EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πάχτας: Ο «επιστάτης» της El Dorado τρομοκρατεί με αιματοχυσία…

Ο Πάχτας συμπεριφέρεται με αυτοκρατορική αυθάδεια στη Χαλκιδική: Το τσιράκι των αφεντάδων της Εταιρείας Χρυσός ξεπερνάει σε δικτατορικό οίστρο τους αφέντες…
Ο Πάχτας, λοιπόν, σε ένα μοναρχικό παραλήρημα εκτόξευσε το τρομοκρατικό μήνυμά του:
«Αν στις εκλογές κερδίσει υποψήφιος δήμαρχος που αντιτίθεται στις μεταλλευτικές δραστηριότητες τότε ίσως έχουμε ανθρώπινα θύματα»!!!


Ο Πάχτας απειλεί με αιματοχυσία τη Χαλκιδική αν οι κάτοικοί της δεν συμμορφωθούν με τα «υποδείξεις» του. Το ρεπορτάζ εδώ 

 
Το ρητορικό παίγνιο περί «λιντσαρίσματος» του Πάχτα ξεσήκωσε τη Βουλή και αφαίρεσε την ασυλία του Καμμένου!!!

Τις τρομοκρατικές βροντές του Πάχτα δεν τις ακούνε: Είναι ο «νόμος και η Τάξη», η «τάξη» των αποικιοκρατών…

Βεβαίως, οι απειλές του μονάρχη των Σκουριών αποτυπώνουν το μεγάλο πανικό των αφεντάδων του…

Οι κάτοικοι της περιοχής, παρά τα πρωτοφανή μέτρα τρομοκρατίας και τους στρατιωτικούς νόμους, έχουν σπείρει τον πανικό στους «νταβάδες» και στα ποικίλα ανδρείκελά τους.

Οι επιθέσεις των ΜΑΤ δεν έχουν τελειωμό. Σήμερα υπήρξαν και άλλες.
Διαβάστε ΕΔΩ:
 


Εν όψει, όμως, των αυτό-διοικητικών εκλογών ο πανικός των ανδρεικέλων της Χαλκιδικής και οι άγριες επιθέσεις των Πραιτοριανών τους εντείνονται, διότι οι κάτοικοι της Χαλκιδικής προχώρησαν σε μια επαναστατική διαδικασία: Ανέδειξαν, μέσα από πλατιές δημοκρατικές λειτουργίες τους δικούς του υποψήφιους.

 
Το Κίνημα των Σκουριών θέτει ΠΡΑΚΤΙΚΑ τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ!!!

Αυτό αποτελεί πραγματική βόμβα στα θεμέλια της καθεστωτικής ΑΠΑΤΗΣ: Στις νόθες εκλογικές διαδικασίες του συστήματος των «νταβάδων»…

Αυτό και μόνο πανικόβαλε το μονάρχη της περιοχής: Το κίνημα ΕΚ των ΚΑΤΩ και η δική του πολιτική έκφραση και εκλογική αποτύπωση είναι ΘΑΝΑΤΟΣ για τους από ΠΑΝΩ: τους πολιτικούς απατεώνες και τα ανδρείκελα των «νταβάδων»…

Τέτοιες ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΕΣ δημοκρατικές διαδικασίες αποτελούν, επίσης, θανάσιμη απειλή για το συνολικό καθεστώς των δωσίλογων ανδρεικέλων: Επαναστατικά παραδείγματα που μπορεί να ξαπλωθούν σαν επιδημία…

Οι Σκουριές θα είχαν γίνει ο ΤΑΦΟΣ του δωσίλογου καθεστώτος αν υπήρχε Αριστερά να πυροδοτήσει, μέσω των Σκουριών, την παλλαϊκή ΟΡΓΗ και προωθούσε το επαναστατικό τους παράδειγμα…

Και τώρα όμως η φωτιά που έχουν ανάψει η Σκουριές δεν μπορεί να σβήσει: Θα ξαπλωθεί… 

πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Σήμερα στο Χοντρό Δέντρο: Ξυλοδαρμοί διαδηλωτών, τρεις προσαγωγές και καρδιοπαθής σοβαρά τραυματίας

Δύο γυναίκες τραυματίστηκαν, ενώ έγιναν και δύο προσαγωγές. Η νέα βίαιη επέμβαση έρχεται μόλις 24 ώρες μετά τη δήλωση Πάχτα για ενδεχόμενο θυμάτων, αν στις εκλογές επικρατήσει κάποιος που αντιτίθεται στις μεταλλευτικές δραστηριότητες.


Βίαιη επέμβαση των αρχών, για άλλη μία φορά, σήμερα (Τετάρτη) στις Σκουριές, με αφορμή καθιστική διαμαρτυρία των πολιτών που αντιδρούν στη μεταφορά φορτίων της εταιρείας «Ελληνικών Χρυσός» από την περιοχή. Οι κάτοικοι απέκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στο εργοτάξιο της εταιρείας, στην τοποθεσία Χονδρό Δέντρο, με την αστυνομία και τα ΜΑΤ να παρεμβαίνουν με βίαιο τρόπο, τραβώντας και βρίζοντας τις γυναίκες προκειμένου να περάσουν τα οχήματα που μετέφεραν τους εργαζομένους της εταιρείας.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, οι αστυνομικοί έβριζαν με χυδαίο τρόπο τις γυναίκες και έλεγαν πως «και οι ίδιες οι μανάδες μας να ήταν, θα τις χτυπούσαμε». Από τα επεισόδια, ένας άνδρας, καρδιοπαθής, μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Παλαιοχωρίου, όπως και μία γυναίκα που είχε χτυπηθεί στο χέρι και τα νεφρά, η οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Πολύγυρο. Ακόμα μία γυναίκα τραυματίστηκε στο πόδι. Επίσης, έγιναν και δυο προσαγωγές γυναικών από τις αρχές.

Μετά το πέρασμα των οχημάτων, οι κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν ξανά στο Χονδρό Δένδρο, ενώ άλλοι μετέβησαν στην ασφάλεια Πολυγύρου.

Όλα αυτά, μόλις 24 ώρες μετά τη δήλωση του δήμαρχου Αριστοτέλη, Χρήστου Πάχτα, πώς εάν στις εκλογές κερδίσει υποψήφιος δήμαρχος που αντιτίθεται στις μεταλλευτικές δραστηριότητες, τότε «ίσως έχουμε ανθρώπινα θύματα».

Διαμαρτυρία στις Σκουριές, τραυματισμοί και συλλήψεις


Δελτίο Τύπου

Η σημερινή διαμαρτυρία στο Χοντρό Δέντρο (Σκουριές) σημαδεύτηκε από άγρια καταστολή των διαδηλωτών από την Ελληνική Αστυνομία. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο γυναίκες και ένας καρδιοπαθής, ενώ στο σημείο δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Μετά από εκκλήσεις των διαδηλωτών, στο σημείο βρέθηκαν γιατροί οι οποίοι, μετά από εξέταση των τραυματιών, έκριναν ως επιτακτική την ανάγκη μεταφοράς τους σε νοσοκομείο. Τελικά οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με περιπολικά στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν δύο συλλήψεις. Οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν έχουν μεταφερθεί στην Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής στο Πολύγυρο.

Στο Χοντρό Δέντρο και στο Πολύγυρο καταφθάνουν πολίτες απ΄όλη την περιοχή για συμπαράσταση και διαμαρτυρία. Οι αστυνομικές δυνάμεις στο Χοντρό Δέντρο έχουν ενισχυθεί, με τις διμοιρίες των ΜΑΤ να φτάνουν τις τέσσερις.

Οι κάτοικοι της περιοχής συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για τη χρήση επικίνδυνων υλικών από την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. για την επίστρωση των δασικών δρόμων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αναλύσεων δειγμάτων, τα υλικά που χρησιμοποιούνται περιέχουν αρσενικό και άλλα βαρέα μέταλλα.

Επίσης η εταιρεία σκοπεύει να μεταφέρει στο εργοτάξιο των Σκουριών, κοντέινερς των οποίων η εγκατάσταση απαιτεί οικοδομική άδεια. Η Ελληνικός Χρυσός δεν έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια – όπως και στο παρελθόν – γεγονός που έχει επισημανθεί στην ΕΛ.ΑΣ. Τα οχήματα που μεταφέρουν τα κοντέινερς βρίσκονται στο Παλαιοχώρι περιμένοντας την αποχώρηση των διαδηλωτών.




soshalkidiki.wordpress.com
 
"Τα ΜΑΤ έσερναν τον θείο μου που είναι καρδιακός και τους έδειχνε τα καλώδια"


  









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Το πάρτι των ΜΚΟ -Στενός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου διατηρούσε 50, μόνο στο υπουργείο Εξωτερικών

Σαν «χείμαρρος» συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τις ΜΚΟ και τη χρηματοδότησή τους. Πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών κατήγγειλε, μεταξύ άλλων, πως στενός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου διατηρούσε 50 ΜΚΟ, μόνο στο συγκεκριμένο υπουργείο.

Οι αποκαλύψεις έγιναν δια στόματος του Νικόλαου Μάτση, πρέσβη επί τιμή ο οποίος διετέλεσε αναπληρωτής γενικός διευθυντής στην Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ), η οποία διένειμε τα χρήματα στις ΜΚΟ, επί υπουργίας του Σταύρου Λαμπρινίδη το 2011.

Μιλώντας στο E TV, ο κ. Μάτσης αποκάλυψε ότι καθηγητής Πανεπιστημίου, στενός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου, διατηρούσε 50 ΜΚΟ μόνο από το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ δεν γνωρίζει αν στην κατοχή του υπάρχουν και άλλες ΜΚΟ από άλλα υπουργεία. Μάλιστα, όπως τόνισε, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις είναι τόσες πολλές, που κανείς δεν μπορούσε να υπολογίσει τον πραγματικό τους αριθμό.

Μεταξύ άλλων, επιβεβαίωσε ότι αδελφή πολύ γνωστής Ελληνίδας πολιτικού πήρε 600.000 ευρώ μέσω ΜΚΟ, προκειμένου να φτιάξει στην Αιθιοπία ένα σχολείο 100 τ.μ. με χωμάτινο δάπεδο. Οταν ζητήθηκε από τον πρέσβη της περιοχής να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του έργου και το πραγματικό της κόστος, εκείνος αρνήθηκε να το πράξει.

Παράλληλα, ο κ. Μάτσης μίλησε για «μυστικές συσκέψεις», που γίνονταν κατά τη διάρκεια της θητείας του στην ΥΔΑΣ, στις οποίες δεν καλούνταν να μετάσχει. «Ηθελα να ελέγξω μέσα από έγγραφα για το τι συμβαίνει στην υπηρεσία, γιατί είχα ακούσει για το αμαρτωλό παρελθόν της, αλλά ούτε αυτά δε μου παρουσίαζαν. Κάθε Τρίτη έβλεπα ότι όλοι εξαφανίζονταν και πληροφορήθηκα από μια υπάλληλο ότι κάθε εβδομάδα τα στελέχη έχουν μια σύσκεψη» διηγήθηκε ο κ. Μάτσης, που πρόσθεσε πως αντέδρασε όταν αντιλήφθηκε το γεγονός.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του, στις αρχές του 2011 και ενώ ο διευθυντής της υπηρεσίας έλειπε με άδεια και ο ίδιος είχε αναλάβει τη διεύθυνση της υπηρεσίας, έλαβε έγγραφο των οικονομικών εισαγγελέων στο οποίο διατυπώνονταν ερωτήματα για οικονομικές ατασθαλίες που είχαν παρουσιαστεί.

«Την στιγμή που ετοίμαζα την απάντηση με την βοήθεια τμηματαρχών - πρώην πρεσβευτών, δέχτηκα τηλεφώνημα από τον προϊστάμενο μου κ. Θεοδωράκη, ο οποίος απαιτούσε να μην απαντήσω σε κανένα ερώτημα των οικονομικών εισαγγελέων, αλλά εγώ συνέχισα κανονικά το έργο μου, υπενθυμίζοντας του ότι από την στιγμή που εκείνος έλειπε με άδεια, εγώ ήμουν ο υπεύθυνος της υπηρεσίας και παρά το γεγονός ότι δεχόμουν αμέτρητα τηλεφωνήματα για να μην συντάξω τις απαντήσεις, εγώ συνέχισα κανονικά. Θα είχα ποινικές επιπτώσεις αν δεν το έπραττα.

»Την επόμενη ημέρα με κάλεσε ο τότε προσωπάρχης του υπουργείου Εξωτερικών, κ. Σαρρής, ο οποίος τώρα είναι πρέσβης στην Πράγα και μου ζήτησε, εκτελώντας ίσως εντολές, να εξαφανιστώ από το κτίριο της ΥΔΑΣ προκειμένου να μη με βρουν οι οικονομικοί εισαγγελείς αλλά εγώ αρνήθηκα να το πράξω», διηγήθηκε ο κ. Μάτσης, που πρόσθεσε πως δεχόταν πόλεμο εξαιτίας των αντιρρήσεων που εξέφραζε για τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων που πήγαιναν στις ΜΚΟ.

»Θυμάμαι πως όλοι οι υπάλληλοι της υπηρεσίας ήταν φοβισμένοι και τρομαγμένοι ενώ υφιστάμενοι μου τμηματάρχες μου έλεγαν πως αν τελικά οι οικονομικοί εισαγγελείς ερευνήσουν την ΥΔΑΣ, θα πάθουν υπερκόπωση με αυτά που θα βρουν. Τελικά δεν είχα την ευτυχία τους υποδεχτώ αφού στα μέσα Ιουλίου ήρθε από το ΥΠΕΞ, έγγραφο με το οποίο απομακρυνόμουν από την υπηρεσία» κατέληξε ο κ. Μάτσης.

Φωτογραφία: Eurokinissi
iefimerida.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Αυτοκτονεί πάρα πολύς κόσμος. Δεν τα λένε. Ενημερώστε, αναδημοσιεύστε, σπάστε τη σιωπή !

Παπανδρέου - Σαμαρά - Βενιζέλε - Στουρνάρα, Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΑΝΩ ΣΑΣ !..
Τα ''επιστημονικά'' αποτελέσματα της απόλυτης ανάπτυξης  47χρονος υπάλληλος στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ πήρε την κυνηγετική του καραμπίνα και αυτοκτόνησε έξω από το σπίτι του . Άφησε ορφανά τα δύο του παιδιά. .

Την 1η Φεβρουαρίου, 49χρονος υπάλληλος του πολυκαταστήματος Praktiker στο Αιγάλεω, εξαναγκάστηκε να υπογράψει κάτω από πιεστικές και αδιευκρίνιστες συνθήκες την παραίτησή του, έπειτα από 12 χρόνια εργασίας, ώστε να μη φανεί ως απόλυση.

Στις 3 Φεβρουαρίου βρέθηκε απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του. Μια τραγική ιστορία, που κρατήθηκε για πολλές μέρες κρυφή.

Η κηδεία του έγινε με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τους συναδέλφους του. Το Praktiker απέφυγε να καλύψει τα έξοδα (ζήτησε από το σωματείο να υποβάλει επίσημο αίτημα), για να μην φανεί ότι αισθάνεται τύψεις για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου, μεχρι τον Ιανουάριο του 2014, έχουν αυτοκτονήσει 15 ομολογιούχοι θύματα του Βενιζέλου και του PSI. Οι μικροομολογιούχοι αυτοί που κατείχαν ομόλογα αξίας μέχρι 150.000 ευρώ είδαν τις οικονομίες μίας ζωής να εξανεμίζονται εν μια νυκτί, όταν αποφασίστηκε το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου.

Με το κούρεμα χάθηκε αυτομάτως το 53,5% της αξίας τους, ενώ το υπόλοιπο 46,5% καλύφθηκε με νέα ομόλογα (το 15% του EFSF, που λήγουν φέτος ή το 2015, και το 31,5% με ομόλογα που λήγουν από το 2027 μέχρι το 2042).

Τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών εμφανίζει η Κρήτη με 49 καταγεγραμμένα περιστατικά το 2013

Πάντως η ιατροδικαστής του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικών Επιστημών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου κα Δέσποινα Νάθενα, σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι υποστήριξε ότι « δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν την ύπαρξη αιτιώδους σχέσεως μεταξύ της πρόσφατης οικονομικής κρίσης και της θνησιμότητας από αυτοκτονίες στην Κρήτη».

Είναι και αυτό μια επιστημονική άποψη. Άλλωστε και ο Kαθηγητής Πολιτικής Oικονομίας του Παν. Kρήτης και βουλευτής του ΣΦΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης, που έχει ασχοληθεί με τον ατελέσφορο εκσυγχρονισμό έχει την επιστημονική άποψη του ότι «η Ελλάδα υποφέρει από χαμηλή φορολόγηση διότι τα έσοδα από την φορολογία ως ποσοστό του ΑΕΠ, είναι μόλις στο 38% του ΑΕΠ και οφείλουμε να αυξήσουμε τα φορολογικά έσοδα στο 43%».

ΥΓ. Ο κ. Σταθάκης και η κα Νάθενα δεν έχουν κανένα επιστημονικό λόγο να αυτοκτονήσουν. Ουδείς τους υποχρέωσε να υποβάλλουν παραίτηση και ο μισθός τους καταβάλλεται κανονικότατα. Είναι όλοι τους μια παρέα, μια μεγάλη οικογένεια, για να μην πούμε ένα Συνδικάτο. Πολιτικοί, τραπεζίτες, γραφειοκράτες, καθηγητάδες ,φίλοι, ερωμένες, χορηγοί , δικαστάδες, βαλλινάτοι , εκδότες εργολάβοι, και ρουφιανίσκοι , που αλληλοπροστατεύονται.

ΠΗΓΕΣ : 1







 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Επιχείρηση συγκάλυψης του λουκέτου στην ΕΡΤ...

Επιχείρηση συγκάλυψης στο λουκέτο της ΕΡΤ! Μετά τις αλλεπάλληλες αλλαγές και τροποποιήσεις υπουργικών αποφάσεων για την  εκ των υστέρων «νομιμοποίηση» του λουκέτου σε μια κερδοφόρο εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου, το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει την επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου. Όπως είναι ήδη γνωστό, τα οικονομικά στοιχεία της ΕΡΤ ΑΕ έχουν κατατεθεί και έχουν ελεγχθεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ, Θανάσης Παπαγεωργίου αποκάλυψε πως τα οικονομικά αυτά στοιχεία είχαν λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις των μηχανισμών ελέγχου, ενώ η ίδια η «τρόικα» δεν έθεσε ποτέ ζήτημα λουκέτου στην εταιρεία. Το σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης είχε εγκριθεί. Όλα τα παραπάνω, που αποδεικνύουν το σκανδαλώδες λουκέτο στην κερδοφόρο εταιρεία της ΕΡΤ, τα έχει αποκρύψει το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών. Σε μια επιχείρηση πλήρους συγκάλυψης, οι υπηρεσίες του Γιάννη Στουρνάρα αφαίρεσαν την ΕΡΤ ΑΕ από τη λίστα των ΔΕΚΟ για το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Στον ιστότοπο του υπουργείου Οικονομικών δημοσιεύονται τα οικονομικά στοιχεία των ΔΕΚΟ, αλλά σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνεται η ΕΡΤ, παρότι λειτουργούσε το διάστημα εκείνο. Και φυσικά είχε καταθέσει όλα τα απολογιστικά στοιχεία. Απόδειξη, η ίδια η υπουργική απόφαση του Γιάννη Στουρνάρα με την οποία παραχώρησε τα «διαθέσιμα» της ΕΡΤ στον Γκίκα Μάναλη.

Η αποχώρηση του ειδικού διαχειριστή του λουκέτου της ΕΡΤ χωρίς να δώσει σε κανέναν θεσμικό φορέα απολογισμό πεπραγμένων σηματοδοτεί την τελευταία πράξη στην προσπάθεια της κυβέρνησης να καλύψει τα ίχνη της, διαγράφοντας από τον οικονομικό κατάλογο των ΔΕΚΟ τα στοιχεία της ΕΡΤ ΑΕ...

typologies.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ

Δείτε ποιος μιλάει!
Η διετή διακυβέρνηση της χώρας από τον πολιτικό τυχοδιώκτη Γιώργο Παπανδρέου, σηματοδότησε το τέλος του Παπανδρεϊσμού στην πατρίδα μας. Όμως, ο ολετήρας Γιώργος Παπανδρέου,
σηματοδότησε ταυτόχρονα και την καταστροφή της πατρίδος και του λαού της. Αυτό το προς εξαφάνιση «ανθρώπινο» είδος μας οδήγησε στο Μνημόνιο, επιλέγοντας να αναγγείλει την καταστροφή της Ελλάδος από το μαγευτικό Καστελόριζο. Για τέτοια διαστροφή μιλάμε. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από αυτό το τυχάρπαστο άτομο που υπουργοποίησε ακόμη και τους κηπουρούς του.

Παρ΄ όλα ταύτα θα μου επιτρέψετε να σταθώ σε μια, από τις τόσες εγκληματικές πράξεις της Κυβερνήσεως του, που συντάραξε το Πανελλήνιο και εξακολουθεί να το συνταράζει, λόγω της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που την έκρινε αντισυνταγματική.

Πιο συγκεκριμένα: Με το Νόμο 3838/2010, γνωστό ως Νόμο Ραγκούση, μεταξύ των άλλων δόθηκε η δυνατότητα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στους νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα αλλοδαπούς τρίτων χωρών, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010. Σε αυτές τις εκλογές με την συμμετοχή των αλλοδαπών παραβιάστηκε το εκλογικό αποτέλεσμα και για τον λόγο αυτό δημιούργησε, πέραν των μεγάλων αντιδράσεων της κοινωνίας μας, και πολλές ενστάσεις από θιγόμενους υποψηφίους που είχαν ζημιωθεί από τη συμμετοχή αλλοδαπών εκλογέων τρίτων χωρών. Έτσι, η σημερινή κυβέρνηση αναγκάζεται να πειθαρχήσει στην απόφαση του ΣτΕ, καταργώντας τις διατάξεις των άρθρων 14-21 του Νόμου Ραγκούση.

Ωστόσο, ο καταστροφέας της Ελλάδος αντί να βρίσκεται σε βαριά κάτεργα για τα κακουργήματα που διέπραξε στα δυο χρόνια της πρωθυπουργίας του, έχει ακόμη γλώσσα και μιλάει. Και όσα λέει είναι λόγια δηλητηριώδη σαν τις πράξεις του. Δείτε τι είπε ο θρασύτατος Εθνοκτόνος για την εν λόγω απόφαση: «Η σημερινή κυβέρνηση με την απόφασή της θέλει να στερήσει το δικαίωμα φωνής σε ανθρώπους καθόλα νόμιμα διαβιούντες στην Ελλάδα…Τι φοβάται αυτή η κυβέρνηση; Τη φωνή των ασθενέστερων στην κοινωνία μας; Δημιουργεί ένα πολιτικό και ψυχολογικό χάσμα που θα εντείνει την καχυποψία και τον ρατσισμό…Αποδομούν το μεταρρυθμιστικό έργο που προωθήθηκε μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον μετά το 2009.Υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης, συμβάλλουν στην διαίρεση της ελληνικής κοινωνίας σε ζητήματα που αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά αίτια της κρίσης, απειλούν να θέσουν σε αμφισβήτηση τα αποτελέσματα των θυσιών που καταβάλλουν οι Ελληνες για να σταθεί η χώρα στα πόδια της».

Τελικά, αυτός ο άνθρωπος έχει σώας τας φρένας; Είναι δηλαδή, ψυχικά υγιής; Αφού λοιπόν, προς το παρόν, έχει ακόμη το δικαίωμα να προκαλεί τον Ελληνικό λαό γιατί δεν έχει βρεθεί εκείνος ο δικαστής που θα τον στείλει στης φυλακής τα σίδερα, δεν υπάρχει έστω ένας ψυχίατρος να τον εισάγει στο Δρομοκαΐτειο (Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής) για να γλυτώσουμε από την Εφιαλτική παρουσία του;

Ποιος άλλος, ο Χρυσοχοΐδης!

Όταν κάποιος είναι απατεώνας και συλληφθεί για την απατεωνιά του, χρήζει σωφρονισμού. Όμως ο πρώτος που πρέπει να έχει διάθεση μεταμέλειας, είναι ο διαπράξας την απατεωνιά. Τέτοιους «απατεώνες» έχει και η πολιτική ζωή του τόπου μας και οι οποίοι αρνούνται «τον σωφρονισμό». Ένα από αυτά τα πολιτικά πρόσωπα είναι ο «πολύς» Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Πόσα και πόσα πολιτικά εγκλήματα κατά του Ελληνικού λαού δεν έχει διαπράξει ο πρωτοκλασάτος πασόκος; Ο ολίγιστος πολιτικός που οδήγησε τον Ελληνικό λαό στην απόλυτη εξαθλίωση υπογράφοντας το Μνημόνιο, το οποίο όπως δήλωσε δεν είχε διαβάσει. Ο λαθρολάγνος Χρυσοχοΐδης που υπέγραψε τον Εθνοκτόνο κανονισμό «Δουβλίνο ΙΙ» και ο οποίος επί της ουσίας έκανε την Ελλάδα μία χώρα που αναγκάσθηκε να αντιμετωπίσει μόνη και αδύναμη το τεράστιο κύμα της παράνομης μετανάστευσης χωρίς να υπάρχουν μηχανισμοί ευρωπαϊκής κοινοτικής αλληλεγγύης. Αυτός, ο καιροσκόπος πολιτικός είναι ένας «ήρωας» πολιτικός, αφού επέζησε στις 24 Ιουνίου2010 από τη βομβιστική επίθεση με ταχυδρομικό δέμα, στο οποίο ήταν παγιδευμένος εκρηκτικός μηχανισμός. Δυστυχώς, την ίδια τύχη δεν είχε ο Γιώργος Βασιλάκης, υπασπιστής του υπουργού ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο. Αυτός λοιπόν, ο «τυχερός» υπουργός, όλως τυχαίως μετέχει όλων των τελευταίων κυβερνήσεων. Είναι και στη σημερινή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, υπουργός Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων.Ηγείται δηλαδή, του υπουργείου το οποίο διασφαλίζει τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων Δημοσίων έργων που όλως τυχαίως είναι και ιδιοκτήτες του Megaλου καναλιού. Είναι ο υπουργός, ο οποίος στις 4 Δεκεμβρίου 2013, ωρυόμενος δήλωνε από του βήματος της Βουλής των Ελλήνων, πως δεν θα επιβληθούν νέες αυξήσεις στα Διόδια των Εθνικών Οδών της χώρας, γιατί τάχατες ο Ελληνικός λαός υποφέρει και δεν είναι δυνατόν να επιβαρυνθεί με νέους φόρους.

Ωστόσο, προφανώς αυτός ο «ευαίσθητος» υπουργός δεν είχε ρωτήσει τα πολιτικά αφεντικά του, όταν προέβη σε αυτές τις δηλώσεις. Έτσι, πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις, αυτές τις δηλώσεις τις έκανε γαργάρα και αιφνιδιαστικά από προχθές ισχύουν οι νέες αυξήσεις φωτιά των διοδίων που σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζουν το 60%, και ήδη έχουν ανεβάσει στα «κάγκελα» τους πολίτες της χώρας μας. Βέβαια, αυτός ο τρισάθλιος πολιτικάντης, έπρεπε να προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Έριξε λοιπόν, το φταίξιμο στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή και στο τότε ομότιμο υπουργό, Γιώργο Σουφλιά, οι οποίοι είχαν υπογράψει τη σχετική σύμβαση που όριζε αυτές τις αυξήσεις, αλλά η οποία είχε καταστεί ανενεργή από τη στιγμή που είχαν παγώσει οι εργασίες των έργων στα Εθνικά δίκτυα της χώρας. Βρε άθλιε Μαυρογιαλούρο, στις 4 Δεκεμβρίου δε τα γνώριζες αυτά; Τότε γιατί υποσχόσουν πως δε θα επιβληθούν άλλες αυξήσεις, βρε κατ΄ επάγγελμα ψεύτη; Γιατί δεν έλαβες υπ΄ όψη σου πως η σύμβαση υπεγράφη προ της οικονομικής κρίσεως των Μνημονίων; Και στο κάτω-κάτω της γραφής, που ακούστηκε οι εργολαβικές-κατασκευαστικές εταιρείες των πολιτικών «φίλων» σου, να προεισπράττουν διόδια για δρόμους καρμανιόλες που δεν έχουν ολοκληρωθεί και δεν έχουν παραδοθεί ακόμη στους οδηγούς;

Γιατί, υπ΄ αυτή την έννοια, όλοι μπορούμε να συστήσουμε μια εταιρεία και αφού προεισπράττουμε το κατασκευαστικό κόστος, να τα κονομήσουμε, όπως οι εκλεκτοί «φίλοι» σου.

Συνεπώς, να είστε Εθνοκατάρατοι απατεώνες πολιτικάντηδες και είθε ο Θεός να σας επιφυλάξει την ίδια τύχη που επεφύλαξε στους δολοφόνους του Μοναδικού Ηγέτη του Έθνους, του αλησμόνητου Ιωάννη Καποδίστρια.

πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Πώς μας έκλεισαν το σπίτι - Φόρτωσαν με χρέη 3.000.000 ιδιοκτήτες.

«Τα λεφτά σας ή τα σπίτια σας» από 3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων ζητά το κράτος – Αύξηση κατά 748% σε φόρους και επιβαρύνσεις από το 2009 έως σήμερα – Περί τα 3,93 δισ. ευρώ προσδοκά να εισπράξει φέτος το Δημόσιο από τα σπίτια – Καταβαραθρώνονται οι τιμές, ο κόσμος παραχωρεί τις ιδιοκτησίες του για να γλιτώσει τον εφιάλτη της Εφορίας.

Η καταλήστευση της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια και ολοκληρώνεται  φέτος, καθώς το κράτος ζητά να εισπράξει συνολικά φόρους ακινήτων 3,5 δισ. ευρώ από τους ιδιοκτήτες. Με χιλιάδες διατάξεις και υπέρογκους φόρους διάσπαρτους σε παλιούς και νέους νόμους -ακόμα και πριν από το μνημόνιο- το κράτος όχι μόνο έραψε κουστούμι στους ιδιοκτήτες για να πληρώνουν φόρους για εισοδήματα που δεν έχουν, με πρόσχημα τη φοροδιαφυγή την οποία δεν μπορεί να καταπολεμήσει η φορολογική διοίκηση, αλλά ουσιαστικά δεσμεύει και υποθηκεύει την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων.

Η νομοθεσία για τους φόρους περιουσίας και εισοδήματος έχει γίνει λάστιχο, οι νόμοι διαρκώς αλλάζουν, τα δικαστήρια δεν προλαβαίνουν να τους ακυρώσουν, οι ελεγκτές της Εφορίας δεν ξέρουν πώς να τους εφαρμόσουν και οι ιδιοκτήτες δεν ξέρουν από πού τους έρχονται φόροι και χαράτσια και πώς να τα πληρώσουν. Το πλέγμα των μέτρων είναι έτσι δομημένο ώστε ο ιδιοκτήτης ακινήτων να φορολογείται από χίλιες μεριές, να φορτώνεται χρέη στην Εφορία και να μην μπορεί να ξεφύγει από πουθενά.

Το σχέδιο για δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας μπαίνει στην τελική του φάση, μπλοκάροντας έτσι τις μεταβιβάσεις ακινήτων και ζητώντας υποθήκες για γονικές παροχές από 2,4 εκατομμύρια οφειλέτες του Ελληνικού Δημοσίου, με μαζικές κατασχέσεις ακινήτων αλλά και πλειστηριασμούς για χρέη σε Εφορία και τράπεζες, με στόχο να χάσουν οι καταχρεωμένοι πολίτες και την τελευταία «τρύπα» που τους έχει απομείνει για να ζουν. Ολα ξεκίνησαν από τη στιγμή που οι κυβερνήσεις κατέστησαν όλους τους Ελληνες «φόρου υποτελείς». Τα χτυπήματα κάτω από τη μέση ήταν πολλά, αλλά πλέον εκτυλίσσεται το τελευταίο επεισόδιο στο έργο που παίζεται επί τέσσερα χρόνια με σκηνικό τη χώρα μας.

protothema.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Mην Κάνεις Ονειρα: Τα κοράκια καραδοκούν!!!

 ΜΚΟ: Στην υπηρεσία του κέρδους, με την αρωγή του πτωχευμένου πλην κοινωνικού κράτους, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Σύγχρονα γραφεία εύρεσης εργασίας με το αζημίωτο, δουλεμπορικά γραφεία της νέας τάξης πραγμάτων, που διαχειρίζονται την ανεργία, προσλαμβάνουν και διακινούν εργαζόμενους στους δήμους, στην Εκκλησία, στις Νομαρχίες και όπου αλλού μπορεί να απασχοληθούν με τρίμηνες, τετράμηνες, πεντάμηνες συμβάσεις.


Νέα παιδιά γεμάτα όνειρα με δυό και τρία πτυχία, που παλεύουν να μείνουν στην Ελλάδα, στη χώρα που μεγάλωσαν και αγάπησαν.

Παλεύουν
να μείνουν για να στηρίξουν την άνεργη μάνα που δύσκολα θα βρει δουλειά, τον πατέρα που με κατεβασμένο το κεφάλι παρακολουθεί τα τεκταινόμενα χωρίς κουράγιο να αντιδράσει, γιατί του στέρησαν την δυνατότητα της προσφοράς στην οικογένεια.

Αυτή είναι η πελατεία των ΜΚΟ δουλεμπορικών οργανώσεων, τα νέα παιδιά και οι "γέροι" που στα πενήντα τους χρόνια πρέπει να αποδείξουν πως είναι ικανοί να ζήσουν δουλεύοντας και όχι ζητιανεύοντας ένα πιάτο φαγητό στα φιλανθρωπικά συσσίτια που, ώ του θαύματος λειτουργούν από τις ΜΚΟ δουλεμπορικές οργανώσεις!!!

Στελεχωμένες οι συγκεκριμένες οργανώσεις με μόνιμο προσωπικό, διαχειρίζονται τις θέσεις εργασίας και τα όνειρα των ανέργων, κατάφεραν να μπουν παντού και να παρέχουν ....υπηρεσίες στον εαυτό τους, χρηματοδοτούμενες από τον κρατικό κορβανά αλλά και από την ευρωπαϊκή ένωση.

Αν και ξεκίνησε έρευνα για τον τρόπο χρηματοδότησης αλλά και διαχείρισης των κονδυλίων που διατέθηκαν, αν και έγιναν δηλώσεις ...περί μαχαιριού και κόκαλου- ξέρετε που λίγο πριν φτάσει στο κόκκαλο σπάει το αθεόφοβο το μαχαίρι και που να ψάχνεις να βρεις άλλο , αφήνεις και το μαχαίρι και το θέμα -θύμα και καθαρίζεις-οι Δουλεμπορικές οργανώσεις καλά κρατούν!

Πληροφορίες θέλουν κόμματα και ΜΚΟ στενά συνεργαζόμενα, διότι δόξα και χρήμα μισούνται και αγαπιούνται ταυτόχρονα και παθιασμένα.

Στο όνομα του εκσυγχρονισμού και της διαφάνειας, στο όνομα της κρίσης και της φιλανθρωπίας, βρέθηκε ο τρόπος να φροντίσουν οι έχοντες τις άκρες και τις διασυνδέσεις τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και θα τους έχουμε και υποχρέωση!

Υπάρχει ΜΚΟ με το συνταρακτικό, συναρπαστικό όνομα-τίτλο "φροντίζω τον εαυτό μου" η οποία χρηματοδοτήθηκε από όλους εμας που δεν μπορούμε να πληρώσουμε τη ΔΕΗ, το νοίκι το φαγητό και τα ρούχα των παιδιών μας.

Χρηματοδοτήθηκε από όλους εμας που δείχνουμε ανοχή και αντοχή σε όλα τα λαμόγια, παλιά και νέα, που πιστεύουν πως θα τη γλυτώσουν και πάλι! Η ανοχή και η αντοχή όμως τελειώνουν και μαζί τελειώνει και ο βίος και η πολιτεία όσων εμπορεύονται τα όνειρα μας!

Πελααααααααααατες μου, καλοί μου άνθρωποι προσέχετε τα αρπακτικά παραμονεύουν!!!


πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Θα το ήθελες κύριε Άδωνι αλλά εμείς δεν θα σταματήσουμε να ονειρευόμαστε

«Μην ονειρεύεστε την επανάσταση», πρόσταξε με την αλαζονεία που τον διακρίνει και που τον έχει διαποτίσει από την κορφή μέχρι τα νύχια ο Άδωνις-Σπυρίδωνας.
Αυτός, που πρωτοεμφανίστηκε ως εκπρόσωπος του ΛαΟΣ σε ένα κάτω δεξιά παράθυρο φωνάζοντας και στριγκλίζοντας για να τραβήξει την προσοχή του τηλεθεατή.


Αυτός, που «έβριζε» τη ΝΔ και το ΠαΣοΚ και «στόλιζε» το Σαμαρά και το Βενιζέλο όσο ήταν στο ΛαΟΣ και μετά, γλύφοντας εκεί που έφτυνε μεταπήδησε στη ΝΔ και συγκυβερνάει με το ΠαΣοΚ.

Αυτός, που η πολιτική του διαδρομή, μόνο αυτή μας ενδιαφέρει, δείχνει ότι το δικό του όνειρο εξαντλείται στο καπάρωμα μιας βουλευτικής και αργότερα μιας υπουργικής θέσης, θυσιάζοντας κάθε ίχνος πολιτικής αξιοπρέπειας.

Αυτός, είναι ένας από εκείνους που, όχι μόνο δεν έχει δικαίωμα να προστάζει, αλλά, αν είχε μισό χιλιοστό πολιτικής τσίπας θα εξαφανιζόταν από το πολιτικό τοπίο και δεν θα καμάρωνε σαν φουσκωμένος πετεινός για το ότι πασχίζει να βάλει ταφόπλακα στη δημόσια υγεία.

Πώς μπορεί να μιλάει για όνειρα; Τι επιδιώκει με την προσταγή του; Να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε; Δεν του είπε κανένας ότι κάτι τέτοιο όσο και να το θέλει δεν θα μπορέσει ποτέ να το καταφέρει.

Όλοι εμείς, κύριε Άδωνι-Σπυρίδωνα, που τώρα γευόμαστε τα κατορθώματα τα δικά σου και των άλλων «αναλώσιμων» συναδέλφων σου, μέσα στις δυσκολίες που περνάμε, μέσα στη φτώχια που ζούμε, μέσα στις καθημερινές μας αγωνίες, συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να διατηρούμε την αξιοπρέπειά μας. Αν η λέξη σού είναι άγνωστη, άνοιξε ένα λεξικό, για να μάθεις τουλάχιστον τη σημασία της. Κάνε το πρώτο βήμα.

Θα ήθελες πάρα πολύ να πάψουμε να ονειρευόμαστε, να γίνουμε όμοιοί σου.

Να μην ονειρευόμαστε αλλά μόνο να προγραμματίζουμε, να σχεδιάζουμε, να ελέγχουμε, να αξιολογούμε, να διώχνουμε και να καταστρέφουμε.

Ξέρουμε ότι τα όνειρά μας είναι κακό όνειρο για σένα, εφιάλτης σωστός, γιατί δεν είσαι μέσα σ’ αυτά, ούτε εσύ, ούτε οι φίλοι σου, ούτε η συμπεριφορά σου, ούτε η τσιριχτή σου φωνή, ούτε αυτά που πρεσβεύει η πολιτική σου ηθική.

Μην ανησυχείς! Σε μια άλλη κοινωνία, σ’ έναν άλλο κόσμο, σ’ αυτόν που έρχεται θα είστε κι εσείς όλοι. Μόνο που θα είστε υποχρεωμένοι να δουλεύετε για το κοινό καλό, για το καλό όλων. Θα είστε αναγκασμένοι να χτίζετε και όχι να γκρεμίζετε, να δημιουργείτε και όχι να καταστρέφετε. Το ξέρω πως κάτι τέτοιο δεν το γνωρίζετε αλλά, σιγά-σιγά θα το μάθετε.

Αυτό θα είναι το δώρο της κοινωνίας που ονειρευόμαστε, πολλοί από μας, προς εσένα. Ένα δώρο αγάπης και προσφοράς, διότι, δεν υπάρχει μεγαλύτερη εκδήλωση αγάπης προς εσένα και τους ομοίους σου από το να στερηθείτε το δικαίωμα να εργάζεστε για τους λίγους και να αρχίσετε να εργάζεστε για το σύνολο.
Μη σκας, λοιπόν και μην προστάζεις. Η επανάσταση, σαν έρθει η ώρα να γίνει, θα γίνει, είτε το θέλεις εσύ, είτε όχι.

Αν είναι να γίνει θα γίνει επειδή θα το θέλουν οι άνθρωποι και όχι τα συμφέροντα που εσύ εκπροσωπείς.

Κάνε μας τη χάρη. Δώσε την προσωπική πολιτική σου παράσταση και άσε τα όνειρα για όσους θέλουν και μπορούν να συνεχίζουν να ονειρεύονται.

Καλή σου νύχτα, με την ευχή να δεις κι εσύ ένα όνειρο.
Ότι να’ ναι, μόνο να είναι δημιουργικό.
Θα ήθελα να σου προστάξω κι εγώ «Να αρχίσεις να ονειρεύεσαι την επανάσταση». Ίσως είναι η μόνη λύση για το καλό των πολλών…ίσως να μην είναι και τόσο μακριά.

ΠΗΓΗ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Ηράκλειο: Μήνυση για το κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ

Μηνυτήρια αναφορά για να "παγώσει" το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ κατέθεσαν, σήμερα, στον εισαγγελέα Ηρακλείου φορείς και εργαζόμενοι του Οργανισμού.

Εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου του νομού, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, καθώς και
του συλλόγου εργαζομένων και του συλλόγου ιατρών του ΕΟΠΥΥ πήγαν στο Δικαστικό Μέγαρο και κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά, ζητώντας να μην κλείσουν τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ.








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

«Πως έκλεισε; Αφού δεν το είπαν τα κανάλια»

Πρωί Παρασκευής στον ΕΟΠΥΥ στην Αλεξάνδρας. Ο υπάλληλος της ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης όσο πιο ευγενικά μπορεί ανακοινώνει στους «συγγενείς» τα κακά νέα. «Ο ΕΟΠΥΥ έκλεισε. Λουκέτο. Δεν υπάρχουν γιατροί». Κόσμος ακούει, αλλά κοιτάει με βλέμμα απορημένο. Δεν μπορεί ακριβώς να κατανοήσει τι του λένε. «Έκλεισαν το ΙΚΑ;» ρωτάει ένας συνταξιούχος. «Πως έκλεισε; Αφού τα κανάλια δεν λένε τίποτα;» Η ερώτηση κλειδί. Αφού τα κανάλια δεν λένε τίποτα δεν μπορεί να έκλεισε. «Θα πάω μέσα, μήπως ο δικός μου γιατρός είναι εδώ» απαντάει μία ηλικιωμένη κυρία. Ολική άρνηση. Δεν γίνεται να έκλεισε. Δεν μπορεί να το πιστέψει. Ψάχνει τον δικό της γιατρό. «Τα κανάλια; Τι κάνουν γιατί δεν λένε τίποτα;» Πάλι τα κανάλια.

Στον τρίτο όροφο γιατροί και κόσμος της γειτονιάς διώχνουν την υπάλληλο του υπουργείου που ήρθε να «ελέγξει» το κλείσιμο. Όχι πολύ ευγενικά. Αλλά σίγουρα περισσότερο από όσο πραγματικά αντιστοιχεί στην κατάσταση. «Που είναι αυτός που έκλεισε το νοσοκομείο;». Ένας ασθενής αρχίζει να φωνάζει στον διάδρομο ψάχνοντας τον «άνθρωπο του υπουργείου» όταν κατάλαβε τι γίνεται.

Δυστυχώς το κατάλαβε αργά. Στην είσοδο ο φύλακας να προσπαθεί να εξηγήσει σε μία ηλικιωμένη και μία μετανάστρια με το μικρό της παιδί ότι δεν υπάρχουν πλέον γιατροί στο κτήριο. Κόσμος που συνεχίζει να μην καταλαβαίνει. «Έκλεισε όλος ο ΕΟΠΥΥ ή μήπως μόνο εδώ;».

Δίπλα ένα πηγαδάκι από δύο γιατρούς. Μια συζήτηση που δείχνει όλα τα αδιέξοδα μαζεμένα. «Ξέρεις από πότε το έλεγα ότι δεν μπορούμε να έχουμε τόσους γιατρούς;». «Όταν μπαίνει τόσος κόσμος στην Ιατρική τι περιμένεις;». «Όλοι μας φταίμε. Γιατί κοιτάμε μόνο την πάρτη μας. Έτσι είναι οι έλληνες.» Γιατροί που αισθάνονται ότι έχουν ευθύνη για το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ και την σημερινή κατάσταση. Ευθύνη όμως όχι γιατί δεν τα έκαναν «λίμπα» να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Ευθύνη γιατί και αυτοί είναι πολλοί. Άνθρωποι που αντιλαμβάνονται ότι ο ΕΟΠΥΥ κλείνει γιατί οι γιατροί περισσεύουν. Άλλη μία εκδοχή του «ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητες μας». Άνθρωποι που αισθάνονται ότι ήταν άλλος ένας κωδικός του προϋπολογισμού που παρήγαγε ελλείμματα.

Οι γιατροί λοιπόν περισσεύουν; Όχι ακριβώς. Περισσεύουν οι γιατροί σε ότι έχει απομένει από τη δημοσία υγεία. Για τους υπόλοιπους θα αποφασίσει ο νόμος της προσφορά και της ζήτησης. Ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί απλά μια παράπλευρη απώλεια. Αφού περισσεύουμε εμείς, τότε δεν χρειάζεται να υπάρχει και αυτός. Έχει ξαναγραφτεί ότι το σχέδιο υποτίμησης της εργασίας στις υπηρεσίες υγείας συναντά το ακρότατο του όριο. Το «να μάθουμε να ζούμε με λιγότερα» στον τομέα της υγείας μεταφράζεται ελαφρώς στο «να μάθουμε να ζούμε λιγότερο» ή «να μάθουμε να ζούμε λιγότεροι». Η έμφαση δεν βρίσκεται πλέον στο «λιγότερα» αλλά στην ίδια τη ζωή.
Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάληψης του συγκεκριμένου ΕΟΠΥΥ από γιατρούς και κόσμο της γειτονιάς. Θα είναι μία πρώτη άμεση απάντηση.

Στόχος να μπορέσει να διαμορφωθεί ένα χώρος για τον από δω και πέρα σχεδιασμό. Ένας σχεδιασμός όμως που θα είναι αποτελεσματικός μόνο αν είναι πολεμικός. Αν πάρει δηλαδή ως βάση το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται πόλεμος εναντίων μας και ο «αρχιστράτηγος» του εχθρού δεν βρίσκεται εκτός χώρας. Το «να μάθουμε να ζούμε με λιγότερα» είναι ο άλλος πόλος του «να κάνουμε την κρίση ευκαιρία». Όσο εμείς θα μένουμε με τα «λιγότερα» κάποιοι θα συνεχίζουν να ζουν με την «ευκαιρία». Απλά, εδώ και καιρό, έχει έρθει η ώρα να διαλέξει ο καθένας στρατόπεδο.


BARIKAT.GR










Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Video: Πάχτας: Αν δεν εκλεγεί δήμαρχος υποστηρικτής των εξορύξεων θα ...έχουμε νεκρούς

Σοκ προκαλούν οι δηλώσεις του δημάρχου Αριστοτέλη Χρ. Πάχτα στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη όπου ο ίδιος αναλύει τις εκτιμήσεις του γύρω από δύο πιθανά σενάρια τα οποία θα διαμορφώσουν οι επερχόμενες εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση για την ΒΑ Χαλκιδική και τα οποία αφορούν τη συνέχιση ή μη της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές.

Ο Χρ. Πάχτας με τις δηλώσεις αυτές απαντά σε ερωτήσεις των 25 γεωτρυπανιστών που παρευρέθησαν στο δημοτικό συμβούλιο διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι δεν έχουν δουλειά.

Σύμφωνα με το πρώτο κατά τη γνώμη του κ. Πάχτα «κακό σενάριο» αν κυριαρχήσει στις εκλογές η άποψη «όχι στην συνέχιση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων» την επόμενη μέρα «θα υπάρχουν 3.000 άτομα στις Σκουριές, θα  έρθουν όλοι οι αναρχικοί, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ απ`όλη την Ελλάδα με τους βουλευτές τους, ίσως και κάποιοι άλλοι». Ο Χρ. Πάχτας συνεχίζει λέγοντας

«Όπως θα γνωρίζετε μας έχουν επισκεφθεί βουλευτές από τον Καναδά και την Γερμανία που θέλουν να λέγονται οικολόγοι -πράσινοι γιατί αυτοί έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία απ`ότι έχουμε εμείς στην περιοχή μας, έτσι νομίζουν….το θέμα έχει διεθνοποιηθεί ήδη αυτή την στιγμή και θα διεθνοποιηθεί ακόμη περισσότερο».

«Θα γίνει καμία επένδυση στις Σκουριές με 3.000 άτομα και με 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ευρωβουλευτές;» διερωτάται ο κ. Πάχτας για να απαντήσει: «Σαφώς και όχι». «Και η επόμενη κίνηση ξέρετε ποια είναι;» συνεχίζει την διερώτηση ο κ. Πάχτας για να απαντήσει πάλι ο ίδιος: «Ίσως οι εργαζόμενοι κάψουν κάποιο χωριό και θα έχουμε ανθρώπινα θύματα…»

Τα λεγόμενα του κ. Πάχτα οδηγούν στο συμπέρασμα το οποίο χρόνια τώρα επισημαίνουν οι κάτοικοι που αντιστέκονται στην εξόρυξη χρυσού, δηλαδή ότι η πολιτική της μεταλλευτικής δραστηριότητας έτσι όπως ασκείται και από τον δήμαρχο Αριστοτέλη και την εταιρεία στηρίζεται στην ομηρία των εργαζομένων και στο εκβιασμό. Ο κ. Πάχτας παρουσιάζει την εξόρυξη χρυσού ως μονόδρομο αποσιωπώντας τεχνηέντως όλες τις άλλες λύσεις και προτάσεις για εργασία που έχουν αναδειχθεί από την τοπική κοινωνία και βρίσκονται εκτός των πλαισίων της καταστροφικής για το περιβάλλον εξόρυξης χρυσού.

Το βίντεο όμως προκαλεί ένα σημαντικότερο ακόμη ερώτημα: αν τα λόγια του κ. Πάχτα περί καψίματος χωριού από εργαζόμενους και νεκρούς ξεφεύγουν της πολιτικής εκτίμησης και συνιστούν στην ουσία παρότρυνση των εργαζομένων της εταιρείας σε βίαια εκδικητικά επεισόδια εναντίον όσων τόσα χρόνια αντιστέκονται στην καταστροφή του τόπου τους από τις επιχειρούμενες εξορύξεις χρυσού.

Άξιο απορίας συνεχίζει να αποτελεί ακόμη πως ένας δήμαρχος με τόση ευκολία συνεχίζει να ρηγματώνει την κοινωνική συνοχή του τόπου στο βωμό των κερδών της Eldorado Gold  καθώς και να χρησιμοποιεί εκτιμήσεις του ως πολιτικό εκβιασμό για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. 
Σ.Π.

Δείτε το βίντεο:











Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

75 δήμαρχοι, 18 δημοσιογράφοι, 6 περιφερειάρχες, 62 ιατροί αλλά και 7… διαιτητές στη «λίστα Νικολούδη»!

Τη διαφθορά στην Ελλάδα της κρίσης αποτυπώνει η έκθεση της Αρχής για την αντιμετώπιση του «μαύρου» χρήματος που διαβιβάστηκε στη Βουλή, καταγράφοντας τις «φωλιές» του Δημοσίου που ανθεί η φοροδιαφυγή, την «εγκληματική δράση» των διοικήσεων ορισμένων τραπεζών και τα ποσά που δεσμεύτηκαν ως παράνομο προϊόν.

Σύμφωνα με τη «λίστα Νικολούδη», που παρουσιάζει το protothema.gr, πρωταθλητές για το 2013 στην απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων αναδεικνύονται οι δήμαρχοι, ενώ ιατροί του ΕΣΥ, πρόεδροι φορέων και οργανισμών του Δημοσίου, μέλη αξιολόγησης διαγωνισμών ακολουθούν, διαιτητές ποδοσφαίρου κ.ά.

Εκτός αυτών, η έκθεση, που θα συζητηθεί τις προσεχείς εβδομάδες στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και καταγράφει τα πεπραγμένα της Αρχής κατά την περασμένη χρονιά, αναφέρεται και στην επίπονη έρευνα για τα επισφαλή δάνεια που χορηγούσαν ορισμένες τράπεζες.

Ο πρόεδρος της Αρχής και αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Νικολούδης  επισημαίνει ότι οι «Ράμπο» για την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν «ένα ιδιαίτερο είδος οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας, που θα μπορούσε περιφραστικά και σχηματικά να χαρακτηριστεί ως το φαινόμενο της «καταλήστευσης των τραπεζών εκ των έσω»».

Σημειώνει πως υπήρξαν δυσχέρειες να αντληθούν «πληροφορίες και στοιχεία» από τις ελεγχόμενες τράπεζες, τα οποία «στρέφονταν εναντίον των διοικήσεών τους», προσθέτει όμως ότι η Μονάδα κατάφερε να αποκαλύψει «εγκληματικές συμπεριφορές», εννοώντας προφανώς και την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Συνολικά, 413 υποθέσεις ψευδούς δήλωσης «πόθεν έσχες» παρέπεμψε η Αρχή εντός του 2013 στον αρμόδιο εισαγγελέα, καθώς διαπίστωσε ότι οι υπόχρεοι απέκρυψαν περιουσιακά στοιχεία.

Να σημειωθεί ότι, στη σχετική λίστα δεν περιλαμβάνονται πολιτικά πρόσωπα, καθώς την αρμοδιότητα της έρευνας την έχει η Βουλή. Όπως φαίνεται και από το σχετικό πίνακα που παρουσιάζει το «ΘΕΜΑ», δήμαρχοι (75), ιατροί νοσοκομείων (62), πρόεδροι ΝΠΔΔ (48), μέλη επιτροπών αξιολόγησης διαγωνισμών (37), αλλά και δημοσιογράφοι (18), διαιτητές επαγγελματικού αθλητισμού (7)  και αρκετοί περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τις υποθέσεις που ερευνώνται πλέον από τη Δικαιοσύνη.

Εκτός αυτών, ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία για το σύνολο των «βρώμικων» υποθέσεων που κλήθηκε να ερευνήσει. Πιο αναλυτικά, η Αρχή για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος δέσμευσε 200.136.281 ευρώ ως εγκληματικό προϊόν από 207 υποθέσεις που διερεύνησε και απέστειλε στην Δικαιοσύνη. Από αυτά, περίπου 73 εκατ. ευρω αφορούν υποθέσεις φοροδιαφυγής, 124 εκατ. άλλα οικονομικά εγκλήματα, 1,5 εκατ. ευρώ ηλεκτρονικές απάτες και 1,1 εκατ. ευρώ υποθέσεις ναρκωτικών.

Ειδική αναφορά γίνεται και για την «επίπονη ιχνηλάτηση» για τον εντοπισμό τραπεζικών λογαριασμών off-shore εταιρειών στους οποίους «κρύβονταν χρήματα τα οποία προέρχονταν από δωροληψία κρατικών αξιωματούχων, οι οποίοι μετείχαν στην κατάρτιση και εκτέλεση συμβάσεων προμήθειας οπλικών συστημάτων».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Αρχή κατ’ επανάληψη έχει επισημάνει πως μέσω για το «ξέπλυμα μαύρου» χρήματος αποτελούν τα κερδοφόρα δελτία του ΟΠΑΠ, γι’ αυτό και με τη συγκεκριμένη έκθεσή του προτείνει την υποχρεωτική αναγραφή του ονόματος του παίκτη στο δελτίο. 


ph_1

ph_2

ph_3

ph_4

πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η Ιστορία σαν ομοιοτυπία…

Λένε ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα.
Εκτός απ’ την δική μας περίπτωση που ξανάρχεται σαν φωτοτυπία, παλιάς μεν τεχνολογίας του 1967,αλλά φωτοτυπία!

Ή σαν εκείνο το κουίζ με τις δύο φωτογραφίες που έλεγε ”βρείτε τα…σημεία που διαφέρουν”!
Από το Ουδέν Σχόλιον

Και τότε λοιπόν όπως και τώρα, υπήρχε ηπλήρης καπηλεία του θρησκευτικού συναισθήματος των πολιτών.
Από το ”Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών”, στο ”με την βοήθεια της Παναγιάς θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα”…μιά ανάσα δρόμος.
Επίσης από την θλιβερή κιτσαρία των εορτών στο Καλλιμάρμαρο για την ”Πολεμική αρετή των Ελλήνων”, στο εξίσου θλιβερό σόου του ”πρωθυπουργού” με πλήρη κουστωδία και με κανάλια, φλας και κάμερες να μετατρέπει το Άγιον Όρος σε τηλεοπτικό πλατό, για να απαγγείλλει το ”Πάτερ Ημών”…δρόμος χωρίς ανάσα!
Διαφορά: Επειδή εκείνοι, τότε, δεν χρειάζονταν ψήφους (δικτατορία γαρ), μπορεί και να το πίστευαν. Ο σημερινός θεομπαίχτης Ψευταράς, εξαρτώμενος απ’ τις ψήφους των επόμενων εκλογών για να διασώσει την δική του δικτατορία, είναι βέβαιο ότι παίζει με την Θρησκεία, την χρησιμοποιεί για τα καταστροφικά του σχέδια για την Πατρίδα (κράτος) και την Οικογένεια (κοινωνία). Άρα τούτος, είναι χειρότερος εκείνων!

Τότε, την ”νύφη” την πλήρωσε η Κύπρος: διχοτόμηση και κατοχή έως σήμερα. Σήμερα, πάλι η Κύπρος είναι αυτή που πρώτη ετοιμάζουν να ”πληρώσει τα σπασμένα” σε επίπεδο κρατικής υπόστασης και εδαφικής ανεξαρτησίας..
Διαφορά: Δεν πρόλαβαν τότε να διχοτομήσουν και την Ελλάδα. Τώρα ελπίζουν ότι με τις ‘‘Ειδικές Οικονομικές Ζώνες”, και εφ’ όσον δεν απαλλαγούμε έγκαιρα από τις δωσιλογικές κυβερνήσεις, θα προλάβουν. Άρα τούτοι, είναι ”εν δυνάμει” επικινδυνότεροι εκείνων!

Τότε, υπήρχε το λεγόμενο ”σπουδαστικό”. Τμήμα της Ασφάλειας που είχε σαν ασχολία τα πολιτικά φρονήματα και την δράση σπουδαστών και φοιτητών. Σήμερα υπάρχει η κλήση για ανάκριση σε αστυνομικά τμήματα, μαθητών που πήραν μέρος σε καταλήψεις σχολείων.
Διαφορά: Δεν υπάρχει! Άρα η ολοκληρωτική νοοτροπία και τούτων και εκείνων είναι ίδια!

Οι υπόλοιπες διαφορές, στα οικονομικά, αγροτική παραγωγή (με την υλικοτεχνική υποδομή του τότε, απέναντι στις χωματερές και στις επιδοτήσεις του σήμερα), βιομηχανία και βιοτεχνία, χρειάζονται πολλή ανάλυση,.......αν και με μιά πρώτη ματιά φαίνεται ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις των Εφιαλτών, και σε αυτούς τους τομείς θα βρεθούν πολύ χειρότερες εκείνων!

Τί ξεχάσαμε;
Α! την Δημοκρατία!
Αλλά στην χώρα του Ψευταρά,
..μπορούμε να μιλάμε για Δημοκρατία;..





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

H επιστροφή του Κάπτεν Μάλαξ

Τη δεκαετία του ’80, όταν έκανε το δημοσιογράφο στον ΔΟΛ, είχε παιχτεί μια ταινία με τίτλο «Κάπτεν Μάλαξ».

Λεβεντομαλάκας του ΠΑΣΟΚ και της διαπλοκής, ο δικός μας έπαιζε στο τρίγωνο μεταξύ του κ. Χρήστου, του οποίου εμφανιζόταν ως έμπιστος, του «θείου βρέφους», με το οποίο ήταν κολλητός, και του Ανδρέα.

Τα επόμενα χρόνια πρόκοψε, παίρνοντας σβάρνα τα σαλόνια και πουλώντας γοητιλίκι και «κονέ» σε διάφορες κυρίες διαφόρων κυρίων.

Με αποκορύφωμα την κονόμα από τον κύριο της κυρίας Γιάννας στη διεκδίκηση των Ολυμπιακών της Αθήνας.

Μετά ο Κάπτεν Μάλαξ του ΠΑΣΟΚ μπήκε στην πολιτική, έγινε υπουργός του Σημίτη ώσπου
έσπασε τα μούτρα του στην Β΄Αθηνών το 2012.

Επηρεασμένος από τη θητεία του στην κοινοβουλευτική διάσκεψη του ΟΑΣΑ (όχι του οργανισμού αστικών λεωφορείων αλλά του πρακτόρικου οργανισμού ασφάλειας που παίζει στην Ευρασία) πήγε να σπουδάσει Αμερική.

Επέστρεψε πριν μερικούς μήνες χωρίς να βρει θέση στο Σύστημα.

Οσο κι αν ο ίδιος ο Κάπτεν Μάλαξ του ΠΑΣΟΚ θεωρεί τον εαυτό του απαραίτητο δεν έμεναν και πολλά στασίδια πια στη γερο – διαπλοκή.

Στη Μιχαλακοπούλου η μετά Χρήστο εποχή δεν τον σηκώνει καθόλου.
Ο Κάπτεν Μάλαξ του ΠΑΣΟΚ περιφέρεται λοιπόν στην Αθήνα και πετάει άδεια στο γνωστό
ετοιματζίδικο στυλ.

Τον έχω πιάσει να σπεκουλάρει πάνω στην υποτιθέμενη επιστροφή του «θείου βρέφους» στην πολιτική.

Παλιά μου τέχνη κόσκινο δηλαδή.

Το «θείο βρέφος» (που εξηνταρίζει) υποτίθεται ότι θα πάρει τον έλεγχο του ΠΑΣΟΚ, θα το καθαρίσει από όσους μπήκαν στην κυβέρνηση Σαμαρά και θα το στρέψει σε συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ.
Το νέο σχήμα θα γίνει χειρόφρενο στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές.Με μάτι που γυαλίζει ο Κάπτεν Μάλαξ παρέχει διαβεβαιώσεις, έχοντας τη σιγουριά του αεριτζή.

 πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Ουκρανία: Φλέγεται το Κίεβο – Τουλάχιστον δέκα νεκροί - Ελλαδα: Ένα φρέντο παρακαλώ

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση στην Ουκρανία. Το Κίεβο φλέγεται και ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον δέκα άνθρωποι. Πάνω από 310 άτομα έχουν τραυματιστεί. Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 185 διαδηλωτές έχουν ζητήσει ιατρική βοήθεια, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ενώ 89 εξ αυτών έχουν νοσηλευτεί με διάφορους τραυματισμούς.


Επίσης, ο αριθμός των αστυνομικών που σκοτώθηκαν στις βίαιες συγκρούσεις την Τρίτη στο Κίεβο, αυξήθηκε από δύο σε τρεις, γεγονός που ανεβάζει τους νεκρούς από τα πρωτοφανή επεισόδια στους δέκα. Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών, ακόμη, 135 αστυνομικοί νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, 35 εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.

Η βία έχει ξεφύγει στην Ουκρανία και οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου προκαλούν σοκ.

Φωτιές υψώνονται παντού, διαδηλωτές πετούν πέτρες και ό,τι άλλο βρουν προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, δακρυγόνα και αντλίες νερού.

Οι δρόμοι στην ουκρανική πρωτεύουσα θυμίζουν σκηνικό πολέμου. Η αστυνομία απέστειλε τελεσίγραφο στους διαδηλωτές να δώσουν ένα τέλος στο χάος στις 18:00, προειδοποιώντας πως διαφορετικά θα υποχρεωθεί να επιβάλει την τάξη «με κάθε έννομο μέσο», όπως και έκανε λίγο πριν τις εννέα το βράδυ, όπου εισέβαλε στο μεγαλύτερο στρατόπεδο των διαδηλωτών στην Πλατεία Ανεξαρτησίας, η οποία βρίσκεται κοντά στο κτίριο του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας.

πηγη









 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Nέες παρανομίες στο λουκέτο της ΕΡΤ

Για δικαίωση 500 εργαζομένων της ΕΡΤ από την Επιθεώρηση Εργασίας, κάνει λόγο ενημερωτικό δελτίο που έχουν στα χέρια τους.
Το ενημερωτικό κείμενο αναφέρει τα εξής:
"Στις 8/1/2014 και ώρα 12:00, ενώπιον του Επιθεωρητή Εργασίας Αγίας Παρασκευής κ. Ευάγγελου Θεοδώρα δικάστηκε προσφυγή 500 πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ κατά του διαχειριστή της υπό εκκαθάριση ΕΡΤ ΑΕ κ. Γκίκα Μάναλη. Κατά τη συζήτηση της προσφυγής, η δικηγόρος των εργαζομένων, γνώστη εργατολόγος κ. Κωνσταντίνα Φουντέα έθεσε το ζήτημα της παράνομης μη καταβολής των αποδοχών αδείας των εργαζομένων για τα έτη 2012-2013 μέχρι σήμερα προσαυξημένη κατά 100% και το ζήτημα της μη καταβολής των νομίμων οφειλομένων αποζημιώσεων απόλυσης από τον κ. Μάναλη στους πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ.
Συγκεκριμένα, η κ. Φουντέα τόνισε ότι η μη καταβολή έστω και μιας δόσης εντός του προβλεπομένου διμήνου καθιστά την καταγγελλομένη εργοδοτική πλευρά υπερήμερη και δημιουργεί ακυρότητα της απόλυσης. Ακόμα, σύμφωνα με την κ. Φουντέα μέχρι και την ημερομηνία της απόλυσής τους ουδέποτε τέθηκε ζήτημα ένταξης των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ στο ενιαίο μισθολόγιο.
Στην Έκθεσή του ο κ. Θεοδώρας έκρινε ότι ο κ. Μάναλης οφείλει να καταβάλει άμεσα τις αποδοχές στους εργαζομένους για τα έτη 2012-2013 και κάλεσε τους εργαζομένους να προσκομίσουν υπεύθυνες δηλώσεις που να αναφέρουν το ποσό που τους οφείλεται.
Περαιτέρω, επισημάνθηκε ότι οι προϋποθέσεις έγκυρης καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας προβλέπονται στο άρθρο 2 του νόμου 2556/1997 και ότι ο τρόπος καταβολής των οφειλόμενων δόσεων της αποζημίωσης ρυθμίζεται από το άρθρο 74 του νόμου 3863/2010. Από τον συνδυασμό των διατάξεων των ανωτέρω νόμων, προκύπτει ότι για να πραγματοποιηθεί νόμιμα η καταγγελία εργασιακής σχέσης, απαιτείται η καταβολή της οφειλόμενης αποζημίωσης στον εργαζόμενο, με τον τρόπο που περιγράφεται στον νόμο.
Εάν η οφειλομένη αποζημίωση υπερβαίνει τις αποδοχές δύο μηνών, ο εργοδότης υποχρεούται να καταβάλει κατά την ημερομηνία της απόλυσης το τμήμα της αποζημίωσης το οποίο αντιστοιχεί στις αποδοχές δύο μηνών, το δε υπόλοιπο ποσό της οφειλομένης αποζημίωσης πρέπει να καταβάλλεται σε ισόποσες διμηνιαίες δόσεις. Αν ο εργοδότης καθυστερεί να αποδώσει μία από τις οφειλόμενες αυτές δόσεις εντός του προβλεπομένου διμήνου, τότε περιέχεται σε υπερημερία και η καταγγελία της εργασιακής σχέσης είναι άκυρη.
Η ακυρότητα που δημιουργείται σε αυτή την περίπτωση δεν θεραπεύεται με ενδεχόμενη μεταγενέστερη καταβολή του οφειλομένου ποσού και η υπερημερία του εργοδότη αίρεται μόνο με την εκ νέου πρόσληψη του εργαζομένου ή με δήλωσή του ότι δέχεται τις υπηρεσίες του υπό τους ίδιους όρους εργασίας.
Μάλιστα, η υποχρέωση του εργοδότη προς καταβολή της αποζημίωσης απόλυσης δεν υποχωρεί αν εκείνος επικαλεστεί την κακή οικονομική του κατάσταση, η οποία είχε ως συνέπεια την διακοπή της εργασιακής σχέσης. Η εν λόγω Έκθεση του Επιθεωρητή, η οποία δικαιώνει πλήρως τους ισχυρισμούς της κ. Φουντέα πρέπει να ληφθεί υπόψη από το δικαστήριο της ουσίας.
Έτσι, δημιουργείται έντονο ενδιαφέρον ενόψει της εκκρεμούσας αγωγής των εργαζομένων ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία πρόκειται να συζητηθεί εξ αναβολής από την 19-12-2013 στις 26-6-2014. Σημειώνεται δε, ότι παρά την παραπάνω Έκθεση «καταπέλτη» σε βάρος του κ. Μάναλη, μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ από τα νομίμως οφειλόμενα στους εργαζομένους.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, συμπεραίνουμε ότι δυστυχώς σε μία περίοδο βαθειάς οικονομικής κρίσης, κατά την οποία οι οικονομικές δυσκολίες έχουν αναγάγει σε υπέρτατο εθνικό στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων από το κράτος, πολλές φορές σε βάρος των νομίμων δικαιωμάτων των εργαζομένων, μόνο διακεκριμένοι νομικοί όπως η κ. Φουντέα με την επαγγελματική τους δράση μπορούν να αποκαταστήσουν την χαμένη αξιοπιστία των νόμων".
enet.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου