EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Οταν τηλεσκουπιδια Κυβερνουν, τα ορνεα Δειπνουν

Αυγερινός Κ.Χατζηχρυσός
Τα ψέμματα τελειώνουν για την Κυβέρνηση και τα Μνημόνια, το χρέος κι η Ανεργία καλπάζει, ενώ η Ανάπτυξη δεν ξεκινάει με ευχές, ούτε συνoμιλώντας με το Θεο.

«Όσες δικαστικές αποφάσεις και να βγουν, λεφτά δεν θα γεννήσουμε» είπε πάλι ο αμετροεπής Υπουργός Υγείας Σπυρίδων Αδωνις με την έπαρση που του δίνει, η προσωρινη κι απατηλή εξουσία του. Ενω στην εκπομπή Καρτάσιανς του ΑΝΤ1 παραδέχθηκε ότι είπε ψέμματα ότι θα τα καταφέρουμε, ενώ το γνώριζε ότι το Μνημόνιο είναι Καταστροφή !

Εχουμε ξαναγράψει από αυτό το βήμα που μας δίνει το ΧΩΝΙ, ότι το κράτος δικαίου, το σύνταγμα κι οι Νόμοι δεν είναι διαπραγματευσιμοι, δεν είναι a-la-carte.

Δεν εφαρμόζονται επιλεκτικά κι ανάλογα τις διαθέσεις και τις προθέσεις της εκάστοτε συγκυρίας ή Κυβέρνησης. Αν είναι να καταντήσουμε άνθρωποι των σπηλαίων και κανίβαλλοι, πετώντας στα σκουπίδια ένα πολιτισμό αιώνων, για να διορθώσουμε κάποιοα δημοσιονομικά νούμερα, δεν μας αξίζει να σωθούμε !

Εν προκειμένω, είπε ο Υπουργός ότι «οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων δεν είναι κομμάτι του μνημονίου, διότι χρεωκοπήσαμε». Για να δούμε κατά πόσο αληθεύει αυτό με ένα παράδειγμα.

Από 1/1/2014 κόβεται το ΕΚΑΣ σε όσους είναι κάτω των 65ετων, μάλλων ως προνομιούχων, γιατί μας έλλειπαν 30εκ. Αλλά την ίδια στιγμή το ΥΠΕΚΑ βρήκε 15εκ για να βάλει γλάστρες στις Ταράτσες των σχολείων και άλλα 19εκ για να βάλει γνωστός Εργολάβος Ανεμογεννήτριες για μια θέση Εργασίας, όπως αποκάλυψε η Ραχήλ Μακρη !

Τι αξία έχει η ζωή ενός Ανθρώπου μπροστά στις γλάστρες και τις Ανεμογεννήτριες. Στο νεοφιλελευθερο παράδεισο είσαι ελεύθερος μόνο κατά το μέρος των υλικών αξιών, χωρίς το “κάτι” είσαι τίποτα. Αν είσαι Εργολάβος είσαι κάτι μάλλον για τον Υπουργό Υγείας.

Γιατί πολίτης στην Ελλάδα, της ακροδεξιάς Πολιτικής Άνοιξης, είσαι μόνον για όσο διάστημα μπορείς να αντεπεξέλθεις στο ρόλο της “καταναλωτικής δαπάνης”, μόνον όταν πληρώνεις το χρέος που άφησαν τα Μεγάλα Εργα, μόνον όσο καλύπτεις τη σωτηρία της Τράπεζας Πειραιώς, της Γιούρομπανκ, της Αλφα.

Τώρα μας κάνουν και την χάρη, μετά τους θανάτους, να επανασυνδέουν το ρεύμα σε “ευπαθείς ομάδες” που ο ίδιος ο Παπανδρέου και Σαμαράς δημιούργησαν με τους φόρους τους.  Βαζουν όμως πάλι εμάς να πληρώσουμε, γιατί η “κακια” κρατική ΔΕΗ, δεν έκοβε το ρεύμα, αλλά η “καλή” ιδιωτικη δεν θελει οι μέτοχοι της να στερηθούν ουτε σεντ από τα κερδη τους ! Ενω οι επανασυνδέσεις έχουν πια και υπερβολικό κόστος για την ΔΕΗ, γιατί τις έχουν αναλάβει ημμέτεροι Εργολάβοι με το αζημείωτο.

Ο ορισμός του Πολίτη δεν ορίζεται πλέον από τον Σύνταγμα, ή ό,τι έχει απομείνει από αυτό, αλλά από την Τρόικα. Ακόμη κι ο προσδιορισμός του “φτωχού” δεν είναι πια αντικειμενικός, αλλά κι αυτός ορίζεται από το Καθεστώς ! Σε όλα τα τηλεπαράθυρα εν όψη των πλειστηριασμών, οι Κυβερνητικοί υπηρέτες του Ραιχενμπαχ, στην ερώτηση ποιοι θα εξαιρεθούν ως αδύναμοι, απαντούν “αυτό θα το δούμε”. Είσαι φτωχός, όταν σου πουν ότι είσαι. Είσαι ελεύθερος Πολίτης ανάλογα τα “εισοδηματικά κριτήρια”.

Άρα δεν έχεις και το δικαίωμα να απαιτήσεις την ελευθερία σου, αν δεν υπάρχει νόμος που να σου επιτρέπει να απαιτήσεις και υπάρχουν και τα ΜΑΤ για να σε πείσουν γι αυτό. Το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ απευθύνεται σε αυτούς που έχουν να το πληρώσουν, για το Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης πρέπει να αγοράσεις πρώτα πετρέλαιο, τα Φθηνά Φάρμακα είναι εξίσου ακριβά αν είσαι άνεργος κι άρα ανασφάλιστος.

Η Ευρωπαϊκή Ενοποίηση δεν ήταν ποτέ ούτε Ευρωπαϊκή, γιατί δεν σχεδιάστηκε από τους Ευρωπαίους, αλλά από ιδιωτικές Τράπεζες, ούτε Ενοποίηση, γιατί δεν ένωσε τους ανθρώπους, αλλά τους κατακερμάτισε σε τάξεις. Ο Βορράς κι Νότος, οι Πλούσιοι κι οι χρήσιμοι εξαθλιωμένοι. Παράγωγο αυτής της πολιτικής είναι και οι αόρατοι άνθρωποι, τα βαρίδια, οι άχρηστοι άνεργοι που δεν συνεισφέρουν στην οικονομία.

Η τροφική αλυσίδα της Νεοφιλελεύθερης Ευρώπης, περιλαμβάνει στη κορυφή την πολιτική ελίτ, τους βιομηχάνους, τους εργολάβους και τους τραπεζίτες στους οποίους καταλήγουν οι φόροι, σε αφορολόγητους φυσικά οφσορ παραδείσους, την Φορολογική Βάση που είναι όσοι απασχολούνται με οποιοδήποτε τρόπο με την ψευδεπίγραφη ελευθερία των Πολιτικών δήθεν δικαιωμάτων και τέλος τα εκατομμύρια των ανέργων άνευ λοιπών δικαιωμάτων.

Είναι το Παράδοξο της Νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας. Είναι φίλοι της Ελευθερίας, αλλά το να είσαι “ελεύθερος” έχει προαπαιτούμενο την δουλεία του διπλανού σου.

Η Ελευθερία μπορεί να περιμένει για έναν νεοφιλ-ελεύθερο, όταν αυτό αφορά 5χρονα παιδιά στο Φαρμακονήσι.

Έτσι για να αποκτήσεις το Smart Phone σου, πρέπει να δουλέψουν παιδιά κάπου στην Κίνα με $1,00/μέρα. Έχεις δικαίωμα να αρνηθείς το Smart Phone, αλλά μπορείς να ζήσεις χωρίς Smart Phone ; Υπάρχει ζωή χωρίς αυτό; Το ίδιο με το Ευρώ και τις ιδιωτικές Τράπεζες. Άσχετα αν το ανθρώπινο είδος επιβίωσε χωρίς Ευρώ ή με Κρατικές Τράπεζες ή χωρίς ιδιώτες Εργολάβους ή χωρίς ιδιωτική Υγεία, αλλά αυτό είναι η απόλυτη Ιεροσυλία για τον νεο-ολοκληρωτισμό !
Γι αυτό οι ακροδεξιοί Νεοφιλελεύθεροι ενώ δεν συμπαθούν ούτε τους Δεξιούς, ούτε τους Σοσιαλδημοκράτες Πράσινους και μη, είναι όμως απόλυτα εχθρικοί προς οτιδήποτε Αριστερο !

Έτσι άνθρωπος που από γραφικός αστέρας της Trash TV (μαντέψατε ποιος ; στα σχόλια) , βρέθηκε χάρη στην υπερπροβολή των Εργολαβοκάναλων στον υπουργικό θώκο, μπορεί άνετα να συγκυβερνήσει με τους Συνωστισμούς και τα Υποβρύχια και θεωρεί εαυτόν αυτόκλητο εκπρόσωπο του Κράτους, δεν μπορεί όμως να συγκρατήσει το θυμικό του, ακόμη και στην υπόνοια κοινωνικού κράτους ή κοινωνικής δικαιοσύνης, σκορπίζοντας εμφυλιακά συνθήματα σε όποιον έχει την ατυχία να βρεθεί απέναντι του.

Γιατί τελικά δεν είναι οικονομική η κρίση, αν κι αφορμή και μοχλός πίεσης ήταν το χρέος, αλλά ταξική. Τα πρώτα σημάδια τα είχαμε δει στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου το 2000, ο έλεγχος της αναδιανομής του πλούτου το 2010 πλέον περνάει σε δυο τρεις ανθρώπους στις Βρυξέλλες σε κεντρικό επίπεδο, χωρίς τον ενοχλητικό δημοκρατικό έλεγχο, όχι ότι μέχρι τώρα είχαμε, αλλά θα γλιτώσουν τις βαλίτσες προς τα κόμματα.

Τα μαγκάλια, τα συσσίτια, οι άστεγοι, τα εκατομμύρια ανέργων και ανασφάλιστων, δεν είναι απλά μια παροδική στρέβλωση, είναι η πραγματικότητα που ήρθε για να μείνει. Ο κίνδυνος παραμονής ή όχι στο Ευρώ, θα πάρουμε ή δεν θα πάρουμε την δόση, θα ξεκινήσουν ή όχι τα μεγάλα έργα, είναι απλά ο δράκος του παραμυθιού της ανάπτυξης.

Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να θυσιαστεί, για να βρεθούν 200εκ για να συντηρούμε ένα άχρηστο Μέγαρο Μουσικής, δεν υπάρχουν λεφτά για μερικούς φύλακες, αλλά βρέθηκαν 400εκ για το ΜΕΤΡΟ του Πειραιά κι άλλα 500εκ για το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης.Αλλά και τα 13δις των αποθεματικών από τα Ασφαλιστικά Ταμεία δόθηκαν με το PSI στις Τράπεζες για “σωθούν”, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν λεφτά για φάρμακα.

Μπορείς, να ζήσεις χωρίς το 13χρονο νεκρό κορίτσι από μαγγάλι, χωρίς το 2χρονο που πέθανε από καρδιοπάθεια γιατί έκλεισαν το Νοσοκομείο, χωρίς τον έμπορο που κρεμάστηκε δίπλα σου λόγω χρεών, χωρίς τον παππού που βλέπεις να επαιτεί στο Παγκάκι, χωρίς τα παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία, χωρίς Φάρμακα γιατί οι εισφορές σου κατέληξαν κάπου στην Ελβετία.

Μα.. μπορείς να ζήσεις χωρίς ΜΕΤΡΟ ή ΜΕΓΑΡΟ ή Τράπεζα ;

Ο πόλεμος για την ανάκαμψη άρχισε κι η τροφή για τα κανόνια θα είσαι εσύ.

Αυγερινός Κ.Χατζηχρυσός

πηγη









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Λίστα απολύσεων και διαθεσιμότητας στο Δημόσιο ζήτησε η τρόικα – Απελευθέρωση των απολύσεων και νέες μειώσεις συντάξεων στο τραπέζι

- “Δείγμα” για τις 11.000 απολύσεις στο Δημόσιο ζήτησαν οι τροϊκανοί
- “Ανοίγουν” σήμερα το θέμα των απολύσεων στη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας
- Νέες περικοπές στις συντάξεις βλέπει το ΔΝΤ λόγω μείωσης των εισφορών
- Σε εξέλιξη η συνάντηση Τρόικας - Βρούτση
Δεν είναι μόνο το πλεόνασμα στο οποίο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οι δύο πλευρές θα έρθουν σε συμφωνία και δεν είναι μόνο οι διαφωνίες για γάλα, φάρμακα κλπ

Τα μεγάλα αγκάθια με την τρόικα παραμένουν οι απολύσεις στο δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και τα ελλείμματα των Ταμείων που αναμένεται να φέρουν ακόμη και μειώσεις στις συντάξεις.

Οι τροϊκανοί μετά τις απανωτές στα προγράμματα απολύσεων και διαθεσιμότητας και τις συνεχείς αιτήσεις από την ελληνική πλευρά για παράταση ζητούν πλέον επιτακτικά την παρουσίαση βήμα προς βήμα του προγράμματος τόσο για τις 12.500 διαθεσιμότητες όσο και για τις 11.000 απολύσεις που πρόκειται να γίνουν φέτος.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ζητήθηκε από τον Κ. Μητσοτάκη δείχγμα τον φορέων απ' όπου θα προέλθουν οι απολύσεις οι οποίες θα πρέπει να ξεκινήσουν τον ερχόμενο μήνα και σταδιακά να φτάσουν τις 11.000 ως το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Παράλληλα πέφτει ξανά, σήμερα, στο τραπέζι το θέμα των ομαδικών απολύσεων, ενώ στη συνάντηση στις 10:00 με τον Γ. Βρούτση αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και το ζήτημα της μείωσης κατά 3,9 των εργοδοτικών εισφορών.

Έτσι αυτομάτως μπαίνει και το θέμα των ελλειμμάτων των ταμείων καθώς μόνο η μείωση των εργοδοτικών εισφορών οδηγεί σε μια τρύπα 850 εκατομμυρίων η οποία θα πρέπει να καλυφθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Εδώ έρχεται η πρόταση του “σκληρού” Πολ Τόμσεν να “ρίξει” την πρόταση του ΔΝΤ στο τραπέζι. Η πρόταση δεν είναι άλλη από μια νέα μείωση των συντάξεων των λεγόμενων ευγενών ταμείων.

newsit.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Το όνειρο του Σα(χλα)μαρά που έγινε εφιάλτης

Μετά τη διαφαινόμενη προφυλάκιση και των υπολοίπων βουλευτών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, η ΝΔ θα καταφέρει να πάει στις εκλογές χωρίς το φόβο απωλειών από την υπόλοιπη ακροδεξιά, αφού πλέον θα έχει την αποκλειστική αντιπροσωπεία.
 

Οι δημοσκοπήσεις όμως δεν αφήνουν τον Σα(χλα)μαρά να ησυχάσει. Φαίνεται ότι η μάχη για την πρωτιά με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολύ δύσκολη. Γι” αυτό ο Σα(χλα)μαράς βλέπει κάθε βράδυ το ίδιο όνειρο. Ότι με τη βοήθεια της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης θα προφυλακιστούν και ο Τσίπρας και ο Λαφαζάνης. Ο πρώτος γιατί είναι ο ηγέτης του άλλου άκρου και με τις δηλώσεις του περί δραχμής θα χαρακτηριστεί ως προδότης και υπεύθυνος για τη χρεωκοπία και ο δεύτερος απλώς ως ακροαριστερός. Και αφού το ένα άκρο θα είναι στη φυλακή, τι πιο σωστό και δίκαιο από το να μπει και το άλλο, ονειρεύεται ο Σα(χλα)μαράς.
 

Τις τελευταίες μέρες όμως το όνειρο γίνεται εφιάλτης, γιατί ο Σα(χλα)μαράς βλέπει στο τέλος ότι βρίσκεται στο ίδιο κελί με τον Βενιζέλο. Αυτός τρώει όλο το φαγητό που τους ρίχνουν κάτω από την πόρτα και δεν αφήνει τίποτα για τον Σα(χλα)μαρά που έχει ρέψει. Όταν δε παραπονιέται, ο Βενιζέλος τον δέρνει.


   Αναρτήθηκε από ΤΟ ΓΡΕΚΙ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Σκουριές: Ο «μισθοφορικός ακτιβισμός» που είναι …πρόγραμμα εθελοντισμού της Ε.Ε.

Αντικειμενικά πρόκειται για το μεγαλύτερο φιάσκο μετά τα 11.000 likes που αγόρασε η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ από τη Ρωσία. Το «λαυράκι» που έβγαλαν οι Πωλητές Αριστοτέλη κυκλοφόρησε με χτυπητούς τίτλους όπως: «Eυρωπαϊκή ΜΚΟ στρατολογεί νέους ακτιβιστές επι πληρωμή για τις Σκουριές», «Μισθοφορικός ακτιβισμός στις Σκουριές» κ.λ.π. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για κάποιες ΜΚΟ που καταβρόχθιζαν χρήματα του Δημοσίου ήταν η τέλεια ευκαιρία για μπόλικη λάσπη στον ανεμιστήρα. Το αποτέλεσμα ήταν ότι σήμερα η φοβερή «αποκάλυψη» του οργάνου προπαγάνδας της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ βρήκε θέση μέχρι και σε «σοβαρά» ειδησεογραφικά site, όπως το skai.gr, star.gr, iefimerida.gr και capital.gr.

Μα καλά, κανείς δε διάβασε την «είδηση» πριν τη δημοσιεύσει;

Μια Βελγική εθελοντική οργάνωση, η CATAPΑ, που ενδιαφέρεται για ζητήματα μεταλλείων και παγκοσμιοποίησης έβγαλε μια αγγελία για έναν (1) εθελοντή για πέντε (5) μήνες για να τη βοηθήσει να αναδείξει το πρόβλημα με τα μεταλλεία της ELDORADO GOLD στη Χαλκιδική. Η αγγελία βρίσκεται εδώ. Στην πρώτη κιόλας γραμμή διαβάζουμε ότι «η CATAPA αναζητεί έναν εθελοντή μέσω του προγράμματος EVS» που προφανώς κανείς δεν αναρωτήθηκε τι είναι.

Αντιγράφουμε λοιπόν από το portal europa.eu. Ναι, καλά διαβάσατε, το portal της Ευρωπαϊκής Ένωσης… Το EVS (European Voluntary Service) είναι ένα πρόγραμμα εθελοντισμού της Ε.Ε.!


Το πρόγραμμα EVS είναι μια συνεργασία μεταξύ δύο ή περισσότερων οργανώσεων. Αυτές οι οργανώσεις είναι υπεύθυνες για την εξεύρεση εθελοντών για το έργο τους. Οι εθελοντές συμμετέχουν στο EVS μέσω μιας «Αποστέλλουσας» Οργάνωσης της χώρας όπου ζουν και μιας Οργάνωσης Υποδοχής που υποδέχεται και τους φιλοξενεί κατά την περίοδο της υπηρεσίας τους.
Τα προγράμματα διαρκούν από 2 εβδομάδες μέχρι 12 μήνες και ως εθελοντής μπορείς να εργαστείς σε διάφορους τομείς όπως στον πολιτισμό, τη νεολαία, τον αθλητισμό, τα παιδιά, την πολιτιστική κληρονομιά, την τέχνη, τα ζώα, το περιβάλλον και την αναπτυξιακή συνεργασία. Στο τέλος της υπηρεσίας σου στο EVS, θα λάβεις ένα πιστοποιητικό που θα βεβαιώνει τη συμμετοχή σου και θα περιγράφει το πρόγραμμα σου – το Youthpass.

Θα λάβεις τα έξοδα στέγασης, φαγητού, ασφάλειας και χαρτζηλίκι. Το μόνο πράγμα που πιθανόν να χρειαστεί να πληρώσεις είναι ένα μικρό μέρος των εξόδων του ταξιδιού σου.
Ένα ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, πληρωμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια της ανάπτυξης του εθελοντισμού και της παροχής εμπειριών στους νέους.

Ένα ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που σημαίνει ότι πληρώνονται μόνο τα έξοδα διαβίωσης στην ξένη χώρα, ενώ πιθανόν ο εθελοντής να πρέπει να πληρώσει και τμήμα του εισητηρίου του. Αυτά είναι τα περίφημα 636 ευρώ που θα δίνει η CATAPA για πέντε μήνες στον εθελοντή της για τις Σκουριές. Είναι τόσο πολλά τα λεφτά που από όσο γνωρίζουμε αυτός ο εθελοντής δεν έχει βρεθεί ακόμα.

Το πρόγραμμα αφορά τις Σκουριές γιατί, όσο περίεργο κι αν φαίνεται σε ορισμένους, η «υπόθεση Σκουριές» θέτει μια πλειάδα σοβαρών ζητημάτων – ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, καταστολή, περιβαλλοντική δικαιοσύνη, συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων, ανταγωνισμός δραστηριοτήτων, πρόσβαση στους ορυκτούς πόρους και πολλά άλλα. Οι Σκουριές ΕΙΝΑΙ πρόβλημα της Ε.Ε. γιατί όλα αυτά ΕΙΝΑΙ προβλήματα της Ε.Ε.

Η CATAPA είναι η Οργάνωση Υποδοχής και η ελληνική EUROPEAN VILLAGE είναι η Αποστέλλουσα Οργάνωση. Όπως ο καθένας μπορεί να δει στη Βάση Δεδομένων Οργανώσεων EVS και οι δυο είναι πιστοποιημένες για να «τρέχουν» προγράμματα του EVS.

Όλα αυτά τα απέκρυψε ο Γκαιμπελικός μηχανισμός με το όνομα «Πωλητές Αριστοτέλη» και χρωμάτισε την «είδηση» με υπόνοιες για σκοτεινά συμφέροντα που προσπαθούν να χτυπήσουν την καλή εταιρεία ELDORADO, για ύπουλα κίνητρα και πακτωλό (!) χρημάτων που δίνεται από κάποια σκοτεινά κέντρα που θέλουν να χτυπήσουν την ανάπτυξη της χώρας κ.λ.π. Προσθέστε ότι θέλετε, φαντασία να υπάρχει και όλα μπορούν να χρησιμοποποιηθούν για να πλήξουν τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής.

Tη λέξη «εθελοντισμός» έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να την καταλάβουν. Για την «αλληλεγγύη» χρειάζονται λεξικό. Το «χωρίς χρήματα» είναι έξω από τις δυνατότητες αντίληψής τους. Χαιρόμαστε που δεν είμαστε σαν αυτούς.

Έχουμε την απαίτηση από τα site που δημοσίευσαν την ψευδή είδηση να δημοσιεύσουν και την αλήθεια.

 









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Εξευτελισμός της Ελλάδας στις ΗΠΑ !

Μεγάλη προβολή της Ελλάδας στις ΗΠΑ, με dolma και baklava ''γιαλαντζί'' διπλωματία.
 
Η πρεσβεία-''γιαλαντζί'' (στην Ουάσιγκτον) ''εγκαινιάζει την ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση'', με dolmadakia, xoriatikh salad, orzo me kima, baklava σε... ''Οίκημα
Αστέγων''.

Ενθουσιασμένη η Ομογένεια με την πρεσβεία μας στην Ουάσιγκον και εθνικά υπερήφανη, αναφωνεί:
«Διώχτε το ''ανέκδοτο'' πρέσβη και βάλτε στην θέση του την ''πρέσβειρα gastronomy Ελλάδας'', πριν μας γκαστρώσετε με την ανικανότητα και χαζομάρα που σας δέρνει»

Σημ.: Είναι η 4η φορά μέσα σε ένα χρόνο, που η πρεσβεία μας... ''προβάλει'' την Ελλάδα με ''κρασογνωσία'', με ''μεζεδογνωσία'', με ''μπακλαβογνωσία'' και λοιπά συναφή. Μετά αναρωτιούνται στο υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα, γιατί η Ομογένεια αποκαλεί τους διπλωμάτες μας στις ΗΠΑ ''ανίκανους-τουρίστες'', της ''πλάκας''.


(Πριν 2μιση μήνες)
Η Ελλάδα ''σκίζει'' στις ΗΠΑ με... κρασί, μεζέ, διατροφή και ''ώπα''


Κατάντησε μόδα κάθε λίγο και λιγάκι να γίνονται εκδηλώσεις-τραπεζώματα από τις διπλωματικές αρχές μας στις ΗΠΑ, με στόχο την... ''προώθηση της Ελλάδας στους Αμερικανούς'', μέσω μεζέδων, τηλεμαγείρων, ελληνικής διατροφής και άλλων γραφικών. Πρόσφατα (4 Δεκ.'13) μαζεύτηκαν σε μιά αίθουσα του Κογκρέσσου 5-6 μάγειροι, έφιαξαν μεζέδες, έφαγαν καμιά 50αριά υπάλληλοι του Κογκρέσσου, πήγε ο πρέσβης μας και ο γνωστός $$παπατζής$$ Ελληνοαμερικανός βουλευτής από Φλόριδα (με... κομπολόϊ) που έβγαλαν και... λόγο, μαζί με τα γραφικά ''ώπα'' και η όλη γραφικότητα παρουσιάστηκε ως ''μεγάλη προβολή της Ελλάδας''.

Στις ΗΠΑ γνωρίζουμε ότι η ''ημέτερη σαβούρα'' στέλνεται ως διπλωματικές αποστολές του υπουργείου Εξωτερικών (υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις), αλλά αναρωτιόμαστε: Οι 'Ελληνες διπλωμάτες-τουρίστες, είναι τόσο φτωχοί σε ιδέες γιά να προβάλουν την Ελλάδα και καταλήγουν σε μεζέδες, κρασί και ''ώπα'', με αποτέλεσμα να δείχνουν πόσο άσχετοι-ανίκανοι είναι και να καταντούν γραφικοί, σε βαθμό γελοιότητας;

kalami









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Αφού τα ισοπέδωσαν ΟΛΑ άρχισαν να μοιράζουν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς για να εξαγοράσουν τη ψήφο τους ... Θα τους τη δώσουν ;

«Ρουσφέτια» εν όψει: Επαναφέρουν το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας για όλο το Δημόσιο τρεις μήνες πριν τις εκλογές

Σαν προεκλογικό «δωράκι» μπορεί να ερμηνευθεί η απόφαση της κυβέρνησης να επαναφέρει το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, το οποίο πέρασε κυριολεκικά «στα μουλωχτά».

Με Απόφαση του Χρήστου Σταϊκούρα ενεργοποιείται η διάταξη νόμου, που προβλέπει την επαναφορά του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για σχεδόν. όλο το Δημόσιο, λίγο πριν μπούμε στη τελική ευθεία για τις δίδυμες κάλπες.

Σχεδόν όλο το δημόσιο δικαιούται το επίδομα

Η διάταξη που είχε συμπεριληφθεί σε νόμο που πήρε ΦΕΚ στις 11 του μήνα και δίνει ανάσα έως 150 ευρώ τον μήνα, αφορά στους μόνιμους και δόκιμους πολιτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ):

του Δημοσίου,των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου και δεύτερου βαθμού,
των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), συμπεριλαμβανομένου το Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α)


Επίσης υπάγονται:

οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,οι υπάλληλοι της Γραμματείας των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών, των Εμμισθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων της χώρας,

οι ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου και οι μόνιμοι αγροτικοί ιατροί,

οι υπάλληλοι της Βουλής, όσον αφορά τα μισθολογικά θέματά τους τροποποιουμένου αναλόγως του Κανονισμού της Βουλής, και το προσωπικό της Προεδρίας της Δημοκρατίας,

οι διοικητικοί υπάλληλοι των Ανεξάρτητων Αρχών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων,

οι υπάλληλοι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (Π.Ε.Δ.), της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) και της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.),

οι υπάλληλοι και, με την επιφύλαξη της επόμενης παραγράφου, οι θρησκευτικοί λειτουργοί των νομικών προσώπων της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού, των εξομοιούμενων προς αυτά κατά την παράγραφο 3, του άρθρου 63, του ν.3801/2009 (Α' 163) των λοιπών εκκλησιών, δογμάτων και κατά το άρθρο 13 του Συντάγματος γνωστών θρησκειών, που επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό.


Σύμφωνα με την Απόφαση του Χ. Σταϊκούρα, οι ενδιαφερόμενοι φορείς θα πρέπει να υποβάλλουν στο εποπτεύον Υπουργείο τα αιτήματά τους. Στην συνέχεια, το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να καταρτίσει σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης, για το σύνολο των φορέων που εποπτεύει, και να το υποβάλλει στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για συνυπογραφή, εκτιμώντας και την απαιτούμενη δαπάνη.

iefimerida.gr










Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

«Μειώνεται η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας»

Ενδείξεις μείωσης της πιστοληπτικής τους ικανότητας παρουσιάζουν η Φινλανδία και το Βέλγιο, σύμφωνα με την μελέτη του CEP, τμήμα της οποία δημοσιεύει η σημερινή Die Welt. «Τώρα έχουν μολυνθεί και οι βορειοευρωπαϊκές χώρες», διαπιστώνει ο πρόεδρος του Κέντρου Λούντερ Γκέρκεν, προσθέτοντας ότι «μολονότι η Φινλανδία και το Βέλγιο δεν ανήκουν στις μεγάλες χώρες, είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι και χώρες της βόρειας Ευρώπης καθίστανται προβληματικές».

Ενδιαφέρουσες είναι ωστόσο οι διαπιστώσεις του CEP για την πιστοληπτική ικανότητα των χωρών της ευρωζώνης. Με βάση τον σχετικό δείκτη του κέντρου «Deufault-Index 2014», η κατάσταση της Ιταλίας και της Ελλάδας επιδεινώνεται. Οι οικονομολόγοι δεν διακρίνουν σχεδόν καμία δυνατότητα να αποπληρώσει η Ελλάδα ποτέ τα δάνεια που έχει λάβει από το εξωτερικό, ενώ εκφράζονται και ανησυχίες για τη Γαλλία. Αντίθετα, θετικές είναι οι εκτιμήσεις για την Ιρλανδία και την Ισπανία. Στον δείκτη του, το γερμανικό think tank με έδρα το Φράιμπουργκ, δεν λαμβάνει υπόψη του μόνο το χρέος των χωρών αλλά και την επενδυτική δραστηριότητα σε αυτές, καθώς όπως υπογραμμίζεται, η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων επηρεάζει την πιστοληπτική ικανότητα μιας χώρας.
 
Υποχώρησαν οι επενδύσεις στην Ελλάδα

 
 «Τώρα έχουν μολυνθεί και οι βορειοευρωπαϊκές χώρες», διαπιστώνει ο πρόεδρος του Κέντρου Λούντερ Γκέρκεν«Τώρα έχουν μολυνθεί και οι βορειοευρωπαϊκές χώρες», διαπιστώνει ο πρόεδρος του Κέντρου Λούντερ Γκέρκεν
Αναφορικά με την Ελλάδα το CEP δεν διαπιστώνει τάσεις βελτίωσης. «Η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας συνεχίζει να μειώνεται και μάλιστα σαφώς ταχύτερα σε σχέση με άλλες χώρες της ευρωζώνης», αναφέρεται στη μελέτη. Σε σύγκριση με το 2012, οπότε κατεγράφησαν επιτυχίες στο πεδίο της σταθεροποίησης, το 2013 σημειώθηκε επιδείνωση, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Κέντρου. Οι καθαρές εισροές κεφαλαίων υποχώρησαν εκ νέου την χρονιά που πέρασε, ωστόσο, αντί να γίνουν περικοπές στην κατανάλωση, υποχώρησαν οι επενδύσεις, κάτι το οποίο οδήγησε στη μείωση της ανταγωνιστικότητας και κατ` επέκταση των δυνατοτήτων για ανάπτυξη, αναφέρεται στη μελέτη.

Σχολιάζοντας τα πορίσματα της μελέτης η Die Welt εκτιμά ότι «οι Έλληνες εξακολουθούν να ζουν πάνω από τις δυνατότητες τους» και επικαλείται σχετικά σημεία της μελέτης που στηρίζουν αυτή τη θέση: «Το ποσοστό της κατανάλωσης επί του διαθέσιμου εισοδήματος στην Ελλάδα δεν είναι μόνο το υψηλότερο στην ευρωζώνη, αλλά σε ολόκληρη την ΕΕ» αναφέρουν οι συντελεστές της μελέτης, προσθέτοντας ότι από το 2002 το ποσοστό αυτό υπερβαίνει το 100%, ενώ πέρυσι σημείωσε και νέα αύξηση. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα υπερχρεώνεται στο εξωτερικό προκειμένου να χρηματοδοτήσει καταναλωτικές δαπάνες, κάτι το οποίο οξύνει την κρίση. Χωρίς μια δραστική μείωση του ποσοστού κατανάλωσης δεν είναι δυνατόν να ανακτήσει η χώρα την πιστοληπτική της ικανότητα, αναφέρει το ερευνητικό επιτελείο του CEP και συμπεραίνει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για μια τέτοια πολιτική περικοπών, με συνέπεια η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας να μειώνεται ταχύτερα στη φάση αυτή, σε σχέση με άλλες χώρες. Και για τον λόγο αυτόν η Ελλάδα θα παραμείνει για το εγγύς μέλλον εξαρτημένη από τη βοήθεια άλλων χωρών.
 
Επιμέλεια: Σταμάτης Ασημένιος
Υπεύθ. Σύνταξης: Δήμητρα Κυρανούδη

πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Τέλος εποχής για την παντοδυναμία του ICE;

Το μοντέλο ICE 3 τέθηκε σε λειτουργία με καθυστέρηση προκαλώντας πονοκέφαλο στην κατασκευάστρια Siemens. Το επόμενο μοντέλο ICx που θα το διαδεχτεί θα παρουσιαστεί επίσης καθυστερημένα, κάτι που προκαλεί προβληματισμό. 

Θαυμάσια τεχνολογικά επιτεύγματα, σιδηροδρομικό πρότυπο παγκοσμίου φήμης, βραβευμένο εξαγωγικό προϊόν: Από το ξεκίνημα λειτουργίας της πρώτης αμαξοστοιχίας ICE πριν από περίπου 25 χρόνια, τα τρένα ταχείας κυκλοφορίας αποτελούν ένα γερμανικό «success story». Δυστυχώς όμως στην ιστορία αυτή προστίθενται οικονομικά προβλήματα, ατυχίες αλλά και βλάβες.

Το νέο μοντέλο ICE3 αντί για «καμάρι» των γερμανικών σιδηροδρόμων εδώ και δύο χρόνια αποτελεί αντικείμενο εμπαιγμού. Κανονικά αναμενόταν ήδη το 2011 να παραδοθούν στην κυκλοφορία 16 νέου τύπου τρένα. Έκτοτε προκύπτουν ολοένα νέα προβλήματα μεταξύ της Deutsche Bahn (DB), της κατασκευάστριας Siemens και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Σιδηροδρόμων, η οποία ενέκρινε το ICE3 μόλις το Δεκέμβριο του 2013. Ο διευθυντής της Siemens Τζο Κέσερ χαρακτήρισε το γεγονός μια «μεγάλη ατυχία».

Νέες προκλήσεις για τη Siemens Νέες προκλήσεις για τη Siemens

Στο μεταξύ η DB έχει ήδη στα σκαριά το σχεδιασμό του διάδοχου μοντέλου ΙCx. H Siemens θα πρέπει να παραδώσει μέχρι το 2030 περίπου 300 νέα τρένα. Το έργο αυτό αποτελεί το πιο εκτεταμένο που έχει αναθέσει ποτέ η DB αλλά και το μεγαλύτερο που έχει αναλάβει η Siemens στα 160 χρόνια λειτουργίας της. Το στοίχημα και για τις δύο είναι μεγάλο.Το σίγουρο σε κάθε περίπτωση είναι ότι η Siemens δεν θα μπορούσε να σηκώσει το φορτίο μιας ακόμης καθυστέρησης στην παράδοση. Η DB όμως επιθυμεί μεγαλύτερα βαγόνια και διαφορετικό ντιζάιν για το ICx, κι έτσι οι καθυστερήσεις και η μετάθεση του πρότζεκτ μετατίθεται για το μέλλον.
 
Οι καθυστερήσεις είναι ο κανόνας 

Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, 24 Ιουλίου 2013 Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, 24 Ιουλίου 2013

Οι καθυστερήσεις αυτού του τύπου δεν είναι μόνο γερμανικό «ίδιον», όπως επισημαίνει η Μαρία Λέενεν από την συμβουλευτική εταιρία SCI Verkehr. Οι καθυστερήσεις στην παράδοση των τρένων αποτελούν περισσότερο τον κανόνα παρά την εξαίρεση στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την SCI Verkehr υπολογίζεται ότι κατά μέσον όρο η παράδοση ενός τρένου υπεραστικών διαδρομών καθυστερεί κατά περίπου ένα έτος. Η Γερμανία με καθυστερήσεις στην παράδοση που αγγίζουν τους 11 μήνες βρίσκεται ελαφρώς κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Καθυστερήσεις παρόμοιες με αυτές της ΙCE3 δεν είνα τόσο σπάνιες και σε άλλες χώρες. Σε συνολικά 9 περιπτώσεις των περασμένων 15 χρόνων, η παράδοση άργησε πάνω από 2 χρόνια. Στην κορυφή του αρνητικού ρεκόρ βρίσκεται η ιταλική κατασκευάστρια Ansaldo Breda, η οποία παρέδωσε 120 τρένα με καθυστέρηση άνω των τριών χρόνων.

Πάντως, κατά την άποψη της Λέενεν δεν ευθύνεται πάντα μόνο ο κατασκευαστής, αλλά και άλλοι παράγοντες, όπως οι εταιρίες μεταφορών ή άλλοι μεσάζοντες. Συν τοις άλλοις όταν ένα τρένο κριθεί παραδοτέο από την κατασκευάστρια δεν σημαίνει πως θα τεθεί αμέσως σε κυκλοφορία. Στη Γερμανία η Ομοσπονδιακή Αρχή Σιδηροδρόμων είναι αυτή που πρέπει να δώσει την τελική έγκριση, ενώ είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει και ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Στόχος της Siemens στην περίπτωση του ICx είναι να αποφύγει λάθη του παρελθόντος.
 
Αλλαγές στα τρένα υψηλών ταχυτήτων

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη Siemens είναι ότι δυσκολεύεται να διαφημίσει τα νέα μοντέλα της ως την «τελευταία λέξη της τεχνολογίας». Το πρώτο μοντέλο ICE έφερε πράγματι στην εποχή του την επαντάσταση. Τα μοντέλα όμως που ακολούθησαν δεν είχαν μεγάλες αλλαγές. Οι βελτιώσεις στην ενεργειακή απόδοση, λόγου χάρη, δεν είναι προφανείς για το επιβατικό κοινό. Αντίστοιχα και στον τομέα των υψηλών ταχυτήτων δεν σημειώνεται βελτίωση, αντίθετα οπισθοδρόμηση. Ενώ το ΙCE3 φτάνει τα 300χλμ. την ώρα, το ICEx αναμένεται να έχει μέγιστη ταχύτητα τα 250 χλμ. την ώρα, κάτι που οφείλεται στην αλλαγή της κατασκευαστικής νοοτροπίας. «Οι επιβάτες δεν αισθάνονται απαραίτητη την ανάγκη το τρένο να τρέχει με 300 ή 350 χλμ. αλλά περισσότερο να έχουν ένα ασφαλές και άνετο ταξίδι», αναφέρει η Μαρία Λέενεν. Σε αυτήν την αλλαγή, έχουν συμβάλει και τα σοβαρά σιδηροδρομικά ατυχήματα σε γραμμές υψηλής ταχύτητας, όπως το αιματηρό δυστύχημα έξω το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα στην Ισπανία. Το ερώτημα, όμως που τίθεται, είναι αν τα μοντέλα όχι και τόσο υψηλής ταχύτητας, όπως το ICE, θα συνεχίσουν στο μέλλον να ενδιαφέρουν χώρες με όχι και τόσο πυκνοκατοικημέτημένο πληθυσμό, οπως η Κίνα, η Ρωσία ή η Γαλλία.
 
Jeannette Seiffert / Δήμητρα Κυρανούδη
Υπεύθ. Σύνταξης: Ειρήνη Αναστασοπούλου

πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Νέες αποκαλύψεις για τα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα

Εκείνη την περίοδο ο Γκρίλο ήταν οικονομικός διευθυντής του τμήματος εξοπλισμών της RHEINMETALL και παράλληλα διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής εταιρείας STN ATLAS. Τα νέα στοιχεία που επικαλείται το Σπίγκελ βασίζονται σε τριμηνιαίες εκθέσεις του τότε εκπροσώπου της εταιρείας στην Αθήνα, Πάνου Ευσταθίου, με αναλυτική καταγραφή των δραστηριοτήτων της ATLAS στην Ελλάδα. Όπως υποστηρίζει ο κ. Ευσταθίου, μόνον από το ύψος της προμήθειάς του η ηγεσία της STN ATLAS θα έπρεπε να είχε γνώση για τη δωροδοκία. Αυτό ακριβώς διαψεύδει ο κ. Γκρίλο.

Οι επαφές στην Ελλάδα

Τί δεν θυμάται ο Ούλριχ Γκρίλο;

Συγκεκριμένα, τα νέα στοιχεία που δίνουν την αφορμή για να επανέλθει το SPIEGEL στην υπόθεση της δωροδοκίας στην Ελλάδα αφορούν τριμηνιαίες εκθέσεις της περιόδου Ιανουαρίου 2000 με καλοκαίρι 2001, με αναλυτική ενημέρωση για τις δραστηριότητες της STN ATLAS στην Ελλάδα. Συντάκτης των εκθέσεων είναι ο εκπρόσωπος της STN ATLAS στην Ελλάδα Παναγιώτη Ευσταθίου και αποδέκτης ο τότε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ούλριχ Γκρίλο. Σε μια από αυτές τις εκθέσεις, και συγκεκριμένα σε αυτή που φέρει την ημερομηνία 30 Ιουνίου 2000, γίνεται αναφορά σε συνάντηση του κ. Γκρίλο και δύο μάνατζερ της STN ATLAS κατά την επίσκεψη τους στην Αθήνα με τον τότε γενικό διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Κάντα, δηλαδή το άτομο που όπως πιθανολογείται δωροδοκήθηκε από τον Πάνου Ευσταθίου.

Ως αντικείμενο της συνομιλίας Γκρίλο - Kάντα η έκθεση αναφέρει την “πορεία και τις προτεραιότητες (Status und Prioritäten) τρεχόντων προγραμμάτων της STN ATLAS στην Ελλάδα”.

"Δεν θυμάμαι"

Το όνομα του Γκρίλο δεν είναι ανάμεσα σε εκείνα σε βάρος των οποίων γίνεται η έρευνα

Σε επικοινωνία που είχε το SPIEGEL με τον κ. Γκρίλο, ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών δηλώνει ότι μετά από σχεδόν 14 χρόνια δεν είναι σε θέση να θυμάται, εάν διάβαζε αυτές τις εκθέσεις και ποιοι ήταν οι συνομιλητές του, όταν επισκέφτηκε την Αθήνα. Αλλά, όπως υποστηρίζει ο Ούλριχ Γκρίλο, “μια τυπική επίσκεψη στον ανώτατο προμηθευτή”, δηλαδή στον κ. Κάντα, δεν θα ήταν καθόλου ασυνήθιστη. Ο Γκρίλο επιμένει όμως ότι “για υποτιθέμενες δωροδοκίες δεν είχα καμία γνώση.” Ας σημειωθεί ότι τόσο στην έδρα της STN ATLAS στη Βρέμη, όσο και στην Αθήνα οι εισαγγελίες ερευνούν κατά πόσο πρώην στελέχη της εταιρείας εμπλέκονται σε δωροδοκία, φοροδιαφυγή και απάτη. Ο Ούλριχ Γκρίλο δεν βρίσκεται ανάμεσά τους.

Πηγή: dw.de




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Βάζουν χέρι στα δημοτικά τέλη για να μην καταρρεύσουν οι ΣΔΙΤ απορριμμάτων (Μπόμπολας και ΣΙΑ).

Της Μαριάννας Τζάννε

Με κίνδυνο οι ΣΔΙΤ των σκουπιδιών να τιναχθούν στον αέρα εξαιτίας των ταμειακών δυσκολιών των ΟΤΑ να πληρώσουν τις εταιρείες που θα λειτουργήσουν τα εργοστάσια, οι υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών κύριοι Στουρνάρας και Μιχελάκης προχωρούν σε δύο ρυθμίσεις που προβλέπεται να ανάψουν το πράσινο φως της τραπεζικής χρηματοδότησης που αντιστοιχεί περίπου στο 30%-40% της δαπάνης των εργοστασίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανάδοχοι των νέων μονάδων θα υπογράψουν δύο συμβάσεις για την ανάληψη του κάθε έργου. Η μία θα είναι με τον εκάστοτε Φορέα Διαχείρισης Αποβλήτων για κάθε γεωγραφική περιφέρεια που θα εξυπηρετούν και η άλλη με το υπουργείο Οικονομικών. Η σύμβαση αυτή θα προβλέπει ότιεφόσον ένας ΟΤΑ δεν μπορεί να διασφαλίσει στους παραχωρησιούχους τις πληρωμές που αναλογούν στο κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων, τότε το υπουργείο Οικονομικών εγγυάται ότι τα ποσά που του αναλογούν θα καταβάλλονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Κομβικό σημείο στην πρόβλεψη που αποτελεί και την μεγάλη παραχώρηση για να κινητοποιηθεί το τραπεζικό χρήμα είναι ότι τα ποσά θα εξοφλούνται ακόμη και αν αμφισβητούνται και εν συνεχεία το δημόσιο (αφού τα πληρώσει) θα μπορεί να προσφύγει δικαστικά για να τα ακυρώσει.

Η δεύτερη ρύθμιση, την οποία επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών αποτελεί μία πρόσθετη διασφάλιση και προβλέπει ότι σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής των ΟΤΑ, τότε η είσπραξη των οφειλών από τους δήμους θα μπορεί να γίνεται μέσω της ΔΕΗ. Όπως είναι γνωστό μέσω της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας εισπράττονται τα δημοτικά τέλη. Η ΔΕΗ παρακρατεί τα ποσά που τις αναλογούν για τις δαπάνες ηλεκτροφωτισμού και τα υπόλοιπα ποσά τα αποδίδει στους δήμους για να καλυφθούν οι ανάγκες καθαριότητας.

Με την νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζεται οι τράπεζες θα μπορούν να κατάσχουν τα χρήματα αυτά και να εισπράττουν απευθείας τα ποσά από την ΔΕΗ, εφόσον οι δήμοι δηλώνουν αδυναμία πληρωμής.Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ρύθμιση αυτή είναι αποτέλεσμα των πιέσεων των τραπεζών να διασφαλιστούν οι πόροι που θα χρηματοδοτήσουν τα έργα ωστόσο αποτελεί μία μεγάλη ανακούφιση και για τους εργολάβους, μέσω των οποίων θα γίνονται οι πληρωμές από τους ΟΤΑ από το λεγόμενο gate fee.

Πρόκειται για το τέλος εισόδου στις μονάδες απορριμμάτων που θα πληρώσουν οι δήμοι στους ιδιώτες που θα λειτουργούν και θα συντηρούν τις εγκαταστάσεις, το οποίο ανά μονάδα διαφέρει. Για παράδειγμα στην Ηλεία θα διαμορφωθεί στα 64 ευρώ ανά τόνο αποβλήτων, στην Δυτική Μακεδονία στα 110 ευρώ, στις Σέρρες στα 58 ευρώ και στην Πελοπόννησο στα 60 ευρώ.

Το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για τις 8 από τις 12 μονάδες ΣΔΙΤ (τέσσερις έχουν ήδη προσωρινό ανάδοχο) που είναι στον αέρα αναμένεται να επηρεαστεί από τις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Για παράδειγμα στην Αττική προβλέπεται να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για τα εργοστάσια σε Κερατέα και Γραμματικό καθώς για τις αντίστοιχες μονάδες των Άνω Λιοσίων και της Φυλής υπάρχει η βεβαιότητα ότι εξελίξεις θα υπάρξουν μετά τις εκλογές.

Η συνολική αξία των εργοστασίων απορριμμάτων προσδιορίζεται σε 1,5 δις. από τα οποία περίπου 400 εκ. ευρώ είναι η δαπάνη για τα τέσσερα εργοστάσια της Αττικής. Στόχος της κυβέρνησης είναι να τρέξουν γρήγορα οι διαγωνισμοί την στιγμή που στην Κομισιόν έχουν ξεκινήσει διαδικασίες νέας παραπομπής της χώρας μας για την ανεξέλεγκτη διάθεση των απορριμμάτων και την λειτουργία παράνομων χωματερών.

Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα των διαγωνισμών τέσσερα έργα έχουν προσωρινό ανάδοχο μοιράζοντας την πίτα σε διαφορετικά επιχειρηματικά γκρούπ.

Στις Σέρρες ανάδοχος έχει ανακηρυχθεί το σχήμα Αρχιρόδον- Intrakat- Envitec, το οποίο εικάζεται ότι θα είναι το πρώτο που θα υπογράψει σύμβαση μέσα στην Άνοιξη.

Το σχήμα Άκτωρ-Ηλέκτωρ έχει κερδίσει το διαγωνισμό για την μονάδα της Δυτικής Μακεδονίας.

Το έργο της Πελοποννήσου έχει ανατεθεί στην ΓΕΚ Τέρνα αλλά με προβλήματα χωροθέτησης ενώ την περασμένη εβδομάδα προσωρινό ανάδοχο, το γκρούπ J&P ΑΒΑΞ – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ –ΑΑΓΗΣ έχει και η Ηλεία.

Στην Αττική στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για τις μονάδες του Γραμματικού και της Κερατέας έχουν περάσει οι κοινοπραξίες Άκτωρ Παραχωρήσεις – Ηλέκτωρ, Aρχιρόδον - Iντρακάτ – Envitech, ΜΕΤΚΑ - Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης, Novaera Ελλάς (όμιλος Κοπελούζου), ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή – ΔΕΗ και J&P ΑΒΑΞ – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ.

πηγη






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

«Ο Γιάννος και ο Τραυλός έβαζαν τις υπογραφές»

Του Αλέξανδρου Κόντη

Καταπέλτης εναντίον του Γιάννου Παπαντωνίουκαι των όσων συνέβαιναν στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας σχετικά με τα «αμαρτωλά» εξοπλιστικά προγράμματα εμφανίζεται ο πρώην υφυπουργός Αμυνας, Λουκάς Αποστολίδης.

Μιλώντας στη Realnews o Λ. Αποστολίδης, που θήτευσε στο Πεντάγωνο από το 2001 μέχρι το 2003, δηλώνει ότι επί ημερών Γ. Παπαντωνίου οι υφυπουργοί δεν είχαν καν πληροφόρηση για τις διαδικασίες επιλογής των εξοπλιστικών, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ο ίδιος δεν έβαλε ποτέ την υπογραφή του σε καμία σύμβαση σχετικού προγράμματος.

«Από το 2001, όταν ξεκίνησε η δική μου θητεία, κι έπειτα, οι αρμοδιότητες για τους εξοπλισμούς είχαν περάσει αποκλειστικά στον Γιάννο. Δυστυχώς, οι υφυπουργοί ούτε συμμετείχαν σε διαδικασίες για την επιλογή εξοπλιστικών προγραμμάτων, ούτε είχαν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στο ΚΥΣΕΑ και δεν είχαν πληροφόρηση για την επιλογή των οποιωνδήποτε προγραμμάτων.

Η ενημέρωση των υφυπουργών γινόταν μετά τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ», δηλώνει ο πρώην υφυπουργός των κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη, τονίζοντας πως τα εξοπλιστικά προγράμματα έφεραν αποκλειστικά τις υπογραφές του Γ. Παπαντωνίου και του τότε γενικού διευθυντή Εξοπλισμών, Σπύρου Τραυλού.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε το δημοσίευμα της Realnews



enikos








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

STOP ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - «Χέρι» στο πρωτογενές πλεόνασμα βάζει η τρόικα

 Εν αμφιβόλω τίθεται ο σχεδιασμός των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου για μία γενναία διανομή του 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013, προκειμένου να αντιστρέψουν τη δυσμενή για την κυβέρνηση εικόνα ενόψει των διπλών εκλογών του Μαϊου.

Κι αυτό γιατί οι επικεφαλής της τρόικα, που βρίσκονται από χθες το βράδυ στην Αθήνα και σήμερα ξεκινούν τον κύκλο συναντήσεων με τους υπουργούς της κυβέρνησης, αμφισβητούν τα μεγέθη που εμφανίζει η ελληνική πλευρά, κυρίως διότι θεωρούν ότι σημαντικό τμήμα από το πλεόνασμα του 2013 προέρχεται από έκτακτα μέτρα που δεν πρόκειται να επαναληφθούν το 2014.

Με άλλα λόγια, οι Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς δεν πρόκειται να επιτρέψουν τη διανομή πλεονάσματος εφόσον δεν θεωρείται πλήρως διατηρήσιμο. Σύμφωνα με το μνημόνιο, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να διανείμει το 70% του ποσού που υπερβαίνει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος. Το υπόλοιπο 30% θα διατεθεί αυτομάτως για τη μείωση του χρέους. Το 2013, ο στόχος για το πλεόνασμα ήταν μηδέν. Συνεπώς, ό,τι παραπάνω από το «0» πέτυχε η ελληνική πλευρά μπορεί κατά 70% να διανεμηθεί ελευθέρως. Έτσι αν, υποθετικά, το πλεόνασμα ανέλθει σε 1,8 δισ. Ευρώ, τότε η Αθήνα μπορεί να διαθέσει 1,26 δισεκατομμύρια.

Ωστόσο, η τρόικα φέρεται να επιμένει ότι για να υπολογισθεί το ποσό προς διανομή, θα αφαιρεθούν από το πρωτογενές πλεόνασμα όλα τα μη μόνιμα μέτρα, ούτως ώστε να μην κινδυνεύσουν οι στόχοι της επόμενης χρονιάς που προβλέπουν πλεόναμα 1,5% του ΑΕΠ.

Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος εκτιμούν, πάντως, πως το ποσό προς διανομή θα προσεγγίσει ή ακόμη και θα υπερβεί το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, με τους δύο εταίρους πάντως να διαφωνούν για τον τρόπο διανομής. Ενστόλους και χαμηλοσυνταξιούχους προκρίνει το Μαξίμου, μονογονεϊκές οικογένειες, παιδιά αντιμέτωπα με τη φτώχια, μόνους ηλικιωμένους προκρίνει το ΠΑΣΟΚ, με την τοπική αυτοδιοίκηση να αναλαμβάνει να βρει τους δικαιούχους.

Ο Πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συζήτησαν και το εν λόγω θέμα στη σύσκεψη του Σαββάτου ενώ η διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης οριστικοποιήθηκε κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

ΠΗΓΗ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Έρχεται μπόρα δυνατή, Ανάσταση όμως ακολουθεί!

Ήταν κάποτε μια κόρη….

Από όλες τις άλλες κόρες ήταν η πιο γλυκιά, η πιο ωραία: ήλιος τα μαλλιά της και θάλασσα τα πόδια της. Κατάλευκα βουνά τα στήθη της και πράσινες πεδιάδες η κοιλιά της.

Δεν ήταν πολύ ψηλή, αλλά όσο μπόι της έλλειπε τόσο θράσος και τσαγανό κουβαλούσε. Πρώτη στο γλέντι, στον καυγά και μάστορας στην πονηριά. Μα και την ίδια στιγμή, πονόψυχη πολύ όταν κάποιος ζητούσε τη βοήθειά της και εργάτισσα σκληρή όταν έπρεπε.

Έκανε πολλά παιδιά, κι όλα σαν την μάνα: ατίθασα, λίγο πονηρά, ψυχωμένα, φωνακλάδικα, θαρραλέα, λίγο τρελά μα καλόψυχα, πονόψυχα και πάνω από όλα τρυφερά.

Όλα τους αγαπούσανε την μάνα τους πολύ, κι όλα θα πέθαιναν γι’ αυτήν. Ζούσαν για την Δόξα, την Τιμή και την Οικογένειά τους, όλα τ’ άλλα τους αδέλφια, μεγαλύτερα και μικρότερα, πρότερα και μεταγενέστερα.

Η μάνα τους έδωσε διάφορα ονόματα, κάθ’ όνομα και χάρη, ξεχωριστή στην ανθρώπινη την πλάση.

Κάποιον τον είπε Περικλή και έχτισε μια πόλη. Άλλον τον είπε Θεμιστοκλή και ήταν ναυτικός. Άλλον τον έλεγαν Σωκράτη και δίδαξε πολλούς, άλλον Αριστοτέλη και Πλατωνή και φώτισαν λαούς. Άλλον τον είπανε Πραξιτέλη και άλλον Φειδία και ήταν καλλιτέχνες, άλλον Αισχύλο, Σοφοκλή, Αριστοφάνη και Ευριπίδη και ήταν ποιητές. Ο Θαλής, ο Σωσιγένης κι ο Ευκλείδης ήταν μαθηματικοί και βάλαν αριθμούς στη φύση, κατανόησαν τους ουρανούς βάζοντας σχήματα στους αριθμούς.

Πολλά παιδιά λατρέψανε τις νίκες κι οδηγήσανε στον πόλεμο πολλούς: ο Αριστείδης με τον Θεμιστοκλή ταπείνωσαν τους Πέρσες. Ο Μιλτιάδης με τον Θεμιστοκλή, μονίμως στα μαχαίρια ενώ ο Επαμεινώνδας κι ο Πελοπίδας πήρανε την Θήβα ένα χωριό και την κάναν οχυρό!

Ο Λεωνίδας και τρεις εκατοντάδες κράτησαν χιλιάδες μόνο με το δόρυ, και ο Οδυσσέας πιο παλιά, με το μυαλό μονάχα κατέκτησε μια πόλη!

Τον Αλέξανδρο τον είπαν Μέγα γιατί κατέκτησε τα πάντα, ήτανε δεν ήτανε κοντά τριάντα!

Μα και τα νεότερα παιδιά, δόξα λαμπρή στην Πατρίδα, συνέχεια χαρίζαν!

Ο Κωνσταντίνος ήταν Άγιος και Μέγας, την μάνα ένωσε με τον Χριστό και ευλόγησε το σπιτικό.

Ο Ιουστινιανός ο Αυτοκράτωρ πρόσθεσε την αίγλη, ο Βατάτζης αγίασε το στέμμα, κι ο Κωνσταντίνος ο τελευταίος, έγραψε τον θρύλο μ’ αίμα.

Χιλιάδες Αγίασαν, πολλαπλάσιοι Μαρτυρήσανε κι εκατομμύρια άλλοι αίμα, πόνο και νιάτα χαρίσαν, μα Πίστη και Πατρίδα ποτέ δεν παραδώσαν. Ο Αη-Κοσμάς μόρφωσε δύο κράτη και ο Μακρυγιάννης εδίδαξε της πατρίδας την αγάπη!

Ο Καποδίστριας οργάνωσε τα πάντα, μετά από τετρακόσια χρόνια. Ο Θεόδωρος και ο Γιώργης πάνω σ’ ένα άλογο νυχτώνανε για τη Λευτεριά, κι ο Αθανάσιος μια σούβλα επροτίμησε από την σκλαβιά. Ο Κανάρης με την Μπουμπουλίνα πνίξανε πολλούς, Πατρίδα και Πίστη ετιμήσαν αντί για τα αργυρία, ενώ ο Παύλος ο Μελάς πέθανε για τη Μακεδονία.

Ο Ίων ο Δραγούμης λάτρεψε Ελλάδα, κι ο Ελευθέριος την οραματίστηκε μέχρι την Ανκάρα.

Όλα της Ελλάδος τα παιδιά, λέοντες, τίγρεις και αετοί!

Πότε δεν υποχωρήσανε, ποτέ δεν σταματήσαν μήτε και λυγίσαν. Πόλεμο δεν χάσανε, όπλα δεν αφήσαν, πνεύμα δεν λυγίσαν.

Της κόρης τα παιδιά, δεν ήταν γατάκια ούτε σαύρες με ουρά. Λάσπη δεν γνωρίσαν γιατί δεν γλυστρίσανε σε αυτήν. Με δύναμη πατούσαν απάνω στη γη και από ψηλά πετούσανε σαν σταυραετοί. Άγγελοι συνόδευαν τα φτερά τους, και φωτιά ξερνούσε η ματιά τους.

Δεν είχαν σκύψει σε κανέναν κι ούτε υποχώρηση χαρίσαν, μόνο αίμα. Από παλιά μαθαίνανε Tιμή, Πίστη και Πατρίδα. Αθανασία προτιμούσαν παρά το βόλεμα και τη διπλωματία.

Τα χρόνια όμως περάσανε και οι αετοί προσγειωθήκανε, αφήσαν τις χιονοκορφές και με έτοιμη τροφή αποζημειωθήκανε. Οι τίγρεις μπήκαν στις σπηλιές και με φαγητό πολύ γεμίσαν τις κοιλιές. Οι λέοντες ξαπόστασαν και παραδώσανε τα σκήπτρα, στις επόμενες γενιές με απαράβατη εντολή να σέβονται το «εν τούτω νίκα».

Είπανε πως κάνανε πολλά και πρέπει να αλλάξουν, πως τα παλιά με τόσα που γενήκανε δεν πειράζει να ξεχάσουν.

Τότε τους πείσανε οι οχτροί ότι η μάνα γέρασε πολύ, είναι άρρωστη και θέλει γιατρειά, να πάει σε γιατρούς να την κάνουνε καλά. Πως ξέρουν οι γιατροί τι φάρμακα να δώσουν, ας κάτσουν τα παιδιά στην άκρη να την σώσουν.

Η μάνα είπαν πάσχει από «Τεμπελίαση» και «Ανατολισμό», είναι οπισθοδρομική και πρέπει να αναλάβουν πιο σοφοί, με κύρος και σωστό σχεδιασμό, να την κάνουν πάλι νέα με στυλ Ευρωπαϊκό! Φέρανε πολλούς με «σοβαρότητα» πολύ, ότι είναι, είπαν, ειδικοί στην πρόοδο και στον εκσυγχρονισμό!

Στην αρχή βάλανε άρχοντα που ‘ρθε από την Γαλλία, κι ας μιλούσε είπανε ψευδά και λίγο αστεία. Μετά δώσανε τη θεραπεία στον Αντρέα που χε επαναστατικό πουλόβερ, μεγάλη ιδέα και μια ροπή στην εξωγαμία, λεφτά θα χάριζε πολλά κι ας ήτανε κλεμμένα και από δανεικά ταμεία. Μετά ανέλαβαν γιατροί που τους λέγαν «Κώστα»: Στην αρχή ένας ψηλός από την Κρήτη, κι ας νομίζαν οι πιο πολλοί πως ήταν από τη .. Ρουμανία. Μετά ένας κοντός από τη Γερμανία, αυτός που πούλησε εδάφη, σημαία και έφερε ένα νέο «φάρμακο» που το λέγανε Ευρώ. Μετά έναν άλλον που έτρωγε σουβλάκια αλλά ήταν από τζάκι, είπανε, παραδοσιακό!

Ήρθε μετά ο Γιώργος ο μωρός που δεν μπορούσε να μιλήσει, αλλά έκανε απροκάλυπτα τα πάντα, να χαρίσει σ’ όλους αιώνια ευθανασία. Μετά απ’ αυτόν ένας συμμαθητής που τον λένε Αντώνη, του πρώτου το σχέδιο εκτελεί και το ονομάζει «ευημερία».

Μαζί με αυτούς, γιατρουδάκια πολλά, μαθητευόμενοι μάγοι που κάνουν πειράματα και τα ονομάζουνε σωτηρία. Αδιαφορούν για την πατρίδα, το μόνο που τους μέλει είναι μια καρέκλα και να χουν κουστωδία. Αρπάζουν ότι μπορούν από την περιουσία της πατρίδας, να βεβηλώσουν ότι μπορούν να πεθάνει γρήγορα η μάνα, για να μην έρθει η τιμωρία.

Άλλοι πάλι σιγοντάρουν, κρατούν μικρόφωνο και τους γιατρούς δοξάζουν. Έχουν κι αυτοί πολύ συμφέρον από το μεδούλι της μάνας της γριάς, κοκκαλάκια να αρπάζουν, με λίγα συμβιβάζονται οι πονηροί!

Αυτά είδαν οι οχτροί και λένε θα πεθάνει, ζωή η μάνα δεν έχει πια πολύ, όπου να’ναι τα μέλη της θα μοιράσουμε και νέα σύνορα θα χαράξουμε. Ας πάρουμε κομμάτια, λένε, ο καθένας ό,τι μπορεί, τα παιδιά δεν είναι όπως παλιά κι αλλού έχουνε τα μάτια. Χαζέψανε οι Έλληνες θαρρούν, δεν είναι όπως παλιά, από αξιοπρέπεια και Τιμή, αρκούνται πια σε ξεροκόμματα και σόου στην Τιβί.

Μαζεύτηκαν οι γύπες, τα πεινασμένα όρνια, ο καθένας δική του γλώσσα ομιλεί κι όλοι μαζί απ’ ένα κομμάτι από την πατρίδα ονειρεύονται οι δειλοί. Θράκη, Ήπειρος, Μακεδονία, Αιγαίο, Κρήτη, Κύπρος και νησιά, αλίμονο Ελλάδα, δεν σου αφήσαν ούτε μια χαρά.

Όπου να’ ναι, νάτη πεθαίνει η πατρίδα, τα παιδιά της δεν υπάρχουν πια, τον Χριστό τον διώξαμε, ζήτω το Ισλάμ. Τουρκία, Αμερική και Γερμανία σκυλεύουν ότι βρουν, έτσι ορίσανε να γίνει τα παιδιά του Αβραάμ.

Κάνουνε ήδη γιορτή στην μνήμη της Ελλάδας, αυτή η ρημάδα μάνα να μην υπάρξει πια, ούτε γλώσσα αν’ είναι δυνατόν σ’ εκείνη τη γωνιά.

Μα κάνουνε ένα λάθος σοβαρό τα όρνια τα πολλά, τους οδηγεί η λαιμαργία και η πολύ αλαζονεία. Υπάρχει ένα μυστικό που δεν ξέρουν πολλοί, ένα στοιχείο μοναδικό στου κάθε Έλληνα το αίμα. Είναι μια δύναμη μυστική που τα μάτια τα φλογίζει και την καρδιά πάντα τη ζεσταίνει, υπάρχει ρίζα δυνατή που έχει ατέρμονη σοδειά και βγάζει συνέχεια λέοντες, τίγρεις και αγέρωχα σκυλιά.

Υπάρχει δέντρο ευλογημένο απ’ ευθείας από το Θεό που όσα σχέδια κι αν κάνουν της μάνας οι εχθροί, πάντα ανάμεσα στους γιους θα υπάρχει δύναμη που άνεμος σηκώνεται με δύναμη σφοδρή.

Τέτοιον Τιτάνα δεν θα ξαναδούν της μάνας οι εχθροί και οι υπάλληλοι ψευτο-γιατροί, αλίμονο στην ώρα εκείνη που ο τυφώνας θα τους βρει. Διότι την ώρα που θα νομίσουνε πως όλα πια τελιώσαν, τότε θα δουν η μήτρα πως ξερνά Λεβέντες και Αητούς, πως γίνονται οι Θερμοπύλες και Ιστορία γράφεται σε πάπυρους χρυσούς.

Ο Έλληνας δεν πεθαίνει, πολλοί το σχεδιάζουνε χιλιάδες χρόνια συνεχώς, προσπαθούν τη φλόγα του να σβήσουν πάντα ανεπιτυχώς.

Σύντομα θα δεις, αγαπητέ μου αδελφέ, αίμα πορφυρό στις φλέβες πως υπάρχει νικητή, πως η πατρίδα από ψηλά βλογλήθηκε και στη Δόξα της Ελλάδος σφραγίδα μπήκε Βασιλική.

Λίγο κουράγιο κάνε και μην σε πολύ-νοιάζει, άσε τα δικά τους οι οχτροί να λένε και με τους ντόπιους τους να τα συμφωνάνε. Μέτρα να βρεις τις ρίζες σου εντός, βάλε τις αξίες τις παλιές στην ψυχή εμπρός, κι άσε τ’ άλλα να τα κανονήσει ο ίδιος ο Θεός.

Πίστη να χεις δυνατή αγαπητέ μου αδελφέ, και σύντομα τελειώνει η δοκιμασία αυτή, έρχεται η Άνοιξη και μαζί γιορτή. Λίγες κακουχίες μείνανε – ίσως και βαριές – μα είναι σύντομες πολύ και γρήγορα περαστικές. Μια μπόρα θα ναι δυνατή, μα αμέσως μετά Ανάσταση ακολουθεί!

Θυμίσου όσα σου’ πα, αξία εσύ πρεσβεύεις, αθάνατες ψυχές μέσα μας κατοικούν για να μας οδηγούν, πως έχουμε όνομα βαρύ και ισχυρή καταγωγή και σύντομα η λάμψη μας θ’ αστράψει σαν την Ανατολή.

Θα δεις Πατρίδα μεγάλη, πλούσια και τρανή, κι εκεί που όλα είχανε τελιώσει, θα δεις πως θ’ ανοίξουνε οι Ουρανοί. Έλληνες και Άγγελοι θα ενωθούν, Πατρίδα και Θεό θα υμνούν κι η Ελλάδα έως τ’ άστρα θ’ ακουστεί.

Κι η Πατρίδα η μικρή, η πολύ ταπεινωμένη, εκείνη που νεκρή την θέλουνε και τα παιδιά της σκλάβους σε παζάρια εμπορικά, θα διδάξει πάλι σε λαούς θρησκεία, πολιτισμό και ανθρωπιά!

Αετός







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου