EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

PRAVDA, με ημερομηνία 25 Μαρτίου 2011 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2014

Αρχικά, όταν συναντήσαμε την «προφητεία» σε ελληνικά σάιτ, σταθήκαμε εντελώς δύσπιστοι.
Σύμφωνα με αυτή, τρεις κορυφαίοι Ρώσοι μελλοντολόγοι προέβλεψαν ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει το 2014, πέντε ημέρες μετά το τέλος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι.

Λόγω καθαρά δημοσιογραφικής περιέργειας κάναμε τις απαραίτητες αναζητήσεις στη google, χρησιμοποιώντας τα ονόματα των μελλοντολόγων όπως τα είδαμε γραμμένα και βρεθήκαμε σε ένα δημοσίευμα της αγγλόγλωσσης διαδικτυακής έκδοσης της ρωσικής εφημερίδας Pravda, με ημερομηνία 25 Μαρτίου του 2011, το οποίο αναφέρει πράγματι τα εξής εντελώς περίεργα:

«Στις 24 Μαρτίου (σ.σ. του 2011), γνωστοί Ρώσοι αστρολόγοι, σαμάνοι και παραψυχολόγοι συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν τις προβλέψεις τους για το κοντινό και μακρινό μέλλον».

Αφού παραβλέψουμε μερικές παραγράφους (όλο το δημοσίευμα για όσους γνωρίζουν αγγλικά βρίσκεται εδώ: Third World War to begin during Winter Games in 2014), πάμε στο σημείο που μας ενδιαφέρει, δηλαδή στην προφητεία για τώρα, το οποίο αναφέρει:

«Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση επίσης αποκάλυψαν την ημέρα έναρξης του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο νέος πόλεμος λέγεται ότι θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2014, κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι. Είναι ακόμα πιθανό ότι ο πόλεμος θα ξεκινήσει πέντε ημέρες μετά τη λήξη των Αγώνων».

Επειδή δεν έχουμε καμιά διάθεση να σας τρελάνουμε και μαζί σας να τρελαθούμε και εμείς, πριν αρχίσουμε να πιστεύουμε σε προφητείες, κάναμε μια «πονηρή» σκέψη.

Η εφημερίδα Pravda, σήμερα, δεν είναι η κάποτε σοβαρή και επίσημη φωνή του σοβιετικού κομμουνιστικού κόμματος. Έχει μετατραπεί σε μια λαϊκή φυλλάδα με «αδυναμία» σε θέματα σκανδαλοθηρικού ή «μεταφυσικού» περιεχομένου. (Για να καταλάβετε, σαν να καταργηθεί το ΚΚΕ, να πουληθεί ο Ριζοσπάστης, να διατηρήσει το όνομα Ριζοσπάστης αλλά να γίνει Espresso. Αυτό έπαθε η εφημερίδα του Λένιν).

Επειδή, λοιπόν, δεν είναι η αξιόπιστη πηγή του παρελθόντος και επειδή στο διαδίκτυο η εξαπάτηση δεν είναι και τόσο δύσκολη, δεν σας κρύβουμε ότι σκεφθήκαμε την πιθανότητα το θέμα να είναι τωρινό και να το ανάρτησαν με παλιά ημερομηνία. Είναι μια εφικτή πιθανότητα.

Εάν, όμως, η ανάρτηση δεν είναι πειραγμένη και όντως δημοσιεύθηκε το 2011, τότε έχουμε να κάνουμε με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον γεγονός σε περίπτωση που επαληθευθεί, πράγμα που το απευχόμαστε.

Δείτε και το δημοσίευμα σε print screen:





ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μια Ελλάδα δρόμος

Βλάκα με κάνεις;!
Θα σάς έλεγα ότι συνεχίζετε να μας κάνετε πλάκα, αλλά πετύχατε το ακατόρθωτο. Ένα τσούρμο άεργων βλακών κατόρθωσε εδώ και χρόνια να μάς αντιμετωπίζει ως βλάκες χρησιμοποιώντας την εξυπνάδα της κομματικής χουντοεξουσίας με μοναδικό στόχο την εκμετάλλευση της πλειοψηφικής ηλιθιότητας. Το ότι μαντρώσατε την πλειοψηφία στα κομματικά μαντριά εκμεταλλευόμενοι την ανίατη βλακεία που πάει πακέτο με την βόλεψη, δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταπίνουμε τις κοτρόνες βλακείας που εκτοξεύετε.

Καλή η προσπάθειά σας αλλά βλάκα με κάνετε όταν βάζοντας στην άκρη τα πραγματικά προβλήματα του λαού, εκείνο που τού βάζετε για προβληματισμό είναι αν το «καλύτερο φιλέτο στην Ευρώπη» που είναι το Ελληνικό πρέπει να πουληθεί, να μην πουληθεί, να χτιστεί, να μην χτιστεί και ω του θαύματος, το πιο μεγάλο και πιο όμορφο από το Μονακό σημείο της Ευρώπης καταλήγει με μία και μόνη προσφορά του ομίλου Λάτση με κινέζικα και αραβικά κεφάλαια. Βλάκα με κάνετε σφυρίζοντάς μου να κάνω τον Κινέζο περιμένοντας τις θέσεις εργασίας από τη μεγάλη αυτή επένδυση λες και δεν ξέρουμε ότι σε όποιο κομμάτι παγκοσμίως κινέζικη εταιρεία επενδύει έρχονται με τάνκερ οι Κινέζοι εργάτες και προσωπικό που καλύπτουν όλες τις θέσεις. Για του λόγου το αληθές ρίξε μια ματιά στις μεσιτικές επενδύσεις που κάνει η Κίνα στην Αφρική. Η μισή Αφρική έχει μετατραπεί σε Αφρικίνα.

Βλάκα με κάνετε, όταν οι ανεξάρτητοι σπρωγμένοι από κόμματα Καλλικρατικοί σωτήρες μού τάζουν λαγούς και πετραχήλια όντας οι ίδιοι που μέχρι σήμερα με τα λεφτά του φορολογούμενου, εκτός των άλλων αγόραζαν στριγκάκια για τις κομματικές τους παρτούζες. Μπορεί να έχετε εκατομμύρια βλάκες που έχουν ξεκινήσει την μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών αλλά μόνο βλάκας μπορεί να καταπιεί ότι οι 9 πιο αυτάρκεις και πλούσιες σε πρωτογενή παραγωγή περιφέρειες είναι στην λίστα των 20 πιο φτωχών της Ε.Ε. Η Θράκη με το χρυσό, η Ήπειρος με τα πάντα όλα (νερό, κτηνοτροφία, γεωργία, αλιεία, Μνημεία), η Θεσσαλία με τον κάμπο της Ελλάδας, τα Ιόνια νησιά με την αλιεία και τον τουρισμό μέχρι και η Πελοπόννησος είναι οι πιο φτωχές περιοχές της Ευρώπης.

Μόνο βλάκες και πανηλίθιοι θα μπορούσαν να το καταφέρουν αυτό αλλά πρέπει να είσαι και πολύ βλάκας που σου κάνουν πλάκα για να το καταπιείς.

Βλάκα με κάνουν και οι αντιμνημονιακές δηλώσεις του κυρίου Σταθάκη που όταν θα έρθει η ώρα του να γίνει ο νέος Στουρνάρας θα επαναφέρει τα εργασιακά δικαιώματα και τον κατώτερο μισθό. Διότι μες στην πλάκα που μου κάνει δεν τον ρώτησε κανένας το αν αρνηθούν οι εργοδότες να εφαρμόσουν τα επαναφερόμενα τι ακριβώς θα τους κάνει; Θα τους κάνει ντα ντά ή θα τούς τιμωρήσει με υπέρογκα πρόστιμα; Εντάξει αποβλακώνομαι ακούγοντας τον αριστερό τροβαδούρο των οικονομικών ότι θα ξανανάψω το πούρο στην Μύκονο αλλά ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι μου κάνει χοντρή πλάκα.

Εκτός κι αν μάς διορίσει όλους στο δημόσιο τομέα αφού «η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ δεν πρόκειται να σταματήσει», όπως δήλωσε αποδεικνύοντας ότι τα Μνημόνια είναι εδώ και θα μείνουν καθιστώντας με χοντρό βλάκα.

Αλλά όχι δεν με κάνετε καθόλου βλάκα όταν ακόμη και ο αριστερός Βούτσης μιλάει για μεθόδευση διάλυσης της Χρυσής Αυγής από την κυβέρνηση για να καρπωθεί τα ψηφαλάκια ενώ η Δικαιοσύνη ξαφνικά στηριζόμενη στα βίντεο που ξεβράκωτος ο Κασιδιάρης χαϊδεύει τα όπλα απεργάζεται την παρανομία της. Μα εντελώς βλάκα με κάνετε αν σκεφτώ ότι όλοι σας πολιτικοί, ΜΜΕ και άλλες δυνάμεις το μόνο που κάνετε είναι να σπρώχνετε τα ποσοστά της ΧΑ στα επίπεδα της Ουκρανίας.

Δεν θα μάς πείραζε να μάς κάνετε πλάκα αλλά το πράγμα έχει στενέψει πολύ. Τα επικοινωνιακά κομματικά τερτίπια σας δεν άλλαξαν από τις εποχές των παχιών αγελάδων, αλλά τούτες τις εποχές δεν είναι απλά των ισχνών αγελάδων αλλά των νεκρών ανθρώπων. Σπάστε πλάκα, λοιπόν, με τους αιώνιους βλάκες που ψηφίζοντάς σας αποδεικνύουν την δική τους και την δική σας βλακεία αποδεικνύοντας πως βόλεψη και βλακεία είναι ταυτόσημα.

Η απόλυτη πλάκα θα είναι να μαζευτούνε κάποιοι από αυτούς που τους κάνετε βλάκα για να σας κάνουν καμιά χοντρή πλάκα. Η απόσταση που χωρίζει τους πραγματικούς βλάκες από αυτούς που τους κάνετε βλάκες είναι τεράστια. Είναι μια Ελλάδα δρόμος.-

Στον τοίχο με τον Γιάννη Λαζάρου

πηγη 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ «Διαιτητές» για τα «κόκκινα» δάνεια -Τι θα κάνει ο διαμεσολαβητής

Το «έμφραγμα» που έχει προκληθεί στα Ειρηνοδικεία εξαιτίας των «κόκκινων» δανείων θα ξεμπλοκάρουν οι αλλαγές στη διαδικασία της ρύθμισης των τραπεζικών οφειλών για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Το αρχικό σχέδιο, που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη, θα φέρει σημαντικές αλλαγές, με τη βασικότερη από αυτές να είναι η υποχρεωτική προσφυγή του δανειολήπτη σε «ειδική διαδικασία διαμεσολάβησης», σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Η εν λόγω διαδικασία θα γίνεται ενώπιον δικηγόρου και σε περίπτωση που διαμεσολάβηση αποτύχει, τότε οικονομικός εμπειρογνώμονας θα συντάσσει έκθεση. Σε αυτή ουσιαστικά θα καταγράφει την οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη, αφού πέρα από τα εισοδήματα θα περιλαμβάνονται τα περιουσιακά στοιχεία όπως και καταθέσεις, ομόλογα ή μετοχές. Επιπλέον, θα καταγράφεται το εισόδημα που εκτιμάται ότι χρειάζεται ο δανειολήπτης για να ζήσει, όπως και το ποσό που μπορεί να εξασφαλιστεί από τη ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του.

iefimerida.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πλεονάσματα εξαθλίωσης και βαρβαρότητας: ΚΑΤΕΡΓΑ

Τα κυβερνητικά ανδρείκελα συνεχίζουν ακάθεκτα το δωσίλογο έργο της κατεδάφισης, δημιουργώντας πλεονάσματα ερειπίων…

Με ασυγκράτητη μοχθηρία οι εντολοδόχοι των νέων αποικιοκρατών ισοπεδώνουν το γρασίδι της
ζωής, ξεριζώνουν κάθε ζωντανό βλαστάρι της, κάθε «συνθήκη» ζωής, εξαθλιώνουν και εξοντώνουν τους ανθρώπους.

Τα μόνα πλεονάσματα που διογκώνονται συσσωρευτικά είναι αυτά της καταστροφής, της εξαθλίωσης, των ανθρώπινων ερειπίων και των θανάτων, της βαρβαρότητας και της αυθάδους κτηνωδίας των ληστών και δημίων: Και των πολύχρωμων ανδρεικέλων τους και μπράβων τους…

Ενδεικτικός πίνακας αυτών των πλεονασμάτων:


• Άνεργοι: 2.300.000
• Κάτω από το όριο της φτώχειας: 2.535.700
• Στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού: 3.795.100

Και αυτά τα στοιχεία είναι επίσημα (τα ανεπίσημα είναι ακόμα πιο εφιαλτικά) από την Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας.
Διαβάστε αναλυτικά εδώ:
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/02/231.html

Διαβάστε και μια συνοπτική εικόνα και από εδώ:
http://mandatoforos.blogspot.gr/2014/02/blog-post_28.html

Συνεχίζουμε το μακάβριο πίνακα των πραγματικών πλεονασμάτων:


α). Υγεία και Παιδεία (αναγκαίες «συνθήκες» ζωής) βρίσκονται στο τελικό στάδιο της ολοκληρωτικής κατεδάφισης.

β). Οι αυτοκτονίες από την κρίση …καλπάζουν. Στα κατοχικά χρόνια αυξήθηκαν κατά 43%!!!

γ). Πλεονάσματα λουκέτων: Άπειρες επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί…

δ). Οι αγρότες έχουν ριχτεί στον καιάδα: Άλλα πλεονάσματα κατεδαφίσεων και εδώ…

ε). Πλεονάσματα από κάτεργα: Κατεδάφιση της Εργασίας, της Κοινωνικής Ασφάλειας, μαύρη εργασία, δουλοκτητικές σχέσεις. ΦΡΙΚΗ χωρίς προηγούμενο…

Αν συνυπολογιστούν τα πλεονάσματα της καταλήστευσης του ελληνικού λαού, μέσω της καρατομήσης των μισθών, συντάξεων και των χαρατσιών, αν επίσης συνυπολογιστούν και οι αρπαγές πολλών κατοικιών, καθώς και τα πλεονάσματα της υστερικής χρηματοδότησης των Τραπεζών και κερδοσκόπων, ο πίνακας δεν γίνεται, απλώς, πιο ζοφερός, αλλά χρωματίζεται με τη φρίκη της κολάσεως: Είναι ένας πίνακας γαλέρας ΚΑΤΕΡΓΟΥ…

Πλεονάσματα βίας και βαρβαρότητας:

α). Πλεονάσματα κοινοβουλευτικών πραξικοπημάτων: Η ίδια η ύπαρξη αυτής της κυβέρνησης είναι πραξικόπημα…
Το Σύνταγμα, αλλά και η Βουλή έχουν υποστεί απανωτούς πραξικοπηματικούς βιασμούς…
Η Βουλή, απλώς, αποτελεί το ντεκόρ των κοινοβουλευτικών πραξικοπημάτων, νομιμοποιημένο από ΟΛΑ τα κόμματα…

β). Πλεονάσματα τρομοκρατικών σκηνοθεσιών: Εδώ έχουμε χάσει το μπούσουλα και το μέτρημα…

γ). Πλεονάσματα επιστρατεύσεων και στρατιωτικών νόμων (από απεργίες μέχρι ολόκληρες περιοχές-Σκουριές).

δ). Πλεονάσματα ροπάλων, χημικών, αστυνομικής κτηνωδίας, διώξεων και προβοκατόρων…

ε). Πλεονάσματα στραταρχικής αυθάδειας και φίμωσης: Το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ…

στ). Πλεονάσματα σκανδαλολογίας, «διαφθοράς», «κάθαρσης», χρυσαυγιάδας και πολλών άλλων δόλιων πολιτικών παιχνιδιών: Τα πλεονάσματα της σήψης και της πολιτικής ΑΠΑΤΗΣ…

Αυτά είναι τα πλεονάσματα αυτής της κυβέρνησης και μάλιστα σε διογκωμένα υπέρ-μεγέθη: Πλεονάσματα από ΚΑΤΕΡΓΑ…

resaltomag

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άλλα 20 δισ. παρακαλούμε ... Του Γιάννη Βαρουφάκη

 Όπως ήταν δεδομένο ότι θα συμβεί, όσο και να το αρνείτο η νέα τραπεζο-κλεπτοκρατία που οικοδομήθηκε στη χώρα μας με δανεικά από την τρόικα (τα οποία βεβαίως φορτώθηκε το πτωχευμένο δημόσιο), φαίνεται πως ήρθε η ώρα να το φέρουν με το μαλακό στον εξουθενωμένο έλληνα φορολογούμενο:

«Τα χρήματα που δανείστηκες εκ μέρους μας δεν έφτασαν. Χρειαζόμαστε...
άλλα 20 δισ., και βλέπουμε.».

Πάνω από ένα χρόνο τώρα, κυβέρνηση και τραπεζίτες υπόσχονται πως, με το πέρας της ανακεφαλαιοποίησης (το τελευταίο σκέλος της οποίας κόστισε στον φορολογούμενο 41 δισ.), θα άρχιζε να ρέει η ρευστότητα στην αγορά.

Πάνω από έναν χρόνο τώρα γίνομαι δυσάρεστος λέγοντας ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο καθώς οι τράπεζες θα παραμείνουν πτωχευμένες και μετά την ανακεφαλαιοποίηση.

Τώρα, λίγο-λίγο, δειλά-δειλά, έρχεται η επιβεβαίωση. Πρώτα διαρρέουν το «εύρημα» της Blackrock ότι δύο τράπεζες (Εθνική και Eurobank) έχουν ανάγκη 6 δις επί πλέον. Αμέσως μετά πηγές του ΔΝΤ και της ΕΚΤ ανέβασαν το ποσό που θα απαιτηθεί στα 20 δισ. (βλ. εδώ για το ρεπορτάζ των Financial Times). Κάποια στιγμή το πραγματικό ποσό θα ακουστεί και, θα με θυμηθείτε, θα ξεπερνά τα 50 δισ. (Τα 20 δισ. της ΕΚΤ και του ΔΝΤ δεν λαμβάνουν υπ’ όψη τους το πραγματικό μέγεθος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που οι τραπεζίτες κρύβουν συστηματικά, αλλά μόνον τις άστοχες προβλέψεις για το πόσο καιρό θα πάρει για να επιστρέψουν οι τράπεζες στην... κερδοφορία.).

Η ουσία είναι απλή: Το πτωχευμένο δημόσιο δεν είχε το δικαίωμα να δανειστεί τα 41 δις που πρόσφατα έδωσε στους τραπεζίτες για να παραμείνουν ιδιοκτήτες των πτωχευμένων τραπεζών τους. Δεν είχε το δικαίωμα να το κάνει για δύο λόγους: Πρώτον, επειδή αυτά τα χρήματα που έδωσε δεν αρκούσαν για να επανα-λειτουργήσουν ξανά οι τράπεζες ως πιστωτικά ιδρύματα (που δανείζουν και δανείζονται κανονικά). Δεύτερον, επειδή δανειζόμενο εκ μέρους των τραπεζιτών (που είναι οι μόνοι κερδισμένοι), βυθιζόταν το ίδιο το δημόσιο (και μαζί του οι φορολογούμενοι) ακόμα πιο βαθειά στο τέλμα της χρεοκοπίας.

Δυστυχώς, όπως ο Μακμπέθ, έτσι και οι δικοί μας κρατούντες επιλέγουν να συγκαλύψουν το ένα έγκλημα διαπράττοντας νέα εγκλήματα. Νομίζουν ότι προσθέτοντας το ένα έγκλημα στο άλλο, θα επεκτείνουν στο διηνεκές την εξουσία τους. Το νέο τους έγκλημα θα έχει τον ίδιο σκοπό με τα προηγούμενα: το πως να μεταφερθεί το νέο κόστος της εξελισσόμενης πτώχευσης των τραπεζών στους πολίτες χωρίς να αγγιχτεί η εξουσία των τραπεζιτών και χωρίς να ταραχθεί η αγαστή σχέση των πολιτικών μας μαζί τους.

Η μορφή του νέου εγκλήματος θα εξαρτηθεί από τον συνδυασμό που θα επιλέξουν μεταξύ των εξής δύο στρατηγικών: (α) νέο δανεισμό του δημοσίου (από τον ESM ή μέσω του ΟΜΤ της ΕΚΤ) υπέρ των τραπεζιτών, και (β) να πειστεί η ΕΚΤ να κάνει τα στραβά μάτια, προσποιούμενη ότι δεν βλέπει τις μαύρες τρύπες των ελληνικών τραπεζών. Όσο πιο μεγάλη έμφαση δοθεί στην στρατηγική (α), τόσο δυσμενέστερες οι συνέπειες για το χρέος που αναστέλει οποιαδήποτε ανάκαμψη (καθώς κανείς σοβαρός επιχειρηματίας δεν επενδύει σε κράτος που τελεί υπό όλο και βαθύτερη πτώχευση). Από την άλλη, όσο μεγαλύτερη έμφαση δοθεί στην στρατηγική (β), τόσο πιο μακροπρόθεσμη η ανικανότητα των τραπεζών να λειτουργούν ως πιστωτικά ιδρύματα. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, δηλαδή, όσο παραμένουμε στη λογική ότι η λύση στην πτώχευση δημοσίου-τραπεζών είναι ο νέος δανεισμός.

Τι πρέπει να γίνει; Ακριβώς το αντίθετο από αυτό που προσπαθεί η κυβέρνηση! Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση πασχίζει να πείσει τους τροϊκανούς πως οι μαύρες τρύπες των τραπεζών δεν είναι και τόσο μαύρες – ότι διαθέτουν κεφαλαιακή επάρκεια (κάτι που είναι τεραστίων διαστάσεων ψέμμα). Ο διττός λόγος που η κυβέρνηση ακολουθεί αυτή την τακτική είναι πως: (α) δεν θέλει να παραδεχθεί ότι χρειάζεται ένα επίσημο τρίτο Μνημόνιο (κάτι απαραίτητο αν συμφωνηθεί ότι οι τράπεζες χρειάζονται επί πλέον 20 δις), και (β) θα ήθελε να κάνει χρήση των 9 δις που μένουν από τα 50 δις που είχαν αρχικά προβλεφτεί για τις τράπεζες για να καλύψει αποπληρωμές πιστωτών τον Μάιο. Στον βωμό της συγκάλυψης της αποτυχίας του Μνημονίου 2 (που καθιστά, ανεξάρτητα από τις τράπεζες, απαραίτητο ένα Μνημόνιο 3 – βλ.εδώ για τα σχέδια του Βερολίνου επ’ αυτού), του Greek-covery, του Greek Success Story κλπ, η κυβέρνησή μας φαίνεται αποφασισμένη να διαιωνίσει ένα τραπεζικό σύστημα που λειτουργεί ως επιταχυνόμενος, επιθετικός καρκίνος στο σώμα της ελληνικής κοινωνικής οικονομίας.

Τα πράγματα αγαπητέ αναγνώστη είναι απελπηστικά απλά: Το ελληνικό δημόσιο δεν είχε το δικαίωμα να δανείζεται ούτε για τον εαυτό του ούτε, ιδίως, για τους τραπεζίτες όσο παραμένει πτωχευμένο (δηλαδή, όσο το δημόσιο χρέος είναι, όπως όλοι παραδέχονται, μη βιώσιμο). Αν πράγματι υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα, η κυβέρνηση έχει ηθικό καθήκον απέναντι στον εξουθενομένο έλληνα φορολογούμενο και τον κουρασμένο Ευρωπαίο πολίτη να πει κάτι απλό στην τρόικα:

«Δεν θα βουλιάξουμε κι άλλο σε όλο και λιγότερο βιώσιμο χρέος δανειζόμενοι από τον ευρωπαίο φορολογούμενο νέα κονδύλια εκ μέρους τραπεζών που θα παραμείνουν πτωχευμένες ακόμα και να το κάνουμε. Από την άλλη, ζητάμε από την ΕΚΤ να μην κάνει τα στραβά μάτια – να καταδείξει τις μαύρες τρύπες των τραπεζών μας. Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να αναλάβετε τις τράπεζές μας. Να μεταφερθούν οι μετοχές τους στον ESM (από το Ελληνικό Ταμείο Χρητοπιστωτικής Σταθερότητας) την ώρα που η ΕΚΤ θα διορίζει νέα ΔΣ με εντολή την εξυγείανση όσων από τις τράπεζες με έδρα την Ελλάδα μπορούν να εξυγειανθούν και την εκκαθάριση των υπόλοιπων. Κι όλα αυτά χωρίς την συμμετοχή στην διαδικασία αυτή της δικής μας κυβέρνησης – και βεβαίως χωρίς να προστίθενται νέα δάνεια στους ώμους των ελλήνων φορολογούμενων οι οποίοι, πολύ απλά, είναι αδύνατον να τα σηκώσουν.» (Βλ. εδώ για άρθρο που, τον περασμένο Φεβρουάριο, έλεγε ακριβώς αυτό, με τίτλο «Να αφελληνιστούν»).

Δεν λέω ότι θα είναι εύκολο να πειστεί ο κ. Σόιμπλε να δεχθεί μια τέτοια λύση, που θα ισοδυναμούσε με σταδιακή αλλά πραγματική τραπεζική ενοποίηση (την ώρα που η Γερμανία κατάφερε να μετατρέψει την λεγόμενη τραπεζική ενοποίηση σε άδειο πουκάμισο). Λέω ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει υποχρέωση απέναντι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Να το προσπαθήσει. Δεν θα είναι έγκλημα η αποτυχία. Έγκλημα είναι να μην τίθεται αυτός ο στόχος και αντ΄αυτού να διαιωνίζεται, σε βάρος των ελλήνων και ευρωπαίων πολιτών, το καθεστώς της πτωχοτραπεζοκρατίας που ακυρώνει την ελπίδα για το κοινό μας μέλλον.

Τι δεν καταλαβαίνουμε επί τέλους;

Το πιο θλιβερό αυτή τη εποχή είναι οτι υπάρχουν κάποιοι που τελούν, ακόμα, υπό άρνηση μιας πραγματικότητας που δεν σηκώνει παρερμηνείες και αμφισβήτηση. Στο προηγούμενο άρθροπεριέγραφα τα σχέδια του Βερολίνου για την Ελλάδα των επόμενων ετών και έγραφα πως σχεδιάζει την χρηματοδότηση ενός Μνημονίου 3 μέσω των αγορών υπό την εποπτεία της ΕΚΤ και επιτόκια περί το 4% με 5%. Κάποιοι σχολιαστές με εξέπληξαν με το εξής ερώτημα: «Όταν η Ιταλία, η Αυστραλία και άλλες σοβαρότερες της δικής μας χώρες, δανείζονται με επιτόκια μεταξύ 4% με 5%, εσύ Βαρουφάκη με τι επιτόκια θα ήθελες να δανειζόμαστε;»

Νόμιζα ότι η απάντηση είναι σαφέστατη. Φαίνεται όμως ότι δεν είναι και για αυτό θα πρέπει να ξαναπώ κάτι που έπρεπε να είναι αυτονόητο (και κάτι που λέω από τις αρχές του 2010): Με κανένα επιτόκιο! Ούτε καν με αρνητικό επιτόκιο! (*) Ο πτωχευμένος δεν δικαιούται να δανείζεται πριν το χρέος του γίνει βιώσιμο, με οποιονδήποτε τρόπο. Η άποψη πως το πτωχευμένο ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να συνεχίζει να δανείζεται κι έχει ο Θεός (ή η κα Μέρκελ) για το πότε, το έαν, και το πως θα διαγραφεί ένα μεγάλο μέρος του χρέους αποτελεί ασέλγεια επί της λογικής. Ιδίως στο πλαίσιο μιας Ευρώπης που καθημερινά αποδεικνύεται πανέτοιμη να σπρώχνει το πρόβλημα στο μέλλον, μεγεθύνοντάς το.

(*) Ίσως με ένα αρνητικό επιτόκιο γύρω στο... -20% να είχε νόημα ο περαιτέρω δανεισμός μας, υπό τις σημερινές συνθήκες.


protagon

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χαράτσι στις εταιρικές παροχές άνω των 300 ευρώ -Φόρος για ΙΧ, κινητά ακόμα και κουπόνια αγορών Πηγή: Χαράτσι στις εταιρικές παροχές άνω των 300 ευρώ -Φόρος για ΙΧ, κινητά ακόμα και κουπόνια αγορών

«Βόμβα» στις τσέπες των μισθωτών θα πέσει από το υπουργείο Οικονομικών, καθώς όσοι έχουν εταιρικές παροχές από τους εργοδότες τους, θα κληθούν να πληρώσουν έξτρα φόρο. Συγκεκριμένα, εταιρικά κινητά τηλέφωνα που πληρώνονται από την επιχείρηση, εταιρικά αυτοκίνητα, προκαταβολές μισθών, κουπόνια για αγορές ειδών κ.λπ. θα φορολογούνται πλέον ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, με συντελεστές 22%, 32 και 42%.

Οπως αναφέρει και το news247, στον νέο κώδικα φορολογίας εισοδήματος προβλέπεται, συγκεκριμένα, ότι «οποιεσδήποτε παροχές σε είδος που λαμβάνει ένας εργαζόμενος ή συγγενικό πρόσωπο αυτού συνυπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδημά του, εφόσον η συνολική αξία των παροχών σε είδος υπερβαίνει το ποσό των 300 ευρώ ανά φορολογικό έτος». Σύμφωνα με τον κώδικα, οι παροχές σε είδος υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου, όπως ακριβώς και το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες.

Ωστόσο, η φορολόγηση των παροχών στο πλαίσιο της δουλειάς τους που λαμβάνουν οι μισθωτοί από τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται, είναι παράνομη και με τη βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αυτό, ωστόσο, δεν εμποδίζει το υπουργείο Οικονομικών να προχωρά στη φορολόγηση τους, αναζητώντας ουσιαστικά τρόπο για να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επεισόδια και χημικά στην Φιλελλήνων – Μία τραυματίας ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλη ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί στο Σύνταγμα όπου έφτασε πορεία εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων για να συναντηθεί με τις καθαρίστριες που πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι διαδηλωτές οι οποίοι βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο προσπάθησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα με τις δυνάμεις της αστυνομίας να τους απωθούν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.



Αποτέλεσμα της έντασης που ακολούθησε είναι να τραυματιστεί σοβαρά μια γυναίκα.
Στο μεταξύ, εν μέσω αποδοκιμασιών έφθασαν στο υπουργείο Οικονομικών οι ελεγκτές της Τρόικας και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης για το προγραμματισμένο τους ραντεβού.

Στο σημείο βρίσκονται καθαρίστριες που υπάγονται στο ΥΠΟΙΚ και έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!