EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ματαιώσεις δρομολογίων ΟΣΕ, Προαστιακού και Μετρό

Για τρεις ώρες, από τις 12.00 έως τις 15.00 της Παρασκευής, στάση εργασίας έχει εξαγγείλει -μόνο εντός του νομού Αττικής- η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

Αυτό θα έχει ως συνέπεια να υπάρξουν ματαιώσεις δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού, ενώ κατά τη διάρκεια της στάσης δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Σημειώνεται πως στη στάση εργασίας δεν θα συμμετάσχει το προσωπικό που εμπλέκεται στην κυκλοφορία των αρτηριακών τρένων και γραμμών (δρομολόγια Αθήνα– Θεσσαλονίκη- Αθήνα).

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, και συγκεκριμένα στις 13.00, η ΠΟΣ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ στις 12.30 καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του εν λόγω οργανισμού, προκειμένου να δηλώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ.

Ματαιώσεις δρομολογίων

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών που ματαιώνονται είναι τα εξής:

Μεταξύ Αθηνών- Χαλκίδας- Αθηνών:
Ματαιώνονται τα δρομολόγια: 1544, 1546, 1548,1547, 1549, 1551. Επίσης, ματαιώνεται το δρομολόγιο 1542 μεταξύ Οινόης-Χαλκίδας και 1553 μεταξύ Χαλκίδας-Οινόης. Η αμαξοστοιχία 1550 θα κυκλοφορήσει μετά τη λήξη της στάσης. Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί από Πειραιά προς Χαλκίδα:9:30. Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί από Αθήνα προς Χαλκίδα: 9:50. Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί από Πειραιά προς Οινόη: 10:30.

Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί από Αθήνα προς Οινόη: 10:50. Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί από Χαλκίδα προς Αθήνα:10:28.

Μεταξύ Αεροδρομίου- Κιάτου- Αεροδρομίου:
Ματαιώνονται τα δρομολόγια: 4413, 4415, 4417, 4419, 4412, 4414, 4416, 4418. Επίσης, δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων μεταξύ Κιάτου-Πάτρα και αντιστρόφως:Λ 05 (11:30), Λ 06 (13:30), Λ 08 (15:30). Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί από Αεροδρόμιο προς Κιάτο:10:44 και από Κιάτο προς Αεροδρόμιο:10:25.

Μεταξύ Αεροδρομίου- Α. Λιοσίων- Αεροδρομίου:
Ματαιώνονται τα δρομολόγια: 4224, 4226, 4228, 4230, 4232, 4234, 4236, 4223, 4225, 4227, 4229, 4231, 4233, 4235. Τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί από Αεροδρόμιο προς Α. Λιόσια: 11:11 και από Α. Λιόσια προς Αεροδρόμιο: 11:28.

Μεταξύ Αθήνας – Α. Λιοσίων – Αθήνας:
Ματαιώνονται τα δρομολόγια: 4318 (14:59-Αθήνα), 4319 (15:30-Α. Λιόσια).

Στη στάση εργασίας δεν θα συμμετάσχει το προσωπικό που εμπλέκεται στην κυκλοφορία των αρτηριακών τρένων και γραμμών (δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα).

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Ποιον λαό, κύριοι της Κυβέρνησης, επικαλείστε;

Οι της Κυβέρνησης, με προεξάρχοντα τον Πρωθυπουργό, υπουργοί και βουλευτές, για να δικαιολογήσουν αυτήν τους τη βάρβαρη πολιτική, για να δικαιολογήσουν αυτήν την καταστροφική πορεία στην οποία οδηγούν τον ελληνικό λαό, πέραν όλων των άλλων, ανερυθρίαστα, επικαλούνται και τη δική του συναίνεση! Επικαλούνται την ψήφο του. Επικαλούνται τη θέληση της πλειοψηφίας, της οποίας, όπως ισχυρίζονται, εντολές εκτελούν.

Μπορεί φυσικά κανείς να απαριθμήσει δεκάδες τέτοιες αναφορές, με πιο χαρακτηριστική αυτήν του Πρωθυπουργού στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, στις 14/1/14, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε –ψέματα- ότι «εκπροσωπεί την σταθερή θέληση του ελληνικού λαού».

Και επειδή οι κυβερνώντες, από ότι φαίνεται, δείχνουν ότι έχουν… ασθενική μνήμη, ας τους θυμίσουμε τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων, παρακάμπτοντας τις συνθήκες μέσα στις οποίες αυτές διεξήχθησαν. Παρακάμπτοντας προς στιγμήν το κλίμα απειλών, εκβιασμών και τρομοκρατίας ενάντια στον ελληνικό λαό, του οποίου ισχυρίζονται πως… «τη σταθερή θέληση υπηρετούν»!

Ας θυμηθούμε λοιπόν, αρχίζοντας από τον δεύτερο τη τάξει σημερινό κυβερνητικό εταίρο, το ΠΑΣΟΚ. Το 2009, έχοντας ως σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», κέρδισε τις εκλογές. Μέσα σε δύο περίπου χρόνια, 2009 με 2012, το ποσοστό του μειώθηκε κατά 31% και οι ψηφοφόροι του λιγόστεψαν πάνω από 2.200.000! Ποτέ άλλοτε κυβερνητικό κόμμα δεν έπαθε τέτοια εκλογική πανωλεθρία! Οι ψήφοι του στις τελευταίες εκλογές ήταν μόλις 755.000, ενώ το ποσοστό του μόλις ξεπερνούσε το 12%!

Ας επαναφέρουμε στη μνήμη μας στη συνέχεια τα αντίστοιχα αποτελέσματα για το πρώτο τη τάξει κυβερνητικό κόμμα, τη ΝΔ. Το εν λόγω κόμμα το 2009 ηττήθηκε κατά κράτος από το ΠΑΣΟΚ, λόγω της πολιτικής της σκληρής λιτότητα που εφάρμοζε. Τότε υπέστη τη μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία της, παίρνοντας ποσοστό 33,37%. Λόγω του ταπεινωτικού αυτού αποτελέσματος παραιτήθηκε ο πρόεδρός της, Κ. Καραμανλής ο νεότερος. Στις εκλογές του Μάη του ’12, επειδή ανέλαβε μαζί με το ΠΑΣΟΚ να συνεχίσουν την πολιτική εξόντωσης του ελληνικού λαού, με την οποία υποτίθεται ότι διαφωνούσε, έχασε σε σχέση με το 2009 1.100.000 ψηφοφόρους(!) και το ποσοστό της δεν έφτασε ούτε στο 19%! Και ενώ η ΝΔ στις τελευταίες εκλογές πήρε μόλις 1.825.000 ψήφους -470.000 λιγότερες και από αυτές της εκλογικής της συντριβής του 2009- το εξευτελιστικό αυτό εκλογικό αποτέλεσμα παρουσιάστηκε από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ σαν… «μεγάλη νίκη»!



Έτσι, συνολικά τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, στις τελευταίες εκλογές σε σχέση με αυτές του 2009, έχασαν πάνω από 2.700.000 ψηφοφόρους!

Η κατηγορηματική αυτή αποδοκιμασία της πολιτικής τους από το εκλογικό σώμα –η οποία σήμερα είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερη- θεωρήθηκε ως εντολή... διακυβέρνησης! Και μάλιστα συνέχισης της ίδια βάρβαρης πολιτικής!

Από ότι φαίνεται ίσχυσε και στην πολιτική ο γνωστός κανόνας των μαθηματικών, δύο αρνήσεις μια κατάφαση! Ή δύο αποδοκιμασίες μια… κυβέρνηση!

Και βέβαια, δεν είναι μόνο τα ποσοστά που έτσι και αλλιώς δεν τους βγαίνουν. Και όσοι τους ψήφισαν δεν τους έδωσαν εντολές συνέχισης αυτής της πολιτικής. Προεκλογικά οι δυό κυβερνητικοί εταίροι, «πρώην θανάσιμοι εχθροί», άλλα έλεγαν στο εκλογικό σώμα. Και είναι βέβαιο, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία, ότι πολλοί από τους ψηφοφόρους τους, δεδομένων και των συνθηκών που η άρχουσα τάξη τεχνηέντως διαμόρφωσε, τρομοκρατήθηκαν, εκβιάστηκαν, εξαπατήθηκαν.

Και φυσικά και αυτό το γνωρίζουν οι κυβερνητικοί. Δεν είναι αφελείς. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν έχουν κανένα λαϊκό έρεισμα. Γι αυτό και δεν τολμούν να παρουσιαστούν επί της ουσίας μπροστά στο λαό, τον οποίο και σαφώς φοβούνται.

Τα μόνα τους στηρίγματα, τα οποία και τους κρατούν στην εξουσία είναι η ίδια η ΕΕ και οι άλλοι διεθνείς οργανισμοί, είναι όλοι αυτοί που ξεκοκαλίζουν σήμερα τον πλούτο της πατρίδας μας, είναι αυτοί που επιδιώκουν, πάση θυσία, να μας καταστήσουν σύγχρονους είλωτες στη δούλεψή τους.

Συνεπώς, η επίκληση της λαϊκής θέλησης είναι μια ακόμη μεγάλη κυβερνητική λαθροχειρία.

Και τα ερωτήματα που επιτακτικά ζητούν απάντηση.

Μπορεί πλέον αυτή η κυβέρνηση να αποτελεί συνομιλητή εκείνων που πραγματικά αντιτίθενται σ’ αυτή την καταστροφική, χωρίς γυρισμό, πορεία;

Και φυσικά τι κάνουμε, άμεσα, για να ανατρέψουμε όχι μόνο την ίδια αλλά και αυτήν την ακραία ταξική πολιτική της;

ΥΓ. Και βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε τον εγκληματικό ρόλο που έπαιξε και η… «κυβερνώσα αριστερά», η ΔΗΜΑΡ, του κ. Κουβέλη, η οποία την λαϊκή καταδίκη αυτής της πολιτικής την παρουσίασε σαν αποδοχή, παίρνοντας ρόλο σ’ αυτήν την κυβέρνηση που κυριολεκτικά θάβει το παρόν και το μέλλον αυτού του λαού και που του στερεί τη ίδια του την πατρίδα!

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

https://www.facebook.com/alithersis









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Κομματοκηλίδες

Το να διατυμπανίζεις πόσο άχρηστος είσαι είναι σημείο των καιρών και το ασφαλές διαβατήριο για πολιτική καριέρα σωτήρα. Η απόδειξη του ότι ο λαός των ψηφοκουβαλητών έχει κουφαθεί πλήρως είναι οι παράτες του πρωθυπουργεύοντος για τις θάλασσες πετρελαίου στις οποίες θα κολυμπάει το δισέγγονο του ψηφοκουβαλητή. Δεν ντρέπονται να ανοίγουν σαμπάνιες γιατί σε 30 χρόνια η Ελλάδα θα έχει 150 δις έσοδα από τα πετρέλαια της. Τον ανώτερο προγραμματισμό που μπορούν να κάνουν οι πολίτες της χώρας είναι μόνο για την επόμενη ώρα και η κυβέρνηση σου λέει ότι σε 30 χρόνια θα έχει έσοδα το Κράτος.

Και τι έγινε κι αν θα έχει έσοδα το Κράτος; Λες να υπάρχει ελληνικό Κράτος σε 30 χρόνια; Αφού εδώ και 3 χρόνια που υποθήκευσαν οι σωτήρες την χώρα ό,τι βγάζει ως έσοδο στο διαχειρίζεται η Γερμανία και οι εταίροι αποδεικνύοντας ότι ελληνικό Κράτος δεν υφίσταται. Σε 30 χρόνια ποιος θα το διαχειρίζεται; Ο Έλληνας; Ποιος Έλληνας, ο απόγονος του Σαμαρά που θα μετέχει στην ελληνική Γερουσία που σχεδιάζεται για να είναι μέλος μιας Ευρωπαϊκής Ομοσπονδιακής κυβέρνησης; Αν τους κάτσει το σχέδιο, σε 30 χρόνια δεν θα υπάρχει Ελληνικό Κράτος αλλά Ελληνική Πολιτεία με Γερουσιαστή εκπρόσωπο. Ποιανού λοιπόν θα είναι τα 150 δις από το πετρέλαιο;

Από την άλλη πλευρά χωρίς να καταλαβαίνει τι λέει, ο Βαρβιτσιώτης παρακαλάει οικονομικούς δολοφόνους να αγοράσουν όλο τον ΟΛΠ με την δικαιολογία ότι όταν θα πουλήσει η χώρα την περιουσία της θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Στο λέει ξεκάθαρα το δίποδο. Ήταν και είναι ανίκανοι να εκμεταλλευτούν τους πόρους της Ελλάδας και ζητάνε αγοραστεί για να δώσει εργασία. Ο ρόλος τους δεν είναι κυβέρνηση αλλά μεσιτικό γραφείο που περιμένει την μίζα για τις υπηρεσίες του πουλώντας τον θησαυρό των Ελλήνων και από πάνω σε εξουσιάζουν κιόλας. Καραφλιάζει μέχρι και ο Αϊνστάιν από το βαθμό νοημοσύνης (IQ) των εκπροσώπων σου υπαλλήλων της ΕΕ.

Και να ήταν μόνο αυτό; Έρχεται ένας πολιτικός ανήρ τεραστίου ύψους κυριολεκτικά και παρακαλάει τα κινέζικα κοράκια της διεθνούς τοκογλυφίας να αγοράσουν τα κόκκινα δάνεια πολιτών και επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Μόνο ένας πολιτικός ανήρ του ύψους ενός Μηταράκη μπορούσε να σκεφτεί και να υλοποιήσει κάτι τέτοιο. Ο ψηφισμένος μεσίτης Μηταράκης πουλάει μπιρ παρά το σπίτι και την επιχείρησή σου ενώ εσύ κόβεις από παντού για να πληρώνεις το χαράτσι που καλύπτει τα ταξίδια στο Πεκίνο του υπουργού και τις βόλτες του στο Σινικό Τείχος.

Μην ανησυχείς όμως αυτά όλα θα ανατραπούν γιατί στην γωνία παραμονεύει η ευρύτερη αριστερά. Σαν ποτάμι θα παρασύρει τις πολιτικές αυτές και θα σε σώσει από βέβαιο πνιγμό, πνίγοντάς σε με φιλιά στην ακροποταμιά που θα ανάψετε φωτιά και θα παίζετε κιθάρα τραγουδώντας επαναστατικά τραγούδια του Πλιάτσικα (ρε τι κάνει ο άνθρωπος για να ρίξει γκόμενα). Μαδώντας την μαργαρίτα, σκουπίζοντας τον ιδρώτα των αγώνων με την παλαιστινιακή μαντήλα ο Megaδόρος Θεοδωράκης θα σε κάνει Πρωταγωνιστή στην Ε.Ε αλλά “αριστερό” και μάλιστα ευρύτερο.

Του τό 'πανε οι πέρδικες κι όλες οι μαυρομάτες όταν έκανε τουριστικό ρεπορτάζ να κάνει κόμμα. Κι αυτός ως άλλος Μωυσής ακούγοντας την φωνή του θεού Ψυχάρη πήρε την βάρκα κι έκανε το δικό του Ποτάμι. Η μαγκιά του ευρύτερου “αριστερού” είναι να δημιουργεί ποτάμι-φράγμα. Μη και ξεφύγει κανένα οργισμένο ρυάκι και τους πάρει όλους ο διάολος όταν η βάρκα τους θα αρμενίζει πλέοντας σε δισεκατομμύρια που θα μαζέψουν από τα μέλη τα οποία θα συνεισφέρουν από 1 έως 10 ευρώ.

Έλληνα, αν δεν το κατάλαβες δεν είσαι απλά ηλίθιος αλλά πανηλίθιος. Είναι η πολλοστή φορά που σου το τονίζει ο αρχηγός μιας άλλης “αριστεράς”, της ριζοσπαστικής. Μεταφράζοντας τις ναζιστικές δηλώσεις του “αριστερού” οικονομικού εγκεφάλου Σταθάκη, ο Αλεξάκης μάς είπε ότι τον παρερμηνεύσαμε. Δεν καταλαβαίνεις τις εκφράσεις των ριζοσπαστών αριστερών γι' αυτό και παρεξηγούσες τις διαφορετικές δηλώσεις του Αλέξη όταν μίλαγε σε συνέδρια διανοουμενίστικης ελίτ, όπως παρεξήγησες ότι μόνο το 5% του χρέους της χώρας είναι επαχθές. Με λίγα λόγια είσαι απόλυτος βλάκας, σου το λέει ο Αλέξης.

Ο Αλέξης και η ευρωπαϊκή παρέα του θα βρεθεί σε νέο διανοουμενίστικο παρτάκι για την Ενωμένη Αριστερά της Ευρώπης στην Λιουμπλιάνα παλεύοντας για την προεδρία της Κονομισιόν και για το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης. Ούτε ο ίδιος, ούτε οι Ευρωπαϊκή Αριστερά δεν έχουν βγάλει άχνα για την νέα ναζιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας που θα την οδηγήσει στην Ε.Ε. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι αν είσαι “αριστερός” ή ναζιστής αρκεί όλοι οι δρόμοι να οδηγούν στο Βερολίνο. Έτσι έχουμε μια καινούργια κοσμοθεωρία, τον αριστερό ναζιστή. Είναι το πρώτο και τελευταίο επίτευγμα του “ριζοσπάστη” Έλληνα(;) υπαλλήλου της ΕΕ.

Αν όλα αυτά συμβαίνουν εν ονόματι του λαού, τότε γεννάται το ερώτημα ποιο είναι το εναντίον του λαού;
 
Στον τοίχο με τον Γιάννη Λαζάρου

 ΠΗΓΗ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Έρχεται κραχ στην αμερικανική οικονομία στις 4 Μαρτίου 2014; - Πως το δολάριο θα βυθίσει στην άβυσσο την παγκόσμια οικονομία

Τι αναφέρει το "δεξί χέρι" του πρώην αντιπροέδρου της αμερικανικής κυβέρνησης Nelson Rockefeller, σε άρθρο του στους Washington Τimes

Κραχ στην αμερικανική οικονομία στις 4 Μαρτίου 2014 βλέπει ο Grady Means, επιχειρηματίας και "δεξί χέρι" του πρώην αντιπροέδρου της αμερικανικής κυβέρνησης Nelson Rockefeller, σε άρθρο του στους Washington Τimes.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ρολόι Ημέρας της Κρίσεως θα χτυπάει συνέχεια, επειδή η οικονομία των ΗΠΑ μπορεί να καταρρεύσει πλήρως γύρω από την εν λόγω ημερομηνία, η οποία, με τη σειρά της θα επηρεάσει αρνητικά όλες τις οικονομίες του κόσμου και κάθε ελπίδα ανάκτησης για το άμεσο μέλλον.

Τα επιτόκια θα ανέβουν στα ύψη, οι επιχειρήσεις θα χρεοκοπήσουν, η ανεργία θα φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, η έλλειψη τροφίμων θα είναι ανεξέλεγκτη, ενώ όλα αυτά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγάλη κοινωνική αναταραχή.

Κάθε ευσεβής πόθος ότι η Αμερική βρίσκεται σε μια διαδικασία «ανάκαμψης» και ότι «τα πράγματα γίνονται όλο και καλύτερα» είναι μια ψευδαίσθηση.

Το πρόβλημα δεν είναι το σύστημα υγείας, το οποίο δεν θα οριστικοποιηθεί ούτε τα επόμενα έξι ή επτά χρόνια. Ούτε εκείνο της Κοινωνικής Ασφάλισης, η οποία θα οδηγηθεί στην πλήρη πτώχευση τα επόμενα 15 χρόνια.

Η κρίση είναι πολύ πιο άμεση και πολύ πιο σοβαρή.
Το κεντρικό πρόβλημα είναι ότι η Αμερική είναι η τράπεζα του κόσμου.

Αυτό σημαίνει, απλά, ότι το δολάριο είναι το νόμισμα του κόσμου (που συχνά αποκαλείται και «αποθεματικό νόμισμα»).

Σε όλο τον κόσμο σχεδόν όλα τα εμπορεύσιμα αγαθά, πετρέλαιο, εμπορεύματα, ακίνητα, κ.λπ., είναι εκφρασμένα σε δολάρια.

Ο κόσμος χρειάζεται δολάρια, και οι ΗΠΑ τα παρέχει και εξασφαλίζει την εμπιστοσύνη ότι το δολάριο είναι το πιο «ασφαλές» νόμισμα στον κόσμο.

Οι κυβερνήσεις παγκοσμίως υποστηρίζουν αυτό το σύστημα και να καλύπτουν τον κίνδυνο επενδύοντας σε δολάρια μέσω των δημοπρασιών εντόκων γραμματίων και άλλων μηχανισμών, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στις ΗΠΑ να διατηρήσουν τα ελλείμματα του προϋπολογισμού - μέχρι ενός σημείου όμως.

Το κεντρικό θέμα είναι η εμπιστοσύνη στην Αμερική, και ο κόσμος χάνει την εμπιστοσύνη γρήγορα .
Σύντομα, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα φθάσουν σε επίπεδο των δαπανών για το έλλειμμα και το χρέος κατά το οποίο οι χώρες του κόσμου θα χάσουν την πίστη τους και θα αρχίσουν να αποσύρουν τις επενδύσεις τους.

Πολλοί επιφανείς οικονομολόγοι και τραπεζίτες πιστεύουν ότι τα περιθώρια είναι άλλο ένα τρισ. δολάρια.
Από το σημείο εκείνο και μετά ένα bank run θα ξεκινήσει ξαφνικά...

Σε εκείνο το σημείο η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να χρηματοδοτήσει το έλλειμμα της, αλλά δεν θα είναι σε θέση να το πράξει.

Τα επιτόκια θα αυξηθούν με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Έτσι θα ξεκινήσει ένας κύκλος αύξησης επιτοκίων, με τις επιχειρήσεις να προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα δύσκολο περιβάλλον.

Η ανεργία θα ανέβει και πάλι στα ύψη.
Ο υπόλοιπος κόσμος θα σταματήσει. Η Ευρώπη θα συνεχίσει να συρρικνώνεται, κι έτσι το ευρώ δεν θα αντικαταστήσει το δολάριο.

Η Ρωσία θα βιώσει μια κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου, καθώς η ζήτηση στην αγορά μειώνεται, με τη χώρα να καταρρέει.

Η Κίνα δεν θα βρίσκει αγοραστές για τις εξαγωγές της.
Οι ρωσικές και οι κινεζικές κυβερνήσεις, οι οποίες θεωρούν το χρυσό ως αντιστάθμισμα της κατάρρευσης του χρυσού, θα διαπιστώσουν ότι δεν θα μπορούν να "φάνε" χρυσό.

Θα υπάρξουν εξεγέρσεις - σκεφτείτε τους δρόμους στην Ισπανία και την Ελλάδα σήμερα - παντού.
Η τεχνολογική πρόοδος που οδηγεί παραδοσιακά σε αύξηση της παραγωγικότητας και οικονομική ανάπτυξη δεν θα είναι σε θέση να συμβαδίσει με αυτή την κατάρρευση.

Πότε μπορούν να συμβούν αυτό όλα; Ο Paul Volker δείχνει ότι θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε ένα χάος, σε αυτό ή στο επόμενο έτος.

Ο David Walker, πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, προέβλεψε παρόμοια χρονικά πλαίσια για την οικονομική καταστροφή πριν χρόνια.

Πάντως, ο Means θεωρεί ότι ακόμη και αν δεν ζήσουμε τώρα το κραχ, ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα έχει περίπου έξι μήνες για να διορθώσει το πρόβλημα του χρέους και του ελλείμματος, πριν να είναι πολύ αργά.

Όλοι πρέπει να είναι πλήρως προετοιμασμένοι, ικανοί και πρόθυμοι να συνεργαστούν με το Κογκρέσο και να κινηθεί γρήγορα και αποφασιστικά για να αποτρέψουν το κραχ.

bankingnews







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Μιλάμε για μεγάλους απατεώνες ! Φοροπαγίδα τα εταιρικά κινητά -Θα φορολογηθούν με συντελεστή έως και 42%

Το οικονομικό επιτελεία αναζητάει από παντού έσοδα για τα Ταμεία του κράτους και ότι μπορεί να φορολογήσει το φορολογεί κάτι που αναμένεται να κάνει στους εργαζόμενους που έχουν εταιρικό κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με το news.gr στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος προβλέπεται ότι η παροχή κινητού τηλεφώνου ή η κάλυψη μέρους ή του συνόλου του λογαριασμού του κινητού τηλεφώνου, που χρησιμοποιεί ο εργαζόμενος, αποτελεί εισόδημα, οπότε θα φορολογηθεί γι αυτό. Μάλιστα ο συντελεστής αναμένεται να φτάσει το 42%.

iefimerida.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

"Καθαρίζουν" με τροπολογία τους δημάρχους από παλιές αμαρτίες - Ένταση στην Βουλή

Ένταση στην Ολομέλεια με αφορμή την αποδοχή από την Κυβέρνηση, της τροπολογίας του βουλευτή της Ν.Δ. Σάββα Αναστασιάδη, που προβλέπει απαλλαγή από τυχόν ποινικές ευθύνες των δημάρχων που αποδέχονται, στις περιπτώσεις συμβάσεων μίσθωσης έργου, το παραδοτέο έργο είτε να διαφέρει, είτε να είναι παρεμφερές με αυτό που αρχικά προβλεπόταν στη σύμβαση.

Για «ντροπολογία» και «όνειδος» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας υπονοούμενα ότι εξυπηρετούνται δήμαρχοι, εν’ όψει μάλιστα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Πρώτος διαμαρτυρήθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. Είναι «όνειδος» είπε και κατήγγειλε πως παραβιάζεται το Σύνταγμα, ενώ ζήτησε την απόσυρση της.

Έντονη ήταν η αντίδραση της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου της Ν.Δ. Σοφίας Βούλτεψη. «Δεν μπορούμε όλη μέρα να μένουμε εδώ και να κατηγορούμεθα για όνειδος και κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα. Είναι μια απόλυτη δικαιολόγηση της Χρυσής Αυγής εδώ μέσα. Τους δίνετε επιχειρήματα» τόνισε.

Για «ντροπολογία» έκανε λόγο στη συνέχεια η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Πρόκειται για ξεκάθαρη μεθόδευση που και ένα νήπιο καταλαβαίνει. Ποιον κοροϊδεύετε;» αναρωτήθηκε ενώ παραλλήλισε τον τρόπο που επεχείρησε να περάσει την τροπολογία η Κυβέρνηση με τον τρόπο που είχε περάσει πριν από χρόνια από την κυβέρνηση Σημίτη η η τροπολογία «Πάχτα» για το Πόρτο Καρράς.

Ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αντέδρασε για όσα κατήγγειλε η κ. Κωνσταντοπούλου σε υψηλούς τόνους και χαρακτηριστικό του εκνευρισμού του ήταν ότι παρατήρησε το προεδρείο να μην επιτρέπει να λέγονται αυτά από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «Ξεχνάτε ότι είστε υπουργός; Θα κάνω λογοκρισία σε βουλευτή, θα της αλλάξω εγώ τα μυαλά; Τώρα, θυμηθήκαμε τις προσβολές…;» απάντησε σε έντονο ύφος η Προεδρεύουσα Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.

Επί της ουσίας της τροπολογίας, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος σημείωσε πως γίνεται δεκτή λόγω της… καλής πρόθεσης του υπουργείου Εσωτερικών να διευκολύνει όσο το δυνατόν περισσότερο τους δήμους,. «Εμένα δε μου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι κρύβεται κάτι από πίσω, αν μου είχε περάσει θα δεχόμουν την απόσυρσή της» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Ν.Δ. Σάββας Αναστασιάδης υποστήριξε ότι με την τροπολογία που προτείνει, και που τελικά ψηφίστηκε από το Σώμα, «γίνεται πιο ευέλικτη η υπηρεσία» και σημείωσε ότι «η κάθε τροπολογία που καταθέτει ένας βουλευτής δεν είναι να καλύψει παρανομία ή πονηριά, αλίμονο, κανείς βουλευτής δεν θα το ήθελε».

newsit.gr
  







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Σας παίρνει το Ποτάμι..

Ας μην αναρωτιόμαστε γιατί πρέπει να ασχοληθούμε με το νέο πολιτικό ''Ποτάμι'', ενός εντελώς συστημικού, δήθεν λαϊκού, αλλά πλήρως μνημονιακού δημοσιογράφου, ο οποίος ποτέ μέσα από τα τόσα ''ευαίσθητα'' ρεπορτάζ και εκπομπές του δεν έθιξε το αίτιο της κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης στην χώρα μας, που είναι βέβαια τα μνημόνια και η πολιτική της τρόϊκας.

Ασχολούμαστε γιατί αυτή η καινούργια κατευθυνόμενη γελοιότητα αποδεικνύει τον πανικό του συστήματος και όσων με νύχια και με δόντια αγωνίζονται να διατηρήσουν στην εξουσία αυτήν ή παρόμοια κυβέρνηση Εφιαλτών.
Μία και μόνον μέρα μετά την ''αποξήρανση'' της Ελιάς, εμφανίζεται το Ποτάμι!

Μεγκάλα κανάλια, ''μονταζιέρες'' της ΝΔ, καρκινικά υπολείμματα του ΠαΣοΚ, δίνουν των υπέρ πάντων αγώνα τους για την επιβίωση του ίσως πιό διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος παγκοσμίως, τα τελευταία τριάντα χρόνια.
Έχουν (φαντάζονται) ατέλειωτα αποθέματα εφεδρειών για να ξεγελάσουν και να αποπροσανατολίσουν το πόπολο.
Σε λίγο όμως από τον πανικό της πανωλεθρίας τους που πλησιάζει, θα ρίξουν στην μάχη και τίποτα τσιρλήντερς, μοντέλα και ''γλάστρες'' (οι οποίες όλες, είναι καθ' όλα πιό αξιοπρεπείς από τα αποβράσματα που κυβερνούν)!

Τα πολιτικά (αλλά και ανθρώπινα) σκουπίδια που είναι στην εξουσία βλέπουν ξεκάθαρα το πραγματικό ποτάμι της οργής που είναι φουσκωμένο και έτοιμο να τους πάρει μαζί του, και αντιδρούν σπασμωδικά,
..δίνοντας έναν ακόμα μεγαλύτερο τόνο γελοιότητας σε οποιαδήποτε κίνησης σωτηρίας τους κι αν επιχειρούν.

Πριν συντριβούν απ' τους πολίτες, θα έχουν προλάβει να συντριβούν αυτογελοιοποιούμενοι,
..δικαιολογώντας απόλυτα το είδος του θεάτρου που παίζουν:
Ιλαροτραγωδία!.. 

ΠΗΓΗ
 







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ... Έτσι θα βάλουν χέρι οι δανειστές στα ελληνικά κοιτάσματα

Δέσμια των Μνημονίων και του αγγλικού Δικαίου η Ελλάδα -Πώς ο Γ. Παπανδρέου «υποθήκευσε» ακόμα και τον ορυκτό μας πλούτο

Πετρέλαια υπάρχουν, λοιπόν! Αυτό επιβεβαιώθηκε και από πιο επίσημα χείλη. Ανοιχτά της Κρήτης, στο Ιόνιο, το Αιγαίο και την Ήπειρο υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις σχετικά με την ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Η εξέλιξη είναι ασφαλώς θετική. Βέβαια, μαζί με την ικανοποίηση καλλιεργήθηκε και η κριτική για την «αδράνεια» του παρελθόντος, όταν ακόμα και ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου χλεύαζε την ύπαρξη υδρογονανθράκων.

Υδρογονάνθρακες λοιπόν στην Ελλάδα και αυτό είναι αλήθεια. Το θέμα είναι σε ποια ποσότητα υπάρχουν… Γιατί υδρογονάνθρακες σε κάποια μορφή και σε κάποιες ποσότητες υπάρχουν σε πολλές περιοχές της υφηλίου. Αλλά για να μετατραπεί το «πετρέλαιο υπάρχει» σε «χρήματα υπάρχουν», πρέπει να μεσολαβήσουν προϋποθέσεις, ενέργειες, επενδύσεις και χρόνος.



Τα δεδομένα για τους υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο και νότια της Κρήτης που έχει συγκεντρώσει η νορβηγική εταιρία PGS βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για ισχυρές ενδείξεις σχετικά με την ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε Δυτική Ελλάδα, Ήπειρο και Ιόνιο.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε έσοδα ύψους έως και 150 δισ. ευρώ σε βάθος 25-30 ετών από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Οι έρευνες ολοκληρώθηκαν πέρυσι από τη νορβηγική εταιρία PGS και αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η ερμηνεία των δεδομένων που προκύπτουν από αυτές, ωστόσο υπάρχουν εκτιμήσεις για ενθαρρυντικές ενδείξεις αναφορικά με την ύπαρξη υδρογονανθράκων.
Μέσα στο 2014 θα προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός για παραχώρηση 10- 15 περιοχών για έρευνες.

Τα «γεράκια» παραμονεύουν

Η ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε ελληνικό έδαφος θα καταστήσει τη χώρα μας σημαντικό ενεργειακό κόμβο, που θα μπορεί να καλύψει χωρίς εξαρτήσεις από τρίτες χώρες τις αυξανόμενες ανάγκες των χωρών της Ευρώπης σε ενέργεια.

Το θέμα είναι πώς η Ελλάδα θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα αυτά. Στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας είναι δεδομένο πως δεν μπορεί ούτε τα βασικά να κάνει για τις εξορύξεις.
Τα ευρωπαϊκά και τα αμερικάνικα «γεράκια» όμως το γνωρίζουν καλά αυτό και σχεδιάζουν να «αρπάξουν» όσο το δυνατόν περισσότερα από την Ελλάδα.

Ήδη έχει ξεκινήσει ένας υπόγειος πόλεμος μεταξύ ενδιαφερόμενων εταιρειών και κυβερνήσεων χωρών που μάχονται για τα ελληνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Εταιρείες κολοσσοί έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και βλέπουν τεράστιες ευκαιρίες στη χώρα μας.

Ωστόσο, το θέμα δεν είναι καθόλου απλό. Τα κοιτάσματα ναι μεν βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος και αποτελούν ελληνική περιουσία, εντούτοις η Ελλάδα είναι δέσμια των δανειστών.
Τι εννοούμε;

Η Ελλάδα και συγκεκριμένα η κυβέρνηση Παπανδρέου - που τόνιζε πως δεν υπάρχουν υδρογονάνθρακες –έχει υπογράψει τα Μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις σε αγγλικό δίκαιο. Αυτό σημαίνει πως οι δανειστές θα έχουν λόγο σε οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο της χώρας μας. Άρα εκείνοι θα είναι αυτοί που θα αποφασίσουν για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, μιας και η Ελλάδα είναι «δεμένη» με Μνημόνια.

Επομένως, τα όποια έσοδα προσδοκά η ελληνική κυβέρνηση θα κατευθυνθούν προς τους δανειστές για την αποπληρωμή χρεών και αν περισσέψει κανένα «ψυχουλάκι» θα φάει και ο λαός.

newsbomb








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Μακαρία η οδός!!

 
Ηρθε η τρόϊκα !!
Εφοδιαστήκατε με βαζελίνη;;

Μνημονιακώς μειωμένες οι δαπάνες του Υγείας.
Μνημονιακώς ανύπαρκτη η καμπάνια για τη γρίππη.
Μνημονιακώς πορευόμαστε στο μνήμα!
....................................
Αλλα πέντε δις θα χρειαστούν οι τράπεζες.
Ω!! Ναι!! Μην ανησυχείς.
Το τσεκ θάρθει μετά τις εκλογές!!
............................
Και ξάφνου, Δευτεριάτικα, άρχισαν νέες διαρροές.
Η κυβέρνηση, λέει, βάζει θέμα βιωσιμότητας
του "πρωτογενούς πλεονάσματος"! 
Σε σένα το...βάζει !!
Από σένα...τόβγαλε !!
............................

Ντιπ χαζοί, εκτός από ανίκανοι και ξενόδουλοι.
Αν μοιράσουν στις ευρωεκλογές "πλεόνασμα"
τι θα τους μείνει για τις εθνικές;;!!
.................................

Ο Φώτης, αχ αυτός ο Φώτης !!
Δεν χάνει ευκαιρία να αποκαλύψει πόσο
μετάνοιωσε που "έφυγε"...
Δεν χάνει ευκαιρία να αποδείξει πόσο πρόθυμος
είναι να...επανορθώσει...
.............................

Και η Ουκρανία, κύριε;
Να σου πω, παιδί μου...
Η καλύτερη λύση είναι να κοπεί στη μέση.
Το ένα κομμάτι να "σώσουν" οι ρώσσοι
και το άλλο οι αμερικανοευρωπαίοι.
Δίκαιη λύση.
Για τους "προστάτες"!!
.................................... 

Να μηνυθούν όσοι υποστηρίζουν πως νέος
υπουργός δημόσιας τάξης στην Ουκρανία
θα διοριστεί ο κύριος...Ν.Μπίστης !!
................................... 

 Προσοχή στις ταχύτητες !!
 
 








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Τα Ταμεία «κουρεύουν» το πλεόνασμα

Τον... μίτο της Αριάδνης ψάχνουν στο υπουργείο Οικονομικών για να βρουν άκρη στον λαβύρινθο των οικονομικών των ασφαλιστικών ταμείων, και κυρίως αυτών που εντάχθηκαν στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας .










Τον… μίτο της Αριάδνης ψάχνουν στο υπουργείο Οικονομικών για να βρουν άκρη στον λαβύρινθο των οικονομικών των ασφαλιστικών ταμείων, και κυρίως αυτών που εντάχθηκαν στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Η πρεμούρα της κυβέρνησης να ανακοινώσει το ταχύτερο δυνατόν το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, για επικοινωνιακούς και πολιτικούς λόγους, σκοντάφτει στο χάος που επικρατεί στους λογαριασμούς ορισμένους Ταμείων. Σοφά ποιών ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αποφεύγει να αναφερθεί με λεπτομέρειες στο ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, καθώς υπάρχει κίνδυνος να βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος που γίνεται αυτές τις ημέρες στα… τεφτέρια του ΕΟΠΥΥ.

Οπως δείχνουν τα στοιχεία που αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν.», μόνο στο σκέλος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του 2013 μένουν για την ώρα άγραφα χρέη 1.051.491,02 ευρώ. Ουσιαστικά πρόκειται για εκκρεμότητες που «γεννήθηκαν» την περασμένη χρονιά και επηρεάζουν δυσμενώς το πρωτογενές αποτέλεσμα του προϋπολογισμού, εν αντιθέσει με τις υποχρεώσεις προηγούμενων ετών, οι οποίες έχουν ήδη επιμεριστεί στους αντίστοιχους προϋπολογισμούς. Από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και των Ταμείων προκύπτει ότι τα ανεξόφλητα υπόλοιπα στις 31/12/2012 ήταν 3.623.096.683,75 ευρώ και στις 31/12/2013 ήταν 2.571.605.230,73 ευρώ. Μόνο από τέσσερα Ταμεία (Οίκος Ναύτου, ΤΑΥΤΕΚΩ, Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) οι… αδέσποτες οφειλές φτάνουν τα 622,6 εκατ. ευρώ, όπως προκύπτει από την πιο πρόσφατη (22-1-2014) ενημέρωση των υπηρεσιών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Από τα εννέα Ταμεία (ΙΚΑ, ΟΠΑΔ-ΕΟΠΥΥ, ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΤΑΥΤΕΚΩ, Οίκος Ναύτου, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) που βρίσκονται υπό την «ομπρέλα» του ΕΟΠΥΥ, ορισμένα δεν έστειλαν καν στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους στις 31-12-2013.

Η εμμονή των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας και η έντονη αμφισβήτηση των στοιχείων για την κατάσταση του ΕΟΠΥΥ καθόλου τυχαία δεν είναι. Οι δανειστές ζητούν «καθαρά» στοιχεία για τις «μαύρες» και τις «άσπρες τρύπες» των Ταμείων του ΕΟΠΥΥ, πριν οι δύο πλευρές καταλήξουν οριστικά στο ύψος του πλεονάσματος. Καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση του πλεονάσματος διαδραματίζει και το κενό χρηματοδότησης των Ταμείων, η οποία είναι ελλιπής λόγω και της μη εφαρμογής του μέτρου της επιβολής της εισφοράς 2 τοις χιλίοις στον τζίρο των επιχειρήσεων, η οποία θα ενίσχυε τον ΟΑΕΕ [στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα είχαν προϋπολογιστεί έσοδα 600 εκατ. ευρώ (150 εκατ. ευρώ το 2013 και 450 εκατ. ευρώ το 2014)].

Ο στόχος των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων ήταν για την περασμένη χρονιά 7,441 δισ. ευρώ και των εξόδων 7,326 δισ. ευρώ (διαφορά 115 εκατ. ευρώ), συνυπολογιζομένων των ληξιπρόθεσμων χρεών. Τα πραγματικά μεγέθη διαμορφώθηκαν σε 7,022 δισ. ευρώ και 6,790 ευρώ, αντιστοίχως. Χωρίς τα ληξιπρόθεσμα ο στόχος ήταν 5,668 δισ. ευρώ και 5,826 δισ. ευρώ, αντιστοίχως.

Oι παρατηρήσεις που «συνοδεύουν» τους πίνακες

Αποκαλυπτικές για το μπάχαλο που επικρατεί όσον αφορά την καταγραφή των οικονομικών στοιχείων των Ταμείων και την αποτύπωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα… κιτάπια τους είναι οι παρατηρήσεις που «συνοδεύουν» τους πίνακες που καταχωρίζονται στα δελτία παρακολούθησης, τις οποίες παρουσιάζουμε αυτούσιες:

* Η δαπάνη φαρμάκου δεν παρακολουθείται πλήρως στο μητρώο δεσμεύσεων, τα ποσά για τα ιδιωτικά φαρμακεία προστίθενται χειρόγραφα με στοιχεία που μας χορηγεί η Διεύθυνση Φαρμάκου. Επιπλέον, παρακολουθείται ξεχωριστά και η δαπάνη φαρμάκου εξωτερικών ασθενών κρατικών νοσοκομείων.

* Τα στοιχεία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ είναι από τον περιληπτικό πίνακα που απέστειλε για την 31/12/2013. Μας δόθηκε διευκρίνιση ηλεκτρονικά ότι οι πληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών αφαιρούνται από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από τους ίδιους. Ωστόσο, παρατηρείται αύξηση στο σύνολο των εκκρεμών υποχρεώσεων σε φορείς Γενικής Κυβέρνησης διότι το Ταμείο συνεχίζει να παραλαμβάνει τιμολόγια για το 2012.

* SOS – Ο ΟΓΑ επικαιροποίησε τις ληξιπρόθεσμες του (2011) την 13/12/2013/ εδώ παρουσιάζουμε υποχρεώσεις ΟΓΑ την 31/12/2012 / θα ρωτήσουμε το ΓΛΚ εάν πρέπει να επικαιροποιήσουμε και στο portal τις υποχρεώσεις του ΟΓΑ.

* Μετά από σχετική αλληλογραφία με το ΙΚΑ, αναμένεται η διευκρίνιση της φύσης της σχετικής δαπάνης, τι ακριβώς αφορά, ώστε να γίνει σωστή απεικόνισή της στον πίνακα.

* ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα ποσά των εξόδων χρήζουν περαιτέρω διόρθωσης καθότι διαπιστώθηκαν διαφορές με τα στοιχεία που τηρεί ο Οργανισμός σας και αναμένουμε τις σχετικές διορθώσεις.

* Δεν υπάρχουν στοιχεία για πληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών για το ΕΤΑΑ και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

* Τα στοιχεία θα επικαιροποιηθούν αμέσως μόλις τακτοποιηθούν οι ασυμφωνίες με τους φορείς.

Οι προαναφερθείσες παρατηρήσεις είναι οι πιο χαρακτηριστικές ενώ σημαντικές είναι και οι λεπτομέρειες για κάθε Ταμείο ξεχωριστά:

* Το ΙΚΑ απέστειλε στοιχεία για τις οφειλές του 12ου του 2013. Οι οφειλές την 31/12/2011 είναι όπως εστάλησαν από το ΙΚΑ με email στις 23/5/2013 (θεωρήθηκε ληξιπρόθεσμο το σύνολο των ποσών, ήτοι 515.491.044 και 142.148.941,42, συνολικά 657.639.985,42) και αφαιρέθηκε ποσό 328.668.846,88 € που πλήρωσε το ΙΚΑ μέχρι 31/12/2013, σύμφωνα με σχετικό πίνακα που επισυνάπτει στο μηνιαίο δελτίο. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το από 27-11-2013 email τους, υπήρχε διαφορά σε ορισμένους Κωδικούς (ΚΑΕ) στο ποσό πληρωμής δαπανών σύμφωνα με το ισοζύγιο που μας απέστειλαν για το μηνιαίο δελτίο του 10/2013. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι πραγματοποιήθηκαν πληρωμές παρότι υπήρχε ανεπάρκεια πίστωσης σε ορισμένους ΚΑΕ. Στη συνέχεια με το από 27/12/2013 mail τους μάς ενημέρωσαν ότι, παρ’ ότι για κάποιους ΚΑΕ εστάλη σχετικό Ε.Ε. με την πίστωση που υπολειπόταν για να λυθεί το θέμα της υπέρβασης που διαπιστώθηκε, το πρόβλημα επανεμφανίστηκε σε νέους ΚΑΕ και δεν διορθώθηκε. Με το από 24/01/2013 email τους μάς ενημερώνουν ότι συνεχίζει να υφίσταται το ανωτέρω πρόβλημα (πραγματοποίηση πληρωμών χωρίς επάρκεια πίστωσης). Συνεπώς στο Μητρώο Δεσμεύσεων του 12/2013 δεν απεικονίζονται σωστά τα ποσά, δεδομένου ότι δεν έχουν γίνει οι σχετικές ΑΑΥ.

* Ο ΟΓΑ απέστειλε στοιχεία για τον 12/2013. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον φορέα, επιβεβαιώσαμε ότι οι υποχρεώσεις που εμφανίζονται στο Μητρώο Δεσμεύσεων αναλήφθηκαν και εκδόθηκαν σχετικά χρηματικά εντάλματα, εκ των οποίων κάποια ενδέχεται να εκτελεστούν στις αρχές του 2014. Οι υπόλοιπες πιστώσεις ανακλήθηκαν, ως εκ τούτου η εικόνα των υποχρεώσεων στις 31/12/2013 είναι μηδενική την 31/12/2013. Οι οφειλές την 31/12/2012 είναι όπως εστάλησαν από τον ΟΓΑ σύμφωνα με τον περιληπτικό πίνακα που απέστειλε τον Ιανουάριο του 2013. Σημειώνουμε ότι κατά τον μήνα Μάιο ο ΟΓΑ προέβη σε πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών για ιδιωτικές κλινικές ποσού 825.267,11 € («Ερρίκος Ντυνάν»), το οποίο συμπεριλάβαμε στο eportal 10/2013, δεδομένου ότι τον Οκτώβριο του 2013 δόθηκε η έγκριση από το ΓΛΚ. Επίσης, αφαιρέσαμε ποσό 3.346.307,12 € που πληρώθηκε τον Ιούλιο του 2013, 2.851.960,00 € τον Αύγουστο, 108.500,62 € που πληρώθηκε τον Σεπτέμβριο, 6.949.692,36 € που πληρώθηκε τον Νοέμβριο καθώς και ποσό 17.362.239,40 € που πληρώθηκε τον Δεκέμβριο για ληξιπρόθεσμες οφειλές.

* Για το ΤΑΥΤΕΚΩ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα εάν στα στοιχεία συμπεριλαμβάνονται και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές την 31/12/2011. Ο ΕΟΠΥΥ έχει αναλάβει και πραγματοποιεί τις πληρωμές των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΤΑΥΤΕΚΩ.

* Για το ΕΤΑΑ τα στοιχεία είναι από τον περιληπτικό πίνακα που μας απέστειλαν για τον 2ο του 2013. Εκτοτε δεν είχαμε άλλη ενημέρωση. Ωστόσο, από τα ποσά που μας απέστειλαν έχουμε αφαιρέσει συνολικό ποσό 8.058.888,17 €, 3.564.430,56 €, 2.530.384,41 € και 14.759.951,36 € για πληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών που έγιναν μέχρι και 9/2013, τον 10/2013, 11/2013 ΚΑΙ 12/2013 αντίστοιχα, στηριζόμενοι στη μεταβίβαση χρήματος του ΕΟΠΥΥ διότι δεν απέστειλαν στοιχεία για τις πραγματικές πληρωμές. Σημειώνεται ότι αναμένουμε διευκρινίσεις για το ακριβές ποσό που αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές την 31/12/2011 του ΕΤΑΑ.

* Για τον Οίκο Ναύτου τα στοιχεία είναι αυτά που έστειλε στις 31/3/2013. Εκτοτε δεν υπάρχουν επικαιροποιημένα στοιχεία.

Πηγή: efsyn.gr



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Εγώ, ο Έλληνας...


 Εγώ, ο Έλληνας... 


 







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Ελληνική Κρίση: Τραγωδία χωρίς τέλος

Στο μεταξύ ρέουν προς την Ελλάδα ποσά με τα οποία εξυπηρετούνται παλιά χρέη. Τα ποσά όμως αυτά διογκώνουν ακόμα περισσότερο το υπάρχον χρέος.

Ο φαύλος αυτός κύκλος δεν πρόκειται να σπάσει όσο οι Ευρωπαίοι δεν προχωρούν σε νέο κούρεμα. Μόνη εναλλακτική λύση: Η Ελλάδα προχωρά μόνη τις μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε ανάκαμψη της οικονομίας. (…) Ακόμα όμως κι αν η κυβέρνηση στην Αθήνα αποκτήσει περισσότερη ευχέρεια στην λήψη αποφάσεων και μέτρων ο έλεγχος πεπραγμένων θα πρέπει να συνεχιστεί Διαφορετικά χρήματα της ευρωπαϊκής στήριξηςθα μπουν σε τσέπες που δεν χρειάζονται βοήθεια και η χώρα δεν θα παρουσιάσει καμιά οικονομική πρόοδο».

«Πόσα δισ. χρειάζονται οι ελληνικές τράπεζες;»

Διαφωνία για τις ανάγκες των ελληνικών τραπεζών

Διαφωνία επικρατεί μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας γύρω από τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο με τίτλο «Πόσα δισ. χρειάζονται οι ελληνικές τράπεζες;». Η εφημερίδα παρατηρεί: «Την ώρα που η ελληνική πλευρά μιλά για 5 δισ. ευρώ βασιζόμενη σε διαγνωστική μελέτη της Blackrock, η τρόικα υπολογίζει με ένα μεγαλύτερο ποσό χωρίς όμως αναφέρεται σε συγκεκριμένα ποσά. Το Eurogroup πάντως απορρίπτει άρθρο των Financial Times σύμφωνα με το οποίο οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών υπολογίζονται σε 15 δισ. «Αν οι διαφορές ήταν πράγματι τόσο μεγάλες η τρόικα δεν θα επέστεφε στην Αθήνα», δήλωσε στέλεχος της ΕΕ. Την ίδια στιγμή όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Βρυξέλλες θεωρούν την διαγνωστική μελέτη της Blackrock υπερβολικά αισιόδοξη.

Στο μεταξύ με επικριτική διάθεση οι Βρυξέλλες βλέπουν το ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδος. Σύμφωνα με το Eurogroup οι αισιόδοξοι υπολογισμοί της για τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών την φέρνουν σε ευθεία αντιπαράθεση με την ΕΚΤ. Επειδή στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση αποκτά στην ουσία ρόλο στην οικονομική πολιτική και κινδυνεύει να έρθει σε αντίθεση με την αποστολή της που είναι η διασφάλιση της σταθερότητας των τιμών, δηλαδή του πληθωρισμού».

Πηγή: dw.de







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Ανακοινωση Ενωσης Εργαζομενων ΗΛΠΑΠ

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΠΑΠ 

Το Δ.Σ. της Ένωσης ΗΛΠΑΠ αποφάσισε και όρισε Γενική Συνέλευση για της 5/03/2014 ημερα Τετάρτη στη Λέσχη με στάση εργασίας 12:00 με 17:00. 





















 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η γαλάζια ΜΚΟ που πήρε 600.000 σε μία τριετία

Στον ορυμαγδό των εξελίξεων γύρω από το σκάνδαλο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων προστίθενται καθημερινά και νέες ΜΚΟ, οι οποίες έχουν λάβει σημαντικά κονδύλια από το ελληνικό Δημόσιο, με το έργο που ισχυρίζονται ότι έχουν παράξει να παραμένει ασαφές.

Μία από τις οργανώσεις που έλαβαν σημαντικά κονδύλια από το Υπουργείο Εξωτερικών είναι το Ελληνικό Ινστιτούτο Επικοινωνίας Leadership, το οποίο σύμφωνα με τον επίσημο πίνακα της ΥΔΑΣ έλαβε από το 2005 έως το 2008 605.942 ευρώ. Το ινστιτούτο δημιουργήθηκε το 2000 από τον γνωστό «γαλάζιο» επιχειρηματία Αντώνη Λιβάνιο, νυν διευθύνοντα σύμβουλο της Energy Stream CMG GmbH, μιας διεθνούς συμβουλευτικής εταιρείας με έδρα τη Φρανκφούρτη. Στο παρελθόν ο κ. Λιβάνιος είχε διατελέσει στέλεχος της επικοινωνιακής ομάδας της ΝΔ και αναπληρωτής διευθυντής στο «Ίδρυμα Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλή».

Εντύπωση προκαλεί ότι σύμφωνα με τον πίνακα της ΥΔΑΣ τα ποσά που εξασφαλίζει το Ελληνικό Ινστιτούτο Επικοινωνίας Leadership του κ. Λιβάνιου συμπίπτουν χρονικά με τα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ 2004-2009.

Η ΜΚΟ Leadership είχε ως στόχο την προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και της οικονομικής διπλωματίας στις γείτονες χώρες, με έμφαση στην επέκταση της ελληνικής τραπεζική παρουσίας στην Αίγυπτο και την Τουρκία. Ωστόσο μερικές από τις ημερίδες που είχε διοργανώσει την περίοδο που μεσουρανούσε, η οποία συμπίπτει με την περίοδο που η ΝΔ βρισκόταν στο τιμόνι της χώρας, απέχουν από τους ασαφείς στόχους της. Είναι άξιο απορίας πως η ελληνική επιχειρηματικότητα θα άνοιγε τα πανιά της για να κατακτήσει τις αγορές της Αιγύπτου μέσα από το συνέδριο “Δημοσκοπήσεις και ο ρόλος τους στην διαμόρφωση του πολιτικού και επιχειρηματικού προφίλ“ στο οποίο μετείχε ως ομιλητής ο Σάββας Τσιτουρίδης ή “H Μεταναστευτική πολιτική στην Ελλάδα: Προκλήσεις και Ευκαιρίες” στην οποία ήταν ομιλητές όλη η... αφρόκρεμα της πολιτικής και δημοσιογραφικής «ελίτ» της εποχής που προσέδιδε το απαραίτητο... «νομιμοποιητικό» κύρος στην ΜΚΟ (Σταύρος Θεοδωράκης, Γιαννης Πρετεντέρης , Γιάννης Λοβέρδος, Γιώργος Βουλγαράκης, Παναγιώτης Σκανδαλάκης, Θανάσης Νάκος και από το ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης).

Το site της εν λόγω ΜΚΟ, όπως έχει συμβεί και με αρκετές άλλες κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ του koutipandoras.gr δεν βρίσκεται στον αέρα, με αποτέλεσμα να είναι ελάχιστες οι αναφορές στο διαδίκτυο στο Ινστιτούτο Leadership.

Σε επικοινωνία που είχε το koutipandoras.gr με τον Αντώνη Λιβάνιο, ο επιχειρηματίας διευκρίνισε ότι η ΜΚΟ έχει παύσει τις δραστηριότητές της «εδώ και κάποια χρόνια», επιβεβαιώνοντας ωστόσο πως το ποσό που αναγράφεται στις καταστάσεις της ΥΔΑΣ είναι ορθό.

«Εμείς ως ΜΚΟ είχαμε καταθέσει στο ΥΠΕΞ τις οικονομικές καταστάσεις μας. Πρόκειται για μία οργάνωση που τηρούσε βιβλία τρίτης κατηγορίας για να είναι διαφανής στη διεκπεραίωση των έργων που είχε αναλάβει, τα οποία ήταν συνυφασμένα με τους στόχους που είχαν τεθεί τότε από τα Ηνωμένα Έθνη. Στην Ελλάδα επικρατούσε τότε μία εντελώς διαφορετική οικονομική συγκυρία. Έτσι μας είχε ζητηθεί από το ΥΠΕΞ να προωθήσουμε την ανάπτυξη και τις οικονομικές σχέσεις σε χώρες του κυβερνητικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Εμείς εκπονήσαμε πολύ εξειδικευμένα προγράμματα για μεταφορά τεχνογνωσίας προς τις χώρες που στόχευε η Ελλάδα να αναπτύξει ευρύτερη οικονομική συνεργασία» σημείωσε ο κ. Λιβάνιος.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «Δεν πρέπει συλλήβδην όλες οι ΜΚΟ να μπουν στο ίδιο τσουβάλι επειδή μερικές δημιουργήθηκαν για να παίρνουν κονδύλια από το ΥΠΕΞ. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί ότι το ινστιτούτο προϋπήρχε και δραστηριοποιούνταν από το 2000, πέντε χρόνια πριν ξεκινήσουν οι επιδοτήσεις της ΥΔΑΣ και εν τέλει σταμάτησε τη λειτουργία του λόγω της οικονομικής κρίσης που άλλαξε τις προτεραιότητες. Το Leadership τιμήθηκε με δύο διεθνή βραβεία Templeton». Ωστόσο ανατρέχοντας στα αρχεία του ιδρύματος John Templeton Foundation δεν υπάρχει κάποια αναφορά στο ινστιτούτο Leadership και τον κ. Λιβάνιο, εκτός αν πρόκειται για κάποιο άλλο βραβείο Templeton.

Ερωτηθείς για τα αποτελέσματα των δράσεων οι οποίες επιχορηγήθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο ο κ. Λιβάνιος σημείωσε πως «Το έργο της και τα αποτελέσματά του φάνηκαν μέσα από την αύξηση των οικονομικών δραστηριοτήτων στην Αίγυπτο, όπου το ινστιτούτο είχε ισχυρή παρουσία με εκδηλώσεις και ημερίδες παρουσία της τοπικής πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ, την άνοδο της παρουσίας ελληνικών τραπεζών, την αύξηση των ενεργειακών επενδύσεων καθώς και την παρουσία εκπαιδευτικών αποστολών.

Στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών σημειώνουν στο koutipandoras πως το έργο που επιτέλεσε η συγκεκριμένη ΜΚΟ τελεί υπό αίρεση και θα πρέπει να διερευνηθεί ώστε να αποσαφηνιστεί σε ποιες δράσεις και ενέργειες διοχετεύθηκαν τα 600.000 ευρώ που δόθηκαν ως επιχορήγηση μέσα σε μία τριετία.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Και τώρα αγαπητέ Έλληνα τι θα τον κάνεις τόσο θυμό;

Η ερώτηση προκύπτει αβίαστα εάν διαβάσει κανείς τα αποτελέσματα της έρευνας του τελευταίου ευρωβαρομέτρου που καταδεικνύει ότι οι Έλληνες τα έχουν πάρει στο κρανίο! Έρευνα που καταδεικνύει ότι οι Έλληνες είναι οι πιο θυμωμένοι, οι πιο δύσπιστοι και οι πιο απαισιόδοξοι από όλους τους ευρωπαίους. Και όταν λέμε θυμωμένοι και δύσπιστοι εννοούμε καταλυτικά, ολοκληρωτικά. Οι δείκτες είναι εντυπωσιακοί:

-Το 87% των Ελλήνων πολιτών δεν εμπιστεύεται την ελληνική κυβέρνηση. Μόνο 1 στους 10 Έλληνες δηλώνει ότι εμπιστεύεται την εθνική κυβέρνηση (10 %). Ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος διαμορφώνεται στο 23%.

-Το 86% των Ελλήνων πολιτών δεν εμπιστεύεται τη Βουλή και το 75% δεν εμπιστεύεται τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης

-Το 94% δεν εμπιστεύεται τα πολιτικά κόμματα της χώρας του, ποσοστό που είναι το υψηλότερο αρνητικό του συνολικού ευρωπαϊκού δείγματος

-Το 82% είναι δυσαρεστημένο από τον τρόπο που λειτουργεί η δημοκρατία τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

-Το 98% των Ελλήνων πολιτών εκφράζει δυσαρέσκεια για την κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα και το 75% για την κατάσταση της οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

-Το 65% δηλώνει αδυναμία να κάνει οποιοδήποτε σχέδιο για το μέλλον και δηλώνει ότι απλώς ζει μέρα με τη μέρα

-Το 47% δηλώνει ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς στο τέλος του μήνα.

-Το 71% των Ελλήνων πολιτών εκφράζει το φόβο ότι τα χειρότερα δεν έχουν συμβεί ακόμα

-Το 83% πιστεύει ότι τα συμφέροντα της Ελλάδας δεν λαμβάνονται καλά υπόψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση

-Το 58% των Ελλήνων πολιτών, το υψηλότερο της έρευνας, δηλώνει ότι δεν αισθάνεται ως πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

- Το 54% , εκφράζει αρνητική εικόνα για την Ευρωπαϊκή Ένωση

- Το 72% θεωρεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση

-Το 79% θεωρεί την ΕΕ τον κύριο υπεύθυνο για τη λιτότητα που πλήττει την Ευρώπη
Και τέλος, ο μόνος θετικός δείκτης έχει να κάνει με το ευρώ:

-το 62% συνεχίζει να τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ μίας Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης, με ένα νόμισμα το ευρώ

ΥΓ

Την απάντηση στον τίτλο-ερώτηση θα τον δώσει η ζωή. Όπως έλεγε σοφά, όμως, ένας φίλος, καλύτερα να είναι κάποιος οργισμένος παρά φοβισμένος. Γιατί ο φοβισμένος κάνει συνήθως αντικοινωνικές επιλογές.

πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Το δημόσιο ζητά δάνεια από φορείς που το φέσωσαν με 3,29 δις ευρώ.

Πάνω από 4 δις ευρώ, έχει χάσει από το 2010 το ελληνικό δημόσιο, από τις καταπτώσεις των εγγυήσεων, που παρείχε σε φορείς για να δανειστούν με την δική του κάλυψη. Από τη μία το δημόσιο χάνει 4 δις ευρώ συνολικά από τις εγγυήσεις (για δάνεια) που καταπίπτουν και από την άλλη οι ΔΕΚΟ έχουν τόσα χρήματα, που μπορούν να το δανείζουν με ρέπος, όπως προβλέπει η απόφαση της Τρίτης;
 
Τα 3,29 δις ευρώ των καταπτώσεων, αφορούν εγγυήσεις που δόθηκαν σε φορείς εντός γενικής κυβέρνησης, που υποτίθεται ότι έχουν ταμείο, για να δανείζουν αυτές το δημόσιο βραχυχρόνια, με ρέπος, με ποσά 3 δις ευρώ.
 
Μόνο το 2013 οι καταπτώσεις εγγυήσεων, από αυτούς τους φορείς, στοίχησαν στο δημόσιο 512 εκατ. ευρώ. Το δημόσιο, πήρε ωστόσο το 2013, και 580 εκατ. ευρώ κέρδος, από τις τράπεζες πάλι για τις εγγυήσεις (όχι το μέρισμα των προνομιούχων μετοχών), μέσω προμηθειών, που του κατέβαλαν.
 
Οι προμήθειες δόθηκαν, έναντι εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου με τις οποίες οι τράπεζες εξασφάλισαν δάνεια. Τα παραπάνω προέκυψαν από την απάντηση που έδωσε σε επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταικούρας.
 
Ο ίδιος προανήγγειλε με την απάντησή του, νομοσχέδιο, με το οποίο οι εγγυήσεις του δημοσίου θα παρέχονται στο εξής δυσκολότερα και κάτω από περισσότερο αυστηρές προϋποθέσεις, μέσα από ένα σφιχτό πλαίσιο.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, «οι παρασχεθείσες εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου, από 01.01.2012 έως 30.11.2013, ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 1,7 δισ. ευρώ περίπου, τη στιγμή που το ανεξόφλητο εγγυημένο υπόλοιπο δανείων την 31.11.2011 ανήρχετο στο ποσό των 19,9 δισ. ευρώ.
 
Οι περιπτώσεις φορέων που δανειοδοτήθηκαν με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου εμπίπτουν στις εξαιρέσεις που θέτει το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής. Πρόκειται, κυρίως, είτε για δανειοδότησεις από την ΕΤΕπ, είτε για περιπτώσεις για τις οποίες έχει ληφθεί ειδική εξαίρεση, όπως π.χ. η ΔΕΗ και η ΔΕΠΑ, προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην ελληνική αγορά ενέργειας, ή για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις έκτακτων φυσικών καταστροφών».
 
Όσον αφορά στις καταπτώσεις εγγυήσεων, τα δεδομένα έχουν συνοπτικά ως εξής:
 
Για το 2010:
 
* Σε φορείς εντός Γενικής Κυβέρνησης 852 εκατ. ευρώ.
* Σε φορείς εκτός Γενικής Κυβέρνησης 122 εκατ. ευρώ.
 
Για το 2011:
 
* Σε φορείς εντός Γενικής Κυβέρνησης 1,25 δισ. ευρώ.
* Σε φορείς εκτός Γενικής Κυβέρνησης 193 εκατ. ευρώ.
 
Για το 2012:
 
* Σε φορείς εντός Γενικής Κυβέρνησης 678 εκατ. ευρώ.
* Σε φορείς εκτός Γενικής Κυβέρνησης 117 εκατ. ευρώ.
 
Για το 2013:
 
* Σε φορείς εντός Γενικής Κυβέρνησης 512 εκατ. ευρώ.
* Σε φορείς εκτός Γενικής Κυβέρνησης 356 εκατ. ευρώ.
 
Πηγή: enet.gr
 








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου