EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αν αυτό δεν το σπάσουμε η Ελλάδα δεν έχει μέλλον.

Στην Ελλάδα έχουμε, από το ένα μέρος μια διαπλεκόμενη πολιτικοοικονομική ολιγαρχία και από το άλλο μια κοινωνία εντελώς απομονωμένη, ασυντόνιστη, διαιρεμένη και χωρίς καμία δυνατότητα παρέμβασης.

Μια κοινωνία που όχι μόνο δεν έχει τη δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης, αλλά ούτε καν η δυνατότητα οικονομικής αυτενέργειας και ανάπτυξης, αφού τα πάντα καθορίζονται γραφειοκρατικά από την ολιγαρχία και προς όφελος της τελευταίας.

Το πολιτικό προσωπικό, ως μέρος της διαπλεκόμενης πολιτικοοικονομικής ολιγαρχίας, ανεξαρτήτως κομμάτων και ψεύτικων ιδεολογημάτων, που πασάρονται για την εξαπάτηση του κόσμου, αισθάνεται ψυχολογικά ως μια ενιαία ομάδα ενάντια σε οποιοδήποτε άνοιγμα στην κοινωνία, που θα του στερήσει μέρους της εξουσίας του.

Η ηδονή της εξουσίας, σε συνδυασμό με 1) την υπερσυγκεντρωμένη ανεξέλεγκτη και απεριόριστη εξουσία που διαθέτει το πολιτικό προσωπικό, 2) την εξασφάλιση του ακαταδίωκτου, 3) τη δυνατότητα ισόβιας και κληρονομικής παρουσίας και 4) τη δυνατότητα απεριόριστου πλουτισμού και σκανδαλωδών προνομίων, αποτελούν ένα εκρηκτικό κοκτέϊλ, το οποίο ενώνει όλους τους επαγγελματίες πολιτικούς, ανεξαρτήτως κομμάτων και ιδεολογημάτων, σε μια ψυχολογικά ενιαία και κλειστή ελίτ, κρατώντας την κοινωνία έξω και μακριά, για να την εκμεταλλεύονται και να λαμβάνουν οποιοδήποτε μέτρο εναντίον του λαού, χωρίς να αισθάνονται την παραμικρή ηθική αναστολή.

Αυτή τη θανάσιμη για το λαό κλειστή ελίτ θα πρέπει θεσμικά να την σπάσουμε, διαφορετικά η ελληνική κοινωνία δεν έχει μέλλον. Η αποκέντρωση της εξουσίας, η κατάργηση του ακαδίωκτου, ο περιορισμός των θητειών, η κατάργηση των προνομίων και ο συνεχής δημόσιος έλεγχος της περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών, είναι οι πρώτες αλλαγές που πρέπει να γίνουν, ώστε να αποκτήσουμε πολιτικούς που θα μάχονται για ιδέες και όχι για προσωπικό βόλεμα.

Πέτρος  Χασάπης
ΠΗΓΗ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Ποιός είναι ο “συνεργάσιμος δανειολήπτης” για τα κόκκινα δάνεια

Ο ορισμός του «συνεργάσιμου δανειολήπτη» ήταν το αποτέλεσμα της πρώτης επίσημης συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, που θα “πατήσει” πάνω στο ιρλανδικό μοντέλο.

Παράλληλα θα οριστούν και συγκεκριμένες «εύλογες δαπάνες διαβίωσης», που στην ουσία θα καθορίζουν τον προϋπολογισμό μιας οικογένειας. Με άλλα λόγια, όπως ορίζει το ιρλανδικό μοντέλο, το κράτος θα υπολογίζει με βάση τα στοιχεία της έρευνας για τον οικογενειακό προϋπολογισμό της ΕΛΣΤΑΤ του 2012, που ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2013. Όταν πληρωθούν τα βασικά για να ζει ένα νοικοκυριό, τα υπόλοιπα θα πηγαίνουν για τα δάνεια.

Πέραν από το ποσό αυτό τα χρήματα που έχει ένα νοικοκυριό θα πρέπει να πηγαίνουν για την εξόφληση των δανείων (Ιρλανδικό μοντέλο).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, «συνεργάσιμος δανειολήπτης» είναι αυτός που:

α) είναι διαθέσιμος σε επικοινωνία με τον δανειστή, παρέχει πλήρη και επικαιροποιημένα στοιχεία επικοινωνίας προς το δανειστή (αριθμούς σταθερού και κινητού τηλεφώνου, ηλεκτρονική διεύθυνση, αριθμό τηλεμοιοτυπίας, διεύθυνση κατοικίας και εργασίας) και προβαίνει σε ορισμό, συγγενικού ή φιλικού προσώπου, ως αντικλήτου επικοινωνίας για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης,

β) απαντά σε ανακοινώσεις και επιστολές του δανειστή με κάθε πρόσφορο μέσο, εντός μίας εβδομάδας,

γ) προβαίνει σε πλήρη και ειλικρινή γνωστοποίηση πληροφοριών, προς το δανειστή, αναφορικά με τη τρέχουσα οικονομική του κατάσταση, εντός 15 ημερών από την ημέρα μεταβολής τους,

δ) προβαίνει εκουσίως, σε πλήρη και ειλικρινή γνωστοποίηση πληροφοριών, προς το δανειστή, οι οποίες θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην μελλοντική οικονομική του κατάσταση, εντός 15 ημερών από την ημέρα που θα περιέλθουν σε γνώση του. (πχ πλήρωση προϋποθέσεων λήψης επιδόματος, εμφάνιση νέων περιουσιακών στοιχείων που θα περιέλθουν στην κυριότητά του [κληρονομιά κλπ], ανακοινώσεις απόλυσης, καταγγελίες μισθώσεων κλπ),

ε) σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, (λ.χ. αποδεδειγμένη σοβαρή ασθένεια ή φυσικής καταστροφής), η οποία αποδεδειγμένα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην οικονομική του κατάσταση, γνωστοποιεί αμελλητί την κατάστασή του αυτή στο δανειστή. Σε αυτή την περίπτωση του χορηγείται τρίμηνη περίοδος χάριτος.

ΠΗΓΗ









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Ένταση και προσαγωγές στις Σκουριές

Ένταση επικράτησε, νωρίτερα, το απόγευμα, στο «Χοντρό Δέντρο», στις Σκουριές, στη διάρκεια συγκέντρωσης κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 100 κάτοικοι της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγίας συγκεντρώθηκαν μπροστά στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», συμμετέχοντας στην κινητοποίηση. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η ένταση προκλήθηκε όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να διαλύσουν τους συγκεντρωθέντες. Οι τελευταίοι φέρονται ότι εμπόδιζαν την κυκλοφορία των φορτηγών της εταιρείας.

Κατά τους ίδιους, η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές ατόμων για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών

πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








Το επεισόδιο με την Ραχήλ στη βουλή...

Της έκλεισαν (ξανά) το μικρόφωνο! (BINTEO)...

Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνεδρίαση της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου μεταξύ της βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη.

Το επεισόδιο πήρε διαστάσεις, με αποτέλεσμα να κλείσει το μικρόφωνο στην κ. Μακρή ο πρόεδρος της επιτροπής, Γιώργος Βλάχος.

Δείτε το βίντεο...




πηγη
 








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Video: Απεργία στη Forthnet....Ένταση και προσαγωγές!

Ένταση επικράτησε νωρίτερα έξω από τα κεντρικά γραφεία της Forthnet στο Ταύρο.
 
 
Πάνω από 500 εργαζόμενοι της επιχείρησης συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία στην οδό Σμύρνης στον Ταύρο, καταγγέλοντας βίαιες αλλαγές στις εργασιακές συνθήκες.


Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι η εταιρεία έχει προχωρήσει σε πολλές απολύσεις υπαλλήλων τους οποίους αντικαθιστά με νέους κάτω των 25 χρόνων, ώστε να μειώσει το μισθολογικό κόστος. 

Οι εργαζόμενοι με τη διαμαρτυρία τους ζητούν -μεταξύ άλλων- να ανακληθούν οι απολύσεις και να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας.


 
 
Στο σημείο έφτασαν τα ΜΑΤ ενώ εκπρόσωποι της διοίκησης και εργαζόμενοι αλληλομηνύθηκαν με αποτέλεσμα να γίνουν 5 προσαγωγές (δύο εργαζόμενοι και τρεις από τη διοίκηση).








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Φόρος εισοδήματος μέχρι και στις… προκαταβολές μισθού. Για το πρωτογενές πλεόνασμα ρε γ@μώτο..

Από την 01/01/2014, όλες οι παροχές σε είδος από τις επιχειρήσεις προς τους εργαζομένους θεωρούνται εισόδημα και φορολογούνται ως εισόδημα.

Μεταξύ των παροχών αυτών –ο κατάλογος περιλαμβάνει τα κινητά που έχουν οι εργαζόμενοι και τα πληρώνουν οι επιχειρήσεις, τα εταιρικά αυτοκίνητα κλπ- είναι και τα δάνεια που δίνουν οι εταιρείες στους εργαζόμενούς τους ή και οι προκαταβολές μισθών.

Πρακτικά, όποιος ζητά και παίρνει προκαταβολή από την εταιρεία του, θα πληρώνει και φόρο εισοδήματος με συντελεστή που θα κυμαίνεται από 22% έως 42%. Σήμερα, δόθηκε στη δημοσιότητα και η υπουργική απόφαση βάσει της οποίας θα υπολογίζεται ο τόκος σε αυτά τα δάνεια.

Η νομοθετική διάταξη που ορίζει την υποχρέωση καταβολής φόρου για τις παροχές σε είδος με τη μορφή δανείου, έχει ως εξής:

«Οι παροχές σε είδος με τη μορφή δανείου, προς εργαζόμενο ή εταίρο ή μέτοχο από ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα περιβάλλονται τη μορφή έγγραφης συμφωνίας και αποτιμώνται με βάση το ποσό της διαφοράς που προκύπτει μεταξύ των τόκων που θα κατέβαλε ο εργαζόμενος στη διάρκεια του ημερολογιακού μήνα κατά τον οποίο έλαβε την παροχή, εάν το επιτόκιο υπολογισμού των τόκων ήταν το μέσο επιτόκιο αγοράς, του οποίου η μέθοδος υπολογισμού ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, κατά τον ίδιο μήνα και των τόκων που τυχόν κατέβαλε ο εργαζόμενος στη διάρκεια του εν λόγω ημερολογιακού μήνα. Σε περίπτωση που δεν υφίσταται έγγραφη συμφωνία δανείου, το σύνολο του αρχικού κεφαλαίου λογίζεται ως παροχή σε είδος. Η προκαταβολή μισθού άνω των τριών (3) μηνών θεωρείται δάνειο».

Από τον ίδιο τον νόμο λοιπόν, απορρέει η υποχρέωση έκδοσης υπουργικής απόφασης για τον υπολογισμό του επιτοκίου.

Την απόφαση υπέγραψε ήδη ο Γ. Μαυραγάνης. Αναφέρει τα εξής:

«Ως μέσο επιτόκιο αγοράς, για την εφαρμογή της παραγράφου 3 του άρθρου 13 του Ν. 4172/2013, λαμβάνεται το επιτόκιο των τραπεζικών δανείων σε ευρώ, προς ιδιώτες, με τη μεθοδολογία που ορίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδας ΕΛΛ ανά μήνα, ανά κατηγορία και ανά υποκατηγορία δανείου.

Αναλυτικότερα, προκειμένου για συμβάσεις καταναλωτικών, στεγαστικών, ανοιχτών δανείων και υπεραναλήψεων από τρεχούμενους λογαριασμούς λαμβάνεται το επιτόκιο της αντίστοιχης κατηγορίας και υποκατηγορίας δανείου όπως ορίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδας, για τον μήνα κατά τον οποίο ελήφθη η παροχή. Για συμβάσεις λοιπών δανείων, λαμβάνεται το επιτόκιο κατ’ αναλογία των όσων ισχύουν για τα καταναλωτικά δάνεια. Αν σε κάποια από τις υποκατηγορίες δανείων δεν ορίζεται επιτόκιο για τον μήνα που ελήφθη η παροχή, λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος των επιτοκίων της αντίστοιχης κατηγορίας δανείου για τον ίδιο μήνα. Σε περίπτωση προκαταβολής μισθού άνω των τριών μηνών, ως επιτόκιο λαμβάνεται το χαμηλότερο από τα επιτόκια κάθε κατηγορίας δα νείου από αυτές που περιγράφονται παραπάνω, όπως ισχύουν κατά το μήνα χορήγησης της προκαταβολής.

Σε περίπτωση που στη σύμβαση δανείου δεν αναγράφεται συγκεκριμένος σκοπός, ως επιτόκιο λαμβάνεται το επιτόκιο που ορίζει η Τράπεζα της Ελλάδας για τιςυπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς για τον μήνα κατά τον οποίο ελήφθη η παροχή».

Πηγή: naftemporiki.gr




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







Deutsche Bank: Μόλις 26 δισ. το όφελος από την "ελάφρυνση" του χρέους

Αν και ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για το πώς θα «ελαφρύνει» το ελληνικό χρέος, αν και θεωρητικά οι σχετικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και εταίρων - δανειστών θα ξεκινήσουν το νωρίτερο τον Μάιο, ήδη μια σειρά αναλυτών προσπαθούν να υπολογίσουν πόση θα είναι αυτή η «ελάφρυνση» και πόσο νόημα θα έχει για τη βιωσιμότητα του χρέους στηριζόμενοι σε σενάρια και… διαρροές. Το βασικό σενάριο που κυκλοφόρησε από το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg, πριν από μερικές μέρες, είναι ότι κάποια στιγμή το καλοκαίρι οι εταίροι θα προσφέρουν στην Ελλάδα μια μείωση των επιτοκίων για τα δάνεια του πρώτου πακέτου -ο λόγος είναι για 0,5%- καθώς και μια επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής τους από τα 30 στα 50 χρόνια.

Deutsche Bank: Κερδίζετε 26 δισ.

Βάση αυτού του σεναρίου οι αναλυτές της Deutsche Bank υπολογίζουν ότι θα μειωνόταν το ελληνικό χρέος κατά 26 δισεκατομμύρια ευρώ ή 14% του ΑΕΠ.
Το όφελος αυτό, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση της Deutsche Bank, δεν κάνει τη διαφορά: «Δεδομένου ότι τα δάνεια του EFSF (ύψους 133,6 δισ. ευρώ) και του GLF (τα διμερή δάνεια, ύψους 52,9 δισ. ευρώ) έχουν ήδη μέση ωρίμανση 30 και 17 έτη αντίστοιχα και τα επιτόκια του EFSF έχουν ήδη επιμηκυνθεί, περαιτέρω βελτίωση των όρων δύσκολα θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση του δείκτη χρέους προς ΑΕΠ έως το 2022, όπως είναι το κριτήριο που έχει θέσει το ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα» σημειώνει.

Ifo: Χάνουμε 9 δισ.

Διαφορετική είναι η εκτίμηση του γερμανικού ινστιτούτου Ifo, όσον αφορά τη λογική της - δεν υπολογίζει το όφελος για την Ελλάδα αλλά το κόστος για τους δανειστές. Εκτιμά, λοιπόν, το ινστιτούτο του Μονάχου ότι η «ελάφρυνση» του ελληνικού χρέους που παρουσίασε ως σενάριο το Bloomberg θα στοιχίσει στα κράτη που έχουν δώσει διμερή δάνεια στην Ελλάδα περί τα 9 δισεκατομμύρια ευρώ από διαφυγόντες τόκους.
Και κάνει... δύσκολη τη ζωή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος απορρίπτει μεν το ενδεχόμενο ενός κουρέματος, αλλά προσπαθεί να πλασάρει στους δικούς του πολίτες τη μείωση των επιτοκίων και την παράταση στην αποπληρωμή των δανείων ως κίνηση μηδενικού κόστους. Το Ifo εκτιμά ότι το κόστος αυτού του μη κουρέματος θα είναι για τη Γερμανία 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ -και θα φορτωθεί άμεσα στο δημόσιο έλλειμμά της.

Bloomberg: Μην κάνετε το ίδιο λάθος

Όσο για το Bloomberg, που πυροδότησε με το δημοσίευμά του όλους τους παραπάνω υπολογισμούς, υποστηρίζει ότι, εάν το σενάριο γίνει πραγματικότητα, η Ελλάδα και οι δανειστές της θα κάνουν το ίδιο λάθος, θα καταλήξουν σε μια συμφωνία που δεν θα είναι περισσότερο επιτυχημένη από τις προηγούμενες. Και προτείνει ένα άμεσο κούρεμα του χρέους.
«Το 2010 χορηγήθηκε στην Ελλάδα ένα από τα μεγαλύτερα πακέτα διάσωσης στην ιστορία. Έλαβε δάνεια με αντάλλαγμα τη δημοσιονομική λιτότητα, αλλά το χρέος της χώρας δεν μειώθηκε. Οι πιστωτές γλίτωσαν την όποια διαγραφή. Ειδικοί υποστήριζαν τότε ότι το πρόγραμμα εναπόθεσε πολύ μεγάλο βάρος στους ώμους των Ελλήνων φορολογούμενων, κάτι που δεν ήταν ούτε πολιτικά ούτε οικονομικά βιώσιμο, και οι πιστωτές θα έπρεπε να αναγκαστούν να δεχθούν απώλειες. Ήταν σωστοί τότε και εξακολουθούν να έχουν δίκιο και τώρα» σημειώνουν οι συντάκτες του πρακτορείου.
Και επισημαίνουν ότι «έκτοτε έχει υπάρξει μια περιορισμένη συμμετοχή των πιστωτών, μια επέκταση της ωρίμανσης των δανείων και χαμηλότερα επιτόκια, αλλά το βασικό μοτίβο δεν έχει αλλάξει. Ως αποτέλεσμα το χρέος της Ελλάδας συνεχίζει να αυξάνεται. Στην παρούσα βάση ανέρχεται στο 180% του ΑΕΠ της χώρας, το οποίο στην ουσία είναι μη βιώσιμο».

Μόνο ένα κούρεμα θα αλλάξει το κλίμα

Σύμφωνα με το Bloomberg, η μείωση των επιτοκίων, η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και το ενδεχόμενο νέο δάνειο ύψους 15 δισ. ευρώ μπορεί να συνεχίσουν να κάνουν τον «τροχό να γυρίζει» και να επιτρέψουν στην τρόικα να υποστηρίζει ότι η χώρα θα πετύχει τον στόχο χρέους στο 124% του ΑΕΠ έως το 2020. Αλλά ο υπολογισμός είναι λάθος: «Η αριθμητική θα συνεχίσει να αποτυγχάνει όσο η πολιτική και η οικονομία αρνούνται να συμβαδίσουν».
Το πρακτορείο επισημαίνει ότι, για να πετύχει η αριθμητική, πρέπει να αλλάξει το πολιτικό και οικονομικό κλίμα -και αυτό είναι εφικτό μόνο με ένα κούρεμα του χρέους: «Οι Έλληνες έχουν φτάσει σε σημείο να μισούν την τρόικα (ειδικά τη Γερμανία, της οποίας η οπτική έχει μεγάλη βαρύτητα), κατηγορούν τα μέλη της όσο και τους Έλληνες πολιτικούς αρχηγούς για την παρατεταμένη ύφεση, η οποία έχει αφήσει χωρίς δουλειά το 60% των νέων. Σύμφωνα με τις προβλέψεις η ανάπτυξη θα επιστρέψει φέτος στη χώρα, για πρώτη φορά μετά το 2007, αλλά η τρέχουσα προσέγγιση της λιτότητας και τα δεινά που αυτή συνεπάγεται θα συνεχιστούν για χρόνια. Χωρίς ελάφρυνση του χρέους, το νέο πρόγραμμα δεν έχει πιθανότητες να επιτύχει περισσότερο από τα προηγούμενα που εφαρμόστηκαν».
Και το άρθρο του Bloomberg καταλήγει: «Οι επενδυτές στην παρούσα φάση δεν ανησυχούν ότι η Ελλάδα μπορεί να εξέλθει του ευρώ, επομένως η πίεση για μια νέα προσέγγιση δεν είναι έντονη. Κατά μία έννοια αυτό είναι ατυχές. Η Ελλάδα εξακολουθεί να χρειάζεται άφεση χρέους και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δείξει ότι είναι ικανή να μαθαίνει από τα λάθη της».

Σόιμπλε: Υπό όρους το νέο δάνειο

Και ποια είναι η αντίδραση του Σόιμπλε στην προτροπή να μην γίνει ξανά το ίδιο λάθος; Μια από τα ίδια: «Αν η Ελλάδα χρειαστεί επιπλέον χρηματοδοτική ενίσχυση, είμαστε διατεθειμένοι να τη δώσουμε, υπό συγκεκριμένους όρους» είπε για πολλοστή φορά.









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Το Χάρβαρντ του Αδώνιδος ήταν... κλαμπ

Κυκλοφόρησε ως είδηση σε εφημερίδες, σάιτ και ραδιοτηλεοπτικά μέσα και μάλιστα συνοδευόμενη από θαυμαστικά. Ο Αδωνις Γεωργιάδης κλήθηκε να δώσει ομιλία στο Χάρβαρντ! Και ο... ομιλητικότατος υπουργός παράτησε τη δημόσια υγεία στο χάλι της και ταξίδεψε στις ΗΠΑ.

Φωτογραφία που δημοσίευσε ο Α.Γεωργιάδης στο λογαριασμό του στο Twitter, με αφορμή την ομιλία του Ψάξαμε στις εκδηλώσεις του Harvard Kennedy School of Government, της σχολής δηλαδή που σύμφωνα με τα ρεπορτάζ τον κάλεσε, και τέτοια ομιλία δεν υπάρχει. Από το σχετικό έγγραφο στη Διαύγεια όπου καταχωρίστηκαν τα έξοδα, 2.420 ευρώ, μάθαμε ότι η πρόσκληση προέρχεται από το European Club αυτής της σχολής. Κι εδώ αρχίζει το ανέκδοτο. Πρόκειται για ένα φοιτητικό κλαμπ! Ενα από τα δεκάδες που έχει η συγκεκριμένη σχολή. Μάλιστα η επίσκεψη ολόκληρου υπουργού δεν διαφημίζεται ούτε στη σελίδα του κλαμπ στο Facebook...

Και φαίνεται ότι το συγκεκριμένο κλαμπ έχει ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα, αφού πριν από λίγους μήνες μίλησε σε φοιτητές του και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μόνο που ο τελευταίος δεν το έκανε θέμα στα ΜΜΕ και δεν ταξίδεψε επί τούτου στις ΗΠΑ όπως ο Γεωργιάδης. Περιμένουμε το βίντεο από την ομιλία Γεωργιάδη για να καταλάβουμε πόσο ενίσχυσαν την Ελλάδα τα ακαδημαϊκά του προσόντα...


ΠΗΓΗ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Βάλτε τους ενόχους στη φυλακή, για να σωθεί η Ελλάδα. Όσο τους καλύπτετε, θα βουλιάζουμε...

Η ΕΛΣΤΑΤ ζήτησε το 2010 να μπει στο χρέος των ετών 2005 και 2008 και το swap του Σημίτη από το 2001 Τον Ιούνιο του 2010 ο υπόδικος σήμερα Ανδρέας Γεωργίου ζήτησε από τη Eurostat να «μαγειρέψει» επί το δυσμενέστερο τα στοιχεία του δημόσιου χρέους στις χρονιές 2005 και 2008, χρησιμοποιώντας το περιβόητο swap που έκανε ο Κώστας Σημίτης με τη βοήθεια της Goldman Sachs το 2001.

Ο σκοτεινός ρόλος που έπαιξαν σε εκείνη τη συγκυρία ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν στην ουσία η απαρχή για να πάει η χώρα στα Μνημόνια και να γίνει κυριολεκτικά παίγνιο στα χέρια των διεθνών κερδοσκόπων.

Τα στοιχεία

Στην ουσία, ο επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) ζητούσε από την ευρωστατιστική να χειροτερέψει τα στοιχεία του χρέους στα δύο προαναφερόμενα χρόνια, χρησιμοποιώντας σαν μοχλό το swap του 2001, επιβαρύνοντας τη θέση της κυβέρνησης Καραμανλή, που πλήρωσε τελικά τη νύφη με την αύξηση του ελλείμματος στο 15% το 2009.

Για την ιστορία, να πούμε ότι το swap έγινε το 2001 όταν υπουργός Οικονομικών ήταν ένας άλλος «γκραντ μάστερ» της δημιουργικής λογιστικής και προστατευόμενος του Κώστα Σημίτη, ο καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης. Το swap αποσκοπούσε στο να κρυφτούν περίπου 2,8 δισ. ευρώ και η Goldman Sachs για την «εξυπηρέτηση» που έκανε κέρδισε σε μία ημέρα προμήθεια της τάξης των 600.000.000 ευρώ. Το swap εμφανίστηκε στα επίσημα στοιχεία το 2010, προσθέτοντας εκείνη τη χρονιά στο χρέος περίπου 5,2 δισ. ευρώ. Η τελική εξόφληση του swap θα γίνει το 2037 και το τελικό κόστος για τον Ελληνα φορολογούμενο θα ανέλθει στα 16 δισ. ευρώ.

Η Eurostat αρνήθηκε να συνομολογήσει στο μαγείρεμα των στοιχείων, όπως προκύπτει από την παρακάτω φράση της απαντητικής επιστολής που έστειλε στον Ανδρέα Γεωργίου ο επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ραντερμάχερ: «Συμπερασματικά η Eurostat δεν βρήκε στην ελληνική επιστολή πειστικά επιχειρήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αναθεώρηση της γνώμης μας πάνω στο ότι πρέπει να υπάρξει διόρθωση του δημοσίου χρέους για το 2001, το 2005 και το 2008, ως συνέπεια της συμφωνίας για τα swap, η οποία υπεγράφη το 2001 με την Goldman Sachs».

Η ιστορία δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ο αντικειμενικός στόχος ήταν να τρωθούν τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας και η ευκαιρία δόθηκε με την αναθεώρηση του ελλείμματος για το 2009 στο 15% του ΑΕΠ. Το αστείο είναι ότι εκείνη η εκτίναξη του ελλείμματος ήταν τελείως τεχνική και έγινε με δαπάνες του 2010, που έγραψε στον Προϋπολογισμό του 2009 ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Στη συνέχεια, άρχισε η κατρακύλα και τον πρώτο λόγο ανέλαβαν οι κερδοσκόποι.

dimokratianews







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !!!

Μαθαίνουμε ότι ένα νέο κίνημα απλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα, χωρίς γνωστά ονόματα, ένα κίνημα που ξεκίνησε από απλούς πολίτες.

Αν και απ’ ότι φαίνεται, οι πολίτες αυτοί αξιοποιούν με κάθε τρόπο το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί τους κόλλησαν ήδη το παρατσούκλι «κίνημα του καφέ», καθώς ακούγεται ότι προσπαθούν με κάθε τρόπο να γνωριστούν μεταξύ τους, και ο καφές δείχνει να προσφέρεται …

Οι ίδιοι πάντως, αυτοαποκαλούνται κίνημα του «Δεν πάει άλλο!» και εξηγούν ότι ο καφές είναι το μέσο για να γνωριστούν καλύτερα και να μιλούν κοιτάζοντας ο ένας τον άλλο στα μάτια. Είναι αποφασισμένοι να συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές και δεν θα εκπλαγούμε αν αποτελέσουν την ευχάριστη έκπληξη των Ευρωεκλογών.

Φίλος που τον τιμώ για την εντιμότητα και το ήθος του, μου έδωσε το παρακάτω κείμενο, που λέει ποιοι είναι και τι επιδιώκουν. Σας το κοινοποιούμε.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !!!

Ενωμένοι κατά της διαφθοράς και του παλαιοκομματισμού

Ξεκινώντας, ας συστηθούμε, ας πούμε ποιοι είμαστε.

Είμαστε αυτοί που στις δημοσκοπήσεις δηλώνουμε ότι δεν μας εκφράζει ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ από τα μικρά και μεγάλα της σημερινής Βουλής. Είμαστε αυτοί, που μας υποτιμούν και μας προσβάλουν όταν αναλύουν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, θεωρώντας ότι όταν έρθει η ώρα της κάλπης θα ψηφίσουμε (οπωσδήποτε και αναλογικά μοιρασμένοι) ένα από τα κόμματα αυτά. Ας το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν:\
· Είμαστε από αυτούς που δεν τα φάγανε μαζί με τον κάθε Πάγκαλο.

· Είμαστε από αυτούς που πιστεύουν ότι αν συνεχιστεί αυτή η λανθασμένη πορεία, η Ελλάδα θα καταρρεύσει ολοκληρωτικά.

· Είμαστε από αυτούς που στις δημοσκοπήσεις επιλέγουν «ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ».

· Είμαστε από το 75% που στις δημοσκοπήσεις δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται κανένα από τα σημερινά κόμματα, κανέναν από τους σημερινούς πολιτικούς αρχηγούς.

· Είμαστε από αυτούς που πονάνε για την Ελλάδα, που πονάνε για την τόσο μεγάλη ανεργία, που αγαπάνε τον συμπολίτη τους, που δεν ανέχονται άλλο τη διαφθορά, τις παρανομίες και τις αδικίες.

· Προερχόμαστε από όλους τους πολιτικούς χώρους και ενωθήκαμε επειδή μας ενώνει η ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

· Δεν είμαστε απολίτικοι, κάθε άλλο. Όλοι μας και ο καθένας χωριστά, έχουμε τις ιδέες και τα πιστεύω μας. Είμαστε ΚΑΙ «μνημονιακοί» ΚΑΙ «αντιμνημονιακοί» ΚΑΙ «δεξιοί» ΚΑΙ «κεντρώοι» ΚΑΙ «αριστεροί» και όπως αλλιώς θέλετε να λεγόμαστε. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ μεταξύ μας για το ποιες είναι οι καλύτερες λύσεις για το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης. Κάποιοι από εμάς προτείνουν λύσεις πιο φιλελεύθερες, άλλοι πιο σοσιαλδημοκρατικές ή και σοσιαλιστικές, άλλοι από εμάς είναι πιο συντηρητικοί, ενώ άλλοι είναι περισσότερο ριζοσπαστικοί. Αυτό ΔΕΝ το θεωρούμε εμπόδιο στην ενότητά μας. Επειδή θεωρούμε πρωταρχικό το να μας κυβερνούν έντιμοι Έλληνες, ότι και αν πιστεύουν. Γι’ αυτό υπάρχει η Δημοκρατία. Η Δημοκρατία των εντίμων και ανιδιοτελών, των αγνών πατριωτών.

· Είμαστε αυτοί που λένε ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !!!

Όλοι συμφωνούν ότι η χώρα μας είναι βυθισμένη σε βαθιά κρίση. Κρίση οικονομική, ηθική, κοινωνική, κρίση αξιών, κρίση παιδείας.

Αλλά εμείς λέμε ότι πίσω από όλα αυτά και υπεύθυνη για όλα αυτά, είναι μία βαθιά ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. Και η αιτία της πολιτικής κρίσης βρίσκεται στον ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ, σε αυτό που λέμε «πελατειακό κράτος» και στην ΔΙΑΦΘΟΡΑ, που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Η διαφθορά, σε συνδυασμό με την συστηματική και σκόπιμη ατιμωρησία, είναι αυτή που έδωσε την χαριστική βολή, σε μία κοινωνία που εδώ και δεκαετίες έκρυβε τα προβλήματα κάτω από το χαλί.

Η ΚΡΙΣΗ που μαστίζει τη χώρα είναι πρώτα απ’ όλα ΠΟΛΙΤΙΚΗ (και όχι οικονομική) και οφείλεται στο ότι τα κόμματα της σημερινής Βουλής, μικρά ή μεγάλα, αγωνίζονται πρώτα απ’ όλα για τα δικά τους συμφέροντα και τους δικούς τους «πελάτες», έχοντας σαν βασικά τους όπλα τον λαϊκισμό, το ρουσφέτι, τη διαφθορά συνειδήσεων και την ατιμωρησία. Γι’ αυτό και δεν μας εκφράζει κανένα από τα σημερινά μικρά ή μεγάλα κόμματα της Βουλής. Τα κόμματα αυτά, δεν έχουν σκοπό να αντιμετωπίσουν την πολύπλευρη κρίση, που πλέον είναι. Ενδιαφέρονται μόνο για την δική τους επιβίωση, για το δικό τους παιχνίδι εξουσίας, για την επιβίωση του απαίσιου συστήματος που έχουν στήσει εδώ και τόσες δεκαετίες.

Η πολιτική κρίση είναι η βασική αιτία που έχουμε ταυτόχρονα οικονομική, κοινωνική και ηθική κρίση, κρίση αξιών και παιδείας. Και μόνος τρόπος για να ξεπεραστεί η πολιτική κρίση είναι να διαλυθούν τα παλαιά κόμματα και να δημιουργηθούν νέα, υγιή, από ανθρώπους έντιμους και ανιδιοτελείς.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, μαζευτήκαμε, χιλιάδες «ανώνυμοι» και «καθημερινοί» Έλληνες και Ελληνίδες, με σκοπό να αλλάξουμε την Ελλάδα, να φτιάξουμε μία Ελλάδα που θα κυβερνάται από έντιμους και ανιδιοτελείς, μια νέα Ελλάδα, που θα την παραδώσουμε στα παιδιά μας, λέγοντας ότι είμαστε υπερήφανοι για όσα καταφέραμε να αλλάξουμε και να φτιάξουμε.

Ξέρουμε ότι δεν μπορούν να λυθούν όλα τα προβλήματα ταυτόχρονα. Ένα ένα λοιπόν, έτσι όπως απαιτεί η λογική. Και η λογική απαιτεί να αξιολογήσουμε ποια προβλήματα είναι πιο επείγοντα, ποια πρέπει να λυθούν πρώτα.

Έτσι, με γνώμονα όλα τα παραπάνω, οι βασικοί στόχοι που μας ενώνουν, είναι:

I. Η διάλυση του παλαιοκομματισμού

II. Η ριζική ανανέωση της πολιτικής ζωής της χώρας, με νέα πολιτικά σχήματα που θα προκύψουν μέσα από την κοινή μας προσπάθεια.

III. Η Συνταγματική Αναθεώρηση, με βασικούς άξονες τον διαχωρισμό Εκτελεστικής και Νομοθετικής Εξουσίας και την κατάργηση της μονιμότητας, της Υπουργικής και Βουλευτικής ασυλίας και της χρηματοδότησης των κομμάτων.

IV. Η αυστηρή εφαρμογή των Νόμων για να χτυπηθεί παραδειγματικά η διαφθορά.

Τίποτε από τα παραπάνω δεν θα γίνει παρακαλώντας ή περιμένοντας να τα αλλάξουν τα σημερινοί κόμματα και οι σημερινοί πολιτικοί. Για να γίνουν αυτά πρέπει να έρθουν στην εξουσία νέες δυνάμεις.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ενωνόμαστε εν όψει των Ευρωεκλογών, για να δείξουμε τη δύναμή μας, για να μάθουν όλοι ότι πρέπει να μας σέβονται!

Δεν κυνηγάμε αξιώματα, γι’ αυτό και όλοι εμείς οι «πρωτεργάτες» αυτού του κινήματος έχουμε δεσμευτεί να μην είμαστε υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές ή άλλα «οφίτσια». Οι υποψήφιοί μας θα καθοριστούν με κριτήρια ενωτικά και αξιοκρατικά, έτσι ώστε να είμαστε υπερήφανοι για αυτούς και όχι να ντρεπόμαστε.

Ενωνόμαστε σήμερα και ξεκινάμε, με σκοπό να γνωριστούμε μεταξύ μας. Καλούμε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα που συμμερίζεται τις σκέψεις αυτές, να οργανώσει με φίλους και γνωστούς Επιτροπές Πρωτοβουλίας, έτσι ώστε να απλωθούμε γρήγορα σε όλη τη χώρα.

Τα αρχικά μας μέλη κρατούν (προς το παρόν) την ανωνυμία τους, όχι επειδή έχουν κάτι να κρύψουν, αλλά επειδή θεωρούν τους εαυτούς τους ΕΡΓΑΤΕΣ και όχι αυριανούς ηγέτες. Για ηγεσίες κλπ, έχουμε σκοπό να μιλήσουμε μετά τις Ευρωεκλογές, τότε που θα χρειαστεί να οργανωθούμε ακόμη καλύτερα, για να προωθήσουμε παραπέρα του κοινούς μας στόχους. Οι σημερινοί πρωτεργάτες, έχουν ήδη δεσμευτεί να μην διεκδικήσουν ηγετικές θέσεις. Δεν έχουν πολιτικές φιλοδοξίες ούτε είναι αυτό που τους ένωσε. Είναι και αισθάνονται απλοί πολίτες, όπως όλοι μας, ενεργοί πολίτες και πατριώτες.

Στις γραμμές μας δεν έχουμε ούτε έναν παλαιό πολιτικό, όχι επειδή δεν υπάρχει κανείς που να αξίζει την εκτίμησή μας, αλλά επειδή το κίνημά μας ξεκίνησε από απλούς πολίτες και σε αυτούς βασίζεται. Αν θέλουν να έρθουν μαζί μας και παλαιοί πολιτικοί, θα κριθούν με βάση την εντιμότητά τους. Και θα έρθουν και αυτοί σαν απλοί στρατιώτες, για τους σκοπούς που αναφέρουμε παραπάνω.

Σημαία μας είναι η ενότητα και βασικό μας σύνθημα η ριζική πολιτική ανανέωση. Ήρθε η ώρα να δείξουμε, σαν λαός, αν θέλουμε και αν μας αξίζει να έχουμε μία καλύτερη ζωή, μία καλύτερη Ελλάδα. Η ώρα είναι ΤΩΡΑ. Χθες ήταν ακόμη νωρίς και αύριο θα είναι πολύ αργά. Γιατί, αν δεν κινηθούμε τώρα, το «σύστημα» (που σήμερα είναι στα πρόθυρα της διάλυσης) θα επιβιώσει και θα ανακάμψει.

Βοηθείστε να οργανωθούμε σε κάθε Περιφέρεια, σε κάθε Δήμο, σε κάθε χώρο εργασίας.

Ξεκινήστε με τους φίλους και γνωστούς σας, φτιάχνοντας παντού Επιτροπές Πρωτοβουλίας.

ΑΝ.Σ.
logiastarata







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









Αποφασίζετε και διατάζετε..

Καθε μέρα καινούργια κρούσματα κυβερνητικής-εξουσιαστικής αυθαιρεσίας επιβεβαιώνουν ότι ζούμε στο πιό ανελεύθερο (οιονεί φασιστικό) καθεστώς μετά την ''χούντα των συνταγματαρχών''.

Κυρίες και κύριοι, η ''χούντα των δημοκρατικών''(!) παρουσιάζει:

Με την συνεργασία της διευθύντριας λυκείου (πάντα αυτού του είδους τα καθεστώτα στηρίζονται στην συνεργασία διαφόρων ''προθύμων'') που έδωσε στην αστυνομία τα ονόματα μαθητών που έκαναν κατάληψη, κλήθηκαν οι μαθητές στην αστυνομία ''δι υπόθεσίν'' τους..

Όπου οι ανήλικοι αυτοί πολίτες αφού φοβερίστηκαν ότι δεν θα μπορούν να λάβουν μέρος στις Πανελλήνιες, ερωτήθηκαν μεταξύ των άλλων: ''Τί ψηφίζουν οι γονείς σου;''!!

Οι υπόλοιπες ερωτήσεις που τους υποβλήθηκαν ήταν του τύπου: ''Τι δουλειά κάνουν οι γονείς σου; Πώς είναι τα οικονομικά σας; Ποιες είναι οι πολιτικές πεποιθήσεις των καθηγητών σου; Ποιοι από τους καθηγητές σου ήταν υπέρ της απεργίας; Γιατί κάνατε την κατάληψη; Σας παρακίνησαν καθηγητές ή πολιτικό κόμμα;''
Όλα μέσα στο πλαίσιο της παιδαγωγικής, της δημοκρατίας και της ''αναμόρφωσης''!

Με κατηγορητήριο για κακουργήματα και πλημμελήματα με βάση τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα, για δημοσίευση πληροφοριών που αναφέρονταν σε ένα ΦΕΚ, σύρθηκε μία δημοσιογράφος στην Γενική Ασφάλεια!

Καταλάβαμε όλοι; Κατηγορήθηκε δηλαδή μία πολίτης για διαρροή στρατιωτικών μυστικών (κακούργημα) γιατί δημοσίευσε κάτι που ήδη είχε δημοσιευθεί σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως!!

Εδώ η δημοκρατία τύπου κυβέρνησης Ψευταρά στοχεύει σε δύο πράγματα:

Πρώτον μία απ' ευθείας απόπειρα λογοκρισίας, κοινώς ''γύψου'', και δεύτερον εκφοβισμό και αποτροπή μελλοντικής αναδημοσίευσης τευχών ΦΕΚ,
..όπου ποιός ξέρει τί άλλο θέλουν να περάσουν ακόμα με υπουργικές αποφάσεις ''εν κρυπτώ και παραβύστω''!

Κατά τ' άλλα μας διοικούν και μας εξουσιάζουν τύποι που δεν έχουν καμία λαϊκή νομιμοποίηση, δεν ψηφίστηκαν ποτέ απ΄ τους πολίτες,όπως είναι ο υπουργός Οικονομικών και Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.
Άπαντες με εντολή και επιθυμία Ψευταρά..

Πρόκειται για κυβέρνηση-κωμωδία-τραγωδία παντελώς παράνομη, ή έστω παράτυπη,
..της οποίας οι αποφάσεις και οι υπογραφές ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!

Είναι ήδη έκπτωτοι στην συνείδηση και στην ψυχή του λαού,
..και αυτό θα τους ανακοινωθεί επίσημα και με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών..

ΠΗΓΗ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Εξαγριωμένοι οι αγρότες μετά τη συνάντηση με τον Στουρνάρα - Για δύο ώρες έκλεισαν την εθνική οδό! ΒΙΝΤΕΟ

Εκατοντάδες αγρότες ανταποκρίθηκαν για ακόμη μία φορά στην πρόσκληση του μπλόκου της Νίκαιας και συμμετέχουν σε παλλαϊκό συλλαλητήριο στον κόμβο της Νίκαιας, αποκλείοντας πεζή, την Εθνική Οδό.

Μεταξύ των αγροτών επικρατεί απογοήτευση καθώς ενημερώθηκαν ότι η συνάντηση των εκπροσώπων τους στην Αθήνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ήταν άκαρπη και όπως είπαν χαρακτηριστικά, το αποτέλεσμα είναι "μηδέν σε όλα".

Η "απάντηση", ανέφεραν, θα δοθεί από το σημερινό συλλαλητήριο, με το συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού επί δύο ώρες.

Στην Ανθήλη έκλεισαν το δρόμο και πέταξαν γάλα

Εκεί, οι αγρότες της Φθιώτιδας έκλεισαν για 15 λεπτά την εθνική οδό Λαμίας Αθηνών. Κατέλαβαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας... Σε συνεργασία με τους κτηνοτρόφους, έριξαν και γάλα στο δρόμο για να δείξουν με αυτόν τον τρόπο ότι με τις χαμηλές τιμές που επικρατούν στην αγορά δεν τους συμφέρει να το πουλάνε.

Όπως διαβάζουμε στο LamiaStar, στο πλευρό τους ήταν και άλλες παραγωγικές τάξεις του νομού που κατέβηκαν στην εθνική διαμαρτυρόμενοι για τα γενικότερα προβλήματα στην αγορά.
Ο αποκλεισμός του δρόμου έγινε με την σιωπηλή παρουσία της αστυνομίας και των ΜΑΤ που επέβλεπαν την συγκέντρωση, χωρίς να δημιουργηθεί η παραμικρή ένταση.


"Δεν έχουμε κανένα στόχο να ταλαιπωρήσουμε τους πολίτες, αλλά δεν έχουμε άλλον τρόπο να μιλήσουμε με την κυβέρνηση και να τους πούμε όλα αυτά που αντιμετωπίζουμε", είπε ο πρόεδρος του Παμφθιωτικού Συλλόγου των αγροτών κ. Δημογιάννης, τονίζοντας ότι παρόμοιες κινήσεις θα γίνουν και στο μέλλον.

Οι αγρότες, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους, έστησαν δοχεία με γάλα στην εθνική οδό, πέταξαν προϊόντα, ζητώντας άμεσα μέτρα που έχουν σχέση τόσο με το φορολογικό και την τήρηση βιβλίων όσο και με φθηνά καύσιμα και τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Δηλώσεις συμπαράστασης έκαναν εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της περιοχής και της αυτοδιοίκησης, ζητώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών.

Η κυκλοφορία στην εθνική οδό αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι.




Έκλεισαν την εθνική οδό οι αγρότες της Φθιώτιδας από LAMIASTARGR  

Κατάληψη του Διοικητηρίου Πέλλας από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών

Κατάληψη στο κτίριο του διοικητηρίου Πέλλας στην Έδεσσα έκανε η Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών της περιοχής. Οι αγρότες είχαν συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα που κάνουν για δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της φορολόγησής τους.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, πραγματοποιήθηκαν σύντομες ομιλίες από μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής.

Κλειστές τη Δευτέρα οι υπηρεσίες της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης για συμπαράσταση στους αγρότες

Δεν θα λειτουργήσουν την ερχόμενη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου οι υπηρεσίες στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη και σε αντιπροσωπεία αγροτών και αφορά όλες τις υπηρεσίες της περιφέρειας στις πρωτεύουσες και των πέντε νομών: Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας.

Ενόψει των συλλαλητηρίων που θα γίνουν το μεσημέρι της Δευτέρας, με αγροτικά μηχανήματα, σε όλες τις πόλεις της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, η Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών, καλεί όλους τους δήμους και τους θεσμικούς φορείς (Σωματεία Εργαζομένων, Εμπορικούς Συλλόγους, Επιμελητήρια), να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, κλείνοντας και τα δημοτικά καταστήματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

newsit







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου













Το success story του Α.Σαμαρά: 80 μεγάλες επιχειρήσεις έτοιμες να χτυπήσουν... κανόνι

Ογδόντα μεγάλες βιομηχανίες στην Ελλάδα, που κινούνται στο χώρο της χαλυβουργίας, της υαλουργίας, της κλωστοϋφαντουργίας, του τσιμέντου και του αλουμινίου ετοιμάζονται να χτυπήσουν «κανόνι», ακολουθώντας την πορεία της Χαλυβουργικής. Και όμως η κυβέρνηση έχει το θράσος να μιλάει για «success story» και για ανάπτυξη σε μία χώρα που βιώνει συνθήκες Κατοχής.

Σοκ προκαλεί και η απάντηση που δίδουν ανώτατες πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης στο ερώτημα τι συνέβη με τη Χαλυβουργική. «Ελπίζουμε η τρόικα να πήρε το μήνυμα», λένε. Παραδέχονται δηλαδή πώς δεν κυβερνούν, απλά εκτελούν τις εντολές των εκπροσώπων των δανειστών, σαν καλοί υπάλληλοι.

Των δανειστών που όπως οι ίδιοι οι Ευρωβουλευτές παραδέχονται η τρόικα στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες των μνημονίων λειτούργησε ως «χασάπης» και όχι ως «χειρούργος» για να γλυτώσει τον ασθενή.

Τι θέλουν οι δανειστές; Να τελειώσουν μία και καλή με την ελληνική βιομηχανία για να μπορέσουν με δικές τους επιχειρήσεις να μπουν στην Ελλάδα και να ελέγξουν τα πάντα. Ότι δεν κατάφεραν πόλεμοι, να κλείσουν δηλαδή μεγάλες επιχειρήσεις, το καταφέρουν τώρα με τον «οικονομικό στραγγαλισμό» και τις τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια λόγω επιβολής φόρων.

Αυτό έκανε η τρόικα και με τις αμυντικές βιομηχανίες. Ήθελε να τις κλείσει οριστικά και επί της ουσίας το πέτυχε προκειμένου οι Ένοπλες Δυνάμεις να μην μπορούν να κατασκευάσουν ούτε σφαίρες για το τυφέκια των Ελλήνων στρατιωτών.

«Καραδοκούν» εταιρείες από τη Γερμανία προκειμένου να πάρουν τις δουλειές ζητώντας «χρυσάφι». Όπως έκαναν τόσα χρόνια «λαδώνοντας» για να πουλήσουν στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες όπλα.

Κι αυτό δεν γίνεται μόνο στον κρίσιμο τομέα της άμυνας, αλλά και σε πολλούς άλλους τομείς ως φαίνεται, αναγκάζοντας εταιρείες κολοσσούς να μεταφέρουν τις έδρες τους στο εξωτερικό για να επιβιώσουν, απολύοντας σωρηδόν κόσμο, βάζοντας «λουκέτα»…

Το κόστος λειτουργίας τους έχει εκτοξευτεί. Η ηλεκτρική ενέργεια έχει φτάσει στα ύψη, όπως και η χρήση φυσικού αερίου με τους απανωτούς φόρους που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση με εντολή τρόικας. Την ίδια στιγμή, η εγχώρια κατανάλωση είναι ανύπαρκτη και οι εξαγωγές ελάχιστες.

Πώς να είναι ανταγωνιστική μία επιχείρηση και να προχωρήσει σε εξαγωγές όταν η ηλεκτρική ενέργεια στην Ελλάδα, το βιομηχανικό ρεύμα, υπερφορολογείται, με αποτέλεσμα οι τιμές να διαμορφώνονται στα 77 ευρώ η μεγαβατώρα, έναντι 30-35 ευρώ η μεγαβατώρα στην Ιταλία, 35-40 ευρώ στη Γερμανία, 40-46 ευρώ στη Γαλλία και 46 ευρώ στη Βουλγαρία.

Πίσω από τις επιχειρήσεις αυτές κρύβονται χιλιάδες θέσεις εργασίας, οι οποίες αν τελικώς χτυπήσουν «κανόνι» θα βρεθούν στην ανεργία, η οποία έχει ξεπεράσει, επισήμως, το 28%.

Αυτό είναι το success story του κ. Σαμαρά και του κ. Στουρνάρα που βλέπουν να έρχεται η ανάπτυξη όταν η μία επιχείρηση μετά την άλλη κλείνουν και οι Έλληνες δεν έχουν να φάνε.

Η κυβέρνηση παλεύει να μείνει στην εξουσία για να ολοκληρώσει το σχέδιο των δανειστών. Αυτό είναι να τελειώσουν μία και καλή με την Ελλάδα, διαλύοντας τη βιομηχανία, όποια έχει απομείνει, τον πρωτογενή τομέα, το Δημόσιο τομέα και να μπορούν στη συνέχεια να εφαρμόσουν τους αποικιακούς τους όρους.

Το επόμενο βήμα είναι η κατασχέσεις τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Το έχουν πει με κάθε τρόπο οι Ευρωπαίοι Κομισάριοι.

ΠΗΓΗ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Ούτε σταγόνα ηθικής

Με τι σοβαρότητα να αντιμετωπίσεις τις αρλούμπες που ακούς και τις αηδίες που βλέπεις καθημερινώς; Είναι δυνατόν να πάρεις σοβαρά έναν πρωθυπουργό που συναντιέται στο Μαξίμου σε ιδιωτική συζήτηση με τον πρόεδρο αλυσίδας των σούπερ μάρκετ Lidl κοροϊδεύοντας ότι τα 170 εκατομ. που θα επενδύσει σε αποθήκες μακαρονιών και βουτύρων θα δώσει ανάπτυξη στην χώρα; Αφού την πρώτη αποθήκη στα Καλύβια Αττικής θα τα εγκαινιάσει ο υπουργός Χατζηδάκης, πρόκειται για πολύ σοβαρή επένδυση. Τόσο σοβαρή όσο σοβαρός είναι και ο Χατζηδάκης.

Πόσο σοβαρά να πάρεις αυτόν τον τύπο που θέλει να λέγεται πρωθυπουργός, όταν η μεγαλύτερη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, βάζει λουκέτο. Το να κλείνει η Χαλυβουργική δεν σημαίνει ότι θα γίνει φτωχός ο ιδιοκτήτης Αγγελόπουλος, σημαίνει ότι παρέα με τις μονάδες παραγωγής αλλάζει όλο το καθεστώς σε όλα τα επαγγέλματα που είχαν σχέση με το είδος. Σημαίνει ότι η οποιαδήποτε ανάπτυξη που έχει στο πρόγραμμα η ΕΕ δεν θα έχει ελληνική υπογραφή. Αλλά ο Σαμαράς είχε συζήτηση με το “Τι θα φάμε σήμερα, μαμά;”! Πόσο θα πουλήσει το μακαρόνι ο Γερμανός στον ψωμόλυσσα Έλληνα που ψωνίζει πια με κουπόνι και με προσφορές και όχι κατ' επιλογή.

Πόσο χιούμορ να έχεις όταν διαβάζεις ότι ο Δρ Κ. Γρίβας, που μίλησε στην παρουσίαση του προγράμματος του Σύριζα για την Εθνική Άμυνα, χαρακτηρίζει την χώρα Ελλάδα ως “γεωσύστημα στο οποίο λειτουργεί η Ελλάδα”. Πάνε τα κράτη γύρω-γύρω, παρέα και η Ελλάδα. Όλα είναι ένα γεωσύστημα και μέσα σε αυτό υπάρχει και η Ελλάδα. Με μία κουβέντα διαγράφονται αγώνες ανεξαρτησίας, αγώνες αντίστασης, αγώνες αιματοκυλισμένοι. Όλοι αυτοί που “έπεσαν” το έκαναν για το γεωσύστημα και όχι για την Ελλάδα. Και θέλει να σε πείσει ο Σύριζα ότι αύριο που θα είναι κυβέρνηση θα σε αντιμετωπίσει ως Έλληνα και όχι ως κάτοικο του γεωσυστήματος που τυχαία βρίσκεται και η Ελλάδα.

Είναι να κλαις και να γελάς όταν ο Θεοχάρης βγήκε παγανιά βάζοντας τους ηλεκτρονικούς ρουφιάνους να καταγράφουν πόσο νερό κατανάλωσες και πόσο ρεύμα. Να σε καλεί η εφορία γιατί τα έσοδα που δηλώνεις δεν δικαιολογούν τα έξοδα επιβίωσής σου. Ξέρουν ότι τα λεφτά είναι σε μασούρια στα σπίτια, αυτά θέλουν και θα τα πάρουν. Φέτος άρχισαν με το ηλεκτρονικό φακέλωμα μέσω ΔΕΚΟ, τραπεζών και ιδιωτικών θεραπευτηρίων, του χρόνου με την κάρτα αγορών άντε να αποδείξεις πώς αγόρασες 5 κιλά φακές και 120 κωλόχαρτα. Εκτός βέβαια αν υπάρχει φοροελάφρυνση αν αγοράζεις μόνο από τον φίλο του Σαμαρά, κύριο Lidl.

Και σαν να μην φθάνει το δούλεμα με τα 170 εκατ. Ευρώ που θα επενδύσει το σούπερ μάρκετ και θα σωθεί η Ελλάδα, Στουρνάρας και Παναγιωτόπουλος με μία υπογραφή σβήσανε το χρέος 230 εκατομμυρίων του Μεγάρου Μουσικής συν 15 εκατομμύρια λόγω της κατάπτωσης της εγγύησης. Αυτά τα 245 δεν θα εξαφανιστούν, θα τα πληρώσουν οι φορολογούμενοι με τις μαεστρίες που μόνο το υπουργείο του Στουρνάρα μπορεί να κάνει.

Μέσα σε αυτόν ορυμαγδό της ιλαροτραγωδίας που ακούμε και βλέπουμε περνάνε στα ψιλά των εφημερίδων ότι παρέα με την “μικρή ΔΕΗ” που πωλείται σε ιδιώτες δίνουν τους σταθμούς φυσικού αερίου στο Αλιβέρι και την Κομοτηνή. Δίνουν όμως και τα μεγαλύτερα υδροηλεκτρικά φράγματα της χώρας. Χάνουμε όχι μόνο την ενέργεια αλλά και τα ποτάμια Άραχθο, Νέστο, Αλιάκμονα, Άγρα. Χάνουμε και το νερό. Χάνεται όλο το οικοσύστημα που ζει από αυτά τα ποτάμια αλλά το θέμα είναι πόσο θα πουλήσει το παριζάκι ο κύριος Lidl.

Κανείς από τους υποψηφίους σωτήρες των τοπικών κοινωνιών δεν πρόκειται να ζητήσει τον λόγο για τόσο αστεία θέματα όταν το σοβαρό του θέμα είναι πώς θα μαζέψει την ψήφο να την ακουμπήσει στο πουγκί το κόμματός του.

Στο “γεωσύστημα στο οποίο λειτουργεί η Ελλάδα”, ο πολίτης πρέπει να τρώει φθηνό σαλάμι, να δίνει λόγο που βρήκε λεφτά να πιει νερό, να αποδέχεται να πληρώνει τους χορηγούς των κυβερνήσεων μέσω Μεγάρων και να βλέπει τα ποταμιά του να στερεύουν αφήνοντας ξερές τις τελευταίες ρίζες που κρατούσαν όρθιο το δέντρο της Πατρίδας.-

Στον τοίχομε τον Γιάννη Λαζάρου

ΠΗΓΗ 







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









Οδεύουμε ΤΑΧΕΩΣ και στη φίμωση του Λόγου

«Το Ωρυόμενο Κτήνος της Αβύσσου»* προλειαίνει το έδαφος για τη φίμωση και του Λόγου. Επιχειρεί να επιβάλλει στρατιωτικό νόμο και στην ελευθερία της έκφρασης και Ενημέρωσης: Κατασκεύασε κατηγορητήριο εναντίον της δημοσιογράφου Πόπης Χριστοδουλίδου για κακουργήματα και πλημμελήματα με βάση τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα, για δημοσίευση πληροφοριών που αναφέρονταν σε ένα ΦΕΚ!!!

Εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κρούσμα δικτατορικής φρενοβλάβειας: Σύρεται μια δημοσιογράφος στη Γενική Ασφάλεια με την κατηγορία διαρροής στρατιωτικών μυστικών (κακούργημα) για δημοσίευμα που συνοδευόταν από επίσημο ΦΕΚ, δηλαδή για δημοσίευμα που είχε δημοσιευτεί σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως!!!

Διαβάστε πιο αναλυτικά στα ρεπορτάζ που διαβάσαμε εδώ:
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/02/blog-post_8731.html
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/02/blog-post_7150.html

Όπως έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές αυτή η κυβέρνηση κλιμακώνει και επιταχύνει τις πραξικοπηματικές διαδικασίες του δικτατορικού ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ: Του ΓΕΝΙΚΟΥ «γύψου», μιας ΑΝΟΙΚΤΗΣ και ΩΜΗΣ δικτατορίας…

Το σπειροειδές έλασμα της πραξικοπηματικής αποχαλίνωσης των κατοχικών ανδρεικέλων, ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:

α). Το Σύνταγμα έχει γίνει κουρελόχαρτο…

β). Αλληλοδιάδοχα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα «δημοκρατικής» ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ…

Σημείωση: Νομιμοποιημένα από ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ…

γ). «Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου»:

Πράξεις που καταργούν και τις τυπικές διαδικασίες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, που καταργούν και τα υπολείμματα της αστικής τους δημοκρατίας και μετατρέπουν τη Βουλή (τη δική τους Βουλή) σε ντεκόρ από πολύχρωμες γλάστρες…

δ). Πραξικοπήματα και εναντίον δικαστικών αποφάσεων…

ε) Επιβολή στρατιωτικών νόμων στις απεργίες και σε περιοχές (Σκουριές).

Στ). Πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ: Η κορύφωση της δικτατορικής αυθάδειας των ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ και το μεγάλο ουρλιαχτό του «κτήνους της αβύσσου» εναντίον της ελευθερίας του Λόγου και της Ενημέρωσης.

ΤΩΡΑ έχουμε το στρατιωτικό νόμο εναντίον της Πόπης Χριστοδουλίδου…

Αύριο για κάθε φωνή που ενοχλεί…

Οδεύουμε ΤΑΧΕΩΣ και στη φίμωση του Λόγου, στον πραξικοπηματικό ολοκληρωτισμό: στο «γύψο»…

Και τα κόμματα της «αριστεράς» αντί να ξεσηκώσουν και τις πέτρες επιδίδονται στο εκλογικό εμπόριο: Εμπορεύονται απλώς τη ΦΡΙΚΗ που σπέρνει η κυβέρνηση και τα την αλυσίδα των πραξικοπημάτων της…

Το εμπόριο, όμως, αυτό σημαίνει αποδοχή και νομιμοποίηση…

Και η συμμετοχή σ’ αυτές τις κατοχικές διαδικασίες και λειτουργίες είναι ΣΥΝΕΝΟΧΗ στο ΕΓΚΛΗΜΑ…

*«Το Ωρυόμενο Κτήνος της Αβύσσου» είναι ένα από τα κεφάλαια του έργου του Τζακ Λόντον, «Το σιδερένιο τακούνι»: Το ΚΕΝΤΡΟ του έργου…
Το «Κτήνος της Αβύσσου» είναι η φρενοβλαβής αγριότητα και κτηνωδία του καπιταλισμού που ρίχνει τους λαούς στα ακραία όρια εξανδραποδισμού, ταπείνωσης και εκφυλισμού (Άβυσσος).

resaltomag







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Αυτές είναι οι πέντε αλλαγές στο επίδομα τέκνων

Νωρίτερα ως και τρεις μήνες σε σχέση με πέρσι θα αρχίσουν να πληρώνονται φέτος τα πρώτα επιδόματα τέκνων σε οικογένειες με ένα ή περισσότερα παιδιά σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Η έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από τις 20 Μαρτίου και η αυτόματα εκκαθάρισή τους θα δώσει τη δυνατότητα σε χιλιάδες δικαιούχους που θα υποβάλλουν ταυτόχρονα το έντυπο Α21 να πάρουν την πρώτη δόση για το α” τρίμηνο του 2014 ακόμη και μέσα στον Απρίλιο.

Οι δικαιούχοι αναμένεται να ξεπεράσουν φέτος τους 700.000 και μάλιστα πολλοί που είχαν χαμηλότερα εισοδήματα το 2013 από το 2012 θα πάρουν φέτος μεγαλύτερο επίδομα.

Οι πέντε αλλαγές :

1) Υποβολή δήλωσης και ταυτόχρονη εκκαθάριση από τις 20 Μαρτίου

2) Όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα τέκνων μπορούν ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική δήλωση φορολογίας εισοδήματος και την άμεση εκκαθάρισή της να συμπληρώσουν το έντυπο Α21 για να πάρουν το επίδομα του α” τριμήνου το 2014

3) Στο έντυπο Α21 και κατά την ηλεκτρονική υποβολή του οι δικαιούχοι θα βλέπουν τα σφάλματα που πρέπει να διορθώσουν για να γίνει δεκτή η υποβολή του

4) Η επιμέλεια των τέκνων όταν πρόκειται για διαζευγμένους δικαιούχους: Πλέον δεν θα ζητείται δικαστική απόφαση για το ποιος έχει την επιμέλεια, αλλά θα αρκεί η κοινή δήλωση των συζύγων (επικυρωμένη από την αρμόδια αρχή) για το ποιος έχει την επιμέλεια των παιδιών

5) Όταν πρόκειται για αλλοδαπούς που δηλώνουν αλλοδαπά παιδιά θα γίνει πλήρης ταυτοποίηση για την αποφυγή καταστρατήγησης του μέτρου και είσπραξης χρημάτων από μη δικαιούχους.

πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου