EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σφίγγουν οι κώλοι!!

  Καλή σαρακοστή!!
Σαν κατάρα ακούγεται πια!!
..............................

Οι 58 έγιναν 57.
Κι οι 57 έτοιμοι για...διάσπαση.
Κάποιοι στο πασοκ, κάποιοι στη δημαρ.
Εις τα εξ ων συνετέθησαν δηλαδή!!
..............................
Ο νεκροθάφτης Νο1 Λοβέρδος άλλαξε πορεία.
Ο Μόσιαλος ετοιμάζεται.
Ξεχάστηκαν τα μεγάλα σχέδια και λόγια για κεντροαριστερές.
Συνεργασία με πασοκ!
Απ΄εκεί που έφυγαν δηλαδή!!
...............................

ΟΛΟΙ μαζί στο...Σημίτη!!
Στη μήτρα του Κακού!
...............................

Γκαζάκια στο γραφείο του Φαήλου.
Προφανώς Συριζέϊκα!
.............................

Φαήλος θέλει σταυρό...
Σταυρώστε τον !!
...........................

Σταυρό θέλει ο Σταύρος.
Σταυρώστε τον κι αυτόν !!
Αυτόν και το μπομπολέϊκο σακκίδιο του !!
...........................

Ηρθε η τρόϊκα και σταμάτησε η κουβέντα.
Το "πλεόνασμα" έδωσε τη θέση του στις απολύσεις.
Στα δημοσιονομικά και χρηματοδοτικά κενά.
Στη μη βιωσιμότητά του !!
........................

Και οι συνταξιούχοι κύριε;
Και οι ένστολοι;
Θα τους κόψουμε τα...γιαουρτάκια;;!!
..............................

Πιο Εφιάλτης απ΄τον Μπενιζέλο, ουδείς.
..............................

Πλησιάζουν εκλογές !!
Η ώρα των μεγάλων ΝΑΙ και των μεγάλων ΟΧΙ.
..........................

Ετσι, να σφίξει κι άλλο το κωλαράκι μας.
Δεν χορτάσαμε, βλέπεις, 4 χρόνια!!
Και το αγγούρι...χιλιόμετρα μήκος!!
 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ

Τον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, γνωστό και ως νόμο Κατσέλη, ξαναγράφει η κυβέρνηση.
Ηδη τα αρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης έχουν συντάξει προσχέδιο, το οποίο, όπως προκύπτει από το κείμενο που εξασφάλισε η «Κ», επιφέρει σημαντικότατες αλλαγές ειδικά όσον αφορά τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ο δανειολήπτης. Μάλιστα, μεταβατική διάταξη που έχει συμπεριληφθεί στο προσχέδιο ορίζει ότι οι προωθούμενες αλλαγές θα ισχύσουν όχι μόνο γι’ αυτούς που θα προσφύγουν μετά την ημερομηνία ψήφισης του νέου νόμου, αλλά και για τους περισσότερους από 80.000 δανειολήπτες που έχουν ήδη καταθέσει αίτηση υπαγωγής σε κάποιο από τα Ειρηνοδικεία της χώρας.

Οι ουσιαστικές αλλαγές είναι οι εξής:

1. Καθίσταται υποχρεωτική για τον δανειολήπτη η προσφυγή σε «ειδική διαδικασία διαμεσολάβησης». Θα διεξάγεται ενώπιον δικηγόρου, ο οποίος θα ορίζεται από τον εκάστοτε δικηγορικό σύλλογο και ο οποίος θα αμείβεται τόσο από τον οφειλέτη όσο και από τους πιστωτές, δηλαδή τις τράπεζες.

2. Καθίσταται υποχρεωτική η εκπροσώπηση από δικηγόρο για τον δανειολήπτη και στο στάδιο της διαμεσολάβησης, εφόσον το σύνολο των οφειλών του υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

3. Σε περίπτωση αποτυχίας της διαμεσολάβησης, μπαίνει μια πρόσθετη προϋπόθεση για τον δανειολήπτη προκειμένου αυτός να καταθέσει στο δικαστήριο αίτηση υπαγωγής στον νόμο. Αυτή είναι η σύνταξη «έκθεσης από οικονομικό εμπειρογνώμονα», πρακτικά οικονομολόγο ή λογιστή. Η έκθεση αποτελεί πραγματική «ακτινογραφία» της οικονομικής κατάστασης του οφειλέτη καθώς θα πρέπει να αναφέρει, εκτός από τα εισοδήματα και τα περιουσιακά του στοιχεία, όλες τις καταθέσεις, τα ομόλογα ή τις μετοχές που έχει στην κατοχή του, το εισόδημα που του χρειάζεται για να ζήσει, ακόμη και το ποσό που μπορεί να εξασφαλιστεί από τη ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων που έχει ο οφειλέτης στην κατοχή του.

4. Προβλέπεται δυνατότητα ενίσχυσης των Ειρηνοδικείων που έχουν να αντιμετωπίσουν αυξημένο αριθμό αιτήσεων, με ειρηνοδίκες που υπηρετούν στην ίδια εφετειακή περιφέρεια. Μεταβατική διάταξη στο σχέδιο νόμου προβλέπει τη διαδικασία «κινητικότητας» ειρηνοδικών και από άλλες περιοχές.
 
Με τις προωθούμενες αλλαγές, η κυβέρνηση αποσκοπεί στο να εξαλείψει το φαινόμενο ο δανειολήπτης που υποβάλλει σήμερα αίτηση υπαγωγής να εξασφαλίζει δικάσιμο ύστερα από 12 χρόνια. Το ζήτημα αφορά άμεσα τις τράπεζες, καθώς όσοι προσφεύγουν στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά εξασφαλίζουν αναστολή των αναγκαστικών μέτρων (πλειστηριασμούς κ.λπ.) καταβάλλοντας το 10% των μηνιαίων δόσεων που όφειλαν να καταβάλουν μέχρι τη στιγμή της υποβολής της αίτησης. 
 
Οταν όμως οι δανειολήπτες παίρνουν δικάσιμο για το… 2027, το πρόβλημα διογκώνεται και για την τράπεζα και για τον οφειλέτη. Για την επίσπευση των διαδικασιών, προωθούνται δύο αλλαγές:
 
α. Η θέσπιση αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων (τρεις μήνες για τη διαμεσολάβηση και τέσσερις μήνες για την εκδίκαση της υπόθεσης σε περίπτωση αποτυχίας της διαμεσολάβησης) και
 
β. Ψήφιση μεταβατικής διάταξης για τον επαναπροσδιορισμό των υποθέσεων που έχουν ήδη φτάσει στα Ειρηνοδικεία.

Το προσχέδιο νόμου περιγράφει αναλυτικά τη διαδικασία της διαμεσολάβησης, η οποία θα πρέπει να ολοκληρώνεται το πολύ μέσα σε τρεις μήνες. Βήμα προς βήμα, έχει ως εξής: Ο οφειλέτης απευθύνεται στον δικηγορικό σύλλογο του τόπου κατοικίας του. Σε κάθε δικηγορικό σύλλογο, συγκροτείται «ειδικό σώμα διαμεσολαβητών δικηγόρων». Δικηγόροι που παρέχουν υπηρεσίες σε τράπεζες δεν μπορούν να μπουν στον κατάλογο των διαμεσολαβητών. Ειδικά για το 2014, αν δεν υπάρχει επαρκής αριθμός διαμεσολαβητών, προβλέπεται από το σχέδιο νόμου η ανάθεση της υπόθεσης σε δικηγόρους με «σχετική εμπειρία, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε σεμινάριο 10 ωρών για τη διαμεσολάβηση».
 
 Οι τράπεζες, μέσα σε 15 εργάσιμες από την υποβολή του αιτήματος, παραδίδουν χωρίς επιβάρυνση αναλυτική κατάσταση οφειλών. Για κάθε παράβαση αυτής της υποχρέωσης προβλέπεται πρόστιμο στις τράπεζες το οποίο κυμαίνεται από 2.000 έως 10.000 ευρώ.

O αιτών οφειλέτης υποβάλλει φάκελο, ο οποίος πρέπει να περιέχει:

α) Κατάσταση των εισοδημάτων και της περιουσίας του, τόσο του ιδίου όσο και του ή της συζύγου.
 
β) Κατάσταση των πιστωτών του και των απαιτήσεών τους.
 
γ) Σχέδιο διευθέτησης οφειλών.
 
δ) Υπεύθυνη δήλωση του οφειλέτη, ότι δεν διαθέτει άλλα περιουσιακά στοιχεία, πλην όσων αναφέρονται στην αίτησή του.
 
O οφειλέτης μπορεί να προτείνει διαμεσολαβητή. Αν αυτός δεν γίνει δεκτός από την τράπεζα, ο διαμεσολαβητής ορίζεται από τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου. Η διαδικασία επιλογής ολοκληρώνεται σε πέντε εργάσιμες.

Πραγματογνώμονας για την περιουσία

Η υποβολή της αίτησης διαμεσολάβησης συνεπάγεται αναστολή των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης κατά του οφειλέτη και των εγγυητών του, για όσο διαρκεί η διαδικασία. Το χρονικό διάστημα δεν μπορεί να υπερβαίνει τους τρεις μήνες. Εφόσον η οφειλή υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ, είναι υποχρεωτική η παράσταση δικηγόρου. Ο διαμεσολαβητής «επιχειρεί την προσέγγιση των μερών με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας ρύθμισης της οφειλής, με βάση το σχέδιο διευθέτησης που έχει υποβάλει ο οφειλέτης και τις παρατηρήσεις και αντιρρήσεις που κατέθεσαν επ’ αυτού οι δανειστές». Εάν επιτευχθεί συμφωνία εντός 15 ημερών, το πρακτικό της διαμεσολάβησης κατατίθεται στη γραμματεία του Ειρηνοδικείου. 
 
Για να υπάρξει συμφωνία, απαιτείται σύμφωνη γνώμη του 51% των πιστωτών. Εάν δεν επιτευχθεί συμβιβασμός, ο διαμεσολαβητής εντός 15 ημερών συντάσσει πρακτικό αποτυχίας το οποίο είναι απαραίτητο για τον οφειλέτη, για να προσφύγει στο δικαστήριο.
 
Σε πραγματογνώμονα θα πρέπει να καταφύγει υποχρεωτικά ο δανειολήπτης που θα θελήσει να προσφύγει στα δικαστήρια. Ποια θα είναι η δουλειά του; Θα συντάσσει οικονομοτεχνική έκθεση, αφού προηγουμένως λάβει υπόψη με εύλογο τρόπο την περιουσία, τα εισοδήματα και την οικογενειακή κατάσταση του οφειλέτη και τα συμφέροντα των πιστωτών.

kathimerini.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλλάζουν τα δεδομένα στην κρίση της Ουκρανίας: Η Κίνα στο πλευρό της Ρωσίας

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΙΝΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΛΟΓΩ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Νέα δεδομένα στον γεωπολιτικό χάρτη όσον αφορά την κρίση στην Ουκρανία.
Το πρωί της Δευτέρας ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας συνομίλησε με τον Κινέζο ομόλογό του για το ζήτημα της Ουκρανίας όπου διαπίστωσαν «ευρεία ταύτιση απόψεων».

Σύμφωνα με το Sky news που μετέδωσε πρώτο την είδηση, Ρωσία και Κίνα συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό ως προς την κατάσταση που επικρατεί στη Ουκρανία.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε νωρίς το απόγευμα με τηλεγράφημα του Ιτάρ Τας σύμφωνα με το οποίο: «Ρωσία και Κίνα έχουν την ίδια οπτική γωνία τόσο στο θέμα των βαθύτερων αιτιών που οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση την Ουκρανία όσο και στον ρόλο που έπαιξαν οι ξένες δυνάμεις της Δύσης που υποστήριξαν τους διαδηλωτές του Κιέβου» σημειώνει το ίδιο τηλεγράφημα που επιβεβαιώνει την πρωινή είδηση του βρετανικού δικτύου ότι επετεύχθη συμφωνία Κίνας – Ρωσίας στο Ουκρανικό ζήτημα.

tribune

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τελικά οι καταναλωτές μόνο για ηλεκτρική ενέργεια δεν πληρώνουν

Ρίγη ανατριχίλας σκορπά στα αιολικά πάρκα της Βρετανίας η πρόθεση της κυβέρνησης να παγώσει το φόρο άνθρακα που επέβαλε πριν ένα χρόνο. Ο σκοπός της επιβολής του φόρου ήταν να βάλει ένα ελάχιστο όριο στην τιμή του άνθρακα που καίγεται κάθε χρόνο και να δώσει κίνητρα για νέα “πράσινα” εργοστάσια. Αντίθετα, ο φόρος λειτούργησε σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση: ώθησε ανοδικά τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας για τους καταναλωτές και αύξησε την κερδοφορία των ΑΠΕ και των πυρηνικών, που δεν είναι υποχρεωμένα να πληρώνουν το φόρο.

Ήδη ασκείται κριτική ότι ο φόρος αποδείχθηκε … ανεπαρκής στο να προσελκύσει νέες επενδύσεις, τη στιγμή που έδωσε εύκολα κι ανέξοδα κέρδη σε αιολικά πάρκα που είχαν χτιστεί πριν την εισαγωγή του. Τώρα, εν μέσω πολιτικών πιέσεων λόγω των αυξανόμενων τιμών του ηλεκτρισμού, αναμένεται ότι ο Κάμερον θα εξαγγείλει πάγωμα του φόρου στο ύψος που θα είχε το 2015-16. Η κίνηση αυτή θα έβλαπτε άμεσα όλους όσους έχτισαν ή αγόρασαν αιολικά πάρκα την τελευταία τριετία, καθώς είχαν υπολογίσει διαφορετικά την αποπληρωμή της επένδυσης. Δεδομένου ότι στη Βρετανία υπάρχουν εγκατεστημένα πάνω από 7000MW αιολικών πάρκων, η κίνηση αυτή του Κάμερον αναμένεται να “εξανεμίσει” δεκάδες εκατομμύρια “κέρδη” των αιολικών.

Η Γαλλική EDF, που έχει πυρηνικά στη Βρετανία, βλέπει ήδη αβεβαιότητα στην κερδοφορία της και διαμαρτύρεται, προκειμένου να εμποδίσει το πάγωμα του φόρου.

Η κατάσταση αρχίζει να θυμίζει πια το “Όσα παίρνει ο Άνεμος“, που γράφαμε πριν ένα μήνα για τα αιολικά της Γερμανίας. Κι εκεί είχαν τάξει “εγγυημένες αποδόσεις” για τα κέρδη των αιολικών, αλλά, τελικά μόνο “εγγυημένες” δεν αποδείχθηκαν κι οι “επενδυτές” άρχισαν να κλαίνε “τα λεφτουδάκια τους”. Παρόλο που τα “λεφτουδάκια τους” μόνο δικά τους δεν ήταν, για όσους είχαν κάνει τα πάρκα με τα περίφημα “πράσινα δάνεια”, που τώρα πια βάφονται “κόκκινα”.


Στην Ελλάδα μην ανησυχείτε, είναι αποδεδειγμένο ότι ο Μανιάτης δεν έχει τέτοιες ανησυχίες και υπογράφει αβέρτα για νέα αιολικά. Γι’ αυτόν δεν έχει καμιά σημασία αν το έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού του ΛΑΓΗΕ από το αντισυνταγματικό ΕΤΜΕΑΡ έχει προ πολλού εκτροχιαστεί κι αποκτά ολοένα και περισσότερο τις διαστάσεις του αντίστοιχου Ισπανικού. Δεν έχει καμιά σημασία που οι Γερμανοί κατάλαβαν έστω κι αργά το λάθος τους κι ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το νόμο EEG για τις ΑΠΕ. Σημασία για το Μανιάτη έχει μόνο το “σταθερό επενδυτικό περιβάλλον“, που χάρη στην αλλοπρόσαλλη κυβερνητική πολιτική ετοιμάζεται να φορτώσει νέα “κόκκινα” δάνεια -από ΑΠΕ- στις χρεοκοπημένες και ανακεφαλαιοποιημένες με δημόσιο χρήμα τράπεζες.



Τελικά αυτή η ιστορία με τις επιδοτήσεις των ΑΠΕ έχει καταλήξει, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε ένα τεράστιο αναδιανεμητικό μηχανισμό πλούτου. Και οι καταναλωτές πληρώνουν κερατιάτικα για ολοένα κι αυξανόμενους φόρους, όχι για την αξία της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απεταξάμην την ''κεντροαριστερά'' και τους ''καρνάβαλους''..

Και πάνω στην τούρλα του χαμού, πάνω που' χαμε ξεχάσει την ύπαρξή του,
..το μέγα-φασισταριό, το παιδί-λάστιχο ηθικής, ο άνθρωπος-χωρίς-συνείδηση,
..η Αυτού Χυδαιότης, ξαναχτύπησε:

''Αν δεν σταθεί η κεντροαριστερά δεν θα σταθεί Ελλάδα''!!

'Ο εστί μεθερμηνευόμενον: ''Αν δεν καταφέρω να επιβιώσω πολιτικά, θα πάω φυλακή''!
 

Επικαλούμενος την ''κεντροαριστερά'' έναν ψευδεπίγραφο και εν τέλει ανύπαρκτο πολιτικό χώρο, που εφευρέθηκε μόνο και μόνο για να κρυφτεί όλη αυτή η πασοκοαληταρία που λυμάνθηκε τόσα χρόνια την χώρα και τελικά την κατέστρεψε,..και ταυτίζοντας όπως πάντα στο λιπαρό του μυαλό, τον εαυτό του με την χώρα!
Έκανε την δήλωση και όδευσε ως προεδρεύων υπουργός Εξωτερικών της Ε.Ε (πςςςςςςςς), να βρεί τους ομοϊδεάτες του φασιστοναζιστές στην νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Αυτά, για να μάθουμε να εφησυχάζουμε,.....και να ''χαζολογούμε'' όσο το σύστημα ''δουλεύει'' ασταμάτητα.
Και ενώ εμείς ασχολούμαστε με τους καρνάβαλους και τις λαγάνες........οι πραγματικοί ''καρνάβαλοι'' συνεδριάζουν συνεχώς στο υπουργείο Οικονομικών και στ' άλλα υπουργεία.
..χαλκεύοντας κι άλλα δεσμά δανείων για την πατρίδα,
..κι άλλα βάρη, απελπισία και καταστροφή για την κοινωνία και τον λαό.

Ας επαγρυπνούμε λοιπόν,
..κι ας είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι να απαλλαγούμε από την πολιτική αγυρτεία που τυραννάει την ζωή μας και την χώρα..
 

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΚΙ Ο KERRY ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΔΝΤ… Εεεε ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ!

Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια βίαιης επέμβασης κατά της πολύπαθης Συρίας, η αμερικανική διπλωματία έκανε στροφή στην ποιότητα κι αναδιπλώθηκε στον προσφιλή της πορτοκαλί παρεμβατισμό. Οι συνέπειές του εκδηλώθηκαν άμεσα με την ρωσική κυβέρνηση να βγαίνει απ΄ τα "ρούχα" της…

Τώρα τα πορτοκαλόπαιδα του γνωστού Οίκου παροχής υπηρεσιών στο ΔΝΤ ανησυχούν!

Δεν είναι μόνο «η εισβολή και η κατοχή εδάφους της Ουκρανίας από τη Ρωσική Ομοσπονδία», είναι «η παραβίαση της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας» και των διεθνών συμβάσεων, αλλά επίσης αποτελεί «απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια της Ουκρανίας και της περιοχής» δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Και η εισβολή και κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία είναι παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου και των διεθνών συμβάσεων, αλλά δεν είδαμε να ιδρώνει τ’ αυτάκι κανενός σας για τις διεθνείς συμβάσεις!

Γιατί να ιδρώσει; η ξένη κατοχή εδώ δεν εμποδίζει το γεύμα του ΔΝΤ…

Μην σπαράζετε τόσο για την ασφάλεια, την εδαφική ακεραιότητα και τις διεθνείς συμβάσεις βρε παιδιά! Θα πάθετε τίποτα! Τόσες διαλέξεις σας έχει κάνει ο "προτιμώ να δώσω μερικά στρέμματα απ’ το χωράφι για να κοιμάμαι ήσυχος" τίποτα δεν μάθατε;

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!