EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Die Zeit: «Πώς είναι δυνατόν να έχουν αποσιωπηθεί τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών κατά των Ελλήνων;»

Δημοσίευμα κόλαφο για τη συλλογική μνήμη της σύγχρονης Γερμανίας, φιλοξενεί η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Die Zeit, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου, Γιόαχιμ Γκάουκ στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η επίσκεψη του Προέδρου επαναφέρει στην επιφάνεια το διαχρονικό ελληνικό αίτημα προς τη γερμανική πλευρά, για καταβολή αποζημιώσεων, για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο και την επιστροφή του κατοχικού δανείου.

Κατ' επέκταση, στο δημοσίευμα εκφράζονται προβληματισμοί σχετικά με τους λόγους για τους οποίους τα εγκλήματα της Βέρμαχτ στην Ελλάδα δεν βρίσκονται στη συλλογική μνήμη των Γερμανών, αλλά και με την παντελή έλλειψη ενοχών ως προς το ελληνικό ζήτημα:

«Οι δύο λαοί αλληλοκατηγορούνται ότι ο ένας χρωστά στον άλλο: η μεν Αθήνα για τις εγγυήσεις και τα πακέτα διάσωσης, το δε Βερολίνο για το κατοχικό δάνειο, τις απερίγραπτες καταστροφές και το ποτάμι αίματος που άφησε στη χώρα. Στις 5 Μαρτίου ο Γερμανός πρόεδρος επισκέπτεται την Ελλάδα...στο ταξίδι του θα μιλήσει και για το παρελθόν...Συνοδευόμενος από τον Έλληνα ομόλογό του, θα επισκεφθεί τις Λυγκιάδες, ένα χωριό που έπεσε της γερμανικής θηριωδίας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και που κανείς στη Γερμανία δεν γνωρίζει. Ο Γκάουκ δεν έρχεται ως διαπραγματευτής του χρέους ή επόπτης των μεταρρυθμίσεων, αλλά ως Γερμανός» αναφέρει το δημοσίευμα.

Επιπλέον, στο άρθρο επισημαίνεται η ύπαρξη εκατοντάδων τέτοιων μαρτυρικών τόπων στην Ελλάδα, τους οποίους η Γερμανία αγνοεί:

«Πώς είναι δυνατόν να έχουν αποσιωπηθεί αυτά τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών; Στα σχολικά βιβλία δεν γίνεται ούτε καν αναφορά. Τα ΜΜΕ θυμίζουν τα εγκλήματα στη Ρωσία και στην Πολωνία, αλλά ποτέ στην Ελλάδα. Σε επισκέψεις τους στην Ελλάδα οι καγκελάριοι απέφυγαν αυτούς τους τόπους, με μόνη εξαίρεση τον πρόεδρο Ράου, που επισκέφτηκε τα Καλάβρυτα το 2000, και τον προκάτοχό του Ρίχαρντ φον Βαϊτσέκερ που είχε επισκεφτεί την Καισαριανή...ωστόσο, γενικά τα εγκλήματα πολέμου στην Ελλάδα δεν έχουν περάσει στη γερμανική συλλογική μνήμη κι αυτό πληγώνει τους Έλληνες».

 







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

ΔΝΤ: Γραφείο εκποίησης δημόσιας περιουσίας


Πως έφτασε το ταμείο να λειτουργεί σαν όργανο πουλεθνικών για τις ιδωτικοποιήσειςΙανουάριος 2000. Ένα εξαγριωμένο πλήθος ανέργων, φοιτητών, αγροτών αλλά ακόμη και άστεγων παιδιών κατεβαίνει την κεντρική λεωφόρο της πόλης Κοτσαμπάμπα στην καρδιά της Βολιβίας. Διαμαρτύρονται για την ιδιωτικοποίηση του συστήματος ύδρευσης αλλά και των υδάτινων πόρων της χώρας που έχει επιβάλλει το ΔΝΤ και η παγκόσμια τράπεζα.

Οι διαμαρτυρίες εξελίσσονται σε ολομέτωπη σύγκρουση με την κυβέρνηση που κυρρήσει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης. Δεκάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ενώ η κυβέρνηση συνειδητοποιεί ότι κινδυνεύει να χάσει τον έλεγχο όταν δυνάμεις της αστυνομίας αρνούνται να εκτελέσουν διαταγές για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές από κεντρικές πλατείες. Εικόνες από το παρελθόν της Λατινικής Αμερικής ή από το μέλλον της Ευρώπης;

Ο λεγόμενος «πόλεμος του νερού» αποτέλεσε την πρώτη οργανωμένη απάντηση πολιτών σε ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης που έφερε τη σφραγίδα του ΔΝΤ. Προγράμματα τα οποία πέρασαν σύντομα και στην Ευρώπη και τώρα φτάνουν στην Ελλάδα, συχνά από τους ίδιους ανθρώπους που τα εφάρμοσαν για πρώτη φορά σε πειραματικό επίπεδο στη Λατινική Αμερική. Άνθρωποι όπως ο Μπομπ Τράα του ΔΝΤ και ο στενός συνεργάτης του Σόρος, Τζέφρι Σακς μετέτρεψαν τον οργανισμό σε μια καλοστημένη επιχείρηση εκποίησης δημόσιας περιουσίας.
Στα πρώτα χρόνια της ύπαρξής του το ΔΝΤ δεν διέθετε συγκεκριμένη ατζέντα για την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων. Επιφορτισμένο από τις συμφωνίες του Μπρέτον Γούντς να λειτουργεί σαν χωροφύλακας της οικονομικής αρχιτεκτονικής των χωρών της Δύσης έριχνε το βάρος του στην επίτευξη νομισματικής σταθερότητας. Από τη δεκαετία του ’70 όμως τα λεγόμενα «αγόρια του Σικάγο», η αφρόκρεμα δηλαδή των νεοφιλελευθέρων οικονομολόγων που εκπαίδευε ο Μίλτον Φρίντμαν στο πανεπιστήμιο του Σικάγο, είχαν καταλάβει θέσεις κλειδιά στην ιεραρχία του ταμείου. Άνθρωποι όπως ο Μ. Σελόφσκι. ο Σ. Εντουαρντς και ο Κ. Λόσερ λειτουργούσαν ως «τομεάρχες» επιβλέποντας σαρωτικά κύματα ιδιωτικοποιήσεων στη Λατινική Αμερική και την πρώην ΕΣΣΔ. «Τα κόκαλα του Κέινς θα έτριζαν στον τάφο του εάν έβλεπε τι απέγινε το αγαπημένο του τέκνο» έγραψε κάποτε ο Τζόζεφ Στίγκλιτς αναφερόμενος στην εκ των έσω διάβρωση του ΔΝΤ από το πνεύμα του Φρίντμαν. Μια αθόρυβη διαδικασία που ολοκληρώθηκε και επισημοποιήθηκε το 1989 με την παρουσίαση της περίφημης συναίνεσης της Ουάσινγκτον (Washington Consensus) – το δεκάλογο του νεοφιλελευθερισμού.
Τα αγόρια της Ουάσινγκτον που στελέχωναν το ΔΝΤ είχαν αποκομίσει σημαντική εμπειρία στις ιδιωτικοποιήσεις από τη χούντα της Χιλής όπου συνέταξαν το οικονομικό πρόγραμμα του στρατηγού Πινοσέτ. Όπως περιγράφει η Ναόμι Κλάιν στο βιβλίο της «Το δόγμα του Σοκ» (εκδ. Λιβάνη), πριν ακόμη περάσουν 24 ώρες από την έναρξη του πραξικοπήματος οι μαθητές του Φρίντμαν παρουσίασαν το περίφημο «τούβλο», ένα πολυσέλιδο κείμενο που περιέγραφε μεταξύ άλλων τη διαδικασία ξεπουλήματος των φυσικών πόρων και των δημόσιων επιχειρήσεων της Χιλής. 
Τα αγόρια της Ουάσινγκτον ξεκίνησαν ανατρέποντας τις εθνικοποιήσεις της κυβέρνησης Αλιέντε (όπως τα ορυχεία χαλκού, συμφερόντων της ΙΤΤ) και έφτασαν μέχρι την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης με το λεγόμενο σύστημα των τριών πυλώνων (μια ιδέα που θα φέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Γιάννης Σπράος το 1996). Όπως θα εξηγήσει αρκετά χρόνια αργότερα ο Ντέιβισον Μπάντχου, επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, το νέο μότο ήταν «ιδιωτικοποίηση ή θάνατος».
Στην πραγματικότητα βέβαια η ιδιωτικοποίηση συνήθως ερχόταν μαζί με το θάνατο. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 το ΔΝΤ έστελνε σε κάθε χώρα που ζητούσε τη βοήθειά του ειδικές ομάδες οικονομολόγων που αναλάμβαναν να ιδιωτικοποιήσουν τα φιλέτα της δημόσιας περιουσίας. Η διαδικασία ήταν πλέον τόσο τυποποιημένη ώστε αναλυτές υπολογίζουν ότι για κάθε δολάριο δανείου που χορηγούσε το ταμείο η χώρα αναγκαζόταν να ξεπουλήσει επιχειρήσεις αξίας περίπου 50 σεντς (δεδομένα που θυμίζουν αρκετά και την ελληνική πραγματικότητα όπου το πακέτο σωτηρίας των 110 δις ευρώ συνοδεύτηκε από προτάσεις ιδιωτικοποιήσεων αξίας 50 δις).
Από τις πρώτες χώρες που γνώρισαν το ΔΝΤ σαν μηχανισμό ιδιωτικοποιήσεων ήταν και η Αργεντινήστα χρόνια του προέδρου Κάρλος Μένεμ. Πριν ακόμη φθάσουν στη χώρα οι άνθρωποι του ταμείου ο Μένεμ είχε τοποθετήσει απόφοιτους της σχολής του Σικάγο αλλά και πρώην στελέχη του ΔΝΤ στα ανώτερα κλιμάκια της Κεντρικής Τράπεζας και του υπουργείου οικονομικών. Οι ομάδες αυτές ανέλαβαν να «εξυγιάνουν» το δημόσιο τομέα απολύοντας τουλάχιστον 700.000 υπαλλήλους και στη συνέχεια να πουλήσουν το 90% των κρατικών επιχειρήσεων σε ξένες τράπεζες και πολυεθνικές όπως οι αμερικανικές Bank Boston και Citibank, οι γαλλικές Vivendi Suez και οι Ισπανικές Repsol και Telefonica. Όπως αποκαλύφθηκε μάλιστα το 2006 το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων συντάχθηκε από οικονομολόγους των δυο μεγαλύτερων πιστωτών της Αργεντινής: της JP Morgan και της Citibank. Οι δανειστές δηλαδή με την έγκριση του ΔΝΤ καθόρισαν ποιές δημόσιες επιχειρήσεις θα πουληθούν και σε ποιά τιμή και στη συνέχεια τις αγόραζαν με τα χρήματα που πλήρωναν οι φορολογούμενοι για τη αποπληρωμή των δανείων.
Ο πατέρας των ιδιωτικοποιήσεων
Μέσα από τη διαδικασία συνεχών ιδιωτικοποιήσεων που επέβαλε το ΔΝΤ θα προκύψουν ορισμένοι οικονομολόγοι που αναλάμβαναν σχεδόν εργολαβικά να συντάσσουν τα προγράμματα εκποίησης της δημόσιας περιουσίας. Και ανάμεσά τους ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή ο καθηγητής του πανεπιστημίου Κολούμπια Τζέφρι Σακς. Στα 29 του χρόνια ο Σακς ήταν ήδη καθηγητής στο Χάρβαρντ και θεωρούνταν ένας από τους ανατέλλοντες αστέρες της οικονομικής επιστήμης. Αν τον ρωτήσεις δηλώνει ακόμη και σήμερα οπαδός του Κέινς και συνηθίζει να συζητά για την ανάγκη ενός σχεδίου Μάρσαλ για τις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρώπης. Στην πραγματικότητα, πίσω από το μειλίχιο χαμόγελο, κρύβεται ο άνθρωπος που ανέλαβε τις πιο καταστροφικές ιδιωτικοποιήσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Το 1985 ως σύμβουλος της κυβέρνησης της Βολιβίας εισήγαγε την έννοια της θεραπείας σοκ την οποία ακολουθεί έκτοτε το ΔΝΤ. Μεταξύ άλλων προχώρησε σε ξεπούλημα αρκετών δημόσιων επιχειρήσεων που προκάλεσαν ένα κύμα ανεργίας και αποβιομηχάνισης στρέφοντας χιλιάδες ανθρώπους στην παράνομη καλλιέργεια κόκας. θεωρητικά το πρόγραμμα του Σακς πέτυχε τον στόχο του να μειώσει τον πληθωρισμό από το 25.000% στο 11% μακροπρόθεσμα όμως η οικονομία της Βολιβίας βρέθηκε σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Ακολουθώντας τα βήματα του Σακς, το ΔΝΤ επέβαλε αρκετά χρόνια αργότερα στη Βολιβία την περίφημη «ιδιωτικοποίηση του νερού». Εταιρείες όπως η Bechtel ανέλαβαν με τη βοήθεια του ΔΝΤ τον έλεγχο των υδάτινων πόρων και του δικτύου ύδρευσης σε μεγάλα τμήματα της χώρας γεγονός που οδήγησε στην αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών έως και κατά 300%.
Πριν ακόμη γίνουν γνωστές οι συνέπειες της πολιτικής του Σακς στις χώρες της Λατινικής Αμερικής ο Τζορτζ Σόρος άρχισε να χρηματοδοτεί αποστολές του στο πρώην ανατολικό μπλοκ όπου εργάστηκε ως σύμβουλος αρκετών κυβερνήσεων. Αν και ο Σακς δεν σχετίζεται οργανικά με το ΔΝΤ έφτανε σχεδόν ταυτόχρονα με τις επίσημες αποστολές του ταμείου σε υπερχρεωμένες χώρες. Με αυτή την απροσδιόριστη ιδιότητα ο Σόρος τον έστειλε και στην Βαρσοβία λίγο πριν από την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος όπου συνεργάστηκε τόσο με την απερχόμενη κυβέρνηση όσο και με τον Λεχ Βαλέσα. Σε συνεργασία με τον Ντέιβιντ Λίπτον, ο οποίος τότε εργαζόταν για το ΔΝΤ ετοίμασαν τις προτάσεις για την ιδιωτικοποίηση αρκετών ορυχείων, εργοστασίων αλλά και των περίφημων ναυπηγείων που αποτελούσαν το καμάρι της Πολωνίας. Ουσιαστικά με τη βοήθεια του Σακς και των συνεργατών του ο Βαλέσα πέτυχε ένα οικονομικό πραξικόπημα προς τη βάση του συνδικάτου αλληλεγγύη που υποστήριζε ακόμη τον εργατικό έλεγχο των βιομηχανιών.
Η επόμενη αποστολή του Σακς θα τον έφερνε στη Ρωσία για να επιβλέψει το ολοκληρωτικό ξεπούλημα μιας πρώην υπερδύναμης. Ο Σακς, όπως μας θυμίζει και πάλι η Ναόμι Κλάιν, βρισκόταν μέσα στο Κρεμλίνο όταν ο Γιέλτσιν ανακοίνωσε το τέλος της ΕΣΣΔ. Αυτή τη φορά το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων που εκπονήθηκε αφορούσε 225.000 επιχειρήσεις του δημοσίου, αρκετές από τις οποίες εκποιήθηκαν σχεδόν χαριστικά. Η Νοριλσκ Νίκελ, που παρήγαγε το ένα πέμπτο της παγκόσμιας ποσότητας νικελίου πουλήθηκε προς 170 εκ δολάρια ενώ λίγα χρόνια αργότερα τα ετήσια έσοδά της ξεπερνούσαν το 1.5 δισ δολάρια. Ορισμένες από τις μεγαλύτερες πολεμικές βιομηχανίες της πρώην ΕΣΣΔ δόθηκαν για 3 εκ δολάρια, λιγότερο δηλαδή και από τις παραγγελίες που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν σε μερικές ημέρες. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων βύθισε εκατομμύρια Ρώσους στην απόλυτη φτώχεια ενώ σύμφωνα με έρευνες μείωσε το το προσδόκιμο ζωής κατά τουλάχιστον πέντε χρόνια.
Παρόλα αυτά ο Σακς και οι συνεργάτες του έκαναν ένα λάθος που στη συνέχεια ανάγκασε το ΔΝΤ να αναθεωρήσει την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων που επιβάλλει στα θύματά τους: Επέτρεψαν στον Γιέλτσιν να προσφέρει τα καλύτερα φιλέτα σε ρώσους επιχειρηματίες και πρώην κομματικά στελέχη και όχι απευθείας σε ξένους αγοραστές. Παρά το γεγονός ότι οι τραπεζικοί όμιλοι και γιγαντιαίες πολυεθνικές της Δύσης εισήλθαν σχεδόν από την πρώτη στιγμή στο παιχνίδια, έπρεπε κάθε φορά να συνδιαλέγονται με τις νεοσύστατες ρωσικές ελίτ και μάλιστα σε όρους που θύμιζαν διαπραγματεύσεις νονών της μαφίας.
Το πάθημα έγινε μάθημα για τα στελέχη του ΔΝΤ τα οποία στα εξής επιχειρούσαν να πετύχουν αιφνιδιαστικές ιδιωτικοποιήσεις σε ξένους και όχι εγχώριους επιχειρηματίες. Για το λόγο αυτό ασκούσαν πιέσεις για τη δημιουργία «ανεξάρτητων» επιτροπών οι οποίες θα επέβλεπαν τα προγράμματα ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.
Λίγα χρόνια μετά το σαρωτικό ξεπούλημα της ρωσικής περιουσίας το ταμείο απέδειξε ότι δεν σκόπευε να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος. Όταν η κρίση χρέους χτύπησε το Μεξικό οι απεσταλμένοι του ΔΝΤ κινήθηκαν αστραπιαία με βασικό στόχο την ιδιωτικοποίηση του τραπεζικού συστήματος της χώρας. Έτσι ενώ το 1990 υπήρχε στο Μεξικό μια μόνο ξένη τράπεζα, δέκα χρόνια αργότερα 24 από τις συνολικά 30 τράπεζες της χώρας είχαν περάσει σε ξένο έλεγχο. Οι συνέπειες ήταν φυσικά καταστροφικές για την εθνική οικονομία του Μεξικού καθώς το τραπεζικό σύστημα λειτουργούσε με γνώμονα τη βραχυπρόθεσμη κερδοφορία ξένων ομίλων αποφεύγοντας λιγότερο επωφελείς επενδύσεις σε ντόπιες επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ανάπτυξη και την εκβιομηχάνιση της χώρας.
Το πέρασμα στην Ελλάδα
Παγιδευμένος στο χρέος και στις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να δώσει άμεσα τις δημόσιες επιχειρήσεις σε ξένους επενδυτές βρέθηκε και ο Ισημερινός. Το 2002 ο πρόεδρος της χώρας Γκουστάβο Νομπόα προκειμένου να εξασφαλίσει μια δόση δανείου 300 εκατομμυρίων δολαρίων δεχόταν ασφυκτικές πιέσεις να ιδιωτικοποιήσει το 51% της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού. Υπεύθυνος για τον εκβιασμό, από την πλευρά του ΔΝΤ ήταν ο γνωστός πλέον και στην Ελλάδα Μπομπ Τράα, ο οποίος είχε τοποθετήσει ανθρώπους του ταμείου στα μεγαλύτερα υπουργεία του ισημερινού και στην κεντρική τράπεζα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πιέσεις του Τράα για ιδιωτικοποιήσεις και περικοπές με τις οποίες θα εξυπηρετούνταν οι ξένοι δανεσιτές του Ισημερινού είχαν προκαλέσει τη δραματική παρέμβαση της Unicef. Η οργάνωση προειδοποιούσε ότι οι περικοπές ύψους 500 εκατομμυρίων που είχε επιβάλει ο Τράα στις κοινωνικές δαπάνες έθεταν σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων παιδιών.
Ο Τράα όμως δεν ήταν ο μόνος θιασώτης σαρωτικών ιδιωτικοποιήσεων που θα κάνει την εμφάνισή του και στην Ελλάδα μετά την υπαγωγή στο ΔΝΤ. Ο ίδιος ο Τζέφρι Σακ βρέθηκε στην Αθήνα ήδη από τον Οκτώβριο του 2010 με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής των Χωρών της Μεσογειακής Λεκάνης για την κλιματική αλλαγή στη στην οποία συμμετείχαν ο Γ. Παπανδρέου και ο Ρ.Τ Ερντογάν. Κατά τη διάρκεια των εργασιών ήρθε σε επαφή με τραπεζίτες και στελέχη πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της πράσινης ενέργειας και θεωρητικά απειλούν άμεσα τη δημόσια λειτουργία της ΔΕΗ αλλά και με Κινέζους επενδυτές που εκείνη την περίοδο υπόσχονταν να βοηθήσουν την Ελλάδα. Λίγες ημέρες μετά την αποχώρησή του ο Σακς έγραψε ένα διθυραμβικό κείμενο για τον Έλληνα πρωθυπουργό στους New York Times στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ τον παρουσίαζε σαν τον ηγέτη που όχι μόνο θα απομάκρυνε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία αλλά την έβαζε σύντομα σε τροχιά ανάπτυξης.
Στις αρχές του 2011 ο Σακς εθεάθη και πάλι μαζί με τον Τζορτς Σόρος σε δείπνο που παρέθεσε ο οικονομολόγος κ. Στ. Ζαββός με την παρουσία κορυφαίων στελεχών της Wall Street αλλά και αξιωματούχων από την Κίνα και τη Ρωσία. Το δείπνο, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, είχε γεύση Ελλάδας.
Άρης Χατζηστεφάνου
ΕΠΙΚΑΙΡΑ Ιούνιος 2011



 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

8 Νεα Καρφιά των Δανειστών το φέρετρο Ελλας

1. Νέα μέτρα 2014 1,3-1,5δις¤

2. Νέα Μέτρα 2015 2,5%ΑΕΠ δλδ 4,5δις¤ συν όσα δεν παρθούν φέτος (1)

3. Έως 10 Μαρτίου βεβαίωση 11.000 απολύσεων από δημόσιο έως Ιούνιο.

4. Νομοθέτηση για κόκκινα δάνεια, (χωρίς να δούμε την έκθεση BlackRock!! Με νέες τρύπες ) η BlackRock λέει 4,5δις τρύπα. Το ΔΝΤ λέει έως 15δις τρύπα. Μια μελέτη δική μου λέει 5,3δις τρύπα. Οτι νάναι…

5. Συμφωνία μεθόδου(σικ) τιτλοποιησης εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις. Θα χαθεί η μπαλλα!

6. Νομοθετικές βελτιώσεις (σικ) του ΤΑΙΠΕΔ. οεο

7. Άρση περιορισμών ομαδικών απολύσεων…

8. Αλλαγές στο ασφαλιστικό και στο σύστημα Υγείας.

Όλα αυτά για να πάρουμε 10δις δόση για να πληρώσουμε τα ομόλογα των δανειστών έως Μάιο.

Θα έρθει λέει η Μέρκελ να στηρίξει Σαμάρα προεκλογικά και ο Σαμαράς λέει σκέφτεται τριπλές εκλογές….θ αποφασίσει αργότερα. Μετά το πλεόνασμα στις 23 Απριλίου.

Σαμαρας και Βενιζελος πλακωνονται Για το που θα μοιράσουν ¤ του πλεονάσματος.
Φαντάσου ψηφοθηρία εν μέσω καταστροφής. Ο Σαμαράς λέει 250εκ σε ένστολους+300εκατ σε χαμηλοσυνταξιούχους+100εκατ σε δικαστικούς(!!!)
Ο Βενιζέλος λέει όχι σε ένστολους και σε δικαστικούς αλλά σε άνεργους και νέους επιχειρηματίες.

Να φανταστείτε οι 300 και οι δανειστές τους, μας κατέστησαν FAILED STATE ενω έχουμε “ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΊ ΜΌΛΙΣ ΣΤΟ 50%-60% όσων πρεπει να κάνουμε”.

Τέλος σας ενημερώνω ότι ο Μαντέλης ΠΑΣΟΚΟΣ της Μίζας Μιζενς Σημίτη έφαγε 3 χρόνια με αναστολή. Εύγε σε όλους.

Να ΣΟΥ θυμίσω ότι 270εκατ απλήρωτα χρέη ΝΔ+ΠΑΣΟΚ έχουν παρθεί με ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ ΣΟΥ.

 πηγη










Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



“Ολική υποδούλωση” της Ελλάδας προβλέπει η RBS.

Τρίτο πακέτο στήριξης και νέο κύκλο λιτότητας στην Ελλάδα, προβλέπει η Βρετανική ROYAL BANK OF SCOTLAND (RBS), θεωρώντας σε σχετική έκθεση ότι η επόμενη φάση της ελληνικής διάσωσης θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τις πολιτικές εξελίξεις. Η RBS εκτιμά ότι η τρόικα θα έρθει σε συμβιβασμό με την ελληνική πλευρά πριν τις Ευρωεκλογές τον Μάιο, αλλά μετά από αυτές θα σκληρύνει εκ νέου τη στάση της, απαιτώντας περαιτέρω λιτότητα. Η απαίτηση αυτή θα οδηγήσει σε κατάρρευση της ελληνικής κυβέρνησης και νέες εκλογές, που θα αποτελέσουν δημοψήφισμα παραμονής της χώρας στο ευρώ, εκτιμά η RBS. Στην τρέχουσα φάση, όπως τονίζεται, η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να εγκρίνει νέα μέτρα λιτότητας, λόγω της ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Με αρκετές από τις εκτιμήσεις της Royal Bank of Scotland συμφωνεί και η Deutsche Welle, η οποία υπογράμμισε ότι οι πολιτικές ελίτ των χωρών της ευρωζώνης θέλουν να αποφύγουν τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους πριν από τις Ευρωεκλογές.

Είναι ευκαιρία λοιπόν στις Ευρωεκλογές και ίσως η τελευταία, να αποδείξουν οι Έλληνες και όλοι οι Ευρωπαίοι την εναντίωση και την απέχθειά τους στις πολιτικές λιτότητας, στην γερμανική κυριαρχία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στους εγχώριους πολιτικούς που με ζήλο υπερασπίζονται τα Μνημόνια εξαθλίωσης, φτωχοποίησης και κατακερματισμού της ελληνικής κοινωνίας. Είναι ένα ξεκάθαρο δημοψήφισμα για το ποιά Ευρώπη θέλουμε. Αυτή των Μνημονίων, της εξαθλίωσης και της σκληρής λιτότητας, ή αυτή των εθνών-κρατών που διατηρούν ακέραιη την εθνική τους κυριαρχία.

ΠΗΓΗ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Πνιγήκαμε στις νάρκες, τα σκαθάρια και το άπλετο φως!…

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «πρωινό» με τον Γιώργο Παπαδάκη σήμερα 20/2/2014, βγήκε πάλι ο ψευταράκος κος Σίμος Κεδίκογλου για να μας πει ξανά και ξανά, τις γνωστές του ευφυολογίες. Του έλεγε λοιπόν κάποια στιγμή ο Παπαδάκης ότι θα φορολογηθεί ο συγγενής, ο φίλος κλπ όταν θα δανείσει χρήματα σε κάποιον γιατί θα θεωρηθεί ως δωρεά και θα πρέπει να πληρώσει φόρο. Επίσης θα πρέπει να φορολογηθεί και αυτός που θα πάρει το δάνειο. Αυτό έχει να κάνει με την κοινή λογική του είπε ο Παπαδάκης και ο ψευταράκος απάντησε «Δε πρέπει όλα να είναι στο φως;». Διευκρίνισε βέβαια, ότι άλλο είναι 5 με 10.000€, και άλλο 300 με 500.000€.

Άντε τώρα να πιστέψεις τον Κεδίκογλου, και άντε τον πιστεύεις όσο αφορά το ύψος των δανεικών, εκείνο το «Δε πρέπει όλα να είναι στο φως;», σίγουρα δεν το πιστεύεις.

Από τη στιγμή που άρχισε το παιχνίδι με τις ΜΚΟ που μπορούν να “κάψουν”, καλό θα είναι να μας πουν -εφόσον όλα στο φως- αν θα φτάσουν και στον Γιωργάκη τον γνωστό βουλευτή της Αχαϊας που πάει εκεί 2-3 φορές το χρόνο και τον πληρώνουμε πάνω από 5.000€ το μήνα.

Καλό θα είναι επίσης να μας πουν -αν έχουν όρεξη τα αφεντικά- αν πήρε ο Αλέξανδρος Σαμαράς αδελφός του Αντώνη Σαμαρά 11.500.000€ εικοσιδύο ημέρες αφότου έγινε κυβέρνηση η Ν.Δ (τυχαίο). Το ποσό αφορά επισκευαστικά έξοδα για το «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο» που είναι πρόεδρος ο αδελφός του Πρωθυπουργού από το 2011. Πέρα από αυτά τα εκατομμύρια, λένε επίσης ότι είναι και πολλά χιλιάρικα για άλλες μελέτες, ανάγκες και δράσεις του Ιδρύματος, -λένε-.

Θα πρέπει να μας πουν επίσης αν πήρε 10.000.000€ -λένε- ο Αλέξανδρος Σαμαράς για να μελετήσει και καταπολεμήσει το κόκκινο σκαθάρι στους φοίνικες. Εγώ πάντως τους περισσότερους ή ξεραμένους τους βλέπω ή κουρεμένους. Λες η μελέτη να έβγαλε το συμπέρασμα ότι το κούρεμα είναι η λύση;

Πέφτουν πολλά εκατομμύρια στο τραπέζι και δεν γνωρίζω πραγματικά αν όλα αυτά είναι αλήθεια, αλλά δεν ασχολείται και η δικαιοσύνη για να μάθουμε επίσημα αν ισχύουν ή όχι (πολύ σκοτάδι εδώ…). Επειδή εμείς οι κοινοί θνητοί ασχολούμαστε με τα δις και επάνω, κάποιος από το κράτος, θα απαντήσει έστω και για τα εκατομυρριοψίχουλα; (Τι ψάχνεις ρεεεε).

Σήμερα ο κος Τραγάκης της Ν.Δ. μας είπε για τις ΜΚΟ ότι το 2000-2004 ίσχυε το «Κάνε και συ μία ΜΚΟ, μπορείς». Δεν μας είπε όμως τι έκανε το κόμμα του τότε και μετά ως κυβέρνηση για αυτό το θέμα (περιττό). Στη συνέχεια των λεγομένων του είπε επίσης και κάτι πολύ ωραίο, «αφού η Δικαιοσύνη αποδώσει τις ποινικές ευθύνες, από τα αποτελέσματα της διαδικασίας θα κρίνουμε αν υπήρχαν και πολιτικές ευθύνες». Αυτό το «θα κρίνουμε», τα λέει όλα. Να θυμίσω για αυτόν τον κύριο ότι στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, είχε πει πριν ενάμιση μήνα ότι έκαναν πίσω το 2005 αν και υπήρχαν στοιχεία στην εξεταστική που γινόταν και τον έβγαλαν καθαρό… ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ! Εντάξει κε Σίμο μας, τώρα το πιάσαμε το υπονοούμενο…

Ακόμα είναι εκτός φυλακής όλοι αυτοί της εξεταστικής και όχι μόνο…

Μια και η ελπίδα πεθαίνει όπως λένε τελευταία, να θυμίσω ότι η νάρκη -εντός ή εκτός εισαγωγικών- δεν σκοτώνει μόνο αυτόν που τη πατάει…

outelogos







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Σε 10 χρόνια οι "αμαρτωλές" ΜΚΟ έφαγαν 100 εκατ. ευρώ - Οι Έλληνες αγόρασαν μέχρι και ραδιοτηλεοπτικό εξοπλισμό στην Κούβα - Δείτε πού πήγαν τα λεφτά

- Το συγκεκριμένο πόρισμα αν και δημοσιοποιήθηκε το 2012 η Δικαιοσύνη ακόμα δεν έχει κάνει έρευνα
- Τα υπουργεία «ξέχασαν» να δώσουν στοιχεία για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που έχουν
χρηματοδοτήσει
- Μέσα σε 10 χρόνια φαίνεται στο πόρισμα πως δόθηκαν 100 εκατ. ευρώ στις ΜΚΟ
- Για παράδειγμα για την καταπολέμηση φυματιώσεως στη Βουλγαρία δόθηκαν 24,5 εκατ. δρχ.
Πακτωλός δημόσιου χρήματος στις Μ.Κ.Ο.. Ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ η κρατική χρηματοδότηση την τελευταία 10ετία.

Η πολιτεία δεν γνωρίζει καν τον αριθμό τους, ενώ υπουργεία «ξέχασαν» να δώσουν στοιχεία για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που έχουν χρηματοδοτήσει.

Άκρως αποκαλυπτικά για το «φαγοπότι» που είχε στηθεί με την χρηματοδότηση των Μ.Κ.Ο., είναι τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Στο πόρισμα της, που εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2012, και αποτελεί προιόν έρευνας σε σχέση με τα χρήματα που δόθηκαν στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τη δράση τους το διάστημα 2000 – 2010, αποτυπώνεται ξεκάθαρα πως και που σπαταλήθηκαν τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ κατέληξαν στα ταμεία Μ.Κ.Ο. το επίμαχο διάστημα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν κάποια υπουργεία, όμως το ποσό είναι «πολύ μεγαλύτερο», όπως αναφέρει το πόρισμα «γιατί πολλά υπουργεία δεν έστειλαν έγγραφα για φορείς που έχουν χρηματοδοτήσει».
Στον πίνακα που ακολουθεί βλέπετε κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις χρηματοδότησης Μ.Κ.Ο..


ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ / ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 2000 – 2010:

- «Αλληλεγγύη": 23.126.871

- «Οικουμενική»: 3.840.274

- «Αναπτυξιακή Συνεργασία Αλληλεγγύη/ΑΣΑ»: 3.057.365

- «Η Εν Αθήναις Φιλεκπαιδευτική Εταιρία» - Κοινωφελές Σωματείο Ιδιωτικού Δικαίου: 3.319.565

- «Δίκτυο για τη Δημοκρατία στη Ν.Α, Ευρώπη» (ΔΙ.ΔΗ.ΝΕ): 2.492.728

- Ορθόδοξος Σύνδεσμος ο «Απόστολος Παύλος»: 1.599.413

- Αναπτυξιακή Αλληλεγγύη / «Αριστοτέλης: 1.419.935

- Διεθνές Αναπτυξιακό Κέντρο: 1.359.776,23

- «Μια Γη»: 1.124.572

- «Πορευθέντες»: 895.000 ευρώ

- «Πρωτοβουλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και

- Οικονομικής Ανάπτυξης»: 850.363

- Ελληνοαλβανικός Σύνδεσμος Φιλίας "Ο Σωκράτης" 837.000

- «Άρσις» Οικονομική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων: 702.069

- Δίκτυο Εμπειρογνωμόνων Αθήνας «ance»: 664.239

- «Ιάσων» Εθελοντική Οργάνωση Αειφορίας Περιβάλλοντος: 609.883

- Ίδρυμα «Ορμυλία Παναγιά η Ανθρωπινή»: 590.003

- «Οικουμενική Δελφική Ένωση»: 190.000

- «Νόμος και Φύση»: 359.000

- «Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης»: 384.000

- «Νερό για τον Άνθρωπο και την Ειρήνη: 309.000

- «Εταιρία για την Ανεξιθρησκία και την Ανάπτυξη των λαών: 258.000

- «Η χάρτα του Ρήγα»: 153.000

Είναι δε χαρακτηριστικό πως, όπως αναφέρεται και στο πόρισμα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, δεν μπορεί να προσδιοριστεί ποιος είναι ο συνολικός αριθμός των Μ.Κ.Ο. που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, καθώς δεν τηρείται εθνικός κατάλογος, και τα περισσότερα υπουργεία τηρούν μια απλή και πάντως προβληματική λίστα εγγεγραμμένων Μ.Κ.Ο..
Κι όσο για τη δράση τους;


Για παράδειγμα, μόνο το έτος 1997, το υπουργείο Εξωτερικών – δηλαδή οι έλληνες φορολογούμενοι - χρηματοδότησαν την αγορά ραδιοτηλεοπτικού εξοπλισμού (δωρεά) στο Κρατικό Ινστιτούτο της Κούβας, τον επαναπατρισμό των Τσετσένων στη χώρα τους, το αναπτυξιακό πρόγραμμα στον Αμαζόνιο και ο κατάλογος είναι ατελείωτος, ενώ ακόμη και σήμερα δεν έχει ζητηθεί από κανέναν να αιτιολογήσει το «γιατί» και να αναλάβει την ευθύνη για αυτό το απίστευτο «φαγοπότι».

Ιδού μερικές αξιομνημόνευτες δράσεις που χρηματοδότησε ο ελληνικός, κρατικός κορβανάς, μόνο το 1997:

- Αποκατάσταση οδικού δικτύου πόλεως Καλκίλιας στην Παλαιστίνη: 497 εκατ. δρχ.

- Συνεισφορά στο πρόγραμμα εξυγίανσης της οικονομίας της Αλβανίας: 285 εκατ. δρχ.

- Στήριξη Προϋπολογισμού Παλαιστίνης: 285 εκατ. δρχ.

- Οικονομική στήριξη του προγράμματος ανάπτυξης της Ιορδανίας: 142,5 εκατ. δρχ.

- Καταπολέμηση φυματιώσεως στη Βουλγαρία 24,5 εκατ. δρχ.

- Αναπτυξιακό πρόγραμμα στον Αμαζόνιο, αναδάσωση, οικολογικός τουρισμός: 15 εκατ. δρχ.

- Αγορά ραδιοτηλεοπτικού εξοπλισμού, δωρεά στο Κρατικό Ινστιτούτο Ραδιοτηλεόρασης Κούβας 8,3 εκατ. δρχ.

- Επαναπατρισμός Τσετσένων στη Ρωσία: 2,9 εκατ. δρχ.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως από το 2012 που δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα έργα και τις ημέρες Μ.Κ.Ο., η Δικαιοσύνη δεν έχει βάλει στο μικροσκόπιο της τις ευθύνες όσων συμμετείχαν σε αυτό το φαγοπότι!

newsit.gr και εδω







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







Θρήνος! Πέθανε ο Σάκης Μπουλάς

- Νωρίς το πρωί της Παρασκευής έφυγε από τη ζωή ο Σάκης Μπουλάς
- Έδινε εδώ και καιρό μάχη καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας
- Τον τελευταίο καιρό ήταν στο νοσοκομείο και γι' αυτό είχε διακόψει τις εμφανίσεις του στο
κέντρο όπου εμφανιζόταν

Ο δημοφιλής μουσικός και ηθοποιός έχασε τη μάχη για τη ζωή νωρίς το πρωί της Παρασκευής σκορπίζοντας θλίψη σε όλο τον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο.

Ο Σάκης Μπουλάς πάλεψε με τον καρκίνο αλλά δεν άντεξε. Μέχρι την τελευταία στιγμή είχε στο πλευρό του φίλους και συγγενείς.

Τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Υγεία και εξαιτίας της κατάστασής του είχε διακόψει τις εμφανίσεις του σε νυχτερινό κέντρο όπου εμφανιζόταν μαζί με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Διοσύνη Σαββόπουλο.

Ποιος ήταν ο Σάκης Μπουλάς

Ηθοποιός, στιχουργός, μουσικός, τραγουδιστής... Άνθρωπος της τέχνης.

Γεννήθηκε στο Κιλκίς στις 11 Μαρτίου του 1954. Η καταγωγή του ήταν από τον Πειραιά όπου και μεγάλωσε.

Οι γονείς του ήθελαν να γίνει δικηγόρος αλλά εκείνος επέλεξε το δρόμο του τραγουδιού και της ηθοποιίας.

Συμμετείχε ως τραγουδιστής σε πολλούς δίσκους όπως στους Ανεπίδοτα Γράμματα του Μιχάλη Γρηγορίου με την Αφροδίτη Μάνου, Καντάτα για την Μακρόνησο του Θάνου Μικρούτσικου, Λουκιανού διάλογοι, του Μίμη Πλέσσα, Αχαρνής του Διονύση Σαββόπουλου.

Έχει κάνει και τους παρακάτω προσωπικούς του δίσκους:
Μπουλάς-Ελλάς, (1986)
Σάκης Μπουλάς (maxi single) "Ali Baba" (μουσική Μιχάλης Ρακιντζής) (1987)
Σάκης Μπουλάς "Ας πρόσεχες" (album) (όλο το άλμπουμ είναι σε μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή) (1987)
Ζαμανφού, (1992)
Έκθεση ιδεών, με τον Γιάννη Ζουγανέλη (2000)

Για περισσότερα από 12 χρόνια συνεργάστηκε με τον Θάνο Μικρούτσικο. Υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του πρώτου Μουσικού καφενείου με το όνομα "Σούσουρο" μαζί με τους Γιαννη Ζουγανέλη, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Αδριανό και Περικλή Χαρβά, όπου για πρώτη φορά συνδυάστηκε μουσική με θέατρο, ενώ "έγραψε" ιστορία με την παράσταση "Αχ Μαρία", όπου και πάλι υπήρξε ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές μαζί με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Γιάννη Ζουγανέλη και άλλους.

Στην τηλεόραση ξεκίνησε από το Graffity με τον Γιάννη Ζουγανέλη, παρουσίασε τηλεπαιχνίδια, ενώ έπαιξε και σε τηλεοπτικές σειρές που άφησαν εποχή.

"Κουφώματα" 1988
Δέκα λεπτά κήρυγμα
Σαββατογεννημένες
Ας Πρόσεχες
Πενήντα-Πενήντα
7 Θανάσιμες Πεθερές
Εντιμότατοι κερατάδες
Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας (
Φίλα το βάτραχο σου
Μπελάς ΤV
Εργαζόμενη Γυναίκα
Η Οικογένεια βλάπτει

Στον κινηματογράφο έκανε το ντεμπούτο του το 1981. Συμμετείχε στις ταινίες:

Ο Δράκουλας των Εξαρχείων (1983)
Ντελίριο (1983)
Η Πόλη Ποτέ Δεν Κοιμάται (1984)
Τηλεκανίβαλοι (1987)
Πατρίς Ληστεία Οικογένεια (1987)
Ας περιμένουν οι γυναίκες (1998)
Η Αγάπη είναι ελέφαντας (2000)
Λουκουμάδες με Μέλι (2004)
Ηθικόν Ακμαιότατον (2005)
Το φιλί της ζωής (2007)
Μαφιόζοι στο Αιγαίο (2008)
Πεθαίνω για σένα (2009)
Μια φορά και ένα μωρό (2011)

ΠΗΓΗ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΕΩΝΑ ΦΥΓΑΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΝ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ;;;

ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΑ ΑΚΡΑ! Εκτός εάν είναι αυτός ο σκοπός τους.

Σύμφωνα λοιπόν με διαρροές, ο Θόδωρος Ασημακόπουλος που συνδέεται στενά με τον Γιώργο Παπανδρέου και ήταν κατηγορούμενος για το σκάνδαλο της Proton, φέρεται να γλιτώνει την “δαμόκλειο σπάθη” της δικαιοσύνης.

Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε μετά το σημερινό χάδι στον έτερο εκλεκτό της οικογένειας Παπανδρέου, τον Κλέωνα Παπαδόπουλο σε συνδυασμό και με την αίτηση για άρση ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ, κάποιοι παίζουν ολέθρια παιχνίδια στην πλάτη της πατρίδας.

Ισχύει όντως η φυγάδευση Ασημακόπουλου; Και αν ναι, γιατί την έκρυψαν όλα τα κανάλια και όλα τα μέσα; Ειδικά για το συγκεκριμένο άτομο που φέρεται να εμπλέκεται σε πολλές υποθέσεις ακόμα και με το σκάνδαλο των εξοπλιστικών;

Πως είναι δυνατόν όλοι οι παλιοί φίλοι και γνώριμοι της οικογένειας Παπανδρέου να βρίσκονται εκτός φυλακής; Ο Κοντομηνάς, Ο Γριβέας, ο Κυριακίδης, ο Κλέων Παπαδόπο0υλος και τώρα (εάν ισχυει) ο Ασημακόπουλος;

Μήπως θέλετε και κυβέρνηση Χρυσής Αυγής για να την κοπανίσετε στο εξωτερικό και να το παίζετε επαναστάτες αντί να είστε ΘΕΣΜΙΚΑ στην φυλακή για τις απάτες σας;

Προσέξτε καλά γιατί είστε ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ για να ακρωτηριάσετε ένα Έθνος. Είστε τιποτένιοι.

Θα επανέλθουμε. Διαβάστε όσοι δεν γνωρίζετε τι εστι Ασημακόπουλος:

Οι υπόγειες σχέσεις των «ανέγγιχτων» της λίστας, της Proton με το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου

Παρά την αποκάλυψη βόμβα του Newsbomb για το μυστηριώδες πρόσωπο που συνδέει τους διεγραμμένους της λίστας, Σικιαρίδη και Ρωσσώνη με τον στενό φίλο του τ. πρωθυπουργού Θεόδωρο Μαργέλο, επικρατεί μία περίεργη σιωπή.

Μία ένοχη σιωπή που θα πρέπει να προβληματίσει κάθε πολίτη αυτής της χώρας, για τους επωνύμους παράγοντες που φαίνονται να ακροβατούν διαχρονικά στα οριακά μονοπάτια της διαπλοκής. Όσο διερευνούμε τα στοιχεία, τόσο καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η έννοια «διαφθορά», μπορεί να είναι διαχρονική στην πατρίδα μας, δεν είναι όμως καθόλου αόριστη. Έχει πρόσωπα που τα βλέπουμε να πρωταγωνιστούν σε περίεργες υποθέσεις που καταλήγουν σε σκάνδαλα, όμως οι ίδιοι παραμένουν ανέγγιχτοι. Ίσως να περιμένουν και πότε θα πεθάνει ο Λαυρεντιάδης για να γίνουν και επισήμως “αθώοι”.

Η εμπλοκή του κυρίου Nissim Josef με τους διεγραμμενους και τον «εξαφανισμένο» της λίστας, οδηγεί πάλι σε ονόματα του τ. πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, εγείροντας σοβαρότατα ερωτηματικά. Ο κύριος Ρωσσώνης, ο οποίος ξαφνικά εξαφανίστηκε από το προσκήνιο, συνδέεται βάσει πλήθους δημοσιευμάτων με τον κύριο Θεόδωρο Ασημακόπουλο, μέλος του επίμαχου ΔΣ της Proton ο οποίος όμως παραμένει ακόμα στο απυρόβλητο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Θ. Ασημακόπουλος αντιπροσωπεύει και την Ιταλική αεροναυπηγική εταιρία ALLENIA. Την περίοδο του 2010 επί αναπληρωτού υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη και Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών Β. Βασιλάκου διεξάγονται σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και της ΑLLENIA για την παραλαβή των ιταλικών μεταγωγικών αεροσκαφών C – 27 J που είχε παραγγείλει η Ελλάδα από το 2002. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη παρουσιάζουν διάφορα τεχνικά προβλήματα και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία αρνείται να τα παραλάβει. Ο Β. Βασιλάκος επιβάλει ρήτρες καθυστέρησης και το «ντουέτο» Ασημακόπουλου – Ροσσώνη παρασκηνιακώς καταβάλουν προσπάθειες για να μην πληρωθούν οι ρήτρες και τα αεροπλάνα να παραληφθούν όπως – όπως…

Ο κύριος Ασημακόπουλος όμως έχει συμπτωματικά άλλη μία «ιδιότητα». Υπήρξε και αυτός στον κύκλο συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου! Ορισμένοι μάλιστα τον χαρακτηρίζουν το «αγαπημένο παιδί» του τέως πρωθυπουργού, συνέταιρος με άλλο ένα “αγαπημένο παιδί”, τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο με τον οποίον συνεργάζοντο σε θέματα δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας.

Συμπτωματικά, ο κύριος Ασημακόπουλος παραμένει ακόμα και σήμερα στο απυρόβλητο για την υπόθεση της Proton. Όπως παρέμεινε ο κύριος Μαργέλος για την υπόθεση του καλαμποκιού (απαλλάχθηκε με βούλευμα). Λες και υπάρχει ένα αόρατο χέρι στοργής, γύρω από πρόσωπα που σχετίζονται με υποθέσεις που ζημίωσαν την Ελλάδα και φαίνεται να επανέρχονται ως πρωταγωνιστές μίας φαρσοκωμωδίας με τους πολίτες ακούσιους θεατές και χορηγούς…

newsbomb








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Κοινοποιήθηκε καταγγελία κατά των εκλεγμένων Δήμου Καισαριανής και αυτοί απλά, δεν απαντούν….

— «Υπεράνω του νόμου» οι «αφέντες» του δήμου Καισαριανής, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ΑΝ ΥΠΕΒΑΛΑΝ και γιατί δεν ανάρτησαν τις δηλώσεις τους!!!

— Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

— Εβδομήντα πέντε δήμαρχοι ελέγχονται από την Αρχή για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος» για διάφορες παραβάσεις, ενώ 413 υποθέσεις ψευδούς δήλωσης «πόθεν έσχες» παραπέμφθηκαν από την Αρχή στον αρμόδιο εισαγγελέα, μέσα στο 2013, καθώς διαπίστωσε ότι οι υπόχρεοι απέκρυψαν περιουσιακά στοιχεία. Το θέμα των δηλώσεων «πόθεν έσχες» στο γενικό του πλαίσιο, αφορά και τον δήμο Καισαριανής. Η συντριπτική πλειοψηφία των υπόχρεων, ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟΙ, δεν έχουν αναρτήσει δηλώσεις. Το ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, όπως είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο, δεν είναι γνωστό.



 
 

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση τους έστειλε επιστολή, με ημερομηνία 30.12.2013 και τους ζητάει απαντήσεις για την εφαρμογή ή όχι των νόμων.
Μέχρι χτες, 18 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 12.30’, οι «πολιτικοί παράγοντες» του δήμου Καισαριανής δεν είχαν απαντήσει στο έγγραφο…
Σιγά μην απαντούσαν…
Το «σύστημα» δουλεύει ρολόι τρία χρόνια τώρα… Θα το τραινάρουν όσο μπορούν, ώστε να περάσουν οι εκλογές και μετά «βλέπουμε»… Όπως έκαναν και στο θέμα του δημοτικού σταδίου… Εκτός ΑΝ…
Εκτός ΑΝ κάποιοι από αυτούς βρίσκονται ήδη στις λίστες της διερεύνησης της Αρχής.
Γιατί η Αρχή έχει φροντίσει να θωρακίσει, όσο είναι δυνατόν, τη διαδικασία. Από το 2011 οι κατά τομέα αρμόδιοι υποβάλουν στην Αρχή καταστάσεις υπόχρεων σε υποβολή δήλωσης. Δείτε εδώ:



 
 

Πως εφαρμόζεται η όποια διαδικασία δεν είναι γνωστό. Πάντως, επειδή ο πολίτης έχει ακέραιο το δικαίωμα του ελέγχου όσων διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα και τη δημόσια περιουσία, με κάθε μορφή, η υπόθεση των δηλώσεων θα διαλευκανθεί, με κάθε νόμιμο τρόπο.
Φυσικά, σε όλες τις τροποποιήσεις που έχουν γίνει στον αρχικό νόμο, δεν αναφέρεται πουθενά ότι ένας υπόχρεος υποβολής δήλωσης μπορεί να αναρτά… εκκαθαριστικά αντί δήλωσης.. Πολύ περισσότερο όταν δεν έχει διευκρινιστεί ΑΝ έχει υποβληθεί δήλωση, ή μάλλον δηλώσεις. ΘΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕΙ. Γιατί επικεφαλής της Αρχής είναι Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, δεν είναι κάποιος «επιτετραμμένος» της Ιπποκράτους ή της Χαριλάου Τρικούπη…

Αναρτήθηκε από kessariani-vironas.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ
Ο νόμος προβλέπει ρητά (και ξερά και ξεκάθαρα) τη συμπλήρωση και υποβολή ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ (ανεξαρτήτως αν υπάρχουν μεταβολές) του Ειδικού Εντύπου Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης και όχι… εκκαθαριστικό εφορίας.









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Παραδοχή – σοκ Γερμανών γιατρών: Εάν παίρναμε αυτά τα μέτρα στην Γερμανία, η κοινωνία θα είχε καταρρεύσει!

 «Εμπόλεμη Ζώνη» θυμίζει η Ελλάδα, εκτίμησαν ΟΚΤΩ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, που επισκεύθηκαν τη χώρα και περιόδευσαν σε νοσοκομεία, ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, κοινωνικά ιατρεία και  κρατητήρια.

Οι γιατροί παρατήρησαν την ταχύτατη μετατροπή της Αθήνας σε τριτοκοσμική πόλή,όπου τα νοσοκομεία καταρρέουν λόγω των μέτρων λιτότητας, ενώ το σύστημα Υγείας θυμίζει εμπόλεμες ζώνες, όπως το Ιράκ. Επίσης, τόνισαν ότι οι πολιτικοί ενσυνείδητα καταστρέφουν το σύστημα Υγείας, προφανώς για να το ιδιωτικοποιήσουν.

 «Στη Γερμανία δεν νοείται να είναι κάποιος ανασφάλιστος, ακόμα και μακροχρόνια άνεργος» σημείωσε ένα μέλος της αποστολής,καθώς εκεί, με τη συμμετοχή 10 ευρώ για τα νοσοκομεία και 5 ευρώ ανά συνταγή, εξασφαλίζονται όλες οι θεραπείες και εξετάσεις, όσο ακριβές και αν είναι. Αποτέλεσμα, σημείωσε, ελάχιστοι να καταφεύγουν σε ιδιώτες. «Αν οπουδήποτε αλλού εφαρμοζόταν τόσο άγρια λιτότητα, η κοινωνία θα είχε ήδη καταρρεύσει» τόνισε η αποστολή των ακτιβιστών γιατρών.

Η μεταρρύθμιση του υπουργείου Υγείας ενισχύει την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Προφανώς ο υπουργός Άδωνης Γεωργιάδης και γενικότερα η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου παραγνωρίζουν το γεγονός ότι η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, όχι προϊόν και εμπόρευμα. Η Κυβέρνηση θα έπρεπε να παραδειγματιστεί σε αυτόν τον τομέα από τη Γερμανία, αντί να παραβιάζει ασύστολα το ανθρώπινο δικαίωμα της πρόσβασης στην Υγεία, και όχι μόνο.

ΠΗΓΗ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







Διαμαρτυρία εργαζομένων στο Praktiker για την αυτοκτονία “παραιτημένου” συναδέλφου τους!

Διαμαρτυρία από 20-25 άτομα στο Praktiker Πυλαίας Θεσσαλονίκης για τον αυτόχειρα υπάλληλο της εταιρείας ο οποίος αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του, λίγες ημέρες μετά την «αναγκαστική» όπως αποκάλυψαν οι συγγενείς του στο makeleio.gr, παραίτησή του από το κατάστημα στο οποίο εργαζόταν τα τελευταία 12 χρόνια.

Μοιράστηκαν κείμενα στους εργαζόμενους και στον κόσμο που μπαινόβγαινε, φωνάχτηκαν τα παρακάτω συνθήματα: “Φθήνα πληρώνει, υπεύθυνα σκοτώνει, του Praktiker τ’ αφεντικά είναι δολοφόνοι.”



“Ο θάνατος των εργατών, θα γίνει ο τάφος των αφεντικών.”
“Η αλληλεγγύη όπλο των εργατών, πόλεμο στο πόλεμο των αφεντικών.”
“Εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε γι’ ανθρώπινες ζωές.”

makeleio.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








Ενα βήμα πρίν την κοινωνική έκρηξη;

Ενα βήμα πρίν την κοινωνική έκρηξη;
Ισως!
Δεν χρειάζεται άλλωστε να είναι κανείς έμπειρος πολιτικός αναλυτής για να αντιληφθεί τι έχει να γίνει στην Ελλάδα:

Με τον αριθμό των ανέργων να ξεπερνά κάθε φαντασία
Με την εφορία να κάνει πλιάτσικο στα εναπομείναντα εισοδήματα.
Με τις επιχειρήσεις να κλείνουν η μία πίσω από την άλλη (άσχετα εάν ο Σαμαράς ονειρεύεται ανάπτυξη )
Με τις απολύσεις στο δημόσιο ή στην καλύτερη περίπτωση με δραματικές περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα.
Με τους συνταξιούχους να αγωνιούν αν θα έχουν να πληρώσουν τα φάρμακά τους.
Με μια χώρα καταχρεωμένη και έτοιμη να πάρει ένα ακόμη δάνειο.
Με την κυβέρνηση να είναι έτοιμη να υποταχθεί στις διαταγές της τρόικας για ακόμη πιο σκληρά μέτρα ως αντιστάθμισμα της «βοήθειας».
Με μια κυβέρνηση που βάζει βαθιά το χέρι της στην ακίνητη περιουσία. Όχι αυτών που έχουν ακίνητα εκατομμυρίων, αλλά αυτών που διαθέτουν ένα σπίτι για να στεγάσουν τα όνειρά τους.

Απέναντι σε όλα αυτά τι έχει να αντιτάξει η κυβέρνηση; Κάποιες βοήθειες στους ανέργους, μια πρόβλεψη ότι η χώρα θα μπορέσει να βγει στις αγορές και ότι θα παρουσιάσει θετικό ρυθμό ανάπτυξης, τη δέσμευση ότι θα προχωρήσει γρήγορα στις αποκρατικοποιήσεις με την ελπίδα ότι θα δελεαστούν οι επενδυτές; την πρόθεσή της μήπως να σχεδιάσει ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα;

Οχι ! μηδέν είς το πηλίκο

Η κοινωνική έκρηξη είναι προς των πυλών και είναι ίσως το μόνο πράγμα που θα μπορούσαν να καταλάβουν οι άβουλοι, ανίκανοι αλλά πάντα επικίνδυνοι κυβερνώντες

Αν υπάρξει στην Ελλάδα γενικός ξεσηκωμός, σίγουρα θά ΄χει αντίκτυπο σε όλη την Ευρώπη .
Εάν ο κόσμος αντισταθεί στην τυραννία των αγορών και των τραπεζιτών, τότε ίσως υπάρχει μέλλον.
Γι’ αυτό οι ξεσηκωμοί που γίνονται κι αυτοί που έρχονται ίσως κρίνουν το μέλλον των επόμενων γενεών.
 
Μ.Λαγανά
mlagananews







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Πόλεμος στην Ουκρανία! 67 αστυνομικοί αιχμάλωτοι - Ετοιμάζεται "ένοπλη επίθεση"

Συνολικά 67 Ουκρανοί αστυνομικοί αιχμαλωτίστηκαν από διαδηλωτές στο Κίεβο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, τονίζοντας ότι ενδέχεται να αποφασίσει να χρησιμοποιήσει βία για να τους απελευθερώσει.

«Στις επιθέσεις των εξτρεμιστών, 67 αστυνομικοί των δυνάμεων (του υπουργείου) Εσωτερικών αιχμαλωτίστηκαν», όπως ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.
Τα στελέχη «των δυνάμεων της τάξης έχουν το δικαίωμα να κάνουν χρήση όπλων για να απελευθερώσουν τους συναδέλφους τους», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στα στελέχη της αστυνομίας της Ουκρανίας μοιράστηκαν πολεμικά όπλα τα οποία διατάχθηκαν να χρησιμοποιούν «όπως προβλέπει ο νόμος» για την αντιμετώπιση των πολιτικών ταραχών οι οποίες συνεχίζονται στο Κίεβο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Βιτάλι Ζαχαρτσένκο.
Η πολύμηνη σύγκρουση ανάμεσα στα μέλη των Μπερκούτ, των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών, και τους διαδηλωτές κλιμακώθηκε σε ιδιαίτερα αιματηρές ταραχές τις τελευταίες δυο ημέρες.
«Υπέγραψα [τη σχετική] διαταγή και στην αστυνομία δόθηκαν πολεμικά όπλα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τον νόμο», είπε ο υπηρεσιακός υπουργός Ζαχαρτσένκο, σύμφωνα με μια ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών.

Σε εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση απεικονίζονται αστυνομικοί να ρίχνουν ριπές αυτομάτων όπλων. Σε άλλο βίντεο ένα στέλεχος της αντιπολίτευσης που φορά κράνος ανοίγει πυρ πίσω από ένα δέντρο.

Ο Ζαχαρτσένκο κάλεσε τους διαδηλωτές να παραδώσουν τα όπλα και τους ηγέτες της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν τις πιο ακραίες ενέργειες.
Πάνω από 60 διαδηλωτές σκοτώθηκαν μόνον σήμερα από σφαίρες στο Κίεβο, όπως είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σβιάτοσλαβ Χανένκο, στέλεχος των ιατρικών υπηρεσιών της αντιπολίτευσης.

«Πάνω από 60 διαδηλωτές σκοτώθηκαν», όλοι «από σφαίρες», δήλωσε ο Χανένκο.

Νωρίτερα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ κάλεσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς σε τηλεφωνική τους επικοινωνία να αποδεχθεί την προσφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Γερμανίας και άλλων εταίρων να υποστηρίξουν τις συνομιλίες ανάμεσα στην κυβέρνησή του και την αντιπολίτευση.

Η καγκελάριος Μέρκελ «κάλεσε εντόνως» τον Γιανουκόβιτς να αποδεχθεί την πρόταση της ΕΕ η οποία προσφέρθηκε «να υποστηρίξει τον διάλογο ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση», σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπός της. Η καγκελάριος κάλεσε όλες τις πλευρές να σταματήσουν αμέσως τη χρήση βίας και να εφαρμόσουν τη συμφωνημένη εκεχειρία, ενώ τόνισε πως κάθε «ελιγμός για να κερδηθεί χρόνος θα τροφοδοτήσει τη σύγκρουση περαιτέρω και εμπεριέχει απρόβλεπτους κινδύνους», καθώς στο Κίεβο σήμερα συνεχίστηκαν οι σφοδρές συγκρούσεις. Νωρίτερα, ένας απολογισμός έκανε λόγο για τουλάχιστον 25 νεκρούς.

Η καγκελάριος «καταδίκασε σθεναρά την πρόσφατη κλιμάκωση» της βίας. «Μόνον οι συζητήσεις που θα έχουν σαφή και γρήγορα αποτελέσματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης (εθνικής ενότητας) και μεταρρυθμίσεις του Συντάγματος προσφέρουν μια πιθανότητα για μια βιώσιμη διευθέτηση της κρίσης», ανέφερε.

Για να εντείνουν την πίεση στο Κίεβο οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αναμένεται να συναντηθούν το απόγευμα στις Βρυξέλλες, όπου αναμένεται να εξετάσουν ένα σχέδιο απόφασης που καλεί για την επιβολή κυρώσεων.

Οι κυρώσεις αυτές θα αφορούν τα πρόσωπα που ευθύνονται για τα αιματηρά επεισόδια, ενώ εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο επιβολής εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων και υλικού το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταστολή κινητοποιήσεων, σύμφωνα με ένα προσχέδιο της απόφασης του συμβουλίου των υπουργών το οποίο περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Διπλωμάτες επισήμαιναν ωστόσο ότι το κείμενο αυτό υπόκειται σε αναθεωρήσεις και ότι την οριστική απόφαση θα τη λάβουν οι ΥΠΕΞ.

Το συμβούλιο θέλει να ενημερωθεί από τους ΥΠΕΞ της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας οι οποίοι θα αναφέρουν σε αυτό τα αποτελέσματα των επαφών τους στην Ουκρανία σήμερα, περιλαμβανομένης και της συνάντησής τους με τον Γιανουκόβιτς.

«Υπό το φως της επιδεινούμενης κατάστασης, η ΕΕ αποφάσισε να λάβει κατεπειγόντως στοχευμένα μέτρα εναντίον όσων ευθύνονται για τη βία και τη χρήση υπέρμετρης βίας».

ΠΗΓΗ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου