68, 9 εκατ. ευρώ το 2012, και τα 51,9 εκατ. ευρώ που ήταν το 2011.
     
    defencenet.gr


    Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!