EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Απαγορεύει τις αυριανές διαδηλώσεις η ΕΛ.ΑΣ

Απαγορεύονται αύριο, Πέμπτη, με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, οι συγκεντρώσεις και οι πορείες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Αθήνα, του Γερμανού προέδρου, Γιόαχιμ Γκάουκ. Η απαγόρευση θα ισχύει από τις 08:00 έως τις 19:00 ώρα για λόγους «δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής».

Συγκεκριμένα, απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Σταδίου (από τη συμβολή της με την οδό Ομήρου) – Ομήρου – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Κανάρη – Πλατεία Φιλικής Εταιρείας (Κολωνακίου) – Καψάλη – δεξιά Ηροδότου – αριστερά Υψηλάντου – δεξιά Γενναδίου – Πλατεία Μεγάλης του Γένους Σχολής – Β. Κωνσταντίνου – Β. Όλγας – Β. Αμαλίας – αριστερά Φιλελλήνων – αριστερά Μητροπόλεως – δεξιά Βουλής – δεξιά Κολοκοτρώνη – αριστερά Σταδίου (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ομήρου).

Υπενθυμίζεται ότι για αύριο Πέμπτη στις 09.00 έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από σχολικούς φύλακες έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στις 10.00 εργατικά συνδικάτα έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στην Ομόνοια ζητώντας μέτρα για την προστασία των ανέργων. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας

Επίσης για τις 12.30 διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας από ΠΟΕ - ΟΤΑ και ΟΛΜΕ για τη διαθεσιμότητα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στη κινητοποίηση θα συμμετάσχουν σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, υπάλληλοι υπουργείων, εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ κ.α. Στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και κατάθεση ψηφίσματος στη Βουλή.

Επιπλέον η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού στηρίζει κινητοποίηση που έχει προκηρύξει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής, Στερεάς και Νήσων, με στάση εργασίας την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014, από τις 13:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.30 στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ριζάρη.

left.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επί Ελληνικής Προεδρίας επιβάλλονται τα μεταλλαγμένα τρόφιμα.

Έπεσε στο προχθεσινό συμβούλιο των Υπουργών Περιβάλλοντος της Ένωσης το τείχος της απαγόρευσης των καλλιεργειών γενετικά τροποποιημένων οργανισμών(φυτών) στις χώρες-μέλη της Ένωσης.

Αυτό που κρύβει επιμελώς ο Έλληνας ΥΠΕΚΑ είναι πως, αν αρχίσουν τέτοιες καλλιέργειες σε κοινοτικές χώρες, θα είναι πρακτικά αδύνατον να εμποδιστεί η εισαγωγή μεταλλαγμένων φυτών και των προϊόντων τους στις άλλες κοινοτικές χώρες που δεν επιθυμούν την κατανάλωση ΓΤ Οργανισμών είτε ως ζωοτροφές είτε ως τμήματα του περιεχομένου τροφίμων για τους ανθρώπους( αλεύρι, κονσέρβες, είδη ζαχαροπλαστικής ,μπισκότα κ.λ.π. κ.λ.π.).

Ύστερα από14 χρόνια συζητήσεων και τέσσερα χρόνια παγώματος της σχετικής απόφασης, οι αρμόδιοι υπουργοί ,υπό την προεδρία του Έλληνα ομολόγου τους  Γ. Μανιάτη πήραν, με σχετική εισήγηση της νεοφιλελεύθερης Κομισιόν, την πολιτική απόφαση να επιτρέψουν σε όσες κοινοτικές χώρες το επιθυμούν την καλλιέργεια ΓΜΟ .Όσες χώρες δεν  θέλουν, έχουν την δυνατότητα να επικαλεσθούν για να απαγορεύσουν αυτές τις καλλιέργειες, λόγους δημοσίας υγείας,  δημόσιας τάξης, προστασίας του περιβάλλοντος, ακόμη και λόγους χωροταξίας.
Ο ΥΠΕΚΑ κ. Μανιάτης προσπαθεί από προχθές να απαλύνει αυτή την απόφαση ,που αναμένεται να υιοθετηθεί οριστικά γύρω στα τέλη τους έτους, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι κάθε χώρα  θα είναι πλέον ελεύθερη να αποφασίζει ποιους ΓΤ Οργανισμούς θα επιτρέπει να καλλιεργούνται στο έδαφος της.
Αυτό που κρύβει επιμελώς ο Έλληνας ΥΠΕΚΑ είναι πως, αν αρχίσουν τέτοιες καλλιέργειες σε κοινοτικές χώρες, θα είναι πρακτικά αδύνατον να εμποδιστεί η  εισαγωγή μεταλλαγμένων φυτών και των προϊόντων τους  στις άλλες κοινοτικές χώρες που δεν επιθυμούν την κατανάλωση ΓΤ Οργανισμών είτε ως ζωοτροφές είτε ως τμήματα  του περιεχομένου τροφίμων για τους ανθρώπους( αλεύρι, κονσέρβες, είδη ζαχαροπλαστικής ,μπισκότα κ.λ.π. κ.λ.π.). Η Κοινοτική Συνθήκη επιβάλει την ελεύθερη κυκλοφορία  αγαθών/προϊόντων σε όλες ανεξαιρέτως τις κοινοτικές χώρες που δεν διαθέτουν κανένα μέσον άμυνας τους.
Δεν ήταν η Ελλάδα αλλά η Γαλλία που έκανε μια λογική αντιπρόταση σ αυτό το συμβούλιο των Υπουργών ΠΕΚΑ σύμφωνα με την οποία να επιτραπεί η καλλιέργεια αυτών των μεταλλαγμένων σε δύο επίπεδα πράγμα που θα επέτρεπε τον καλύτερο έλεγχο αυτών των καλλιεργειών. Ο Γάλλος Υπουργός πρότεινε, συγκεκριμένα ,την επίσημη εγγραφή των αιτήσεων καλλιέργειας ΓΤ Οργανισμών που έχουν προηγουμένως εγκριθεί κατ αρχήν από την Ένωση σε μια λίστα και μόνο στη συνέχεια να έχουν το δικαίωμα τα κράτη-μέλη ν αποφασίζουν ποιους ΓΤ Οργανισμούς από τη συγκεκριμένη λίστα, επιθυμούν να επιτρέψουν την καλλιέργεια τους καθώς και ποιούς από αυτούς απορρίπτουν.
Οι εταίροι όμως της Γαλλίας απέρριψαν τη λογική πρόταση της με το επιχείρημα ότι ένα τέτοιο σύστημα  που προτείνει θα μπέρδευε ακόμη περισσότερο την κατάσταση και η επανεθνικοποίηση των σχετικών αποφάσεων καλλιέργειας θα μας έφερνε στην αρχή της διαπραγμάτευσης ,πολλά χρόνια πίσω.
Για να γνωρίζουν επιτέλους με ακρίβεια οι αναγνώστες, η Ελλάδα δεν εμφανίζεται μεταξύ των χωρών που δεν επιθυμούν την καλλιέργεια των ΓΤ Οργανισμών αφού μόλις τέσσερις χώρες-μέλη ήσαν μέχρι χθες αντίθετες σ ένα καθεστώς εξαιρέσεων-απαλλαγών της υποχρέωσης για την καλλιέργεια τους στο έδαφος τους. Επρόκειτο για τη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Βέλγιο. Αυτή η αναστέλλουσα μειοψηφία που, με το βέτο της, είχε μπλοκάρει, στο παρελθόν, τη λήψη κάθε απόφασης τινάχθηκε  χθες στο αέρα. Η Μ. Βρετανία συμφώνησε με τη συμβιβαστική λύση που δεν πρόβαλε, όπως κακώς διαδίδεται,  η Ελληνική Προεδρία αλλά, η Κομισιόν διότι, κατ αυτήν», δεν υπάρχουν, πλέον, σοβαροί λόγοι καθυστέρησης της  στην πρόσβαση των ευρωπαϊκών αγορών στα γενετικά μεταλλαγμένα». Η Γερμανία ανάγγειλε ότι εγκαταλείπει την απόλυτη απόρριψη της στην καλλιέργεια και εμπορία ΟΓ Οργανισμών, αλλά θα επιδιώξει τώρα να διερευνήσει σε βάθος  τι ακριβώς τη συμφέρει να κάνει σ αυτή την περίπτωση. Έτσι, η αλλαγή στάσης των Βρετανών και των Γερμανών ανοίγει διάπλατα   την πόρτα για την χωρίς εμπόδια καλλιέργεια μεταλλαγμένων  στους αγρούς των χωρών της Κοινότητας, μια απόφαση για την οποία είχαν  δουλέψει πολύ οι ενδιαφερόμενες Πολυεθνικές που την περίμεναν υπομονετικά 14 ολόκληρα χρόνια. Μόνο το Βέλγιο αρνήθηκε κατηγορηματικά τη συμβιβαστική πρόταση που παρουσίασε η Κομισιόν, μέσω της Ελληνικής προεδρίας, χωρίς όμως να αντιπροτείνει μια εναλλακτική  σ αυτήν της Γαλλίας.
Έτσι, με τη συμβολή της Ελλάδας ,στο πρόσωπο του αρμοδίου Υπουργού της Γ. Μανιάτη, ανοίγει ο δρόμος για διαπραγματεύσεις  μεταξύ του κάθε κράτους-μέλους με τις πολυεθνικές των μεταλλαγμένων φυτών  για να επιτραπεί η καλλιέργεια τους γενικά η σε συγκριμένα τμήματα της καλλιεργήσιμης επιφάνειας τους.
Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις ΓΤ Οργανισμοί-φυτά έχουν λάβει την έγκριση  καλλιέργειας τους στο ευρωπαϊκό έδαφος, το καλαμπόκι ΜΟΝ810 της αμερικανικής πολυεθνικής ΜΟΝΣΑΝΤΟ, δύο ακόμη καλαμπόκια  το ΒΤ176 και Τ25 καθώς και μια ποικιλία πατάτας η Αμφλόρα. Άλλες μεγάλες αμερικανικές πολυεθνικές  τροφίμων όπως η Ντυπόν ντε Νεμούρ, έχουν υποβάλει αιτήσεις έγκρισης για καλλιέργεια επτά ακόμη μεταλλαγμένων φυτικών οργανισμών. Το ευρωπαϊκό οχυρό έπεσε  όταν για κακή του τύχη προεδρεύων του συμβουλίου των Υπουργών Περιβάλλοντος ήταν ο συμπατριώτης μας Γ. Μανιάτης.
Γ.Δαράτος Βρυξέλλες  ΓΤΟ - ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κρύβουν την αμετάκλητη καταδίκη του Μαντέλη για να μην αποζημιώσει η Siemens την Ελλάδα!

ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜ”Ε”!
ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΤΑ 2 ΔΙΣ ΠΟΥ
ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕ Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ SIEMENS!

Απεχθές χρέος; Ο ορισμός του: Οι Γερμανοί δάνειζαν τον Σημιτη για να πληρώνει τις φαύλες συμβάσεις της Siemens από τις οποίες πλούτιζαν επίορκοι πολιτικοί!

Τεκμηριώθηκε ότι η Siemens λάδωνε πολιτικούς για να προωθήσει τα συμφέροντα της. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό δίκαιο πρέπει να αποβληθεί από οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή δραστηριότητα και να αποζημιώσει την Ελλάδα για τις ζημιές που
προέκυψαν κατά την συνεργασία της με το δημόσιο…
…τις οποίες η αρμόδια επιτροπή της βουλής έχει αποτιμήσει σε 2 δις Ευρώ!

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι η απόφαση του εφετείου έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Επίσης κρίθηκε ότι η καταδικαστική απόφαση δεν παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας, ούτε τον απαραβίαστο κανόνα της δίκαιης δίκης όπως υποστήριζε ο κ. Μαντέλης.

Υπενθυμίζεται, ότι το Μάιο του 2010 ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής ο Τάσος Μαντέλης κατέθεσε ότι ήταν αποδέκτης δύο εμβασμάτων ύψους 200.000 και 250.000 μάρκων σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, οι οποίοι είχαν ανοιχθεί στο όνομα του κουμπάρου του Γιώργου Τσουγγράνη με τον κωδικό «A. Rocos». Κατά του ισχυρισμούς του πρώην υπουργού Μεταφορών το ποσό των 450.000 μάρκων ήταν προεκλογική χορηγία της Siemens.

Εδώ οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Όχι μόνον δεν διεκδικούν βάσει της δικαστικής απόφασης την ζημιά που προκλήθηκε από την Siemens, αλλά αντίθετα σήμαναν σιωπητήριο στην δημοσιοποίηση της είδησης!

loutraki1.blogspot.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς οι γερμανοί πάνε να μαζέψουν το μετρητό της ελληνικής επαρχίας

Γερμανική "κομπίνα" για να ανακεφαλαιοποιηθούν με ελληνικές καταθέσεις τα προβληματικά τους ταμιευτήρια (sparkassen) καταγγέλλουν τραπεζικοί κύκλοι ότι κρύβεται πίσω από την ίδρυση στην επαρχία των τραπεζικών αυτών ιδρυμάτων.

Διατυπώνουν δε το ερώτημα πώς μπορούν να λειτουργήσουν νέες τράπεζες και μάλιστα αλλοδαπών συμφερόντων, όπως αυτά που "φέρνουν" οι γερμανοί, όταν οι ελληνικές συνεταιριστικές κλείνουν η μία μετά την άλλη; Οι καταγγελίες αυτές έρχονται να προστεθούν σε πληροφορίες από την Πελοπόννησο αλλά και αλλού που αναφέρουν ενεργή προεργασία για την προσέλκυση καταθέσεων από τα περιβόητα Sparkassen -που δεν αποτελούν τίποτα άλλο από περιφερειακά γερμανικά ταμιευτήρια. 
Το όλο εγχείρημα προχωρά διότι η μεγάλη γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα Kfw που φέρεται ότι θα επενδύσει στο ελληνικό αναπτυξιακό ταμείο προωθεί και αυτή την γερμανική απόβαση στην Ελλάδα. Όμως η αλήθεια, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται ορισμένες πλευρές, είναι ότι επιθυμούν να συγκεντρώσουν κεφάλαια για να ενισχύσουν την δική τους κεφαλαιακή επάρκεια και να ελέγξουν μέσω μικρών χρηματοδοτήσεων την νέα επιχειρηματικότητα ενισχύοντας έτσι την επιρροή τους.

Είναι άραγε συμπωματικό ότι προσεγγίζουν μια περιοχή όπως η Πελοπόννησος, όπου έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον γερμανικών ομίλων για την διαχείριση απορριμμάτων, την ενέργεια, τον τουρισμό και τις μεταφορές; «Θα χρησιμοποιηθούν τα ελληνικά κεφάλαια που θα αντληθούν, ώστε να χρηματοδοτηθούν κατά προτεραιότητα αυτές οι γερμανικές επενδύσεις» λένε κάποιοι.
Και η αλήθεια του ισχυρισμού αυτού δεν μπορεί να αμφισβητηθεί εύκολα. Ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Ταμιευτηρίων (Deutsche Sparkassen und Giroverband), Γκέοργκ Φάρενσον σε δηλώσεις του στην Αθήνα προ ολίγων μηνών τόνιζε «Εμείς βάζουμε την τεχνογνωσία, εσείς τις καταθέσεις».

Οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες αντιδρούν, τόσο διότι είναι σε θέση να κάνουν καλύτερα τη δουλειά -την χρηματοδότηση της οικονομίας από κεφάλαια ευρωπαϊκών οργανισμών- όσο και διότι διαβλέπουν τον κανιβαλισμό των καταθέσεων.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό της καχυποψίας που υπάρχει, ότι τα sparkassen σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών οικονομικών ΜΜΕ στα πλαίσια των διαγνωστικών ελέγχων που θα διενεργήσει η ΕΚΤ σε όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες «κρύβουν σκελετούς» εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ!

Στην καχυποψία λοιπόν που έχει αρχίσει να αναδύεται οι γερμανικοί αυτοί σχηματισμοί αντιπαραθέτουν την αβεβαιότητα για τις ελληνικές τράπεζες υπονομεύοντας όμως το κλίμα στο οποίο υποτίθεται ότι θέλουν να επενδύσουν, σχολιάζουν κορυφαίοι παράγοντες της ελληνικής λιανικής τραπεζικής αλλά και χρηματιστηριακοί κύκλοι που διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις με τις ΕΛΔΕ της Πελοποννήσου.

Αυτή τη περίοδο εξετάζεται η υλοποίηση σχεδίου ίδρυσης πέντε υποκαταστημάτων της γερμανικής ένωσης των δημόσιων περιφερειακών ταμιευτηρίων όπως λέγονται στα ελληνικά τα Sparkassen, σε επαρχιακές ελληνικές πόλεις, οι οποίες θα έχουν ως σκοπό την συγκέντρωση των τοπικών καταθέσεων και την παροχή δανείων σε τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με γερμανικά κριτήρια. Ομπρέλα του εγχειρήματος είναι η περιβόητη πιλοτική ελληνογερμανική συνεργασία στην τοπική αυτοδιοίκηση. Σύμφωνα με τους συνολικότερους σχεδιασμούς των επικεφαλής τους στην Γερμανία, μπορεί να φτάσει στο άνοιγμα έως και 40 αυτόνομων τοπικών ταμιευτηρίων.

Το επόμενο επεισόδιο της γερμανικής εισβολής στην ελληνική επαρχία αφορά τη Θεσσαλονίκη και θα παιχτεί στις 14 Μαρτίου στην Κολωνία και συγκεκριμένα στην αίθουσα του μεγάρου Gerling όπου ο Γερμανο-Ελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος DHW, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κολωνίας και η Αναπτυξιακή Εταιρεία της Πόλης της Κολωνίας θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη, όπως και με τον Jürgen Engel από τον Όμιλο Γερμανικών Ταμιευτηρίων (Sparkassen Finanzgruppe) με αντικείμενο τις «επιπτώσεις των ελληνογερμανικών αδελφοποιήσεων των πόλεων στην τοπική Οικονομία και τις ΜΜΕ» και την «επιρροή των αδελφοποιήσεων στην τοπική οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!