EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κεφαλονιά: Τα δάκρυα των πολιτικών εμπόρων

Αυτές της ημέρες έχει στηθεί ένα υπερθέαμα εμπορίας των βιβλικών καταστροφών και της φρίκης των σεισμών στην Κεφαλονιά: Αλυσιδωτοί οι σεισμοί, αλυσιδωτό και το εμπόριο των πολιτικών απατεώνων…
 

Τα κυβερνητικά ανδρείκελα, αλλά και όλοι οι πολιτικάντηδες, θρηνούν και σπεύδουν στα ερείπια να δηλώσουν τη …συμπαράστασή τους!!!

Τα ΜΜΕ καταναλώνουν το θέαμα των συμφορών και της δυστυχίας, καθώς και τις παρελάσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων…

Η προεκλογική περίοδος ανεβάζει τα …ρίχτερ της πολιτικής εμπορίας, υποκρισίας και ΑΠΑΤΗΣ.

Ιδιαίτερα από την πλευρά της κυβέρνησης των δωσίλογων ανδρεικέλων…


πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








"Διακόπτη θανάτου" στις μηχανές αυτοκινήτων εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, αξιωματούχοι της αστυνομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση συναντιούνται μυστικά και συζητούν το ενδεχόμενο ανάπτυξης ενός συστήματος που θα μπορούσε να επιτρέψει στις αρχές να “τερματίζουν” τη λειτουργία της μηχανής ενός οχήματος από μία εγκατάσταση κεντρικής διαχείρισης.

Τα βασικά και θεμελιώδη “συστατικά” που θα καθιστούσαν την τεχνολογία εφαρμόσιμη υπάρχουν, ενώ σε τουλάχιστον μία περίπτωση βρίσκεται εγκατεστημένη στα αυτοκίνητα κάποιων κατασκευαστών όπως η GM που ανέπτυξε και εφάρμοσε το σύστημα “Stolen Vehicle Slowdown” το 2009. Επιπλέον υπάρχουν after-market λύσεις.

Ο στόχος ωστόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μία “τυποποιημένη” μορφή της τεχνολογίας που θα εφαρμόζεται ως στάνταρντ από την αυτοκινητοβιομηχανία σε όλα τα οχήματα και δεν θα ελέγχεται από τις εταιρείες αυτοκινήτων παρά απευθείας από την αστυνομία. Αν τελικά βρεθεί ο τρόπος να εφαρμοστεί η τεχνολογία, τότε το σύστημα θα αποτελέσει στάνταρντ σε όλα τα νέα οχήματα μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Οι πρώτες αντιδράσεις είναι έντονα αρνητικές. Ένας βουλευτής από το Βρετανικό κοινοβούλιο δήλωσε: “Το τίμημα που πληρώνουμε για την παράδοση της δημοκρατικής κυριαρχίας μας είναι να μας κυβερνάει μία ασύδοτη μυστικοπαθής κλίκα”. Ένας άλλος βουλευτής εξέφρασε την ανησυχία του, πέρα από την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, σχετικά με το ενδεχόμενο, αυτός ο διακόπτης –kill switch- να πέσει σε λάθος χέρια ή να ενεργοποιηθεί την ώρα που κινείται το όχημα.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έφτασαν στην Telegraph, το χαρακτηριστικό “remote-stop” (απομακρυσμένη παύση λειτουργίας) βρίσκεται ακόμη σε φάση ανάπτυξης, ωστόσο αν σκεφτούμε ότι κάτι τέτοιο έχει ήδη εφαρμοστεί από κατασκευαστές αυτοκινήτων, τότε είναι απίθανο η αστυνομία να συναντήσει εμπόδια στην κατασκευή του συστήματος.

πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου






Έκθεση-κόλαφος:Η τρόικα παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα

Μια έκθεση με πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία συνέταξε με εντολή της Αυστριακής Ομοσπονδίας Συνδικάτων, του Αυστριακού Εργατικού Επιμελητηρίου (αυστριακό Εργατικό Κέντρο) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδικάτων ο διεθνώς γνωστός νομικός, καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Πανεπιστημίου της Βρέμης και στενός συνεργάτης του γερμανικού «Ιδρύματος Φρίντριχ Έμπερτ», Αντρέας Φίσερ-Λεσκάνο.

Ορισμένοι όροι που έχουν επιβάλει οι ευρωπαϊκοί θεσμοί στην Ελλάδα παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και καθώς η Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων έχει ενσωματωθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, παραβιάζουν και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, αναφέρεται χαρακτηριστικά στη γνωμοδότηση. Ο Αντρέας Φίσερ-Λεσκάνο, σημειώνοντας πως οι δύο κοινοτικοί θεσμοί (ΕΚΤ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή) που εκπροσωπούνται στην τρόικα δεσμεύονται από την Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, κατακρίνει έντονα την τρόικα για τα μέτρα λιτότητας που διαπραγματεύτηκε με την Ελλάδα, διευκρινίζοντας ότι η τρόικα έχει απαιτήσει δυσανάλογες παρεμβάσεις στο εργατικό δίκαιο και στο κοινωνικό σύστημα της Ελλάδας.

Η τρόικα, αναφέρει, με την επιβολή μειώσεων στους μισθούς παραβίασε το θεμελιώδες δικαίωμα ελεύθερης διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού, ενώ με την επιβολή διαφόρων άλλων δεσμεύσεων στην Ελλάδα παραβίασε τα ανθρώπινα δικαιώματα για εργασία, στέγη, κοινωνική ασφάλεια και ιδιοκτησία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η μείωση κατώτατων μισθών, η μετάθεση των διαπραγματεύσεων για τις συλλογικές συμβάσεις σε επίπεδο επιχείρησης, οι περικοπές στο σύστημα υγείας ή ο περιορισμός της επιδότησης στην κατασκευή στέγης, ως παρεμβάσεις δεν καλύπτονται από το Δίκαιο της ΕΕ και εκτός τούτου δεν υπήρξε επαρκής εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Ο καθηγητής Φίσερ-Λεσκάνο εκτιμά πως θα μπορούσαν να είχαν επιτυχία προσφυγές που θα γίνονταν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, τόσο για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όσο και για παραβίαση αρμοδιοτήτων συλλογικών οργάνων, ιδιαίτερα μάλιστα εάν οι καταγγελίες γίνονταν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Επίσης, αναφέρει πως στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα μπορούσαν να γίνουν προσφυγές και «κατά ενεργειών κρατών που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας». Το Διεθνές Δικαστήριο, τονίζει, θα μπορούσε να ασχοληθεί με τα ζητήματα ως προς τη συμβατότητα με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ θα μπορούσαν να γίνουν προσφυγές κατά μεμονωμένων κρατών στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

πηγη








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Οι (νεο)αποστάτες…σουλατσάρουν

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΚΑΙ η τηλεόραση καλά κρατεί. (Κατ)έφθασαν τα παλικάρια και τα «παρουσιάζουν». Όνομα και…κόμμα. Παλιό, καινούριο, τωρινό; Μόνο το «λάβαρο» της στιγμής μετράει. Με τον όρο «αποστασία»
ξεχασμένο κάπου σε μια γκρίζα σελίδα της ιστορίας.

ΚΑΙ, βέβαια, δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος για την «ιστορική» αποστασία ο κ. Μητσοτάκης. Είναι και οι ψηφοφόροι που την αγνόησαν και δεν τον αγνόησαν. Τον έκαναν ακόμα και πρωθυπουργό! Περασμένα-ξεχασμένα; Η αποστασία, στις μέρες μας, φόρεσε τα καλά της και σουλατσάρει από κόμμα σε κόμμα. Και δεν αναγνωρίζεις εύκολα τους σημερινούς αποστάτες. Ούτε τους κόβεις το δρόμο για την επόμενη «ιδεολογική» παράταξη.

ΦΟΡΕΣΑΝ την πανοπλία της κομματικής ξεδιαντροπιάς και σουλατσάρουν. Από κόμματος εις κόμμα και με το κατάλληλο λάβαρο απ’ το σεντούκι. Για βόλεμα, με λόγια-δικαιολογίες άφθονα. Και δεν έχουν άδικο. Σε λαό που εύκολα ξεχνάει και με τον μέσο-συνήθη ψηφοφόρο σε αναζήτηση προσωπικού είτε οικογενειακού βολέματος, εύκολα στρώνει παιχνίδι ο πολιτικός της σήμερον.

ΚΙ από ονόματα; Μερικά, για δείγμα. Τι να’ κανε ο κ. Μητρόπουλος (εργατολόγος με λόγο προσεγμένο μη κακοκαρδίσει συνομιλητές), όταν το ΠΑΣΟΚ του γύρισε την πλάτη; «Έκατσε» στο νέο κόμμα ξεχνώντας τα…νάματα του παλιού και προσδοκά. Και του κ. Μαριά (καθηγητή, που δεν μας λέει πόσα χρόνια έχει να…πατήσει» στη δουλειά του) η διαδρομή; Σουλάτσα κομματική, παραταξιακή μετάθεση και «ιδεολογική» προσαρμογή, και «αγώνας» απ’ το νέο μετερίζι.

ΚΙ ύστερα; Τώρα; Ο κ. Βουδούρης. Χωρίς συστάσεις και κομματικές αναφορές. Τον…συλλαμβάνεις «επι αποστασία» κι η γλώσσα του ροδάνι. Δεν δείχνει προσβεβλημένος απ’ την άρνηση μερίδας (καινούριων) «συντρόφων» του, δεν υποχωρεί, δεν το βάζει κάτω. «Θα δώσουμε τον αγώνα…».

ΑΦΗΝΟΥΜΕ στα «ψιλά» τον κ. Πολύδωρα και το κόμμα του, προσπερνάμε την αποστασία του και στεκόμαστε στην ομαδική ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ των «58». Είχαν κόμμα και το παράτησαν, ιδεολογία και την απαρνήθηκαν. Για κάτι «καινούριο» απ’ τα παλιά, με στοιχεία πρακτικής Σημίτη και υπό την «υψηλή επιστασία» του.

ΕΧΑΣΑΝ το νόημά τους κάποιες λέξεις, βρήκαν το δρόμο τους οι (νεο)αποστάτες κάθε παράταξης και βολεύονται(;) περπατώντας…περήφανα πάνω στη λήθη.

πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Με σταθερό ρυθμό εξαπλώνεται η γρίπη στην Ελλάδα

Σταθερά υψηλή παραμένει η δραστηριότητα της γρίπης στη χώρα.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), μέχρι και το βράδυ της Τρίτης τα θύματα της γρίπης ήταν 20, ενώ 38 άνθρωποι νοσηλεύονταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) έχοντας εμφανίσει σοβαρές επιπλοκές από τη νόσο.
 
Συνολικά, από την αρχή του εφετινού κύματος γρίπης, δηλαδή τον Ιανουάριο, έχουν  χρειαστεί νοσηλεία σε Εντατική για την αντιμετώπιση της γρίπης και των επιπλοκών της 84 ασθενείς.
 
Ο εργαστηριακός έλεγχος δείχνει ότι η πλειοψηφία των περιστατικών της γρίπης οφείλεται στον ιό τύπου Α και στο στέλεχος Η1Ν1.
 
Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζουν ότι κατά την περίοδο αυξημένης κυκλοφορίας του ιού της γρίπης συστήνεται η έγκαιρη χορήγηση αντι-ιικών σε ασθενείς με σοβαρή συμπτωματολογία ανεξαρτήτως παραγόντων κινδύνου για επιπλοκές από τη γρίπη και χωρίς να είναι αναγκαία η εργαστηριακή επιβεβαίωση της γρίπης.
 
defencenet.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Ουκρανία: Δώδεκα νεκροί σε σύγκρουση τρένου

Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη στη βορειοανατολική Ουκρανία όταν επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με μικρό λεωφορείο το οποίο εκτελούσε τοπικό δρομολόγιο, όπως έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.
 
Από το δυστύχημα, το οποίο σημειώθηκε σε ισόπεδη διάβαση στην περιοχή του Σούμι, κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία, τραυματίστηκαν άλλοι πέντε άνθρωποι.
 
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, στη σιδηροδρομική διάβαση κοντά στα χωριά Μπιλάνι και Βίρι σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ τρένου και μινιμπάς», ανέφερε ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής Προεδρίας.
 
Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν τα θύματα επέβαιναν στο λεωφορείο ή το τρένο.
Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ωστόσο, μετέδωσαν ότι η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το λεωφορείο κόπηκε στα δύο.
 
Εκπρόσωποι της υπηρεσίας των σιδηροδρόμων επέρριψαν την ευθύνη για το δυστύχημα στον οδηγό του λεωφορείου.
 
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ, το οποίο επικαλείται ανώνυμη πηγή του κρατικού οργανισμού σιδηροδρόμων της Ουκρανίας, ο οδηγός αγνόησε τον κόκκινο σηματοδότη και επιχείρησε να διασχίσει την αφύλακτη διάβαση τη στιγμή που ερχόταν το τρένο.
 
defencenet.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο στο Λονδίνο - Πετάνε επιβάτη έξω από το παράθυρο (Βίντεο)

Σοκ προκαλεί το βίντεο που αναπαράχθηκε από το BBC και στο οποίο φαίνεται ένας άνδρας να «φεύγει» από το παράθυρο ενός διώροφου λεωφορείου στο Λονδίνο και να καταλήγει στον δρόμο, καθώς κάποιος συνεπιβάτης του τον κλώτσησε.

Σημειώνεται, πως ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχουν πάρει τα κρούσματα βίας που πραγματοποιούνται στα μέσα μεταφοράς στην Βρετανία καθώς μέσα στο 2013 έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία 20.000 παρόμοιες ενέργειες. Ο υπεύθυνος αστυνομικός για την ασφάλεια των μέσων μεταφοράς της Βρετανίας, δήλωσε πως τέτοιες ενέργειες γίνονται καθημερινά στο Λονδίνο.

Σε ότι αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό, συνελήφθη ένας 38χρονος άνδρας, αλλά τελικά αθωώθηκε, ενώ σύμφωνα με την αδερφή του άνδρα που έπεσε από το λεωφορείο, ο αδερφός της νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με σπασμένα πλευρά.

Δείτε το βίντεο


 

 








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Άρθρο 5 του Συντάγματος ... gilt nicht!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Άρθρο 5.4 του Συντάγματος 
Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη κίνηση ή εγκατάσταση στη Χώρα, καθώς και την ελεύθερη έξοδο και είσοδο σ' αυτήν.

Ο σχολιασμός....

Δυστυχώς και αυτή η διάταξη του Συντάγματος μας ... καταστρατηγήθηκε από τους σύγχρονους "Κατσαπλιάδες" της εξουσίας οι οποίοι εδώ και χρόνια παρέδωσαν όλο το οδικό δίκτυο της χώρας στους  εργολαβοκαναλάρχες οι οποίοι το γέμισαν με πολλά και πανάκριβα διόδια και τώρα με διάταξη νόμου  μετέτρεψαν την αδυναμία κάποιων συμπολιτών μας να πληρώσουν σε "τροχαία" παράβαση η οποία εκτός από το τσουχτερό πρόστιμο των 200€ που θα πληρώνουν μέσω εφορίας θα τους αφαιρούν το δίπλωμα και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους. 

Φίλες/οι τελικά η μετακίνηση μέσα στην ίδια μας την χώρα αρχίζει να γίνεται προβληματική και δύσκολη μια και εκτός την ακριβή βενζίνη έχουμε να πληρώνουμε και τους εγχώριους νταβατζήδες των δρόμων οι οποίοι με ύποπτες και αδιαφανείς συμβάσεις ανέλαβαν τo εθνικό δίκτυο αλλά και την "Αττική οδό" από όπου μας ληστεύουν για να συντηρούν τα βοθροκάναλα τους και να χρυσοπληρώνουν όλα αυτά τα "τσογλάνια" της δημοσιογραφίας τα οποία καθημερινά ωρύονται στα τηλεπαράθυρα υπέρ των σύγχρονων "Νενέκων" και δοσιλόγων της συγκυβέρνησης.

Πέρα όμως από την σοβαρή οικονομική διάσταση του θέματος όπου οι πολιτικοί και διάφορες κρατικές υπηρεσίες περιπλέκονται σε καταστάσεις "Δούναι και λαβείν" με τους εγχώριους μαγαλοκαρχαρίες υπάρχει και μια άλλη διάσταση που θα πρέπει να μας προβληματίσει πολύ σοβαρά και έχει να κάνει με την ολοένα αυξανόμενη οικονομική μας αδυναμία να επισκεφτούμε τις πατρογονικές μας εστίες δηλ. τα χωριά μας αλλά και την δυνατότητα μας να πάμε να δούμε ένα άλλο μέρος της πατρίδας μας έστω και για τουρισμό. Μια αδυναμία που μας αποκόπτει σιγά σιγά από τους συμπατριώτες μας στα άλλα διαμερίσματα της πατρίδας μας και μας περιορίζει όλους στα στενά γεωγραφικά όρια της πόλης και του νομού μας κάνοντας πιθανόν πιο εύκολη την εδώ και χρόνια προσπάθεια κάποιων να διαμελίσουν την χώρα μας!!!
 








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Κυκλοφοριακό χάος στο Λονδίνο

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, διήμερη απεργία έχει εξαγγελθεί στον υπόγειο Σιδηρόδρομο της βρετανικής πρωτεύουσας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σχεδιαζόμενες περικοπές θέσεων εργασίας και το κλείσιμο των εκδοτηρίων εισιτηρίων, ενώ μεγάλη είναι η ανησυχία που έχει δημιουργηθεί καθώς προβλέπεται κυκλοφοριακό χάος από εκατομμύρια κάτοικους στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα, το παλαιότερο στον κόσμο (από το 1863) και μεγαλύτερο υπόγειο σιδηροδρομικό δίκτυο, το μετρό του Λονδίνου, γνωστό και ως απλά The Tube, που μεταφέρει καθημερινά τρία εκατομμύρια επιβάτες, θα παραμείνει κλειστό από το βράδυ της Τρίτης μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης. Θα παρέχονται μόνο περιορισμένες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι της πρωτεύουσας να μην μπορούν να μεταβούν στην εργασία τους, ενώ αναμένεται ότι θα επιβραθυνθεί και το δίκτυο των λεωφορείων.

Εξάλλου, τα δύο μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα των σιδηροδρόμων -RMT και TSSA- κάλεσαν σε απεργία για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για κλείσιμο των εκδοτηρίων εισιτηρίων και τις απολύσεις σχεδόν 1.000 υπαλλήλων.

Η εταιρεία μεταφορών του Λονδίνου (Συγκοινωνίες για το Λονδίνο-TfL), η οποία είναι υπεύθυνη για το δίκτυο του υπόγειου σιδηροδρόμου, υποστηρίζει ότι με το σχέδιο κλεισίματος των εκδοτηρίων θα εξοικονομούνται περίπου 60,3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Άλλη μία 48ωρη απεργία είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα, από την 11η ως την 14η Φεβρουαρίου. Φορείς των επιχειρήσεων υποστηρίζουν ότι παλαιότερες απεργίες του μετρό είχαν κοστίσει στην πρωτεύουσα κατά μέσον όρο πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.

defencenet.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου










ΑΠΟ ΤΟ ΥΦ-ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΦΩΤΟΦΡΑΦΙΚΗ Ν-ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ!

Δεν έχουν τέλος τα  προκλητικά ρουσφέτια της Συγκυβέρνησης παρά τις δύσκολες ημέρες, τις οποίες βιώνουν καθημερινά οι Έλληνες πολίτες. Ενώ για παράδειγμα εκατοντάδες νέοι ιατροί περιμένουν έως και δέκα χρόνια, προκειμένου να ξεκινήσουν την ειδικότητά τους και αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό αναζητώντας εργασία, ορισμένοι στο Υπουργείο Υγείας επιδιώκουν από το παράθυρο να διορίσουν τα «δικά μας παιδιά». 

Συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί αύριο Τετάρτη στην ολομέλεια της Βουλής, έχει κατατεθεί προκλητική φωτογραφική τροπολογία-ρουσφέτι, με το οποίο μεθοδεύεται να διοριστούν ως υπεράριθμοι ειδικευόμενοι, ιατροί οι οποίοι  μέσω συμβάσεων εργάζονται στους αμαρτωλούς οργανισμούς ΚΕΕΛΠΝΟ, ΟΚΑΝΑ, κ.α. Τη φωτογραφική  τροπολογία απεργάζεται ένας εκ των υφυπουργών, που προσπαθεί μέσω του υπουργικού παραθύρου να περάσει ως υπεράριθμους δύο ιατρούς  συνεργάτες, παρακάμπτοντας τη λίστα αναμονής των εκατοντάδων ιατρών, οι οποίοι  υπομονετικά αναμένουν τη σειρά τους για ειδικότητα!

ΠΗΓΗ







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου









Ανίκητη η Ελλαδάρα: Μακράν η πλέον διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης

Για άλλη μια χρονιά, ο Δείκτης της Transparency International τοποθετεί την Ελλάδα ως τη πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης. Αυτή τη χρονιά είμαστε πρωταθλητές στον Δείκτη που σχετίζεται με την διαφθορά στον δημόσιο τομέα.
Να θυμίσουμε κάτι που έχει περάσει στα ψιλά: Με ψήφο των μνημονιακών βουλευτών και την ανοχή της Χρυσής Αυγής, έχουμε αναθέσει στην Εσθονία κονδύλια ώστε να μας βοηθήσει στην αντιμετώπιση της διαφθοράς! 
Η ίδια η Εσθονία έχει δομικό πρόβλημα διαφθοράς βέβαια, αλλά ποιος νοιάζεται, από την στιγμή που λειτουργεί ως η πρώτη γραμμή άμυνας του ΔΝΤ στην Ευρώπη αλλά και της Αμερικανικής γεωπολιτικής απέναντι στην Ρωσία.
Η Ελλάδα είναι (επισήμως) η πιο διεφθαρμένη Ευρωπαϊκή Χώρα

Tyler Durden, 3/2/2014


Με τους Έλληνες να αντικρίζουν πλέον το 3ο τους bailout (ή το 4ο ή το 5ο, ποιος μετράει πια ούτως ή άλλως), διακηρύσσοντας ότι η ανάπτυξη είναι ακριβώς πίσω από τη γωνία, ότι η κρίση είναι πίσω τους, και ότι το καθεστώς δουλείας θα λύσει την ευρωπαϊκή ανεργία των νέων,  σκεφτήκαμε ότι πόσο ειρωνικό και λυπηρό είναι το γεγονός, όπως ο Niraj Shah του Bloomberg σημειώνει, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα την πρώτη έκθεση της κατά της διαφθοράς και βρίσκει την Ελλάδα να έχει τον πιο διεφθαρμένο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με τον δείκτη Corruption Perceptions Index, της Transparency International.


(Σύμφωνα με τον Δείκτη της Transparency International η Ελλάδα είχε ανακυρηχθεί το 2012 ως η πλέον διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης. Για το πλήρες σχετικό άρθρο από τους  IBTimes, πατήστε ΕΔΩ)

Σε μορφή γραφήματος...
 
Σε μορφή πίνακα... 
Ο Corruption Perceptions Index 2013, χρησιμεύει ως μια υπενθύμιση ότι η κατάχρηση εξουσίας, οι μυστικές συναλλαγές και η δωροδοκία εξακολουθούν να πλήττουν τις κοινωνίες σε όλο τον κόσμο.  
 
Ο Δείκτης περιλαμβάνει 177 χώρες και περιοχές σε μια κλίμακα από 0 (άκρως διεφθαρμένες) έως 100 (πολύ καθαρές). Καμία χώρα δεν έχει τέλειο σκορ, και τα δύο τρίτα των χωρών σκοράρουν κάτω από 50. Αυτό δείχνει το σοβαρό, παγκόσμιο πρόβλημα της διαφθοράς.









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Όσοι Έλληνες, όσοι ζωντανοί, αντισταθείτε…

«Η βλακεία, η εγωπάθεια, η μωρία και η γενική αναπηρία της ηγετικής τάξης στη σημερινή Ελλάδα σε φέρνει στην ανάγκη να ξεράσεις…»
Γ. Σεφέρης «Πολιτικό ημερολόγιο», 1945
Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Δάσκαλος, Κιλκίς 


Άφησαν το σκοπιανό υποκείμενο «να ξερνάει», μες στη Βουλή των Ελλήνων, τις αθλιότητες περί Μακεδονίας και… «αφωνότεροι των ιχθύων και απραγέστεροι των βατράχων» οι ασήμαντοι της σήμερον. Άρα είναι έτοιμοι να υπογράψουν, με χέρια και ποδάρια, το ξεπούλημά μας. Διάβασα την είδηση και… «κάπνισαν τα μάτια μου». Αν μου αφαιρέσουν, μου καταστρέψουν, μου εξευτελίσουν εμένα τον Μακεδόνα-γεννήθηκα στην Πιερία-το έσχατο καταφύγιο της αξιοπρέπειάς μου, την ιστορία μου, την ιθαγένειά μου, την μνήμη μου, τότε να γνωρίζουν ότι:

Πρώτον: Θα αντιμετωπίσουν, σε περίπτωση υπογραφής της προδοσίας, ό,τι αντιμετώπισαν οι παπόδουλοι επίσκοποι, όταν γύρισαν στην Κωνσταντινούπολη το 1438, μετά την ψευτοσύνοδο Φερράρας-Φλωρεντίας. Υπέγραψαν ένωση-υποταγή της Ορθοδοξίας-των Εκκλησιών και φτάνοντας στην Πόλη τους ανέμεναν οι πιστοί… Όταν μαθεύτηκε ότι λατινοφρόνησαν και υπέκυψαν στα «φλωρία» του Πάπα, ο ευσεβής λαός τους προπηλάκισε και δεν έμεινε μόνο στον πηλό… έπεσαν και καρπαζιές. Ταραγμένοι και μετανιωμένοι ψέλλιζαν οι ταλαίπωροι: «Πεπράκαμεν (πουλήσαμε) την πίστην ημών, αντηλλάξαμεν τη ασεβεία την ευσέβειαν, προδόντες την καθαράν θυσίαν (την Ορθοδοξία), αζυμώται (παπικοί) γεγόναμεν. Κόψατε την δεξιάν ημών την υπογράψασαν (κόψτε το χέρι που υπέγραψε), εκριζώσατε την γλώσσαν ημών την τοιαύτα ομολογήσασαν». (Δ.Παναγόπουλου, «Εις έναντι μυρίων»). Χέρι που θα υπογράψει και γλώσσα που θα ομολογήσει «Βόρεια, Άνω ή Νέα Μακεδονία» θέλουν κόψιμο ή ξερίζωμα. Τελεία και παύλα. Σε θέματα πατρίδος και πίστεως δεν χωρεί συγκατάβασις.

Δεύτερον: Η στάση μας στο θέμα της Μακεδονίας είναι η λυδία λίθος για το σύνολο της εξωτερικής μας πολιτικής. Αν υποκύψουμε στους ωμούς εκβιασμούς και παραδώσουμε αμαχητί το όνομα, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου. Πέραν της διεθνούς ανυποληψίας και περιφρόνησης, δημιουργείται κακό προηγούμενο. Όλοι θα απαιτούν και εμείς θα επαιτούμε την σύμπραξη ανύπαρκτων συμμάχων. Ως γνωστόν οι μεγάλες δυνάμεις συναγάγουν συμπεράσματα για την πολιτική τους, όχι με κριτήριο την «ετοιμότητα υποκλίσεων», αλλά με κριτήριο την ισχύ των κρατών στις περιφέρειες, την ικανότητα-αποφασιστικότητα των κυβερνήσεών τους να υπερασπίσουν τα εθνικά τους συμφέροντα και το ειδικό γεωπολιτικό βάρος, που αναπτύσσουν στους περιφερειακούς συσχετισμούς ισχύος. Έλεγε, ο Παπαρρηγόπουλος στον πρόλογο της «Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους»: «Ουδέν έθνος υποχρεούται να είναι μεγαλοφυές. Αλλ’ ουδέν έθνος δύναται να υπάρξει άνευ κοινού νοός. Κοινός δε νούς των εθνών είναι η κυβέρνησις». Ο κοινός νους φρονεί ότι στην παρούσα συγκυρία και μέχρι να εκπαραθυρωθούν οι Τρόικες και τα ημέτερα πειθήνια ενεργουμενά τους, δεν πρέπει ο λαός να υποκύψει σε κανέναν εκβιασμό. Τούτη την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί και κυρίως οι 8.500 νεκροί αξιωματικοί και στρατιώτες που έπεσαν στο Κιλκίς, και οι χιλιάδες ήρωες στα πεδία των μαχών.

Τρίτον, σε συνάφεια με τα προηγούμενα. Όλα δείχνουν πως οι Σκοπιανοί κατανοούν πως ευνοϊκή απόληξη του ζητήματος θα πετύχουν μόνο επί της νυν μνημονιακής τάχα και κυβέρνησης. Άρα οδεύουμε προς ατιμωτική συναλλαγή. Αν συμβεί το απευκταίο είναι σίγουρο πως οι κλεφτοσκοπιανοί ευθύς θα καταπατήσουν τις υπογραφές τους και θα θέσουν, από θέσεως ισχύος πλέον, όλα τα συμπαρομαρτούντα με το σκοπιανό ζητήματα: αλυτρωτισμός, περιουσίες, ονοματοδοσία προϊόντων, τοπονυμίων, αεροδρομίων, «μακεδονική» εκκλησία, ιστορική κληρονομιά. Μας αναμένει, δεν έχει σημασία αν είναι το εγγύς ή το απώτερο μέλλον, το μακεδονικό Κόσοβο. Και τότε θα ερωτηθούμε εμείς οι Μακεδόνες, οι γηγενείς. «Είστε Έλληνες ή Μακεδόνες; Όσοι Έλληνες κάτω από τον Όλυμπο… η Μακεδονία ανήκει στους Μακεδόνες».

Τέταρτον: «Την δε την Πόλιν σοι δούναι ούτ’εμόν εστί ούτ’άλλου των κατοικούντων εν αυτή…». Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο ηρωικός αυτοκράτορας, διδάσκει ες αεί. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πουλήσει πατρίδα. Στην πατρίδα ανήκουμε και δεν μας ανήκει. Αυτό που κερδήθηκε με αίμα δεν μπορεί κανείς να το περιφέρει σε συνέδρια παρανόμων, να το διαγράψει με το μελάνι μιας υπογραφής.

Κάποιοι θέλουν να «ρευστοποιήσουν», κόκαλα ιερά, σε σταδιοδρομίες, αξιώματα, έδρανα πρωθυπουργικά. «Παίζουνε πασιέντζες το έθνος ολάκερο για να ικανοποιήσουν τις μωροφιλοδοξίες τους», όπως έλεγε ο Πάν. Κολοκοτρώνης. Ματαιοπονούν. Πολλές φορές σταυρώθηκε ο Ελληνισμός από ξένους και βαρβάρους, πολιτισμένους και απολίτιστους, πολλές φορές και από τους δικούς μας, τους εφιάλτες και μηδίζοντες, παλαιούς και νέους, αλλά, «ιδού ζώμεν». «Τρώνε από μας και μένει και μαγιά». Και άλλη φορά η Μακεδονία χάθηκε με το μελάνι της υπογραφής. Το 1878 η συνθήκη του Αγίου Στεφάνου την παραχωρούσε σχεδόν εξ ολοκλήρου στη Βουλγαρία. Εις μάτην.
Κατέπεσε μέσα σε λίγους μήνες το ψεύδος και η αδικία. Η συνθήκη του Βερολίνου αποκατέστησε την τότε τάξη των πραγμάτων. Σ’ αυτά τα ζητήματα λειτουργούν και πνευματικοί νόμοι. «Του Κυρίου η γη και το πλήρωμα αυτής, η οικουμένη και πάντες οι κατοικούντες εν αυτή». (Ψαλμός, ΚΔ’).

Πέμπτον: Τυχόν υπογραφή σε κείμενο καταισχύνης και διασυρμού, που θα αναγνωρίζει κράτος με το όνομα της Μακεδονίας, θα τινάξει στον αέρα την ελληνική εκπαίδευση. Θα παρουσιαστούμε, εμείς οι δάσκαλοι, ενώπιον των μαθητών μας ψεύτες, υποκριτές, με έλλειψη φιλοπατρίας, αφού τόσα χρόνια διδάσκουμε μία και μοναδική Μακεδονία, αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνισμού. Ελεγχόμαστε έτσι για την πνευματική μας εντιμότητα, για την παιδαγωγική μας ειλικρίνεια. Όταν αντικρίσουν οι μαθητές μας στις οθόνες τους Σκοπιανούς να πανηγυρίζουν για την υποκλοπή, και τους χάρτες να εμφανίζουν «Βόρεια ή Άνω Μακεδονία», τι θα τους πούμε το άλλο πρωί; Πώς ο φιλότιμος και ευαίσθητος Έλληνας δάσκαλος θα ατενίσει το βλέμμα των μαθητών του; Πώς θα αντέξουμε την ντροπή; Θα μας τοξεύει αλύπητα η απορία, η ειρωνεία, η αγωνία των παιδιών για την δειλία μας, για την επερχόμενη θύελλα.

Κλείνω μ’ ένα «επεισόδιο» το οποίο περιέχεται στο βιβλίο «Το εθνικό μας τραγούδι», του Βασίλη Περσείδη, εκδ. «Τ. Πιτσίλος», Αθήνα 1983, σελίδα 32.
«Όταν ο Ελληνικός Στρατός μπήκε στα Σέρβια ελευθερωτής το 1912, βρήκε σφαγμένους από τους Τούρκους τους 115 πρόκριτους της πόλης, που τους είχαν κρατήσει για όμηρους. Την άλλη μέρα γινόταν μνημόσυνο των μαρτύρων αυτών σε πάνδημη συγκέντρωση λαού και στρατού. Ο παπάς άρχισε να απαγγέλει την επιμνημόσυνον ακολουθίαν, όταν μία βροντερή φωνή ακούσθηκε: Στάσου παπά!
Ήταν η φωνή του ιδρυτού του Λευκού Σταυρού Σπύρου Ματσούκα. Και το αυτοσχέδιον τραγούδι που έκαμε τον παπά να σιγήση και 3.500 στρατιώτες και άλλους τόσους πολίτας να γονατίσουν και ν’ αναλυθούν εις δάκρυα έλεγε:
«Ξυπνάτε από τα μνήματα, αδικοσκοτωμένοι,
να ιδήτε την Πατρίδα σας, ελευθερωμένη.
Ξυπνάτε κι αναστήσαμε, δεν είστε πια ραγιάδες
Ξυπνάτε κι ήρθε Πασχαλιά, χαθήκαν οι αγάδες».
Αν υπογράψουν, να πάνε στα μνήματα, που αναπαύονται τα ιερά κόκκαλα των αδικοσκοτωμένων και να τους πουν:
«Ξανακοιμηθείτε, είστε και πάλι ραγιάδες…»
Όσοι Έλληνες, όσοι ζωντανοί, αντισταθείτε…

ΠΗΓΗ








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




ΙΔΟΥ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ!

· Τα δύο θανατηφόρα σενάρια των οικονομικών δολοφόνων της ΕΕ
· Η συμμορία των τοκογλύφων της Ευρώπης κάνει τις τελευταίες πρόβες για την κατάσχεση του ιδιωτικού πλούτου των Ελλήνων

· Σόϊμπλε-Μέρκελ έχουν αποφασίσει πώς θα σφάξουν τη χώρα μας, ερήμην της κυβέρνησης Σαμαρά και του λαού!

Του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Στην τελική και καθοριστική του φάση εισέρχεται το σχέδιο του οικονομικού στραγγαλισμού της Ελλάδος και του λαού της. Η μυστική συνάντηση που είχαν προ ημερών στο περιθώριο του Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας, καθώς επίσης και ευρωπαίοι αξιωματούχοι, έγινε για να καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα αρπάξουν την ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων, εξουδετερώνοντας τις όποιες αντιδράσεις. Επειδή θα πρόκειται για ληστεία χειρότερη από αυτή που έγινε προ μηνών στην Κύπρο κι επειδή η οικονομική υποδούλωση του λαού πρέπει να υλοποιηθεί σε χειροπιαστό και άμεσο κέρδος για τους τοκογλύφους, σχεδιάστηκε μυστικά η μέθοδος που θα εφαρμόσουν. Όπως ακριβώς μια εγκληματική συμμορία κάνει τις τελευταίες δοκιμές για την ληστεία που θα πραγματοποιήσει σε μεγάλη τράπεζα από την οποία θέλει να αρπάξει τον χρυσό που διαθέτει στο θησαυροφυλάκιό της, κατά τον ίδιο τρόπο η συμμορία των τοκογλύφων της Ευρώπης κάνει τις τελευταίες πρόβες για την κατάσχεση του ιδιωτικού πλούτου των Ελλήνων.

Τι σημασία έχει εάν η Ελλάδα έχει αναλάβει εδώ και μερικές ημέρες την Προεδρία της ΕΕ για το ερχόμενο εξάμηνο; Οι Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Στουρνάρας και Ευάγγελος Βενιζέλος αποτελούν τις θλιβερές πολιτικές μαριονέτες που στα χέρια των τοκογλύφων έχουν κάτσει στα τέσσερα και εκτελούν όλες τις εντολές καταστροφής της χώρας και αρπαγής της δημόσιας-ιδιωτικής περιουσίας. Η χώρα μας αποτελεί το τρυφερό φιλέτο που θα κατασπαράξουν οι οικονομικοί εγκληματίες της ΕΕ και ως τέτοια την έχουν παραδώσει στους νέους κατακτητές μας!

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΡΕΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ!
Με το πρόσχημα της διάσωσης της ευρωζώνης και το επιχείρημα ότι αντί να δοθεί οικονομική ενίσχυση στην Ελλάδα μέσω δανεισμού, στο εξής θα συμμετέχει ο ίδιος ο φορολογούμενος πολίτης με την εφάπαξ φορολόγηση του 10% των καταθέσεών του, έπεσε στο τραπέζι -ώστε να προετοιμάσει τον λαό- το ένα μέρος του σχεδίου.

Η μηνιαία έκθεση της Bundesbank που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο φόρος αυτός ανταποκρίνεται στην αρχή της εθνικής ευθύνης, σύμφωνα με την οποία οι φορολογούμενοι είναι υπεύθυνοι για τις υποχρεώσεις της κυβέρνησής τους πριν απαιτηθεί η αλληλεγγύη από άλλα κράτη»! Η ίδια έκθεση της Bundesbank επισημαίνει ότι το μέτρο θα έπρεπε να αποφασίζεται και να υλοποιείται γρήγορα προκειμένου να αποφεύγεται η φυγή κεφαλαίων!

Τι σημαίνει αυτό σε πολύ απλά ελληνικά; Ότι το πλιάτσικο των ιδιωτικών καταθέσεων θα γίνει αιφνιδιαστικά και χωρίς να μπορεί να αντιδράσει ο λαός. Σε ανύποπτο δηλαδή χρόνο (βλέπε ημέρα Παρασκευή με το κλείσιμο των τραπεζών) θα αποφασιστεί η εφάπαξ αρπαγή του 10% των καταθέσεων με το πρόσχημα της εθνικής συμμετοχής όλων των Ελλήνων στη διάσωση της χώρας και της αποφυγής της χρεοκοπίας. Τα συστημικά ΜΜΕ θα κληθούν μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο να κάνουν πλύση εγκεφάλου στον λαό για να μπλοκάρουν ή αποφορτίσουν τις αντιδράσεις, με τους εντεταλμένους δημοσιογράφους να μιλούν για σωτήρια εθνική απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά ο οποίος «γλίτωσε τον τόπο από ένα νέο δάνειο»!

Μέσα στο ίδιο σχέδιο ανήκει και η με 10% φορολόγηση της ακίνητης, ιδιωτικής περιουσίας! Εκεί πλέον θα γίνει η μπάζα με τη σέσουλα! Εάν μια οικογένεια έχει δυο ή τρία ακίνητα των οποίων η αντικειμενική αξία είναι 200.000 ευρώ, η φορολόγησή τους με εισφορά 20.000 ευρώ θα συνιστά την μεγάλη αρπαχτή για τους τοκογλύφους. Μπορεί να διανοηθεί κανείς τι θα σημαίνει αυτό για τα νοικοκυριά. Είναι που είναι καταχρεωμένες οι ελληνικές οικογένειες, μία τέτοια ρύθμιση που από την μια μέρα στην άλλη θα καθιστά τον λαό υπερχρεωμένο έναντι του κράτους θα έχει ως αποτέλεσμα ή να τον χώνει απευθείας στην φυλακή ή να τον οδηγεί στο να …ξεφορτωθεί τα ακίνητά του προκειμένου να γλιτώσει τα σίδερα της φυλακής!

ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Η δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι η Ελλάδα είναι πιθανό να χρειαστεί νέο δάνειο, επιβεβαιώθηκε από το περιοδικό Spiegel και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης που κάνουν λόγο για το ύψος, τη μορφή και τους όρους της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα. Το δάνειο το προσδιόρισαν άμεσα στα 10 με 20 δις ευρώ ανάλογα με το αν υπάρχει κούρεμα χρέους ή όχι.

Το Spiegel, αναφέρει ότι πρόκειται για έτοιμο σχέδιο που έχει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και που αφορά στο νέο δάνειο. Επικαλείται έγγραφο που έχει στη διάθεσή του και αποτελείται από δύο σενάρια.

Το πρώτο σενάριο περιλαμβάνει κάποιο κούρεμα χρέους χωρίς να προσδιορίζονται άλλες λεπτομέρειες και ένα πακέτο 10 δισ. ευρώ, ενώ το δεύτερο σενάριο κάνει λόγο για 20 δισ. ευρώ χωρίς κούρεμα του χρέους. Όλα αυτά τα χρήματα όπως αναφέρει το δημοσίευμα θα δοθούν από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Το σχέδιο του Σόϊμπλε προβλέπει απόφαση από την Ευρωζώνη πριν από τις ευρωεκλογές και θα υπάρχει ένας βασικός όρος προς την Ελλάδα να προωθήσει όλες ανεξαιρέτως τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις οι οποίες έχουν συμφωνηθεί. Σύμφωνα με το περιοδικό η Ελλάδα έχει προωθήσει λιγότερες από τις μισές μεταρρυθμίσεις που θεωρούνται απαραίτητες για την υγιή ανάπτυξη της οικονομίας.

Από την πλευρά της η Deutsche Welle αναφέρει ότι το «πιθανότερο σενάριο για την κάλυψη των χρηματοδοτικών κενών της Ελλάδας είναι ένα συμπληρωματικό πακέτο βοήθειας από τον ESM, (το οποίο δεν θα ονομασθεί τρίτο πακέτο) με όρους 'που δεν θα προκαλούσαν εντάσεις', ενώ δεν γίνεται καμία συζήτηση για ενδεχόμενο 'κούρεμα' ή ελάφρυνση του χρέους πριν από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων από τη Eurostat».

Όπως γίνεται αντιληπτό, το σενάριο του νέου δανείου θα καταστήσει περισσότερο σιδηροδέσμια την Ελλάδα η οποία θα παραμείνει για πολλές δεκαετίες υπό οικονομική κατοχή, με την ιδιωτική και δημόσια περιουσία να περιέρχεται σταδιακά στα χέρια των τοκογλύφων και τους Έλληνες να μετατρέπονται σε είλωτες-δούλους στα χέρια των ξένων κατακτητών τους.
Η αναβίωση μιας νέας Γερμανικής κατοχής με τις υπογραφές των νέων Εφιαλτών!

"Ελεύθερη Ώρα"








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - ΒΙΝΤΕΟ Νο 2 - ΑΛΗΤΗ ΔΕΝΔΙΑ - ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ - ΡΕΝΤΙΚΟΛΑ

ΒΙΝΤΕΟ Νο 2 - ΑΛΗΤΗ ΔΕΝΔΙΑ - ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ - ΡΕΝΤΙΚΟΛΑ 

 

 



πηγη









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Τα ανδρείκελα προωθούν την ΑΠΟΧΗ για να διασωθούν…

Ένα σωσίβιο σχετικής διάσωσης των δωσίλογων ανδρεικέλων είναι η ΑΠΟΧΗ.
Προσπαθούν, λοιπόν, με διάφορα ταχυδακτυλουργικά τεχνάσματα να την αυξήσουν, ποντάροντας και πάνω στη ΓΕΝΙΚΗ αηδία του κόσμου για το σύνολο του πολιτικού κόσμου.
Έτσι η αποχή από «κοντέρ» καταγραφής της απόρριψης, ΓΕΝΙΚΑ, του καθεστώτος, μετατρέπεται σε «όπλο» διάσωσης της καταρρέουσας κυβέρνησης.


ΣΗΜΕΡΑ, τα επιτελεία της παγκοσμιοποιημένης κακουργίας του 4ου Ράιχ αξιοποιούν, προς όφελός τους, όχι μόνο τα κοινοβούλια- «γλάστρες», ΟΧΙ μόνο τις εκλογικές αυταπάτες, αλλά και τις εκλογικές απορρίψεις του καθεστώτος: ΑΠΟΧΗ.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, «μαγειρεύει» διάφορα τεχνάσματα για τη διόγκωση της αποχής: Από εκλογικές αλχημείες μετάθεσης των ευρω-εκλογών τη δεύτερη Κυριακή των Δημοτικών εκλογών, μέχρι τη «φίμωση» των ετεροδημοτών (να μην μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους).

Η ΑΠΟΧΗ, συνεπώς, συμφέρει το καθεστώς και την καταρρέουσα, κακουργηματική και δωσίλογη κυβέρνησή του.

Το ΡΕΣΑΛΤΟ, στις προηγούμενες ευρω-εκλογές και Αυτό-δικοικητικές εκλογές πρότεινε αποχή.

Η θέση μας αυτή ήταν ΛΑΘΟΣ. Η πολιτική πραγματικότητα έδειξε ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν κατάφερε η ΑΠΟΧΗ, παρ’ όλα τα μεγάλα ποσοστά της.

Το αντίθετο: Βγήκαν δημοτικοί άρχοντες, περιφερειάρχες και Δήμαρχοι, με ποσοστά 10-15%, συνεχίζοντας το καταστροφικό τους έργο και δίνοντας εκλογικό άλλοθι στις κατοχικές κυβερνήσεις.

Το λάθος μας αυτό υπαγορεύτηκε από την υπερτίμηση των προϋποθέσεων μιας λαϊκής εξέγερσης. Κάναμε τις επιθυμίας μας πραγματικότητα: Πιστεύαμε ότι βρισκόμασταν στα πρόθυρα λαϊκών εκρήξεων.

Η ΑΠΟΧΗ είναι σωστή πολιτική θέση, ΜΟΝΟ όταν η λαϊκές μάζες βρίσκονται σε επαναστατικό αναβρασμό στο δρόμο και με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ πολιτικό κίνημα. Δηλαδή αυθεντική Αριστερή ηγεσία.

ΟΥΤΕ αυτά που δεν υπάρχουν, υπολογίσαμε: Διπλό πολιτικό σφάλμα…


Σήμερα, αντίθετα υπάρχει και ένας επιπρόσθετος πολιτικός λόγος που καθιστά την αποχή ΛΑΘΟΣ: Η αξιοποίηση της αποχής από τα κυβερνητικά ανδρείκελα και η προώθησή της από αυτά.

Σημείωση: Και τα τεκταινόμενα στο ΣΥΡΙΖΑ απογοητεύουν και οδηγούν πολλούς στην αποχή…

Ασφαλώς δεν πρέπει να έχουμε ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ για τις εκλογές: ΚΑΜΙΑ λύση εναλλακτικής πολιτικής μπορεί να δώσουν, ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα δεν μπορεί να λύσουν (αν μπορούσαν θα είχαν καταργηθεί).

Μπορεί, όμως, να δρομολογήσουν συνθήκες που θα παρέχουν τις δυνατότητες πυροδότησης και ανάπτυξης του λαϊκού ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ: Το ΜΟΝΟ που μπορεί να φέρει ανατροπές και αλλαγές…

Η ψήφος, λοιπόν, σε αυτήν την κατάσταση (από πλευράς κινήματος) που βρισκόμαστε είναι ένα «όπλο» που εν δυνάμει μπορεί να γεννήσει προϋποθέσεις λαϊκής κινητικότητας.

Ο πρώτος και καθοριστικός στόχος: Να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ τελεσίδικα και να γκρεμιστεί καταλυτικά αυτή η κυβέρνηση.

Το Βατερλό των κομματικών συνεταίρων-ανδρείκελων αυτής της κυβέρνησης αποτελεί καθήκον πρώτης προτεραιότητας.

Και αυτό το Βατερλό και ο αφανισμός, αν είναι δυνατόν, δεν θα επιτευχθούν με την εκλογική αποχή…

Με την αποχή ο ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΣ της ΝΔ και το τελεσίδικο θάψιμο του ΠΑΣΟΚ, δεν θα συντελεστεί σε τέτοιο βαθμό που να πυροδοτήσει εξελίξεις και εκρηκτικές πολιτικές ζυμώσεις…

ΟΧΙ, συνεπώς, στην ΑΠΟΧΗ.

ΑΓΩΝΑΣ για να περιοριστεί στο ελάχιστο…

Ψήφος που να αποτελεί συντριπτική ήττα των δωσίλογων ανδρεικέλων, ήττα που να δρομολογεί την πολιτική αποσταθεροποίηση του κατοχικού καθεστώτος και να πυροδοτεί λαϊκές ζυμώσεις και ΚΙΝΗΣΕΙΣ…

Πιο συγκεκριμένα θα τα αναλύσουμε όταν θα ολοκληρωθεί ο «χάρτης» των εκλογών…


πηγη 







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου