EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ...

Δέκα εκατομμύρια εδώ, 150 πιο κει, 200 παρακάτω, έχουμε τρελαθεί να ακούμε, βαρεθήκαμε να μετράμε, χάσαμε αθροίσματα, μπερδέψαμε υπολογισμούς και τελειωμός δεν υπάρχει.

Είναι δε τέτοια η εξοικείωσή μας πλέον με τα εκατομμύρια, που όταν έρχεται η στιγμή ν' ανοίξουμε το δικό μας πορτοφόλι, για να πληρώσουμε λογαριασμούς και υποχρεώσεις, απορούμε γιατί το κατοστάρικο είναι μόνο του και δεν έχει παρέα δυο τρία δεκαχίλιαρα στη διπλανή θήκη....

Το αστείο είναι, ότι όλοι σχεδόν οι συλληφθέντες, ανακρινόμενοι και ύποπτοι, πρώτα δηλώνουν άγνοια κι αμέσως μετά, τα στοιχεία των άδειων(!) λογαριασμών τους, προκειμένου να αποδείξουν, ότι έχουν από ελάχιστα, έως καθόλου χρήματα.

Τους τελείωσαν; Τα έκαναν αγορές; Τα χάρισαν σε ιδρύματα; κανείς δεν έχει καταλάβει, μια και η αλήθεια χάνεται, σε μακρινές κι ονειρεμένες νήσους...

Διότι όταν κατηγορείσαι ότι διακίνησες παράδειγμα, 180 εκατομμύρια και με 500.000 ευρώ είσαι έξω και κόβεις βόλτες, λογικό είναι να θεωρείς τον εαυτό σου, απαύγασμα ευφυίας και το σύνολο των υπολοίπων, τουλάχιστον αφελείς...

Και έτσι είναι ενδεχομένως. Αν σκεφτεί κανείς,ότι επί μήνες ολόκληρους, δαπανήθηκαν τόνοι μελάνι, προκειμένου να αποδειχθεί ότι μια ολόκληρη χώρα βούλιαξε οικονομικά, γιατί κάποιοι έπαιρναν αναπηρικές συντάξεις,χωρίς να το δικαιούνται, κάποιοι άλλοι δήλωναν πλασματικές υπερωρίες κι ανύπαρκτα επιδόματα και ελάχιστοι τυχεροί δεν δούλευαν σχεδόν ποτέ, ενώ οι μισθοδοσίες τους ενίσχυαν 'επιμορφωτικά' ταξίδια.

Λογικό επακόλουθο, να κορνιζάρεις αυτούς ως κύρια αιτία της κατάρρευσης της χώρας.

Ξαφνικά γεμίσαμε τόμους ονομάτων με μιζαδόρους υπαλλήλους που ποτέ πριν κανείς δεν είχε υποπτευθεί. Αισθανθήκαμε από οργισμένοι μέχρι και συνένοχοι, γιατί κάποιοι γκρέμιζαν, όταν οι υπόλοιποι οικοδομούσαν.

Μετά αναρωτηθήκαμε:

Δεν είναι ευθύνη του κράτους να ελέγχει τους μηχανισμούς του;

Να εντοπίζει,να τιμωρεί και να απομακρύνει την ήρα από το σιτάρι - κατά την ευαγγελική παραβολή των ζιζανίων-

Μήπως πρόκειται εμείς να αποδώσουμε δικαιοσύνη,να συγκαλέσουμε συμβούλια και να παραπέμψουμε ανίκανες διοικήσεις, που δεν ήξεραν τι γίνεται κάτω από τη μύτη τους, ή χειρότερα γνώριζαν και επικροτούσαν;

Κι ενώ αυτολογοκρινόμενοι αναρωτιόμαστε, αν διαχειριστήκαμε σωστά ακόμα και τα δικά μας δεδουλευμένα, ξαφνικά η ιστορία βγάζει παραπομπή στο τέλος της σελίδας... Όχι για την επόμενη σελίδα, αλλά για τόμους αξιόποινων πράξεων.

Τα ποσά πλέον είναι ιλιγγιώδη.

Εκατομμύρια επί εκατομμυρίων, χορεύουν τσάμικο εντός κι εκτός συνόρων. Χαώδεις διαδρομές χρημάτων,εκατοντάδες εταιρείες,τερατώδεις υπεξαιρέσεις.

Οι επίορκοι υπάλληλοι φαντάζουν σχεδόν μπατίρηδες ,μπροστά στα εκατομμύρια που 'ίπτανται' στον εναέριο χώρο μας,.

Σ' αυτό ακριβώς το σημείο, ο μέσος πολίτης που ψάχνει τρίτη δουλειά και part time μεροκάματα, αισθάνεται τουλάχιστον ανόητος. Κι ανεπαρκής που δεν τα κατάφερε, δουλεύοντας δεκαετίες ολόκληρες, να ζει τα παιδιά του όπως ήθελε κι όπως ονειρεύτηκε. Πού Ιδιωτικοποίησε τα όνειρά του και ισχυροποίησε τους απατεώνες.

Γιατί μαζί με τις όποιες αξίες,προσπάθειες,αγωνίες, εκείνο που κυρίως συνθλίβεται, με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω του, είναι η ελπίδα ότι κάτι μπορεί να διασωθεί, να προχωρήσει.

Τα προ συμφωνηθέντα όρια της κοινωνίας καταρρέουν και η ταυτότητα του κάθε εργαζόμενου,σπουδαστή,συνταξιούχου,άνεργου, 'καίγεται' ...

Πανικόβλητοι οι πολίτες ψάχνουν τρόπους διαφυγής και αναρωτιούνται, ποιο μπορεί να είναι το επόμενο βήμα...

Οι τυχεροί ,ικανοποιημένοι μπορούν να ανεβάσουν τα πόδια στο τραπέζι και να αφεθούν ναρκισσιστικά και αυτάρεσκα στη νιρβάνα τους. Τα κατάφεραν.

Η 'ευκολία' πάνω στην οποία έχτισαν, κάνει τα πάντα νόμιμα κι επιτρεπτά.

Οι ανικανοποίητοι θα συνεχίσουν να ψάχνουν το ...δίκιο τους!

 

Της Λίζας Δουκακάρου
πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Λαθρεμπόριο καυσίμων: Στο Κορυδαλλό ο Σπανός. Ελεύθεροι με όρους οι 6 από τους 7

Προφυλακιστέος ο υπάλληλος του ΥΠΕΚΑ. Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στους έξι είναι χρηματική εγγύηση από 3.000 έως 7.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα κατά τακτά χρονικά διαστήματα.
 
 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκαν οι έξι (τέσσερις οδηγοί φορτηγών, ένας εργάτης και ένας πρατηριούχος) από τους επτά συλληφθέντες της δεύτερης ομάδας που εμπλέκονται στην υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων.
 
Οι περιοριστικοί όροι που τους επιβλήθηκαν είναι χρηματική εγγύηση από 3.000 έως 7.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα κατά τακτά χρονικά διαστήματα.
Ωστόσο, εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν την προφυλάκιση του συνδικαλιστή και τμηματάρχη της διεύθυνσης εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών του ΥΠΕΚΑ ο οποίος θα οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ και μαζί με τον πρόεδρο της ΕΤΕΚΑ και της ομάδας του Ατρόμητου Γ. Σπανό και τους άλλους τρεις συγκατηγορούμενους (υπεύθυνο εγκαταστάσεων ΕΤΕΚΑ, τελωνειακό υπάλληλο και μηχανικό πλοίου, θα οδηγηθούν αύριο στις φυλακές κορυδαλλού.
 
Στην εισαγγελία Πειραιά αναμένεται να οδηγηθούν την Δευτέρα ο υπεύθυνος γεφυροπλάστιγγας του ΟΛΠ και δύο πρατηριούχοι που σύμφωνα με την αστυνομία αποτελούν την τρίτη ομάδα. Συνολικά στην υπόθεση εμπλέκονται 24 άτομα εκ των οποίων συνελήφθησαν οι 15.
 
Στον Κορυδαλλό τη Δευτέρα ο Σπανός 
 
Το Σάββατο, ανακοινώθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα η προφυλάκιση του προέδρου της εταιρείας ΕΤΕΚΑ και της ομάδας του Ατρόμητου, Γιώργου Σπανού, μαζί με τρεις συγκατηγορουμένους του. Ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ που κρατείται στη ΓΑΔΑ θα οδηγηθεί τη Δευτέρα στις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τους άλλους τρεις.
 
Οι συνήγοροι του προέδρου της ΕΤΕΚΑ μιλώντας το πρωί στους δημοσιογράφους χαρακτήρισαν ως άδικη και αυστηρή την απόφαση για προφυλάκιση και πρόσθεσαν ότι στα χέρια τους δεν έχουν ακόμα την αιτιολογική έκθεση, αλλά εκτίμησαν ότι πιθανόν ο πελάτης τους κρατήθηκε ως ύποπτος για τέλεση νέων αδικημάτων.
 
Πηγή: efsyn.gr




 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Συναντήσαμε το… μη πρωτογενές πλεόνασμα, στον… πρόωρο πλαστικό ισολογισμό της Τράπεζας Ελλάδος!!! ΟΛΕ!!! ΟΛΕ!!!

— Σας έχω πει πολλές φορές ως ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ και σε όλους τους τόνους ως οικονομολόγος, ότι συνύπαρξη στο κλείσιμο μιας οικονομικής χρήσης του κρατικού απολογισμού-ισολογισμού, ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ και «ύπαρξης» ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ είναι έννοιες
ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ οικονομολογικά ασυμβίβαστες. Αν συμβεί δε να συνυπάρχουν, στον ισολογισμό, του κράτος του άσχετου Χάρη Θεοχάρη, του πράκτορα ξένων τραπεζιτών Στουρνάρα και των δοσίλογων Σαμαροβενιζέληδων, τότε να μην έχετε καμία αμφιβολία, ότι πρόκειται για ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ-ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ και οικονομολογική απάτη!!!

— Με απλά κατανοητά λόγια της ενθάδε Λαϊκής Οικονομίας, κάθε ετήσιο ΕΛΛΕΙΜΜΑ, είναι αυτό που προσαυξάνει το ετήσιο ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ και αντιστρόφως, κάθε ετήσιο ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ (με οποιαδήποτε ονομασία), υποχρεωτικά, επιφέρει μείωση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ…. Αναλογικά, το ίδιο ισχύει, σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο της οικονομικής χρήσης, θέλουμε να εξάγουμε αποτέλεσμα. Είδατε εσείς το δημόσιο χρέος να μειώνεται??? ΟΧΙ???…. Ούτε κι΄εγώ, ούτε και οι τροϊκάνοι, οι οποίοι βρίσκουν ευκαιρία να ξαναζητούν τα έντερά τους, για να καταπιούν τις οικονομολογικές κοτσάνες της συγκυβέρνησης των πολιτικών απατεώνων.

— Αν δε μελετήσουμε τις λεπτομέρειες, και δούμε ότι τα φορολογικά έσοδα των Χάρη Θεοχάρη – Γιάννη Στουρνάρα πάνε για βρούβες, ενώ η μερική πτωχευτική στάση πληρωμών συνεχίζεται και αυξάνει το χρέος, τότε όποιος ασπάζεται τη κοτσάνα ύπαρξης πρωτογενούς πλεονάσματος, δικαιούται τον τίτλο του οικονομολογικού απατεώνα-μακάκα ή επικίνδυνα άσχετου-μακάκα.

— Ήταν θέμα χρόνου να φανεί, τι σκ@τά είναι αυτό, το οποίο η χούντα Σαμαρά – Βενιζέλου βάφτισε πρωτογενές πλεόνασμα ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, και κάνει και τους τροϊκάνους αρνητικούς, μέχρι να πάρουν και τα σώβρακά μας. Και τελικά βρέθηκε στον ισολογισμό της Τράπεζας Ελλάδος και ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ για όλους μας, πρόκειται για κέρδη «δημιουργικής λογιστικής» που ισχυρίζεται ότι αποκομίζει η Τράπεζα Ελλάδος, εκ των οποίων υπόσχεται μέρισμα στο κακόμοιρο Ελληνικό Δημόσιο

— Η σελίδα έχει αποκτήσει ικανότατους Tsoutsouneros, που ψάχνουν και στέλνουν, ότι ποτέ δεν θα δείτε σε επαγγελματίες. ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

—«Η Τράπεζα της Ελλάδος ….σώζει την «παράσταση» δημιουργώντας μαξιλάρι ρεκόρ(!) 817,8 εκατ. ευρώ για το πρωτογενές πλεόνασμα….» ….με τίτλους του…. Ελληνικού Δημοσίου(!!!!)

— ΈΝΑ ΕΡΏΤΗΜΑ ΜΟΥ ΣΤΡΟΒΙΛΊΖΕΙ ΤΟ ΤΣΕΡΒΈΛΟ ….ΓΙΑΤΊ ΠΈΡΥΣΙ ΚΑΙ ΕΦΈΤΟΣ ΕΊΧΑΝ/ΈΧΟΥΝ «ΠΛΕΟΝΆΣΜΑΤΑ» 305,3 εκατ. ευρώ και 817,8 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα) ….ΤΟΥΣ ΈΠΙΑΣΕ ΠΙΛΆΛΑ ΚΑΙ ΈΚΑΝΑΝ/ΚΆΝΟΥΝ ….»ΠΡΏΙΜΑ» -ΠΈΡΥΣΙ 25 Φεβρουαρίου 2013, ΕΦΈΤΟΣ 27 Φεβρουαρίου 2014- ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΉ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Τ.τ.Ε. ….ΕΝΏ ΌΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΑ ΧΡΌΝΙΑ ΤΗΝ ΚΆΝΑΝΕ (Μ.Δευτέρα 18 Απριλίου 2011, Τρίτη 27 Απριλίου 2010, Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου 2009, Μεγάλη Τρίτη 22 Απριλίου 2008, Τρίτη 24 Απριλίου 2007, Πέμπτη 27 Απριλίου 2006, Μ. Δευτέρα, 25 Απριλίου 2005, ….κ.ο.κ).

— ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΙ” ΕΔΏ ΕΦΑΡΜΌΖΟΥΝ -ΌΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΎΕΙ- ΤΗΝ ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΈΝΩΝ -ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΉΣΕΙΣ 2012,3- ΚΑΤΆ ΠΑΡΈΚΚΛΙΣΗΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΉΣ ΑΡΧΉΣ ΤΗΣ ΤΑΜΙΑΚΉΣ ΕΜΦΆΝΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΊΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΎ;;;; ….ΚΑΙ Ο ΝΟΏΝ ΝΟΉΤΩ!!!!

-ΖΗΤΕΊΤΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΣΧΕΤΙΚΉ ΕΡΏΤΗΣΗ ….ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ «ΦΩΤΊΣΕΙ»….

 tsoutsouneros







 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ ΔΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΑΝΕ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΧΗΣ. ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΕΤΕ ΡΕ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ..(ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΡΟΠΗΣ)

ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ ΔΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΑΝΕ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΧΗΣ. ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΕΤΕ ΡΕ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ..(ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΡΟΠΗΣ) 








 








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Ξαφνικά «ανακάλυψαν» άπαντες την …Αμερική (ΜΚΟ)

Χρόνια και χρόνια (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) οι ΜΚΟ παρέμειναν βιβλίο επτασφράγιστο: Άκρα του τάφου σιωπή…
Ούτε στα «εκσυγχρονιστικά» χρόνια που η νόσος είχε πάρει διαστάσεις επιδημίας και οι ΜΚΟ «όργωναν» όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς τομείς, συχνά ανοικτά και προκλητικά, είχε μιλήσει κανείς.
Όλες οι «πόρνες» του καθεστώτος (πολιτικές, δημοσιογραφικές, ακαδημαϊκές) ΟΧΙ μόνο δεν …διέκριναν ΤΙΠΟΤΑ, αλλά στήριζαν και υστερικά τα «δίκτυα» και τις «εστίες» της ελονοσίας των ΜΚΟ !!!


ΤΩΡΑ, ξαφνικά ο ασκός του Αιόλου άνοιξε. Οι ίδιες αυτές «πόρνες» που είχαν χάσει, ΤΟΤΕ την όρασή τους, την ακοή τους, και τις «ευαισθησίες» τους, οι ίδιες αυτές «πόρνες» του καθεστώτος που έθρεψαν, λίπαναν και πολλές συμμετείχαν στις ΜΚΟ, τώρα …ανακάλυψαν την Αμερική και σκούζουν εναντίον των ΜΚΟ: Καταιγίδα βροντερών …αποκαλύψεων…

Ακόμα και τα κατοχικά κυβερνητικά ανδρείκελα (και τα προπαγανδιστικά τους ιερατεία) που έσπειραν τη νόσο του καρκινώματος ωρύονται για το καρκίνωμα!!!

Μια θεατρική παράσταση αβυσσαλέας ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ και θηριώδους αποπροσανατολισμού, δίπλα στα άλλα κακόγουστα σήριαλ: Της διαφθοράς, της «τρομοκρατίας», του «πρωτογενούς πλεονάσματος», της χρυσαυγιάδας, της «οργής» κατά της τρόικας, των εκλογικών κοκορομαχιών και CIA…

Η «πορνεία», όμως (πολιτικών, κομμάτων, δημοσιογράφων, ιερατείων) είναι πολυδιάστατη. Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ όλων αυτών είναι χωρίς όρια. Μας δουλεύουν διπλά και τριπλά: Μένουν μόνο στις οικονομικές «μπίζνες» του κακοήθους όγκου των ΜΚΟ…

Οι ιδεολογικές και πολιτικές «μπίζνες» παραμένουν στο απυρόβλητο. Εδώ άκρα του τάφου σιωπή.


Τους γύπες του καθεστώτος και τα «όρνια» της κατοχικής προπαγάνδας τους απασχολεί μόνο το χρήμα, οι οικονομικές «μπίζνες» και ΚΑΘΟΛΟΥ η διάβρωση Ιδεών, Αξιών, της Ιστορίας, του Πολιτισμού, των ίδιων των ανθρώπινων «ψυχών»: Δηλαδή για όλα αυτά που γεννήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν οι ΜΚΟ.

Το χρήμα έρρεε και σπαταλήθηκε για κάποιο σκοπό: Για τη διάβρωση και τη δηλητηρίαση του ελληνικού λαού, για τη μόλυνσή του, την ενσωμάτωσή του και την υποταγή του στις «αξίες» του χρήματος, στις αξίες του νεοταξικού ΦΑΣΙΣΜΟΥ…

Αυτό το τεράστιο ιστορικό, κοινωνικό, ιδεολογικό, πολιτικό και πολιτισμικό ζήτημα (το ουσιώδες) παραμένει στο απυρόβλητο: Ουδείς αναφέρεται σ’ αυτόν το στρατηγικό στόχο και ρόλο (πλην ελαχίστων εξαιρέσων) των ΜΚΟ.

Απλώς και εδώ, όπως σε όλα τα ζητήματα, ζούμε ένα θέατρο εκλογικής εμπορίας για την οικονομική διάσταση της νόσου που οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές και κομπάρσοι γέννησαν και ανέπτυξαν τη νόσο σε επιδημία και καρκίνωμα της ελληνικής κοινωνίας.

Το καθεστώς εμπορεύεται και κερδοσκοπεί εκλογικά πάνω στη ΦΡΙΚΗ και τα νοσήματα που σπέρνει.

Γι αυτό το θέατρο δημοσιεύουμε το παρακάτω, πολύ καλό, κείμενο:




Φρενίτιδα έπιασε τους επικοινωνιολόγους της εξουσίας να ανοίγουν τα συρτάρια σκανδάλων και να βγάζουν προς τέρψη της εκδικητικής μανίας του πεινασμένου λαού τα πανηγύρια εκατομμυρίων. Ξεκίνησαν με τους υπουργούς, πήγαν στις ΜΚΟ, βγάζουν τις λαμογιές μέχρι και της ξεχασμένης από τον χάρο μαμάς του Γιώργου, ενώ οι πολίτες της χώρας το μόνο που ανοίγουν είναι φακέλλους λογαριασμών που θα μείνουν κι αυτοί ανεξόφλητοι και τα συρτάρια...
των ιδεών επιβίωσης που όλο αδειάζουν.

Λες και τα εκατομμύρια των μιζών και των ΜΚΟ θα σώσουν το τομάρι κανενός. Από τα μαύρα ταμεία θα μαζευτούν και σε άλλα μαύρα ταμεία θα πάνε. Κουβέντα να γίνεται, να κυλάει η ειδησεογραφία εκεί που θέλουν να κυλήσει και από κάτω πολίτες να δίνουν μάχες να βγάλουν την σημερινή ημέρα.

Ακόμα και τα πιο τρελά που ακούμε τα περνάμε στα γρήγορα γιατί οι προσωπικές σκοτούρες μας δεν αφήνουν τόπο για να αντιδράσουμε έστω και με μια κουβέντα.

Ετοιμάζουν να γκετοποιήσουν περιοχές της Αθήνας με αφορμή την προεκλογική φιλανθρωπία του Καμίνη και κάτι περίεργων “αλληλέγγυων” που ξαφνικά νοιάστηκαν για την μελλοντικές οικογένειες αστέγων. Διθύραμβοι γράφονται για την αλληλεγγύη τύπων Καμίνη που με ευρωπαϊκά κονδύλια θα στοιβάζουν οικογένειες σε πολυκατοικίες που δόθηκαν εδώ και χρόνια από ευεργέτες. Έφαγαν από την εκμετάλλευση κληροδοτημάτων, τρώνε τώρα και από τον πόνο των αναξιοπαθούντων. Τούς έπιασε ο πόνος για την κατάντια ανθρώπων! Γέμισε η Ελλάδα Βαρδιονιάννηδες και Μαρινάκηδες που θέλουν να μάς σώσουν. Εμβολιάστε τα παιδιά των Ελλήνων με έρανο μέσω ποδοσφαιρικών ομάδων!

Αλίμονο στις χώρες που έχουν ανάγκη φιλάνθρωπους. αλίμονο, γιατί από παλιά ότι έχει μπροστά πρώτο συνθετικό το "φίλος", βρωμάει από παντού, δες για παράδειγμα τους φιλέλληνες παλιούς και νέους, τους φιλόζωους και τελικά τους "φίλους' του ανθρώπου! Φτάσαμε στο σημείο να διαθέτουμε φιλάνθρωπους που έχουν ΜΚΟ με τίτλο "Ανθρώπινοι Άνθρωποι". Μόνο ένας φιδάνθρωπος θα διατυμπάνιζε πως είναι ανθρώπινος φιλάνθρωπος άνθρωπος, για να κρύψει το ότι δεν περπατά ως ανθρώπινο ον στα δυο πόδια, αλλά σέρνεται παραφυλώντας στην γωνία να αρπάξει το ανυποψίαστο θύμα παραγεμισμένο με κλεμμένα εκατομμύρια.

Αν ήταν τόσο αλληλέγγυοι και “ανθρώπινοι άνθρωποι” οι Έλληνες γιατί καταντήσαμε έτσι; Από πότε ο Άνθρωπος χρειάζεται οργανισμούς για να αποδεικνύει ότι είναι άνθρωπος; Κούφιες κουβέντες, κούφια έργα, κούφια κεφάλια με μοναδικό σκοπό το γεμάτο πορτοφόλι. Μαυραγορίτες νέας γενιάς που αντί να σου στάζουν το λάδι στο μπουκάλι αντί χωραφιού, σου στάζουν “ανθρωπιά” αντί αξιοπρέπειας.

Μέσα σε όλον αυτόν τον βόθρο δύο ονόματα μένουν στο τέλος της ημέρας. Δεν είναι ΜΚΟ, ούτε κόμμα, ούτε σωτήρες. Ο Κώστας και η Αθανασία που παντρεύτηκαν και αντί να κάνουν τις γελοιότητες των δεξιώσεων και των γλεντιών τέτοιες εποχές, έστειλαν σε 50 οικογένειες της πόλης τους το φαγητό και την γαμήλια τούρτα για να πάρουν μια ευχή που είναι ειλικρινέστατη.

Το να παραμείνεις άνθρωπος είναι το πιο δύσκολο πράγμα όταν ο πόλεμος μαίνεται μέσα και έξω από το σπίτι σου. Αυτή είναι η πιο δύσκολη μάχη που καλούμαστε να δώσουμε και είναι σίγουρο ότι στο τέλος οι περισσότεροι θα την χάσουμε.


πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Φορολογική αμνηστία σε ΜΚΟ με υπογραφή Παπακωνσταντίνου

Με φωτογραφική διάταξη που προώθησε για τις ΜΚΟ, με μια απλή δήλωση της οργάνωσης, οι έφοροι διαγράφανε τα πρόστιμα και τα χρέη τους.

Την ώρα που ο Γ. Παπανδρέου μας έβαζε στο Μνημόνιο καταδικάζοντας τη χώρα και τους Έλληνες στη φτώχεια και την εξαθλίωση, το δεξί χέρι του ΓΑΠ και τότε υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου μαζί με την υπόλοιπη παρέα (Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης ) υπέγραφαν φωτογραφική διάταξη που διέγραφε τα… βεβαιωμένα χρέη και τα πρόστιμα των διαφόρων οργανώσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Ο κ. Παπανδρέου έχει σήμερα το θράσος να κουνά το δάχτυλο στους Έλληνες και λέει πως αυτό έβαλε τάξη στις ΜΚΟ, αλλά αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να κρύψει ουσιαστικά τα κατορθώματα των υπουργών του που φυσικά γίνονταν με τη δική του ανοχή.

Με φωτογραφική διάταξη που προώθησε για τις ΜΚΟ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου του 2011, με μια απλή δήλωση της οργάνωσης, οι έφοροι διαγράφανε τα πρόστιμα και τα χρέη τους.

Δείτε τη διάταξη την οποία υπέγραψαν την ώρα που αποφάσιζαν αιματηρές περικοπές για το σύνολο του ελληνικού λαού.

 

forologiki diataxi 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 51 του νόμου 3943, που ψηφίστηκε στις 31 Μαρτίου 2011, «Πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (π.δ. 186/ 1992), φόροι, τέλη, εισφορές, πρόσθετοι φόροι, προσαυξήσεις και λοιπές επιβαρύνσεις που έχουν καταλογιστεί από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές σε βάρος σωματείων που επιδιώκουν αποκλειστικά πολιτιστικούς σκοπούς λόγω αμφισβήτησης του μη κερδοσκοπικού τους χαρακτήρα, διαγράφονται με απόφαση του

Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. στην οποία είναι βεβαιωμένα και τυχόν εκκρεμείς δίκες καταργούνται, εφόσον:

α) υποβληθεί αίτηση προς την αρμόδια για τη διαγραφή Δ.Ο.Υ. μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ενός μηνός από τη δημοσίευση του νόμου αυτού,

β) οι πολιτιστικοί σκοποί αποδεικνύονται από το εγκεκριμένο καταστατικό του σωματείου και

γ) το σωματείο έχει ορισθεί ως νομικό πρόσωπο που επιδιώκει πολιτιστικούς σκοπούς για την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 2557/1997 (ΦΕΚ 271 Α΄), της περίπτωσης δ΄ της παρ. 1 του άρθρου 31 του ν. 2238/1994, με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού σε εκτέλεση των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 9 του ν. 2557/1997 (ΦΕΚ 271 Α’)».

Ενδιαφέρον θα είχε να μάθουν οι Έλληνες ποιες από τις ΜΚΟ εντάχθηκαν σε αυτή την φωτογραφική ρύθμιση και κατάφεραν να διαγράψουν τα χρέη τους!

Άραγε τι έχει τι να πει τώρα για όλα αυτά ο περιφερόμενος “καθηγητής”; Ο κ. Βενιζέλος έχει απάντηση ή για μια ακόμα φορά δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα; Ο κ. Σαμαράς θα πάρει θέση για τον αντιπρόεδρος της κυβέρνησης; Και το σημαντικότερο όλων, ο Παπακωνσταντίνου για πόσο ακόμα θα συνεχίσει να απολαμβάνει την προστασία των υπευθυνοανεύθυνων;

About these ads
Διαδώστε το!
 





 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

“Το Εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση”


“Το Εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση” 

Ο Μη Κυβερνητικος Κυβερνήτης

 

 



ΠΗΓΗ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η ψείρα βγήκε στο γιακά...

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος 
Η ψείρα έχει βγει στο γιακά. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις από κάτω κρύβεται μια προστυχιά, μια λαμογιά. Όσο πιο δυσώδης είναι η εκάστοτε υπόθεση, τόσο πιο βαθιά το πολιτικό κατεστημένο είναι βουτηγμένο σ’ αυτήν.
 Ουδείς, πλέον, εκπλήσσεται: Τσοχατζόπουλοι, Μαντέληδες, Τσουκάτοι, «αναψυκτήρια», «κότερα», χρηματιστηριακές φούσκες, δομημένα ομόλογα, Βαβύληδες, Βατοπέδια, Τομπούλογλου, υποβρύχια...
που γέρνουν, γερμανικές εταιρείες που «λαδώνουν» κατά το δοκούν, εξοπλιστικά, «λίστες Λαγκάρντ», λεηλασία του δημόσιου χρήματος.
Ένα απίστευτο φαγοπότι. Σε ένα διαρκές «έκανε ένα δωράκι στον εαυτό του». Που εξελίσσεται πάνω στην πλάτη του ελληνικού λαού. Κι όμως κάθε φορά που η μπόχα ξεχειλίζει δεν χάνουν ευκαιρία να δώσουν το παρών κι εκείνοι οι πρόθυμοι κλόουν, οι έτοιμοι να υποδυθούν ότι... «πέφτουν από τα σύννεφα».
Τι υποκρισία! Αλήθεια, δεν τους έχει ενημερώσει κανείς ότι ζουν στη χώρα που η κυβέρνηση έκανε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη «Ζήμενς»; Εξωδικαστικό συμβιβασμό σύμφωνα με τον οποίο η «Ζήμενς έχει αναλάβει να χρηματοδοτήσει πρόγραμμα υπέρ της... διαφάνειας. Η «Ζήμενς»! Ώρα είναι να βάλουν και καμιά ΜΚΟ... ναρκαλιευτών για να «ελέγξει» τις ΜΚΟ...
Λέξεις καθημερινής χρήσης και έννοιες αειθαλείς: «Λάδωμα», μίζα, ρουσφέτι. διαφθορά, διαπλοκή, ο «γνωστός», η αδιαφάνεια, η συναλλαγή, η κομπίνα, η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, η αξιοποίηση της πολιτικής εξουσίας ως εφαλτήριο ατομικού πλουτισμού.
Αλλά: Όλα αυτά είναι «φυσικά φαινόμενα»; Αν ήταν έτσι, τότε θα έπρεπε να ασχολούνται μαζί τους οι ...μετεωρολόγοι. Όλα αυτά είναι προϊόν της «κακής ανθρώπινης φύσης»; Τότε δεν θα ζητούσαμε τα ρέστα από την πολιτική εξουσία, μα από τους ψυχολόγους, άντε και από μερικούς ...ψυχιάτρους.
 Προφανώς η σαπίλα που μας περιβάλει συνιστά ένα εξόχως πολιτικό ζήτημα. Που μετά από τόσες απόπειρες... κάθαρσης, η βρωμιά της αποδεικνύεται απείρως ανθεκτικότερη από όλες μαζί τις διακηρύξεις περί «εξυγίανσης». Που οφείλεται, επομένως, αυτή η διαχρονικότητα του προβλήματος αν όχι στο γεγονός ότι η ρίζα του προβλήματος (άρα και της λύσης του) ξεκινάει από τα σπάργανα του πολιτικο-οικονομικού συστήματος, των δομών του, της λειτουργίας του;
Ο φαύλος κύκλος της διαφθοράς – ό,τι κι αν λένε οι «αντιδογματικοί» και «ανοιχτόμυαλοι» εξορκιστές τέτοιων αναλύσεων - έχει ένα βασικό προστάτη, τροφοδότη, «νονό»: Είναι η ταξική διάρθρωση του συστήματος της «ελεύθερης αγοράς». Εκεί γεννιέται και αναπαράγεται ο φαύλος κύκλος της διαφθοράς. Μιας και, τελικά, η πολιτική διαφθορά, η πολιτική της διαφθοράς, και η διαφθορά της πολιτικής, δεν αποτελούν παρά έκφραση (και αποτέλεσμα) της καταχρηστικής άσκησης εξουσίας εκ μέρους του ισχυρού εις βάρος του αδύναμου.
Θεμέλιος λίθος αυτού του συστήματος, που οι διαχειριστές του έχουν καθίσει πάνω στο σβέρκο της κοινωνίας, είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Από κει ξεκινάνε όλα τα υπόλοιπα, τα απόβλητα, τα παράγωγα: «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», το «δούναι και λαβείν», το «κλέψε για να έχεις», ο «μπάρμπας στην Κορώνη», το «μέσο», οι «άκρες» στους «υψηλά ιστάμενους». Αυτά είναι τα «δόγματα» της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής λειτουργίας του συστήματός τους.
Στο διεφθαρμένο τους σύστημα δεν έπαψε ποτέ «το ψάρι (να) βρωμάει από το κεφάλι». Αλλά φυσικά, όσο πιο διεφθαρμένος είσαι, τόσο περισσότερο έχεις ανάγκη για «συνενόχους» και «συνυπεύθυνους». Όσο περισσότερο αφήνεις νηστικούς τους πολλούς, τόσο περισσότερο διατείνεσαι ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε»...
Ως εκ τούτου προσπαθείς να «λαδώνεις» το σύστημα μέχρι το τελευταίο του γρανάζι και να «νομιμοποιήσεις» την αθλιότητά σου με την κλασική συνταγή: Διαχέοντας σε όλη την κοινωνία το φαινόμενο της διαφθοράς. Ταξικά πάντα: Στα «ανώτερα κλιμάκια», η διαφθορά (όταν δεν είναι θεσμοθετημένη με νόμους και χοτζέτια) εμφανίζεται με μαύρες συναλλαγές κάτω από τραπέζια στρωμένα με χαβιάρια. Στο επίπεδο του «κοσμάκη» εκδηλώνεται με το «φακελάκι». 
 
 
Δεδομένου ότι η διαφθορά δεν μπορεί να κρυφτεί οι εναλλασσόμενοι στον κυβερνητικό θώκο ήταν ανέκαθεν αναγκασμένοι να την ομολογούν, αλλά, ταυτόχρονα, να αγκομαχούν να την ερμηνεύσουν με βολικό, για την ιδεολογία, την κοσμοθεωρία και, εν τέλει, το πολιτικό τους σύστημα, τρόπο: Δε φταίει το κοινωνικο-πολιτικό μας σύστημα, λένε. Φταίει η «αδυναμία» του κράτους, η κομματοκρατία, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί...
Πέραν του ότι όλα τα παραπάνω είναι πλευρές εκείνου ακριβώς που προσπαθούν να αθωώσουν, δηλαδή, του κοινωνικο-πολιτικού τους συστήματος, είναι και αστείο να καμώνονται ότι μέρος της «δουλειάς» τους είναι η πάταξη της διαφθοράς. Η «δουλειά» τους είναι άλλη:
  • Να δίνουν «θαλασσοδάνεια» στους κεφαλαιοκράτες.
  • Να ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία.
  • Να κάνουν πλάτες στη φοροδιαφυγή και στην αισχροκέρδεια.
  • Να τάζουν διορισμούς σε «ωφελούμενους» των 300 ευρώ!
  • Να «μοιράζουν» έργα. Ν
  • Να κατανέμουν την «πίτα».
  • Να κάνουν «κολεγιές» με τους ισχυρούς και να διαμορφώνουν, αντικειμενικά, το εύφορο έδαφος για τα κάθε λογής «μπουμπούκια» και «λαμόγια».
 Έτσι «δουλεύει» το σύστημα. Ανεξαρτήτως ποιος ταγός το υπηρετεί, ανεξάρτητα ποιο κόμμα το διαχειρίζεται. Κι όταν, από καιρό σε καιρό, μέσα στο «γενικό χαμό» σπάσει κανένα απόστημα, αρχίζει το πανηγύρι! Με εναλλασσόμενους ρόλους:
Όταν κυβερνούσαν οι Βένετοι ήταν οι Πράσινοι που τους κατήγγειλαν για τις «ακαθαρσίες». Κι όταν κυβερνούσαν οι Πράσινοι ήταν οι Βένετοι που το έπαιζαν «τιμωροί» και «εισαγγελείς». Τώρα που κυβερνάνε μαζί, μαζί αλληλοκαταγγέλλονται, αλλά και μαζί τα κουκουλώνουν για να παραστήσουν τους «αδιάφθορους»!
Το έργο παίζεται συνήθως προεκλογικά και κρατάει από μερικές βδομάδες μέχρι μερικούς μήνες. Κατά τη διάρκειά του, όλοι οι εμπλεκόμενοι στην παράσταση, διώκτες και διωκόμενοι, κυβερνώντες και πρώην κυβερνώντες, εργολάβοι της αρπαγής και «παπαγαλάκια», ευυπόληπτοι ταγοί και «αρπαχτικά», εμφανίζονται να δηλώνουν: «Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο»!
Βέβαια, το μόνο μαχαίρι που βλέπει ο λαός είναι εκείνο της ρήσης που λέει: «Όποιος έχει μαχαίρι, τρώει πεπόνι»! Επομένως, το θέμα (που δεν μπορεί να παραπέμπεται στην «Δευτέρα Παρουσία») είναι να αλλάξει χέρια το «μαχαίρι». Τουτέστιν: η εξουσία. Κι από την ιδιοκτησία των σφετεριστών, το «μαχαίρι», η εξουσία, να περάσει στα χέρια του λαού. Ενός λαού προδομένου, λεηλατημένου, πτωχευμένου, που βλέπει – οι σφετεριστές και οι κολαούζοι τους - να του ρημάζουν τον «κήπο» που με ιδρώτα και αίμα καλλιεργεί. 
Να αλλάξει χέρια το «μαχαίρι»! Τι πιο ηθικό από αυτό! Γιατί, τελικά, η ηθική στην πολιτική δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ μέγεθος ανεξάρτητο από την πολιτική ηθική που το βασικό προσδιοριστικό της στοιχείο είναι τούτο: Το είδος των συμφερόντων που η εκάστοτε πολιτική υπηρετεί. Άλλη ηθική παράγεται από την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού κι άλλη ηθική από την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα εκείνων που κάθονται πάνω στο σβέρκο του λαού.   
Από enikos
και  εδω







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Μαζί με τα θαύματα, για να πάμε στις εκλογές, χρειαζόμαστε και τα πατε­ρημά.

“Πατρίδα; Πουλημένη στο σφυρί! Λευτεριά; Με χαλκάδες δεν μπορεί!”.
 
Μαζί με τα θαύματα, για να πάμε στις εκλογές, χρειαζόμαστε και τα πατε­ρημά. Οι Πασο­κο­Νου­δούδες άρ­χισαν ήδη τις επικλήσεις στη βοήθεια του Θεού. Με λίγες διορθώσεις στα «υ» και τα «η»,  από τη στήλη, η κατάσταση έχει ως εξής.

«Τον ψήφον υμών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον», αλλά και αύριον, έσπευσε να ζητήσει ο Σαμαράς στο Άγιο Όρος και όχι «τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον». Δεν πήγε για να μετανοήσει για τα μνημόνια που ψήφισε, αλλά...
για να εξασφαλίσει την ψήφο των πιστών. Σεμνά, μαζί με τις τηλεοπτικές κάμερες. Αφού απήγγειλε το «Πάτερ ημών» με βαθιά φωνή, πληροφόρησε την αγιορείτικη κοινότητα και μέσω αυτής και εμάς ότι  «Αφήνουμε πίσω μας τις μέρες της δοκιμασίας, σιγά – σιγά». Σιγά – Σιγά. «Ήσυχο – ήσυχο το πο­τα­μάκι/ αργοκυλάει το γαλάζιο του νεράκι..» που έλεγε κι ο Βέγγος. Σιγά μην ορίσει χρονικά το «Σιγά», να τον πάρουν με τις πέτρες. Γέρων αγιορείτης, αναχωρητής από τα εγκόσμια,  (δη­λα­δή­ που αποφάσισε να μην ασχολείται με τα εγκό­σμια), προέτρεψε το λαό να επιλέξει τον Σαμαρά για να μας βγάλει από τα δύσκολα (εγκόσμια). Για σκέψου. Κι εμείς νομίζαμε πως μόνο με τη διακονία του Θεού ασχολείται...
«Ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις υμών» είπε ο Στουρνάρας και δεν είπε: «ως και ημείς αφίεμεν τοις ὀφειλέταις ημών». Δηλαδή, Ημείς συγχωράμε αυτούς που σας χρωστάνε. Όπως αυτούς που περιλαμβάνει η λίστα Λαγκάρντ και όλες οι λίστες. Σιγά -σιγά θα ερευνηθεί και αυτή, κατά δια­βεβαίωσή του. Αναμφιβόλως. Αυτό θα γίνει όμως, όοοταν προσληφθούν νέοι υπάλληλοι στο ΣΔΟΕ, αφού οι υπάρχοντες δεν επαρκούν. Και πως να επαρκούν, όταν κάνουν έλεγχο σε κάθε περίπτερο και τσαγκάρικο, ή λουστράκο τύπου Βασιλάκη Καϊλα, πιστοποιώντας πενηνταράκια, την ώρα που ο συνωστισμός των καταθέσεων στις τράπεζες εξωτερικού, μοιάζει με τον συνωστισμό στην παραλία της Σμύρνης.
Συγχωράει αυτούς που μας χρωστάνε, ενώ δεν συγχωράει εμάς που ισχυ­ρίζεται πως του χρωστάμε. Ας θυμηθούμε πως σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες δέκα θα φεύγουν ένας θα προσλαμβάνεται. Και στο ΣΔΟΕ. Όμως οι περιλαμβανόμενοι στις «λήστες», δεν έ­χουν τίποτα να φοβηθούν. Δια της Υπουργού τους, Σλουμπφ, οι Ελβετοί τραπεζίτες αρνούνται να φορολογηθούν οι καταθέσεις των Ελλήνων καταθετών τους. Οι ξένες τράπεζες κρατούν το μυστικό των καταθέσεων σε αυτές. Οι ελληνικές πάλι, ανοίγουν τους λογαριασμούς των συντάξεων για να βάλει τα μεγάλα χέρια του ο Στουρνάρας και να αρπάξει και τα ρέστα.
«Ω!! Θεέ της Ελλάδας, γιατί κρατάς τις πέτρες στο έδαφος και δεν τις  «εισενέγκης εις πειρασμόν» να σηκωθούν από τη γρανιτένια υπομονή τους και να πέσουν στα κεφάλια των αδίκων», λένε οι γρανιτωδώς ριζωμένοι στον καναπέ τους.
Ας μπούμε εμείς στον πειρασμό να κάνουμε τη δουλειά των πετρών, ή όπως θα έλεγαν και οι Πόντιοι «... θέκ'ς εμάς 'ς σον πειρασμόν».
★★★
Πέθανε η γιαγιά της Κεφαλλονιάς. Στέλλα το όνομά της. 103 χρόνων. Δηλαδή γεννημένη το σω­τή­ριο έτος 1911. Άντεξε Μικρασιατική Καταστροφή, δικτατορία του Μεταξά, Β' Παγκό­σμιο, 8ετία Καραμανλή, Χούντα, ακόμα και το Σημίτη αγκαζέ με το Γιωργάκη. Δεν άντεξε η φου­κα­ριάρα, τη χειραψία με το Σαμαρά.
★★★
Διάσημοι Έλληνες υπέρ της Ουκρανίας. Υπέρ της Ουκρανίας όπως τη θέλουν οι δυτικοί ιμπε­ριαλιστές. Τόσο διάσημοι, όσο οι σιτεμένες Μιμή Ντενίση κι Βάνα Μπάρμπα. «Ειρήνη στην Ου­κρανία, για να υπάρχει ειρήνη στον κόσμο». Δηλώσεις επιπέδου σταρ καλλιστείων «τι εύχεσαι; - Ειρήνη στον κόσμο». Ας τους ψιθυρίσει κάποιος « Ψιτ! καλέ!, Εσύ! Για τους πολέμους  στο Αφ­γα­νι­στάν,­ στο Ιράκ, στη Συρία, στην Κεντρο­αφρικανική Δημοκρατία, στο Κογκό, τις Φιλιπ­πίνες, στο Σουδάν, καμιά κουβεντούλα;». Και ο αμερικανός ηθοποιός Κλούνεϊ, προσεύχεται για την Ουκρανία. Α! Ρε αθάνατο Χόλιγουντ, μακρύ χέρι του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Μια ο Κλούνεϊ και μια οι Διάσημοι Μπάρμπα-Ντε­νίσηδες. Και αυτός μεν βρίσκεται στην πάνω -πάνω γραμμή των εισπράξεων. Οι δικοί μας απαγ­γέλλουν σαν το Βέγγο: «Απόψε, σήμερα και χθες/ όλες οι πόρτες είν' κλειστές/ και γω είμαι απ' όξω/ και μες στο φάρδος το θαμπό/ παίρνω αμπάριζα να μπω/ και με πετάνε ΟΞΩ».
Τάνια
 




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Οι εννέα συμβάσεις έργου, συνολικού ύψους περίπου 110.000 ευρώ, για υποτιθέμενες ανάγκες του υπουργείου και το πρόκριμα στον ανιψιό της αγαπημένης του συνεργάτιδος

Μπορεί οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) να κυριαρχούν στην επικαιρότητα λόγω του αμαρτωλού παρελθόντος τους, αλλά και σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος χρησιμοποιεί την ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση για να σκορπίσει χρήμα που (ανεξαρτήτως ύψους) θα μπορούσε να εξοικονομείται.
Μικροεξυπηρετήσεις, ρουσφετολογικές τακτοποιήσεις και βόλεμα συγκεκριμένων προσώπων, που συνεπάγονται δαπάνες -την ώρα που για τους «κοινούς θνητούς» συνεχίζονται οι περικοπές και η φτωχοποίηση-, έχουν σημειωθεί...
το τελευταίο διάστημα, όπως προκύπτει από συγκεκριμένες αποφάσεις.
Μια τέτοια περίπτωση αφορά εννέα συμβάσεις έργου για την κάλυψη των υποτιθέμενων αναγκών του υπουργείου, που συνάπτονται με αμφιλεγόμενες διαδικασίες και με πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Ηδη έχουν υπογραφεί επτά από τις εννέα αυτές συμβάσεις, συνολικού ύψους περίπου 110.000 ευρώ, για επτά ή οκτώ μήνες και ενώ κάλλιστα οι συγκεκριμένες θέσεις θα μπορούσαν να καλυφθούν από μόνιμους υπαλλήλους του υπουργείου στον τομέα π.χ. της εθιμοτυπίας.
Η επιλογή έγινε -ύστερα από πρόσκληση ενδιαφέροντος- από τριμελή επιτροπή του υπουργείου, την οποία συνέστησε ο υφυπουργός Εξωτερικών (αδελφός του ηθοποιού Ελένης Κούρκουλα και προσωπικός φίλος του κ. Βενιζέλου) Δημήτρης Κούρκουλας. Και το βασικότερο κριτήριο για τους υποψηφίους ήταν η «προφορική συνέντευξη», την οποία κάποτε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ κατηγορούσε ως ρουσφετολογικό εργαλείο.
Το ενδιαφέρον πάντως είναι ότι για το «σύστημα εγγραφής και διαπίστευσης της ελληνικής προεδρίας» έχουν επιλεγεί (με τις παραπάνω διαδικασίες....) τρία άτομα, ένας «προσληπτέος» και δύο «επιλαχόντες». Δεύτερος στην κατάταξη δεν είναι πάντως ένας τυχαίος. Είναι ο ανιψιός του συζύγου της κυρίας Σοφίας Χηνιάδου...
Η κυρία Χηνιάδου υπήρξε για πρώτη φορά συνεργάτις και μάλιστα έμπιστη του κ. Βενιζέλου το 1994 και σήμερα εμφανίζεται πάλι αποσπασμένη (ως μισθωτή της ΔΕΗ) στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών. Εχει δε αυξημένες αρμοδιότητες ως επικεφαλής της επιτροπής πολιτιστικών και εθιμοτυπίας για την ελληνική προεδρία και είναι παντρεμένη με τον συνταξιούχο πρέσβη Μιχάλη Καμπάνη, ο οποίος λέγεται ότι είναι από την πλευρά του άτυπος σύμβουλος του κ. Βενιζέλου...
Στα αξιοσημείωτα, εξάλλου, το γεγονός ότι ένας από τους συμβασιούχους που επιλέχθηκε τελικά να απασχοληθεί κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας εμφανίζεται ως κάτοικος Αθηνών, αλλά υπάγεται στην ΔΟΥ... Κεφαλλονιάς.
Τις μεγαλύτερες αποδοχές, όπως προκύπτει από τις συμβάσεις μίσθωσης έργου που αναρτήθηκαν στη Δι@ύγεια, λαμβάνουν η Κ.Μ. και ο Α.Κ., από 22.077 ευρώ έκαστος για οκτώ μήνες, δηλαδή περί τα 2.800 ευρώ μηνιαίως. Ποιο το έργο τους; Η πρώτη προσελήφθη για την «οργάνωση και τον συντονισμό του Συστήματος Λογισμικού και Διαπίστευσης. Ως αντάλλαγμα για το σύνολο του έργου που αναλαμβάνει με την παρούσα θα λάβει ως Αμοιβή το ποσό των είκοσι δύο χιλιάδων και εβδομήντα επτά ευρώ και πενήντα δύο λεπτά (22.077,52) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ». Ο δεύτερος ανέλαβε τη διεκπεραίωση του έργου «του συντονισμού της Μονάδας Διερμηνείας στο Γραφείο Ελληνική Προεδρίας», με τις ίδιες απολαβές.
Τα χρήματα των υπολοίπων είναι λιγότερα και ξεκινούν από 15.960 ευρώ και φτάνουν ως τα 12.602 ευρώ. Ειδικότερα, οι Κ.Σ. και Σ.Κ. θα αμείβονται για επτά μήνες με το ποσό των 15.960 ευρώ και οι αρμοδιότητές τους περιλαμβάνουν τον «χειρισμό της φιλοξενίας, της διαμονής, των εισιτηρίων και του κέτερινγκ». Αλλοι τρεις, οι Β.Α., Ι.Ζ. και Ε.Θ., θα πάρουν από 12.602 ευρώ, ενώ σε ό,τι αφορά την προσφορά τους, αυτή θα είναι «ο χειρισμός των χορηγιών, των δώρων και τις διαχείρισης του υλικού φιλοξενίας, δηλαδή: Την επικοινωνία/λήψη προσφορών από τους χορηγούς, την παρακολούθηση της εκτέλεσης των χορηγιών, τη λεπτομερή καταγραφή των αναγκών της Ελληνικής Προεδρίας σε χορηγίες, την επιλογή των δώρων, τη σύνταξη καταλόγου των παραληπτών των δώρων, την αποστολή των δώρων, τη διαχείριση του υλικού Προεδρίας (δώρα, έντυπα, καρτέλες διαπίστευσης κ.λπ.), καθώς και την ευθύνη της “αποθήκης”».
Από ΓΡΕΚΙ






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Θωμόπουλε, Καραμανλή τον λέγαν τον πρωθυπουργό και υπουργό πολιτισμού, που έσπρωχνε τα εκατομμυριάκια στον Συρμόγλου...

Βάλαν λουκέτο στην ΕΡΤ για να έχουν μια πλήρως εξαρτημένη από το κράτος δημόσια τηλεόραση. Πιο κυβερνητικό δελτίο, από τα κρατικά Μέσα, μόνο η ΥΕΝΕΔ είχε στο παρελθόν.
Παράδειγμα, το θέμα των αμαρτωλών ΜΚΟ. Ξεσκίστηκαν, με ό,τι αφορούσε τον Παπανδρέου. Και τούτο και τ΄άλλο και κείνο (μέχρι πρωτοσέλιδα αντιΠαπανδρεϊκών εφημερίδων, χρησιμοποίησαν). Και χρόνος; Απεριόριστος-πάνω από δεκαπέντε λεπτά...
Να τα βάλουν. Κανείς δεν λέει όχι. Αλλά να μην αποκρύπτουν την άλλη πλευρά του φεγγαριού. Να πνίγουν το όνομα του Καραμανλή (και του Βουλγαράκη βεβαίως βεβαίως) που έσπρωξαν...
προς την αμαρτωλή αυτή ΜΚΟ 8,5 εκατομμύρια!
Και το αποκορύφωμα; Η αναφορά των ονομάτων του Λιάπη (ποιου,του Λιάπη!) και του Σαμαρά που "σύμφωνα με τις πληροφορίες τους" δεν συνέχισαν με νέα κονδύλια το πάρτι!
Παιδιά,έλεος!...
Από nonews-NEWS

H «μεγαλοφυή» ιδέα του Κ. Καραμανλή... 

Οκτώ εκατ. ευρώ στη ΜΚΟ "Εργο Πολιτών", για να... μετράει τις ΜΚΟ...
Ηταν αρχές του 2005 και η χώρα ζούσε ακόμη στον απόηχο της πανάκριβης διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι σκανδαλώδεις επιχορηγήσεις εκατομμυρίων σε ΜΚΟ έχουν αρχίσει να ψιθυρίζονται στα υπουργικά γραφεία και  ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συλλαμβάνει, σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, μια «μεγαλοφυή» ιδέα: να φτιάξει μια οργάνωση χρηματοδοτούμενη από το κράτος, αλλά και από χορηγίες για να... μετράει όλες τις ΜΚΟ και να προάγει τον εθελοντισμό...

Λίγους μήνες αργότερα το σχέδιο νόμου είναι έτοιμο και μέσα στο 2005 κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο οργανισμός «Εργο Πολιτών». Εποπτεύεται απευθείας από τον πρωθυπουργό και ως πρόεδρος ορίζεται ο δημοσιογράφος Στέλιος Συρμόγλου. Ολα δείχνουν ιδανικά... Η χρηματοδότηση ρέει άφθονη, τα γραφεία είναι πολυτελέστατα και τα λόγια παχιά.
 Εννέα χρόνια μετά, οι αποκαλύψεις είναι καταιγιστικές για το μεγάλο φαγοπότι...

πηγη ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Από nonews-NEWS  

Ο Συρμόγλου έδρασε με Καραμανλή, Βουλγαράκη και Λιάπη..

ΜΚΟ "άνθισαν" και επί Σαμαρά στο υπουργείο Πολιτισμού...
Πέστε κ. Ρακιντζη τα ονόματα των υπουργών Πολιτισμού επί ΝΔ. Για πέστε μας! Γιατί όλοι μιλάνε μονο για τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Ρακιντζής, μετά από μια μικρή παύση, αρχισε να απαριθμεί τους υπουργούς Πολιτισμού κατά την θητεία των οποίων εδρασε  ο Στέλιος Συρμόγλου και εμφανίστηκαν στον ορίζοντα ένα μάτσο περίεργες ΜΚΟ.
" Ηταν ο κ. Καραμανλής, ο κ. Βουλγαράκης, ο κ. Λιάπης" .
Μπατζελή: "Τον κ. Σαμαρά γιατί τον ξεχνάτε?".
"Ηταν για ενα μικρό διάστημα"...
Η Πιπιλή με το που άκουσε το όνομα "Καραμανλής", της κόπηκε η φόρα και ζήτησε από την Μπατζελή (ακούστε θράσος !)  να μη κάνει χρήση του ονόματος του Καραμανλή, όπως οι άλλοι (μεταξύ των οποίων και η ίδια), αναφέροντας συνέχεια το ονομα του Γιώργου Παπανδρέου...
 
Από nonews-NEWS

ΚΑΙ ΕΔΩ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

ΙΣΑ : Πεθαίνουν άνθρωποι λόγω της έλλειψης εμβολίων γρίπης

«Είναι τραγικό, ότι για ένα εμβόλιο των 6 ευρώ πεθαίνουν άνθρωποι», αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) με αφορμή τον θάνατο 58 ατόμων από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, εκτεθειμένο έμεινε φέτος το 40% του πληθυσμού υψηλού κινδύνου που δεν κατάφερε να εμβολιαστεί, για τη φετινή εποχιακή γρίπη, καθώς, αρκετοί φαρμακοποιοί δήλωναν ότι οι ποσότητες των εμβολίων που έφτασαν στα χέρια τους ήταν πολύ μικρότερες από τις παραγγελίες τους και παράλληλα δεν εστάλησαν εμβόλια στις Μονάδες του ΕΟΠΥΥ. «Το φαινόμενο...
έφτασε στο απροχώρητο αρχές Ιανουαρίου, όταν ξεκίνησε το κύμα επιδημίας στη χώρα μας και εμβόλια δεν υπήρχαν για να καλύψουν ούτε τα άτομα υψηλού κινδύνου», αναφέρει ο ΙΣΑ σημειώνοντας, ότι η διάρκεια κάλυψης του εμβολίου φτάνει τους τρεις μήνες, γεγονός που αύξησε κατακόρυφα τις ανάγκες της χώρας αρχές Ιανουαρίου, αφού ακόμη και αυτοί που είχαν εμβολιαστεί αρχές Οκτωβρίου, ήταν ακάλυπτοι.
Ο ΙΣΑ χαρακτηρίζει «εγκληματική» την έλλειψη εμβολιαστικής πολιτικής στην Ελλάδα, σχετικά με τη σοβαρότητα της πρόληψης από την εποχιακή γρίπη, με αποτέλεσμα το χαμηλό εμβολιαστικό status του πληθυσμού, και παράλληλα αναφέρεται και στη στρέβλωση των επιστημονικών δεδομένων από τους μη ειδικούς, που τρομοκράτησε τα προηγούμενα χρόνια τον πληθυσμό, με επιστημονικά αβάσιμες ανησυχίες «πιθανών επιπλοκών» του εμβολίου, αφήνοντας χιλιάδες πολίτες έκθετους στην πανδημία της γρίπης.
Παροτρύνει όλους τους γιατρούς- μέλη του να βρίσκονται σε διαδικασία επαγρύπνησης και να καθοδηγούν τους ασθενείς τους για τα μέτρα προφύλαξης και την κατάλληλη αντιική θεραπεία, ώστε να περιορίσουν όσο μπορούν τη μετάδοση του ιού στην κοινότητα.
Σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ επισημαίνει ότι η προφύλαξη και η προστασία τόσο των ασθενών όσο και των υγιών πολιτών της χώρας πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο μέσα από μία Εθνική Στρατηγική Πρόληψης στοχευμένη και χωρίς αποκλίσεις, προσθέτοντας ότι ο αποτελεσματικότερος και ο οικονομικότερος τρόπος να κρατήσει το κράτος υγιείς τους πολίτες και να αποφύγει θανατηφόρες ασθένειες, είναι ο εμβολιασμός.
 









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Ο πρέσβης που ενημέρωσε το ΥΠΕΞ για το ανυπόστατο έργο των ΜΚΟ, τιμωρήθηκε με μετάθεση!

Ο Έλληνας Πρέσβης που προειδοποίησε για το σκάνδαλο με τις ΜΚΟ και το πλήρωσε με την μετάθεσή του ξεκαθαρίζει σημαντικές πτυχές του σκανδάλου.
Ο τότε πρέσβης στο Λίβανο, Ν.Βαμβουνάκης, όπως αναφέρει και στην επιστολή που δημοσιεύουμε, όχι μόνο είχε ενημερώσει εγκαίρως για το ασήμαντο έως ανύπαρκτο έργο των ΜΚΟ εκεί, αλλά "τιμωρήθηκε" κιόλας για την ευσυνειδησία του, αφού η πολιτική ηγεσία μετά...
από αυτό τον μετέθεσε.
Σύμφωνα και με πληροφορίες από το ΥΠΕΞ φαίνεται να υπήρξε ιδιαίτερη ενόχληση για τη ΜΚΟ του κ.Φλογαίτη,για την οποία ο πρέσβης είχε επίσης ενημερώσει τον αρμόδιο τότε υφυπουργό, Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Πιθανόν η ενόχληση αυτή σχετίζεται με το γεγονός ότι ο Ευρ.Στυλιανίδης όχι μόνο διατηρούσε φιλική σχέση με τον Σπ.Φλογαίτη, αλλά η μοναδική εργασιακή εμπειρία που δήλωνε τότε στο βιογραφικό του, ήταν "ερευνητής" στη ΜΚΟ του! Επίσης η εν λόγω ΜΚΟ κατά τη διάρκεια της θητείας του Ευρ.Στυλιανίδη προέβη σε πλήθος ανθρωπιστικών δράσεων στην ...εκλογική περιφέρεια του υφυπουργού. Βεβαίως δεν αποκλείουμε όλα αυτά να είναι απλές συμπτώσεις...
Όλα όσα αναφέρει ο Πρέσβης:
1. Υπηρέτησα ως Πρέσβυς της Ελλάδος στο Λίβανο από τις 29 Ιανουαρίου 2004 έως τις 30 Απριλίου 2006. Κατά τη διάρκεια της εκεί θητείας μου, υπήρχαν στο Λίβανο εννέα (9) ‘’αναπτυξιακά προγράμματα’’ της ΥΔΑΣ / ΥΠΕΞ, μεταξύ των οποίων αυτά του ‘‘Διεθνούς Κέντρου Αποναρκοθέτησης’’ και της τότε ΜΚΟ ‘‘Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου’’ του καθ. Σπ. Φλογαϊτη, που στη συνέχεια μετετράπη σε Διεθνή Οργανισμό (‘‘Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου’’).
2. Για κανένα από τα 9 αυτά προγράμματα δεν ζητήθηκαν ποτέ από την Πρεσβεία εισηγήσεις, Εκθέσεις προόδου, θεωρήσεις παραστατικών δαπανών ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο. Και για τα 9 αυτά προγράμματα, με δική μου πρωτοβουλία, πραγματοποίησα επιτόπιους ελέγχους και διαπίστωσα ότι το ‘‘έργο’’ που επιτελούσαν ήταν ουσιαστικώς (ή και παντελώς) ανύπαρκτο. Όλες ανεξαιρέτως οι γραπτές εισηγήσεις μου και αιτήσεις στοιχείων από την ΥΔΑΣ, - που εκοινοποιούντο πάντα στον αρμόδιο τότε Υφυπουργό Εξωτερικών Ευρ. Στυλιανίδη - , παρέμειναν αναπάντητες. Παρ’ ότι μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις είχα επιδείξει ιδιαίτερη επιμονή, με την αποστολή υπενθυμιστικών εγγράφων και τηλεγραφημάτων.
3. Δύο χρόνια μετά την ανάληψη υπηρεσίας μου στο Λίβανο (και ενώ όλοι μου οι προκάτοχοι είχαν υπηρετήσει εκεί επί 4 τουλάχιστον έτη), αποφασίστηκε η μετάθεσή μου στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ. Έστειλα τότε στο Υπουργείο, στις 29.3.2006, την υπ’ αριθμ. 1340.21.ΑΣ 380 Αναφορά που κατέληγε ως εξής : ‘’ Εφ' όσον δεν μου διευκρινιστεί εγγράφως ότι ανακαλούμαι για τυχόν υπηρεσιακή μου ανεπάρκεια, θεωρώ ότι τιμωρούμαι διότι οι εισηγήσεις και αντιρρήσεις μου για τα αναπτυξιακά προγράμματα στο Λίβανο δεν ήταν ευχάριστες στον Υφυπουργό κ. Ε. Στυλιανίδη.''
Υ.Γ. : Υπογραμμίζω ότι πλην των ‘‘αναπτυξιακών προγραμμάτων’’, είχα οχλήσει το 2004 την ηγεσία του ΥΠΕΞ και με μια άλλη Αναφορά για σοβαρές οικονομικές ατασθαλίες εντός της Πρεσβείας Βηρυττού που αφορούσαν στην περίοδο κατά την οποία ήταν επικεφαλής ο προκάτοχός μου Γ. Γαβριηλίδης (2000-2004). Ουδέν επίσης εγένετο.
Ν. Βαμβουνάκης (Πρέσβυς)




 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Ο υποψήφιος εθνοσωτήρας Στ. Μάνος μαζί με τον Γ. Στουρνάρα έχουν συστήσει ΜΚΟ που καταθέτει επιχειρηματικές προτάσεις αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας

Το ακόλουθο δημοσίευμα (28 Μαΐου 2012) δίνει κάποια εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία για την σύμπραξη του Στ.Μάνου (γνωστου νέου και άφθαρτου πολιτικού που θέλει να μας σώσει (sic!)) με τον Γ.Στουρνάρα (νυν υπηρεσιακού υπουργού Ανάπτυξης και διευθυντή του ΙΟΒΕ (μελετητικού κέντρου του ΣΕΒ) και φυσικά αφήνει πολλά ερωτηματικά σχετικά με την σιωπή του Στ.Μάνου.
 
(1) Οι εν λόγω κύριοι – με μακρά διαδρομή σε πολιτικές και διοικητικές θέσεις στο ελληνικό κράτος – έχουν συμπήξει – μαζί με άλλους φερέλπιδες εθνοσωτήρες – μία ΜΚΟ για την “προστασία και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας”. Η ΜΚΟ αυτή έχει εκπονήση επιχειρηματικό σχέδιο («Σχέδιο Αρχιμήδης») το οποίο έχει υποβάλει όχι μόνο σε κρατικά όργανα αλλά ακόμη και σε διεθνή δικηγορικά γραφεία συμβούλων επιχειρήσεων όπως στη...

Roland Berger, που συνέταξε το σχέδιο «Εύρηκα», προκειμένου να βρεθούν κοινά στοιχεία στις δύο πρωτοβουλίες.

(2) Η Roland Berger δεν είναι κοινωφελής οργανισμός αλλά επιχείρηση αποσκοπούσα στην δική της κερδοφορία μέσω παροής συμβουλλών επ’ αμοιβή. Οι κακές γλώσσες λένε ότι τέτοιες επιχειρήσεις, εκμεταλλευόμενες τον ρόλο του συμβούλου, ουσιαστικά διαμεσολαβούν και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν τα έργα για τα οποία έχουν συμβουλεύσει οι πρώτες (φυσικά με το αζημίωτο γι’ αυτές). Όμως εμείς δεν θα πιστέψουμε τις κακιές γλώσσες. Όχι δεν γίνονται τέτοια πράγματα στον αγγελικό κόσμο στον οποίο ζούμε …
 
(3) Οι ΜΚΟ τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς έχουν αποδειχθεί απίθανα διαφθορεία και κυριολεκτικά παρακρατικές οργανώσεις. Παρακρατικές γιατί συνδέονται στενά με το κράτος και κάθε άλλο παρά ανεξάρτητες είναι. Διαφθορεία γιατί πίσω από τον υποτιθέμενα ανιδιοτελή χαρακτήρα τους κρύβονται επιχειρηματικές δραστηριότητες μάλιστα από αυτές που “αποκομίζονται ιδιωτικά ωφέλη με δημόσια χρήματα”.
 
(4) Τι δουλειά έχουν πολιτικά πρόσωπα σε αυτό το βρώμικο καζάνι; Το ίδιο το “Σχέδιο Αρχιμήδης” δίνει ευκόλως διακρινόμενες επιχειρηματικές ευκαιρίες και ανοίγει τεράστιες δυνατότητες διαπλοκής. Το παιχνίδι του “κάνουμε ιδιωτικές μπίζνες με δημόσια λεφτά” είναι ιδιαίτερα γνωστό στη χώρα μας αλλά και διεθνώς. Μήπως αλήθεια ο ευρηματικότατος Στ.Μάνος θα μπορούσε να μας θυμίσει τι έγινε με την παλιά του εταιρεία (την ΑΛΛΑΤΙΝΗ), πως έπεσε έξω και τι κινήσεις διάσωσης των μετόχων της έγιναν ιδιαίτερα επί υπουργείας του; Έτσι για να μην θεωρούν όλοι ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου…
——————————————————————————————————–
 
ΠΩΣ Ο ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ, ΚΑΤΑ Τ’ ΑΛΛΑ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
 
Γράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος
Δευτέρα, 21 Μαϊου
 
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν εξόχως διδακτικό. Στο «Ράδιο Εννέα 98.9», η Μαρία 
 Σμιλίδου και η Βασιλική Σιούτη είχαν καλεσμένο στην εκπομπή τους (κάθε Σάββατο και Κυριακή, 4 με 6 το απόγευμα) τον Στέφανο Μάνο. Το Σάββατο. Είπαν πολλά και διάφορα, ο Μάνος απαντούσε σε όλα, άλλοτε πειστικά και άλλοτε όχι. Μέχρι που η ώρα πήγε πέντε. Έπρεπε να διακόψουν για ειδήσεις την ώρα ακριβώς που η συζήτηση είχε αρχίσει να… ανάβει, επικινδύνως. Έπαιζαν ρόλο και οι επιθετικές ερωτήσεις της Βασιλικής Σιούτη που έκαναν τον Μάνο να παίρνει μία… αμυντική στάση. Κάποιοι θα έλεγαν πως ακουγότανε έως και εκνευρισμένος, ενοχλημένος. «Επειδή πρέπει να διακόψουμε για το δελτίο ειδήσεων, έχετε την υπομονή να περιμένετε λίγο στο τηλέφωνό σας γιατί θέλουμε να σας κάνουμε μία-δύο ερωτήσεις ακόμα;» του είπε ευγενικά η Βασιλική Σιούτη. «Καλύτερα να συνεχίσουμε τη συζήτηση αύριο» απάντησε ο Στέφανος Μάνος, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επομένη, Κυριακή απόγευμα. Θεμιτό θα έλεγα αν και παράδοξο, να αρνείσαι να μείνεις δύο-τρία λεπτά ακόμα on air. Προφανώς την είχε ψυλλιαστεί τη δουλειά ο αρχηγός της Δράσης και, αν και συνήθως λαλίστατος, προτίμησε την… άτακτο φυγή.
 
Έκανε και το… λάθος η Σιούτη να πει στον αέρα την ερώτηση που ήθελε να του κάνει. Την ανέβασε και στο twitter της: «Να απαντήσει για την ΜΚΟ που έχει συστήσει ο Στέφανος Μάνος μαζί με τον Γιάννη Στουρνάρα – ζήτησαν να αναλάβουν αυτοί την πώληση των δημοσίων ακινήτων». Ιδού λοιπόν το… σημείο G της υπόθεσης. Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση που ίδρυσαν ο Στέφανος Μάνος μαζί με τον Γιάννη Στουρνάρα. Την «πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ» όπως την ονόμασαν. Υπενθυμίζουμε πως ο Γιάννης Στουρνάρας, επικεφαλής του ΙΟΒΕ, είναι τώρα υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης! Στη φωτογραφία με την Άννα-Θεός συγχωρέστην (πολιτικά)-Διαμαντοπούλου.
 
Τι θα έκανε, τι θα κάνει αυτή η ΜΚΟ; Όπως διαβάζαμε στα ρεπορτάζ των εφημερίδων, πέρυσι, θα αποτελούσε «μία παραλλαγή του σχεδίου Eureka και το οποίο προέβλεπε την μεταβίβαση της ακίνητης περιουσίας του κράτους, αεροδρόμια, λιμάνια, ακίνητα κ.λπ. σε εταιρεία σε αντάλλαγμα 125 δις ευρώ». Μπίνγκο! Ωραίο πράγμα. Ένας αρχηγός κόμματος και ένας (μετέπειτα) υπουργός (έστω και υπηρεσιακός) να ιδρύουν ΜΚΟ, το αντικείμενο της οποίας έχει να κάνει με την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου.

Δεν λέμε πως δεν είναι νόμιμο. Δεν το λέω, όχι. Το αντίθετο μάλιστα. Σαφώς και είναι 100% νόμιμο. Δεν μπορούμε να πούμε όμως πως είναι και ηθικό. Από πολιτικής απόψεως, ηθικό. Πολλώ δε μάλλον όταν ο Στέφανος Μάνος δηλώνει φανατικός πολέμιος του κράτους. Άλλο αυτό όμως και άλλο η ΜΚΟ. «Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να πουληθεί δημόσια γη. Πώς όμως μπορεί να αξιοποιηθεί μία χέρσα έκταση, εάν δεν πωληθεί; Εάν πράγματι η μη πώληση κρατικής γης κατοχυρωθεί με νομοθετική πράξη, εκτιμώ ότι οδηγούμαστε σε μετωπική σύγκρουση με τους δανειστές μας. Μία τέτοια απόφαση καταδικάζει σε χρεοκοπία την Ελλάδα» δήλωνε ο Μάνος, πέρυσι τον Φεβρουάριο, στο Capital.gr. Χα!
 
Σύμφωνα με το σχέδιο της «πρωτοβουλίας ΚΑΠΠΑ» (Κρατική Ακίνητη Περιουσία και Αξιοποίηση) για την αξιοποίηση περιουσίας 300 δις θα γίνονταν τα εξής (όπως έγραψε πέρυσι τον Οκτώβρη, το Real Estate And Development):

* Ξένοι αποτιμητές θα κάνουν εκ νέου αποτίμηση της περιουσίας του κράτους.

* Θα δημιουργηθούν 15 εταιρείες στις οποίες θα περάσουν τα ακίνητα σε ομάδες.

* Κάθε εταιρεία θα προχωρεί στην έκδοση ομολόγου, το οποίο θα έχει την εγγύηση των ακινήτων του Δημοσίου. Το ομόλογο αυτό θα είναι μακροπρόθεσμης διάρκειας (δηλαδή από 10 έτη και πάνω) και εκτιμάται ότι θα έχει υψηλή αξιολόγηση, δεδομένου ότι η εγγύησή τους θα είναι τα ακίνητα του Δημοσίου.

* Τα ομόλογα αυτά θα τα αγοράζουν ιδιώτες επενδυτές, τράπεζες ή ακόμα και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (EFSF).

* Στο τέλος της διάρκειας του ομολόγου και εφόσον το Δημόσιο αποπληρώσει το ποσό, η ακίνητη περιουσία θα επιστρέφει στην κυριότητα του κράτους. Εάν το Δημόσιο δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του, τότε το ομόλογο θα μετατρέπεται κατευθείαν σε μετοχές των εταιρειών που το εξέδωσαν και η εκάστοτε εταιρεία θα περνάει στον έλεγχο των δανειστών – αγοραστών του κάθε ομολόγου.

* Οποτε το κράτος έχει ταμειακά διαθέσιμα, θα μπορεί να αγοράζει το ομόλογο και να ανακτά την κυριότητα των ακινήτων.
Αυτά λοιπόν… Για την ιστορία να σημειώσουμε πως όταν χθες, Κυριακή, τα κορίτσια του τηλεφωνικού κέντρου στο «Ράδιο Εννέα 98.9» επικοινώνησαν με τον κύριο Στέφανο Μάνο, αυτός αρνήθηκε να βγει στον αέρα. «Τα είπαμε χθες, τι παραπάνω να προσθέσουμε σήμερα» τους απάντησε. «Έχω και μία κοινωνική υποχρέωση» πρόσθεσε. Βαφτίσια ή γάμο; Στις 4 το απόγευμα; Θα ήταν την ώρα του τραπεζιού (και του γλεντιού)..
———————————————–
Ενδιαφέροντα στοιχεία για την ΜΚΟ ΚΑΠΠΑ δίνει το ακόλουθο δημοίευμα

Η Πρόταση της Πρωτοβουλίας ΚΑΠΠΑ για την Μείωση του Δημόσιου Χρέους

 
Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011
 
Πρόταση για την μείωση του δημόσιου χρέους μέσω της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου παρουσίασε τη Δευτέρα η Πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ (Κρατική Ακίνητη Περιουσία Προστασία και Αξιοποίηση).
 
Οι επικεφαλής της Πρωτοβουλίας κ.κ Στ. Μάνος, Γ.Στουρναράς και Γ.Παναγιωτίδης ανέλυσαν σε συνέντευξη Τύπου μια εναλλακτική πρόταση για την μείωση του δημοσίου χρέους και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, η οποία συνιστάται στην πώληση κρατικής περιουσίας (κινητής και ακίνητης) σε ευρωπαϊκό φορέα με δικαίωμα επαναγοράς.
 
Η πρόταση προβλέπει την σύσταση ειδικής εταιρείας του Δημοσίου στην οποία θα προσφερθεί ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων, η οποία στην συνέχεια θα πωληθεί σε ευρωπαϊκό φορέα (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ή το EFSF), ώστε να εκταμιευθούν άμεσα 75 δις ευρώ για την αποπληρωμή δημοσίου χρέους.
 
Με βάση το σχέδιο της Πρωτοβουλίας ΚΑΠΠΑ, το Ελληνικό Δημόσιο έχει το δικαίωμα εντός 10 ετών να επαναγοράσει το περιουσιαστικό στοιχείο που θα εισφέρει στην εταιρεία χαρτοφυλακίου, αφού η καταβολή στον αγοραστή το επιτόκιο που θα συμφωνηθεί στην σύμβαση πωλήσεως. Το σχέδιο θέτει ως βασική παραδοχή ότι η συνολική αξία του χαρτοφυλακίου της εταιρείας ειδικού σκοπού θα διαμορφώνεται στα 180 – 200 δις ευρώ, ώστε τελικά να αξιοποιηθούν κρατικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 150 δις ευρώ.
 
Απαντώντας σε ερωτήσεις ο επικεφαλής της Δράσης κ. Στ. Μάνος υποστήριξε ότι το σχέδιο της Πρωτοβουλίας ΚΑΠΠΑ έχει παρουσιασθεί στην Κυβέρνηση, στην αντιπολίτευση και στην τρόικα. «Η Κυβέρνηση προτίμησε να υποστούμε κούρεμα 50% στα ομόλογα και επέλεξε την χρεοκοπία, παρά να συζητήσει για την πώληση της τεράστιας κρατικής περιουσίας», δήλωσε ο κ. Μάνος. Ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ κ. Γ.Στουρνάρας δήλωσε πως το σχέδιο της Πρωτοβουλίας έχει αποτιμηθεί και από στελέχη της γερμανικής εταιρείας συμβούλων Roland Berger, που συνέταξαν το σχέδιο «Εύρηκα», προκειμένου να βρεθούν κοινά στοιχεία στις δύο πρωτοβουλίες.


stavrosmavroudeas.wordpress.com, μέσω "inprecor" & "Σίβυλλα"




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου