EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης στο " Χαρβαρντ" που κάλεσαν τον Άδωνι...σβήνουν τα στοιχεία τους απο το internet

Μια εταιρεία με συμφέροντα σχετιζόμενα με το Υπουργείο Υγείας, προώθησε την εκδήλωση υπέρ του Άδωνι Γεωργιάδη, που μάλιστα εμφανίστηκε ως εκδήλωση του Χάρβαρντ.

Καλεσμένος του European Club του Harvrad και όχι του γνωστού πανεπιστημίου Χάρβαρντ ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπως έγινε τελικά γνωστό.
Μάλιστα όπως αποκάλυψε χθές η ακαδημαϊκός Φιλομήλα Τσουκαλά (@dexpatia) στο Twitter, πολύ συχνά στα μεταπτυχιακά του Κένεντι οι φοιτητές καλούν ομιλητές.
Το σημαντικό όμως της υπόθεσης είναι το ποιος πήρε την πρωτοβουλία...

Σύμφωνα με την πρόσκληση του event, ο Moderator της εκδήλωσης είναι ο Ιωάννης Τσούτσιας. Τον κύριο αυτό τον βρίσκουμε να συμμετέχει μαζί με τον μαζί με τον Γιώργο Τσαρούχα στην Advisor Boutique (εταιρεία δημοσίων σχέσεων) EOS PROJECT , η οποία στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι προσφέρει «πρόσβαση σε ανθρώπους κλειδιά».

Πιο αναλυτικά , όπως αναφέρει το info-war.gr, το βιογραφικό του Τσαρούχα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς εμφανίζεται σαν πρώην «μέλος του ΔΣ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός» και «ειδικός σύμβουλος της πολιτικής ηγεσίας του ελληνικού υπουργείου Υγείας». Συγκεκριμένα αναφέρει ότι εργάστηκε «με την ηγεσία του υπουργείου για την αναδιάρθρωση του ελληνικού συστήματος υγείας» και συνεργάστηκε «στενά με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων» αλλά και ως σύμβουλος ιδιωτικών εταιρειών τροφίμων.

Μέχρι στιγμής όλα θα μπορούσαν να αποτελούν μια απλή σύμπτωση μέχρι τη στιγμή που οι Τσούτσιας και Τσαρούχας άρχισαν να σβήνουν μανιωδώς τα ίχνη τους από το Ιντερνετ. Αμέσως μετά την αποκάλυψη του υπουργικού φιάσκου, με την «πρόσκληση-μαϊμού» από το Χάρβαρντ, τα βιογραφικά εν λόγω κυρίων εξαφανίστηκαν από τη σελίδα τους στο EOS Project!

ΠΗΓΗ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









Η Δημοκρατία τους κουκουλώνει τις ευθύνες τους

Κάθε κόμμα που συμμετέχει στις βουλευτικές εκλογές, δίνει μια «υποσχετική» στους πολίτες με βάση την οποία τους ζητά να την ψηφίσουν.
Πάρα μα πάρα πολλές φορές τα περισσότερα από όσα είχε υποσχεθεί κάποιο κόμμα προεκλογικά, δεν υλοποιούνται ή υλοποιούνται ακριβώς τα αντίθετα, όταν το κόμμα αυτό βρεθεί στην εξουσία.
Οι δικαιολογίες που χρησιμοποιούνται είναι πολλές, και λίγο πολύ γνωστές.


«Παραλάβαμε χάος», «Δεν είχαμε όλα τα στοιχεία στη διάθεσή μας», «Η κατάσταση ήταν πολύ χειρότερη από όσα περιμέναμε», «Προέκυψαν αλλαγές στις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες συνθήκες» και το πιο προκλητικό από όλα «Αυτά ακριβώς λέγαμε και προεκλογικά».

Από μία άλλη οπτική γωνία και τηρουμένων των αναλογιών θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι τα κόμματα κατά την προεκλογική περίοδο ζητάνε τη σύναψη ενός «δανείου εμπιστοσύνης» με τους ψηφοφόρους. Μόνο που η σύναψη αυτού του «δανείου», δεν συνοδεύεται από κάποιο σχετικό συμβόλαιο που να αναγράφει τις υποχρεώσεις του «κόμματος-δανειολήπτη» ούτε υπάρχουν ποινικές κυρώσεις για το «κόμμα-δανειολήπτη» σε περίπτωση αθέτησης των υποσχέσεών του προς τους πολίτες.

Προφανώς, κάτι τέτοιο, καλά κάνει και δεν υπάρχει γιατί είναι πολύ επικίνδυνο καθώς δεν μπορεί κανένας να κάνει δίκη προθέσεων ούτε να αποδείξει ότι κάποιο κόμμα λειτούργησε δόλια με σκοπό να υφαρπάξει το «δάνειο εμπιστοσύνης» από τους πολίτες.

Για 4 χρόνια, το κόμμα που θα συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία, «ενοικιάζει» τη διακυβέρνηση της χώρας και μόνο αν το ίδιο το θελήσει μπορεί να σπάσει το συμβόλαιο σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Να σημειώσουμε, στο σημείο αυτό, ότι ο μοναδικός δεσμευτικός όρος που υπάρχει σ’ αυτή τη μεταφορική «δανειακή σύμβαση» είναι η χρονική διάρκεια του «δανείου», η οποία, για τη χώρα μας, έχει οριστεί στα 4 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της «ενοικίασης» η κυβέρνηση οφείλει να λειτουργεί, στο όνομα του λαού, προς όφελος των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος, τηρώντας το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας, της οποίας την ακεραιότητα και ανεξαρτησία οφείλει να προστατεύει και να μην την εκχωρεί.

Υπάρχει, βέβαια και η περίπτωση, οι πολίτες να ζητήσουν νωρίτερα την έξωση της «κυβέρνησης-ενοικιαστή», αν διαπιστώσουν ότι ο τρόπος διακυβέρνησης έρχεται ενάντια, τόσο στο δημόσιο συμφέρον, όσο και στις προεκλογικές υποσχέσεις.

Βέβαια, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν είναι λίγες οι φορές που οι πολίτες αντιλαμβάνονται πως, όσα είχαν ειπωθεί προεκλογικά από κάποια κόμματα και ειδικά αν αυτά είναι «κόμματα εξουσίας», όπως λέγονται, ήταν μόνο υποσχέσεις που δεν επρόκειτο να πραγματοποιηθούν.

Ποινικές, λοιπόν, ευθύνες δεν μπορούν να ζητηθούν από κόμματα που άλλα υπόσχονται προεκλογικά και άλλα κάνουν μετεκλογικά. Μπορούν όμως να ζητηθούν πολιτικές ευθύνες τις οποίες αποδίδουν οι ίδιοι οι πολίτες είτε όταν θα έρθει η επόμενη εκλογική αναμέτρηση είτε και νωρίτερα με μαζικές διαμαρτυρίες, μαζικές διεκδικήσεις, πορείες και απεργίες.

Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που κάποια κυβέρνηση νομοθετεί ενάντια στους νόμους και το Σύνταγμα, όπως γνωμοδοτούν και αποφασίζουν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές και μάλιστα όταν αρνούνται να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις αυτές; Σε μια τέτοια περίπτωση, υπάρχουν μόνο πολιτικές ή και ποινικές ευθύνες; Ως μη ειδικός, δεν μπορώ να έχω άποψη για το συγκεκριμένο ερώτημα.

Από την άλλη μεριά,
οι ίδιοι οι πολίτες, έχουν υποχρέωση να προστατεύουν την τήρηση του Συντάγματος και να μην δέχονται την παραβίασή του από τον οποιονδήποτε. Άρα, θεωρούνται το ίδιο υπεύθυνοι με τον παραβάτη;

Ένα σχετικό παράδειγμα παρόμοιου καταμερισμού ευθυνών έχουμε στην περίπτωση όσων, τα προηγούμενα χρόνια ήταν ασυνεπείς είτε στην απόδοση των φόρων είτε στην απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών.

Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, με την ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων, όφειλαν να αναζητήσουν από τους οφειλέτες, να αποδώσουν τις οφειλές τους. Αντί γι’ αυτό, ειδικά για τους μεγαλοοφειλέτες, χορηγούνταν μακροχρόνια περίοδο ασυλίας με αποτέλεσμα, η μη απόδοση των οφειλών, όχι μόνο να γίνεται καθεστώς, αλλά να εκλαμβάνεται ως «μαγκιά» και «εξυπνάδα». Το φαινόμενο, όπως διαβάζουμε στον Τύπο, εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα, την ίδια περίοδο που εξαντλείται κάθε αυστηρότητα σε περιπτώσεις μικροοφειλετών που λόγω της κρίσης, έχουν αντικειμενική δυσκολία να ανταπεξέλθουν.

Είναι προφανές ότι ο μόνος υπεύθυνος για την είσπραξη των οφειλών είναι το κράτος. Είναι όμως, επίσης προφανές ότι αυτοί που ωφελούνται από την «απροθυμία» του κράτους να εισπράξει τις οφειλές είναι οι μεγαλοοφειλέτες οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιούν τα ποσά των οφειλών για να αυξάνουν την περιουσία τους.

Αντί, λοιπόν να αναζητηθούν ευθύνες
στις κυβερνήσεις που δεν κάνουν αυτό που θα έπρεπε, οι ευθύνες, και με τη βοήθεια των ΜΜΕ, μεταφέρονται στους πολίτες που δεν καταβάλουν τις εισφορές τους, βάζοντας στο ίδιο σακί και αυτούς που αντικειμενικά μπορούν και αυτούς που αντικειμενικά, δεν μπορούν.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και την άρνηση του κράτους να καταβάλει τις οφειλές του προς τους ιδιώτες εκείνους, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να διεκδικήσουν δικαστικά αυτές τις οφειλές, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι, με ευθύνη των κυβερνήσεων, το κράτος και με τον τρόπο αυτό, συντελεί στη μεταφορά πλούτου σε όσους ήδη διαθέτουν μπόλικο, από όσους ήδη έχουν πληρώσει πολύ ακριβά «το λογαριασμό».

Αξίζει, επίσης να δούμε, από σχετικές λίστες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ποιοι φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις όσων οφείλουν τόσο στις τράπεζες, όσο και στο δημόσιο. Το παράλογο(Wink, είναι πως αυτοί, δανειοδοτούνται από τις τράπεζες για να ξεπεράσουν την «οικονομική συγκυρία». Για τους μικροοφειλέτες; Ούτε λόγος να γίνεται για παρόμοια αντιμετώπιση.

Τελικά, στη Δημοκρατία, στην Ισονομία και στην Ισότητα, οι εκάστοτε κυβερνήσεις δίνουν τον ορισμό που τους συμφέρει ο οποίος εξαντλείται στην εκλογή τους μέσω της ψηφοφορίας κάθε τέσσερα χρόνια.

 



Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη
ΠΗΓΗ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







Στην αντεπίθεση οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι γιατροί του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία από τις 25 Νοεμβρίου, με την άρνησή τους να παραδώσουν τα κτίρια όπου στεγάζονται τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ και τα οποία αναμένεται να μετατραπούν σε κέντρα υγείας αστικού τύπου. 

Οι γιατροί διοργανώνουν διαμαρτυρίες έξω από τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, καθώς η διοίκηση του Οργανισμού έχει δώσει διορία έως αύριο προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραλαβής με ευθύνη των διευθυντών των περιφερειακών διευθύνσεων. Τα πολυιατρεία, θα είναι κλειστά περίπου για ένα μήνα και εν συνεχεία θα ανοίξουν υπό το νέο καθεστώς.

«Αυτό γίνεται για να ενωθούν τα δύο συστήματα που λειτουργούσαν πριν παράλληλα, του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας των νοσοκομείων, σε ένα ενιαίο σύστημα», ανέφερε σε τηλεοπτικό σταθμό, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας ότι τα νέα πολυιατρεία θα λειτουργούν στις ίδιες εγκαταστάσεις. 

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) καλεί τους γιατρούς μαζί με τους ασφαλισμένους να παρίστανται στις Μονάδες τους, προκειμένου «να στηρίξουν τη νομιμότητα και να αποτρέψουν το κλείσιμό τους», χαρακτηρίζοντας « παράνομη την ενέργεια του προέδρου του ΕΟΠΥΥ να προβεί επειγόντως αύριο σε βίαιη σφράγιση όλων των Μονάδων, πριν καν δημοσιευθεί ο νόμος». 

Η αρχή έγινε από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ Δάφνης - Αγίου Δημητρίου οι οποίοι αποφάσισαν να μην παραδώσουν το κτίριο στη διοίκηση απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες να τους βοηθήσουν και να αντισταθούν, ώστε να αντιστρέψουν όλοι μαζί την ουσιαστική κατάργηση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας.

Αύριο στις 9 το πρωί διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο.

Το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά προγραμματίζει συγκέντρωση στις 7:30 αύριο το πρωί μπροστά στα ιατρεία ΕΟΠΥΥ της Νίκαιας, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις οργανώνονται και σε άλλα πολυιατρεία στην Αττική και την επαρχία.

Πηγή: ΑΜΠΕ και ΕΔΩ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

ΠΕΦΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ

H κυβέρνηση έχει ρίξει τους Έλληνες σε μια παράλογη φορολογία με ασαφείς διατάξεις ώστε να καταφέρει να τους φορολογεί χωρίς εκείνοι να το αντιλαμβάνονται.
ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΩΝ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΣΑΝ ΤΟΣΟ ΑΓΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΤΟΝ ΛΑΟ


Μιλάμε για την περιβόητη προκαταβολή φόρου ύψους 55%(!) αυτό το παρανοϊκό χαράτσι το οποίο τελικά θα το πληρώσουν και οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι εφ΄όσον έχουν ένα πρόσθετο έστω και πενιχρό εισόδημα!!!

Εάν αυτό ισχύσει Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΦΤΕΙ!!!

Όπως φάινεται με την βοήθεια των λεγόμενων ΜΜΕ που εμείς τα λέμε σαμπουάν μυαλών, η δωσίλογη κυβέρνηση εξασκεί μια επικοινωνιακή φορολογική πολιτική, εκμεταλευόμενη την άγνοια του κόσμου.

Για να κρατήσει δε το λαό απληροφόρητο, μετέθεσε την κατάθεση της φορολογικής δήλωσης για της 30 Ιουνίου, δηλαδή αρκετά μετά τις ευρωεκλογές, ώστε όλοι να "κοιμούνται" κατά την διάρκεια της ψήφου.

Ακόμη όμως και μετα τις ευρωεκλογές δεν θα μπορέσει να κρατηθεί υπό το βάρος της λαϊκής οργής!!!


πηγη 
 








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








143 υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ με καταθέσεις 32 εκ. € σε Ελβετία, Γερμανία και Αγγλία – Εφοριακός με έμβασμα 1,2 εκ €

- Περίπου δύο στους τρεις έβγαλαν εμβάσματα από 100.000 έως 300.000 ευρώ
- Η μεγάλη φυγή των εκατομμυρίων ευρώ σημειώθηκε τη περίοδο 2009-2010

- Πειθαρχικές διώξεις σε 5 υπαλλήλους οι φάκελοι των οποίων εστάλησαν εστάλησαν στον εισαγγελέα
- 50 πολεοδόμοι έβγαλαν στο εξωτερικό εμβάσματα συνολικού ύψους 12 εκατ. ευρώ

 
Από κόσκινο περνούν οι οικονομικοί εισαγγελείς τη λίστα με τους 143 υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, αποσπασμένων και μη, οι οποίοι έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό συνολικού ύψους 32 εκατ € από το 2009 έως το 2010.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, πρόκειται για δεκάδες εφοριακούς, δέκα υπαλλήλους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, 8 τελωνειακούς, 8 στο Γενικό Χημείο του Κράτους, 7 διοικητικούς, αλλά και 9 αποσπασμένους στην ΕΛΣΤΑΤ, 7 στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και 3 στη Βουλή.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε εξονυχιστικό έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης όλων των δημοσίων υπαλλήλων από το 2009 και εντεύθεν, οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν στείλει στο εξωτερικό εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η μεγάλη φυγή των εκατομμυρίων ευρώ σημειώθηκε τη περίοδο 2009-2010 τότε που οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους επιχειρούσαν να καθησυχάσουν τους πολίτες λέγοντας ότι οι καταθέσεις στη χώρα μας είναι απολύτως διασφαλισμένες. Ωστόσο οι υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ έσπευσαν πρώτοι να δώσουν το "καλό παράδειγμα" και να εξασφαλίσουν το "περίσσευμα" από τα έσοδά τους στέλνοντάς το σε τράπεζες του εξωτερικού, γνωρίζοντας προφανώς περισσότερα από τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς.

Ασκήθηκαν οι πρώτες διώξεις

Πέντε υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ έβγαλαν στο εξωτερικό και δεν κατάφεραν να αιτιολογήσουν ποσά ύψους 550.000 ευρώ ο πρώτος, από 200.000 ευρώ οι άλλοι δύο και από 100.000 ευρώ δύο ακόμη υπάλληλοι. Ήδη τους ασκήθηκαν πειθαρχικές διώξεις για παράβαση καθήκοντος και αναξιοπρεπή διαγωγή, ενώ οι φάκελοί τους εστάλησαν στον εισαγγελέα για τη διερεύνηση και ενδεχόμενων ποινικών παραβάσεων.

Σύντομα αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας για ακόμη επτά υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ.

Το ΣΔΟΕ εντόπισε επίσης μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου καταθέσεις 150.000, 210.000, 350.000, 400.000, 460.000 και 730.000 ευρώ, οι οποίες έχουν μπει στο μικροσκόπιο ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η υπόθεση ενός ακόμη υπαλλήλου με έμβασμα 170.000 ευρώ.
Εφοριακός με έμβασμα 1,2 εκατ. ευρώ Κατά το δημοσίευμα ο πιο "φτωχός" υπάλληλος έστειλε στο εξωτερικό έμβασμα 22.000 ευρώ. Ωστόσο, περίπου δύο στους τρεις έβγαλαν εμβάσματα από 100.000 έως 300.000 ευρώ, ενώ περίπου δέκα είναι εκείνοι που βρέθηκαν με ποσά άνω των 500.000 ευρώ. Δύο μάλιστα ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται εφοριακός με έμβασμα 1.200.000 ευρώ περίπου, ενώ ο δεύτερος ακολουθεί με 1.100.000 περίπου. Πάντως οι εξηγήσεις που έχουν δώσει οι 129 από τους 143 έχουν κριθεί προς το παρόν ικανοποιητικές, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους 14 υπαλλήλους.

Αποκαλυπτικά στοιχεία προκύπτουν και από τους ελέγχους του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Εντοπίστηκαν 50 πολεοδόμοι που έβγαλαν στο εξωτερικό εμβάσματα συνολικού ύψους 12 εκατ. ευρώ. Οι 14 είχαν εμβάσει ποσά άνω των 300.0000 ευρώ. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι πολεοδόμοι της επαρχίας με 30 εμβάσματα συνολικού ποσού 7 εκατ. ευρώ, ενώ βρέθηκαν και 20 εμβάσματα από πολεοδόμους της Αττικής συνολικού ποσού 5 εκατ. ευρώ.

newsit.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





ΒΙΝΤΕΟ από διόδια!!! Καταγγελία! η αστυνομία προσπαθούσε να εξοργίσει τους διερχόμενους οδηγούς!!!‏

Κάτοικοι της περιοχής και πολίτες συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν για την αύξηση των τιμών των διοδίων και άνοιξαν τις μπάρες για να περάσει ο κόσμος (διόδια Αφιδνών, 16.2.2014)

Η αστυνομία σταματούσε την κυκλοφορία των οχημάτων. Οι πολίτες κατήγγειλαν ότι η αστυνομία επεδίωκε να εκνευρίσει τους οδηγούς και να τους στρέψει εναντίον της συγκέντρωσης και ότι μετά θα τους κατηγορούσε για παρακώλυση συγκοινωνιών... οι συγκεντρωμένοι όμως διεκδίκησαν και άνοιξαν την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού!!! 




πηγη
 






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






"Αφήστε τους να πεθάνουν!" Έγγραφο-σοκ (από τη Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας) στο Νοσοκομείο "Αττικόν"...

Μακάβριες αποφάσεις καλούνται να εφαρμόσουν γιατροί σε μεγάλα νοσοκομεία, «επιταχύνοντας» τον θάνατο ασθενών, με αμφιλεγόμενα επιστημονικά προσχήματα που στην πραγματικότητα υποκρύπτουν λόγους οικονομικών περικοπών...

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκαλύπτει σήμερα ένα απίστευτο έγγραφο της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας του Αττικόν -ενός εκ των μεγαλύτερων νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου και της Ελλάδας- με το οποίο ζητά από τους διευθυντές όλων των κλινικών και τους γιατρούς να μην προβαίνουν στην μηχανική υποστήριξη -με «διασωλήνωση τραχείας»- των ασθενών «με επικείμενο θάνατο»!!!!

Το έγγραφο είναι πρόσφατο καθώς έχει ημερομηνία 3 Δεκεμβρίου 2013 και παραμένει σε εφαρμογή μέχρι σήμερα, χωρίς πάντως να είναι γνωστό σε ποιο βαθμό οι γιατροί, που έχουν δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη και δεσμεύονται από τη συνείδησή τους, το υλοποιούν.

Η υπογραφή στο έγγραφο είναι της κ. Γεωργίας Γερολουκά – Κωστοπαναγιώτου η οποία μάλιστα είναι καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το θέμα του τιτλοφορείται ως εξής: «Διασωλήνωση τραχείας σε ασθενείς ορόφου με επικείμενο θάνατο».

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα προς τους συναδέλφους της γιατρούς «συχνά συμβαίνει να καλείται σε νοσηλευτικούς θαλάμους ορόφων η Ομάδα Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (BLUE LINE) για διασωλήνωση τραχείας σε ασθενείς χωρίς κανένα προσδόκιμο επιβίωσης ευρισκόμενους στο φυσικό τέλος της ζωής των».

Στη συνέχεια, αποφαίνεται ότι «η διασωλήνωση τραχείας και ο μηχανικός αερισμός έχουν νόημα σε ασθενείς οι οποίοι προβλέπεται ότι θα ζήσουν και όχι εκείνοι οι οποίοι βρίσκονται στο φυσικό τέλος της ζωής τους π.χ. λόγω ανίατου νοσήματος μη επιδεχόμενου θεραπείας κλπ».

Και ακολουθεί η εντολή:
«Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι ειδικευμένοι θεράποντες των ασθενών κατά την τακτική επίσκεψη στους νοσηλευτικούς θαλάμους:

α) να διευκρινίζουν στους ειδικευόμενους και τους εφημερεύοντες ποιοι από τους ασθενείς τους δεν έχουν να ωφεληθούν από τον μηχανικό αερισμό ως ευρισκόμενοι πλησίον στον φυσικό τέλος της ζωής τους και

β) να ενημερώνουν σχετικά τους συγγενείς των ασθενών».

Για να δικαιολογήσει όλα τα παραπάνω η κ. Κωστοπαναγιώτου, καταλήγει:

«Αυτό που οφείλουμε να προσφέρουμε στη φάση αυτή είναι οποσδήποτε η επαρκής ηρεμία, η αποτελεσματική αναλγησία (εφόσον υπάρχει πόνος) και ο,τι συνάδει με την ιατρική δεοντολογία της παρηγορητικής ιατρικής (palliative care).

Η αναιτιολόγητη εφαρμογή ενδοτραχειακής διασωλήνωσης και μηχανικού αερισμού μόνον ταλαιπωρία προσφέρει στον ασθενή που βρίσκεται πλησίον του αναμενόμενου φυσικού τέλους της ζωής του».

Ακόμη και όσοι δεν έχουν ιατρικές γνώσεις, αντιλαμβάνονται ότι μόνο όποιος διαθέτει θεϊκές ή υπεφυσικές ικανότητες μπορεί να προβλέψει πότε «επίκειται» ο θάνατος ενός ανθρώπου, έστω και βαριά ασθενούς. Υπάρχουν μάλιστα και διεθνώς πολλές περιπτώσεις ασθενών οι οποίοι ενώ «δεν προβλεπόταν ότι θα ζήσουν» -κατά την έκφραση του ακατανόητου αυτού εγγράφου- τελικώς κέρδισαν τη μάχη και ύστερα από μακρύ χρόνο θεραπείας και μηχανικής υποστήριξης ανένηψαν.

Ιατρικοί παράγοντες εξέφραζαν επίσης την έκπληξή τους διότι δεν είναι γνωστό να έχει υπάρξει άλλοτε τέτοια εντολή από γιατρό -και δη πανεπιστημιακού επιπέδου- με την οποία να καλεί συναδέλφους του να υποδυθούν τον Θεό και να αποφασίσουν εκείνοι πότε θα κοπεί το νήμα της ζωής ενός ανθρώπου. Άλλωστε και στις περιπτώσεις με ανίατα νοσήματα οι συγγενείς των ασθενών είναι εκείνοι που παίρνουν συχνά τις βαριές αποφάσεις και κανείς άλλος.

Καθώς από επιστημονικής και δεοντολογικής πλευράς το ζήτημα που εγείρεται είναι μείζον, η σκοπιμότητα μιας τέτοιας εντολής όπως εκτιμάται συνδέεται περισσότερο με τις περικοπές που επιχειρούνται σε αυτές τις εποχές μνημονιακής τρέλας και στο χώρο της Υγείας. Προφανώς για κάποιους, που θεωρούν την οικονομία των αριθμών σημαντικότερη από τη ζωή των ανθρώπων, αν αυτό στέλνει ταχύτερα στον θάνατο και ασθενείς «οι οποίοι δεν προβλέπεται ότι θα ζήσουν» είναι λεπτομέρεια...



























πηγή: "κυριακάτικη δημοκρατία"








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






"VIDEO" Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ Ο.ΣΥ - Σταύρος Μανίκας (Ε.Α.Σ.) ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ...

"ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝΕ"Δείτε Την Εκπομπή ’Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ Ο.ΣΥ.’ Παρακολουθείστε την συνέντευξη του ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΝΙΚΑ Ε.Α.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ... Με τον ΜΟΣΧΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
Α΄ ΜΕΡΟΣ




Β΄ ΜΕΡΟΣ


Γ΄ ΜΕΡΟΣ



Δ΄ ΜΕΡΟΣ