EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη δημοσιογράφοι‏ ... Το βίντεο για την Κεφαλονιά που συγκλονίζει!

Πρόκειται για ένα οδοιπορικό στην πληγωμένη Κεφαλονιά, που μεταξύ άλλων, καταγράφει και τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των κατοίκων κατά την επίσκεψη του υπουργού "Προστασίας του Πολίτη", Νίκου Δένδια, στον οποίο διαμαρτύρονται για την "οικονομική ενίσχυση", την ώρα που επικηρύσσονται έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ καταζητούμενοι για τρομοκρατία!! 

Το βίντεο ... τελειώνει με φωτογραφίες του νησιού που δεν έχουν πληγεί, και στέλνει μια νότα αισιοδοξίας. 



πηγη
 







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Ποιοι είναι οι τρεις βουλευτές που «φυγάδευσαν» 3,5 εκ. ευρώ στο εξωτερικό εν μέσω κρίσης

Τρεις βουλευτές οι οποίοι έστειλαν με εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ την περίοδο 2009-2012 φέρνουν στο φως οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών... 

Το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), μετά τα πρώτα 46 ονόματα που εντόπισε να έχουν φυγαδεύσει μέσω εμβασμάτων στις τράπεζες του εξωτερικού αδήλωτα χρήματα 100 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», ανακάλυψε τώρα μέσω των ελέγχων και των διασταυρώσεων άλλους 600 φορολογούμενους που έχουν διακινήσει μεγάλα ποσά χωρίς προηγουμένως να έχουν δηλωθεί στην Εφορία.

Ανάμεσα τους , τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας όπως αναφέρει το δημοσίευμα που έβγαλαν στο εξωτερικό συνολικά 3,5 εκ. ευρώ. 

Την προηγούμενη εβδομάδα το ΚΕΦΟΜΕΠ απέστειλε στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έναν κατάλογο στον οποίο περιλαμβάνονται γνωστοί Έλληνες επιχειρηματίες, γιατροί δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, αλλά και πολιτικοί, για τους οποίους ο έλεγχος διαπίστωσε ότι έχουν διακινήσει συνολικά σε τράπεζες του εξωτερικού από το 2009 έως το 2012, πάνω από 2 δισ. ευρώ μαύρο χρήμα.

Για τους τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρεται πως διαπιστώνεται ακόμα ότι τα εμβάσματά τους στο εξωτερικό δεν δικαιολογούνται από τα «πόθεν έσχες» που έχουν καταθέσει και είναι δημοσιοποιημένα.

Επίσης, ο έλεγχος διαπίστωσε ότι δύο πολύ γνωστοί Έλληνες επιχειρηματίες έχουν καταθέσεις άνω των 20 εκατ. έκαστος, που δεν δικαιολογούνται.

Οι 600 αυτοί φορολογούμενοι θα κληθούν τις επόμενες ημέρες από τις φορολογικές αρχές να δικαιολογήσουν πού βρήκαν τα χρήματα, τα οποία για την Εφορία θεωρούνται «μαύρα», καθώς δεν έχουν δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων 10 ετών.

Δηλαδή, θα παραλάβουν αύριο Δευτέρα μία επιστολή, στην οποία θα αναγράφεται ότι εντός των επόμενων 5 ημερών θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία του ΚΕΦΟΜΕΠ στη λεωφόρο Κηφισίας.

Στην περίπτωση που δεν μπορέσουν να δικαιολογήσουν τα αδήλωτα ποσά, τότε θα επιβληθούν φόροι και πρόστιμα που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Επί της ουσίας δηλαδή θα φορολογηθούν με την υπάρχουσα κλίμακα φορολογίας.

Αυτό αφορά και τους τρεις βουλευτές της ΝΔ με τα αδήλωτα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό, το ύψος των οποίων είναι λίγο παραπάνω από 1 εκατ. ευρώ για τον καθένα.

ΠΗΓΗ: exedra.gr
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προαστιακός Αθήνας: Ξανά από Δευτέρα η λειτουργία της γραμμής Στ. Λαρίσης – Άνω Λιόσια

Η λειτουργία της σύνδεσης αναμένεται να διευκολύνει τους επιβάτες που μετακινιούνται από την Αθήνα με προορισμό το Αεροδρόμιο ή το Κιάτο με απλή μετεπιβίβαση στο σταθμό των Άνω Λιοσίων.

Αρχικά θα εκτελούνται τέσσερα πρωινά δρομολόγια με ώρα αναχώρησης στις 06:00, 07:00, 08:00, 09:00 και τρία απογευματινά με ώρα αναχώρησης στις 15:00, 16:00, 17:00 από το σταθμό Αθηνών (Στ. Λαρίσης) και θα έχουν τελικό προορισμό τον Σταθμό των Άνω Λιοσίων με ενδιάμεση στάση μόνο στο Σταθμό των Άγιων Αναργύρων.

Αντίστοιχα θα εκτελούνται και τα δρομολόγια από τον σταθμό των Άνω Λιοσίων  στις 06:30, 07:30, 08:30, 09:30, 15:30, 16:30 και 17:30 προς τον Σταθμό Αθηνών (Στ. Λαρίσης)  με ενδιάμεση στάση μόνο στο Σταθμό των Αγίων Αναργύρων.

Σύμφωνα μάλιστα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σύντομα οι στάσεις και τα δρομολόγια του προαστιακού θα επεκταθούν.

Σημειώνεται ότι οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις των δρομολογίων στο σταθμό των Άνω Λιοσίων, θα ανταποκρίνονται με τα αντίστοιχα δρομολόγια προς το Κιάτο και προς το Αεροδρόμιο.

Οι επιβάτες θα μπορούν στα Άνω Λιόσια να μετεπιβιβάζονται σε αμαξοστοιχίες με προορισμό το Κιάτο και το Αεροδρόμιο.

Αναλυτικά:

Δρομολόγια από Αθήνα (Στ. Λαρίσης) προς Άνω Λιόσια:

Αθήνα (Στ. Λαρίσης) Αναχώρηση / Άγιοι Ανάργυροι / Άνω Λιόσια Άφιξη

05:59   06:03   06:14

06:59   07:03   07:14

07:59   08:03   08:14

08:59   09:03   09:14

14:59   15:03   15:14

15:59   16:03   16:14

16:59   17:03   17:14

Δρομολόγια από Άνω Λιόσια προς Αθήνα (Στ. Λαρίσης):

Άνω Λιόσια Αναχώρηση / Άγιοι Ανάργυροι  / Αθήνα (Στ. Λαρίσης) Άφιξη

06:30   06:41   06:45

07:30   07:41   07:45

08:30   08:41   08:45

09:30   09:41   09:45

15:30   15:41   15:45

16:30   16:41   16:45

17:30   17:41   17:45 
Την  Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η λειτουργία της προαστιακής σιδηροδρομικής σύνδεσης μεταξύ Αθήνας (Στ. Λαρίσης) και Άνω Λιοσίων, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.










Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Με πολλά διόδια δρόμος…

(του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου)

Οι εθνικοί μας εργολάβοι θα εισπράξουν περισσότερα χρήματα από τα διόδια αλλά θα παραδώσουν 30% λιγότερο έργο. Η πολυχρονεμένη μας κυβέρνηση δεν ενεργοποίησε ποτέ τις ρήτρες των καθυστερήσεων για τα οδικά έργα που δεν είχαν προχωρήσει από το 2011, αλλά φρόντισε, πριν εκπνεύσει το 2013, να ψηφίσει τον Ν. 4219, με τον οποίο η συμμετοχή του Δημοσίου στην κατασκευή των αυτοκινητόδρομων αυξήθηκε στα 3,9 δισ. ευρώ – με το επιπλέον 1,2 δισ. ευρώ να αφαιρούνται από το ΕΣΠΑ. 
 
Επιπλέον επέβαλε στο Δημόσιο να πληρώσει ποινικές ρήτρες, εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, έδωσε το δικαίωμα στους εργολάβους να προχωρήσουν σε αυξήσεις στα διόδια από 1/1/2014 και αύξησε την περίοδο εκμετάλλευσης των αυτοκινητόδρομων από τους ιδιώτες.
 
Ακόμη και τα δελτία ειδήσεων που θέλουν να παρουσιάζονται ως φιλολαϊκά και, χάριν της τηλεθέασης, αρέσκονται να χτυπούν την πλάτη του πολύπαθου Έλληνα, ακόμη κι αυτά έχουν τα όριά τους. Ο Νίκος Ευαγγελάτος και το πάνελ του στον ΣΚΑΪ, για παράδειγμα, την περασμένη Πέμπτη, έδωσαν χίλια δίκια στο δήμαρχο Ωρωπού Γιάννη Οικονομάκο και τους δημότες του, που είδαν τις αυξήσεις των διοδίων να τους απαγορεύουν την πρόσβαση στην Αθήνα. Αλλά προς Θεού, «όχι και να κλείσετε τους δρόμους, θα την πληρώσουν κι άλλοι», τους φώναζαν, θα μας βρείτε απέναντι. «Σας το λέω εγώ, ο Νίκος Ευαγγελάτος»!
Ναι, πιθανότατα την πληρώνουν κι άλλοι, όταν οι πολίτες αποφασίζουν να αντιδράσουν, αλλά δεν θυμάμαι να έχουμε γίνει τόσο προχωρημένο κράτος, ώστε να αρκεί να φορέσει κανείς μαύρο περιβραχιόνιο κι αμέσως η κυβέρνηση να εγκύπτει στα αιτήματά του. Ούτε μου φάνηκε να σκέφτηκε ο Νίκος Ευαγγελάτος ότι οι πολίτες που θα «την πληρώσουν» με την αύξηση των διοδίων σε όλη τη χώρα θα είναι πολλοί περισσότεροι από εκείνους που θα «την πληρώσουν» αν κλείσουν τους δρόμους οι κάτοικοι του Ωρωπού.
Την επόμενη ημέρα και στο πάνελ της Παρασκευής, πάλι, ξεκίνησαν να καταδικάζουν συλλήβδην όσους δεν πληρώνουν διόδια, αναπτύσσοντας τη γνωστή λογική ότι όποιος δεν πληρώνει στο κράτος 1,50 ευρώ είναι απατεώνας – πόσο μάλλον όταν αυτά τα λεφτά προορίζονται για την αποπληρωμή του εργολάβου για έργο που δεν έχει κάνει, ε, τότε, προσθέτουμε εμείς, ο «τζαμπατζής» διαπράττει εσχάτη προδοσία! Προφανώς δε, είναι χειρότερος απατεώνας από τους μεγαλοφειλέτες του δημοσίου – θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι το ρητό «αν χρωστάς χίλια ευρώ στην τράπεζα, έχεις πρόβλημα, αν χρωστάς 1 εκατ. ευρώ, έχει πρόβλημα η τράπεζα» έχει εφαρμογή και στα δημόσια ταμεία.
Βέβαια, υπάρχουν απλές απαντήσεις, βγαλμένες από τη ζωή, μόνο που δεν τις σκέφτεται το πάνελ του Ευαγγελάτου που -προφανώς- ζει κάπου αλλού. Γι’ αυτό και το απλό και λογικό επιχείρημα που διατύπωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου τους άφησε άφωνους: «Υπάρχει το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης στη χώρα σου» ξεκίνησε η βουλευτής και συνέχισε: «Τι περιμένετε να κάνει κάποιος όταν για τα μεταβεί στη δουλειά του, καλείται να πληρώσει περισσότερο από το μεροκάματό του». Σιγή ασυρμάτου το πάνελ. Λογικά, ακόμη ψάχνονται…
Το ζήτημα, φυσικά, δεν πρόκειται να λυθεί με την ατάκα ενός βουλευτή, όσο κι αν μοιάζει απόλυτα λογική. Το πρόβλημα θα λυθεί με τους πομπούς! Το είπε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (που επάξια πλέον λαμβάνει τον τίτλο «Ταμήλος του ΠΑΣΟΚ»), όταν κάλεσε τον δήμαρχο Ωρωπού να σταματήσει τις διαμαρτυρίες και να προμηθεύσει τους δημότες του με ειδικούς πομπούς. Να μου το θυμηθείτε, αυτός δεν διάβαζε το Μνημόνιο, γιατί μελετούσε επιστημονικά συγγράμματα της NASA. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο υπουργός συνέχισε σε αυστηρό τόνο δηλώνοντας ότι «οι αυξήσεις στα διόδια προβλέπονταν από τις συμβάσεις του 2007» και «όποιος δεν πληρώνει διόδια κλέβει τον ελληνικό λαό και θα διωχθεί ποινικά και αστικά». Όχι, δεν μιλούσε ούτε για τον Βαρδινογιάννη, ούτε για τον Μελισσανίδη, ούτε για κανέναν από τους επιχειρηματίες που χρωστούν υπέρογκα ποσά στο χρεοκοπημένο δημόσιο. Μιλούσε για τον μεροκαματιάρη, για τον ίδιο για τον οποίο μιλούσε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου…
Πριν φτάσουμε στις δικαιολογημένες αντιδράσεις των πολιτών, στο τεύχος 25 του UNFOLLOW αποκαλύπταμε ότι τα έργα  των τεσσάρων αυτοκινητόδρομων («Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», «Ιόνια Οδός», «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας Ε65» και «Ολυμπία Οδός») σταμάτησαν το 2011, με αποκλειστική υπαιτιότητα των κατασκευαστικών ομίλων, που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν το δανεισμό τους από τις τράπεζες. Στο διάστημα αυτό το ελληνικό δημόσιο δεν ενεργοποίησε τις ρήτρες για τις καθυστερήσεις στην παράδοση των έργων, αλλά αντίθετα η κυβέρνηση έσπευσε να νομοθετήσει προσφέροντας νέα κεφάλαια από τα χρήματα του ελληνικού λαού και το ΕΣΠΑ, εκμηδενίζοντας ουσιαστικά τη συμμετοχή και άρα και το όποιο επιχειρηματικό ρίσκο των ιδιωτών στην ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων. Αναφέραμε επίσης ότι πρόκειται για άλλη μια προκλητική νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης που ήρθε για να εξασφαλίσει τα έσοδα των ιδιωτικών ομίλων και να ενδυναμώσει τις διαπλεκόμενες σχέσεις ανάμεσα στους πολιτικούς και τα γνωστά συμφέροντα της χώρας. Τους εθνικούς μας εργολάβους, δηλαδή.
Πλέον με τις αυξήσεις, το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη εκτινάσσεται στα 53 ευρώ (χωρίς επιστροφή) μόνο για την καταβολή διοδίων και κανονικά ο ΣΔΟΕ πρέπει να βγει στις εθνικές οδούς, να συλλαμβάνει τους αυτοκινητιστές και να ζητά επί τόπου φόρο πολυτελούς διαβίωσης. Διότι αν είσαι μικρομεσαίος, το Αθήνα-Θεσσαλονίκη καλύτερα να το κόψεις με τα πόδια…








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Στουρνάρας και Αθανασίου βάζουν τρικλοποδιές σε εισαγγελέα διαφθοράς


ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΤΑ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ!

Απίστευτη αποκάλυψη από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία που φέρνει στο φως επιστολή του εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Θεσσαλονίκης, κ. Αργύρη Δημόπουλου προς τους πρωτοκλασάτους υπουργούς Στουρνάρα – Αθανασίου!

Ο κύριος Στουρνάρας μάλιστα που βαρύνεται με τις… στενές του σχέσεις με τους πλέον διεφθαρμένους που έχουν περάσει από αυτή την χώρα, θα πρέπει να προβληματίσει την δικαιοσύνη μετά και από αυτή την επιστολή.

Λέει αλήθεια ο κύριος Δημόπουλος; Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ξεκινήσει ανεξάρτητη εισαγγελική έρευνα, διότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, οπωσδήποτε δεν δίνει ασυλία σε παρεμπόδιση του έργου της δικαιοσύνης. Έτσι δεν είναι;
 
 
 
 
 




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Κυβέρνηση και Media αυστηρώς ακατάλληλα για το λαό ... Η κυβέρνηση των media

“ Τα συστημικά ΜΜΕ, έχοντας στη συντριπτική τους πλειονότητα χάσει κάθε ψήγμα αξιοπιστίας, και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν, αποφάσισαν να λειτουργούν, απροκάλυπτα πια, προπαγανδιστικά υπέρ της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, αλλά και να υποστηρίζουν τα Μνημόνια και την τρόικα ως έναν μονόδρομο, τον οποίο η χώρα θα πρέπει να ακολουθήσει και μάλιστα χωρίς πολλές αντιρρήσεις ”

Του Κώστα Καπνίση
Κάθε ημέρα που περνάει στην Ελλάδα των Μνημονίων και της ανθρωπιστικής καταστροφής για τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού, ξεμπροστιάζεται σε όλο του το «μεγαλείο» το παρασιτικό σύστημα, το οποίο κυριάρχησε και κατέστρεψε τη χώρα τα τελευταία είκοσι τουλάχιστον χρόνια. Η πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας βρίσκεται υπό το καθεστώς νοσηρής κατάστασης. Είναι πλέον ξεκάθαρα αντιληπτό ότι τα κόμματα που κυβέρνησαν τις δύο τελευταίες δεκαετίες τη χώρα ήταν απλά η «βιτρίνα» ενός συστήματος μαύρης και σκοτεινής εξουσίας μιας χούφτας ολιγαρχών, η οποία πάντα διαφέντευε τις τύχες της χώρας, τουλάχιστον από τη λήξη του Β’ ΠΠ και μετά.

Η βλαχομπαρόκ αυτή «ελίτ» διείσδυσε στο χώρο των ΜΜΕ, τον άλωσε σε συντριπτικό βαθμό και κατάφερε να κάνει αυτό που οι περισσότεροι λένε στις ιδιωτικές συζητήσεις. «Ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις», ισχυρίζονται ακόμα και «συστημικοί» - ισχυροί παράγοντες της χώρας. «Κάπου αυτή η αρρώστια πρέπει να σταματήσει και το σύστημα να εξυγιανθεί για το καλό όλων», είπε σε μια ιδιωτική συζήτηση πανίσχυρος «παίκτης», ο οποίος παρακολουθεί διακριτικά τα τεκταινόμενα χωρίς να έχει πολλές δημόσιες παρεμβάσεις, σε αντίθεση με κάποιες άλλες «γλάστρες». Άλλωστε αρκετοί από όσους φροντίζουν από τη βλαχομπαρόκ «ελίτ» να έχουν δημόσια παρέμβαση και να στηρίζουν με λύσσα το Μνημόνιο και την τρόικα, είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα οι γνωστοί κρατικοδίαιτοι «επιχειρηματίες».

Η χώρα έφτασε στη χρεοκοπία από ένα συγκεκριμένο παρασιτικό σύστημα, το οποίο έκανε τα πάντα για να διαλύσει αυτό που ονομάζεται ως Κράτος, έστω κι αν αρκετοί, όχι άδικα, υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα ποτέ δεν κατάφερε από το1830 και μετά να αποκτήσει ένα πανίσχυρο Κράτος, ένα κοινωνικό και δίκαιο κράτος, πραγματικό φόβητρο για όσους επιβουλεύονταν την εξουσία για να τη «μοιράσουν» σε ανθρώπους, οι οποίοι θα πραγματοποιούσαν το πλιάτσικο, όπως και έγινε, σε βάρος του ελληνικού λαού. Οι φερόμενοι ως «δράστες», από το 2010 και μετά τουλάχιστον, θα περίμενε κάποιος να αποτραβηχτούν από τη δημόσια ζωή της χώρας για πολλούς και διάφορους λόγους. Άλλωστε αυτό που ήθελαν το κατάφεραν. Λεηλάτησαν για δεκαετίες τον δημόσιο πλούτο, αλλά το πράγμα ξέφυγε πέρα από κάθε όριο από το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1990 και μέχρι σήμερα.

Στη σημερινή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και με μια κυβέρνηση – απομεινάρι των μέχρι πρότινος μεγάλων πολιτικών σχηματισμών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αυτό το παρασιτικό σύστημα των κέντρων και παράκεντρων της εξουσίας, προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην αλλάξει τίποτε. Επιτίθεται με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο σε εκείνες τις δημοκρατικές – προοδευτικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν αποφασίσει να βάλουν ένα τέλος στη νοσηρή κατάσταση. Το μέσο, ο τρόπος δηλαδή που θα μπορούσε αυτό να συμβεί είναι ο χώρος των ΜΜΕ. Ο λόγος είναι γνωστός. Όσο κι αν ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας δεν εμπιστεύεται πια τα κανάλια, τις εφημερίδες και τα ραδιόφωνα της πτωχευμένης μιντιοκρατίας, αυτό δε σημαίνει ότι δεν τα παρακολουθεί. Τα ΜΜΕ, έχοντας στη συντριπτική τους πλειονότητα χάσει κάθε ψήγμα αξιοπιστίας, και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν, αποφάσισαν να λειτουργούν, απροκάλυπτα πια, προπαγανδιστικά υπέρ της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, αλλά και να υποστηρίζουν τα Μνημόνια και την τρόικα ως έναν μονόδρομο, τον οποίο η χώρα θα πρέπει να ακολουθήσει και μάλιστα χωρίς πολλές αντιρρήσεις.

Την ίδια στιγμή, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα (ανεβαίνουν τα «νούμερα» της τηλεθέασης) για την ανθρωπιστική καταστροφή, την οποία προκαλούν οι πολιτικές άγριας λιτότητας, αλλά φροντίζουν να δείξουν ότι αυτό είναι κάτι αναγκαίο, έστω κι αν υπάρχουν «παράπλευρες απώλειες». Πρόκειται ασφαλώς για κάτι ανήθικο, αλλά αυτό το γεγονός λίγο ή και καθόλου φαίνεται να απασχολεί τους κρατούντες και τους κατέχοντες δημόσιο μικρόφωνο άρα και «γνωρίζοντες. Παράλληλα, το ίδιο νοσηρό σύστημα προσπαθεί να «δώσει στο λαό» κάποιους πρώην συστημικούς παίκτες, προκειμένου να κρατηθεί λίγο ακόμα στην εξουσία. Προφανώς, εκτιμά ότι η ελληνική κοινωνία, η οποία είναι ήδη εξαθλιωμένη σε μεγάλο βαθμό, θα πιστέψει και θα αρκεστεί στη γνωστή προπαγανδιστική πρακτική «άρτος και θεάματα». Για αυτό άλλωστε δίνουν δημόσιο βήμα και λόγο σε ανθρώπους, πρώην στελέχη των κομμάτων της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι προκειμένου να κρατηθούν στον «αφρό» δημιουργούν σε καθημερινή σχεδόν βάση κομματίδια.

Συμπερασματικά, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι πλέον επικίνδυνη για την ίδια τη χώρα και τα λαϊκά συμφέροντα, καθώς η κυβέρνηση Σαμαρά με τα media να την κρατούν στη θέση της και να την «αβαντάρουν» καθημερινά από τα τηλεπαράθυρα, είναι ικανή πια να κάνει τα πάντα έστω κι αν είναι σε βαθύτατο πολιτικό αδιέξοδο. Η χώρα κινδυνεύει αν η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου δεν προσφύγει σύντομα στη λαϊκή ετυμηγορία να «δεθεί χειροπόδαρα» από τους δανειστές –κατακτητές της για τις επόμενες δεκαετίες. Δε θα μπορούσε να μην επισημανθεί ότι αυτό θα μπορούσε να ολοκληρωθεί και με μια μικρή ή μεγάλη εθνική καταστροφή. Όταν άλλωστε παραχωρείται η εθνική κυριαρχία, τότε τα πάντα είναι πιθανά…

πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Αποδείξεις με κύρος!…

Ο υπεύθυνος για τα Δημόσια έσοδα κος Χ. Θεοχάρης, πήρε το μέρος του λαού για τα μεγάλα πρόστιμα που υπάρχουν στην περίπτωση μη έκδοσης αποδείξεων. Μετά από προσωπική και πολύ κουραστική μελέτη που έκανε, έδωσε τις προτάσεις του στον κ. Στουρνάρα για να λυθούν
τα όποια προβλήματα προέκυψαν.

Η βασική αλλαγή που έθεσε στο θέμα αυτό, ήταν να βάλει την αφεντομουτσουνάρα του στο κάτω αριστερά μέρος των αποδείξεων ώστε να έχουν ένα κύρος και φυσικά να λειτουργούν ως υπενθύμιση «κόψε απόδειξη ρε, γιατί αλλιώς τη γ…», τίποτα δεν είναι τυχαίο. Έδωσε μάλιστα και ένα δείγμα από αυτές που θα κόβουν τα υποκατάστατα του Υπουργείου (εφορίες) στον κόσμο. Υπήρχε η σκέψη να υπάρχει και επάνω στα χαρτιά υγείας η φάτσα του, αλλά στράβωσε κάπως ο Στουρνάρας που δε το σκέφτηκε πρώτος (τη φωτό στις αποδείξεις), και εκεί έθεσε βέτο, «Όχι, αν είναι… θα μπω εγώ επάνω στο ‘ShitPaper’». Τέλος πάντων, μεγάλα παιδιά είναι και θα τα βρούν.

Αυτοί οι δύο παίζουν το παιχνίδι του καλού και του κακού γιατί από τις μέχρι τώρα αντιδράσεις του κόσμου, βλέπουν ότι φερόμαστε ως σκόρπιο μπουλούκι (όχι ότι δεν είμαστε) και επόμενο είναι να μας δουλεύουν για τα καλά. Τα ΜΜΕ βοηθάνε στο παιχνιδάκι τους και η ζωή μας τραβά την ανηφόρα αδιαλείπτως… Αυτά τα ΜΜΕ… είναι ο μεγάλος συνεργός των πολιτικών εγκλημάτων στη χώρα εδώ και πολλά χρόνια.

Γενικά οι προτάσεις του Θεοχάρη θα μπορούσαν άνετα να γίνουν ένα καλό βιβλίο με τίτλο «Πλήρης οδηγός του καλού εισπράκτορα». Άσε που από τη πολύ δουλειά άρχισε να τον πονάει η μέση του. Αν είσαι υπεύθυνος κρατικός υπάλληλος, αυτά τραβάς.

Μια και είπα ‘κρατικός’, θα πρέπει κάποια στιγμή να βγει επίσημα η κυβέρνηση και να δώσει μία σοβαρή και υπεύθυνη διευκρίνιση ως προς το «Κράτος και Πολίτης», άλλο το ένα και άλλο το άλλο βρε παιδί μου. Το κράτος φροντίζει το κράτος και ο πολίτης το κράτος. Αν πληρώνεις κανονικά όλες τι υποχρεώσεις σου στο κράτος και αν σου χρωστά κανονικά το κράτος, τότε, το κράτος σου κάνει τη χάρη να φροντίσεις και εσένα. Τίμια και ξεκάθαρη λογική!…

Ελπίζω μετά το τέλος της συζήτησης του Σαμαρά με το Θεό (για όσους δεν θυμούνται, είχε πει ότι μιλάει μαζί του), να κατέβει από το όρος και να πάρει επάνω του και τη φορολόγηση. Με τόσα βάρη που σηκώνει αυτός ο άνθρωπος, δε μένει παρά να του πούμε:

«Κάτσε κάτω από τη μπάρα και αν πέσει επάνω σου, σωθήκαμε!»

outelogos








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Ενίσχυση στα μπλόκα αποφάσισαν οι αγρότες...

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στο μπλόκο της Νίκαιας...

Οι αγρότες που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας, εκπροσωπώντας 23 μπλόκα από όλη την Ελλάδα, επιδιώκουν να  πάρει μορφή πανελλαδική κινητοποίησης το αυριανό συλλαλητήριο με αφετηρία το μπλόκο της Νίκαιας, και για το λόγο αυτό απευθύνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε, αποφασίστηκε η ενδυνάμωση του αγώνα και η ενίσχυση των μπλόκων μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κλάδου ενώ την Δευτέρα αντιπροσωπεία αγροτών θα επιδιώξει να συναντηθεί με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, εν αναμονή και απάντησης από τον υπουργό Οικονομικών από τον οποίο έχουν ζητήσει συνάντηση.

Για την ίδια μέρα θα επιδιωχθεί να ανοίξουν οι αγρότες τις μπάρες των διοδίων που βρίσκονται στην περιοχή ευθύνης του κάθε μπλόκου.

Επίσης στο πλαίσιο του γενικού συντονισμού θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας αγροτών έξω από τις εφορείες.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, δήλωσε ότι κάθε μέρα που περνάει τα μπλόκα ενδυναμώνονται και πρόσθεσε ότι οι αγρότες δεν πτοούνται από την κυβερνητική τρομοκρατία.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ομάδα αγροτών κατευθύνθηκε προς τα διόδια Μοσχοχωρίου με σκοπό να ανεβάσουν τις μπάρες των διοδίων και να καταλάβουν το οδόστρωμα της ΠΑΘΕ στο συγκεκριμένο ύψος. Στο σημείο όμως είχαν ήδη παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες δεν επέτρεψαν στους αγρότες να προχωρήσουν και έτσι εν τέλει αποχώρησαν...

newsbeast.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








Το χάλι σου, κύριε Μιχάλη μου..

Ήταν περίπου μέσα του Δεκέμβρη που πέρασε, όταν βγήκε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών (πςςςςςς!) και δήλωσε ευθαρσώς και στεντορίως ότι δεν πρόκειται να γίνουν άλλες αυξήσεις στα διόδια!

Χθες, και μετά από γενναία αύξηση των διοδίων μέχρι και 60%, που έγινε με υπουργική βεβαίως απόφαση, ο ίδιος κύριος (λέμε τώρα!) ξαναβγήκε τούτη τη φορά με θράσος και μας μάλωσε να μην διαμαρτυρόμαστε, γιατί οι αυξήσεις αυτές προβλέπονται από τις συμβάσεις έργου που έχουν υπογράψει με τους εργολάβους!

Αν αφήσουμε στην άκρη το γεγονός ότι όλα γίνονται για να μη θιχτούν τα συμφέροντα του Εργολάβου (τί θα πεί ποιός είναι ο Εργολάβος; Ενας είναι ο εργολάβος και θαυμαστά τα έργα του! Κι αν θιχτούν τα συμφέροντά του θα θυμώσει η φυλλάδα και το κανάλι του και θα ρίξουν την κυβέρνηση!), υπάρχει μία ερώτηση:

Μήπως ο συγκεκριμένος υπουργός είναι αγράμματος;
Διότι, καλά δεν διάβασε το μνημόνιο που ψήφισε. Ήταν και μεγάλο!
Μα να μην διαβάζει τις συμβάσεις της αρμοδιότητας του υπουργείου του;
Άλλα να μας λέει πριν δυό μήνες, κι άλλα τώρα;
Μπας και τό 'χει χούϊ να μην διαβάζει ό,τι υπογράφει;
Ή μπας και είναι αγράμματος και πρέπει ν' αρχίσουμε να ψάχνουμε αν έχει απολυτήριο Λυκείου, ή έστω Δημοτικού; Διότι υπουργός και μπιτ αγράμματος, δε λέει!

Απ' την άλλη βέβαια είναι γεγονός, ότι στην κυβέρνηση Ψευταρά, κάθε υπουργός έχει δικαίωμα στο ψέμα!
Πόσο μάλλον όταν κάποιος προέρχεται απ' το ΠαΣοΚ, όταν είναι ακόμα ΠαΣοΚ!
Όπου ξέρουμε ότι η πασοκιά είναι μιά αρρώστια χειρότερη απ' την οστρακιά! Ανίατη!
Άμα κολλήσεις πασοκιά, τελείωσε! Μ' αυτήν θα πεθάνεις!

Γι αυτό ας κάνουμε λίγους (πολύ λίγους) μήνες ακόμα υπομονή:
Κυβέρνηση Ψευταρά με υπουργούς ΠαΣοΚ είναι αυτή! Θα περάσει.

Μετά θα τους στείλουμε σε κάποια ''Αγροτικά Ιδρύματα'', που έχουν καθαρό αέρα..
Για αποθεραπεία.. Ισόβια.. 

πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Συνταξιούχος του Ι.Κ.Α , έσωσε όλη του την περιουσία με δικασική απόφαση‏

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7-02-2014

Τον ν.3869/2010 (υπερχρεωμένα νοικοκυριά), επέλεξε υπερήλικας (72 ετών), χήρος, με δύο παιδιά ενήλικα ,παντρεμένα, από το Άνω Βιάννου Ηρακλείου, με την συνδρομή της ΄Ενωσης Προστασίας
Καταναλωτών Κρήτης ,για να βγει από το αδιέξοδο της υπερχρέωσης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ε.Π.Κ.Κρήτης, στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, απευθύνθηκε υπερήλικας , συνταξιούχος 72 ετών, από το Άνω Βιάννου Ηρακλείου, οφειλέτης , ευρισκόμενος σε κατάσταση υπερχρέωσης σε δύο δάνεια, με συνολική οφειλή σε 2 τράπεζες που ανέρχεται στο ποσό των 22.777,01 ευρώ,όπου ως φαίνεται από τα προσκομιθέντα στοιχεία χωρίς δική του υπαιτιότητα είχε περιέλθει σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του.

Δανείστηκε ,πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις δανειακές του υποχρεώσεις, όμως η επαναμβανόμενη μείωση της σύνταξής του,τον υποχρέωσε να δηλώσει αδυναμία πληρωμής αυτών,και να αιτήσει να ενταχθεί στον ν.3869/2010. Επί της ουσίας της υπόθεσης, πρόκειται για συνταξιούχο του Ι.Κ.Α, ο οποίος εργαζόταν μέχρι το έτος 2013 ως οικοδόμος.Το εισόδημα του προέρχεται κυρίως από την σύνταξη γήρατος και επί πλέον εισόδημα 100ευρώ /μηνιαίως, από το ελαιόλαδο. Επειτα από τις συνεχείς μειώσεις που υπέστη η σύνταξή του σήμερα φθάνει στο ποσό των 625,82 ευρώ/μήνα. Περιουσιακά στοιχεία ο ίδιος διαθέτει: α)Μονοκατοικία 50 τ.μ και αποθήκη 50 τ.μ β)Αρκετά στρέμματα αγροτεμαχίων, εμπεριέχοντα ελιές σε διάφορες τοποθεσίες γ)Ένα Ι.Χ αυτοκίνητο , χαμηλής εμπορικής αξίας.

Ο οφειλέτης, με τη συνδρομή της Νομικής Συμβούλου της ΄Ενωσης και δικηγόρου στο Ηράκλειο κ.Μαρίας Δαριβιανάκη πέτυχε, δυνάμει του με αριθμό11-12-2013 πρακτικό του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, την προσωρινή υπαγωγή του στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου 3869/2010 όπως αυτός τροποποιήθηκε, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, 1) αναστολή κάθε καταδιωκτικού μέτρου σε βάρος του, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης 2)διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας που διαθέτει 3) καταβολή από τον δανειολήπτη το ποσό των 120 ευρώ μηνιαίως ,μέχρι την εκδίκαση της αίτησης που έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί την 23-10-2015. Συμπερασματικά ,για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η Προσωρινή Διαταγή του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου Κρήτης, στέλνει μήνυμα με θετική αύρα,που ερμηνεύοντας θα πει ότι και οι ηλικιωμένοι΄που το χρέος τους έχει γίνει "βραχνάς" μπορούν να πάρουν δωρεάν την συμβουλευτική από την ΄Ενωση και με την συνδρομή ενός επαγγελματία δικηγόρου ,να καταθέσουν αίτηση ρύθμισης στο Ειρηνοδικείο του τόπου κατοικίας ή διαμονής του.

Τέλος ,η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καλεί τους χρεωμένους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, είτε να επισκεφθούν τα γραφεία της ΄Ενωσης καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 10 – 12μ.μ. ή να επικοινωνήσουν προσωπικά μαζί τηςεπισκέφτοντας την στην Δ/νση:Πλατ.1866 Χανιά και Ιεράπετρα Λακέρδας 11 και ακόμα στα τηλέφωνα 2821092306,2821092666 και 2842020140

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη
--
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866 Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



ΞΥΠΝΗΣΤΕ! ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ έτοιμη να ανατινάξει και να αρπάξει τα ακίνητα!

Το οριστικό και τελειωτικό χτύπημα στην αγορά ακινήτων έρχεται να δώσει η φιλολογία ή αλλιώς προετοιμασία της κοινής γνώμης με την εφάπαξ εισφορά επί του συνόλου της περιουσίας των πολιτών.

του Στρατή Μαζίδη

Ο επίσης φορολογούμενος συντελεστής είναι το 10%. Φανταστείτε λοιπόν να έχετε ένα σπίτι αντικειμενικής αξίας € 260.000,00 και ένα διαμέρισμα που σας άφησε κάποιος κάπου κάποτε € 100.000,00 κι ένα σπίτι στο χωριό € 40.000,00. Συνολική αξία € 400.000,00, οπότε θα πρέπει να πληρώσετε € 40.000,00 μόνο για τα ακίνητα.

Αλλά ακόμη και αν αυτός ο συντελεστής κυμανθεί στο 1%, τότε μας κάνει € 4.000,00, ή € 2.000,00 αν είναι 0,5%. Ποιος έχει να τα πληρώσει;

Βέβαια η φιλοσοφία της Bundesbank που τον εισήγαγε στη συζήτηση και των γερμανών αριστερών του "Die Linke" που στέκονται αλληλέγγυοι στο σφάξιμο και όχι στη στήριξη των λαών, πιο πολύ προσεγγίζει το 10% ακριβώς για να μαζευτούν στη σφαίρα της θεωρίας πολλές δεκάδες δις που θα λύσουν θεωρητικά τα δημοσιονομικά μιας χώρας έχοντας φυσικά εξοντώσει το λαό της.

Κι αναρωτιέμαι... Τι αντίκτυπο θα έχει αυτό στην ήδη ασθμαίνουσα αγορά ακινήτων; Παρακολουθώ σχεδόν δύο χρόνια συγκεκριμένα ακίνητα σε συγκεκριμένες περιοχές. Η πτώση των τιμών είναι εντυπωσιακή και είμαι βέβαιος ότι αν εμφανιστεί κάποιος αύριο το πρωί προσφέροντας μετρητά το 60% όσων ζητούν, ότι θα πουλήσουν το ακίνητό τους δίχως δεύτερη συζήτηση.

Σκεπτόμουν μάλιστα, πόσο ακόμη μπορούν να μειωθούν οι τιμές τους; Οι γερμανοί μου έλυσαν την απορία.

Όσοι εξακολουθούν αυτή τη στιγμή να έχουν ακίνητα προς πώληση, παρά την τρομακτική πτώση των τιμών, προφανώς βρίσκονται σε ανάγκη. Οικογενειακά βάρη, πιθανή απώλεια εργασίας που δυστυχώς επιβάλλει τον περιορισμό, έκτακτες ανάγκες, η ήδη υπάρχουσα φορολογική θύελλα στα ακίνητα κτλ. Φανταστείτε τώρα αυτοί οι άνθρωποι για ένα ακίνητο που επιθυμούν να ξεφορτωθούν, να πρέπει μετά τις ευρωεκλογές να επιβαρρυνθούν και με ορισμένα χιλιάρικα. Και ποιος τους εγγυάται ότι αυτή η ...εφάπαξ εισφορά δε θα επαναληφθεί σε ένα κράτος που το κυβερνούν ανεπρόκοποι που τους ανέδειξε ένας λαός άξιος της μοίρας του;

Με δεδομένο ότι η εμπορική αξία υπολείπεται πλέον της αντικειμενικής, τότε θα πρέπει να περιμένουμε βουτιά. Διότι ο υποψήφιος αγοραστής που έχει το πάνω χέρι σε αυτή τη συγκυρία, θα προτάξει και αυτό το ενδεχόμενο. Της επιβάρρυνσής του με την εφάπαξ εισφορά, την οποία ο πωλητής θα θελήσει να αποφύγει.

Προφανώς είδαν τα κοράκια της ΕΕ ότι οι τραπεζικές καταθέσεις είτε εξανεμίστηκαν για την πληρωμή χαρατσιών, φόρων και λοιπών φοροεπιδρομών, είτε βρήκαν ασφαλέστερο καταφύγιο κάτω από το δένδρο ή μέσα στους τοίχους. Άρα τι μένει να ξεζουμίσουν; Τα σπίτια μας!

Και θα επιμείνω σε αυτό το θέμα κι άλλες φορές καθώς δεν έχει αναδειχθεί εκτενώς, όχι φυσικά στα καθεστωτικά ΜΜΕ, αλλά ούτε στο θεωρητικά ανεξάρτητο διαδίκτυο. Κι αυτό που προξενεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση.

Ο πολιτικός χορευτής Γιώργος Καρατζαφέρης, αυτός που έφερνε τον Παπαδήμο, σαν πέρασε στο περιθώριο της πολιτικής ζωής είπε μια αλήθεια πριν λίγους μήνες, ασχέτως αν την πίστευε:

Ή το ευρώ ή τα σπίτια σας!

Θέλουν να μας αποτελειώσουν. Ας ξυπνήσουμε επιτέλους από το λήθαργο.

Το Μάιο εμείς οι Ελληνες πρέπει να στείλουμε ΗΧΗΡΟ και ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΗΝΥΜΑ στις Βρυξέλλες. Ότι υποστηρίζει έξοδο από την ευρωζώνη και αυτήν ακόμη την ΕΕ πρέπει να στηριχθεί.

Στην κατεχόμενη Ευρώπη των γερμανών εμείς δεν έχουμε και δεν πρέπει να θέλουμε καμία θέση και καμία σχέση.

Δεν αγωνίστηκαν οι πρόγονοί μας για αυτό το κατάντημα...

πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου







Ο διευθυντής της Eurostat βγάζει "ψεύτη" τoν Σαμαρά για το πρωτογενές πλεόνασμα - "Η Αθήνα τα υπολογίζει διαφορετικά από μας"

- "Η Eurostat δεν υπολογίζει τους αριθμούς όπως θα επιθυμούσε ο Αντώνης Σαμαράς"
- "Δεν υπάρχουν ακόμη αξιόπιστοι αριθμοί για το έλλειμμα και το χρέος" επισημαίνει ο επικεφαλής της Eurostat
- "Μέχρι το Μάρτιο είναι όλα εικασίες"
- Ο Τσίπρας προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, θα μπορούσε να είναι νικητής στις ευρωεκλογές
- Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου στο Μαξίμου

«Δεν υπάρχουν ακόμη αξιόπιστοι αριθμοί για το έλλειμμα και το ύψος του χρέους για το 2013», επισημαίνει ο επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ραντερμάχερ σχετικά με το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα και τονίζει ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου «όλα είναι καθαρές εικασίες». Αναφέρει μάλιστα ότι η υπηρεσία του «δεν υπολογίζει τους αριθμούς έτσι όπως θα το επιθυμούσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Σαμαράς, αλλά όπως το προβλέπουν οι νόμοι και τα πρότυπα».

"Δεν υπάρχουν ακόμη ανθεκτικοί αριθμοί για το έλλειμμα και το ύψος του χρέους για το 2013", δηλώνει ο κ. Ραντερμάχερ, διευκρινίζοντας ότι τα στοιχεία ακόμη συγκεντρώνονται

Με τίτλο «Ωραίοι λογαριασμοί από την Αθήνα» και υπότιτλο «Ο Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας σχετικοποιεί την δήλωση της ελληνικής κυβέρνησης ότι η χώρα πέτυχε το 2013 για πρώτη φορά και πάλι ένα πλεόνασμα στον προϋπολογισμό. Ανθεκτικοί αριθμοί θα υπάρχουν μόλις στο τέλος Μαρτίου, μέχρι τότε όλα είναι καθαρές εικασίες», η Sueddeutsche Zeitung δημοσιεύει συνέντευξη του επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ραντερμάχερ, ο οποίος θεωρεί τις δηλώσεις επιτυχίας της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με θετικούς αριθμούς του προϋπολογισμού του 2013 ως υποθετικές. «Δεν υπάρχουν ακόμη ανθεκτικοί αριθμοί για το έλλειμμα και το ύψος του χρέους για το 2013», δηλώνει ο κ. Ραντερμάχερ, διευκρινίζοντας ότι τα στοιχεία ακόμη συγκεντρώνονται και αυτή η συγκέντρωση διαρκεί ως το τέλος Μαρτίου. «Μέχρι τότε, όλοι οι άλλοι αριθμοί οι οποίοι ανακοινώνονται είναι καθαρές εικασίες», τονίζει.

"Δεν υπολογίζουμε τους αριθμούς έτσι όπως θα το επιθυμούσε ο έλληνας Πρωθυπουργός Σαμαράς, αλλά όπως το προβλέπουν οι νόμοι και τα πρότυπα"

«Ο επικεφαλής της Eurostat αντικρούει με αυτό έμμεσα τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά», εκτιμά η εφημερίδα και προσθέτει ότι «ο συντηρητικός επικεφαλής της κυβέρνησης είχε τελευταία ανακοινώσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ότι η Ελλάδα πέτυχε το 2013 για πρώτη φορά εδώ και χρόνια ένα πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ».

Ο κ. Ραντερμάχερ είπε ότι ένας ετήσιος ισολογισμός μπορεί να γίνει μόνο όταν υπάρχουν όλα τα στοιχεία και για τα τέσσερα τρίμηνα και το τέταρτο τρίμηνο είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, διότι στο τέλος του χρόνου είναι πληρωτέοι φόροι και άλλες εποχιακές καταβολές. Αυτός ο ετήσιος ισολογισμός τώρα δεν είναι ακόμη εφικτός, αναφέρει η εφημερίδα. «Δεν έχουμε ακόμη στοιχεία για το τέταρτο τρίμηνο του 2013», δηλώνει ο επικεφαλής της Eurostat. Η Υπηρεσία του, διευκρινίζει, εργάζεται ανεξάρτητα από πολιτικές ελπίδες. «Δεν υπολογίζουμε τους αριθμούς έτσι όπως θα το επιθυμούσε ο έλληνας Πρωθυπουργός Σαμαράς, αλλά όπως το προβλέπουν οι νόμοι και τα πρότυπα. Σημειώνουμε τις πολιτικές επιθυμίες. Αυτό είναι όλο», τονίζει. Τέλος Μαρτίου η Eurostat θα υπολογίσει το επίσημο νέο χρέος. «Τότε θα δημοσιοποιήσουμε αριθμούς επί των οποίων θα μπορούμε να βασιστούμε. Αυτές είναι τιμές οι οποίες είναι ‘ανθεκτικές'», συμπληρώνει.

Το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς ήδη ανακοινώνει αριθμούς οφείλεται στην δύσκολη πολιτική κατάσταση, εκτιμά η δημοσιογράφος

Το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς παραταύτα ήδη ανακοινώνει αριθμούς οφείλεται στην δύσκολη πολιτική κατάσταση, εκτιμά η δημοσιογράφος και αναφέρει ότι «για τον συνασπισμό συντηρητικών και σοσιαλιστών είναι πρακτικά σημαντικό για την επιβίωσή τους να μπορούν να επιδείξουν επιτυχίες στον δρόμο προς την έξοδο από την δραματική κρίση» και εξηγεί ότι «ένα πλεόνασμα στον λεγόμενο πρωτογενή προϋπολογισμό στον υπολογισμό του οποίου δεν συμπεριλαμβάνονται ούτε το κόστος για την αποπληρωμή του χρέους ούτε πχ. τα δισεκατομμύρια ευρώ για την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών αποτελεί προϋπόθεση ώστε οι χώρες της Ευρωζώνης και πιθανώς και το ΔΝΤ να είναι πρόθυμες να συνεχίσουν την βοήθεια προς την υπερχρεωμένη χώρα και μετά το μέσο το 2014».

Ο Τσίπρας προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις - θα μπορούσε να είναι νικητής στις ευρωεκλογές

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συζητείται ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, το οποίο θα μπορούσε να προβλέπει νέα δάνεια και ή/ διευκολύνσεις στην αποπληρωμή του χρέους. «Χωρίς ειδήσεις επιτυχίας, δεν υπάρχουν οικονομικές ελαφρύνσεις», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Επιπλέον, θα μπορούσε η πολιτική αντιπολίτευση να εδραιώσει οριστικά το προβάδισμά της και να επιβάλει νέες εκλογές, εκτιμάται από την εφημερίδα. «Ο Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής των Αριστερών, ζητά πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Ο συνασπισμός του προηγείται του κυβερνητικού συνασπισμού σε όλες τις δημοσκοπήσεις και θα μπορούσε στις ευρωεκλογές να βγει νικητής. Ο κ. Σαμαράς απορρίπτει νέες εκλογές», επισημαίνεται.

Οι τροϊκανοί επιβεβαιώνουν ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δύσκολη

Το ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη το επιβεβαιώνουν εσωτερικά οι «τροϊκανοί» ελεγκτές των βιβλίων, συνεχίζει το δημοσίευμα και αναφέρει ότι οι ειδικοί που ελέγχουν επιτόπου εάν οι μεταρρυθμίσεις υλοποιούνται και οι στόχοι του προϋπολογισμού επιτυγχάνονται, φεύγουν από το φθινόπωρο του 2013 ξανά και ξανά από την Αθήνα χωρίς τελικά συμπεράσματα. Η τελευταία έκθεση της τρόικας βασίζεται σε αριθμούς από τον Ιούνιο του 2013.

Οι αριθμοί τους οποίους η Ελλάδα δηλώνει στην Στατιστική Υπηρεσία συγκεντρώνονται από τις τοπικές αρχές. Στις ευρωπαϊκές συνθήκες προβλέπεται ότι κάθε κράτος παράγει «με δική του ευθύνη» τα στοιχεία του, δηλώνει ο κ. Ραντερμάχερ και προσθέτει ότι η Υπηρεσία του ελέγχει την διαδικασία καθώς και τα μεγαλύτερα ποσά και συναλλαγές. Εάν αποκαλυφθούν παραποιήσεις, υπάρχει η απειλή για βαριές ποινές τόσο εναντίον του κράτους όσο και εναντίον προσώπων. «Δεν είμαστε απλώς ένας καλόπιστος και ευγενικός θεσμός, από το 2010 διαθέτουμε σημαντικές δυνατότητες ελέγχου και κυρώσεων», υπογραμμίζει ο κ. Ραντερμάχερ.

Ο κ. Ραντερμάχερ επισημαίνει ακόμη ότι η Αθήνα υπολογίζει διαφορετικά από ό,τι οι συνεργάτες του. «Εμείς υπολογίζουμε και δημοσιοποιούμε το έλλειμμα βάσει του κριτηρίου του Μάαστριχτ, στην Αθήνα μιλούν για πρωτογενές έλλειμμα», διευκρινίζει. «Η συνθήκη του Μάαστριχτ προβλέπει την καταγραφή όλων των σχετικών οικονομολογικών στοιχείων, όπως και την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ο πρωτογενής προϋπολογισμός, αντιθέτως, είναι περισσότερο μια ένδειξη του εάν το κράτος ασκεί πειθαρχημένη δημοσιονομική πολιτική, του ότι προ επιτοκίων ξοδεύει λιγότερα από ό,τι εισπράττει. Αυτή την πειθαρχία πρέπει ο κ. Σαμαράς να αποδείξει. Οι αριθμοί τους οποίους χρειάζεται για αυτό περιλαμβάνονται όμως ακριβώς σε αυτούς τους οποίους περιμένουν και οι συνεργάτες του Ραντερμάχερ», καταλήγει το δημοσίευμα. 

πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Γαλλία: Δύο νεκροί από εκτροχιασμό τρένου στις Άλπεις

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 30 τραυματίστηκαν-ένας εκ των οποίων σοβαρά- σήμερα το πρωί από τον εκτροχιασμό τουριστικού τρένου στην περιοχή των Προβηγκιανών Άλπεων στη νότια Γαλλία.

Σύμφωνα με πηγή της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ένα από τα θύματα έχασε τη ζωή του όταν πετάχτηκε έξω από το τρένο ενώ μια Ρωσίδα είναι επίσης νεκρή.

Το τρένο, με 23 επιβάτες, πραγματοποιούσε τη διαδρομή ανάμεσα στις πόλεις Νίκαια και Ντιν Λε Μπεν.

Εκτιμάται ότι το δυστύχημα προκλήθηκε από την πτώση βράχων ύστερα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις.

Διασώστες έχουν σπεύσει στον τόπο του δυστυχήματος και προσπαθούν αν απεγκλωβίσουν τους επιβάτες.

Η 151 χιλιομέτρων διαδρομή με το συγκεκριμένο τρένο διαρκεί περίπου τρεις ώρες και διασχίζει βουνά και κοιλάδες προσφέροντας στους επιβάτες εξαιρετική θέα.








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου