EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

.. απαιτούν κατασχέσεις των καταθέσεων!!!

Εδώ Βερολίνο.

Πληροφορηθήκαμε από έγκυρες πηγές ότι το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, αποφάσισε να καλύψει, υπό προϋποθέσεις βέβαια και μόνο δια τη παροχής νέων δανείων ύψους 22 - 25 δισ. €, τις τρέχουσες υποχρεώσεις του Ελληνικού κράτους έναντι των δανειστών του καθώς και έναντι των κατόχων ληξιπρόθεσμων Ελληνικών ομολόγων.

Η πρώτη προϋπόθεση που θέτουν οι Γερμανοί, είναι να παρθούν από την Ελληνική κυβέρνηση και τα υπόλοιπα 57 μέτρα από τα συνολικά 153 που είχαν συμφωνηθεί στις προηγούμενες δανειακές συμβάσεις.

Οι Γερμανοί φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι να απαιτήσουν επιπλέον για την χορήγηση του νέου δανείου, αντί της σύναψης ενός νέου μνημονίου, την κατάθεση εγγυήσεων σε ειδικό συμβολαιογραφικό τραπεζικό λογαριασμό του Λουξεμβούργου με αποκλειστικό σκοπό την εξασφάλιση των δανειστών αναφορικά με την εκπλήρωση στο ακέραιο τόσο της νέας όσο και των παλαιοτέρων δανειακών συμβάσεων, ακόμη και στην περίπτωση εκείνη που θα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας η σημερινή Ελληνική αντιπολίτευση. Οι ειδικοί του υπουργείου των Οικονομικών στο Βερολίνο εφηύραν τον "Φ. Α. - Φόρο Αλληλεγγύης" και αναμένουν ότι η Ελληνική κυβέρνηση θα τον επιβάλλει "άπαξ" σε όλες ανεξαιρέτως τις καταθέσεις και μάλιστα από το πρώτο €υρώ, που υπάρχουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς εντός της Ευρώπης και έχουν ως δικαιούχους, φυσικά και νομικά πρόσωπα του ιδιωτικού και του δημοσίου δικαίου που δηλώνουν αντίστοιχα σαν κύριο τόπο διαμονής και σαν βάση της επιχείρησής τους, την Ελλάδα.

Ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών, Βόλφγκαγγ Σόϊμπλε θα προτείνει στην Ελληνική κυβέρνηση την επιβολή φόρου σε ποσοστό 20% επί των καταθέσεων μέχρι τις 100.000 € και μάλιστα ανά καταθέτη (στην περίπτωση που είναι δικαιούχοs, ταυτόχρονα, σε πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς) και όχι ανά λογαριασμό και σε ποσοστό 33% για όλες τις καταθέσεις άνω των 100.001 €. Προβλέπεται να εξαιρεθούν μόνο οι "καταθέσεις" των τραπεζικών ιδρυμάτων σε "repos" και "derivate". Ζητείται δε επιπλέον να υποχρεωθεί, δια νόμου, ο δικαιούχος του εκάστοτε τραπεζικού λογαριασμού, όπως κοινοποιήσει τους ειδικούς κωδικούς πρόσβασης, ΡΙΝ και ΤΑΝ, στην αρμόδια εφορία. Προτείνουν περαιτέρω και ποιά θα είναι τα όρια του συμβιβασμού, στα οποία οφείλει να καταλήξει μια τυχόν "σκληρή" διαπραγμάτευση μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της, όπως:

"Φόρος Αλληλεγγύης" 12% για καταθέσεις ύψους 1,00 € έως 40.000 €
16% για καταθέσεις ύψους 40.001 έως 100.000 €
20% για καταθέσεις ύψους 100.001 έως 160.000 €
25% για καταθέσεις ύψους 160.001 και άνω

Αναμένεται ότι η επιβολή του Φόρου Αλληλεγγύης θα βοηθήσει τους δανειστές στην αρχική συγκέντρωση κεφαλαίων συνολικού ύψους περίπου 55 δισ. €. Οι κυβερνήσεις της Ελβετίας, της Αυστρίας και του Λουξεμβούργου, που προστατεύουν ακόμη την ανωνυμία των αλλοδαπών δικαιούχων των τραπεζικών λογαριασμών, έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους για την υλοποίηση των Γερμανικών προτάσεων εντός των συνόρων της δικαιοδοσίας τους.

Αν και είναι βέβαιον ότι ο ποιητής αυτής της "νέας" Γερμανικής πρότασης αντέγραψε εν μέρει το "Monitor Fiscal" του ΔΝΤ που εκδόθηκε τον Οκτώμβριο του 2013 και ειδικά, αναφορικά με τον τρόπο της υλοποίησής του, υιοθετεί ακριβώς ότι προτείνεται στη σελίδα 49 ... ευχόμαστε να βγούμε αυτή τη φορά "ψεύτες" και ελπίζουμε συνάμα ότι το πείραμα της Γερμανικής ελίτ με την Ελλάδα θα σταματήσει εδώ, μια για πάντα!

Ίδωμεν ... !

Νέα Φιλική Εταιρεία








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Αλλάζουν όλα στη φορολογία των αυτοκινήτων

Μεγάλη μείωση στο φόρο πολυτελείας και τα τεκμήρια φέρνει το υπουργείο Οικονομικών . Θα μειωθούν τα τέλη, αλλά όχι για όλους τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.
Δείτε τις αλλαγές που έρχονται στη φορολόγηση των αυτοκινήτων

Είναι δεδομένο ότι η υπερφορολόγηση στο τέλος επιφέρει μείωση των εσόδων. Έτσι και στη χώρα μας σε ό,τι έχει να κάνει με τα αυτοκίνητα έφερε εκτός από μεγάλη κάμψη στην αγορά και χιλιάδες “ακινησίες”.

30% μείωση σε τεκμήρια και φόρο πολυτελείας αυτοκινήτων 
Με τα τεκμήρια και τα τέλη στα ύψη για τα αυτοκίνητα ειδικά πάνω από 1.929 κυβικά το κράτος έχασε εκατομμύρια καθώς εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες τα έβαλαν σε ακινησία καταθέτοντας πινακίδες.

Έτσι έρχονται γενναίες μειώσεις τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στα τεκμήρια. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μείωση που θα φτάσει ακόμη και το 30%.

Μια μείωση αυτού του μεγέθους αμέσως σημαίνει και ανάλογη μείωση στο φόρο πολυτελείας που τσάκισε εφέτος χιλιάδες ιδιοκτήτες.

Έτσι θεωρείται δεδομένο ότι ο επόμενος φόρος πολυτελείας θα είναι μειωμένος κατά το 1/3.

Τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται μόνο εαν κατατεθούν πινακίδες θα υπολογίζεται οπ χρόνος κυκλοφορίας Μειωμένα θα είναι και τα τεκμήρια, αλλά όχι για την πλειοψηφία των ιδιοκτητών αυτοκινήτων. Μελετάται μόνο να μην πληρώνει το σύνολο του τέλους όποιος καταθέτει πινακίδες μετά την πρώτη ημέρα του χρόνου, δηλαδή εάν κάποιος καταθέτει πινακίδες τον Ιούνιο να πληρώνει το 50% των τελών και όχι το σύνολό τους όπως γίνεται τώρα.

Παράλληλα ακούστηκε και μία πρόταση που αφορά στην προεξόφληση των Τελών για τα επόμενα χρονια με σημαντικές εκπτώσεις, όμως δεν φαίνεται να περνάει. Η συγκεκριμένη πρόταση αφορούσε την προεξόφληση των τελών για τα επόμενα 3 ή 5 χρόνια με έκπτωση που μπορεί να ανέλθει έως και στο 50% του συνολικού τιμήματος.

newsit.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Ονόματα υπουργών και υφυπουργών στη δικογραφία για το σκάνδαλο του ζεόλιθου

- Εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα από το ΥΠΕΚΑ και το υπ. Ανάπτυξης
- Ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης ασυλίας του Κ. Μουσουρούλη
- Το σκάνδαλο αφορά τη ματαίωση επένδυσης 40 εκατ. ευρώ για εξόρυξη ζεόλιθου στον Έβρο

- Δίωξη για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση σε βάρος δύο πρώην στελεχών του ΙΓΜΕ

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή δικογραφία προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν ευθύνες ή όχι σε έξι πολιτικά πρόσωπα (πρώην υπουργό και τρεις υφυπουργούς και έναν νυν υφυπουργό), αλλά και για εάν θα αρθεί ή όχι η ασυλία ενός βουλευτή.

Η δικογραφία αφορά τη ματαίωση επένδυσης εξόρυξη ζεολίθου στην περιοχή του Έβρου, ενώ για την υπόθεση αυτή έχει διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Ορεστιάδας. Μάλιστα, η επίμαχη δικογραφία έχει διαβιβαστεί και στους Εισαγγελείς διαφθοράς.

Ειδικότερα, στην επίμαχη δικογραφία γίνεται αναφορά στην πρώην υπουργό ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη, στους πρώην υφυπουργούς Ανάπτυξης Σταύρο Καλαφάτη, Ιωάννη Μπουγά, Αναστάσιο Νεράτζη, στον σημερινό υφυπουργό ΠΕΚΑ Ασημάκη Παπαγεωργίου και στον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης και σημερινό βουλευτή Κωνσταντίνο Μουσουρούλη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία η Βουλή καλείται να αναζητήσει εάν έχουν ευθύνες, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, η κυρία Μπιρμπίλη και οι κ.κ. Καλαφάτης, Μπουγάς, Νεράτζης και Παπαγεωργίου, ενώ για τον κ. Μουσουρούλη, το Κοινοβούλιο θα εξετάσει το θέμα άρσης της ασυλίας του.

Σε όλα τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα καταλογίζεται από εκπρόσωπο της εταιρείας «Ν. Αλεξανδρίδης και Σία» ότι με παραλείψεις και ενέργειες τους ματαιώθηκε επένδυση για απευθείας ανάθεση του έργου εξόρυξης ζεολίθου, σε έκταση 161 στρεμμάτων στην περιοχή Πετρωτά του Έβρου. Οι ενέργειες αυτές των πολιτικών προσώπων είχαν ως συνέπεια να προκληθεί ζημιά στην εν λόγω εταιρεία, αλλά και στο Ελληνικό Δημόσιο.

Η ζημιά προκλήθηκε από τη ματαίωση επένδυσης 40 εκατομμυρίων ευρώ. Η ματαίωση αυτή θα είχε οφέλη, για την περιοχή του Έβρου (απασχόληση 100 ατόμων) και για το Δημόσιο, το οποίο δεν θα εισήγαγε ζεόλιθο από τη Τουρκία και τη Βουλγαρία.

Παράλληλα, από τη Εισαγγελία Ορεστιάδας, έχει ήδη ασκηθεί δίωξη για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση, σε βάρος δύο πρώην στελεχών του ΙΓΜΕ, τα οποία φέρονται να συνέδραμαν για να μην γίνει απευθείας ανάθεση, με συνέπεια ο τότε υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Μανιάτης, να αρνηθεί την ανάθεση, ζητώντας τη διενέργεια διαγωνισμού.
Για το ίδιο θέμα το περασμένο έτος είχε διαβιβαστεί στη Βουλή και άλλη δικογραφία.

newsit.gr







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Σε προσωρινή αργία τίθενται 22 Δημ. Σύμβ. του Δήμου Κηφισιάς!!

Η ποινή της 15ήμερης αργίας από τα καθήκοντα τους, των 22 Δημοτικών Σύμβουλων υπογράφτηκε από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Καλογερόπουλος στις 03/01/2014 και παρελήφθη στις 27/01/2014 από τον καθένα ξεχωριστά, όπως είχε προαναφερθεί  στην Kifisia Press την Πέμπτη 19/12/2013.

Η 15νθήμερη αργία που έχουν τεθεί από τις 27 Ιανουαρίου οι 22 Δημοτικοί Σύμβουλοι, 18 από την πλειοψηφία αλλά και 4 από την αντιπολίτευση του Δήμου Κηφισιάς, αφορά την γνωστή 10ετή υπόθεση «Χαράλαμπου Μαυρομμάτη» σχετικά με την αδειοδότηση της ιδιοκτησίας του για χρήση γραφείων.

Τώρα το θέμα είναι τι γίνεται με την αργία των Δημοτικών Συμβούλων. Κάτι τέτοιο είναι πρωτόγνωρο για τα δημοτικά χρονικά, να καταδικάζονται σχεδόν στο σύνολό τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι γιατί υπάκουσαν στις εντολές του Δημάρχου, Νίκου Χιωτάκη, τον οποίο στηρίζουν.

Μόλις κοινοποιήθηκε η εν λόγω απόφασης προς τον Δήμαρχο κ. Χιωτάκη, θα έπρεπε ο Δήμαρχος να τους αντικαταστήσει με «22» επιλαχόντες, οι οποίοι να αναλάβουν άμεσα τα καθήκοντά τους για να συνεχίσει η κανονική λειτουργία του Δήμου! Έγινε;;

Όπως πληροφορούμεθα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, αναμένεται να ετοιμάσουν δικαστική προσφυγή στο ΣτΕ, αλλά θα πρέπει με ιδία έξοδα να πληρώσουν τους δικηγόρους τους. Εκτός αν καλύψει τα έξοδά τους ο Δήμαρχος προσωπικά, μια και αυτός τους παρέσυρε σε αυτή την περιπέτεια.

Ερευνώντας νομικά το θέμα του ποιος πρέπει να πληρώσει τα έξοδα της δικαστικής προσφυγής στο ΣτΕ των 22 Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Κηφισιάς που τέθηκαν σε προσωρινή αργία από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένη Διοίκησης είναι άξιον παρατήρησης το γεγονός ότι…..

«οι τεθέντες «ονομαστικά» Δημοτικοί Σύμβουλοι σε αργία, εάν δεν αναλάβουν το κόστος υπεράσπισής τους, θα επιβαρύνουν τους δημότες της Κηφισιάς με το βαρύ καθ' έκαστον κόστος της υπεράσπισής του/της ενώπιον του ΣτΕ, για την απάλειψη της επιβληθείσας πειθαρχικής ποινής της 15ήμερης αργίας η οποία επεβλήθη ενόψει τελεσίδικης καταδίκης των εν λόγω Δημοτικών Συμβούλων για κατ' εξακολούθηση παράβαση καθήκοντος σχετική με την στάση των καταδικασθέντων στην υπόθεση του Χαράλαμπου Μαυρομμάτη και δη σχετικά με τη στάση τους στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπ'αριθμ.359/2011.

Δηλαδή, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ΄ όψιν ότι δεν αρκεί πως οι 22 Δημοτικοί Σύμβουλοι βρέθηκαν ένοχοι πράξεων που στοιχειοθετούν την έννοια του εγκλήματος της παραβάσεως καθήκοντος, ενεργητικό υποκείμενο του οποίου μπορεί να είναι μόνον υπάλληλος, κατά την έννοια των άρθρων 13 στοιχ. α' και 263α του Ποινικού Κώδικα (Π.Κ.).

Δηλαδή, βρέθηκαν οι εν λόγω 22 δημοτικοί σύμβουλοι ένοχοι για έγκλημα κατ' εξακολούθηση τελεσθέν, που απαιτεί στην αντικειμενική του υπόσταση:

α) παράβαση από τον υπάλληλο του υπηρεσιακού του καθήκοντος, όπως αυτό καθορίζεται από το νόμο ή διοικητική πράξη ή από ιδιαίτερες κατά νόμο οδηγίες της Προϊσταμένης αρχής ή ενυπάρχει στη φύση της υπηρεσίας του, και στην υποκειμενική του υπόσταση

β) δόλο του δράστη που περιέχεται στη βούλησή του να παραβεί το καθήκον του και

γ) σκοπός του δράστη, επιπλέον, να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομη υλική ή ηθική ωφέλεια ή να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλο, χωρίς όμως να απαιτείται για την πραγμάτωση του εγκλήματος και η επίτευξη του σκοπού αυτού.

Το άρθρο 13 του Π.Κ. ορίζει ότι «υπάλληλος είναι εκείνος στον οποίο νόμιμα έχει ανατεθεί, έστω και προσωρινά, η άσκηση υπηρεσίας δημόσιας δημοτικής ή κοινοτικής ή άλλου προσώπου δημοσίου δικαίου».

Το άρθρο 263α του Π.Κ. επεκτείνει την υπαλληλική ιδιότητα στους Δημάρχους ή Προέδρους Κοινοτήτων και σε όσους υπηρετούν, μεταξύ άλλων σε επιχειρήσεις ή οργανισμούς που ανήκουν στο κράτος, σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου.

Επομένως, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των Ο.Τ.Α. θεωρούνται υπάλληλοι, κατά την έννοια των άρθρων 13α και 263α Π.Κ. για την εφαρμογή της διατάξεως του άρθρου 259 Π.Κ.».

ΔΙΕΡΩΤΩΜΕΘΑ λοιπόν πως ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος έχει τεθεί σε αργία, στις 05/02/2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 καλεί σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν οι 22 Δημοτικοί Σύμβουλοι από τους 41 έχουν τεθεί σε αργία;

Από την στιγμή που οι 22 Δημοτικοί Σύμβουλοι κρίθηκαν ένοχοι τελεσιδίκως, από το πειθαρχικό όργανο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που αποτελείτο από τρεις Ανώτατους Δικαστικούς Λειτουργούς, για παράνομες πράξεις έχουν χάσει το λαϊκό τους έρεισμα στο Δήμο της Κηφισιάς.

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ επίσης ότι ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης στις 24/09/2012 οδηγήθηκε σε παραίτηση από τη θέση του Προέδρου της Βουλής. Τύποις χαρακτηρίστηκε αναστολή των καθηκόντων του αλλά ουσιαστικά επρόκειτο για παραίτηση του, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση στην οποία «φερόταν» να εμπλέκεται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους 10,2 δις.

Καθήκοντα προέδρου, σε ότι αφορά τη διεύθυνση στη συζήτηση στην Ολομέλεια και στη διάσκεψη των προέδρων ανέλαβαν ΤΟΤΕ οι Αντιπρόεδροι της Βουλής.

ΜΗΠΩΣ κ. Δήμαρχε θα πρέπει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ν. Παναγιώτου και οι 21 Δημοτικοί Σύμβουλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων;;

kifisiapress.info








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Μια καλή είδηση .... Αντισυνταγματική η αυτόφωρη σύλληψη και διαδικασία για οφειλές προς το Δημόσιο!

 Αντισυνταγματική έκρινε την αυτόφωρη σύλληψη και διαδικασία για οφειλές προς το Δημόσιο, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο…Κατερίνης!

Δικάζοντας επιχειρηματία που είχε συλληφθεί για οφειλές προς το Δημόσιο, το δικαστήριο έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η αυτόφωρη διαδικασία και παρέπεμψε την εκδίκαση της υπόθεσης σε τακτική δικάσιμο.

Το Πλημμελειοδικείο έκανε δεκτή την ένσταση που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης του επιχειρηματία, Μανώλης Παπάς, υποστηρίζοντας ότι οι σχετικές διατάξεις του ν. 3943/2011, που χαρακτηρίζουν διαρκές το αδίκημα μη καταβολής χρεών στο Δημόσιο, είναι αντίθετες στα άρθρα 2 παρ. 1 και 7 παρ. 1 του Συντάγματος, αλλά και σε θεμελιώδεις αρχές του Ποινικού Δικαίου.

Όπως δήλωσε στο katerini-news.gr, ο κ. Παπάς, στην ερμηνευτική εγκύκλιο που είχε εκδώσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου όταν θεσπίστηκε το αυτόφωρο, ανέφερε ότι «η συμβατότητα της ρύθμισης με τα άρθρα του συντάγματος θα κριθεί στην πράξη από τα δικαστήρια».

Στην πράξη λοιπόν κρίθηκε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί ένα μέσο πίεσης εισπρακτικού χαρακτήρα για τους σκοπούς του οποίου δεν είναι δυνατό να καταλύει θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα του πολίτη. Το συγκεκριμένο μέτρο όμως, εκτός από παράνομο, είναι και αναποτελεσματικό: μέχρι σήμερα συνελήφθησαν περίπου 1.800 φορολογούμενοι για διάφορα αδικήματα (μη καταβολή χρεών, μη έκδοση φορολογικών στοιχείων κτλ.) για οφειλές που φτάνουν το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, το δημόσιο εισέπραξε περίπου… 20 εκατομμύρια.

Καταλήγοντας ο κ. Παπάς τόνισε: «Πρέπει η απόφαση του δικαστηρίου να λάβει ευρεία δημοσιότητα, αφού οι αυτόφωρες συλλήψεις των πολιτών-οφειλετών καταλαμβάνουν καθημερινά προεξέχουσα θέση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

olympia







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





BINTEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ – AΓΡΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: “ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΔΕΝ ΣΕ ΣΗΚΩΝΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ! ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ;ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΟ!”

Δείτε το άγριο κράξιμο στον υπουργό Προστασίας Νίκο Δένδια μόλις πάτησε το πόδι του στο νησί…

Το περιστατικο σημειώθηκε στον πεζόδρομο της Κεφαλονιάς, όπου , ο κόσμος άρχισε να γιουχάρει και να φωνάζει εξαγριωμένος στον κ. Δένδια.

Ουσιαστικά, όλο το Ληξούρι είναι ανάστατο αφού βλέπει τις περιουσίες του να καταστρέφονται. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας επιθεώρησε κάποια κτίρια στο Ληξούρι.

Ο Νίκος Δένδιας έφτασε στο νησί με σούπερ πούμα με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να επιθεωρήσει τα μέτρα πολιτικής προστασίας στο νησί και συνοδεύεται από τον γενικό γραμματέα Προστασίας του Πολίτη, Πάτροκλο Γεωργιάδη και οκτώ πυροσβέστες της 6ης ΕΜΑΚ, με έναν διασωστικό σκύλο προκειμένου να ενισχύσουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ

 

πηγη









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Αρχίζει η ΕΞΕΓΕΡΣΗ των αγροτών…

Οι αγρότες άρχισαν από σήμερα τις κινητοποιήσεις τους. Η κόλαση που βιώνει η ελληνική κοινωνία και το αδιέξοδο της κυβέρνησης θα προσδώσει στον αγώνα των αγροτών εκρηκτική και επιδημική διάσταση.
 

Οι αγρότες είναι εντελώς κατεστραμμένοι. Η κυβέρνηση Σαμαρά τους δίνει τη χαριστική βολή. Συνεπώς δεν έχουν να χάσουν τίποτα…

Οι σημερινές κινητοποιήσεις των αγροτών έχουν στις αποσκευές τους τις πλούσιες εμπειρίες των προηγούμενων ηρωικών αγώνων τους.

Υπάρχει και ένα άλλο σημαντικό και καταλυτικό στοιχείο. Αυτή η αγροτική εξέγερση ξεκινάει μέσα σε ένα κοινωνικό ηφαίστειο: Ολόκληρη η κοινωνία βράζει από την κυβερνητική λαίλαπα της καταστροφής και της ΦΡΙΚΗΣ…

Ο κοινωνικός θυμός είναι τόσο καθολικός, συμπιεσμένος και εκρηκτικός που παρέχει τη ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ μιας ΓΕΝΙΚΗΣ, Παλλαϊκής ανάφλεξης.

Τα αγροτικά μπλόκα μπορεί να προμηθεύσουν τον σπινθήρα που θα πυροδοτήσει τα μεγάλα αποθέματα της λαϊκής οργής…

Γι αυτό και τα κυβερνητικά ανδρείκελα άρχισαν να κτυπούν με τους πραιτοριανούς τους από την αρχή: Απτό δείγμα του κυβερνητικού πανικού.

 

 

Θα κινητοποιηθούν, σίγουρα και τα λαρύγγια της καθεστωτικής προπαγάνδας (ΜΜΕ) για την κατασυκοφάντηση των αγροτών, όπως ΠΑΝΤΑ και για κάθε κοινωνικό κλάδο που σηκώνει κεφάλι…

Σίγουρα και οι αγροτοπατέρες και οι «αριστερές» κομματικές γραφειοκρατίες, θα βρίσκονται σε πυρετική ετοιμότητα για το ξεπούλημα των αγροτών. Όπως πάντα…

Οι συνθήκες, όμως, σήμερα είναι τέτοιες που ο αγροτικός σπινθήρας μπορεί να γίνει σαρωτική πυρκαγιά.


ΟΛΟΙ, λοιπόν, στο πλευρό των αγροτών για τη σύνδεση του αγώνα τους με τους άλλους τομείς του κοινωνικού αναβρασμού…

Ο αγώνας των αγροτών πρέπει να γίνει «επιδημία» παλλαϊκού ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ…


πηγη







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Βρε απερίγραπτοι! Έχει ο ξεβράκωτος τσέπες; (και άλλες «λοξοδρομήσεις»)

Εντιμότητα, αξιοπιστία, ειλικρίνεια. Τα τρία απαραίτητα προσόντα για έναν πολιτικό. Όποιος διαθέτει και τα τρία, το πολύ-πολύ να φτάσει μέχρι βουλευτής.
Οι αγρότες ζεσταίνουν τα τρακτέρ και κάποιοι ετοιμάζονται να πάνε να δούνε τη μανούλα τους στο χωριό. Τα κανάλια, γυαλίζουν τις κάμερες και ο Μπούτας ετοιμάζεται για τις γνωστές «κόντρες» με τον Πρετεντέρη.


- Από «δημοσιεύματα» στον τύπο
πληροφορηθήκαμε ότι η περίφημη Τράπεζα Θεμάτων, θα ανοίξει τις πύλες της στο τέλος Μαΐου χωρίς να έχει υπάρξει «διάψευση» από το υπουργείο παιδείας.

- Άρα, έμμεσα, το υπουργείο παραδέχεται ότι η Τράπεζα Θεμάτων δεν θα ισχύσει από φέτος.
Επομένως, ούτε το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ θα μπορέσει να ισχύσει από φέτος. Απομένουν οι επίσημες ανακοινώσεις!

- Βρε μανία που την έχουν αυτά τα κανάλια. Προσπαθούν, ακόμα, να μας πείσουν ότι ο Δούλος Χριστού Χλωρός, τους έφυγε και δεν τον άφησαν, λες και πιστεύει κανείς μας το αντίθετο!

- Ο Γιαννάκης ο Στουρνάρας έχει δίκιο όταν λέει ότι η Ελλάδα δεν υπερφορολογείται. Αναφέρεται στην «Ελλάδα», μια περιοχή στον πλανήτη Άρη η οποία φημολογείται πως θα έχει αυτό το όνομα όταν κατοικηθεί.

- Καλά, είναι αλήθεια ότι ο Αντώνης θα προτείνει τον Άδωνι-Σπυρίδωνα για υποψήφιο Περιφερειάρχη στην Αττική; Και με την επένδυση αξίας 3,5 δις ευρώ στα τρία εργοστάσια διαχείρισης σκουπιδιών, τι θα γίνει;

- Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι ο ΣυΡιζΑ θα συνεργαστεί μετεκλογικά με τη ΝΔ; Ο ΣυΡιζΑ δεν είναι ΠαΣοΚ!!! Γιατί; Πίστευε κανείς ότι θα συνεργάζονταν ΝΔ και ΠαΣοΚ; Μόνο η Μέρκελ!

- Βέβαια, αν είναι να σωθεί η πατρίδα,
να μην υπάρξει ακυβερνησία, η αξιοπιστία και η ειλικρίνεια θυσιάζονται, με πόνο ψυχής, για το καλό του τόπου. Δεν είδατε το Βαγγέλη; Έρεψε ο καημένος από της ψυχής τον πόνο.

- Πόνο στην ψυχή ένιωσε και ο Τηλε-Γιάννης, για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι. Τώρα πάλι, δεν τη λες και τραγωδία. Μάλλον σε κακιά στιγμή φέρνει. Μα είναι γονείς αυτοί; Που τα πήγαν τα παιδιά τους με τέτοιο καιρό;

- Όπως μαθαίνουμε, η διαδικασία της αυτοαξιολόγησης στα σχολεία, εξελίσσεται σε παρωδία, με τους εκπαιδευτικούς να σιχτιρίζουν και το υπουργείο να επικαλείται το «υποχρεωτικό» της διαδικασίας.

- Μαθαίνουμε, όμως,
πως πουθενά δεν αναφέρεται η υποχρεωτική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις σχετικές επιτροπές. Αυτό, αποσιωπάτε τεχνηέντως από υπουργείο, σχολικούς συμβούλους και διευθυντές.

- Θα μπορούσε να μας ενημερώσει το υπουργείο παιδείας πόσα εκατομμύρια ευρώ θα κοστίσει η όλη διαδικασία της αξιολόγησης; Από πού θα τα βρούν; Από απολύσεις και κλείσιμο σχολείων;

- Αλήθεια, όταν ο ΣυΡιζΑ έρθει στα «πράγματα», τι θα κάνει με την αξιολόγηση; Θα την καταργήσει; Θα την επαναδιαπραγματευτεί; Θα καταργήσει το απεχθές κομμάτι και θα κρατήσει το υπόλοιπο;

- Πάντως πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο Σαμαράς με το Βενιζέλο πέτυχαν πρωτογενές πλεόνασμα. Εντάξει, μπορεί να έκοψαν από την υγεία, την παιδεία, τους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.

- Μπορεί να κρυώνει ο κόσμος, να μην έχει να φάει, να μην έχει να πληρώσει το ρεύμα, να μην έχει δουλειά, να αυτοκτονεί, να πεθαίνει από έλλειψη φαρμάκων και περίθαλψης.

- Όμως, θα γεμίσουν οι τσέπες του με λεφτά, από το πρωτογενές πλεόνασμα υπόσχονται οι ανεκδιήγητοι. Βρε απερίγραπτοι! Έχει ο ξεβράκωτος τσέπες; Και το χρέος; Γιατί αυξάνεται συνεχώς το χρέος;

- Θα περίμενε κανείς, με όσα έχουν γίνει, ο ΣυΡιζΑ να χτυπάει αυτοδυναμία στις δημοσκοπήσεις, όμως, δεν φαίνεται να προχωράει το τρένο. Έτσι είναι! Άμα στρίβεις συνεχώς δεξιά, μένεις από καύσιμα στην την τελική ευθεία.

ΠΗΓΗ









Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου