EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΒΙΝΤΕΟ ΤΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝTΗ:"ΘΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΨΗΦΙΖAΜΕ" ΒΙΝΤΕΟ

ΟΣΟΥΣ ΗΞΕΡΑΝ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑΝ ΩΣ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΘΛΙΟΣ ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΕΒΕΝΤΗ ΤΟ 1994!

Όταν ο άθλιος Παναγιωτόπουλος τον είχε προσκαλέσει στην εκπομπή του στον ΑΝΤ1, τον χλεύαζε και τον έκανε ρεζίλι με τις πίτσες, ο Βασίλης Λεβέντης έλεγε προφητικά λόγια: "Είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή οι καταθέσεις των πολιτών νθα φαγωθούν", έλεγε!

Σήμερα, ο Παναγιωτόπουλος από την θέση της κυβέρνησης είναι αυτός που κομματιάζει τον λαό!
Μέχρι και το "Μαζί τα φάγαμε" είχε προβλέψει ο Λεβέντης!

Δείτε το βίντεο:

 

ΠΗΓΗ









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






10 φορτηγά με βοήθεια έστειλε ο Σκλαβενίτης, χωρίς να εχει οικονομικά συμφέροντα στην Κεφαλλονιά

Κανείς δεν σε παίζει… Έτσι, κανείς δε μετέδωσε ότι ο Σκλαβενίτης (ο οποίος δεν έχει καν κατάστημα στην Κεφαλονιά) έστειλε στο νησί 10 φορτηγά με τρόφιμα.

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ! Να συνεχίσει έτσι. Και ας μην τον «παίζουν» τα MEGALA ΜΜΕ.

Τον παίζουμε και τον στηρίζουμε εμείς




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου













ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΑΛΜΟΥΝΙΑ "Κανόνι" απλήρωτων δανείων 270 εκατ. στις τράπεζες "βάρεσαν" ΝΔ & ΠΑΣΟΚ!

Σε μια χώρα που τα κυβερνώντα κόμματα ζητούν από τους πολίτες όχι απλά αιματηρές θυσίες, αλλά πρακτικά να ζουν "στην ζώνη του λυκόφωτος" τα ίδια λειτουργούν με την λογική "ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν"
Αποτέλεσμα: "Βάρεσαν κανόνι" εκατοντάδων εκατομυρίων - συγκεκριμένα 270 εκατ. ευρώ στις Τράπεζες που οι Ελληνες πολίτες ανακεφαλαιοποίησαν με τους φόρους τους!

Είναι πραγματικά απίστευτο αλλά η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ εδώ και 13 μήνες σταμάτησαν να πληρώνουν ακόμα και αυτές τις μικρές δόσεις των δανείων που έχουν "ροκανίσει" από τις τράπεζες.

Συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο του 2013, τα δύο κόμματα δηλαδή σταμάτησαν να πληρώνουν τις δόσεις τους, όπως παραδέχεται ο κοινοτικός Επίτροπος Χοσέ Αλμούνια απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου της Δράσης, ευρωβουλευτή Θόδωρου Σκυλακάκη και της Προέδρου της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου Sharon Bowles.

Την στιγμή που χιλιάδες πολίτες χάνουν τα σπίτια τους, τα αυτοκίνητά τους και τις περιουσίες τους επειδή έμειναν άνεργοι ελέω Μνημονίου και αδυνατούν να καλύψουν τα χρεή τους το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία απλά ... σταμάτησαν να πληρώνουν!

Είδατε κανένα δικαστικό κλητήρα έξω από τα γραφεία τους; Καμία δικαστική απόφαση κατάσχεσης; Δε νομίζουμε.

Τα λεφτά των τραπεζών δανείστηκαν και τελικά αντί να τα πληρώσουν τα κόμματα δανειολήπτες τα πλήρωσαν οι ... πολίτες, αφού οι πολίτες ανακεφαλαιοποίησαν με τους φόρους τους τις τράπεζες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Δράση αναφέρει:

"Απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου της Δράσης, ευρωβουλευτή Θόδωρου Σκυλακάκη και της Προέδρου της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου Sharon Bowles, ο Επίτροπος κ. Αλμούνια αποκάλυψε ότι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία έχουν σταματήσει από τις αρχές του 2013 να εξυπηρετούν την συντριπτική πλειοψηφία των δανείων που έχουν λάβει.

Ότι δηλαδή δεν εξυπηρετούν τα χρέη τους. Η επίσημη χρεοκοπία των δύο κομμάτων, η οποία αποκρύπτεται από τον ελληνικό λαό εδώ και έναν χρόνο, θα οδηγήσει σε ζημία εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ τον φορολογούμενο πολίτη, μια που κατά κύριο λόγο αφορά κρατικές τράπεζες (η πλειοψηφία των σχετικών δανείων είχε ληφθεί από την Αγροτική).

Τα συνολικά δάνεια των δύο κομμάτων ξεπερνούν τα 270 εκ. ευρώ.

Ο Πρόεδρος της Δράσης Θόδωρος Σκυλακάκης, που άνοιξε πρώτος το θέμα με ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2011 και συνέχισε να το αναδεικνύει με συνέπεια σε όλο το διάστημα που μεσολάβησε, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα δύο κόμματα συνέχισαν να αυξάνουν τον δανεισμό τους το 2012 (όπως προκύπτει από τον ισολογισμό της Νέας Δημοκρατίας του έτους εκείνου), ακόμα και αφού είχαν δημόσια παραδεχθεί ότι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους.

Πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο, αφού τα επισφαλή δάνεια ελήφθησαν εις βάρος των κρατικών τραπεζών, δηλαδή εις βάρος των φορολογουμένων.

Η επί της ουσίας χρεοκοπία των δύο κομμάτων έχει μεγάλη ηθική και πολιτική σημασία. Δεν μπορεί ο πολίτης να καλείται να πληρώσει ό,τι χρωστάει με απειλές, κατασχέσεις και ποινικές διώξεις και τα κόμματα που κυβερνούν να έχουν διαπράξει αυτά που διέπραξαν χωρίς καμία πολιτική και νομική επίπτωση.»

Τα πλήρη κείμενα της σχετικής ερώτησης και της απάντησης του κ. Αλμούνια

Η ερώτηση

Θέμα: Δάνεια με προνομιακούς όρους και εξυπηρέτηση του χρέους των ελληνικών πολιτικών κομμάτων στην κυβέρνηση

"Σε συνέχεια προηγούμενων γραπτών ερωτήσεων όσον αφορά την χρηματοδότηση ελληνικών πολιτικών κομμάτων (E-011048/2011 και P-002640/2013) και μετά την απάντηση του Υπουργού Εργασίας στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο οποίος επιβεβαίωσε την ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) και του ΠAΣOK, ύψους 360 000 ευρώ προς τον Εθνικό Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης (IKA), από τον παρελθόντα Ιούλιο το θέμα της εξυπηρέτησης των δανείων των πολιτικών κομμάτων επανέρχεται για άλλη μια φορά στην επικαιρότητα.

Τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού εμφανίζονται να χρωστούν πάνω από 270 εκατομμύρια ευρώ σε ελληνικές τράπεζες, οι οποίες μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους ελέγχονται από το κράτος σε ποσοστό περίπου 90%. Σύμφωνα με την απάντηση της Επιτροπής στις 12 Ιανουαρίου 2012, ανακύπτει πρόβλημα ηθικού κινδύνου σε σχέση με τα εν λόγω χρέη.

Το 2012, σε μία περίοδο περιορισμένης ρευστότητας όταν οι τράπεζες δεν ήταν σε θέση να χρηματοδοτήσουν ενυπόθηκα στεγαστικά και άλλου τύπου δάνεια, τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, όπως προκύπτει από τους ισολογισμούς τους, έλαβαν περαιτέρω τραπεζική χρηματοδότηση ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με την απάντηση της Επιτροπής της 18ης Απριλίου 2013, οι εποπτεύοντες εντολοδόχοι σε όλες τις υπό αναδιάρθρωση τράπεζες άρχισαν τη δραστηριότητά τους στις 16 Ιανουαρίου 2013, προκειμένου να εξασφαλίσουν συμμόρφωση με τις αρχές αμεροληψίας και ανεξαρτησίας από πολιτικές επιρροές (άρθρο 3.4.2 του μνημονίου συμφωνίας).
Ερωτάται η Επιτροπή: σύμφωνα με τα δεδομένα που διαθέτει η Επιτροπή από τους ελεγχόμενους από αυτήν εποπτεύοντες εντολοδόχους οι οποίοι ορίστηκαν στις υπό αναδιάρθρωση ελληνικές τράπεζες, εξακολουθούν τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού να εξυπηρετούν τα χρέη τους (συμπεριλαμβανομένων των τόκων και των αποσβέσεων);"

Και η απάντηση Αλμούνια:

E-013481/2013 Απάντηση του κ. Almunia εξ ονόματος της Επιτροπής (7.2.2014)

"Στο πλαίσιο της πρώτης αναθεώρησης του δεύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, το Μνημόνιο Συνεννόησης για τους Ειδικούς Όρους της Οικονομικής Πολιτικής προβλέπει τον διορισμό εντολοδόχου παρακολούθησης σε όλες τις τράπεζες που τελούν υπό αναδιάρθρωση. Τον Ιανουάριο του 2013, οι εντολοδόχοι παρακολούθησης ξεκίνησαν εργασίες παρακολούθησης σε τέσσερις κεντρικές τράπεζες. Οι εντολοδόχοι επαληθεύουν την ορθή διακυβέρνηση και τη χρήση εμπορικών κριτηρίων σε σημαντικές αποφάσεις πολιτικής.

Στο έργο της παρακολούθησης υπάγεται επίσης η διαδικασία έκδοσης νέων δανείων και η αναδιάρθρωση υφιστάμενων πιστώσεων προς τους συνδεδεμένους δανειολήπτες, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών κομμάτων. Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, από τον Ιανουάριο του 2013 δεν χορηγήθηκε κανένα νέο δάνειο σε πολιτικό κόμμα. Τρεις από τις τέσσερις υπό παρακολούθηση τράπεζες έχουν χορηγήσει δάνεια στα πολιτικά κόμματα που αναφέρετε στην ερώτησή σας. Η συντριπτική πλειονότητα των εν λόγω δανείων είναι μη εξυπηρετούμενα ήδη από τον Ιανουάριο του 2013."

Να διαψεύσει τον Επίτροπο Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια και να εμφανίσει όλα τα στοιχεία για τα δάνειά της ζητεί από τη Νέα Δημοκρατία η Δράση με σημερινή ανακοίνωσή της, με αφορμή σχόλια του διευθυντή του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Γ. Μουρούτη, στο Facebook για την απάντηση της Κομισιόν σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Θ. Σκυλακάκη.

Ειδικότερα, ο κ. Μουρούτης έγραψε στον λογαριασμό του ότι η Νέα Δημοκρατία «εξοφλεί κανονικά τα δάνειά της, παρά τα υψηλότατα επιτόκια που πληρώνει», ενώ επιπρόσθετα έγραψε ότι «αν διαβάσετε τον κ. Αλμούνια δεν αναφέρεται ονομαστικά στη Ν.Δ. Ο κ. Σκυλακάκης ερμηνεύει όπως νομίζει τον κ. Αλμούνια»!!!

Η Δράση υπενθυμίζει την απάντηση του επιτρόπου, ότι «τρεις από τις τέσσερις υπό παρακολούθηση τράπεζες έχουν χορηγήσει δάνεια στα πολιτικά κόμματα που αναφέρετε στην ερώτησή σας. Η συντριπτική πλειονότητα των εν λόγω δανείων είναι μη εξυπηρετούμενα ήδη από τον Ιανουάριο του 2013. Από τα δύο κόμματα, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, με βάση τους δικούς τους ισολογισμούς η ΝΔ είχε ήδη 145 εκατ. χρέη το τέλος του 2012, ενώ το ΠΑΣΟΚ είχε κάπως λιγότερα.

«Συνεπώς, είναι αδύνατον και η " συντριπτική πλειοψηφία" (δηλαδή το 70-80%), των δανείων των δύο κομμάτων να μην εξυπηρετούνται όπως λέει η απάντηση Αλμούνια και ταυτόχρονα η Νέα Δημοκρατία - που έχει τουλάχιστον το 50% αυτών των δανείων να εξυπηρετεί κανονικά τα δάνειά της, όπως ισχυρίζεται ο κ. Μουρούτης. Ένας εκ των δύο δεν λέει την αλήθεια» τονίζεται.

Συνεχίζοντας, η Δράση αναφέρει ότι «βάσει δε του τελευταίου επιτοκίου που γνωρίζουμε (πάνω από 8%), από πλευράς Αγροτικής που είχε την συντριπτική πλειοψηφία των δανείων της Ν.Δ., για τόκους μόνο (όχι επιστροφή κεφαλαίου), η ΝΔ θα έπρεπε να πληρώνει 11 με 12 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, πολύ περισσότερο από την ετήσια κρατική επιχορήγηση της ΝΔ το 2013 που είναι της τάξεως των έξι εκατ. ευρώ».

Εσείς οι αναγνώστες, αν έχετε ένα καθρέφτη κοντά σας και εξοφλείτε κανονικά τα δάνειά σας μπορείτε να πάτε και να δώσετε μια ... ανοικτή παλάμη δώρο στον εαυτό σας.

Αν πάλι σας παίρνουν το σπίτι λόγω ανεξόλφητου δανείου ζητήστε από τον Α.Σαμαρά ή τον Ε.Βενιζέλο να σας πει το κόλπο που δεν πληρώνουν δάνειο και δεν τους έχουν πάει ακόμα φυλακή...

ΠΗΓΗ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Οι αυξήσεις στα διόδια πλήττουν τους μεταφορείς

Πλήττουν τους επαγγελματίες του εμπορίου, των μεταφορών και του τουρισμού, αλλά και τους τελικούς καταναλωτές, τα υψηλά τέλη διέλευσης από τους σταθμούς διοδίων του εθνικού δικτύου,
επισημαίνει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) Μιχάλης Ζορπίδης, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η οποία κοινοποιήθηκε στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επαγγελματίες που χρησιμοποιούν καθημερινά το οδικό δίκτυο στη διαδρομή Θεσσαλονίκη- Αθήνα οφείλουν να σταματήσουν για πληρωμή σε 10 σημεία διοδίων, ενώ σε πολλά τμήματα του συγκεκριμένου οδικού άξονα οι οδηγοί δεν έχουν τη δυνατότητα χρήσης εναλλακτικών

διαδρομών» υπογραμμίζει ο κ. Ζορπίδης και ζητά την παρέμβαση του κ. Σαμαρά για να διαμορφωθούν σε χαμηλότερα επίπεδα οι τιμές των διοδίων και η χρήση τους να επιβάλλεται αναλογικά με τη χρήση του δρόμου.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ















Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου













Χρυσοχοΐδης: Είμαι έντιμος, σωστός και πιστός σε αυτό που είπα

 Ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απέρριψε τα περί ανακολουθίας δηλώσεων που του καταλογίζονται σχετικά με τις τιμές των διοδίων.

«Είμαι απόλυτα έντιμος, σωστός και πιστός σε αυτό που είπα», ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Επανέλαβε επίσης, ότι οι αυξήσεις των διοδίων που ανακοινώθηκαν είναι αυτές που προβλέπονται από τις αρχικές συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητόδρομων το 2007 και σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα όπως στις Αφίδνες είχαν καθυστερήσει να επιβληθούν.

Από τις αυξήσεις στα διόδια θα εξαιρεθούν και όσοι έχουν εξοχικά στον Ωρωπό και την ευρύτερη περιοχή της βορειανατολικής Αττικής, δήλωσε.

Προϋπόθεση είναι να πάρουν και αυτοί βεβαιώσεις από τους Δήμους και τη ΔΕΗ που να αποδεικνύουν τη σχέση τους με την περιοχή, όπως συμβαίνει και με τους περίπου 40.000 μόνιμους κατοίκους του Δήμου Ωρωπού, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κατηγόρησε μάλιστα τους παράγοντες του Δήμου Ωρωπού, σημειώνοντας ότι αντί να σπεύσουν να δώσουν τις βεβαιώσεις στους δημότες για να μην πληρώνουν τα αυξημένα διόδια, ξεσηκώνουν τον κόσμο σε κινητοποιήσεις.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι αν δεν αυξηθούν οι τιμές των διοδίων τότε τα χρήματα θα πρέπει να δοθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό και διερωτήθηκε: «Θέλουμε να το κάνουμε αυτό;»


 

enikos.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ‏

Μην κοροϊδευόμαστε. Το ατομικό δικαίωμα της ιδιοκτησίας σε κάθε κράτος, ρυθμίζεται από το δίκαιο του αντίστοιχου κράτους, που απορρέει από την εθνική του κυριαρχία.

Όταν ένα κράτος χάνει την εθνική του κυριαρχία, επειδή νικήθηκε σε πόλεμο και κατακτάται από τον νικητή, δηλαδή βρίσκεται υπό κατοχή, τότε ισχύει το δίκαιο που επιβάλει ο νικητής. Μπορεί κανείς σκλάβος να ισχυριστεί πλέον σε ένα καταλυμένο κράτος ότι έχει ατομική ιδιοκτησία; Με ποιο δίκαιο άραγε, όταν το δίκαιο που ρυθμίζει την ιδιοκτησία έχει καταλυθεί και ισχύει πλέον το δίκαιο των δυνάμεων κατοχής;

Το δίκαιο λοιπόν ενός οργανωμένου και κυρίαρχου κράτους, είναι εκείνο που αναγνωρίζει την ατομική ιδιοκτησία και με όπλο την κρατική βία την εξασφαλίζει από προσβολές, όποιου την επιβουλεύεται.

Όταν λοιπόν η Ελλάδα σήμερα έχει εκχωρήσει και μάλιστα οικειοθελώς την εθνική της κυριαρχία στους δανειστές, τους οποίους συντονίζει και καθοδηγεί η Γερμανική ελίτ, δηλαδή όταν έχει ηττηθεί οικειοθελώς, μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι προστατεύεται στην πραγματικότητα η ατομική του ιδιοκτησία και περιουσία; Ισχύει πλέον δίκαιο δυνάμεων κατοχής. Ήδη ο κ. Σόϊμπλε δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν έχει κράτος.

Επομένως, όλα αυτά τα μέτρα που επιβάλλονται, με την απόλυτη συνεργασία της εθελόδουλης ελληνικής ολιγαρχίας και τα οποία θέτουν στον κίνδυνο απώλειας των ατομικών μας περιουσιών, είναι στην ουσία η κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα, λόγω απώλειας της εθνικής της κυριαρχίας.

hassapis-peter







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Και γιοφύρια θα φτιάξουμε και γυναίκες θα σας φέρουμε

«Και τα πρόστιμα θα μειώσουμε και 440.000 θέσεις απασχόλησης θα φτιάξουμε και τα αυτοκίνητα θα γίνουν φθηνότερα και τους μισθούς των στρατιωτικών θα αποκαταστήσουμε και τα άτομα με αναπηρία θα ανακτήσουν το ΕΚΑΣ και οι ανασφάλιστοι θα έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και το ρεύμα θα είναι φθηνότερο όταν θα έχει αιθαλομίχλη και… και… και…».

Και ποιος ξέρει τι άλλο θα ακούσουμε μέχρι να στηθούν οι κάλπες. Συστηματικά πλέον, η κυβέρνηση διαρρέει «θετικές ειδήσεις», οι οποίες, όσο θα πλησιάζουμε προς την άνοιξη, θα γίνονται ολοένα και περισσότερες. Η μοιρασιά του πρωτογενούς πλεονάσματος έχει ξεκινήσει πριν καλά - καλά μάθουμε ποιο είναι αυτό το πλεόνασμα. Πριν καν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, προκειμένου να πληροφορηθούμε αν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για να κλείσει ο προϋπολογισμός του 2014 ή όχι. Πριν καν αποφανθεί η Eurostat για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος. Είναι όμως τα πράγματα τόσο… ρόδινα όσο τα εμφανίζει το Μέγαρο Μαξίμου; Μια προσεκτικότερη ματιά στις «παροχές» που έχουν ήδη ανακοινωθεί, αποδεικνύει ότι πρόκειται για μέτρα τα οποία:

1 Είτε είναι εξαιρετικά περιορισμένου βεληνεκούς (π.χ. κατάργηση ηλικιακού κριτηρίου για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ σε άτομα με αναπηρία άνω του 80%, ασφαλιστική κάλυψη για θέματα υγείας σε ανασφάλιστους) και ως εκ τούτου κοστίζουν λίγο

2 Είτε είναι μέτρα περιορισμένης διάρκειας, τα οποία χρηματοδοτούνται με κοινοτικά κονδύλια και όχι με εθνικούς πόρους (βλέπε 440 χιλιάδες ευκαιρίες απασχόλησης).

3 Είτε είναι παρεμβάσεις που δεν πρόκειται να εφαρμοστούν στην πράξη (π.χ. φθηνό ρεύμα τις ημέρες με αιθαλομίχλη).

4 Είτε είναι παρεμβάσεις οι οποίες, ναι μεν έχουν κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά όχι της τρέχουσας χρονιάς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι εξαγγελίες για μειώσεις στη φορολογία των αυτοκινήτων, οι οποίες θα αγγίξουν τον προϋπολογισμό είτε του 2015 είτε του 2016.

Οι αριθμοί

Πολλά περιθώρια δεν υπάρχουν, κάτι που φαίνεται από τους ίδιους αριθμούς. Ας πάρουμε την πιο αισιόδοξη εκδοχή. Αυτήν που αρχικά διέρρευσε στα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία «ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών» και στη συνέχεια συμμερίστηκε σε ομιλία του ακόμη και ο πρωθυπουργός: «Το πρωτογενές πλεόνασμα θα διαμορφωθεί στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ».
Με πρωτογενές πλεόνασμα ένα δισ. ευρώ, το υπουργείο Οικονομικών αποκτά τη δυνατότητα να διαθέσει 700 εκατ. ευρώ (το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος). Αυτομάτως, τα 500 εκατ. ευρώ θα πρέπει να διατεθούν για τους ένστολους. Δεν πρόκειται για παροχή. Πρόκειται για συμμόρφωση στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Τι απομένει; Περίπου 200 εκατ. ευρώ. Αν αφαιρεθούν και τα 40 εκατ. ευρώ που έχουμε δεσμεύσει – και πάλι από το πρωτογενές πλεόνασμα για να χρηματοδοτήσουμε τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για τις ημέρες που υπάρχει αιθαλομίχλη (υπάρξει - δεν υπάρξει, το κονδύλι είναι δεσμευμένο) πέφτουμε ακόμη πιο χαμηλά, στα 160 εκατ. ευρώ. Αν αφαιρεθούν και κάτι… ψιλοπαροχές του υπουργείου Εργασίας (περισσότερα επιδόματα ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες, χορήγηση ΕΚΑΣ σε ανάπηρους με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%, υγειονομική περίθαλψη σε ανασφάλιστους), πρακτικά τι απομένει να μοιραστεί; Περίπου 150 εκατ. ευρώ στην καλύτερη. Και αν λάβουμε υπόψη ότι η χώρα έχει 25% του πληθυσμού της κάτω από το όριο της φτώχειας (δηλαδή 2,5 εκατομμύρια Έλληνες), το κονδύλι που μας απομένει για να μοιραστεί περιορίζεται στα… 4-5 ευρώ τον μήνα για κάθε φτωχό.. Αγοράζεις ψήφο (ή έστω εξασφαλίζεις διαχειρίσιμη ήττα) με αυτές τις παροχές; Αυτονόητη η απάντηση. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση το έχει ρίξει στην… επικοινωνία.

1ο επικοινωνιακό τρικ:

Έρχονται 440.000 θέσεις απασχόλησης

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Εργασίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να φανεί ότι η κυβέρνηση έχει πρόγραμμα για να καταπολεμήσει την ανεργία. Άθροισε ο Αντώνης Σαμαράς τις ευκαιρίες απασχόλησης από τα προγράμματα που έχουν ήδη εξαγγελθεί και κατέληξε στον αριθμό 440.000. Αυτές οι ευκαιρίες απασχόλησης θα χρηματοδοτηθούν με 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ, ποσό το οποίο θα βρεθεί από τα κοινοτικά κονδύλια, δηλαδή το τωρινό και το επόμενο ΕΣΠΑ. Είναι εύκολο οι «ευκαιρίες απασχόλησης» να βαφτιστούν επικοινωνιακά «θέσεις εργασίας». Δεν είναι έτσι όμως. Αν… σκαλίσεις το περιεχόμενο των ανακοινώσεων, διαπιστώνεις ότι:

1 Περίπου 90.000 από τους 440.000 θα πιάσουν δουλειά σε δήμους και άλλους φορείς του Δημοσίου μέσω του προγράμματος κοινωνικής απασχόλησης. Ήδη, απασχολούνται στο Δημόσιο περίπου 60.000 μέσω του προγράμματος που εξασφαλίζει δουλειά για 5-6 μήνες με 490 ευρώ καθαρά. Τι θα συμβεί; Θα φύγουν οι τωρινοί και θα έρθουν οι επόμενοι. Και μόλις φύγουν και οι επόμενοι, θα έρθουν οι μεθεπόμενοι, καθώς το πρόγραμμα είναι προγραμματισμένο να «τρέξει» μέσα στη 2ετία 2014-2015. Τελικώς, κανένας από τους 90.000 δεν θα βρει μόνιμη δουλειά, καθώς το Δημόσιο δεν μπορεί να προσλάβει. Άρα, πρόκειται για μέτρο ανακούφισης και όχι για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

2 Το μεγαλύτερο κομμάτι του προγράμματος – περίπου 230.000 άτομα – αφορά προγράμματα μαθητείας και κατάρτισης για νέους ηλικίας κάτω των 24 ετών. Θα επιδοτηθεί ένας νέος με ένα ποσό για να πάει σε ένα ΙΕΚ και να αποκτήσει κάποια γνώση ή θα επιδοτηθεί μια επιχείρηση για να απασχολήσει κάποιον νέο σε μια θέση απασχόλησης. Τελειώνει η επιδότηση, τελειώνει και η μαθητεία. Χρήσιμη μεν για έναν νέο που δεν δουλεύει, δεν σπουδάζει, δεν επιμορφώνεται, αλλά δεν είναι δουλειά.

3 Οι περισσότερες ελπίδες για πραγματικές θέσεις εργασίας εδράζονται στο πρόγραμμα επιδότησης των επιχειρήσεων προκειμένου αυτές να προσλάβουν ανέργους ηλικίας άνω των 30 ετών. Στην πραγματικότητα, οι επιχειρήσεις θα εισπράττουν 450 ευρώ τον μήνα για να χρηματοδοτήσουν τον μισθό ενός ανέργου και τις ασφαλιστικές του εισφορές. Αυτό θα διαρκέσει για 12 μήνες. Θα μείνει μετά ο εργαζόμενος στη δουλειά ή θα φύγει μαζί με την επιδότηση; Θα φανεί στην πράξη.

Στις καλύτερες εποχές (π.χ. 2004, έτος Ολυμπιακών Αγώνων) η ελληνική αγορά εργασίας δημιουργούσε 40.000-50.000 θέσεις εργασίας. Με μηδενική ανάπτυξη το 2014, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα για το αν θα συγκρατηθεί η ανεργία σε αυτά τα επίπεδα ή αν θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία. Όσο για το πρόγραμμα των 440.000 ευκαιριών απασχόλησης, ήδη ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης έχει εκτιμήσει ότι θα δημιουργήσει το πολύ 25.000-30.000 πραγματικές θέσεις εργασίας μέσα στην επόμενη 2ετία.

Η συνταγή των «ευκαιριών απασχόλησης» έχει δοκιμαστεί και σε άλλες χώρες στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα στη Γαλλία, η οποία έχει προφανώς μικρότερο πρόβλημα ανεργίας από ό,τι η Ελλάδα. Η συνταγή δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα καθώς οι άνεργοι αντιλήφθηκαν πολύ γρήγορα ότι επρόκειτο για «ασπιρίνη». Σε πολιτικό επίπεδο, καταγράφηκε μια ακόμη άνοδος της Ακροδεξιάς…

2ο επικοινωνιακό τρικ:

Θα μειωθούν οι φόροι στα αυτοκίνητα

Άλλη μια μεγάλη αγάπη του Έλληνα που κοστίζει πολιτικά είναι το αυτοκίνητο. Τι πιο εύκολο λοιπόν από το να διαρρεύσει ένα επιτελείο ότι θα μειώσει τον φόρο πολυτελείας (που σημαίνει ότι θα γίνουν φθηνότερα τα ακριβά αυτοκίνητα), ότι θα «κουρέψει» κατά 30% τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης (που σημαίνει ότι θα ωφεληθούν όσοι εξακολουθούν να κυκλοφορούν με δίλιτρα αυτοκίνητα) και ότι θα μειωθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. «Εύκολη» παροχή καθώς οι συνέπειές της στον κρατικό προϋπολογισμό χάνονται στο βάθος του χρόνου. Και να γιατί:

1 Τα τεκμήρια θα ισχύσουν κανονικά για το 2014 και οι επιπτώσεις θα φανούν στη φορολογική δήλωση του 2015 και όχι νωρίτερα. Αν λοιπόν μειωθούν τα τεκμήρια από την 1.1.2015, οι επιπτώσεις θα φανούν στη φορολογική δήλωση που θα υποβληθεί τον Ιούνιο του 2016.

2 Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης που πλήρωσαν οι ιδιοκτήτες δίλιτρων αυτοκινήτων μέχρι και την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου, αφορούσε το 2012. Ο φόρος του 2013 θα πληρωθεί με το εκκαθαριστικό της εφορίας του Ιουνίου 2014. Αντίστοιχα, ο φόρος του 2014 – ο οποίος ήδη χρεώνεται σε όσους έχουν δίλιτρο αυτοκίνητο σε κυκλοφορία – θα πληρωθεί με το εκκαθαριστικό του 2015. Άρα η «παροχή» αφορά μια ελάφρυνση που θα φανεί με το εκκαθαριστικό του 2016.

3 Το λεγόμενο «ολλανδικό μοντέλο» (υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας με το χιλιόμετρο) δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη ούτε στην Ολλανδία. Διότι, για να εφοδιάσεις οκτώ εκατομμύρια αυτοκίνητα με συσκευές GPS, αφενός απαιτεί πολύ χρόνο και αφετέρου τεράστια δαπάνη. Πόσο κοστίζει μια συσκευή GPS; 100 ευρώ; Θα υποστεί δηλαδή το σύστημα (και κατά πάσα πιθανότητα οι οδηγοί) μια δαπάνη της τάξεως των 800 εκατομμυρίων ευρώ, μόνο και μόνο για να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των τελών; Να σημειωθεί ότι τέτοιο σύστημα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο.

3ο επικοινωνιακό τρικ:

Μείωση προστίμων με… εντολή Σαμαρά

Τα υπέρογκα πρόστιμα που ψηφίστηκαν τον περασμένο Ιούλιο και από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, επιβλήθηκαν με εντολή της τρόικας. Και επιβλήθηκαν διότι πάνω σε αυτά τα πρόστιμα στηρίζεται το νέο «ελεγκτικό δόγμα» του υπουργείου Οικονομικών. «Όλοι πρέπει να κάνουν δήλωση». Και επειδή ακριβώς τα πρόστιμα είναι καθ’ υπόδειξη των δανειστών, μην περιμένετε να καταργηθούν. Τι θα συμβεί; Θα υποστούν ένα… ρεκτιφιέ. Θα φύγουν από τη μέση (εν μέρει) τα εξωπραγματικά. Δηλαδή, να καθυστερεί ένας επαγγελματίας για μια ημέρα να υποβάλει μια δήλωση ΦΠΑ επειδή ο λογιστής του εισήχθη κατεπειγόντως στο νοσοκομείο και την ίδια στιγμή αυτός να φορτώνεται με πρόστιμο 1.000 ευρώ, ακόμη και αν πρέπει να αποδώσει ΦΠΑ 50 ή 100 ευρώ. Και όταν λέμε εν μέρει, να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: το πρόστιμο των 1.000 ευρώ για κάποιον που τηρεί βιβλία β’ κατηγορίας (απλογραφικά, όπως τα λένε), θα περιοριστεί στα 500 ευρώ και το πρόστιμο των 2.500 ευρώ στα 1.250 ευρώ.

Κατά τα λοιπά, το υπουργείο Οικονομικών διά της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, θα επιδιώξει μέσα από εγκυκλίους να ερμηνεύσει διαφορετικά διατάξεις του νόμου που έχουν εξοργίσει τους επιχειρηματίες και τους λογιστές τους. Παράδειγμα; Οι τροποποιητικές δηλώσεις. Θα ερμηνευτεί ότι σε αυτές δεν θα επιβάλλεται πρόστιμο. Αντίστοιχα, θα δοθεί διαφορετική ερμηνεία στον τρόπο υπολογισμού των προστίμων και των προσαυξήσεων που επιβάλλονται σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής των φόρων, έτσι ώστε η επιβάρυνση να μην αγγίζει το εξωπραγματικό 19,8% σε ετήσια βάση.

4ο επικοινωνιακό τρικ:
«Φθηνές παροχές», πομπώδεις δηλώσεις

Και επιδόματα ανεργίας στους μακροχρόνια ανέργους και επιδόματα ανεργίας στους επαγγελματίες που έκλεισαν γραφεία και καταστήματα και ΕΚΑΣ χωρίς όριο ηλικίας και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και θεώρηση βιβλιαρίων υγείας για ανέργους. Σε όσους δεν γνωρίζουν, ακούγονται εντυπωσιακές παροχές. Στην πράξη, προκύπτει ότι αφορούν ελάχιστους.

1 Το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας θα το εισπράξουν το πολύ 18.000 περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με το 2013 λόγω αυστηρότατων προϋποθέσεων χορήγησης. Την ίδια ώρα, οι δικαιούχοι του επιδόματος τακτικής ανεργίας θα γίνονται ολοένα και λιγότεροι.

2 Οι επαγγελματίες που εισπράττουν επίδομα ανεργίας, είναι το πολύ 4.000. Θα γίνουν, υποτίθεται, περισσότεροι επειδή άλλαξε ένα από τα προαπαιτούμενα: για να δοθεί επίδομα σε αυτόν που έχει κλείσει την επιχείρησή του, δεν θα απαιτείται πλέον να έχουν εξοφληθεί (!) τα χρέη προς το ασφαλιστικό ταμείο. Θα αρκεί να έχει υπαχθεί ο ενδιαφερόμενος σε ρύθμιση. Τώρα, πώς θα υπαχθεί σε ρύθμιση όταν ο ΟΑΕΕ, για να σε εντάξει, απαιτεί φορολογική ενημερότητα, είναι άλλης τάξεως ζήτημα.

3 Ο μνημονιακός νόμος ορίζει ότι για να πάρει κάποιος ΕΚΑΣ πρέπει να έχει συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας του. Έτσι, ακόμη και ανάπηροι βρέθηκαν να χάνουν το μισό εισόδημά τους. Κάνει μια υποχώρηση η κυβέρνηση και θα επιστρέψει το ΕΚΑΣ τουλάχιστον σε αυτούς που έχουν αναπηρία άνω του 80%. Το προφανές εμφανίζεται ως παροχή.

4 Ως παροχές εμφανίζονται και οι παρατάσεις προγραμμάτων που προβλέπουν τη θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας των ανέργων με λιγότερα από 100 ένσημα (και συγκεκριμένα 50 ένσημα). Ίσχυε και πέρυσι, θα ισχύσει και φέτος.

5ο επικοινωνιακό τρικ:

Ίδιες παροχές εξαγγέλλονται από διαφορετικά πρόσωπα

Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είχαν εξαγγείλει την αύξηση του ακατάσχετου των μισθών από τα 1.000 ευρώ στα 1.500 ευρώ πριν από δύο μήνες. Επανέλαβε την εξαγγελία ο υφυπουργός Οικονομικών και το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο. Το ίδιο έγινε και με το πρόγραμμα Youth Guarantee: το εξήγγειλε προ μηνός ο υπουργός Εργασίας, βγήκε και ο πρωθυπουργός να το επαναλάβει για να ξαναγίνει θόρυβος γύρω από το ίδιο θέμα.

topontiki







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
























"AΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ"... Με ΜΑΤ γίνονται οι συσκέψεις ΠΑΣΟΚ & ΝΔ! - Χαμός σε Λάρισα, Αγρίνιο, Μεσολόγγι

Είμαστε πολύ περίεργοι πώς θα υποδέχονται τους υποψήφιους ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε όλη την Ελλάδα (μετά την μετατροπή της σε μία ενιαία εκλογική περιφέρεια και την σταυροδότηση των υποψηφίων ευρωβουλευτών!) όταν ακόμα και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα εισέβαλαν αργά το απόγευμα εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες προπηλακίζοντας τον πρώην υπουργό και ιστορικό στέλεχος του Κινήματος τον Κώστα Σκανδαλίδη.

Η διαμαρτυρία των πολιτών προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της πανθεσσαλικής σύσκεψης στελεχών του ΠΑΣΟΚ ενόψει των περιφερειακών και αυτοδιοικητικών εκλογών, υπό την παρουσία του κ. Σκανδαλίδη.

Μόλις οι πολίτες είδαν  τον Σκανδαλίδη άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ της κυβέρνησης κλπ: «Ψεύτες» και «κλέφτες» κλπ είναι τα πιο ήπια που ακούστηκαν ενώ η κατάσταση εκτραχύνθηκε περισσότερο όταν έφτασαν στα γραφεία τα ΜΑΤ που κάλεσε το ΠΑΣΟΚ για να συλλάβουν τους διαμαρτυρόμενους πολίτες πριν τους δείρουν...

Με την απειλή συλλήψεων και του Αυτοφώρου, οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες αποχώρησαν, αλλά υποσχέθηκαν να επιστρέψουν σύντομα...

Το ερώτημα, όπως προαναφέραμε είναι πώς θα τολμούν οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να ζητάνε την ψήφο των πολιτών για να πάνε στις ... Βρυξέλλες και να εισπράττουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ ως αποζημιώσεις και μετά την θητεία τους το bonus των 150.000 ευρώ.

Τα μηνύματα που έρχονταi απ'όλη την Ελλάδα είναι ότι περιμένουν "πώς και πώς" τους υποψήφιους ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για "να τα πούν από κοντά".

Ιδιαίτερη υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι του Αγρινίου την Κυριακή και στον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη.

Ηταν προγραμματισμένη ομιλία του υπουργού στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας της Δημοτικής Οργάνωσης του Αγρινίου της Νέας Δημοκρατίας.

Δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΝΔ και άρχισαν να φωνάζουν "Έξω από το Αγρίνιο προδότη Χατζηδάκη".

Ανάλογο περιστατικό διαδραματίστηκε και το βράδυ του Σαββάτου (08/02) έξω από το ξενοδοχείο που μίλησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στο Μεσολόγγι.

Σίγουρα βρισκόμαστε προ "θερμών" εκλογών...

defencenet.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΑΨΑΝΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ;

Ο εμπρησμός των διοδίων της Μαλακάσας από κατοίκους της περιοχής, που ουσιαστικά μετατρέπονται σε κατοίκους ενός ιδιότυπου χωρο-οικονομικού apartheid, γίνεται μετά την απόφαση κυβέρνησης και εργολαβικών κοινοπραξιών να επιβληθούν νέες αυξήσεις έως 60% στις τιμές των διοδίων και να «προσθέσουν» νέους μετωπικούς και πλευρικούς σταθμούς.

 
Οι κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τα έργα και οι τράπεζες (από τη γαλλική Vinci και τη γερμανική Hochtief μέχρι την ΕΛΛΑΚΤΩΡ) προβάλλουν ως άλλοθι για την κατάρρευση των οδικών αξόνων τη μείωση κατά 50% στην κυκλοφορία λόγω κρίσης. Με συνολικό προϋπολογισμό 7 δισ. ευρώ για τους τέσσερις αυτοκινητόδρομους, οι (ευρωπαίοι και ιθαγενείς) εργολάβοι έχουν ως σήμερα εισπράξει πάνω από 1,5 δισ. από τα διόδια, ενώ θα συνεχίσουν να εισπράττουν ως το 2041, αφού η διάρκεια των συμβάσεων επεκτάθηκε από τα 30 στα 33 χρόνια.

Όμως υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια:

Πριν από τη διακοπή των έργων είχαν πάρει, με βάση τις αρχικές συμβάσεις του 2007, σημαντικό μέρος της δημόσιας συμμετοχής, παρόλο που τα έργα ήταν εκτός χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης. Από πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Υποδομών προκύπτουν τα εξής στοιχεία ως προς τη συμμετοχή του Δημοσίου:

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ. Από το σύνολο των 607,6 εκατ. ευρώ της συμβολής του Δημοσίου είχαν ήδη καταβληθεί τα 242 εκατ. ενώ τα έργα έχουν υλοποιηθεί μόλις κατά 29%.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ. Το κόστος των κατασκευασμένων έργων ανέρχεται στα 354,2 εκατ. ευρώ, ενώ η κοινοπραξία έχει εισπράξει 220,5 εκατ. από το δημόσιο, εκτός από τα 441 εκατ. από τα διόδια. Έχει υλοποιήσει μόλις το 31% των έργων.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ. Στο συγκεκριμένο έργο είχε δοθεί από το 2009 πρόσθετο κονδύλι 169 εκατ. ευρώ ανεβάζοντας τη συνολική κρατική ενίσχυση στα 296,4 εκατ. ευρώ.

Τον Δεκέμβριο είχε κατατεθεί στη Βουλή η συμφωνία Χρυσοχοϊδη για την τροποποίηση των τεσσάρων συμβάσεων παραχώρησης των κεντρικών οδικών, συμφωνία που παρουσιάστηκε ως απαραίτητη για να «ξεπαγώσουν» τα έργα που είχαν σταματήσει εδώ και τρία χρόνια.

Με την συμφωνία αυτή μετατράπηκαν οι υποχρεώσεις των εργολάβων, των παραχωρησιούχων και των τραπεζών σε ξεκάθαρη κρατική ενίσχυση! Το Δημόσιο θα πρέπει να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό των έργων (ύψους 1,14 δισ. ευρώ )αυξάνοντας τη χρηματοδοτική του συμβολή, ενώ από τις συμβάσεις αφαιρούνται από τα έργα 280 χιλιόμετρα οδοστρώματος!

Το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων που θα δοθούν στους εργολάβους και τους παραχωρησιούχους ανέρχεται σε επιπλέον 574 εκατομμύρια ευρώ και πρέπει να προστεθεί στα, συνολικά πάνω από, 3 δισ. ευρώ που έχουν δοθεί μέχρι τώρα.

Στην συμφωνία περιλαμβάνεται και πρόσθετη πρόβλεψη ότι το Δημόσιο δεσμεύεται πώς θα ενισχύσει τα έργα κατά την περίοδο της λειτουργίας τους μέσω των εσόδων που αυτό δικαιούται, μέσω δηλαδή μηχανισμού «ανακύκλωσης εσόδων».

Το Δημόσιο δεν θα εισπράξει τα έσοδα που δικαιούται, αν δεν καλυφθούν πρώτα οι δαπάνες λειτουργίας, τα έξοδα των δανειακών συμβάσεων και το προβλεπόμενο κέρδος των παραχωρησιούχων!

Σύμφωνα με την εισήγηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η απώλεια εσόδων του κράτους μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 9 δισ. ευρώ!


Ουσιαστικά επαναλαμβάνεται ότι έχει συμβεί και με την Αττική Οδό. Η Αττική Οδός θα έπρεπε να είχε ήδη παραδοθεί στο Δημόσιο από τους ιδιώτες μεγαλοεργολάβους με βάση αυτή τη σύμβαση.

Η σύμβαση παραχώρησης, που υπογράφηκε το 1996 επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, προβλέπει ότι η εκμετάλλευση από τους εργολάβους μπορεί να διαρκέσει από 18 έως 23 χρόνια (δηλαδή από το 2019 έως το 2024).

Ωστόσο, υπήρχε ρήτρα με βάση την οποία μπορεί να παραδοθεί και νωρίτερα στο Δημόσιο, εφόσον έχει γίνει η αποπληρωμή των δανείων και η επιστροφή των ιδίων κεφαλαίων (των κεφαλαίων δηλαδή που υποτίθεται έβαλαν οι ίδιοι στο έργο) με μια ελάχιστη απόδοση 11,6%.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το έργο κόστισε 1,3 δισ. ευρώ, από τα οποία το 32% (420 εκατ. ευρώ) κατέβαλε το Δημόσιο. Γύρω στα 675 εκατ. ευρώ ήταν τα δάνεια που σύναψαν οι εργολάβοι με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Περίπου 175 εκατ. ευρώ ήταν η ίδια συμμετοχή των εργολάβων στο έργο και για να το εγκαταλείψουν θα έπρεπε να τους επιστραφούν με μια απόδοση 11,6%, δηλαδή να πάρουν 20,30 εκατ. ευρώ παραπάνω.

Τα συνολικά έσοδα μέχρι τώρα έχουν ξεπεράσει όχι μόνο το ύψος των δανείων και των ιδίων κεφαλαίων, αλλά και το συνολικό κόστος του έργου! Όμως το έργο δεν επιστρέφει.

Οι μεγαλοεργολάβοι της Αττικής Οδού, εκτός από την εταιρεία «Αττική Οδός ΑΕ», έχουν φτιάξει άλλες τρεις εταιρείες : την «Αττικές Διαδρομές ΑΕ» , την «Αττικές Τηλεπικοινωνίες ΑΕ» και την «Αττικοί Σταθμοί ΑΕ».

Τα κέρδη όλων αυτών των εταιρειών(που υπερβαίνουν κατά πολύ τα 20,3 εκ. της ρήτρας επιστροφής) παρότι μοιράζονται ως μερίσματα στους μεγαλοεργολάβους δε συνυπολογίζονται στο 11,6% της απόδοσης των ιδίων κεφαλαίων, επειδή υπολογίζονται ως… «έξοδα λειτουργίας» της «Αττική Οδός ΑΕ»!

Έτσι με αυτό τον «τρόπο» παρατείνεται η σύμβαση, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Και μια άλλη μικρή λεπτομέρεια. Η Αττική Οδός αναφέρεται ότι έχει υπερκοστολογηθεί τουλάχιστον τρείς φορές. Κατασκευάστηκε δηλαδή αποκλειστικά με τη συμμετοχή του Ελληνικού δημόσιου, δηλαδή μόνο με τα έσοδα από τη φορολόγηση των εργαζομένων.

Τελικά η μόνη ρήτρα είναι η ρήτρα διάσωσης των «μεγαλοεργολάβων» (ελληνικών και ευρωπαϊκών επιχειρηματικών ομίλων), η οποία , στην ελληνική της εκδοχή, είναι ρήτρα διάσωσης και των κυρίαρχων ΜΜΕ.

Χωρίς τον διασωθέντα Μπόμπολα το ΜEGA, με χρέη 190 εκατ. ευρώ και 20 εκατ. ευρώ ζημιές ανά οικονομικό έτος, δεν θα μπορούσε να συνεχίζει να πληροφορεί τον ελληνικό λαό.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα βλέπεις την Όλγα, τον Παύλο και τον Κώστα να καταδικάζουν, με 60% παραπάνω πάθος από την προηγούμενη, τη βία των βαρβάρων μην αναρωτηθείς γιατί… Τώρα ξέρεις! 


πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








DAF.ατσίδες υπάλληλοι του Δημοσίου (Ο.Π.Ε) ζητάνε -επίμονα και αφορολόγητα- αποζημιώσεις ΕΦΑΠΑΞ…

….Και τα ζητούν επίμονα, για συμβόλαια χωρίς ασφάλισμα (κεφάλαιο)!!!

  — ΣΥΝΕΧΕΙΑ 04 : Σπουδές στην DAF.ική τέχνη των συνταξιοδοτικών – Έσκασε «Μύτη» ….Μηταράκη!!!

  — Οι DAF.ατσίδες υπάλληλοι του Δημοσίου (Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών – Ο.Π.Ε.) ζητάνε επίμονα, τα μαλλιοκέφαλά μας!!! Σωστά διαβάσατε. Τις δικές μας τσέπες σημαδεύουν οι κοπρίτες DAF.ατσίδες!!!

  — ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ Ο.Π.Ε. (και δεν είναι οι μόνοι):  Να καλύψει/ταΐσει το Δημόσιο με ευρά του κράτους -τα χρυσά DAF συμβόλαιά τους- για να πληρώσει σε αυτούς τους προνομιούχους, «παχυλές» αποζημιώσεις ΕΦΑΠΑΞ.  Να πληρώσουμε δηλαδή εμείς τα κορόϊδα ….οι φορολογούμενοι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ….που δεν έχουν «κέρβερους» συνδικαλιστές και που παίρνουμε «τρεις κι” εξήντα» εφ” άπαξ στα γηρατειά μας!!!

  — (Αλήθεια τι ποσοστό να έχει εκεί η ΠΑΣΚΕ;)

Ο  Ν. Μηταράκης ….όπου θέλει βλέπει (π.χ ΟΠΕ)  -και καλώς- τα συνταξιοδοτικά προγράμματα (DAF) ….Αλλού όμως, κάνει τα στραβά μάτια!!!
Ο κ. Υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ως «γνήσιο τέκνο» του *Τραπεζοασφαλιστικού / Χρηματοοικονομικού κλάδου, θεωρεί…. «φυσικό» να μην βλέπει προς την κατεύθυνση αυτή   ….δηλαδή «κάτω από την μύτη του»!

 κ. ΜΗΤΑΡΑΚΗ ….ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟ -ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ- ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ http://gge.gov.gr/?page_id=1207 -  ….ΟΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΌΣ   –   ΙΔΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ.

=== ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ===

[-- ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΝ ΤO DAF (DEPOSIT ADMINISTRATION FUND) ΤΟΥ ΟΠΕ (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΞΑΓΩΓΩΝ) ΥΦΥΠΟΥΡΓΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ??? ....ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ Η "ΜΙΣΗ" ΕΛΛΑΔΑ [ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ....ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ), ΚΛΠ] ….ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ή ΠΑΙΡΝΕΙ- «ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ»  ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ/ΑΜΟΙΒΕΣ;;;   (ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ!!!!!!)

– ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΠΟΥ ….ΚΑΙ Η «ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ - http://gge.gov.gr/?page_id=1207 -  »ΜΕ ΟΛΕΣ -ΠΡΙΝ- ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΤΗΣ ΑΦΗΣΕ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ «ΧΩΘΗΚΕ» -Ο κ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ- ΣΤΗ ΜΕΣΗ;;;   ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΘΛΙΑ «ΚΟΛΠΑ» ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!

-ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΤΕ  -ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ-  ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ;;;;;   ΦΕΡΤΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ, ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2.000, ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ  ….ΟΧΙ ΣΤΟ ΥΠ.ΟΙΚ. -ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΧΕΙ «ΣΤΥΛΩΣΕΙ»

– ….ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΣΤΕ κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ….ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΚΛΕΦΤΕΣ DAF.ατσίδες   ….ΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΥΣ ΣΑΣ!!!

– ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΈΣ ΣΑΣ -ΩΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ- ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΥΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ -ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ- ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

….ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΕ κ. ΜΗΤΑΡΑΚΗ.  ….ΌΧΙ ΜΌΝΟΝ!!!!!!

– ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (ΘΑ) -ΑΠΟ ΕΣΑΣ- ΤΟΥ κ. ΧΑΡΗ ΘΕΟΧΑΡΗ ….ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΛΑΒΕΙ ΓΝΩΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο κ. Γ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ (ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ) ….ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ.

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΥ ΣΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ 

ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑΕΧΟΥΝ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ DAF!!!  ΤΟΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ  ΑΜΕΛΕΙΑ!!!!

ΑΘΗΝΑ 07.02.2014

πηγη










Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου










ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ — Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ

Η εξέγερση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη αποτελεί ο,τι πιο ελπιδοφόρο έχει υπάρξει στον χώρο της πρώην Γιουγκοσλαβίας μετά τον διαμελισμό της καθώς οι διαδηλώσεις εκτός από αντικυβερνητικό, φαίνεται να λαμβάνουν και αντιεθνικιστικό χαρακτήρα…

  
 του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
 
Σε μια περιοχή που επί Γιουγκοσλαβίας κατείχε το μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών που δήλωναν… εθνικά Γιουγκοσλάβοι αλλά δοκιμάστηκε σκληρά απ’ τη σύγκρουση τριών εθνικισμών στα εδάφη την περίοδο ’92-’95, έχουμε κάθε λόγο να χαμογελάμε με τέτοια νέα.
  
 “Αυτός που σπέρνει πείνα, θερίζει θυμό”, αυτό προειδοποιούσε ένα κόκκινο γκραφίτι σε ένα κυβερνητικό κτίριο του Σαράγεβο αυτή την εβδομάδα. Το μήνυμα υπαινισσόταν το βάθος της φτώχειας και της απογοήτευσης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη που έχει οδηγήσει τους ανθρώπους να πάρουν μέρος σε διαδηλώσεις σε όλη τη διαιρεμένη χώρα όπου η ανεργία αγγίζει το 40%. Οι διαδηλωτές έχουν έκτοτε εισβάλλει και λεηλατήσει κυβερνητικά κτίρια στην Τούζλα, τη Ζένιτσα, το Μόσταρ και την πρωτεύουσα του Σαράγεβο όπου το κεντρικό κτίριο της προεδρείας τυλίχτηκε στις φλόγες.

 Μερικοί διαδηλωτές φέρονται να εκτόξευσαν βεγγαλικά και πέτρες εναντίον της αστυνομίας, η οποία απάντησε με πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα. Εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί. Την Παρασκευή, ο ακτιβιστής Darko Brkan αποκάλεσε τις διαδηλώσεις “έναν συλλογικό νευρικό κλονισμό”.
 
Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν την Τρίτη στην βόρεια πόλη της Τούζλα, όπου κάπου 10.000 πρώην εργάτες μαζεύτηκαν για να απαιτήσουν τη διερεύνηση εκ μέρους της τοπικής κυβέρνησης των αμφισβητούμενων ιδιωτικοποιήσεων που κατά τα λεγόμενά τους είχαν καταστρέψει τις εταιρείες και τις ζωές τους. Μεταξύ των προβληματικών εταιρειών ήταν και το εργοστάσιο επίπλων Konjuh, το οποίο είχε ιδρυθεί το 1885 επί Αυστρο-Ουγγαρίας. Κατά τη διάρκεια της σοσιαλιστικής περιόδου η εταιρεία είχε 5.300 υπαλλήλους και πωλούσε υψηλής ποιότητας ξύλινα έπιπλα σε πελάτες στις πέντε ηπείρους. Όμως ως τον Δεκέμβριο του 2012, η εταιρεία απασχολούσε μόνο 400 εργάτες, μερικοί εκ των οποίων είχαν προχωρήσει σε απεργία πείνας. Επίσης παρόντες ήταν διαδηλωτές από το 36 ετών εργοστάσιο απορρυπαντικών Dita -τον πάλαι ποτέ μεγαλύτερο παραγωγό υγρών απορρυπαντικών και σκονών πλυσίματος στη χώρα. Οι πρώην υπάλληλοι της Dita διαδηλώνουν για τη μη καταβολή των μισθών τους εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια.

Η κυβέρνηση του καντονιού της Τούζλα είπε στο πλήθος που αποτελούνταν κυρίως από μεσήλικες ότι δεν είχε καμία εξουσία πάνω στις ιδιωτικών-συμφερόντων εταιρείες. Εντούτοις, αυτό ίσως να μην ήταν εντελώς αληθές. Η πλειονότητα των μετόχων στο εργοστάσιο Konjuh μετέφερε τα δικαιώματα ψήφου της στην κυβέρνηση του καντονιού της Τούζλα πολλά χρόνια πριν.
Πολυάριθμες διαδηλώσεις έχουν γίνει στην Τούζλα τα τελευταία χρόνια γύρω από την εξαφάνιση δουλειών και την περιβαλλοντική καταστροφή αυτού που πλέον είναι μια μετα-βιομηχανική περιοχή. Το εργοστάσιο ηλεκτρισμού της Τούζλα καίει 330.000 τόνους άνθρακα κάθε χρόνο κι έχει μολύνει σοβαρά τον ποταμό Jala. Άλλα λήμματα έχουν προέλθει από τα εργοστάσια, συμπεριλαμβανομένων χημικών εγκαταστάσεων που έχουν πρόσφατα κλείσει.

Πολλοί κάτοικοι της Τούζλα εκφράζουν αισθήματα Γιουγκονοσταλγίας, θρηνώντας για το “αξιόπιστο σύστημα υγείας” και την πρόσβαση στην πληροφόρηση που αντισταθμίζουν κάποιες από τις ανησυχίες τους σχετικά με τη μόλυνση κατά την σοσιαλιστική περίοδο. Παραπονιούνται εδώ και καιρό ότι αγνοούνται από τις Αρχές και οι διαδηλώσεις, οι πικετοφορίες, οι απεργίες πείνας και οι καθιστικές διαμαρτυρίες, στην πόλη της πρώην βιομηχανικής ιλιγγιώδους ανάπτυξης είναι κοινές.

Οι πρώτες συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών στην Τούζλα έγιναν την Τετάρτη και συνέχισαν σε όλη τη διάρκεια της επόμενης μέρας. Την Παρασκευή, δραματικές εικόνες άρχισαν να εμφανίζονται στο Twitter: το κτίριο της τοπικής κυβέρνησης περιβαλλόμενο από φωτιές που ακόμα κάπνιζαν, σπασμένες οθόνες υπολογιστών, σκισμένα χαρτιά και άλλα χαλάσματα πεταμένα από τους ορόφους των γραφείων, γκραφίτι στις προσόψεις που καλούσαν τους πολιτικούς να παραιτηθούν.

Μετά οι διαδηλώσεις εξαπλώθηκαν.

Παρόλο που οι περισσότερες διαδηλώσεις περιορίστηκαν στην Ομοσπονδία – το βοσνιακό και κροατικό μισό της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης- αρκετές εκατοντάδες Σέρβων εμφανίστηκαν για μια διαδήλωση αλληλεγγύης στην Banja Luka, την πρωτεύουσα της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας.

ΒΟΣΝΙΑ 2 Ομάδες οργανωμένων διαδηλωτών ενθάρρυναν αυτού του είδους την αλληλεγγύη. Ένα κίνημα που αυτοαποκαλείται UDAR -ίδια ονομασία με το κόμμα του ηγέτη της ουκρανικής αντιπολίτευσης Vitali Klitshko- λέει ότι τυχαία σχηματίστηκε αυτή την εβδομάδα ως απάντηση στις εργατικές κινητοποιήσεις στην Τούζλα και τώρα καλούν για μια “επέκταση του κινήματος”. Έχουν ήδη φτιάξει ένα αρκετά καλοφτιαγμένο τρίλεπτο βίντεο-κινητοποίησης που είναι διαθέσιμο τόσο στα Αγγλικά όσο και στα Γερμανικά. Για το UDAR είναι σημαντικό “οι Βόσνιοι, Σέρβοι και Κροάτες να παλαίψουν μαζί και να απορρίψουν τον εθνικισμό που τόσο συχνά χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για να δημιουργήσει ρήγματα μεταξύ των ανθρώπων.”

Παρά το γεγονός ότι πολλοί απ’ τους ίδιους χρησιμοποίησαν μια αποφασιστική αντι-εθνικιστική ρητορική, ήταν δύσκολο για κάποιους διπλωμάτες να συμπαθήσουν τους διαδηλωτές αφότου αντίκρυσαν τις εικόνες μαύρων καπνών να προβάλλουν πάνω απ’ το Σαράγεβο, αυτοκίνητα (που φέρονταν να ανήκουν σε πολιτικούς) αναποδογυρισμένα μέσα σε ένα αποχετευτικό χαντάκι ή αφού διάβασαν ειδήσεις ότι ιστορικά αρχεία από την Αυστροουγγρική περίοδο είχαν αποτεφρωθεί μες στη φωτιά.

Τόσο η Ε.Ε. όσο κι οι ΗΠΑ γρήγορα καταδίκασαν τις “βίαιες συμπεριφορές” τις οποίες περιέγραψαν ως “ελεεινές” και “αδικαιολόγητες”. Η ΕΕ ευχαρίστησε τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου “για τις προσπάθειές τους κάτω από υπερβολικά δύσκολες συνθήκες.”
Εντούτοις, εμείς λάβαμε μια αναφορά για πιθανή αστυνομική βιαιότητα από έναν δημοσιογράφο στο Σαράγεβο: “Περπατούσα περνώντας από το παλιό δημοτικό κτίριο το οποίο οι διαδηλωτές είχαν μόλις πυρπολήσει. Λίγα λεπτά αργότερα είδα έναν αστυνομικό να χτυπάει με το γκλομπ τρεις διαδηλωτές ενώ άλλοι μπάτσοι τους κρατούσαν ακίνητους.” Υπήρξαν επίσης αναφορές αστυνομικής βιαιότητας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Οι διαδηλωτές κατηγόρησαν την αστυνομία για όλη τη βία. Μια “Διακήρυξη απ’ τους Εργάτες και τους Πολίτες του Καντονιού της Τούζλα” που δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής εξηγούσε ότι “Ο συσσωρευμένος θυμός κι η οργή είναι οι αιτίες της επιθετικής συμπεριφοράς. Η στάση των Αρχών έχει δημιουργήσει τις συνθήκες για να αναβαθμιστούν ο θυμός κι η οργή.”
Παρ’ όλα αυτά άλλοι άνθρωποι αναρωτιούνται πως οι άνθρωποι σε όλη τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη μπορεί να είναι τόσο θυμωμένοι με την κυβέρνηση που φτάνουν να λεηλατούν και να καίνε τα κτίριά της σε μια σειρά μεγάλων πόλεων.

Μερικοί πιστεύουν ότι η απάντηση βρίσκεται στην ίδια την ίδρυση του μεταπολεμικού κράτους. Η συμφωνία του Dayton, που υπογράφηκε στο Οχάιο το 1995, μετέτρεψε την χώρα σε ένα κολαστήριο δύο εθνικά-διαχωρισμένων κρατικών ενοτήτων. Έκτοτε, οι οδηγίες της διεθνούς κοινότητας για το χτίσιμο της δημοκρατίας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι το “ξεχωριστοί άλλα ίσοι”, με λιγοστά θετικά αποτελέσματα. Δυστυχώς, αυτό κατέστησε σχεδόν αδύνατον για τον οποιονδήποτε να αποδεχτεί μια υπερεθνική “βοσνιακή” ταυτότητα.

Επιπρόσθετα, οι εθνικές ελίτ έχουν γίνει στόχοι περιφρόνησης και αντιμετωπίζονται ολοένα και περισσότερο ως διεφθαρμένοι υπηρέτες ενός δυσλειτουργικού συστήματος που κρατάει τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη πεινασμένη και φτωχή, πολωμένη και παγωμένη. Καθώς νέες εκλογές πλησιάζουν, η πολιτικοποίηση της εθνικότητας και η εθνικοποίηση της πολιτικής εμφανίζεται ακόμα πιο παράλογη. Όπως έγραψε κάποιος με το σπρέυ του σε ένα κυβερνητικό κτίριο της Τούζλα, “Θάνατος στον εθνικισμό”.

Χθες ο πρωθυπουργός του καντονιού Una-Sana έφυγε απ’ τη χώρα με κροατικό διαβατήριο ενώ λίγο αργότερα παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του καντονιού του Σαράγεβο μετά την κατακραυγή που εισέπραξε για τη δήλωσή του ότι στο Σαράγεβο κανείς δεν έχει λόγους να διαδηλώνει καθώς δεν υπάρχουν μη-καταβεβλημένοι μισθοί και κανένα κομμάτι της κοινωνίας δεν έχεις λόγους να αισθάνεται ανικανοποίητο.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, στη χώρα της ρεμούλας και της αρπαχτής!!!

  DIGEA: ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ !!!

   Μετά τον ΟΠΑΠ, ο Λουρόπουλος “καθάρισε” και για τους νταβατζήδες!

   “η ΕΕΤΤ γνωστοποίησε ότι μόνο η εταιρία με την επωνυμία «Ανώνυμη Εταιρία Παροχής Υπηρεσιών Τηλεπικοινωνιακού Παρόχου Ψηφιακών Μεταδόσεων» και τον διακριτικό τίτλο «DIGEA – Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε.» κατέθεσε αίτηση συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής”!!!

   Είπατε κάτι για φωτογραφικό διαγωνισμό; Είπατε κάτι για διαπλοκή; Δηλαδή οι νταβατζήδες – καναλάρχες που είναι μέτοχοι στην DIGEA, θα χορηγούν δικαιώματα χρήσης στους εαυτούς τους μέσω της DIGEA! Το κυριότερο; Θα δίνουν δικαιώματα χρήσης και σε όποιον άλλον ενδιαφέρεται. Ποιές οι πιθανότητες λοιπον να παρει δικαίωμα χρήσης κάποιος που θέλει να συγκρουστεί με τους καναλάρχες και τους εκλεκτούς τους; Δηλαδή με τους προπαγανδιστές του συστήματος εξουσίας;

   Μιχαλίτσης:   ”με στημένο διαγωνισμό όλες οι ψηφιακές συχνότητες στη Digea. Ανέτοιμη η ΝΕΡΙΤ

   Σε σκανδαλώδες μονοπώλιο με ευτελές τίμημα και με φωτογραφικό διαγωνισμό οδηγείται η διαχείριση των ψηφιακών συχνοτήτων στην κοινοπραξία των μεγάλων καναλιών, η οποία παραλαμβάνει τις πανελλαδικές, τις περιφερειακές συχνότητες αλλά και ενδεχομένως και τις δημόσιες, με δικαίωμα να ελέγχει και το περιεχόμενο του προγράμματος. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων στις 30 Ιανουαρίου, η ΕΕΤΤ γνωστοποίησε ότι μόνο η εταιρία με την επωνυμία «Ανώνυμη Εταιρία Παροχής Υπηρεσιών Τηλεπικοινωνιακού Παρόχου Ψηφιακών Μεταδόσεων» και τον διακριτικό τίτλο «DIGEA – Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε.» κατέθεσε αίτηση συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής.

 «Ως επόμενο βήμα, η ΕΕΤΤ θα προχωρήσει σε έλεγχο των κριτηρίων προεπιλογής και εφόσον η εταιρία πληροί τις προϋποθέσεις θα ανακηρυχθεί υπερθεματιστής για το σύνολο των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων εθνικής και περιφερειακής κάλυψης.» σημειώνει η ΕΕΤΤ.

 Φωτογραφικός διαγωνισμός και απόλυτο μονοπώλειο

 Για το θέμα μίλησε ο πρώην Τεχνικός Διευθυντής της ΕΡΤ Νίκος Μιχαλίτσης, στο δελτίο ειδήσεων της ανοιχτής ΕΡΤ: «Εμφανίστηκε μόνο ένας ενδιαφερόμενος, επειδή ήταν φτιαγμένος έτσι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ώστε να μην έχει ενδιαφέρον ή να μην μπορεί επί της ουσίας να συμμετάσχει κανένας άλλος διαγωνιζόμενος. Ήταν λοιπόν ένας απολύτως φωτογραφικός διαγωνισμός και θα θυμάστε ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ από την πρώτη μέρα που έκλεισε η ΕΡΤ είχαμε πει ότι εκεί οδηγούνται τα πράγματα. Μιλάμε για απόλυτο μονοπώλιο διότι ήταν φτιαγμένος ο διαγωνισμός ώστε να μη γίνει αυτό που συμβαίνει πάντοτε όταν συμμετέχει ένας μόνο, δηλαδή να επαναλαμβάνεται ο διαγωνισμός για να έχει μεγαλύτερα ωφέλη το δημόσιο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όχι μόνο δεν επαναλαμβάνεται ο διαγωνισμός, αλλά αντί να του δώσουν μόνο τις 4 πολυπλεξίες εθνικής εμβέλειας, του δίνουν απ’ ευθείας και όλες τις πολυπλεξίες της περιφερειακής εμβέλειας, των περιφερειακών σταθμών. Μιλάμε δηλαδή για το απόλυτο μονοπώλιο, το οποίο καταγγέλθηκε βεβαίως και από τους περιφερειακούς σταθμούς, τη Digital Union δηλαδή, η οποία έχει κάνει προσφυγή στο ΣτΕ εναντίον αυτού του διαγωνισμού. Ήταν δηλαδή όλα προδιαγεγραμμένα»

MEGA

«Τον διαγωνισμό αυτόν τον παίρνει η Digea, δηλαδή ένας ψηφιακός πάροχος ο οποίος αποτελεί κοινοπραξία των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών, που σημαίνει ότι αρχικώς αυτός που θα είναι προμηθευτής, αυτός που θα παρέχει την υπηρεσία εκπομπής ψηφιακής τηλεόρασης, θα αποτελείται από τους πελάτες του. Δηλαδή τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Τα χρήματα που υποτίθεται ότι θα δίνουν, απ’ την μία τσέπη θα βγαίνουν στην άλλη τσέπη θα μπαίνουν»

   Ευτελές το τίμημα: θα πληρώσουν 18 εκ., θα εισπράξουν 600 !!!

«Το τίμημα είναι πάρα πολύ μικρό. Οι 6 συχνότητες (από τις οποίες οι 4 αποτελούνται από σταθμούς εθνικής εμβέλειας, οι δύο από περιφερειακής εμβέλειας) δίνονται για 18 εκατομμύρια ευρώ μόνον, για 15 χρόνια. Ενώ εκτιμάται ότι απο τον καθένα από τους 30 ή 40 σταθμούς που μπορεί να έχει μέσα σε αυτές τις συχνότητες η Digea θα εισπράττει περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο. Δηλαδή μπορεί να εισπράττει 30-40 εκατομμύρια το χρόνο, ενώ θα πληρώσει συνολικά 18 εκατομμύρια για 15 χρόνια, έχοντας 15 χρόνια όλο το φάσμα μονοπωλιακά δικό της.»

   Στη Digea και οι 2 δημόσιες συχνότητες λόγω ανυπαρξίας της ΝΕΡΙΤ

«Ως προς τη δημόσια τώρα ραδιοτηλεόραση: στη δημόσια ραδιοτηλεόραση έχουν αποδοθεί με νόμο δύο πολυπλεξίες. Πρέπει λοιπόν μέχρι την 1η Οκτωβρίου του 2014 τόσο τα ιδιωτικά κανάλια (ο ιδιωτικός πάροχος δικτύου, δηλαδή η Digea πλέον) όσο και η ΝΕΡΙΤ, (που αυτή τη στιγμή υποτίθεται ότι αποτελεί τη δημόσια τηλεόραση) να στήσουν σε 156 κέντρα εκπομπής από έναν πομπό για κάθε πολυπλεξία που διαθέτουν. Δηλαδή η ΝΕΡΙΤ πρέπει να στήσει 300 πομπούς: πρέπει να τους αγοράσει και να βρει κόσμο να τους στήσει, πράγμα αδύνατον διότι δεν έχει συσταθεί ακόμα η πλήρης λειτουργία της ΝΕΡΙΤ -άρα δεν μπορεί να κάνει διαγωνισμό.»

«Ο διαγωνισμός ήταν έτοιμος να γίνει πριν κλείσει η ΕΡΤ: δεν έγινε ποτέ με ευθύνη του [τότε Διευθύνοντα Συμβούλου και νυν ειδικού εκκαθαριστή της ΕΡΤ] κυρίου Μάναλη, ο οποίος δεν τον έβαζε στο διοικητικό συμβούλιο. Τώρα λοιπόν δεν μπορούν να αγοράσουν τους πομπούς και δεν έχουν κόσμο να τους στήσουν, διότι προβλέπονται μόνο 5 θέσεις τεχνικών δικτύου στη ΝΕΡΙΤ, ανάμεσα στους 615 συνολικά υπαλλήλους. Κι αν αποφασίσουν να το στήσουν θα τελειώσουν μετά από μια 5ετία.»

«Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι επειδή στην 1η Οκτωβρίου θα κλείσει η αναλογική τηλεόραση θα πρέπει να έχουν στηθεί αυτοί οι πομποί, θα βρουν ευκαιρία να δώσουν και τις δύο αυτές συχνότητες (την διαχείριση, την αγορά και το στήσιμο των πομπών) στη Digea, η οποία θα τους υπερκοστολογήσει -τόσο την αγορά των πομπών όσο και την ετήσια συντήρησή τους. Το δημόσιο θα πληρώνει στη Digea, αντί να έχει ένα δικό του δίκτυο να διαχειρίζεται. Θα πληρώσει δηλαδή στη Digea και ποσά τα οποία θα τα χρειαστούν για να στήσει τους δικούς της πομπούς. Είναι να πληρώσουν τα 18 εκατομμύρια σε 15 χρόνια, ενώ θα εισπράττουν πολύ περισσότερα. Θα χρηματοδοτεί λοιπόν τη Digea το δημόσιο, ενώ της δίνει το μονοπώλιο για τα πάντα.»

   H Digea θα μπορεί να ελέγχει και το περιεχόμενο των καναλιών

«Πρόκειται για πλήρη έλεγχο του τηλεοπτικού τοπίου: όχι μόνο από άποψη περιεχομένου, όπως το έχουν μέχρι τώρα με τα ιδιωτικά κανάλια και με την κυβερνητική ΔΤ, αλλά και από άποψη ψηφιακής εκπομπής. Θα μπορεί δηλαδή ο πάροχος να ελέγχει το περιεχόμενο οποιουδήποτε καναλιού και αν δεν του αρέσει θα το κόβει. Όπως αν θυμάστε είχε κάνει με τον 902 ο οποίος προσπαθούσε να αναμεταδώσει το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.»

«Πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο, διότι εδώ υπάρχουν ευθύνες για το πώς κατέληξε ένας τέτοιος διαγωνισμός, από τον οποίο θα μπορούσε να εισπράξει πολλά χρήματα το κράτος, ήρθε μόνο ένας και τον παίρνει με τη χαμηλότερη τιμή -η οποία είναι αστεία για αυτήν την υπηρεσία την οποία αναλαμβάνει. Τις αυτές ευθύνες δεν μπορεί πλέον να χρεωθεί ο ειδικός διαχειριστής της ΕΡΤ, βάσει νομοθετικής ρύθμισης.»

από το  radiofono.gr









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΦΤΑΙΕΙ….

Ο Φλεβάρης προχωρα ολοταχώς στη διαλυμένη χώρα, τη χώρα των σκανδάλων που καθημερινά βγαίνουν στην επιφάνεια ( θα μου πείτε τι κι αν βγαίνουν, κανείς δεν πρόκειται ως συνήθως να τιμωρηθεί), τη χώρα που ΤΙΠΟΤΑ πλέον δεν λειτουργεί.    

Ίσως ο Όρος «διαλυμένη» μάλιστα, να είναι και πολύ επιεικής σε σχέση με την πραγματικότητα.

  
 Το μεγάλο ζόρι των πολιτικών αυτό το καιρό είναι οι ευρωεκλογές, καθώς και οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ο Θεός να την κάνει).
 
Τι θα δείξουν οι κρυφές και φανερές δημοσκοπήσεις….
 
Σε ποιους θα δώσουν τα «χρίσματα»;
 
Κινδυνεύει η καρέκλα τους; (Το μόνο σίγουρο που δεν το δείχνουν οι δημοσκοπήσεις).
 
Κατά τα άλλα, συνεχίζεται το παιχνίδι  ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ του λαού, άσχετα με το αν καθημερινά καταρρέουν πολλά από τα υποτιθέμενα «νομοσχέδια» τους.
  
 Άλλα τα μαζεύουν οι ΙΔΙΟΙ, και άλλα τα κόβει η δικαιοσύνη.
Οι υποτιθέμενοι «συνταγματολόγοι» φέρνουν και εφαρμόζουν ότι πιο αντισυνταγματικό.
Έχουμε και το άλλο «φρούτο» που πολλοί από εμάς τους θνητούς το φάγαμε.
Ποιο είναι αυτό;
Μα το «πρωτογενές πλεόνασμα» για το οποίο επιμένουν οι κυβερνητικοί, και πανηγυρίζουν μάλιστα, και λένε λόγια μεγάλα, ότι και καλά η χώρα σημείωσε «πρόοδο» και το επιτύχαμε μέσα σε μικρό διάστημα, και οι ευρωπαίοι μας δίνουν συγχαρητήρια, και ένα σωρό άλλες μπούρδες.
  
 Οι ευρωπαίοι, για να εξηγούμαστε, για άλλο πράγμα μας συγχαίρουν και όχι για το υποτιθέμενο «πλεόνασμα».
Άλλωστε, μας της είπαν στα ίσια ότι εμείς μπορεί να λέμε για πλεονάσματα και άλλα πετεινα, αλλά εκείνοι δεν το τρώνε το φρούτο!
Πλεόνασμα γιόκ!
  
 Για κορόιδα ρε μάγκες της κυβέρνησης έχετε τους ευρωπαίους;
Επειδή μαγειρεύετε νούμερα γα «εσωτερική κατανάλωση» από φόβο μη σας πάρουμε με τις πέτρες, νομίζετε ότι την ιδία «συνταγή» θα την περάσετε και έξω;
Και διαβάζω απόσπασμα από  μια είδηση….
 
«Με αιχμές η απάντηση της κυβέρνησης στην Eurostat για το πλεόνασμα
……Σχετικά με το θέμα της αμφισβήτησης του τρόπου υπολογισμού του πλεονάσματος από τη Eurostat, ο κ Στουρνάρας τόνισε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα βγει σύμφωνα με τους κανόνες που υπάρχουν.
 

«Ο τρόπος που υπολογίζεται είναι πολύ πιο περιοριστικός από αυτόν της Eurostat.
Τα όργανα της ΕΕ θα χαρούν πολύ και όχι μόνο ο κ. Σαμαράς με το αποτέλεσμα που θα έχουμε σε λίγες ημέρες» ανέφερε ο υπουργός οικονομικών.
Μετά από άλλη σχετική ερώτηση πρόσθεσε πως «υπολογίζουμε με το σωστό τρόπο και έχει ενημερωθεί και η τρόικα για αυτό. Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση».

Και μετά ξυπνήσατε.
 
Προσέξτε μονό μη σκίσετε κανένα καλσόν και έχουμε και άλλα.
Και μην είστε τόσο «αιχμηροί» ρε παιδια απέναντι στους ευρωπαίους!
Είναι κρίμα οι άνθρωποι.
Δεν ξέρουν από οικονομικά όπως εσείς.
Τι να λέμε τώρα.
Τι Eurostat. και πράσινα άλογα.
Ξέρουν εκείνοι και δεν ξέρουν οι υπουργάρες μας;
Και βέβαια ΟΧΙ!
 
Άλλωστε στη χώρα μας, για να ασχολείται κάποιος με τα οικονομικά του κράτους, πρέπει να διαθέτει «ΦΑΝΤΑΣΙΑ».

Στην περίπτωση της κυβέρνησης, τα πράγματα είναι «φανταστικά» από μόνα τους.
Γι αυτό άλλωστε έγινε και ο λόγος περί «τροχιάς» ανάπτυξης, απογείωσης της χώρας κλπ.
Ο πόλεμος των άστρων σε ελληνική έκδοση, η τέλεια επιστημονική φαντασία που περιλαμβάνει πρωτογενή πλεονάσματα, εξόδους στις αγορές, τροχιά ανάπτυξης, και «διάλειμμα» ολίγων (καμιά τριανταριά) χρόνων.
Βρε τα χάλια μας!
 
Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com 

πηγη






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Αστυνομικοί άνοιξαν ταβέρνα, απασχολούσαν «μαύρους» υπαλλήλους και φοροδιέφευγαν!!!

Δικογραφία σε βάρος αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος ενός αστυνομικού υποδιευθυντή, ενός αστυφύλακα, ενός ειδικού φρουρού, ενός απόστρατου αστυνομικού και άλλων επτά ατόμων, που συνελήφθησαν χθες στην Αττική

Οι αστυνομικοί και ο ειδικός φρουρός τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σε βάρος τους έχει διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).
  
 Ειδικότερα, οι συλληφθέντες βαρύνονται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος, της παράνομης οπλοκατοχής, της παράβασης της υγειονομικής νομοθεσίας και των διατάξεων περί τελωνειακού κώδικα, της παράβασης της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία κ.λπ.
   
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο αστυνομικός υποδιευθυντής, πέραν της ιδιότητάς του, απασχολούνταν και είχε την εποπτεία λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στους Αμπελόκηπους, στα οποία ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη είναι η σύζυγος του.
   
Στα καταστήματα αυτά, όπως προέκυψε, λάμβαναν χώρα διάφορες αξιόποινες πράξεις (εργασία ατόμων χωρίς άδεια εργασίας, στέρηση υγειονομικών πιστοποιητικών – βιβλιαρίων κ.λπ.), για τις οποίες δεν ενεργούσε ως όφειλε.
   
Ο εν λόγω αξιωματικός εντοπίστηκε χθες το βράδυ να ασκεί τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι διαμετρήματος εννέα χιλιοστών με πέντε φυσίγγια, τα οποία έφερε παράνομα.
  
Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα καταστήματα, διαπιστώθηκαν διάφορες παραβάσεις, όπως στέρηση αδείας για τη δημόσια εκτέλεση μουσικής, η οποία σχετίζεται με την Πνευματική Ιδιοκτησία, καθώς επίσης παραβάσεις των υγειονομικών διατάξεων κ.α..
 
Για τις παραβάσεις αυτές συνελήφθησαν μια 27χρονη, ως υπεύθυνη ενός καταστήματος, ένας 30χρονος αστυφύλακας που συνυπηρετεί με τον αστυνομικό υποδιευθυντή και τέσσερα άτομα που απασχολούνταν στο κατάστημα (τρεις Έλληνες, 56, 45 και 40 ετών και μια 23χρονη Αλβανίδα).
 
Σε άλλο κατάστημα συνελήφθησαν επίσης ένας 54χρονος απόστρατος αστυνομικός, ως υπεύθυνος, ενώ βρέθηκαν να εργάζονται ένας 30χρονος Ειδικός Φρουρός, ένας 36χρονος Έλληνας και ένας 35χρονος Μπαγκλαντεσιανός.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον βοηθητικό χώρο – αποθήκη του ενός καταστήματος και στο σπίτι του αξιωματικού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
δύο ταμειακές μηχανές, οι οποίες είχαν προγραμματισθεί να εκδίδουν αποδείξεις με τα ίδια στοιχεία (επωνυμία, ΑΦΜ., αριθμό μητρώου κ.λπ.), με τις συνδεδεμένες και σε λειτουργία ταμειακές μηχανές που υπήρχαν στα καταστήματα,
είκοσι εννέα ρολά χαρτοταινίας ταμειακής μηχανής, με εκτυπωμένες αποδείξεις τουλάχιστον δύο ετών (από το 2012 μέχρι το Φεβρουάριο του 2014)
είκοσι φιάλες ποτών που δεν έφεραν ταινία φόρου κατανάλωσης.
περίστροφο, το οποίο κατείχε παράτυπα
 
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου