EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΕΣΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΣΟΥ ... (ΜΕΡΟΣ Β)

ΕΣΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΣΟΥ ... (ΜΕΡΟΣ Α)

Άλλος βλέπει και ακούει να έχει βιαστεί σ@ξουαλικά μια ωραία γυναίκα και καταδικάζει τους πιωμένους βιαστές της και άλλοι λένε τα ήθελε και τα έπαθε το τσουλί, γυρεύοντας πήγαινε. Eκτός και εάν κάποιος είναι τυφλός και κουφός ταυτόχρονα, δεν μπορεί ένας κοινός νούς να μήν αντιλαμβάνεται διαφορετικά το τί γίνεται γενικότερα την σήμερον ημέραν, ακριβώς μπροστά στα μάτια και δίπλα στα αφτιά όλων. Τα πάντα όμως τελικά σε αυτό το κόσμο και όπως έχει αποδειχθεί, είναι θέμα αντίληψης και όχι πραγματικότητας. Δεν παίζει ρόλο τελικά αυτό που γίνεται στην πραγματικότητα, αυτό που παίζει ρόλο είναι το πώς αντιλαμβάνεται κάποιος την πραγματικότητα και πώς την ερμηνεύει. Όλα είναι θέμα αντίληψης. Άλλος λοιπόν ξανάδανείζεται και ξανάχρεώνεται για να ξανάξεχρεώσει τα χρεωστούμενα και εθίζεται στον δανεισμό και άλλος κοιτάει να παράξει αντ’αυτού.

Το κοινό θέμα λοιπόν που αντιμετωπίζουν σήμερα όλα τα κράτοι και όλες οι οικονομίες, όχι μόνο η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, σε παγκόσμιο επίπεδο είναι το θέμα του χρέους. Ανεξάρτητα εάν είναι πραγματικό ή όχι και ανεξάρτητα από ποιούς προέρχεται και πώς, είτε είναι σικέ το παιχνίδι είτε όχι, το χρέος παραμένει να είναι το νούμερο ένα πρόβλημα. Το χρέος επηρεάζει τις ζωές όλων. Το χρέος συνεχίζει να μεγαλώνει ακόμα και αυτή την στιγμή που «μιλάμε». Το τέρας του χρέους γιγαντώνεται και κανιβαλλίζει ανθρώπινες ζωές για να επιζήσει, χωρίς καμία αμφιβολία. Το χρέος αποτελεί παγκοσμίως και επίσημα πλέον τον μεγαλύτερο κίνδυνο για το ανθρώπινο γένος και την διαιώνιση του.

Και γιατί αυτό; Γιατί όλα μα όλα τα κράτη έχουν διεφθαρθεί και χρωστάνε. Όλα έχουν υπερδανειστεί και τώρα δέν έχουν για να ξεχρεώσουν. Όλα δανείστηκαν, έκλεψαν και ρούφηξαν χρήματα από το μέλλον για να ζήσουν ένα καλύτερο πολιτικό σήμερα. Δημιουργήθηκε παγκοσμίως ένα παράλληλο σύμπαν, ένα μή ορατό σύμπαν για τον κοινό νου, το σύμπαν του χρέους, το οποίο γίνεται ορατό στην πραγματικότητα, όταν καλούμαστε εμείς όλοι να μήν φάμε, να μήν πιούμε, να μήν ζεσταθούμε, να μήν δροσιστούμε για να το ξεχρεώσουμε και να το θρέψουμε, γιατί σε εμάς μεταφέρθηκε απευθείας. Το οποίο τέρας αυτό δεν θα είχε καν δημιουργηθεί εάν δέν είχε επιτραπεί η διαθεσιμότητα αυτή των χρημάτων από το μέλλον και από την αρχή.

Το νιώθουμε όλοι στο πετσί μας και είναι πάρα πολύ πραγματικό πλέον αυτό που νιώθουμε. Άλλα και αυτό θέμα αντίληψης είναι κατ’αυτούς. Και καταλήγει το όλο θέμα στην καρά-πραγματικότητα να είναι θέμα πόρων τελικά. Πόρων διαβίωσης. Όταν λοιπόν η φούσκα του χρέους σκάσει και το οικονομικό ντόμινο αρχίσει, αυτοί οι πόροι θα γίνουν δυσεύρετοι. Θα γίνουν δυσεύρετοι γιατί πλέον όλος ο κόσμος παγκόσμια θα τους έχει ανάγκη για να ζήσει. Και επειδή η μάζα θα τους έχει ανάγκη, δέν θα μπορούν οι περισσότεροι άνθρωποι να τους βρούν και έτσι πάρα πολλοί από εμάς θα πεθάνουμε. Θα πεθάνουμε στην κυριολεξία από ασιτία, από δίψα, από αρρώστια, από την εγκληματικότητα λόγω του ενστίκτου της επιβίωσης και από την έλλειψη ανθρωπιάς αυτών που θα έχουν πόρους να μοιραστούν και δέν θα μοιράζονται. Και επειδή τα ξέρουν ήδη όλα αυτά και επειδή δέν τους καίγεται καρφί για το τί θα γίνει με εμάς, για αυτό χτυπάνε ασταμάτητα τους πάντες αλλά ιδιαίτερα αυτούς που ασχολούνται ή

είναι δίπλα σε αυτούς τους πόρους και πηγές ενέργειας. Τους μελλοντικούς μεγαλό-επιχειρηματίες δηλαδή.

Γιά να το πάρω αλλιώς λίγο τώρα, γιατί μπορεί και να είμαι ήδη τώρα 6 μήνες, 1, 2, 5, 10 και βάλε χρόνια μπροστά. Μόλις πρό λίγων ημερών ακούσαμε ότι προσφέρθηκε το ΔΝΤ για βοήθεια στην Ουκρανία και ότι ο Ομπάμα θέλει λέει να στείλει ένα δίς. δολάρια για υποστήριξη. Και τί κάνει ο Πούτιν; Θέτει τον στρατό του σε υψίστη ετοιμότητα και τον συγκεντρώνει μάλιστα κατα μήκος όλων των συνόρων της Ουκρανίας. Ετοιμάζεται για πόλεμο δηλαδή. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση Ομπάμα στις ΗΠΑ έχει χάσει κάθε αξιοπιστία εγχωρίως. Με τα τελευταία μέτρα που πήρε μειώνει σημαντικά τις δαπάνες του αμερικανικού στρατού για την εξυπηρέτηση του χρέους, ότι γίνεται και στην Ελλάδα δηλαδή και συρρικνώνει το μέγεθός του στρατού του στα επίπεδα της εποχής του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, έγραψαν τα δημοσιέυματα. Ενώ την ίδια στιγμή η Κίνα οπλίζεται σαν αστακός και μέχρι τα δόντια. Ο Πούτιν το ίδιο ακριβώς και θέτει τον στρατό του σε γενική επιφυλακή όπως προανέφερα.

Επίσης ταυτόχρονα παγκοσμίως, έχουμε τις γνωστές άγνωστες αγορές και μέσω των χειραγωγούμενων κυβερνήσεων και τραπεζών και χρηματηστηρίων, να συνεχίζουν να πιέζουν τους δείκτες των οικονομιών πρός τα επάνω σε επίπεδα ανάπτυξης, για τους λόγους που όλοι πλέον γνωρίζουμε λίγο ή πολύ, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αυτό που λέγεται στα βιβλία των οικονομικών «negative divergence». Έχουμε ηθελημένες οικονομικές κινήσεις που οδηγούν σε αντίθετα αποτελέσματα εν πλήρη επίγνωση, για λόγους σκοπιμότητας. Και αυτό το φαινόμενο παρατηρείται όπου και να στρίψει το κεφάλι του κανείς σήμερα και να κοιτάξει. Εάν δεν γνωρίζετε τί είναι ο όρος «negative-positive divergence» και τί σημαίνει, τώρα είναι η ώρα να το ψάξετε και από μόνοι σας. Σας προτρέπω να παρατήσετε το ανάγνωσμα αυτό και να διαβάστε για τον όρο αυτό στο ιντερνετ, τώρα. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε αυτή την έννοια και να την έχετε πάντα στο μυαλό σας γενικότερα.

Οπότε τί έχουμε έως τώρα; Έχουμε οικονομικούς αριθμούς κερδοσκοπικα χειραγωγιμένους σε παγκόσμιο επίπεδο ώστε να διατηρούν την αντίληψη της μάζας σε χειραγωγημένη «τάξη και ασφάλεια». Επίσης, δεν έχουμε καμία πραγματική ανάκαμψη ούτε στην Ελλάδα ούτε και υπάρχει και σε καμία άλλη χώρα, σχεδόν ελαχίστων περιπτώσεων που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Ακόμα και αυτές που έχουν ρυθμό ανάπτυξης, ο ρυθμός αυτός ολοένα και μειώνεται. Έχουμε πολιτικές ηγεσίες παγκοσμίως που έχουν μεταφέρει την έννοια του χρέους κατευθείαν στα πορτοφόλια των λαών από το 2008 και μετά, για να διατηρούν το δικό τους μόνο σήμερα καλύτερο. Έχουμε τις παγκόσμιες αγορές να προσπαθούν να αγοράσουν αφιδώς όλες τις φυσικές πηγές ενέργειας και πόρων στον πλανήτη. Έχουμε τον κόσμο ήδη να αρχίζει σιγά σιγά να τους αναζητά διακαώς για να επιβιώσει. Έχουμε τις τιμές αυτών να αυξάνονται παγκοσμίως διαρκώς, γεγονός καθόλου τυχαίο. Έχουμε την ρευστότητα να εξαφανίζεται. Έχουμε την Αμερική, την νούμερο ένα παγκόσμια δύναμη και το νόμισμά της να είναι έτοιμη να πέσει κυριολεκτικά από τον γκρεμό, έχωντας το μεγαλύτερο μή βιώσιμο έλλειμμα στην ιστορία του πλανήτη που συνεχώς διογκώνεται. Έχουμε πλέον την Αμερικανική κυβέρνηση να περικόπτει πλέον σημαντικά παροχές και δή από τον στρατό της στο όνομα του χρέους. Και έχουμε και τα δύο αντίπαλα δέη της να κάνουν ακριβώς το αντίθετο με αυτήν. Και όταν η έννοια του χρέους αρχίζει και χτυπάει και την δικιά τους πόρτα; Αυτοί απαντούν και θα συνεχίσουν να απαντούν με στρατιωτικούς όρους και όχι με εμπορικούς ή οικονομικούς, ανάλογα πάντα με την ένταση της κρούσης του χρέους στην εξώπορτά τους.

Προτρέπω λοιπόν τους πάντες και σε όποια χώρα και να βρίσκονται και χωρίς καμία διάκριση να απαγκιστρωθούν από όλες αυτές τις αγορές και από όλες τις κυβερνήσεις

τους τώρα. Να απαγκιστρώσουν την διαβίωση τους και να εξασφαλίσουν στην κυριολεξία την ύπαρξή τους πέρα από την οποιαδήποτε παροχή κράτους με άλλους εναλλακτικούς τρόπους και να το κάνουν τώρα. Όχι σιγά σιγά, αλλά γοργά γοργά αρχίζοντας από αύριο το πρωί. Πρέπει να τρέξουμε πλέον όλοι πρός τα κεί και όχι άλλο σκέψη περί εάν πρέπει ή δεν πρέπει να κάνουμε κάτι πρός τα κεί. Τα γεγονότα δέν μιλάνε μόνο πλέον, ουρλιάζουν!!! Σκέψη μόνο απαιτείται επιτακτικά για το πώς θα το κάνουμε αυτό για να σώσουμε κυριολεκτικά τα τομάρια των οικογενειών μας.

Όλες οι αγορές και ιδιαίτερα η αμερικάνική για όσους γνωρίζουν έστω και λίγα από οικονομικά, είναι κυριολεκτικά στο χείλος τους γκρεμού. Το ευρώ είναι άμεσα συνυφασμένο με το δολάριο. Η Ε.Ε. την περίοδο 2000-2002 αγόρασε σαν αποθεματικό τρισεκατομμύρια δολάρια με ευρώ πρίν κάν εκδοθεί, για να αποκτήσει εγκυρότητα το νέο νόμισμα του ευρώ. Εάν αρχίσει να πέφτει το δολάριο στην αρχή θα ευνοήσει το ευρώ, αλλά εάν καταρρεύσει το δολάριο θα καταρρεύσει θέλει δεν θέλει και το ευρώ και πολλά άλλα νομίσματα που είναι άμεσα συνδεδεμένα με το δολάριο κι το ευρώ. Η Ελλάδα τουλάχιστον προς το παρών, δυστυχώς δεν θα φύγει από την Ευρωζώνη και ούτε θα απαγκιστρωθεί από το ευρώ. Θα φύγει ή θα την διώξουν όμως μαθηματικά από το ευρώ, μετά ή κατά την διάρκεια των νομισματικών καταρρεύσεων. Κανείς δέν ξέρει όμως ακριβώς το πότε θα γίνουν όλα αυτά. Με αποτέλεσμα να μήν γνωρίζουμε και εμείς το πόσο περιθώριο χρόνου έχουμε.

Τίποτα όμως από όλα αυτά δέν είναι γραμμένα ή χαραγμένα σε κάποιον βράχο. Και μήν περιμένετε να μας ενημερώσουν ή να μας προειδοποιήσουν κιόλας. Θα γίνει απότομα και νύχτα γιατί έτσι τους συμφέρει. Για να μας πιάσουν και στην κυριολεξία στον ύπνο. Αυτό που εγώ βλέπω τουλάχιστον, ακούω και πιστεύω ακράδαντα πλέον είναι ότι, η πιθανότητα να συμβούν όλα αυτά διαρκώς συνεχίζει να αυξάνεται με ολοένα περισσότερες κλιμακώσεις. Τώρα μάλλον δέν είναι ακόμα η ώρα. Πρέπει να γίνουν και άλλα πράγματα πρώτα για να φτάσουμε στην επαλήθευση των προφητειών. Ο χρόνος όμως μετράει πιό γρήγορα.

Άν θέλετε ακούστε με, αν θέλετε γράψτε με στα παλιά σας τα παπούτσια και πείτε ότι το παλικάρι δέν ξέρει τί λέει, και υποθέστε ότι είναι δεξιός, αριστερός, διαγώνιος, βαλτός, πράκτοράς, ότι τα παίρνω, ότι είμαι καβατζωμένος κάπου και ότι άλλο κατεβάσει το μυαλό σας. Πείτε ότι θέλετε, δεν θα έχω προσωπικά κανένα πρόβλημα με τον οποιονδήποτε. Σκοπός είναι να προειδοποιήσω τον κόσμο να προετοιμαστεί για το χειρότερο και άς μην γίνει ποτε. Και αφού το κάνει αυτό, τότε μόνο να αρχίσει να σκέφτεται αποκλειστικά και μόνο για το καλύτερο. Γρηγορείτε Κόσμε!!! Ακούστε με, θα έχουμε σίγουρα ένα οικονομικό γεγονός το οποίο θα επηρεάσει εμάς, εσάς και την ζωή όλων. Και θα μας επηρεάσει κατευθείαν και ευθέως, είτε είστε συνταξιούχος, δημόσιος υπάλληλος, ελεύθερος επαγγελματίας, νοικοκυρά, άνεργος, γιός της μαμάς, κόρη του μπαμπά, ανήλικος ή υπερήλικος. Το θέμα θα καταλήξει για όλους μας στο φαί, στο νερό, στην αρρώστια και στην ασφάλεια. Θα καταλήξει στην διαβίωση και στην έλλειψη πόρων διαβίωσης. Θα καταλήξει να είναι θέμα ζωής και θανάτου. Και για αυτό αν θέλουμε να θεωρήσουμε τους εαυτούς μας νοικοκυραίους και εάν αγαπάτε και θέλετε να διαφυλάξετε τα παιδιά σας, την πατρίδα και την πίστη μας, πρέπει να κάνουμε κάτι όλοι μας για αυτό, τώρα. Και εάν γίνει και από κοινού ακομα καλύτερα.

Δέν πρόκειται όμως να κλείσω το άρθρο αυτό έχοντας προκαλέσει τρόμο, απαισιοδοξία, απόγνωση και ανημποριά. Ο τίτλος του άρθρου αυτού «ΕΣΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΣΟΥ» δεν είναι καθόλου τυχαίος. Τα είπα όλα αυτά γιατί οι απαντήσεις για το πώς θα τα αντιμετωπίσουμε όλα που έρχονται, κρύβονται ακριβώς μέσα από την επίγνωση όλων των παράπάνω και ακόμα περισσότερο. Αρχίστε να ψάχνετε και να μαθαίνετε περισσότερα και

από μόνοι σας, τόσο όσο να τρομάξετε αρκετά ώστε να σας κάνει ν ακινητοποιηθείτε επιτέλους στο να κάνετε κάτι τελικά για την εξασφάλιση την αυθυπαρξίας σας.

Το αναπόφευκτα επικείμενο δεν σημαίνει αναγκαστικά καταδίκη. Η παγκόσμια κρίση δεν σημαίνει έλλειψη ευκαιριών. Σημαίνει και το αντίθετο ταυτόχρονα. Είναι πολύ σημαντικό να προετοιμάζεται κάποιος για το μέλλον, αλλά είναι ακόμα πιό σημαντικό να ζεί. Να είστε σίγουροι όλοι ανεξάρτητα εάν πιστεύετε ή όχι ότι, ο Θεός από πάνω, θα βάλει το χέρι του, αλλά ο Θεός χρειάζεται και τη δική μας συμμετοχή για αυτό. Ο Θεός μας έδωσε το αυτεξούσιο. Ο Θεός σαν καλός πατέρας που είναι μας διαπαιδαγωγεί με το να μας αφήνει να κοιμόμαστε προς το παρών όπως στρώναμε τόσα χρόνια, ώστε να συνειδητοποιήσουμε όλοι τα σφάλαματά μας. ¨Ενα σφάλμα όμως γίνεται λάθος από τη στιγμή που δεν κάνουμε κάτι για να το διορθώσουμε. Αμήν.

Kαλή Σαρακοστή και καλή φώτιση, μηδενός εξαιρουμένου.

Βασίλης Παπαδόπουλος

Υ.Γ. Τρόποι, ιδέες και προτάσεις για το πως μειώνουμε την εξάρτησή μας από το κράτος και το πώς αυξάνουμε την εξάρτηση μας από τον ίδιο μας τον εαυτό, θα ακολουθήσουν στα επόμενα μέρη του κειμένου με τον ίδιο τίτλο, σε επόμενες ανάρτήσεις.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καλπάζουσα πολιτική σουργελοποίηση!

«Γειά σου Σταύρο (Θεοδωράκη) και κυρ Σταύρο (Ψυχάρη) και αφέντη τσουτσουλομύτη»
Ο πολιτικός λιμοκοντορισμός επεκτείνεται.
Είναι φανερό πως το ’80 είχαμε υποτιμήσει το φαινόμενο Τσιτσιολίνα, το οποίο μετακομίζει στα σημερινά καθ ημάς ομοίως ως παραδοξότητα.


Ζητάει ψήφο ένας εκπρόσωπος της αβανγκαρντ ( τρομάρα της…) τηλεδημοσιογραφίας, αν και σιτεμένος πλέον, με ειδίκευση στις κατ ανάθεση αγιογραφίες, από ανεκδιήγητους ούλτρα συστημικούς αριστερούληδες, μέχρι τον καραναζί Μιχαλολιάκο.

Φανατικά προσηλωμένος σε κάθε επιχειρείν, τη μία ξεζουμίζει την υπέροχη κρητική κουζίνα που την κατάντησε γκουρμέ για τους συφοριασμένους σελέμπριτις του αρχοντοχωριάτικου λάιφ στάιλ και την άλλη, με άνεση και το αρμόζον σε τηλεοπτική περσόνα θράσος, ξεπλένει (με ελεγχόμενο αφρό, καταπώς έλεγε μια ξεχασμένη πια διαφήμιση εκεί στα τέλη του ΄60) το όνειδος του Φαρμακονησιού.

Φοβάμαι πως εμείς, ο κόσμος της ριζοσπαστικής Αριστεράς, ως παλιομοδίτες, αιθεροβάμονες κι αλαφροίσκιωτοι, περιοριζόμαστε στο να παρατηρούμε αυτά τα καμώματα του συστήματος με αποτροπιασμό και ακραία περιφρόνηση. Και αργούμε πολύ να αντιληφθούμε πόσοι μασκαρεμένοι λαγοί μπορούν να βγουν απ τα ημίψηλα των εξουσιαστικών δομών.

Παναπεί, οι τύποι έχουν παντού έτοιμες τις καβάντζες τους. Ακόμα και στην αριστερής καταγωγής αξιωματική αντιπολίτευση, στην οποία καθημερινώς παρεισφρέουν (και διεκδικούν ρόλο πρωταγωνιστικό) μαλλιά με λουκ κομμωτηρίου του αμαρτωλού κολωνακιώτικου τετραγώνου, φιλελευθερίζοντες οικονομολόγοι, η και στελέχη με αντικομμουνιστικές περγαμηνές.

Το νέο δόγμα nopolitikaφερ΄ ειπείν, δεν αφορά μόνο τις κερκίδες των φανατικών στο γήπεδο Καραισκάκη, αλλά ουσιαστικά εμπλουτίζεται και από απόψεις που γυροφέρνουν την πλατεία Κουμουνδούρου. Της οποίας άλλωστε, ο κατ ευφημισμό κόκκινος ραδιοσταθμός, έσπευσε από τους πρώτους να ανοίξει ευγενικά τα μικρόφωνα του στον εκλεκτό του Ψυχάρη – για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας υποθέτω ο αφελής.

Σιχαίνομαι τον διδακτισμό, αλλά συχνά δεν καταφέρνω να τον αποφύγω. Η πραγματικά ριζοσπαστική Αριστερά – σ αυτήν προσωπικά τοποθετώ και τις πολιτικές θέσεις του ΚΚΕ – πρέπει επιτέλους να βρει κοινή περπατησιά. Για να ματαιωθεί, εκτός όλων των άλλων δεινών και η προΐούσα σουργελοποίηση της πολιτικής.

Αλλιώς, θα μας απειλούν εσαεί, απολειφάδια, γιουσουφάκια και ορντινάντσες του συστήματος, που παρουσιάζονται σαν «Ποτάμια», ενώ είναι βάλτοι - γεμάτοι λύματα, κοινώς σκατά.

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΣΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΣΟΥ ... (ΜΕΡΟΣ Α)

O κόσμος που όλοι γνωρίζαμε έως σήμερα αλλάζει. Για τους παλιότερους το μοντέλο της σταθερής εργασίας σε μια εταιρεία ή σαν ελεύθερος επαγγελματίας με μια σύνταξη στα γεράματα καθίσται ώς άκρως ανασφαλές και αποτελεί πλέον ιστορία. Για τους νεότερους ένα πτυχίο με ένα ή δύο μάστερ η διδακτορικό, συνοδευόμενα με 2 και 3 ξένες γλώσσες, καθίστανται πλέον ώς μή αποτελεσματικά για την εξασφάλιση της διαβίωσης και του οποιοδήποτε βιώσιμου μέλλοντος. Για τους πάντες λοιπόν το τρέχων μοντέλο για την εξασφάλιση μιάς αξιοπρεπούς σύνταξης μέσω αποκλειστικά μιάς υπερβάλλουσας ακαδημαικής μόρφωσης, ώστε να απολαύσουν όλοι τελικά, ήρεμα, ωραία, ασφαλή και ξεκούραστα γεράματά, μετατράπηκε σε μια συνταγή και δημόσιας αλλά και προσωπικής ουτοπικής οικονομικής και ψυχικής ευφορίας.

Οι Έλληνες πολίτες αποκλειστικά την τελευταία πενήκονταετία χρηματοδοτούσαν την ευημερία και ανάπτυξη της χώρας. Μαζί όμως με αυτή, χρηματοδοτήθηκε και ή έννοια του κάθομαι και εισπράττω, του όλα με τίποτα, του πέρα από το σπίτι και ας πάνε οι άλλοι να τρώγονται, της άκρατης δημοσιο-υπαλληλικής νοοτροπίας και της εκμηδένισης της ελευθερο-επαγγελματισμού.

Οι πολιτικές λύσεις αποτελούν πλέον αυταπάτες θερινής νυκτός και η λύση δεν είναι η παραπάνω κυβέρνηση.

Με το που κάθεται κάποιος να ερευνήσει και δεί και από μόνος του την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, συνειδητοποιεί αμέσως την πραγματική κατάθλιψη στην οποία έχουμε περιέλθει και σε εθνικό επίπεδο. Το εθνικό δημοσιονομικό χρέος της Ελλάδας το 2002 (έτος επίσημης ένταξης στην νομισματική ένωση) ήταν περίπου 160δίς, το 2008 (έτος χρηματηστηρικής κατάρρευσης της Wall st.) ανήλθε στα 250 δίς και τον Δεκέμβριο του 2013, το χρέος έφτασε στα 321 δίς. Η ανεργία το 2008 ήταν στο κοντά στο 9,5% και το 2013 στο 27,2%. Τα συσσίτια 6 χρόνια πρίν ήταν σχεδόν ανύπαρκτα και σήμερα τουλάχιστον 600 χιλιάδες κόσμου βασίζεται αποκλειστικά σε αυτά. Και βάσει λογικής προσεχώς καλύτερα.

Σήμερα, ταυτόχρονα πάρα πολύς κόσμος πλέον ακούει και από μόνος του για την τρέχουσα κατάσταση της Ελλάδας αλλά και όλου του κόσμου κύριως μέσω των media και όλοι σχεδόν καταλήγουν να αισθάνονται στο τέλος το ίδιο πράγμα. Φόβο για το τώρα και τρόμο για αυτό που έρχεται.

Το αναπόφευκτα επικείμενο όμως δέν σημαίνει αναγκαστικά και καταδίκη.

Η προετοιμασία για το μέλλον είναι πλέον το μόνο σοφό και συνετό πράγμα για να κάνει κάποιος σήμερα. Αλλά είναι πολύ εύκολο κάποιος να το παρακάνει και να χάσει και την

σοφία και την σύνεσή του από την υπερβολή. Πιστεύω ακράδαντα ότι, η νοοτροπία για το προετοιμάζομαι για την επικείμενη κρίση και ζώ μέσα στην κατάθλιψη της ματαιότητας του αναπόφευκτου, χρειάζεται άμεσα να επαναπροσδιοριστεί πρός το: προετοιμάζομαι σήμερα για να ευημερίσω για τα επόμενα 30 χρόνια ανεξάρτητα εάν θα το καταφέρω ή όχι.

Πρόσφατα σε μία συζήτηση που είχα με την υπερήλικη γιαγιά μου, δόξα το Θεό, την ρώτησα το εξής: Τί κάνατε ρε γιαγιά τότε στον πόλεμο, πώς ζούσατε; (Η γιαγιά μου μεγάλωσε σε ένα χωριό έξω από στην Ορεστιάδα, τέρμα Θεού αρχή Αλλάχ που λέμε..). ¨Έρχονταν οι αντάρτες λέει και μας κλέβανε τα ζώα και του στάρ από την αποθήκ. Και τί κάνατε εσείς ρε γιαγιά για αυτό; Τι να κάναμε λέει πιδί μ;;; Κρυβόμασταν. Και πώς ζούσατε μετά, τί τρώγατε; Φτίαχναμε και άλλο πιδί μ. Τί άλλο φτιάχνατε ρε γιαγιά; Κι άλλο κοτέτς φτιάχναμ, εκεί που δέν το βλέπουν για να ζήσουμ κι μείς...τί να κάναμε πιδίμ; Έτσι είπε η τελείως αμόρφωτη αλλά άκρως χτυπημένη από την ζωή γιαγιά μου που έχασε και άντρα και παιδί πάρα πολύ νωρίς. Και αυτή η απάντηση ήταν η μεγαλύτερη σφαλιάρα αφύπνισης που δέχθηκα εγώ προσωπικά ποτέ. Η απάντηση αυτή μου άλλαξε τα πάντα όλα μέσα μου. Μιά απλή απάντηση που έδωσε η γιαγιά, και με μιά της μόνο ατάκα, με έκανε να συνειδητοποιήσω το πόσο μα πόσο μικροί, άμυαλοι και φοβιτσιάρηδες είμαστε εμείς τελικά οι νέοι, οι γραμματιζούμενοι εμπρός στην σοφία κάποιων θεωρητικά αδύναμων, τουλάχιστον τη σήμερον ημέραν και μέσα σε αυτή την τρέχουσα δύσκολη περίσταση. Τα υπόλοιπα συμπεράσματα περί αυτού δικά σας.

Αναλογιζόμενος λοιπόν, αποφάσισα να μήν ξανασπαταλίσω ούτε ένα δευτερόλεπτο ακόμα στο να ψάχνω να βρώ ή να περιμένω και να ελπίζω άλλο από κρατικές και πολιτικές λύσεις για να εξασφαλίσω την δική μου επιβίωση ή να λέω ότι δεν υπάρχει λύση και είμαστε όλοι καταδικασμένοι, άρα ότι και να κάνω είναι μάταιο; Είναι λάθος να σκεφτόμαστε έτσι εμείς οι Ελληνες, τέλος. Και επειδή αυτοί παραμένουν τυφλοί στον πόνο μας και κουφοί στην θλίψη μας, αποφασίζω να επιλέξω εγώ τη μοίρα μου.

Η λέξη ελευθερία είναι η ιδιότητα του να μπορεί ένα άτομο να ελέγχει τις ίδιες του τις πράξεις και να πράττει κατά βούληση. Η ελευθερία είναι η δύναμη του να πράττεις όπως θέλεις αρκεί να μήν βλάπτεις τον άλλο. Δέν ξέρω για πόσο ακόμα, αλλά έχουμε ευτυχώς ακόμα το περιθώριο να πράττουμε ελεύθερα. Πλέον όμως γνωρίζω ότι, θα χρειαστεί από εδώ και πέρα από μόνος μου να κερδίζω και να διατηρώ την ελευθερία μου καθημερινά.

Αμήν

Βασίλης Παπαδόπουλος 
πηγη 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το έσχατο καταφύγιο των ανδρεικέλων οι …ξιφολόγχες!!!

Η κατοχική κυβερνητική κοινοπραξία των ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ αφού έχει οδηγήσει την ελληνική κοινωνία στα έσχατα όρια της ασφυξίας και του θανάτου, τώρα στρέφει εναντίον των ακρωτηριασμένων θυμάτων της και τα έσχατα όπλα:  

Τους ξυλοδαρμούς, τα ΜΑΤ, τα χημικά, τις διώξεις και την άγρια τρομοκρατία…
 

Η «διαλεκτική» της βίας, της τρομοκρατίας και των διώξεων ξεδιπλώνεται πλέον χωρίς …συστολές, απροκάλυπτα και μοχθηρά, επακόλουθο της διαρκώς κλιμακούμενης πραξικοπηματικής αυθάδειας των ανδρεικέλων, αλλά και του πανικού της…

Όταν ένα καθεστώς ρίχνει την κοινωνία και το λαό της στα τάρταρα της καταστροφής και της γενοκτονίας, τότε το μόνο μέσον άμυνας που της απομένει είναι το ρόπαλό, το εδώλιο: Οι ξιφολόγχες…

Τα της Παρασκευής θύματα των πραιτοριανών της κυβέρνησης: καθηγητές, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες, ΠΟΕ ΟΤΑ…



Και να που ήρθε ο καιρός να…
Του Πέτρου Κατσάκου

Και να που ήρθε ο καιρός να σηκώσεις το κλόμπ πάνω στη μάνα σου που καθάριζε σκάλες, πάνω στον πατέρα σου που ήρθε με το τρακτέρ απ το χωριό, πάνω στο δάσκαλο του γιού σου, πάνω στο ίδιο το παιδί σου
.


Πάρε φόρα και χτύπα. Σφίξε τα δόντια και τσάκισέ τους. Να δουν πως δεν πήγαν χαμένοι τόσοι κόποι.

Δείχτους πως βγαίνει το ψωμί σ αυτούς τους άχαρους καιρούς. Έτσι κι αλλιώς εντολές εκτελείς.
Άλλος σου αγόρασε το κλομπ και άλλος σου όπλισε το χέρι.

Γλύψε λοιπόν το χέρι που σε ταίζει και τσάκισε όποιο χέρι σηκωθεί να πιάσει ένα κομμάτι ουρανό…


ΕΠΙΛΟΓΟΣ:

Ματαιοπονούν τα ανδρείκελα. ΤΙΠΟΤΕ δεν μπορεί να τα σώσει…
Καμιά ξιφολόγχη δεν μπορεί να ανακόψει την ΕΚΡΗΞΗ της λαϊκής ΟΡΓΗΣ που πλησιάζει και τους πανικοβάλει


ΠΗΓΗ 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ελληνικά η γλώσσα της Ιατρικής…

Στο προηγούμενο άρθρο μας αναφερθήκαμε όσον το δυνατόν διεξοδικότερα στην ιατρική τέχνη των αρχαίων Ελλήνων, η οποία πάνω απ’ όλα σεβόταν τον άνθρωπο και την ίδια την φύση της επιστήμης, που απαιτεί συνεχή έρευνα και αναζήτηση.

Οι Έλληνες, όμως, όπως έχουμε ήδη επισημάνει, δεν κρατούσαν την γνώση για τον εαυτό τους αλλά την μοίραζαν απλόχερα όπου κι αν πήγαιναν τόσο μέσω των συγγραφικών τους έργων όσο και μέσω των ταξιδιών τους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δεν είναι τυχαίο ότι η παγκόσμια ιατρική επιστήμη διαθέτει μέχρι και σήμερα πολλές ελληνικές μεθόδους που ξεκινούν από τα πολύ αρχαία χρόνια. Στην γνώση αυτή πρέπει φυσικά να προστεθούν και οι ελληνικοί ιατρικοί όροι που χρησιμοποιούνται ως τις μέρες μας παγκοσμίως.

Είθισται αυτός που ανακαλύπτει κάτι να του δίνει όνομα, το οποίο, όπως ορίζει και ο Αριστοτέλης, να συμφωνεί με τις ιδιότητες του αντικειμένου.

Πάνω σε αυτήν την λογική στηρίχτηκαν και οι αρχαίοι Έλληνες Ιατροί και Φαρμακολόγοι ονοματοδοτώντας αναλόγως τις ανακαλύψεις τους αλλά και… τα ίδια τα βότανα, τα ανθρώπινα όργανα, τις ασθένειες και πολλά άλλα…

Ας δούμε πρώτα απ’ όλα πώς κάποια από τα φάρμακα αλλά και τα ανθρώπινα μέλη έλαβαν την ονομασία τους αλλά και ποια από αυτά ταξίδεψαν σε όλον τον κόσμο!

Φάρμακα: < φαρμάσσω (θεραπεύω μέσω φαρμάκων) Ο Ιπποκράτης είχε διατυπώσει από πολύ παλιά αυτό που επικρατεί θεωρητικά και σήμερα, πως τα φάρμακα, δηλαδή, δεν είναι πανάκια: «Ἀγαθὸν φάρμακον ἐστὶν ἐνίοτε καὶ τὸ μηδὲν προσφέρειν». Αλλά και μία αρχαία επιγραφή στο όρος Πήλιο, που βρίθει θεραπευτικών φυτών αναγράφει: «Οὐχ ὂσιον δὲ, τοὺς ἐπισταμένους τὰ φάρμακα, μισθοῦ τοῖς κάμνουσι βοηθεῖν, ἀλλὰ προῖκα». (Δεν είναι σωστό, αυτοί που γνωρίζουν καλά τα φάρμακα, να βοηθούν έναντι μισθού αλλά αντιθέτως πρέπει να βοηθούν δωρεάν). Άποψη που έρχεται σε αντίθεση με τις πρακτικές των συγχρόνων φαρμακοβιομηχανιών που έχουν ως στόχο το κέρδος!


Τεχνικές Ρεφλεξολογίας στην αρχαία Ελλάδα 

 Μερικοί από τους φαρμακευτικούς όρους που εισήγαγαν οι Έλληνες είναι οι εξής: Βάλσαμον < βάλλω εις (λ.χ. την πληγήν) μάγγανον < μηχανεύομαι, επινοώ κολλύριον : είδος αλοιφής < κόλλιξ (άρτος, εξ’ ου και κουλούρι) ξηρίον : αποξηραντική κρέμα.

Το όνομα αυτό ταξίδεψε στην Ανατολή και από την αραβική παραφθορά «αλ ξήριον» επέστρεψε ως αντιδάνειο ο όρος «ελιξήριο»! καταπότιον < κατά + πόσις Αυτό που καταπίνεις, κάτι σαν το σημερινό χάπι (< χάπτω). αιμοστατικόν < Σταματά την αιμορραγία. κηρωτή < Την αναφέρει ο Ιπποκράτης στο «Περί Αγμών».

Η λέξη ταξίδεψε στην Δύση και ως αντιδάνειο επέστρεψε με την λέξη «τσιρότο»! αλοιφή < αλέα (θερμότητα). Επειδή λόγω της εντριβής με κάποια αλοιφή παράγεται θερμότητα. μάλαγμα : καταπραϋντικό επίθεμα < μαλάσσω. Ταξίδεψε στην Δύση και επέστρεψε ως «έμπλαστρο».

Ανθρώπινα όργανα: (< έργο, επειδή κάθε ένα επιτελεί κάποια ενέργεια) Σώμα < σῶ, σεύω (κινούμαι ορμητικά) Ψυχή < ψύχω, επειδή διαπνέει το σώμα. Στα ακόμα αρχαιότερα ελληνικά απαντά και ως Φσυχή, όρος που περικλείει το γραμμα -φ- του φυσάω. Δίνει δηλαδή, πνοή στο σώμα.


Αγκών < ανά-κων <κωνία (γωνία), επειδή σχηματίζει γωνία. αρτηρία < αίρω, επειδή μεταφέρουν το αίμα από την καρδιά στα υπόλοιπα όργανα. άτλας : ο πρώτος αυχενικός σπόνδυλος, που σηκώνει το βάρος του κεφαλιού, όπως ο Άτλαντας που κρατούσε στους ώμους του την Γη. γλώσσα < γνῶ -> γνῶσα -> γλώσσα. Επειδή μέσω αυτής διαδίδεται η γνώση.
γνάθος < γνάμπτω (κάμπτω). Επειδή κινείται καθοδικά.
εγκέφαλος < ἐν + κεφαλή + ἁλὶς: Ελικοειδές σχήμα μέσα στο κεφάλι.
θηλή < θήλυ.
κεφαλή < καλύφη (κέλυφος). Επειδή καλύπτει τον εγκέφαλο.
κρόταφος< κρότος + αφή. Επειδή ακουμπώντας τον ακούει κανείς τον χτύπο της καρδιάς.
καρδιά ή κραδία< κραδαίνω (πάλλομαι).
κοιλία < κοίλωμα.
οφθαλμός < οπ (< όπωπα: αρχαϊκός Παρακείμενος του ὁράω-ῶ, που σημαίνει βλέπω) + θάλαμος, επειδή είναι σαν φωτογραφικός θάλαμος.
πούς-πόδι < πεδίο, στο οποίο ακουμπά.
χολή ~ χλόη, λόγω της ομοιότητας των χρωμάτων των υγρών, που βγάζει η χολή με την χλόη.

Οι προαναφερθείσες λέξεις συνιστούν ένα απειροελάχιστο δείγμα του συνόλου των ελληνικών όρων, που λόγω τους τεράστιου αριθμού τους αδυνατούμε να αναλύσουμε διεξοδικά.

Αλλά ας πάμε να δούμε, επίσης συνοπτικά, κάποιους από τους ελληνικούς ιατρικούς όρους, που ταξίδεψαν σε όλον τον κόσμο.
Σύμφωνα με έρευνες, η αγγλική μόνο γλώσσα χρησιμοποιεί κατά 77% ελληνική ιατρική ορολογία!

Acanthosis (ακάνθωση: πάχυνση του δέρματος), acidosis: αύξηση οξέων στο αίμα, alcalosis, cardiology, doctor (δόκτωρ), abducent (απάγων), acetylcholine, agnosia, algetic (< άλγος), asthmatic, brachypnea (βραχεία αναπνοή), atonia, aura, cancer (< καρκίνος), care (< κούρα:φροντίδα), pneumoniasis, paralysis, sepsis (σήψη), tachycardia, trauma, thrombosis, rhinitis, ulcus (έλκος), xeroderma, melanoma, laryngitis, meningitis, narcosis, neurosis, icterus, glaucoma, erethism, diabetes, dermatitis, cystitis, κλπ…


Γαληνός και Ιπποκράτης σε ιταλική νωπογραφία του 13ου αι..

Φυσικά οι εν λόγω λέξεις και πολλές άλλες απαντούν και σε άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες. Παράδειγμα Kardiologen (γερμανικά), broncoscopia (ισπανικά), pharyngite (γαλλικά), κ.α.

Η ιατρική τέχνη των Ελλήνων ταξίδεψε και στην Ανατολή αρχικά με τον Διόνυσο που τους έμαθε το κρασί και το λάδι, ως κατ’ εξοχήν φάρμακα των Ελλήνων.
Σήμερα, οι ανατολικές θρησκείες και όχι μόνο έχουν καπηλευτεί πολλές από τις ελληνικές πρακτικές, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζονται σήμερα, για διαφόρους λόγους, με κάποια καχυποψία.

Το αραβικό έργο «Αντάμπ αλ-Ταμπίμπ (Adab al-Tabib)» του Ισάκ ιμπν αλί αλ-Ρουχάβι, το οποίο αναφέρεται στην Πρακτική Ηθική του Γιατρού, βασίστηκε στα έργα του Ιπποκράτη και του Γαληνού, όπως επισημαίνει ο Ιταλός γιατρός Plinio Prioreschi στο έργο του: «A History of Medicine: Byzantine and Islamic medicine».

Επομἐνως, όπως παρατηρούμε οι Έλληνες υπήρξαν πρωτοπόροι και στον κλάδο της Ιατρικής και μέσω αυτής προέτασσαν την αξία της ανθρώπινης ζωής και της επιστήμης. Φρόντιζαν, φυσικά, να μεταδώσουν την γνώση που κατέκτησαν σε όσους ήταν διατεθειμένοι να την δεχθούν και να την υπηρετήσουν σωστά.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και η πανοπλία της βλακείας…

Σήμερα στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ τα πάντα έχουν υποκατασταθεί από τη μικρολογία, το κουτσομπολιό, τις άχρωμες διαμάχες, τη φλύαρη ασυναρτησία, τις τηλεοπτικές τελετουργίες και την παρανοϊκή αυθάδεια των κυβερνητικών και κομματικών μάνατζερ.

Δεν υπάρχουν πλέον Πολιτικοί. Υπάρχουν μόνο μάνατζερ του χρήματος και λακέδες των διεθνών και εγχώριων «νταβάδων».

Η πολιτική μας ζωή μας ΔΕΝ καταδυναστεύεται μόνο από την ηδονή των μύθων, των σκανδάλων, των γαργαλιστικών σεναρίων και του θεάματος, αλλά και κατακλύζεται, σαν επακόλουθο αυτής της νοσηρής κατάστασης, από την ανοησία, τη χυδαιότητα, την αναισθησία και τον αυθάδη κομπασμό της μπόχας των ποικίλων παρασίτων της εξουσίας.

Μια τόσο παρακμιακή κατάσταση καθιστά τους επιπλέοντες φελλούς κυρίαρχους, συνακόλουθα και την παραγωγή της ανοησίας το πιο επικερδές επάγγελμα.

Σήμερα η βλακεία έχει γίνει το πιο περιζήτητο και ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, ακριβώς γιατί είναι …ανίκητη.

Η παραγωγή βλακών έγινε μαζική βιομηχανία επαγγελματικής καταξίωσης και αναρρίχησης. Πλημμυρίσαμε από επαγγελματίες βλάκες, διότι ο επαγγελματίας βλάκας έγινε το πλέον ακριβό και χρήσιμο εμπόρευμα για τους μαφιόζους του χρήματος.

Όσο πιο βλάκας είσαι τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχεις να «απολαύσεις» τα «αγαθά» του συστήματος, να αναρριχηθείς, να «καταξιωθείς» στα αφεντικά και να πλουτίσεις…

Ανάλογα με το βαθμό και τη «μαχητικότητα» της βλακείας σου είναι και οι απολαβές σου…

Γι αυτό γεμίσαμε από «μαχητικούς» ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ βλάκες σε όλες τις σφαίρες της κοινωνικής και πολιτικής ζωής: Από τους πολιτικούς και τα ΜΜΕ (βιομηχανίες παραγωγής βλακείας και βλακών), μέχρι τους ακαδημαϊκούς, τους έμμισθους διανοούμενος και τους προβοκάτορες κάθε κοπής και χρώματος…

Η δημοσιογραφική λογική, από τη φύση της καθεστωτικής λειτουργίας της και από το χαρακτήρα τής υποταγής της στους «νταβάδες» του χρήματος, αποτελεί την «ποίηση» του απλοϊκού, του χυδαία απλοϊκού, της πλαστογράφησης των γεγονότων και του αποπροσανατολισμού.

Αυτή η «δημοσιογραφία» είναι η «τέχνη» της απλοποίησης και υπεραπλούστευσης, η «τέχνη» της τυποποίησης, της αποσάθρωσης και εν τέλει της δολοφονίας της σκέψης: Τα ΜΜΕ, ιδιαίτερα τα κανάλια αποτελούν τις γιγάντιες βιομηχανίες μαζικής παραγωγής της βλακείας.

Αυτή η «τέχνη» αναπτύχθηκε, σε καταιγιστικές διαστάσεις, στην εποχή του «εκσυγχρονισμού» (Η βλακεία …εκσυγχρονίστηκε). Στα σημερινά κατοχικά μας χρόνια έγινε παράνοια, δωσίλογη παράνοια, η οποία συνένωσε όλη την παρασιτική σαπίλα σε μια γραφειοκρατική, πολιτική, δημοσιογραφική και πνευματική κάστα πωρωμένης δικτατορικής αυθάδειας.

Υποπροϊόν αυτής της δικτατορικής αυθάδειας της βλακείας είναι και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Φόρεσε, λοιπόν, την πανοπλία της βλακείας και δημιούργησε το «ποτάμι» για να συλλέξει την παράνοια της βλακείας που το καθεστώς και τα ΜΜΕ, ιδιαίτερα, παρήγαγαν επί χρόνια και παράγουν κατά γιγάντια κύματα…

Το άρθρο που ακολουθεί καταγράφει πολλά σημεία αυτής της …ανίκητης βλακείας.

Ένας Τζήμερος με σακκίδιο
Γράφει: Ο Δημήτρης Παπανικολάου
http://www.alfavita.gr/



Ζούμε σε εποχές όχι πολιτικής αλλά μεταπολιτικής

Το ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε ένα κείμενο που μοιάζει με εισαγωγή σε μία από τις μετριότερες εκπομπές του, και ότι με αυτό επέλεξε να ανακοινώσει τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, δείχνει προφανώς τη βαθιά πίστη κάποιων ότι ζούμε σε εποχές όχι πολιτικής αλλά μεταπολιτικής, και πως, μέσα στην αναμπουμπούλα, υπάρχει χώρος για άπειρες εκδοχές του Μπέπε Γκρίλο, αρκεί να είναι φωτογενείς.

Το ότι οι δεσμεύσεις αυτού του νέου πολιτικού φορέα είναι, στην καλύτερη περίπτωση, μια σειρά από νεοφιλελεύθερες γενικότητες, και στη χειρότερη μια συρραφή αναμνήσεων από θέματα με τα οποία ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει ασχοληθεί στο παρελθόν στην εκπομπή του, δείχνει προφανώς τη σπουδή, την προχειρότητα, αλλά και την αδιανόητη τζαμπομαγκιά με την οποία ετοιμάστηκε το νέο κόμμα.

Ο τρόπος όμως με τον οποίο αυτού του είδους η ανακοίνωση, αυτό το κείμενο, και αυτή η «παρέμβαση» προβλήθηκε ως γεγονός πρώτης γραμμής από μια μερίδα των παλαιονέων media και τους δημοσιολόγους που κάνουν καριέρα τα τελευταία χρόνια με τη σημαία της «κοινής λογικής», είναι ένα ζήτημα που αξίζει να μας απασχολήσει.

Γιατί, πραγματικά, εντυπωσιάζει το γεγονός ότι κάποιοι από τους λαλίστατους αυτούς σχολιαστές κράτησαν στάση θετικής αναμονής ή βγήκαν αναφανδόν να στηρίξουν «το ποτάμι» ως δυνάμει ψηφοφόροι του. Και, ταυτόχρονα, ότι κάποιοι άλλοι από αυτούς απλώς προτίμησαν να μη σχολιάσουν.

ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΣΑΝ: μια πλατφόρμα κόμματος που, με όποια πλευρά της κοινής λογικής κι αν τη δεις, είναι τουλάχιστον πολιτικά φαιδρή – αν δεν θεωρήσουμε ότι είναι καιροσκοπική ή/και ύποπτη.

Όλοι αυτοί που ξοδεύονται στα πληκτρολόγια καθημερινά καταγγέλλοντας τον αρχηγισμό των κομμάτων, δεν σχολίασαν ένα κείμενο στο οποίο ένας άνθρωπος μας έλεγε ότι θέλει να φτιάξει ένα κόμμα περίπου σαν προσωπικό μαγαζί.

Αυτοί που μανιακά επιμένουν να κρίνουν ως απραγματοποίητη στις λεπτομέρειές της κάθε πολιτική εξαγγελία της αντιπολίτευσης, χειροκρότησαν ως φρέσκια μια δέσμη εντελώς κλισέ ιδεών, που είναι (και, το χειρότερο, παρουσιάζονται ως) ρητορικές ασκήσεις επί χαρτοπετσέτας.

Αυτοί που καταγγέλλουν ότι τα κόμματα δεν συνομιλούν με την κοινωνία και δεν κατανοούν τις ανάγκες της, είναι τώρα έτοιμοι να συγχαρούν ένα πρότζεκτ που προγραμματικά δεν έχει καμία σχέση με καμία κοινωνική βάση, και η μελλοντική του σχέση με την έννοια «βάση» περιγράφεται με όρους τηλεμάρκετινγκ.

Αυτοί που ακόμα οικτίρουν τα αγγλικά του Τσίπρα, χειροκρότησαν ως δημιουργικό αυτοσαρκασμό το «καλά καλά δεν μιλάω γλώσσες» του Θεοδωράκη.

Αυτοί που αλλού βλέπουν ασυγχώρητη απειρία, εδώ θέλησαν «να μην είναι κακοπροαίρετοι» και να διακρίνουν χαριτωμένα κι άφθαρτα πρόσωπα.

Αυτοί που αλλού καταγγέλλουν προχειρότητα, εδώ είδαν αυθεντικότητα. Άνθρωποι που λένε συνεχώς ότι έπηξαν από τα κούφια λόγια των πολιτικών, βλέπουν με συμπάθεια ένα κόμμα που το μόνο που προτείνει ως ξεκάθαρο χαρακτηριστικό του είναι το ύφος.

Και αυτοί που μιλούν συνεχώς για το πόσο κακό έκανε στην Ελλάδα η εποχή «του πάρτυ», εδώ συγκινούνται με ένα λόγο που θυμίζει αρχισυνταξία του περιοδικού Κλικ.

Γιατί εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα: όσοι έχουν τόσο καιρό αναλάβει εργολαβία να υπονομεύσουν ως απολύτως ανώριμη και αναξιόπιστη κάθε πολιτική που προσπαθεί να δημιουργήσει πλαίσιο συμμετοχής, τώρα περνούν στη φάση δύο, η οποία προβλέπει «φρεσκαδούρα».

Σερβιρισμένη ως αναπάντεχη, μα ουσιαστικά επιβεβλημένη και απαραίτητη: ως η πιο εξελιγμένη οργάνωση της παθητικότητας, της ήπιας καταστολής και της υφολογικά εκσυγχρονισμένης υποταγής.
Καλές επιτυχίες.

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Nomura: Τρία σενάρια για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας.

Μεταξύ τριών επιλογών θα βρεθεί η Ελλάδα μετά την επόμενη αξιολόγηση της πορείας εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής από την τρόικα, το προσεχές καλοκαίρι, σύμφωνα με τη Nomura.

Σύμφωνα με την ιαπωνική τράπεζα, τόσο η Ελλάδα όσο και η Πορτογαλία θα πρέπει σύντομα να επιλέξουν το σενάριο με βάση την κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών στην μετά τα προγράμματα διάσωσης εποχή.

Αναλυτικά τα τρία σενάρια:

1) Πλήρης έξοδος στις αγορές και ολοκλήρωση των προγραμμάτων στήριξης από Ε.Ε. και του ΔΝΤ στο τέλος του 2014

Σε αυτό το σενάριο, εάν λάβουμε υπ’ όψιν ότι ο στόχος των ιδιωτικοποιήσεων καλυφθεί κατά 50%, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να αντλήσει από τις αγορές 18 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2015 και 23 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2016.

2) Μερική έξοδος στις αγορές και νέο πακέτο στήριξης ύψους 10% του ΑΕΠ
Σε αυτό το σενάριο, εάν λάβουμε υπ’ όψιν ότι ο στόχος των ιδιωτικοποιήσεων καλυφθεί μόλις κατά 50%, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να αντλήσει από τις αγορές 3 δισ. ευρώ ετησίως μέχρι το τέλος του 2015, με τις ανάγκες των επόμενων ετών να είναι πολύ περιορισμένες.

3) Τρίτο πακέτο στήριξης μέχρι το 2016 με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, χωρίς έξοδο στις αγορές

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα περίεργα φαινόμενα των κερδών της Jumbo

"Με δεδομένο ότι ο όμιλος Jumbo πραγματοποιεί εντός ομίλου σημαντικές συναλλαγές είναι απορίας άξιον αν έχει ελεγχθεί αν οι συναλλαγές αυτές επηρεάζουν την κερδοφορία που εμφανίζεται σε κάθε χώρα και άρα τους φόρους που πληρώνει η εταιρία;"

Μελετήσαμε με πολύ μεγάλη προσοχή τις οικονομικές καταστάσεις της Jumbo του κ. Βακάκη και διαπιστώσαμε το εξής ενδιαφέρον φαινόμενο.

Στην Ελλάδα επί καθαρών πωλήσεων 241 εκ Ευρώ τα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων είναι 61,5 εκ Ευρώ ή ποσοστό 25,5% περίπου επί του τζίρου. Στη Βουλγαρία επί καθαρών πωλήσεων 21 εκ Ευρώ τα κέρδη είναι 4,9 εκ Ευρώ ή ποσοστό 23,3% επί τζίρου και στην Κύπρο με πωλήσεις 32,5 εκ Ευρώ τα κέρδη 12,1 εκ Ευρώ ή ποσοστό 37% επί του τζίρου. Και το ερώτημα είναι αν αποτελεί τυχαίο γεγονός ότι στην Κύπρο που έχει χαμηλό συντελεστή φορολογίας το περιθώριο κέρδους εκτινάσσεται. Βέβαια υπάρχει και το θέμα της Βουλγαρίας όπου επίσης είναι χαμηλοί οι συντελεστές αλλά εκεί έχουμε μια μεγάλη επιστροφή κεφαλαίου 20 εκ Ευρώ που αποφασίστηκε αρχές του 2014 και αν δεν κάνουμε λάθος δεν υπάρχει διπλή φορολόγηση σε σχέση με την Ελλάδα. Με δεδομένο ότι ο όμιλος Jumbo πραγματοποιεί εντός ομίλου σημαντικές συναλλαγές είναι απορίας άξιον αν έχει ελεγχθεί αν οι συναλλαγές αυτές επηρεάζουν την κερδοφορία που εμφανίζεται σε κάθε χώρα και άρα τους φόρους που πληρώνει η εταιρία; Προφανώς βέβαια για έναν τέτοιου είδους έλεγχο αρμόδια είναι τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών.

ΝΙΚ
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γκαζάκια στο γραφείο του Κρανιδιώτη

Έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού που αποτελούνταν από γκαζάκια, σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα στην είσοδο του δικηγορικού γραφείου του Φαήλου Κρανιδιώτη επί της οδού Σκούφου 11 στην Ακρόπολη.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

enikos.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Aνεβαίνουν οι τιμές στην εξαγορά συνειδήσεων σε Βουλή, ΜΜΕ και δικαστές;

 Του Καθ. Δρ. Γ. Ζουγανέλη

Ενδιαφέρον είναι το video που μου έστειλε ένας φίλος και το οποίο θα σας το επισυνάψω στη συνέχεια για να το δείτε. Το video παρουσιάζει τον γνωστό δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο να καταγγέλει την εξαγορά βουλευτών και δημοσιογράφων απο επιχειρηματίες. Δεν είναι κάτι νέο αυτό που αναφέρει το video. Tη συνδιαλλαγή αυτή την έχει καταλάβει και πληρώνει ήδη η Ελληνική κοινωνία. Αυτό που δεν ήξερε ήταν σε τί επίπεδα είναι τα ποσά και πόσο ψηλά η διαπλοκή φτάνει...

Δεν είναι όμως μόνο οι πολιτικοί και οι βουλευτές που αποδεικνύεται ότι τα παίρνουν. Γίνεται προφανές ότι τα παίρνουν και πολλοί δημοσιογράφοι αλλά και πολλοί δικαστικοί. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει μέχρι που φτάνει η σαπίλα. Όλο το σύστημα διακυβέρνησης είναι εν δυνάμει ύποπτο.

Για το πόσο κακό έχει κάνει η δημοσιογραφία και ο συνδικαλισμός στην Ελλάδα έχω αναφερθεί πολλές φορές. Το video με όσα λέει ο κ.Τριανταφυλλόπουλος με επιβεβαιώνουν. Όσα έχω αναφέρει δεν αποτελούν συνωμοσιολογία αφού υπάρχει καταγγελία και μηδενική αντίδραση απο τη πολιτεία…

Γιατί όμως είναι μόνο 200 οι βουλευτές αυτοί που σιτίζονται απο το Σϋστημα και όχι και οι 300;

Aπο που άραγε σιτίζονται οι άλλοι 100; Ποιό είναι το αντίπλαο δέος;

Μήπως όσα αναφέρει ο κ.Τριανταφυλλόπουλος εν αγνοία του συνιστούν πρόταση συνεργασίας και στους υπόλοιπους;

Mήπως αποτελούν προειδοποίηση για να μη ξεφύγει κανείς απο όσους έχουν υπογράψει στη λίστα του video απο το μαντρί;

O ΣΔΟΕ γιατί δεν παρεμβαίνει;
O Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τί ρόλο παίζει;

Mήπως τα αναφερόμενα αποτελούν διαφήμιση της υπάρχουσας τάξης ώστε και άλλοι να μπούν στο μαντρί;



Mήπως τα νούμερα που αναφέρονται συνιστούν ένα είδος διαφήμισης για προσφορά συνεργασίας σε ανερχόμενους πολιτικούς;

Μήπως γίνεται για να δείξει σε αναδυόμενους πολιτικούς ότι το παιγνίδι τους είναι καμμένο απο χέρι;


Mήπως το video αποτελεί προοίμιο μιας μάχης μεταξύ συμφερόντων που μάχονται για το ποιός θα επικρατήσει;

Μήπως to video αποτελεί αρνητική διαφήμιση της δημιουργίας κόμματος
απο το γνωστό δημοσιογράφο κ.Θεοδωράκη που είναι υπάλληλος του Μπόμπολα;
Όπως και να έχει, το video δείχνει ότι υπάρχει χάσιμο ψυχραιμίας και ότι η κ.Αγγελοπούλου έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες…

Τί δεν καταλάβατε πάλι;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΜΑΣ «ΤΑΓΟΙ»,ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ;

Όταν το1806 ο Α. Κοραής επινόησε τη λέξη πολιτισμός(<πόλις - πολίτης),η οποία δεν υπήρχε στην αρχαία Ελλάδα ,αρχικά ήθελε να τονίσει την ανάγκη έμπρακτης συμμετοχής στα ζητήματα της πόλης-κοινωνίας, με σκοπό το φωτισμό των ανθρώπων για αρμονική, ποιοτική ,ισότιμη συμβίωση και μέλημά του ήταν «να ελευθερωθεί (το γένος) από τη βαρβαρότητα και να αναλάβη την σοφίαν». Αν λοιπόν κάποιος θέλει να λέγεται πολιτισμέ-νος , δε μπορεί να στέκεται άπραγος και βουβός μπροστά στην καταστροφή που βιώνει ο τόπος και πολύ περισσότερο δε μπορεί με όρους βαρβαρότητας να την αποσοβήσει.

Σήμερα, που ο πολίτης ευτελίζεται ,ισοπεδώνεται και ματώνει, πού είναι οι πνευματικοί μας «ταγοί», που είναι υποτίθεται οι θεματοφύλακες της πνευματικής μας κληρονομιάς ,της ανθρώπινης αξιοπρέπειας κι αυτοί που παλεύουν την ασχήμια και το σκοτάδι ως γνήσιοι «ιεροφάντες» της αλήθειας και του δίκαιου; Από αυτούς περιμένει ο κόσμος να αρθρώσουν έναν καθαρό λόγο που αφυπνίζει και απελευθερώνει συνειδήσεις, που δίνει την ελπίδα και την πίστη στη δύναμή του,για να παλέψει όλη αυτή την κτηνωδία που βιώνει. Από αυτούς περιμένει λόγο ελπίδας και ανάτασης της καταρρακωμένης ηθικής του υπόστασης!Υποτίθεται ότι αυτοί είναι οι πιο ευαίσθητοι δέκτες της απόγνωσης, που όλοι βιώνουμε, και γνωρίζουν και υποστηρίζουν την ουσιαστική γνώση ,τις διαχρονικές ανθρώπινες αξίες,κι ό,τι νοηματοδοτεί τη ζωή. Δε θα έπρεπε αυτοί πρώτοι να βοηθήσουν το λαό να απαλλαγεί από τις αυταπάτες, τις ιδεολογικές αγκυλώσεις και να καταλάβει ότι μόνο με τη συλλογική δράση μπορεί να σωθεί; Γιατί σιωπούν; Είναι κι αυτοί εξαρτήματα της αλλοτριωτικής δράσης του σάπιου συστήματος; Μήπως είναι βολεμένοι, διαπλεκόμενοι ή ευνοούμενοί του; Γιατί δεν τολμάνε να καταγγείλουν την ιδεολογικοπολιτική τρομοκρατία, τον ψυχολογικό πόλεμο, τον κανιβαλισμό, τη φτωχοποίηση, την αδικία ,την περιθωριοποίηση ,την κοινοβουλευτική δικτατορία ; Αντίθετα συχνά τους ακούμε να συστήνουν εγκαρτέρηση κι υπομονή, συμμετέχοντας έτσι στο άθλιο παιχνίδι της διαμόρφωσης υποτακτικών και ένοχων συνειδήσεων, της απόσυρσης ,της ηττοπάθειας, της απαξίωσης της εθνικής μας ταυτότητας και κληρονομιάς!

Είναι λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι πολιτισμένοι; Μήπως είναι συνένοχοι στο δράμα που εκτυλίσσεται ,για να εισπράξουν εύσημα ή πρόσκαιρη δόξα ;Γίνανε τόσο μαλθακοί και εθελόδουλοι ή κιόλας ποτέ στ’ αλήθεια δεν υπηρέτησαν τον άνθρωπο, αλλά μόνο «εκ του ασφαλούς» διατύπωναν κάποιες θεωρητικές κατασκευές,κενές νοήματος και στόχου, για να κερδίζουν τις εντυπώσεις-κι όχι μόνο; Τι νόημα έχει οποιαδήποτε πνευματική δημιουργία, όταν δε σέβεται και δεν υπηρετεί τον άνθρωπο ως πολιτικό υποκείμενο;

Από την άλλη είναι ολοφάνερο πως η σημερινή διανόηση, καθώς και τα Πανεπιστήμια, χρηματοδοτήθηκαν αδρά όλη την προηγούμενη δεκαετία μέσα από τα ευρωπαικά προγράμματα, ώστε να καταστούν ο καταλύτης της πνευματικής μας αποσάρθρωσης και της διάλυσης της εθνικής μας ταυτότητας ,αφού υπηρέτησαν το σύστημα της παγκοσμιοποίησης, της καταδυνάστευσης δηλαδή των λαών από τις λεγόμενες «αγορές». Σα να λέμε δηλαδή ότι αυτοί, ενώ αποδέχτηκαν το νόμο της ζούγκλας, θέλουν να λέγονται πολιτισμένοι και να εμφανίζονται ως οι «φωστήρες» του τόπου στα Μ.Μ.Ε, αποπροσανατολίζοντας και εφησυχάζοντας συνειδήσεις !Αυτό είναι καθαρό θράσος και

σκοταδισμός-ίδιον φασιστικής πρακτικής. Τώρα λοιπόν ως συνένοχοι στο δράμα του τόπου σιωπούν και δεν έχουν τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια να παραδεχτούν –έστω κάποιοι από αυτούς- την πλάνη ή την ευθύνη τους! Αξιοπρεπές και έντιμο θα ήταν τουλάχιστον να παραδέχονταν την αλήθεια και να αγωνίζονταν –έστω και τώρα-για το λαό και την πατρίδα!

Μήπως τελικά τις πιο υγιείς πνευματικές δυνάμεις του τόπου πρέπει να τις αναζητήσουμε σε κάποιους «άσημους» ανθρώπους ,που ζουν ανάμεσά μας,και είναι στ’ αλήθεια και πρώτα ελεύθεροι μέσα τους, ατσαλωμένοι από τον πόνο και την πάντα σκληρή ελληνική πραγματικότητα,που τώρα μεταλλάχτηκε σε κόλαση;

Μήπως αυτοί είναι οι αληθινά πολιτισμένοι και πρωτοπόροι ,που δίνουν αγώνα για το «φωτισμό» και την απελευθέρωση; Μήπως είναι καιρός να αφουγκραστούμε τους «άσημους» και να τους δείξουμε εμπιστοσύνη, γιατί ανάμεσά τους βρίσκονται εκείνοι ,που το σύστημα της εξαπάτησης καταδίκασε στη σιωπή ,πνίγοντας στο σκοτάδι τη δημιουργικότητα και την αξιοσύνη τους;

Αυτοί που «ξέβρασε» το σύστημα χρόνια στο περιθώριο είναι οι πιο έντιμες δυνάμεις σήμερα, κι από αυτούς υπάρχει ελπίδα να ξαναγεννηθεί η Ελλάδα και να σταθεί ξανά όρθια και περήφανη στα πόδια της! Αυτοί είναι η «άλλη Ελλάδα», που σκόπιμα απαξιώθηκε και «κρύφτηκε», για να απαξιωθούμε και να θυματοποιηθούμε σαν λαός και να μην αντιδράσουμε. Ανάμεσά μας λοιπόν βρίσκονται οι Έλληνες που όλοιθέλουμε να είμαστε,οι περήφανοι, αδούλωτοι, αξιοπρεπείς,οι «φωτεινοί» κι αληθινά γενναίοι άνθρωποι «της καρδιάς» και του έργου! Μόνο με καθαρούς πια όρους μπορούμε να τους ξεχωρίσουμε και να τους εμπιστευτούμε, βοηθώντας έτσι ουσιαστικά την ίδια την ύπαρξή μας και την πατρίδα να αναγεννηθούν!

Είναι καιρός να κρίνουμε και να κριθούμε, να καταρρίψουμε μύθους κι οπτικές του χθες και να δούμε επιτέλους καθαρά την αληθινή αξία, την ευπρέπεια και την αρετή όχι από τα λόγια, αλλά από τις πράξεις!Μόνο τέτοιους σεμνούς και πιστούς «υπηρέτες» του ανθρώπου και της πατρίδας πια να καταδεχτούμε να μας «οδηγήσουν»στο πιο δύσβατο μονοπάτι της Ιστορίας μας,που βρίσκεται μπροστά μας!

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!